Digidexo.com

skoliose måling

Skoliose i babyer

Skoliose i babyer


Når du tenker på skoliose - eller buet av ryggraden - kan du tenke deg tenåringer fôr opp i gym klasse slik at en sykepleier kan sjekke ryggen. Tenåringer er den en av de mest sannsynlige grupper for å utvikle skoliose, men hva om babyens rygg ikke synes rett? Er det mulig hun har skoliose? Her er hva hver forelder trenger å vite.

Hva er skoliose?

Skoliose er en buet av ryggraden, som hovedsakelig finnes i barn og tenåringer. Hvis du står bak de fleste og ser på sine ryggraden, ser det ut som en rett linje. Hvis du gjør det samme med noen som har skoliose, til sine ryggraden kurver ser mer ut som bokstaven C eller S. Skoliose rammer om lag tre prosent av befolkningen.

Kan babyer har skoliose?

Selv om det påvirker bare ca 1 prosent av alle barn, infantile idiopatisk skoliose (noen ganger kalt "infantile skoliose" eller "idiopatisk skoliose") påvirker bare barn og babyer under 3. De fleste barn som vil utvikle denne typen skoliose gjøre det av alder av 6 måneder.

Diagnose

De fleste babyer se deres barnelege på en slik fast basis som infantile skoliose er vanligvis oppdaget under en rutinemessig eksamen. Hvis barnelege mener barnet ditt kan ha skoliose, vil hun anbefale en eksamen ved en nevrologisk spesialist. I tillegg må et MRI av ryggraden bli utført for å utelukke nærværet av en annen sykdom. Røntgenstråler, slik at for mer krevende målinger av ryggraden kurve, bør også gis.

Behandling

I de fleste tilfeller går infantile skoliose bort uten behandling, men avhengig av alvorlighetsgraden og sannsynligheten for en forverring kurve, kan behandlingen omfatte fysioterapi, iført en spenne eller kirurgi.

Mild kurvet vanligvis selv korrigerer, og hensiktsmessig behandling innebærer eneste observasjon eller observasjon og fysioterapi for å sikre at dette er tilfelle. Observasjon inkluderer vanligvis periodiske røntgen, samt fysisk eksamener ved en ortopedisk kirurg, til langt ut i tenårene.

Babyer med moderat til alvorlig kurvet er vanligvis behandles med støping og oppkvikkende. Casting innebærer å endre en glassfiber støpt hver 6 til 12 uker, gradvis korrigere kurvatur av ryggraden. I slike tilfeller, behandling generelt slutter ved 18 måneders alder. Støping blir vanligvis etterfulgt av avstivning, noe som bidrar til å opprettholde den korrigerte ryggraden form. Bukseseler er generelt slitt for to eller tre år.

I de mest alvorlige tilfeller, er operasjon kreves. Under operasjon, er metallstenger festet til ryggsøylen for å korrigere dens kurve. I tillegg kan en spinal fusjon gjøres, hvor minst to ryggvirvler er smeltet sammen med broer bestående av benimplantater. Babyer som gjennomgår kirurgi er vanligvis utskrevet fra sykehuset i løpet av en uke.

Konklusjon

Heldigvis er infantile idiopatisk skoliose ganske behandles. Nesten alle berørte babyer vokser opp uten noen fysiske begrensninger eller alvorlige utviklingsmessige forsinkelser. Foreldre som har barn med skoliose kan forvente at barna skal ha et aktivt og sunt liv.

Slik unngår du at skoliose blir verre

Skoliose er oftest diagnostisert i ungdomsårene, når et barns kropp er i endring og vokser på en enestående rate. Av grunner ennå ikke fullt ut forstått av vitenskapen, kan denne raske veksten utløse en unormal, noen ganger alvorlige, kurve i ryggraden. Etter mer enn fem tiår med faktiske pasient-case-studier, bare et lite antall av metoder gir håp for å arrestere fremdriften av en skoliose kurve. Kurvene på mindre enn 20 grader er vanligvis bare observert i stedet behandles. En kurve som måler mellom 20 og 45 grader er generelt behandlet med en kombinasjon av metoder, i et forsøk på å holde den fra å bli verre.

Bruksanvisning

Kom i form og holde seg i form. Å være overvektig og / eller å ha dårlig muskulatur i midsection kan sette en enorm belastning på ryggraden. Hvis skoliose allerede eksisterer, kan være tung og ute av form akselerere progresjon av kurven. Det handler om "core" musklene, som støtter overkroppen. Jo sterkere kjernemuskulaturen, er det mindre belastning på ryggraden. Trene vil ikke rette opp en ryggkurve, men en solid kjerne er en god start på å bremse fremdriften. En vanlig treningsøkt er ikke nødvendig. Enkle isometriske øvelser utføres hjemme ved hjelp av en matte og treningsball kan styrke kjernen veldig effektivt.

Få utstyrt for en spenne. Denne metoden kan virke "old school", men en kombinasjon av trening og avstiving er fortsatt den vanligste måten å holde noen kurver fra framdrift. Hvis kurve tiltak mellom ca 25 og 40 grader, kan det hende at ortopedisk legen forskrive en av flere typer spesial passe tilbake bukseseler. Den stramme vil bli gjort av en sertifisert brace maker (ortoped) som vil ta flere målinger, og kan også lage en gipsavstøpning av hele overkroppen.

Ha på seler som anvist. Du vil bli instruert om hvor mange timer for å bruke den hver dag for maksimalt utbytte. Noen tannregulering (for eksempel Providence Brace og Charleston Bending Brace) er slitt bare om natten, men de fleste er å bæres 23 timer hver dag. Teorien bak avstiving er å utøve kraft på den motstående krumme ryggraden for å holde kurven fra framdrift, for ikke å reversere den kurve.

Prøv alternative behandlinger. Selv om din ortopedisk spesialist vil mest sannsynlig anbefale bare trening og oppkvikkende, kan du høre om andre muligheter på skoliose gruppemøter og andre sammenkomster. Noen pasienter føler at de har hatt nytte av kiropraktisk justering, massasje, elektronisk muskelstimulering og andre alternative behandlinger. I de fleste tilfeller kan alternative behandlinger bare lindre noe ubehag, men selv det er verdt. Siden det er ingen måte å faktisk måle effektiviteten av en gitt behandling (hvordan ville du vite om kurven ville ha fått enda større uten behandling?), Må du bestemme selv om slike behandlinger har verdi for deg.

