Digidexo.com

leverskade av migrenemedisiner

Avansert leverskader Symptomer

Leveren er en av de syv nødvendige organer i kroppen; den utfører mer enn 100 viktige funksjoner. Leversykdom svekker leverens evne til å utføre disse funksjonene. Leversykdomssymptomer er oftest kronisk, noe som betyr at de utvikler seg langsomt over en lang tidsperiode. Det er mange symptomer som skal vurderes når diagnostisere fremskreden leversykdom.

Gulsott

Gulsott er gulfarging av hud, slimhinner eller øyne. Den er forårsaket av en opphoping av bilirubin, som er et biprodukt av røde blodceller. Da leveren er i stand til å filtrere døende røde blodceller, bygger gult pigment opp i kroppen og gulsott resultater. Høye nivåer av bilirubin kan også tilskrives hepatitt eller blokkering av gallegangene. Gulsott er et klart tegn på at leveren ikke klarer å filtrere blodet skikkelig. Alvorlig kløe kan også oppstå når et høyt nivå av bilirubin er til stede.

Blør lett

Fremskreden leverskader forårsaker vitamin K-mangel. Når det er vitamin K-mangel, blodplater i blodet, er nødvendig for blodpropp, nedgang, forårsaker en tendens til å blø. Blødning av noe slag kan være svært vanskelig å kontrollere, og hvis store mengder blod er tapt, kan blodoverføringer være nødvendig å erstatte koagulasjonsfaktorer og gjenopprette blodvolum. Blødninger i buken oppstår ofte med fremskreden leversykdom.

Hoven mage

En hoven mage er forårsaket av væskeansamling (ødem) og indre blødninger. Ascites er en vassen væske buildup i bukhulen forårsaker en stor hoven mage. Ascites oppstår når fluid og blod er i stand til å passere gjennom den skadede leveren skikkelig. Som leveren blir full denne væsken siver tilbake i magen. Vekten av dette fluid oppsamlingen kan forårsake ubehag og væsken kan bli infisert. Blodkar i spiserør og tarmer bli engorged når normal blodstrømmen gjennom leveren er blokkert. Resultatet er alvorlig blødning hvis blodkar briste.

Mental forvirring eller forvirring

En alvorlig skadet leveren vil ikke filtrere blodet skikkelig. Som giftige stoffer bygge opp i blodet og når hjernen en tilstand som kalles hepatisk encefalopati utvikler. Forvirring, søvnighet og skjelving blir tydelig når nivåer av ammoniakk og andre giftstoffer bli høyere i blodet og hjernefunksjonen forverres. Dessuten kan legemiddelnivåer bli farlig høyt, fordi det skadede leveren vil være ute av stand til å behandle eller filtrere dem fra blodet. Denne tilstanden kan føre til koma og død.

Søvnighet

En av leverens viktige funksjoner er å bidra til å forbrenne mat til energi for kroppen. Svakhet og tretthet oppstår når leveren ikke er i stand til å fordøye og utnytte viktige næringsstoffer og vitaminer fra mat, forårsaker en mangel på energi og fører til søvnighet.

Portal hypertensjon

Portal hypertensjon oppstår når blodstrømmen gjennom portalen system av leveren er blokkert, vanligvis på grunn av skrumplever. Økt motstand vil tvinge blodet ned alternative kanaler. Fordi leveren ikke vil ha en sjanse til å filtrere blodet, bidrar denne tilstanden til de ovennevnte symptomer på blødning enkelt og hepatisk encefalopati.

Konklusjon

Leveren er det eneste organ i kroppen som kan regenerere seg selv. Hvis leversykdom er fanget tidlig, og de underliggende årsakene er fjernet leveren kan helt helbrede seg selv. Men hvis alvorlig langsiktig skade har oppstått da leveren ikke kan regenerere og helbrede seg selv og de ovennevnte avanserte leverskader symptomer vil etter hvert fremstå som lever videre forverres.

Alkohol leverskader Symptomer

Heavy alkoholforbruk har vært kjent for å forårsake en rekke helseproblemer. Ikke bare kan du bli mentalt avhengig av alkohol, kan kroppens organer lider omfattende skader. Kanskje et av de mest utsatte organer til alkoholmisbruk er leveren.

Leverfunksjon

Leveren utfører en rekke kritiske funksjoner for kroppen din. En av de viktigste jobbene det har er rensing av giftstoffer. Leveren behandler blodet og fjerner giftstoffer enten ved direkte nøytralisering (kjent som fase 1) eller ved å produsere kjemikalier som bryter ned giftstoffer (fase 2).

