Digidexo.com

Aorta foestørret

Hva skjer når Aorta of the Heart er forstørret?

Hva skjer når Aorta of the Heart er forstørret?


Aorta er den største arterien i kroppen --- slik at oksygenrikt blod å gå inn i hjertet. Enhver utvidelse av aorta kan alvorlig true hele kroppen.

Utvidelse

Ifølge Dr. William Cohn av Texas Heart Institute, er en forstørret aorta ikke normalt. Økningen i størrelse kan indikere degenerering av cellene i arterien. Selv genetikk kan spille en rolle, og størrelsen av aorta, kan variere fra en person til en annen, kan en forstørrelse være en indikasjon på en aortisk uorden.

Utvidelsesprosessen

Ifølge Gloucestershire aneurisme Screening Committee, er aortic utvidelse gradvis med bare noen få millimeter økning per år.

Risiko

Under utvidelse, strømmer blodet langsomt på grunn av et stort gap i arterien som skal fylles. Dette fører til en direkte negativ virkning på oksygentilførsel. Som blodårene svekkes, høyt blodtrykk at aorta bærer kan sprekke og føre til massive mengder blødning-potensielt forårsake død.

Forholdsregler

Når en aorta utvidelse blir påvist, er det viktig at det blir holdt under konstant observasjon. Overvåking kolesterol er også en god forholdsregel.

Aneurisme

Som aorta vevet blir mer syke, fortsetter utvidelse. Når aortic diameter måler 4 cm eller større, regnes det som en aneurisme. Hvis udiagnostisert, kan aneurismer slutt sprekke, som kan føre til døden.

Aneurisme Typer

Hevelse eller utvidelse av aorta kan deles inn i to typer: fusiforme og saccular. Den første er den lik utvidelse av hele aorta, mens den andre er utvidelsen av kun den ene halvdelen.

Aorta utvidelse

Aorta utvidelse


Aorta, den største arterien i kroppen, leverer oksygenfylt blod gjennom kroppen. Når aorta forstørrer, mister det sin evne til å trekke seg sammen og slappe av når blodet pumpes. Aorta utvidelse ofte indikerer tilstedeværelse av helseproblemer, og behandling er nødvendig.

Funksjoner

For å bestemme hvordan forstørret aorta er, sammen legen arealet av strekkings til resten av arterien. Dette er forskjellig for hver enkelt. Dersom området er utvidet til 1 1/2 til 2 ganger større enn den normale størrelsen av blodkaret, er det kjent som en aneurisme.

Årsaker

En rekke faktorer kan forårsake aorta utvidelse. Ulike hjerte- og karsykdommer kan utøve press på aorta veggen, forårsaker små tårer kjent som disseksjoner. Slike tårer kan øve press og smerter i brystet som stråler ut i ryggen. Syke eller infiserte aorta vev kan også føre til at aorta å bli forstørret og svak. Andre faktorer er plutselig skade og til og med ernæringsmessige mangler.

Ekspertråd

Hvis en rift oppstår der aorta oppstår fra hjertet, og blod lekker ut i midten laget av blodåreveggen, kan det være livstruende. Øyeblikkelig medisinsk hjelp er nødvendig.

Grunner for en forstørret lever og milt

Flere lidelser kan føre til en forstørret lever og milt, en tilstand som kalles hepatosplenomegaly. De underliggende sykdommer som resulterer i hepatosplenomegali arves metabolske sykdommer kjennetegnet ved enten ikke produserer nok av en av enzymer som er nødvendig for å behandle lipider, eller de enzymer man har ikke fungerer skikkelig. Åtte lidelser er kategorisert som lipid lagring sykdommer, selv om ikke alle resultat i hepatosplenomegaly. Denne artikkelen vil ta bare med de som gjør det.

Funksjon

Lipider er fett-lignende stoffer som er en del av membraner som finnes i og mellom cellene og i myelin skjede som strøk og beskytter nervene. Lipider omfatter oljer, fettsyrer, voks, steroider som kolesterol, og østrogen, og andre beslektede forbindelser. Normalt kroppens enzymer konvertere disse lipider i mindre komponenter som gir energi for kroppen. Når disse enzymer ikke fungerer på riktig måte, i stedet for å bli omdannet de lagres som fett. Overdreven lagring kan forårsake permanent cellulære og vevsskade, spesielt i hjernen, det perifere nervesystemet, lever, milt og benmarg.

Identifikasjon

Fire metabolske forstyrrelser resultere i både en forstørret lever og milt: Gaucher sykdom, Niemann-Picks sykdom, Farber sykdom og Sandhoff sykdom (Variant AB). Disse sykdommer har ikke herder. Alt som kan tilbys, generelt, er støttende terapi.

Gaucher

Gaucher sykdom er en mangel på enzymet glucocerebrosidase, noe som fører til fatty materiale å "samle i milt, lever, nyrer, lunger, hjerne og benmarg," ifølge nettsiden til National Institute of nevrologiske lidelser og Strokes (ninds) . Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "leverfunksjonsfeil, skjelettlidelser og bein lesjoner som kan forårsake smerter, alvorlige nevrologiske komplikasjoner, hevelse i lymfeknuter og (noen ganger) tilstøtende ledd, oppblåst mage, en brunaktig farge til huden, anemi, lavt antall blodplater, og gule flekker i øynene, "i henhold til instituttet. Selv om det rammer begge kjønn like, er det mest vanlig i de av Ashkenazi jødisk avstamning. Det er tre subtyper. Type 1 og type 3 reagerer på behandlinger som kan forbedre livskvaliteten, men det er ingen kur. Type 2 lider vanligvis dø før fylte to.

Niemann-Picks

Ifølge ninds, er Niemann-Picks en gruppe lidelser "forårsaket av en opphopning av fett og kolesterol i cellene i leveren, milten, beinmarg, lungene, og hos noen pasienter, hjernen. ... Et karakteristisk kirsebær-rød halogen utvikler rundt sentrum av retina i 50 prosent av pasientene. " Det er fire underkategorier, typer AD. Type A, den mest vanlige, forekommer hos spedbarn som sjelden lever lenger enn 18 måneder når de kontrakt sykdommen. Denne type "forekommer oftest i jødiske familier." Type B er en juvenile utbruddet skjema. Sammen med hepatosplenomegaly, symptomer også inkludere "ataksi, perifer neuropati, og lungeproblemer at fremgangen med alderen, men hjernen er vanligvis ikke berørt." Disse barna kan leve inn i voksenlivet, men ofte trenger oksygen på grunn av lungeproblemer. Typer C og D kan utvikle når som helst og vanligvis forårsake omfattende hjerne engasjement. Det er ingen herding og behandling er kun støttende.

