Digidexo.com

forskjellige typer gikt

Informasjon om forskjellige typer gikt

Informasjon om forskjellige typer gikt


Gikt er en sykdom som rammer oftest foten og faller sammen med forhøyede nivåer av urinsyre i blodet. Sykdommen er klassifisert som enten primær eller sekundær gikt.

Typer

Primær gikt kan oppstå når kroppen skaper for mye urinsyre eller ikke er i stand til å skille ut urinsyre raskt nok. Sekundære gikt resultatene fra en annen medisinsk tilstand, slik som metabolske syndrom og leukemi.

Effekter

Tegn og symptomer på gikt inkluderer en plutselig brennende smerte, hevelse, rødhet og stivhet i det infiserte området. Hos menn det rammer oftest tærne (for det meste stortåen), men kan påvirke andre kroppsdeler og kvinner så vel.

Årsaker

Urinsyregikt er forårsaket av høye nivåer av urinsyre. Visse matvarer med høye nivåer av purin og korn alkohol kan føre til økte nivåer av urinsyre i blodet.

Behandling

Behandling for gikt fokuserer på styring symptomene og senke urinsyre i blodet. Visse medisiner, inkludert allopurinol, uricosuric og probenecid, brukes til å behandle symptomer på gikt.

Forebygging / løsning

Forebygging av gikt fokuserer på å redusere purine, medisinering og kosthold endringer.

Forskjellige typer vitaminer

Forskjellige typer vitaminer


Vitaminer er nødvendig for å sikre sunn utvikling og kroppsfunksjoner hos både barn og voksne. Det er seks forskjellige typer av vitaminer. Hver har ulike formål i kroppen vår. Noen hjelpe oss med å forbedre nattsynet, mens andre tar på den vanskelige oppgave å holde immunsystemet og bein i tip-top form.

Vitamin A

Vitamin A er mest kjent for sin evne til å forbedre synet. Men vitamin A sørger også for at kroppen opprettholder et sunt immunsystem og peak reproduktiv helse. En mangel på vitamin A kan føre til grov hud, nedsatt nattsyn og økt mottakelighet for virusinfeksjoner. Gode ​​kilder til vitamin A er gulrøtter, melk, spinat og rød paprika.

B-vitaminer

B-komplekset består av vitaminene B1 (Thiamin), B2 (Riboflavin), B3 (niacin), B6 ​​(pyridoksin), B9 (Folat), B12 (Ctanocobalamin), Biotin og Pantotensyre. Vitaminer i B-komplekset hovedsakelig hjelpe til å fremme en rask appetitt og frigjør energi, noe som sikrer en sunn nervesystemet og skape essensielle fettsyrer. En mangel på B-vitaminer kan føre til anemi, eksem og pellagra, blant andre forhold. Gode ​​kilder til B-vitaminer er korn, meieriprodukter, kjøtt og grønne grønnsaker.

Vitamin C

Vitamin C hjelper kroppen å helbrede sår, absorbere jern, bekjempe infeksjoner, opprettholde sunt tannkjøtt og produsere kollagen. En mangel på vitamin C kan føre til neseblod, skjørbuk, gingivitt, tørr hud, langsom tilheling av sår og økt sårbarhet for infeksjoner. Hold kroppen din full av vitamin C ved å spise sitrusfrukter, jordbær, vannmelon, kål, tomat og brokkoli.

Vitamin D

Vitamin D sikrer at legemet holder sterke bein, sunne nivåer av kalsium og fosfor og hindrer utvikling av hypertensjon og osteoporose. En mangel på vitamin D kan føre til osteoporose, rakitt og osteomalasi. Mat kilder som er rike på vitamin D er egg, melkeprodukter, laks, tran, frokostblandinger og margarin.

Vitamin E

Vitamin E virker som et filtreringssystem for å sikre at lungene forblir uskadet ved forurensning. Vitamin E er også viktig i dannelsen av røde blodceller, og sørger for at vev i kroppen er i toppform. Når noen opplever en mangel på vitamin E, de er i faresonen for å utvikle tilstander, som for eksempel anemi, perifer neuropati, skjelettmyopati og ataksi. Vitamin E finnes i hele korn, solsikkefrø, grønne grønnsaker, avokado og peanøttsmør.

Vitamin K

Vitamin K er viktig for normal blodlevring (den typen som stopper blødningen når du får et kutt). I tillegg rapporterer New York Times at noen studier tyder på at vitamin K hjelper opprettholde sunne bein i eldre. Selv om vitamin K-mangel er svært sjelden, nyfødte er mer sannsynlig å bli født med en vitamin K-mangel; Denne tilstanden kalles hemoragisk sykdom hos den nyfødte. Imidlertid, til voksne med en manglende evne til å fordøye vitaminer fra tarmkanalen kan utvikle en mangel. Voksne med en vitamin K-mangel er mer sannsynlig til å få blåmerker, har indre blødninger og dårlig koagulering. Mat kilder som er rike på vitamin K finnes i meieriprodukter, soyabønner og grønne grønnsaker.

Forskjellige typer autisme

Det er fem forskjellige typer av autisme, hver med sine egne spesielle diagnostiske symptomer. Noen typer autisme er mer funksjonell enn andre. Autisme alltid innebærer alvorlige sosiale samhandlingsvansker og vanligvis omfatter atferd som er svært repeterende og rituelle.

Typer

Fem typer autisme inkluderer barneautisme, Asperger syndrom, disintegrativ forstyrrelse i barndommen, Retts syndrom og Atypisk autisme (PDDNOS). Disse er ikke bestilt på en skala fra funksjonshemming, men hver har sine egne unike diagnostiske egenskaper.

Teorier / Spekulasjoner

Forskere har ikke bestemt nøyaktig hva som forårsaker autisme, selv om flere teorier råde om de forskjellige typene. De fleste bevisene peker mot hjernen unormalt eller genetiske faktorer, selv om ingen andre familiemedlemmer viser tegn til autisme. Mange familier gjør viser et mønster av autisme eller lignende funksjonshemninger. Autisme ser ut til å påvirke alle raser og etniske grupper og alle inntekts- og utdanningsnivå, i omtrent samme prosentandel.

Time Frame

Barndommen autisme symptomer alltid vises før barnet er tre år gammel, og han vil vise alvorlig svekkelse i kommunikasjon og sosial interaksjon. Mange vil ikke vise noen tale ferdigheter i det hele tatt. De vanligvis viser repeterende eller obsessive atferd. Om man i 5000 barn utvikler denne formen for autisme, og gutter har det 3-4 ganger mer enn jenter. Om lag 75 prosent av tilfellene oppstår hos barn som er psykisk utviklingshemmede på andre måter også.

Identifikasjon

De fleste barn med Aspergers syndrom har færre problemer enn de med barneautisme. De har problemer med sosial interaksjon og vanligvis utviser repeterende og restriktiv atferd. Noen ganger blir de intenst fokusert på ett område av interesse for utelukkelse av nesten alt annet. De kan gjøre veldig godt faglig og har veldig imponerende minner, men kan være ute av stand til å ta vare på seg selv. Dette syndromet rammer gutter Seks til åtte ganger mer enn jenter, og studier varierer i bestemmelser av hvor mange som er berørt; Estimatene varierer fra ca ett i 1000 til fem i 1000.

