Digidexo.com

tannråte blodforgiftning

Blodforgiftning forårsaket av tannråte

Oppføring av Forurensninger

I de innledende fasene av tannråte, kan en pasient bare legge merke til små sprekker eller hull i tannen. Disse visuelle ledetråder til tannråte benekter alvoret i helseproblem, men som de små sprekker i tannen beskyttende emalje tillate etsende stoffer som salt, bakterier og til og med spytt for å få tilgang til og spise unna på tannen mykere masse. Ettersom disse forurensninger spise bort på massen, de merkbare sprekker og hulrom i tannen blitt større og mer utpreget, og syklusen akselererer. Denne prosessen har en tendens til å være relativt smertefri for pasienten, og kan utvikle seg med en slik lav hastighet at enkelte ikke klarer å legge merke til den økende alvorlighetsgrad. Til slutt angriper forfallet den følsomme masse inne i tannen roten, der det strekker seg langt ned i tannkjøttet og begynner å sette opp en abscess.

Abscesser

Som tannråte og forurenser spise bort på Toot rot og komme inn i tannkjøttet, de fleste pasientene fortsatt ikke opplever mye (hvis noen) ubehag. De korrosive forurensninger klare en bane i den myke vevet rundt tannen roten, og den store sprekk eller hulrom på tann overflate gjør at enda flere forurenser å sile ned i tannen, rot og bløtvev. Når disse forurenser traversere tann røtter og kommer i bløtvevet som omgir dem, kroppens naturlige forsvar sender hvite blodceller til å angripe de forurenser som om de var et invaderende virus eller bakterier.

Som den hvite blodlegemer angrep, pus skjemaer og begynner å forstørre det myke vevet, noen ganger trykke mot andre vev og selv heve tann ovenfor de andre tennene som omgir den. Når en tann abscess former, vanligvis blir det ganske smertefullt for pasientene og de kan søke behandling fra en tannlege eller endodontist; hvis de ikke søker behandling, kan byllen utvikle seg til en mer alvorlig tilstand.

Abscesser kan oppløse Bone og Tissue

Hvis en pasient med en avansert abscess ikke søker behandling, kan den bakterielle infeksjon spres til nærliggende ben og vev. I ekstreme tilfeller kan infeksjonen begynne å angripe omkringliggende bein og selv oppløse rundt tennene og kjeve bein.

I noen tilfeller kan en abscess briste og spre seg inn i omkringliggende bløtvev, abscess utvide og øke pasientens smerter. I henhold til FAQs.org oppføring på abscesser, kan en sprukket abscess søle ut i blodet, og sprer døde hvite blodceller, puss, og smittsomme bakterier inn i blodtilførselen og i hele kroppen. Denne blodforgiftning, formelt kjent som septikemi, kan resultere i uutholdelig smerte i hele kroppen, alvorlig sykdom og død.

Hvordan vet jeg om du har blodforgiftning

Blodforgiftning, medisinsk kjent som septikemi, kan være en dødelig tilstand. Septicemi refererer til effekten av bakterier i blodet. Uønskede bakterier som regel inn i kroppen gjennom et sår, infeksjon, eller medisinsk prosedyre slik som dental en operasjon, eller en injeksjon. Erkjenner tegn på blodforgiftning er avgjørende for å få den rask medisinsk behandling er nødvendig for å forhindre død. Avanserte tilfeller av blodforgiftning kan føre til en dødelig lavt fall i blodtrykket.

Bruksanvisning

•  Opplever en plutselig og høy feber etter en medisinsk eller dental prosedyre, sår, eller injeksjon kan indikere mulige blodforgiftning.

Oppkast, kvalme og magesmerter er også symptomer assosiert med blodforgiftning.

Feeling alvorlig syk, som vanligvis er utstilt ved uvanlig svakhet, kan også bety blodforgiftning.

Sjekk pulsen - hvis det er raskere enn vanlig, og du har et sår, infeksjon eller et nylig skutt eller medisinsk prosedyre, kan septikemi være årsaken.

Å ha lav kroppstemperatur er et annet symptom på blodforgiftning.

Lider av forvirring og nedsatt kroppstemperatur er vanligvis forbundet med avansert septikemi. Dette kan fort føre til døden gjennom luftveiene kollaps eller organsvikt. Shock, som er når blodtilførselen til organene er redusert eller kuttet på grunn av en traumatisk situasjon i kroppen, er som regel årsaken til organsvikt i de som har lidd blodforgiftning.

søke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever ett eller flere av ovennevnte symptomene og kunne ha vært utsatt for bakterier gjennom en nylig infeksjon, sår, injeksjon, eller medisinsk eller dental prosedyre. Blodforgiftning, hvis fanget tidlig, kan vanligvis behandles gjennom intravenøse medisiner og oksygen under et sykehusopphold.

Tips og advarsler

 • Husk at mens septikemi er ikke vanlig, kan dødeligheten av enkelte typer blodforgiftning overstige 50 prosent, ifølge USAs føderale myndighetenes nettside MedlinePlus. Rask og tidlig medisinsk hjelp når symptomene blir oppdaget er avgjørende for å forebygge uønskede langtidsvirkninger eller død.