Farbers

Ifølge ninds, denne sykdommen forårsaker "en akkumulering av fettholdig materiale i leddene, vev og i sentralnervesystemet." Denne sykdommen vanligvis begynner i tidlig barndom, men kan oppstå senere i livet. Spedbarn som erverver sykdommen vanligvis dø før fylte 2. Symptomer kan inkludere "oppkast, leddgikt, hovne lymfeknuter, hovne ledd, leddkontrakturer (kronisk forkorting av muskler eller sener rundt leddene), heshet, og xanthemas, som tykkere rundt leddene som sykdommen utvikler seg. " Barn som utvikler hepatosplenomegaly, vanligvis dø innen seks måneder. Kortikosteroider brukes til å kontrollere smerte og benmargstransplantasjon eller kirurgi er gjort for å redusere granulomer (betent vev).

Sandhoff

Sadhoff er en alvorlig form for Tay-Sachs sykdom. Ifølge ninds, overflater sykdommen i en alder av ca seks måneder. Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "progressiv forverring av sentralnervesystemet, motorisk svekkelse, tidlig blindhet, merket skremmeeffekt for lyd, spastisitet, muskelrykninger (sjokklignende sammentrekninger av en muskel), kramper, macrocephaly (en unormalt forstørret hode) og kirsebær -Rød flekker i øyet. Andre symptomer kan være hyppige luftveisinfeksjoner, bilyd i hjertet, dukke-lignende ansiktstrekk. " Det er ingen behandling. Anfall kan kontrolleres med anti-krampe medisiner, men barn vanligvis dør av luftveisinfeksjoner etter alder tre.

Hvordan redusere en forstørret prostata

Prostata er en mannlig kjertel er ansvarlig for produksjon av sæd. Ifølge Mayo Clinic en manns prostata vil utvikle seg fra ert-størrelsen til det av en valnøtt i løpet av individets første 40 til 45 år. En annen sprute av vekst i årene etter dette kan forstørre prostata ytterligere, noe som gjør det komprimere mannens urinrør, som er omgitt av prostata. Dette komprimering kan til slutt føre til mannen å ha en svært vanskelig tid urinering og lede ham til å søke måter å redusere størrelsen på prostatakjertelen.

Hvordan redusere en forstørret prostata

Hvordan redusere en forstørret prostata

•  Slapp av i et badekar eller varmt vann eller et varmt bad to til tre ganger om dagen i opptil 20 minutter om gangen. The Male Health Center anbefaler denne behandlingen for å få ned hevelsen i prostata. Det er også klokt å unngå å sitte i lange strekninger av gangen hvis du lider av en forstørret prostata, da dette kan forverre tilstanden på grunn av hvor prostata er plassert.

Unn en forstørret prostata med medisiner som Avodart og Proscar. Disse stoffene virker ved å påvirke et enzym som fører til at vev i prostata å vokse. Spør legen din om teser medisiner, som kan ta alt fra én til seks måneder å begynne å redusere størrelsen på prostatakjertelen.

Gjennomgå mikrobølge behandlinger for å krympe prostata. Urologer vil ansette denne behandlingen for de tilfeller av prostataforstørrelse som ikke er så alvorlig, med mikrobølger bombardere kjertelen via et kateter som får tilgang til kjertelen gjennom mannens penis. Effekten av disse mikrobølger kan redusere utvidelse.

Opt for prostata kirurgi. Det finnes prosedyrer tilgjengelig i dag som kan barbere ned forstørret prostata til et punkt der urinstrøm er brakt tilbake til normale nivåer. Kjent som en trans-uretrale reseksjon, denne operasjonen krever et sykehusopphold og for pasienten å være under anestesi, med et kateter satt på plass så lenge som tre dager.

Kutt ned på mengden fett du inntar i kostholdet ditt. Hold klar av antihistaminer og unngå eksponering for kaldt vær. Delta i sunn trening og fokus på avslappende. Dette er noen av de tingene som kan bidra til å redusere forstørret prostata over tid.

Hvordan behandle en forstørret lever

En forstørret lever, vanligvis kjent som hepatomegali, ikke er en sykdom, men mer en indikasjon på en annen fysiologisk problem. Sykdommer som vanligvis er forbundet med en forstørret lever er metabolske mangler, hjerteproblemer, hepatitt eller kreft. Noen symptomer på denne tilstanden omfatter alvorlige magesmerter, ømhet i leveren regionen, en lys-farget avføring eller gulsott (gulfarging av huden). Behandlinger anvendt på pasienter med en forstørret lever avhenge av årsaken eller kilden av tilstanden.

Hvordan behandle en forstørret lever

•  Hold din fastlege når du først gjenkjenne noen ømhet, magesmerter eller unormalt lys farging av avføring.

alkoholrelaterte leverskader utvidelse er i hovedsak irreversible og kan føre til skrumplever. Anbefalt behandling er å begynne tiltak for å redusere og slutte alkohol inntak. Denne handlingen reduserer ytterligere svelling av leveren og utvikling av cirrhose (herding av leveren) fra alkoholmisbruk.

Pasienter med forstørret lever, som følge av leverkreft, blir ofte behandlet med kjemoterapi, annet strålebehandling eller kirurgi. Handlingene er fastsatt basert på nivået og stadium av leverkreft hos pasienten.

forstørret lever, på grunn av fettleversykdom eller metabolske forstyrrelser, blir vanligvis behandlet med inkorporering av en lav-fett, sunn diett. Vekttap, og et lavt strømforbruk daglig treningsøkt rutine er også oppmuntret for pasienter med denne formen for leveren utvidelse tilstand.

Hepatitt A-relaterte leversykdom er for tiden uten effektiv behandling. Hepatitt B og C blir typisk behandlet med legemiddelterapi. Avhengig av stadium av tilstanden, kan kirurgi også være et alternativ.

Hint

  • Behandling for en forstørret lever varierer basert på årsaken til tilstanden. Det er viktig å kontakte en primær lege for å være riktig diagnostisert.

Grunner for en forstørret lever

En forstørret lever, referert til som hepatomegali, ikke er en sykdom, men i seg selv er et tegn på en underliggende medisinske tilstand som hepatitt, kreft eller kongestiv hjertesvikt. Derfor behandling for å forstørre den leveren vil avhenge av årsaken.

Årsaker

Av de mange årsaker til leveren til å bli utvidet, noen inkluderer alkoholmisbruk; hepatitt A, B eller C; leverkreft; hjertesvikt; og infeksjoner som mononukleose og leukemi. Dessuten er det en alkoholisk fettleversykdom, hvor fettet akkumuleres i leveren danne bindevev og fører til betennelse. En annen mulig årsak er en tilstand som kalles hemokromatose der kroppen absorberer for mye jern fra maten du spiser. Jernet bygger seg opp i store organer slik som leveren og forårsaker skade.

