Digidexo.com

symptomer på leversvikt

Tegn og symptomer på leversvikt på huden

Tegn og symptomer på leversvikt på huden


Huden er kroppens største organ og en refleksjon av god helse. Noen ganger kan den plutselige opptreden av misfarging av huden eller andre uregelmessigheter indikerer større problem omrøring inne i kroppen. Når leversvikt oppstår, fungerer huden som en viktig indikator, som en av de vanligste tegnene på leversvikt er gulfarging av hud og det hvite i øynene forårsaket av en tilstand som kalles gulsott, som også kan føre til at huden bli itchier. I tillegg, blåmerker og utseendet av mindre skrubbsår og kutt som blør for mye er ofte indikatorer på leversvikt.

Gulsott

Gulsott ikke er en sykdom, men heller en effekt på en annen underliggende tilstand som leversvikt. Da leveren svikter, er det ikke lenger i stand til å skille ut bilirubin, som det normalt frigjør når den mottar hemoglobin fra milten. På grunn av leverens manglende evne til å frigjøre bilirubin i galle, bygger den gul-grønne-farget bilirubin opp i blodet, forårsaker misfarging av huden. Personer med svært høye nivåer av bilirubin i blodet kan ha misfarging av huden som er litt brune, men de fleste gulsott lider har huden av en gulaktig skjær. Denne tilstanden kan også føre til lysere avføring og mørkere farge på urinen. Lider av gulsott i tillegg klager over å ha hud som er intenst kløende til det punktet at noen med tilstanden prøve å skrape huden "rå" og kan ha problemer med å sovne.

Leversvikt er ikke den eneste tilstand som kan føre til gulsott, så det kan også være tegn på leversykdom, galle duct blokkering, hemolytisk anemi, visse kreftformer og gallestein.

Mottakelighet for blåmerker og blødninger

Leversvikt kan føre til blåmerker å vises enkelt og kan føre selv de mest mindre skade å resultere i stort blodtap. Dette er fordi en skadet leveren kan ikke riktig syntetisere proteiner at blodet trenger for å koagulere skikkelig.

Det er andre forhold som kan påvirke blodets evne til å koagulere bortsett fra leversvikt. Visse aspirin og medisiner kjent som blodfortynnende, betennelse i blodårer, eller tilstander som lupus, underernæring og noen former for kreft kan ha lignende effekter som leversvikt på blodets evne til å koagulere.

Andre indikatorer av leversvikt

På grunn av alvoret i leversvikt og det faktum at symptomene på leversvikt som vises på huden er delt med andre forhold, er det best å oppsøke lege så snart som mulig når hud misfarging vises. Andre symptomer på leversvikt er kvalme, tretthet, forvirring, svakhet og tap av appetitt.

Tegn og symptomer på alkoholholdige leversvikt

Tegn og symptomer på alkoholholdige leversvikt


Leveren er et viktig organ som behandler giftstoffer og bryter ned kroppens fett, karbohydrater og proteiner. Kronisk misbruk av alkohol kan føre til leverskader, fordi overforbruk av alkohol kan legge for mye belastning på leveren. Når leveren blir alvorlig skadet, svikter hele organet. Denne tilstanden kan utvikle seg raskt i løpet av få dager eller uker (kjent som akutt leversvikt) eller gradvis over måneder eller år (kronisk leversvikt). Det finnes en rekke symptomer som signal akutt eller kronisk leversvikt fra alkoholmisbruk.

Gulsott

En av de avslørende tegn på leverfunksjonsfeil er gulsott, som ofte indikert av gulfarging av hud og det hvite i øynene. Gulsott oppstår fordi skadet leveren ikke lenger kan bryte ned de røde blodceller og prosess bilirubin til å bli utskilt. Misfarging av huden og det hvite i øynene er forårsaket av overdreven bilirubin i blodet.

Mottakelighet for blåmerker og blødninger

En skadet leveren kan ikke riktig syntetisere proteiner trengs for å hjelpe blodpropp, slik at personen til å knuse og blør lett. Mindre tilfeller av blødning, slik som et lite kutt eller skrape, kan ikke stoppe på egenhånd.

Forvirring, desorientering (hepatisk encefalopati)

På grunn av den skadede leverens manglende evne til å filtrere giftstoffer i blod, kan giftstoffer akkumuleres og forårsaker hepatisk encefalopati, noe som resulterer i desorientering. Hvis behandlet, disse symptomene er vanligvis reversible. Hvis ikke behandles, kan imidlertid føre til problemer i koma og til slutt død.

Væske i bukhulen (ascites)

Væske kan lekke fra skadet leveren og bygge opp i bukhulen, forårsaker den til å svelle. En person som lider av denne lidelsen har typisk en hoven mage, forårsaker et tap av appetitt, og noen ganger pustevansker på grunn av trykket av den oppblåste bukhulen mot lungene.

Forstørret milt

Leversvikt kan også resultere i en forstørret milt. Milten er nødvendig for å beskytte kroppen mot infeksjon.

Nyresvikt

Nyrene fjerne avfallsprodukter fra kroppen, og regulere salt, vann og elektrolytter i kroppen.

Andre vanlige symptomer

Tretthet, kvalme, svakhet og generell sviktende helse er også vanlige symptomer på leversvikt. Andre komplikasjoner som kan oppstå er leverkreft og blødningen av vener i spiserøret. En person som opplever akutt leversvikt kan gå fra å være "helt frisk" til nær døden i løpet av få dager. Kronisk leversvikt er vanligvis mer gradvis, hvor en persons helse forringes over en lengre tidsperiode inntil en stor nedfall av helse oppstår, som fører til sykehusinnleggelse.

Tegn og symptomer på kronisk leversvikt

Tegn og symptomer på kronisk leversvikt


Leversvikt er en livstruende tilstand som må behandles umiddelbart. Akutt leversvikt oppstår raskt og kan være et resultat av en overdose narkotika eller inntak av giftige materialer. Kronisk leversvikt opptrer over tid som funksjon av organet gradvis forringes. Leversykdom som fører til svikt av orgelet ikke produserer merkbare symptomer i mange tilfeller, ifølge American Academy of Family Physicians.

Fatigue

Fatigue er et symptom som oppstår i de tidlige stadier av leversvikt. Leversvikt begynner med arrdannelse av orgelet og tap av funksjon. De tidlige stadier av leversvikt kan være vanskelig å diagnostisere fordi de tidlige symptomer som tretthet, kan tilskrives en annen årsak eller tilstand.