Hva du skal se etter i blodforgiftning

Hva du skal se etter i blodforgiftning


Blodforgiftning er effekten av bakterier i blodet, vanligvis referert til som "sepsis" i det medisinske feltet. Ifølge Mayo Clinic, er begrepet "blodforgiftning" en misvisende benevnelse. Når en person har bakterier i blodet system, er det egentlig ikke forgiftning; de, rett og slett, har bakterier i blodet. Denne bakterien vanligvis går inn i en persons system gjennom et sår eller under en operasjon, mens på sykehuset. Sepsis kan være en alvorlig sykdom, så det et par ting du bør se opp for hvis du har denne tilstanden.

Høy feber

Hvis du har sepsis eller blodforgiftning, er du sannsynligvis allerede på sykehuset. Denne alvorlige tilstanden krever omfattende antibiotikabehandling. Hvis du plutselig utvikle en høy feber, er det en indikasjon på at smitten i blodet ditt blir stadig verre. Legen må kanskje justere antibiotika som brukes.

Lav kroppstemperatur

Frysninger er en indikasjon du kjører en høy feber. Hvis du er på sykehuset, la sykepleieren vet at du opplever dem.

Rapid hjertefrekvens

Du kan merke at hjertet slår raskt uten noen åpenbar grunn. Hvis du utvikler en rask hjerterytme, ta kontakt med helsesøster eller lege. Dette er en indikasjon på feber, eller det kan være forårsaket av en annen helseproblem du har.

Mageproblemer

Kvalme, oppkast, eller magesmerter er et annet tegn du bør se opp for i sepsis.

Ingen forbedring

Hvis personen som har sepsis ikke ser ut til å bedre seg, eller om de føler seg veldig syk, er det viktig at sykepleieren eller legen kontaktes.

Hvordan behandle blodforgiftning Med en grøtomslag

Hvordan behandle blodforgiftning Med en grøtomslag


Blodforgiftning kan oppstå fra en punktering sår eller en hud kutt. Bivirkningene er alvorlige og trenger å bli behandlet raskt. En grøtomslag legges på såret kan fremskynde utvinning og avverge eventuelle komplikasjoner.

Bruksanvisning

•  Forbered et grøtomslag ved hjelp lobelia og glatte alm. Grind like mengder av de to urtene med en morter og pistill. Fortsett å slipe til du har dannet et pulver. Tilsett en liten mengde varmt vann til å danne en pasta.

•  Spre ut et stykke stoff på et bord. Stoffet kan være hvit bomullsklut, lin, musselin, eller gasbind. Kontroller at materialet er stort nok til å vikle rundt såret og hold grøtomslag på plass.

Smør lim på stykke stoff, slik at såret skal dekkes helt. Legg stoffet over såret og bind den på plass. Hold området varm med en varmeflaske.

Hold grøtomslag på plass for opp til 24 timer. Bytt så ofte som nødvendig for å bringe helbredelse. Pulsering rundt såret indikerer grøtomslag trekker ut infeksjon og nøytraliserer giftstoffer. Når bankende stopper og erstatte omslaget ikke lenger skaper bankende, bør blodforgiftning være borte og såret skal gro normalt.

Tips og advarsler

 • Bruk t hans behandling bare som førstehjelp. Selv om bankende stopper, ta kontakt med en medisinsk faglig hvis du har mistanke om blodforgiftning.

Hvordan å behandle tannråte

Hvordan å behandle tannråte


Tannråte som vanligvis oppstår når emalje på tannen er påført skader. Dette resulterer typisk i et hulrom. Mens årsakene til tannråte kan variere, er sluttresultatet alltid det samme. Bakteriene som lever i munnen feed på sukker som kommer fra maten vi spiser og drikker vi absorbere og frigjøre syrer som bryter ned emaljen på tennene våre.

Bruksanvisning

•  Planlegg regelmessige tannlegetimer. Du kan forebygge tannråte ved å se tannlegen to ganger i året. Hvis du allerede har tannråte, kan tannlegen din starte en behandlingsprosess som kan redde tennene.

•  Få fyllinger. Tenner som viser tegn på forfall og hulrom bør fylles for å hindre ytterligere skade. Tannlegen fjerner forfalt del av tannen og erstatte den med en fylling. Fyllinger er vanligvis laget av porselen eller amalgam.

Plasser en krone over tannen. Hvis tannråte er alvorlig og det er ikke nok av tannen igjen for å sette en fylling i, vil tannlegen først fjerne forfalt del av tannen og deretter plassere en krone over hva som er igjen av tannen.

Pakk ut råtnende tann. I ekstreme tilfeller, hvis nedbrytning har gått forbi være i stand til å bli reparert med en fylling eller en krone, kan tannlegen trekke tannen. Dette er vanligvis det siste alternativet.

Brush og floss tennene daglig. Selv om du har tannråte, tannpuss og tanntråd regelmessig kan bidra til å hindre ytterligere skade eller noen nye skader oppstår. For å forebygge tannråte, er det viktig å fjerne alle matrester fra tennene dine slik at bakteriene ikke har noe å beite på.

Virkningene av Chewing Gum på tannråte

Virkningene av Chewing Gum på tannråte


Virkningene av tyggegummi på tannråte avhenger av om tyggegummi inneholder sukker. The American Dental Association bemerker at sukkerfri tyggegummi hjelper faktisk forebygge tannråte. Tyggegummi som inneholder sukker bidrar til tannråte fordi sukker produserer syrer som angriper tannemaljen. Sukkerfri tyggegummi bidrar til å bekjempe tannråte, fordi det øker strømmen av spytt, noe som bidrar til å nøytralisere syrer.

