Digidexo.com

tegn på mangel av q10

Tegn på mangel på søvn

Tegn på mangel på søvn


Kronisk søvnmangel kan ha alvorlige effekter på helsen, blant annet redusert ytelse og årvåkenhet, hukommelse og kognitiv svikt, humørsvingninger og depresjon, svekket immunforsvar, høyt blodtrykk og uregelmessig hormonproduksjon. Ifølge WebMD, "opp til en tredjedel av amerikanerne har symptomer på søvnløshet, men er mindre enn 10 prosent av de som er identifisert ved primær-omsorg leger."

Irritabel og lei

Mangel på søvn fører ofte til irrasjonelle irritabilitet og overdreven tretthet. Føler et voksende sinne og nesten hat mot alt og alle rundt deg er typisk når du får for lite søvn. Hva normalt ikke bry dere kan gjøre at du mister det nå. Enhver mengde press på jobb kan være vanskelig å håndtere. Du kan våkne opp trøtt eller ikke uthvilt, og forbli trøtt i løpet av dagen. Gjør og tenker ingenting kan høres ut som en god idé. Enhver oppgave, stor eller liten, kan være for mye arbeid for deg å håndtere fordi du er bokstavelig talt tappet for energi.

Hukommelsestap og dårlig konsentrasjon

Du kan være ute av stand til å huske hvor du la bilnøklene eller hva noen fortalte deg fem minutter siden. Du vil sannsynligvis ha vage minner om de fleste ting i stedet for ikke-eksisterende funn. Hvis hjernen din får tilstrekkelige mengder søvn i sin kortsiktige minne kapasitet svekket. Søvnmangel kan alvorlig forstyrre på arbeidsplassen, noe som gjør deg i stand til å fokusere på noe du gjør, uansett hva dens betydning. I tillegg til dårlig fokus og mental konsentrasjon, er reaksjonstiden din tregere enn normalt, gjør du en fare mens du kjører spesielt. Koffeinholdige drikker, kald luft og sprengningsarbeid musikk kan vekke deg kort, men de vil ikke holde deg våken i lengre perioder.

Uvanlig appetitt endringer

Avslørende tegn på mangel på søvn inkluderer følelsen overdrevent sulten eller miste appetitten helt. Fordi søvnmangel kaster av din indre klokke, noe som resulterer i unormale følelser, mange ender opp med å miste eller få vekt i perioder med søvnløshet.

Social uskikkethet

Folk som er typisk komfortabel i sosiale settinger kan finne seg sosialt udugelig. Du kan være ute av stand til å bære på en samtale fordi det du sier kan være uforståelig, og du kan ikke forstå hva andre folk sier. I motsetning til irritabilitet symptomer på søvnmangel, kan du føle deg forvirret mens du snakker med andre mennesker heller enn sinte på dem.

Tegn på mangel på jern

Tegn på mangel på jern


Å spise et variert og balansert kosthold gir de fleste med den nødvendige jern kroppen deres behov. Gode ​​kilder til jern er nøtter, tørket frukt, hele korn, kjøtt, mørkegrønne bladgrønnsaker og bønner. Spinat er en god kilde til jern. Imidlertid bør spinat spises med mat som inneholder jern-absorpsjon forsterkere som tomater. Te og kaffe inneholder polyfenoler som kan bindes til jern. Når dette skjer, er det vanskeligere for kroppen å absorbere jern.

Mangel på energi

Jern er et viktig mineral, som betyr et sunt kosthold må inneholde jern. Jern bidrar til røde blodlegemer for å bære oksygen rundt kroppen. Jern er viktig for generell velvære og energi. Mangel på jern kan føre til jernmangel. Uten nok jern, musklene blir mindre oksygen, noe som fører til mindre energi. Anemi er en nedgang i antall røde blodceller.

Vanlige symptomer

I de tidligere stadier, en person som vanligvis ikke opplever noen symptomer. Med tiden kan det mangel utdype og personen kan oppleve tretthet, blek hud, kortpustethet, svimmelhet, kalde hender og føtter, hodepine, søvnvansker, og svakhet. En persons negler kan bli tynn og hvit. En persons immunsystem vil bli svak, og mange lider har lavt blodtrykk når du bytter fra sittende til stående. Kvinner kan oppleve alvorlige menstruasjonssmerter, og barn kan mangel på matlyst.

Alvorlig Anemi

Det finnes mange forskjellige typer anemi og jernmangel er den vanligste typen. Kroppen trenger jern for å produsere flere blodceller, og en mangel på en jern kan føre til utvikling av anemi. Langsiktige konsekvenser av mangel på jern er en brennende følelse i tungen og sprøtt hår, og tørrhet i munn og svelg. Alvorlig anemi kan resultere i brystsmerte og hodepine. Leg smerte er også vanlig. En person med alvorlig mangel på jern kan besvime og oppleve en rask puls.

Diagnostisere av Symptomer

Mange av symptomene på mangel på jern har en generell karakter, og en lege bør konsulteres for å utelukke andre helseproblemer. En blodprøve er nødvendig for å diagnostisere jernmangelanemi, og en analyse av de røde blodlegemer er vanligvis inkludert. Et balansert kosthold er den beste forebygging for jernmangel og vitamin C bidrar til å absorbere jern fra maten. Effekten av absorpsjonen av jern er best når vitamin C er kombinert med grønnsaker som inneholder jern, slik som watercress og spinat.

Tegn og symptomer på Memory Loss & Forvirring

Tegn og symptomer på Memory Loss & Forvirring


Hukommelsestap og forvirring er ikke et tegn på mangel på intelligens. Faktisk, ifølge Mayo Clinic, din oppmerksomhet span, kunnskap og identitet endrer ikke heller. Med tapet av minner, har du problemer med å huske deler av informasjon, som dine personlige erfaringer og fakta. Hukommelsestap og forvirring har spesielle tegn og symptomer.

Hukommelsestap

Hukommelsestap kan være kortsiktig eller langsiktig. Tegn på kortsiktig hukommelsestap omfatte manglende evne til å huske informasjon du nettopp har lært eller erfaringer som skjedde minutter eller sekunder siden. For eksempel kan du være i tåke av en samtale, og glemme hva du var i ferd med å si, hvor du setter dine briller eller parkert bilen.

Langsiktige minne tap påvirker et annet sett av opplevelser. Tegn på langsiktige minne tap omfatte manglende evne til å huske fjerne minner fra barndommen.

Alvorlig hukommelsestap

Amnesia er en alvorlig form for hukommelsestap som forårsaker skader på minne behandlingen av hjernen din. Denne tilstanden påvirker både lang-og kortsiktige minner. Symptomer på hukommelsestap omfatte manglende evne til å lære ny informasjon kort tid etter at du utvikle hukommelsestap. Retrograd amnesi er et annet symptom. Når dette skjer kan du ikke huske tidligere informasjon.

Amnesia er forskjellig fra mindre alvorlige former for hukommelsestap på grunn av flere tegn som involverer bevegelse og falske minner. For eksempel kan du skape minner, eller du kan lide av ukoordinerte bevegelser som anfall.

