Digidexo.com

basalgangliene, tumor, symptomer

Occular Tumor Symptomer

Kreft i øyet eller okulær kreft, kan forårsakes av primære tumorer som har opphav i øyet eller ved hjelp av sekundære tumorer som følge av metastasert kreft som sprer seg til øyet. Ifølge Mayo Clinic, den vanligste typen øye svulst er melanom i øyet. Svulster i øyet kan forebygges ved å bruke solbriller som blokkerer ultrafiolette stråler og kan detekteres på tidlige stadier ved å ha årlige synsundersøkelser.

Melanom

Symptomer på melanom i øyet omfatter visuell obstruksjon, avløsning av netthinnen, blødninger og smerter dersom svulsten er stor.

Hemangiomer

Koroidal hemangiomer er ikke-kreftsvulster i øyet som består av blodkar og kan forårsake symptomer som tap av sentral visjon og netthinneavløsning.

Koroidal Nevus

En choroidal nevus er som en føflekk, men oppstår på øyet, og som huden føflekker kan bli ondartet, og symptomer inkluderer tap av perifer eller sentral visjon.

Konjunktival Svulster

Konjunktival svulster vokser på den ytre overflaten av øyet, og symptomene er smerter og synsproblemer.

Øyelokk Svulster

Symptomer på øyelokk svulster inkluderer hevelse, smerter, synsproblemer og problemer med driften av tårekanalen.

Orbital Svulster

Ifølge University of Miami Health System, symptomer på svulster i øyehulen (bane) inkluderer svulmende av øyet og netthinneavløsning.

Retinoblastom

Retinoblastom er en type øye kreft som oppstår hos barn, og symptomer inkluderer hvithet av eleven, hevelse, rødhet og et inntrykk av at øynene ser i ulike retninger.

Adrenal Tumor Symptomer

De to små kjertler som er på toppen av nyrene kalles binyrene. Kjertlene arbeide sammen med hypothalamus og hypofysen til å produsere hormoner som er ansvarlig for en rekke av kroppens funksjoner. Svulster kan utvikle seg på binyrene, forårsaker ulike symptomer.

Fakta

Binyrene svulster kan ikke gi symptomer i starten, men etter hvert som svulsten vokser, vil overskytende hormonproduksjonen begynne. To av de store typer hormoner som produseres av binyrene er katekolaminer og kortikosteroider. Økningen i forskjellige hormoner er det som fører til mange symptomer. I del, blir de symptomer som oppstår i forbindelse med hvilken hormon produseres i overskudd.

Typer

Binyrene er delt inn i to hovedområder. Begge områdene kan utvikle svulster. Svulster i binyremargen forårsake produksjon av katekolaminer, såsom epinefrin. Symptomer på denne type svulst kan omfatte brystsmerter, svimmelhet, skjelving og høyt blodtrykk. Svulster i binyrebarken føre til økt produksjon av kortikosteroider, som kortisol. Dette kan føre til humørsvingninger, vektøkning, væskeansamlinger og økt kroppshår. I tillegg til symptomer relatert til overmål hormonproduksjon, generelle symptomer på en svulst inkluderer magesmerter, tap av appetitt og vekttap.

Betraktninger

Fordi hormoner kan bli sluppet ut i blodet bare midlertidig og hormonnivået er ikke konstant, kanskje noen symptomer kommer og går. For eksempel, hvis adrenalin produseres og en økning i hjertefrekvens og høyt blodtrykk utvikle, kan symptomene avta som hormon nivået synker i blodet. Det er umulig å forutsi når eller i hvilken grad hormon nivåer er sluppet ut i blodet og når symptomene vil øke.

Diagnose

Fordi noen symptomer på en adrenal tumor er lik de andre forhold, som for eksempel hjerteproblemer, må en lege foreta en korrekt diagnose. Etter en lege vurderer symptomene, kan blodprøver pålegges å påvise høyere enn normalt nivå av hormoner, som adrenalin. En CT-scan eller en MR kan gjøres for å vise nyrene og se etter svulster på binyrene.

Behandlinger

Hvis en adrenal kjertel tumor forårsaker symptomer, selv om det er godartet, behandling kan være nødvendig. Fordi en av symptomene er høyt blodtrykk, er medisiner ofte gitt for å bidra til å senke blodtrykket. Betablokkere kan også være foreskrevet for å bidra til å regulere hjerterytmen. Kirurgi for å fjerne svulster kan være nødvendig dersom medisinen ikke lindre symptomer. Adrenal svulster som er kreft kan kreve ytterligere behandling for å lette symptomer, som for eksempel stråling og kjemoterapi.

Hjernestammen Tumor Symptomer

Svulster kan stamme hvor som helst i kroppen, men de som har opprinnelse i hjernen som er kjent som gliomas tumorer. Det er faktisk fem forskjellige typer Glimoas (eller hjerne) svulster - og hjernestammen svulster faller inn under en av disse fem typer: astrocytomas. Hver av de fem typer (inkludert hjernestammen svulster) har symptomer som de deler, samt symptomer som varierer.

Brain (hjernesvulst) tumortyper

De fem hjernesvulst hjernesvulst typene er: astrocytomas (svulster funnet i hjernestammen), glioblastomas (svulster vanligvis dekker hele hjernen på en gang), ependymomas (svulster i hjernen passasjer), Oligodendrogliomer (svulster som finnes i storhjernen, den viktigste delen av hjernen), og blandet gliomer (svulster som finnes vanligvis plassert hvor som helst i hjernen, men dekker ikke hele hjernen samtidig som glioblastomas svulster gjør).

Generelt Hjernesvulst (hjernen) svulst symptomer

Problemer med hørsel og syn (double, uklart eller perifer), problemer med tale og balanse, hodepine problemer (endringer i gamle hodepine mønstre, nye framvoksende seg, større alvorlighetsgrad eller frekvens), uforklarlige kvalme, oppkast, kramper, personlighetsendringer eller atferd og selv hormonelle endringer er symptomer på alle Glimas (hjernen) svulster, inkludert de i hjernestammen.