Kvalme

Kvalme og tap av appetitt er et tidlig stadium symptom på leversvikt, i henhold til American Liver Foundation. Leversvikt i den tidlige fasen er en nødssituasjon og krever øyeblikkelig legehjelp.

Diaré

Diaré oppstår i de tidlige stadier av leversvikt, ifølge Methodsofhealing.com.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud og øyne av pasienter med leversykdom. Kronisk leversvikt kan oppstå i mange år før leveren mister all funksjon. Konsentrasjonen av bilirubin i blodet fører til gule utseende av hud og øyne.

Abdominal hevelse

Vann bygger seg opp i magen hos pasienter med kronisk leversvikt og gjør at magen sveller. Pasienter kan også oppleve hevelse i bena som leveren mister funksjonen.

Blødning

Skrumplever pasienter blø og blåmerke lettere, ifølge American Liver Foundation.

Mental forvirring

Mental forvirring oppstår når som giftstoffer bygge i hjernen. Dette kan også føre til dårlig konsentrasjon og søvnighet. Pasienter i denne fasen av kronisk leversvikt, har en økt risiko for å koma og død. Behandling i løpet av de sene stadier av kronisk leversvikt kan omfatte en levertransplantasjon eller leger kan prøve å spare noen fungerende del av leveren, ifølge American Liver Foundation.

Forstørret lever symptomer hos barn

En forstørret lever --- også kjent som hepatomegaly --- er et tegn på leversvikt. Mens hepatomegali seg selv ikke er en sykdom, er en forstørret lever et symptom på en sykdom som påvirker leveren negativt, slik som hepatitt og leverkreft. Tilstanden kan ramme barn så vel som voksne.

Identifikasjon

Leveren utfører mange komplekse handlinger, men de viktigste er å filtrere blodet, lage galle, produksjon protein og fjerne giftstoffer fra kroppen.

Symptomer

En lever som er litt forstørret gir ofte ingen symptomer. Som leveren fortsetter å utvides, vil barnet begynne å føle "full" hele tiden, erfaringer magesmerter, og viser gulfarging av hud og øyne, også kjent som gulsott.

Årsaker

En leveren blir større som det blir betent fra sykdom. Hos barn, forstørret lever ofte et resultat av hepatitt eller hepatoblastoma, en leverkreft som rammer spedbarn og barn. Som lever funksjoner begynner å svikte, symptomer på leversvikt som gulsott vises.

Løsning

Behandling av underliggende sykdom også reparerer skadet leveren, som ofte kan reparere seg selv. I de aller verste tilfellene, for eksempel med alvorlig kronisk hepatitt B, kan barnet kreve en levertransplantasjon.

Forebygging

Fordi hepatitt er en stor, forebygges årsaken til leversykdom hos barn, bør foreldrene sørge for at barna vasker hendene grundig og ofte.

Ascites Fjerning

Ascites Fjerning


Ascites er opphopning av væske i bukhulen. Det er et symptom på leversvikt, levercirrhose, hjertesvikt, kreft, forskjellige infeksjoner og / eller nyresvikt. I tillegg til væskeopphopning, er ascites preget av rask vektøkning, oppblåst mage, kortpustethet og ankelen hevelse. Som med mange andre forhold som forårsaker overflødig væske buildup, utvisning av væsken er ved vanndrivende forbruk og noen ganger via nål aspirasjon. Videre, som ascites er et symptom på en predisponerer tilstand, trinn må tas for å hindre at væske fra re-akkumulerende etter at det har blitt drenert.

Ascites Fjerning

•  Gjør en avtale med en lege så snart som mulig hvis du mistenker at du kan ha ascites. Hvis du oppdager rask vektøkning i mengden av 2 til 3 kg. per dag i tre påfølgende dager, kan du ha ascites. Dokumentere hvis du har opplevd kortpustethet, følelse av oppblåsthet, smerter i magen eller følelser av fylde etter å spise mindre porsjoner av mat.

Forbered deg på å gjennomgå en rekke fysiske tester. Hvis legen din ikke har allerede diskutert en predisponerer tilstand med deg som leversykdom, hjertesvikt, nyresvikt, vil legen ønsker å finne ut årsaken til vektøkning og væskeansamling. Hvis ascites er mistenkt etter at en fysisk undersøkelse, vil en ultralyd eller datastyrt topografisk scan av magen gjøres for å bekrefte diagnosen.

Send inn til en paracentesis test hvis en predisponerer vilkåret ikke er lett identifiseres. Paracentesis involverer ekstrahering av mindre enn 10 ml væske gjennom en nål. Trukket ut fluid blir deretter kontrollert for årsak, infeksjon og mulige tegn på kreft. Når predisponerer tilstand er fastholdt, er den ascites mer kontrollerbar.

Følg legens ordre. Du kan være foreskrevet diuretika som spironolakton eller furosemid. Diuretika, også kjent som vanndrivende, tvinge utskillelsen av natrium fra urin og vann fra blodet av nyrene. Diuretika alene ikke kan arbeide uten å betale forsiktig oppmerksomhet til inntak av natrium. Legen din kan råde en streng daglig natrium inntak av 1500 til 2000 mg.

Vei deg daglig og dokumentere eventuelle vektendringer. Delta på oppfølging avtale med legen din. Hvis diurectics og saltinntaket begrensning ikke i tilstrekkelig grad fjerne ascites, kan det hende du må gjennomgå terapeutisk paracentesis å fjerne overflødig væske ved nålen. Pasienter med leversvikt kan ha å gjennomgå plassering av en transjugular intrahepatisk Porto shunt å senke venetrykk fører til ascites. En komplett levertransplantasjon er et tredje alternativ behandling.

Hindre ascites re-akkumulering ved å følge legens utslipps bestillinger. Dette kan kreve kontinuerlig inntak av salt begrensning, alkoholinntak begrensning, ikke-steroidal anti-inflammatorisk medikament restriksjon og etter en pågående diuretikum inntak diett.

Hepititis C Informasjon

Hepatitt C er en viral infeksjon som angriper leveren, forårsaker utbredt leverinflammasjon og en reduksjon i leverfunksjonen. De som er mest i faresonen for å pådra viruset inkluderer sprøytemisbrukere, helsefagarbeidere, hemodialysepasienter, barn av smittede mødre, og alle som fikk en organtransplantasjon før 1992, ved testing for infeksjonen begynte. Behandling av hepatitt C er avhengig av graden av sykdom, og alvorligheten av symptomene. Det finnes ingen kur for sykdommen, selv om en liten prosentandel av folk effektivt bekjempe viruset på egen hånd.