Alkohol Effekter

Alkohol utløser Fase 1 detox, som gjør alkohol til en nøytral kjemisk men produserer frie radikaler. Frie radikaler er skadelige for kroppen, spesielt leveren vev. De kan bare fjernes av antioksidanter. Moderate mengder av alkoholinntak har noen reell effekt på leveren hvis nok anti oksidanter er i systemet. Det behandler alkohol som en gift akkurat som alt annet og fjerner den fra blodet. Imidlertid, hvis for mye alkohol er i blodet, leveren kan ikke kontinuerlig nøytralisere den eller kontrollere de frie radikaler. Alkoholen kan begynne å skade leverceller.

Væskeansamling

Et tegn på mulig alkoholisk leversykdom er samlingen av fluider i tarm hulrom. Dette kalles ascites. Det er forbundet med levercirrhose, som når levervev er erstattet med arrvev. Ekstra væske som normalt vil bli behandlet av leveren begynner å renne over og samle nær tarmen.

Gulsott

Gulsott er gulfarging av hud, spesielt rundt øynene. Det som skjer når gamle, røde blodceller ikke er skikkelig filtrert ut av kroppen. Disse blodceller har et biprodukt kalt bilirubin at leveren normalt brytes ned. Bilirubin er ansvarlig for gulning. Med en feil leveren, vil bilirubin forbli i systemet og ikke passere gjennom galleveiene og inn i tarmen.

Hallusinasjoner

Med avansert leverskade, kan hjernen lider hallusinasjoner grunn av hepatisk encefalopati. Dette skjer når de giftige stoffer i blodet som normalt behandles av leveren gjøre veien inn i hjernen. Skjelvinger og uro kan også være forbundet med disse symptomene.

Hva kan forårsake leverskader?

Du kan ha betydelig leverskade og ikke innser alvoret i din tilstand, fordi leverskader sjelden gir symptomer før skaden er alvorlig. Årsakene til leverskade inkluderer livsstilsfaktorer, visse medisiner og kosttilskudd, og kroniske virusinfeksjoner. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og American Liver Foundation om hva som kan forårsake leverskader.

Alkohol

Hvis du drikker alkohol i tunge beløp for en lang varighet av gangen, kan du oppleve leverskade, inkludert kreft eller leversvikt.

Giftige sopper

Feilaktig spise giftig sopp, treffende kalt "deathcap" eller Amanita sopp, produserer et giftig stoff som forårsaker rask leverskade og til død.

Urter

Hvis du tar visse urter, inkludert Cascara, Chaparral, kava eller ma-huang, kan du utvikle leverskade, spesielt hvis du bruker dem på samme tid som visse medisiner.

Medisiner

Hvis du tar medisiner som kolesterolsenkende medisiner, aspirin, ibuprofen eller antibiotika, kan du utvikle leverskader som resultat.

Hormoner

Ved hjelp av syntetiske hormoner, inkludert p-piller og anabole steroider, kan føre til at du utvikler betennelse som skader leveren din.

Gift

Giftige kjemikalier som du kan komme i kontakt med, for eksempel karbontetraklorid, trikloretylen og paraquat, kan føre til leverskade hvis du blir utsatt.

Kronisk Viral hepatitt

Hvis du har kronisk viral hepatitt B eller C, kan du utvikle leverskade i løpet av flere år eller tiår med infeksjon.

Hva medisiner forårsake leverskader?

Leverskade oppstår når leveren, den største organ inne i kroppen, ikke lenger kan generere nye celler når det gamle ikke fungere skikkelig. Arrvev bygger seg opp, noe som gjør det vanskelig for leveren til å utføre sine rensende og avgiftende plikter. Ulike medisiner forårsake leverskader som noen ganger er så alvorlig som det forårsaket av overdreven drikking.

Paracetamol

Paracetamol funnet i Tylenol forårsaker toksisitet oppbygning i leveren, noe som fører til leversykdom. Hepatitt C Support Prosjekt sier at leverskader forårsaket av å ta store mengder av paracetamol øker når en person drikker.

Allopurinol

Allopurinol, tabletter tas gjennom munnen, brukes til å behandle mennesker med gikt, kramper, smerter forårsaket av pankreassykdom og infeksjoner. US National Library of Medicine sier at disse stoffene blir brukt på mennesker etter bypass kirurgi og nyretransplantasjoner. Disse medikamentene forårsake leverskader hos personer som har historier av leverproblemer.

Antibiotika

Selv om mange antibiotika behandle leveren forhold som hepatitt, andre antibiotika medisiner forårsake leverskader. Bio-Medisin sier at antibiotika brukes til å behandle barn som lider av bakterieinfeksjoner som E. coli øker deres risiko for å få livstruende leverskade.