Astrocytomas (hjernestammen) symptomer

I tillegg til de symptomene som er nevnt ovenfor som er felles for alle hjernesvulster, kan hjernestammen svulster også ha disse symptomene også: problemer med å svelge og / eller tygging, en hengende i ansiktet (kun én side, som regel), og mulige problemer med vandre, ved hjelp av armene eller lukke øyelokkene grunn av muskler svakhet.

Symptomvarighet for den laveste delen av hjernestammen svulster

Mens dramatiske forbedringer i symptomene er vanligvis oppleves etter en seks-ukers kurs av stråling for pontin gliom (svulster i den laveste delen av hjernestammen), en gjentakelse av symptomene oppstår vanligvis mindre enn et år senere. Og, dessverre, er prognosen ikke bra, siden operasjonen er umulig for svulster i dette stedet av hjernen.

Symptomvarighet for midthjernen hjernestammen svulster

Symptomvarighet blir dårligere og generelt er mye bedre prognose (65 til 90 prosent) i hjernestammen tumorer lokalisert i midthjernen seksjon når de ble behandlet med stråling i forhold til de i den nedre hjerneområdet (pontin).

Binyrene Tumor Symptomer

Binyrene er de to kjertler som er plassert over begge nyrene i kroppen. Binyrene er viktige komponenter til den hormonelle (endokrine) system. Det er to hoveddeler i binyrene, binyremargen og binyrebarken. En binyrene tumor begynner som følge av unormale celler å vokse ukontrollert og raskt, og danner en masseenhet sammen. Det er mange symptomer for de med binyrene svulster.

Vanlige symptomer

Noen vanlige symptomer assosiert med binyrene svulster er lave kaliumverdier, høyt blodtrykk, nervøsitet, angst, hjertebank, diabetes og utviklingsstrekkmerker over hele mageområdet. Folk opplever noen av disse symptomene bør oppsøke lege umiddelbart, da binyrene svulster kan frigjøre hormoner som kan resultere i hormonelle ubalanser.

Mer alvorlige symptomer

Mer alvorlige symptomer assosiert med binyrene svulster inkluderer følelsen av alltid å være full og aldri være sulten, feber, mage masse, vekttap og sterke magesmerter. Disse symptomene er sjeldne, men hvis du opplever dem, søke legehjelp umiddelbart.

Cushings syndrom

Det finnes en rekke forskjellige sykdommer som er knyttet til binyrene svulster. En slik sykdom er Cushings syndrom. Binyrene svulster kan utvikle seg til Cushings syndrom, som manifesterer seg med symptomer som hirsutisme (hårvekst), alvorlig akne, svakhet, økt blodtrykk, osteoporose og mer.

Conn syndrom

En annen lidelse som kan starte fra en binyre svulst er Conn syndrom. Denne sykdommen innebærer for mye produksjon av aldosteron, et steroid utgitt av binyrene. Dette steroid kontroller og opprettholder kroppens elektrolyttbalanse. Noen av disse symptomene inkluderer høyt blodtrykk, hyppighet av vannlating, sterk tørste og lave nivåer av kalium i kroppen.

Feokromocytom

Feokromocytom er en svulst i binyrene som frigjør hormoner adrenalin og noradrenalin. Disse hormonene virker til å regulere blodtrykk og hjertefrekvens, blant andre formål. Noen symptomer på pheochromocytoma er hodepine, rask puls, kvalme, oppkast, hjertebank og klam hud.

Testikkelkreft Tumor Symptomer

En testikkel svulst kan enten være en scrotal masse eller en kreftsvulst som har dannet på selve testikkelen. Mye som andre uregelmessigheter, er det best å konsultere med en lege hvis noe som dette blir oppdaget innenfor dette området av kroppen. Uavhengig av diagnose, er det visse symptomer som ledsager begge tilstander.

Kul

For både godartede og ondartede svulster, du ofte kan oppleve en klump et sted langs testikkel. Denne klumpen kan føre til at testikkelen blir hovne eller unormalt hardt eller eller for væske til å samle innenfor pungen. For noen blir pungen selv spyles med farge.

Smerte

Mange ganger, begge typer svulster føre testikkel og pung å lide følelsen av smerte eller ubehag. Denne smerten kan enten være periodisk eller vedvarende.

Nabokommunene Pain

Mens de fleste menn lider noen grad av smerte eller ubehag i testikkel eller pungen, kan den også utgå ut i nabo regioner av kroppen, inkludert lysken, mage og selv den nedre del av ryggen.

Vekt

Du kan også legge merke til hva som er best beskrives som vekt, tyngde eller trekke følelse i pungen når det er en testikkel svulst, det være seg ondartet eller godartet.

Tretthet eller kvalme

Med en ondartet testikkel svulst, noen menn begynner å oppleve en uforklarlig tretthet eller utmattelse. Men med en godartet svulst, er ingen tretthet følt; i stedet, vil du ofte lider av en uforklarlig kvalme som kan be episoder av oppkast.

Andre tilknyttede symptomer

Det er også et potensial, spesielt med ondartede tumorer, for ømhet eller til og med en forstørrelse å forekomme i vevet av brystet.

Tumor Symptomer

Ikke alle tumorer betyr kreft, men symptomene på både godartede og cancerøse tumorer kan være den samme, og er ikke begrenset til en uforklarlig klump på kroppen. Det er flere andre symptomer på svulster som mennesker, særlig tobakksbrukere og overvektige personer, bør se opp for å sikre optimal helse.

Klumper

Et viktig begrep å huske på når du ser ut for svulster er at de ikke alltid fører til synlige klumper på kroppen. Men eventuelle uforklarlig synlig klump eller muldvarp endringen bli undersøkt av en lege.

Vekttap

Uforklarlig vekttap kan indikere muligheten av en tumor i kroppen.

