Digidexo.com

thyroid symptomer

Hyperactive Adrenal Thyroid Symptomer

Våre binyrene, som ligger på toppen av hver av våre nyrer, produsere nødvendige hormoner i kroppen vår (adrenalin, noradrenalin, og fem grupper av steroider). Skjoldbruskkjertelen, som ligger ved foten av vår hals, under vår adamseplet, produserer også viktige hormoner: tyroksin og trijodtyronin. Når disse to viktige kjertler blir hyperaktive og produsere mer hormoner enn nødvendig, er kroppen vår påvirkes negativt, produsere symptomer som kan være alt fra dehydrering til diabetes (binyrene) eller økt appetitt til uregelmessig hjerterytme (skjoldbruskkjertelen).

Binyrene Formål

Hovedformålet med våre binyrene er å hjelpe oss i tider med stress. Binyrene gjøre dette ved å produsere hormoner som hjelper oss med å håndtere følelsesmessige, mentale og fysiske belastninger som skoleeksamener, shopping, sykehusinnleggelser, og trusler mot ens liv eller lemmer.

De adrenalin og noradrenalin hormoner er de til hjelp i vår kamp eller flukt reaksjoner på fare og fysiske trusler. Og steroid klasse (mineralkortikoider - aldosteron, og glukokortikoider - kortisol) hjelpemidler i å opprettholde riktig mineral, elektrolytt, og kjemiske nivåer i kroppen vår, som serverer å hindre hjertesvikt og andre helsemessige forhold.

Hyperaktiv binyrene Symptomer

Når binyrene produsere mer hormoner enn nødvendig, er våre kropper bombarderes med for mye av en god ting. Dette, dessverre, kan ha svært negative konsekvenser. For eksempel kan de følgende symptomer kan forventes dersom glukokortikoid hormon kortisol er over produsert: bendannelse hemmes, sårheling er forsinket, og evnen til å absorbere kalsium er undertrykt.

Ettersom dette hormonet påvirker mange systemer i kroppen, kan over produksjonen medføre sykdommer som Cushings sykdom. Cushings sykdom påvirker organ fungerer så vel som metabolisme prosesser; derfor kan dens negative metabolske innflytelse også resultere i slike tilstander som diabetes.

Andre binyre Symptomer

Et annet sett av symptomer som kan resultere skyldes overproduksjon av binyrene hormonet aldosteron, som fungerer som en regulator av natrium, kalium, blodvolum og blodtrykk. Overproduksjon av dette hormonet kan produsere en uregelmessighet i nivåene av natrium, kalium, blodvolum og blodtrykk selv.

Thyroid Formål

Skjoldbruskkjertelen er ansvarlig for regulering av kroppstemperatur, vekt og generelle metabolisme. Dette betyr at skjoldbruskkjertelen også direkte påvirker hastigheten hjertet vil slå på, samt hvor hurtig og effektivt på andre organer i kroppen vil operere. Ingen liten prestasjon for en så liten kjertel.

Hyperaktive Thyroid Symptomer

Nervøsitet, hender som skjelver, hud som er varm og fuktig, samt muskelsvakhet er noen symptomer på hyperaktiv skjoldbruskkjertelen. Andre symptomer på denne tilstanden er hjertebank, hurtig puls, tungpustethet, søvnløshet og tretthet. I tillegg kan disse symptomene også oppleves som følge av en hyperaktiv thyroid: en øket appetitt, vekt eller hårtap, en manglende evne for å tåle varme, menstruasjon, som er meget lett eller ikke-eksisterende, en økning av avføringen og en stirrende blikk.

Hemmet Thyroid Symptomer

Omtrent en av fire kvinner vil oppleve skjoldbrusk problemer i hennes levetid. Menn opplever også skjoldbrusk problemer. Funksjonsfeil i skjoldbruskkjertelen, som regulerer stoffskiftet, kan også føre til hårtap, humørforandringer, tretthet og seksuell dysfunksjon. To typer skjoldbrusk problemer eksisterer: hypothyroid, eller en under aktiv skjoldbrusk; og hyperthyroid, eller en over aktiv skjoldbrusk. Ta kontakt med legen din eller en endokrinolog for en riktig diagnose. Hypotyreose er lett kontrolleres med daglig medisinering.

Vektøkning

Fordi hypotyreose refererer til svak (eller ikke-eksisterende) thyroid-funksjonalitet, en av sykdom største symptomer er vektøkning. Pasienter som lider av hypotyreose vil enten få en betydelig mengde vekt eller være ute av stand til å gå ned i vekt til tross for trening og kontrollert spising. Dette er fordi skjoldbruskkjertelen har en direkte effekt på metabolismen. En vanlig funksjon i skjoldbruskkjertelen vil overvåke stoffskiftet og holde den i gang skikkelig. I hypothyroid pasienter, bremser stoffskiftet, og kan til slutt i utgangspunktet komme til en stillstand. Hypothyroid pasienter er ikke dømt til en overvektig liv. Syntetisk eller naturlig skjoldbrusk hormoner kan hjelpe dem å redusere sin vekt.

Ekstrem trøtthet

Et annet symptom på hypotyreose er ekstrem trøtthet. Lider kan føle deg trøtt eller at deres ben verke, eller synes det er svært vanskelig å komme gjennom daglige oppgaver. Mangelen på thyroid produksjonen fører til at hjernen til å ønske å hvile mer og resulterer i en mangel på utholdenhet og styrke.

Hår og hudforandringer

Selv om det er et tegn på vanlig aldring å finne hårstrå i dusjen, kan økt hårtap være et tegn på hypotyreose. Håret blir sprø og grov, bryte enkelt. Huden blir også tørr, og pasienten føler seg kald mye oftere og enkelt.

Depresjon

Hypotyreose påvirker hypofysen og forårsaker humør nød hos noen pasienter. Hypothyroid pasienter føler ofte at de ikke kan riste sin sorg eller fortvilelse. De har ingen anelse om hvorfor de føler denne måten. De kan erkjenne at deres liv er vanligvis fint, og likevel er de fortsatt føler meg veldig lav. Mange pasienter tåle lange perioder med terapi før de innser at de lider av hypotyreose, og ofte, begynner en diett med et hormon erstatning stoffet kan hjelpe sine stemninger i løpet av få uker.