Har kirurgi. Den eneste sikre måte å holde skoliose fra framdrift er kirurgi, som også vil tillate at ryggraden til å rettes ut til en stor grad. Kirurgi kan ikke utføres på et barn som vokser fortsatt, unntatt i ekstreme tilfeller, og det har mange farer. På den annen side, trenger voksne som ikke har muligheten til å oppkvikkende fordi deres fullt vokst bein er ikke lenger ettergivende. Selv om det er absolutt siste utvei, er kirurgi det eneste alternativet er igjen når kurven når ca 45 grader og pasientens veksten er fullført. Mange tusen skoliose pasienter har hatt kirurgi og har gått på å leve helt normale liv.

Hint

  • Denne artikkelen skal ikke erstattes av lege. Forfatteren er ikke en lege. Ta kontakt med en lege hvis du tror barnet ditt kan ha skoliose.

Hvordan oppdage skoliose

En side-til-side krumning av ryggraden, rammer Skoliose lag 2 prosent av kvinnene og 0,5 prosent av menn i den generelle befolkningen. Mer enn 80 prosent av alle tilfeller er "idiopatisk", som betyr at det er ingen kjent årsak, men du er mer sannsynlig å utvikle skoliose hvis noen i familien din har det. Idiopatisk tilfeller oftest første vises hos barn under den unge vekstspurten. De resterende skoliose tilfeller er et resultat av en ulykke, cerebral parese, ryggmargsbrokk eller andre lidelser. Det finnes ingen kur, men behandling og / eller operasjon kan arrestere eller rette kurvene. Tidlig oppdagelse, etterfulgt av en passende løpet av behandlingen, kan være nøkkelen i å forebygge skoliose blir verre. Denne artikkelen vil lede leseren gjennom prosessen med å detektere skoliose hos barn. Den samme fremgangsmåte kan anvendes på voksne.

Bruksanvisning

Tømme tankene om eventuelle forutsetninger om å kunne se skoliose i en kjær. I en stor andel av tilfellene, foreldre og andre familiemedlemmer ikke klarer å legge merke til hva som kan være opplagt for medisinske fagfolk og andre som ikke ser pasienten hver dag. Akkurat som du kanskje ikke merke en føflekk på din egen kropp før den har vært der en stund, kan du ikke legge merke til de subtile endringene som finner sted i et familiemedlem kropp. For å komplisere saken, ungdom er ofte overdrevet beskjeden mens kroppene deres går gjennom endringene i puberteten, slik at foreldre kan se dem bare fullt påkledd. Denne perioden med sterk vekst er også når skoliose vanligvis presenterer seg selv, noe som gjør det vanskelig å se under vanlige daglige møter.

Har barnet kjole i hennes badedrakt. For jenter kan en formtilpasset ett stykke dress fungerer best. Enhver type badebukser vil arbeide for gutter, men en formtilpasset bikini stil vil gjøre jobben enklere. Har barnet stå oppreist, føttene sammen og armene avslappet langs sidene, foran en vegg. Observer toppen av skuldrene: vil de fremstå skjevt i det hele tatt, med en skulder høyere enn den andre? Har midjen synes rett og hofter nivå? Nå har barnet stå rett ved siden av veggen uten helt å røre den (samme posisjon). Se på avstanden mellom skulderbladene og veggen: er en skulder nærmere veggen enn det andre? Gjør det samme avstand test i midjen, så hoftene. Dersom avvik finnes, noterer dem.

•  Mål avstanden fra hvert hoftebenet til gulvet. Her er du på jakt etter den spisse bein på hver side av bekkenet. Deretter måle avstanden fra det samme sted på toppen av hver skulder, til gulvet. Registrere målingene for hver side.

Be barnet til å ta et skritt fremover. Holde føttene plantet parallelt med hverandre på den avstand er behagelig for barnet, har henne slippe henne overkroppen mot gulvet, bøye i midjen. Armene og nakken bør få lov til å gå slapp som en filledukke. La barnet ta et øyeblikk å slappe helt av alle muskler. Først gjøre en visuell eksamen, med særlig vekt på overkroppen nær skulderbladene. Har den ene siden av brystkassen vises høyere enn den andre? Har hoftene vises nivå? Du kan finne det lettere å sammenligne disse ved å plassere en linjal eller rett pinne over skulderbladene og øvre rumpe. Hva det blotte øyet ikke klarer å se, kan pinnen gjør åpenbare. Noter eventuelle åpenbare avvik.

Hvis du har funnet noen avvik fra den ene siden av barnets kropp til den andre, det er gode nyheter. En buet ryggraden vil føre til at noen av eller alle de målinger til å være ulik. Uregelmessigheter ved 1/4 tommer eller mindre er sannsynligvis meningsløst. Hvis barnet ditt er helt symmetrisk, er hun ikke viser noen tegn til skoliose ... ennå. Gjenta denne eksamen hvert halvår eller mindre til barnet slutter å vokse, så hvert år eller så før fylte 18. barnets lege bør også se etter skoliose, men ikke anta noe. Er du i tvil, spør barnelegen hvis en X-ray kan være berettiget.

Hvis ditt barns målinger er ulik eller det er en synlig forskjell fra den ene siden til den andre i noen av trinnene ovenfor, gjør en avtale med en barnelege eller en annen lege for å få barnet mottar en medisinsk screening for skoliose. Tid er kjernen med skoliose, så du bør ikke utsette. Ta notater og målinger til avtalen og dele dem med legen. Du kan bli gledelig overrasket over å oppdage at barnet ditt ikke sto akkurat rett eller du har feiltolket data. Alle har en veldig liten, naturlig kurve som danner den menneskelige form. På den annen side, kan det hende du har fanget ditt barns skoliose tidlig nok til å unngå en senere kirurgi. Uansett vil resultatet være bedre hvis du holde et tett øye på ryggen under barnets voksende år.

Hint

  • Voksne som aldri har blitt vist for skoliose kan ha det i mange år uten å vite det er der. Ryggsmerter er ofte det første tegnet på voksen skoliose. Kirurgi er vanligvis den eneste behandling for voksen skoliose fordi spinal veksten er fullført.
  • Denne artikkelen skal ikke erstattes av lege. Forfatteren er ikke en lege. Rådfør deg med en lege hvis du tror barnet ditt kan ha skoliose eller annen medisinsk tilstand.

Nevrologiske effekter av skoliose

Nevrologiske effekter av skoliose


Skoliose, en forskyvning av ryggraden, kan forårsake ikke bare ryggsmerter, men også nevrologiske problemer. Som ryggsøylen legger til degenerative effekter av aldring, kan voksne opplever smerte i ekstremiteter eller noe tap av funksjon. Korrigere spinal justering med enten kirurgisk eller ikke-kirurgiske prosedyrer kan ta trykket av nerver og gi dem en sjanse til å helbrede.

