Digidexo.com

klassiske symptomer hic

Ni klassiske symptomer på depresjon

Klinisk depresjon har ni klassiske symptomer. Disse symptomene er definert av American Psychiatric Association og ofte danner grunnlaget for en diagnose av klinisk depresjon. Depresjon blir diagnostisert når fem eller flere av disse symptomene er tilstede nesten dager over en to-ukers periode. I tillegg må ett av symptomene være enten vedvarende tristhet eller tap av interesse for aktiviteter.

Konstant Tristhet eller Håpløshet

To av de ni klassiske symptomer på depresjon er stadige følelser av tristhet eller håpløshet. Noen ganger denne tristheten resulterer i fysiske symptomer, som for eksempel endringer i appetitt, som kan utløse andre symptomer. Konstant håpløshet kan også utløse tap av interesse for vanlige aktiviteter.

Trouble Sleeping eller fatique

Ubehandlet depresjon kan føre til både problemer med å sove, eller søvnløshet og tretthet. Selv om problemer med å sove kan føre til tretthet, kan disse to symptomene også vises uavhengig av hverandre.

Føler Verdiløs eller Håpløst

Føler verdiløs eller håpløs er to flere tegn på depresjon. Følelser av håpløshet kan også være ledsaget av en følelse av hjelpeløshet, noe som kan resultere i et tap av interesse for vanlige aktiviteter.

Betydelig Weight Change

Denne endringen i vekt kan enten være vektøkning eller vekttap. Ofte blir endringer i vekt som utløses av en av de andre symptomer, slik som ikke spiser på grunn av en håpløs følelse eller å stole på mat for humør havet.

Konsentrasjonsvansker

Dette kan være ledsaget av hukommelsesproblemer og vanskelighets beslutninger og interferens med normal kognitiv evne.

Tap av interesse i favorittaktiviteter

Dette kan inkludere en nedgang i seksuell interesse eller spise og kan forstyrre relasjoner. Tap av interesse i å spise kan forårsake en annen klassisk symptom på depresjon, vekttap.

Hvor får du hjelp

Folk opplever noen av disse symptomene bør søke hjelp. Vanlige første trinn omfatter en primær omsorg lege eller et fellesskap mental helse anlegget. Selv om det er mange måter å behandle depresjon, vanlige metoder omfatter veiledning eller antidepressive medikamenter som øker mengden av serotonin i hjernen, som motvirker en kjemisk ubalanse som kan utløse klinisk depresjon.

Klassiske symptomer på depresjon

Depresjon er en vanskelig og mentalt ødeleggende lidelse, om en person er mildt eller klinisk deprimert. En person som lider en alvorlig depressiv episode er diagnostisert med alvorlig depresjon, mens en som er kontinuerlig deprimert, men ikke alvorlig så er diagnostisert med dystymi.

Fysiske symptomer

Personer med depresjon opplever ofte endringer i fysisk oppførsel. Depresjon ofte endrer søvnmønster, slik at personen til å sove for mye eller lider av søvnløshet. Tretthet eller mangel på energi er sannsynlig med depresjon, som er appetitt endringer, noe som kan resultere i så mye som en 5 prosent vektøkning eller tap i løpet av kort tid.

Psykiske symptomer

En person med depresjon begynner å oppleve følelsen av verdiløshet, self-hat og / eller skyld. De blir veldig distrahert, ute av stand til å tenke klart, ta avgjørelser eller konsentrat. Uro, rastløshet og irritabilitet kan forekomme, og han kan trekke seg fra sosiale aktiviteter eller de han pleide å nyte. Følelse av hjelpeløshet, håpløshet og fortvilelse er karakteristisk for depresjon, som er tanker om døden eller selvmord. Av og psykotiske symptomer, som hallusinasjoner eller vrangforestillinger, er til stede.

Utbredelse av symptomer

Disse er alle symptomer på depresjon, men ikke alle nødvendigvis er tilstede i et individ som lider av sykdommen. To deprimerte mennesker kan oppleve helt forskjellige symptomer; Man kan være generelt irritabel og lider av søvnløshet, mens den andre er mer passiv, sover mye og er opptatt av tanker om fortvilelse.

Dystymi

Dystymi er en mildere form for depresjon og kan forlate den lidende med en pessimistisk holdning, skyldfølelse, tap av interesse og sosial tilbaketrekning. I tillegg, vektøkning eller tap, lav selvfølelse, kronisk utmattelse eller konsentrasjonsvansker kan forekomme. Dystymi kan vare år, men er ikke så alvorlig.

Diagnose

Ofte går depresjon ubemerket fordi den enkelte attributter hans depressive følelser til problemer på jobb, skole eller relasjoner, men hvis noen av disse vedvarer i mer enn to uker han skulle snakke med et familiemedlem, venn eller psykisk helse spesialist.

Klassiske symptomer på magesår

Ifølge National Digestive Diseases Clearinghouse, magesår er sår som finnes på enten magen fôr eller begynnelsen del av tynntarmen. Symptomene varierer fra person til person. Noen pasienter kan ikke opplever symptomer i det hele tatt, men det er ikke normen.

Statistikk

Ifølge Mayo Clinic, vil om lag 10 prosent av amerikanerne utvikle noen form for sår i sin levetid.

Årsaker

Det er årsaken til mange peptiske sår, inkludert bakterier (spesielt Helicobacter pylori), kan anvendelsen av aspirin og aspirin-inneholdende produkter og smertestillende midler som ibuprofen. Stress og matvalg bare gjøre sår verre; de ikke forårsaker dem.

Vanlige symptomer

Vanlige symptomer på magesår inkluderer magesmerter mellom navlen og brystbenet som er kjedelig eller brenning, som kan komme og gå, og oppstår kort tid etter å ha spist eller når magen er tom. Smerten vanligvis blusser om natten. Smerten kan lette når du spiser og redusere med bruk av antacida som Tums.

Andre symptomer

Fordi de vanlige symptomene ovenfor dreie seg spising, vekttap (på grunn av mangel på appetitt), mage oppblåsthet og raping kvalme og til og med med eller uten oppkast kan forekomme.

Emergency Symptomer

Du må ringe en lege eller gå til nærmeste akuttmottaket hvis du utvikler plutselig sterke smerter i magen, hvis du begynner å kaste opp blod (ser ut som kaffegrut) eller har blodig avføring (de vil se ut som svart tjære). Noen av disse symptomene kan bety indre blødninger og perforasjon.

Typiske Tidlig MS-symptomer

Multippel sklerose (MS) er en sykdom i autoimmune system. MS er en ødeleggende sykdom som påvirker sentralnervesystemet, som påvirker kommunikasjon mellom hjerne og kropp. I ekstreme tilfeller av multippel sklerose personer kan miste evnen til å gå og snakke.

