Digidexo.com

pyruvat omdannes ikke oksygen

Hvordan virker Pyruvat arbeid?Hvis du har vært i dietten supplement markedet for en del år, har du sannsynligvis kommet over navn "pyruvat" og "pyrodruesyre." Pyruvat er i form av pyrodruesyre som er funnet i den menneskelige kroppen. Det er et tre-karbon-forbindelse som er et viktig mellomprodukt i biologisk energiproduksjon. Mens kroppen vår normalt syntetiserer det, får vi også et lite beløp fra kosten vår. Mat kilder for pyruvat omfatte visse frukter og grønnsaker, samt mørkt øl og rødvin.

Handlinger

Tidligere forskning har vist at pyruvat kan ha fordelaktige effekter ved suprafysiologiske nivå (det vil si, når mengden av pyruvat skrider minimum nødvendig for kroppen å fungere godt). Faktisk, i tillegg til å fungere som en biologisk brennstoff, virker pyruvat å øke utholdenheten kapasitet, bedre fett tap og oppviser antioksidantegenskaper.

Mekanismer

Den pyruvat at legemet syntetiserer er et produkt av glykolyse, nedbrytning av glukose til energiproduksjon. Når det ikke er nok oksygen i en vev, er pyruvat omdannes til laktat. I nærvær av oksygen, blir pyruvat omdannet til acetyl-CoA, som går inn i TCA-syklus. Den TCA-syklus er en serie av reaksjoner som gir mesteparten av energien som er nødvendig for riktig funksjon av menneskekroppen. Pyruvat fungerer dermed som en biologisk brennstoff.

Pyruvat tilskudd synes også å forbedre utholdenhet kapasitet. Siden kroppens energibehov er større under fysisk trening, er glukose lagret i muskel glykogen brytes ned når energiforsyning fra blodet blir lavt. Studier indikerer at pyruvat øker transporten av glukose inn i muskel-celler gjennom en prosess som kalles "blodglukose ekstraksjon." Dette sparer muskel glykogen, og dermed bidrar til å bevare muskelmasse.

En tredje potensiell nytte av pyruvat er at det forbedrer kroppssammensetning hos overvektige individer. Rotte og studier på mennesker har mulige forklaringer på den måten pyruvat induserer fett tap. Rottestudier indikerer at, når pyruvat er kombinert med en forbindelse som kalles dihydroksyaceton, senker den respiratoriske kvotient (RQ) av organismen. RQ er forholdet mellom karbondioksidproduksjon til oksygenutnyttelsen i kroppens celler. En lavere RQ betyr vanligvis at organismen er oksiderende, eller "brennende", mer fett for å produsere energi. Fat oksidasjon er en prosess som krever oksygen. Som et resultat, blir hvile metabolske rate økt. Humane studier synes å bekrefte hypotesen om at pyruvat tilskudd kan bistå med fett tap ved å øke frekvensen av fettforbrenning.

Dyrestudier har også vist at pyruvat har antioksidantaktivitet. Faktisk, nøytraliserer pyruvat slike potensielt skadelige oksygen arter som hydrogenperoksyd og lipidperoksider. Mer indirekte, kan pyruvat forsterke kroppens glutation (GSH) antioksidantsystem. Det gjør det ved å generere forbindelser som vil holde GSH i en redusert, og derfor mer effektive, skjema.

Forsiktig

På grunn av potensiell toksisitet, interaksjoner, eller andre personlige faktorer, bør du alltid diskutere kosthold kosttilskudd med legen din. Dette gjelder også for pyruvat, selv om tidligere studier har vist sine potensielle bruksområder for menneskers helse.

Pyruvat dehydrogenase-komplekset mangelsykdom

Pyruvat dehydrogenase-komplekset mangelsykdom


Den pyruvat-dehydrogenase-kompleks er sammensatt av tre enzymer, pyruvat dehydrogenase (E1), dihydrolipoyl transferase (E2), og dihydrolipoyl dehydrogenase (E3). Dens funksjon er å omdanne pyruvat til acetyl-CoA, som deretter mates inn i sitronsyresyklusen og brukes til å produsere energi til cellen.

Pyruvat dehydrogenase-komplekset mangelsykdom (PDCD)

Når hvilken som helst av de enzymer som inngår i komplekset, mangler, pyruvat kan ikke omdannes til acetyl-CoA og sitronsyresyklusen ikke kan produsere energi kroppen trenger.

Årsak til PDCD

Den vanligste årsaken til PDCD er en mangel på enzym E1. Genet er ansvarlig for å produsere E1 er på X-kromosomet, og viser en dominant arvemønster. Derfor er både menn og kvinner påvirkes, men menn er ofte mer alvorlig rammet siden de bare har ett X-kromosom.

Symptomer

PDCD sterkt påvirker hjernen og sentralnervesystemet. Hjernen kan ikke utvikle riktig og myelin skjede isolerende noen nerver kan mangle helt. Psykiske utviklingsproblemer, dårlig muskel tone, beslag og slapphet er typiske.

Behandling

Behandlingen består av kosttilskudd for å stimulere pyruvat dehydrogenase komplekset, til narkotika redusere acidose forårsaket av en opphoping av pyruvat og spesielle dietter.

Prognose

Babyer født med PDCD dør vanligvis i tidlig alder. Senere barndommen av PDCD indikerer vanligvis en mindre alvorlig form og pasienten kan leve et normalt levetid, men med noen psykiske utviklingsspørsmål, ifølge Healthline.com.

Hva er Kalsium pyruvat?

Hva er Kalsium pyruvat?


Kalsium pyruvat er en syntetisk form av pyruvat, en forbindelse som forekommer naturlig i næringsmidler som epler og rødvin og er også syntetiseres av kroppen. Mens pyruvat ikke er ansett som et viktig næringsstoff, indikerer noen vitenskapelig forskning som supplere med former som kalsium pyruvat kan gi helsemessige fordeler, selv om flere studier er nødvendig. Før du begynner å ta kalsium pyruvat, snakk med legen din om mulige fordeler og ulemper.

Funksjon i kroppen

Pyruvat er produsert som et biprodukt når cellene brytes ned glukose. Celler deretter bruke de resulterende pyruvat-molekyler på en av to måter. Hvis oksygen er tilstede, for eksempel under moderat aerob trening, pyruvat hjelpemidler i syntese av adenosintrifosfat, ATP eller, cellenes primær energikilde. Under tung trening, når oksygen ikke er tilgjengelig, blir pyruvat brukes til å danne melkesyre. Pyruvat kosttilskudd som kalsium pyruvat vanligvis forsyne rundt 500 til 1000 milligram pyruvat som, ifølge produsentene, kroppen kan bruke i energiomsetningen.

Scientific Evidence

En rekke studier utført i 1990-årene - inkludert en publisert i "American Journal of Clinical Nutrition" i 1994 - tyder på at pyruvat kosttilskudd som kalsium pyruvat kan fremme vekttap. Men Columbia Helse påpeker at fagene i disse studiene ble gitt høye doser av pyruvat som ville være vanskelig og kostbart for brukerne å replikere med over-the-counter kosttilskudd. Kalsium pyruvat er også annonsert til utøvere som et supplement som kan øke prestasjonsnivået, men en "Nutrition" studie publisert i 2005 fant pyruvat å ha noen effekt på atletisk evne.