Nerver og Spine

Nettstedet Spine-helse beskriver ryggmargen som master nerve av sentralnervesystemet. Som det stammer fra hjernen ned gjennom ryggmargen, 31 par med store nerver spire fra nerverøttene gjennom mellomrom mellom ryggvirvlene, eller ryggvirvlene. Disse nervene fortsette å armen ut i mindre perifere nerver, som strekker seg hele veien til fingre og tær.

Skoliose

Scoliosis, nærvær av en c-formet eller S-formede kurver i ryggraden, ikke har noen kjent årsak i 85 prosent av tilfellene ifølge Mayo Clinic. Tegn på skoliose inkluderer en ujevn gange, skuldre eller hofter som vises ut av stilling med hverandre, utstående ribbeina på den ene siden, tretthet, pusteproblemer og ryggsmerter.

Nerve Compression

Mens skoliose ofte forårsaker ryggsmerter, kan det også sende skyting smerter nedover beinet. Dr. Dean McCance i New York Daily News beskriver ryggraden som et rør som begynner å kollapse i løpet av årene, klemming nervene inne. Endringen kan føre til et fenomen kjent som "fot slipp", der pasienten mister noen muskelkontrollen over foten, som begynner å dra langs bakken i stedet for å bevege seg med en vanlig gangbevegelse. Dr. Robert S. Pashman på Espine nettstedet er enig i at voksne med skoliose kan oppstå forverring nerve komprimering og smerter i ekstremiteter som deres tilstand forstørrer effekten av aldersrelatert spinal degenerasjon.

Behandlinger

Hvis skoliose forårsaker en pasients nerveproblemer, og deretter korrigere skjevheter kan gi lindring. En case-studie publisert i BMC Muskel-og skjelettplager står det at en kombinasjon av manipulasjon og fysisk rehabilitering teknikker på 22 pasienter forbedret hver enkelt pasients innretting med minst 25 prosent. Rehabiliteringsteknikker inkludert søker vekter til pasientenes hofter, skuldre eller hode, samt balansering øvelser og ligge på skum blokker for å skape trekkraft. McCance sier at kirurgisk behandling kan lindre nerve kompresjon ved å fusjonere ryggraden i riktig justering. Ifølge nettstedet Spine-helse, innebærer en spinal fusjon fjerne diskene mellom bein og fylle hullene med bein grafts eller andre typer materialer, støttet av skruer og stenger. Kirurgen kan smelte ryggraden fra forsiden (anterior) eller fra baksiden (posterior).

Kirurgiske komplikasjoner

Spinal fusion prosedyrer kommer med sine egne potensielle kvaler. Nettstedet Spine-helse bemerker at komplikasjoner kan inkludere infeksjon, fusion svikt, problemer med kirurgisk maskinvare, og i svært sjeldne tilfeller lammelser. Kirurger kan utføre responstester under prosedyren for å sikre at ryggmargen fungerer riktig.

Hvordan bestille en X-ray for skoliose

Skoliose er en medisinsk tilstand der ryggraden kurver. Ryggen av noen med skoliose kan enten kurve frem og tilbake i en S-form eller ser mer ut som bokstaven "C". En buet ryggraden kan føre til andre helseproblemer som kroppen som ønsker å vippe eller lene seg til den ene siden. Alvorlige tilfeller kan også føre til problemer med å puste og føre til smerter. Det er viktig at barn blir regelmessig kontrollert av legen sin for skoliose. Som med enhver medisinsk tilstand, kan tidlig diagnose og behandling bety en verden av forskjell i den generelle helsen utsiktene.

Hvordan bestille en X-ray for skoliose

•  Sett opp en avtale med en lege.

Be legen for å sjekke ryggraden for skoliose.

Be om en x-ray av ryggraden for å bekrefte eller avkrefte eventuelle mistanker om skoliose er til stede. En sertifisert x-ray tekniker vil forvalte x-stråler. X-stråler kan tas på legens kontor eller du kan bli sendt til en radiologisk avdeling eller senter. Vanligvis to røntgenbilder vil bli tatt av ryggraden, en fra baksiden og en annen fra en side-visning.

Har røntgen leses av en radiolog. Radiolog vil avgjøre hvorvidt du har skoliose og rapportere tilbake til helsepersonell.

Lytt til resultatene som tolkes av legen på en oppfølging avtale eller via telefon varsling.

Følg noen behandling selvfølgelig satt opp av din lege hvis det bestemmes at du har skoliose.

Ikke-kirurgisk Skoliose Treatment

Skoliose er en tilstand der det er en krumning av ryggraden. Kirurgi kan brukes til å behandle alvorlige tilfeller av skoliose, men det finnes også en rekke ikke-kirurgisk skoliose behandling.

Brace

En ryggvarmer kan anbefales hvis kurven er mellom 25 og 30 grader.

Massasje

Massasje kan brukes for å lindre ryggsmerter forbundet med skoliose.

Trening

Trening, inkludert yoga, kan bidra til å lindre ryggsmerter forbundet med skoliose samtidig styrke ryggen for å hindre ytterligere ryggsmerter.

Medisiner

Medisiner kan være foreskrevet for å behandle ryggsmerter som er forbundet med skoliose.

Chiropractic Care

Kiropraktorer kan gi spinal justeringer for å bidra til å redusere den smertefulle symptomer på skoliose.

Fysioterapi

Fysioterapi kan brukes til å bidra til å redusere ryggsmerter, styrke ryggmusklene, økt fleksibilitet og bedre holdning.

Allergikere og stråling behandlinger

Overfølsomhets forholdene omfatter fire typer: Type I er umiddelbare overfølsomhetsreaksjoner, type II cytotoksiske overfølsomhet er en giftig effekt på celler, er type III immun-komplekse reaksjoner og type IV er forsinket hypersensitivitetsreaksjoner. Den overfølsomhet at den enkelte kan lide varierer; noen hypersensitive individer kan lide av flere forskjellige plager. Enkelte individer er overfølsom på grunn av allergi andre stråling. Reaksjonen varierer avhengig av den enkelte person.