Anabole steroider

University of California, siterer San Francisco Barnas Hospital en studie som sier at anabole steroider forårsake leverskader ved å redusere gode kolesterolet og øker det dårlige. Folk som bruker anabole steroider begynne opplever levertoksisitet i så lite som 12 uker for å ta disse medisinene.

Orale prevensjonsmidler

Mange p-piller føre til leverskade i sjeldne tilfeller. Den spesifikke type leverskader forårsaket kalles endokrine middel-indusert leverskade. Denne formen for leverskade kan være mindre eller kan føre til alvorlig leversvikt.

Nitrofurantoin

US National Library of Medicine sier at nitrofurantoin brukes til å bekjempe urinveisinfeksjoner og andre bakterielle infeksjoner. Dette medisiner fører til skader på leveren, noe som bestemmes ved forhøyede leverenzymer. Dette leverskader resulterer i gulsott og en dødelig form for hepatitt.

Sulfonamider og Erythromycins

Sulfonamider - Antibakterielle midler - behandle tilstander som ørebetennelser, urinveisinfeksjoner, bronkitt, bakteriell meningitt og reisediaré. Leveren varig skade av sulfonamider har blitt karakterisert som sulfonamid relatert hepatitt. Leger fore erythromycins for folk som lider for strep hals, bihulebetennelse, lungebetennelse, betennelse i mandlene, gonoré og bekkeninfeksjon. Disse stoffene også bekjempe infeksjoner oppstår etter øyekirurgi og tarmkirurgi.

Årsak til tretthet Med leverskader

Årsak til tretthet Med leverskader


Ifølge University of Southern California Department of Surgery, utfører leveren mer enn 400 funksjoner pr dag for å opprettholde den generelle helsen til den menneskelige kropp. Det er en sterk sammenheng mellom skade av dette organet - den største interne kroppen organ - og tretthet.

Betydning

Koblingen mellom tretthet og leverskader blir klarere forståelse av leveren rolle i kroppen. Av de hundrevis av funksjonene i leveren, leveren er ansvarlig for blodsirkulasjonen og regulering, næring av kroppens celler, utskillelse for galle fordøyelsen og kroppen rensing, metabolisme (av karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler), beskyttelse og avgiftning, produksjon av urea og blod koagulerte proteiner og regulering av hormoner.

Giftige stoffer

En unormal lever funksjonalitet svekker leverens evne til å rense og avgifte kroppen ved å fjerne giftige stoffer. Med giftige stoffer som sirkulerer i blodbanen, kan kroppens funksjoner ikke prestere på normale nivåer og kroppen føles trøtt.

Vitaminmangel

En skadet leveren kan ikke riktig behandle og distribuere vitaminer og næringsstoffer, imperativ for alle cellulære prosesser i kroppen. Dette redusert tilførsel av vitaminer og næringsstoffer tapper kroppens kilde til styrke og energi, dermed følelsen av tretthet.

Fat Metabolism

En skadet leveren mister sin evne til å behandle fett, som fører til høye nivåer av fett i blodet, tilstoppede arterier, fett buildup i andre kroppens organer og vektøkning. Dette unormal metabolisme og ekstra kroppsfett fører til treghet.

Nervesystemet

Leverfunksjon har effekter på nervesystemet, som fører til humørsvingninger, depresjon, overoppheting av kroppen, dårlig konsentrasjon og hodepine. Slike stormende sinnstilstander føre til tretthet.

Immune System dysfunksjon

En skadet leveren forårsaker immunsystem dysfunksjon, slik at ikke bare er legemet tilbøyelig til allergier, hudsykdommer og autoimmune sykdommer, men det er også utsatt for kronisk tretthetssyndrom, ifølge LiverDoctor.com.

Tegn og symptomer på leverskader på grunn av Paracetamol

Tegn og symptomer på leverskader på grunn av Paracetamol


Mens paracetamol ikke vanligvis forårsake leverskader i moderate doser da tatt av friske pasienter, kan enkelte mennesker opprettholde levertoksisitet fra å ta denne smertestillende. De pasienter som opplever leverskade utviser spesifikke tegn og symptomer som kan brukes for å diagnostisere og behandle pasienter. Forstå tegn og symptomer på leverskade kan hjelpe pasientene å unngå ytterligere skade og alvorlige konsekvenser, inkludert koma eller død.

Første tegn

Pasienter som har vedvarende levertoksisitet på grunn av paracetamol inntak vil vise ytre tegn løpet av de første 12 til 24 timer. Vanligst, disse skiltene er oppkast og vedvarende kvalme.