Forvirring

Tegn på forvirring, ifølge Medicine Net nettsted, kan være plutselig eller gradvis. Du kan legge merke til det er en endring i mental status. For eksempel kan du ikke være i stand til å behandle tanker med normalt klarhet eller være ute av stand til å ta beslutninger. Så, kan du ikke være i stand til å gjenkjenne steder eller mennesker. I tillegg kan du føle desorientert og ikke være i stand til å fortelle tid eller hvilken dag det er.

Sammenblandingen kan forårsakes av en rekke medisinske tilstander som depresjon, heteslag, hjernerystelse, Alzheimers sykdom og demens. Andre årsaker er skader, karbonmonoksid eksponering, feber, medisiner og rusmisbruk.

Tegn på Beslag i babyer

Finne babyen din har et anfall kan være skremmende for alle foreldre, så det er fordelaktig å vite hva du har å gjøre med. Beslag skje når den elektriske aktiviteten i hjernen endres. Barn utviser symptomer på anfall så unge som tre måneder gammel, med vanlige tegn inkludert mangel på bevissthet, rykninger, og tap av bevissthet. Spedbarn de lider ofte av epileptiske anfall, med unntak av feberanfall som utløses av en høy feber. Under generaliserte anfall, som inkluderer grand mal og petit mal anfall, er begge sider av hjernen påvirkes. I komplekse anfall bare én region er berørt.

Manglende bevissthet

Under petit mal, eller absenser, vil babyer miste sin følelse av bevissthet og ikke svare på stimuli, ofte stirrer ut i verdensrommet. Ofte kan barnets øyne blinke raskt, men hun er ikke klar over hva som skjer. Absensanfall skje kort, uten forvarsel og kan forekomme flere ganger i løpet av samme dag. Absenser kan bli farlig fordi de oppstår så raskt at foreldre kan gå glipp av dem, og det kan være flere måneder før en lege diagnostiserer epilepsi.

Jerky beinbevegelser

Hvis babyen din har enten en grand mal anfall eller en infantile spasmer, kan han vise stivet arm og ben bevegelser. Hans armer og ben kan deretter begynne å rykke raskt, og hodet vil falle fremover. Barnets kropp kan også synes å være risting under en grand mal anfall. Hvis barnet allerede ligger nede, kan knærne stige opp, og armene kan synes å være å bøye fremover, som om han prøver å nå frem eller holde på noe. Babyer kan ha flere infantile spasmer en dag, vanligvis rundt sengen eller lur tid. Disse kan bli farlig hvis den forblir ubehandlet.

Tap av Balanse

Med grand mal anfall, babyer sliter med balanseproblemer og vises clumsier enn andre barn. Ifølge Epilepsy Foundation, kan barn sliter med mangel på muskel tone og falle ned med denne type epileptisk anfall. Hvis barnet faller ned, kan hun lide en hodeskade, derfor hodet beskyttelsesutstyr anbefales for alvorlige tilfeller.

Tap av bevissthet

Hvis barnet ditt lider av grand mal eller delvis komplekse anfall, kan han miste bevisstheten for opp til et par minutter. Under tap av bevissthet, kan barnet ditt kneble eller gråte under anfallet, og føler meg veldig sliten etter at han kommer ut av det. Babyer kan også miste bevisstheten hvis de opplever en febril anfall, og deres feber er over 102 grader Fahrenheit

Rykninger

Under en febril anfall, kan en baby opplever rykninger på bestemte lemmer av kroppen hennes, som en arm eller et ben, eller deg rykninger kan være fokusert på bare én side av kroppen hennes. Feberkramper oppstå hos spedbarn og småbarn, ofte fra 6 måneder til 3 år gammel. Feberkramper er utløst av høy feber, ikke en historie for årvisse anfall. Disse generelt vare i bare noen få minutter, men kan vare i opptil 15 minutter.

Q10 deficency Symptomer

Q10 deficency Symptomer


Mangel på Q10, ifølge Mayo Clinic, kan resultatet skyldes tre ting: utilstrekkelig inntak, utmattelse av forsynings av kroppen din og visse fysiske lidelser som svekker biosyntesen av det i kroppen (metabolsk eller mitokondrie). Høyt blodtrykk kan være et symptom når en Q10 mangel eksisterer, som kan utøve intoleranse og brystsmerte, så vel som kronisk tretthet.

High Blood Pressure

Koenzym Q10, også kjent som Q10, har blitt anerkjent i henhold til Mayo Clinic som litt avtagende systolisk blodtrykk - og potensielt redusere diastolisk også. Derfor, med den fordelen i tankene, kan du oppleve en økning i blodtrykket for begge hvis du lider av en mangel på Q10. Siden kroppen får Q10 i tre mulige måter, må årsaken til mangel din fant frem før du kan løse eventuelle symptom på grunn av Q10 mangel.

Øvelse intoleranse og brystsmerter

Tilstoppede arterier kan forby din evne til å utøve fordi det begrenser mengden av blodstrøm som kurs gjennom dem og kan gi nødvendig oksygen til andre deler av kroppen, inkludert musklene dine. Tilstoppede arterier kan også føre til hjertemuskelen å produsere brystsmerter. The Mayo Clinic sier at Q10-tilskudd har blitt anerkjent i flere små studier for å hjelpe andre mennesker som har tilstoppede arterier. Faktisk har Q10 blitt vist å bidra i noen tilfeller med hjertebeskyttelse når et individ gjennomgår bypass kirurgi. Lider av en mangel i Q10, derfor har potensiale til å redusere utøve evnen for de som lider av tilstoppede arterier og for å tillate retur av allerede eksisterende brystsmerter.

Kronisk utmattelses

En økt dosering av Q10 i mangel legeme har vist seg å bidra til å redusere migrene, smerter i brystet og astma (i kombinasjon med andre terapier), ifølge Mayo Clinic. De tre symptomene er også symptomer oppleves med tilstanden kronisk utmattelse. Derfor kan en mangel på Q10 bidra til disse tre symptomene, samt hindre muligheten til å avhjelpe to andre kroniske utmattelse symptomer: tap av hukommelse og uforklarlige muskelsmerter.

Blood Sugar og andre betraktninger

Hvis du bestemmer deg for å ta Q10 kosttilskudd for å behandle din mangel av Q10, være klar over flere fakta. Først Q10 kan senke blodsukkernivået. Så hvis du er diabetiker eller hypoglycemic, konsultere legen din før du starter Q10. For det andre, hvis du har en blødningsforstyrrelser eller hvis du bruker medisiner som øker denne risikoen, konsultere legen din før du starter Q10 kosttilskudd. Til slutt, Q10 kan potensielt lavere blodtrykk. Hvis du allerede er på medisiner for å senke blodtrykket, kan dette senke den enda mer, og til et farlig nivå i forbindelse med legemidlet. Konsultere legen din før du starter Q10.

