Digidexo.com

gastrin blodprøve

Hva er en Fasting Gastrin Blood Test?

Hva er en Fasting Gastrin Blood Test?


En faste gastrin blodprøve blir ofte brukt til å assistere i å diagnostisere tumorer som produserer gastrin, kalt gastrinomer, og andre tilstander som fører til en øket mengde av gastrin blir produsert av magen. Denne testen kan også gjøres som en oppfølging til fjerning av en gastrinoma.

Hvordan blir det gjort?

En fastende nivå gastrin er trukket på samme måte som i alle andre blodprøve. Blod ble tatt fra en vene i armen ved hjelp av en nål, og spesielt rør for å holde prøven.

Forberedelse

Det er nødvendig å unngå å drikke alkohol i minst 24 timer, og å faste i minst 12 timer, før å ha blod trekkes for denne testen for å sikre nøyaktige resultater.

Medisiner

Sjekk med legen din hvis du tar noen medisiner, så kan du bli bedt om å slutte å ta noen før testen.

Hvorfor blir det gjort?

Hvis du lider av magesmerter eller diaré, kan din lege be om denne testen for å se om kroppen din produserer for mye gastrin.

Grunner for forhøyede nivåer

Som kroppen aldre, kan gastrin nivået den produserer stige. Forhøyede Gastrinverdiene nivåer er også sett med langvarig bruk av syrenøytraliserende eller andre medikamenter som hemmer mage syre produksjon.

Resultater

Forhøyede nivåer av gastrin peker mot noen form for medisinsk tilstand, og ytterligere testing er vanligvis nødvendig. Normale og lave nivåer ikke krever oppfølging.

Hvilken type blodprøver brukes for skrumplever?

Hvilken type blodprøver brukes for skrumplever?


Skrumplever er kronisk leversykdom preget av irreversible leverskader, ofte forårsaket av alkohol og viral hepatitt B og C. Blodprøver brukes til å oppdage skrumplever og bestemme dens alvorlighetsgrad.

Betydning

Blodprøver bestemme leverens grad av funksjonalitet eller abnormitet, som leveren er ansvarlig for å avgifte blodet, noe som sikrer riktig konsistens og produsere viktige proteiner som påvirker blodet.

Hepatitt Blood Test

Før behandling, er det avgjørende for skrumplever pasienter for å teste for viral hepatitt. En blodprøve påviser hepatitt virusinfeksjon, og bestemmer hvilken type hepatitt (A, B eller C).

Enzymer

Forhøyede nivåer av spesifikke enzymer ikke bare indikerer leverskade, men kan også indikere andre lever forhold knyttet til eller forårsaket av skrumplever. Unormale enzym nivåer kan indikere galle obstruksjon, hepatitt lever ødeleggelse eller noen former for kreft som stammer fra skrumplever.

Typer Enzymer

Enzymene mest betydelige til leverfunksjonsblodprøver for skrumplever pasienter er aspartattransaminase, alaninaminotransferase, gamma-glutamyltransferase, laktat dehydrogenase og alkalisk fosfatase.

Bilirubin og Albumin

Konsentrasjoner av bilirubin og albumin blir målt for å indikere graden av leverskade. Høye nivåer av bilirubin (som måler galleutskillelse) og lave nivåer av albumin (blodet hoved protein produsert av leveren) innebærer alvorlig skade cirrhose.

Protrombintid Test

En protrombin-tidstest er en annen måte å vurdere cirrhose leverskade. Jo mer tid er tar for blodet å koagulere, jo verre skaden.

Hvordan Les Pediatric blodprøveresultater

Hvordan Les Pediatric blodprøveresultater

Pediatric blodtestresultater er ofte annerledes enn voksne resultater, som verdiene vil variere avhengig av alder, vekt og andre faktorer. Hver uavhengig lab kan ha ulike verdier også. Les resultatene basert på hva lab definerer som et normalt nivå.

Hvordan Les Pediatric blodprøveresultater

•  Gjør deg kjent med de riktige vilkår for ulike typer blodverdier, eller antall av hver type celle. CBC (Complete Blood Count) er en av de vanligste typene av pediatriske blodprøver. Normale verdier inkluderer: Hematokrit (30 til 40 prosent); Hemoglobin (10 til 13 g / dl); Hvite blodceller (3000 til 10.000 celler / MCL); og blodplater (170,000 til 380,000 / mm3).

Finn og les glukose rekkevidde, en annen svært vanlig blodprøve for barn som brukes i screening for diabetes. Normalområdet for pediatrisk glukose er 60 til 100 mg / dl. Glukose er ofte klassifisert med kolesterol, som har et normalt område på 80 til 200 mg / dl hos barn.

•  Bestem elektrolyttbalanse, noe som er viktig for blod og cellefunksjon. Normale elektrolytt verdier er Bikarbonat (24-34 mEq / L); Kalsium (08.08 til 10.04 mg / dl); Klorid (97-106 mmol / L); Magnesium (1.3 til 2.3 mg / dl); Fosfat (3,2 til 5,7 mg / dl); Kalium (3.6 til 5.2 mmol / L); og Natrium (135-144 mmol / L).

Forstå leverfunksjon blodprøver. Normale resultater inkluderer Bilirubin (null til 1,4 mg / dl totalt, null til 0,4 mg / dl direkte) og ammoniakk (11-35 mcg / dl).

Les nyrefunksjon blodprøveresultater. Normalområdet inkluderer BUN (Blood Urea Nitrogen) ved 5 til 18 mg / dl og Kreatinin på under 0,5 mg / dl.

Hint

 • Mange lab resultater er forkortet til måling per beløp. Celler per mikroliter er forkortet til celler / MCL. Andre forkortelser er notert på treff som: gm / dl - gram per desiliter IU / L - internasjonale enheter per liter mcg / dl - mikrogram per desiliter mEq / L - milliekvivalenter per liter mg / dl - milligram per desiliter mm3 --millimeters cubed U / L - enheter per liter
 • Det er viktig å verifisere pediatriske blodprøveresultater med helsepersonell. De individuelle resultatene kan variere og må tolkes av en profesjonell.

Hvordan forstå Rubella antistoff blodprøveresultater

Røde hunder er en virussykdom, også kjent som tysk meslinger eller tre-dagers meslinger. I USA, er barn vanligvis vaksinert for Rubella før de når fem år. Når en kvinne blir gravid, eller ønsker å bli gravid, vil hennes lege ofte bestille en Rubella antistoff test for å sikre at de har en tilstrekkelig mengde, eller titer, av antistoffer i deres immunsystem. Hvis en kvinne blir smittet med røde hunder virus når du er gravid, er det mulig for fosteret å kontrakt sykdommen, og stå i fare for fødselsskader, dødfødsel og spontanabort. Det er viktig å forstå Rubella antistoff blodprøveresultater for å vurdere risikoen for å bli smittet med viruset.

