Digidexo.com

dilatere tidlig fødsel

Hvordan oppdage tidlig fødsel Signs

Hvordan oppdage tidlig fødsel Signs


Tidlige arbeidskraft skiltene kan gå ubemerket i begynnelsen fordi de starter heller lavmælt før akselerer til aktiv arbeidskraft. Men ved å betale oppmerksomhet til din gravide kropp, kan du lære å gjenkjenne og tolke signalene kroppen din sender slik at du vet du er i tidlig fødsel og en ny baby er overhengende.

Her er det du trenger å vite for å få øye på for tidlige arbeids tegn.

Bruksanvisning

•  Lær forskjellen mellom Braxton Hicks sammentrekninger, også kalt "praksis" sammentrekninger, og the real thing. Tidlig arbeidskraft sammentrekninger kan føle lik falsk arbeidskraft i begynnelsen, for så vidt som de er relativt smertefritt for mange kvinner, men når det er the real thing sammentrekningene vil fremgang, stadig lengre, sterkere og tettere sammen over tid.

Tidlige arbeidskraft skiltene er preget av sammentrekninger som følte både i korsryggen og rundt magen, mens falsk arbeidskraft er vanligvis følte som en innstramming bare i magen / baby magen.

Vær klar over aa plutselig utbrudd av energi som er manifestert som mor-å-være renser, organiserer og ellers forbereder seg på sin nye babyens ankomst med fornyet styrke mot slutten av svangerskapet. Denne "nesting" syndromet er ofte en av de tidligste tegn på arbeidskraft som hormoner som produseres i kvinnens kropp drivstoff hennes siste minutt forberedelser.

Legg merke til baby "slippe", eller synkende lavere inn i bekkenet i de siste dagene før utbruddet av aktiv arbeidsmarkeds. Som kroppen forbereder seg på fødsel, babyens hode finne en mer tettsittende posisjon lavere ned, og moren vil føle forskjellen som økt bekken trykk og en lettelse press på membranen. Puste kan bli lettere, mens gang vil være mer ubehagelig.

Sjekk for "bloody show" etter sterke sammentrekninger. Tapet av slimete plugg i tidlig fødsel er en utmerket tegn på at ting går fremover. Forventer at det skal være noe overskyet og skjær rød eller rosa.

Se opp for en flom av vann eller til og med en treg vedlikeholdslading som gir deg beskjed membraner har sprukket og arbeid, om ennå ikke begynt, er overhengende. Sørg for å varsle jordmor eller lege om dette tegn på for tidlig fødsel skjer, så vil du trenger for å levere innen en viss tidsramme (som kan variere i henhold til helsepersonell) når dine vann pauser.

Tips og advarsler

  • Det er naturlige måter å indusere arbeidskraft, og når du har hatt tegn til tidlig fødsel kan du prøve å gå, ved hjelp av trykkpunkter og selv tar Castor olje for å bringe på aktiv arbeidsmarkeds naturlig.

Hvordan identifisere tidlig fødsel

Hvordan identifisere tidlig fødsel


Identifisere preterm arbeidskraft i svangerskapet er ikke enkel. Sammentrekninger er ikke alltid smertefullt, og andre tegn kan presentere i stedet. Når fødselen starter før 37 ukers svangerskap, er det ansett som preterm, og er farlig for babyen fordi premature barn kan ha mange medisinske problemer.

Bruksanvisning

•  Merk eventuelle sammentrekninger. Innstramming av magen er et tegn på for tidlig fødsel. Enten de er Braxton-Hicks eller ikke kan bestemmes bare av lege. Uregelmessighet betyr vanligvis at de er Braxton-Hicks. Men noen ganger true sammentrekninger virke uregelmessig fordi noen gå ubemerket hen. Eventuelle sammentrekninger før 37 uker skal rapporteres til, og undersøkt av en lege.

Få en eksamen ved en fødselslege. Legen kan fortelle om utvidelse eller effacement har inntruffet, en viktig tegn på tidlig fødsel. Dilatasjon er målt i centimeter, alt fra helt stengt til helt dilatert på 10 centimeter. Utslettelse er vanligvis angitt i prosentform, og viser til hvor tykk livmorhalsen er, alt fra ingen utslettelse, eller tykk livmorhalsen, å fullt visket ut, hvor livmorhalsen er helt tynnet ut.

Ta på alvor noen fornemmelse av trykk. Trykk følte i bekkenet er et tegn på for tidlig fødsel.

Ikke overse twinges i vaginal området. Mer spesifikt, i den cervikale region. Disse twinges kan være tegn på utvidelse eller en utflating, som oppstår i tidlig fødsel.

Identifisere høy risiko for tidlig fødsel. Visse medisinske tilstander som polyhydramnion eller svangerskapsdiabetes, samt tidligere preterm arbeidskraft, satte moren i fare for tidlig fødsel.

Sjekk for blod eller blod-farget utflod. Dilatasjon noen ganger forårsaker blødninger i små mengder, og å miste en slimete plug resulterer i en masse av blod-farget sak. Noe blod bør rapporteres til lege umiddelbart, og hvis de ikke kan nås, garanterer det en tur til ER.

Hvordan man skal håndtere tidlig fødsel

Hvordan man skal håndtere tidlig fødsel


Preterm arbeidskraft er arbeidskraft som oppstår før en graviditet regnes full sikt. Vanligvis er full-term 37 ukers svangerskap. Preterm arbeidskraft er et medisinsk nødstilfelle, siden tidlig fødsel kan føre til alvorlige helseproblemer for barnet. Preterm arbeidskraft behandles vanligvis med medisiner for å stoppe riene, sengeleie og bekkenet hvile.

Bruksanvisning

•  Ha tro på legen. Legen din vil ha en sunn baby også, har erfaring på dette området og vet hva som er nødvendig for å levere en baby så nær full sikt som mulig.

slappe av så mye som mulig. Stress kan føre til sammentrekninger. Finn noe distraherende å gjøre, for eksempel å lytte til musikk, skriver på en bærbar eller snakker i telefonen.

feire milepæler. Hver uke nærmere til full sikt uten flere sammentrekninger er et mirakel å være takknemlig for.

Sett mål. Til syvende og sist, er full sikt målet. Men på 28 uker en baby har en meget god sjanse til å overleve, til 32 uker er det lite skader på lang sikt, om noen, og på 34 uker barnet trenger sjelden gang i Neonatal Intensive Care. Når et mål er nådd, konsentrere seg om den neste.

Følg alle instruksjoner gitt av legen. Hvis sex ikke er tillatt, så enda en gang er ikke OK. Hvis bad turer er den eneste gangen til å være opp av sengen, deretter rense bare litt er ikke tillatt. Husk at disse instruksjonene er for helsen til barnet.