Mulige bivirkninger

Kalsium pyruvat tilskudd kan forårsake oppblåsthet, urolig mage og diaré. Det kan også redusere hjerte fordelene som tilbys av HDL, eller "gode" kolesterolet. Du bør unngå å ta kalsium pyruvat hvis du er gravid eller ammer, eller hvis du har nyresykdom, leversykdom eller kardiomyopati. Ikke gi kalsium pyruvat til barn med mindre en barnelege leder deg til å gjøre det. Pyruvat kan samhandle med funksjonen til andre medisiner eller urte kosttilskudd.

Expert Insight

Reseptfrie kosttilskudd som kalsium pyruvat er ikke regulert av US Food and Drug Administration og innholdet er ikke kontrollert for renhet eller effektivitet. NYU Langone Medical Center advarer at å ta store mengder av pyruvat kan være skadelig hvis supplement inneholder noen form for forurensning. Hvis du velger å ta kalsium pyruvat, se etter et merke som har en "USP bekreftet" -merket på etiketten. Disse produktene er laget av produsenter som har tillatt nonprofit amerikanske Pharmacopeia å sjekke kvaliteten på sine kosttilskudd.

Celleånding & Metabolism

Metabolisme refererer til alle kjemiske reaksjoner i kroppen som enten skaper energi for kroppen å bruke eller som krever energi for å bygge de strukturelle og funksjonelle systemer. Celleånding er ett skritt i de metabolske reaksjoner som gir energi til bruk av kroppens celler.

Katabolisme

De metabolske reaksjoner som skaper energi kalles katabolisme. Denne prosessen starter under fordøyelsen når næringsstoffer brytes ned til glukose, aminosyrer og fettsyrer som kan bli absorbert inn i blodet. Men de er fortsatt ikke i en kjemisk form som kan brukes på cellenivå. De trenger å bli omdannet til ATP.

ATP

ATP er forkortelsen for adenosin trifosfat. ATP er den kjemiske formen for energi som brukes av hver eneste celle i kroppen. Som det er brukt, den bryter ned og gjenvinnes for å brukes på nytt for fremstilling av mer ATP.

Celleånding

Celleånding er den metabolske prosessen som konverterer biokjemisk energi fra glukose til ATP. Dette oppnås gjennom en serie av kjemiske reaksjoner som kalles oksidasjon og reduksjonsreaksjoner. Under oksidering, molekyler mister hydrogen og elektroner. En reduksjon er det motsatte reaksjon hvor et annet molekyl får hydrogenet og elektroner. Cellulær respirasjon er en komplisert kjemisk prosess som har tre faser: glykolyse, Krebs syklus og elektrontransportkjeden.

Glykolyse

I denne fasen blir glukose gjennom en serie av kjemiske reaksjoner som resulterer i å konvertere hvert molekyl av glukose inn i to molekyler av pyruvat. To molekyler av ATP er også gitt. Glykolyse krever ikke oksygen for å produsere pyruvat, men hva som skjer videre avhenger av det. I nærvær av oksygen, går pyruvat en reaksjon der fester det til koenzym A og blir acetyl-koenzym A. Det må være dette skjemaet for å gå inn i Krebs syklus.

Krebs Syklus

Acetyl-koenzym A går inn i mitokondriene i cellen og Krebs syklus begynner. I løpet av denne fasen, acetyl-koenzym A kombinerer med transami syre for å danne sitronsyre, og det er derfor Krebs syklus blir også kalt sitronsyresyklusen. Molekylene av sitronsyre gå gjennom en serie av reaksjoner hvor syrer blir oksydert (mister hydrogen), og hydrogenet blir plukket opp av koenzymer. Den hydrogen, i form av NADH og FADH, går inn i neste fase.

Electron Transport System

Den elektrontransportsystemet er en annen serie av kjemiske reaksjoner i hvilke hydrogen mister elektroner, og de fester seg til proteiner som kalles cytokromer. Ved hvert trinn i reaksjonen, cyto gå gjennom oksidasjon-reduksjonsreaksjoner som gjør hver av dem for å gi sitt elektron til den neste i kjeden. Hver gang et elektron er overført, kjemisk energi i form av ATP. Når elektronene når enden av transportsystemet, de fester seg til oksygen.

Interessant faktum

Under trening trenger kroppen mye energi raskt og cellulær respirasjon øker for å holde tritt. Dersom tilførselen av oksygen er ikke tilstrekkelig til å holde tritt med den frekvensen av cellulær respirasjon, er resultatet pyruvat som ikke kan flytte inn i neste fase. Dette overskudd pyruvat omdannes til melkesyre. Moderate mengder av ekstra melkesyre er lett bufret av kroppen, men hvis for mye melkesyre bygger seg opp, beskyttende mekanismer kick-in. Resultatet er økt respirasjon (kortpustethet) og en oppbygging av melkesyre i muskulaturen, noe som fører til muskeltretthet og smerte.

Typer av cellulær respirasjon

Det finnes to typer av cellulær respirasjon: aerob og anaerob. Aerob respirasjon kan bare skje i nærvær av oksygen. Anaerob respirasjon, også kalt fermentering, kan finne sted uten oksygen. Cellulær respirasjon er en serie av metabolske prosesser som skaper energi i form av adenosintrifosfat. ATP er en effektiv form for lagret energi som lett kan brukes av cellene. Aerob respirasjon genererer mest ATP. Omtrent 36 molekyler av ATP er produsert i de kombinerte prosesser av aerob respirasjon. Disse prosessene er: glykolyse, Krebs syklus og oksidativ fosforylering.

Glykolyse

Glykolyse er det første trinnet i både aerob og anaerob respirasjon. Glykolyse finner sted i cytosol til cellen. Det kan skje i nærvær av oksygen eller i et anaerobt miljø. Glykolyse ikke krever oksygen og er heller ikke hemmes av oksygen. Glykolyse er en prosess som begynner med en høy-energi molekylet som en sukker, protein eller lipid og bryter det ned til pyruvat. Pyruvat er et viktig mellom molekyl som brensel neste trinn i åndedrett.

Glykolyse resulterer også i to netto ATP molekyler, vann, uorganisk fosfat og to NADHs. NADH, nikotinamid-adenin-dinukleotid, er et koenzym som er brukt i de gjenværende trinn av respirasjon. NADH er spesielt viktig i redoks-reaksjoner i elektrontransportkjeden.

Krebs Cycle

Krebs syklus er det andre trinn i aerob respirasjon. Krebs syklus, også kalt sitronsyresyklusen, er en serie av reaksjoner som resulterer i bare ett molekyl av ATP. Krebs syklus oppstår i matrisen av mitokondrier, som er organeller, eller individuelle membranbundne strukturer, som er energi kraftstasjoner i cellen. Pyruvat og NADH produsert ved glykolyse molekyler passere inn i matriksen i mitokondrie av fasilitert diffusjonstype. En gang inne i mitokondrie, er pyruvat omdannes til acetyl CoA. Den acetyl CoA går inn i Krebs syklus hvor det omdannes til sitronsyre. En serie av reaksjoner følger, produserer mer karbondioksid, NADH og FADH --flavin adenindinukleotid - en annen koenzym viktig i det siste trinnet av aerob respirasjon.