Redusert Libido

Mangel på seksuell interesse eller evne kan være et tegn på hypotyreose. En enkel blanding av sykdommen øvrige symptomer (depresjon, tretthet) kan sammen med en redusert fysisk interesse i seksuell aktivitet. Noen hypothyroid pasienter rett og slett mister interessen. Kvinner kan oppleve en redusert eller manglende orgasme evne.

Hyperaktive Thyroid Symptomer

Hyperaktive Thyroid Symptomer


Hyperaktiv skjoldbruskkjertelen, eller hypertyreose, oppstår når skjoldbruskkjertelen produserer for mye thyroid hormon. Dette kan skyldes mange ulike årsaker, men den vanligste er Graves sykdom, en autoimmun lidelse. Ifølge Stephanie L Lee, direktør for Boston Medical Center Thyroid Disease Center, kvinner er mer sannsynlig å ha hypertyreose enn menn, og fem til ti ganger flere kvinner enn menn er plaget med Graves sykdom. Ubehandlet hyperaktiv skjoldbrusk kan føre til hjertesvikt.

Psykologiske symptomer

Nervøsitet, angst og hyperaktiviteten kan være forårsaket av hypertyroidisme.

Hjerte Symptomer

Pasienter kan oppleve hurtig puls (over 100 slag per minutt), atrial arytmi og hjertebank.

Fordøyelsessymptomer

Vekttap til tross for økt appetitt er et vanlig symptom på hyperaktiv skjoldbruskkjertel. Diaré kan også forekomme.

Dermatologiske symptomer

Økt svette sammen med varm, fuktig hud kan være tegn på en hyperaktiv skjoldbruskkjertel.

Andre Kroppslige symptomer

Muskelsvakhet, skjelvinger og varmeintoleranse er også mulige hypertyreose symptomer. Siden kroppen er kastet inn i overdrive med en hyperaktiv skjoldbruskkjertelen, kan pasienten begynne å oppleve trøtthet hvis tilstanden går ubehandlet.

Thyroid Symptomer og negative resultater

Thyroid Symptomer og negative resultater


Vanlige skjoldbrusk symptomer som tretthet og manglende evne til å gå ned i vekt, blir altfor ofte avvist. Den vanlige screening test for thyroid-stimulerende hormon (TSH) kan mangle mange pasienter som kunne ha stor nytte av skjoldbruskkjertelen behandling.

Historie

Før utviklingen av TSH blodprøve på omtrent 1973, leger behandlede pasienter basert på symptomer.

Betydning

TSH er en hypofysen hormon som stimulerer skjoldbruskkjertelen. Dette hormonet er generelt trege til å reagere på skjoldbrusk endringer og bør ikke nødvendigvis en skjoldbrusk problem forårsaket av raske endringer som følge av autoimmun sykdom.

Effekter

En feildiagnostisert pasient kan lide år med mislykket behandling for depresjon, slapphet og vektendring.

Expert Insight

Dersom TSH thyroid screening testen er negativ og du fortsatt har symptomer, be antistoff testing, inkludert anti-thyroid peroksidase (TPO) og tyreoglobulin (TgAb-).

Advarsel

Hvis du har skjoldbruskkjertelen symptomer, spørsmål om testresultater eller andre helsemessige bekymringer, bør du kontakte legen din. Vit at du er fri til å få en annen mening fra en annen lege og være en talsmann for din egen omsorg.

Thyroid Symptomer og Test

Den skjoldbrusk er en sommerfugl-formet kjertel som ligger i halsen. Det er ansvarlig for å regulere stoffskiftet og hjelpe cellulær aktivitet. Skjoldbruskkjertelen kan utvikle ulike forhold med sine egne sett av symptomer. De vanligste skjoldbrusk problemer inkluderer hypotyreose, hypertyreose, thyreoiditt og kreft.

Hypotyreose

Hypotyreose, eller underactive skjoldbruskkjertelen, er forårsaket når kroppen ikke produserer nok thyroid hormon. Symptomer på denne tilstanden omfatter liten vektøkning og problemer med å miste vekt, trøtthet, kulde intoleranse, tørr hud og hår, kramper eller verkende muskler, håravfall (noen ganger involverer øyenbrynene), depresjon, irritabilitet, forstoppelse, tunge perioder, hukommelsestap og redusert sexlysten.

Hypertyreose

Hypertyreose, eller overaktiv skjoldbruskkjertel, er forårsaket når kroppen produserer for mye thyroid hormon. Symptomer og tegn på denne tilstanden omfatter vekttap, svette og varmefølsomhet (noen ganger huden føles varm å ta på), rask hjerterytme eller hjertebank, søvnløshet, nervøsitet, muskelsvakhet, skjelvende hender, kortpustethet, tretthet og stirrer ut i verdensrommet.

Thyroid Cancer

Ifølge EndrocrineWeb området, er det rundt 20 000 nye tilfeller av skjoldbruskkjertelkreft hvert år. Symptomer på skjoldbruskkjertelkreft inkluderer hevelse eller smerter i nakken, knuter, heshet og forstørrede lymfeknuter. Det skal bemerkes at mindre enn en prosent av knuter er ondartet.

Autoimmune tyreoiditt

Autoimmun tyreoiditt er en tilstand der kroppens egne antistoffer angripe skjoldbruskkjertelen, forårsaker den til å forstørre. Symptomene for denne tilstanden er lik hypotyroidisme, kun mer alvorlig.

Behandling Alternativer

Hypotyreose og autoimmun tyreoiditt er begge behandles med hormonbehandling som består av en pille tas daglig for å krympe skjoldbruskkjertelen og kontrollere thyroid hormon regulering.