Husk at selv om det er vanskelig, er resultatet en lykkelig, sunn baby. Alle disse ofrene kan redde barnets liv.

Hvordan å stoppe for tidlig fødsel Naturligvis

Hvordan å stoppe for tidlig fødsel Naturligvis


Preterm arbeidskraft, også kjent som prematur arbeidskraft, kan noen ganger være effektivt stoppet eller stoppet opp ved hjelp av naturlige metoder. Hvis du begynner å føle symptomer på prematur arbeidskraft, bør det gjøres tiltak umiddelbart for å utsette levering for å beskytte velferden til det ufødte barnet. Her er noen trinn du kan ta hjemme og ikke krever bruk av legemidler.

Bruksanvisning

•  Drikk et stort glass vann og få litt hvile umiddelbart. Flytte rundt kan oppmuntre arbeidskraft. Avslappende hver dag etterpå de første veer, mens du drikker vann for å holde deg hydrert, kan redusere sjansene for å legge inn aktiv arbeidsmarkeds.

Ta kontakt med lege eller jordmor umiddelbart for å la dem vite at du opplever symptomer på prematur arbeidskraft. De kan være lurt å se deg og gi deg sine egne tips til stall arbeidskraft.

Mange leger og jordmødre sterkt mot bruk av alkohol for å hindre arbeidskraft. Studier har vist at et glass vin kan slappe muskler nok til lavere aktivitet i livmoren. Denne liten mengde alkohol sent i svangerskapet vil ikke skade barnet ditt. Holde av føttene og slappe av så mye som mulig etterpå.

Ta et varmt bad med noen Epsom salter.

Ta noen Wild Yam kapsler. Dette er en nyttig urt å holde rundt under svangerskapet, da det bidrar til å lindre kvalme og motvirke sammentrekninger. Du kan også lage en infusjon ved å hogge tre gram av roten og simmering den i vann i en ikke-metallisk kjele i 30 minutter.

Skjær tilbake eller stanse bruk av sentralstimulerende midler som koffein. La kroppen din til å slappe av så mye som mulig.

Tidlige tegn på Cerebral Parese

Tidlige tegn på Cerebral Parese


Selv om de tidlige tegnene på cerebral parese kan ikke være lett å få øye på, de blir mer tydelig etter hvert som barnet vokser. Foreldre er de første til å merke utviklingsmessige forsinkelser i sine barn. Milepæler kan ikke være oppfylt, innstilling av varselflagg. Hos friske barn, disse forsinkelsene etter hvert løse seg selv. Men dessverre er dette ikke tilfelle for et barn med cerebral parese. For disse barna, de tidlige tegn på CP blitt mer tydelig med hver milepæl savnet.

Identifikasjon

Cerebral parese er en lidelse som påvirker hjernen. Uttrykket "cerebral" er forbundet med hjernen, og "parese" er definert som en svakhet. Derfor, i sin enkleste form, cerebral parese, kan defineres som en hjernelammelse som resulterer i svekket motorikk. Symptomene på sykdommen er på en bred skala, og kan variere fra mild til alvorlig. Stivhet i muskler, eller en manglende evne til å kontrollere samordnings eller muskelbevegelser, er vanlig. Tale kan holdning og balanse også være til stede.

Typer

Når de vurderer tidlig varsling tegn på CP, er det viktig å identifisere hvilke typer. Den vanligste formen for CP er "spastisk". Denne type CP betegnes med stive lemmer og kan påvirke den ene side av legemet, hele kroppen eller bare benene. Dyskinetic cerebral parese er forbundet med koordinering, og er videre delt opp i to underkategorier kjent som "" ataxic "og" athetoid. " Barn som faller inn i ataxic kategorien har ofte en ustø gange og problemer med dybdesyn. Athetoid cerebral parese påvirker ansiktet, tungen og munnen. Bevegelser kan mangle kontroll og være treg. Noen ganger kan de to underkategorier presentere seg selv på samme tid.

Effekter

Tidlige tegn på CP begynner å manifestere seg før fylte tre, og symptomene vanligvis blir tydelig for en babyens foreldre i løpet av de stadier av barndom. Utviklingsmessige forsinkelser kan være de første hindringene som er lagt merke til når et spedbarn ikke når forventet milepæler. Babyer mellom to og seks måneder kan ha problemer med å støtte sine egne hoder, og deres fysiske bevegelser kan være rigid. De kan også favorisere den ene siden av kroppen. Eldre babyer kan ikke krype eller kan synes å være ute av stand til å krabbe. Babyer like gammel som tjuefire måneder kan vise ingen bevis for at de har evnen til å gå.

Expert Insight

Cerebral parese er ikke kjent for å stamme fra en bestemt opprinnelse. I stedet har lidelsen en variert liste over faktorer som kan forårsake den til å forekomme. Flertallet av tilfellene kan spores tilbake til problematiske svangerskap og fødsler, mens andre kan være assosiert med hjerneskader etter fødselen. Infeksjon og for tidlig fødsel er også faktorer. Foreldre som er klar over noen av disse høyrisikofaktorer som kan ha påvirket barnas helse oppfordres til å følge nøye med på sine barns fysiske og mentale utvikling. Eventuelle bemerket forskjeller bør diskuteres med deres barnelege.

Misforståelse

Det har en tendens til å bli forvirring rundt CP og uorden fremtidige virkninger på kroppen. CP er ikke degenerative. Med andre ord, ikke lidelsen ikke fremgang eller blir verre etter hvert som barnet blir eldre. Faktisk, de symptomer som er tilstede ved diagnosetidspunktet er worst-case scenario. Med riktig behandling og adaptive teknologier, kan barn med CP ofte delta i daglige aktiviteter.

Konsekvensene av å være tidlig

Konsekvensene av å være tidlig


Hvert år i USA, er anslagsvis en i 8 premature babyer født med en økt risiko for alvorlige helse, utviklingsmessige og atferdsmessige problemer, Centers for Disease Control and Prevention rapporten. Født mer enn tre uker før forfallsdato, premature babyer krever spesialisert omsorg og står overfor en høyere risiko for livslang komplikasjoner enn fullbårne babyer. Forstå mer om risikoen for tidlig fødsel kan hjelpe deg å ta informerte helse-omsorg valg for din baby.

Fakta

Premature babyer kan veie mindre enn to pounds og krever spesialisert omsorg i en neonatal intensivavdeling etter at de er født. Prematuritet var en gang en ledende dødsårsak blant nyfødte babyer, men medisinske fremskritt nå mener premature barn lever lengre og sunnere liv. Rundt 90 prosent av premature babyer som veier litt mindre enn to pounds eller mer overleve, ifølge KidsHealth.org. Generelt, desto mer prematur baby, desto større er sannsynligheten for komplikasjoner, og jo lavere sjanse for å overleve.

