Digidexo.com

hepatitt chepatitt a

Myter og fakta av Hepatitt C

Hepatitt C er en tilstand kjennetegnet ved betennelse i leveren. Mange mennesker har misoppfatninger om sykdommen, dens symptomer og behandling. Å være informert om hepatitt C kan bidra til å hindre spredning av sykdommen.

Symptomer

De fleste vet ikke at de har hepatitt C, spesielt hvis de ikke viser noen symptomer på sykdom. Ifølge forskere i Genentech, har om lag 80 prosent av personer med sykdommen ikke viser noen symptomer og er uvitende om at de er smittet.

Hepatitt C vs HIV

Mange tror at sannsynligheten for å få hepatitt C er mye mindre enn å få HIV. Men i dag, hepatitt C påvirker fire ganger flere mennesker enn hiv, ifølge Genentech.

Behandling

Siden hepatitt C er en kronisk, livslang tilstand, noen mennesker tror at det spiller ingen rolle når de starter behandlingen. Men hvis pasientene starte behandling før det er noen skader på leveren, kan de få bedre resultater. Behandlingen kan være svært vanskelig å holde ut og vanligvis varer i et år, så det er best å konsultere en lever spesialist for å finne ut om du bør søke umiddelbar behandling.

Narkotikabruk

I motsetning til det mange tror, ​​de som bruker intravenøse medikamenter regelmessig er ikke de eneste som er i risiko for hepatitt C. Selv om du har brukt IV narkotika bare en eller to ganger, eller om det var mange år siden, er du fortsatt større risiko av å ha sykdommen enn noen som aldri brukt IV narkotika.

Smittekilder

Du trenger ikke å engasjere seg i risikofylt eller promiskuøs oppførsel å utvikle hepatitt C. Forskere for Genentech hevder at 30 prosent av folk som har hepatitt C ikke vet hvordan de fikk det. Sykdommen er i hovedsak kontrahert ved direkte blod-til-blod i kontakt med en infisert person, for eksempel gjennom delte nåler eller fra en blodoverføring du fikk mange år siden, før blodbanker begynte grundig screening av donert blod.

Hepatitt C hos barn

Hepatitt C er en tilstand som forårsaker en betent leveren. Det er to former av Hepatitt C: akutte og kroniske. Akutt hepatitt C vanligvis varer ca 6 måneder. Ifølge Colorado barnesykehus, vil om lag 2 av 10 personer bekjempe akutt hepatitt C på egenhånd. Hvis akutt hepatitt C ikke går bort av seg selv og er ikke behandlet, vil det slå inn i kronisk hepatitt C.

Betydning

Hepatitt C smitter mer enn 4 millioner mennesker i USA, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Fire av 100 barn har kronisk hepatitt C, ifølge American Liver Foundation.

Årsaker

Hepatitt C er forårsaket av et virus, og føres gjennom kontakt med blod. Det kan også overføres fra mor til barn under fødsel.

Symptomer

Symptomer på hepatitt C er tretthet, tap av appetitt, gulsott og magesmerter. Men mer enn 50 prosent av personer med hepatitt C har ingen symptomer.

Diagnose

Hepatitt C Diagnosen stilles gjennom blodprøver for å sjekke for virus. Det er også genotypen tester for å teste for de forskjellige typer av hepatitt C-viruset, noe som vil bidra til å bestemme behandling.

Behandlinger

Det er ingen FDA-godkjente behandling for Hepatitt C hos barn, ifølge Colorado barnesykehus. Interferon og ribavirin er to medisiner som brukes til å behandle voksne som også noen ganger brukt hos barn.

Hepatitt A hos barn

Tre typer hepatitt kan finnes hos barn: A, B og C. Hepatitt A - også kalt HAV - er den vanligste og kan spre seg raskt gjennom lokalsamfunn der barn samles i store antall - skoler, kirker, lekeplasser . Alle former for hepatitt påvirke leveren og i sjeldne tilfeller kan være forårsaket av Epstein-Barr-viruset, som også forårsaker kyssesyke, en sykdom som er vanlig hos ungdom og unge voksne.

Hvordan det Spreas

Hepatitt A spres gjennom avføring og dårlig hygiene. Siden små barn i særdeleshet har ofte dårlig personlig hygiene (bleier, bevisstløs håndtering av avføring og hånd-til-munn rørende,) de arebe spesielt utsatt for å spre sykdommen uten å vite det. Foreldre og foresatte må være nøye med å holde barnas hender rene.

Symptomer

Barn viser sjelden symptomer, ifølge styret i Public Health Education Promotion. Voksne med Hepatitt A kan oppleve feber, tretthet og utmattelse, tap av matlyst, vekttap, kvalme, oppkast, mørk urin og gulfarging av hud og øyne (gulsott.) Faktisk har de fleste voksne hadde Hepatitt A på et tidspunkt i deres barndommen, men fordi de viste lite i veien for symptomer, har de ikke skjønner det.

Årsaker

Hepatitt A virus (HAV) er funnet i avføring eller avføring. Dårlig hygiene og manglende håndvask etter bleieskift og går til badet kan bidra til spredning av sykdommen gjennom en familie og samfunn. Hvis ikke blir vasket hender, da små mengder av fekaliene finne veien inn i mat og inn i kroppen gjennom munnen.

Risikofaktorer

Siden Hepatitt A spres gjennom dårlig hygiene og kontakt med fecal materiale, er det et bredt spekter av risikofaktorer for sykdom. Ifølge styret i Public Health Education Promotion, alle som er i nær personlig kontakt med noen som er infisert med HAV er i faresonen for å få sykdommen. Andre risikofaktorer inkluderer barn som tilbringer tid i barnehage eller skole, spesielt hvis det er en infisert barn til stede i skolen befolkningen.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, er det ingen spesifikk behandling for hepatitt A hos barn. Siden Hepatitt A passerer gjennom systemet ganske raskt, fokuserer mest behandling på adressering og lettelser symptomene på sykdommen. Foreldre kan hjelpe barna ved å gi dem små snacks å ta opp kvalme at de kan føle. I tillegg bør foreldre forvente at deres barn må gå glipp av flere dager og muligens en eller to uker fra skolen på grunn av overdreven trøtthet som er en del av sykdommen.

