Digidexo.com

melasma medisin

Hvordan bli kvitt melasma

Hvordan bli kvitt melasma


Melasma er en sykdom karakterisert ved hyper-pigmentering av huden. Personer som har denne sykdommen har mørke flekker eller skjolder på pannen, kinn, nese, og chins, og noen ganger på sine hender og underarmer også. Heldigvis er disse merkene er de eneste syptoms av denne tilstanden, og ingen interne sykdommer eller symptomer er forbundet med det. Melasma er forårsaket av genetikk, men nivået som denne sykdommen gjør seg synlig kan kontrolleres. Hvis du finner deg selv opplever en avslapnings av disse stedene, kan du prøve de virkemidlene som er nevnt i denne artikkelen til du finner en som fungerer for deg.

Hvordan bli kvitt melasma

•  Beskytt huden mot solen. Solens stråler er den fremste årsaken til mørke flekker i folk som lider av melasma. Bruk en SPF 30 + hver dag, ikke bare når det er sol, og holde seg innendørs når solens stråler er sterkest, vanligvis mellom kl 11 og 16:00.

Snakk med legen din om noen prevensjon eller hormonelle medisiner du tar. Disse medikamentene kan gjøre melasma verre. Vurdere å bytte til en annen medisin hvis det er mulig og se hvordan det påvirker huden din.

Prøv en bleking krem som hydrokinon. Dette aktuell salve har vist seg effektiv mot tilstanden, men du må ha en resept fra en lege for å få tak i den.

•  Vurder profesjonell behandling. Hudleger kan utføre laserbehandlinger og aktuelle programmer som lette utseendet melasma.

Ha i skjoldbruskkjertelen. Ofte er disse tan eller mørke klatter er en bivirkning av skjoldbrusk sykdom. Tar medisiner for å regulere skjoldbruskkjertelen bør også redusere tegn på melasma.

Hint

  • Denne tilstanden kalles "chloasma" når oppleves av gravide kvinner. Hvis du begynner å se tegn på denne tilstanden under svangerskapet, ikke bekymre deg. Det er sannsynlig å gå bort etter fødselen.
  • Ikke mist motet hvis den første behandlingen du prøve er mislykket. Forskjellige behandlinger vil fungere for forskjellige mennesker, så fortsette å prøve forskjellige ting til huden er fjernet.

Hvordan redusere Melasma

Hvordan redusere Melasma


Hudsykdommen melasma er preget av atypisk pigmentering eller hyperpigmentering av huden, for det meste i ansiktet. Menn og kvinner som lider av melasma har flekker, mørke flekker og misfarging på kinnene, chins, nese og panne. Områder som er mindre rammet er hender og underarmer. Denne sykdommen bare påvirker huden. Pigmentering indikerer ikke noen intern eller alvorlig sykdom og er den eneste symptom på sykdommen. Melasma er en genetisk tilstand og kan ikke helt kurert, men det er skritt du kan ta for å styre intensiteten, hyppighet og synlighet av atypisk pigmentering.

Bruksanvisning

•  Ha en lege sjekke skjoldbruskkjertelen. De klatter er ofte en bivirkning av en skjoldbrusk sykdom. Den skjoldbrusk tilstand kan behandles med reseptbelagte medisiner, som også vil redusere melasma.

Bruk høy solfaktor solkrem hver dag, og holde ut av solen når det er mulig. Soling er en av de viktigste årsakene til hyperpigmentering i melasma lider.

Vurdere å bytte prevensjon eller hormon medisiner. Visse medisiner kan forverre utseendet på melasma.

Ta kontakt med en hudlege om aktuelle medisiner (for eksempel fenoler og retinoider) og laser behandlinger som kan lette den mørkere misfarging forårsaket av melasma.

konsultere legen din om aktuelle resepter som hydrokinon, en krem blekemiddel som kan lette utseendet på pigmentering.

Hjem rettsmidler for behandling av melasma & Brown Spots

Hjem rettsmidler for behandling av melasma & Brown Spots


Melasma er den medisinske termen for mørke flekker på huden, oftest sett på kinnene, pannen og templer. Den mørkfarging av huden skyldes hyperpigmentering, som øker med alderen. Melasma og brune flekker blir sett oftere hos kvinner enn menn som følge av hormonelle forstyrrelser etter fylte 40. Men stress, matallergier og noen medisiner kan bidra til melasma også. Hjem rettsmidler, samt medisinske behandlinger, kan brukes til å behandle melasma.

Apple Cider Eddik

Eddik kvaliteter av eple cider eddik gjør det til et passende valg for behandling av melasma hjemme. Bland 2 ss. av eple cider eddik med 2 ss. av vann for å lage en ansiktsvask. Suge en ren bomullsdott med vask og påfør sjenerøst til ansiktet. La virke i opptil to minutter og skyll av. Påfør daglig for lysere, glattere hud.

Onion Juice

Gjør en løk lime ved å blande to mellomstore løk og klemme ut saften. Plasser bakken løk i en sandwich baggie og sel lukket før klemme løken for å hindre brenning øynene dine. Påfør et tynt lag på det berørte området og la forbli i 10 til 15 minutter. Skyll av pastaen med lunkent vann når den har tørket. Bland løk juice med eple cider eddik for en sterkere løsning. Påfør to ganger om dagen for best resultat.

Lemon Juice

Sitroner, med sine sure kvaliteter, vil bidra til å redusere forekomsten av brune flekker ved å trekke av det øverste laget av huden. Påfør et tynt lag med ferskpresset sitronsaft til det berørte området to ganger om dagen. La saften på i 10 til 15 minutter. Ikke la på huden i mer enn 20 minutter fordi syre i sitronsaft kan brenne huden din. Honning er et naturlig fuktighetskrem som kan blandes med sitronsaft å oppveie enhver uttørking av huden fra denne behandlingen. Bland honning med sitronsaft i like deler. Det er også utmerket som en frittstående maske for myk og skavank-fri hud.