Problemene som Preemies

Når først født, kan en prematur baby oppleve følgende: pustevansker på grunn av underutviklede lunger; infeksjon; lavt blodsukker; vanskeligheter med å opprettholde kroppstemperaturen; blødninger i hjernen; intestinal problemer; og fôring problemer. Vanlige problemer blant nyfødte preemies inkluderer apnea, en tilstand der en baby slutter å puste i mer enn 15 sekunder av gangen, forårsaker hjerterytmen til å falle og huden til blek eller bli blått; anemi, en tilstand karakterisert ved en mangel på røde blod-celler som bidrar til å transportere oksygen til kroppen; og gulsott. Gulsott påvirker anslagsvis 80 prosent av babyer når et høyt nivå av en forbindelse kjent som bilirubin akkumuleres i blodet, fører til en gulfarging av huden, og det hvite i øyet. Tilstanden kan føre til hjerneskader hvis den ikke behandles.

Problemer som de vokser

Som en prematur baby vokser, hun kan utvikle hørsel eller synsproblemer, blindhet eller fortsatt episoder med apné. En tilstand som kalles bronkopulmonal dysplasi er også vanlig som et prematurt barn modnes. Bronkopulmonal dysplasi er en kronisk lungesykdom som ofte krever bruk av en ventilator eller oksygen i mer enn en måned å hjelpe et spedbarn eller barn puste. Lungene ofte bedre av den tiden barnet er 2 år gammel, men astmalignende symptomer kan utvikle, KidsHealth.org notater.

Forskning har også vist premature barn kan lide utviklings-og atferdsproblemer som de gamle. En januar 2005 studie i "The New England Journal of Medicine" av Neil Marlow og kolleger fant dobbelt så mange premature babyer født på 25 uker eller mindre hadde kognitive vansker i forhold til fullbårne babyer. I tillegg fant forfatterne 86 prosent av premature barn med en alvorlig funksjonshemning ved 30 måneder hadde fortsatt en moderat til alvorlig funksjonshemming i en alder av seks.

Problemer som voksne

Komplikasjoner fra en prematur fødsel kan føre til sosiale og medisinske problemer i voksen alder. Ifølge en studie av Dag Moster og kolleger i juli i 2008 utgaven av "The New England Journal of Medicine", jo mer tidlig en baby, jo lavere er sannsynligheten for å fullføre videregående skole, ha en høy inntekt og finne en livspartner. Babyer født for tidlig hadde også en større sannsynlighet for alvorlige medisinske funksjonshemninger og mottar uførepensjon eller trygdeytelser, lagt forfatterne. Tilsvarende vil en studie i en mars-2008 utgaven av "The Journal of American Medical Association" av Geeta K. Swamy og kolleger fant bare 25 prosent av kvinnene og 13 prosent av menn født for tidlig hadde barn, mot 68 prosent av kvinnene og 50 prosent av menn født til termin.

Den Gjennomsnittlig fødselsvekt for tidlig Twins

Den Gjennomsnittlig fødselsvekt for tidlig Twins


Tvillinger født før 37 svangerskapsuke regnes tidlig. Om lag 60 prosent av tvillinger født i USA faller inn i den kategorien. Ifølge March of Dimes er gjennomsnittlig svangerskapslengde for tvillinger 35 uker - gjennomsnittsvekten ligger 5 pounds. Noen vekt under 5 1/2 pounds vurderes som lav fødselsvekt; Men preemies født 34-37 uker er generelt sunt. Lav fødselsvekt babyer født før 32 uker av svangerskapet, og / eller som veier mindre enn 3 1/3 pounds, har en økt risiko for livslang helseproblemer.

Ekstra svangerskapskontroll

Kvinner gravide med tvillinger rådes til å se deres helsepersonell oftere enn kvinner venter ett barn. Fødselsleger kan kreve to månedlige besøk i løpet av andre trimester og ukentlige kontroller i løpet av tredje. Ekstra undersøkelser er planlagt å forebygge, oppdage og behandle eventuelle komplikasjoner som svangerskapsforgiftning. Siden tvillinger generelt veie mindre enn enkelt babyer, blir en ultralyd benyttes oftere for å kontrollere vekst og nivået av fostervann av hver baby. I tilfelle av uharmoniske tvillinger, er en baby vesentlig lettere og mindre enn den andre.

Konsumere ekstra kalorier

En sunn vektøkning er spesielt viktig for kvinner som bærer tvillinger. Spise en sunn diett sikrer at babyer får så mye næring i livmoren som mulig. Ifølge American Congress of Fødselsleger og Gynekologer, en gravid kvinne, med gjennomsnittlig vekt, trenger å konsumere ca 2700 kalorier om dagen og få 35 til 45 pounds. Fødselsleger kan også råde kvinner bærer tvillinger å ta ekstra prenatal vitaminer som inneholder folsyre og jern. Babyer få mest vekt etter 28. uke av svangerskapet; Men vekten en kvinne får i andre trimester har størst innvirkning på tvillingenes fødselsvekt.

Forsinke tidlig fødsel

Kvinner gravide med tvillinger kan bli bedt om å kutte ned på aktiviteter etter 20. uke av svangerskapet for å unngå for tidlig fødsel. Ifølge March of Dimes, kan kvinner som opplever tidlig fødsel før 34. svangerskapsuke bli innlagt på sykehuset for rundt-the-clock bed-hvile, og behandles med kortison legemidler som fremskynde fosterets lunge utvikling. Hvis det oppdages tidlig fødsel tidlig, kan levering bli utsatt i flere dager, slik at de kortikosteroid medisiner for å hjelpe babyens lunger utvikle så mye som mulig.

Omsorg for tidlig fødte tvillinger

De fleste tvillinger er født sunt - men kan premature tvillinger krever spesialisert medisinsk hjelp til å puste og spise. Premature tvillinger med spesielle behov blir behandlet i en neonatal intensivavdeling på et sykehus før de er sterke nok til å dra hjem. Nyfødte premature tvillinger kanskje ikke har styrke til å amme. I slike tilfeller får de en IV for næring og vekst til kroppene deres er klare til å innta sin mors melk.

Hva er årsakene til tidlig fødte Sammentrekninger i svangerskapet?

Hva er årsakene til tidlig fødte Sammentrekninger i svangerskapet?