Ventetid

Etter den innledende 12 til 24 timers periode, vil tegnene og symptomene på leverskade vanligvis forsvinne. Pasienten vil føle seg fint i løpet av neste 12 til 24 timers periode.

Leverfeil

Mellom 48 og 72 timer etter inntak, vil pasienter med leverskade utviser leverblodverdiene. Disse abnormiteter inkluderer forhøyede nivåer av aspartataminotransferase (ASAT) og alaninaminotransferase (ALAT) i blodet.

Tegn og symptomer legemiddelindusert leverskader

Tegn og symptomer legemiddelindusert leverskader


Leveren er en av de viktigste organer i menneskekroppen. Det er en avgiftende organ som rids kroppen av skadelige materialer. Den produserer også en rekke proteiner som hjelper i riktig sirkulasjon. Det er velkjent at overdreven alkoholforbruk kan føre til alvorlige skader på leveren. Imidlertid kan noen mennesker ikke skjønner at narkotika kan være skadelig for leveren også. Narkotiske stoffer er bare en del av problemet: reseptbelagte piller, over-the-counter medisiner og til og med vitaminer kan forårsake legemiddelindusert leverskader.

Gulsott

En av leverens mange viktige funksjoner er fjerning av bilirubin, et avfallsprodukt fra blodet. Da leveren er dysfunksjonell, bilirubin kan begynne å bygge seg opp i kroppen. Overflødig bilirubin vil føre til at huden og det hvite i øynene å gulne - en tilstand som kalles gulsott.

Easy Blåmerker / Nosebleeds

Spesielle proteiner nødvendig for å koagulere blodet blir produsert i leveren. Når leveren blir syk eller skadet, begynner det å produsere mindre av disse essensielle agenter. Som et resultat, kan overdreven blåmerker oppstå på kroppen sammen med hyppige neseblødning.

Itchy Skin

Som en av kroppens hoved avgifte midler, leveren er ansvarlig for fjerning av et bredt utvalg av irriterende stoffer fra systemet, inkludert parasitter, sopp og kjemikalier. Når leveren blir kompromittert, kan mindre av disse irritanter bli filtrert, slik at de kan bli følt over hele kroppen i form av overdrevent kløende hud.

Fatigue

Leverskade vanligvis resulterer i en oppbygging av giftige kjemikalier i kroppen. Da disse materialene samles opp, kan de forårsake en person til å oppleve langvarig utmattelse samt en generell følelse av ubehag.

Ødem / Ascites

Den primære protein i blodet er albumin, og det er produsert av leveren. Da leveren er syk eller skadet, er albumin produksjonen reduseres. Mangel på albumin i kroppen kan føre til væskeopphopning i beina (ødem) eller magen (ascites). Dette behandles vanligvis med diuretika.

Leverskader Symptomer

Leverskader Symptomer


Leverskade oppstår vanligvis gradvis. Unnlatelse av leveren er en livstruende situasjon. De vanligste årsakene til leverskade eller svikt er hepatitt B, hepatitt C, overdreven bruk av alkohol, skrumplever, underernæring, en overdose av paracetamol og reaksjoner på foreskrevet medisiner. Poison sopp kan også forårsake leverskader.

Første symptomene

Vanlige første symptomene er kvalme, tap av appetitt, diaré og tretthet. Disse symptomene er vanlig for andre forhold, slik at de kan ikke være forbundet med leverskade.

Gulsott

Live-skade inkluderer vanligvis gulsott, som er en gulfarging av hud og slimhinner i øynene og gjør urinen mørk. Gulsott kan være det eneste symptomet.

Kolestase

Kolestase er blokkeringen eller stans av galle flyte. Resultatet er gulsott, samt en forstørret milt og galleblæren. Andre symptomer inkluderer beinproblemer, kløe og frysninger.

Ascites

Ascites er opphoping av væske i bukhulen. Resultatet er en oppblåst bukhulen og kortpustethet.

Andre symptomer

Forvirring og mental forvirring er symptomer på alvorlige leverproblemer. Søvnighet oppstår og deretter pasienten kan gå inn i koma.

Hvordan behandle leverskader

Hvordan behandle leverskader


Leveren er et viktig organ. Den mest vitale jobben leveren har er å bli kvitt giftstoffer i blodet. Dessverre, de første symptomene på leverskade er stille. Noen kunne ha leverskader og ikke vet det. Gå til legen på en jevnlig basis kan bidra til å fastslå at leverskader er der før det blir verre. Tegn på leverskade inkluderer svakhet, tretthet, kvalme, mørk urin, blek avføring, gulsott og kløe. Hvis leveren skaden ikke behandles, kan det resultere i koma og død.