Mangel på kalium i mennesker

Mens de fleste tror av kalium som et mineral, er det også en elektrolytt, en viktig organ salt som foretar elektrisk strøm i kroppen. Rundt 98 prosent av kroppens kalium er funnet inne i veggene i cellene, der det regulerer vann og syre-base balansen (pH). Kalium er viktig for cellenes integritet, væskebalanse og nerve funksjon. Det er også involvert i metabolismen av proteiner og karbohydrater og energiproduksjon, og bidrar til å regulere hjerterytme. Kaliummangel, eller hypokalemi, er vanlig i USA.

Tegn på mangel

En mangel på kalium kan påvirke nesten alle deler av kroppen. Kardiovaskulære effekter omfatter langsom hjerterytme og puls, hjertemuskelskader, hjerteinfarkt og høyt blodtrykk. Lav kalium kan forårsake hodepine, ryggsmerter, muskelkramper eller spasmer, kronisk tørste, svakhet, hovne kjertler, acne, tannråte, kalde hender og føtter, nervøse lidelser, prikking, rykninger øyelokkene eller munn, ødem og følsomhet for kulde. Fordøyelsessystemet kan bli påvirket med forstoppelse, kvalme, tap av matlyst og oppkast. En kaliummangel kan svekke immunforsvaret, forårsaker en person til å være mottakelige for infeksjoner, langsom helbredelse av kutt og blåmerker og allergiproblemer. Psykologisk sett kan en kaliummangel føre til tap av mental årvåkenhet, dårlig hukommelse, forvirring, irritabilitet, søvnløshet, dårlig reflekser, forvirring, depresjon, kjedsomhet, apatisk følelser og humørsvingninger. En kaliummangel kan ha en skadelig effekt på energinivået i kroppen, forårsaker redusert mental og fysisk utholdenhet, adrenal utmattelse og tretthet.

Hva er årsaken til Kaliummangel?

Kaliummangel er vanlig, særlig blant eldre og folk som lider av kronisk sykdom. Flere legemidler er kjent for å utarme kalium nivåer, inkludert diuretika, kortikosteroider, kortison, aldosteron, penicillin, langvarig bruk av avføringsmidler eller aspirin og saltvann IV diaré, diabetes og faste kan også føre til kalium tap. Den gjennomsnittlige person mister ca 3 g kalium daglig i urinen. Høye natriumnivået i kroppen også utarme kalium fordi natrium og kalium er antagonister.

Relaterte helse sykdommer

Å ha lave nivåer av kalium dobler risikoen for hjerneslag. Lav kalium kan også spille en viktig rolle i aterosklerose, høyt blodtrykk og væskeansamlinger. Langsiktige lave kaliumnivåer kan føre til arrdannelse i hjertemuskelen, hypertrofi av nyrene, muskellammelse, skjøre bein, infertilitet og sterilitet.

Kalium Kilder

Den beste maten kilder til kalium er frisk frukt og grønnsaker, spesielt brønnkarse, bitter greener, bananer, poteter og saft av sitroner, appelsiner, gulrøtter, kål, løk og rødbeter. Hele korn, frø, nøtter, hvetekim, laks og sardiner er også gode kilder. Hvitløk og persille er to urter som er rik på kalium.

Advarsel

Hvis du mistenker at du kan ha en kaliummangel, bør du få det sjekket ut. Hvis venstre ukorrigert, kan en kaliummangel føre til alvorlige helseproblemer, og med døden i ekstreme tilfeller. Det er farlig å ta medisiner foreskrevet for andre mennesker, så aldri prøve å rette en kaliummangel med en kalium stoff som er skrevet ut til noen andre.

Hva er fordelene med Koenzym Q10 i pasienter?

Koenzym Q10 (CoQ10) er en kraftig antioksidant som produserer energi i cellene og hindrer blodet fra clotting. Den er produsert av alle cellene i kroppen og som er lagret i kroppens hovedorganer. Hver celle i kroppen din gjør en annen mengde CoQ10, avhengig av sin vevstype og energibehov.

CoQ10 ble oppdaget i 1957 ved et uhell, av Dr. Frederick Crane ved University of Wisconsin, som jobbet med mobilnettet energiproduksjon i biff hjerter.

Leger bruker nå CoQ10 til å behandle en rekke forhold, fra kreft til hjertesykdom.

Hjertesykdom

En mangel av Q10 kan føre til hjertesykdom. Dr. Denton Cooley, en pioner innen hjertekirurgi, fant at tre fjerdedeler av hjertepasienter hans hadde vesentlige mangler av Q10. Ifølge Dr. Karl Folkers, som låses opp fordelene av CoQ10 hos pasienter med hjertesykdom, er CoQ10 "en naturlig og nødvendig kofaktor i hjertet." Han fant ut at hans pasienter hadde lavere blod nivåer av CoQ10 enn folk som ikke har hjertesykdom, og 70 prosent av hans pasienter med hjertesvikt dratt nytte av å ta supplerende CoQ10.

I 1974, Japan godkjent Q10 som en medisin for kongestiv hjertesvikt, og det blir produsert i store mengder for forskning og pasienter.

Kreft

The National Cancer Society sier at CoQ10 undertrykker ulike typer kreft direkte. Q10 er også blitt funnet å beskytte cancerpasienters hjerter fra antracyklin, som brukes i kjemoterapi stoffer, som kan skade hjertet og stimulerer immunsystemet.

Aldring

Ved University of New South Wales, Roland Stocker, PhD, oppdaget CoQ10 i kroppens vev avtar over tid. Dr. Stocker bemerket at nivåer av CoQ10 i huden er lav i barndommen, peak mellom 20 og 30, og stadig avta med alderen. Han anbefaler å påføre CoQ10 til huden din, hvor den vil trenge til hudens celler, bidrar til å redusere rynker og beskytter huden mot skadelig ultrafiolett lys.

Andre studier

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har ikke godkjent CoQ10 som behandling for kreft eller andre sykdommer, men det er anbefalt av National Cancer Institute og andre myndigheter. FDA tillater CoQ10 å kun kjøpes under merkelappen et kosttilskudd. Studier av Q10 og dets rolle i en rekke sykdommer fortsette.

Tips og advarsler

Ikke erstatning Q10 for konvensjonelle legemidler. Det er trygt å bruke sammen med konvensjonell behandling, så spør legen din hva dose vil være best for deg, avhengig av din helse.

Slik Spot Tegn på proteinmangel

Protein er den ledende faktor i fysisk vekst, samt regulering og vedlikehold av hår, muskler, sener, hud og øyne. Proteinmangel er en felles interesse, særlig blant vegetarianere, slankere og kroppsbyggere. Hvis du føler at kostholdet ditt er mangel på protein, er det viktig å vite advarselen tegn på mangel.

Bruksanvisning

•  Hold et øye med hår og negler. Tegn på proteinmangel ofte tar lang tid å bli tydelig som kroppen bruker protein lagres i vevet om kosthold er utilstrekkelig. Splitting og / eller fallende hår og sprø negler er blant de første symptomene.