Oksidativ fosforylering

Det siste trinnet av aerob respirasjon er oksidativ fosforylering. Oksidativ fosforylering har tre viktige deler. For det første er det en serie av proteiner er innleiret i den indre mitokondrie-membran. Disse proteinene ta elektroner donert fra NADH eller FADH2 og sende dem sammen til den endelige elektron akseptor. Denne gruppen av proteiner er noen ganger ganske enkelt referert til som ETC, eller elektrontransportkjeden. Sekund, som elektroner bevege seg gjennom kjeden, er protoner pumpet inn i det indre mitokondrie plass. Den høye konsentrasjon av protoner skaper proton-drivkraft. For det tredje, protoner, drevet av proton-drivkraft, vil reise tilbake i mitokondrie matrisen til et område med lav konsentrasjon. Men de kan ikke bare diffundere gjennom membranen. I stedet synes passasje gjennom membranen gjennom et spesielt protein som kalles ATP-syntase. Energien til protonene beveger seg gjennom ATP syntase driver ATP skapelse. Oksygen driver oksidativ fosforylering, fordi det er den siste elektronakseptor i ETC.

Gjæring

Anaerob respirasjon, eller gjæring, skjer uten oksygen. Fermentering reduserer pyruvat dannet gjennom glykolyse til melkesyre eller etanol. Fermenteringen genererer bare to molekyler av ATP. Mange organismer bruker gjæring for sin energiproduksjon. Gjær bruker gjæring. Noen bakterier som ikke kan overleve i oksygenmiljøer bruker gjæring. Mennesker også bruke gjæring.

De røde blodcellene bruker gjæring for å generere energi. Dette tillater dem å transportere oksygen til alle kroppens vev uten å forbruke den. Fermentering skjer også i skjelettmuskelfibre. Lagret ATP og oksygen hurtig brukes opp av en aktiv muskelcelle. Imidlertid kan disse unike celler fortsetter respirasjon i fravær av oksygen. Du føler at resultatet av gjæring når opphoping av melkesyre i musklene får dem til krampe. Når musklene er igjen i ro, er melkesyre omdannes i leveren til glukose.

Fun Fact

Du er allerede kjent med avfallsstoffer av cellulær respirasjon, selv om du kanskje ikke er klar over det. Hver gang du puster du slipper karbondioksid og vann som, sammen med ATP, er de viktigste produktene av cellulær respirasjon. Lungene dine utfører en viktig funksjon i prosesser av cellenes stoffskifte - de gir overflaten for gassutveksling cellene avhengig av for å fullføre cellulær respirasjon. Hvis kroppen din ikke kan kvitte seg med karbondioksid, vil cellene bli forgiftet. Hvis du cellene ikke får oksygen, vil funksjonene i kroppen kollapse.

Hva er klorofyll laget av?

Klorofyll finnes i alle plantelivet, enten i blader av gress eller blå-grønn sjø alger som er tørket og spises som et kosttilskudd.

Hvete bær er spiret for å gjøre hvete gress som kan Juiced å gi et kraftig skudd av hvete gress juice --- lastet med klorofyll.
Hvorfor fordøye det? Den er full av vitaminer, mineraler og er påstått å rense blodet. Rå matglade og juicing purister sverger til det.

Identifikasjon

Klorofyll er et polyprhin ring som refererer til måten molekylene er satt opp. Dette åpner for frie elektroner å være tilgjengelig for å hjelpe nye planteceller vokse. Klorofyll er et resultat av foto når solenergien absorberes av en plante og vann og karbondioksyd omdannes til oksygen og glukose.

Forskere har funnet at klorofyll ligner menneskeblod, bortsett fra dens hoved atom er magnesium; i menneskelig blod er det jern.

Forskere har lært at klorofyll er grønt som plantene der det er funnet absorbere rød, en ultraviolent lys, og reflektere tilbake den grønne fargen. Klorofyll har blitt klassifisert som typer a, b, c, d og e.

Betydning

Planter har klorofyll, og ved prosessen med fotosyntese, de "outgas" oksygen, noe som er viktig for alt liv --- spesielt menneskeliv.

Fotosyntese tar karbondioksid og vann; når anlegget er utsatt for sollys, er det i stand til å gjøre glukose og oksygen.

Planter må ha klorofyll å vokse og modnes; de ikke ville overleve uten klorofyll. Var det mindre plantelivet på jorda, ville det være betydelig mindre oksygen, også.

Fordeler

Klorofyll er konsumert av mennesker for sine ernæringsmessige fordeler. Den har anti-inflammatorisk, antioksidant egenskaper og kan bidra til kutt og sår leges raskere. Klorofyll har vitaminene A, C og E, alle antioksidanter som bidrar bekjemper frie radikaler celler som kan oksidere og skape celle eller vev død.

Hvetegress er et populært eksempel: Det er klart når du drikker dette klorofyll-pakket væske som mange antioksidanter er til stede. Mennesker med et ønske om å fjerne deres hud, eller for å hjelpe det avgifte er de som vil oppsøke hvete gress "skudd".

Funksjoner

Klorofyll, som hovedsakelig består av karbon og hydrogen, er et stort molekyl. På midten er en magnesiumatom og flere atomer med nitrogen som omgir den; dette kalles en porfyrin-ring.

Den molekylære sammensetningen av klorofyll er lik til den av heme delen av hemoglobinet funnet i humant blod.

Advarsel

Mens mange mennesker er i stand til å trygt spise høy klorofyll inneholder matvarer som hvete gress, andre synes det er så sterke at de ikke kan holde den nede. Ikke selv diagnostisere. Hvis du har et alvorlig helseproblem eller noen kroniske sykdommer, spør legen din om hjelp.

Hva er Reagenser av respirasjon?

I respirasjon, er organiske molekyler oksyderes til enklere molekyler, vanligvis karbondioksyd og vann. Den resulterende energien brukes til brensel mange energi krever prosesser i organismen.

Næringsstoffer

Vanlige næringsstoffer som brukes av planter og dyr celler inkluderer glukose, fettsyrer, aminosyrer og en vanlig oksidasjonsmiddel som kalles en elektronakseptor (dvs. molekylært oksygen).

Oksygen

Oksygen spiller en viktig funksjon i aerobic celle åndedrett. Uten oksygen, blir pyruvat (et salt eller en ester av pyrodruesyre) ikke metabolisert av cellen under respirasjonen, men gjennomgår en separat prosess kjent som fermentering.

Pyruvat

Anaerob respirasjon krever ikke oksygen når glukose blir brutt ned til pyruvat (et salt eller en ester av pyrodruesyre), men det kan ikke bli ytterligere fordelt fordi ingen oksygen er tilgjengelig. Pyruvat er omdannet til et avfallsprodukt.

Karbohydrater

Celleånding er en katabolsk prosess, som betyr å bryte ned av komplekse materialer (for eksempel karbohydrater) til enklere seg, dvs. sukkermolekyler og frigjøring av energi.