Effekter

Barn med CDD utvise normal utvikling for de første tre eller fire år, deretter raskt regress til alvorlig funksjonshemming. De kan miste alle språkkunnskaper de hadde utviklet og avviser sosial interaksjon. Ofte viser de repeterende atferd som hodet dupper. Dette er en relativt sjelden syndrom og påvirker bare om lag én av 100.000 barn. Igjen, flere gutter er rammet enn jenter, med sykdommen dukker opp omtrent fire ganger oftere hos gutter.

Størrelse

Retts syndrom påvirker hovedsakelig jenter, og gutter svært sjelden. Barnet vil utvikle seg normalt i seks måneder, og så alvorlig regress. Sykdommen er forbundet med microcephaly, eller en unormalt lite hode. Hodet slutter å vokse etter ca seks måneder til ett år. Syndromet er ofte feildiagnostisert som cerebral parese. Tennene sliping og hånd vred er vanlige definitive tegn, og barna utvikler ofte andre forhold, for eksempel anfall. Anslagene over hvor ofte sykdommen oppstår varierer fra én av 10.000 til en i 23.000.

Funksjoner

PDD NOS barn har en lavere grad av verdifall og ikke passer inn i noen av de andre fire kategorier. De har alvorlige problemer med sosial interaksjon eller kommunikasjon, og vanligvis viser repeterende ritualisert atferd assosiert med Asperger.

Om forskjellige typer kjemoterapi

Kjemoterapi er en gruppe av legemidler som brukes i behandling av kreft. Kreft er en dødelig sykdom der usunne celler vokser ukontrollert og kan spre seg i hele kroppen. Disse stoffene er utformet for å drepe celler, og er ment å målrette mot kreftceller. Målet med kjemoterapi er å hindre vekst og utvikling av tumorer.

Historie

Kjemoterapi ble først brukt i 1940 for å behandle kreft da det ble oppdaget at sennepsgass, som ble brukt til kjemisk krigføring, hadde også undertrykt lymfom og leukemi. Dette funnet ble gjort under obduksjoner av mennesker som hadde dødd av sennepsgass. Midlet ble deretter injisert i en kreftpasient som ikke hadde non-Hodgkins lymfom. Pasientens svulster redusert i størrelse, men for bare noen få uker, men dette var det første skrittet i å bruke kjemikalier for å behandle kreft.

Fakta

Aklylating midler angripe kreftcellene ved å feste til DNA i kreftcellen. Dette stopper vellykket tumorvekst. Det flere ulike typer aklylating agenter inkludert også plante alkaloider og terpenoider samt Vinkaalkaloider som er laget av en plante som heter Catharanthus eller Madagaskar negl.

Anti tumor antibiotika som Actinomycin-D også kalt Dactinomycin hemmer celle multiplikasjon og også stopper kreft i å vokse. Denne formen for cellegift er svært giftig, og er også en eldre for m av kjemoterapi.

Anti-metabolitter kler seg ut som byggesteinene i DNA. Dette stopper celledeling og kreft vekst. Denne type kjemoterapi antas å skade kreftcellene mer enn friske celler.

Det finnes flere forskjellige typer kjemoterapi med nye former i utvikling og blir oppdaget.

Hormonbehandling er teknisk sett ikke kjemoterapi. Det er vitenskapen om å endre den hormonelle balansen for å stanse veksten av visse former for kreft som påvirkes av hormoner. Hormonbehandling kan brukes til å behandle visse typer kreft i bryst og prostata kjertler.

Monoklonale antistoffer angripe svulster antigener, og derfor styrke immunresponsen til tumorcellene. Det finnes også typer av monoklonale antistoffer som angriper dannelsen av tumorblodkarene.

Podophyllotixin er et stoff fra den amerikanske Mayapple anlegg og Himalayan Mayapple, som er en svært sjelden og utrydningstruede planten. Denne substans er kjent for å hindre kreftceller fra å vokse og gjør dem sovende.

Taxaner, opprinnelig kjent som Taxol er et naturprodukt fra Stillehavet Yew Tree. Nå er vanligvis kjent som paclitaxel, er det en mitotisk inhibitor som griper inn i celledeling. Docetaxel er en halv syntetisk form av denne kjemoterapi stoffet, og det er mye brukt.

Topoisomerase-hemmere hindre enzymer som kalles topoisomeraser fra å gjøre jobben sin med er svingete og avvikling av DNA. Uten denne viktige fasen av celle utvikling kreften ikke kan formere seg.

Funksjon

De fleste former for kjemoterapi leveres intravenøst ​​med noen levert muntlig. Dosering, mengden av kjemoterapi som leveres er nøkkelen til en pasient herding av kreft, fordi det er viktig å administrere nok til å ødelegge kreft, men ikke så mye som for å levere en toksisk mengde til pasienten.

Risikofaktorer

Dessverre, kjemoterapi ofte kommer med noe ødeleggende bivirkninger. Faktisk, i arbeidet med å bekjempe kreft, er mange kjemoterapi pasienter brakt til randen av døden fra behandling alene. Dette er fordi friske celler er også drept i et forsøk på å rense kroppen for kreftcellene. Vanlige bivirkninger er anemi, forstoppelse, deprimert immunsystem, diaré, hårtap, hørselstap, blødning, nyreskader, leverskader, underernæring, hukommelsestap, smerter, sekundære svulster (svulster), svekket hjerte, vektøkning og vekttap .

Betydning

Hvis du eller en du er glad i er rammet av kreft, er det viktig å ikke bare lytte til råd fra legene, men å også få andre meninger og undersøke hvilken type kreft du har. Ikke bare er det mange former for kreft som kan brukes til å behandle deg, men det finnes også alternative behandlinger og behandlinger som kan brukes sammen med cellegift for å hjelpe deg å leve et lengre og sunnere liv. Nøkkelen er å få utdannet raskt og jobbe med en lege som er villig til å prøve de nyeste og sikreste behandlinger.

Om forskjellige typer Eksem og behandlinger

Om forskjellige typer Eksem og behandlinger


Eksem er et begrep som brukes for å beskrive flere ulike forhold av hudirritasjon. Tilstanden er svært vanlig hos spedbarn, men klarner opp på egen hånd i rundt 50 prosent av babyer i en alder av tre. Hvis eksem ikke rydde opp på denne tiden i et barn, vil eksem utbrudd trolig skje gjennom hele livet. Årsakene til mange eksemformer er ukjent, men utbrudd kan utløses av endringer i luftfuktighet, svette og til og med stress. Enkelte former av eksem kan være midlertidig, mens andre ikke er det, men alle typer eksem kan behandles.

Typer

Det finnes mange typer eksem, de vanligste er atopisk dermatitt. Denne formen for eksem ofte går i familier og antas å være forårsaket av en feil i immunsystemet. Kontakteksem er en annen vanlig eksem skjemaet. I kontakteksem, er kløe midlertidig og er lokalisert til områder av kroppen som har vært utsatt for et allergen eller irriterende, for eksempel giften eføy. Årsaken til seboreisk eksem er ukjent, men denne type eksem er identifisert av gule, oljeaktige flekker på huden og omfatter flass og holder hetten. Stasis dermatitt er en tilstand av bena forårsaket av dårlig sirkulasjon. Denne type eksem forårsaker misfarging av huden i tillegg til kløe. Dype blemmer som brenner og klør i håndflatene og fotsålene er forårsaket av dyshidrotic eksem. Nummular eksem er en uvanlig form for tilstanden der røde, skjellete, kløende flekker av hud vises på armer, ben, rygg og rumpe. Denne tilstanden er oftest sett hos eldre menn. Stort sett rammer kvinner, er eksem en form for eksem som starter med en liten oppdatering av irritasjon forårsaker kløe. Når lidende riper kløende flekk på huden det fører til en mer intens kløe, forårsaker den enkelte til å klø mer og forverre tilstanden ytterligere.