Cavity Forebygging

Tygging sukkerfri tyggegummi bidrar til å redusere plakk, en klebrig bakteriell stoff som bidrar til tannråte. Tygging stimulerer produksjonen av spytt, som i sin tur, nøytraliserer syrer dannet ved plakk. Acid bryter gradvis ned tannemaljen, skaper forråtnelse og, til slutt, hulrom, ifølge American Dental Association. Hulrom er hull i en tann emalje. Ubehandlet tannråte forårsaket av hull i tennene ødelegger en tann interne struktur og kan bety å ha tann trukket.

Remineralization

Syrlig mat og bakterier kan oppløse mineraler som finnes i tannemaljen, men disse mineralene er naturlig erstattet av spytt. Imidlertid kan en dårlig kosthold fremme svekkelse av tannemaljen. Spyttproduksjon stimulert ved å tygge sukkerfri tyggegummi inneholder høyere konsentrasjoner av remineralizing ioner og bikarbonat å hjelpe mineral erstatning.

Decay forebygging tips

Det er best å tygge tyggegummi umiddelbart etter å ha spist, når syrer er produsert av sukker og karbohydrater som finnes i maten. Men, sier American Dental Association også at tyggegummi bør kombineres med bruk av tanntråd og børsting med en fluortannkrem to ganger om dagen. Se etter tyggegummi sports ADA segl, noe som betyr at produktet har vist effektivitet i å hjelpe forebygge tannråte.

Expert Insight

En studie utført av forskere fra University of Minnesota School of Dentistry og publisert i Journal of American Dental Association i juli 2000 fant at tyggegummi som inneholder xylitol, et søtningsmiddel med anti-bakterielle egenskaper, midlertidig undertrykt bakterier som forårsaker tannråte. Personer som deltar i prøve ble gitt en oral munnskyllemiddel for å redusere dannelsen av bakterier. Fagene ble tildelt en test, placebo eller kontrollgruppen etter behandling med munnen skylling ble avviklet. Studien fant at de som tygget xylitol tre ganger daglig etter måltider hadde lavere nivåer av oral bakterier. Forskerne fant også at kommersielle tannkjøttet som inneholder xylitol var nyttig i å kontrollere tannråte når det brukes med andre forebyggende tiltak, for eksempel å følge et sunt kosthold.

Hvordan forebygge tannråte

Hvordan forebygge tannråte


Blant barn som er 6 til 18 år gammel, har prosentandelen av forfalt permanent tenner redusert med om lag 57 prosent siden 1970-tallet. En del av dette kan tilskrives gode forebyggende tiltak; Følg disse trinnene for å holde tennene rene og friske.

Bruksanvisning

•  Gjør det til en vane å pusse tennene etter å ha spist, med en tannbørste med myk, avrundet bust.

Bruk en tannkrem med fluor for å forebygge tannråte og reparasjon tannemaljen.

Kjøp en ny tannbørste hver 3 eller 4 måneder. Bakterier kan vokse på tannbørster, og busten slites ned og bli ineffektive.

Pensle tungen til å friske pusten og fjerne bakterier, eller bruke en tunge renere, tilgjengelig i noen helsekostbutikker.

Bruk tanntråd og en fluor skyll etter tannpussen.

Prøv en urte skylling som inneholder goldenseal, solhatt eller tea tree olje for å forebygge og helbrede betent tannkjøtt og drepe bakterier.

Snack på rå grønnsaker, frukt eller usøtet yoghurt, og eliminere eller redusere forbruket av sukker og sukkerholdige matvarer.

Spis mat med høyt kalsium som brokkoli, sardiner, melk og befestet appelsinjuice.

Hint

 • Få vanlige tannlege eksamener og rengjorde.
 • Velg en tannbørste som passer lett inn i munnen din og kan nå inn på baksiden og hjørnene.

Kan Tannråte & Infeksjon Årsak Sinus Congestion?

Kan Tannråte & Infeksjon Årsak Sinus Congestion?


Når hulrom rundt nesegangene (også kalt bihulene) blir betent eller hovne, en bihulebetennelse og lunger resultat. Pust vil være vanskelig, kan hodepine forekomme og smerter rundt øynene og nesen kan være til stede. Det er mange årsaker, og noen ganger tennene er å klandre.

Betydning

Sinus congestion og infeksjoner er oftest forårsaket av en kald. Bakterier, allergier og soppinfeksjon er også årsaker. Dessuten kan sinus hulrom bli betent av hull i tennene som resulterer i blokkerte og tette bihuler.

Betraktninger

Enkelte helsetilstander kan føre til tette bihuler. En tann infeksjon eller andre tannproblemer er en årsak til tette bihuler, og begge er ofte oversett som den skyldige.

Identifikasjon

Mange mennesker som lider av tette bihuler puste gjennom munnen gjør munnen tørr. Dette kan føre til at bakterier å vokse, plakett til å danne og tarter å bygge opp noe som resulterer i tannråte og forverring eksisterende sinus lunger.