Fakta om Melasma

Melasma er en vanlig hudsykdom. Det er også kjent som "kloasme" eller "graviditet maske". Det er kategorisert etter misfarging på områder i ansiktet. Det vanligvis kan bli funnet på kinnene, neserygg, panne og overleppe.

Hvem er i faresonen?

Mens melasma er ofte funnet hos kvinner, American Academy of Dermatology sier om lag 10 prosent av menn rammes. Løp med mørkere hud er mer utsatt for melasma, spesielt latinamerikanere, asiater og folk fra Midtøsten.

Typer

Det er tre typer av melasma: epidermal, dermal og blandet. Epidermal skjer på de øvre lag av huden. Dermal er under overflaten i de dypere lag, og er botemiddel. Blandet er en kombinasjon av de to, og er delvis behandles.

Årsaker

Flere faktorer kan føre til melasma. Graviditet, hormonelle prevensjonsmidler, inkludert prevensjon, og soleksponering er noen av dem. Eksperter mener de kvinnelige hormonene østrogen og progesteron spille roller også.

Behandling

I mange tilfeller, blekner melasma når du slutter å bruke hormonelle prevensjonsmidler, eller at barnet er levert. Men det kan komme tilbake hvis du blir gravid eller begynne å bruke medisiner igjen. Det er noen kremer som kan brukes inneholdende en kombinasjon av tretinoin, kojic syre og azelainsyre. En lege kan også foreskrive kjemiske skreller eller aktuell steroid kremer.

Forebygging

For å hindre melasma, bruke solkrem.

Hvordan behandle melasma

Hvordan behandle melasma


Melasma er en godartet pigment lidelse. Det oppstår når cellene som produserer pigment, eller farge, utløses for å produsere for mye farge. Siden en vanlig trigger for denne tilstanden er eksponering for det økende nivået av kvinnelige hormoner som oppstår under svangerskapet, et annet navn for det er "graviditet maske." Det vanligste symptomet er symmetriske brune flekker i ansiktet. De er ikke smittsom, og de ikke forårsake smerte eller kløe, men siden de midlertidig vansire ansiktet, kan de være følelsesmessig belastende. Det er derfor lære å behandle melasma er så viktig.

Bruksanvisning

Unn Melasma

•  Unngå eksponering for sol ved å bære en floppy lue og solkrem med solfaktor 40 eller høyere. Dette vil forhindre at melasma fra å vokse mørkere i farge.

Se din hudlege for resept krem. De fleste kremer kombinere flere ulike typer behandling, som for eksempel hydrokinon (blekemiddel), retinol og coritsone.

Overvåk din tilstand mens du bruker medisinert kremer. En vanlig medisiner som brukes til å behandle melasma, hydrokinon, kan ha en "omvendt" effekt på enkelte mennesker, og faktisk gjøre oppdateringer av huden mørkere. Hvis dette skjer med deg, slutte å bruke produktet og kontakte hudlege.

Spør legen din om laser behandlinger. Ny teknologi gjør det mulig for lasere til å trenge dypt nok til å stoppe de hudceller fra frigi for mye pigmentering uten å forårsake skader på det ytre laget av huden din.

Snakk med legen din om noen kvinnelige hormoner du kan ta. Økte nivåer av kvinnelige hormoner er en av de vanligste årsakene til melasma.

Bruk makeup concealers og stiftelser for å redusere forekomsten av tilstanden din.

Søk profesjonell rådgivning og støtte hvis du finner deg selv å bli veldig stresset eller opprørt om din tilstand. Selv om melasma er ikke farlig, og etterlater ingen varige arr, kan det midlertidig endring av utseendet ditt påvirker din selvfølelse og i sjeldne tilfeller ført til alvorlige problemer som panikkanfall, klinisk depresjon, etc.

8. Vent. De fleste tilfeller av melasma løse på egen hånd innen 2 til 3 uker etter at nivåene av kvinnelige hormoner i kroppen er redusert.

Tips og advarsler

  • Hvis du har melasma, er det ingen grunn til å være selvbevisst. Det er en svært vanlig hudlidelse.
  • Melasma er ikke i det minste smittsom eller farlig. Men siden visse hud kreft kan se ut som melasma, er det en god idé å ha en hudlege vurdere huden din og gjøre den endelige diagnosen, spesielt hvis dette er din første kamp med melasma.
  • Husk at laser behandling er dyrt, og de fleste forsikringsselskaper vil ikke dekke det hvis det brukes strengt for kosmetiske grunner.

Hva er behandlingen for melasma?

Sun overeksponering er en trussel mot helsen. Enten det være dannelsen av rynker, solbrenthet eller kreft, er daglig solkrem bruk nøkkelen til å hindre skade. Forebygging av melasma er en annen fordel med ansvarlig solkrem bruk, men hva kan gjøres for å bli kvitt det?

Grunnleggende

Melasma oppstår som en mørk brun eller grå ansiktshuden misfarging ofte funnet i soleksponerte områder av kroppen og ansiktet. Misfargingen er preget av irregulære grenser og en symmetrisk presentasjon på kinn, nese, lepper eller pannen. Noen ganger referert til som "maske av svangerskapet," melasma skjer ofte hos gravide kvinner, særlig de med høye melanin teller. Bortsett fra den kosmetiske ulemper, melasma er ikke skadelig for kroppen.

Årsaker

Melasma er antatt å være forårsaket av en økning i antall celler som produserer melanin, og dermed dens høyere rate av forekomst hos mennesker med mørke hud. Antallet av disse cellene svinger med endringer i nivåene av hormoner som østrogen og progesteron - dette er grunnen til at lidelsen er vanlig hos gravide kvinner. Ved hjelp av prevensjon eller hormonelle medisiner under overgangsalderen kan også føre til melasma. I tillegg kan overeksponering for solen eller bruk av enkelte medisiner føre til misfarging.