Diagnose

Det er ingen spesifikk test for eksem, slik at tilstanden blir ofte påvist ved å eliminere andre muligheter. Leger vil undersøke de berørte områdene og få en detaljert historie om problemet fra pasienten. Skin biopsier kan være nødvendig for å være sikker på at problemet er eksem og ikke en annen type hud sykdom. Hvis legen mistenker kontakteksem, kan allergitester gjennomføres i et forsøk på å oppdage den spesielle eksem trigger.

Behandling

Midlertidige forhold, for eksempel kontakteksem, er ofte behandles med aktuelle antihistamin kremer og fremtiden unngå eventuelle identifiserte allergener eller irritanter. Andre former for eksem kan kreve forskjellige typer behandling. Hydra kremer inneholdende en stor mengde olje kan lette huden tørrhet. Mindre hyppig bading og dusjing kan også bidra til å bevare hudens fuktighet. Alvorlig hudbetennelse kan behandles med kortisonkremer og til og med orale steroider kan brukes til å behandle en spesielt dårlig eksem utbrudd. Perorale antihistaminer kan være foreskrevet hvis eksemet forårsaker ekstrem kløe og ubehag. Noen eksem lider finne lindring i fototerapi, noe som er en behandling som involverer eksponering for ultrafiolett lys. Legemidler for å undertrykke immunsystemet er også brukt til å behandle eksem.

Unngå Flare-Ups

Selv om det kanskje ikke være mulig å unngå eksem flare-ups helt, er det ofte mulig å redusere antallet og intensiteten av fakler. Å redusere flares, unngå vanlige triggere som varmt vann i bad og dusj, boblebad, overoppheting og svetting, ull og polyester klær, og sterke såper og vaskemidler. Wear myk bomull klær vasket i milde vaskemidler. Holde huden fuktig og hydrert er helt avgjørende for å forebygge eksem fakkel. Salver inneholdende en stor mengde olje arbeidet best og bør påføres minst en gang om dagen og umiddelbart etter bading eller dusjing. Det anbefales at hud kremer påføres mens huden fortsatt er fuktig.

Advarsel

Personer med en familie historie av eksem kan ønske å nekte kopper vaksinasjoner. Koppevaksinasjon, og enhver annen vaksinasjon med levende vacciniavirus, kan føre til alvorlige komplikasjoner hos mennesker med eksem. Bruk av kortisonkremer for eksembehandling bør ikke skje over lengre tid, da dette kan resultere i hud som er tynn og skjør. Bruken av corticosteroid kremer over store områder av kroppen kan føre til at steroidet til å bli absorbert inn i kroppen, forårsaker steroid-relaterte helseproblemer. Unngå å få kortisonholdige produkter i øynene, da dette kan forårsake grå stær og glaukom.

Forskjellige typer Belly Fat

Belly fett er også kjent som abdominal fedme. Belly fett kommer i to forskjellige typer: de subkutane og viscerale varianter.

Subkutan Belly Fat

Subkutan magen fett er synlig fett som kan føles og håndteres. Denne typen fett vises over hele kroppen: mage, hofter, rumpe, armer, ben og lår.

Formålet med Subkutan Belly Fat

Underhudsfett er avgjørende for riktig kroppen fungerer. Denne type fett tjener som isolasjon og gir varme. Samtidig som de har for lite av dette fettet er ikke bra for helsen, for mye er også en helserisiko.

Helserisiko for overflødig subcutaneous Belly Fat

For mye underhudsfett magefett indikerer en person er overvektig problemer og muligens overvektige. Dette er en tilstand, forbundet med høyt kolesterol, hjerteproblemer og stoffskifteproblemer.

Visceral Belly Fat

Visceral magen fettet ligger dypere i kroppen, som bare finnes i torso regionen. Mens det ikke er lett merkbare, vanligvis de med den subkutane variasjon har et overskudd av visceralt fett magen, så vel.

Årsaker til Visceral Belly Fat

Visceralt fett kan være problematisk siden det ligger dypt inne i overkroppen og omgir de indre organer. Visceral magen fett kan skade leveren, hjertet og nyrene.

Effekt av Visceral Belly Fat

Visceral magen fett er usett og folk kan fortsatt ha en stor mengde innsiden av kroppen sin. Visceralt fett kan føre til høyt blodtrykk, hjertesykdom, slag, høyt kolesterol, brystkreft, diabetes og demens.

Forskjellig typer astma

Astma er en farlig tilstand der luftveiene til lungene (bronkiene) inflame. Blir vanskelig å puste og en gang umulig. Sykdommen oppstår i både barn og voksne, men det finnes forskjellige typer av astma med svakt varierende symptomer. Det finnes også en rekke triggere som kan forårsake astma.

Allergisk Astma

Allergener som pollen, støv og kjæledyr kan utløse astma. I visse årstider, spesielt på våren og høsten når blomster, trær og gress slipper pollen, er allergisk astma verre enn andre ganger.

Anstrengelsesastma

I noen mennesker, er astma bare til stede når indusert av øvelsen. Fysisk aktivitet vil føre til anfall av hoste eller pipende pust.

Nocturnal Astma

De med nattlig astma opplever symptomer meste eller bare om natten. Dette vil typisk skje tidlig i am når kroppens naturlige adrenalin og kortikosteroider er på sitt laveste.

Astma i graviditet

Graviditet har vist seg å ha en direkte effekt på astma. De fleste pasienter vil enten se forbedring i tilstanden eller en forverring av den.

Occupational Astma

Eksponering for visse elementer på arbeidsplassen kan forårsake eller forverre astma. Dette kan være alt fra kjemikalier som brukes til rengjøring for røyk fra en plante atmosfære.

Andre Astma

Noen av de med astma har ingen underliggende årsaken. Tilstanden kunne komme med en sykdom som en forkjølelse eller influensa, eller bli brakt videre av og til være irriterende som tobakk, parfyme eller maling.

Forskjellige typer helseforsikring selskaper

Det finnes flere forskjellige typer helseforsikring selskaper og planer: hmos, ppos, POS og avgift for service. Ulike selskaper tilbyr ulike nivåer av dekning, og ulike mengder av fleksibilitet med hensyn til hvilke leger og sykehus du kan bruke. Ikke føle seg overveldet eller skremt. Med litt forskning, er det lett å forstå forskjellene mellom disse typene av selskapenes planer.

Grunnleggende informasjon

Helse forsikringsselskaper har den samme grunnleggende ideen: kreve en månedlig eller årlig avgift, og i bytte, betale en prosentandel av helsekostnader pådratt av pasientene de dekker. Forsikringsselskapene må da finne en måte å gi planer som er rimelig nok til at et betydelig antall mennesker vil bli medlemmer, uten forsikringsselskapet å tape penger i prosessen. Ulike typer forsikringsselskaper gå om dette annerledes, noe som påvirker dine muligheter som pasient.