Funksjon

Det er sju bihulene i hodet og ett i forbindelse med tanninfeksjoner og tannforholdene er sinus maxillaris. TMJ (feilaktig bite), en tann brudd, periodontal sykdom, endodontiske (nerve, tyggegummi, vev) problemer og bruxium (sliping eller knuger av tennene) kan alle føre til tette bihuler.

Advarsel

En tilbakevend tann infeksjon etter en utvinning kan føre til tette bihuler. Sinus hulrom kan ikke helbrede og lukke, eller traumer fra fjerning kan føre til tette bihuler.

Expert Insight

Bihulene sitte på overkjeven, og når de blir smittet de kan forårsake tann smerter. Det fungerer begge veier. En tann infeksjon kan føre til tette bihuler og smerter, og tett nese kan resultere i tannsmerter.

Alternativer til tannrøntgenbilder

Alternativer til tannrøntgenbilder


Selv dental x-stråler er en rutinemessig innslag i tannpleie, forbrukere stiller spørsmål ved langsiktig sikkerhet for gjentatt eksponering for denne typen stråling. Som svar på pasient bekymringer og bekymringer oppdratt av yrkesgrupper som World Dental Organization om regelmessig bruk av tannrøntgenbilder hos barn og linker til kreft i skjoldbruskkjertelen, hode og nakke "Se referanse 1," ny teknologi og innovative anvendelser av eksisterende bildebehandlingsenheter tilby noen alternativer.

Digital X-ray Systems

Digital x-ray-teknologien innebærer å bruke en sensor inne i munnen, med bilder som overføres digitalt til en dataskjerm for visning. Ifølge Journal of American Dental Association "Se Resource 2," disse systemene krever ingen x-ray film eller flere eksponeringer, og stråling er sterkt redusert. Selv om ikke stråling gratis, digitale røntgen tilbyr en lav-risiko alternativ til konvensjonelle dental x-stråler.

Cone-Beam computertomografi (CBCT)

En form for computertomografi (CT), cone-beam CT (CBCT) tillater tannleger å diagnostisere tann og kjeveproblemer i tre dimensjoner, mye bedre nøyaktighet og reduserer behovet for flere eksponeringer ofte kreves av tradisjonelle x-ray-teknologien "Se Resource 3. " Selv CBCT er i stor grad brukt til å forberede seg på tannkirurgi, har tannlege kontorer over hele USA begynt å inkludere det i sin praksis. CBCT er ikke uten stråling, men dosen som mottas, er mye lavere enn i sykehus.

Magnetic Resonance Imaging (MRI)

Selv magnetic resonance imaging (MRI) er oftest brukt på sykehus for full kropps diagnoser, fortsetter sin søknad i tannteknikk å øke etter hvert som pasientene ber om alternativer til røntgen. Helt noninvasive, bruker MR et magnetfelt og høyfrekvente pulser for å få bilder av bein og bløtvev "Se Referanse 4."

Ultralyd

Mindre hyppig brukt i tann innstillingene, men fortsatt et alternativ for bekymrede pasienter er ultralyd. Ultralyd, som bruker høyfrekvente lydbølger for å få bilder av vev og bein i hele kroppen, er også ikke-invasiv og bruker ingen stråling "See Reference 4."

Slik unngår du at Baby Bottle tannråte

Slik unngår du at Baby Bottle tannråte


Når et barn drikker sukkerholdig drikke fra en tåteflaske for en lengre periode, sukker i drikken kombinere med bakterier i en babyens munn. Dette skaper syrer som begynner å spise vekk sarte baby tenner. For å forebygge forekomsten av babyen flaske tannråte hos barnet ditt, kan du følge disse enkle trinnene.

Bruksanvisning

•  Pensle babyens tenner og tannkjøtt ofte. Bruk en myk tannbørste beregnet på babyer, våt vaskeklut eller et stykke gasbind. Tannleger anbefaler å pusse babyens tenner og tannkjøtt hver morgen, etter hvert måltid og ved sengetid.

Gi barnet en flaske bare under måltidene for å minimere bruken av babyen flaske. Ikke bruk flasker som smokker eller smokker mellom måltidene. Dette reduserer mengden tid barnet kan suge på en tåteflaske.

Avstå fra å gi barnet en flaske under naps eller ved sengetid. Når et barn suger på en flaske mens hun sover, samler væske rundt hennes baby tenner, forårsaker tannråte.

Tren barnet til å drikke fra en kopp i stedet for en flaske. Kopper ikke la væske til å samle seg rundt baby tenner. Overgangen til en vanlig kopp, en kopp med sugerør eller en sugekopp med et lokk forhindre babyen flaske tannråte.

Minimer mengden av sukkerholdige væsker som juice, melk, morsmelk eller morsmelkerstatning som barnet drikker fra en flaske for å hindre nedbrytning av babyens tenner.

Bruk rene og tørre smokker som baby smokker, ikke smokker fuktet med sukkerholdig væske, som tillater sukker for å samle rundt baby tenner, forårsaker tannråte.

Ta barnet til en pediatrisk tannlege for forebyggende dental helsen eller hvis du merke noen tegn til babyen flaske tannråte.

Hint

 • Hvis du må gi barnet en flaske under naps eller ved sengetid, kan du bruke en flaske som inneholder bare vann.