Strålebehandlinger og Overfølsomhet:

Strålingsbehandlinger påvirker allergikere når gjennomgår behandling for forskjellige sykdommer, slik som kreft. De som er berørt av strålebehandling kan også klage over overfølsomhet når i områder med mange elektriske apparater; for eksempel datamaskiner, TV-apparater og kraftledninger. Har funnet årsaken til overfølsomhet kan ta tid og unngå bestemte områder vil hindre symptomer forårsaket av overfølsomhet.

Studier på Strålebehandling og overfølsomhet:

Leger har studert strålebehandling og årsakene til overfølsomhet i mange år. Individer unngå områder som har en høyere strøm av elektrisitet synes å hjelpe lider. Dessverre har et stort flertall av studier motsagt hverandre forårsaker Verdens helseorganisasjon (WHO) for å fastslå at overfølsomhet for stråling behandlinger er ikke en fullstendig diagnose. For å hjelpe leger i å bestemme sine funn som har utviklet undersøkelser for enkeltpersoner som lider med overfølsomhet for å hjelpe i å bestemme en diagnose.

Symptomer:

Personer som klager overfølsomhet skyldes stråling behandlinger kan lide av svimmelhet, kvalme, uregelmessig hjerterytme, tretthet og hodepine. Når avgjøre om den enkelte er overfølsom for stråling legen vil spørre den enkelte en rekke spørsmål, og for noen kan be om laboratoriearbeid for å sikre at stråling er årsaken til overfølsomhet og ikke et underliggende helseproblem.

Diagnose

Overfølsomhet for strålebehandlinger eller andre behandlinger er ikke en ansett som en bekreftet diagnose. Før sluttføre diagnose som overfølsomhet den enkelte vil gjennomgå laboratoriearbeid og legen kan henvise den enkelte til en psykiater for å sikre at den enkelte ikke har en underliggende problem, som depresjon og angst.

Behandling:

Behandlingen varierer avhengig av den enkelte. I mange studier er det bestemt at den enkelte har et underliggende helseproblem og er ikke overfølsom. For de som har overfølsomhet for stråling behandlinger, er en annen form for behandling diskuteres med den enkelte. Unngå hva som forårsaker hypersensitive reaksjoner generelt hjelper den enkelte å leve et mer produktiv livsstil.

De medisinske effektene av stråling

Vi er utsatt for stråling hver dag i naturen fra solen og stjernene, jorden, maten vi spiser, og mange andre steder. Vi er også utsatt av menneskeskapte årsaker fra TV, sigaretter og kraftverk. Selv porselen tenner og kroner gir oss en stråledose. For mye stråling kan være skadelig for helsen vår.

Thyroid Cancer

Det er vel-kjent at skjoldbruskkjertelkreft er forbundet med stråling. Ifølge rapporten "Influence of Forrige stråling på Patologiske Funksjoner og klinisk utfall hos pasienter med skjoldbrusk kreft", utgitt i april 2009 utgaven av Archives of Øre --- hode og nakke kirurgi, hos personer med skjoldbruskkjertelkreft som har hatt tidligere eksponering for stråling på arbeidsplassen, gjennom miljøet, eller fra en behandling av akne eller annen tilstand, er kreft mer aggressive og de langsiktige utfall er verre. For disse pasientene, behandlingen må også være mer aggressive.

Strålebehandling bivirkninger

Ifølge Daglig Health nettsted, bivirkningene til eksponering for strålebehandling avhenge av den delen av kroppen som skal behandles. Huden kan bli irritert og kan endre farge midlertidig i området behandles, og det kan være permanent eller midlertidig hårtap. I fordøyelsesprosessen, kan bivirkningene være tap av matlyst, kvalme, oppkast, forstoppelse, diaré og kramper. I den reproduktive området, bivirkningene inkluderer infertilitet eller sterilitet, vaginal tørrhet eller innsnevring og impotens. Mange av disse negative effektene kan være midlertidig, men den verste risikoen er for utvikling av annen kreft.

Andre Stoffskiftesykdommer

Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry advarte om at folk som har vært utsatt for kjernekraftverk eller produksjon av atomvåpen eller nedfall fra detonasjoner av atombomber ikke bare har en høyere risiko for skjoldbruskkjertelkreft, men også andre skjoldbrusk sykdommer. Når vevet ikke er helt drept, men er fortsatt litt funksjonelle, kan det føre til hypotyreose eller thyreoiditt, eller godartede svulster eller knuter på kjertelen.

Psykologisk stress

Etter høy eksponering for stråling fra en kjernefysisk eller kjemisk utgivelse, kan det være psykologisk stress fører til depresjon, angst, posttraumatiske stresslidelser og demoralisering, ifølge Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry nettside. Personer utsatt, spesielt mødre, er alvorlig bekymret for helsemessige effekter til seg selv og sine barn. De er stadig bekymret for om de vil bli syk, eller hvis deres gener er ødelagt og deres fremtidige barn vil lide misdannelser.

Prenatal Exposure

The Centers for Disease Control and Prevention uttalt at dersom moren svelger eller puster radioaktivt materiale, kan det gå inn i blodet hennes og inn i navlestrengen til babyen. Dette vil utsette fosteret for stråling og kan ha alvorlige helseeffekter avhengig av stadium av utviklingen. Stråling fra utsiden av kroppen vil påvirke fosteret mindre enn det påvirker moren, fordi morens organer beskytte den.

Sikkerhetsprosedyrer for stråling

Sikkerhetsprosedyrer for stråling


Stråling, som ild, er en ressurs som kan være både nyttig og, hvis de brukes på feil måte, ekstremt farlig. Stråleterapi, en prosedyre som kreftpasienter motta målte doser av stråling, har vist seg å være et effektivt middel for behandling av en rekke forskjellige maligniteter. Denne terapi er effektiv fordi strålingen ødelegger DNA i kreftcellene, og dreper dem. Dessverre kan ikke skille mellom strålingen friske celler og maligne celler. Derfor er det avgjørende at den medisinske anlegget administrere stråling ta sikkerhetsmessige forholdsregler forsiktig med å begrense faren.

Utstyr Check

Den første sikkerhetsprosedyre før strålebehandling gis er en grundig sjekk av alle stråleavgivende utstyr. Beam utgang bør overvåkes nøye. Dette vil bidra til at pasienten ikke får for mye stråling på grunn av mekanisk feil. Det er også standard prosedyre for å dobbeltsjekke og verifisere alle doseringsinstruksjonene før behandling. Dette bidrar til å minske sjansen for at menneskelige feil vil resultere i en livstruende overdose av stråling.