Graviditet er en spennende, stressende og skremmende tid i livet ditt. Selv om det er viktig å slappe av og nyte svangerskapet, er det også viktig å være klar over potensielle farer som kan påvirke helsen til både deg og babyen din. En slik risiko er premature rier eller for tidlig fødsel. Det er visse risikofaktorer som kan øke sannsynligheten for premature rier. Å ha noen av risikofaktorer betyr ikke at du vil ha premature rier. På den annen side kan en kvinne har premature rier for noen merkbar grunn. Hvis noen av disse risikofaktorene gjelder for deg, diskutere dine bekymringer med legen din.

Betydelige risikofaktorer

Du er i størst fare for premature rier hvis du er gravid med multipler, har livmorhals eller livmor unormalt, eller hatt en tidligere tidlig graviditet.

Medisinsk Risikofaktorer

Du kan være på et høyere risiko for prematur rier hvis du har hyppige urinveis, blære og nyre infeksjoner, vaginal blødning etter 20. uke av svangerskapet, høyt blodtrykk, diabetes, nyresykdom, en blodpropp lidelse, eller ble gravid igjen raskt etter fødselen.

Livsstil Risiko

Hvis du røyker, drikker, bruker narkotika, ikke får skikkelig svangerskapskontroll, er et offer for vold eller overgrep, har høye nivåer av stress, eller arbeide for lange timer og stå i lengre perioder av gangen, kan du være i faresonen for premature rier.

Varselskilt

Noen advarsel tegn på prematur arbeidskraft eller sammentrekninger inkluderer: en sammentrekning hvert 10. minutt, kramper i nedre del av magen (de kan komme og gå eller være konstant), en vannaktig utflod fra skjeden, en murrende smerte i korsryggen eller bekken trykk. Hvis du opplever noen av disse symptomene, ringe legen din umiddelbart.

Hva å gjøre

Hvis du mener at du opplever premature rier, ring din lege. Det er noen ting som du kan gjøre hjemme for å hjelpe. Tømme blæren. Ikke ligge flatt på ryggen. Legg deg ned på din venstre side. Dehydrering kan bidra til premature rier så pass på å drikke rikelig med vann. Etter en time, hvis symptomene ikke bedrer seg eller de blir verre, ringe legen din igjen eller vurdere å gå til legevakten.

Behandling

Magnesiumsulfat kan anvendes for å behandle prematur sammentrekninger. Det er gitt gjennom en IV og kan forårsake kvalme. En stor, initial dose administreres. Et mindre beløp er da gitt kontinuerlig for de neste 12 til 24 timer.

Dersom legen mener at premature rier ikke kan stoppes og for tidlig fødsel er uunngåelig, kan hun gi deg kortikosteroid. Dette vil bidra til å akselerere babyens lunge og hjerne vekst.

Hvordan å stoppe for tidlig Labor

Prematur arbeidskraft oppstår når en kvinne går inn i arbeid før den 37. uke av svangerskapet. Tegn på tidlig fødsel inkluderer sammentrekninger mindre enn ti minutter fra hverandre, bekken press, lavere magesmerter eller en endring i utflod. Babyer født før 37. uke er premature, og har en høyere risiko for helseproblemer som pusteproblemer på grunn av underutviklede lunger, funksjonshemminger som blindhet og spesielle læringsbehov. Jo tidligere et barn blir født, jo høyere er risikoen for helseproblemer. For å hjelpe barnet fullt utvikle seg i livmoren, er det viktig å prøve å stoppe prematur arbeidskraft.

Bruksanvisning

•  Ring legen. Det er svært viktig at fødselslege vet om noen sammentrekninger eller andre problemer før 37 ukers svangerskap.

urinere. Å ha en full blære øker trykket i livmoren, noe som kan føre til flere sammentrekninger.

Rest. Legg deg ned plassert på venstre side. Legge seg ned på ryggen kan resultere i flere sammentrekninger, så unngå denne posisjonen. For kvinner som opplever tidlig fødsel, kan sengeleie være nødvendig. I alvorlige tilfeller kan kvinnen måtte overnatte på sykehuset på sengeleie for å forlenge svangerskapet så lenge som mulig.

Hold deg hydrert. Dehydrering fører til sammentrekninger, så drikk et par glass vann.

Tid sammentrekningene. Bruk en stoppeklokke eller timer for å finne ut hvor langt fra hverandre de sammentrekningene er og om de er vanlige.

legehjelp. Prematur arbeidskraft krever medisinsk intervensjon. Hvis legekontoret ikke er åpen, får til et sykehus umiddelbart.

Bruk medisiner. Leger foreskrive og administrere flere typer medisiner for å stoppe tidlig fødsel. Magnesiumsulfat er en av de intravenøse medikamenter som leger bruker til å stoppe sammentrekningene. Terbutalin stopper livmoren trekker seg sammen og kommer i både subkutan og pilleform.

Tips og advarsler

  • Prematur arbeidskraft er en alvorlig tilstand som krever legehjelp. En kvinne opplever noen tegn på prematur arbeidskraft må søke legehjelp så snart som mulig.

Prematur fødsel på grunn av røyking

Røyking under svangerskapet kan føre til for tidlig fødsel, når barnet er født før 37 ukers svangerskap. Prematuritet kan føre til alvorlige helseproblemer, lange opphold i sykehus og i verste fall død. Gravide kvinner rådes til å slutte å røyke før gravid eller så snart som mulig etter å bli gravid.

Expert Insight

En studie utført av Karolinska Institutet Danderyd Hospital, Divisjon for obstetrikk og gynekologi, i Stockholm, Sverige, bekreftet at røyking øker risikoen for svært premature fødsler i babyer født mindre enn 32 ukers svangerskap.

Statistikk

Ifølge March of Dimes, 10 prosent av amerikanske kvinner røyker mens de er gravide. Hvis alle kvinner sluttet å røyke, ville det være en 11 prosent reduksjon i dødfødsler og en 5 prosent reduksjon i dødsfall blant nyfødte.

Betydning

Røyking under svangerskapet kan føre til placenta feil og begrenset vekst av fosteret og øker mors risiko for å få svangerskapsforgiftning - alle faktorer som har vært innblandet i premature fødsler.

Passiv røyking

Selv eksponering for passiv røyking kan føre til lavere fødselsvekt og økt risiko for prematur vannavgang (vannet bryte), i henhold til March of Dimes.

SIDS

Etter fødselen, prenatal og post-fødsel eksponering for sigaretter kan øke et spedbarn sjanser for å dø av krybbedød med opptil tre og en halv ganger, ifølge barnelege Dr. Sears.

Løs avføring i tidlig graviditet

Løs avføring i tidlig graviditet


Kvinner som opplever løs avføring i løpet av første trimester av svangerskapet kan være bekymret for deres helse eller helsen til deres voksende embryo. Vier oppmerksomhet til hyppigheten av løs avføring er avgjørende i å vite når du skal søke medisinsk hjelp.