Vær oppmerksom på energinivået, som ekstrem tretthet, sover for mye og generelt føler seg tung og sliten er alle tegn på at du kanskje må øke dine nivåer av protein.

Spør deg selv om du tar flere tiltak nylig å bekjempe utbrudd av forstoppelse. Mens det er en rekke grunner til at du kan føle deg forstoppet, er uregelmessighet ett av tegnene på proteinmangel.

Sjekk dine musklenes vekst, eller mangelen på dem. Dersom legemet ikke har en tilstrekkelig tilførsel av proteinet, kan det ikke på riktig måte å bygge og vedlikeholde muskelvevet. I tillegg er protein lagret i musklene, og vil bli brukt av kroppen i tilfelle av mangel. Hvis musklene vises mer slapp enn vanlig, kan det hende du trenger for å få mer protein i kosten.

Sjekk pulsen regelmessig, søker legehjelp hvis den faller under 60 slag per minutt. Mens lavt blodtrykk er en av de senere tegn på proteinmangel, er det en viktig ene som kan påvirke helsen på en rekke måter.

Vær nøye med å ikke tillate en proteinmangel til å bli alvorlige, som virkningene bli enda mer drastisk. I ekstreme tilfeller av proteinmangel kan veksten bli stanset, spesielt hos barn, og kan føre til drastisk væskeretensjon, psykiske lidelser og hudutslett.

Tegn og symptomer på en Miniature Stroke

Tegn og symptomer på en Miniature Stroke


Tegn og symptomer på en miniatyr slag kan være de samme som for et fullt slag. En miniatyr slag, kjent som en forbigående iskemisk anfall eller TIA, oppstår når oksygentilførselen til et bestemt område av hjernen er kuttet av. Du vil ikke nødvendigvis ha alle symptomer, og mange av dem går fort. Om lag 10% av slag er innledes med TIA, så det er viktig å søke legehjelp umiddelbart hvis du ser tegn eller symptomer på en miniatyr hjerneslag.

Vision Problemer

Synsproblemer kan være et tegn på en miniatyr slag, enten i ett eller begge øyne. Dette kan inkludere tap av hele eller deler av din visjon. Hvis du kan se objekter, de kan blinke i en kort periode, noen ganger ledsaget av flash av sterkt lys. Du kan også oppleve dobbeltsyn, eller du kan midlertidig miste sidesynet. Et annet tegn å se etter er ulik elev utvidelse eller sammentrekning.

Muskelsvakhet

Muskel svakhet eller mangel på motorstyre kjent som hemiplegi, kan forekomme på en side av kroppen. Du kan også oppleve nummenhet eller prikking i ansiktet, armer eller ben, eller på den ene siden. Sammen med svakhet eller nummenhet, kan du ha problemer med å gå, mangel på koordinasjon og balanse, eller klossethet.

Kommunikasjon

Problemer med kommunikasjonen, kjent som afasi, kan tyde på en mini-slag. Mottakelig afasi er når du ikke forstår hva noen sier; med andre ord, har du trøbbel "mottak." Med ekspressiv afasi, vil du ha problemer med å snakke og skrive sammenhengende. Begge disse symptomene sammen utgjør global afasi.

Svelgeproblemer

Du kan oppleve problemer med å svelge når du har en miniatyr slag. Dette svelge problemet kalles dysfagi, og kan inkludere mat å bli "stuck" i halsen, mat eller spytt falle ukontrollert fra munnen, hoste og kveles.

Sensoriske og personlighetsforandringer

Under en miniatyr slag, kan du eller de rundt deg merke spesifikke endringer i dine sanser og din personlighet. Når du trykker på ting, kan du føle temperatur, trykk eller smerte annerledes. Hørselen din kan ikke være så sterk. Matvarer kan smake uvanlig, eller du kanskje ikke smake i det hele tatt for en kort periode. Din personlighet kan endres av humørsvingninger, eller du kan bli mer emosjonell enn vanlig.

Andre Diverse Signs

En plutselig hodepine, svimmelhet og svimmelhet, spesielt når ledsaget av et tap av reflekser, kan være tegn på en mini-slag. Andre tegn er mangel på blære eller tarm kontroll, kramper, hukommelsestap, en økning i kroppstemperatur, en endring i pust og et tap av bevissthet.

Hvordan å gjenkjenne tegn på autisme i Spedbarn

Hvordan å gjenkjenne tegn på autisme i Spedbarn


Det er viktig for foreldre å være klar over de første tegnene på autisme hos spedbarn. Autisme er en tilstand der en person står overfor utfordringer i deres evne til sosialt samhandle med andre. De har også en hard tid å gjenkjenne og forstå nonverbal kommunikasjon, inkludert ansiktsuttrykk. Mennesker med autisme ofte engasjere seg i repeterende atferd og kan ha et lite spekter av interesser. Ifølge National Institutes of Health, nesten seks av 1000 barn har noen form for autisme. Autisme er mye mer vanlig hos gutter. Tidlig intervensjon er viktig for å lykkes i de ulike behandlinger for barn med autisme. Det er derfor det er best hvis foreldrene kan legge merke til tegnene på autisme hos spedbarn.

Bruksanvisning

•  Observer barnets samspill med andre. Etter den tid de er seks måneder gamle, de fleste babyer få kontakt med sine foreldre øye, peker på objekter, smiler utveksling med sine foreldre, start babling, og gjør lykkelige ansiktsuttrykk. Fraværet av en eller to av disse milepælene betyr ikke nødvendigvis at en baby har autisme. Men en baby som er uinteressert i menneskelig kontakt, og er mer interessert i livløse objekter bør screenes for autisme.

Se etter tegn på repetitiveness. Dette er en av de mest anerkjente tegn på autisme i småbarn og babyer. Babyer med autisme utvikler ofte en sterk tilknytning til mønstre. De ønsker å gjøre ting på en bestemt måte. Hvis dette ikke skjer, kan de bli svært opphisset. De kan også ha repetitive bevegelser. For eksempel kan de stadig rocke sine organer eller blafre med armene. De kan ha en tvangsmessig til en viss rutine.

Vær oppmerksom på eventuelle tegn til regresjon. Noen foreldre rapporterer at deres autistiske barn ikke viser noen tegn til autisme som babyer. I stedet begynte de å regress på rundt tre år. Så i noen tilfeller kan autisme hos småbarn og babyer først vises når et barn begynner å miste muligheten til å uttale visse ord. Noen barn slutter å snakke sammen og trekke seg helt inn i seg selv.

Vær oppmerksom på eventuelle sensitiviteter til de fem sansene. Noen babyer med autisme liker ikke å bli rørt. I andre tilfeller kan de være ekstremt følsom for lyder som sirener, eller de kan ha en følelsesmessig meltdown hvis de ser visse farger, eller de kan bli opprørt når de er rundt visse lukter.

Legg merke til noen tegn til mangel på emosjonell kontroll. Barn med autisme har ofte en hard tid å kontrollere sine følelser. Dette er forskjellig fra de raserianfall som er vanlig blant spedbarn og barn, fordi de tradisjonelle metodene som foreldre bruker for å dempe raserianfall ofte ikke fungerer med småbarn med autisme. Noen ganger kan de selv brast i ukontrollerbar latter, tilsynelatende uten grunn.