Beliggenhet

Fordi symptomer på MS kan påvirke hvilket som helst del av kroppen, avhengig av plasseringen av de berørte nerve kan symptomer varierer fra person til person.

Tidlige tegn

Tidlige symptomer kan komme og gå. I tidlige stadier av multippel sklerose, kan en person ha symptomer på tretthet og svimmelhet som går bort og avkastning. Dette gjelder med alle symptomer relatert til MS. De kan gå inn i remisjon og tilbakefall når som helst.

Klassiske symptomer

Vanskeligheter med å gå, snubler og koordinere kroppslige bevegelser som armer og ben er klassiske symptomer på MS.

Behandling

Medisiner kan være foreskrevet for å behandle symptomene på MS. I tillegg kan ergoterapi lære deg hvordan du kan styrke dine muskler og hjelpe deg å lære nye måter å utføre dag-til-dag oppgaver.

Prognose

Det finnes ingen kur for multippel sklerose; Når prosessen er i gang, kan den ikke stoppes.

Tegn og symptomer på primær progressiv MS

Omtrent 400.000 amerikanere lider av multippel sklerose (MS), en nevrologisk tilstand forårsaket av ødeleggelse av isolasjonen rundt nerver. Primær progressiv MS er en av fire kategorisert typer av sykdommen.

Betydning

Primær progressiv MS påvirker omtrent 10 til 15 prosent av pasientene, ifølge All About MS. Denne typen MS er preget av klassiske symptomer MS som forverrer og fortsette over tid.

Time Frame

Tegn og symptomer på primær progressiv MS utvikler vanligvis når du er i 30-årene og 40-årene, i motsetning til andre typer multippel sklerose som begynner i yngre alder, melder Alt om MS.

Typer symptomer

En av de vanligste symptomene på MS er tyngde eller nummenhet i armer og ben på den ene siden av kroppen din, eller i begge beina samtidig. Andre symptomer er tap av syn som vanligvis påvirker ett øye om gangen, dobbel eller tåkesyn, randomisert prikking eller smerter i hele kroppen din, en elektrisk følelse når du slår hodet, risting, mangel på koordinasjon, ustøhet når han går, trøtthet og svimmelhet .

Tegn på primær progressiv MS

Ofte, MRI avsløre lesjoner på ryggraden hos pasienter som har primær progressiv MS, men det er mulig å ha tilstanden uten å vise noen tegn til lesjoner. Andre tegn på sykdommen inkluderer tilstedeværelsen av visse proteiner i spinalvæske hentet fra en Spinal Tap og en fremkalt potensial test som avslører en bremse i nerve conduction, ifølge Cleveland Clinic.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan de tegn og symptomer på primær progressiv MS forverres over tid og komplikasjoner kan utvikles som et resultat, for eksempel alvorlig depresjon, epilepsi, glemsomhet, seksuell dysfunksjon, nedsatt blærekontroll, muskelkramper og lammelse.

Symptomer på Aspergers i Teens

Aspergers syndrom er en utviklingsforstyrrelse som gjør det vanskelig å samhandle i sosiale situasjoner. Aspergers kan være nært knyttet til å ha trekk av autisme, og det er ikke noe du kan vokse. Aspergers er en sjelden lidelse og kun effekt om tre av 10.000 mennesker. Tenåringer med Asperger kan ha klassiske symptomer på sykdommen, og sannsynligvis har utstilt dem siden barndommen.

Betydning

Aspergers ikke er en lidelse som skjer over natten. Nesten helt sikkert, hvis en tenåring viser trekk av denne ordren, gjorde han det da han var et lite barn, så vel. Aspergers er ikke noe som vil forsvinne med tiden. Det er en livslang sykdom. Men gjennom forståelse av sine egne styrker og begrensninger, kan en person med Aspergers kommer til å kontrollere sine følelser.

Mangel på sosiale ferdigheter

Tenåringer med Asperger vil ofte ha intens sosial angst. Dette er fordi de er ofte ute av stand til å lese sosiale signaler og gå med "flyt" av ting. Det er vanskelig for dem å forholde seg med andre mennesker. De foretrekker ofte rutiner og ikke liker forandring. Ensidige samtaler er også svært vanlig. De fleste snakker mye om deres favoritt interesser.

Suksess med Aspergers

På skolen, tenåringer med Aspergers ofte utmerke seg på grunn av å være svært detaljorientert. De er fokusert og mål-drevet. Mange tenåringer med Aspergers er veldig ærlig, noen ganger til det punktet av uhøflighet. Selv tenåringer med Aspergers ikke kan ha mange venner på grunn av ekstrem sosial angst, er det mulig for dem å ha nære relasjoner med andre i hele sitt liv.

Tidlige tegn

Du har kanskje lagt merke til når din tenåring var yngre, kan han ha hatt forsinket motorisk utvikling. En annen stikkordet er økt følsomhet og lett å bli overstimulert av høye lyder, smaker og skarpt lys. Han kan også ha en vanskelig tur eller snakket raskt eller ekstremt sakte.

Advarsel

Hvis du mistenker at din tenåring lider av Aspergers eller du merker en forskjell i hennes personlighet, sjekk med henne barnelege. Siden tenåring kan føles vanskelig eller malplassert, er det lett for henne å gå inn i en depresjon eller erfaring ekstrem angst. Hvis barnet ditt virker deprimert, ikke nøl med å søke hjelp.

Hvordan gjenkjenne kolikk symptomer

Hvordan gjenkjenne kolikk symptomer


Det er anslått at så mange som én av fem babyer lider av kolikk. Ordet blir brukt for å beskrive en rekke symptomer som oppstår hos unge spedbarn, karakterisert ved lange perioder med ellers uforklarlig gråter. Foreldre til barn med kolikk ofte føler seg overveldet og hjelpeløs i møte med barnets ubehag og høyt jammer. Det er viktig for foreldre å gjenkjenne symptomer for å diskutere behandlingen og ledelse med barnets barnelege. Les videre for å lære å gjenkjenne kolikk symptomer.

Hvordan gjenkjenne kolikk symptomer

•  Beregn en alder av barnet, husk at en alder av premature barn er basert på anslått forfall, ikke fødselsdato. Kolikk symptomer begynner vanligvis på rundt tre ukers alder, topp på to måneder gammel og begynner å avta på ca fire måneder.

skjelne om det er en rimelig forklaring for babyens fussiness, for eksempel sult eller åpenbare tegn på skade. I motsetning til de fleste babyer, som gråter for å angi et spesifikt behov, kolikk babyer gråter for lange perioder av gangen, tilsynelatende uten noen åpenbar grunn.

gjenkjenne mønstre i gråteepisoder. Lange perioder med utrøstelig gråt som alltid oppstår på samme tid (s) av dagen, spesielt rett etter fôring eller i skumringen, er en indikator på kolikk.