Behandling

En av de mest enkle måter å unngå melasma er forebygging; iført beskyttende klær og ugjennomsiktig, bredspektret solkrem er de beste metodene. Hvis melasma forekommer, men det finnes andre metoder, som kjemisk peeling eller hud-lightening agenter. Laser hudforyngelse kan også fjerne tilstanden. Ofte vil melasma klare opp av seg selv over tid.

Hva er alvorlig Melasma?

Melasma er en hud tilstand som vanligvis oppstår hos kvinner (bare 10 prosent av tilfellene oppstår hos menn), ifølge American Academy of Dermatology. Alvorlighetsgraden bestemmes av dens utseende.

Funksjoner

Melasma er preget av mørk brun eller grå flekker på soleksponerte hudområder, vanligvis i ansiktet. Pasienter med alvorlig melasma har store, flate flekker av misfarging som strekker seg over pannen, kinn, nese, overleppe, hals og underarmer.

Betydning

Melasma er bare et kosmetisk problem. Pigmentet abnormitet kan mørkere og spre men vil visne av seg selv i tide. I alvorlige tilfeller er fading for gradvis for ikke å søke behandling.

Risikofaktorer

Mens pasienter i alle rase eller kjønn kan utvikle melasma, er det mest vanlig i mørkere-skinned mennesker og folk som får høye nivåer av soleksponering, som kan utløse og forverre tilstanden, ifølge AAD.

Årsaker

Melasma er sterkt assosiert med graviditet og ofte er referert til som "maske av svangerskapet." Det er også forbundet med hormonelle medisiner og p-piller. Dens eksakte medisinske årsaken er ukjent, ifølge AAD, men en familie historie av tilstanden øker sannsynligheten for forekomst.

Behandlinger

Behandlinger for å akselerere falming av misfarget hud inkluderer kjemisk peeling, medisinert kremer som inneholder glykolsyre og hydrokinon, og microdermabrasion. Laserbehandling brukes for alvorlig melasma.

Forskjeller mellom Melasma & ochronosis

Forskjeller mellom Melasma & ochronosis


Melasma og ochronosis er to forskjellige typer hudsykdommer, både forårsaker misfarging i huden. Men ikke likhetene mellom de to lidelser ikke strekke seg mye lenger utover farge. Selv om melasma og ochronosis kan klassifiseres som arvelig, melasma er kjent for å være forårsaket av flere andre faktorer i tillegg.

Årsaker

Mens ochronosis er diagnostisert som følge av en defekt i HGD genet (eller homogentisate 1,2-dioxygenase genet, ansvarlig for å gi instruksjoner på etablering av et enzym kalt homogentisate oksidase, et stoff aktiv først og fremst i lever og nyrer), årsaken til melasma er mindre spesifikke. Mens melasma forekommer oftere hos de med en familie historie av lidelse, oppstår hudens tilstand primært hos gravide kvinner og kvinner som tar piller eller andre hormonelle rettsmidler. Soleksponering, reaksjoner på tilsatt badeprodukter og etnisiteter av mørkere hudtoner er alle faktorer i tillegg. Ochronosis er samlingen av symptomer forårsaket av alkaptonuria, en genetisk tilstand der kroppen ikke klarer å bryte ned aminosyrer tyrosin og fenylalanin. Som et resultat, bygger seg opp inne homogenistic syre hudvev (på grunn av feil i homogentisate oksidase-enzym), mens overskytende evakueres gjennom urinen.

Utseende

Med melasma, brun til grå flekker danne primært på ansiktet (selv om forekomster kan resultere på armene i tillegg). Med ochronosis, misfarging av huden varierer fra blå til svart og forekommer hovedsakelig rundt ørene. Mens misfarging av huden er spesifikk for melasma, flere symptomer følge ochronosis. Øynene kan bli misfarget i tillegg og leddgikt kan forverres (bein blir misfarget samt syre kommer inn i vev).

Behandling

Melasma kan forsvinne av seg selv, spesielt med kvinner i svangerskapsavbrudd eller opphør av piller eller hormonelle behandlinger. Hvis melasma ikke avstå, en rekke behandlinger er tilgjengelige. Disse behandlingene inkluderer hudkremer, kjemisk peeling, laser behandlinger, solbeskyttelse eller andre foreskrevne medisiner. Ochronosis er vanskeligere å behandle som alkaptonuria er en livslang, uhelbredelig sykdom. Selv om begge foreldrene må ha HGD defekten for å gi det videre til nyfødte, de diagnostisert med alkaptonuria (ochronosis) har flere behandlingstilbud, spesielt hvis oppdaget tidligere i livet. En lav-proteindiett reduserer inntaket av aminosyrer og dermed reduserer mengden av homogenistic syre som produseres. Vitamin C har også blitt funnet å redusere oppbygging av syren inne i kroppen. En regulert diett tidligere i livet kan redusere hyppigheten av komplikasjoner senere. Komplikasjoner kan være alt fra leddgikt eller nyrestein til hjerte eller koronarsykdom.

Permanente Cures for Melasma

Melasma er en hud tilstand karakterisert ved flekker av brunt, flekkete pigmentering i ansiktet. Det er også kjent som chloasma. Årsaker til melasma inkluderer genetisk predisposisjon, graviditet, bruk av muntlig eller injisert hormonelle prevensjonsmidler, bruk av hormonbehandling, soleksponering, og følsomhet for kjemikalier som finnes i toalettsaker, kosmetikk og såper. Mens det ikke er noen pålitelig permanent kur for tilstanden, en rekke behandlinger er tilgjengelige for å minske dens effekter.

Melasma Symptomer

Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, er melasma smertefri og vil mest sannsynlig skje på begge sider av ansiktet. De mest berørte områdene er sentrum av ansiktet, overleppe, nese, panne og kinn. I noen tilfeller kan tilstanden være begrenset til den ene siden av ansiktet, og i sjeldne tilfeller kan også utvide til underarmene.