Kilder til hepatitt A

Kilder til hepatitt A


Hepatitt A er en virusinfeksjon som er ervervet ved inntak av forurenset mat eller vann eller ved inntak av forurenset avføring fra en smittet person. Selv ikke et folkehelseproblem i USA, mange utviklingsland har et høyt antall infeksjoner. Riktig håndtering av mat og vann behandling forhindrer infeksjon, mens en vaksine mot hepatitt A virus er tilgjengelig for bruk i mennesker i gruppe innstillinger.

Hepatitt A

Hepatitt A er en infeksjon av leveren forårsaket av hepatitt A-virus (HAV). Symptomer inkluderer gulsott (gulfarging av huden), magesmerter og leverbetennelse. HAV er overført gjennom inntak av forurenset mat og vann, og i sjeldne tilfeller gjennom blod av en infisert person. Mens forekomsten av hepatitt A har sunket i USA, er det fortsatt et stort problem blant utviklingslandene. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), om lag 25.000 nye hepatitt A infeksjoner forekommer i USA hvert år.

Foods

Når noen infisert med HAV ikke praktisere god hygiene, kan hun passere smitte til andre ved å forurense mat. Dette er grunnen til at mat handlers i de fleste stater er begrenset fra å jobbe i opptil to uker etter deres symptomene forsvinner. Frukt og grønnsaker dyrket på felt hvor vannforsyningen kommer fra kloakk har vært forbundet med HAV infeksjoner og utbrudd. Riktig mat mat ødelegger viruset, og håndheve håndvask regler i mat etablissementer hindrer HAV og andre matbårne infeksjoner.

Vann

Når vannet er forurenset med HAV fra kloakk eller andre kilder, kan store utbrudd av hepatitt A inntreffer. Dette er grunnen til at "vann kokes" advarsler er gitt når vannledninger bryte. I områder der vannet ikke er behandlet før den kommer på boliger, kokende vann eller ved hjelp av kjemikalier som klor hjelp minimere sjansen for smitte fra ikke bare HAV men andre virus, bakterier og parasitter i tillegg.

Gruppeinnstillinger

Hepatitt A er mer en bekymring i USA i gruppeinnstillingene som fengsler, psykiatriske avdelinger og langsiktig omsorg fasiliteter. Dette er fordi en person med hepatitt A er i stand til å infisere andre når han kommer i kontakt med den infiserte personens fekaliene. Dette kan skje når fekaliene er på overflater eller fra person-til-person når hygiene ikke er praktisert gjennom håndvask. HAV vaksine anbefales for folk i disse innstillingene.

Vaksine

En vaksine mot HAV har vært tilgjengelig i USA siden 1995 CDC anbefaler at reisende til land der hepatitt A er svært endemisk (naturlig forekommende) bli vaksinert. Folk i gruppeinnstillinger, IV narkotikamisbrukere og menn som har sex med menn oppfordres også til å få vaksinen. Andre anbefalinger omfatter forbruker godt tilberedt mat, drikkevann og praktisere god hygiene.

Er Hepatitt B og C forårsaket av bakterier eller virus?

Er Hepatitt B og C forårsaket av bakterier eller virus?


Hepatitt er en leversykdom som kommer i tre typer: Hepatitt A, eller HAV, hepatitt B, eller HBV, og Hepatitt C, eller HCV. The "V" i alle tre typer står for "virus". HBV og HCV, er begge smitte ved overføring av blod fra et infisert individ til et ikke-infisert person, men deres symptomer og alvorlighetsgraden varierer.

Bakterier vs virus

I motsetning til bakterier, trenger virus ikke svare på antibiotika. Dersom legemet ikke kan bekjempe virus på egen hånd ved hjelp av væsker, resten, og styrkende næringsmidler, kjemoterapi, for eksempel interferon og ribovirin i tilfelle av Hepatitt C, kan være indisert.

HAV og HBV

Hepatitt A og B er forskjellig fra Hepatitt C fordi de er vanligvis kortvarige sykdommer som kroppen kan overvinne. Hepatitt A blir overført av forurenset mat eller vann mens hepatitt B viruset overføres ved overføring av blod og kroppsvæsker.

HCV

Hepatitt C er også overføres av blod-til-blod kontakt, men i motsetning til hepatitt B vanligvis viser ingen symptomer, og kan ikke vises før mange år senere. Ubehandlet Hepatitt C fører ofte til skrumplever eller leverkreft, spesielt hvis kombinert med alkohol eller stoffmisbruk.

Blood Kontakt

Både Hepatitt B og Hepatitt C kan inngås ved å dele blod med en infisert person gjennom nål-deling, utilsiktede nålestikk (spesielt for medisinsk personell), eller i områder der blodet ikke er skjermet grundig, ved blodoverføringer. HBV og HCV, både kan overføres fra mor til foster som, selv om det er mye mindre sannsynlig med Hepatitt C.

Seksuell kontakt

Hepatitt B kan smitte ved samleie med en smittet person, som kan Hepatitt C, men det er mye mindre vanlig årsak til HCV.

Vaksiner

Du kan få vaksiner for både hepatitt A og B, men det finnes ingen vaksine for hepatitt C i dag.

Slik unngår du at Overføre Hepatitt C

Hepatitt C er en viral infeksjon som angriper leveren og fører til betennelse. En person kan ha hepatitt C i flere år uten å vite det, fordi det ofte ikke er noen symptomer i de tidlige stadier. Mange vet ikke selv finne ut at de er smittet før de begynner å ha problemer med deres lever. Hepatitt C er spredt når en person kommer i kontakt med blodet av en smittet person. Noen mennesker har en økt risiko for eksponering for viruset. Men det er noen sikkerhetstiltak du kan ta for å beskytte deg mot overføring av hepatitt C.