Terminologi

A "nettverk" refererer til sykehus, leger og helsepersonell som er trukket sammen med et forsikringsselskap. A "egenandel" er hvor mye penger du vil betale før helseforsikring spark i. For eksempel, hvis du har en egenandel på $ 500 og din sykehus regningen er $ 9250, ville du betale $ 500 og forsikringsselskapet ville dekke den andre $ 8750. A "co-pay" er en (vanligvis liten) mengde penger som du betaler for hver tjeneste. For eksempel kan du betale $ 10 for en generell sjekk-opp, og forsikringsselskapet dekker resten.

HMO

HMO står for "helse vedlikehold organisasjon." HMOs prøve å betale sykehus og helsepersonell så lite som mulig i et forsøk på å tilby rimelige forsikring. For å gjøre dette, HMOs forhandle med sykehus og helsepersonell til å komme opp med kontrakter som skisserer konkrete beløp HMO vil betale for bestemte tjenester. Til gjengjeld får sykehuset eller helsepersonell flere pasienter. Av denne grunn, er pasienter som omfattes av en HMO er nødvendig for å få behandling innen den HMO nettverk. HMOs vanligvis kreve co-betaler heller enn egenandeler, og vanligvis krever at du har en primær omsorg lege (din fastlege som kan henvise deg til spesialister etter behov).

PPO

En PPO ("Preferred Provider Organization") ligner i prinsippet til en HMO. Men, som navnet antyder, er å velge behandling innenfor PPO nettverk trekkes fremfor nødvendig. På denne måten Ppos gi mer fleksibilitet. Men hvis du er en del av en PPO og få medisinsk behandling utenfor nettverket, co-pay og egenandeler er høyere enn hvis du blir behandlet innenfor nettverket. Dette er for å oppveie PPO er ekstra kostnad i å betale for omsorg med en noncontracted leverandør. PPOs tilbyr også mer fleksibilitet ved å ikke kreve en primær omsorg lege.

POS

En POS ("Point of service") plan er en krysning mellom en HMO og PPO. POS planer, som HMOs, krever en primær omsorg lege, og dekker nesten alle kostnadene hotellet har oppgitt i nettverket. Men med en POS plan, har du samme fleksibilitet som med en PPO: du kan velge å bli behandlet av leger og sykehus utenfor nettverket av POS plan og vil fortsatt ha noen (ikke alle) av medisinske utgifter dekkes av forsikringsselskapet .

FFS

FFS ("Fee-For-Service") planer er forskjellig fra hmos, ppos, og POS planer fordi de ikke har en kontrakt nettverk av helsepersonell. I stedet, de bestemmer seg for et bestemt beløp at de vil betale for hver tjeneste. For eksempel kan et sykehus betalt $ 1375 for en dag på et grunnleggende nivå av omsorg, men FFS politikk kan bare refundere $ 1250 for denne samme dag. Pasienten vil være ansvarlig for forskjellen på $ 75. Dette er i tillegg til eventuelle egenandeler eller co-betaler involvert i politikk. Men FFS planer tillater størst fleksibilitet i valg som gir helsepersonell, siden de ikke er kontrakt med noen.

Hva er forskjellige typer bakterier?

Hva er forskjellige typer bakterier?


Forskere vanligvis klassifisere bakterier basert på tre faktorer: bakteriens behov for oksygen, sine reaksjoner på Gram test, og dens form. Formen er kanskje den enkleste måten å klassifisere bakterier, som kan se ut som kuler, stenger, eller spiraler. Det er også unntak fra disse figurer.

Spheres

Sfæriske bakterier kalles coccoide bakterier, og forskerne gi dem mer spesifikke navn avhengig av hvor de deler seg. For eksempel, hvis coccoide bakterier bo festet i par, blir de kalt diplokokker. Hvis de holder festet i grupper på fire, blir de kalt tetrader. Og hvis de holder festet i grupper på åtte (vanligvis i kubisk form), blir de kalt sarcinae. Coccoide bakterier kan også danne andre former. Streptokokker danner kjeder, og stafylokokker har ingen regulær form i det hele tatt. Visse typer stafylokokker er vanlig på menneskelig hud.

Stenger

Stenger kommer i mange forskjellige typer. Noen staver, for eksempel, er buet, og andre er formet som sigarer, ovaler eller ansatte. Som coccoide bakterier, kan de bli ytterligere klassifisert basert på hvordan de dele. Diplobacilli bli festet ende-til-ende, danner par; streptobacillia skjema kjeder; og coccobacillia har ingen distinkte formen.

En viktig type stang-form bakterier kalles en nitrogenfikserende bakterier. Ved kjemiske prosesser, er disse bakteriene endre nitrogengass inn i ammonium finnes i jordens jord.

Spiraler

Spiralformede bakterier kommer i tre forskjellige former: Vibrio, spirillum, eller spirochete. En Vibrio ser ut som et komma; ta for eksempel, Bifidobacterium spp., som forekommer naturlig i tykktarmen. En spirillum, på den annen side, er en tykk, stiv spiral. Spirochete er tynt og smidig.

Andre figurer

Med milliarder av forskjellige bakterier på og i jorden, andre former eksisterer også. For å nevne bare noen få, kan bakterier bli flikete, stjerne-formet, firkantet, spindel-formet, eller trådformede. Trådformede bakterier, for eksempel, blir brukt i kloakk og avløpsvann styringssystemer.

Pleomorphic Bakterier

Bakterier som beholder sin form kalles monomorf; Thos som ikke gjør det kalles polymorfe. Polymorfe bakterier, som Mycoplasma pneumoniae, kan anta en rekke forskjellige former, selv innenfor samme kultur. Som navnet antyder, fører Mycoplasma pneumoniae walking lungebetennelse, og det er så liten at den ligner en stor virus i størrelse. Andre typer polymorfe bakterier inkluderer Rickettsia rickettsii, noe som fører til Rocky Mountain flekket feber, og Bacillus anthracis, som forårsaker miltbrann.

Forskjellige typer Bipolar lidelse

Det er fem forskjellige typer bipolare lidelser. Alle er affektive lidelser som forårsaker en person til å stille vekslende stemninger av høyder (mani) og nedturer (depresjon). Symptomene på bipolar er like i alle lidelser, men varigheten og intensiteten er forskjellige.

Bipolar type 1

Denne lidelsen ble opprinnelig kalt manisk depresjon. Med bipolar 1, har en person de mest ekstreme humørsvingninger. Maniske symptomer er hensynsløshet og hyperaktivitet, mens depressive symptomer er tristhet og mangel på energi.

Bipolar type 2

Dette er en mindre alvorlig form for bipolar 1. depressive symptomer av håpløshet og apati er fortsatt til stede, men det er hypomani i stedet for mani. Hypomani er en mild form for mani med mindre intense følelser.

Cyklotymi

Dette er en mild versjon av bipolar type 1. De depressive og maniske episoder har mindre intense følelser og atferd.

Blandet episode Bipolar

I noen tilfeller har en person symptomene på både mani og depresjon samtidig. En person er hyperaktiv, men også føles håpløst.

Rapid Sykling Bipolar

I rask sykling, veksler en person raskt fra symptomer på mani til symptomer på depresjon. Med andre stemningslidelser, hver faser varer uker, men med rask sykling, er varigheten fra timer til noen dager.

Forskjellige typer Leger Barne

Forskjellige typer Leger Barne

Ulike typer av barns leger er nødvendig akkurat som voksne trenger forskjellige leger. Ulike typer av barns leger vil ha ulike spesialiteter som gjør dem kvalifisert innenfor sitt eget felt. Siden barn er i stadig vekst og endring, er en pediatrisk lege kommer til å være mer effektiv enn en familie utøveren.