Initial Behandling Alternativer

En rekke ulike faktorer kan bidra til melasma, og effektiv smertelindring kan kreve en kombinasjon behandlingstilnærming. Begynn ved å redusere eksponeringen for direkte sollys. Bruk solbeskyttelse hele året, enten i form av en høy solfaktor (SPF) solkrem eller en solkrem som inneholder makeup. Hvis du bruker et hormon-baserte prevensjon, kan avvikle bruken lette symptomene. Du kan også få lindring fra avviklet hormonbehandling. Hvis melasma utvikler seg under svangerskapet, er det en god sjanse det vil forsvinne av seg selv når du har født. Falming av melasma klatter etter hormonbruk eller graviditet kan ta flere måneder eller lenger.

Skin Bleking

Du kan noen ganger hindre dannelsen av melasma ved å hemme de pigmentproduserende celler (melanocytter) i huden din. Behandlingstilbud omfatter resepten hud-bleking medisiner hydrokinon, retinsyre, Kojic syre og azelainsyre. Legen din kan også foreskrive hydrokortison eller andre aktuelle kortikosteroider.

Skin Peeling

Andre behandlingsteknikker fungerer ved å trekke av huden påvirkes av melasma. Valg omfatter bruk av salisylsyre topiske kremer og alfa-hydroksysyrer så som melkesyre eller glykolsyre, som kan anvendes enten som kremer eller kjemisk peeling. Hvis du ikke er gravid, kan legen forskrive tretinoin eller en annen aktuell medisinering fra gruppen av vitamin A-derivater kalt retinoider. I noen tilfeller kan legen din også anbefale enten dermabrasion eller Microdermabrasion, to prosedyrene som krever kirurgisk skraping av hudens øverste lag. Imidlertid må disse teknikkene utføres med forsiktighet, ettersom skade melanocyttene i disse hudlagene kan faktisk føre til økt pigmentproduksjon og mørkere huden din ytterligere. Laser resurfacing bruker en kontrollert laserstråle for å skrape bort hudens overflate, men resultatene av denne behandlingen kan også variere mye.

Potensielle Outcomes

Ifølge New Zealand Dermatologisk Society, er fullstendig lindring av melasma relativt sjeldne. Om lag 30 prosent av personer få en initial remisjon av symptomer fra bruk av kombinerte medisiner. Men miljø- og hormonelle faktorer gjør retur av symptomer mulige selv i disse tilfellene. Ta kontakt med hudlege (hud spesialist) for mer informasjon om melasma behandlingstilbud.

Melasma Hjem Cure

Melasma er en hud tilstand der mørke flekker eller flekker i ansiktet på grunn av hyperpigmentering i huden. Det er flere årsaker til denne sykdommen, inkludert hormonelle endringer, medisiner som p-piller, og allergiske reaksjoner. Graviditet fører ofte melasma. Solskader kan gjøre melasma verre, men det er flere hjem rettsmidler som kan redusere synligheten av mørke flekker.

Kjøkkenrettsmidler

Sure stoffer er nyttig når det gjelder å bedre melasma fordi de hjelper eksfoliere huden og bli kvitt døde hudceller. Dette vil gi huden et friskere utseende og hjelpe lysere noen mørke områder. Eddik, en eddiksyre, er et godt valg. Fortynne eddik med en lik mengde vann og renser huden din. Apple cider eddik er en god hakke. Du kan også prøve en blanding av eddik og løk juice. Du må male opp en løk for å gjøre juice. Vask ansiktet to ganger om dagen med denne blandingen. Hvis du ikke ønsker å bry juicing løk, bare dyppe løk skiver i eddik og bruke skivene til de pigmenterte områdene.

En av de vanligste sure væsker som kan hjelpe med hud tekstur og utseende er sitronsaft. Ved hjelp av dette hjelper bli kvitt pigmenterte områder fordi sitronsaft sure naturen hjelper det øverste laget av huden skallet, avslører nyere hud under. Legge sukker til sitronsaft vil hjelpe med peeling. En annen oppskrift som hjelper med å forbedre mørke flekker er å blande en kvart kopp umodne, mashed rips med en spiseskje upasteurisert honning. Honning hjelper berolige huden mens rips vil hjelpe exfoliate. La denne på ansiktet i en time før du vasker av. Etter vask, gni en liten mengde lime juice på ansiktet ditt for å hjelpe med hud omsetning.

Interne rettsmidler

Drikk rikelig med vann. Dette hjelper huden ser sitt beste og også hjelpemidler i å bli kvitt giftstoffer gjennom svette. Spis ferske grønnsaker og frukt. Disse matvarer inneholder nødvendige vitaminer og mineraler for sunn hud.

Forebygging

Unngå sollys. Sun vil føre til mørke flekker av melasma å mørkne. Også, hvis du bruker noen rettsmidler, vil tilbringe mye tid i direkte sol angre noen resultater. Bruk alltid solkrem med en solfaktor på minst 15 og dekke opp med en lue når du er utendørs.

Stress kan også gjøre melasma verre. Prøv å unngå for mye stress. Mosjon og meditasjon er gode måter å lindre stress.

Homøopatiske midler for Melasma

Melasma er en hudsykdom som fører til misfarging av huden. Denne sykdommen rammer mange mennesker, spesielt kvinner. Farge, form, størrelse og plassering av melasma variere fra sak til sak. Det er ikke en alvorlig tilstand, men det er ikke hyggelig å ha. Det er mange behandlinger for melasma, inkludert homøopatiske behandlinger. Behandle din melasma med homeopatisk medisin vil sikre at du er komfortabel under den vanskelige behandlingsprosessen.

Gjennomgang av din tilstand

Det første trinnet i enhver homeopatisk behandling er å vurdere tilstanden din og for å gi deg et intervju. Lege eller sykepleier vil kontrollere kroppen din til å se hvor du er berørt av melasma og hvilken farge din melasma er farget. Ulike typer av melasma krever ulike typer medisiner. De vil også intervjue deg å finne hvis du har noen allergier, hva slags behandling du ønsker, hva toleranse er for visse legemidler, hvor komfortabel du er med fysioterapi, og mange andre spørsmål. Den homeopat ønsker at behandlingen skal være så trøstende til deg som det muligens kan.