Legg merke til om barnet ditt synes å være rastløs eller juling rundt og ser ut til å ha magesmerter. En baby som bringer knærne opp mot hennes finitt magen og beveger seg rundt hvileløst stiller klassiske symptomer på kolikk.

Legg merke hvis gråt spell stopper rett etter at barnet har avføring, burps eller passerer gass, da dette er svært vanlig i tilfeller av kolikk. Det er også sannsynlig at han vil sove godt når episoden har gått.

Unngå årsakene til kolikk

undersøke om det er en mulighet for laktoseintoleranse. Laktose er det sukker som finnes i kumelk, morsmelk og de vanligste typer formel. Fordøyelsessystem av babyer som er laktoseintolerante ikke er i stand til å bryte ned sukkeret, forårsaker overdreven gassiness og generell abdominal nød.

Unngå å mate babyen kumelk eller biprodukter av disse. Noen kolikk babyer er spesielt følsomme for proteiner som finnes i kumelk. Spedbarn under 12 måneders alder er ikke ment å innta kumelk, men mange formler inneholder proteinet. Det kan også bli sendt til babyen hvis en ammende mor spiser meieriprodukter på en jevnlig basis.

Pass på at barnet ditt ikke svelger store mengder luft. Babyer svelge luftbobler både når fôring og gråt. I mange tilfeller, kan vinden blir fanget i tarmen, slik at kramper og smerte assosiert med kolikk.

Hint

  • Kolikk fortsetter å være litt av et medisinsk mysterium. Som alltid, har barnet ditt fullt evaluert for å utelukke andre årsaker til hans symptomer før settling på en diagnose av kolikk.

Lyme sykdom Symptomer

Lyme sykdom er en tilstand forårsaket når Borrelia burgdorferi, en type bakterier, infiserer blodet. Det er vanligvis overføres til mennesker gjennom flåttbitt. Behandling for Lyme sykdom er en antibiotikakur, og det er mest effektivt når det gis innen første uke av infeksjon. Noen personer som pådrar Lyme sykdom synes det er vanskelig å utrydde bakterier, og kan oppleve symptomer i mange år etter første infeksjon.

Red Ring Rundt Bite Location

Den karakteristiske symptom på Lyme sykdom er en liten rød ring plassert rundt stedet av flåttbitt. Bite området blir rød og huden vil bli hevet.

Stølhet

Personer som lider av Lyme sykdom vil også oppleve stølhet som et symptom.

Meningitt

Ubehandlede tilfeller av Lyme sykdom kan forårsake hjernehinnebetennelse som et symptom, som kan føre til ansikts lammelse, hukommelsestap og nedsatt motorisk funksjon.

Leddsmerter og hevelse

Leddsmerter er en annen klassisk symptom på Lyme sykdom, spesielt når ledsaget av hevelse.

Hornhinnen Irritasjon

Noen individer opplever betennelse og irritasjon i hornhinnen som et symptom på Lyme sykdom.

Atypisk Lyme sykdom Symptomer

Lyme sykdom er forårsaket av en bakterie, Borrelia burgdorfi, og overføres til mennesker og dyr ved flåttbitt. Sykdommen i seg selv har mange standard assosierte symptomer, men kan Lyme bakterier forårsake noen pasienter for å utvikle spesielle symptomer.

Klassiske Presentasjoner

Den blink formet utslett på stedet av flåttbitt er et klassisk kjennetegn på borreliose. Men dette utslettet bare forekommer i om lag 30 prosent av pasientene, per kanadiske Lyme Disease Foundation. Andre klassiske symptomer inkluderer merket tretthet, leddsmerter og hevelse som leddgikt og hodepine.

Atypiske symptomer

Hva gjør Lyme sykdom så vanskelig å diagnostisere, er at det kan fremstå på mange atypiske symptomer som også kan være symptomer på andre sykdommer eller tilstander som influensalignende symptomer, hodepine, magesyke og ulike utslett, per Medline Plus.

Nevrologisk

Lyme bakterier kan påvirke den syvende kranienerve og forårsake en midlertidig lammelse av en side av pasientens ansikt, omtrent som symptomer på ansiktslammelse, spesielt hvis den forblir ubehandlet. Det kan også føre til kortsiktig hukommelsestap og problematisk å konsentrere seg, i henhold til Mayo Clinic.

Psykiatrisk

Lyme kan også føre til en myriade av psykiske symptomer, inkludert humørsvingninger, søvnvansker og irritabilitet.

Mage-

Lyme pasienter kan utvikle magesyke, irritabel tarm syndrom, uforklarlig kvalme, vektøkning, vekttap, diaré og forstoppelse.

Cardiac

Pasienter med sent stadium Lyme sykdom kan presentere med kardiale symptomer som brystsmerter, pustebesvær og brystpress, som etterligner hjerteinfarkt, ifølge den kanadiske Lyme Disease Foundation.

Symptomer på systemisk lupus

Systemisk lupus erythematosus er en kronisk, inflammatorisk autoimmun sykdom som påvirker det meste kvinner. Det er vanskelig å diagnostisere, fordi det ikke er noen definitiv laboratorietest for det. Det finnes ingen kur for lupus, men det er noen behandlinger for å kontrollere sykdommen progresjon. Med systemisk lupus, danner kroppens immunsystem antistoffer som angriper normale organer og vev. Det er mange symptomer på systemisk lupus som kommer og går i fakkel og remisjoner.

Facial (Malar) Rash

En klassisk symptom på systemisk lupus er et rødt utslett som strekker seg over neseryggen og kinnben som ligner form av en sommerfugl. Utslettet kan føre til hovne kapillærer, men vanligvis ikke arr i ansiktet. Sollys kan forverre utslettet eller få den til å blusse.

Leddgikt smerte

Nitti prosent av systemisk lupus pasienter lider av leddgikt felles smerte som kan være ledsaget av betennelse. Leddsmerter kan vare i timer eller flere måneder, og varierer i alvorlighetsgrad. Det kan påvirke bare ett ledd, eller den kan bevege seg fra ledd til ledd-og blusse midlertidig. Systemisk lupus leddgikt smerte ofte skjer i morgen og blir bedre gjennom dagen, men det kan gå tilbake på kvelden.

Fever

De fleste systemisk lupus pasientene kjøre en lav grad av feber forårsaket av betennelse, i stedet for infeksjon. I en akutt lupus flare, kan feberen være mer enn 100 grader F.