Årsaker til hypovolemi

Hypovolemia er en tilstand der det er et redusert volum av plasma i blod. Symptomer inkluderer takykardi (hjerteslag raskere enn 100 slag per minutt), besvimelse, tap av bevissthet, hypotensjon (lavt blodtrykk), rask pust, forvirring / endret mental tilstand og en nedgang i produksjonen av urin. Det er flere årsaker til hypovolemi.

Medisinske årsaker

Hypovolemia kan være forårsaket av medisinske tilstander som ekstrem vekttap, blødning, oppkast, marasme (en type av underernæring som er kjennetegnet ved ekstrem mangel på begge kalorier og protein), dehydrering, heteslag, proteinenergifeilernæring (tegnes ved mangel på tilstrekkelig protein inntak for å dekke kroppens metabolske behov og krav, kan være forårsaket av mangel på inntak, dårlig kvalitet på protein inntak eller økt etterspørsel på grunn av andre sykdommer), kraftig oppkast og peritonitt (når slimhinnen i bukhulen blir betent).

Forårsaket av en annen tilstand

Flere medisinske tilstander liste hypovolemi som en komplikasjon av det primære tilstand, inkludert naken brimcap forgiftning, pseudohypoaldosteronism og Lassa feber. Naked brimcaps er en type sopp. De er vanligvis brun, dekket av små hår og bli slimete når det er vått. De vokser i naturen og er giftige i tilstrekkelige mengder. Pseudohypoaldosteronism beskriver en gruppe av medisinske lidelser hvor nyrene ikke er i stand til å reagere på aldosteron, noe som resulterer i betydelige elektrolyttubalanse. Lassa feber er en smittsom virussykdom av Vest-Afrika.

Andre årsaker

Andre årsaker til hypovolemi inkluderer overdrevent alkoholforbruk, overdreven svetting, vanndrivende bruk, blodgivning, bruk av vasodilatorer (Medisiner som utvider blodkar), bruk av ACE-hemmere (som slapp blodkar) og alvorlige brannskader (som kan føre til betydelige tap væske og ødem).

Hypovolemisk sjokk

Hypovolemisk sjokk er en nødssituasjon i hvilken hjertet er ute av stand til å pumpe tilstrekkelig blodtilførsel til resten av kroppen på grunn av alvorlige væske og blodtap. Det kan føre til potensielle organsvikt og er forårsaket av å miste 20% eller mer av din blodvolum. Dette kan være et resultat av blødning fra kutt eller skader eller indre blødninger. Volumet av blod som sirkulerer i kroppen din kan brått avta hvis du mister for mange kroppsvæsker. Dette kan skje med oppkast, diaré og brannskader. Symptomer inkluderer agitasjon, angst, rask pust, forvirring, klam hud, svakhet, redusert urinmengde, blek hud, tap av bevissthet og rask pust. Det er også relatert hypotensjon (lavt blodtrykk), lav kroppstemperatur og rask hjerterytme. Oppsøk lege umiddelbart.

Behandling

Behandlingstilbud for hypovolemi er i stor grad avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand og inkluderer IV væsker, væsker gjennom munnen, oksygen, dopamin, adrenalin, trombolytika, blodoverføring og plasma transfusjon. Det er også flere medisiner som kan brukes som difenhydramin, dobutamin, H-2 blokkere, H-1 blokkere, B2 blokkere, kalsiumglukonat, albuterol, cimetidin, glucagons, nalokson, fenylefrin og norephinephrine.

Diaré Cures for spedbarn

Diaré hos spedbarn er endringen i den normale avføring mønster. Avføring øke i antall og blir vassen i teksturen. Det kan også være ledsaget av magekramper, magesmerter, feber, tap av matlyst, kvalme, oppkast og blod. Diaré kan være et symptom på mat følsomhet. Dette er mistanke om barnet har diaré ca 15 til 20 minutter etter å ha spist. Det kan også være et tegn på sykdom i et diende barn, eller en reaksjon til formel i en flaske mates baby. Diaré er vanlig når en baby har en allergi mot melk.

Rehydrering

Diaré hos spedbarn er farlig på grunn av muligheten for dehydrering. Tegn er mangel på urin, sterk tørste, irritabilitet, tap av matlyst, vekttap, tørr munn, og ingen tårer når barnet gråter. Dehydrering er et resultat av vanntap når væskeinntaket ikke holde tritt med tap. For å bidra til å avhjelpe dette hos spedbarn er det best å gi oral rehydrering løsning (ORS) som er tilgjengelig i de fleste dagligvarebutikker og apotek. Denne er utformet for babyer og inneholder en balanse av vann, elektrolytter og sukker. Unngå å gi barnet bare vann siden det ikke inneholder salter og næringsstoffer er nødvendige for å bekjempe dehydrering.

Foods

Hvis barnet blir ammet deretter fortsette å amme babyen. Det er den beste måten for å få væske inn i barnets. Hvis barnet blir flaske matet deretter vurdere å bytte til en laktosefri formel. Laktose i melkeprodukter kan gjøre diaré verre. Hvis barnet er å spise fast føde, bør du vurdere matvarer som hjelper stoppe diaré som ris frokostblanding, bananer, tørr toast, eplemos, og yoghurt. Det er visse matvarer du bør unngå når et spedbarn har diaré. Disse inkluderer de fleste meieriprodukter, frukt, juice, fersken, aprikoser, pærer, erter, plommer og svisker.

Medical Care

Diaré er et tegn på at kroppen prøver å kvitte seg med en infeksjon. Ikke gi et spedbarn diaré medisin siden det kan forstyrre barnets forsøk på å helbrede. Antibiotika er vanligvis ikke nødvendig. Det er best å la diaré gå sin gang ved å holde barnet godt hydrert. Det er tider når det er best å ta kontakt med helsepersonell. Hvis barnet er yngre enn 6 måneder gammel, automatisk ringe leverandøren. Hvis barnet er eldre enn 6 måneder, se etter tegn på dehydrering, feber høyere enn 101,4 grader Fahrenheit, oppkast i mer enn åtte timer, noe blod i avføringen eller oppkast, eller muligheten for at barnet kunne ha svelget noe giftig. Noen av disse symptomene kan rettferdiggjøre en tur til legevakten.

Hva Er B12 Diet Shot?

B12 er et vannløselig vitamin som finnes i mange matvarer som kjøtt-og meieri-produkter, og er nødvendig for å opprettholde en god helse. En mangel på B12 kan resultere fra en mangel på forbruket av disse matvarer på grunn av vekttap, noe som kan bli erstattet ved å motta et skudd fra en lege.

Trenger

Menneskekroppen trenger B12 for den generelle helsen til nerve og røde blodceller, og også for å hjelpe til med fordøyelsen. Siden kroppen ikke produserer det, er den eneste måten å få det gjennom kosthold og / eller kosttilskudd. Når kosten, kan en B12-mangel oppstå på grunn av den begrensende av forbruket av matvarer som er høy i B12, for eksempel rødt møtes.