Betydning

The Centers for Disease Control and Prevention sier at mer enn 3 millioner amerikanere har kronisk hepatitt C, med nesten 20.000 nye tilfeller forekommer hvert år. Så mange som 85 prosent av smittede utvikler kronisk infeksjon, med mange viser ingen symptomer før alvorlig leverskade har oppstått. Fordi mange mennesker ikke vet at de er smittet, kan de sette kjære i fare for infeksjon, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser.

Symptomer

I mange tilfeller, infeksjon med hepatitt C forårsaker ingen symptomer. Når tidlige symptomer vises, de er vanligvis milde og kan ligne på influensa. Tretthet, kvalme, lever ømhet og ledd eller muskelsmerter er vanlige tidlige symptomer på infeksjon. Som sykdommen utvikler seg, kan tretthet forverres, appetitt blir ofte undertrykt, og gulsott og feber kan utvikle. I alvorlige tilfeller kan leverfunksjonen blitt kompromittert og symptomer på leversvikt kan være til stede.

Behandling

Diagnostisering av hepatitt C er gjort med en blodprøve. Hvis du tester positivt, vil den spesifikke genotypen av viruset før en behandlingsplan er utviklet bestemt. Ikke alle diagnostisert med hepatitt C krever behandling. Behandlingen fokuserer på å begrense omfanget av skader forårsaket av sykdommen og forbedre symptomer. Stoffer som pegylert interferon alfa og ribaviris kan gis for å hjelpe fjerne viruset fra kroppen. Disse medikamentene har en suksessrate på 40 til 80 prosent når de brukes sammen, ifølge Mayo Clinic. Levertransplantasjon kan være nødvendig hvis viruset forårsaker alvorlig leverskade.

Forebygging

På denne tiden er det ingen vaksine som er tilgjengelig for å forhindre hepatitt C. Forebygging av infeksjon gjennom unngåelse av kontakt med forurenset blod. Deling av sprøyter under legemiddelbruk med noen infisert med hepatitt C, eller gjennomgår en blodoverføring med infisert blod, er de to viktigste metodene for overføring. Sykdommen kan også overføres fra en mor til hennes baby under fødselen, noe som gjør prenatal testing for hepatitt C avgjørende. Mange leger anbefalt vaksinasjon mot hepatitt A og B for å redusere risikoen for komplikasjoner forårsaket av hepatitt C-infeksjon.

Advarsel

Hepatitt C kan føre til skrumplever, leversvikt eller leverkreft. De fleste mennesker med hepatitt C utvikle kronisk hepatitt, ifølge Mayo Clinic. Infeksjon med viruset øker også risikoen for flere lymfatisk kreft, og hepatitt virus kan øke sjansen for å utvikle non-Hodgkin lymfom med så mye som 30 prosent.

Stadier av leversykdom

Leveren er et viktig organ for å holde kroppen sunn. Når leveren begynner å bli dårligere, går det gjennom flere trinn før de til slutt resulterer i en fullstendig nedbrytning av leveren. Hvis tegnene er anerkjent tidlig deretter en mer alvorlig situasjon kan unngås. Hvis det ikke er fanget tidlig, kan det føre til behovet for en levertransplantasjon eller føre til en mer dire resultat - død.

Liver

Leveren er en av de største organer i kroppen, og en av de vanskeligste arbeids. Når du arbeider på riktig måte, det fordøyer mat og fjerner giftstoffer mottatt fra alkohol og narkotika fra kroppen. En sunn leveren syntetiserer protein, noe sviktende lever har store vanskeligheter gjør. Den bruker også næringsstoffer fra maten som energi til å utføre normale kroppsfunksjoner. Denne utrolige organ har også evnen til å regenerere seg selv dersom den er skadet. Det går gjennom minst fire stadier før det blir en knusende organ.

Betennelse

En betennelse i leveren er den første fasen av leversykdom. En betent leveren kan være på grunn av overdreven narkotika eller alkohol bruk. Det kan også være et resultat av en tilstand som for eksempel visse former av Hepatitt og Wilsons sykdom.

Leveren vil bli forstørret og rødt. Noen ganger smerte er også involvert, men oftere er det ingen ubehag i denne primære stadium.

Hvis oppdaget i denne fasen, er sjansene for å reparere leveren er gode.

Fibrose

Den neste fasen av leversykdom er fibrose. Fibrose er hovedsakelig arr vev, noe som resulterer fra leveren blir betente for en lengre tidsperiode.

Arrvev begynner å hope seg opp og ta plassen til sunt leveren vev. Arrvev forhindrer leveren fungerer som den skal og hemmer blodet strømmer gjennom det som det skal.

Igjen er dette stadium fremdeles er tidlig nok for en mulighet for utvinning.

Skrumplever

Leveren blir så overveldet av fibrose eller arrvev som det utvikler seg til det tredje stadiet, skrumplever.

Ofte skrumplever innebærer symptomer som overdreven blåmerker og blødning fra tannkjøttet og kutt. Også, oppblåsthet i magen skjer ofte. Mange opplever kløende hud og øyne. Gulsott, en tilstand når huden og øynene blir gule, kan forekomme.
Endelig kan de giftstoffer som ikke er blitt filtrert av leveren til slutt påvirke hjernen. Det fører ofte problemer med konsentrasjon, hukommelse og søvn.

Dessverre, i dette stadium leveren er blitt så skadet at den ikke kan bli reparert i sin opprinnelige form. Det kan også til slutt danne inn leverkreft.

Leversvikt

Den siste fasen av leversykdom er leverkreft eller fullstendig leversvikt. Når leverkreft er utviklet etter skrumplever, og leveren blitt langsomt forverret for en lengre tidsperiode.

Symptomer på leversvikt inkluderer tap av appetitt noen ganger på grunn av kvalme. Diaré er vanlig på dette stadium også. Kombinasjonen av disse tre symptomene kan føre til underernæring. Hallusinasjoner både visuelle og auditive er også et annet symptom som leversvikt pasienter opplever.

Medisiner kan noen ganger bære skadede lever; Men generelt levertransplantasjoner er det eneste alternativet for å overleve.

Forventet levealder & End Stage Skrumplever

End-stage levercirrhose oppstår når det er så lite sunn leveren vev igjen at orgelet begynner å svikte. Forventet levealder ved dette punktet er bestemt av hvor effektivt sykdommen vekst kan bli bremset ned.