Vaskulitt

Systemisk lupus pasienter kan utvikle vaskulitt, en betennelse i blodårene. Symptomene på vaskulitt er røde renner og humper på kroppen som kan danne sår og er ganske smertefullt. Vaskulitt kan forekomme i en hvilken som helst organ slik som mage, hjerte eller genitalia.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen medfører redusert blodsirkulasjon til fingre og tær, forårsaket av kulde eller stress. Det er en betennelsesreaksjon som smalner blodkar, forårsaker kramper. Koldbrann av sifrene kan oppstå i akutte tilfeller.

Andre symptomer

Symptomene varierer fra pasient til pasient med systemisk lupus, og de kan være vidtfavnende, avhengig av hva organer blir påvirket av betennelse. Andre symptomer er tretthet, brystsmerter, ankelen hevelse, nyresykdom, anemi, smertefri munnsår, urolig mage, blåmerker, beslag, endret personlighet, tørr munn, søvnvansker og håravfall.

Hvordan gjenkjenne symptomer på polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom er en genetisk nyre lidelse der cyster utvikle seg og vokse i eller på nyrene. Til slutt, cystene overta frisk nyre vev og normale funksjoner er kompromittert. Polycystisk nyresykdom er en relativt vanlig sykdom i USA, og rammer alle aldersgrupper, og både menn og kvinner. Mange folk ikke viser noen symptomer på sykdommen før de når voksen alder. I utgangspunktet kan sykdommen utvikle seg ukjent for ca 20 år før det er diagnostisert. Mens årsaken til nyre lidelse eller sykdom i ukjent, er det kjent å påvirke de med en arvelig eller familiehistorie med sykdommen.

Hvordan gjenkjenne symptomer på polycystisk nyresykdom

•  Se etter tegn på noe blod i urinen. Dette er en av de tidligere tegn på polycystisk nyresykdom.

Ta hensyn til noen kronisk historie nyre infeksjoner.

Føler magen innimellom. Hvis du føler noen form for hard masse, må du kontakte legen din umiddelbart.

Vær oppmerksom på eventuelle smerter i korsryggen område som er uforklarlig. Dette er en av de senere stadium symptomer av nyresykdom. Smerter i nedre del av ryggen kan også være ledsaget av hyppig vannlating eller økt tretthet eller generelle følelser av generell svakhet.

Undersøk dine ankler ofte. Hvis du oppdager tegn på ødem (hevelse i føttene eller ankler) la legen få vite om det.

Se etter tegn på kronisk kvalme, diaré, kortpustethet eller brystsmerter. Hver av disse symptomene bør føre et besøk til en lege, men de er også klassiske symptomer på polycystisk nyresykdom.

Hint

  • Risiko for å anskaffe polycystisk nyresykdom øker med en familie historie av tilstanden. Hvis noen i familien din historie har lidd av sykdommen, la legen få vite slik at en adekvat behandling plan kan igangsettes.
  • Venstre ubehandlet, polycystisk nyresykdom kan føre til nyresvikt eller terminal nyresvikt. Planlegge et besøk med din lege umiddelbart hvis du tror du eller en elsket en kan lide av sykdommen.

Tegn og symptomer på nyre infeksjon hos et nyfødt

Tegn og symptomer på nyre infeksjon hos et nyfødt


Pyelonephritis er infeksjon av nyre, og det er vanligvis en følge av en ubehandlet eller avansert urinveisinfeksjoner (UTI). Voksne kan lett gjenkjenne UTI symptomer i seg selv. Men nyfødte ikke klarer å verbalisere klager på symptomene. Foreldre bør kjenne tegn som kan måles eller observeres slik at de kan søke medisinsk hjelp for sine nyfødte for å forebygge komplikasjoner og unngå pyelonefritt.

Fever

Feber er den klassiske symptom på en infeksjon i mennesker i alle aldre. Det er et resultat av kroppens eget immunsystem bekjempelse invaderende organismer. En feber av enhver type i en nyfødt bør henvises til en helsepersonell for en vurdering og behandling. En ubehandlet feber kan føre til anfall og andre komplikasjoner i et barn.

Hematuria

Hematuri er betegnelsen på blod i urinen. Som en urinveisinfeksjon eller en nyre-infeksjon utvikler seg, blir vev ødelegges og frigjør røde blodceller inn i urinveiene. Normal urin bør være lys til mørk gul. Enhver skjær av rødt eller rosa kan tyde på hematuri og bør henvises til en helsepersonell.

Pain

Nyfødte kan ikke verbalisere at de er i smerte, men de kan handle annerledes når de er i smerte. Tegn på smerte i en nyfødt inkluderer irritabilitet, tap av appetitt og tap av søvn.

Hvordan gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom

Hvordan gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom


Ifølge National Institute for Diabetes, Fordøyelsen og nyresykdom, ca 22 millioner amerikanere - ca 1 i 10 - er plaget med irritabel tarmsykdom. Dessverre har et stort antall mennesker som har irritabel tarmsykdom ikke innser at de har en lidelse, eller de rett og slett ignorere symptomene. Imidlertid kan irritabel tarmsykdom bli ganske alvorlig. Hvis du selv mistenker at du kan ha denne tilstanden, bør du lære å gjenkjenne sine symptomer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom

Lær deg å gjenkjenne symptomer på irritabel tarmsykdom

•  Innse at irritabel tarmsykdom er ikke å bli tatt lett på. Statistikk viser at denne tilstanden er ansvarlig for ca 34 000 sykehusinnleggelser, omtrent tre og en halv millioner turer til legen og mer enn to millioner resepter på årsbasis.

Forstå at klinisk irritabel tarmsykdom er vanligvis diagnostisert hvis symptomene er erfarne minimum 12 uker av et helt år.

Vet at smerter, spesielt i nedre del av magen, er et av symptomene på irritabel tarmsykdom.

Merk eventuelle endringer eller svingninger i avføring, som forstoppelse eller tilbakevendende diaré, eller en veksling av begge.

Forvent å rapportere eventuelle følelse av oppblåsthet, spesielt etter et måltid, samt eventuell medfølgende gass.

Undersøk dine krakker for noen tegn til slimete, så dette er også en indikasjon på irritabel tarmsykdom.

Ring legen din umiddelbart hvis det er noe blod i avføringen siden dette kan foreslå en mer alvorlig tilstand annet enn irritabel tarmsykdom, som for eksempel tykktarmskreft eller et blødende magesår.