Tegn på mangel

En indikasjon på at det ikke være nok B12 til stede i kroppen hvis man begynner å føle tretthet og svimmelhet, spesielt når kosten. En person kan også oppleve diaré eller forstoppelse, og bli desorientert eller forvirret. Det kan være en kriblende følelse i ekstremiteter, og til og med brystsmerter.

Fordeler

Tar bilder av B12 kan gi et løft til kroppen ved å gi den energien som leveres normalt gjennom å spise riktig. Fra en slanking ståsted, kan det også bidra til å redusere suget etter mat. I eldre mennesker, kan det bidra til å lindre vitamin mangel som kan skyldes en mangel på variasjon i kosten, og kan også bidra til å opprettholde energinivået og opprettholde minnefunksjon.

Slik fungerer det

B12 virker ved å stimulere skjoldbruskkjertelen, som skaper behov for legemet å bevege seg, så vel som den nødvendige energi for bevegelse. Som et resultat, er det mer av et ønske om å utføre øvelsen og for å drive den i lengre perioder av gangen. Det kan også redusere stress som kan føre til kronisk tretthet.

Bivirkninger

Generelt, bivirkninger av B12 skudd er minimal, hvis de forekommer i det hele tatt. Noen mennesker kan oppleve en allergisk reaksjon, for eksempel et utslett eller tetthet i brystet, men dette skjer sjelden. Det er også vanskelig å ta en overdose B12, siden overskytende beløp utskilles gjennom urinering, som vanligvis er indikert av en mørkfarging av urin.

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater


Ditt blod kjemi test, også kjent som chem skjermen eller chem panel, måler noen av de viktigste kjemikalier som produseres og trengs av kroppen din til å fungere skikkelig. Dersom resultatene ikke er innenfor det normale området, kan det noen ganger at en sykdom er til stede i legemet, eller at et medikament kan forårsake bivirkninger.

Blod kjemi tester kan involvere dusinvis av forskjellige tester, men på din vanlige sjekke opp, i tillegg til en fullstendig blodtelling panel (CBC), vil din chem panel vanligvis måle funksjon av viktige organer som lever og nyrer.

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater

•  Se på din Basic Metabolic Panel (BMP). Les resultatene i den rekkefølgen de vises. Sammenligne glukose nivå til det akseptable området oppført på resultatene. Den akseptable glukoseområde er 70-99 mg / dl (3,9 til 5,5 mmol / L). Noe høyere enn det som er mulig tegn på pre-diabetes eller diabetes.

Sammenlign din kalsium (Ca) nivå til det normale utvalget av 9,0 til 10,5 milligram per desiliter (mg / dl) eller 2,25 til 2,75 millimol per liter (mmol / L). Økt og redusert nivå av kalsium kan være et tegn på mangel av enten kalsium i seg selv, eller av hormonet i kroppen som regulerer kalsium.

Fortsett å vise resultatene dine, og bemerker noe som ikke er innenfor det akseptable området, eller synes border, det vil si innenfor normalområdet, men nær den øvre eller nedre grense. Basic Metabolic Panel vil også vise elektrolytter, w

Se på nyreTestResultater, inkludert BUN (Blood Urea Nitrogen) og kreatinin nivåer, som når forhøyede kan vise en midlertidig eller kronisk nedgang som er å endre nyrefunksjonen din.

se på resten av resultatene. Hvis du ser forkortelsen CMP, har legen beordret en fullstendig metabolsk Panel, som omfatter alle testene i BMP, pluss et protein sammensatt.

Les resultatene av CMP. Albumin, et lite protein som produseres i leveren, er hovedproteinet i blodserum. Total protein tiltak albumin samt alle andre proteiner i blodet ditt. Økninger og reduksjoner i disse testresultatene kan tyde på en helse bekymring.

titt på dine leverfunksjonsverdier, inkludert ALP (alkalisk fosfatase), ALAT (alaninaminotransferase, også kalt SGPT), ASAT (aspartataminotransferase, også kalt ASAT) og bilirubin.

ALP, ALT og AST er enzymer som finnes i leveren og andre vev. Bilirubin er et avfallsprodukt som produseres av leveren som den bryter ned og resirkulerer gamle røde blodceller. Enhver økning i disse nivåer kan vise leversykdom eller bivirkninger av visse medisiner.

Les kolesterolnivået, inkludert HDL, (High Density Lipoprotein), LDL, (Low Density Lipoprotein) og triglyserid HDL nivåer bør være høy, og LDL og triglyserider bør være lav.

Hint

  • Mange ulike faktorer kan påvirke utfallet av blodprøve, for eksempel hvis du tok etter å ha spist, hva lab ble brukt, hvordan prøven ble behandlet før de blir testet.

Vitaminer Forklart

Vitaminer Forklart


Vitaminer er delt inn i to grupper: fett-oppløselige vitaminer og vannløselige vitaminer. Vitaminer A, D, E, og K er fettløselige vitaminer lagres i fettvev og lever. Vannløselige vitaminer, vitamin B og C, ikke lagres, men brukes umiddelbart etter kroppen. Selv om vitaminer er nødvendig i små doser, er de avgjørende for riktig cellefunksjon og vekst.

Vitamin A

Vitamin A er nødvendig for syn, særlig for å vise i mørket. Det holder huden sunn, forsinker aldringsprosessen og fjerner rynker. Det er en kraftig antioksidant som hindrer kreftceller i å dele og produsere DNA. Symptomer på mangel omfatter manglende evne til å se godt i mørket, tørr og skjell hud, kronisk tretthet og dårlig tenner og tannkjøttet. De beste kildene til vitamin A blant annet søte poteter, gulrøtter, spinat, oksekjøtt, svinekjøtt, kylling og kalkun. For en alvorlig mangel, bruker kosttilskudd for å raskt gjenopprette vitamin A til kroppen.

Vitamin B

Vitamin B-gruppen består av åtte enkeltvitaminer som er viktig for kroppens metabolske system for å konvertere fett, karbohydrater og proteiner til energi. Disse vitaminene også dra nervesystemet, muskel tone i magen og tarmene, og er viktig for sunn hud, hår, negler, øyne og lever. Symptomer på mangel kan føre til hårtap, vekttap, tørre og sprukne lepper, tørr hud, tap av appetitt og tretthet. Kosttilskudd er gode kilder til vitamin B, inkludert matvarer som lever, laks, tunfisk, kylling, kalkun, yoghurt, bønner, mandler, søtpoteter og peanøtter.

Vitamin C

Vitamin C er den mest omtalte av vitaminer. Alle deler av kroppen trenger vitamin C for vekst, healing og reparasjon av vev, brusk, bein og tenner. Som en antioksidant, hjelper det å beskytte kroppen mot frie radikaler som forårsaker sykdommen. Symptomer på mangel omfatter lett blåmerker, blødende tannkjøtt, gingivitt, neseblødning, svekket tannemaljen og økt forekomst av infeksjoner. Beste mat kilder til vitamin C inkluderer honningmelon, jordbær, appelsiner og andre sitrusfrukter og juice, tomater, brokkoli, grønne blader og søtpoteter.