Medisiner

Det er mange medisiner som behandler mange forskjellige typer melasma. Sulphur, Myk kråkefot, sepia offincinalis, thuja occidentalis, argenticum NITRICUM, kadmium slphuratum, og mange andre kan brukes i behandlingen. Hvilken medisin vil bli brukt avhenger helt av din tilstand, din toleranse og legen din. Det er meget mulig at du kan være allergisk mot noen av disse legemidlene. Hvis du er, la legen få vite og alternative behandlingsformer vil være mulig. Hvis du ikke er det, vil legen din starte med en dose som du føler deg komfortabel med og justere den i henhold til komfort når du er på medisin. Hvis for mye gjør deg syk, fortelle dem, og han vil raskt justere den.

Fysioterapi

Det er mulig å bruke løk juice, eddik og sitronsaft på melasma flekker. Disse naturlige rettsmidler er billig og trygt, om enn noe stinkende. En homeopat vil hjelpe deg å bruke disse ingrediensene hvis det er nødvendig. Bleking kremer kan også brukes, men en homeopat ville være usannsynlig å bruke en slik en barsk ingrediens på huden din. Melasma kan noen ganger bli utløst av stress eller mangel på mosjon. En fysisk form regiment kan påføres med din homeopat for å holde deg i fysisk god form og aktiv.

Rådgiving

Selv om det er ikke alltid nødvendig, er rådgivning mulig for melasma etter homeopatisk behandling. Melasma kan være en pinlig tilstand for noen mennesker. De kan finne de føler stygg med sin melasma. Selv om disse er normale følelser, kan de være vanskelig å håndtere. En homøopatisk lege eller sykepleier vil være der for å snakke med deg hvis du trenger noen som vil forstå hva du går gjennom. Hvis dine problemer er utenfor deres ekspertise, kan de henvise deg en psykolog eller psykiater.

Melasma rettsmidler

Melasma er en hudsykdom kjennetegnet ved et mørkt utslett i ansiktet. Utslettet er mer vanlig hos kvinner, og bærer med seg kallenavnet "graviditet maske" på grunn av sin tendens til å påvirke gravide. Fargen på utslett kan variere alt fra mørk brun til grå, og mens de fleste vanlige i ansiktet, kan også forekomme på overarmene. Behandlingen fokuserer på lightening eller eliminere utslett helt, og kan innebære alt fra laserterapi til kjemisk peeling.

Bakgrunnsinfo

Den eksakte årsaken til melasma er ukjent, selv om det er antatt å være et resultat av en økning i antall celler som produserer melanin, pigment som bestemmer fargen på huden. Hva som utløser denne økningen i cellene er ukjent, men flere teorier eksisterer, inkludert genetikk, p-piller, overdreven eksponering for sol og medisiner som tetracyclin. Tilstanden er ufarlig og noen ganger løser på egen hånd; men bør det være for estetisk ødeleggende for deg, kan følgende behandlingstilbud gi noen lettelse.

Behandling

Det finnes en rekke behandlingstilbud tilgjengelig for melasma, inkludert følgende.

Bleking kremer kan kjøpes over-the-counter eller foreskrevet av en hudlege. Over-the-counter kremer vanligvis inneholder hydrokinon i en to prosent formel, mens reseptbelagte kremer kan inneholde tretinoin eller en blanding av medisiner som hydrokinon, tertinoin og kortison krem. Andre mulige ingredienser inkluderer Kojic syre og azelainsyre. Kremene kan kreve måneders bruk, og er vanligvis ikke så effektive som andre behandlinger. Mulige bivirkninger omfatter rødhet og tørrhet av huden, ledsaget av en avskalling av huden.

Kjemisk peeling involverer bruk av en kjemisk til det berørte området for å skrelle av lag av huden. Kjemisk peeling gradvis lysere hud, samt gjøre det fastere og glattere. Overfladiske peelinger, som kan oppnås i så lite som en time, kan ta flere økter, men utvinning tid er ikke-eksisterende. Dypere skreller kan føre til en nødvendig utvinning tid, men. Den største faktoren er å velge denne metoden dersom kostnadene, som flere økter kan bli ganske dyrt.

Laser resurfacing innebærer en kraftig laser for å fjerne misfarging av huden. Det er en av de mest brukte metodene for kosmetisk behandling og vanligvis tilbyr umiddelbare resultater. Smerte er felles etter behandling, som laseren fjerner det første lag av huden for å oppnå resultater. Recovery tar cirka en uke. Som kjemisk peeling, den største faktoren i å velge denne metoden er dens pris, som kan koste i overkant av fem tusen dollar, avhengig av størrelsen på området som behandles. En studie publisert i spørsmålet mars 2005 av Journal of Cosmetic og Laser Therapy konkluderte med at fractional laser behandling ved hjelp av en Fraxel (TM) Laser var effektive etter seks måneder, men likevel nødvendige framtidige studier for å fastslå langtidseffekten.

Intense Pulse Light Therapy (IPL) bruker intense bredbånd lys i motsetning til den fokusert lys av laser terapi. Denne behandlingen er relativt ny, og skader ikke huden. Det er ingen utvinning tid, og effekten kan vare så lenge som et år med riktig hudpleie og beskyttelse. Den prisklasse er vanligvis mellom kjemisk peeling og laser terapi, og kan kreve flere session.

Diskutere alle disse alternativene i dybden med din hudlege for å finne ut hvilken som er riktig for deg. Gitt muligheten for melasma løse på egen hånd med ingen behandling, kan det være lurt å bare vente det ut før under dyrt og muligens smertefull behandling.

Forebygging

Den beste måten å behandle melasma, er å hindre at det skjer i første omgang. Til tross for sine ukjent opprinnelse, solen antatt å spille en viktig faktor i sin vekst. Når du er ute i solen, slitasje sterk solkrem, og pass på å dekke ansikt grundig hver time du er utenfor. Dersom melasma allerede har utviklet seg, bør solkrem fremdeles bæres så ofte som mulig for å forhindre misfarging fra å bli lege eller fra å spre seg. Ta vare på huden er også viktig, som å bruke en fuktighetskrem daglig for å hindre at den tørker ut.