Slik unngår du at Overføre Hepatitt C

Ikke del personlige eiendeler. Dette inkluderer tannbørster, spiker clippers, barberhøvler eller andre element som kan komme i kontakt med en persons blod.

har alltid sikker sex. Opprettholde et monogamt forhold. Få forsikring om at partneren din er frisk før du har sex. Bruk kondom ved sex.

Ikke bruk intravenøse medikamenter. Hvis du gjør det, og kan ikke slutte, få hjelp for din avhengighet. I mellomtiden, unngå å dele nåler og andre legemiddeltilbehør.

Vær selektiv på hvor du får tatoveringer og piercinger. Finn ut om folk kjører etableringen er riktig rengjøring av utstyr. Sjekk for å se om de ansatte bruker sterile nåler.

Få testet for hepatitt C. Dette er spesielt viktig hvis du er i en av de høye risikogruppene. Dette inkluderer HIV-pasienter, sprøytemisbrukere og medisinsk personell som har vært utsatt for infisert blod, ifølge Mayo Clinic. Folk som har hatt en organtransplantasjon eller narkotika overføringer før 1992 er også i fare.

Hint

 • Komme diagnostisert og behandlet for hepatitt C i løpet av sine tidlige stadier kan bidra til å forhindre leverskade. Bruk hansker hvis du har til å håndtere andres blod.
 • Hvis du har hepatitt C, få vaksinert for hepatitt A og B, slik at du ikke vil utvikle ny leverinfeksjon.
 • Hepatitt C er oftest spres gjennom deling av sprøyter blant narkotikabrukere, ifølge American Liver Foundation.
 • Ikke gi blod hvis du har hepatitt C.

Kan du få Hepatitt C fra å dele en skje eller halm?

Kan du få Hepatitt C fra å dele en skje eller halm?


Hepatitt C-virus, også referert til som HCV, er en blodbårne virus som over tid skader på leveren. HCV kan forbli uoppdaget i legemet for så lenge som 20 år. Dette øker risikoen for overføring som mange er uvitende om at de er smittet. Dele en skje eller halm med en infisert person, spesielt for bruk av narkotika, er en måte å fange hepatitt C.

Transmission

Infeksjon med hepatitt C skjer gjennom kontakt med infisert blod. Helsearbeidere er i faresonen gjennom nålestikk hendelser. Usikre tatoverings praksis er en annen kilde til smitte. Den vanligste metoden for overføring er gjennom deling legemiddeltilbehør.

Dele legemiddelutstyr

Sprøytemisbrukere er på en høy risiko for HCV-infeksjon. Dele skjeer og sprøyter er en vanlig rute for overføring. Ifølge NAM, en HIV-informasjon organisasjon, er det også kjent at deling sugerør å fnyse narkotika er en annen metode for å fange viruset, som kokainbrukere kan ha blødning nesegangene.

Husholdningenes Transmission

Overføring av viruset kan skje hjemme, men er sjelden. Dele barberblad, tannbørster og andre personlige grooming hjelpemidler kan føre til infeksjon og bør unngås. Unngå blod kontakt, for eksempel rensing av sår, hvis du har kutt på hendene, da dette er en rute for infeksjon. Dele skjeer for å spise og drikke sugerør er ikke en metode for overføring.

Hva er hepatitt B?

"Hepatitt" refererer til både en betennelse i leveren, som kan være forårsaket av alkohol eller andre toksiner, og en infeksjon av leveren ved en hvilken som helst av flere virus. Hepatitt B er en sykdom forårsaket av infeksjon med hepatitt B-virus (det er mer enn 7 andre hepatittvirus). Hepatitt B er ansvarlig for omtrent halvparten av hepatitt tilfeller forårsaket av viral infeksjon.

Betydning

Siden mange mennesker ikke viser symptomer på hepatitt-smitte, kan du være smittet og ikke vet det. Du kan bli smittet i mange år og ikke viser noen symptomer. Dette betyr at du risikerer også å spre smitte til andre. I tillegg kan kronisk hepatitt B-infeksjon føre til alvorlig leverskade, inkludert utvikling av cirrhose (arrdannelse i leveren) eller leverkreft. Nesten 15 til 25 prosent av de med kronisk hepatitt B-infeksjon vil utvikle noen form for leversykdom.

Typer

Akutt hepatitt B oppstår vanligvis i løpet av de første seks måneder for å bli smittet. Symptomer er tretthet, hodepine, ledd-og muskelsmerter, kvalme, oppkast, smerter i høyre øvre del av magen under ribbeina, mørk urin, grå-farget avføring og gulfarging av hud og øyne (gulsott). Akutt infeksjon kan slåss seg av kroppens immunsystem, og kan ikke utvikle seg utover disse første symptomene.
Kronisk hepatitt B er en livslang infeksjon som kroppen din ikke er i stand til å kjempe. Kronisk infeksjon kan føre til arrdannelse i leveren og nedsatt leverfunksjon eller leverkreft. Det finnes ingen behandling for kronisk hepatitt B-infeksjon, og de som lever med kronisk infeksjon må ta skritt for å beskytte de rundt dem fra å bli smittet.

Forebygging / løsning

Hepatitt B smitter gjennom blod og andre kroppsvæsker som sæd og spytt. Om lag 65 prosent av hepatitt B-infeksjon resultater fra seksuell overføring. Du kan beskytte deg mot smitte ved å avstå fra sex, å ha sex med bare én partner som du vet ikke er infisert, eller bruke kondom. Ikke del nåler eller narkotika-injeksjonsutstyr. Snakk med legen din om å gi deg en hepatitt B-vaksine, som er den beste og mest effektive middel for å beskytte deg selv mot smitte.

Betraktninger

Hvis du tror du har blitt smittet med hepatitt B, er det en vaksine som kan hjelpe din immunsystem til å bekjempe infeksjonen. Denne vaksinen - kalt hepatitt B-immunglobulin (HBIg) - består av antistoffer mot viruset, som fester til viruset og ødelegge det, som gir beskyttelse til ca 3 måneder. Du må motta HBIg innen 2 uker for å bli smittet. HBIg bør gis med standard hepatitt B-vaksiner for livslang beskyttelse mot infeksjon.