Hoste

Hyppig hoste uten tilstedeværelse av sykdommen er en vanlig tegn på en lungetumor, og kan indikere lungekreft.

Lav kroppstemperatur

Kroppsfrysninger når den ikke ledsages av et tilfelle av influensa er et annet symptom på en godartet eller kreftsvulst eller annet sted i kroppen.

Nattesvette

Svetter mye om natten, spesielt når du prøver å sove, er et vanlig tegn på en svulst.

Tap av appetitt

Plutselig tap av appetitt uten en medisinsk grunn, for eksempel en ny medisin kan meget vel indikere tilstedeværelse av en svulst.

Forbigående Thyroid Tumor Symptomer

Når du lider av en svulst på skjoldbruskkjertelen, vil du vanligvis ikke opplever noen tegn eller symptomer som en formasjon har utviklet på denne kjertelen. Det er ikke før mye senere, når svulsten har kommet, at enhver form for indikatorer vil selv manifest. Faktisk, er dannelsen av tumorer eller kreftutvikling innenfor denne kjertel av legemet relativt sjeldne. Så, hvis du skulle lide noen tegn eller symptomer som en svulst har utviklet, er det best å kontakte legen din for å få tilstanden riktig diagnostisert.

Kul

En av de mest dominerende symptomer av forbigående skjoldbrusk svulst vil innebære utviklingen av en klump på halsen din. I de tidligere stadier, vil du ikke engang være i stand til å føle er tilstedeværelse. Men som svulsten vokser og utvikler seg, bør du være i stand til å faktisk føler dette klump rett under huden nær adamseplet, ifølge Cleveland Clinic.

Smerte

En gang, vil denne klumpen også komme med en viss grad av smerte og ubehag. Mye som klump i seg selv, denne smerten og ubehaget vil ikke manifest før mye senere i utviklingen av svulsten. Smerte og ubehag forbundet med en forbigående tumor thyroid vil generelt bli isolert til nakken og halsen.

Hevelse

Mange ganger, vil en forbigående thyroid svulst begynner å påvirke lymfeknutene i nakken. Ettersom nærværet av svulsten utvikles, kan lymfeknutene begynne å svelle og oppflamme. Vanligvis ville du ikke nødvendigvis merke noen betennelse mindre du var å ta og føle området av halsen, men det finnes anledninger at denne betennelsen kan ses med det blotte øye.

Vocal Endringer

Et annet symptom på en forbigående thyroid svulst ville innebære noen endring i stemmen din. Dette er i stor grad på grunn av plasseringen av svulsten. Som svulsten vokser og utvikler seg, kan du begynne å oppleve økt episoder av heshet, på halsen og råhet til tekstur av stemmen din. Det kan også endre den generelle pitch eller lyden av stemmen din.

Svelge Issues

Sammen med dannelsen av klump og tilstedeværelsen av smerte, kan du begynne å oppleve noen problemer rundt din svelge. Dette kan skje under måltider, forbruket av drikkevarer eller bare mens svelge spytt.

Pusteproblemer

På grunn av plasseringen av tumoren, kan det faktisk begynne å begrense eller blokkere passasjen av luftveiene, i det vesentlige påvirker den måten som puster. Du kan begynne å legge merke til en vanskelighet i å ta en pust, fange pusten eller puste generelt. Med dette redusert evne til å puste, kan du bli ør, svimmel eller oppleve noen trøtthet som følge av mangel på oksygen.

Spine Tumor Symptomer

Mens ryggsmerter er en av de vanligste tegnene på aldring og fedme, kan denne smerten også være et symptom på noe mye mer alvorlig, for eksempel en spinal tumor. Disse svulstene kan enten være kreft eller noncancerous, men de er alvorlige og potensielt livstruende. Disse svulstene er vanligvis funnet innenfor selve ryggmargen, eller de kan være låst til ryggvirvlene.

Back Pain

Ryggsmerter er den vanligste tegn på en spinal tumor. Det er også en av de vanligste plager mennesker lider, og det ofte har ingenting å gjøre med en tumor. Ryggsmerter som er mer alvorlig i naturen, slik som smerte som er på sitt verste om natten eller når du først står opp om morgenen eller som påvirker hofter og ben, bør alltid sjekkes ut med en lege for å sørge for at det isn ' t et symptom på noe tumorous.

Sensation

Et annet symptom på en spinal tumor er muskelsvakhet og nummenhet gjennom ryggen og bena. Hvis du opplever noen form for leg nummenhet eller finne musklene mister styrke for ingen levedyktig grunn, er det viktig at du får sjekket ut fordi dette kan være et tegn på spinal tumor. Dette gjelder spesielt hvis det er kombinert med alvorlig ryggsmerte.

Gangproblemer

Spinal svulster ofte manifesterer seg på en slik måte at pasienten vil ha problemer med å gå, selv til det punktet hvor han faller på anledningen. Dette kan være et direkte resultat av den nummenhet og muskelsvakhet, eller det kan skje uten disse symptomer.

Redusert følsomhet

Spinal svulster kan legge press på ryggmargen, forårsaker smertereseptorer i hjernen til å svekke. Som et resultat, kan de som lider av tumorer spinale oppleve noen reduksjon i sin evne til å føle smerte eller evnen til å skjelne ekstrem varme eller kulde. Dette skjer ikke bare i lokale områder slik som ben og føtter, men i hendene og overkropp i tillegg.

Andre symptomer

Som alle andre svulster, kan spinal svulster bære ulike symptomer for ulike mennesker. Det avhenger av personen, alvorlighetsgraden av tumor og dens plassering. Noen andre symptomer å se etter er tap av tarmkontroll, tap av blærekontroll, mild til alvorlig lammelse og dannelse av skoliose.