Hint

  • Det finnes ingen spesifikk årsak til irritabel tarmsykdom. Faktisk er det ikke anses å være en faktisk "sykdom", men et begrep som brukes for å beskrive et syndrom med et bestemt sett av symptomer.
  • Irritabel tarmsykdom er ikke nødvendigvis diagnostisert fra en bestemt diagnostisk test. Det er heller ikke påvisbart fra en kolon eksamen.
  • Symptomene varierer fra en følelse av fylde, gass, kvalme, diaré og forstoppelse. Men symptomene varierer fra person til person, så det er ingen fastsatt standard på klassiske symptomer.
  • En utskrift av dine symptomer - når de pleier å skje, hvor ofte og noen omstendighet som kan være relatert, for eksempel følelsesmessig stress eller en mat-assosiert problemet.
  • Hvis legen din har en tendens til å avfeie dine klager som alt i hodet ditt, så du kan være lurt å få en second opinion fra en annen utøver.

Infant Thrush Symptomer

Infant Thrush Symptomer


Som du stirre på barnet ditt, legger du merke til en flekk av melk på tungen, og du helle over å tørke den av, bare for å finne det ikke kommer av. Dette er et klassisk symptom på trost, en vanlig tilstand hos spedbarn. Mens sjelden farlig i friske spedbarn, kan trost føre til vanskeligheter med amming, så lær deg å få øye på spedbarn trost symptomer for å søke behandling for barnet ditt når det er nødvendig.

Årsaker til trost symptomer

Thrush er forårsaket av en soppinfeksjon i munnen. Alle har gjær i sitt fordøyelsessystem, men om nivåene av gjær blir ubalansert, utvikler han trost. Spedbarn er utsatt for denne infeksjon, fordi de ofte kommer i kontakt med gjær under passasjen ned gjennom fødselskanalen. Babyer som tar antibiotika eller utsettes for antibiotika i morsmelk kan også være utsatt for høyere risiko for trost fordi antibiotika dreper nyttige bakterier som holder gjær nivåer i den rette balansen.

Muntlige Symptomer

Det første tegnet på trost i et spedbarn vises vanligvis i barnets munn. Spedbarn med trost vil utvikle hvite lesjoner i munnen med en cottage cheese-aktig utseende, som beskrevet av Mayo Clinic. Noen mødre sier lesjonene ser ut som melk igjen i babyens munn etter fôring. Disse lesjonene kan ikke tørkes bort lett. Hvis flekkene kommer av, etterlater de seg en særegen rå området. Lesjoner vises på tungen, indre kinn, tannkjøtt, mandlene og taket av munnen, med kinnene og tungen er den mest åpenbare og utbredte steder i spedbarn.

Andre symptomer

I tillegg til de muntlige symptomer på trost, kan babyer med trost bli irritabel. Dette kan skilles fra kolikk fordi babyer med trost bli fussier når det er tid til å spise eller når suge på en smokk, og spising er ofte vanskelig. Hvis barnet er amming, kan barnet passere smitte til moren. Mange ammende mødre merke trost først når de får en infeksjon. Det fører skinnende, flassende hud på areola eller røde, sensitive og kløende brystvorter. Det kan også bringe uvanlig smerter under og mellom feedings.

Medisinsk intervensjon

Mange babyer har hvite flekker som indikerer en trost infeksjon uten andre symptomer. I disse tilfellene vil trost sannsynlig klare opp i et par uker uten medisinsk hjelp. Babyer som ikke kan sykepleier godt på grunn av trost symptomer bør oppsøke lege. En muntlig sopp medisiner som er malt på babyens munn hastigheter healing. Ammende mødre, må også behandles for å holde infeksjonen sprer seg frem og tilbake.

Forebygging trost symptomer

Foreldre kan gjøre lite for å hindre trost som et resultat av gjær eksponering under fødselen. Etter fødselen, kan foreldre hindre trost ved hjelp av antibiotika, men bare når det er absolutt nødvendig. Roper sterilisering av flaske brystvorter og smokker kan hjelpe så godt. Ammende mødre kan beskytte seg ved å la sine brystvorter tørke helt etter feedings, fordi gjær som forårsaker trost bare lever på fuktig hud. Hindre en trost infeksjon i mor vil bidra til å forhindre den i pleie spedbarn.

Symptomer etter IVF Transfer

Graviditet symptomer som kan oppstå etter in vitro fertilisering (IVF) er ikke forskjellig fra de tidlige graviditet symptomer enhver kvinne har. Når embryoene blir overført tilbake til livmoren, blir gravid, vil det fortsette som alle andre. Imidlertid må en kvinne som har gjennomgått IVF lese noen symptomer hun opplever med forsiktighet. IVF-prosedyren krever vanligvis kvinner til å ta visse hormoner som kan føre til graviditet lignende symptomer, selv hos kvinner som ikke er gravide.

Fatigue

Det er vanlig for kvinner begynner å føle trøtt innen dager etter unnfangelsen (eller i IVF pasientens sak, overføring). Dette symptomet er forårsaket av en bølge i hormonet progesteron. I naturlige graviditeter, er progesteron gitt ut av kroppen i stadig høyere beløp som hormonet er nødvendig for å opprettholde livmorslimhinnen der et befruktet egg implantater. Etter overføringen må IVF pasienter ta progesteron kosttilskudd eller injeksjoner for å opprettholde dette fôr. Utmattelsen en IVF pasienten føler etter overføring kan skyldes progesterontilskudd, eller det kan skyldes progesteron som er gitt ut av kroppen fordi en graviditet har startet.

Bryst endringer

Innen ett eller to uker etter en IVF transfer, kan en kvinne oppdager at hun har hovne eller veldig ømme bryster. Hun kan også føle henne brystvortene prikking og merker at hennes aureoles har formørket. Tidlig i svangerskapet, kan noen eller alle endringer i bryst oppstå på grunn av økt nivå av hormonene østrogen og progesteron flom kroppen. Imidlertid må IVF pasienten ta slike endringer med en klype salt, siden hun er nesten helt sikkert ta progesteron kosttilskudd som også kan utløse slike symptomer.

Kvalme

Kvalme er trolig den mest kjente tegn på graviditet. Det er forårsaket av økte mengder hormoner i kvinnens kropp. Noen ganger kvalme kan begynne så tidlig som en uke etter unnfangelsen. For IVF pasienten, kan det skje i løpet av dager av embryoene blir overført tilbake til livmoren. Til tross for dette er den klassiske symptom på graviditet, ikke alle kvinner blir kvalm. Noen kvinner føler seg helt frisk, mens andre føler seg syk hele dagen lang.

Hyppig vannlating

Et klassisk tegn på tidlig graviditet er behovet for å urinere ofte. Ifølge mars Dimes, dette symptom forårsakes delvis ved produksjon av hormonet humant korionisk gonadtropin (hCG). HCG er laget av celler som danner placenta, og under normale omstendigheter dens nærvær i kroppen er en endelig tegn på graviditet. Men mange IVF protokoller krever pasienter å ta bilder av hCG etter overføring til å hjelpe opprettholde en graviditet hvis det skjer. Dermed, hvis en kvinne har hatt en hCG skudd, hyppig vannlating kan være forårsaket av skuddet, og ikke graviditet.