Barnelege

En barnelege håndterer all generell helsevesenet hos barn. Dette inkluderer årlige physicals samt sykdommer som kan oppstå. Du kan trenge en henvisning fra en barnelege for å se andre barne leger.

Pediatrisk kardiolog

Pediatriske kardiologer arbeide med barn som har hjerteproblemer. Dette kan variere fra en enkel hjerte knurrer til et barn som mottar en hjertetransplantasjon.

Pediatric onkolog

En pediatrisk onkolog er flinkere til å håndtere kreftdiagnoser, behandling og pleie enn en standard onkolog som praktiserer på pasienter i alle aldre.

Pediatric endokrinolog

Når et barn har problemer med vekst, er det ofte hormonelle. En pediatrisk endokrinolog arbeider med barn som kan ha hypofysen problemer, diabetes, skjoldbrusk problemer og andre slike hormonelle lidelser.

Pediatric Psykiater

Pediatric psykiatere arbeide med barn for å diagnostisere og behandle eventuelle psykiske lidelser som kan presentere seg selv.

Pediatric Tale / Language patologen

Pediatric patologer arbeider med barn på utviklingsmessige forsinkelser knyttet til språk og tale. Dette kan være relatert til hørselsproblemer, psykiske forsinkelser eller sykdom blant andre mulige årsaker.

Pediatric Surgeon

Barn er små voksne, noe som betyr alle sine interne og eksterne deler er mindre også. Pediatric kirurger er mer praktisert og i stand til å jobbe med disse mindre deler når kirurgi blir nødvendig.

Forskjellige typer morsmelkerstatninger

Første gang foreldre er ofte forvirret av de mange forskjellige morsmelkerstatninger på markedet. Morsmelkerstatning brytes ned til tre hovedtyper: Melk-basert, soya-basert og spesial formler for bestemte babyproblemer. Mange merkevarer formler er også tilgjengelig som butikken merker, men du bør lese og sammenligne etiketter for å være sikker på at den generisk merke tilbyr den samme næringsverdi som dyrere merkevarer formel.

Betydning

Framstilling av morsmelkerstatninger var en velsignelse for kvinner som ikke kunne, eller ikke ønsker å amme. Tidlig morsmelkerstatninger ble gjort hjemme ved hjelp av melk, mais sirup og andre ingredienser, men tilgjengeligheten av pre-laget formler sørget for at babyer fikk nødvendig næring.

Funksjon

Morsmelkerstatning ble opprettet for å etterligne morsmelk. De er designet og produsert for ekstremt høye standarder for å gi babyer alle de næringsstoffene de trenger for å trives og vokse. Spesialiteten formler brukes til å adressere babyfordøyelsesproblemer, slik som laktose intoleranse, natrium intoleranse eller for å unngå sure oppstøt. Det er enda en bestemt formel utviklet for premature barn som hjelper barnet raskt opp i vekt.

Typer

Melkebaserte formler er laget av kumelk og er tilgjengelig som enkel formel og som et predigested formel for babyer som er laktose intolerant. Soya formler er laget som et alternativ til melkebaserte formler for babyer som er laktoseintolerante eller for barn som er oppvokst vegetarianer eller veganer. Spesialiteten formler er bare forbudt når barnet har en bestemt helsetilstand som verken vanlig melk-basert eller soya formel kan ta skikkelig.

Funksjoner

De fleste formler kommer i to former: pulver eller ready-to-drink væske. Den pulverform er den mest populære og mindre kostbare form. Pulveret kommer med et scoop som gjør at pleieren til nettopp blande riktig mengde pulver med riktig mengde vann for å lage hver enkelt flaske.

Effekter

Morsmelkerstatning gi babyer all den næring de trenger så hver formulering har alle vitamin, mineraler og andre ingredienser et barn trenger for å vokse. Det er utrolig lett å lage en flaske gjør ansvaret for å mate et barn en opplevelse at begge foreldrene kan dele.

Betraktninger

Mens de fleste babyer trives på melkebaserte formler, noen babyer har problemer. For å bestemme formel som er riktig for et spedbarn, bør barnelege konsulteres før beslutningen til formel feed. I noen tilfeller vil en baby starter på én type formel og endres til en annen type flere ganger før den rette formelen er funnet å passe barnets individuelle behov.

Advarsel

Ved bruk av pulver formel, bør det gjøres nøyaktig i henhold til instruksjonene på etiketten. Tynning eller på annen måte å forandre forholdet av vann til formel kan skape en alvorlig helserisiko for spedbarn.

Forskjellige typer blodtrykk medisiner

Forskjellige typer blodtrykk medisiner


Når du skriver inn legekontoret eller legevakten, tar pasientens blodtrykk er en av de første tingene gjort av sykepleier. Det er viktig å opprettholde en sikker blodtrykksnivå for å hindre at andre medisinske tilstander, slik som nyreskade eller hjerteanfall, oppstår. Det finnes dusinvis av blodtrykket medisiner med varierende egenskaper som en lege kan velge mellom, men det beste en pasient kan gjøre for å forebygge behovet for å være på blodtrykket medisiner er å opprettholde en sunn vekt og unngå røyking.

Diuretika

En lege første tilbøyelighet er å foreskrive en vanndrivende pille, noe som fører til at pasienten til å gå på do oftere å rense kroppen for overflødig vann og natrium. I noen tilfeller kan dette være alt som er nødvendig for å senke blodtrykket. Noen vanlige typer diuretika er Amiloride, Bumetanide, Chlorothiazide og Chlorthalidone. I andre tilfeller, leger fore et diuretikum i kombinasjon med andre blodtrykks medisiner for å forsøke å senke blodtrykket raskere og mer effektivt.

Betablokkere

Betablokkere lavere blodtrykk ved å begrense nervesignalene som sendes til hjertet. En redusert hjertefrekvensresultatene i en senket blodtrykk. Noen vanlige typer betablokkere inkluderer Metoprolol, nadolol og Atenolol.

Kalsiumkanalblokkere

Kalsiumkanalblokkere arbeide for å senke blodtrykket ved å stoppe kalsium påvirker hjertet og blodårene. Noen vanlige typer kalsiumblokkere inkluderer Amlodipine, diltiazem og nifedipin.

Angiotensin II-reseptorblokkere

Angiotensin II-reseptorblokkere arbeide for å senke blodtrykket ved å utvide blodårene og stoppe angiotensin, et hormon, fra å komme inn. Noen vanlige typer antiotensin II reseptorblokkere inkluderer Losartan, Candesartan og valsartan.

Angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmere

ACE-hemmere arbeide for å senke blodtrykket ved å stoppe produksjonen av angiotensin, som smalner blodkar. Noen vanlige typer antiotensin II reseptorblokkere inkluderer Captopril, Lisinopril og Ramipril.

Andre medisiner

En lege vil gradvis øke doseringen av et medikament og prøve forskjellige kombinasjoner av medisiner til gunstige resultater produseres med så få bivirkninger som mulig. Hvis ingen av disse kombinasjonene være effektive, kan en lege også foreskrive en alfablokker, sentral virkende middel eller vasodilator. Tar medisiner for lavt blodtrykk kan være litt vanskelig siden lavt blodtrykk kan ofte være et symptom på et mye større problem. Mange medisiner foreskrevet for lavt blodtrykk brukes til å behandle andre forhold også, og kan være ledsaget av noen alvorlige bivirkninger. Noen vanlige lavt blodtrykk medisiner inkluderer Efedrin, midodrine, Hawthorn, Noradrenalin Bitartrate og Yohimbine.