Advarsel

Hvis du har kronisk hepatitt B, sjekk med legen din før du tar noen nye medisiner - selv over skranke medisiner som paracetamol. Noe narkotika eller supplement som påvirker leveren kan øke din risiko for leverskade. Snakk med legen din så godt før du tar noen urte supplement. Urter som Kava kava kan øke risikoen for leverskade hvis tatt av de med kronisk hepatitt smitte.

Tidlig Hepatitt C Symptomer

Hepatitt C er en betennelse i leveren som forårsaker vev å være rød, hoven og betent. Dette resulterer ofte i leveren ikke fungerer som den skal. Leveren er et organ i underkroppen som har mange viktige funksjoner. Leveren bekjemper infeksjoner i kroppen og fjerner skadelige kjemikalier og stoffer fra blodet. Det hjelper kroppen å fordøye mat og selv lagrer noen næringsstoffer og vitaminer. I denne artikkelen vil du lære om symptomer og behandlinger for Hepatitt C.

Betydning

Hepatitt C-viruset forårsaker denne sykdommen. Virus er bakterier som forårsaker sykdom samt bakterier som kommer inn i kroppen. Folk ofte passere sykdommen på hverandre. Alle kan få sykdommen, men noen mennesker er mer utsatt for å få det. Mennesker som er født med en mor som hadde hepatitt C-viruset i kroppen hennes er mer sannsynlig å kontakte sykdommen. De som har mer enn en sex partner uten tilstrekkelig beskyttelse har en økt sjanse for å fange hepatitt C. Voksne og barn som mottar blodoverføringer eller ulike blodprodukter er i faresonen. Folk som bruker illegale rusmidler er også utsatt for hepatitt C. Du kan kontrakt sykdommen ved å ha sex med en partner som har det, ved hjelp av en nål som er infisert, eller ved hjelp av en infisert person tannbørste eller barberhøvel.

Funksjon

Viruset kan ta 10 år eller mer før symptomene utvikler seg. Da noen skade har blitt gjort for å immunsystemet og funksjonen av leveren. Det fører gul hud som kalles gulsott. Hvis du utvikler et kutt vil det ofte ta lenger tid før det slutter å blø. De med viruset kan ha en rekke symptomer --- hoven mage eller ankler; ofte vil du lett får blåmerker; tretthet, tap av matlyst, mørk gul urin og gul avføring.

Funksjoner

Kronisk hepatitt er en kronisk infeksjon i kroppen. Noen mennesker fjerne infeksjoner fra kroppen; andre ikke. Uten behandling kan Hepatitt C føre til alvorlige sykdommer som leverkreft og skrumplever. Det er diagnostisert gjennom blodprøver, som legen din kan administrere. Også --- en leverbiopsi er en test som ser for leverskade hvis symptomene foreslår at du har kronisk hepatitt C. Legen vil bruke en nål og fjerne en liten bit av leveren for analyse. Det er behandlet med reseptbelagte legemidler. Tidlige symptomer kan utvikle fem til tolv uker etter å ha blitt eksponert for viruset.

Betraktninger

Bare kronisk hepatitt C blir behandlet med legemidler. De mest vanlige midler som brukes er en kombinasjon av peginterferon og ribavirin. Denne kombinasjonen angriper hepatitt C-viruset, og de behandlinger siste 24 til 48 uker. Den beste måten å unngå Hepatitt C er å aldri dele narkotika nåler med andre, alltid hansker når du berører andres blod, bruke kondom og bruke annen beskyttelse når du har sex, ikke låne en annens tannbørste eller barberhøvel, og ikke gi blod hvis du har virus eller mistenker at du gjør. Hvis du mistenker at du har infeksjon, gå til en lege så raskt som mulig for å få behandling.

Forebygging

Noen livsstil og kosthold endringer du kan gjøre er:
Ikke drikk alkohol.
Prøv å unngå medikamenter som kan forårsake leverskader som en bivirkning. Noen over mot narkotika som Tylenol er skadelig for leveren i noen mennesker.
Dekk alltid noen kutt, slik at du ikke får dem forurenset.

Alternativ behandling

En alternativ behandling som brukes til å behandle symptomer på hepatitt og andre leversykdommer er urten melk tistel. Sjekk med legen din for å finne ut om denne behandlingen kan være aktuelt for deg --- sammen med andre medisiner han kan foreskrive.

Hvordan få Hepatitt A og B vaksiner

Hvordan få Hepatitt A og B vaksiner


Vaksiner finnes for både hepatitt A og hepatitt B. Hvis du føler at du er i faresonen for å bli utsatt for virus, bør du ha de riktige vaksinasjoner. Barn og spedbarn er ofte gitt hepatitt vaksiner som en del av sine rutinemessige skutt tidsplaner. Les videre for å finne ut hvordan du kan vurdere risikoen og få de vaksiner.

Hvordan få Hepatitt A og B vaksiner

Avgjør om du trenger Hepatitt Vaksiner

•  Har dine barn vaksinert for hepatitt A hvis du bor i et område med høy forekomst av viruset. Hepatitt B-vaksinasjon er mer rutine, med spedbarn vanligvis mottar hele serie skudd i sitt første år.

Få hepatitt vaksiner hvis du planlegger å reise til områder med høy forekomst av hepatitt A og hepatitt B. Du bør se en lege før du reiser for å avgjøre hvilke vaksiner og medisiner kan være nødvendig avhengig av destinasjon.

Tenk å ha hepatitt vaksiner hvis du er en mann som har sex med andre menn. Dette er den vanligste typen av seksuell kontakt ansvarlig for overføring av hepatitt A og B. Eventuelle seksualpartnere personer diagnostisert med hepatitt B skal også testes og vaksinert.

Snakk med legen din om vaksiner hvis du har noen kronisk sykdom, spesielt relatert til nyrene eller leveren.