Tapte tid

En IVF pasient bør forvente mensen å ankomme ca 14 dager etter overføring. Hvis mer enn 14 dager passere uten en periode, kan pasienten være gravid. Noen ganger kan en kvinne ha en betydelig lysere eller kortere periode enn vanlig --this kan være et tidlig tegn på graviditet også.

Sjøgrens sykdom Symptomer

Sjøgrens sykdom Symptomer


Det er beregnet at omtrent 1-4 millioner amerikanere lever med Sjøgrens sykdom. Sykdommen rammer flere kvinner enn menn, og de som er diagnostisert er ofte 40 år eller eldre. Det finnes ingen kur for Sjøgrens sykdom, men behandlinger er tilgjengelig som kan lette symptomene. Kunstige tårer og kortikosteroider er blant de mest vanlige legemidler som benyttes for behandling av pasienter som er diagnostisert med Sjøgrens sykdom.

Hva er Sjøgrens sykdom?

Sjøgrens sykdom er en immunsystemsykdom som ikke har noen kjent årsak. Ifølge National Foundation for Celiac Awareness (NFCA), Sjøgrens sykdom lider har en overaktiv immunsystem som faktisk angriper kroppens celler. Faktisk, for å lymfocyttene som er naturlig opprettet innenfor immunsystemet bekjempe bakterier og infeksjon angripe fuktighet kjertler i stedet.

Tørre øyne, nese og hud

Tørre øyne er et klassisk symptom på Sjøgrens sykdom. Sjogrens.org rapporterer at tørrhet i øyet kan føre til mer alvorlige øyen komplikasjoner som hornhinnen sår og øyeinfeksjoner. Men angrepet på fuktighetsproduserende kjertler forårsaker også tørrhet i nesehulen, noe som kan føre til en brennende følelse i nese og hyppig neseblødning. Mangel på fuktighet kan føre til utslett og tørr, flassende hud. Det kan også føre til tørrhet i skjeden og smertefulle samleier.

Munntørrhet

The Mayo Clinic rapporterer at Sjøgrens sykdom pasienter kan oppleve munntørrhet, en tilstand som kan fører til vanskeligheter med å svelge, hulrom og tap av smak. Munntørrhet fører ofte til en tilstand som kalles oral candidiasis, som er en soppinfeksjon.

Leddsmerter, trøtthet og nummenhet

Ifølge Artritt Foundation, kan Sjøgrens sykdom føre til ekstrem trøtthet som kan forstyrre livskvalitet. Sykdommen kan føre til nummenhet og prikking i ekstremiteter grunn perifere nervesystemet svekkelser som kan selv føre til at noen pasienter å oppleve nummenhet i ansiktet. Reumatiske lidelser så som artritt og leddsmerte er andre vanlige symptomer assosiert med Sjøgrens sykdom.

Lunger

Sjøgrens sykdom er ofte ansvarlig for bindevevsforstyrrelser som resulterer i inflammasjon. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS) av Bethesda, Maryland, denne betennelsen noen ganger fører til lungeproblemer som bronkitt og lungebetennelse. Disse betingelser er ofte et direkte resultat av lymfocytter inn i lungene.

Liver

Leveren er ofte påvirket av immunologiske sykdommer, så det er ingen overraskelse at pasienter diagnostisert med Sjøgrens sykdom også oppleve leverproblemer. Leveren utvidelse eller forhøyede levertall er blant de mest vanlige lidelser assosiert med Sjøgrens sykdom.

Pancreas

I boken "The New Sjøgrens syndrom Handbook", forfatter Steven E. Carson forklarer at pankreatitt er også et symptom på Sjøgrens sykdom. Han theorizes at bukspyttkjertelen er lik i struktur til spyttkjertler; Betennelser i både føre til en økning i amylase. Amylase er enzymet som hjelper på fordøyelsen av karbohydrater, og laboratorietester kan påvise økte nivåer, som kan hjelpe i diagnostisering av Sjøgrens sykdom.

Komplett Symptomer på hypothyroid

Hypotyreose er en tilstand som kalles også underactive skjoldbruskkjertelen; det oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke klarer å produsere visse vitale hormon i store nok mengder. Kvinner over 50 år er særlig utsatt for denne tilstanden, som kaster av balansen av kjemiske reaksjoner i kroppen, noe som resulterer i en rekke forskjellige symptomer. Symptomene på hypotyreose sjelden manifesterer seg i begynnelsen stadier av tilstanden, men kan dukke opp senere som virkningene av en underactive skjoldbruskkjertelen begynner å legge opp.

Funksjon

Den human thyroid ligner en sommerfugl i form og er funnet på basis av halsen (på forsiden). Dens funksjon er til produsere slike hormoner som tyroksin og trijodtyronin. Disse stoffene utføre mange arbeidsplasser, som for eksempel å regulere hastigheten ved hvilken kroppen bruker karbohydrater og fett, kontrollere temperaturen av legemet, politi pulsen og produksjon av proteiner. Disse hormoner i sving blir sluppet inn i systemet av hypofysen og hypothalamus. Men når visse forhold inntrer skjoldbruskkjertelen kan ikke gjøre nok av disse hormonene. Forhold som autoimmune sykdommer, strålebehandling for kreft i nakke og hode, skjoldbrusk operasjoner og behandlinger for en overaktiv skjoldbruskkjertelen kan føre til hypotyreose og dens symptomer.

Time Frame

Det er stor variasjon i symptomene på hypotyreose fra person til person. En ting som de fleste som lider har til felles er at symptomene er treg til å dukke opp, vanligvis tar år før de blir lagt merke til. Tidlig på, kan en person med hypotyreose føler deg sliten mesteparten av tiden, men noen få individer vil være i stand til å finne en underactive skjoldbruskkjertelen som årsak. Senere på, slike symptomer som forstoppelse, blek hud, verkende muskler og ledd, hevelser i ansiktet, en hes stemme og vektøkning som ikke kan forklares kan forekomme.

Effekter

Det er andre tegn og symptomer på hypotyreose. Kvinner spesielt vil klage over å være konstant kald, uansett hva temperaturen faktisk er rundt dem. Dette er på grunn av deres interne termostater går haywire grunn av mangel på hormonet balansering. Dette er et klassisk symptom på hypotyreose. Andre mennesker har en tendens til å miste håret, utvikle sprøtt hår og negler, og blir lett irritert eller deprimert. Merkelige menstruasjonssykluser kan skje med noen kvinner, og menn og kvinner både kan miste sexlysten som et symptom. Noen ganger også hukommelsestap kan være forårsaket av tilstanden.