Skrumplever

Cirrhose i leveren er en kronisk tilstand som skjer langsomt over tid og er forårsaket av alkoholmisbruk eller viral hepatitt. Ettersom tilstanden utvikler seg, erstatter arrvev friskt vev, minkende leverens evne til å fungere skikkelig, til slutt fører til leversvikt.

Symptomer

Symptomer på leversvikt som forvirring, desorientering, ekstrem søvnighet, koma og død.

Diagnose

Diagnostisering av sluttstadiet leversykdom bestemmes av CT-skanning, og blodprøver som evaluerer nivåene av visse enzymer og giftstoffer.

Behandling

Målet med behandlingen er ikke å kurere, men heller å bremse utviklingen av sykdommen. Behandlingsmuligheter inkluderer kjemoterapi og stråling behandlinger for å bremse veksten, og smertestillende og anti-kvalme medisiner for å lindre symptomer og holde pasienten så komfortabel som mulig.

Forventet levealder

Når en person har nådd sluttstadiet skrumplever, er hans levealder bestemmes av hvor godt progresjon av sykdommen kan bli redusert. Ifølge American Cancer Society, er den fem-års overlevelse for personer med leverkreft bare 12%.

Serrapeptase Farene

Serrapeptase Farene


En naturlig, anti-inflammatorisk enzym avledet fra silkeormer, Serrapeptase har blitt testet for en rekke medisinske behandlinger. Selv mest brukte i Japan, er Serrapeptase stadig mer populært over hele verden til å behandle smerte og hevelse. Videre, i henhold til Dr. Ray Sahel, har det blitt studert som en behandling for kronisk lungesykdom; kroniske øre, nese eller hals lidelser; og carpal-tunnel syndrom, samt ødem følgende operasjon eller skade.

Side Effects

Som med alle medisiner, naturlige eller syntetiske, har noen brukere av Serrapeptase opplevd bivirkninger. Disse inkluderer mindre smerter og plager etter noen ukers bruk. Det er også rapporter om allergiske hudreaksjoner, samt dokumenterte tilfeller av pasientenes utvikle lungebetennelse. I tillegg ble en 28 år gammel japansk kvinne rapportert å ha utviklet leversvikt etter å ha blitt foreskrevet Serrapeptase i 1998. Likevel er betydelig lav prosentandel av pasienter klager over bivirkninger blant generelle brukere av Serrapeptase.

Risikofaktorer

Før du begynner på noen medisinsk behandling, bør du oppsøke lege. Da vurderer å ta Serrapeptase, er det viktig å diskutere din historie med allergier, da dette er den mest sannsynlige årsaken til hudreaksjoner og utvikling av lungebetennelse. Potensialet for leverskade eller sykdom bør også tas i betraktning, til tross for sjeldenhet av en slik bivirkning.

Riktig dosering

En skikkelig konsultasjon med en lisensiert lege skal klare opp noen spørsmål, men den beste måten å unngå farene ved Serrapeptase er å bruke det i riktig dosering. For tiden, etiketten på over-the-counter Serrapeptase anbefaler en dose på en eller to ganger daglig. Men både Dr. Sahel og Dr. Hans Nieper, talsmenn for Serrapeptase bruk, anbefalt å begrense en daglig dose til en pille, eller 200 mg, inntil videre forskning har blitt gjennomført. Igjen, diskutere doseringsmengder med en lege før du selv-medisinering.

Symptomer

Mens en hudutslett ikke kan garantere en umiddelbar stopper for Serrapeptase behandling, tegn på lungebetennelse eller leversvikt bør. Hvis du opplever alvorlig hoste, feber eller andre tegn på lungebetennelse, spesielt hvis du hoster opp væske, bør du slutte å ta Serrapeptase og gå til en lege. Det samme gjelder hvis du viser noen symptomer på leversvikt, som inkluderer hyppig vannlating, sterke magesmerter eller en gulfarging av huden.

Alternatives

Mens Serrapeptase er alternativet til mer tradisjonelle medisiner, andre ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) mer allment foreskrevet av leger på grunn av grundigere testing og en lang historie med suksess. Hvis det er noen grunn til at Serrapeptase ikke kan være riktig for deg, bør du oppsøke lege for å finne ut hvilke NSAID ville være mer hensiktsmessig; din fullstendige medisinske historie og en helseundersøkelse er alltid viktig å identifisere de potensielle farene ved noen spesielle medisiner.

Alli Medisinering og Vekttap

Alli medisinering er en over-the-counter (OTC) form av orlistat tilbys av GlaxoSmithKline. P-piller kommer i 60 mg kapsler og er godkjent av Food and Drug Administration (FDA) for bruk som en vekt-tap bistand til overvektige voksne.

Bruk

Alli, da tatt med hvert måltid som inneholder fett, hjelper brukeren mister om lag 5 prosent mer vekt enn når den ikke å ta pillen. Det fungerer ved å blokkere om lag 25 prosent av fettet spist. FDA sier at studier viser målbare vekttap etter 15 dager for å ta Alli og fortsetter i inntil seks måneder.

En viktig del av GlaxoSmithKline er Alli vekttap programmet innebærer å kutte fett fra måltider. Ikke mer enn 15 g fett bør forbrukes per måltid. Hver flaske Alli kommer med en guide til å spise mindre fett og måter å øke sunne matvaner.

Forholdsregler

Alli bør kun tas av overvektige voksne. Et diagram festet til hver boks av Alli gir høyde og vekt krav. Ingen medisiner bør tas sammen med Alli uten legens godkjennelse. FDA og GlaxoSmithKline anbefaler ikke å bruke Alli i mer enn seks måneder.

Hvis en Alli bruker forbruker for mye fett på et måltid, kan negative bivirkninger oppstår. Disse inkluderer løs avføring, fet småblødninger og gass.

FDA trekker mer enn 100 studier som viser sikkerheten ved bruk kanne. Men i august 2009 FDA annonserte planer om å etterforske 32 tilfeller av alvorlig leverskade forekommer hos pasienter som tar Orlistat. FDA oppmerksom på at overvektige voksne som tar Alli bør fortsette å gjøre det som anbefales, men oppsøke helsepersonell hvis symptomer på leversvikt, slik som svakhet eller gulsott, er til stede.

Tegn og symptomer på levertoksisitet og leversvikt

Tegn og symptomer på levertoksisitet og leversvikt


Levertoksisitet er et begrep som brukes for å beskrive skader på leveren av visse kjemikalier. Vanlige gjerningsmannen bak denne tilstanden er reseptbelagte legemidler, narkotiske stoffer og selv visse urte kosttilskudd og vitaminer. Det er viktig å forstå de tegn og symptomer assosiert med levertoksisitet, som forblir ubehandlet kan det resultere i leversvikt.