Få en Hepatitt A eller B-vaksinasjon

Velg et tidspunkt når du kan gå gjennom hele serien av skudd. Hepatitt A krever to skudd ca seks måneder fra hverandre. Hepatitt B har en serie på tre skudd for folk flest. Du Legen kan planlegge mer eller mindre, avhengig av omstendighetene.

til legen din eller en klinikk eller apotek for å få din første hepatitt skudd. Du vil bli gitt et vaksinasjonskort med type og mengde vaksine du fikk, i tilfelle du ikke kan gå tilbake til samme sted for de ekstra skudd.

La legen vite om du lider av AIDS, kreft eller noen annen sykdom som påvirker immunsystemet. Behandlinger for visse forhold kan også påvirke immunforsvaret. Fortell legen din om behandlinger du gjennomgår også.

8. Ta ibuprofen for noen feber eller smerte assosiert med hepatitt vaksinasjon.

Gå tilbake til legen din for de ekstra doser av hepatitt vaksiner basert på timeplanen gitt til deg av legen din. Hvis du glemmer en dose eller få bak skjema, har din neste dose så snart som mulig. Du trenger ikke å starte serien over.

Hint

 • Hvis du har et svekket immunforsvar, bør du vente til du er i bedre helse for å få vaksinasjon.
 • Bivirkninger kan oppstå fra hepatitt vaksiner og bør rapporteres til legen din umiddelbart.

Hvordan få behandling for hepatitt C

Hvordan få behandling for hepatitt C


Hepatitt C-virus (HCV) forårsaker leverbetennelse og spres ved kontakt med infisert blod. De fleste med HCV blir smittet i resten av sitt liv, og har en viss mengde leverskade, som kan utvikle seg til skrumplever og leverkreft over flere tiår. Symptomer kan være kvalme, mage sårhet, appetitt tap og feber.

Hvordan få behandling for hepatitt C

•  Spør din lege om antiviral behandling, som er effektive for bare en liten prosentandel av pasientene. Interferon visker ut viruset i 15 til 20 prosent av pasienter med hepatitt C i en tidlig fase, men stoffets effekter er vanligvis ikke permanent. Suksessrate med interferon øke hvis du har en liten virusmengde, er under 40 år, har bare mild leverbetennelse og er kvinne.

Limit eller unngå å drikke alkohol, hvor skatter leveren din.

Spis en godt balansert, fettfattig diett.

Få nok hvile hvis du føler deg syk eller sliten.

Dekk eventuelle åpne sår med en bandasje og avhende noen blodige produkter (for eksempel bandasjer eller bind) nøye og trygt.

Hvordan lage naturlige løsninger for Hepatitt

Hvordan lage naturlige løsninger for Hepatitt


Hepatitt er en tilstand forårsaket av betennelse i levervevet og kan forårsake skade på leveren hvis den vedvarer i lengre perioder av gangen. Leveren arbeider for å skjerme skadelige stoffer fra kroppen, det regulerer blod og produserer galle for å hjelpe fordøyelsen. En sunn leveren er en viktig del av den generelle helse, så urtemedisiner til både kur og hindre hepatitt kan bidra til å øke immunsystem og reparere leverfunksjon.

Hvordan lage naturlige løsninger for Hepatitt

•  Drikk 1 ts. av johannesurt tinktur med vann to eller tre ganger om dagen eller ta tre johannesurt bord daglig. Johannesurt arbeider for å beskytte leveren fra virusinfeksjon som forårsaker hepatitt.

Legg ved hvitløk som en vanlig del av et sunt kosthold rikt på frukt og grønnsaker. Hvitløk er en vanlig ingrediens i mange naturmidler som det renser blodet og bidrar til å fjerne giftstoffer fra kroppen. Hvitløk kan spises rå, kokt eller i tablettform. Husk at hvitløk kapsler bør ha en sterk lukt full antiviral effekt.

Ta en melk tistel tablett tre eller fire ganger daglig for å bidra til å gjenopprette og beskytte leverceller. Melk tistel er den vanligste urt som brukes til å behandle alle former av hepatitt.

Legg 8g av schisandra pulver til urte te rettsmidler for å beskytte og gjenoppbygge leverceller som har blitt skadet på grunn av hepatitt. Nyttige urte te rettsmidler inkluderer burdock rot, løvetann, gul dock og artisjokk blad. Som en generell regel, tilsett 1 ss. av ditt valgte urt til en kopp kokende vann, slik at te å bratt off varme i 5 minutter før anstreng og drikking.

Hint

 • Hvis du har eller har hatt hepatitt, aldri bruke naturmidler som inneholder alkohol eller tinkturer hentet ved hjelp av alkohol som de kan føre til ytterligere skade på leverceller.

Hvordan behandle hepatitt A

Hvordan behandle hepatitt A


Symptomer på hepatitt A-infeksjon er flulike og inkluderer feber, frysninger, kvalme, gulsott (gulnede øyne og hud), mørk urin, magesmerter og svakhet. De fleste tar opptil seks måneder å komme seg, med få alvorlige komplikasjoner. Selv om det er ingen spesifikk behandling for hepatitt A, kan du ta forholdsregler for å hindre at sykdommen sprer seg.

Hvordan behandle hepatitt A

•  Kontakt legen din umiddelbart hvis du viser symptomer på hepatitt A. Diagnosen kan gjøres via en blodprøve.

Resten ett til fire uker etter diagnose. Du kan bli veldig syk i en måned, med full gjenoppretting ta opp til seks måneder.

Spis mat med høyt protein.

Ordne for immunglobulin injeksjoner for din familie og intime kontakter innen 10 dager etter eksponering. Denne injeksjon kan vanligvis forhindre hepatitt A eller i det minste redusere symptomer.

Unngå å gå på jobb eller å sende infiserte barn til barnehager eller skoler i minst en uke etter gulsott vises.

Unngå å lage familiens måltider eller dele bestikk og håndklær mens infisert.