Betydning

Det er mulig for en person i alle aldre til å utvikle hypotyreose. Selv spedbarn og ungdom kan få det; babyer født med skjoldbrusk problemer vil til slutt vise symptomer. Disse omfatter en gulfarging av hudfarge kjent som gulsott, da de nødvendige hormoner som tillater til leveren for å arbeide på riktig måte er ikke tilgjengelige. Babyer med hypotyreose vil være utsatt for kvelnings ganske ofte, har en stor tunge og oppblåst i ansiktet, og ikke klarer å legge på seg eller vokse på en normal måte. De vil være trøtt hele tiden, og hvis tilstanden ikke blir diagnostisert og behandlet, kan mental retardasjon forekomme. Barn og tenåringer med hypotyreose vil bli hemmet i vekst, har en forsinkelse i riktig tenner utvikling og har psykiske begrensninger.

Advarsel

Gått ubehandlet, kan symptomene på hypotyreose bli alvorlig. Noen ganger en forstørret skjoldbruskkjertel, en tilstand som kalles struma, kan utvikle seg. Myxedema er en sjelden sett avansert form for hypotyreose som kan være dødelig, og inkluderer symptomer som pustevansker, senket blodtrykk, kroppstemperatur under det normale og mangel på energi. Pasienten med denne formen for hypotyreose kan forfalle i koma og aldri gjenopprette.

Angina symptomer hos kvinner

Angina symptomer hos kvinner


Kvinner opplever angina symptomer annerledes enn menn. Forstå denne forskjellen er nøkkelen til å oppdage angina hvis du er kvinne. Angina er ikke en sykdom, men et symptom på koronarsykdom. Gjennom bruk av hensiktsmessige behandlingsformer, kan angina kontrolleres, redusere smerte og avbrudd i dine daglige aktiviteter.

Identifikasjon

Angina pectoris, vanligvis kalt angina, er en type av brystsmerter som oppstår når blodstrømmen til hjertet blir redusert på grunn av koronar hjertesykdom. Smerte oppstår fordi hjertet ikke får alt oksygenet den trenger i blodet. Angina var tenkt å være mer utbredt hos menn i mange år, men en studie utført ved University College London Medical School fant at forekomsten av stabil angina er litt høyere hos kvinner enn menn. Detaljer fra studien ble publisert i tidsskriftet "Circulation" i 2006, etter en studie ble gjennomført som fulgte 400.000 mennesker i 31 land.

Symptomer

Klassiske symptomer på angina inkluderer brystsmerter, tyngde, trykk, klemme eller tetthet i brystet. Kvinner er mer sannsynlig å rapportere pulserende, knivstikking eller skarpe smerter og kan også oppleve magesmerter og kvalme. Fordi kvinners symptomer er ikke alltid umiddelbart anerkjent som angina, kan diagnosen bli forsinket.

Typer

Symptomer på stabil angina tendens til å oppstå når hjertet er tvunget til å jobbe hardere, for eksempel under trening eller anstrengelse, eller i tider med stress. Smerten vanligvis bare varer noen få minutter og går bort hvis du hviler eller bruke angina medisiner. Andre symptomer kan være dårlig og smerter i armer eller rygg.

Ustabil angina oppstår selv når du ikke er aktiv og ikke følger det normale mønsteret du har opplevd med angina. Smerten varer lenger, er mer alvorlig, og kan ikke gå bort selv om du bruker medisiner. Hvis du har hatt stabil angina og plutselig utvikle symptomer på ustabil angina, kan du være å ha et hjerteinfarkt, og bør tas til legevakten umiddelbart. Variant, eller Prinzmetals angina, forårsaker alvorlig smerte som skjer når du er inaktiv. Forbigående koronararteriespasmer er vanligvis ansvarlig for denne formen for angina.

Diagnose

Etter å ha tatt en medisinsk historie og ber deg om å beskrive dine symptomer, vil legen bestille flere tester. Under en stresstest, vil du bli bedt om å gå på en tredemølle mens hjertet ditt blir overvåket av en elektrokardiograf (EKG) maskin. Siden angina ofte oppstår når du bruke deg selv, gir en stresstest leger en god ide om omfanget av problemet. En EKG brukes også til å oppdage uvanlige hjerterytme som kan indikere angina. En ekkokardiogram, en test som bruker lydbølger til å vise et bilde av ditt hjerte, kan brukes til å finne ut om symptomene er relatert til en blodstrøm problem eller skade på hjertet. Nuclear stresstester måle blodstrømmen til hjertet, mens koronar angiografi bruker røntgen for å se inni blodårene i hjertet. Røntgenundersøkelse kan være nyttig i å utelukke andre tilstander som kan forårsake symptomer som ligner på angina.

Behandling

Behandling for angina er rettet mot å redusere symptomene og risikoen for hjerteinfarkt. Hvis du er diagnostisert med angina, vil du bli bedt om å gjøre visse endringer - som hviler ofte når du trener, å miste vekt, spise sunn mat og unngå store måltider. Det finnes en rekke medisiner som kan bidra til å forbedre blodgjennomstrømningen til hjertet ditt, blokkere kolesterolfremkallende stoffer i ditt hjerte eller forebygge blodpropp. Nitroglyserin, et stoff som brukes til å bidra til å åpne blodårene, er den mest kjente behandling for angina. I noen tilfeller kan det være nødvendig med angioplasti for å åpne tilstoppede arterier. Angioplasty oppnås ved å blåse en liten ballong i en arterie for å åpne blodårene, og deretter plassere en stent i arterien slik at den forblir åpen. Koronar bypass kirurgi kan anbefales hvis du har en fullstendig blokkering som ikke kan bli hjulpet av angioplastikk. I denne prosedyren, er en arterie eller vene fra en annen del av kroppen din plasseres i ditt hjerte for å omgå den tilstoppede delen av arterien.

Tegn og symptomer på et hjerteinfarkt i ung kvinne

Hjertesykdom er vår nasjons nummer én morder. Ifølge kvinner Heart Foundation --- er det rundt en halv million hjerteinfarkt dødsfall i USA hvert år, og halvparten av dem er kvinner. Stiftelsen sier hjertesykdom hos unge kvinner står for rundt 16.000 dødsfall i året. Faktisk, sier grunnlaget så mange kvinner dør av hjertesykdom i alderen 40 og 60 som brystkreft.

Viktigheten av Recognition

Å finne ut om du har et hjerteinfarkt kan være vanskelig hvis du er en ung kvinne. Ifølge Mayo Clinic, kan kvinner ha "alt, ingen, mange eller noen av de typiske hjerteinfarkt symptomer." Siden medisinske eksperter sier får behandling så raskt som mulig er viktig, er det viktig å vite alle mulige tegn og symptomer på hjerteinfarkt.