Hvordan behandle leverskader

•  Bestem årsaken til leverskade for å behandle det. Leverskader kan være forårsaket av alkoholforbruk, over-the-counter medisiner, reseptbelagte medisiner, for mye vitamin A og for mye sukker.

Unngå årsaken til leverskade eller de fleste av dem. Unngå alkohol. Sjekk dine medisiner for å se hvilke som kan forårsake leverskader. Hvis du er usikker, sjekk med din lege eller apotek. Redusere mengden av sukker og fett i kostholdet ditt. Tar årsaken ut av livet ditt vil bidra til å behandle leverskader.

Søk dypere etter et svar på årsaken til leverskade hvis ingen av de ovennevnte forklarer det. Det kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon, et virus, en skade, en ernæringsmessig mangel, og enda en abnormitet som har vært der siden du ble født. Oppsøke alle mulige årsaker, slik at leverskader er behandlet på riktig måte.

Unn leversykdom ved å stoppe tar noen medisiner som ikke er nødvendige. Hvis det ikke hjelper deg å overleve, er det sannsynligvis ikke nødvendig. Sengeleie anbefales å hjelpe leveren din leges. Drikk rikelig med væske, viktigst, vann for å holde deg hydrert. Diskuter dette med legen din for å finne den beste måten å behandle leverskader.

Overvåk sykdommen hvis det er én. Dette vil redusere sjansene for leverskade tilbake eller blir verre. Leversykdommer som må monitering er Hepatitt A, B. C, og D, Wilsons sykdom, hemochromatosis, autoimmun lidelse, tyrosinemi, glykogen lagring sykdom og alfa 1 antitrypsinmangel.

Hint

  • Rapportere eventuelle nye eller forverrede symptomer til legen din med en gang. Hindre fremtidig leverskader ved å unngå årsakene. Gjør en avtale med legen din umiddelbart.
  • Unngå alkohol og unødvendige medisiner.

Sporanox og leverskader

Sporanox (itrakonazol) er et kraftig medikament som leger kan foreskrive å behandle alvorlige soppinfeksjoner. Blant andre bivirkninger, har Sporanox vært forbundet med alvorlig nedsatt lever (leveren) toksisitet, noe som resulterer i noen tilfeller i leversvikt og død. Dette kan skje med hvem som helst, men legene kan nøye skjermen pasienter for å redusere risikoen for leverproblemer. Pasientene må også overvåke seg selv for potensielle leverrelaterte symptomer.

Funksjon

Sporanox er en 100 mg kapsel utformet for å behandle alvorlige soppinfeksjoner. Disse inkluderer Blastomycosis, noe som påvirker bein, lunger og hud; histoplasmose, noe som påvirker blodet, hjerte og lunger; aspergillose, som påvirker nyrene og lungene; og onychomycosis, som infiserer de negler og tånegler. Sporanox mikstur (10 ml doser) er foreskrevet for å behandle candida (soppinfeksjon) i spiserøret, munn og svelg. De to formene for Sporanox kan ikke brukes om hverandre.

Bivirkninger

Ifølge Drugs.com, kan vanlige bivirkninger er angst, bursitt, diaré, tretthet, feber, gass, hodepine, høyt blodtrykk, dårlig fordøyelse, skader, muskelsmerter, nasal og sinus betennelse, kvalme, smerter, utslett, luftveisinfeksjon, hevelse på grunn av væskeansamlinger, urinveisinfeksjon og oppkast. Andre bivirkninger som kan ses med miksturen er tilbake smerte, blod i urinen, pustevansker, brystsmerter, hoste, dehydrering, vanskeligheter med å svelge, hemorroider, hetetokter, svekket tale, betent munn, søvnløshet, lungebetennelse, skjelving, svetting, synsproblemer og vekttap

Advarsel

Leger bør ikke foreskrive Sporanox til alle med hjerteproblemer som for eksempel hjertesvikt. Leger må nøye veie risiko mot fordeler for folk med nyresykdom eller de med immunsvikt som HIV / AIDS. Leger må også nøye intervjue pasienter om andre medisiner de tar, så er det mange stoffer som samhandler med Sporanox.

Leverskade

Det amerikanske Food and Drug Administration utstedt en 2009 oppdatering til sin 2001 forbruker rådgivende vedrørende Sporanox. Per mars 2001 hadde FDA anmeldt 24 tilfeller av leversvikt muligens forbundet med Sporanox bruk, inkludert 11 dødsfall. Ifølge US Food and Drug Administration (FDA), tegn på leversvikt inkluderer magesmerter, mørk urin, tretthet, tap av matlyst, kvalme, misfarging av huden (gulsott) og oppkast. Rapporterer noen av disse skiltene til legen din umiddelbart.