Cerebellum Tumor Symptomer

Lillehjernen, plassert på baksiden av hodeskallen umiddelbart over hjernestammen, er den nest største delen av hjernen. Den styrer holdning, likevekt og balanse samt komplekse frivillige muskelbevegelser som å gå og snakke. Svulster i lillehjernen forstyrre disse funksjonene, forårsaker hodepine, kvalme og oppkast, eller ataksi (vanskeligheter med å koordinere muskelbevegelser nødvendig å gå). Symptomer varierer avhengig av type, størrelse og spesifikk plassering av svulsten, og hastigheten ved hvilken det er økende.

Identifikasjon

Hjernesvulster, dannet av grupper av unormale celler, kan være godartet (ikke-cancerous) eller ondartet (kreft) i lillehjernen. Enten type kan utvikles i cerebellum i seg selv, eller være et resultat av kreftspredning fra andre områder i kroppen. Uavhengig av hvilken type eller plassering av tumorer, må de behandles eller fjernes.

Symptomer

Noen tumor cerebellum symptomer er forårsaket av en økning av intrakranialt trykk på grunn av den plass som svulsten opptar i hjernen og hevelse som følger eksistensen av tumoren. Disse symptomene er hodepine, kvalme, svimmelhet, problemer med koordinasjon eller balanse, slapphet, forvirring og desorientering.
Andre symptomer er på grunn av lokaliserte hjernedysfunksjon forårsaket av tumor sammenpressing eller invaderer de omkringliggende hjerneceller. Disse typer symptomer inkluderer nummenhet eller manglende evne til å styre en eller flere lemmer, synstap, tale vansker, nedsatt hukommelse eller dom.
Pasienter som opplever kvalme og oppkast finner ut at det er mer utbredt på å våkne om morgenen. Hodepine er også mer alvorlig i morgen. Spesifikke symptomer varierer med plasseringen og størrelsen på svulsten i lillehjernen, og brukes til å finne svulsten lokalisering innenfor lillehjernen.

Typer

Svulster i lillehjernen er klassifisert som enten primære eller sekundære svulster. Primære tumorer har opprinnelse i lillehjernen, mens sekundære tumorer spres fra andre deler av kroppen. Medulloblastomas er den vanligste typen primær hjernesvulst som utvikler innenfor lillehjernen. Disse hurtigvoksende svulster utgjør 20 prosent av hjernesvulster hos barn og voksne. Cerebellar astrocytom, den andre primær type tumor som påvirker lillehjernen, kan bestå av godartede eller ondartede celler.
Sekundære svulster oppstår når kreft metastasizes (sprer) fra andre deler av kroppen til lillehjernen. Hud, bryst, tykktarm, tarm, lunge og nyre cancer kan resultere i tumorer i lillehjernen.

Diagnose

Mange symptomer oppleves som et resultat av lillehjernen svulster oppstår vanligvis på grunn av urelaterte helsemessige bekymringer. Hvis du opplever symptomer som forårsaker bekymring, planlegge en avtale med legen din. Hvis legen din har mistanke om en mulig hjernesvulst, vil du bli henvist til en nevrolog, en spesialist opplært til å diagnostisere og behandle lidelser som påvirker hjernen, ryggmargen og nervesystemet. Etter å ha testet koordinasjon, reflekser, hørsel og syn som kan bli påvirket av en eventuell cerebellum svulst, vil du bli planlagt for ytterligere tester dersom de er nødvendige for en nøyaktig diagnose.
Ikke-invasive tester for eksempel en MR (magnetisk resonans imaging) og CAT scan (computertomografi) gir detaljerte bilder av hjernen. Andre tester kan bli pålagt å måle potensielle tumoraktivitet og blodgjennomstrømningen i hjernen, for eksempel PET skanner (positronemisjonstomografi), SPECT skanner (SPECT) eller MRS skanner (magnetisk resonans spektroskopi).
Den litt mer invasiv angiografi, der røntgenbilder er tatt etter et spesielt fargestoff injiseres, vil bidra til å avgjøre saker som involverer arteriene.
I noen tilfeller kan en tumorbiopsi, en kirurgisk prosedyre hvor en liten prøve av tumor er fjernet og undersøkt, være nødvendig for å bestemme en nøyaktig diagnose, prognose og behandling.

Behandling

Dersom svulsten kan trygt fjernes fra lillehjernen uten å skade friske celler, er kirurgi den anbefalte løpet av behandlingen. I de tilfeller hvor tumoren bare kan delvis fjernes, eller den vil forårsake skade på forsøk på fjerning, stråling og kjemoterapi blir brukt til å krympe svulsten.
Høye doser av stråling er rettet mot hodet under strålebehandling for å drepe unormale celler. Kjemoterapi består av spesielle medikamenter som også drepe kreftcellene.
Pågående kliniske studier er dedikert til oppdagelsen av nye og forbedrede kurs av behandling for å bekjempe lillehjernen svulster.

Spinal Cord Tumor Symptomer

En ryggmargen svulst er i hovedsak en vekst på ryggraden. Det kan utvikle seg i spinalkanalen selv eller innen ett eller flere av vertebras. Det kan være ondartet eller godartet. Men uansett dens plassering eller dens natur, kan dannelsen av en svulst innenfor dette område av kroppen være svært problematisk, ettersom så mange nerver kulminerer i ryggraden.

Smerte

Med en ryggmargen svulst, vil de fleste mennesker lider av en viss mengde smerte. Denne smerten kan være utelukkende isolert til baksiden, det være seg lavere, midtre eller øvre. Men avhengig av den faktiske plasseringen av tumoren, kan denne smerten også utgå ned i hofte og ben, opp inn i skulder og arm, eller direkte inn i halsen. Og som med noen form for smerte, kan det fremstå som en mild, kjedelig verke til en skarp, skyting banke.

Svakhet

For noen mennesker, kan en ryggmarg svulst bety et tap i styrke til en eller flere armer eller ben. Dette er i stor grad på grunn av trykket svulsten er å plassere på nervene som går fra ryggraden i disse vedheng. Denne svakheten kan også komme med en endring i sensasjon til disse samme ekstremiteter, manifestert som en nummenhet eller mangel på følelse i armer, hender, bein og / eller føtter.