Vitamin D

Vitamin D går langs veien for å hjelpe riktig utvikle bein og tenner, derfor forebygge osteoporose og bremse veksten av kreftceller. Selv om sollys er en måte å få vitamin D, kosttilskudd er også effektive. Symptomer på mangel omfatter tannråte, mykgjørende bein og muskelsvakhet. Vitamin D finnes i melk, tran, laks, tunfisk, eggeplomme og smør fett.

Vitamin E

Vitamin E er en antioksidant som hindrer at flere former for kreft. Vitamin E bidrar til å gjøre røde blodceller og hindrer blodet fra clotting. Tegn på mangel omfatter væskeretensjon, tørr hud, muskel degenerasjon og mangel på seksuell lyst. Mat rik på vitamin E inkluderer reker, mandler, peanøtter, pistasjenøtter, hasselnøtter, solsikkefrø og soyabønner.

Vitamin K

Vitamin K er viktig for riktig nyre funksjon, bein metabolisme og støtter proteiner avgjørende for riktig blodpropp og forebygging av indre blødninger og blødninger. Vitamin K reduserer også overdreven blodstrøm i løpet av menstruasjonssyklusen. Mangler vitamin K er sjeldne, men kan inkludere lett blåmerker og blødning fra munnen, kjønnsorganer eller urinveier. Beste kildene inkluderer kål, selleri, asparges, brokkoli, spinat, salat, nepe greener og grønn te.

Informasjon om B12 skudd

B12 er en viktig vannløselig B-vitamin. Det er avgjørende for nervesystemet, og for å bygge røde blodceller. Det er ikke funnet i plantebasert mat, så det kan være viktig for de på strenge veganer eller vegetarianer dietter for å supplere. Hukommelsestap, tretthet og svakhet er tidligere tegn på mangel. Flere alvorlige helsemessige forhold kan utvikle seg uten riktig nivå av vitamin B12.

Hensynet

B12 skudd kan være det beste valget når kosten tillegg eller kosttilskudd ikke fordøye godt.

Løsning

En lege vil vurdere behovet for B12-injeksjoner basert på en klinisk vurdering av pasienten og kan omfatte diagnostisk laboratoriearbeid for å bestemme et nivå av mangel.

Administrasjon

B12 skudd er vanligvis foreskrevet og administreres av en lege i løpet av flere dager, etter som, kanskje en månedlig skudd gis.

Benefit

Effektene av B12 skudd er vanligvis umiddelbare, noe som resulterer i høyere energinivå og bedre humør og mental funksjon.

Bivirkninger

Bivirkninger er vanligvis milde og kan inkludere svie eller kløe på injeksjonsstedet og mild diaré. Mer alvorlige som for eksempel problemer med å puste, tetthet i brystet eller andre tvilsomme effekter bør vurderes av en helsepersonell.

Toksisitet

Fordi overflødig B-vitaminer skilles ut gjennom urinmengde, har ingen kjent toksisitet for B12 er rapportert.

Hva er funksjonen av B12 i kroppen?

Hva er funksjonen av B12 i kroppen?


Vitamin B12, et viktig næringsstoff i kroppen, blir brukt til å gjøre blodceller og spiller en viktig rolle i å opprettholde en sunn nervesystemet.

Hvordan Konsumere B12

Normalt forbruk av kjøtt, meieriprodukter, skalldyr og egg kan hjelpe til med den naturlige produksjonen av vitamin B12 i kroppen ifølge WebMD. Dette øker den naturlige mengde B12 i kroppen, noe som fører til bedre kroppsresponser med kognitive og nervefunksjoner.

B12-mangel

En mangel på vitamin B12 kan skje med folk som er vegetarianere som unngår B12-rik mat, eller når en person er i stand til å absorbere B12 naturlig, forårsaket av en autoimmun lidelse som kalles pernisiøs anemi. Tegn på mangel er tretthet, svakhet, forstoppelse og prikking i hender og føtter.

B12 kosttilskudd

B12 kan finnes i supplerende form gjennom vitaminer, tabletter eller pastiller. For mer alvorlige mangler, kan intramuskulære injeksjoner av vitamin B12 skudd være foreskrevet av en lege for å gjenopprette B12 naturlige funksjon i kroppen. En gel form av B12 er tilgjengelig gjennom resept, så vel.

Vitamin B12 Moter

Vitamin B12 skudd har blitt utropt av kjendiser og noen vekttap leger for å øke energi og miste vekt. Selv om lite bevis eksisterer for å støtte dette, mange attester fortsatt ser ut til å sikkerhetskopiere disse begreper. Ifølge National Institutes of Health Office of Kosttilskudd, B12 skudd er nyttig bare i tilfelle av mangel.

Advarsler

B12 kan samhandle med visse medisiner, inkludert kloramfenikol, protonpumpehemmere, H2-reseptorantagonister (som Tagamet og Pepcid®) og metformin, ifølge NIH Office of Kosttilskudd. Eventuelle medisiner tatt bør diskuteres med lege.

Hvordan vite om kroppen din mangler enkelte vitaminer

Vitaminer er en viktig del av menneskets kosthold, og mangler kan skape en rekke problemer, alt fra skjørbuk og tørt hår til blindhet. Vanligvis kan symptomer på en vitamin mangel forveksles med andre problemer, så det er viktig å få blod arbeid gjort for å finne årsaken til din sykdom. Men det er forskjellige forhold som er forårsaket av spesifikke vitaminmangel, og erstatte disse vitaminene kan ofte raskt slette problem

Hvordan vite om kroppen din mangler enkelte vitaminer

Detalj problemene som har forårsaket mistanke om vitamin mangel, selv symptomer som vises trivielt, for eksempel tørr hud og hår, eller misfarging av neglene. Det er viktig å være grundig, så ofte små tegn på mangel på vitamin gå ubemerket i lang tid, noe som kan føre til mer alvorlige problemer. En mangel på vitamin B-12, for eksempel kan føre til tretthet og vekttap, blant andre symptomer, i henhold til National Institutes of Health.

Forskning Hvilke vitaminer kan føre til at symptomene du opplever. National Institutes of Health har detaljert informasjon om alle viktige vitaminer, inkludert symptomer på mulig mangel. Hvis du opplever et betydelig antall av de symptomene som beskrives, vurdere å supplere som næringsstoff, og gå til legen din for videre behandling som kan være nødvendig.

Analyser kostholdet ditt, og se om du er i faresonen for noen mangel basert på hva du spiser. Næringsstoffer som vitamin C finnes i frisk frukt, slik at en mangel på disse i kosten kan føre til en slik tilstand.