Hvordan forstå Rubella antistoff blodprøveresultater

Hvordan forstå Rubella antistoff blodprøveresultater

•  Forstå at en Rubella antistoff test er å sjekke ditt immunsystem for noen lagret Rubella antistoffer. Antistoffer er proteiner som produseres av kroppen, også kalt immunglobuliner, som vil beskytte deg mot å bli smittet med et bestemt virus eller sykdom, bør du bli utsatt for det. Legemet produserer forskjellige antistoffer for forskjellige sykdommer.

Finn dine testresultater for Rubella antistoff test. Det bør være to typer av antistoffer som ble testet, IgM-antistoffer som test for Rubella en aktiv infeksjon, og IgG-antistoffer som test for immunitet mot sykdommen.

Bestem resultater for dine IgM antistoffer. Det bør leses positiv eller negativ. Et positivt resultat betyr at du i dag har en aktiv rubellainfeksjon, og kroppen din er aggressivt å kjempe mot sykdommen. Et negativt resultat indikerer at du ikke har en aktiv rubellainfeksjon og er fri fra sykdommen.

Bestem resultater for dine IgG antistoffer. Det bør leses positiv eller negativ. Et positivt resultat betyr at du har immunitet mot røde hunder virus, og er beskyttet fra å pådra seg sykdom. Dette kan være et resultat av tidligere vaksinasjon eller før rubellainfeksjon. Et negativt resultat indikerer at du har ingen beskyttelse eller immunitet fra å pådra seg Rubella virus hvis de blir utsatt, og står i fare for å bli syke med sykdommen.

Hint

 • Hvis du tester negativt for IgG antistoffer, er det anbefalt av Center for Disease Control for å få vaksinert mot Rubella virus.

Grunner for en lav Kalium Resultat på en blodprøve

Grunner for en lav Kalium Resultat på en blodprøve


Kalium er et næringsstoff, vanligvis oppnås gjennom mat, som påvirker funksjonen av nerve og muskelceller. Lave nivåer av kalium i blodet, eller hypokalemi, kan være en livstruende tilstand som krever umiddelbar oppmerksomhet. Lave nivåer av kalium er diagnostisert ved en blodprøve. Lav kalium er vanligvis forårsaket av utskille store mengder av kalium gjennom urinen.

Årsaker til lav Kalium

Den vanligste årsaken til en lav kalium resultat på en blodprøve er overdreven tap av kalium gjennom urinen. Diuretika, eller vanndrivende, kan føre en person til å miste kalium, som kan diaré eller en spiseforstyrrelse. Ved hjelp av avføringsmidler i overkant kan også føre til for mye kalium utskilles. Kronisk nyresvikt kan også være en grunn for å miste kalium. I sjeldne tilfeller kan lav kalium være et resultat av ikke å få nok kalium i kosten. Det er viktig å konsultere med en lege for å finne den nøyaktige årsaken til lav kalium på en blodprøve.

Symptomer på lavt kalium

En normal blod kalium nivå er 3.6 til 4.8 milliekvivalenter per liter. Lav kalium i blodet kan føre til svakhet og tretthet, noe som gjør en person føler seg sliten eller har problemer med daglige aktiviteter. Fordi kalium påvirker muskelcellene, kan lave nivåer av det føre til muskelkramper eller uregelmessigheter i hjerterytmen, kalt arytmier. Lav kalium kan også påvirke excretory systemet, forårsaker forstoppelse.

Hvordan Kalium påvirker kroppen

Kalium spiller en viktig rolle i hjernen måte sender elektriske signaler mellom cellene. Det er også involvert i å sende meldinger til musklene og hindre muskelkontraksjoner. Fordi den har en elektrisk ladning, hjelper det modulere fluid og elektrolyttbalansen i kroppen. Sunn mat, spesielt frukt og grønnsaker, er en viktig kilde til kalium.

Betraktninger

Lave nivåer av kalium er vanligvis oppdaget av en blodprøve. Lave mengder kalium kan være et tegn på en alvorlig problem, for eksempel nyresvikt. Det kan føre til alvorlige dysfunksjoner i kroppen, spesielt i musklene i hjertet. På grunn av dette, er det viktig å rådføre seg med en lege om blodprøveresultater som tyder på lav kalium. Leger kan behandle denne tilstanden med kaliumtilskudd eller ved å behandle den underliggende årsaken til kaliummangel. Det er viktig å se en lege før du tar kaliumtilskudd eller noen annen form for behandling.

Hvordan Les blodprøveresultater for Hepatitt C

Hepatitt C er en alvorlig sykdom i leveren forårsaket av eksponering for hepatitt C-viruset, eller HCV. Det er oftest overført gjennom eksponering for infisert blod, men kan også overføres ved seksuell kontakt. Det er ingen vaksine for hepatitt C, og det er den mest alvorlige av de hepatittvirus. Hvis du tror du har blitt utsatt for hepatitt C-viruset, er testing viktig, ettersom symptomene er ikke alltid tydelig og kan ta år å utvikle. Hvis din lege utfører blodprøver for hepatitt C-viruset, kan du lese resultatene ved å følge disse trinnene.

Hvordan Les blodprøveresultater for Hepatitt C

Hvordan Les blodprøveresultater for Hepatitt C

Finn testresultatene for din anti-HCV test, noen ganger kalt EIA test. Dette er vanligvis den første i en serie av blodprøver utføres når hepatitt C er mistenkt. Finn ut om resultatet er positivt eller negativt. Hvis resultatet er positivt, betyr det at man har utviklet antistoffer for å bekjempe den hepatitt-virus, som et resultat av tidligere eksponering for viruset. Hvis resultatet er negativt, har du ingen immunitet mot sykdommen og er utsatt for å bli smittet hvis de blir utsatt.

Hvis din lege har bestilt en HCV RIBA test, finn disse resultatene. Denne testen blir utført som reaksjon på en positiv anti-HCV test. Finn ut om resultatet er positivt eller negativt. Et positivt resultat indikerer at du har vært utsatt for hepatitt C-viruset og har utviklet antistoffer som en konsekvens. Hvis resultatet er negativt, har du ikke vært utsatt for hepatitt C, heller ikke du har antistoffer for å bekjempe sykdommen.