Mobilitet Forstyrrelse

Avhengig av hvor mye press på ryggmargen svulst er å plassere på nervene, kan det begynne å redusere en persons evne til å bevege seg. Dette kan føre til problemer med stående, gå, bære eller sitte oppreist. Noen mennesker kan merke en økt vanskelighetsgrad gjør en knyttneve. Andre kan finne et problem med å bøye beina.

Kroppsfunksjoner

Selv om ikke alle mennesker med en ryggmarg svulst vil oppleve en endring i deres styrke eller mobilitet, er det en mulighet for at en vekst i ryggraden kan endre visse kroppsfunksjoner. En person kan begynne å ha noen saker som involverer vannlating eller avføring. Som svulsten utvikler seg, kan det hende at personen ikke lenger har noen kontroll over disse to kroppsfunksjoner.

Lammelse

Det er også den mulighet at en ryggmarg tumor kan føre til lammelse. Dette kan ikke være en full lammelse, som det ikke er avhengig, mye som alle andre symptom, hvor svulsten ligger. For noen kan lammelse isoleres til ett ben eller en arm. Andre kan oppleve lammelser av enten begge bena eller begge armene.

Følsomhet

En tumor som ligger i eller langs ryggraden kan også føre til en person for å oppleve en redusert følsomhet for endringer i temperatur, samt til smerte. Dette nedsatt følsomhet kan påvirke rygg, armer, ben, hånd eller fot; plasseringen av nerven ble "klemt" ved tumor bestemmer hvor dette desensibilisering finner sted.

Time Frame

De fleste av symptomer assosiert med ryggmargs svulster vil utvikle flytende rente. Dette skyldes i stor grad forskjellen i vekstratene for svulster selv. For det meste, en godartet (noncancerous) tumor forårsaker symptomer til å bli stede over en periode på flere år. Med en ondartet (kreft) svulst, vil en person vanligvis oppleve en raskere innsettende symptomer som kan forverres over en kort periode.

Hode Tumor Symptomer

Hvis du er bekymret for at du kan ha et hode eller hjernesvulst, så vet de spesifikke symptomer på et hode svulst kan være veldig viktig. Noen symptomer på hodet eller hjernesvulst ligne andre forhold. Her er de vanligste symptomene.

Hodepine

Tydeligvis hodepine kan være symptom på en rekke helseproblemer, inkludert dehydrering, influensa eller vitaminmangel. Hvis du har kronisk hodepine sammen med de andre symptomene som er oppført her, så det kan være et symptom på hjernesvulst.

Beslag

Beslag er skummelt og kombinert med hodepine kan gjøre deg redd for at du har en hjernesvulst. Anfall kan være et resultat av en reaksjon på medisinering, en skjoldbrusk dysfunksjon eller et anfall lidelse. Hvis du har anfall akkompagnert av de andre symptomene som er oppført her, så et hode svulst kan være årsaken.

Endringer i personlighet eller Mental Stabilitet

Hvis din familie eller venner merker endringer i din mentale funksjon, eller plutselige og radikale endringer i din personlighet, så dette kan være et symptom på hjernesvulst.

Mass Effect

Mass Effect er et begrep som brukes for å definere en kombinasjon av oppkast, døsighet, og hovne nerver i øynene. Dette kan være en sterk symptom på en hjernetumor når det kombineres med de andre vanlige symptomer.

Sensoriske Problemer

Sensoriske problemer inkluderer problemer i tale, hørsel, berøring, eller noen av de andre områdene av sensorisk persepsjon.

Okulære Tumor Symptomer

En okulær svulst er en svulst som vises på øyet eller området rundt øynene. Okulære svulster kan føre til synsvansker, blindhet og tap av selve øyet. Det er viktig å kjenne symptomene på en okulær svulst, slik at du kan få behandling så tidlig som mulig.

Vision Problemer

Vision kan bli uklart eller er skjev, eller det kan være et synstap på ett eller begge øyne.

Irritasjon

Det kan være irritasjon, så som rødhet, smerte og kløe, i eller rundt øyet som kan ha en tumor.

Øyefarge

Iris i øyet som kan ha en svulst kan endre farge. Den fargeendring i det angrepne øyet vil bli merkbar og dramatisk forskjellig enn den friske øyet.

Trykk

Press på og svulmende av øyet påvirket av en svulst er ofte følt.

Blødning

Noen ganger kan det være blødning i øyet, som er sett aa lyse rød flekk eller et område inne i øyeeplet.

Prostata Tumor Symptomer

Fordi prostatakreft er vanligvis så langsomt voksende, sjelden fører det fysiske symptomer inntil ganske avansert. Selv da de typiske symptomene er uspesifikke og lett forveksles med symptomer fra andre forhold, som enten ikke er farlig eller mindre bekymringsfull enn prostatakreft.

Urin Symptomer

Urinveisproblemer, som for eksempel en intermitterende eller svekket stream eller økende frekvens, kan skyldes en prostata svulst. De kan også forårsakes av overvekst av prostatakjertelen eller av en bakteriell eller viral infeksjon i urinveiene.

Blod i urinen

Blodig urin kan komme fra mange årsaker, inkludert godartet forstørrelse av prostata, ødelagte blodkar i urinveiene, nyre eller blære steiner eller kreft. En lege bør vurdere noen forekomst av dette.

Blod i Semen

Vanligvis er ikke dette et symptom på en prostata svulst. Snarere kan det komme fra irritasjon i urinveiene, straining under seksuell aktivitet eller fra avføring. Imidlertid bør en lege sjekke dette symptomet.

Hevelse i nedre ekstremiteter

Hvis prostatakreft sprer seg til nærliggende lymfeknuter, kan det føre til hevelse i bena.

Smerte

En prostata svulst som har kommet inn i et avansert stadium kan føre til skjelettsmerter i nedre rygg, hofte eller bekken.