Gulsott

Gulsott er en tilstand som forårsaker gulfarging i det hvite i øynene (sclerae) samt huden. Det er et resultat av en overdreven oppsamling av bilirubin i blodet. Bilirubin er en gulaktig brun kjemikalie i galle, et stoff som produseres av leveren. Som leveren mister evnen til effektivt å bryte ned disse kjemikaliene, lagrer de opp i kroppen, noe som resulterer i gulsott. Jo mørkere gulning, jo verre tilstanden til leveren.

Misfarging av urin og avføring

Tilstedeværelse av bilirubin i avføring er det som gir sin mørke farge. Når det ikke er riktig prosessert i leveren, kan det føre til at avføring å være blek farge. Videre kan denne overskytende oppbygging av bilirubin bli tilstede i andre kroppsvæsker slik som urin. Urin som er mørk i farge kan være en indikasjon på overskytende bilirubin, et tegn på leverskade.

Kronisk kløe i huden

Når human lever er kompromittert, er et vanlig symptom ekstrem kløe og irritasjon av huden. Mindre er kjent om hvorfor dette fenomenet oppstår. Noen spekulerer det er resultatet av leverens manglende evne til å filtrere de vanlige giftstoffer og irriterende stoffer som kommer inn i menneskekroppen. Med ingen steder å gå, kan disse giftstoffene noen ganger hoper seg opp i huden, forårsaker kløen.

Hovne ben og / eller magen

I alvorlige tilfeller av levertoksisitet og leversvikt, kan overflødig væske hope seg opp i kroppen. Vanligvis disse væskene samles i bena og føre til hevelse, en tilstand som kalles ødem. Denne væsken kan også hope seg opp i magen, forårsaker hevelse og smerte. Når væsken samler seg i magen, er det kjent som ascites.

Easy blåmerker og blødninger

Av de mange jobbene leveren er ansvarlig for, en av de mest kritiske er produksjonen av proteiner som hjelpemiddel i clotting av blod. Som mindre av dette protein er gjort tilgjengelig, blir det lettere for kroppen å bli knekket. Hyppige neseblod er ofte et annet symptom på denne mangelen på clotting proteiner.

Tegn og symptomer på begynnende leversvikt hos barn

Håndteringen av et sykt barn kan være en hjerteskjærende ildprøve, spesielt når sykdommen er en alvorlig en. Av ulike grunner, kan noen sykdommer forårsake omfattende skade på et barns leveren, noe som resulterer i nyresvikt. Dette er grunnen til at det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på nyresvikt utbruddet og rapportere disse symptomene til en lege.

Gulsott

Som leveren blir skadet, kan den komme betent, forårsaker en blokkering i gallegangene. Når dette skjer, begynner et overskudd av bilirubin (galle pigment) for å bygge opp i barnets blodstrømmen. Dette resulterer i gulsott, en gulfarging av hud og sclera (det hvite i øynene). Omfanget av leverskade kan måles ved hvor gul barnets hud blir, da dette indikerer høyere nivåer av bilirubin i blodet. Det er generelt en av de første tegn på leversvikt. Noen ganger er det det eneste tegnet.

Utvidelse

Hevelse eller forstørrelse av leveren, også kjent som hepatomegali, kan noen ganger være tegn på lever trøbbel. Ofte har barnet ingen symptomer assosiert med lever enlargment. I alvorlige tilfeller kan han klager over at han føler for full eller at han har ubehag i magen.

Kolestase

Kolestase refererer til reduksjon eller fullstendig stans av gallestrømmen i kroppen. I noen tilfeller er gallen fanget inne i leveren. Det kan også være fanget utenfor leveren, eller fanget i begge områder. Mens gulsott er en av de første tegn på kolestase, er det ikke det eneste. Lett blødninger og blåmerker, kløe i huden, blek avføring og mørk urin er alle tegn på galle avbrudd i et barns kropp.

Liver Encefalopati

Som leveren mister sin evne til å filtrere blodet, giftige stoffer begynner å hope seg opp i en barnets kropp. Disse toksiner kan ha en negativ effekt på hjernen, forårsaker forringelse. Vanlige tegn på denne lidelsen er: endringer i et barns atferd og personlighet, sløret tale, svak bevegelse, desorientering og humørsvingninger.

Ascites

Når det er økt skade på et barns leveren, skip på overflaten av organet, samt på tarmen begynner å lekke væske, som samler seg i bukhulen. Denne tilstanden, som kalles ascites, er preget av en oppblåst, utstående mage. I noen tilfeller kan denne væsken samle seg i barnets ben, en tilstand som kalles ødem.

Leversvikt Symptomer

Leversvikt kan føre til alvorlige helseproblemer med døden. Men den tidligere symptomene blir oppdaget, jo mer sannsynlig at du vil være i stand til å reparere eventuelle skader.

Fatigue

Overdreven tretthet kan være vanlig symptom på leverdysfunksjon. Fatigue er en indikasjon på mange helserisiko så det er best å oppsøke lege som et forebyggende tiltak.

Pain

Hvis du opplever smerte eller hevelse under høyre ribben kan dette være et signal om en betent leveren. Men mange mennesker ikke opplever noen smerter, så dette er ikke en pålitelig symptom for leverdysfunksjon.

Tap av appetitt

Et tap av appetitt som følge av tretthet, smerte og kvalme kan være et resultat av en strever leveren.

Forvirring

Forvirring på grunn av hukommelsestap eller søvnløse netter er en annen alvorlig indikasjon på at leveren ikke kan fungerer som det skal.

Gulsott

Til slutt, er en klar og bestemt symptom på leverdysfunksjon gulsott. Gulsott vil føre til at øynene og huden for å gulne.

Alkoholisk lever Symptomer

Alkoholisk lever Symptomer


Kronisk alkoholisk leversykdom er en direkte konsekvens av alkoholisme. Avhengig av alvorligheten av alkoholisme, leveren aktuelle og enkelte andre faktorer, symptomene på kronisk leversykdom kan ikke bli åpen raskt. I noen tilfeller trenger synlige symptomer ikke begynne å vises før irreversibel skade har allerede blitt gjort til denne avgjørende organ.