Forskjellige typer radiografi

Forskjellige typer radiografi


Radiografi, eller medisinsk bruk av elektromagnetisk energi, begynte i 1895 med oppdagelsen av roentgen ray, eller X-ray. Forskerne fant at disse strålene kan passere gjennom bløtvev og la et bilde av de tettere strukturer på en fotografisk plate. Siden den gang har denne teknologien utviklet seg til flere typer diagnostiske verktøy, differensiert etter måten bildet blir oppdaget, sett og tatt til fange.

Projeksjon radiografi

Av alle de moderne typer radiografi, ligner mest projeksjonsradiografi den opprinnelige praksisen med å bruke røntgen. I projeksjon radiografi, røntgenstråler passerer gjennom faget og blir fanget på den andre siden av enten fotografisk film eller en sensor koblet til en skjerm. Som X-stråler passere gjennom faget, de enten scatter eller bli absorbert. Mindre vesentlige vev tillate flere røntgen for å passere gjennom, snu filmen svart. Tette materialer, som bein, absorberer den elektromagnetiske energien, slik filmen viser varierende nyanser av hvitt eller grått. Når datamaskiner og overvåke skjermene brukes, elektroniske sensorer registrerer mengden energi som passerer gjennom vev og konvertere denne til bilder i svart, hvitt og gråtoner.

Radiografi Med Contrast

Prosedyrer som bildebehandling fordøyelses eller urinveiene, utføre ballong angioplastikk eller plassere stenter bruke kontrast materiale som blokkerer røntgen. For eksempel, urinblæren og nyrene kun vise seg godt i røntgenstråler når de holder en væske som blokkerer røntgenstråler. For sirkulasjons-og urinveiene prosedyrer, inneholder kontrastvæske generelt jod. For fordøyelsessystemet arbeid, materialer kontrast inneholder bariumsulfat blandet med andre ingredienser, som kan gis oralt eller rektalt. Kontrastmidlene skissere hva strukturen inneholder dem.

Gjennomlysning

I gjennomlysning, står pasienten mellom en røntgenkilde og en fosforbelagt skjerm. Kontrastmidlene kan eller kan ikke brukes. De fluoroskopiske bilde dannes når røntgenstrålene som passerer gjennom faget aktivere fosfor. Gjennomlysning skjermer har en elektronisk brighte funksjon som bruker teknologi fra militære night-vision utstyr. Dette gjør det mulig å se på skjermen uten å mørkere i rommet. Leger bruker ofte gjennomlysning å se på mellomgulvet, hjertet og bryst massene.

Dual Energy X-Ray Absorptiometry

Dual energi X-ray absorptiometry, også kalt DEXA eller DXA, oppdager bentetthet og bidrar til å diagnostisere osteoporose. Bentetthet blir evaluert ved å føre røntgenstråler gjennom vev ved to forskjellige energinivåer. En energinivå blir absorbert det meste av bløtt vev, og det andre nivået er absorbert det meste av tett vevet. Dataprogram sammenligner resultatene fra det myke vevet energi og tett vev energi for å beregne bentetthet. Leger bruker to typer DXA maskiner - store seg for å skanne torso og mindre bærbare seg for skanning vedheng.

Datatomografiscanning

Computertomografi, bedre kjent som CT scanning, sysselsetter en spesialisert skanning maskin som beveger pasienten gjennom røntgen i en jevn hastighet. Datastyrt grensesnitt detektere X-stråler som passerer gjennom pasientens kropp på flere forskjellige punkter. Dette gir en sekvens av bilder som ser ut som flere skiver gjennom den avbildede område på pasientens kropp. En radiograf kan kombinere disse bildene for å lage 3-D bilder av skannede strukturer. Spiral CTS opp bilder i en spiral sti, noe som gir en kontinuerlig bånd i stedet for skiver. CT-skanning kan også skje med eller uten kontrastmidler.

Forskjellige typer vann piller

Forskjellige typer vann piller


Vann piller er diuretika som bryter ned kroppen med vann for å avverge effekten av visse medisinske tilstander. Vann piller kan redusere hevelse, lavere blodtrykk og kan selv ta bort noen pounds som er et resultat av overflødig vann i kroppen. Tre typer vann piller er tilgjengelige: loop, tiazid og kalium-sparing. Hver av dem påvirker kroppen på en annen måte.

Loop vann piller

Loop vann piller utarme vannmassen ved å påvirke nyre evne til å absorbere både natrium og vann. Natrium-kalium-klorid-ko-transportør i nyrene kan vanligvis reasborb 25 prosent av natrium som passerer gjennom. Loop vann piller sterkt redusere transportør evne til å reabsorb denne natrium (kalium er også sterkt utarmet på kroppen.) Og blir ofte brukt til å lindre symptomene på høyt blodtrykk og høyt blodtrykk. Disse er mye sterkere enn tiazid vann piller.

Tiazid vann piller

Tiazid vann piller påvirker den distale røret i nyrene. Den fjerne røret bare filtrerer gjennom fem prosent av den passerer natrium; dermed eventuelle hemmende effekten av tiazid vann piller vil ikke gi de samme natrium reduserende resultater som sløyfe vanndrivende. Resultatene er mye svakere. På den annen side, disse er de mest vanlige typer av vann piller som brukes, og er sterk nok for de fleste pasienter som har behov for et diuretikum, ifølge cvpharmacology.com.

Kaliumsparende vanndrivende

Kaliumsparende vanndrivende er forskjellig fra både sløyfe vanndrivende og tiazid vann piller i at de ikke påvirker natrium transporterer i nyrene. Det direkte resultat er at natrium ikke går tapt i kroppen; den tapte natrium eller natrium som ikke er absorbert, er utvist i urinen. Disse vann piller kalles kaliumsparende fordi natrium transportører utveksle kalium og hydrogenioner for tap av natrium når du bruker løkke og tiazid vann piller. Ved å holde mengden av natrium i kroppen konstant, er også kalium "spart."

Forskjellige typer Health Care for eldre

Forskjellige typer Health Care for eldre


Som mennesker alder, utvikler de ulike helsebehov. Noen ganger folk ikke er i stand til å ta vare på seg selv og kan trenge ekstra støtte eller hjelp med å beskatte medisinske tilstander. Med tilstrømningen av baby boomers snu 60, har det vært en økning i behovet for alternative helsetjenester. Som et resultat, har ulike typer helsetjenester utviklet for å tilby hjelp til dette voksende befolkning.

Hjem Healthcare

Hjem helsetjenester er en svært populær type helsetjenester for eldre pasienter. Hjem helsetjenester tilbyr tjenester, for eksempel fysioterapi, ergoterapi, logopedi, sykepleie, hjem helse aide og sosialt arbeid. Denne type helsetjenester er ofte gitt til eldre som er utskrevet fra sykehus eller rehab fasiliteter. Men det er også gitt til eldre som trenger litt ekstra hjelp administrere deres omsorg hjemme for en kort periode. Hjem helsepersonell er vanligvis bare på pasientenes hjem for omtrent en time og ikke gi utvidede tjenester. Tjenestene er beordret av lege og forsikringen vil dekke størstedelen av kostnadene.