Tegn og symptomer på hypofysesykdom

Tegn og symptomer på hypofysesykdom


Hypofysen er ofte referert til som "master kjertel" og med god grunn. Ifølge Pituitary.org, dette er ert størrelse kjertel som har ansvar for å produsere hormoner som holder kroppen i balanse. En av de mest vanlige abnormaliteter som kan påvirke hypofyse funksjon er en svulst. The Mayo Clinic rapporterer at "de fleste svulster i hypofysen er noncancerous, nonspreading vekster." Imidlertid kan en svulst forårsake sykdom og dysfunksjon av hypofysen.

Generelle Tumor Symptomer

Svulster i hypofysen kan påvirke produksjonen av hormoner som er nødvendige for sunn kropp funksjon. Tegn og symptomer på overflødig trykket forårsaket av en hypofyse svulst inkluderer kvalme, oppkast, hodepine, tretthet, kramper, tap av kroppshår, vannaktig utflod fra nesen, tap av syn og uforklarlige svingninger i vekt.

Adrenokortikotropt Tumor Symptomer

En adrenokortikotropt hypofysetumor forårsaker en overdreven produksjon av hormonet kortisol. Cushings syndrom kan utvikle seg fra for mye kortisol. Symptomer på Cushings syndrom inkluderer en pukkel som vises på øvre del av ryggen, vektøkning konsentrert i midsection eller øvre del av ryggen, høyt blodtrykk, rundhet i ansiktet, svakhet, tynn hud og blåmerker.

Growth Hormone Svulster

Noen svulster i hypofysen kan føre til en rask økning i produksjonen av naturlig forekommende veksthormoner som kroppen ikke kan assimilere. Denne tilstanden kalles akromegali; Symptomene på denne tilstanden omfatter høyt blodtrykk, hjerteproblemer, overdreven svetting, en endring i ansiktstrekk og forstørrede føtter eller hender. Barn med akromegali kan oppleve akselerert vekst gjennom hele kroppen.

Prolaktin Producing Svulster

Hos kvinner, et overskudd av prolaktin, eller prolactinoma, kan redusere produksjonen av østrogen. Tegn og symptomer på prolactinoma hos kvinner er uregelmessig menstruasjon og utflod fra brystvortene. I menn, fører denne tilstanden en reduksjon i testosteron og forstørret brystene, infertilitet, erektil dysfunksjon og redusert libido.

Thyroid Svulster

Hypertyreose, eller en overproduksjon av tyroksin, kan oppstå når en hypofyse svulst overstimulates skjoldbruskkjertelen. Symptomer på hypertyreose omfatter plutselig uforklarlig vekttap, uregelmessig eller rask hjerterytme, en følelse av å føle på kanten eller irritabilitet.

Hypofysen hjernesvulst Symptomer

Hypofysen, som ligger i hjernen, går rolig om sin virksomhet for å kontrollere kritiske hormoner som trengs av kroppen. Omtrent på størrelse med en ert, er det ofte kalt "master kjertelen" siden det forteller andre kjertler hvor mye hormon å produsere. Selv om de fleste svulster i hypofysen er godartet, noen kan vokse seg stor og legge press på hypofysen og omkringliggende områder av hjernen. Andre svulster i hypofysen kan påvirke hormonproduksjonen, som har en betydelig innvirkning på kroppen. Anerkjennelse av symptomene er kritisk til tidlig diagnose og vellykket behandling.

Typer svulster i hypofysen

Svulster på hypofysen faller inn i to kategorier. Den første er en sekretorisk tumor, som også er referert til som en funksjon tumor. Denne type av tumor er ansvarlig for over-produksjon av hormoner. Den andre typen hypofysetumor kalles non-sekretorisk og ofte fører til problemer på grunn av sin størrelse. Et ikke-sekretorisk tumor presser på omkringliggende områder av hjernen. Begge typer svulster kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene ikke er konsistent fra person til person.

Sekretoriske Tumor Symptomer

En type sekretorisk svulst stimulerer binyrene, slik at det skaper for mye kortisol, forårsaker muskelsvakhet, vektøkning og ansikts rundhet. En annen skaper for mye veksthormon, forårsaker utvidelse av føtter og hender, overdreven svetting og hjertesykdommer. Noen svulster føre til for mye prolaktin som skal opprettes, noe som reduserer østrogen og testosteron hos kvinner og menn. Ikke-gravide kvinner kan produsere brystmelk mens menn kan oppleve infertilitet, impotens og forstørret brystene. Andre svulster produserer for mye thyroid-stimulerende hormon, forårsaker hypertyreose som bringer rask hjerterytme, nervøsitet og plutselig vekttap.

Non-Sekretoriske Tumor Symptomer

Denne type tumor er relatert til dets størrelse. Som det vokser, den presser på hypofysen og omkringliggende områder i hjernen. Hypofysen kan slutte å lage nok hormoner og forårsake hypopituitarism. Symptomer inkluderer vekttap, overdreven urinmengde og tørste, kvalme og tretthet. Noen svulster trykker på synsnerven og føre til synstap, kvalme og hodepine.

Årsaker

Årsaken til hypofysen tumorer er ukjent selv om en liten prosent synes å være arvelig. En lidelse som kalles multippel endokrin neoplasisa I (MEN I) er antatt å være involvert. Denne tilstanden er arvelig og påvirker flere av de endokrine kjertler som skjoldbruskkjertelen, bukspyttkjertelen, parathyroid, binyrer og hypofyse. En annen arvelig sykdom antas å øke sannsynligheten for svulster i hypofysen er Carney kompleks. Dette er en sjelden og arvelig tilstand som forårsaker svulster i endokrine kjertler, hjerte, nerver og hud.

Behandling

Behandlingen er avhengig av størrelse og type svulst, hvis det skaper hormoner, har spredd seg til hjernen, eller det er problemer med synet. Kirurgi er vanligvis brukes til å fjerne svulsten hvis det forårsaker synstap på grunn av press på synsnerven. Strålebehandling brukes også etter kirurgi eller som en hovedbehandling. Foreskrevet medisiner inkluderer kabergolin (Dostinex) og bromokriptin (Parlodel), som kan krympe visse svulster og blokkere dreven frigjøring av hormoner.