Betydning

Leveren er hjem til hovedfiltreringssystem for blodstrømmen. Den produserer også galle, en svært sure stoff som hjelper kroppen med å bryte ned komplekse fett. Det forbrenner giftstoffer som alkohol og farmasøytiske produkter for å sikre riktig organfunksjon. Den lagrer mange viktige vitaminer som vitamin A og B, og produserer proteiner. Når den blir ødelagt av alkohol, blir dens funksjon i alle disse områdene alvorlig svekket. Gjentatt og alvorlig alkoholmisbruk kan føre til leversvikt eller delvis leversvikt, noe som gjør det slik at pasienten trenger en transplantasjon for å leve.

Funksjon

Symptomene på leverproblemer ikke alltid utvikle og vise så snart alvorlige skader starter. Symptomene heller ikke alltid skje på en gang, eller alle sammen. Noen av symptomene er oppkast, diaré, tap av appetitt, vekt svingninger, merkelig farget avføring, mørk urin, muskelsmerter, depresjon, gulsott og gjennomgripende følelser av sykdom. Bare behandle symptomene kan skjule den underliggende problemet. Pasienter med alkoholmisbruk problemer bør være åpen med sin lege om hvor mye de drikker, slik at sykdommen kan bli bedre ivaretatt.

Effekter

Effekten av alvorlig leversykdom er ofte ignorert eller dirigerte av av alkoholikere som vanlige bivirkninger av drikking. Alkoholisme rammer opp til 10 prosent av amerikanske menn og om lag tre prosent av kvinnene. En av de mest vanlige årsaker til leversykdom hos alkoholikere er faktisk underernæring, i kombinasjon med den tyngre arbeidslast som har organ for å filtrere alle av alkohol kontinuerlig bølgende gjennom blodet. Vedvarende tretthet er et vanlig tidlig symptom på alle slags alkoholisk leversykdom.

Betraktninger

Levercirrhose, eller arrdannelse, er en svært vanlig effekt av alkoholmisbruk. Det kan også føre til steatose, også kjent som fettlever. Det kan også føre til hepatatis, som først presenterer med gulsott. Symptomene på alkoholisk leversykdom inkluderer en alvorlig vitaminmangel som kan behandles med alkohol avholdenhet og regelmessig inntak av vitaminer sammen med pågående behandling for alkoholisme. De smertefulle og livstruende effekter av alkoholisk leversykdom er ikke de eneste farene ved alkoholisme, men de er noen av de mest alvorlige og vanskelige å reversere.

Identifikasjon

Skrumplever er den akkumulerte arrdannelse gjort til leveren vev av alkohol og andre giftstoffer. Det ble en gang i frisk lever blir erstattet av fibrøse masser av arrvev, som hindrer fri blodstrømning gjennom organet. Selv om det ikke er kjent, kan de problemer som forårsakes av cirrhose føre til hjernedysfunksjon, som farlige stoffer som ellers ville være riktig filtrert av leveren slippe forbi blod-hjernebarrieren, forårsaker redusert mental funksjon og andre mer alvorlige symptomer. Nyre smerte kan også bli et problem, som skrumplever fører til redusert nyrefunksjon - og i noen tilfeller feil - i de senere stadier av alkoholisme.

Tegn på akutt leversvikt

Akutt leversvikt er en tilstand som kan opptre uten grunn, og forårsake stor skade i en kort tidsperiode. Mange av symptomene på akutt leversvikt er ofte feildiagnostisert som blir influensasymptomer eller symptomer på en mage virus. Hvis du, eller noen du kjenner, begynner å oppleve symptomer på akutt leversvikt, er det viktig å komme til en lege umiddelbart.

Gulsott

Som leveren begynner å svikte, mister det evnen til å avhende avfallsstoffer i blodet. Disse avfallsprodukter begynne å bygge seg opp i kroppen og begynner å gi en gul farge på huden, og det hvite i øyet. Denne oppbygging av gul væske som kalles bilirubin er referert til som gulsott. Bilirubin er avfallsprodukt opprettes når røde blodceller dør og brytes ned i sine kjemiske komponenter. Leveren er ment å avhende overflødig bilirubin i blodet, men når leveren begynner å svikte, bygger bilirubin opp og forårsaker gulsott.

Kvalme

Som leveren begynner å svikte, begynner pasienten å utvikle en generell følelse av sykdom. Det synes ikke å være noen spesiell opprinnelse eller årsaken følelsen, og det kan bli ganske sterk til tider. Det kan føre til kvalme, oppkast og til og med muskelskjelvinger. Det kan også være en følelse av tretthet, og mange andre symptomer som vanligvis tilskrives et magevirus eller influensa.

Problemer med å konsentrere

En av de viktigste jobbene som Leveren har er å holde blodet fri for giftige kjemikalier. Som leveren begynner å svikte, mister det evnen til å holde blodet fri for disse giftige kjemikalier, og til slutt, begynner dette å påvirke kroppens indre organer. En tilstand som kalles encefalopati oppstår når giftstoffer igjen i blodet av en sviktende lever begynne å påvirke hjernen. Pasienten finner det vanskelig å konsentrere seg, begynner han å glemme ting, og hans oppmerksomhet span er sterkt redusert. Som leveren fortsetter å mislykkes, vil symptomene forbundet med encefalopati fortsette å bli verre. Dette kan også føre til plutselige utbrudd av sinne, og det kan begynne å forstyrre pasientens evne til å sovne om kvelden.

Magesmerter

Som leveren svikter, kan den begynne å forårsake smertefulle fornemmelser i den øvre mageområdet. Pasienten kan begynne å føle ømhet i hennes øvre del av magen, og som leveren fortsetter å svikte disse følelsene vil bli mer utbredt og ubehagelig for pasienten.

Hypotensjon

Hvis leveren ikke er i stand til å rense de giftstoffer ut av blodet, er det mulig for blodet å bli overbelastet med giftstoffer og avfall. Når dette skjer, vil blodtrykket falle, forårsaker en tilstand som kalles hypotensjon. Et plutselig fall i blodtrykket er farlig fordi det betyr at blodet ikke er riktig sirkulerer til de indre organer, og dette kan føre til at indre organer til å begynne å stenge ned.

Bad Liver Symptomer

Leveren spiller en viktig rolle i din generelle velvære. Det hjelper fordøye mat og næringsstoffer og filtrerer blodet for å fjerne medisiner, alkohol og giftstoffer. Den lagrer glukose, skaper koagulasjonsfaktorer for blodet og produserer vitamin A. Leversykdom forstyrrer disse funksjonene og skaper karakteristiske tegn og symptomer som gulsott, kolestase, forstørrelse av leveren, ascites, portal hypertensjon, hepatisk encefalopati og leversvikt. Det er godt å være på vakt for symptomer på leverfunksjonsfeil.