I Hjemmesykepleie

Selv i hjemmetjenesten høres lik hjem helsetjenester, de er faktisk to forskjellige enheter. Hjem helsetjenester tilbys pasienter som trenger sykepleiere eller en sertifisert sykepleier assistent (CNA) i flere timer om gangen. Ifølge Spectrum Healthcare, tjenesten tilbyr også en sitter eller medisinsk ledsager som er medisinsk utdannet til å gi hjelp med å se over en person mens pleieren tar en pause. Denne tjenesten er hyppig brukt av eldre og deres familier som ønsker å ta vare på sine kjære hjemme, slik at de ikke trenger å bli plassert i et sykehjem. Imidlertid kan denne tjenesten være kostbart og er sjelden dekket av forsikringsselskapene.

Voksen Day Care

Voksen barnehage er et program som brukes av mange eldre og deres familier. Programmet tilbyr en trygg havn for eldre enkelte til å gå mens pleieren får en pause eller går på jobb. Helsetjenester er også levert av voksen barnehage tjeneste gjennom en sykepleier. Sykepleieren kan bidra til å overvåke pasienten og kan sikre at pasienten tar deres behov medisiner og spiser de riktige måltider og typer mat. Dette programmet er dekket av Medicaid i de fleste stater, men private forsikringsselskaper og Medicare dekker ikke denne tjenesten.

Tele-helse

Tele-helse er et relativt nytt program som har utviklet ut fra et behov for å overvåke folk med vanskelig å kontrollere eller kroniske helseproblemer. Leger gjør en henvisning til et hjem helse selskap som har en tele-helseprogram og pasienten er innlagt. En overvåking enheten er installert i hjemmet og pasienten kalles på tidligere planlagte dager i uken. Informasjon om vekt, blodsukker og vitale tegn overføres til tele-helse manager. Informasjonen blir så sendt til lege for ham å vurdere. Det viser seg å være en utmerket måte å holde styr på og forbedre utfallet av kronisk og vanskelig å kontrollere sykdommen. Det bidrar også til å redusere behovet for hyppige akuttmottaket besøk eller sykehusopphold.

Sykehjem

Sykehjem er vanligvis en siste utvei for omsorg for eldre og deres familier. Sykehjem er vant til å ta vare på enkeltpersoner som på grunn av sykdom, skade eller høy alder som ikke lenger er i stand til å ta vare på seg selv. Disse personene trenger vanligvis noen form for dyktige tjenester, for eksempel sykepleie, fysioterapi eller logopedi. Et sykehjem vil fullt omsorg for den enkelte slik at pleieren resten fra denne plikten. Sykehjem kan brukes for lengre opphold eller korttidsopphold som til slutt ender i personen retur hjem. Medicare, Medicaid og private forsikringsselskaper vil vanligvis dekke et visst antall dager i ett av disse anleggene dersom det anses medisinsk nødvendig.

Forskjellige typer helsetjenester planer

Forskjellige typer helsetjenester planer


Når det gjelder å bestemme hvilken type helsetjenester plan er best for deg og din familie, kan valgene være forvirrende. Når du vurderer en plan, reflektere over familiens situasjon og om strukturen av den typen plan du velger vil møte din helse og økonomiske kriterier. De store typer helsetjenester planer inkluderer: gebyret for service, helse vedlikehold organisasjon (HMO), poenget med service plan (POS) og foretrukket leverandør organisasjon (PPO).

Den Fee-for-Service Plan

Gebyret-for-service plan (noen ganger kalt en skadesløsholdelse plan) er det dyreste alternativet. Med denne planen har du kontroll over hvilke leger eller sykehus du bruker, og du kan endre leger til enhver tid. Når du registrerer deg for planen, velger du en egenandel for året. Dette er mengden av penger som du betaler per person før forsikringsselskapet begynner å betale for tjenester. Etter møtet at egenandel planen betaler en prosentandel av din lege eller sykehus regningen. Den typiske prosent ordningen er 80/20. Planen betaler 80 prosent av regningen når du betaler de resterende 20 prosent. Fordi dette har en tendens til å være den dyreste arrangement for familier, er det minst populære valget for folk flest.

HMO

En HMO er en type forvaltet helsevesenet plan der medisinsk behandling er rasjonert i et forsøk på å spare kostnader. Det er av hensyn til HMO å sikre helse og sikkerhet for deg og din familie, så det dekker alle nødvendige behandlinger. HMO gir deg dekning med ingen egenandeler for en fast avgift. Du er et medlem av HMO og vanligvis blir bedt om å velge en lege i planen, som vil være din primære omsorgsperson. Din primærhelsetjenesten leverandør vil henvise deg til spesialist eller andre leger i HMO nettverket som trengs.

PPO

En PPO er en administrert omsorg plan, der helsevesenet er rasjonert, men i mindre grad. I motsetning til HMO, har du valget mellom å velge leger og spesialister du ønsker å se, men du oppfordres til å velge leger innenfor PPO. PPO har et nettverk av leger har kontrahert med å gi omsorg på bestemte avgifter, og hvis du ønsker behandling innenfor dette nettverket, vil kostnadene være mindre enn hvis du velger en lege utenfor planen.

POS

POS er en kombinasjon av en HMO og PPO. Din primærhelsetjenesten leverandør vil henvise deg til spesialister, akkurat som i en HMO. Akkurat som PPO, hvis du bestemmer deg for å gå til en lege utenfor planen, vil regningen bli høyere enn om du velger en spesialist innen nettverket. Disse planene er vanligvis ikke så dyrt som en PPO plan, men er dyrere enn en HMO.

Gjør hjemmeleksen din

Når du velger forsikring for din familie være sikker på at du vet hva du velger. Snakk med din forsikring agent for å lære mer om hver enkelt plan. Forstå de forskjellige egenskapene til hver type helseplan er avgjørende for å kunne velge riktig plan for deg og din familie.

Forskjellige typer proteser

Forskjellige typer proteser


Det er to grunnleggende kategorier av proteser: full tallerken og delvis, ifølge nettstedet proteser. De ulike typer proteser faller inn i disse kategoriene, og inkluderer full proteser, partielle proteser, Cu-Sil og umiddelbare proteser (midlertidige proteser). Det finnes også noen få spesial typer proteser som kosmetisk, permanent, implantat støttes, fleksible, myke og flyttbare.

Full Proteser

Ofte referert til som standard proteser, full proteser har en akryl munnstykke som fester seg til taket og tannkjøttet av munnen. Standard proteser er designet for å brukes av personer som mangler både øvre og nedre tenner. Full proteser krever en nøyaktig passform for å sikre en sikker passform og riktig nivå av sugekraft. Full proteser generelt innebære fire besøk til tannlegen for å fullføre design, produksjon og tilpasning av proteser. Det tar ca åtte uker for tannkjøttet å riktig helbrede og stabilisere, slik at noen mennesker vurdere midlertidige eller umiddelbare proteser i mellomtiden. Disse er produsert før fjerning av den naturlige tenner og montert umiddelbart etter ekstraksjon. De Cu-Sil proteser er svært lik standard gebiss, og er i utgangspunktet montert på samme måte. Cu-Sil proteser har åpne områder for å tillate gjenværende sunne naturlige tenner, som er den eneste forskjellen mellom dem og standard gebiss.