Hvordan unngå tannråte i Kids

Hvordan unngå tannråte i Kids


Starter gode dental vaner tidlig kan bidra til å forsvare et barn mot problemer som hull i tennene og tannråte som de blir eldre. Regelmessige besøk til tannlegen for sjekk ups og rengjorde er svært viktig. Hvor godt barnet ditt bryr seg om hans tenner avhenger av hvor mye arbeid er nødvendig under besøk til tannlegen. En kombinasjon av godt kosthold og tannhygiene disiplin hjelpe barnet ditt å unngå tannråte.

Bruksanvisning

•  Unngå å la barnet ditt har for mange søtsaker i kostholdet. Sukker bryter ned tennene emalje, gjør dem sårbare for forråtnelse.

Har barnet ditt pusse tennene to ganger om dagen med fluortannkrem. Bruk en ert størrelse mengde tannkrem på tannbørsten. Fluor gjør tennene emalje sterkere mot forfall og breaking.

Har barnet ditt floss ukentlig for å unngå tannråte forårsaket av plakk igjen mellom tennene og tannkjøttet.

Planlegg regelmessige besøk til familien din tannlege for regelmessige helseundersøkelser og rengjorde.

Typer av tannråte

Typer av tannråte


Overeksponering av sukker, sjeldne eller dårlig rengjøring, mangel på fluor behandlinger og familie tidligere tannsykdom er alle årsaker til tannråte. Typer av tannråte varierer avhengig av alder og antall fyllinger du har. Hyppige besøk til en tannlege kan bidra til å beskytte tennene fra forfall og stoppe eksisterende hulrom blir verre.

Baby Bottle tannråte

Tåteflaske tannråte oppstår når tannemaljen er ødelagt av sukker i melk og juice. Babyer som sover med flasker i munnen ofte opplever denne typen tannråte. Foreldre kan forhindre tidlig hulrom ved å ta bort flasken før sengetid og pusse barnets tenner daglig.

Root Karies

Root karies, eller hulrom, utvikle seg i de utsatte røttene av voksne tennene. Røtter er utsatt når voksne pusser for hardt eller har periodontal sykdom; bakterier inn i rot og råtner tannen fra undersiden. Hindre hulrom ved å børste forsiktig og daglig samt motta fluor behandlinger fra tannlegen din.

Munntørrhet

Xerostomia, eller tørr munn, forekommer i mange voksne som de gamle. Mange medisiner også forårsake tørr munn. Mangelen på spytt tillater bakterier å vokse fritt i munnen, forårsaker tannråte og dårlig ånde. Forebygge tørr munn ved å endre dosering eller medisiner. Du kan også bekjempe bakterier med hyppig børsting og munnvann.

Fylling Decay

Bakterier kan raskt få mellom fylle sprekker eller dårlig konstruert kroner. Når bakteriene inn, råtner de på tann og begynner å ødelegge fyllet. Ta kontakt med tannlegen din umiddelbart hvis du oppdager en sprekk i fylling eller erfaring smerter i tannarbeid.

Blodforgiftning Fakta

Blodforgiftning Fakta


Blodforgiftning er et begrep som er generelt brukt for å beskrive virkningene at bakterier i blodet har på kroppen. Den vitenskapelige betegnelsen som brukes for å beskrive bakterier som finnes i blodet er bakteriemi. Ifølge National Cancer Institute, andre vilkår for blodforgiftning omfatter septikemi og toxemia. Blodforgiftning er en livstruende tilstand som må tas svært alvorlig.

Årsaker

Blodforgiftning forårsaket av en infeksjon til kroppen. Disse infeksjonene kan komme fra et lokalisert infeksjon, slik som lungebetennelse, eller en infeksjon fra et kutt eller sår. Kilder til infeksjoner som forårsaker blodforgiftning inkluderer lungeinfeksjon, influensa, blindtarmbetennelse, bukhinnebetennelse, urinveisinfeksjoner, hudinfeksjoner, post-kirurgiske infeksjoner og nervesystemet infeksjoner.

Symptomer

Primære symptomer på blodforgiftning eller bakteriemi omfatter plutselig høy feber, frysninger og en rask puls. Andre symptomer på blodforgiftning er oppkast, magesmerter, kvalme og vises alvorlig syk.

Risikofaktorer

Personer som har problemer med deres immunsystem, slik som de som er HIV-positive eller har leukemi, er på et høyere risiko for blodforgiftning. Andre mennesker som er i fare for blodforgiftning inkluderer svært unge og svært gamle mennesker, og folk som får kjemoterapi eller langvarig steroidinjeksjoner.

Forebygging

Det er flere tiltak som enkeltpersoner kan gjøre for å redusere risikoen for blodforgiftning. En av de beste måtene er ved å rense sår og behandle dem med en antiseptisk. Antiseptiske midler fører til sår som blødning og bidra til å beskytte mot smitte. Etter å ha utviklet en munn infeksjon, er det også viktig å se din tannlege for å hindre smitte i å spre seg. Hvis du har en byll, bruke en varm komprimere til koke i 20 minutter tre ganger om dagen til den spretter. Unngå å klemme koker fordi dette kan føre til infeksjon og potensielt blodforgiftning.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, blodforgiftning krever umiddelbar behandling på et sykehus. Personer med blodforgiftning er vanligvis behandles med intravenøs antibiotika som brukes til å bekjempe bakterier i blodet. Hvis blodforgiftning eller bakteriemi ikke behandles raskt, kan det slå inn sepsis, en livstruende tilstand.