Beskytte pasient

Forholdsregler bør være på plass for å sikre effektiv og sikker behandling mens strålingen blir administrert. Strålebehandling er generelt gitt fem dager i uken for alt mellom to og åtte uker. Denne planen tillater for små, daglige doser av stråling. Strålingen rettes ved vinklede bjelker mot kreft område av pasientens kropp. Begge disse fremgangsmåter, lavere pasientens eksponering for stråling, så vel som å begrense skader på friske celler.

Beskytte Medical Staff

Forholdsregler bør tas for å beskytte de som administrerer stråling. Prosedyren bør gjøres i et isolert rom. Etter justering av maskinen og for å sikre pasientkomfort, vil lege å administrere terapi deretter forlate rommet. I løpet av fremgangsmåten, er det bare pasienten er i terapirommet. Dette er en meget viktig foranstaltning fordi det bidrar til den medisinske profesjonelle å unngå eksponering for stråling. Hvis ikke, på en daglig basis over en lang tidsperiode, vil den medisinske profesjonelle være i fare for å utvikle komplikasjoner som kreft eller stråling forgiftning.

Skoliose og Parkinsons sykdom

Skoliose er en skjelettsykdom som fører til at ryggraden til kurven sidelengs og forekommer vanligvis hos barn. Parkinsons sykdom er en nevrologisk tilstand som fører til rystelser og bremset bevegelse og er vanligvis ikke er relatert til skoliose.

Skoliose Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan skoliose pasienter utvikler ujevne skuldre, en ujevn midje og en hofte som er høyere enn den andre hoften.

Skoliose Risikofaktorer

Barn som opplever en vekst sprute før puberteten og personer med en familie historie av skoliose har en høyere risiko for å utvikle denne tilstanden.

Skoliose Treatment

Leger kan foreskrive spesielle tannregulering for å korrigere skoliose eller spinal fusjon kirurgi kan utføres for å behandle alvorlig skoliose.

Parkinsons sykdom Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan pasienter med Parkinsons sykdom opplever håndskjelvinger, en treghet og problemer med fysisk bevegelse og muskelstivhet. Lut holdning, demens og vanskeligheter med automatiske bevegelser som arm svingende, blinkende eller smilende kan oppstå med denne sykdommen.

Parkinsons sykdom Risikofaktorer

Eldre mennesker, menn og personer med en familie historie av Parkinsons sykdom har større risiko for å utvikle denne lidelsen.

Parkinsons sykdom behandling

Leger kan behandle lav dopaminnivåer i Parkinson-pasienter med rusmidler som levodopa, pramipexol eller ropinirol. Dyp hjernestimulasjon kirurgi og fysioterapi kan anvendes for å behandle denne sykdom.

Fysiske effektene av radioaktiv stråling

Fysiske effektene av radioaktiv stråling


Kjerne energi er energien som sendes ut fra atomkjernen. Dette skjer når atom masse blir til energi og de resulterende stråler er kjernefysisk stråling. De fysiske effekter av kjernefysisk stråling på mennesker er avhengig av flere faktorer: type stråling og stråling, lengden av eksponeringen og styrken av eksponeringen.

Initial stråling

De fysiske effekter assosiert med eksponering for innledende kjernefysisk stråling, som er utslippet som resulterer fra eksponering første gang (omtrent seks til 12 timer), kan forårsake hodepine, kvalme og oppkast i noen tilfeller. Denne eksponeringen er vanligvis ikke dødelig.

Fortsatt stråling

Avhengig av styrken på strålingen og varigheten av eksponeringen, kan de fysiske virkninger av kjernefysisk stråling være så mild som initial stråling eller kan bli gradvis verre. Noen effekter er tretthet, sår, brannsår, blødninger, anoreksi og kreft. Til syvende og sist, døden kan skyldes fortsatt stråling.

Ray Effects Eksponering

Eksponering for de ulike ray effekter forbundet med kjernefysisk stråling kan forårsake ulike fysiske effekter. Alpha stråler forårsaker ingen alvorlige skader på kroppen din når du blir utsatt for dem. Betastråler er bare litt farlig, men kan irritere huden, forbrenninger og øyeskader. Gammastråler er veldig farlig; kontakt med disse strålene kan føre til alvorlige brannskader og vevsskade.

Inhalering eller inntak

Å være nær nok til kjernefysisk stråling betyr at du har sjansen til å inhalere eller svelges noen kjernefysiske partikler. Dette kan forårsake mild til alvorlig skade på kroppens celler og organer, avhengig av mengden og styrken på strålingen. Dette kan være dødelig.

Stråling Styrke

Stråling måles i roentgens. Jo høyere antall roentgens, desto større risiko for menneskekroppen. En lav mengde av roentgens vil føre til en mild reaksjon slik som hodepine og kvalme, mens en høyere telling vil resultere i cancer og død.

Måling av blodtrykk hos barn

Tar et barns blodtrykk

Det kan komme som en overraskelse for noen, men på hvilken måte et barns blodtrykket måles vil være tilnærmet det samme som i en voksen. Det vil bli tatt med en standard mansjett, og med bruk av et stetoskop. Under normale omstendigheter, ville et barn ha sin blodtrykket måles under regelmessig helsesjekk på hans legekontor. Og ifølge American Heart Association, bør disse målingene tas så snart barnet fyller tre år. De fleste leger vil bruke denne praksisen, så det er ikke nødvendigvis noe du trenger å holde i forkant av tankene dine.

Formålet Målinger

Grunnen der et barn (akkurat som en voksen) bør ha sitt blodtrykk tatt på relativt jevne mellomrom er egentlig opphopning av medisinske data, samt å holde orden, så å si, på hans helse. Når et barns blodtrykk måles, vil en lege kunne se tilbake på disse målingene og oppmerksom på eventuelle endringer som kan ha funnet sted mellom besøkene. De fleste barne blodtrykk vil variere med alder, kjønn, vekt og høyde. Til syvende og sist, kan et barns blodtrykk brukes til å advare en medisinsk faglig av eventuelle latente medisinske problemer.

Andre forhold

Mens de fleste barn vil generelt ha sine blodtrykket måles under regelmessige besøk, kan noen barn trenger å følge en annen timeplan for å bedre overvåke deres helse. Dette vil være tilfelle hos barn som er overvektige eller fete, så vel som de som er undervektige. Det kan også være behov for hyppigere målinger når et barn lever med en tilstand som påvirker hans hjerte eller blodsirkulasjon.

"Normal" Blood Pressure

For det meste, vil barnets blodtrykket være mellom 110 og 120 systolisk (den første eller øverste rekke i lese) og mellom 70 og 80 diastolisk (den andre eller nedre rekke i lese). Som blir sagt, det er differensiering i blodtrykket basert på barnets alder, kjønn og høyde. En tabell for referanse er gitt i Resources for å bedre vise avgrensningen.