Medisiner for å kontrollere symptomer som skjelvende og overproduksjon av skjoldbrusk hormoner er ansatt ved behandling av hypertyreose. Andre behandlingsalternativer er radioaktivt jod, som dreper av skjoldbruskceller, opphøre overproduksjon, og kirurgi for å fjerne skjoldbruskkjertelen helt. Begge disse alternativene vil forlate pasienten hypothyroid, som krever daglig medisinering.

Behandling for kreft i skjoldbruskkjertelen består av å fjerne alt eller en del av skjoldbruskkjertelen og eventuelle infiserte lymfeknuter eller omgivende vev. Et par uker senere vil radioaktivt jod anvendes for å se om alle skjoldbruskvevet ble fjernet. Hvis ikke, er en annen operasjon i orden. Pasienten vil da være på skjoldbrusk medisiner for hypotyreose og tilbake for periodiske tester for å sikre riktig dosering og å sørge for at skjoldbruskkjertelen svulst har ikke returnert.

Tester

Det er flere tester som er utført for å diagnostisere skjoldbrusk problemer. Den mest vanlige testen er den thyroid-stimulerende hormon (TSH) blodprøve. Andre blodprøver brukes inkluderer T4 og T3 hormon nivåer og eller thyroid binding globulin (TBG). Noen pasienter krever også en skjoldbrusk skanne eller jod opptak scan, der jod eller en isotop er gitt og deretter et bilde av skjoldbruskkjertelen blir sett.

Thyroid Symptomer på munnen

Listen over symptomer knyttet til skjoldbrusk sykdom er lang. Vekt svingninger, håravfall, synsforstyrrelser, hudproblemer, hukommelsesproblemer, følsomhet for varme og kulde og menstruasjonsforstyrrelser er bare noen av symptomene forbundet med skjoldbrusk problemer. En ofte oversett sett av symptomer er problemer skjoldbrusk sykdom kan forårsake i munnen. Skjoldbruskkjertel hormon ubalanse står bak flere munn og tannhelseproblemer.

Burning Mouth Syndrome

Noen skjoldbrusk pasienter, særlig kvinner i middelalderen eller i overgangsalderen, utvikle Burning Mouth Syndrome, eller BMS. Som navnet antyder, er BMS preget av en brennende følelse på tungen eller leppene eller involverer hele munnen. Det kan være ledsaget av en bitter eller metallisk smak. Behandling for skjoldbrusk sykdom kan forbedre symptomer på BMS.

Munntørrhet

Redusert spyttproduksjon følger noen ganger med skjoldbrusk sykdom. Munntørrhet kan være forårsaket av en annen autoimmun sykdom som følger med skjoldbrusk problem, slik Sjøgrens syndrom, eller det kan vises på egen hånd. Munntørrhet seg selv kan være en ubehagelig tilstand, men det fører også til økt forekomst av munnsår, tannråte og vanskeligheter med å svelge. Tar medisiner for å balansere skjoldbrusk hormon nivåer kan redusere tørr munn symptomer. Hvis du fremdeles har problemer, kan dine tannleger anbefaler både over-the-counter og reseptbelagte medisiner for å behandle tørr munn.

Spesielle Bekymringer: Hypotyreose

Pasienter med hypotyreose, også kjent som underactive skjoldbruskkjertelen, kan oppleve macroglossia (forstørrelse av tungen), tannkjøttsykdommer, langsom helbredelse av munnsår, og hos barn, forsinket tann vekst. Problemer med hypoglykemi (lavt blodsukker) er vanlig hos pasienter med underactive thyroids; hypoglykemi kan føre til en økt risiko for munn og tanninfeksjoner.

Spesielle Bekymringer: Hypertyreose

Hyperthyoidism, eller overaktiv skjoldbruskkjertel, bringer et annet sett med munn og tann risiko. Økt hulrom utvikling, forstørret ekstraglandulære skjoldbruskvevet på baksiden av tungen, og i halsen, hurtig tann vekst hos barn og osteoporose i kjeven er alle risikofaktorer. Forekomsten av BMS er høyere i hyperthyroid pasienter enn i hypothyroid pasienter, som er satsen Sjøgrens syndrom.

Å snakke med tannlegen

Hvis du har skjoldbrusk sykdom, er det viktig å få vanlige tannlege helsen og for å snakke med tannlegen din om skjoldbruskkjertelen problem. Medisiner i forbindelse med videregående betingelser for skjoldbrusk sykdom, som for eksempel hjerteproblemer, kan påvirke måten du reagerer på bedøvelse og kan påvirke hvordan dine blodpropper. Tannlegen din trenger å vite om disse risikoene før du utfører noen prosedyrer.

Likeledes når tannlegen er klar over din skjoldbrusk sykdom, kan han bli en partner i å hjelpe deg med å administrere den. Hormon-ubalanse symptomer kan være åpenbart for ham når han undersøker deg, og han kan varsle deg når det virker som du må betale et besøk til din fastlege å ha din thyroid-hormon nivåer sjekket.

Thyroid Symptomer i en Kvinne

Skjoldbruskkjertelen regulerer stoffskiftet. De fleste pasienter med skjoldbrusk lidelser, ifølge National Institutes for Health Medline Plus, er kvinner. Symptomer er i stor grad avhengig av hvilken type thyroid problem.

Hypertyreose

Dette er preget av overproduksjon av skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH), og ofte påvirker kvinner mellom 20 og 40. Symptomer inkluderer nervøsitet, vekttap, lette menstruasjonsperioder, økt hyppighet av avføring, diaré, økt svette, irritabilitet og rask hjerterytme.

Hypotyreose

Dette kjennetegnes ved underproduksjon av TSH. Symptomer er tretthet, følsomhet for kulde, bremset hjerterytme, tunge menstruasjon, vektøkning og forstoppelse.

Graves 'sykdom

Symptomene på denne formen for hypertyreose inkluderer utstående øyne, forstørret skjoldbruskkjertel (struma), angst, overdreven svette, vekttap, pusteproblemer, muskelsvakhet og følsomhet for varme.