Ta en generell multivitamin for et par uker, og se om symptomene dine begynner å forsvinne. Vitaminer fungerer ved å ha en konsekvent konsentrasjon i kroppen, så det er viktig å vente en stund før du gjør en dom om deres effekt. Vurdere å ta en bestemt vitamin supplement hvis du har en god ide om hva du mangler fra å se på kosthold og symptomer.

Gå til legen din for å få tester for vitaminmangel å vite sikkert. Mange vitaminmangel få alvorlige konsekvenser, muligens også bidra til død i ekstreme tilfeller. Legen din vil kunne endelig fortelle deg hva du mangler, og til og med gi deg råd om hvordan du får mer av det mangelfulle næringsstoff eller næringsstoffer.

Hint

  • Ikke alle multivitaminer er skapt like, så spør ekspeditøren på supplement forhandler hva de anbefaler. De får tilbakemeldinger fra kunder daglig, slik at de har en god ide om hva som fungerer.
  • For mye av noe vitamin er ikke sunt, så ikke overdriv. Målet er å ha sunne nivåer av vitaminer i kroppen, ikke unormalt høyt, og i dette tilfellet mer er ikke iboende bedre. I noen situasjoner, kan en vitamin skytende være assosiert med medisinske problemer i seg selv.

Vitaminer som fremmer søvn

Vitaminer som fremmer søvn


Hvis kroppen din er mangelfull i visse vitaminer og mineraler, kan sove unnvike deg. Ved å korrigere disse manglene, kan du være i stand til å falle og bli sovende lettere. Mat som inneholder de manglende vitaminer kan gi en bedre løsning enn å kjøpe diverse kosttilskudd fordi de vitaminer og mineraler i matvarer er balansert på en måte som gjør dem arbeide mer effektivt i kroppen.

Vitamin B6

Vitamin B6 er involvert i å danne kroppsproteiner og strukturelle forbindelser, nervesystemet kjemiske sendere, prostaglandiner og røde blodceller. Vitamin B6 har også en avgjørende rolle i riktig immunforsvar og hormonbalansering. B6 hjelpemidler kroppen i produksjon av serotonin, og serotonin bidrar til å produsere melatonin, et hormon som er nødvendig for søvn. Tegn på mangel omfatter depresjon, anemi, nedsatt nervefunksjon, kramper, eksem og glukoseintoleranse. Riktig nivå av dette vitaminet kan hjelpe de med søvnløshet til å sove bedre etter Encyclopedia of Nutritional Supplements. Tilskudd på 50 til 100 mg per dag kan bidra til å avlaste mange av disse symptomene. Mat kilder til B6 inkluderer ølgjær, brun ris, Royal Jelly, linser, hele korn, nøtter, alfalfaspirer, tunfisk, bananer, poteter, kylling, biff, lam, rosenkål, blomkål, laks og kveite.

Vitaminer B12, B9 og B5

Vitamin B12 arbeider med folinsyre (vitamin B9) for å syntetisere DNA, produsere røde blodceller og opprettholde myelinlaget som omgir nerveceller. Når vitamin B12 er kombinert med vitamin B5 (pantotensyre), kan det hjelpe enkeltpersoner til å sove bedre og bli sovende lenger, selv om Natural Medicines Comprehensive Database sier det ikke er tilstrekkelig bevis for å bevise dette. Vitamin B5 er også antatt å redusere stress og angst.

Mat kilder for B12, B9 og B5 inneholder egg, lever, hvetekim, lever, lam, sardiner og laks. B12 fra animalske kilder er den eneste effektive kilden kroppen kan bruke, ifølge Encyclopedia of Nutritional Supplements.

Tegn på en B12-mangel er nedsatt nervefunksjon, forvirring, nummenhet i ekstremiteter, nedsatt mental funksjon, tap av hukommelse, pernisiøs anemi, tretthet og diaré.

Tegn på en B5 mangel omfatter nummenhet og skyting smerter i føtter, trøtthet, slapphet og søvnløshet.

Tegn på en folsyremangel er dårlig vekst av blodceller og andre hurtigvoksende celler, diaré, anemi, unormale celleprøver, depresjon, søvnløshet, hukommelsestap, irritabilitet, tretthet, tap av appetitt og kortpustethet.

Inositol

Inositol, et medlem av B-vitamin familien, forbedrer REM søvn og bidrar til å fjerne fett fra leveren. Mangler inositol kan føre til depresjon, panikklidelser, leverproblemer og diabetes, ifølge Encyclopedia of Nutritional Supplements. Tar 100 mg ved leggetid kan bidra til bedre søvn.

Mineral Support

Kalsium og magnesium er naturens beroligende mineraler. Mat kilder til disse mineralene er mer effektive fordi de gir en god balanse mellom disse to mineraler. Mat kilder som inneholder begge disse mineraler inneholder tare, blackstrap melasse, solsikkefrø, hvetespirer, mandler, pistasjenøtter, spinat og laks.

Mat som inneholder Ribose

Ribose er produsert naturlig i kroppen vår. Det er syntetisert fra glukose og er en verdifull energikilde. På grunn av dette ribose anbefales som et alternativ terapi for mennesker som lider av kronisk utmattelse. Mange idrettsutøvere også ta ribose før utholdenhet hendelser for å øke ytelsen. Siden ribose er en kompleks, fem-karbon sukker, er det ingen direkte matvarer som inneholder det. Imidlertid er det mange som inneholder riboflavin (vitamin B2), som er en bestanddel av ribose.

Tegn på mangel

Tegn på vitamin B2 mangel omfatter utslett, tørre lepper, sår rundt munnen og overfølsomhet for lys. Hvis du opplever noen av tegnene på mangel, kan det være lurt å ta et supplement eller inkludere følgende matvarer i kostholdet ditt.

Kjøtt Kilder

Beef leveren er en av de høyeste kilder til riboflavin. En 3-oz. servering inneholder 1,71 mg. Biff og kylling er andre gode kjøtt kilder på 0,18 mg og 0,17 mg henholdsvis for en 3-oz. servering.

Vegetariske kilder

Kokte sopp er den høyeste vegetarisk kilde til riboflavin på 0,47 mg per kopp. Andre gode kilder er brokkoli, spinat, mandler og asparges.

Kosttilskudd

Ribose kosttilskudd er solgt i pulver og kapsel form. De fleste multivitaminer inneholder også en daglig mengde riboflavin. Som med alle supplement, sjekk med legen din for å se om det er riktig for deg.

Anbefalt dose

Ifølge CoryHolly Institute, bør ikke mer enn 20 gram ribose bli konsumert per dag. Instituttet innstiller bryte det ned i 4-grams doser i stedet forbruke 20 gram på én gang. Utholdenhetsutøvere kan ta høyere beløp, men bør alltid sjekke med en trener eller lege før du gjør det.

Bivirkninger

I de fleste tilfeller bør kroppen være i stand til å fjerne overflødig ribose og riboflavin gjennom urin. De vanligste bivirkningene av ribose er diaré og redusert blodglukosenivået. Men forbruker vanlige, høye doser av ribose eller riboflavin forårsaker fettavleiringer å bygge opp i øyet som fører til macula degenerasjon.