Finn resultatet av ditt HCV RNA (ribonukleinsyre) test, hvis beordret av legen din. Denne testen kan identifisere om du har en aktiv hepatitt C-infeksjon i kroppen din. Denne testen er noen ganger kalt en kvalitativ HCV RNA og vil indikere et positivt eller negativt resultat. Hvis resultatet er positivt eller oppdaget, så HCV-viruset er funnet, og du har en gjeldende pågående kronisk hepatitt C-infeksjon. Hvis resultatet er negativt, er du fri fra HCV sykdom.

Finn testresultatene for din hepatitt C virusmengde eller kvantitativ HCV test. Denne testen er utført hvis du har en aktiv HCV-infeksjon for å måle antall viruspartikler i blodet ditt. Det er spesielt nyttig i vurderingen av kroppens respons på behandling for hepatitt C. Finn ut om resultatet er positivt eller negativt. Hvis resultatet er positivt, vil det være en rekke av viruspartikler som er angitt i internasjonale enheter per milliliter blod (IU / ml). Jo høyere tall, jo større mengden av virus som sirkulerer i kroppen din. Hvis resultatet er negativt eller ikke oppdages, betyr det at kroppen din reagerer på vellykket behandling og lite eller ingen virus sirkulerer.

Gjennomgå resultater for HCV viral genotype test. Denne testen er bestilt, vanligvis før behandlingen starter, for å avgjøre hvilken av de seks mulige genotypene din HCV er. Finn din resulterer genotype som angitt. Det vil bli identifisert som et tall fra 1 til 6. Bestemme genotype er nyttig i å forutsi lengden på behandlingen og sjansene for å lykkes med behandlingen. Den vanligste er genotype 1 og ikke responderer på behandling samt genotype 2 og 3, selv etter lang tids behandling på 48 uker. Forstå at den vanligste lengden av behandlingen er 24 uker for genotyper 2,3,4,5 og 6.

Hint

 • Normale laboratorieverdier kan variere litt mellom anlegg. Pass på å sjekke med laboratoriet utfører testene for informasjon om sine normale verdiområder.

Blodprøver for hjertesykdom

Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i verden, ifølge Verdens helseorganisasjon. Forebygging og tidlig påvisning er nøkkelen i å senke risikoen for dødelig hjerteinfarkt. Blod gir mange detaljer om hva som skjer i kroppen og er et viktig diagnostisk verktøy. Blodprøver kan brukes for å forutsi risikoen for hjertesykdommer eller for å bekrefte en mistenkt diagnose ved å se på nivåene av forskjellige stoffer.

Kolesterol

En kolesterol-test måler mengden av fett i blodet, og er en av de mest vanlige tester som brukes for å forutsi risikoen for hjertesykdommer. Det er tre typer fett evaluert i løpet av en kolesterol test. Low-density lipoprotein (LDL) anses som "dårlig" kolesterol fordi det fører til fettavleiringer å bygge opp i arteriene, noe som kan føre til blokkering og redusert blodtilførsel. Dette tallet bør være under 130 milligram per desiliter (mg / dl). High-density lipoprotein (HDL) kalles ofte "gode" kolesterolet fordi den reduserer mengden av LDL. Nivåer bør være 60 mg / dL eller høyere. Et høyt nivå av triglyserider, en annen type fett, kan tyde på at du spiser mer kalorier enn du forbrenner, som fører til at maten blir lagret som fett og øker risikoen for hjertesykdom. Hvis det er above150 mg / dL, anses det for høyt.

C-reaktivt protein

Når skader og infeksjoner oppstår, starter kroppen en inflammatorisk respons. Dette svaret lekker væsker i det skadede området og fører til hevelse, noe som bidrar til å isolere trusselen. C-reaktivt protein (CRP) er laget i leveren som del av den inflammatoriske respons. Selv om det ikke kan finne plasseringen, et forhøyet nivå av CRP indikerer at det er et problem eller annet sted i kroppen. Kombinert med andre testresultater, kan dette tyde på hjertesykdom. Du anses som høy risiko hvis CRP nivået er over 3 milligram per liter.

Fibrinogen

Fibrinogen er et protein i blodet som hjelpere i clotting. Mens clotting er en viktig prosess i kroppen, - uten at det ville vi blø ut fra et mindre kutt - for mye koagulering kan være farlig. Det kan føre til blokkering i arteriene eller forverre eksisterende skade, som kan forårsake et hjerteinfarkt. Et forhøyet nivå av fibrinogen i legemet øker risikoen for hjertesykdommer. En normal nivå av fibrinogen er mellom 200 og 400 milligram per liter.

Homocystein

Homocystein er en aminosyre som bidrar til å gjøre proteinet og bygge nytt vev i kroppen. Høye nivåer kan øke risikoen for slag, perifer arteriell sykdom (sykdom i blodårene i beina) og visse typer hjertesykdom. En test som måler nivået av homocystein er vanligvis organisert hvis du lider av et hjerteinfarkt uten å ha noen av de tradisjonelle risikofaktorer som inkluderer røyking og fedme. Det kan også bestilles hvis du har en historie med hjerteproblemer utvikler i ung alder i familien din. Normal rekkevidde er fem til 15 mikromol per liter.

Brain natriuretisk peptid

Brain natriuretisk peptid (BNP) er et protein som produseres av hjertet og blodårene til å bidra til å eliminere væsker, slappe av blodårene og sende overflødig natrium til urinen. Kroppen utskiller høye nivåer av BNP inn i blodstrømmen for å redusere belastningen på hjertet når skaden inntreffer. BNP er nyttig i å avgjøre om hjertesvikt har oppstått, og i diagnostisering av et nytt hjerte problem. Et nivå på mellom 100 og 300 pikogram per milliliter (pg / ml) kan være et tegn på mulig hjertesvikt. Over 300 pg / ml indikerer at du mest sannsynlig i dag har hjertesvikt.

Normale verdier på hjertesvikt blodprøveresultater

Hjertesykdom er den ledende drept av amerikanerne. Ifølge Center for Disease Control and Prevention, hjertesykdom utgjorde i overkant av 27 prosent av alle dødsfall i USA i 2005 Leger leverer håp i møte med dette problemet gjennom utvikling av en test som kan gi et bedre bilde av hjertesvikt risiko. De har satt standarder for hva som regnes som "normalt" i testresultatene.

Test

Legene utfører en enkel blod uavgjort på pasienten som mener hun kan være i fare for hjertesvikt. Lab teknikere deretter identifisere hvor mye B-type natriuretisk peptid (BNP) er tilstede i blodet. BNP er en neurohormone produsert av hjertet. Det blir bare produsert når hjertet er stresset, er så høye nivåer av BNP i blod betraktet som en dårlig tegn. Lave nivåer av BNP i blod betyr at hjertet arbeider godt og at risiko for hjertesvikt er lav.