Svangerskapsrelaterte årsaker

Løs avføring tidlig i svangerskapet kan være forårsaket av en svingning i hormoner, prenatal vitaminer, endringer i kosthold, økt vannforbruk eller som et resultat av å starte en prenatal fitness rutine, ifølge WhatToExpect.com.

Andre årsaker

Løs avføring under tidlig graviditet kan også være forårsaket av en tarmparasitt, matforgiftning eller magen influensa. Medisinske tester kan utføres for å finne ut om noen av disse er årsaken til tarmproblemer.

Diet Anbefalinger

Unngå tørket frukt, fet eller krydret mat, samt melk, som kan gjøre avføring løsere. Legg bananer, ris, applesauce, toast, poteter, yoghurt og magert kjøtt for å redusere antallet løs avføring.

Advarsel

Løs avføring eller diaré som varer i mer enn én eller to dager kan føre til dehydrering, som er en risikofaktor for tidlig fødsel og abort tidlig i svangerskapet. Kontakte lege dersom løs avføring blir opplevd mer enn tre ganger per dag, og vedvarer i mer enn to dager.

Umiddelbar Attention

Gravide kvinner som opplever løs avføring som inneholder blod eller slim, eller som har avføring som blir vassen over tid, bør informere sine helsepersonell umiddelbart.

Fødsel Coaching

Fødsel Coaching


Once upon a time, ble fedre og andre familiemedlemmer og venner forvist til et venterom mens mødre fødte i sterile fødestuer, omgitt av fremmede. I disse dager, helsepersonell oppmuntre kvinner til å velge en støtteperson eller fødsel coach for å hjelpe dem i fødselen. I de fleste sykehus og birthing sentre, kan kvinner har en rekke personer til stede under fødsel. I de fleste tilfeller kan en støtte person være til stede selv om en mor må gjennomgå et keisersnitt.

Bruksanvisning

•  Forbered deg på din rolle som en fødsel trener ved å lære alt du kan om prosessen med å føde. Hvis du kan, delta på en fødsel utdanning klasse med mor-å-være. Youâ € ™ ll både lære om den naturlige prosessen med å gi fødsel, vanlige komplikasjoner og medisinske intervensjoner, komfort tiltak du kan gi som en fødsel coach og metoder for å takle smerte under fødsel.

Oppmuntre forventningsfull mor å gå så mye som hun kan i løpet av tidlig fødsel (med mindre hennes lege eller jordmor fraråder det av medisinske grunner). Hvis hun ikke kan gå, oppmuntre henne til å forbli i en oppreist posisjon som står og lener seg mot en vegg, sitter i en gyngestol eller knelende mens du hviler armene og hodet på en stol. Dette gjør at tyngdekraften til å hjelpe barnet flytte inn i fødselskanalen.

Oppmuntre forventningsfull mor å nippe vann, juice eller urtete eller å spise is chips med jevne mellomrom så lenge hun ikke er kvalm og hennes lege eller jordmor gir ikke råd til mot det av medisinske grunner.

Gi komfort tiltak for å lindre smerter under fødselen. Prøv masserer motherâ € ™ s korsryggen med varierende grad av press. En meget lett berøring, kjent som effleurage, kan være nyttig. Foreslå at hun prøve en ny stilling eller et varmt bad eller dusj (medisinske fagfolk vanligvis fraråde bad etter en womanâ € ™ s vann har brutt). Oppmuntre henne til å puste rytmisk, pust ut gjennom munnen. Hvis to av dere deltok childbirth utdanning klasser sammen, har du sannsynligvis lært spesifikke pusteteknikker for å bruke under fødselen. Oppmuntre mor-å-være å føde naturlig hvis det er hennes ønske, men støtte henne hvis hun ombestemmer seg under fødselen og ønsker medisinering.

Gi verbal oppmuntring til den vordende mor gjennom hele fødselen prosessen. Kvinner ofte kommer til et punkt under fødselen når de bestemmer seg for ita € ™ s bare for overveldende og de canâ € ™ t gjøre det lenger, og ønsker å gå hjem og glemme hele greia. Minne henne om at hun er sterk og barnet vil komme snart, og hun kan komme gjennom det.

Spør henne lege eller jordmor eller sykepleiere for forslag til måter du kan hjelpe den vordende mor hvis youâ € ™ re ikke sikker på hva du skal gjøre. De kan veilede deg.

Tegn og symptomer på lavt progesteron tidlig i svangerskapet

Tegn og symptomer på lavt progesteron tidlig i svangerskapet


Hormonproduksjon under graviditet, spesielt i de tidlige stadiene, er avgjørende for utviklingen av fosteret og riktig funksjon av organer av moren. Normal produksjon av hormoner, blant annet progesteron, er betydelig økt i løpet av svangerskapet, spesielt av den tredje trimester. Dette er grunnen til overvåking progesteron nivåene er så viktig i svangerskapskontroll. Uten tilstrekkelig tilstedeværelse av progesteron under svangerskapet, kan uteruskontraksjonene oppstå som kan føre til for tidlig fødsel. Lave nivåer av progesteron også vil inhibere vekst av nye blodårer som gir næring til fosteret.

Progesteron

Progesteron er et steroid hormon som er viktig for reproduksjon prosessen. Progesteron er jevnlig produsert i eggstokkene og hjernen i løpet av menstruasjonssyklusen ved en kjemisk prosess som bryter ned kolesterol molekyler gjennom dobbel oksidasjon. Progesteron produksjonen begynner på den første dagen for eggløsning og fortsetter i de neste 12 til 15 dager. Under graviditet, fortsetter progesteron for å bli produsert av eggstokkene til slutten av den første trimester, ved placenta overtar produksjon. Progesteron blir mer og mer avgjørende for utviklingen av fosteret og for å opprettholde tilstrekkelig blodsirkulasjon i livmoren.

Spotting

Det vanligste symptomet på lave nivåer av progesteron og humant choriongonadotropin hormon (hCG) er blødning i de første ukene av svangerskapet. Mens det kan være andre årsaker til dette, noen småblødninger som oppstår, spesielt hvis det er ledsaget av kramper, kan være en indikasjon på lave nivåer av progesteron. Mens den gamle standarden for testing for lave hormonnivåer som kalles for spesielle blodprøver først etter en tredje abort, er flere fødselsleger erkjenner behovet for tidlig påvisning av lavt progesteron nivå.