Delproteser

Partielle proteser er konstruert for personer som fortsatt har noen sunne tenner og er strukturert for å bli støttet av disse tennene eller en kombinasjon av tenner og vev. Det finnes flere ulike typer materialer som kan brukes til å produsere partielle proteser, ifølge nettstedet Nøyaktig protese Clinic. Akryl partials er vanligvis brukt som en midlertidig eller overgangs erstatning av manglende tenner mens metall / akryl delvis er mer permanent. Termoplast tillate mer fleksibilitet og estetikk. Partials har fordelen av å stabilisere din naturlige tenner ved å hindre dem fra å forflytte seg til områder igjen av tapte tenner og er ikke skadelig for de gjenværende tenner.

Permanente proteser

Permanente proteser er i utgangspunktet installert inn i munnen din og permanent levd på forskjellige måter. En delvis permanent protese er faktisk bundet til omkringliggende naturlige tenner som har blitt utstyrt med kroner for å tillate mer stabilitet. En annen metode for permanent proteser er referert til som implantatet metode. Uavhengig av hvor mange naturlige tenner du har, implantat proteser blander seg godt med variable monteringsmetoder. Den grunnleggende prosess involverer kirurgisk implantat av titan stang inn i benvevet i tannkjøttet og plassert i henhold til utformingen av proteser. Etter tannkjøttet er grodd ferdig, blir proteser sementert til de stenger.

Hva er de forskjellige typer bærbare oksygen tanker?

Hva er de forskjellige typer bærbare oksygen tanker?


Oxygen leveringssystemer har gjort store fremskritt de siste årene når det gjelder mobilitet og komfort. Selv om bærbare oksygentanker er veldig trygt, er det noen forholdsregler som bør alltid overholdes rundt alle oksygen leveringssystemer. Sannsynligvis det viktigste å huske er å ikke røyke, eller la noen andre å røyke, rundt en oksygentank eller leveringssystem som gnister kan antenne oksygen og forårsake ansiktsskader.

Komprimert Oxygen

Oksygen i komprimerte oksygenflasker er lagret som en gass. Mengden reguleres av en regulator og en strømningsmåler som er festet til tanken. Oksygen er levert via en lett, todelt rør kalt et nesekateter. Tanks varierer i størrelse fra små nok til å bære til store seg på hjul, men selv de små kan være tung. Beholdere må holdes oppreist og håndteres med forsiktighet da oksygenet er under ekstremt press. De bærbare beholdere må skiftes ut når den er tom. Denne typen systemet er vanligvis brukt av folk som ikke trenger oksygen hele tiden, kun når du går eller utføre noen form for oppgaven.

Flytende oksygen

Oksygen blir til flytende ved svært lave temperaturer. Og da endres til en gass når den blir oppvarmet. En flytende oksygen systemet har en stor, stasjonær enhet som små, bærbare beholdere (6-8 pounds) kan fylles. Portable beholdere er tilgjengelige med en skulderstropp, slik at de kan bæres, eller en vogn med hjul som kan trekkes sammen til pasienten. Flytende oksygen tar opp mindre plass enn komprimert oksygen og er foretrukket av folk som er veldig aktive, men det er dyrere å bruke. Det er viktig å merke seg at disse typer bærbare beholdere ikke er tillatt på fly. Dessuten kan flytende oksygen ikke oppbevares for lengre tidsperioder, fordi den vil fordampe.

Oksygen konsentra

Iltkonsentratorer er vanligvis stasjonære enheter som kjører på elektrisitet. De kan ikke brukes til å fylle bærbare sylindre, men batteridrevne bærbare modeller er tilgjengelige. De bærbare enhetene kommer i forskjellige utførelser; en er omtrent på størrelse med en ryggsekk og har hjul. En annen er på størrelse med en stor termos og er veldig lett (ca 6 pounds). Dette systemet trekker ut oksygen fra luften i rommet, og kan levere oksygen ved en høy strømningshastighet. Iltkonsentratorer er kanskje den enkleste å vedlikeholde som de krever ingen påfylling. De er også mindre kostbare enn de to andre typer. En annen fordel med denne typen er at bærbare oksygenkonsentratorer er tillatt av de fleste kommersielle flyselskap. Denne type system er ofte foretrukket for de på langtidsoksygenbehandling.

Forskjellige typer smertestillende midler

I dag er det mange medisiner på markedet for å behandle smerte. Noen av disse smertestillende kan kjøpes over disk, mens andre trenger du en resept for. Hvis du opplever kroniske smerter, er det best å snakke med legen din slik at han kan foreskrive en medisin som vil være best for deg. Nedenfor er en liste over de forskjellige kategoriene av smertestillende medikamenter og hva hver enkelt gjør.

Paracetamol

Paracetamol, bedre kjent som Tylenol, er en over-the-counter medisiner som brukes til å behandle smerte. Ofte er det blandet med en annen ingrediens som Percocet, som du trenger resept for. Paracetamol ikke behandle betennelse. Når den ikke er blandet med et annet medikament, er paracetamol vanligvis brukt til å behandle milde til moderate smerter. Man må være forsiktig når du tar en reseptbelagte medisiner med paracetamol i det, å være sikker på ikke å ta andre medisiner som også inneholder stoffet. Det kan være farlig når det brukes i mengder høyere enn anbefalt, og har vært knyttet til leverskade.

Ikke-steroide antiinflammatoriske medisiner

Ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner, eller NSAIDs, er vanlige medisiner som Motrin, Aleve, Ibuprofen og er tilgjengelig uten resept. Disse medikamentene brukes til å behandle akutt og kronisk smerte og fungere godt i behandling av betennelse. NSAIDs fungere godt i behandling av slike forhold som leddgikt og bursitt og deres smertefulle symptomer. Den eneste ulempe ved bruk av NSAID for en lang tidsperiode er at pasienten kan utvikle mageproblemer.

Kortikosteroider

Kortikosteroider er tilgjengelig på resept og som NSAIDs, er anti-inflammatoriske medisiner som brukes til å behandle akutte smerter. Noen av navnene kortikosteroider går av er Prednison og Medrol. Disse typer medisiner kan tas oralt eller ved injeksjon. En kortison injeksjon er gitt i de myke vev eller ledd, rundt området som opplever smerte.

Narkomane

Narkotiske stoffer så som kodein og morfin, blir brukt til å behandle kroniske og alvorlige smerter. Disse typer medisiner er bare tilgjengelig med en resept. Selv om disse medikamentene er svært effektiv i å kontrollere smerte, bivirkningene må vurderes. Den største bivirkning er avhengigheten, når man tar narkotika for en lang tidsperiode. Når du stopper denne typen medisiner, er det best å gjøre det gradvis slik at det er mindre sjanser for tilbaketrekning.

Anti-convulsants

Antikrampe medisiner som Neurontin og Lyrica, er tilgjengelig på resept bare. De brukes til å behandle nerve smerte, slik som er erfarne med fibromyalgi. Anti-krampe arbeid ved å endre nervefunksjon og signaler blir sendt til hjernen.

Lokalanestetika

Denne typen medisiner kan enten kjøpes over disk eller med en resept. Deres viktigste funksjon er å midlertidig lindre smerte til et bestemt område. En foreskrivende medisiner som Lidoderm, kommer i patch form og er plassert på området som er følelsen av smerte. Capsaicin er et naturlig produkt som finnes i mange aktuelle smertestillende kremer som brukes til å behandle smerte. Mange ganger har disse typer medikamenter vil brukes i forbindelse med annen behandling for smerte.