Test Viktig

BNP test kan ikke forutsi med 100 prosent nøyaktighet at en person kommer til å utvikle hjertesvikt. Med godt kosthold og mosjon, kan noen hjerteproblemer reverseres (eller i det minste forhindret fra forverring). Høye tall i testresultatene slik avdekke bare hvem som er på økt dødelighetsrisiko, og er ikke en prediktor for om døden er absolutt eminente. Det er viktig for å forstå hva behandlingsregimet en person har til å gjennomgå for å få hjertet til å fungere normalt.

Normale nivåer

Generelt, lave nivåer av BNP indikerer et sunt hjerte; risiko for dødelighet øker når BNP stiger. The Mayo Clinic rapporterte i 2009 at leger ikke anser deg å være i fare for hjertesvikt hvis BNP blodprøveresultater er 100 pikogram per milliliter (pg / ml) eller mindre. Resultater mellom 100 og 300 pg / ml avsløre mulig hjertesvikt, og resultatene av 300 pg / ml eller mer be en hjertesvikt diagnose.

Tilleggstester

Den BNP blodprøve bør ikke brukes som eneste vurdering av risiko for hjertesvikt. Det bør kombineres med andre tester som måler hjertefunksjon. Det C-reaktive protein test, for eksempel, kan bidra bekrefte en diagnose av hjertesvikt, fordi den måler mengden av inflammatorisk reaksjon som oppstår i kroppen. Betennelse er knyttet til fettavleiringer arterier. Andre tester som kan benyttes i forbindelse med BNP test omfatter fibrinogen, homosysteine, kolesterol og lipoprotein A-tester.

De neste trinnene

Hvis du har forhøyet BNP nivåer, kan legen din hjelpe deg med å utvikle en behandlingsplan som kan omfatte endringer i kostholdet, treningen og / eller medisiner. Hvis BNP nivåer viser ditt hjerte svikter, så du kan trenge kosttilskudd endringer, medisiner eller i verste fall, en hjertetransplantasjon. Du Legen vil foreskrive behandling basert på hvor alvorlig kompromittert er hjertet ditt. Uansett hva resultatene viser, kan du bli bedt om ikke å misbruke alkohol eller narkotika, da disse plasser unødvendig stress på hjertet.

Hvilke blodprøver Detect Årsaker til Håravfall?

Det er mange årsaker til hårtap, alt fra genetisk disposisjon til bivirkninger av legemidler, sykdommer eller ubalanse i kroppen. Finne årsaken til hårtap kan komme ned til en blodprøve. Mens en blodprøve vil ikke vise en positiv eller negativ for en hårtap genet, kan det vise en annen årsak bak tap.

Hormonell ubalanse

Hormonelle forstyrrelser, som hypotyreose, kan føre til hårtap, og kan påvises ved en blodprøve som kalles skjoldbrusk stimulerende hormon test, eller TSH. En annen hormonell ubalanse som forårsaker hårtap, overgangsalder, kan påvises ved en blodprøve som kalles en follikkelstimulerende hormon test, eller FSH. Både TSH og FSH er i stand til å indikere disse og andre hormonelle forhold som forårsaker hårtap. De fungerer ved å gi et mål på mengden av hormon tilstede i blodet.

Sykdommer

En av de mest kjente sykdommer som forårsaker hårtap er alopecia. Selv om det finnes forskjellige typer av sykdommen, er det generelt forårsaket av kroppen bygge en immunitet mot pasientens eget hår. Den blodprøve for alopecia er en fluorescerende antinukleære antistoff test, eller FNA. Tilstedeværelsen av antistoffer i blodet kan bety legemet har bygget denne forsvar mot sitt eget hår.

Ernæringsmessige mangler

Jern-mangel anemi, som oppstår når det er for lite av mineralet jern på blod, kan oppdages med en blodprøve som kalles et ferritin nivå test. Et lavt ferritin nivå kan bety en jernmangel. En komplett blodprosent, eller CBC, er som et øyeblikksbilde av blodet, noe som gir en telling av de røde og hvite blodceller og blodplater. Resultatet av denne tellingen kan avsløre infeksjoner, kreft, og mangler i mineraler som folsyre og vitamin B12. Resultatene kan også avdekke dehydrering.

Uoppdaget av Bloodwork

Noen ganger årsaker til håravfall ikke er bestemt av blodprøver. Disse inkluderer depresjon; telogen effluvium, som ofte forekommer hos mennesker som er i sorg den plutselige tapet av en kjær eller som er ofre for andre traumatiske opplevelser; og traction alopecia, som er hårtap på grunn av aggressiv hår styling. Slike hårtap kan være midlertidig.

Hva kan man forvente

Hvis du opplever hårtap, ikke nøl med å oppsøke lege. Hvis det er en første besøk, forventer legen å ta en pasient historie før du bestiller blodprøver. Han vil be om din historie med helseproblemer og de av din familie, fordi noen håravfall årsaker, som alopecia, er genetisk. Vær ærlig med legen din. Det finnes også andre årsaker som ikke er nevnt her som krever en fullstendig pasienthistorie å oppdage. For eksempel, seksuelt overførbare sykdommer, som syfilis, kan føre til hårtap, så kan visse legemidler, enten foreskrevet eller ulovlig.

Hvordan tolke blodprøveresultater for Progesteron

Progesteron er et hormon som produseres av eggstokkene og morkaken av en menneskelig kvinne. Dette hormonet er ansvarlig for utarbeidelsen av livmor lining å forankre et egg når den er befruktet av sperm. Når befruktning ikke skjer, progesteron nivåer slipp og menstruasjonsblødning begynner. Progesteron er også en god indikator av svangerskapet, siden den øker over 10 ganger i løpet av graviditet. Er det også en indikator for blødning i livmoren. Det er viktig å lære å tolke din progesteron blodprøve.

Hvordan tolke blodprøveresultater for Progesteron

Skaff laboratoriet rapporten. Søk etter ordet "progesteron." Hvis det er inne i normalområdet, så det betyr at du har eggløsning og er klar til å forsøke å bli gravid. Det normale området for før eggløsningen er mindre enn 1 ng / ml (nanogram per milliliter) og 5 til 20 ng / ml for mid-cycle fase.

Se etter uregelmessigheter i de andre laboratorieprøver bortsett fra progesteron. Disse er alle tilkoblet, og vil bestemme den normale eller unormale av progesteron verdier. Hvis alle testene er utenfor normalområdet, så er det en feil. Dette betyr at blodprøven må gjentas. Ta med resultatene tilbake til legen din.