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Reseptbelagte medisiner for narkolepsi og primær hypersomni brukes til å behandle overdreven søvnighet som er forstyrrende for pasientens liv. Valgene inkluderer sentralstimulerende midler og sove hjelpemidler.

Sentrale hypersomni lidelser

Narkolepsi og primær hypersomni er forstyrrelser i sentralnervesystemet som forårsaker overdreven søvnighet på dagtid (EDS). De er nevrologisk, ikke psykologisk, lidelser.

Behandelbare symptomer

I primær hypersomni, EDS ofte gjør pasienter krever mer søvn enn normalt. I narkolepsi, kan drømme-relaterte symptomer som plutselig tap av muskeltonus (katapleksi) og hallusinasjoner være til stede.

Sentralstimulerende

Modafinil (Provigil), amfetamin (Adderall, Dexedrine), og metylfenidat (Ritalin) er sentralstimulerende midler ofte foreskrevet for disse forholdene. Klomipramin, en eldre generasjon antidepressiva med stimulerende effekt, kan være foreskrevet for narkolepsi med katapleksi.

Natriumoksybat

Natriumoksybat (Xyrem) kan være foreskrevet for å bedre nattesøvn. Det er tatt ved sengetid og igjen i løpet av natten, og er bare tilgjengelig i posten fra en enkelt sentral apotek.

Avhengighet

Amfetamin, metylfenidat, og natriumoksybat er alle Schedule III legemidler med stort potensial for misbruk. De bør brukes med forsiktighet og under tett medisinsk oppfølging.

Bivirkninger

Alle medisiner for narkolepsi og primær hypersomni har bivirkninger. Personer som tar disse legemidlene bør arbeide tett med sine leger og farmasøyter å forstå og håndtere spesifikke bivirkninger.

Serotoninreopptaks medisiner for Parkinsons sykdom

Serotoninreopptaks medisiner for Parkinsons sykdom


En progressiv sykdom, sakte ødelegger Parkinsons sykdom eller svekker hjernecellene som er ansvarlige for å lage signalstoffet dopamin. Dessverre, Parkinsons sykdom påvirker også andre nevrotransmittere som serotonin, et signalstoff enn påvirkninger humør.

Om Serotonin

Lave nivåer av sirkulerende serotonin kan føre til depresjon, angst og panikklidelse hos pasienter med Parkinsons sykdom, forklarer Parkinsons sykdom Foundation (PDF).

Betydning

Tjue prosent av personer diagnostisert med Parkinsons sykdom utvikler depresjon før utvikle motoriske symptomer som skjelvinger, muskelstivhet og nedsatt balanse, sier University of Chicago Medical Center. I løpet av Parkinsons sykdom, minst 40 prosent av pasientene vil utvikle klinisk depresjon, legger PDF.

Funksjon

Serotoninreopptaket medikamenter stimulere hjernen for å bruke serotonin som er tilgjengelig i hjernen ved å forhindre hjerneceller fra reabsorbing nevrotransmitteren.

Typer

Leger vanligvis foreskrive en klasse for serotonin reuptake medisiner som kalles selektive serotonin reopptakshemmere, som inkluderer paroksetin (Paxil), citalopram (Celexa) og fluoksetin (Prozac), forklarer University of Chicago Medical Center.

Bivirkninger

SSRI kan indusere bivirkninger som kvalme, hodepine, søvnløshet, utslett og uro, ifølge Mayo Clinic. Pasienter med Parkinsons sykdom kan også fortsette å oppleve trøtthet og apati mens du tar SSRI, sier Parkinsons institutt og Clinical Center.

Hvordan Gi Medisinering til Parkinsons Pasient

Hvordan Gi Medisinering til Parkinsons Pasient


I henhold til Parkinsons sykdom Foundation, i det minste 50 prosent av alle Parkinson-pasienter taper sin evne til å svelge normalt. De mister kontrollen over musklene i deres munn og svelg, deres tunge og kjevemusklene blir svekket og den mekanismen som får dem til å svelge automatisk spytt blir forstyrret, noe som gjør det vanskelig å ta medisiner.

Avspenningsteknikker

Når Parkinson-pasienter har problemer med å svelge, kan medisinering tid føre til angst. Å være anspente merker svelge enda vanskeligere, så det er viktig å hjelpe pasienten slappe av før administrering av medisiner. Dype pusteøvelser kan bidra til å slappe av musklene i spiserøret. Pasienten bør ta langsomme dype åndedrag og visualisere å kunne svelge uten problemer. Noen ganger hjelper det å spille myk musikk eller dimme lyset.

Posture

Parkinson-pasienter bør sitte oppreist i en 90-graders vinkel når du tar medisiner. Vippe hodet bakover når du svelger piller anbefales ikke, fordi det kan øke sannsynligheten av væske i lungene. Hodet bør lente litt fremover med haken peker mot brystet, noe som bidrar til å flytte medisiner til baksiden av halsen. Etter å ha tatt medisin, bør Parkinson-pasienter stå oppreist i minst 30 minutter.

Medisinering Schedule

I de fleste tilfeller, orale medikamenter som regulerer nivået av dopamin i hjernen, er den fremgangsmåte for styring av symptomene på Parkinsons sykdom. Dopamin er et signalstoff som bidrar til å kontrollere muskelbevegelser, og forsinke en dose med så lite som 15 minutter kan føre til at symptomene forverrer seg i flere timer. Derfor, stikker til et medikament timeplan er avgjørende for Parkinson-pasienter. Det er også viktig å relatere medisinering med matinntak, som dopamin ikke bør tas innen 30 minutter for å spise protein. Vær oppmerksom på hvordan maten samhandler med alle medisiner, og planlegge deretter.