Matvarer

Celleånding betyr produksjon av energi fra ulike matvarer forbrukes av organismer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Cardiomyopathy

Kardiomyopati er en alvorlig tilstand der hjertet musklene bli betent. Som et resultat, er hjertet i stand til på riktig måte å pumpe blod gjennom kroppen. Selv om alvorlige, er kardiomyopati behandles. Dessverre, tilstanden går ofte udiagnostisert, og mange mennesker bort symptomene.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Cardiomyopathy

•  Har åndenød etter liten eller ingen anstrengelse. Det er normalt å føle seg sliten eller andpusten etter å ha jobbet ut. Imidlertid kan personer som lider av kardiomyopati opplever åndenød etter å ha utført lavenergi oppgaver og mens du hviler.

Merknad hovne ben, føtter og ankler. Et vanlig symptom på kardiomyopati er hevelse. Noen mennesker hovne opp etter en skade eller som et resultat av å konsumere for mye salt. På den annen side kan folk som har denne hjertesykdom håndtere uvanlig hevelse som oppstår uten noen åpenbar grunn.

Detect abdominal oppblåsthet eller ubehag. Flere medisinske tilstander forårsake abdominal oppblåsthet. Kardiomyopati syke kan oppleve periodiske oppblåsthet eller mage oppblåsthet. Magen kan føles hardt eller stramt og klærne kan ikke passer ordentlig.

føle tretthet og søvnighet. Når hjertet ikke er i stand til å pumpe blod gjennom kroppen, ikke oksygen flyter ikke riktig. Som et resultat, folk som har kardiomyopati ofte føler meg utrolig sliten. Tretthet kan være så alvorlig at de ikke klarer å komme ut av sengen eller holde hodet opp. I tillegg kan lider føle deg ør, kjenner svimmelhet og noen ganger besvimer.

Utvikle et hjerte bilyd. En uregelmessig eller flagrende hjerteslag er en viktig symptom på denne hjertesykdom. Pasienter er diagnostisert med kardiomyopati etter å ha en ekkokardiogram å undersøke hjertet bilyd.

Hva er RPG kontaktlinser?

Hva er RPG kontaktlinser?


RPG kontaktlinser er også kjent som stive gass permeable linser. Disse linsene er mindre populære enn myke kontakter, men de gir et gunstig alternativ for noen enkeltpersoner som trenger synskorreksjon alternativer.

Historie

Stive gass permeable linser var først tilgjengelig i 1978 og er annerledes enn eldre hard kontakter som ble laget av PMMA og var ikke oksygen permeable.

Identifikasjon

RPG-linser er mindre fleksible og har en mindre diameter enn myke kontakter. Disse objektivene trenger ikke å byttes ofte, med mindre syns resepter endres.

Fordeler

Stive gass permeable linser kan gi brukeren med bedre synskorreksjon, bedre holdbarhet og gir motstand mot protein innskudd.

Effekter

RPG kontaktlinser må brukes på en jevnlig basis og krever en justering periode for optimal komfort. Noen mennesker opplever en tåkelegge effekten ved skifte mellom RPG linser og briller.

Betraktninger

Stive gass permeable linser er best egnet for personer med en astigmatisme, presbyopi, keratokonus og for personer som har gjennomgått refraktiv kirurgi.

Typer Mage Bakterier

Typer Mage Bakterier


I motsetning til det mange tror, ​​bakterielle organismer er våre venner - mesteparten av tiden. Menneskekroppen er fylt med bakteriell agenter og er avhengig av dem for å overleve. Mange fordøyelsesproblemer kan faktisk være forårsaket av en mangel på disse organismene i systemet. Og mens noen, mindre vennlig, agenter kan forårsake betydelig ubehag, disse er få og langt mellom.

Identifikasjon

Forskere anslår at så mange som 500 til 1000 arter av bakterier lever i menneskekroppen. Dette er encellede organer, som er mikroskopisk i størrelse. Bakterielle organismer er en del av det som kalles den menneskelige flora. De fleste av dem er nødvendig for kroppen å fungere ordentlig. De krever ikke oksygen for å overleve, men heller trives i varme, fuktige miljøer. De som resulterer i sykdom og sykdom anses patogene, og representerer en liten prosentandel av det totale antallet. Områder av kroppen der bakteriefloraen bor er i huden, munnen, tarmene og magen.

Funksjoner

Magen rolle i fordøyelsen er en aktiv en. For å bryte ned all mat vi spiser, er en høy syre konsentrasjonen som er nødvendig. Saltsyre og fordøyelsesenzymer, kalt peptidases, gjør det meste av arbeidet når maten passerer gjennom. For å beskytte seg mot det høye syreinnholdet, skiller mageslimhinnen en tykk slimete stoff på en jevnlig basis. Disse kjemiske prosesser i magen sørger for en forholdsvis ugjestmilde miljø for de fleste organismer. Eventuelle bakterier som er i stand til å overleve i magen er heller ment å være der, eller har funnet ut en måte å beskytte seg selv. Bakterier inn i magen gjennom maten vi spiser, vannet, vår hud, luft, eller komme opp fra tarmsystem.

Advarsel

Det er noen mage bakterier som er skadelige, og kan føre til mer avanserte sykdommer. En av de mer vanlige bakterier er Helicobacter pylori (H. pylori). Dette er spiralformet, og vises i 20 prosent av personer under 40 år gammel. Dette tallet øker til 50 prosent for personer over 60 år Disse organismene gjør sin vei inn i beskyttende slimlag som strøk magen vegger, som er hvordan de forblir beskyttet mot magesyre. Bakteriene er da i stand til å produsere enzymer som urease ytterligere reduserer syre i magen. H. pylori bakterier er kjent for å forårsake betennelse i mageveggene, og i noen tilfeller, infeksjon. Hvis venstre ubehandlet, dyspepsi, magesår og gastritt kan utvikle seg. Ikke alle som har h. pylori bakterier vil trekke seg sammen i disse forhold. En persons generelle helsetilstand, den type av Helicobacter pylori, og andre faktorer som bestemmer effekten av denne organisme i systemet. Andre patogene typene inkluderer salmonelle enteritt, Shigella enteritt og e. coli tarmbetennelse.

Fordeler

Magebakterier som arbeider for å fremme fordøyelses lyng og funksjon kalles gunstige organismer. De hjelper med å syntetisere vitaminer og mineraler i materialer kroppen kan bruke. Gjennom gjæring, disse bakteriene også hjelpe til med nedbrytningen av komplekse karbohydrater. De eksisterer i kolonier, og er i stand til å hemme veksten av de patogene organismer som invadere systemet. Deres kjemiske interaksjoner i magen bidra til å opprettholde pH-verdier som trengs i dette miljøet. Gunstige bakterier typer inkluderer laktobasiller, Veillonella og bifidobakterier. Visse helse kosttilskudd, kalt probiotika, er faktisk derivater av gunstige bakteriell agenter. Probiotika brukes til å behandle laktose intoleranse, utbrudd av diaré, og gastrointestinale infeksjoner.