Se på resultatene og finne ut om dine progesteron nivåene er unormalt høy. Høye nivåer indikerer en falsk graviditet eller binyrene dysfunksjon. Overforbruk av kosttilskudd som vitamin C kan føre til et unormalt høyt antall. Hvis du mistenker at du har tatt et overskudd av vitamin C, må du kanskje gå tilbake til legen din for å gjenerobre progesteron test.

Finn ut om din progesteron nivåene er svært lave. Unormalt lave nivåer av progesteron indikere eggløsningsproblemer eller en mulig spontanabort. Det kan også føre til søvnløshet og ekstreme humørsvingninger. Må ta kontakt med lege hvis du oppdager at progesteron nivåene er for lave.

Søk etter hormonet "østrogen" i laboratorierapport. Normalt verdiene av østrogen og progesteron er alltid balansert. Det vil være vanskelig å tenke om en er høyere enn den andre. Varierende resultater kan også bety at du har hormonell ubalanse som kan føre til konstant besvimelse. Ta kontakt med din lege hvis du finner en ubalanse mellom østrogen og progesteron.

Hint

 • Du kan lett finne noen unormale testverdi i laboratoriet rapporten, siden de alltid vil bli markert eller fet skrift.

Hvordan diagnostisere laktasemangel Med en blodprøve

Hvordan diagnostisere laktasemangel Med en blodprøve


Laktasemangel, en vanlig tilstand rundt om i verden, kan forårsake laktoseintoleranse. Du kan lure på om du er laktoseintolerante hvis du opplever en urolig mage, gass og diaré etter inntak av meieriprodukter. Legen din kan ha blodet ditt testet for å se om du har laktasemangel, og som kan hjelpe ham utelukke andre gastrointestinale problemer.

Hvordan diagnostisere laktasemangel Med en blodprøve

Fast i minst 8 timer før du har ditt blod trekkes.

Avstå fra hard trening i 8 timer før testen.

Drikk en drikke som inneholder laktose at legen gir deg i hennes kontor.

La din lege for å trekke blodet i intervaller legen bestemmer.

Vent til lab resultater. Lab teknikere ser for glukose i blodet ditt hvis legen din bestiller en laktoseintoleranse test, fordi laktase enzym i kroppen bryter laktose ned til glukose og galaktose.

Bestem hva testresultatene mener. Hvis blodsukkernivået er høyere enn 30 milligram per desiliter (mg / dl) etter to timer med drikking laktose løsning, trenger du ikke har laktasemangel. Hvis blodsukkernivået er 20-30 mg / dL, kan legen din bestille flere tester for ytterligere informasjon. Hvis glukose stiger til under 20 mg / dL, det tydelig viser en abnormitet.

Hint

 • Hvert laboratorium kan vise et normalt blodsukker i litt forskjellig, så diskutere hva testresultatene mener med legen din.
 • Hvis testresultatene er unormale, få en glukosetoleransetest for å utelukke et problem absorbere glukose.
 • Du kan oppleve mindre til moderate smerter under og etter blodprøvetaking. I sjeldne tilfeller kan du oppleve blødninger, hematom eller besvimelse.
 • Pass på at du ser den personen som trekker blodet fjerne en ren nål og sprøyte fra den sterile pakken og vaske hendene før tegning blodet. Kontroller at alt utstyret deres er sterile. Pasienter har fått blod infeksjoner på grunn av feil hygiene.

Hvordan vurdere dine blodprøveresultater

Hvordan vurdere dine blodprøveresultater


En blodprøve er et verktøy som en lege bruker til å vurdere din helse. Hvis du eller legen din mistenker at kolesterolnivået ditt er forhøyet, vil en fastende "lipoprotein profil" bestilles. En prøve av blodet vil bli trukket og analyseres i et laboratorium under kontrollerte forhold, og resultatene vil bli sendt tilbake til legen din. Han eller hun vil vurdere testresultatene og deretter bestemme og overvåke behandlingen. Det er viktig for deg å diskutere resultatene med legen din slik at du kan finne sammen den beste terapi gitt risikofaktorer og livsstil.

Bruksanvisning

Gjennomgå blodprøveresultater

•  Gjør en avtale med legen din. Han eller hun er den som vil bestille en blod-nivå kolesterol test og vurdere resultatene med deg.

Begynn med å gå gjennom det totale kolesterolnivået. Denne målingen - oppført som mg per desiliter (mg / dL) - forteller deg det totale nivået av kolesterol i blodet. I de fleste tilfeller, jo høyere totalkolesterol, jo høyere risiko for hjertesykdom. Vanligvis, er en verdi på mindre enn 200 mg / dL ønskelig, plassere deg på mindre risiko for hjertesykdom. Det er imidlertid andre faktorer å ta hensyn til.

Analyser nøye HDL (high-density lipoprotein) nivåer. Dette er din gode kolesterolet fordi den bærer kolesterol vekk fra blodårene og tilbake til leveren, hvor det er forberedt for eliminering fra kroppen. HDL nivåer under 40 mg / dL sette deg i fare for hjertesykdom. Nivåer over 50 er bra, men du bør satse på nivåer over 60.

Vær spesielt oppmerksom på din LDL (low-density lipoprotein) nivåer. De kan være den beste prediktor for risikoen for hjertesykdom. For folk flest, bør HDL nivå ikke være høyere enn 130 mg / dL. Hvis du har andre risikofaktorer for hjertesykdom, bør det være lavere.

Ikke overse din triglyserid (en type fett kroppen bruker til å lagre energi) nivåer. De blir en viktig prediktor for risiko for hjertesykdom. Triglyseridnivåer under 150 mg / dL er normale. Din nivået vil bli testet og gjennomgått som en del av "lipoprotein profil."

Hint

 • Snakk med legen din om hvor ofte kolesterolnivået bør testes. Hvis nivået er lavt, vil du sannsynligvis trenger å bli testet bare hvert 5. år. Personer med høyt kolesterolnivå og / eller andre risikofaktorer bør testes oftere.
 • Hvis du er planlagt for en lipidprofil test, må du spole (unntatt vann) i 12 til 14 timer før blodprøven er trukket. Ellers vil du ikke få et nøyaktig mål på triglyserid og LDL nivåer.