Hashimotos sykdom

I denne formen for hypotyreose, angriper immunsystemet skjoldbruskkjertelen, forårsaker redusert TSH produksjon. Symptomer er tretthet, intoleranse for kulde, forstørret skjoldbruskkjertelen (struma), problemer med å svelge, mild vektøkning, infertilitet, menstruasjonsforstyrrelser og tidlig gråning av håret.

Postpartum tyreoiditt

Om lag 5 prosent av kvinner er berørt av denne skjoldbruskkjertelbetennelse etter fødselen, ifølge Hormone Foundation. I første omgang pasienter opplever symptomer som hypertyreose som, venstre ubehandlet, til slutt resultere i hypotyreose.

Liste over Thyroid Symptomer

Den skjoldbrusk er en sommerfugl-formet kjertel i halsen som frigjør hormoner og dermed regulerer stoffskiftet. Metabolisme er måten kroppen bruker mat til energi, og siden regulering av stoffskiftet påvirker hver celle i kroppen din, inkludert hjerte og hjerne, en ubehandlet skjoldbrusk problem kan ha en stor innvirkning på din helse og livskvalitet. Det kan være en livstruende tilstand. Det er mange sykdommer i skjoldbruskkjertelen, forårsaket av en rekke problemer. Vanlige lidelser er hypertyreose, hypotyreose, struma og knuter på skjoldbruskkjertelen.

Hypertyreose

I hypertyreose, omdreininger skjoldbrusk kroppen din for høy. Selv om du spiser mer, kan du fortsatt gå ned i vekt. Du kan føle deg for varm, og svetter mer. Du kan oppleve rastløshet, skvettenhet, irritabilitet og søvnløshet. Øynene dine kan bli mer fremtredende og bule. Synsproblemer som ser dobbelt kan oppstå. Brystsmerter eller hjertebank og kortpustethet eller pustevansker kan forekomme. Du har kanskje flere avføringer eller muskelsvakhet. Kvinner kan ha uregelmessige perioder; menn kan lide av erektil dysfunksjon. En av flere årsaker til hyperthyroid symptomer er knuter på skjoldbruskkjertelen og en tilstand som kalles Graves sykdom.

Hypotyreose

I hypotyreose, det er ikke nok thyroid hormon, så kroppens metabolisme bremser. Du kan føle dette på svakhet, tretthet, nedsatt libido, vektøkning og problemer med å miste vekt. I tillegg kan håret slå grov og tørr og begynner å falle ut. Huden blir også tørr og ru, og din blekhet kan bleke. Kulden kan være vanskelig å ta. Du kan bli deprimert og har hukommelsestap. Irritabilitet er et annet tegn. Muskelkramper og verkende, unormale menstruasjonssykluser og forstoppelse kan forekomme. Du kan ha så mange av disse symptomene, spesielt avhengig av hvor lenge du har gått uten behandling. Noen ganger kan en person ignorerer pågående symptomer som tretthet og svakhet, ikke innser at de har en underliggende lidelse.

Struma

En forstørret skjoldbruskkjertelen er kjent som en struma, og kan forekomme enten med hyper- eller hypotyroidisme. Som struma vokse, de gjør halsen ser større, hoven eller Bulgaria. De kan gjøre svelge vanskelig og kan forstyrre søvnen, også forårsake hoste. Siden struma er også forårsaket av andre problemer i tillegg hypo- eller hypertyreose - problemer som skjoldbruskkjertelkreft eller mangel på jod i kosten - det er viktig å oppsøke lege for å få råd.

Thyroid Cancer

Knuter på skjoldbrusk som viser seg å være ondartet kan forårsake ingen skjoldbrusk symptomer. Disse noduler er imidlertid ofte forskjellig fra 90 til 95 prosent av godartede knuter i at de ondartede vekster tendens til å være fastere. Skjoldbruskkjertelkreft er vanligvis funnet under rutine screenings.

Multinodulært Thyroid Symptomer

Multinodulært Thyroid Symptomer


Thyroid sykdommen har blitt et stadig økende diagnose for amerikanerne. Det finnes mange ulike former for stoffskiftesykdommer, inkludert hypotyreose, hypertyreose, Graves sykdom, Hashimotos sykdom og multinodulært struma. En multinodulært struma er en bestemt skjoldbrusk tilstand som kan forårsake symptomer som kan påvirke en persons kvalitet i hverdagen.

Hjerte- endringer

En multinodulært struma kan føre til endringer i det kardiovaskulære systemet. En multinodulært struma er ofte ledsaget av en overflod av skjoldbruskkjertel hormon i kroppen, noe som kan føre til hjertebank, hjerte arytmi, høyt blodtrykk, eller kortpustethet. Det er vanlig for folk å ta feil av kardiovaskulære endringer som er forårsaket av en multinodulært struma for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Nervous System Endringer

Nervesystemet er direkte koblet til skjoldbruskkjertelen, og derfor påvirket av tilstedeværelsen av en multinodulært struma. Folk har opplevd symptomer som angst, depresjon den plutselige utbruddet av fobier eller panikkanfall som følge av å ha en multinodulært struma og for mye thyroid hormon i kroppen.

Opplagte endringer

Opplagte endringer kan enten bli følt av legen din eller av deg selv, avhengig av hvor store eller avanserte struma er. Hvis multinodulært struma er mindre, kan det gå ubemerket inntil legen inspiserer skjoldbruskkjertelen under en rutinemessig besøk. Hvis multinodulært struma er større, kan du lett føle en hevelse i nakken, som kan eller ikke kan være ledsaget av noen runde og harde skjoldbrusk knuter. Vanligvis 95% av disse knuter er godartet, og indikerer ikke at kreft er tilstede.

Vekt Endringer

Vekt kan påvirkes ved å ha enten for mye eller for lite thyroid hormon i legemet. Når en multinodulært struma er til stede, er det vanligvis en overdoser av skjoldbruskkjertel hormon, noe som kan føre til at stoffskiftet å fremskynde og en uventet eller plutselig tap av vekt.