Forebygging / løsning

Mageproblemer som halsbrann, fordøyelsesbesvær, kvalme, oppkast, abdominal hevelse og diaré er vanligvis forårsaket av tilstedeværelsen av uvennlige magebakterier, eller en kort tilførsel av gunstige flora i fordøyelseskanalen. I tilfelle av halsbrann og dårlig fordøyelse, probiotiske kosttilskudd, eller mat som inneholder yoghurt kulturer kan bidra til å lindre symptomene. Kvalme, oppkast, abdominal hevelse og diaré er signerer typisk at en inntrenger organisme har kommet inn i systemet. Dette kan være på grunn av styrken av bakterier eller til en mangel på gunstige flora. Antibiotika blir brukt til å behandle sykdomsfremkallende bakterier, avhengig av alvorligheten av symptomene. I tilfeller der symptomene vedvarer, er det alltid best å søke legehjelp.

Når bør du oppsøke en lege om Søvnproblemer?

Du har gjort atferd modifikasjon. Du har holdt en søvndagbok sporing når du sover og når du er våken (mesteparten av tiden). Du har holdt på soverommet et fristed og gått til sengs på samme tid hver kveld. Du har drukket varm melk, tatt melatonin og svelget stinky vendelrot kapsler. Du har spist kalkunbryst for tryptofan og kutte ut koffein etter kl 10 Diphenhydramine bare gjør deg tørst, og du seriøst har vurdert akupunktur som et motetilbehør. Du har kartlagt mat, humør og 'tude. Du kan fortsatt ikke sove.

First Line of Defense

La legen vite om du har gjort alle de atferdsmodifikasjons trinn som kan hjelpe sporadiske søvnløshet. Ta deg god søvn dagbok og en liste over kosttilskudd og sove medisiner, doser og hvilke dager du brukte dem. La ham vite hvis du har søvnighet på dagtid, eller om det er racing tanker eller angst som synes å være å holde deg våken. Han kan være i stand til å foreskrive noen sove medisiner for deg. Disse er ikke ment å være langsiktige løsninger, men så fortsette å spore søvn / våkenhet syklus hvis søvnløshet fortsetter. Legen din vil være i stand til å utføre tester som kan identifisere om du har en helsetilstand som resulterer i en søvnforstyrrelse.

Sover på rattet

Ifølge Stanford University Sleep Disorders Clinic, vil 40 prosent av alle voksne er søvnmangel til det punktet at søvnighet på dagtid forstyrrer deres arbeid og liv. Hvis du har søvnighet på dagtid eller sovne i møter eller på rattet i bilen din, kan du kontakte legen din. Overdreven søvnighet eller spontant å sovne kan være et symptom på narkolepsi, som er en kronisk lidelse der hjernen ikke kan regulere søvn / wakefulness sykluser. Mens det er overkommelig med medisiner, mange lider gå udiagnostisert i årevis fordi de ikke ser søvnighet som et symptom.

Awake Igjen

Hvis du snorker høylytt eller våkner opp flere ganger om natten for noen merkbar grunn, komme i kontakt med din lege. Ifølge University of Maryland Medical Center, er søvnapné No. 1 grunn for pasienter å bli henvist til å sove klinikker. Som amerikanere faller mer ute av form og sjeldnere i søvn, kan dette farlig tilstand sette deg i større risiko for høyt blodtrykk, hjertesykdom og slag. Når du har søvnapné, du faktisk slutte å puste flere ganger i løpet av natten. Som du sliter med å puste, innser hjernen din det mottar ikke oksygen og krukker deg våken. Den gode nyheten er at dette er en svært treatable tilstand. Legen din vil gjennomføre en søvn studie der du blir overvåket i et laboratorium for å finne ut om du har søvnapné. I så fall kan et kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin får du puste igjen. Den har en oksygenmaske som du sover med det forsiktig holder luftveiene åpne slik at du ikke slutte å puste. Vær proaktiv om din tilstand, og sørg for at du forteller legen om hvor mange ganger du er våken om natten. Episoder med apnea kan skje hvor som helst 10-300 ganger i natt. Ta søvnen din dagbok og vise det til ham, som kan hjelpe med diagnosen.

Helium Gas & farene ved innånding

Helium Gas & farene ved innånding


Den morsomme stemmen assosiert med puste i heliumgass høres ufarlig, men erstatter helium oksygen i blodet ditt. Med utvidet eksponering, kan dette føre til at du kveles. I USA er det et gjennomsnitt på bare én eller færre helium relaterte dødsfall per år, ifølge US Poison Control Center. Mens puste et lite beløp fra en helium ballong sannsynligvis vil ikke skade deg, kan det være farlig i store mengder og under visse omstendigheter.

Passing Out

Jo lenger du puster inn helium, jo ​​lenger morsom stemme varer. Hvis du går for lenge vil du passere ut og fortsette å puste normalt igjen, noe som vil redde livet ditt. Men faller når du passerer ut kan forårsake skader som beinbrudd eller en banker på hodet. Hodeskader fra å falle etter å ha passert ut kan kun trenger et par sting eller kunne føre til massiv hjernetraume.

Lunge Explosion

Puste i helium fra en trykktank forårsaker lungene å blåse raskt. Når lungene utvide for fort det kan føre til en utblåsning --- som et dekk med for mye luft. Deretter kan du dø raskt fra indre blødninger.

Kvelning

Kvelning er når du sulte kroppen for oksygen. Mange helium relaterte dødsfall kommer fra folk setter hodet inn helium-fylte ballonger. Til slutt passerer de ut, men fordi deres hoder er inne i ballongen de fortsetter å kveles.

Brain Damage

Frata hjernen av oksygen fører til hjerneskade. Når du puster inn helium til du passerer ut, som fratar hjernen av oksygen. Hjernen bruker 20 prosent av oksygenet du puster i. Hver gang du fratar hjernen den tror du trenger mindre oksygen og bruker mindre. Dette fører til at hjernens funksjon for å bremse ned resulterer i hukommelsestap eller hjerne død om hjernen blir lurt til å tro at du trenger ikke oksygen. Hjerneskade vil ikke skje hvis du bare puster inn små mengder av helium, men det er ingen måte å måle hvor mye helium det vil ta før du besvimer.

Helium i flytende form

Flytende helium lagres ved temperaturer under frysepunktet. Prøver å puste helium i sin flytende form vil gi deg frostskader, og du kan miste noen hud eller kroppsdelen som blir utsatt for det.

CPAP Nose pute alternativer

Den kontinuerlig positivt luftveistrykk anordning brukes til å behandle søvnapné. Obstruktiv søvnapné oppstår når de øvre luftveiene i halsen kollapser under søvn, forårsaker grunne pust eller stoppe det helt. CPAP behandling blåser romluft (ikke oksygen) gjennom slangen inn i den sovende munn eller nese for å holde de øvre luftveiene i å kollapse.

Mask Alternativer

En viktig del av CPAP behandling er masken som passer over den sovende ansikt. Det finnes flere typer masker, også de som passer over nesen, kalt nesemasker, de som passer over både nese og munn, kalt helmasker, og de som passer like over munnen, kalt muntlige masker.
En populær masken er kalt nesepute. Den fungerer på samme måte som nesemaske ved å levere lufttrykket til det nasale hulrom, men skiller seg i passform. Nesemasker passe over hele nesen, inkludert neseryggen og nesebor. Neseputer sitte rett utenfor neseborene, mens resten av nesen urørt. Noen brukere mener denne typen maske er mindre påtrengende og gir dem mulighet til å snu seg mer fritt.