Symptomer

Selv om det kan være noen åpenbare tegn du har en forstørret lever, symptomer, hvis de oppstår, vil være ømhet ved berøring der leveren ligger, magesmerter eller fylde og gulsott. Gulsott er en gulfarging av hud og øyne og vil oppstå hvis leverfunksjonen har blitt skadet.

Diagnose

Legen din kan fortelle med en fysisk eksamen hvis leveren er forstørret. Leveren kan føles myk, uregelmessig og fast, og klumper kan også merkes. Diagnostiske tester som kan indikere årsaken til forstørret lever. Røntgen, CT og ultralyd alle bruke bildebehandling for å se på indre organer. Leverfunksjonstester bruke en blodprøve for å se om en sykdom er til stede. Fjerne og undersøker en liten lever vevsprøve, kalles en biopsi, kan hjelpe legen avgjøre hvor sunt leveren din er.

Behandlinger

Behandlingen avhenger av årsaken til det forstørrede leveren. Hvis alkoholmisbruk er årsaken så er det viktig å slutte å drikke. Mosjon og vekttap kan hjelpe med en fettvevet leversykdom og vil holde kolesterolnivået lavere også. Medisiner vanligvis behandle hepatitt B og C, og hepatitt A kan løse seg selv. Medisiner for hjertesvikt kan bidra til å ta ekstra væske utenfor leveren. Leverkreft kan behandles med kirurgi, cellegift og stråling. Blodsykdommer slik som hemokromatose kan avhjelpes ved å trekke blod regelmessig for å redusere mengden av jern i blodet.

Forebygging / løsning

Redusere risikoen for å få hepatitt, noe som begrenser din bruk av alkohol og fører en sunn livsstil kan gå en lang vei i å senke risikoen for forstørret lever. Bruk medisiner bare når du trenger dem, og være forsiktig når du bruker kosttilskudd, som høye doser av vitamin A, D, E og K kan skade leveren.

Problemer med forstørret lever

En forstørret lever kan være et tegn på at det er noe veldig alvorlig skjer med kroppen din. Det finnes en rekke medisinske tilstander som kan forårsake en forstørret lever, og de fleste av dem kan være farlig. Leveren er et svært viktig organ som spiller en stor rolle i hvordan kroppen og andre organer operere. Hvis leveren blir syk og kan ikke fungere skikkelig, kan dette ha en snøballeffekt på andre systemer i kroppen.

Symptomer på en forstørret lever

Når leveren blir utvidet på grunn av sykdom eller annen medisinsk tilstand; det er symptomer. De mest vanlige symptomene føler seg trett, tap av matlyst, svakhet, ømhet i magen over området av leveren, mulig smerte, og til og med gulsott. Gulsott er gulfarging av hud og øyne. Når det hvite området i øynene kjent som sclera slår en gul fargetone, er dette en god indikasjon på at det er leveren problemer.

Problemer knyttet til en forstørret lever

Hepatomegali er forstørrelse av leveren. Det er flere grunner til at en lever skulle bli forstørret, med hepatitt å være en av de vanligste årsakene. Det er også en fettlever, en byll på leveren og polycystisk leversykdom, det vil si flere cyster. Alle disse kan føre til problemer for leveren og føre til at det blir forstørret. Leveren er ansvarlig for å lage galle, en gul eller grønnlig alkalisk-basert væske. Det lagres i galleblæren, og deretter utskilles i tynntarmen til å bryte ned fett. Når leveren er forstørret, gallegangene blir hindret og galle bygger seg opp i systemet. Denne oppbyggingen er det som forårsaker gulfarging av hud og øyne.

Flere problemer forbundet med forstørret lever

En forstørret lever kan indusere hepatitt. Dette er en form for hepatitt som er ikke-viral, men snarere er fra giftigheten av den ikke-fungerende, forstørret lever. Hvis leveren ikke virker på riktig måte på grunn av utvidelse, er kroppen i stand til å fordøye matvarer riktig; det er i stand til å absorbere næringsstoffer riktig, og kroppen din er i stand til å kvitte seg med giftstoffer som er nødvendig for å leve. Med en forstørret lever, er kroppen i stand til å forbrenne mat riktig. Det betyr å være på en spesiell diett for å hindre leveren fra å måtte jobbe for hardt.

Advarsler assosiert med en forstørret lever

Hindre ytterligere skade på leveren er viktig, spesielt hvis leveren har en sjanse til å helbrede. Alkohol er svært skadelig på leveren og det er svært viktig å stoppe enhver alkoholinntak inntil videre fra legen din. Sørg for at legen vet om alle medisiner du tar. Du kan være på et medikament som kan øke skaden, og legen din kan være nødvendig å enten endre medisinering eller ta deg ut av det helt. Leve som sunt som mulig er en måte å hjelpe leveren din, herunder å følge alle legens ordre.

Hensyn Hvis du mistenker Liver Trouble

Tegn og symptomer på lever problemer bør tas opp av en lege umiddelbart. Du bør aldri prøve å diagnostisere deg selv, eller unn deg selv. Jo før symptomene på en forstørret lever kan tas opp, kan jo tidligere behandlingen starte. Starte en behandlingsplan så snart som mulig med en forstørret lever er avgjørende. Det kan bety forskjellen mellom å utvikle en syk lever og muligens trenger en levertransplantasjon, eller å ha en full gjenoppretting.

Forstørret prostata behandling

En forstørret prostata kan ofte føre til problemer med vannlating. Leger har ennå ikke bestemt hva som gjør prostata bli forstørret, men det antas at hormonnivået i kroppen, er en medvirkende faktor. Noen symptomer på en forstørret prostata er et presserende behov for å urinere, smerter ved vannlating og blod i urinen. Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det noen vanlige behandlinger for å være klar over.

Medisiner

Medisiner er den vanligste måten å behandle og forstørret prostata. De vanligste typene er alfablokkere og hemmere. Noen ganger begge er foreskrevet i det som kalles kombinasjonsbehandling. Alfablokkere blir ofte brukt til å slappe av musklene rundt blærehalsen, slik at urinen til å flyte mer fritt; enzyminhibitorer krympe størrelsen av prostata. Noen ganger er begge medikamenter blir brukt samtidig med flere positive resultater enn bruken av hver alene.

Mikrobølgeovn Therapy

Mikrobølgeovn terapi bruker mikrohetebølger trygt og effektivt ødelegge den indre fôr av prostata. Fremgangsmåten utføres under lokalbedøvelse, og kan ofte føre til en følelse av å måtte urinere og varme i blære og prostata.