Sleep endringer

Overflødig thyroid hormon i kroppen fra en multinodulært struma kan føre til at systemet for å få fart og kan forstyrre kroppens evne til å sove. Over tid, kan mangel på søvn negativ effekt en persons generelle helse og velvære. For å gjenvinne en mer lyd søvn, har skjoldbruskkjertelen og hormonnivåene sjekkes av legen din. Hvis skjoldbruskkjertelen har en multinodulært struma, må du kanskje ta en skjoldbrusk hormon suppressant medisiner for å redusere skjoldbrusk hormon i kroppen.

Sammenligning Thyroid Symptomer på en virusinfeksjon

Sammenligning Thyroid Symptomer på en virusinfeksjon


Skjoldbrusk symptomer kan reflektere en overaktiv eller under aktiv skjoldbrusk eller skjoldbruskkjertelkreft. Symptomene varierer etter tilstanden. Virusinfeksjoner forårsaker mange forskjellige sykdommer, blant annet forkjølelse, influensa og viral meningitt. Hver sykdom har en litt annen sett av symptomer.

Hyperthyroidsim og virus Vanlige symptomer

Hypertyreose symptomer til felles med virale sykdommer symptomer er tretthet, endringer i avføring og røde øyne. Meningitt og hypertyreose både forårsake lysfølsomhet.

Hypertyreose og Virus Symptom Kontras

Kaldt og virusinfeksjoner produsere feber, hoste, sår hals, hodepine og smerter i kroppen, ikke til stede i hypertyreose. Viral hjernehinnebetennelse forårsaker høy feber, kraftig hodepine, kvalme og oppkast; ingen er symptomer på hypertyreose.

Hypotyreose symptomer felles for virusinfeksjoner

Hypotyreose symptomer er tretthet, treghet, blekhet, muskel- og leddverk og heshet. Kaldt og influensa virus infeksjoner også forårsake gener tretthet og smerter i kroppen. Hoste og sår hals kan føre til heshet. En syk person kan være svak og ser blek.

Kontraster Hypothyroidism og virus infeksjon Symptomer

Hypotyreose ikke føre til at feber, rennende nese, sår hals, kvalme, nysing eller hodepine av forkjølelse, influensa og hjernehinnebetennelse. Forkjølelse og influensa skaper ikke vektøkning, følsomhet for kulde eller forhøyet kolesterol av hypotyreose.

Thyroid Cancer Symptomer Versus Virusinfeksjoner

Thyroid kreft symptomer inkluderer klumper i halsen, heshet, svelgeproblemer, nakke og hals smerter og hovne lymfeknuter. Kaldt og influensa virus også forårsake sår hals og muligens heshet fra hoste. Kreft forårsaker ikke de feber, hodepine, nysing, rennende nese, diaré eller oppkast felles for kaldt og influensa bugs, eller stiv nakke og lysfølsomhet på viral meningitt.

The Big Symptom

Den største forskjellen mellom skjoldbrusk lidelser og virusinfeksjoner er utvinning tid. Forkjølelse, influensa eller viral hjernehinnebetennelse symptomer (i motsetning til den mer dødelig bakteriell meningitt) vare i en til to uker. Skjoldbrusk problemer vanligvis fortsette og forverre, forårsaker mer alvorlige problemer.

Medisinering & Thyroid Symptomer

Hypotyreose oppstår når kroppen ikke produserer riktige mengder av nødvendige hormoner. Alternativt er hypertyreose en tilstand av overdreven hormonproduksjon. Thyroid knuter er klumper som utvikler seg i skjoldbruskkjertelen. Alle tre forholdene har varierende symptomer og krever ulike medisiner.

Hypothyroid symptomer

Tretthet, vektøkning eller problemer med å miste vekt, tørr hud eller hår, hårtap, konstant frysninger, muskelkramper og smerter, depresjon, forstoppelse, unormal menstruasjon og hukommelsestap er alle symptomer på en underactive skjoldbruskkjertelen.

Hypothyroid Medisinering

Levotyroksin er den vanligste formen for syntetisk medisin foreskrevet for å levere ekstra T4 hormonet. Liothyronine (Cytomel) supplerer T3 hormon. Liotrix (thyrolar) er en kombinasjon av både T3 og T4 hormoner. Armour thyroid er en naturlig medisinering avledet fra grisekjertler.

Hyperthyroid symptomer

Manglende evne til å tolerere varme, hjertebank, nervøsitet, søvnløshet, kortpustethet, overdreven avføring, irregulære eller lette menstruasjonsperioder, tretthet, rask puls, skjelvende hender, vekttap, fuktig eller varm hud, hårtap og en tendens til å stirre eller blikk er symptomer på en overaktiv skjoldbruskkjertel.

Hyperthyroid Medisinering

Betablokkere som propranolol (Inderal) brukes til å redusere symptomene, men ikke regulere hormonproduksjonen. Methimazole og propylthiouracil er foreskrevet for å blokkere produksjonen av hormoner. Radioaktivt jod, tas oralt, permanent opphører thyroid produksjon av hormoner.

Thyroid Knuter

Knuter viser sjelden symptomer tidlig, men når de går videre, kan enkeltpersoner oppleve hoste, heshet, problemer med å svelge, en "kile" i halsen eller nakkesmerter. Noen ganger kan nodule klump bli sett eller følt langs skjoldbruskkjertelen. Medisin er sjelden brukt på knuter, og de er kirurgisk fjernet hvis kreft.

Svak Thyroid Symptomer

Treg skjoldbruskkjertelen, eller hypotyreose, er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner. Denne tilstanden kan føre til en rekke symptomer, av utmattelse til tørr hud. Siden formålet med skjoldbruskkjertelen er å kontrollere stoffskiftet, tilstanden går ofte ukjent for lang tid fordi det brede spekter av symptomer er generalisert og tilsynelatende urelaterte.

Identifisere Symptomer

Mange symptomer på svak skjoldbruskkjertelen er milde og kan forklares av en rekke ting. Lider finne seg sliten og ofte grinete, som også kan være symptomer på en travel hverdag eller en aldrende kropp. De begynner å glemme ting, og tenkning kan være uklar, noe som kan tilskrives dårlige søvnvaner, stress, alder, eller medisiner. Andre lett forklarlige symptomer kan være forstoppelse, depresjon, kraftige menstruasjonsperioder, svakhet følsomhet for kulde og uforklarlig vektøkning eller manglende evne til å gå ned i vekt.