Medisinering Justeringer

Har legen vurdere pasientens medikamentliste for å finne ut om noen av dem kan reduseres eller avbrytes. Be farmasøyten hvilke, om noen, av de medisiner er tilgjengelige i flytende form. Å gå fra en pille til en væske vil trolig kreve dosering og timing justeringer, men mange pasienter med å finne de væsker lettere å svelge. Noen tabletter kan deles opp i mindre biter for å lette lettere å svelge, og kapsler kan noen ganger bli åpnet og granulater drysset inn en skje med eplemos eller yoghurt. Aldri bryte piller eller åpne kapsler uten først å konsultere apoteket.

Tale og svelge Therapy

Hvis svelgeproblemer er alvorlig, kan pasienten må gjennomgå behandling med en profesjonell. En logoped kan lære pasienten teknikker som gjør svelge tryggere, og kan vise ham øvelser som vil hjelpe musklene i halsen og spiserøret fungere mer effektivt. Slik behandling kan bidra til å forsinke nedgangen svelge funksjon og forbedre pasientens evne til å ta medisiner.

Medisin Dropper Typer

Medisin Dropper Typer


Det er sortimenter av ulike drop tilgjengelig som kan brukes til ulike medisinske, vitenskapelige eller husarbeid. En medisin dropper er en av de primære måleverktøy som benyttes for å administrere medisiner i forskjellige områder av kroppen. Ved fremstilling og utporsjonering av medikamenter til pasienter, er det viktig at fremgangsmåten og doseringen som brukes er riktige, som pasientens helse kan avhenge av det.

Flytende Medisinering Dispensere

Medisin drop er vanligvis sammensatt av en liten pipette festet til en gummi klemme pære. Vanligvis er disse drop laget av glass eller plast og merket med kalibrerte måleenheter. Egnet for ulike medisinske bruksområder, er de i stand til å holde en rekke ulike volumer med størrelser som spenner fra lange til korte, smale til brede. Avhengig av størrelsen av åpningen, idet den vinkel som brukes eller det trykk som utøves på gummipære, kan medisindrop produsere varierende dråpestørrelser for forskjellige væsker. For å utnytte en dropper rullatoren presses pære og plasser dropper inn i væsken. Deretter slipper ballongen for å trekke væsken i dropper. Komprimere pære igjen å dispensere væske.

Oral medisin Dropper

De fleste leger og annet helsepersonell vil administrere flytende medisiner til barn med medisin droppers. Ofte vil instruksjonene for bruk av barn og voksen medisiner gi en fastsatt mengde av dråper. Oral medisin droppers kan være tilstrekkelig i å gi medisin til spedbarn og barn, fordi barn ofte har problemer med å svelge piller og væsken kan lett komme nær baksiden av pasientens hals og tunge. De fleste er merket med egnede målinger for å sikre at den avsatte mengde er tatt. Vanligvis er disse drop laget av slitesterk plast og finnes i målinger av teskjeer (ts) og kubikkcentimeter (ccm).

Eye Medicine Dropper

En oftalmisk dråpeteller, pipette eller medisin for øyet, blir brukt for å gi en flytende løsning for øyet. De er tilgjengelige rett tippet eller bøyd tippet. Naturligvis ville drop brukes for øye medisinering være mindre i størrelse og ha et mindre væskevolum, sammenlignet med oral medisin drop. Vanligvis, er de allerede er festet til øyet medisinens flaskekorken for enkel bruk. Eye medisiner er vanligvis tatt i drops, der øyendrop forsynes med mye mindre rot i forhold til medisin kopper, sprøyter og andre medisin dispensere.

Ear Medisin Dropper

Vanligvis kan et øye dropper og øre dropper tjene samme formål. Ofte er øret drop trengte å gi øret medisiner som har varme temperaturer for å behandle infeksjoner og gi annen hjelp til ørene. Som øyet dropper, er de tilgjengelig med rette eller bøyde tips.

Hvordan bruke holistisk medisin til å behandle multippel sklerose

Hvordan bruke holistisk medisin til å behandle multippel sklerose


Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom som angriper det sentrale nervesystemet. Vanlige symptomer inkluderer smertefulle muskelkramper, nummenhet i armer, ben og ansikt, tåkesyn og problemer med å balansere. Det er ingen nåværende kur for multippel sklerose; men det finnes måter å behandle symptomene. Holistisk medisin fokuserer på evnen kroppen har til å helbrede seg selv. Ved å balansere kropp, sinn og sjel med miljøet den enkelte bor i, er det antatt at helhetlig utøvere kan lindre MS-symptomer. Følg disse trinnene for å finne ut hvordan.

Hvordan bruke holistisk medisin til å behandle multippel sklerose

Redusere symptomer Gjennom et riktig kosthold

•  Unngå mat som inneholder mettet fett. Mettet fett vanligvis stammer fra animalsk fett, noe som kan forverre multippel sklerose symptomer.

Konsumere rikelig med grønnsaker og fiber. Gode ​​valg er bønner og erter.

Velg magert kjøtt som en primær kilde til protein.

Opprettholde en diett med mindre enn 20 g fett per dag. Som en MS pasient, kan dette gjøre en stor forskjell i å lindre dine symptomer og forlenge livet ditt.

•  Ta kosttilskudd som vitamin D, vitamin B12 og fiskeoljekapsler for å lindre smertefulle MS-symptomer.

Bruk Complementary holistiske terapier

Bruk mosjon og komplementær alternativ medisin praksis som en måte å lindre symptomene.

Øv dyp pusting for å bekjempe stress. Stress kan forverre MS-symptomer. Hvis dyp pusting er ikke nok, kombinere dyp pusting med meditasjon (se neste avsnitt).

Lær å lese kroppens signaler og berike din helse med biofeedback. Biofeedback innebærer å bruke hjernens makt til å endre fysiske kroppsfunksjoner. Dette er ikke en teknikk for amatører. Det kan kreve bistand fra en alternativ medisin utøveren. Les mer om det i "Holistisk online" hjemmeside (se Ressurser nedenfor).

Bruk Meditasjon å behandle multippel sklerose Symptomer

Start med å velge et rolig område, og lukke øynene.