Juvenile Thoracic skoliose Behandlinger

Scoliosis er beskrevet som en sideveis krumning i ryggraden. Juvenile thorax skoliose er en type skoliose oppstår vanligvis fra fire år til starten av puberteten, 10 eller 11 år for jenter og 12 år for gutter. Barn som er diagnostisert med denne tilstanden utgjør 8-21 prosent av befolkningen av personer med klinisk skoliose enhet.

Behandling

Juvenile thorax skoliose tilfeller krever behandling for å korrigere eller hindre at tilstanden forverres. Pasienter med mindre enn 25-graders kurve vanligvis ikke krever behandling, men legene vanligvis anbefaler behandling for å hindre alvorlige helsemessige konsekvenser i fremtiden.

Bukseseler

Pasienten kan bli bedt om å bære en spenne 16 eller flere timer i døgnet for å gi 90 prosent garanti for at tilstanden ikke vil bli verre.

Kirurgi

Kirurgi er anbefalt til pasienter som allerede har en betydelig misdannelse. Korrigerende operasjoner er gjort for å utsette lateral spinal kurver for opp til 50 grader og redusere smerte og mulige komplikasjoner.

Fysioterapi og Rehabilitering

Fysioterapi er avgjørende for pasientens utvinning fra kirurgi. Visse rehabiliteringsøvelser kan gjøres for å understøtte pasientens fysiske og følelsesmessige utvinning.

Alternative behandlinger

Varierte kombinasjoner av treningsbaserte mobiliserings terapi har forbedret en rekke juvenile thorax skoliose tilfeller. Pasienter som ikke ønsker kirurgi vil bruke denne form for alternativ behandling.

Psykologiske effekten av skoliose

Skoliose er en tilstand som resulterer i unormal laterale eller side-til-side-kurvene i ryggsøylen. Selv om vi alle har noen krumning i våre pigger, krumningen som oppstår med skoliose er ekstrem og må rettes opp med "bracing". Når et barn må tåle oppkvikkende, kan det føre til stor belastning for ham, noe som kan påvirke barnet psykologisk.

Historie

Skoliose er mer tilbøyelige til å oppstå hos kvinner, men menn kan lide av det også, ifølge Mayo Clinic. Denne tilstanden kan være forårsaket av cerebral parese, muskeldystrofi, svulster, spinal muskelatrofi, nevromuskulære problemer, genetiske problemer og ulikhet i lengde av lemmer. Imidlertid kan det også være årsak idiopatisk, noe som betyr at det ikke er noen kjent grunn for den. Mer enn 80 prosent av skoliose tilfeller er i denne kategorien. Det er fire typer skoliose inkludert infantile, som vises i barn under 3 år; juvenile, som dukker opp når et barn er mellom 3 og 9; ungdom, som oppstår når et barn er 10 til 18 år og voksen, noe som skjer etter at skjelettet har modnet.

Betydning

Pasienter som har skoliose rapporterer at de blir diskriminert på grunn av sitt utseende, ifølge American Academy of ortopediingeniørfag og en rapport fra Cyndi Walker, Ph.D. Mange uttrykte misnøye med utseendet sitt, selv om dette misnøye redusert over tid.

Innvielse

Når bracing er initiert, pasienter rapporterer ubehag, vanskelig å puste, sårhet og hudirritasjon. Unge jenter som må bære en spenne ble funnet å sosialt trekke seg og bli deprimert, engstelig og redd.

Effekter

Iført en spenne for behandling av skoliose kan føre til dårlig selvbilde, peer vanskeligheter, lav selvfølelse, opprørskhet, sinne, kan problemer med narkotika og alkohol og pasienten blir suicidal. Hvis barnet ikke bære hans seler som han skal, kan dette resultere i en dårlig utfall. Imidlertid justeres til skinnen viser seg meget vanskelig for noen pasienter.

Kjønn

Gutter og jenter med skoliose ikke reagerer på akkurat samme måte selv om det er likheter, ifølge American Academy of ortopediingeniørfag. Gutter er mer sannsynlig å bekymre forhold til jevnaldrende og om kroppene deres utvikler seg normalt. Hanner har en større alkoholforbruk hastighet og er 10 ganger mer sannsynlig å tenke på selvmord enn menn som ikke har skoliose. Kvinner som har skoliose er også mer sannsynlig å drikke alkohol enn sine jevnaldrende som ikke er plaget med denne tilstanden.

Fakta

Interessant, kan en mann med høy selvtillit indikerer avvik når det gjelder iført seler selv om kvinner med høy selvfølelse er mer tilbøyelige til å være kompatibel.

Betraktninger

Iscoliosis.com bemerker at foreldre må veie fordeler og risiko ved deltids avstivninger i motsetning til heltid oppkvikkende hvis deres barn er å ha grav vanskeligheter justering. Ungdommer har en tendens til å være opprørsk i første omgang slik at problemet med spenne kan gjøre dem enda mer. Foreldrene må finne ut den beste tilnærmingen fordi komplett brudd er ikke et alternativ hvis ryggraden er å bli korrigert. Barnet ditt kan ha nytte av å gå til en peer støttegruppe.

Metoder for måling av NADPH-oksidase

Metoder for måling av NADPH-oksidase


Enzymet NADPH oksidase er identifisert som en produsent av reaktive oksygenarter under prosesser, inkludert vekst av vaskulære glatte muskelceller. Disse reaktive arter som er knyttet til en rekke sykdommer innbefattende hypertensjon, diabetes, kreft og inflammasjon; fremgangsmåter for overvåkning av aktiviteten til dette enzymet er kritisk for utvikling av mulig behandling.

NADPH oksidase

NADPH oksidase tilhører en familie av enzymer som hjelper med elektron overføring mellom NADPH og oksygen. Imidlertid har NADPH oksidase den unike evne til å produsere reaktive oksygenforbindelser fra denne reaksjonen, sammenlignet med andre familiemedlemmer, hvor reaktive oksygenforbindelser genereres på andre måter. Et multimert proteinkompleks, består NADPH oksidase av den membran-bundet flavocytochrome b558, som brukes som en målemarkør.