Om Sed Rate blodprøveresultater

Sed rente eller EST er det vanlige navnet for en senkning. Denne blodprøven trekkes ved hjelp av en kanyle inn i en korket lavendel rør som har additivet EDTA i den for å hindre at blodprøven fra clotting. Den Sed rente test måler indirekte betennelse i kroppen og regnes ikke bestemt siden det ikke kan fastslå hvor i kroppen betennelsen er oppstått. Aliserte prisene blir ofte brukt sammen med andre tester for å presentere en fullstendig klinisk bilde.

Hva det Måler

Når erytrocytter eller røde blodceller, klumpe seg sammen for å danne en kolonne som struktur er det som kalles sedimentering. Dette skjer på grunn av en endring i plasmaproteiner, og dette skjer vanligvis langsomt, siden normale røde celler ikke danner denne kolonnen eller rouleaux. Aliserte priser faktisk måle hastigheten de røde cellene bosette ut av antikoagulert blod i én time. Jo raskere de røde cellene bosette, vil jo høyere sed sats resultatet bli.

Vitenskapen bak det

Testen er basert på det faktum at betennelse fører til endringer i plasmaproteiner som kan føre til sedimentering av røde celler. Protein endringer forårsaker de røde cellene til å klumpe seg. Den klumpdannelse gjør dem tyngre og større sannsynlighet for å danne rouleaux-dannelse når den er plassert i et reagensrør i en vertikal stilling. Det er oftest brukt til å diagnostisere leddgikt og arteritis.

Unormale resultater

Unormale resultater kan sees i mange lidelser. Høye sed prisene blir ofte sett i infeksjoner som lungebetennelse, lupus, inflammatoriske sykdommer, visse typer kreft, heavy metal forgiftning, og i hjerteinfarkt. Unormalt høye nivåer kan også ses i revmatoid og andre typer leddgikt, hyper og hypotyreose, gikt og noen typer anemi. Selvsagt kan en rekke forhold indikeres av en forhøyet senkning.

Ting som kan forstyrre

Det er visse ting som kan negativt påvirke prøven. Hvis prøven får stå i mer enn 24 timer, begynner sed satsen for å redusere. Omvendt, hvis prøven er oppbevart i kjøleskap, begynner satsen å øke. Prøven bør få lov til å oppvarmes til romtemperatur før den ble drevet hvis den er blitt nedkjølt. Graviditet, menstruasjon og enkelte medikamenter kan også forskyve resultatene til å være høy. Et høyt antall hvite blodlegemer, høyt blodsukker eller sigdcelleanemi er bare noen av de forhold som kan føre en svært lav sed rate å skje.

Ting å huske

Aliserte prisene skal alltid utføres i forbindelse med andre tester. Slike tester som C-reaktivt protein, fullstendig blodtelling og andre generelle screening-tester kan bli trukket på samme tid. Som alltid er det viktig å snakke med legen din for å tolke resultatene. Hos kvinner i alderen 70 og 89 er det mulig å se ekstremt høye nivåer uten noen åpenbar grunn. Dette er ikke en blodprøve som alene kan diagnostisere enhver tilstand, snarere er det en del av et batteri av tester som bør legges til en fysisk eksamen for å bistå en lege å diagnostisere en pasient.

Hvordan lese en Anti-CCP blodprøveresultater

Hvordan lese en Anti-CCP blodprøveresultater


En anti-CCP (anti-sykliske citrullinert peptid-antistoff) er en blodprøve for å bistå i å bekrefte tilstedeværelse av revmatoid artritt (RA). Som en del av den diagnostiske prosessen, sin opphøyde tilstedeværelse også kan indikere en økt risiko for pasienten å pådra seg leddskader fra RA. Blodprøver for anti-CCP kan vise tilstedeværelse av markører som identifiserer begynnelsen av RA utvikling. Tidlig diagnose og behandling er kritisk for å redusere utvikling av reumatoid artritt.

Bruksanvisning

Identifisere Revmatoid Artritt Med Anti-CCP blodprøveresultater

forvente å ha en anti-CCP test beordret sammen med RF (revmatoid faktor) test for å diagnostisere rheumatoid arthritis. Noen pasienter kan ha en negativ RF test med kliniske tegn til RA. Den anti-CCP blir brukt til å bekrefte tilstedeværelse av RA før det har utviklet tilstrekkelig til å vise en positiv i andre tester.

Betrakt en positiv anti-CCP blodprøve og en positiv RF føre en sannsynlig indikasjon på at revmatoid artritt er den riktige diagnosen. En positiv for begge testene er en indikasjon på at en mer alvorlig form for RA kan utvikle.

Ta oppmerksom på at hos en pasient med positiv anti-CCP, en negativ RF og kliniske tegn på RA, vil diagnosen trolig være RA. Hvis sykdommen ikke er aktivt til stede på den tiden, er det sannsynlig at det vil utvikle seg i fremtiden.

Forvent legen til å stole mer på symptomer og tegn på revmatoid artritt for en diagnose hvis anti-CCP er negativ og RF er positiv.

Finn det mindre sannsynlig at revmatoid artritt er tilstede når både anti-CCP og RF blir lest som negative. Noen pasienter har imidlertid en diagnose av RA, selv i fravær av positive auto-antistoffer.

6. Bruk resultatene av den anti CCP blodprøve for å skille den type artritt. Andre tester er tilgjengelige som indikerer en autoimmun sykdom, men den anti-CCP er bestemt til å identifisere fra revmatoid artritt tilstander slik som systemisk lupus erythematosus og hepatitt C-virus.

Betrakt lave nivåer av anti-CCP til å være mindre viktig for å diagnostisere rheumatoid artritt, dersom resultatene er i forbindelse med symptomer og klager felles for RA.

Tips og advarsler

 • Pasienter med positiv lesning for anti-CCP blodprøve, men ingen kliniske manifestasjoner, bør overvåkes nøye for å utvikle tegn på revmatoid artritt. Ifølge American College of Rheumatology, studier viser at anti-CCP vil lese positive flere år før noen symptomer på RA vises (se Ressurser nedenfor).

Blodprøver for Rhumatoid leddgikt

En lege vanligvis bestiller en blodprøve for å fastslå om en pasient har leddgikt. Med Revmatoid artritt mange ulike faktorer kan bidra til å diagnostisere tilstanden.

Revmatoid faktor

Den revmatoid faktor funnet i blodprøven blir normalt forhøyet hos en person med reumatoid artritt og vil vanligvis øke i løpet av årene.

Senkning (SR)

Denne blodprøven gir et resultat av mengden av inflammasjon i en persons kropp. Det vil måle hvor raskt de røde blodceller eller erytrocytt vil falle til bunnen av røret.