Transurethral reseksjon av prostata

En transuretral reseksjon av prostata, eller TURP er den mest vanlige kirurgiske prosedyren for en forstørret prostata. Det innebærer å motta en narkose og skrape bort den ekstra prostatavev med bruk av små skjæreverktøy som er satt inn gjennom urinrøret. Lengden av sykehusoppholdet kan variere fra en til tre dager. Pasienter må kanskje bruke et kateter for å urinere for de første dagene, men noen pasienter er i stand til å fjerne deres etter den første dagen. Den TURP Prosedyren er den vanligste og effektiv kirurgisk prosedyre fordi det gir lindring ekstremt raskt.

Interstitiell Laser koagulasjon

Interstitiell laser koagulering utføres under lokalbedøvelse, og involverer bruk av en fiberoptisk probe for å koagulere den del av prostata som blokkeres urinstrømmen. Varmen som avgis fra en laser i ca tre minutter. Hele prosedyren normalt vare mellom 30 til 60 minutter.

Komplikasjoner av forstørret prostata

En forstørret prostata er en medisinsk tilstand som rammer menn. Ifølge Cure Research, om lag ni prosent av menn over en alder av tretti utvikle en forstørret prostata, og dette tallet stiger som menn alder, med omtrent femti prosent av menn over seksti år opplever en forstørret prostata. Den eksakte årsaken til denne tilstanden har ennå ikke bestemt, men leger ved Mayo Clinic mener at aldersrelaterte hormonelle endringer spille en rolle. Prostataforstørrelse kan føre til komplikasjoner. Disse komplikasjoner forekommer oftere hos menn som ikke har blitt diagnostisert og i de som ikke blir behandlet for denne tilstanden.

Hyppig vannlating

Hyppig vannlating er en forstørret prostata komplikasjon oppleves av ca 63 prosent av pasientene, ifølge forstørret prostata Cure. Denne komplikasjonen fører til at pasienten urinere mye oftere enn normalt. Denne hyppig behov for å urinere ofte forstyrrer søvnen fordi dette problemet er ofte mer plagsomt om natten.

Urin haster

Ifølge forstørret prostata Cure, til om lag 18 prosent av menn med en forstørret prostata erfaring urin haster, eller behovet urinere umiddelbart. Hvis de ikke er i stand til umiddelbart å late vannet, kan de gjøre det uvilkårlig før de er i stand til å gjøre det til et toalett.

Svak Stream

Ifølge forstørret prostata Cure, vil om lag 18 prosent av menn med en forstørret prostata oppleve en svak urinstrålen. Denne komplikasjon resulterer ofte i blæren ikke tømmes helt. Det kan også føre til at pasienten trenger å urinere flere tid før blæren hans er helt tom. Ifølge forstørret prostata Cure, vil om lag 23 prosent av menn med en forstørret prostata må forsøke å urinere flere ganger før de føler at deres blæren er helt tom.

Urinretensjon

Urinretensjon er en komplikasjon av en forstørret prostata som rammer om lag 13 prosent av pasientene i henhold til forstørret prostata Cure. Denne komplikasjonen fører til menn å ha problemer med vannlating. Fordi forstørret prostata blokkerer urinstrøm, vil de ofte føler at blæren er full, men de kan ikke urinere.

Akutt urinretensjon

Ifølge Consumer Health Reports vil omtrent 1 til 2 prosent av menn opplever akutt urinretensjon som en komplikasjon av en forstørret prostata. Denne tilstanden er definert som en plutselig manglende evne til å urinere på grunn av en blokkering. Dette forstørret prostata komplikasjon er smertefullt og ubehagelig for pasientene, og ifølge Consumer Health Reports, regnes det som et medisinsk nødstilfelle. De som opplever dette problemet vil ha et kateter settes inn i blæren slik at deres urin kan dreneres, og de blir nødt til å overnatte på sykehuset i noen dager før denne komplikasjonen er behandlet. De fleste pasienter som opplever akutt urinretensjon må gjennomgå kirurgi for å ha sin blokkering fjernet. Risikoen for å utvikle denne komplikasjonen stiger som menn alder.

Informasjon om forstørret hjerte

Informasjon om forstørret hjerte


Uttrykket "forstørret hjerte" beskriver ikke en sykdom, men i stedet en helsetilstand som er forårsaket av en underliggende sykdom. Høyt blodtrykk er en ledende faktor i utviklingen av en forstørret hjerte, og New York-Presbyterian rapporterer at omtrent 20 prosent av pasienter som har blitt diagnostisert med høyt blodtrykk utvikle en forstørret hjerte. Mens høyt blodtrykk er sikkert ikke den eneste årsaken, administrerende det kan hjelpe minst 12 millioner amerikanere unngå livstruende risiko for en forstørret hjerte.

Hva er en forstørret hjerte?

En forstørret hjerte er også kjent som kardiomegali og er ofte diagnostisert etter å ha blitt plukket opp på en X-ray av hjertet. CNN Health rapporterer at en forstørret hjerte kan bare være midlertidig hos noen pasienter, men i andre, kan tilstanden være en permanent tilstand. En forstørret hjerte er ikke vanligvis noe som kan forutses; Derfor er det vanskelig å forebygge tilstanden oppstår. Men behandlinger alternativer er tilgjengelige for å redusere symptomene og begrense komplikasjoner.

Årsaker

Det er flere forhold som kan føre til diagnostisering av et forstørret hjerte. Ett av disse forholdene er kjent som hypertrofi, noe som fører til en fortykning av hjertemuskelen, og er vanligvis et resultat av høyt blodtrykk eller syke hjerteklaffer. Ifølge American Heart Association, en tilstand som kalles VVH, eller venstre ventrikkel hypertrofi, kan også være en faktor. VVH er den vanligste årsaken til hjerteforstørrelse og vanligvis forårsaker en betennelse i venstre hjertekammer, som er katastrofalt til hjertets evne til å pumpe blod effektivt. Kardiomyopati, som er en betennelse i hjertemuskelen, også kan føre til utvidelse av hjertet. Skadene fra et hjerteinfarkt kan også svekke hjertemuskelen og føre til utvidelse.

Symptomer

Noen ganger nærvær av et forstørret hjerte forårsaker ingen symptomer. Andre ganger, kan pasienten oppleve symptomer som varierer i intensitet. Hjerte arytmi, som er en unormal hjerterytme, også kan manifestere seg, i tillegg til ødem, eller unormal svelling av kroppsvev. Den Georgia Department of Community Health forklarer at symptomene på hjerte utvidelse kan utvikle og bli en helse nødssituasjon. Det er viktig å oppsøke lege hvis brystsmerter, oppstår kortpustethet eller svimmelhet.

Komplikasjoner

En forstørret hjerte kan føre til andre helsemessige problemer som kan være livstruende. Hjertesvikt, som er betegnet med svekket hjertemuskelen og forstørrede ventriklene, legger ekstra press på hjertet seg selv, noe som gjør det vanskelig for den å pumpe blod effektivt. The Mayo Clinic rapporterer at blodpropp og bilyder også er komplikasjoner som kan oppstå fra en forstørret hjerte. Hjertestans kan også utvikle seg når en forstørret hjerte forstyrrer normal hjerterytme, får hjertet til å slå for sakte eller for fort. Noen av disse scenariene utgjøre risiko for plutselig død.