Hvordan behandle alkoholisk hepatitt

Hvordan behandle alkoholisk hepatitt


Alkoholisk hepatitt er en kompleks versjon av viruset som forårsaker betennelse i leveren. Ikke alle stordrikkere utvikle hepatitt, og noen mennesker er diagnostisert med infeksjon med bare moderat drikking eller korte perioder med overdreven drikking. Det er ingen sikker mønster for alkoholisk hepatitt, og alternativene for å behandle det er like vage. Les videre for å lære hva du skal gjøre hvis du er diagnostisert med alkoholisk hepatitt.

Hvordan behandle alkoholisk hepatitt

•  Se en lege som er spesialist på sykdommer i leveren. Hun vil være i stand til å gjenkjenne mer akutte symptomer, og vil du holde deg oppdatert om de nyeste behandlingstilbud.

Slutte å drikke hvis du har blitt diagnostisert med alkoholisk hepatitt. Det viktigste element som brukes til å behandle sykdommen er fullstendig avholdenhet fra alkohol. Markert forbedring vises vanligvis ca 6 til 12 måneder etter at en pasient slutter å drikke.

Forvent legen din for å foreskrive medisiner for å behandle betennelse i leveren. Det er ingen bevist medikamentell behandling for alkoholisk hepatitt, og kliniske studier har produsert begrensede resultater.

Ha en leverbiopsi for å fastslå omfanget av skaden på leveren. I noen tilfeller kan en levertransplantasjon være nødvendig, mens i andre kan effekten være fullstendig reversert etter at pasienten stopper å drikke.

Gå til en ernæringsfysiolog eller kostholdsekspert for å sette opp et program for et sunt kosthold. Underernæring kan bidra til leverskader, så legen vil mest sannsynlig foreskrive et høyt kalori, næringsrike diett for å bidra til å gjenoppbygge leveren. Ekstra vitaminer, inkludert folat og tiamin, vil trolig være foreskrevet.

Vurder å bruke komplementær terapi for å behandle alkoholisk hepatitt. I Europa er melk tistel ofte brukt til å behandle leversykdom. Det virker som melk tistel bidrar til å gjenoppbygge leveren ved å stimulere antioksidant enzymer.

Fortsett å se legen din, selv om symptomene avta. Du må nøye overvåke helsen til leveren din, slik at den ikke tåler mer skade som kan føre den til å mislykkes.

Hint

 • Hvis du har et problem å avstå fra alkohol, vurdere å bli alkoholikers Anonymous eller få hjelp på annen måte å slutte å drikke.
 • En generell sunn livsstil er nøkkelen til å behandle alkoholisk hepatitt. Du bør få rikelig med hvile, trening ofte og spise godt balanserte måltider. Dette sunnere livsstil betyr at du må også gi avkall på illegale rusmidler og alkohol.
 • Alkoholisk hepatitt fører deg til å knuse og blø lettere. Noen anbefaler vitamin K som et supplement for å bekjempe blåmerker.
 • Røyking kan føre til ytterligere leverskade. Hvis du har blitt diagnostisert med alkoholisk hepatitt, slutte å røyke.

Hvordan å behandle barn med Hepatitt

Hvordan å behandle barn med Hepatitt


Hvordan du behandler barn med hepatitt avhenger av type hepatitt smitte de har og symptomene de stiller ut. Det mest avgjørende element i behandling av hepatitt hos barn overvåker leveren for skader. Hvis det oppdages skade eller arrdannelse, kan det hende du trenger å behandle sykdommen mer aggressivt. Følgende trinn vil hjelpe deg å forstå hvordan ta vare på en infisert barnet.

Hvordan å behandle barn med Hepatitt

•  Bestem hvilken type hepatitt barnet ditt er infisert med. Barnelege vil vanligvis utføre en rekke diagnostiske prøver for å bestemme graden av sykdom og hvorvidt det er noen underliggende årsaker.

Vit at det ikke finnes noen godkjent behandling for hepatitt A, men at de fleste mennesker, inkludert barn, leve med smitten uten noen gang å oppleve noen symptomer.

Vurder å bruke interferon å styrke immunforsvaret og lamivudin å hemme viruset. Begge stoffene er godkjent for å behandle hepatitt B hos barn, og legen din kan forskrive en eller begge for å redusere leverbetennelse.

Utforsk tilgjengelig for behandling av hepatitt C hos barn alternativer. Bare fire legemidler har blitt godkjent for å behandle hepatitt C hos voksne, og lite testing har blitt gjort med barn.

Sjekk inn mulige eksperimentelle behandlinger. Du kan finne flere studier som tar sikte på å oppdage akseptable behandlinger for hepatitt hos barn.

Oppsøke en pediatrisk gastroenterolog eller leversykdommer som deler din filosofi for behandling av barnet ditt. Siden hepatitt behandles på et sak-til-sak basis, vil noen leger ikke foreskrive noen medisiner med mindre det er skader på leveren. Andre prøver å utrydde viruset fra barnets system, selv om det ikke er noen signifikant leverskade.

Vet at barnet ditt må ha flere blodprøver for å overvåke utviklingen av sykdommen og suksess for enhver behandling. Hvis barnet opplever halvår negative testresultater etter behandling er stoppet, har han vist en vedvarende respons på behandling.

Besøk Foreldre til barn med smittsomme sykdommer nettsted for informasjon om behandling av barn med hepatitt. Se Resources nedenfor for en link.

Hint

 • Hepatitt hos barn ofte klarner opp i ungdomsårene, men det er lurt å fortsette statuskontroller for å påvise tilbakefall.
 • Hepatitt B er den eneste av de tre hovedtyper av hepatitt etter hvilke stoffer er godkjent for behandling av barn.
 • De fleste medikamenter som er foreskrevet for å behandle hepatitt har flere bivirkninger, som kan være verre enn de symptomer på sykdommen.