Sepsis

Ifølge Mayo Clinic, er en tilstand sepsis hvor kropps skader sitt eget vev på grunn av en reaksjon på en infeksjon. Hvis ikke behandles, vil sepsis til slutt bevirke funksjon av organer, og kan til og med resultere i septisk sjokk. Behandling for sepsis inkluderer store mengder antibiotika og intravenøs væske. Blodforgiftning må behandles tidlig for å unngå bakteriemi fra framdrift til sepsis.

Hvordan skjul tannråte

Hvordan skjul tannråte


Tannråte skjer med folk som har dårlig munnhygiene, eller til folk som rett og slett har hulrom utsatt tenner. Misfarging og forringelse som skjer gjør mange mennesker selv bevisst rundt fremmede, venner og familie. Selv om den eneste reelle løsningen er hulrom forebygging, er det noen måte å skjule eksisterende tannråte.

Bruksanvisning

Alter ditt smil eller måten du snakker og tygge maten. Ganske enkelt å åpne munnen gir folk en mulighet til å glaner på dine råtnende tenner. Smile med øynene dine mer enn munnen, eller sørg for å holde leppene over din misfargede tenner. Tygge alltid med munnen lukket. Øv i speilet før det ser naturlig ut. Hvis ditt smil ser ut falske, det vil bare gjøre oppmerksom på munnen.

Skyll med antiseptisk munnvann om morgenen og før sengetid hver kveld. Tannråte skaper dårlig ånde på grunn av alle bakterier og råtnende materiale på innsiden av munnen. Hvis du ønsker å skjule problemet, må du skjule lukten. Dette kan også stanse videre forfall.

Ring en tannlege som plasserer hvite komposittfyllinger i hulrom. Hvis tannråte har gått litt for langt for fyllinger, spør tannlegen om porselen inlays og onlays matchende fargen på dine eksisterende sunne tenner. Et annet alternativ er en åpenbar sølv fylling som løser hulrommet problem, men gjør tidligere tannråte mer merkbar.

Hint

 • Bare spise mindre sukker i løpet av dagen skal bidra til å forhindre tannråte, ifølge Yamamoto og Lee Family Dentistry. Hver gang du mate "sukker bugs" på dere tenner, de produserer syre i 30 til 60 minutter.
 • Munnhygiene vil ikke bli kvitt alle bakterier i munnen din, men vil forhindre tannkjøttsykdommer.
 • Andre ord for sukker på mat etiketter inkluderer melasse, sirup og honning.

Virkningene av tannråte

Virkningene av tannråte


Hulrom og tannråte kan forårsake smerte og følsomhet, og hvis den forblir ubehandlet resultat i behovet for en rotfylling eller tanntrekking. Det er best å forebygge tannråte og se tannlegen regelmessig for å sikre at hulrom bli renset og fylt før et større problem utvikler seg.

Pain & Følsomhet

De mest åpenbare tegn på tannråte er smerter og følsomhet. Hulrom kan gjøre å spise kald mat ubehagelig, et symptom som kan fortsette eller øke i uker eller måneder etter å ha hulrommet fylles. Tannråte kan også spre seg ned til roten av tannen og forårsake intens nerve smerter, som kan starte ut som følsomhet for visse typer matvarer. Chewy godteri eller andre sukkerholdige matvarer kan forårsake ubehag i varierende grad avhengig av hvor langt forfallet har spredd seg.

Infeksjon & Abscess

Tannråte kan også føre til infeksjon og tann abscess ved å åpne det indre av tannen for å bakterier. En abscess er en masse av puss som følge av infeksjon. Begge lidelser kan være utrolig smertefullt og livstruende. Antibiotika kan kurere en infeksjon, men en abscess vil ikke gå bort uten behandling - hvis igjen alene infeksjonen kan spre seg til andre deler av kroppen din. En abscess må dreneres og en rotfylling eller utvinning kan være nødvendig å fjerne infeksjonen.

Behandling

Hvis du har et beløp av tannråte er det viktig å ha hulrommet renset og fylt av en tannlege for å holde forfallet fra å spre seg over hele tannen. Et hulrom som ser lite kunne ha spredt dypt inn i interiøret. Når dette skjer tannlegen din kan ikke være i stand til å reparere tannen med en fylling alene. I stedet vil den berørte tannen trenger å bores ut og utstyrt med en kunstig krone. Ytterligere skade kan kreve fjerning av roten av tannen - en rotfylling - eller fullstendig uttrekking av tannen.

Forebygging

For å forebygge tannråte du bør pusse tennene to ganger daglig med fluortannkrem i minst to minutter hver gang. Ikke overse tanntråd - det fjerner plakk og matrester fra mellom tennene. Munnhygiene alene er ikke nok til fullt ut å forebygge tannråte. Se tannlegen hver sjette måned for en eksamen og tann rengjøring, og for å identifisere eventuelle problemer før de kommer ut av kontroll.

Hvordan diagnostisere blodforgiftning Fra Blue Crab Pinch

Krabber er deilige krepsdyr, men en god klype fra en av sine klør kan forårsake alvorlig smerte. Mens sjeldne, blodforgiftning - kalt sepsis eller septikemi - kan også oppstå fra en blå krabbe klemme. Hvis du mottar en klype fra en blå krabbe som trekker blod, bør du gjøre deg kjent med symptomer på blodforgiftning så en rask diagnose kan gjøres og behandling søkt.