Hodepine, svimmelhet og kvalme: Stress eller en hjernesvulst?

Hodepine, svimmelhet og kvalme: Stress eller en hjernesvulst?


Stress er en vanlig foreteelse i den moderne verden. Hvis du er under betydelig stress, kan du oppleve symptomer som hodepine, svimmelhet og kvalme. Disse symptomer forekommer også i mange andre tilstander og sykdommer, inkludert alvorlige sykdommer, slik som hjernetumorer.

Respons på stress

Når omstendighetene skje at vår underbevissthet visninger som en trussel, det utløser fysiologiske prosesser, for eksempel en økning i blodtrykket, frigjøring av magesyre og en økning i blodsukkeret, ifølge Stress.org. Dette er en iboende respons og er en del av menneskets overlevelsesinstinkt.

Resultat av Stress

Gjentatte episoder av stressresponser kan føre til fysiske plager som hjertesykdom, hjerneslag, migrene, høyt blodtrykk og magesår. Disse kan manifestere seg som brystsmerter, akselerert hjerterytme, depresjon og diaré eller forstoppelse, samt kvalme og svimmelhet.

Brain Tumor Symptomer

I tillegg til hodepine, kan hjernesvulster forårsake generaliserte symptomer som anfall, personlighetsforandringer, og minne og talevansker, ifølge MayoClinic.com. Intrakranielt trykk kan også føre til oppkast, synsforstyrrelser og tretthet.

Focal Symptomer

Mer lokal og spesifikk, eller focal, kan symptomene faktisk finne svulsten plassering. Disse symptomene er summende eller øresus, tåkesyn eller dobbeltsyn, lammelser, manglende følelse på huden, balanse problemer og vanskeligheter med å gå.

Handling

Hvis du opplever noen av disse stress eller hjernesvulst symptomer, bør du søke legehjelp for å få dem evaluert, og få en riktig diagnose.

Prostate Cancer & Brain Svulster

Prostatakreft utvikler seg i prostatakjertelen og vanligvis vokser sakte. Avansert prostatakreft kan spre seg til hjernen eller andre kroppsdeler. Hjernesvulster kan oppstå i hjernen, men de fleste hjernesvulster opprinnelse andre steder i kroppen.

Prostate Cancer Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, er det mange menn ikke har symptomer på tidlig prostatakreft, men symptomene kan utvikle slik som urinering vansker og blod i urin eller sæd.

Prostata Cancer Risk Factors

Menn over 50 år, afroamerikanske menn og menn med en familie historie av prostatakreft har en større risiko for å utvikle denne sykdommen.

Prostate Cancer Treatment

Legene kan behandle prostatakreft med strålebehandling, kirurgisk fjerning av prostatakjertelen eller hormonbehandling for å redusere testosteron produksjonen.

Brain Tumor Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan hjernesvulstpasienter opplever uvanlige hodepine, synsproblemer eller problemer med balansen. Mental forvirring, talevansker eller atferdsendringer kan oppstå med hjernesvulster.

Hjernesvulst Risikofaktorer

Folk som er hvit, over 45 år og har en familiehistorie med hjernesvulster har en høyere risiko for å få hjernesvulst. Eksponering for kjemikalier eller stråling kan øke risiko for hjernesvulst.

Hjernesvulst Treatment

Hjernesvulster kan behandles med kirurgi, strålebehandling eller cellegift. Leger kan også foreskrive en kombinasjon av disse behandlingene.

Behandlinger for hypofysetumor

Den behandling og helbredelse av hypofysen tumorer avhenge av arten og typen hypofysetumor funnet hos en pasient. Basert på om det er en ikke-hormonproduserende svulst eller en fungerende en, som produserer store mengder hormoner som veksthormon, prolaktin og thyroid-stimulerende hormon, kan legen beslutte å først observere, så medisinere, og i ekstreme tilfeller til og med operere eller foreslå strålebehandling for å kurere sykdom.

Før behandling

Flertallet av svulster i hypofysen er liten og ikke gi noen hormoner. Vanligvis kjent for å være ufarlig, disse bare må overvåkes riktig for et par måneder. Hvis de ikke produserer hormoner eller vokse i størrelse, de holdes under vanlig observasjon før legen avgjør en modus for behandling egnet for kur.

Medisiner

Hypofysen svulster behandles bare når de begynner å produsere hormoner som fører til relaterte symptomer. Leger vanligvis foreskrive medikamenter for å stoppe produksjon av hormoner, som noen ganger gjør dem mindre i størrelse også, for eksempel, bromokriptin og kabergolin blir brukt til å behandle svulster i hypofysen produserende prolaktin. Noen ganger slike medisiner er effektive nok til å avverge kirurgi. To typer medisiner - somatostatin å redusere hormonproduksjonen og størrelse, og pegvisomant å knipe ekstra hormon effekter på kroppen - brukes til å kurere veksthormonproduserende svulster etter mislykket operasjon.

Operasjoner

Når medisinen unnlater å redusere tumor symptomer, innstiller legen kirurgi eller transphenoidal endoskopi for å fjerne tumor gjennom hulrommet av nesen anvendelse av et mikroskop og endoskop. Dette etterlater ingen synlige snitt mark, knapt noen nerve komplikasjoner, og resten av hjernen forblir urørt.