Viktige tips

Tips nr 1: Hvis først du ikke lykkes ...
Det finnes mange typer av masker fra forskjellige produsenter. Hvis du er iført en CPAP maske som er ubehagelig eller forårsaker øyeirritasjon, spør søvnen din lege å forskrive en annen type. Legen din har sannsynligvis prøver på kontoret som du kan ta en titt på. Ikke nøy deg en maske som ikke fungerer, fordi oddsen er, vil du enten sove verre enn du gjorde før, eller vil du slutte å bruke CPAP, forlate apnea ubehandlet.
Tips nr 2: Bytt ut masken, selv om du liker det.
De fleste forsikringsselskaper vil tillate maske erstatning hvert halvår. Selv komfortable masker oppbrukt. Du kan bytte ut masken med samme stil som før, hvis du ønsker det.
Tips nr 3: Nesepute kan ikke behandle din apnea.
CPAP behandling ikke er "one size fits all." Hver person med søvnapné er forskjellig og krever tilpasset CPAP trykk. Høytrykk kan være for sterk for neseputer og forårsake nasal irritasjon eller forstyrret søvn. I tillegg brukerens søvnvaner kan ikke garanterer en neseputemaske. For eksempel, hvis pasienten er en munn pust i bakken, ville han ha mer nytte av en muntlig eller helmaske enn en nasal pute.

Negative effekter av å holde pusten

Holder pusten er usunt, men det er ulike, tilsynelatende nyttige aktiviteter der kan du kan ende opp med å holde pusten. Folk har en tendens til å svømme i løpet av sommeren, og svømming er god kardiovaskulær trening. Likevel, å være under vann krever at du holder pusten. Også noen mennesker er pistol amatører. Det er skyting teknikker og treninger som krever at du holder pusten for momentan mål stabilisering. Selv noen yoga teknikker krever at du holder pusten. Holde pusten kan ha negativ effekt kroppen din.

Deprivasjon

Holde pusten fratar kroppen sin naturlige utveksling av nødvendige elementer. Det tillater ikke oksygen for å gå inn eller karbondioksid for å gå ut kroppen din. Nitrogenoksid er også forhindret fra å komme inn i kroppen når du holder pusten. Nitrogenoksid har en viktig rolle i immunsystemet, slik som bekjempelse av forskjellige sykdomsfremkallende infeksjoner. Dessuten er det en melding sender blant nerveceller, slik at du kan reagere riktig til enhver stimuli. Holde pusten forstyrrer din naturlige biokjemi. I stedet for å være mer alkalisk, kroppen blir surere og mer utsatt for sykdommen.

Temperaments atferd hos barn

En studie i "Indian Journal of Psychiatry» viser at barn som holder pusten har atferds komplikasjoner. Deres toleransenivåer eller bli lav, og dermed de handler ut eller slippe følelser best de ønsker. Holde pusten kan indusere overdreven gråt. Emosjonelle reaksjoner gjelder måten du puster. Barn er lett påvirkelig og lett frustrert. Samme sak studie i "Indian Journal of Psychiatry» viste at 56 prosent av barn som har breath-holding spells reagerer med raserianfall, noen til omfanget av banging hodet. Folk som holder pusten tendens til å være sint, irritabel og irritert. Det kan være vanskelig å roe eller distrahere dem når de er i dårlig humør. Hvis det ikke er noen puste forbedringer, kan disse trekkene overgang til ungdomsårene og voksen alder.

Utilstrekkelig Body Function

Kroppen din fungerer fra puste. Du vil dø hvis du ikke puste. Ved å frata kroppen av luften og element overføring er nødvendig, trenger cellene ikke får tilstrekkelige mengder av oksygen. Milliarder av hjernecellene utføre minimalt fra mangel på oksygen. Så lenge pusten din blir forskjøvet eller holdes i intervaller, er hjernen din i utgangspunktet kjører på survival mode --- bare minimal vesen som gis. Kroppen din heller ikke oxygenate dine mange muskler og organer hensiktsmessig hvis du holder pusten. Det er viktig for deg å puste under aerobe øvelser. Oksygene er hensikten bak aerobic --- brenne kalorier og fett ved å få nok oksygen til kroppen og blodet. Hvis du holder pusten mens du kjører, vil du til slutt bli ør eller besvimer. Løping krever energi, som du raskt vil tape hvis ikke etterfylles med mer oksygen.

Toksisitet i Breath-Holding

Breathing utviser flere giftstoffer fra kroppen din. Holde pusten holder disse giftstoffene inni, slik at mer tid for dem å fordele seg rundt kroppen din og manifest. Mangelen på oksygen er bevist å være et hovedproblem blant personer med kreft eller andre alvorlige sykdommer. Toksiner ta unna den energien du kunne ha. De holder du ser alderen eller syk. Når du holder pusten, hold deg inn på sykdom, når du kan bare slippe den. Bedre pust forbedrer hudens utseende. Maksimer puste innsats ved å slippe uønskede giftstoffer for å forbedre helsen.

Ulike pusteteknikkerBreathing er noe folk kan kontrollere og som er nødvendig for overlevelse og helse. Breathing bringer oksygen til blodet, noe som er gunstig for å opprettholde helse. Grunne pust ikke oksygenering av blodet, noe som betyr at giftstoffer formere forårsaker en til å føle seg sliten og til slutt fører til feil organ. Lære noen enkle pusteteknikker kan holde blodet oksygenrikt, hjelp i avslapping eller bidra til å revitalisere og energi til kroppen.

Fordelene ved dyp pusting

Membranen, luftrør og lunger utgjør luftveiene. Hele systemet er beskyttet av brystkasse. Lungene fungerer bedre når vi inhalerer dypt, og de fleste mennesker ikke puste ordentlig fører til grunne pust. Grunne pust er skadelig på helsen, fordi karbondioksid er utvist for fort, overstimulating nervesystemet. Dyp pusting hjelper nervesystemet ved å utløse en avspenningsrespons og bringe en følelse av ro i kroppen.

Avslappende pusteteknikk

Denne avslappende teknikk er enkelt og kan gjøres hvor som helst, men det er best å finne et sted hvor du kan sitte med ryggen rett. Begynn med å utvise all luften i lungene dine, det nære munnen og mentalt telle som du inhalerer gjennom nesen til du teller til fire. Hold luften i lungene som du mentalt telle til syv. Puster langsomt gjennom munnen vår for mens du teller til åtte. Gjenta hele syklusen, og fortsette å gjøre dette for totalt fire ganger.

Stimulerende pusteteknikk

Den stimulerende pusteteknikk gir kroppen en energi boost. For å gjøre denne øvelsen, holde munnen lukket. Pust inn og ut gjennom nesen ved hjelp av raske åndedrag. Deres exhales og inhalerer bør være den samme varighet og så kort som mulig. Prøv å gjøre tre i-og-ut sykluser per sekund, puster normalt etter hver syklus. Ikke overstige 15 sekunder første gang. Du kan øke varigheten av fem minutter hver gang du gjør øvelsen, og jobbe opp til et helt minutt.