Ømhet

Selv blod spotting er den vanligste indikasjon på mulig progesteron mangel tidlig i svangerskapet, til kvinner som har blitt funnet å være mangelfull i progesteron under svangerskapet har rapportert økt ømhet i brystene og nedre ryggsmerter kombinert med småblødninger i første trimester. Disse symptomene av seg selv ikke kan være en indikasjon på lave nivåer av progesteron, og kan skyldes andre ting som finner sted i kroppen, så som vekst av melkeproduserende celler og fibrocystisk svelling. Men hvis spotting som skjer og andre symptomer oppstår, kan det være et tegn på lav progesteron produksjon.

Behandlinger

Ved mistanke om utilstrekkelig progesteron produksjon, kan blodprøver se etter nivåer av progesteron og hCG. Ifølge Dr. John Lee of DiagnoseMe.com, når progesteron mangel er fastsatt, progesteron kosttilskudd kan være foreskrevet. Det finnes flere typer kosttilskudd tilgjengelig, inkludert vaginale stikkpiller, hormon injeksjoner og muntlig kosttilskudd. Mens det har vært nye utbygginger i aktuelle hormonelle kremer som har blitt rapportert å ha noen suksess, mener noen i det medisinske establishment indikerer at aktuell kremer ikke kan ha en betydelig effekt på å opprettholde riktig nivå av hormoner under tidlig graviditet.

Medisinske råd

Råd fra en hederlig OB / GYN bør alltid søkes av enhver kvinne som mistenker at hun kan være gravid, spesielt hvis det er noen symptomer på progesteronmangel i de tidlige stadier. Sjansen for tidlig fødsel, svangerskap utenfor livmoren (en graviditet utenfor livmoren) og spontanabort kan bli sterkt redusert ved å opprettholde riktig nivå av progesteron. Dette vil sikre sunn fostervekst, vil beskytte fosteret fra bakteriell infeksjon og vil gi verdifull informasjon for en vellykket leveranse.

Tidlig Kirurgisk Vs. Pille Abort

En tidlig abort er en som foregår vanligvis ved den 10. svangerskapsuke. Metodene tilgjengelig for en tidlig abort inkluderer aspirasjon abort (tidlig kirurgisk abort), eller medica (pille) abort. Det er forskjellige fordeler og ulemper for hver metode og en kvinne bør diskutere alle hennes alternativene grundig med hennes medisinske leverandøren før du gjør hennes valg.

Medisinsk Pill Abort

En medisinsk abort innebærer å administrere en abort medisinering og er gjort av den åttende svangerskapsuke. Valgene inkluderer Mifepristone eller Mifeprex. Vanligvis er begge pillene brukes til å avbryte svangerskapet, og det involverer to legebesøk. Mifepriston er tatt på dag én. Mifeprex er tatt på dag to, tre eller fire ved at pillen for å oppløses i munnen mellom kinnet og tyggegummi eller under tungen. Vanligvis abort vil skje i løpet av noen timer. En oppfølging avtale med legen er satt opp for to uker etter første besøk. Suksessraten er 97 prosent, og en kirurgisk abort er gjort i tilfeller av svikt. Kostnaden er rundt $ 400 til $ 600.

Aspirasjon Abort

Aspirasjon abort teknikk, eller kirurgisk vakuum abort, er gjort gjennom første trimester, eller 12 uker, men i tilfelle av en graviditet under seks uker, klarte abortrater er høyere. Det innebærer en lege besøk som varer noen timer, selv om selve inngrepet tar ca 3-5 minutter. En oppfølging besøk inntreffer tre til fire uker senere. Kramper under og etter inngrepet kan være sterk, og smertestillende medikamenter kan gis. Lett til moderat blødning kan fortsette i opptil to måneder etter abort. Suksessraten er over 99 prosent. Kostnaden varierer fra flere hundre til over 1000 dollar.

Hensynet til medisinsk abort

Ulemper ved en medisinsk abort inkluderer at det tar flere dager å fullføre, og er ikke helt forutsigbar, kramper kan være alvorlig og det kan vare lenger enn aspirasjon teknikk. Den har også en høyere strykprosent enn den kirurgiske metoden, og det tar to eller flere besøk til legen.

Betraktninger av kirurgisk abort

Ulemper ved kirurgisk abort inkluderer bruk av instrumenter inne i livmoren, anestesi og smertestillende medikamenter, som kan ha bivirkninger. En kvinne kan ikke ha en følgesvenn med henne og har mindre kontroll over prosessen enn med medisinsk pille teknikk. Noen kvinner er også bebodd av støy i vakuum aspirator, og det kan ikke gjøres så tidlig som i medisinsk abort.

Effekter

En studie ved National Institute of Child Health and Human Development fant at abort piller er trygge og utgjør ingen trussel for fremtidige svangerskap eller en kvinnes helse og ikke øke risikoen for svangerskap utenfor livmoren, abort, for tidlig fødsel eller lav fødselsvekt i fremtiden .

Viktigheten av prenatal vitaminer under svangerskapet

Viktigheten av prenatal vitaminer under svangerskapet


I mange år har helsepersonell oppfordret forventer mødre til å ta prenatal kosttilskudd. Men akkurat hva vitaminer og mineraler er i disse produktene, og hvordan de faktisk bidra til å støtte helsen til mor og barn?

Vital Vitaminer

Alle prenatal kosttilskudd inneholder ulike vitaminer og mineraler, men de vanligste er folsyre, jern og kalsium.

Folic Acid

Folsyre (eller folat) er oppmuntret for kvinner i minst en måned før unnfangelsen og gjennom den første måneden av svangerskapet. Kvinner som gravid med og beholde tilstrekkelige mengder av folsyre i sine systemer redusere sjansene for fødselsskader i babyens hjerne og ryggrad, det vanligste er spina bifida.

Ifølge US Public Health Service, nesten halvparten av alle svangerskap er planlagt, så de anbefaler at alle kvinner i alderen å få barn ta prenatal vitaminer eller tilskudd av folat daglig, uavhengig av hvorvidt de planlegger å bli gravide.

Iron

Utilstrekkelig inntak av jern, i tillegg til naturlige endringer i blod makeup, kan la mor litt blodfattig i de sene stadier av svangerskapet. Anemi er selvfølgelig skadelig for mor å være, men en link til lav fødselsvekt og for tidlig fødsel kan være knyttet til et underskudd på jern.

Kalsium

Tilstrekkelig kalsium er et must for enhver kvinne, og det er enda mer viktig under svangerskapet. Tilskudd av kalsium kan bidra til å hindre tap av beintetthet som fosteret bruker kalsium for sin egen bein vekst.

Viktigheten av et sunt kosthold

Alle gravide kvinner bør vite at prenatal vitaminer kan aldri ta plassen til en spise riktig. Kombinasjonen av et sunt kosthold og prenatal kosttilskudd vil gå langt for å støtte helsen til gravide og deres voksende babyer.