Hvordan leve med hepatitt C

Hvordan leve med hepatitt C


De fleste mennesker diagnostisert med hepatitt C har ingen symptomer, og bare finne ut at de har sykdommen når de mottar rutinemessige blodprøver for noe annet. Blir diagnostisert med viruset er på ingen måte en dødsdom, spesielt hvis det er fanget tidlig. Mens livet ditt vil endre seg med en hepatitt C-diagnose, kan du lære å leve med sykdommen. Les videre for å finne ut hvordan du kan leve med dette viruset.

Hvordan leve med hepatitt C

avtale med følelsesmessig stress forårsaket av hepatitt C. Når lære å leve med viruset, må du møte den mentale og emosjonelle uro forårsaket av å ha blitt diagnostisert med en alvorlig sykdom.

Se til din familie og venner for støtte. Du kan også vurdere å se en terapeut eller deltar på en støttegruppe. Din lokale avdelingen av den amerikanske Liver Foundation kan henvise deg til en gruppe i ditt område. Se Resources nedenfor for en link.

Ta det med ro, få nok hvile. Som kroppen din kjemper hepatitt, vil du oppleve anfall av trøtthet. Prøv å ikke overanstrenger seg.

Snakk med din arbeidsgiver hvis arbeidsdagen er for slitsomt. Prøv å arrangere fleksibel arbeidstid eller be om å telecommute. Vær ærlig med arbeidsgiveren din om din sykdom og behandlingsplaner.

informere potensielle seksualpartnere at du er smittet med hepatitt C. Bruk en latex kondom når du har sex med noen ny partner.

Reduser alkoholinntaket. Leveren din er allerede betent på grunn av hepatitt, så du bør unngå å stresse den ytterligere med overdreven alkohol.

Unngå å ta noen over-the-counter medisiner uten å snakke med legen din. Selv paracetamol (virkestoffet i Paracet) kan forårsake skade på leveren din.

Hold en linje for kommunikasjon åpen med legen din om symptomene. Sørg for å varsle ham om eventuelle nye symptomer kan forekomme. Skriv dem ned som de skjer, slik at du kan huske detaljene mellom avtaler.

vurdere å se en spesialist. En gastroenterolog eller leversykdommer, som spesialiserer seg på leverproblemer eller hepatitt behandling, kan være i stand til å tilby den nyeste informasjonen om nye behandlingsmetoder.

Hint

 • De fleste mennesker lever 20 til 40 år etter å ha blitt diagnostisert med hepatitt C, uten alvorlige symptomer.
 • Hvis hepatitt C er diagnostisert for sent, kan det eneste valget for behandling være en levertransplantasjon. Dessverre, ikke en levertransplantasjon ikke kurere sykdommen, og hepatitt vil til slutt angripe den nye leveren.

Hvordan redusere risikoen for Hepatitt

Hvordan redusere risikoen for Hepatitt


Alle de tre store former av hepatitt (A, B og C) kan være ganske smittsomt. Med litt innsats, men du kan enkelt redusere risikoen for å pådra viruset. Les videre for å finne ut hvor god personlig hygiene, sikker sex praksis og generell bevissthet om sykdommen kan bidra til å forhindre hepatitt.

Hvordan redusere risikoen for Hepatitt

•  Vask hendene med såpe og vann, etter å ha gått på do eller endre en bleie og før du spiser. Grundig hygiene kan redusere risikoen for å smittes hepatitt. Hepatitt A er ofte passert blant barn og familiemedlemmer på grunn av utilstrekkelig håndvask.

Unngå å dele intravenøs nål og bruk av illegale rusmidler. Hepatitt er ofte overført av narkotikabrukere som deler nåler og annet brukerutstyr.

praktisere sikker sex. En latex kondom kan bidra til å redusere sjansen for å pådra hepatitt fra å ha sex med en infisert person. Du bør også vurdere å begrense antall partnere. Jo mer ubeskyttet sex du har, jo større er risikoen for å pådra hepatitt.

Sørg for at en piercer eller tatovør bruker nye, sterile nåler og klemmer. Du kan også vurdere å gi dine egne piercing nåler for å sikre at de er sterile. Hepatitt kan overføres ved en hvilken som helst verktøy som kommer i kontakt med blod, ikke bare nålene.

Bruk hansker når du håndterer noe blod eller andre kroppsvæsker fra andre mennesker. Dette inkluderer å hjelpe noen sette på eller fjerne et plaster. Hvis du kjenner noen er smittet med hepatitt, bør du unngå å håndtere noen produkter som kan være forurenset med blodet hennes.

Gi ditt eget blod før operasjonen i tilfelle du trenger en blodoverføring. Selv blod er skjermet for sykdom, kan du fortsatt utvikle hepatitt dersom donor er diagnostisert senere.

Tenk å ha hepatitt A eller hepatitt B-vaksinasjon. Diskuter med legen din om du er i faresonen for å pådra seg sykdom og behov for vaksinene.

Hint

 • Snakk med partneren din om hepatitt og andre seksuelt overførbare sykdommer før din første seksuelle møtet.
 • Ha en hepatitt B-test i de første månedene av svangerskapet. Spedbarn født med hepatitt kan få behandling kort tid etter fødselen.
 • Du bør vaksineres mot hepatitt før de reiser til utviklingsland eller regioner med hepatitt endemics
 • Del aldri barberhøvler og tannbørster. Alle personlige hygieneprodukter som kommer i kontakt med blod kan overføre viruset.

Hvordan Unn Toxic hepatitt

Toxic hepatitt er betennelse i leveren forårsaket av giftige kjemikalier inkludert medisiner og narkotika. Toxic hepatitt kan oppstå i løpet av timer til måneders eksponering av giftige kjemikalier. Symptomer på toksisk hepatitt inkluderer gulsott, vekttap, mørk urin, kvalme og tretthet. Giftige hepatitt symptomer kan være alvorlige, men vanligvis minske når den toksiske middel er fjernet. Toxic hepatitt venstre ubehandlet kan føre til skrumplever eller leverkreft. Behandlingen for toksisk hepatitt, vil avhenge av det toksiske middel involvert.