Meditasjon Breathing

Telle pust, eller meditasjon puste, er en enkel teknikk som brukes i Zen praksis. Start med å plassere deg selv i behagelig stilling med å holde ryggraden rett. Deretter puste naturlig. Til å begynne, telle mentalt til en første gang du puster ut, deretter to andre gang, og så videre opp til en teller til fem. Aldri telle høyere enn fem. Fortsett denne øvelsen i 10 minutter for effektiv mekling.

Hva er funksjonen av lungene?

Hva er funksjonen av lungene?


Lungene er et par av organer som ligger i brysthulen som utfører respirasjon. Dette er ca 12 inches lang. Lungene er en beskyttende membran. Området mellom de to lunger kalles mediastinum, som inneholder hjerte, luftrøret, spiserør og blodkar. Lungen er beskyttet av brystkasse.

Formålet med lungene

Formålet med lunge er oksygen for å gå inn i legemet, mens fjerning av karbondioksid. Oksygen gir kroppen med energi, mens karbondioksyd er en kroppslig avfall produsert av cellulær metabolisme som samler seg i de vev i kroppen.

Statistikk

Ifølge American Lung Association, lungene puster i 8000 til 9.000 liter luft luft daglig for å møte etterspørselen av 8,0000 til 10.000 liter blod som pumpes inn gjennom hjertet.

Breathing

Lungene oxygenate kroppen fordi luften pustes inn via nesen eller munnen. Når en person puster inn, lungene utvide og trenger hjelp fra andre muskler for å fungere skikkelig. Når en person puster ut, eller puster ut, trenger lungene ikke trenger hjelp.

Respirasjon

Funksjonen til lungene, er å opprettholde kroppens respirasjon, det vil si at lungene bringe oksygen til blodet via alveolene, eller små blærer i lungene. Når oksygen kommer inn i blod, hemoglobin plukker den opp og transportere den i hele kroppen. Lungene fjernes også karbondioksyd fra blodet, avhending av avfall ved produktet av legemet. Når lungene ikke fungerer ordentlig, betyr det at oksygen ikke kommer til kroppen, og at de må jobbe hardere for å fungere. Problemer med lungene, som for eksempel lungebetennelse, lungesykdom, astma eller andre problemer legge mer vekt på kroppsfunksjoner.

Beskyttelse

Nesen virker som et filtreringssystem, redusere antallet irriterende stoffer som kommer inn i lungen. Nesen tilfører også varme og fuktighet til luften. Puste inn gjennom munnen filtrerer ikke oksygen, slik at flere irritanter kan leveres til lungene. Lungene også beskytte seg selv ved å hoste, så det kan utvise irritanter enkelt. Når lungene er irritert, muskel omgitt lungene begynner å stramme for å holde en irriterende ut. Denne innstrammingen fører til en krampe, noe som kan gjøre det vanskeligere å puste. Disse kan være signaler til kroppen om at det er en infeksjon eller irritasjonsmoment som bør unngås eller behandles.

Forskjeller mellom trykkstøtte og BiPAP

Forskjeller mellom trykkstøtte og BiPAP


BiPAP, Bi-level Positive Airway Pressure, er en merkevare-navnet for en type i hjemmet ventilator system. Personer med søvnforstyrrelser, hovedsakelig søvnapné, bruke maskiner som BiPAP eller CPAP, Continuous Positive Airway Pressure, for å hjelpe dem puste kontinuerlig gjennom hele natten. Den BiPAP er en spesialisert maskin beregnet for personer med visse typer søvnapné. Trykkstøtte er et helsekonsept som bidrar til å gjøre at folk som trenger søvn maskiner er i stand til å innhalere og puster effektivt.

Sleep Apnea

Søvnapné er en lidelse der en person slutter å puste med jevne mellomrom gjennom natten. Folk kan ha søvnapné hele livet eller utvikle det senere. Problemet med behandling av søvnapné er at personen sover når puste lapse oppstår. Behandling av søvnapné er rettet mot å sørge for at pasienten puster uten pauser.

Machine Technology

CPAP og BiPAP er en del av de nyere teknologier som brukes til å behandle søvnapné. Pasienten setter på en ansiktsmaske, og en maskin tvinger luft inn i masken gjennom hele natten. Pasienten får ikke oksygen fra en tank; Snarere maskinen i enkle sykluser rommets luft og sender den inn i masken. Pasienten setter et trykk for luften å bli skjøvet gjennom masken. Tvungen luft kommer ut på at trykket mens maskinen er på. Hvis pasienten stopper å puste, den trykksatte luften tvinger pasienten til å puste.

BiPAP

Den BiPAP maskin spesielt har to trykkinnstillinger. Pasienten kan angi et trykk for inhalering (IPAP), som er trykket i den tvungen luft som kommer inn i masken. Pasienter kan også sette et trykk for exhaling, kalt EPAP, noe som betyr at pasienten trenger å puste ut med en lavere hastighet enn den maskin tvinger luft inn i masken. Den BiPAP fungerer godt for folk som trenger en høy innånding trykk eller som har lungeproblemer som hindrer utpust.

Trykkstøtte

Forskjellen mellom inn- og utpust presset kalles trykkstøtte. For pasienter med søvnapné, dette trykket støtte fungerer som en avlastningsventil, slik at dem fordelen av høytrykksluft for å hindre apneas samtidig puste ut med en normal hastighet. Noen maskiner har også auto-justering funksjoner som vil endre trykkstøtte basert på indikatorer fra pasientens pust.

Hvordan kan et Gas Mask Beskytt Someone?

Gassmasker ble oppfunnet under den første verdenskrig som svar på en ny faktor på slagmarken, kjemisk krigføring. Gassmasker kan beskytte en person ved direkte å fjerne farlige giftstoffer eller ved å gi en lufttilførsel atskilt fra naturen. Selv om gassmasker kan beskytte mot risikoen for en biologisk og kjemisk angrep, trenger en person til å bli kjent med hvordan du bruker en gassmaske på riktig måte.

Historie

Ifølge Royal Society of Kjemikere, oppfunnet Edward Harrison gassmaske under første verdenskrig for å beskytte britiske tropper fra tysk gassing. Harrison arbeid reddet utallige liv, men det testing av gassmaske til slutt kostet Harrison sitt eget liv. Harrison og hans team tilbrakte mange timer testing av gassmaske på seg selv. Tre år etter å perfeksjonere masken, døde Harrison.

Partikkel Fjerning

En partikkelfilter fjerner direkte luftbårne patogener før en person begynner å puste dem inn i lungene. Et elektrostatisk filter er satt over munnstykket og samler farlige gifter i filteret for senere fjerning. Dette er grunnen til at en gassmaske krever nøye vedlikehold; filtrene til slutt blir tilstoppet med sporer eller kjemiske rester.

Lufttilførsel

Et selvstendig pusteapparat, SCBA for kort, gir en tilførsel av luft til brukeren i stedet for å filtrere ut farlige kjemikalier. Masken er direkte koblet til en tank med komprimert luft. Dette er ofte brukt for marine miljøer, derav begrepet dykker og farlige miljøer som vil tette et filter maske for fort, som kjemper en brann.