Betraktninger

Du bør slutte å bruke Sporanox og la legen din for å vurdere andre mulige kurs av behandling for soppinfeksjon. Legen din bør teste leverfunksjonen. Ifølge RxList.com, bør du ikke fortsette eller starte Sporanox, da situasjonen kan bare bli verre.

Ammoniakk og leverskader

Ammoniakk og leverskader


Høye nivåer av ammoniakk i kroppen er ofte en indikasjon på leversykdom. Høye ammoniakknivået i kroppen kan føre til en rekke alvorlige medisinske problemer. Ammoniakk er spesielt skadelig for hjernen.

Ammoniakk

Ammoniakk er et naturlig stoff, og finnes både i miljøet og kroppen. Ammoniakk er et biprodukt av å spise kjøtt. Selvfølgelig er det også brukt som en husholdning renere. Når det brukes riktig, er det lite sannsynlig å skade leveren eller andre organer.

Leveren rolle i Processing Ammoniakk

Den menneskelige leveren behandler ammoniakk til ufarlige biprodukter. Hvis leveren er skadet, er dens evne til å behandle ammoniakk svekket og høyere nivåer av ammoniakk inn i blodbanen.

Effekt av høy ammoniakknivåer

Høye ammoniakknivåer i blodet effekt hjernen, forårsaker en rekke sykdommer, hvorav de fleste er uhelbredelig.

Sykdommer forårsaket av høyt ammoniakknivåer

Høye nivåer av ammoniakk nå hjernen kan forårsake hepatisk encefalopati, noe som resulterer i forvirring, irritabilitet og kan føre til koma. Høye nivåer av ammoniakk i kroppen kan også være en medvirkende faktor til demens og andre psykiske sykdommer.

Forhindre leverskader

Fordi mange av sykdommer forårsaket av høye ammoniakknivåer i kroppen er kronisk og botemiddel, er den sikreste for å beskytte leveren din for å unngå skade på organ. Begrens alkoholinntak, som er en av de primære årsaker til skader på leveren, noe som fører til høye ammoniakknivået i kroppen.

Leverskade og hepatitt symptomer

Hepatitt er betennelse i leveren og har en rekke årsaker som inkluderer virus, giftstoffer i miljøet, og arvelig. Symptomene på hepatitt og leverskader er generelt de samme uansett hva årsaken til hepatitt, selv om ikke alle med leverskade har symptomer. Folk som tror de har symptomer på hepatitt bør sees av en lege og evaluert for tegn på skade på leveren.

Identifikasjon

Hepatitt kan diagnostiseres gjennom laboratorietester for virusinfeksjoner og leverfunksjonsprøver samt av lege prøve.

Typer

De tidlige symptomer på hepatitt og leverskader kan omfatte mild tretthet og magesmerter, gulsott, oppkast, feber, mørk urin og lys avføring og vekttap forårsaket av dårlig appetitt.

Typer

Avansert hepatitt eller leverskade noen ganger har ingen symptomer, men når symptomene er til stede de kan omfatte indre blødninger, hevelse i buken og beina, blåmerker uten fysiske skader, og vekttap.

Betraktninger

Folk som er smittet med mer enn én type viral hepatitt, eller som har viral hepatitt sammen med leverskader forårsaket av alkohol eller andre medisinske tilstander er mer sannsynlig å oppleve fremskreden leversykdom som skrumplever eller leverkreft.

Misforståelse

Ifølge Centers for Disease Control, voksne som er smittet med hepatitt B eller C virus sjelden opplever symptomer på leverskade, som kan føre til forsinkelser i behandlingen eller føre til overføring av smitte til andre mennesker.

Forebygging / løsning

Vaksiner for hepatitt A og B er tilgjengelig gjennom legekontorer og lokale helsemyndigheter klinikker. Disse vaksiner kan forebygge smitte og påfølgende leverskader.

Advarsel

Hepatitt og leverskader kan føre til mer hyppige sykdommer og infeksjoner, underernæring, og mage varicer (hovne årer som kan revne og forårsake betydelig indre blødninger) og leverkreft.

Årsaker til leverskader

The Mayo Clinic definerer leveren som "et organ på størrelse med en fotball som sitter like under brystkassen på høyre side av magen." Leveren er som et filter: det hjelper fordøye maten ved å filtrere ut dårlige kjemikalier og stoffer fra maten vi spiser. Det er en viktig del av fordøyelsessystemet, og en av de viktigste organer i kroppen. Imidlertid er leveren også utsatt for skade. Det er mange årsaker til skader på lever, fra kjemisk til sykdom.