Behandling

Administrasjon av medikamenter er den vanligste form for behandling for et forstørret hjerte. Hvis livsstil er en faktor i hjerteforstørrelse, kan endringer i kostholdet og daglig mosjon bestilles av behandlende lege. Better Health Channel forklarer at kardiovaskulær trening, er en lav-fett diett og stabilisering av kolesterolnivået også en viktig del av behandlingsprosessen for en forstørret hjerte. Regelmessige besøk til behandlende lege eller kardiolog også er avgjørende i overvåking som de valgte behandlingsalternativer er faktisk arbeider.

Forstørret nedbrutt kjertel hormonbehandling

Benign prostatahyperplasi er forstørrelse av prostata, vanligvis med alderen. Symptomer på BPH er hyppig vannlating og manglende evne til å sove gjennom uten urinering, svak urinstrøm, manglende evne til å holde urin i, og en følelse av å være ute av stand til å tømme blæren.

Hormonbehandling

Kontakt legen din hvis du merker symptomer på en forstørret prostata. Hormone behandling bestemmes av alvorlighetsgraden av symptomene og hvordan de påvirker dag-til-dag liv. Behandlingen er vanligvis betraktet når symptomene er så alvorlige at de forstyrrer søvnmønster. Det er nesten alltid gitt dersom pasienten ikke kan holde i eller kontrollere sin urin i løpet av dagen.

Moderate symptomer

Spør hva hormon behandling ville være best for deg. Moderate symptomer - "moderat" blir bestemt av legen - blir behandlet med en av to forskjellige hormonbehandlinger: 5-alfa-reduktasehemmere eller alfa-adrenerge blokkere. Den vanligste 5-alfa-reduktase er et syntetisk hormon kalles finasterid. Det hjelper krympe prostata og øke urin flyt. Alfablokkere også øke urinstrømmen, og de reduserer behovet for å urinere om natten.

Bivirkninger

Vær klar over bivirkningene av hormonbehandling. Finasteride kan ha flere alvorlige de inkludert tap av sexlyst, erektil dysfunksjon og en redusert mengde ejakulere. Brystforstørrelse er en annen mulig bivirkning, selv om dette vises i bare to prosent av menn som tar denne medisinen.

Alvorlige forhold

Alvorlig prostataforstørrelse er vanligvis løses ved kirurgi, men nylige fremskritt i hormonbehandling har gjort det mulig å leve med en forstørret prostata uten kirurgi. En blanding av hormonet medikament AVODART eller dutasterid, tamsulosin og har vist seg å forbedre alvorlig syke livskvalitet uten kirurgi. Dutasterid er en 5-alfa-reduktasehemmere, og tamsulosin bidrar til å avlaste behovet for å urinere.

Forstørret Heart & Parkinsons sykdom

En forstørret hjerte, eller kardiomegali, er en medisinsk tilstand som kan være forårsaket av andre helsemessige forhold. Parkinsons sykdom er en medisinsk tilstand som påvirker hjernen og nervesystemet, men er vanligvis ikke er relatert til et forstørret hjerte.

Forstørret hjerte Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan folk med en forstørret hjerte opplever pusteproblemer, svimmelhet eller unormal hjerterytme.

Forstørret hjerte Årsaker

En forstørret hjerte kan være forårsaket av høyt blodtrykk, hjerteventil sykdom eller en svekket hjertemuskelen. Medfødte hjertefeil, unormale hjerteslag eller skjoldbrusk problemer kan resultere i en forstørret hjerte.

Forstørret hjerte Treatment

Leger behandle en forstørret hjerte ved å behandle årsaken. Forstørret hjerte pasienter med høyt blodtrykk eller hjertesvikt kan behandles med diuretika, betablokkere eller andre typer medisiner.

Parkinsons sykdom Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan personer med Parkinsons sykdom merke bremset muskelbevegelser, skjelvinger eller demens.

Parkinsons sykdom Risikofaktorer

Menn, personer med en familie historie av Parkinsons sykdom og personer som har blitt utsatt for sprøytemidler eller plantevernmidler har økt risiko for å utvikle Parkinsons sykdom. Risikoen for å få denne sykdommen øker med alderen.

Parkinsons sykdom behandling

Leger kan behandle lav dopaminnivået hos pasienter med Parkinsons sykdom ved å foreskrive medikamenter som levodopa, dopaminagonister eller MAO-B-hemmere.

Forstørret Lymph Node etter smitte

En lymfeknute kan bli utvidet på grunn av en infeksjon, og den kan forbli forstørret eller hoven etter at infeksjonen har blitt behandlet. Pasienter bør se en lege hvis deres lymfeknuter fortsatt hoven etter en infeksjon har forsvunnet.

Infeksjon årsaker

Lymfeknuter kan forstørre under en vanlig infeksjon som strep hals, meslinger eller en ørebetennelse, ifølge Mayo Clinic. Mononukleose, tuberkulose og seksuelt overførbare sykdommer kan også føre til lymfeknuter å svelle.

Andre årsaker

Lymfeknutene kan bli hovne fra immunsystem lidelser som revmatoid artritt, lupus eller AIDS. Pasienter med lymfom, leukemi og andre kreftformer kan utvikle forstørrede lymfeknuter.

Symptomer

Personer med hovne lymfeknuter kan merke ømme og forstørrede områder i hodet og nakken, lysken og armhulene, ifølge Mayo Clinic. Huden rundt hovne lymfeknuter kan bli rød.

Når skal man oppsøke lege

Pasienter bør se en lege hvis deres lymfeknuter forbli forstørret for mer enn to uker, hvis nodene er varmt å ta på eller dersom en feber, sår hals eller pustevansker er til stede.

Behandling

Pasienter med en langvarig bakteriell infeksjon kan behandles med antibiotika, og de kan bruke en over-the-counter smertestillende, ifølge Mayo Clinic. Når forstørrede lymfeknuter er forårsaket av en immunsystemsykdom eller kreft, må den underliggende årsak bli behandlet av en lege.

Hva gjør du for en Forstørret Nyre

Nyrene er organer som fungerer som et filter for å fjerne avfall i blodet og slå den inn i urin. Bortsett fra urinveisinfeksjoner, det er mer komplekse lidelser som kan føre til at nyrene for å forstørre. Slike lidelser omfatter nyre dysplasi, polycystisk nyresykdom, og ervervet cystisk nyresykdom. Disse lidelser kan være alvorlige og kreve medisinsk behandling.