Reaktive oksygen arter (ROS) Generation

Som sjef kilde til ROS, spesielt hydrogen peroxide, produserer NADPH oksidase liten, men stabil mengder via sin isoform uttrykt i blodkar, som er involvert i signale prosesser. Denne konsistent produksjonen kan til slutt overvelde naturlig antioksidant system, forårsaker et tap av beskyttende forbindelser, for eksempel nitrogenoksyd, og generering av enda kraftigere ROS.

Chemiluminescence Method

Chemiluminescence muliggjør meget følsom og automatisert måling av NADPH oksidase aktivitet over et område av konsentrasjoner. I løpet av denne fremgangsmåten blir substratet NADPH tilsatt til en vevsprøve inneholdende NADPH oksidase. Ved reaksjon, er ROS generert og reagerer med forbindelsen lucigenin å produsere en chemilluminescent effekt, som blir målt. Luminescence er direkte proporsjonal med NADPH oksidase aktivitet, som enzym bestemmer reaksjonshastigheten.

Kinetic analysen via flowcytometrisystemer

I denne metoden, blir vevsprøver analysert via strømningscytometri. Benmarg er adskilt fra prøven ved hjelp av Hanks 'Balanced Salt Solution. Spesifikke flekker og detektere antistoffer tilsettes til prøven i polystyren-reagensrør. Prøven blir deretter inkubert, vasket med Hanks 'Balanced Salt Solution, merket med molekylære prober og fremstilt fra strømningscytometri. Kontroll rør er også gjort for sammenligning og for å kalibrere strømningscytometer. Maskinen blir deretter fors og målinger registrert.

Hvordan takle Pediatric Skoliose

En lateral kurve i ryggraden kalles skoliose. Denne lidelsen forekommer hyppigst hos barn i alderen ti til 14 men kan slå de i 09:56 rekkevidde og i sjeldne tilfeller spedbarn. Årsaken til pediatrisk skoliose er ikke kjent i de fleste tilfeller. Tilstanden kan variere fra mild der ingen behandling er nødvendig for å mer alvorlig der tannregulering eller kirurgi kan være nødvendig. Foreldre må lære å takle barnets tilstand.

Hvordan takle Pediatric Skoliose

•  Bestem alvorlighetsgraden av barnets skoliose. Spør legen din for å fortelle deg graden av krumning. Vanligvis mindre enn 20 grader krever ingen behandling, mens større kurvatur kan nødvendigbukseseler eller kirurgi.

Få hyppigere kontroller for barnet ditt. Noen tilfeller av pediatrisk skoliose fremgang raskt å lage det viktig at fire til seks måneder evalueringer gjøres. Det er spesielt viktig å ha barnet ditt sett av ortopedisk lege ofte hvis hans grad av kurvatur nærmer seg 20 grader.

Søk så mye informasjon om pediatrisk skoliose som du kan få. Les den nyeste informasjonen i medisinske tidsskrifter og gjerne diskutere din personlige forskning med ditt barns leger. Studer nåværende rehabiliterings informasjon samt medisinsk forskning på tilstanden.

Bli kjent med ditt barns leger omsorgspersoner. Aldri vær redd for å stille spørsmål som oppstår vedrørende ditt barns omsorg. Oppmuntre til en åpen kommunikasjon slik at du kan være så informert som mulig angående ditt barns sak.

Gi så mye emosjonell støtte til barnet ditt som mulig. Vær ærlig med dem om sin lidelse og prognose sin. Gi dem all informasjon om tester og prosedyrer som er planlagt slik at frykten for det ukjente vil bli redusert.

La barnet ditt å lufte om skoliose. La henne vite at det er greit for henne å få hennes følelser ut. Når det er sagt, opprettholde en positiv holdning og oppmuntre ditt barn til den samme når det er mulig. Barn er ekstremt robust og tilpasningsdyktig så ikke mist motet av midlertidig sinne eller skremt atferd.

7-støtte barnet i å delta i alle aktiviteter han er interessert i. Ikke behandle barnet ditt som en "ugyldig", selv om hans tilfelle av skoliose er alvorlig. Tillate ham å prøve noe han ønsker å gjøre så lenge hans lege ikke har bekymringer angående en bestemt venture.

Hint

  • Noen ganger kiropraktisk behandling eller elektrisk stimulering kan bidra til å forhindre skoliose fra forverring. Sjekk med din lege om hensiktsmessigheten av en slik terapi for barnet ditt.

Skoliose & Hip Pain

Skoliose består av en unormal lateral krumning av ryggraden av 11 grader eller mer, oppstår vanligvis diagnosen i ungdomsårene. Skoliose rettet primært kvinner.

Identifikasjon

Skoliose er definert som en hip uforholdsmessig høyere enn den andre som forårsaker smerter når han går eller står i lange perioder av gangen. Lider også oppleve smerter på toppen av kurven der ryggraden kurver ut mest. Denne smerten resultater på grunn av leddbånd som strekker seg på grunn av den ekstreme krumning av ryggraden, melder Omsorg Medical.com.

Funksjoner

Ligament slapphet, der ligament er for løs, ofte resulterer i smerter og ubehag.

Effekter

Ifølge American Association of Orthopaedic Surgeons, hip bursitt ofte utvikler med skoliose. Betennelse i gelé som sekker som kalles den bursa, som ligger i hele kroppen i kne, hofte, hæler, skulder og albue, kan resultere i bursitt. Når bursa blir betent, kan de ikke effektivt tjene som en pute mellom bløtvev og bein heller ikke kan de redusere friksjonen mellom bein og gliding muskler. Dette resulterer i smerte.

Potensiell

Din bursitt hoftesmerter kan reise på utsiden av låret.

The Sensation

Hip bursitt smerter i utgangspunktet føles intens og skarp, og deretter blir verkende.

Ioniserende stråling biologiske effekter på Pediatrics

Ioniserende stråling biologiske effekter på Pediatrics


Ioniserende stråling er både et verktøy som brukes i pediatri og et miljømessig helse problem som er relatert til pediatrisk medisin. Som et verktøy, er det brukt de diagnoser av et bredt spekter av tilstander, inkludert benbrudd, sykdommer i indre organer, og kreft. Men barn er følsomme for potensielle skadevirkninger av slik stråling, ledende leger å nøye balansere risiko og fordeler, og minimere bruk.

Ioniserende stråling

Ioniserende stråling er stråling som fjerner elektroner fra atomer og molekyler, og dermed skape positive ioner. Denne stråling kan være partikler, som protoner, nøytroner, eller kjerner av atomer, eller det kan være elektromagnetiske bølger. I tilfelle av elektromagnetiske bølger, er det mer energiske bølger som ioniserende. Dette inkluderer noen ultrafiolett (UV) lys, samt alle røntgen og gammastråling. Ionisering av atomer og molekyler som kan føre til skade av humant vev.