Antinukleær Antistoff

Denne blodprøven benyttes med en annen test for å fastslå gavene av revmatoid artritt. Det fastslår om protein i kroppen din, som er produsert av hvite blodceller, kan forsvare seg og bekjempe sykdommer eller bakterier.

Anti-CCP

Anti-CCP, også kjent som anti-cyklisk citrullinert peptid-antistoff, er en ny type blodprøve blir brukt til å se på nivåer for leddskade, og for å bestemme diagnose av reumatoid artritt.

Blood Count (CBC)

En lege vil ta hensyn til pasientens blodprosent når diagnostisere revmatoid artritt. Legen ser på de hvite blodceller for forhøyede nivåer som bestemmer betennelse er til stede.

Hvordan Les senkning blodprøveresultater

Hvordan Les senkning blodprøveresultater


Senkning (SR) blodprøver brukes til å bestemme mengden av betennelse som er til stede i kroppen. De kan bli anvendt for å detektere eller overvåke tilstander så som tuberkulose, autoimmune sykdommer, inflammatoriske sykdommer, artritt og vevsdød. Mens disse tester er brukt til å screene for noen sykdommer, de er ikke ment å diagnostisere en spesiell lidelse.

Bruksanvisning

Skaff Blood Sample

•  Rengjør stikkstedet (vanligvis inne i albuen) med antiseptisk.

Påfør et bånd rundt overarmen for å forårsake venene på stikkstedet for å fylles med blod.

Sett inn en nål festet til en lufttett sprøyte inn i venen og samle den riktige mengden av blod.

Ta bandet.

Trekk nålen.

6. Dekk til stikkstedet for å stoppe blødninger.

Ta blodprøven til laboratoriet umiddelbart for behandling.

Les Resultater av senkning

Utfør en ESR (senkning) blodprøve ved å plassere antikoagulert blod i oppreist Westergren tube.

Observer og rapportere den hastighet med hvilken de røde blodcellene faller til bunnen av røret i mm per time. Det normale for menn over 50 år gammel er en hastighet mindre enn 20 mm i timen. Den normale prisen for menn under 50 er under 15 mm i timen.

forvente kvinner over 50 år for å bli vurdert å ha normale ESR avlesninger på mindre enn 30 mm pr time. For kvinner under 50 år, normal er under 20. Barn varierer fra nyfødte opplesninger ved 0 til 2 mm per time og neonatal til puberteten på målinger av mellom 3 til 13 mm per time.

Se etter eventuelle underliggende faktorer som kan øke resultatene av en senkning blodprøve. Forhold som høy alder, graviditet, anemi eller forhøyede fibrinogennivåer knyttet til infeksjon, betennelse eller malignitet kan føre til at ESR resultatet for å lese høyt.

Se på faktorer som kan redusere ESR leser slik som ekstrem leukocytose, polycytemi og protein misdannelser knyttet til hypofibrinogenemia eller hypogammaglobulinemi.

Forvent å lese resultatene av en senkning blodprøve i omtrent en time.

Tips og advarsler

 • De fleste ESR blodprøver lest i legekontoret. For en nøyaktig avlesning, må røret plasseres nøyaktig oppreist. Dersom røret er skjev i en hvilken som helst måte, vil den gå på akkord med nøyaktigheten av dråpen.
 • En normal senkning er ikke til å bli brukt for å utelukke sykdom. Hvis en celle er forvrengt, slik som i tilfellet med sigdcelleanemi, det kan ikke stables fullstendig.

Hva gjør TSH Mean ved blodprøver?

Hva gjør TSH Mean ved blodprøver?


Hvis du opplever vekttap eller gevinst sammen med følelser av tretthet, depresjon eller smerter, kan det oppstå symptomer relatert til en overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen. Hvis legen mistenker at du kan ha en skjoldbrusk problem, kan han bestemme seg for å gjøre en test for å avsløre din TSH nivå.

Hva er TSH?

TSH (Thyroid hormon) er et hormon som produseres av hypofysen; Det er jobben av TSH for å stimulere skjoldbruskkjertelen og utløse produksjon av skjoldbruskkjertel hormon.

Høy eller lav TSH

Høy TSH betyr at skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormon; en lav TSH betegner en overproduksjon av skjoldbruskkjertel hormon.

Normal TSH

Noen ganger kan du oppleve symptomer på skjoldbrusk sykdom, men en blodprøve avslører at TSH er normalt. T3 og T4 (både skjoldbrusk hormoner som produseres av skjoldbruskkjertelen) spiller også en rolle i skjoldbrusk sykdom. Hver av disse to kan være utenfor rekkevidde, som betegner en skjoldbrusk lidelse, selv om TSH er normal.

TSH og hjertesykdom

Både høy og lav TSH kan være ødeleggende for helsen til hjertet; hvis venstre ubehandlet, kan livstruende skader oppstå.

TSH medisiner

TSH-nivåer kan stabiliseres ved bruk av medikamenter. Hypotyreoidisme kan behandles med Synthroid, og hypertyroidisme med bruk av Tapazole.

Hvordan du skal tolke blodprøveresultater

Blodprøveresultater kan være svært komplisert å sortere gjennom hvis du ikke har noen medisinsk opplæring. Ideelt sett bør du diskutere dem med legen din, spesielt hvis du har noen resultater som faller utenfor normalområdet. Når det er sagt, hvis du har unormale verdier, betyr det ikke nødvendigvis at du har et medisinsk problem. Dine resultater kan være unormal på grunn av slike faktorer som kosthold, fysisk aktivitet, alkoholforbruk, reseptbelagte og ikke-reseptbelagte stoffet forbruk som vitaminer, alder og kjønn

Bruksanvisning

Hvordan du skal tolke blodprøveresultater

Tolke resultatene av glukosenivået ved å fastslå om det faller utenfor normalområdet. For en fastende glukose test, er normalområdet 60-99 mg / dl. En fastende glukosenivå 126 mg / dl eller høyere er indikativ for diabetes.

Finn ut om testresultatene inkludere elektro teller. Den del av testresultatene som indikerer elektrolytter henviser både til kalium, natrium, og CO2-nivåene. Disse nivåene kan falle utenfor det normale området hvis du er på medisiner eller har en sykdom eller skade. Eksempler på dette er vanndrivende eller hjerte piller (påvirker kaliumnivået), diabetes medisiner (påvirker natrium nivåer) og metabolske forstyrrelser, nyresykdom, og ukontrollert diabetes (påvirker CO2-nivå).