Nyre dysplasi

Nyre dysplasi oppstår når en nyre - eller i sjeldne tilfeller, begge deler - utvikle unormalt, på grunn av cyster som vokser på dem i stedet for vanlig nyrevevet. Dette fører til det berørte området for å bli forstørret. Nyre dysplasi er eksklusivt for babyer og utvikler seg mens barnet er i mors liv. Det kan påvises gjennom en ultralyd. Lidelsen vanligvis ikke utgjøre et problem; faktisk, kan en baby vanligvis fungere med bare én arbeider nyre. I mer alvorlige tilfeller kan sykdommen påvirke begge nyrer. Det er sjelden at en baby vil overleve i livmoren hvis dette skjer. Men babyer som overlever hele svangerskapet med denne tilstanden er underlagt motta en transplantasjon nesten umiddelbart etter fødselen.

De fleste barn med nyre dysplasi av én nyre trenger ikke å gjennomgå noen behandling, spesielt hvis de ikke viser noen symptomer, som magesmerter og høyt blodtrykk. Imidlertid, hvis symptomer utvikler og vedvarer, så nyrene kan trenge å bli fjernet.

Polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom forårsaker utvidelsen av nyrene som følge av flere cyster utviklings på dem. Lidelsen er genetisk; et barn har en i to sjanse for å utvikle sykdommen hvis genet er tilstede i en av foreldrene.

Polycystisk nyresykdom er forskjellig fra nyre dysplasi i at det ikke utelukkende skje i løpet av en barnets utvikling. Faktisk, selv om polycystisk nyresykdom kan utvikle seg i barn, er de fleste av tilfellene funnet hos middelaldrende voksne. Ett av 1000 personer i USA er berørt av denne nyresykdom.
Symptomer kan ikke utvikle i flere år, og kan omfatte høyt blodtrykk, tretthet, overdreven vannlating, leddsmerter og magesmerter. I milde tilfeller, kan blodtrykket medisiner bli brukt til å behandle symptomer på polycystisk nyresykdom. I mer alvorlige tilfeller der cyster bli smertefullt og kanskje infisert, er cystene drenert, eller nyrene fjernes helt.

Ervervet Cystisk Nyresyke

Hos personer som har ervervet cystisk nyresykdom, masser av cyster føre til at nyrene til å vises forstørret. Imidlertid avviker det fra polycystisk nyresykdom ved at det er resultatet av en allerede eksisterende nyresykdom. Ervervet cystisk nyresykdom rammer både voksne og barn, og vanligvis utvikler seg når nyrene svikter.

Ingen symptomer er erfarne med ervervet cystisk nyresykdom. Faktisk, cyster er tilnærmet ufarlig og er plukket opp gjennom MRI, ultralyder og katt skanninger. Hvis cystene blir infisert, blir de behandlet med antibiotika. Spesielt store cyster er drenert gjennom en nåler settes i magen. Kirurgi er sjelden brukes til å fjerne cyster. Lidelsen forsvinner når den enkelte har en nyretransplantasjon.

Mulige årsaker til en forstørret prostata

Prostata er en reproduktive kjertel hos menn, som ligger like under urinblæren. Den er formet som en valnøtt, og er omtrent samme størrelse. Det omslutter urinrøret, som er rør som fører urin fra blæren ut av kroppen. Funksjonen av prostata er å produsere sæd. En manns prostata fortsetter å vokse med alderen. Det kommer et punkt når prostata er ute av stand til å vokse på grunn av de ytterligere lag av vevet rundt den. Prostata begynner å slå ned på urinrøret, forårsaker vanskeligheter med vannlating. Den betingelse innebærer at blæren ikke er helt tømt, noe som kan føre til infeksjoner i prostata og blære, i tillegg til nyrestein.

Betraktninger

De eksakte årsakene til en forstørret prostata er ikke helt kjent. Det er en genetisk overførbar tilstand som oppstår i de fleste menn over en alder av 60. Det er kjent at menn som har hatt sine testikler fjernet eller annen grunn ikke opplever forstørrelse av prostata på noe tidspunkt. Derfor er årsakene til en forstørret prostata knyttet til aldring og testikkelproblemer.

Årsaker

Hormon ubalanse hos middelaldrende menn kan bidra til tilstanden. Menn som har en vane av å konsumere mat rik på mettet fett og transfett har en høyere sjanse for å oppleve hormon ubalanse. Forskning har vist at hyppig inntak av høy-kalori mat kan være direkte knyttet til prostataforstørrelse på grunn av hormon ubalanser den forårsaker. Prostata krever store mengder sink, så en sinkmangel kan føre til en forstørret prostata. En annen mulig årsak til prostataforstørrelse kan være ubalanser i testosteron og østrogen.

Forebygging

Prostataforstørrelse blir en visshet i de fleste menn som de gamle. Det er flere tiltak menn kan ta for å forhindre eller forsinke prostata utvidelse. Regelmessig mosjon og et sunt sexliv forbedre blodsirkulasjonen og bidra til å fjerne giftstoffer fra blodet. Et sunt kosthold kan også hindre hormon ubalanse som kan føre til prostata utvidelse. Menn bør spise mat som er høy i sink og sulphurophanes, og lav i mettet fett og kolesterol.

Behandling

Den innledende behandling er i form av medisiner som slapper urinpassasjen og krymper prostata. Hvis medisiner ikke hjelper, deretter neste alternativ er kirurgi. Den konvensjonelle kirurgiske prosedyren fjerner overflødig vev fra prostata og krever høyst en to-dagers opphold på sykehuset. Den andre typen prosedyren innebærer elektrisk eller varmebehandling, som krymper prostata vev.

Advarsel

Det er sjansene for at menn med en forstørret prostata har andre udiagnostiserte tilstander som kan supplere årsakene til prostata utvidelse. Vesanoid er et stoff som er kjent for å forårsake utvidelse av prostata og andre urinveier, som en bivirkning, i 3 prosent av pasientene.

Alkohol-forstørret lever Treatment

Langsiktig alkoholmisbruk kan ha mange alvorlige og ofte dødelige konsekvenser. En av disse er en forstørret lever. Denne tilstanden må diagnostiseres av lege. Det kan være ledsaget av relaterte alkohol-indusert symptomer som gulsott (gulfarging av huden), forstørret milt, edderkopp årer, nyresvikt, forhøyet antall hvite blodlegemer og noen ganger feber.

Behandling for alkohol-forstørret lever begynner med å gi opp alkohol. Leveren er i stand til å regenerere seg selv, men dette vil ikke skje hvis den enkelte fortsetter å drikke.