Brystsmerter eller ubehag

Dette er den vanligste symptomet på et hjerteinfarkt. Den brystsmerter kan føles som en verke, trykk, fylde eller klemme i midten av brystet. Denne smerten ville vare mer enn noen få minutter, og kan komme og gå. Men Mayo Clinic sier at kvinner er mer sannsynlig enn menn å ha noen brystsmerter under et hjerteinfarkt.

Angst

Angst er også en typisk hjerteanfall symptomet. Hvis du har et hjerteinfarkt, kan du oppleve en følelse av undergang, eller du kan føle deg som om du har et panikkanfall. Du kan også føle deg svimmel og ør, som om du kan passere ut.

Andre typiske tegn og symptomer

Mennesker som opplever hjerteinfarkt ofte opplever kortpustethet. De ender opp med å bryte inn i en svette med kald, klam hud, og kan føle seg syk til magen eller oppkast.

Ikke-så-typiske symptomer

The Mayo Clinic sier at kvinner kan føle ubehag i nakke, kjeve, skulder, øvre rygg eller mage. De kan også føle at de har halsbrann og kan ha uvanlig eller uforklarlig tretthet. Kvinne Heart Foundation sier nesten tre fjerdedeler av kvinnene oppgir å ha influensalignende symptomer i minst et par uker før de har mer alvorlige brystsmerter eller alvorlig pustebesvær.

Ifølge Mayo Clinic kardiolog Sharonne Hayes, er disse ikke regnes som "kvinners symptomer", men de er symptomer kvinner er mer sannsynlig å føle. Legen sier også kvinner er mer sannsynlig å oppleve kvalme eller oppkast.

Diagnostisering yngre kvinner

Hayes har behandlet kvinner i 30-årene og 40-årene som har hatt hjerteinfarkt og sier at hvis en yngre kvinne går til legevakten med "ganske klassiske symptomer," beredskap arbeidere ofte kanskje ikke tror hun er å ha et hjerteinfarkt. Legen sier selv kvinnen med symptomer kanskje ikke tror det er et hjerteinfarkt. Hayes sier yngre kvinner kan ha mer av de såkalte "ikke-klassiske" symptomer uten brystsmerter.

Hva du skal gjøre

Hvis du føler at du har et hjerteinfarkt, bør du ringe legen din eller 911 med en gang. En gang på legevakten, en yngre kvinner opplever tegn og symptomer på hjerteinfarkt må fortelle sykepleierne og legene hvorfor hun kom inn, fordi hun må få de riktige testene --- og akuttmottaket arbeidere kan ikke være vurderer et hjerteinfarkt med mindre personen bringer det opp, sier Hayes.

Symptomer på alvorlig koffein tilbaketrekning

Som den mest brukte og lett tilgjengelig stimulerende tilgjengelig, har koffein ingen parallell i form av utbredt avhengighet. Fra morgen kaffe til energidrikker, noen mennesker opplever en koffein-fri tilværelse. En lav til middels nivå av koffein avhengighet er sosialt akseptabelt, og ofte oppmuntret. På grunn av dette, på et eller annet tidspunkt i livet, millioner av mennesker opplever noen symptomer på koffein tilbaketrekning. Høyere toleranse og lengre historie av koffein avhengighet kan føre til alvorlig koffein tilbaketrekning.

Tidslinje

Koffein har en halveringstid på åtte timer i det menneskelige legeme. Som sådan, begynner koffein tilbaketrekking vanlig innen åtte til 12 timer etter siste dose, med symptomer peaking mellom 24-48 timer. Abstinenssymptomer kan vare i opptil en uke, betinget av ditt nivå av avhengighet.

Doser

Tre kopper kaffe per dag regnes som en standarddose, og ti og opp regnes som overdreven. Med utstrakt bruk av energidrikker og kosttilskudd, har koffein inntak nådd, per innbygger, en all-time high. En gjennomsnittlig kopp brygget kaffe inneholder rundt 100 mg koffein; gjør en moderat dose ca 300 mg per dag. Selvfølgelig, brygging styrke varierer, noe som gjør denne tilnærmingen en vanskelig standard å opprettholde. Også, brus og energidrikker kan inneholde opp til 400 mg per beholder, slik at for den moderate daglig dose av koffein å bli overskredet med en enkelt boks.

Irritabilitet

En overdreven, eller moderate, bruker av koffein kan oppleve abstinenssymptomer. Uttak er kroppens reaksjon på fjerning av et stoff eller kjemisk hvorpå det er dannet et avhengighet. Symptomer på koffein tilbaketrekning, mens alt fra moderate til alvorlige, er likevel lett gjenkjennelige. Irritasjon er en av de mest vanlige. Faktisk, en person som er morgen mantra er: "La meg være alene før jeg får minst min første kopp kaffe" er et perfekt eksempel.

Konsentrasjonssvikt

Vanskeligheter med beslutningsprosesser, med fokus og konsentrasjon er en vanlig koffein tilbaketrekning symptom. Dette fenomenet er lett å kjenne igjen som alle sannsynligvis kjenner noen som har vært gjennom koffein tilbaketrekning. Hvis tanken på å forlate huset eller kjøring til arbeid er ufattelig uten først å ha hatt minst en kopp kaffe, har du opplevd dette symptomet.

Hodepine

Fra liten ubehag til ødeleggende migrene, hodepine er et klassisk symptom på koffein tilbaketrekning. De oppstår vanligvis på sove senere enn vanlig, og dermed mangler den standard koffein doseringstidspunkt.

Kvalme

Med flere høye nivåer av avhengighet (og dermed tilbaketrekning), er kvalme opplevd. Når dette kombineres med hodepine som er nevnt ovenfor, kan det oppstå oppkast. Mens alvorlige, og en indikasjon på høy toleranse og avhengighet, er symptom på kvalme ikke sjelden blant dem avhengig av koffein.

For din vurdering

Det er mange andre symptomer på koffein tilbaketrekning, inkludert men ikke begrenset til: søvnforstyrrelser, hallusinasjoner, angst, takykardi, rastløshet og ufrivillige muskelrykninger. På grunn av nivået av sosial avhengighet og utbredt bruk, eksakte tall om koffein avhengighet og abstinens er vanskelig å skaffe. Faktisk, som et resultat av koffein ekstraordinære tilgjengelighet, de fleste narkomane er ikke klar over sin tilstand for en stund. Inntil ytre omstendigheter (graviditet, medisinsk prosedyre, eller en annen grunn til å avstå fra eller begrense koffein inntak) avbryte mønster av dosering, kan tilbaketrekking ikke oppleves.