Bruksanvisning

•  Se etter symptomer på blodforgiftning dersom en blå krabbe har klemt deg. Disse inkluderer feber, rask hjerterytme, diaré, forvirring, svimmelhet og kald, klam og blek hud. Et utslett rundt på sidene av krabbe klype er også et tegn på infeksjon.

Ta kontakt med legen din umiddelbart dersom noen av disse symptomene er til stede. Blodforgiftning, hvis venstre ubehandlet, kan bli alvorlig som infeksjonen påvirker organer. Tretti til femti prosent av de som utvikler sepsis dø av tilstanden, er så øyeblikkelig legehjelp kritisk.

Forvent at legen din vil gi deg en full eksamen og ta blodtrykket. Blod, urin og avføringsprøver vil sannsynligvis bli gjort, samt en kultur av området av krabbe klemme seg selv. Tester for å finne ut om funksjonen til lever og nyrer har blitt berørt kan også utføres.

Plan for å tilbringe flere dager på sykehuset hvis du utvikler blodforgiftning fra en blå krabbe klemme. Mens de aller fleste av dem som dør av blodforgiftning er de svært unge eller svært gamle, kan situasjonen bli kritisk for selv de sunneste mennesker.

Tips og advarsler

 • Det er en god idé, spesielt når man lærer å håndtere blå krabber, for å bruke tykke hansker for å unngå smerten av en klemme og fare for blodforgiftning fra den.

Hvordan behandle og diagnostisere blodforgiftning

Hvordan behandle og diagnostisere blodforgiftning


Begrepet "blodforgiftning", selv om brukes ofte, er faktisk ikke en medisinsk term. Når folk refererer til blodforgiftning, de er vanligvis refererer til sepsis, eller sepsis, en blodsykdom hvor bakterier kommer inn i blodet. Dette kan skje når en person får et kutt, sår eller skrape, som tillater bakterier å komme inn i blodbanen. blodforgiftning kan også oppstå etter dental arbeid eller tannlege kabinett, der fremmedlegemer kommer inn i munnen gjennom åpne sår og eventuelt innføre bakterier i blodet.

Bruksanvisning

•  Ta pasientens temperatur. En høy feber generelt følger blodforgiftning. Hvis du har høy feber, gi avkall trinnene nedenfor og se en lege umiddelbart.

Kontroller pasientens hvite blodlegemer. Fordi kroppen jobber med å bekjempe de utenlandske bakterier som har kommet inn i blodet, vil den hvite blodlegemer være høy. En lege kan trekke blod å undersøke din hvite blodlegemer.

Sjekk armer og ben for røde linjer. Noen ganger kan en rød linje vil følge opp armen, noe som indikerer en infeksjon i blodet. Se den røde linjen nøye for å se om den beveger seg eller endringer.

Hvis pasienten er diagnostisert av en lege med sepsis eller septikemi, vil hun trolig bli tatt inn på sykehuset, mest sannsynlig intensivavdelingen. Tett oppfølging er veldig viktig, samt et kurs for intravenøs antibiotika. I ekstreme tilfeller kan blodoverføringer være nødvendig.

Naturmidler som Echinacea og Goldenseal har vært antatt å behandle symptomer på blodforgiftning og klare bakterier fra blodet. Hvis du bestemmer deg for å ta disse kosttilskudd, fortelle legen din og ikke stole på disse tiltakene alene. Det er svært viktig, spesielt hvis du får feber, at du får legehjelp for blodforgiftning.

Tips og advarsler

 • Se en lege umiddelbart hvis du tror du har blodforgiftning.
 • Gå til sykehuset hvis feber pigger unormalt.

Effekter av Tannkjøttet på tannråte

Effekter av Tannkjøttet på tannråte


Ifølge det amerikanske National Library of Medicine (NLM), er tannråte den nest vanligste av alle lidelser - bare vanlig forkjølelse er mer utbredt - spesielt for barn. I tillegg, for unge mennesker det er en vanlig årsak for å miste tennene. Å ta godt vare på tennene ved daglig tannpuss og bruk av tanntråd kan bidra til å forebygge tannråte, men tannkjøttet spille en viktig rolle, også.

Plakk

Bakteriene som alltid er tilstede i munnen konvertere maten til syrer. Kombinasjonen av bakterier, syre, spytt og matrester skjema plakk, som holder seg til tennene. NLM bemerker at det akkumulerer primært på baksiden jeksler, men det er på alle tennene, like over tannkjøttet. Hvis den ikke blir fjernet fra tennene, vil det danne tannsten. Bakteriene fra plakk og tannsten kan irritere og skade tannkjøttet, som fører til tannkjøttsykdom.

Hulrom

Hulrom er dannet av syrene i plakk. De råtner tennene, forårsaker groper og hull. Hvis hulrommene ikke behandles raskt, vil syrer fortsette å spise bort på tann. Dype hulrom kan resultere i smerter og kan til slutt føre til en abscess, som er en tann-infeksjon. Plakk som er fanget rett under tannkjøttet er ofte årsaken til hulrom på sidene av tennene og på røttene.