Funksjon

Leveren har mange funksjoner. Det hjelper prosessen fett og proteiner fra maten vi spiser. Den lagrer glykogen, som er kroppens drivstoff. Det gjør blod koagulasjonsfaktorer og galle, som hjelper fordøye fett. Viktigst, behandler den og fjerner giftstoffer fra kroppen, inkludert alkohol. I en time, kan leveren behandle en enkelt enhet av alkohol. Drikker mer enn det legger ekstra press på leveren. På kort sikt, kan leveren håndtere det. I det lange løp, kan overdreven alkoholforbruk forårsake alvorlig leverskade.

Time Frame

Alkohol-forstørret lever er ikke en tilstand som skjer over natten. Det tar år, selv flere tiår, med tung drikking å gjøre denne typen skade. Leveren er så overveldet ved å prøve å behandle store mengder alkohol at det ikke klarer å behandle fett og relaterte fet kjemikalier. Over tid akkumulerer fett på leveren, forårsaker den til å bli utvidet. En i fire amerikanske voksne har noen form for fettlever, for det meste forårsaket av diabetes, fedme eller alkohol overflødig.

Steatohepatitis

Steatohepatitis er en mindre vanlig form for fettlever. Det er vanligvis forårsaket av overdreven drikking. Leveren er betent samt forstørret. Ordet "hepatitt" betyr betennelse i leveren. Dette kan føre til en mer alvorlig tilstand som kalles skrumplever, eller arrdannelse i leveren. Selv om leveren har stor regenerative krefter, er skrumplever ikke reversibel. Det kan føre til leversvikt og død.

Alkoholfrie steatohepatitis er en lignende tilstand som vanligvis er forårsaket av diabetes eller fedme.

Behandling

På sin egen, er en forstørret lever normalt ikke livstruende. De fettavleiringer sjelden utvikle seg til noe mer alvorlig. Det første skrittet til å behandle en alkohol-forstørret lever, er å slutte å drikke. Hvis den enkelte er overvektig, kan legen forskrive en lav-kalori diett og mosjon. For det meste, vil leveren regenerere seg selv. Det beste for en pasient å gjøre er å kontrollere de faktorene som brakte på tilstanden i første omgang, enten det er å drikke, fedme eller diabetes.

Forebygging / løsning

Det er flere alternative behandlinger som er ofte anbefalt til pasienter med alkohol forstørret lever. Disse inkluderer melk tistel, løvetann og gurkemeie. Effektiviteten av disse rettsmidler har ikke blitt bevist. I visse doser, kan de ha skadelige bivirkninger som kvalme, hodepine og diaré. Den beste behandling for en alkohol-forstørret lever er ikke funnet i en urt butikk. Det er avholdenhet fra alkohol.

Tester for en forstørret prostata

Tester for en forstørret prostata


Prostata er en svært viktig kjertel som finnes i den mannlige kroppen som produserer den viktigste komponenten i sæd. God prostata helse er svært viktig for den mannlige reproduksjonssystemet, og uten god prostata helse, menn kan ha problemer reprodusere. Mange vanlige prostataproblemer kan være infeksjon eller betennelse i prostata, som kalles prostatitt. Menn over 50 år er i faresonen for prostatakreft, som er den vanligste typen av kreft en mann kan få.

Direkte endetarms eksamen

En direkte endetarms eksamen er den vanligste eksamen en lege vil bruke til å undersøke prostata helse. Legen vil skyve en hansker, smurt finger inn i anus og opp til prostatakjertelen til å føle seg rundt etter noe unormalt. Legen kan fortelle om din prostata er forstørret, smittet, har eventuelle støt eller uregelmessigheter, eller om den er i god helse. Hvis legen mistenker at du kan ha en prostata infeksjon, vil han trolig massere prostata under eksamen for å få litt væske for videre mikroskopisk undersøkelse.

PSA Blood Test

For å finne ut om dine prostataproblemer kan være kreftrelatert, vil legen anbefale en PSA blodprøve. Et forhøyet nivå av PSA, som er proteiner produsert av prostataceller, betyr vanligvis at det kunne være kreftrelatert. Imidlertid har et høyt nivå av proteinet i prostata betyr ikke nødvendigvis prostatakreft, slik at denne testen vil bli brukt i forbindelse med andre prostata tester som et kompass for å hva problemet kan være.

Urinalysis

Ofte ganger, er en enkel urinalysis en stor barometer for å teste for prostata helse. Legen vil be om en urinprøve som vil bli undersøkt under et kraftig mikroskop. Ofte et kjemisk behandlet målestaven vil bli brukt for å se om den forandrer farge i prøven, noe som kan bety en slags bakterieinfeksjon. Spor av blod i urinen kan bety en indikasjon på nyrestein eller kan avsløre en infeksjon av noe slag.

Transrectal Ultralyd

Ved mistanke om at pasienten har prostatakreft, vil legen umiddelbart bestille en transrectal ultralyd. Denne prosedyren innebærer en lege setter inn et mellomstort sonde inn i endetarmen at direkte høyfrekvente lydbølger til prostata. Disse lydbølger danner en ekkomønster som gir et bilde av prostata på en fjernsynsmonitor. Legen kan se etter eventuelle uregelmessigheter og også eventuelle støt eller svulster. Ved mistanke om en svulst, til legen kan lede en nål-lignende instrument inn i endetarmen ta en biopsi av mistenkt svulst for videre testing.

Magnetic Resonance Imaging

Når en biopsi er bekreftet å være kreft, en lege du vil bruke magnetic resonance imaging, vanligvis kjent som en MR, for å finne ut hvor langt kreften har spredd seg. MR er en form for magnetisk resonans forestille som bruker datamaskiner til å skape et tredimensjonalt bilde av indre organer. Denne testen kan være svært kostbart, men også kan være svært effektive i å bestemme graden av kreft, og hvis den har spredt seg til eventuelle omkringliggende organer.

Hva er årsakene til forstørret binyrene?

Binyrene er plassert på toppen av hver av nyrene, som mottar sin tilførsel av blod fra adrenal arterier. Binyrene hver har to strukturer som er forbundet med sentralnervesystemet. Disse kjertlene produserer hormoner som er viktig for kroppens funksjoner, som for eksempel sex og stresshormoner. Binyre insufficiencies ofte føre til at utvidelsen av binyrene og kan ha en rekke kilder.

Addisons sykdom og Forstørret binyrene

Addisons sykdom, også kalt primær adrenal insuffisiens, er en av sykdommer i det endokrine systemet. Det skjer fordi binyrene ikke kan produsere nok cortisole eller aldosteron på grunn av manglende enzymer. Dette endrer hastigheten av kjemiske reaksjoner. Kortisol hjelper binyrene fortsatt balansert, men hvis kortisol ikke er produsert på riktig måte, kan utvidelse eller hevelse i kjertler oppstå.

Amyloidose og Forstørret binyrene

Amyloidose oppstår når benmargceller som produserer antistoffer som er i stand til å bryte dem ned. Amyloidose er en sykdom som ofte involverer nyrene og påvirker helsen til binyrene. I amyloidose, er proteiner avsatt i organer og vev. Som de bygger opp, de hindrer normal funksjon av ulike deler av kroppen, forårsaker binyrene til å svelle eller bli forstørret.