Venstre ukontrollert, flere symptomer begynner å manifestere som tap av smak og lukt, hevelser i ansikt, hender og føtter, heshet, fortykkelse av huden, unormal menstruasjonssykluser, hjertebank, nedsatt sexlyst og hodepine.

Testing

Mange av disse symptomene kan skyldes andre årsaker, og det kan være en hvilken som helst kombinasjon av symptomer. Nøkkelen til å diagnostisere denne sykdommen er å identifisere så mange symptomer som mulig og ta en blodprøve kjøre for å teste skjoldbrusk stimulerende hormon, eller TSH, nivåer. TSH er sammensatt skilles ut av hypofysen designet for å stimulere skjoldbruskkjertelen til å produsere ekstra hormon. Hvis skjoldbrusk ikke kan produsere, vil det være høye nivåer av TSH i blodet.

Diagnose

Diagnostisering thyroid problemer er ikke så entydig som det kan virke. Selv med en rekke symptomer og blodprøveresultater, det er noe uenighet rundt hva som er normalt for hvem. Thyroideafunksjonen endres etter hvert som folk blir eldre, slik at eldre mennesker kan ha et annet nivå enn yngre, men anbefalinger foreløpig ikke ta dette helt i betraktning. Små variasjoner i skjoldbrusk nivåer kan falle innenfor normale grenser og likevel ha dyptgripende virkninger på pasienten.

Behandling

Alvorlige komplikasjoner, som suicidal depresjon, koma eller hjertesvikt kan forekomme sjelden eller hypotyreose står ubehandlet, men de fleste oppleve en nedgang i livskvalitet. Behandlingsalternativene spenner fra hormon erstatning - piller tas daglig - til kirurgisk fjerning av defekt skjoldbruskkjertelen (post kirurgi pasienter må også ta piller).

Å se en spesialist

Leger som spesialiserer seg på behandling av kjertlene kalles endokrinologer. Ikke alle thyroid pasientens behov for å se en spesialist, men å oppnå riktig balanse av hormoner kan være en kinkig problem. Det kan være best å ringe på ekspertisen til en spesialist hvis du har mistanke om skjoldbrusk problemer, spesielt hvis du har flere komplikasjoner som diabetes.

Forstørrede Thyroid Symptomer

Thyroids er små kjertler i forsiden av halsen som regulerer alle aspekter av kroppsfunksjonen gjennom produksjon og frigjøring av hormoner. Sykdommer som påvirker thyroids kan ha en ødeleggende effekt på en persons generelle helse. Thyroid utvidelse er forårsaket av en rekke forhold, blant annet struma, hypertyreose (som Graves sykdom), hypotyreose (for eksempel Hashimotos sykdom), knuter og skjoldbruskkjertelkreft. Symptomene varierer avhengig av det underliggende årsak.

Struma

Ordet "struma" noen ganger brukes for å referere til alle typer skjoldbrusk utvidelse, men det innebærer også en bestemt tilstand (godartet skjoldbrusk sykdom). En struma innebærer at skjoldbruskkjertelen har vokst så stort det kan sees på røntgen og ultralydundersøkelser, som kan gjøre en persons nakke området synlig større. Struma er ofte følsomme for berøring, og fordi de presser på spiserøret og luftrøret, kan de forårsake hoste, heshet og kortpustethet. Lider kan også oppleve sensasjonen av choking som kan være irritert av slips og høyhalsede.

Hypertyreose

Hypertyroidisme er en tilstand karakterisert ved overproduksjon av hormoner. Thyroid utvidelse på grunn av hypertyreose kan være ledsaget av symptomer som irritabilitet, nervøsitet, økt svette, uregelmessig hjertefrekvens, diaré, vekttap, hånd skjelvinger, lettere perioder i kvinner og erektil dysfunksjon hos menn. En bestemt type hypertyreose, Graves sykdom, er ofte ansvarlig for forstørret thyroids. I disse tilfellene, ledsagende symptomer inkluderer også hoven, svulmende eller kløende øyne og muskelsvakhet.

Hypotyreose

Hypotyreoidisme er en tilstand som kjennetegnes ved underproduksjon av hormoner. Thyroid utvidelse på grunn av hypotyreose kan være ledsaget av symptomer som tretthet, kuldefølelse, redusert hjertefrekvens, vektøkning, forstoppelse, tyngre perioder i kvinner og erektil dysfunksjon hos menn. Hashimotos sykdom, en spesifikk type hypotyroidisme, fører ofte thyroid utvidelse. Medfølgende symptomer i disse tilfellene også konsentrasjonsvansker, problemer med å svelge, tidlig debut av grånende hår og infertilitet hos kvinner.

Knuter

Forstørrede thyroids kan være en indikasjon på knuter, som er cyster eller klumper fylt med væske eller faste stoffer. Disse lider sprette mellom hyperthyroidic og hypothyroidic symptomer. Mens halsen ømhet, svelgeproblemer og mett er vanlige symptomer, ofte knuter (og skjoldbrusk utvidelse) kan være tilstede uten noen ytre tegn.

Thyroid Cancer

Noen ganger forstørret thyroids er tegn på skjoldbruskkjertelkreft, spesielt når de vokser raskt. Skjoldbruskkjertelkreft er forårsaket av ondartede knuter, som kan identifiseres ved å være fast å ta på. Symptomer assosiert med kreft i skjoldbruskkjertelen-indusert utvidelse er de samme som nodule symptomer. Mens knuter oppstå, bare 5 prosent er kreft.

Thyroid Symptomer hos Boys

Hypotyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormoner. Den rammer oftest kvinner over 50, men det kan også påvirke unge gutter. Hvis venstre ubehandlet, kan hypotyreose forårsake en myriade av helseproblemer.

Symptomer

Oftest gutter med hypotyreose har de samme symptomene som voksne med tilstanden som tretthet, muskelsmerter og vektøkning.