Hvordan Unn Toxic hepatitt

Hvordan Unn Toxic hepatitt

•  Unngå å utsette deg selv for eventuelle giftstoffer. Siden giftstoffer inkluderer plantevernmidler og industrielle kjemikalier, er det viktig å diskutere din livsstil med legen. Dette vil forhindre ytterligere skade leveren og reduserer nåværende symptomer.

Overvåk medisiner med legen. Pass på å ta medisiner i moderasjon og som foreskrevet. Noen medisiner er forbundet med leverproblemer.

Ha regelmessige leverfunksjonsprøver. Dette vil tillate legen å overvåke behandlingen suksess. Det kan ta flere måneder før symptomene avtar.

Spis et balansert kosthold. Kroppen din vil bli svekket fra varig toksisk hepatitt og trenger riktig ernæring for å helbrede. Rådfør deg med legen din om riktig kalori og næringsbalanse for å unngå ytterligere compliations.

begrense alkoholbruk. Ved hjelp av alkohol kan forårsake mer skade på helbredelse leveren.

Vurdere en levertransplantasjon. I alvorlige tilfeller av toksisk hepatitt, kan en levertransplantasjon være den eneste behandling.

Hint

 • Behandlingen for giftig hepatitt vil bli tilpasset for å passe den giftige agent.
 • Toxic hepatitt kan føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert leversvikt hvis den forblir ubehandlet.

Hvordan behandle Hepatitt A Naturligvis

Hepatitt A er en leversykdom forårsaket av viruset HAV (hepatitt A virus). Det er vanligvis kontrahert av å spise kokt mat, spesielt sjømat, eller drikke urent vann. Det overføres også gjennom dårlig hygiene som feilaktig håndvask. Når Hepatitt A presenterer symptomer de er sammenlignbare med influensa inkludert tretthet, feber og diaré. Viruset går vanligvis sin gang gjennom kroppen i en måned eller to. Når en person har kontrakt HAV, og det har gått sin gang, blir de immune mot viruset. Forebygging er den beste metoden for å bekjempe Hepatitt A fordi det er for øyeblikket ingen medikamentelle behandlinger tilgjengelig for å kurere sykdommen.

Hvordan behandle Hepatitt A Naturligvis

Håndvask er avgjørende for å hindre spredning av viruset. Vask alltid hendene med såpe og varmt vann i minst seksti sekunder før du spiser. Pass på å holde neglene rene også.

Bare spise matvarer som har blitt riktig tilberedt til riktig temperatur. Undersøke maten nøye før du spiser når du spiser ute for å sikre at den er ferdig kokt

Unngå å drikke etter at en annen person eller deling bestikk.

Hvis du kontrakt viruset, er en naturlig rette for HAV å ta et tilskudd av vitamin spesielt formulert for å behandle hepatitt A. supplement bør inneholde melk tistel å være mest effektive. Du kan kjøpe disse kosttilskudd på ditt lokale nærings supplement butikken samt online.

Andre behandlinger inkluderer sengeleie, drikke rikelig med væske og unngå alkohol og andre leverødeleggende medisiner (for eksempel acetaminophene) som kan redusere hastigheten din utvinning tid.

Hint

 • Det er for tiden en vaksine tilgjengelig for å hindre en person fra å pådra seg hepatitt A virus.
 • Vaksinen er sterkt anbefalt for folk som reiser mye, spesielt de som har tenkt å reise til et tredje verden land som HAV er svært utbredt i underutviklede land.

Hvordan behandle hepatitt B Naturligvis

Hvordan behandle hepatitt B Naturligvis


Hepatitt B-virus infiserer leveren hos mennesker og forårsaker en betennelse som kalles hepatitt. Noen mennesker Arent stand til å behandle hepatitt derfor er vil bli kroniske. Denne artikkelen viser noen naturlige behandlinger som er tilgjengelige for behandling av hepatitt B.

Hvordan behandle hepatitt B Naturligvis

Bruk Milk Thistle. Tistel frø preparater er bra for både kroniske og akutte stadier av hepatitt b, raskt bringe en bedring i appetitt og generelle velvære. Thistle brukes også i fet degenerasjon av leveren. Frøene kan samles og gjøres om til decoctions eller de kan slipes opp og brukes trygt som mat. Ikke samles i områder der kjemiske sprøytemidler er brukt og alltid bruke hansker under innsamling.

Vurder å bruke løvetann. Denne blomsten er en choleretic, vanndrivende og mildt avføringsmiddel. Det øker appetitten hos hepatitt B pasienter og forbedrer fordøyelsen. De tørkede røtter av blomsten kan stekes og erstatte kaffe, men ubrente røtter er mer gunstig. Juice av løvetann blad og rot kan tas i 5 ml doser, men tar det i avkok skjemaet vil være svært bitter.

Vær oppmerksom på at artisjokker er en av de beste naturlige behandlinger. Denne behandlingen er sikker og pålitelig for alle leverforstyrrelser, inkludert hepatitt B. Artisjokk hjelper lavere kolesterol laget i leveren og kan hjelpe deg å kontrollere vekten. Jordeple kan gjøres om til et blad og avkok tas enten av seg selv eller i kombinasjon med de to midler nevner ovenfor.

Bruke lakrisrot er en annen god idé for naturlig behandling av hepatitt. Ved hjelp av lakris har blitt bevist av andre kulturer å være 70% mer effektiv enn andre kosttilskudd eller medisiner. Lakris har en negativ effekt, kan det føre til hypertensjon hos noen mennesker. De lakris sukkertøy har liten eller ingen terapeutisk verdi, ettersom prosentandelen av lakris er liten og sukkerinnholdet er høyt. Pure lakrisrot kan kjøpes i bulk, roten har en distinkt gul farge på grunn av sin smak innhold. Lakris skal ikke benyttes over et lengre tidsrom med mindre under medisinsk overvåkning, fordi det kan forårsake høyt blodtrykk.

Hint

 • Rådfør deg alltid med omsorg lege før delta i bruk av noen kosttilskudd.