Trening

USA regjeringen ikke bifaller ikke noe enkelt gassmaske, men Centers for Disease Control tester sikkerheten til masker som brukes av ansatte på jobb. På grunn av mangfoldet av gassmasker på markedet, er det foreslått av CDC at en individuell praksis bruke en maske for beredskap. Dette omfatter gjennomgang av hva en spesiell maske beskytter mot og hvordan å opprettholde den.

Advarsel

Ifølge CDC Respirator faktaark, ikke en gassmaske garantere ikke sikkerhet fra biologiske og kjemiske giftstoff. Noen gifter angripe gjennom huden, og trenger ekstra beskyttelse. Gassmasker også gir ikke oksygen i tilfelle brann. Kassettene på en gassmaske kan også slites ut, så å erstatte dem ofte er avgjørende for å sikre maksimal sikkerhet.

The Effect of Sulfur on Water

The Effect of Sulfur on Water


Det siste de fleste av oss forvente når du slår på springen er å bli møtt av lukten av råtne egg. Det er spesielt problematisk når du tar en dusj. Svovel i vann, mens ikke en hyggelig forekomst, er vanligvis ikke en grunn til bekymring, og det er tiltak du kan ta for å redusere eller eliminere ubehagelig lukt.

Hvordan svovel komme inn vann?

Drikkevann i enkelte deler av USA inneholder svovel i form av sulfater, en kjemisk kombinasjon av de to elementene svovel og oksygen, noe som gir vannet en karakteristisk lukt av råtne egg. Sulfater komme inn i vannet når det strømmer gjennom jord med store mengder av organisk materiale inneholdende sulfater eller perkolerer gjennom bergartslagene inneholdende svovelkis, et mineral bestående av jern og svovel. I noen områder av landet, der det er store forekomster av kull eller petroleum, plukker grunnvann opp svovelforbindelser fra disse mineralene.

Hva skjer med svovel i vann?

Naturlig forekommende bakterier, som kalles svovelreduserende bakterier, bruker svovelforbindelser som en kilde til energi. I prosessen med å trekke ut energi fra sulfater, er hydrogensulfidgass produsert, kilden til råtne egg lukt. Svovelreduserende bakterier trenger ikke oksygen, så er ofte funnet i lave oksygen miljøer som dype brønner, vannrør, varmtvannsberedere og vann myknere.

Er svovel i vann skadelig?

Sulfater som finnes i drikkevann kan ha en lakserende effekt på mennesker og dyr. Over tid, både dyr og folk blir vant til sulfater i vannet, og er ikke lenger plaget av dem. Hydrogensulfid er en giftig gass, men er vanligvis ikke tilstede i drikkevann i farlige konsentrasjoner. I noen tilfeller kan nærvær av hydrogensulfidgass indikerer forurensning av vanntilførselen ved kloakk. Av denne grunn er det en god idé å ha din vann testet for fekal bakterier hvis hydrogensulfid er til stede.

Testing for svovel i drikkevann

De fleste stater har vann testing laboratorier og gi kits med å ta vannprøver. Det er viktig når man ber en kit for å la laboratoriet vet at de vil bli testet for svovel, som et konserveringsmiddel må benyttes i slike tilfeller for å hindre at hydrogensulfidgass oppløst i vannet fra å unnslippe før det kan bli testet. Siden lukt i vannet kan komme fra mange kilder, er det også viktig spørreskjemaet sendes med kit fylles ut nøyaktig for å hjelpe til testlaboratoriet bestemme riktig årsaken til problemet.

Behandling av svovel i drikkevann

Løsningen kan være så enkel som støt behandle brønner med klor for å drepe svovelreduserende bakterier. Andre muligheter er å få vann fra en annen kilde, bruk av flaskevann eller installere et vannbehandlingssystem. Vannbehandlingssystemer vanligvis behandle hele vanntilførselen til hjemmet. I det lange løp, kan dette alternativet være billigere enn flaskevann eller bore en ny brønn. Selvfølgelig, hvis lukten ikke bry dere, er den minst kostbare alternativet for å ignorere det.

Typer Portable Oxygen for bruk i hjemmet

Typer Portable Oxygen for bruk i hjemmet


Mange komplikasjoner kan oppstå når blod oksygen nivå dip til farlig lavt nivå, for eksempel problemer med å sove, komme rundt eller bare puste. Leger vil ofte bekjempe lave blodoksygennivå, ofte et resultat av en kronisk lunge tilstand, ved å foreskrive oksygen til hjemmebruk. Hver av de tre hovedtyper av bærbar oksygen til bruk i hjemmet har sine egne fordeler og ulemper.

Væske

Oksygen blir til en flytende ved ekstremt lave temperaturer. På grunn av at gassen tar opp 860 ganger mindre plass når den flytende, denne metoden fungerer godt for lagring av bærbare oksygen. I disse systemer er flytende oksygen som er lagret i en stor, sentral enhet fast montert et eller annet sted i hjemmet. Pasienten kan deretter bruke en puste reservoar for å slå den lagrede flytende oksygen inn i gass trengs for å heve blodoksygennivå. Aktive individer kan foretrekker denne type system fordi en bærbar tank kan fylles fra den større tanken, slik at pasientene mobiliteten er gjort mulig med evnen til å være borte fra den faste tank i flere timer. Hjem tanker krever regelmessig påfyll, men.

Komprimert

En annen måte å gjøre potensielt store mengder oksygen passer inn i en liten beholder, er å trykksette eller komprimere det. Denne komprimerte oksygen blir deretter plassert i en sylinder av stål eller aluminium og deretter returnert til sin gassformige tilstand når den brukes med en regulator. Dette systemet lagrer ikke store mengder oksygen og er ideell for noen som ikke trenger å bruke oksygen ofte, men som holder den rundt for visse aktiviteter eller nødhjelp. Den komprimerte oksygen kan sitte i tanken over lengre perioder - så lenge tanken forblir stående i lagring.

Konsentrert

Vanligvis den største av de tre systemene, konsentrert oksygen enheter er omtrent på størrelse med et vindu klimaanlegget. En konsentrator lagrer ikke oksygen, som de andre systemer gjør. Snarere, behandler den luften som allerede er i et rom, fjerning av nitrogen og konsentrering av oksygen for personlig bruk. På grunn av dette designet, aldri det krever påfylling, som enkelte brukere kan finne praktisk. Det er også enkelt å bruke og relativt pålitelig. Likevel, det har en lavere effekt enn et væskesystem, og er kun egnet for oksygen resepter som ikke overstiger 4 til 5 liter per minutt. Systemet bruker også strøm til å kjøre og kan kreve regelmessig vedlikehold for å hindre sammenbrudd.

Sikkerhet

For alle disse metoder for å konsentrere eller lagring av oksygen, må pasienter bruke en liten, plastrør som kalles en nesekanyle å transportere oksygen fra systemet til sine luftveier (typisk gjennom nesen). Fordi pasientene vil være å ta dette konsentrert oksygen med dem rundt i huset mens du utfører visse oppgaver, sikkerhetsmessige hensyn er viktig å huske på. Oksygen er mer brennbart enn vanlig luft, slik at pasienter ikke skal røyke eller lage mat med åpen flamme mens iført en aktiv kanyle. Imidlertid kan pasienter spise og drikke med enheten aktivert, noe som kan bidra til å avlaste kortpustethet som noen ganger oppstår med å spise.