Gulsott

Gulsott er preget av gulfarging av huden og det hvite i øynene dine. Urinen kan bli mørk farget. Andre symptomer inkluderer lys avføring, kløe, redusert appetitie, kvalme og oppkast.
Leveren spiller en nøkkelrolle i å utskille bilirubin fra kroppen din. Bilirubin er en mørk farget grønn-gul biprodukt av hemoglobin. Leveren normalt assimilerer bilirubin i gallen (som blir produsert i leveren for å hjelpe til med fordøyelsen), som deretter blir ført inn i tarmen. Hvis leveren ikke fungerer normalt eller er betent, akkumulerer bilirubin i blodet, og er fraktet til huden. På dette tidspunkt blir gulsott tydelig.

Kolestase

Kolestase er en redusert eller stanset flyt av galle. Et sted fra levercellene til helt i begynnelsen av tynntarmen (tolvfingertarmen) det er et problem. Det kan være en indikasjon på leversykdom, gallegang sykdom og bukspyttkjertelen lidelser.
Symptomer på kolestase omfatter gulsott, mørk-farget urin, lys avføring og kløe. Andre symptomer inkluderer utvidelse av milten, utvidelse av galleblæren, bentap, edderkopp blodkar, frysninger, magesmerter og lett blødning.

Liver Enlargment

Leveren utvidelse er akkurat hva det høres ut som. Du kan oppleve noe ubehag i magen og en full følelse. Dette er vanligvis detektert ved fysisk undersøkelse av legen din.

Ascites

Ascites er preget av en opphopning av væske i magen. Ifølge Merck Online Medical Library, den mest vanlige årsaken til ascites er skrumplever, men den kan være forårsaket av andre lever-relaterte lidelser, så vel som noen ikke-lever-relaterte lidelser. Symptomer inkluderer kortpustethet, redusert appetitt, magesmerter og utvidelse av buken. Det kan være forårsaket av levercirrhose, hepatis og andre leverproblemer.

Portal hypertensjon

Den portvenen fører blod til leveren fra tarmen. Høyt blodtrykk i denne vene kalles portal hypertensjon. Dette kan skape vekst av nye blodkar, som kobler intestinal blodstrømmen inn i kroppens sirkulasjon uten å bli filtrert av leveren. Symptomer inkluderer ascites, blødning i nedre spiserør og mage blødning. Ifølge Merck Online Medical Library, den vanligste årsaken til portal hypertensjon i USA er skrumplever.

Hepatisk encefalopati

Når leverfunksjonen er kompromittert, giftstoffer som normalt vil bli filtrert ut akkumuleres i blodet. Dette i sin tur kan påvirke hjernens funksjon (hepatisk encefalopati). Symptomer inkluderer forvirring, humørsvingninger, tap av bevissthet, personlighetsforandringer, nedsatt bevissthet, dårlig dømmekraft, endringer i atferd, langsom tale, langsomme bevegelser, endringer i tenkning, tretthet, forvirring og koma.

Leversvikt

Leversvikt kan være forårsaket av en rekke leversykdommer. Det er karakterisert ved et ekstremt tap av leverfunksjon som følge av utstrakt leverskade. Symptomer inkluderer økt blåmerker og blødninger, gulsott, tretthet, nedsatt appetitt, slapphet, endret mental status, sviktende helse og ascites.

Hvis du mistenker at du kan være i faresonen for å utvikle en leversykdom, snakk med legen din om dine risikofaktorer. Diagnostisk testing kan fange eventuelle problemer tidlig nok til å reversere skader og forbedre sjansene for langsiktige helse.

Sluttfasen av leversvikt

Leversvikt betyr at vesentlige deler av leveren ikke er i stand til å helbrede. Leveren er det største kjertel organ i kroppen og har mange funksjoner, inkludert muligheten til å filtrere ut skadelige stoffer. Leversvikt er en livstruende tilstand som betyr at leveren din har mistet hele eller mesteparten av sin evne til å fungere. Det kan være kronisk eller akutt.

Kronisk vs akutt leversvikt

Kronisk leversvikt utvikler seg gradvis, vanligvis i løpet av flere år. Kronisk leversvikt er vanligvis forårsaket av hepatitt B eller C, levercirrhose, alkoholmisbruk eller underernæring Akutt leversvikt er mindre vanlig, og kan utvikle seg i løpet av 48 timer. Akutt leversvikt er vanligvis et resultat av en overdose medikamenter eller forgiftning.

Progresjon

Ifølge American Liver Foundation, uansett hva slags leversykdom du har, er skade på leveren sannsynlig å utvikle seg på en forutsigbar måte. I de tidlige stadiene av leversykdom, blir leveren øm og forstørret. En betent Leveren har vanligvis ingen symptomer. Hvis den er ubehandlet, kan den begynne å forårsake permanente skader på leveren. Arrvev gradvis erstatter friskt vev, en prosess kjent som fibrose. Når leveren ikke lenger kan helbrede seg selv, kalles det skrumplever.

Symptomer

Symptomer på siste etappen leversvikt inkludere gulfarging av hud og øyne, blåmerker eller blør lett, søvnighet og oppbygging av væske, spesielt i magen, som er kjent som ascites. Du kan bli forvirret og desorientert. Det er en risiko med koma og død.

Behandling

Behandling avhenger av om leversvikt er akutt eller kronisk. Hvis akutt leversvikt er fanget tidlig nok, kan skade noen ganger bli reversert. Alkohol må unngås, og kontroller er plassert på salt og proteininntak. Når leversvikt er kronisk og har utviklet seg i løpet av en lang tidsperiode, fokuserer behandling på å spare den delen av leveren fremdeles fungerer. Ved den siste fasen av leversvikt, kan en levertransplantasjon være nødvendig.

Liver Transplant

En levertransplantasjon er kirurgi for å erstatte en syk liver med et sunt, enten en hel lever eller et parti av en frisk lever. En del av en frisk lever er i stand til å vokse inn i en hel lever. Transplantasjon kan være det eneste alternativet for en pasient som er sannsynlig å dø av leversvikt. Ifølge American Liver Foundation, ca 17 000 amerikanere er på venteliste for levertransplantasjon. Se ressurser for mer informasjon om levertransplantasjoner.