En liste over PCOS Symptomer

En liste over PCOS Symptomer


Polycystisk ovariesyndrom, vanligvis kjent som PCOS, rammer for tiden opp til 5 millioner kvinner i USA, ifølge US Department of Health and Human Services. PCOS er en endokrin lidelse som rammer kvinner i alle aldre - inkludert jenter så unge som åtte eller ni år gammel - og noen av symptomene kan vedvare inn i overgangsalderen. Det påvirker mange områder av kroppen, og antas å være forårsaket av en motstand mot hormonet insulin. Symptomene varierer mye mellom individer.

Sjelden eller fraværende menstruasjon

Kvinner med PCOS har sjeldne, uregelmessig eller fraværende menstruasjon og har ofte væskefylte cyster på eggstokkene. Imidlertid er det ikke nødvendig å ha "polycystiske ovarier" å ha PCOS. Disse cystene, når den er tilstede, er faktisk unruptured egg - et resultat av ufullstendig eggløsning. The Department of Health and Human Services sier at hormonet progesteron ikke er produsert når eggløsningen ikke skjer. En kvinnes menstruasjonssyklus kan være uregelmessig eller fraværende hvis hun produserer for lite eller ingen progesteron.

Infertilitet

Eggløsningen skjer når en hårsekken som har bygget opp på eggstokken pauser åpne og frigjør et egg. Kvinner med PCOS ofte ikke gjør alle de hormoner som trengs for egg å modnes og frigjøring. Disse follikler kan forbli som cyster. The Department of Health and Human Services sier at kvinner med PCOS har en hormonell ubalanse og eggstokkene produserer mer androgener enn normalt. "Androgener er mannlige hormoner at kvinner også gjør", ifølge deres hjemmeside. Mange kvinner med PCOS er i stand til å bli gravid med fruktbarhet narkotika eller medisiner som bidrar til å redusere insulinresistens. Gravid kvinne med PCOS har en høyere risiko for spontanabort, svangerskapsdiabetes, svangerskapsforgiftning og for tidlig fødsel.

Fedme

Mange kvinner med PCOS er overvektige eller fete, noe som kan føre til helseproblemer, ifølge Department of Health and Human Services. Det er viktig for kvinne med PCOS spise sunt og mosjon, noe som bidrar til å senke blodglukosenivåer og forbedre kroppens anvendelse av insulin. En 10 prosent tap i kroppsvekt kan gjenopprette en normal menstruasjon og øke fruktbarheten.

Hirsutisme

Hirsutisme er overdreven eller unormal hårvekst og distribusjon hos kvinner. Personer med PCOS kan ha mørk, tykk hårvekst i ansiktet, bryst, mage, rygg, tomler og tær. Medisiner som kontrollerer produksjonen av androgener i kvinne kan bidra til å redusere denne hårvekst.

Hudproblemer

Mange kvinne med PCOS har fet hud, kviser eller flass. Som overdreven hårvekst, kan disse hudproblemer reduseres med medisiner. I tillegg hud koder - små utstående biter av hud på stammen av kroppen - er et hyppig symptom på PCOS.

Hvordan unngå Cerebral Parese Risikofaktorer

Hvordan unngå Cerebral Parese Risikofaktorer


De eksakte årsakene til cerebral parese forbli gjenstand for dato. Men forskerne har identifisert risikofaktorer i prenatal, fødsel og barndom faser som kan føre til en betydelig større sannsynlighet for at et barn vil utvikle cerebral parese. Prematur fødsel kan være den sterkeste enkelt risikofaktor. Andre er forholdene i løpet av svangerskapet, samt hendelser under fødsel og tidlig barndom. Les videre for å lære hvordan du kan unngå cerebral parese risikofaktorer.

Hvordan unngå Cerebral Parese Risikofaktorer

Unngå Cerebral Parese risikofaktorer forbundet med problemer i svangerskapet

•  Beskytt barnet mot lav fødselsvekt eller for tidlig fødsel ved å følge en sunn livsstil gjennom hele svangerskapet, inkludert god ernæring, hvile og moderat trening og avholdenhet til alkohol, røyking og bruk av narkotika. Sjansen for en baby å utvikle cerebral parese øker lavere barnets fødselsvekt.

Planlegg et besøk med OB-GYN lege tidlig i svangerskapet for å fokusere på hva du kan gjøre for å redusere sjansene for en for tidlig fødsel. Nesten halvparten av alle barn som utvikler cerebral parese ble født for tidlig.

ta det forebyggende tiltak er nødvendige for å sikre at du ikke blir utsatt for slike prematur fødsel risikofaktorer som karbonmonoksid eksponering, strep eller andre infeksjoner. Du bør også unngå å jobbe lange timer mens du er på føttene, seksuelt overførbare sykdommer og vold i hjemmet. OB-GYN legen kan anbefale sengeleie eller annen obligatorisk intervensjon dersom slike risikofaktorer er eller har vært til stede.

Spør OB-GYN lege om hensiktsmessigheten av progesteron behandlinger, yoghurt eller Clindamycin behandlinger for høye vaginal pH eller fiskeolje kosttilskudd. Hver av disse metodene har vist seg å være noe effektiv i å redusere risikoen for for tidlig fødsel.

Ta kontakt med OB-GYN legen om du bør behandles med medisiner for å lindre slike prematur fødsel risikofaktorer som høyt blodtrykk, urinveisinfeksjon, angst eller diabetes.

Ta ekstrem forsiktighet for å unngå infeksjoner som kan frigi giftige cytokiner til fosterets hjerne under svangerskapet. Infeksjoner til den gravide mor kan tredoble et barns risiko for å utvikle cerebral parese.

Unngå Cerebral Parese risikofaktorer i forbindelse med fødsel eller Early Childhood

Beskytt barnet ditt fra cerebral parese risikofaktorer som er til stede etter fødselen. Disse inkluderer blyforgiftning og andre miljøgifter, alvorlig gulsott, shaken baby syndrom og hendelser som kan forårsake kvelning eller hypoksi som choking, nær drukning og forgiftning.

Guard mot fysisk skade barnets hjerne og leder av babyen isolasjons ditt hjem.

Hint

  • Lytt til OB-GYN. Balansere ditt ønske om å fortsette arbeidet, mosjon og favoritt aktiviteter gjennom hele svangerskapet med visshet om at de forholdsregler som er anbefalt for deg er like mye om å beskytte skjøre babyen som de er om velvære deg.

Fordeler og ulemper ved In vitro-fertilisering

Fordeler og ulemper ved In vitro-fertilisering


Infertilitet er en vanlig, men ødeleggende problem som rammer både menn og kvinner. Ifølge Department of Health and Human Services, i USA, 10 prosent av kvinner i fruktbar alder har en vanskelig tid å bli gravid eller oppholder gravid. Når disse vanskelighetene oppstår hos kvinner som har blokkert eller skadet egglederne, in-vitro fertilisering kan være en løsning.