Alkoholisme

The Mayo Clinic definerer alkoholisme som "en kronisk sykdom som gjør at kroppen din avhengig av alkohol." Alkohol er en meget skadelig kjemisk, og fordi det er en drikk, vil alle skadene angriper leveren. Alkoholisme er en av de viktigste årsakene til leverskade i verden. Skrumplever er sluttresultatet av leverskade. The Mayo Clinic definerer skrumplever som "... arrdannelse i leveren ... oppstår i respons til kronisk skade på leveren. Med mild skrumplever, kan leveren gjøre reparasjoner og fortsette sin rolle i kroppen. Men med mer avansert skrumplever, flere og flere arr vev former i leveren, noe som gjør det umulig å fungere. "

Hepatitt

Hepatitt er den vanligste årsak til skader på leveren. Det er seks typer av identifiserte hepatitt: A, B, C, D, E og G. Disse er alle svært smittsom og alle føre til store skader på leveren. Disse sykdommene forårsaker betennelse i leveren. Når vevet er betent, vil det hovne opp og bli svært følsom. Dette gjør det vanskeligere for leveren for å filtrere mat med hell på grunn av forandringer i størrelse og form av leveren. Hepatitt C er kanskje den mest alvorlige på grunn av den svært smittsomme natur og det faktum at det viser vanligvis ingen symptomer før sent i sin smittende syklus. Hepatitt C er mest overføres gjennom blod kontakt, selv om det kan overføres seksuelt.

Tylenol

Ifølge Medical News Today, "Hvis du tar Tylenol for fire dager som anvist du kan være i fare for leverskade." De fortsetter, sier "... forskerne fant ut om Tylenol effekt på leverenzymer mens de utførte en studie på en terapi som inkluderte et narkotisk stoff, hydrokodon, i kombinasjon med paracetamol ..." Tylenol inneholder den kjemiske cetaminophen. Mindre mengder av dette stoffet er ikke skadelig, men en overdose av dette stoffet vanligvis fører til levertransplantasjoner. Drikking 02:58 alkoholholdige drikker samt å ta for mye Tylenol fungerer i tandem til alvorlig skade leveren.

Rezulin og Lipitor

RxList rapporterer resultatene av en studie på Rezulin som "... totalt 48 av 2510 (1,9 prosent) Rezulin pasienter og tre av 475 (0,6 prosent) som fikk placebo hadde ALAT større enn tre ganger øvre av det normale. " ALT er et enzym som slippes ut i blodet når det er leverskade. Studien legger til at "To av de 20 Rezulin-behandlede pasienter utviklet reversible gulsott, en av disse pasientene hadde en leverbiopsi ... En ekstra Rezulin behandlet pasient hadde en lever biospy ..." Rezulin var en vanlig diabetes stoffet som har siden blitt fjernet fra markedet. Douglas R. Labrecque, MD, professor i indremedisin, Universitetet i Iowa Sykehus og klinikker, har uttalt at "Lipitor kan produsere leverenzymverdier i et lite antall pasienter", og at en lege bør sees Hvis ALAT-nivåene opp, spesielt "... hvis enzymer tidligere var normale."

Crohns sykdom

Crohns sykdom forårsaker betennelse i tarmen. Dette gjør det vanskelig for mat til å passere gjennom fordøyelsessystemet og fører til kramper, magesmerter, forstoppelse, felles blødning og vekttap. Leverbetennelse er et annet symptom på Crohns sykdom. Det finnes ingen kur for Crohns sykdom, slik at skader forårsaket av betennelse i leveren kan være alvorlige. Legen din kan foreskrive medisin for å bidra til å minske alvorlige symptomer på Crohns sykdom, inkludert betennelse i leveren. Hvis du lider av Crohns sykdom og frykter leverskader, snakk med legen din om hvilke medisiner er riktig for deg.

Hvordan kontrollere leverskader med hepatitt C

Hepatitt C, også kjent som HCV, er et virus som invaderer leveren. Selve viruset viser ingen symptomer og kan ligge i dvale i mange år før det skader leveren, som ofte resulterer i leversvikt, cirrhose (arrdannelse i leveren) eller kreft. Det er vanligvis forårsaket ved å komme i kontakt med smittet blod gjennom en skjemt blodtransfusjon eller fra deler en kanyle i løpet av intravenøs bruk av narkotika. Her er noen trinn som kan hjelpe kontrollere den resulterende leverskader.