Etabler din Blood Urea Nitrogen (BUN) nivå. En høy verdi kan tyde på at nyrene ikke fungerer som de skal, men dette kan også være forårsaket av en høy protein diett eller anstrengende trening. Hvis du er gravid, vil Bolle nivå falle under normalområdet.

fastslå om dine enzymverdier er på grunn av din livsstil eller et forhåndsdefinert medisinsk tilstand. Hvis du har høye enzymverdier, kan dette tyde på høyt alkoholforbruk, samt en rekke medisinske tilstander. For eksempel, hvis din CPK (et enzym) nivåene er høye og du ikke har hatt et hjerteinfarkt i løpet av de siste 3-4 timer, kan du ha en skjelettmuskelsykdommer.

Mål kolesterolet ved å måle om det er over den sikre grensen. Low Density Lipoprotein (LDL) er det "dårlige" kolesterolet som ideelt sett bør være mindre enn 130 (100 er bedre). En LDL verdi høyere enn 160 er ansett som en høy risiko. På den annen side, High density lipoprotein (HDL) - det "gode" kolesterolet - bør ideelt sett være en høy verdi, som HDL beskytter mot hjertesykdom. Triglyserid er en annen blod fett.

Tips og advarsler

 • Noen vanlige akronymer som refererer til blodprøver er CBC, eller Complete Blood Count, CMP, eller Complete Metabolsk Panel, og TSH, eller Thyroid hormon.
 • Å ha unormale testresultater betyr ikke nødvendigvis at du har en medisinsk tilstand; være sikker på å få en medisinsk faglig råd.

Leddgikt blodprøveresultater

Blodprøver er en av de vanligste diagnostiske verktøy som brukes i behandling av leddgikt. Forstå tester din revmatolog er forskrivning vil hjelpe deg å bedre forstå din tilstand og hjelpe deg diskutere behandling med legen din.

Funksjon

Blodprøver blir gitt til leddgikt pasienter for å vurdere den type leddgikt de har, for å overvåke utviklingen av sykdommen og for å teste om foreskrevet medisiner har en positiv effekt.

Typer

Revmatoid artritt (RA), juvenil revmatoid artritt (JRA) og artrose (OA) er de tre viktigste typer leddgikt som påvirker pasienter i dag. Blodprøver er mer vanlig hos pasienter med revmatoid artritt, men er også utført på de med slitasjegikt.

Indikatorer på Betennelse

Det er fire vanlige tester for evaluering av inflammasjon. Ifølge Medline Plus, en tjeneste av National Institutes of Health og den amerikanske Library of Medicine, høye nivåer av C-reaktivt protein test eller hvite blodlegemer indikerer betennelse. En høy rente på senkning Test indikerer også infeksjon, mens lave nivåer av hematokrit (HCT) og hemoglobin (Hgb) tester (som undersøker røde blodceller) er indikatorer på betennelse.

Diagnostiske tester

To blodprøver, den Revmatoid faktor og anti-CCP antistofftest, blir brukt av reumatolog for diagnostiske formål. Positive resultater for disse testene brukes til å diagnostisere revmatoid artritt. Imidlertid, negative resultater ikke nødvendigvis å utelukke sykdommen. Mange mennesker med revmatoid artritt har negative reumatoidfaktorer, så snakk med legen din hvis du har spørsmål om dine testresultater.

Andre hensyn

Som anemi er en vanlig bivirkning av leddgikt, kan legen din be om en test for å vurdere nivåer av jern og røde blodceller i blodet ditt. Visse medisiner som brukes i behandling av leddgikt er stressende på organer som nyrer og lever, så nyrefunksjon og leverenzymer er ofte foreskrevet for å overvåke pasientens fremgang.

Blodprøver for hjerteproblemer

Blodprøver for hjerteproblemer


Det er flere blodprøver for hjerteproblemer å skille hva, om noen, hjerte tilstand en person har. Blodprøver kan også bidra til å bestemme alvorlighetsgraden av en sykdom. Disse testene er vanligvis gjort hvis en pasient er stille hjerte stressymptomer i et legekontor eller legevakten.

Troponiner

Troponiner er testet for å avgjøre om en person har hatt et hjerteinfarkt eller hjertemuskelen skade. Hjerte-spesifikke troponin I og troponin T tester er utført på pasienter med brystsmerter og ubehag når du går inn på legevakta samt 6 og 12 timer senere. Hjerte troponin nivåer er generelt for lav til å måles. En hvilken som helst høyde kan indikere skade på hjertet. Høye nivåer indikerer at pasienten har hatt et hjerteinfarkt, og kan holde seg høy i ett til to uker etter hendelsen.

CK-MB og Total CK

CK-MB og total CK brukes til å avgjøre om en pasient har hatt et hjerteinfarkt. Total CK alene avgjør om det er skade på hjertet. CK-MB bidrar til å skille kilden for skade. CK-MB kan også hjelpe legen avgjøre om medisiner for å løse opp eventuelle klumper har fungert. Høye nivåer av CK-MB kan bestemmes tre til fire timer etter at brystsmerter starter og topper rundt 18 til 24 timer.

Myoglobin

Myoglobin er en hjerte biomarkør som er testet sammen med troponin å fastslå om en pasient har hatt et hjerteinfarkt. Myoglobin nivåer kan bli testet to til tre timer etter utbruddet av smerte, topp rundt 8 til 12 timer, og er tilbake til normalt en dag senere. Myoglobin kan være forhøyet fra nivåene i skjelettmuskulaturen også, noe som er grunnen til at det ikke er testet alene. Negativ myoglobin utelukker et hjerteinfarkt, og en positiv myoglobin indikerer bekreftelse av troponin.

BNP og NT-proBNP

BNP og NT-proBNP test for hjertesvikt alvorlighetsgrad. Symptomer som indikerer behovet for å teste for hjertesvikt inkluderer leg ødem, pustevansker, pustebesvær og tretthet. BNP og NT-proBNP hjelpe skille hjertesvikt fra andre forhold som lungesykdom. BNP og NT-proBNP nivåer kan bli redusert med betablokkere, diuretika og ACE-hemmere. BNP og NT-proBNP nivåer kan være forhøyet ved økt alder og nyresykdom.

Ytterligere tester

Leger kan bestille flere tester når du tester for hjerteproblemer. Blodgasser kan kontrolleres for å undersøke oksygen, karbondioksid og pH-nivåer. En komplett metabolsk panel (CMP) tester organfunksjoner. En komplett blodprosent (CBC) sjekker for anemi og celle balanse. Elektrolytter balanse testes også. Disse blodprøvene er generelt gjort sammen med en historie, fysisk undersøkelse, EKG (EKG), røntgen, stresstester, CT, MR, PET skanner og ultralydundersøkelser.