Vekst

Siden de riktige veksthormoner ikke blir produsert, gutter med hypotyreoidisme tendens til å være kortere enn normalt.

Dental

Hormoner som produseres av skjoldbrusk påvirke tennene også, så gutter med hypotyreose vil oppleve sen vekst av sine permanente tenner.

Pubertet

Pubertet er forsinket for gutter berørt med denne tilstanden. Deres stemmer vil ta lengre tid å endre, og de vil dukke opp som barn mens deres jevnaldrende er i endring til unge voksne.

Hjernefunksjon

Gutter vil hypotyreose vil oppleve noen mental svekkelse hvis den ikke behandles. De riktige hormoner som bidrar til å utvikle utøvende funksjon vil bli savnet.

Hovne Thyroid Symptomer

En hoven skjoldbruskkjertelen er også kalt et struma. Dette kan være forårsaket av en jod-mangel. Det er også et symptom på skjoldbrusk sykdom og noen ganger kreft. Sjekk med legen din umiddelbart hvis du tror du har en hoven skjoldbruskkjertelen.

Kul

Følelsen eller utseende av en klump i foran på halsen er en hoven skjoldbrusk symptom. Disse klumpene kan være rund eller oval i formen.

Metabolisme

Siden en hoven skjoldbruskkjertelen er også et symptom på både hypertyreose og hypotyreose, kan metabolismen rate være raskere eller saktere enn normalt for noen som har en hoven skjoldbruskkjertelen.

Hypotyreose

Hvis en hoven skjoldbruskkjertelen er et resultat av hypotyreose, kan symptomer inkluderer en hes stemme, problemer med å svelge, økt kolesterol, humørsvingninger, glemsomhet og uregelmessig menstruasjon.

Hypertyreose

Hvis hoven skjoldbruskkjertelen er et tegn på hypertyreose, kan symptomer inkluderer uregelmessig menstruasjon, humørsvingninger, søvnløshet, muskelsvakhet, skjelvinger, synsproblemer og økt avføring.

Postpartum tyreoiditt

Postpartum tyreoiditt kan resultere i en hoven skjoldbruskkjertelen. Symptomene knyttet til dette er tretthet, nervøsitet, rask hjerterytme, uforklarlig plutselig vekttap og en økning i følsomhet for varme.

Defekte Thyroid Symptomer

Den skjoldbrusk er en viktig kjertel hvis funksjon - eller dysfunksjon --- påvirker hver eneste celle i kroppen din. Formet som en sommerfugl, er skjoldbruskkjertelen som ligger i halsen, derfra frigjør hormoner som regulerer stoffskiftet, og dermed bestemme hvordan kroppen bruker energi. I hypotyreose, reduserer stoffskiftet; i hypertyreose, er det motsatte sant. Viktige kroppsfunksjoner kan bli svekket av en dysfunksjonell skjoldbruskkjertelen, så det er viktig å kjenne symptomer på en defekt skjoldbruskkjertelen.

Vekt

Hypertyreose kan føre til vekttap, til tross for å spise mer. Med hypotyreose, kanskje lider opp i vekt og har problemer med å miste den.

Energi og reproduktive organer

Hypotyreose kan føre til svakhet, tretthet og nedsatt libido. Hyperthyroid problemer kan føre til rastløshet, skvettenhet og søvnløshet. Menn kan ha erektil dysfunksjon. Enten skjoldbrusk problem kan føre til unormale menstruasjonssykluser.

Mental Outlook og Mood

Irritabilitet kan skyldes en skjoldbrusk problem. I tillegg kan de med hypotyreoidisme lider hukommelsestap og depresjon.

Øyne, hår og hud

Øynene til mennesker med hypertyreose kan begynne å bule eller se mer fremtredende. Dobbelt syn kan forekomme. De med hypotyreose kan begynne å miste håret, noe som kan slå tørr og grov. Huden kan også slå tørr og ru, og kan se blek. Mens hypertyreose kan gjøre lider føles varmt og øke svette, kan hypotyreose øker følsomheten for kulde.

Muskler og blodomløpet

De med hypotyreose kan ha verkende muskler og kramper. Hypertyreose kan forårsake muskelsvakhet, kortpustethet, pustevansker, hjertebank og brystsmerter.

Avføring

Personer med hypertyreose kan se en økning i avføring, mens de med hypotyreose kan bli forstoppet.

Thyroid Symptomer på depresjon

Depresjon er mer enn bare følelsen trist for korte perioder av gangen. Hvis ukontrollert, kan følelser av depresjon føre til mer alvorlige problemer som krever medisinsk behandling. Pasienter med skjoldbrusk problemer har en økt risiko for depresjon.

Minneproblemer

Hukommelsesproblemer kan inkludere å finne det vanskelig å konsentrere seg eller ta beslutninger, og det er også vanskelig å huske detaljer.

Søvnproblemer

Problemer med søvn kan omfatte problemer med å sovne, sover for mye eller urolig søvn.

Angst og fobier

Følelser av angst over en lengre periode og irrasjonell frykt eller fobier er ofte bivirkninger av skjoldbrusk depresjon.

Vektøkning eller vekttap

Få eller miste vekt som et symptom på depresjon er et resultat av appetitt endringer på grunn av depresjon.

Mangel på energi

Føler lethargic, mangler energi til å gjøre hverdagslige aktiviteter og slitsomt raskere enn vanlig er de vanligste symptomene på depresjon.

Unormale Thyroid SymptomerDen skjoldbrusk er en endokrin kjertel som skiller ut hormoner i blodet og regulerer hvordan organer og celler fungere. De to hovedproblemer som forårsaker unormale skjoldbrusk symptomer er hypotyreose (under aktiv) og hypertyreose (over aktive).

Hypotyreose

Symptomer som fedme, utmattelse og kulde oppstår når stoffskiftet er bremset på grunn av en utilstrekkelig antall hormoner som frigjøres fra skjoldbruskkjertelen.