Andre Prosedyrer

Ved mislykket kirurgi eller tilbakefall av tumor etter kirurgi eller tilstedeværelse av symptomer som har vært ineffektivt behandlet med medisiner, kan høyenergisk stråling rådes for hypofysetumor fjerning. Fordelaktig for fjerning av svulster som sitter dypt i hjernen eller i følsomme områder som opererer på noe som ville være farlig, anvender stereotaktisk radiosurgery høye doser av stråling på svulsten uten noen innsnitt eller anestesi. For fjerning av klumpete og litt kompliserte svulster, kan fraksjonert stereotaktisk strålebehandling være legens valg. Denne fremgangsmåten involverer målretting stråling til tumorvekst regioner fordelt over en tidsperiode, med pasienten utsettes for en liten stråling under hvert besøk. Dette er spesielt nyttig for å avverge skade eller skade på ømfintlige øyne og hjerne vev og nerver som må nøye holdt borte fra eksponering til slik stråling. I mer ekstreme tilfeller, hvor svulsten har vokst lenger enn hypofysen, kan kjemoterapi også bli foreslått å redusere hormon opprettelse og bivirkninger.

Tegn og symptomer på en nyre Tumor

De tidlige stadier av en nyre svulst kan generere ingen symptomer i det hele tatt. Som tumoren vokser og tilstanden utvikler seg, kan tumoren begynne å utvise symptomer som resulterer hovedsakelig fra press på andre organer og smerte forbundet med plasseringen av svulsten. En nyre svulst vil normalt vise symptomer på avanserte stadier om det er kreft eller ikke.

Abdominal symptomer

En nyre svulst kan begynne å vise seg med merkbare symptomer fra magen. Det kan være en hard klump som vises på magen som kan oppdages gjennom en fysisk undersøkelse, eller det kan være synlige for det blotte øye. Du kan begynne å legge merke til en hevelse i magen, og det er også mulig at du vil begynne å se større enn normale vener vises på overflaten av buken. Svulsten kan også være å legge press på indre organer, og dette presset kan føre til skarpe magesmerter.

Fatigue

En nyre svulst kan begynne å påvirke appetitten. Du kan finne deg selv å miste appetitten, og dette kan resultere i en merkbar vekttap. Du kan også begynne å føle seg svak på grunn av din redusert appetitt, og du kan også begynne å lide av en mangel på energi eller en voksende følelse av utmattelse. Du kan også begynne å føle verkende og generelt dårlig helse som følge av en nyre svulst.

Blood Flow Symptomer

En av de mer vanlige symptomer på en nyre tumor er blod i urinen. Blodet blande med urinen kan ikke være veldig merkbart i begynnelsen, men over tid vil du merke at urinen blir rødbrun farge nesten ligner rust. En annen blodstrømmen symptom assosiert med en nyretumor er hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk. Du kan også begynne å føle symptomer på anemi som er et lavt antall røde blodlegemer. Disse symptomene er svimmelhet og tretthet.

Influensalignende symptomer

En nyre svulst kan også utløse noen influensalignende symptomer som feber og smerter i kroppen. Du kan begynne å oppleve et tilbakevendende feber som kan nå svært høye temperaturer og bli svært ubehagelig. Du kan også begynne å føle en skarp smerte i siden av kroppen din som virker kronisk og ikke etterlater. De tilbakevendende feber kan forsterke denne smerten i siden.

Diagnose

En nyre svulst kan kreve en rekke tester for å bestemme plassering og for å fastslå om det er kreft eller ikke. Disse testene kan omfatte en blodprøve, en urinprøve og en avbildning test for eksempel en CT eller ultralyd for å fastslå den nøyaktige plasseringen av svulsten. Når svulsten ligger da en biopsi kan anvendes for å bestemme om tumor er kreft eller ikke.

Tegn og symptomer på en Thoracic Spinal Cord Tumor

Thorax ryggraden ligger mellom livmorhalsen og korsrygg i ryggen. Består 12 ryggvirvler og tilhørende bruskplater, er det den største delen av ryggraden og fungerer som støtte for ribbeina. Når en svulst utvikler innenfor denne regionen av kroppen, det være seg ondartet eller godartet, svært mange problemer kan begynne å påvirke din helse og velvære på grunn av nerver som samles i ryggmargen. Enhver form for slags trykk kan støte på disse nervene, noe som resulterer i en rekke ubehagelige symptomer.

Asymptomatisk

Ved inntreden av en ryggmarg tumor, er det mulig å oppleve noen symptomer i det hele tatt. Dette er hovedsakelig på grunn av størrelsen av tumoren, ettersom en mindre vekst vil ikke nødvendigvis å plassere noe press på disse nerver. Det er ikke før komprimering er plassert på nervene at symptomene vises.

Smerte

Smerte er en av de vanligste symptomene på en thorax ryggmargen svulst. Denne smerten kommer ofte innen området av tumoren, men deretter kan diffundere ut i andre områder av kroppen, avhengig av nerve eller nerver påvirket av vekst. Du kan føle smerte i rygg, hofter, bein eller bryst og armer.

Svakhet

Avhengig av størrelsen og plasseringen av svulsten, kan du også begynne å merke en endring i din styrke. Du blir svakere som svulsten presser inn i nervene. Mye som symptom på smerte, kan denne svakheten påvirke en hvilken som helst gren av legemet, avhengig av nerven påvirket av vekst. Som tiden går, kan du ha problemer med å gå eller bære ting, øker potensialet for fall.

Nummenhet

En annen ganske vanlig symptom på en thorax ryggmargen svulst er nummenhet. Denne mangelen på følelsen påvirker vanligvis beina, men du kan også oppleve et tap av følelse langs ethvert område av kroppen som inneholder klemt nerve. Dette nummenhet kan også dempe din reaksjon på ytre stimuli, som påvirker hvordan du føler deg varme, kulde eller smerte.

Lammelse

I mer alvorlige tilfeller av spinal svulster, kan du begynne å lide av en viss grad av lammelser i ethvert lem som holder et berørt nerve. Og avhengig av mengden av kompresjon, kan det føre til et totalt tap av bevegelse i den ene eller begge ben og en eller begge armer.

Inkontinens

Inkontinens er et annet potensielt symptom på en thorax ryggmargen svulst. I denne situasjonen, blæren eller tarmen hovedsak lider en form for lammelse, slik at du mister kontroll over urin eller avføring.