Som med alle infertilitetsbehandling, det er fordeler og ulemper ved in-vitro fertilisering.

Evne til å bli gravid

Den mest åpenbare fordelen av in-vitro fertilisering er som er gjør at kvinner som ikke kan normalt være i stand til å tenke å bli gravid. Selv om denne behandlingen alternativet er ikke perfekt, er suksessraten av in-vitro fertilisering om lag 25 prosent fra 2010.

Ingen langtidseffekter

Barn som er født via in-vitro fertilisering lider ingen langsiktige effekter. Dette er oppmuntrende til foreldre som har hatt problemer med å bli gravid, men bekymre deg for hvordan in-vitro fertilisering kan påvirke fosteret.

Drug Treatment Effects

Kvinner som gjennomgår in vitro fertilisering behandling gjennomgå hormonbehandling og medikamentell behandling. Det er bivirkninger til disse behandlingene, noen som kan kreve et sykehusopphold. Snakk med legen din for å få mer informasjon om disse risikoene.

Ektopisk graviditet

In-vitro fertilisering presenterer en høyere risiko for svangerskap utenfor livmoren. Denne typen av svangerskapet kan føre til dødsfall hvis ubehandlet. Det oppstår når et foster blir implantert i egglederne eller bukhulen.

Flere svangerskap

I løpet av en in-vitro-fremgangsmåten, er flere embryoer implantert i morens livmor. Dette øker sjansene for at prosedyren vil resultere i en multipler graviditet. Selv betraktet som en velsignelse av noen, øker en multipler graviditet risikoen for spontanabort og for tidlig fødsel.

Kostnad

In-vitro fertilisering kan være dyrt. Den gjennomsnittlige kostnaden for en prosedyre er mer enn $ 12 000, og dens suksess er ikke garantert. Mens mange par vurdere dette en liten pris å betale for å unnfange et barn, kan kostnaden av prosedyren fraråde eller forby andre fra dette alternativet.

Symptomer på magesmerter

Abdominal smerte kan omfatte ubehag hvor som helst fra den øvre del av brystet til bekken-området, og kan være forårsaket av en rekke sykdommer, infeksjoner og sykdommer. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic, American Medical Association og National Library of Medicine om symptomer på magesmerter.

Appetitt endringer

Endringer i appetitt er et symptom som ofte følger med magesmerter, ifølge American Medical Association. Abdominal smerte forårsaket av sykdommer som matforgiftning eller gastroentritt kan føre til kvalme og brekninger, som kan være alvorlige, så vel som tap av appetitt eller en metthetsfølelse og fordøyelsesbesvær.

Blødning

Blødning er et symptom på abdominal smerte som kan være et resultat av en alvorlig medisinsk tilstand, ifølge Mayo Clinic. Vaginal blødning kan tyde på en spontanabort eller for tidlig fødsel i en gravid kvinne, mens blod i oppkast eller avføring kan være forårsaket av en infeksjon, betennelse eller ruptur av et internt organ, som krever øyeblikkelig behandling.

Tarm Endringer

Endringer i tarmfunksjonen er et vanlig symptom på magesmerter, ifølge National Library of Medicine. Symptomer som forstoppelse og diaré kan skje før eller på samme tid over buksmerter. En manglende evne til å ha avføring eller mørke, tjæreaktig avføring kan være et tegn på en medisinsk krise.

Kramper

Ifølge Mayo Clinic, kan magesmerter oppstå i varierende grad av intensitet, inkludert sterke smerter ofte referert til som kramper. Kvinner kan oppleve kramper på grunn av premenstruelt syndrom, svangerskap utenfor livmoren eller bekkeninfeksjon, samt fra matbårne sykdommer eller stress.

Gass

Gass kan være ledsaget av oppblåsthet og hevelse, ifølge National Library of Medicine, og babyer med kolikk kan ha gass og en hoven mage. Barn og voksne kan passere gass ofte, noe som er et symptom på magesmerte som kan være relatert til matintoleranse eller spise mat som inneholder mye fiber.

Stivhet

Stivhet av mage muskler er et annet symptom på magesmerter, ifølge National Library of Medicine. Muskel spenninger og stress kan være en årsak til sårhet og stivhet der, så kan luftveisinfeksjoner som lungebetennelse eller hjerteproblemer, inkludert hjerteinfarkt.

Hvordan komme i gang med IUI

Hvordan komme i gang med IUI


Intrauterin inseminasjon (IUI), også kjent som kunstig inseminasjon, er en fremgangsmåte som brukes for behandling av infertilitet. Denne prosedyren er enkel og tar 15-20 minutter i en klinikk eller legekontor; Det er imidlertid ikke effektive for alle former av infertilitet. Ifølge Advanced Fertility Center of Chicago, er suksessraten for graviditet via en IUI 10-20 prosent med hver syklus for kvinne yngre enn 35. Vanligvis suksessraten etter tre mislykkede IUI forsøk drastisk reduseres. Gitt et pars forhold kan IUI være en egnet, trygg behandling for infertilitet.

Hvordan komme i gang med IUI

•  Snakk med legen din og finne årsaken til ufruktbarhet. The Mayo Clinic sier at IUI er ikke effektiv hvis årsakene til infertilitet er tubal skade, eggstokksvikt, alvorlig mannlig-faktor infertilitet eller avanserte stadier av endometriose. IUI er mest effektive i følgende tilfeller: mild mannlig faktor ufruktbarhet (lav sperm motilitet, lav sædkvalitet, etc.), uforklarlig infertilitet, sæd allergi, donorsæd kravet, cervical faktor ufruktbarhet (f.eks, er cervical mucus for tykk) og seksuell dysfunksjon.

Vurdere risiko forbundet med IUI. Ifølge Mayo Clinic, risikoer inkluderer infeksjon og flere svangerskap. Mindre enn 1 prosent av kvinne som velger IUI erfaring infeksjon. Flere svangerskap kan føre til lavere fødselsvekt og for tidlig fødsel.

Diskuter muligheten for å bruke eggløsnings-induserende medisiner under IUI med din lege. Eggløsnings-induserende legemidler øker suksessrate på graviditet, selv om de har potensielle bivirkninger, inkludert flere fødsler og kompromittert eggkvalitet.

Vurder kostnadene og din helse-forsikring. Avhengig av lege / fertilitetsklinikk, IUI behandlinger varierer i pris fra $ 300 til $ 800. Noen helseplaner bare dekke diagnostiske tester - som semen analyse - og ikke selve prosedyren.