Hypertyreose

Hypertyreose fører til en økning i kroppens stoffskifte. Noen symptomer er hjertebank, søvnvansker, muskelsvakhet, vekttap, utmattelse, kortpustethet, utstående øyne og risting.

Årsaker til Hypotyreose

Den vanligste årsaken til hypotyreose er Hashimotos tyreoiditt, et immunsystem lidelse der immunforsvaret angriper sitt eget friske celler når den oppdager eventuelle invadere celler.

Årsaker til Hypertyreose

De to vanligste årsakene til hypertyreose er Graves 'sykdom, en autoimmun sykdom, og Nodular stoffskiftesykdommer, som skaper små klumper av unormal skjoldbruskkjertelen vev i skjoldbruskkjertelen. Dette unormalt vev produserer overflødig hormoner.

Behandling

Det finnes en rekke behandlinger for skjoldbrusk problemer, alt fra reseptbelagte medisiner for strålebehandlinger og kirurgi. Hvis du føler at du kan være i denne kategorien, bør du kontakte lege så snart som mulig å motta.

Fibromyalgi & Thyroid Problemer

Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMSD), ca 5 millioner amerikanske voksne lider av fibromyalgi og nesten 90 prosent er kvinner. Kvinner berørt er vanligvis mellom 35 og 55, ifølge Medicine Net. Hvorfor fibromyalgi oppstår er ikke kjent, men det er faktorer som arv eller en enkeltpersons miljø som kan føre til kronisk tilstand. Fibromyalgi kan utvikle alene eller sammen med andre sykdommer som lupus eller revmatoid artritt og skjoldbrusk problemer. Den skjoldbrusk problemer involverer unormal produksjon av hormoner.

Fibromyalgi symptomer

Fibromyalgi symptomer kan oppstå midlertidig eller i forskjellige kombinasjoner. Smerte og tretthet er de mest merkbare symptomer på tilstanden. Ifølge Medisin Net, oppstår tretthet i 90 prosent av fibromyalgi lider. Fibromyalgi symptomer inkluderer irritabilitet, depresjon, angst, humørsvingninger og dårlig konsentrasjon. Andre fibromyalgi symptomer er spenningshodepine, magesmerter, migrene, hyppig vannlating og irritabel tarm syndrom.

Fibromyalgi Problemer

Utbredt ekstreme smerter i lokaliserte ømme områder av kroppen vanligvis påvirker brystet, øvre rygg, armer, skuldre, nakke og rumpe. Begge sider av kroppen påvirkes og forårsake muskelspasmer ved berøring. I tillegg kan tretthet føre til unormale søvnmønster og gjøre den lidende føler de ikke har sovet nok. For eksempel kan personer våkne opp med muskeltretthet eller muskelsmerter, slik at det føles som om de har jobbet hele natten, snarere enn å sove, ifølge Medicine Net.

Thyroid

Skjoldbruskkjertelen ligger under adamseplet, og i den fremre delen av halsen. Denne kjertelen produserer hormoner som regulerer kroppens stoffskifte. Skjoldbruskkjertelen regulerer og hindrer for mye overproduksjon eller underproduksjon av hormoner. Hypofysen registrerer mengden av hormonet i blodet deretter justerer hormonproduksjon. Defekter i denne forskriften kan forårsake skjoldbrusk problemer.

Thyroid Problemer

Hypotyreose forårsaker skjoldbruskkjertelen til å ikke produsere nok hormoner. For eksempel angriper Hashimotos tyreoiditt skjoldbruskvevet og får den til å slutte å lage hormoner. Med giftige adenomer, knuter utvikle seg i skjoldbruskkjertelen og forstyrre kroppens naturlige kjemiske balansen. Graves sykdom oppstår når skjoldbruskkjertelen produserer for mye hormon. Subakutt thyreoiditt er betennelse i skjoldbruskkjertelen som fører til at kjertelen til å produsere og lekke overflødig hormon. Dette kan vedvare i uker eller måneder.

Thyroid Symptomer

Hypothyroid symptomer inkluderer tørr hud, sprø negler, forstoppelse, tretthet og depresjon. Intoleranse for kulde, hukommelsesproblemer og uregelmessig menstruasjon er andre symptomer. Hypotyreose kan oppstå sakte, og symptomene er hyppig avføring, vekttap, svette, nervøsitet, humørsvingninger, håndskjelvinger og tap av fine hår. Uregelmessige hjerteslag, tretthet, svakhet og problemer med å puste er også symptomer. Disse hypothyroid symptomer er ikke den samme for alle på grunn av faktorer som alder, hvor mye hormon kjertelen produserer og hvor lenge du har hatt tilstanden.

Symptomer på Autoimmune Thyroid Disease

Autoimmun thyroid sykdom (ATD) inkluderer en hyperaktiv skjoldbruskkjertelen forårsaket av Graves 'sykdom og en hemmet skjoldbruskkjertelen forårsaket av Hashimotos tyreoiditt. Symptomer kan være subtile, og kvinner er mest utsatt for ATD.

Årsaker

ATD oppstår når kroppens eget immunsystem produserer auto-antistoffer som kan skade skjoldbruskkjertelen vev, forårsaker kjertelen å slippe for mye eller for lite thyroid hormon.

Graves 'sykdom

Symptomer på Graves 'sykdom inkluderer struma (forstørret skjoldbruskkjertelen), økt hjerterytme, utstående øyne, irritabilitet, økt appetitt og vekttap.

Hashimotos tyreoiditt

Symptomer på Hashimotos tyreoiditt inkluderer struma, tretthet, vektøkning, tørr hud og hår, kulde intoleranse, langsom hjerterytme, reaktiv hypoglykemi og forstoppelse.

Hashimotos Encefalitt

Hashimotos Encefalitt er en sjelden komplikasjon av Hashimotos thyreoiditt og fører til endringer i bevissthet, kramper, skjelvinger og slag-lignende episoder. Sykdomsforløpet kan være progressiv eller relapsing.

Relaterte tilstander

Revmatiske sykdommer, endokrine sykdommer og andre autoimmune sykdommer er vanlig hos pasienter med ATD.