Kronisk infeksjon og Forstørret binyrene

Kroniske infeksjoner, som bronkitt og lungebetennelse eller andre infeksjoner som kompromittere luftveiene, kan føre til at binyrene til å bli overarbeidet og trøtt, noe som kan gjøre dem forstørret eller hovne. Det er sjansen for langsiktige skader hvis en infeksjon går ubehandlet.

Cushings sykdom og Forstørret binyrene

Cushings sykdom er en sykdom som er forårsaket på grunn av høye nivåer av kortisol i kroppen. Dette er en hormonforstyrrelse som ofte relatert til de med type 2 diabetes. I noen tilfeller, Cushings kan forårsake noncancerous tumorer å utvikle seg på vevet i binyrene.

Feokromocytom

Feokromocytom er en type binyrene kreft hvor en svulst utvikler i binyrene fordi unormale celler overprodusere adrenalin og andre kjemikalier. Svulsten normalt begynner å vokse inne i binyrene i medulla, forårsaker binyrene å ekspandere i størrelse.

Polyendocrine Deficiency Syndrome

Det finnes to typer av syndromer, en forekommende hos barn og den andre hos unge voksne, preget av underactive kjertler og treg seksuell utvikling. Men i type 1, pasienter har også anemi, Candida, aktiv hepatitt og noen ganger håravfall. I den andre typen, også kalt Schmidt syndrom, diabetes og mangel på huden pigmentering eksisterer. Disse endokrine mangler ofte innebære en mangel på helsen binyrene.

Tuberkulose

Tuberkulose, også kalt TB, er en infeksjon som ødelegger en hel kjertel, inkludert cortex og medulla. TB er en bakterie som normalt påvirker lungene, men det kan også påvirke andre deler av kroppen. Ødeleggelsen av binyrene fra tuberkulose er ikke reversibel.

Hva skjer med forstørret skjoldbrusk?

The Thyroid

Skjoldbruskkjertelen regulerer, gjør og lagrer hormoner som bidrar til å opprettholde hjertefrekvens, blodtrykk, temperatur og metabolisme. Hormonene produseres er avgjørende for menneskers helse som de hjelper cellefunksjon. Skjoldbruskkjertelen er i nedre del av halsen under adamseplet. En lege kan ha du svelger vann for å avgjøre om skjoldbruskkjertelen er forstørret. Hvis legen mener skjoldbruskkjertelen er forstørret, vil en ultralyd og laboratoriearbeid trolig bli pålagt å bestemme dens størrelse og den mulige årsaken til utvidelsen.

Årsaker til en forstørret skjoldbrusk

Flertallet av thyroids som er forstørret er godartet, men det er viktig for legen din for å finne årsaken. Det finnes en rekke mulige årsaker, inkludert godartet skjoldbrusk sykdom, jod mangel eller en overaktiv skjoldbruskkjertel.
En forstørret skjoldbruskkjertelen kan oppstå fordi kjertelen prøver å opprettholde hormonproduksjonen på normale nivåer. Noen ganger kan dette føre til betennelse eller Hashimotos tyreoiditt. Knuter eller skjoldbruskkjertelkreft kan noen ganger føre til en forstørret skjoldbruskkjertel. Imidlertid er en forstørret thyroid ikke alltid er knyttet til slike symptomer, og kan være forårsaket av en viral sykdom.

Symptomer og diagnostiske tester for en forstørret skjoldbrusk

Hvis du har en forstørret skjoldbruskkjertel, kanskje du har slike symptomer som pustevansker, smerter i nakke, stemmeforandringer eller svelgeproblemer. Hvis skjoldbruskkjertelen blir synlig større, er det viktig å kontakte legen din for videre testing og behandling. En svært stor skjoldbruskkjertelen, også kalt en struma, noen ganger komprimerer luftveiene. Diagnostiske tester som røntgen, MR eller CT scan og ultralydundersøkelser kan gjennomføres for å finne det beste løpet av behandlingen. For et stort struma, kan det bli foreslått at du gjennomgår radioaktivt jod behandling for å redusere størrelsen på struma. Behandlingen som vil bli anbefalt er relatert til hvorfor skjoldbruskkjertelen er forstørret.

Forstørret lever Informasjon

Ifølge Mayo Clinic, bør leveren din være på størrelse med en fotball. Hvis det ikke er det, så noe er galt. En forstørret lever, i seg selv, er et symptom på et problem, og er ikke selve problemet. Inntil årsaken til forstørret lever er funnet, kan ingen behandling begynner. Noen forhold som kan føre til en forstørret lever er hepatitt, kreft og hjertesvikt.

Symptomer

En forstørret lever, ifølge Mayo Clinic, presenterer ingen symptomer med mindre det forstørrede raskt, og da kan den produsere ømhet i området, magesmerter eller oppblåsthet eller gulsott, Denne tilstanden kalles hepatomegaly. Hvis leverfunksjonen er påvirket av tilstanden som forårsaker utvidelsen, kan du få gulsott, en tilstand som vil slå huden og det hvite i øynene, gul.

Årsaker

Noen andre mulige årsaker er alkoholmisbruk, alkoholisk fettleversykdom, mononukleose, overdreven jern i kroppen eller leukemi. Mange årsaker til forstørret lever er forebygges, slik de er et resultat av livsstil snarere enn genetikk. Overdreven alkoholbruk, enhver aktivitet som setter deg i fare for å pådra hepatitt og fedme er, for det meste, et resultat av livsstil valg. Dersom valg av livsstil blir endret, forsvinner risikofaktor.

Diagnose

En forstørret lever kan bli følt i løpet av en normal fysisk eksamen når en lege palpates magen. Det er mange karakteristikker av leveren at en lege kan bestemme uten å gjøre noen tester, for eksempel i størrelse, struktur og hvorvidt det er klumper. Avhengig av funn, kan han anbefale flere tester.

Livsstilsendringer

Ifølge Mayo Clinic, hvis du drikker, slutte å drikke. Du kan ikke reversere skaden allerede gjort, men du kan forebygge fremtidige skader. Hvis du har ikke-alkoholisk fettleversykdom og du er overvektig, gå ned i vekt og se kolesterolet. Også overvåke blodsukkeret nøye hvis du er diabetiker.

Andre behandlinger

Hvis leveren ble skadet på grunn av hepatitt, kan det hende du trenger en levertransplantasjon. Hvis du har problemer med hjertet, bør medisinen legen forsk bidra til å redusere den ekstra væske i leveren din. Hvis du har overdreven jern i blodet, kan legen din regelmessig trekke blodet for å redusere mengden av jern.