Diagnostiske røntgen

Røntgen, en type ioniserende stråling, er en bærebjelke i diagnose i pediatri. Flat filmrøntgen (fotografier laget med røntgenstråler) blir brukt til å diagnostisere benbrudd, og kan bli brukt til å diagnostisere tilstander av mange forskjellige indre organsystemer. X-stråler også brukes i CT skanning, hvor mange røntgenbilder er tatt.

Biologiske effekter av diagnostiske røntgen

I de doser som brukes i flatrøntgen røntgen, røntgen er ikke skadelig for biologisk vev. Doser på røntgen som et barn kan bli utsatt under en full-body CT scan, men kan være skadelig, spesielt hvis mange CT-skanning utføres innenfor en kort tidsperiode. The National Cancer Institute har anbefalt at leger begrense bruken og dosering av CT-skanning i barn så mye som mulig.

Radionuklider

En radionukleidet er et radioaktivt stoff som kan injiseres inn i, eller implantert i en pasient, vanligvis for diagnostiske formål. I PET-skanning, for eksempel, en metabolitt, slik som glukose endret for å gjøre det radioaktive, blir injisert. Den type stråling som brukes er positron stråling - partikler med samme størrelse som elektroner, men med motsatt ladning. Maligne tumorceller ta opp glukose hurtigere enn andre celler gjør, slik at positroner deretter sendes ut fra noen tumorceller. Når disse positroner kolliderer med elektroner, er begge partikler tilintetgjort, danner to høyenergetiske gammastråler som kan oppdages av en skanner. Mengden av radionuklide anvendes er så liten, og mengden av stråling som produseres så liten, at det biologiske vevet beskadiges ikke.

Terapeutisk Stråling

Den klart mest skadelig stråling som brukes i pediatri er at brukt som terapi for å drepe kreftceller. I strålebehandling, ekstremt høye doser av røntgenstråler, eller mindre vanlig protoner, er rettet mot et tumor. Dosene som benyttes vil være høy nok til å bevirke døden ved akutt strålingssyke hvis det ikke var fokusert kun på målet, og hvis resten av kroppen ikke med hensikt skjermet. Nå som mange pasienter kurert av barndommen kreft ved strålebehandling har vokst til voksen alder, er det blitt funnet at slik stråling kan forårsake fibrose år senere i friskt vev som ble bestrålt. Når dette skjer i hjertet eller lungevev, kan den gjenlevende barn kreft pasienten utvikler alvorlige problemer som voksen.

Hva er årsakene til Infant Skoliose?

Hva er årsakene til Infant Skoliose?

Innledning

De fleste foreldre sannsynligvis ikke forestille ordet skoliose vil selv komme frem til sine barn er tenåringer. Faktisk er tenåringer ofte sjekket for skoliose under treningsstudio eller helse klassen fordi de er mest sannsynlig å utvikle sykdommen. Men kan babyer har skoliose, også.

Hva er skoliose?

Skoliose er en buet av ryggraden, og rammer rundt tre prosent av befolkningen, og finnes hovedsakelig hos barn. Stående bak noen, vanligvis vises deres ryggraden rett, som en rett linje. Men hvis du står bak noen med skoliose, synes deres ryggen til kurven som bokstaven S eller C.

Spedbarn med skoliose

Bare om lag én prosent av barn under tre år har skoliose, som er spesielt kalt infantile idiopatisk skoliose (eller bare "infantile skoliose"). Vanligvis når et barn kommer til å ha infantile skoliose, vil hun utvikle det ved seks måneders alder.

Origins

Dessverre har legene ikke vet hva som forårsaker infantile skoliose. Forskere vet det forekommer noe hyppigere hos gutter enn hos jenter.

Likevel, mens legene ikke vet de konkrete årsakene til infantile skoliose, er det to store tanker om det. Enkelte undersøkelser tyder på at i løpet av et foster 'tid i livmoren, noen ganger livmoren unormalt presser på den ene side av fosteret, forårsaker ryggrad krumning. Dette kalles "intrauterine støping."

En annen tanke er at etter fødselen, kan ytre press føre til ryggraden kurvatur. For eksempel, en baby igjen på sin tilbake lengre enn typiske tidsperioder kan utvikle skoliose. Det er viktig å merke seg at dette ville kreve uvanlig lang tid i en stilling, og at alle babyer bør settes til å sove på ryggen, for å bidra til å redusere risikoen for Sudden Infant Death Syndrome (SIDS, eller krybbedød).

Enda en teori er at infantile skoliose er genetisk arvelig. Forskerne kan ennå ikke identifisere genene som bærer skoliose, men de vet at hvis det er skoliose i familien, er mer sannsynlig å ha det enn en baby uten skoliose i familien en baby.

Stråling effekter om Baby Milk

Stråling effekter om Baby Milk


Amming er den sunneste måten å mate en baby. En bekymring for mødre som ønsker å amme er om stråling vil gå gjennom morsmelken og skade barnet.

Risks Versus Fordeler

Ifølge La Leche League International, kan de helsemessige fordelene av amming vare godt forbi barndom og gjennom voksenlivet. Babyer som blir ammet som spedbarn har lavere risiko for tilstander som fedme og diabetes selv som voksne. Derfor, hvis du vurderer å amme, men er bekymret for stråling, må du veie risiko og fordeler.

Lave nivåer er trygge

Lave nivåer av stråling, for eksempel som følge av tidvis røntgen og flyr, er generelt trygt for ammende mødre. Lave nivåer av stråling vil ikke påvirke morsmelk, i henhold til Health Physics Society.

Høye nivåer potensielt skadelige

Hvis en mor skal ha nukleærmedisin injiseres inn i kroppen hennes eller er å ha kontinuerlig strålebehandling i høye doser, er det ikke en god idé å amme, ifølge Health Physics Society. Dette skyldes at de radioaktive isotoper, kan gå inn i morsmelk.

Redusert morsmelk produksjon

I henhold til British Journal of Radiology, kan bryst-melkeproduksjon faktisk kan bli redusert i en kvinne som mottar stråling. Det er fortsatt mulig for en kvinne å amme, men hun kan trenge å amme oftere eller pumpe for å produsere nok melk.

Andre ukjent effekt

Alle de mulige effektene at stråling har på morsmelk er fortsatt ukjent. Amming mens under eksponeringen av stråling er et enkeltvedtak fordi effektene ikke er fullt bestemt.