Tegn og symptomer på en alkoholisk fettlever

Tegn og symptomer på en alkoholisk fettlever


Alkoholisk fettlever sykdom er en kronisk leversykdom som kan føre til arrdannelse og betennelse i leveren. Fatty leversykdom er vanlig hos mennesker som misbruker alkohol, men mellom 2 prosent og 5 prosent av amerikanerne som ikke drikker noe eller drikke svært lite alkohol har også tilstanden, ifølge National Digestive Diseases Information Clearninghouse. Tilstanden oppstår når leveren slutter å effektivt å bryte ned fett, forårsaker dem til å bygge opp i orgelet. Mange mennesker med tilstanden er uvitende de har det, men det kan føre til skrumplever og fremgang til leversvikt.

Magesmerter

Noen mennesker med alkoholisk fettlever sykdom vil utvikle magesmerter. Smerten er vanligvis følte i øvre høyre kvadrant, der leveren ligger. Smerten er vanligvis kjedelig og ubehagelig, ikke skarpe eller alvorlig.

Fatigue

Alkoholisk fettleversykdom kan føre til tretthet eller en generell følelse av uvelhet. Disse symptomene vanligvis ikke utvikles før etter at sykdommen har begynt å komme videre. I tillegg, trøtthet og illebefinnende er symptomer på mange medisinske tilstander og da opplevde alene er vanligvis ikke en indikasjon på ikke-alkoholisk fettleversykdom.

Vekttap

Et annet symptom på alkoholisk fettleversykdom er uforklarlig vekttap. I likhet med mange andre symptomer, skjønt, er vekttap vanligvis ikke merkbar før sykdommen har kommet eller skrumplever har begynt å utvikle.

Skrumplever er når sunt leveren vev er erstattet med arrvev og orgelet begynner å svikte. Personer med skrumplever også kan oppleve væskeretensjon, intestinal blødning og, til slutt, leversvikt. Men ikke alle tilfeller av ikke-alkoholisk fettleversykdom fremgang til det punktet av skrumplever.

Tegn og symptomer på Nash Disease

Tegn og symptomer på Nash Disease


NASH sykdom eller alkoholfri Steatohepatitis er beskrevet av National Digestive Diseases Information Clearing House som en stille sykdom. Uttrykket stille sykdom refererer til noen symptomer som typisk assosieres med NASH sykdom inntil den når et avansert stadium eller utvikler seg til en mer alvorlig tilstand som cirrhose i leveren.

Sykdom

Nettstedet leversykdom rapporterer de få tegn og symptomer på NASH sykdom er lik de som er forbundet med alkoholholdige fatty leversykdom. De to forholdene er så like at leversykdom nettstedet rapporterer en prøve tatt fra leveren må testes for å bestemme seg for en diagnose. NASH sykdom er ikke forårsaket av alkoholforbruk og kan påvirke folk som bruker svært lite eller ingen alkohol. Mennesker berørt av tilstanden ofte føler ingen symptomer i mange år, og ifølge NDDIC, kan det av og til påvirke en persons leveren i flere tiår uten noen ytre tegn på problemer.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic symptomene på NASH Disease er smerter i øvre høyre del av magen. Symptomer på avansert NASH sykdom kan også påvirke en person som lider av tilstanden ved å forårsake ekstrem tretthet og vekttap. The American Liver Foundation rapporterer at en endring kan ofte bli lagt merke til i den mentale helsen til et individ med mental forvirring ofte blir sett på som et symptom på NASH Disease.

Interne Symptomer

Ifølge American Liver Foundation symptomer på NASH sykdom er mer vanlig å finne internt enn sett på som ytre symptomer. Internt leveren blir betent, et symptom som ofte fører til at diagnosen NASH sykdom forveksles med leverskader forårsaket av alkoholmisbruk. En annen intern symptom på NASH Sykdom er oppbygging av fettavleiringer rundt leveren. The American Liver Foundation beskriver oppbygging av små forekomster av fett rundt leveren å være sunn. Imidlertid, dersom nivået av fettavleiringer når over 10 prosent av vekten av leveren og tilstanden fettlever blir diagnostisert.

Progresjon

Ifølge NDDIC tilstanden NASH sykdom kan ofte reversere eller stanse helt uten behandling. NDDIC forklarer NASH sykdom påvirker mellom 2 og 5 prosent av amerikanske borgere til enhver tid. Når NASH sykdommen utvikler seg til sin mest alvorlige fasen skrumplever utvikler. Levercirrhose er beskrevet av NDDIC som arrdannelse av vev i leveren som fører til svikt i leveren til å fungere som den skal. Symptomer på skrumplever inkluderer intestinal blødning, muskelsvinn og leversvikt. Den eneste vellykket behandling for skrumplever er en levertransplantasjon, som er rapportert av NDDIC også å være en behandling vokser i popularitet for NASH Disease.

Tegn og symptomer på Sars Disease

Sars sykdom eller alvorlig akutt luftveissyndrom, er en smittsom luftveisinfeksjon som presenterer en rekke symptomer og tegn. I 2003, en global utbrudd av Sars smittet 8.000 mennesker og hevdet 800 liv, ifølge Verdens helseorganisasjon.

Typer symptomer

Vanlige symptomer på Sars sykdom inkluderer feber, frysninger, skjelvinger, muskelsmerter, tørr hoste, hodepine. Mindre vanlige symptomer er også mulig, slik som diaré, svimmelhet, sår hals, rennende nese, kvalme og oppkast.

Funksjoner

Feberen som følger Sars sykdom er en av de mest karakteristiske symptomene og som regel er høyere enn 100,4 grader F eller 38 grader C, ifølge US National Library of Medicine.

Time Frame

Tegn og symptomer på Sars sykdommen vanligvis utvikler innen to til 10 dager etter eksponering for viruset, forklarer Mayo Clinic. Den tørr hoste begynner normalt to til sju dager etter at du får feber.

Signs

Hvis du har Sars, vil trolig avsløre tegn på lungebetennelse, for eksempel væske i lungene et røntgenbilde av brystet, melder Verdens helseorganisasjon. Blodprøver viser antistoffer mot SARS-viruset, mens en test av nasale sekreter viser typisk tilstedeværelsen av virus-DNA.

Komplikasjoner

I 10 prosent 20 prosent av pasientene utvikler Sars inn i en alvorlig luftveisinfeksjon, forårsaker pustevansker, ifølge Mayo Clinic. Hjerte og leversvikt kan også utvikle, forårsaker hevelse i underekstremiteter eller gulfarging av hud og øyne.