Viker tannkjøtt

Som du alder, kan tannkjøttet trekker seg tilbake, og dette gjør tennene mer utsatt for forfall. Dine tennene sine røtter blir eksponert når tannkjøttet trekker seg tilbake, noe som gjør overflatene tilgjengelig for plakk. Selv om røttene er dekket med cementum, et beskyttende belegg, blir den hurtig tapt når disse flater er blottlagt, i henhold til MayoClinic.com. Tennene dine røtter er mykere enn emaljen på toppen og kan raskt forfall.

Gum Disease

Periodontal sykdom er en infeksjon i tannkjøttet rundt tennene og bein som støtter dem. Den tidlige fasen er gingivitt, der tannkjøttet er rødt og hovent. De kan også blø, spesielt når du pusser. Periodontis er den mest alvorlige stadium av sykdommen, hvor tannkjøttet er å trekke vekk fra tennene. The Centers for Disease Control og Prevention (CDC) viser at periodontal sykdom er mer vanlig hos voksne. Som med viker tannkjøtt, gjør periodontal sykdom tennene røtter mer utsatt for forfall. The American Dental Association bemerker at de fleste mennesker som er eldre enn 50 har noen forfall i sine tannrøtter.

Betraktninger

Det er mange risikofaktorer for periodontal sykdom, inkludert diabetes, røyking, immunsystem mangler, stress, arvelighet, visse medisiner, kvinnelige hormonelle endringer og dårlig munnhygiene, ifølge CDC. Det beste forsvaret mot tannkjøttsykdom som fører til tannråte er å børste og tanntråd daglig, og til å gå til tannlegen minst en gang i året for rengjøring og kontroll.

Hvordan Test Oral pH-nivåer og tannråte

Hvordan Test Oral pH-nivåer og tannråte


Tannråte er assosiert med et overskudd av syre i kroppen. Du kan bruke en enkel pH-test for å lære din pH nivå når som helst. En svakt alkalisk nivå er ønskelig. Hvis pH er for lav, kan du redusere din surhet og oppmuntre til et sunnere pH-nivået ved å unngå rødt kjøtt, brus og fisk mens de spiser mer grønne bladgrønnsaker, frukt og meieriprodukter.

Bruksanvisning

•  Vent minst to timer etter inntak av noe mat. Fyll munnen med spytt så mye som mulig. Svelg det.

Fyll munnen med spytt og svelge den igjen for å sørge for at spytt er ren. Fyll munnen med spytt en tredje gang. Plasser noen av spytt på pH-papir.

Vent 20 sekunder. Hvis papiret blir blå, har du et svakt alkalisk og sunn pH-nivå på 7,4. Sammenligne fargen på testresultatet til fargene på diagrammet som følger med pH-papir. Hvis nivået er under 7,0, vente to timer og gjenta testen.

Hint

 • PH-området for en frisk person er mellom 7,1 og 7,5, mens pH-verdier på 6,5 til 4,5 indikerer for mye syre; jo lavere tall, jo mer alvorlig den alkaliske mangel.

Hvordan oppdage tannråte

Hvordan oppdage tannråte


Tannråte er et vanlig problem som mange mennesker opplever på et tidspunkt i livet. Forfallet er utløseren for hull i tennene. Nærvær av bakterier i munnen fører til sure stoffer som skader emaljen på tennene, som til slutt fører til nedbrytning. Hvis du mistenker at du har et hulrom eller annet sted i munnen, kan det hjelpe å lære å identifisere de avslørende tegn til tannråte.

Bruksanvisning

•  Vurdere om tennene vondt. En av de mest talende symptomer på tannråte er en vedvarende tannpine. Hvis du oppdager at du opplever tannpine som synes å få stadig verre med tiden, er det sannsynlig at du opplever alvorlig forfall. Som forfallet øker, tenderer smerte å høyne.

Undersøk tennene nøye. Åpne munnen bred og observere tennene i et speil. Hvis du har forfall, kan du legge merke til store hull på deler av tennene dine. Hvis hullene er merkbar, kan det være et tegn på at forfallet har pågått en god stund. Hold øynene opp for sorte, brune eller grå flekker over tennene. Pus nær tennene kan også indikere forfall.

Tenk på dine fyllinger. Hvis du har hatt hulrom fylt før, og de føler seg løs og at de er i ferd med å falle ut, kan det være relatert til tannråte.

Ponder hvis du har smerter når du tygger. Bortsett fra en standard tannpine, kan tannråte også føre til alvorlig smerte når du spiser. Hvis du tygge på mat og merker at tennene begynner å skade, kan det være på grunn av tannråte.

Spør deg selv om du har noen ising i tennene. En ekstremt smertefullt symptom på tannråte er følsomhet mens de spiser og drikker ting som er enten veldig kaldt eller veldig varmt. Du er sannsynligvis opplever tannråte hvis du føler en skarp skyting smerter i tennene mens de spiser iskrem.

Vær oppmerksom på kjeven din, spesielt hvis du føler at kjeven er noe hovent.

Se opp for halitosis (dårlig ånde), som også er et symptom på tannråte. Ta kontakt med en tannlege for en avtale hvis du merker at pusten lukter verre enn vanlig eller hvis du også hele tiden ha en dårlig smak dvelende inni munnen.

Hint

 • Tannråte har ofte ingen åpenbare tegn. På grunn av det, er det viktig å jevnlig gå til tannlegen for helsen. Situasjonen er trolig allerede svært avansert hvis du oppdager at du har tegn til forfall.