Konsentrer deg om pusten din og prøve å slappe av.

Begynn å la gå av spenning med hver dypt pust og puster.

La din kropp og sinn til å smelte. Gi slipp på tanker eller bekymringer.

Overgi deg til en dyp avslapning.

Hint

  • Behandlinger for MS varierer fra moderat priset dyrt.
  • Hvis du har problemer med å puste eller vedvarende tåkesyn, oppsøke lege umiddelbart.
  • Før du starter noen alternativ medisinsk teknikk, være klar over at mange ikke har blitt vitenskapelig evaluert. Hvis du bestemmer deg for å prøve holistisk medisin, holde legen informert om folk medisinsk teknikk du påtar deg.

Medisiner som brukes for MS Fatigue

Medisiner som brukes for MS Fatigue


Mer enn 80 prosent av multippel sklerose (MS) pasienter opplever tretthet - det er den mest omtalte MS symptom ifølge undersøkelser av National MS Society. Stimulerende medisiner lette trøtthet, men må brukes med forsiktighet for å unngå avhengighet. Kosttilskudd er også tilgjengelig.

Amantadin

Ifølge Dr. George H. Kraft, direktør for den vestlige Multiple Sclerosis Clinical Center, University of Washington, Amantadine (Symmetrel), foreskrevet i en dose på 100 milligram to ganger om dagen, er trygt og billig. Det er den mest forskrevne medisiner for MS fatigue.

Modafinil

Kraft sier også Modafinil (Provigil) er et medikament MS leger i økende forskrivning. Vanlig dosering er 200 milligram, tas hver morgen å unngå søvnforstyrrelser om natten.

Metylfenidat

MS-pasienter ofte føler de resultatene de får fra sentralstimulerende metylfenidat (Ritalin) er svært gunstig. Dosen varierer - legen din vil avgjøre hva som er best for deg.

Advarende Sight

Kraft uttaler videre stimulerende medisiner kan påvirke kroppens naturlige rytme fortelle deg når mer søvn er nødvendig. Han sier berøvelse av søvn hindrer den naturlige evne av nervesystemet for å reparere MS skader, etter en prosess med omlegging informasjon til andre områder i hjernen. Denne aktiviteten blir utført under dyp søvn stadium.

Dietary Supplement

Kosttilskudd acetyl-L-karnitin er en form av aminosyren L-karnitin, som finnes i nesten alle celler i kroppen. Det spiller en avgjørende rolle i produksjon av energi fra langkjedede fettsyrer. Ifølge Mayo Clinic, en studie fra 2006 konkluderte med bruk av dette kosttilskuddet i forbindelse med vanlig brukte immundempende medisiner redusert MS fatigue intensitet i 63 prosent av deltakerne som ble behandlet.

Smertestillende medisiner for MS

Smertestillende medisiner for MS


Multippel sklerose (MS) er en invalidiserende nevrologisk tilstand som vanligvis rammer unge voksne. MS oppstår når meldinger mellom hjerne og kropp er avbrutt. Medisiner kan behandle den medfølgende smerte.

Misforståelse

Noen mennesker kan tro at det er ingen smerter forbundet med MS, bare en reduksjon i motoriske ferdigheter. Men National Sclerosis Society viser at nesten halvparten av MS-pasienter lider av kroniske smerter.

Typer

Karbamazepin kan brukes til å behandle smerte forårsaket av MS-assosiert nervedysfunksjon og kramper. Pentoxifylline vil bidra til å lindre smerter forårsaket av dårlig blodsirkulasjon. Ziconotid brukes til å behandle kronisk MS smerte.

Time Frame

MS smerte narkotika er ikke alltid effektive med en gang. Finne den rette medisinen kan ta tid, og stoffet nivå må bygge opp i pasientens system å være av maksimal effektivitet.

Teorier / Spekulasjoner

Legene er ikke helt sikker på hvordan MS narkotika arbeid. En teori er at de antiepileptika arbeidet mye som antidepressiva ved å endre elektriske aktiviteten i smertesentrene i hjernen.

Advarsel

Alle MS-stoffet kan ha alvorlige bivirkninger, spesielt når det kombineres med andre medikamenter. Disse kan omfatte munntørrhet, kramper og lavt blodtrykk. MS smerte medikamenter må alltid tas under direkte tilsyn av lege.

Medisin for MS Related Fatigue

Medisin for MS Related Fatigue


MS-pasienter kan lide av tretthet for en rekke grunner, inkludert blæredysfunksjon, muskelkramper og depresjon. Men matthet, en annen form for MS relatert tretthet, har ingen åpenbar årsak.

MS-Related Fatigue

Matthet skjer daglig, vanligvis blir verre etter hvert som dagen går, og kommer på raskt. Dette tretthet er mer alvorlig enn det som er et resultat av andre årsaker.

Årsak

Matthet har ingen kjent årsak, og det er ingen tester som definitivt diagnostisere en pasient med denne type tretthet.

Behandling

En lege vil først utelukke andre mulige årsaker til trøtthet, for eksempel depresjon eller søvnapné. Pasienter diagnostisert med matthet kan trenge yrkesmessig eller fysisk terapi, og søvnregulering og stressmestring kan også forbedre symptomer. Kliniske studier av medisiner amantadin HCl og modafinil har vist potensial for å lindre trøtthet symptomer.

Amantadine HCl

Amantadin hydrochloride vanligvis behandler Parkinsons symptomer, men det kan også fungere som en antiviral mot influensa. Medisinen kan forårsake ekstrapyramidale bivirkninger, for eksempel malignt syndrom. Denne potensielt dødelig tilstand som forårsaker stive muskler, feber og høyt blodtrykk.

Modafinil

Modafinil behandler narkolepsi og søvnforstyrrelser forårsaket av arbeids atypiske timer. Medisinen selges under merkenavnet Provigil i USA alvorlige potensielle bivirkninger av modafinil inkluderer hallusinasjoner, depresjon og hevelse.