Hvordan kontrollere leverskader med hepatitt C

Kontrollerende Hepatitt C leverskader

Hvis leverskade er fanget tidlig eller om det regnes som å være svak, kan legen ikke anbefaler behandling, siden bivirkningene kunne oppveie de mulige forbedringer fra medisinering. I stedet vil du bli overvåket for tegn på mer alvorlig leversykdom.

Hvis diagnosen er mer alvorlig leverskade, vil du sannsynligvis bli behandlet med en ukentlig injeksjon av et stoff som kalles pegylert interferon, kombinert med orale doser av ribavirin. Denne kombinasjonsbehandling er blitt rapportert å være effektiv i 40 til 80 prosent av hepatitt C-pasienter med leverskade, å oppnå målet med å fjerne HCV fra blodet.

Hvis den ovennevnte behandling viser seg ineffektive i å eliminere HCV virus etter 24 til 48 uker, vil en andre runde med behandling administreres.

En levertransplantasjon kan være nødvendig hvis medikamentell behandling er mislykket. Imidlertid kan en transplantasjon ikke eliminere HCV fra kroppen, slik at muligheten for gjentakelse av leversykdom ville fremdeles eksistere. Også etterspørselen etter sunne lever langt overstiger det tilgjengelige tilbudet, så det vil trolig bli en lang venteperiode. Det er ny utvikling i levertransplantasjon, inkludert muligheten til å dele en donert lever mellom to mottakere, bedre organtildelingspolitikk og oppdagelsen at de som fikk en transplanterte leveren som er HCV-positive ofte gjør like godt som de som fikk en ikke-infisert leveren.

immuniserings selv mot hepatitt A og B, ved å bli vaksinert, fordi disse former av hepatitt kan også føre til skader på leveren og føre til komplikasjoner ved behandling av hepatitt C.

Hint

  • Noen vanlige bivirkninger av interferon kan omfatte depresjon, hukommelse og konsentrasjonsproblemer, irritabilitet, influensalignende symptomer, irritabilitet, søvnløshet og tretthet. Bivirkninger av ribavirin kan inkludere anemi, kløe, hudirritasjon, fødselsdefekter og tretthet.

Leverskader forårsaket av å ha barn

Leverskade er en alvorlig helsetilstand som ofte oppstår som et resultat av å ha barn. I de fleste tilfeller av leverskade, er tilstanden oppstår som et resultat av svangerskapet selv. Derfor er det viktig at kvinner som er i fare for leversykdom opprettholde et sunt kosthold og livsstil på grunn av deres ufødte barnet så vel som seg selv.

Hvordan er leverskader definert?

Tennessee Oncology forklarer at leverskader er også referert til som "levertoksisitet," som hemmer livsviktige leverfunksjoner. Flere blodprøver kan bli gitt under graviditet for å se om leverskader har oppstått, for eksempel, en bilirubin test som kan bestemme sunn nedbrytning av røde blodceller og en enzymtest som kan påvise høye nivåer av leverceller i blodet.

HELLP syndrom

HELLP syndrom er merket med blod og leverfeil. Ifølge US National Library of Medicine, er HELLP kort for hemolyse, forhøyede leverenzymer og lave blodplater. Gravide kvinner som er diagnostisert med HELLP syndrom har vanligvis protein i urinen og høyere enn normalt blodtrykk. Symptomer på HELLP syndrom inkluderer magesmerter, tretthet, kvalme og oppkast samt kronisk hodepine. Tilstanden behandles med kortikosteroider under graviditeten, med symptomer som vanligvis går over etter fødselen.

Akutt fettlever

Akutt fettlever er en annen form for leverskade som oppstår under svangerskapet. University of Virginia Health Systems melder at tilstanden er sjelden, og når det skjer, kan det være livstruende. Akutt fettlever er forårsaket av en farlig økning av fettcellene inne i leveren, noe som vanligvis fører til kvalme og brekninger, gulsott, abdominal smerte og tretthet. Noen ganger leverskader kan bli så alvorlig, blodoverføringer er nødvendig. Akutt fettlever er en annen form for leversykdom som resulterer i morens full gjenoppretting etter at hun føder.

Kronisk hepatitt

Hepatitt A, B og C er alle forårsaket av et virus som forårsaker farlige betennelse i leveren. Genève Foundation for medisinsk utdanning og forskning forklarer at tilstanden forårsaker symptomer som gulsott, lavgradig feber, magesmerter, kvalme og oppkast. Anti-virals kan ikke brukes til å behandle hepatitt under svangerskapet på grunn av risikoen for misdannelser. Kronisk hepatitt kan føre til alvorlige helsemessige konsekvenser og kan også føre til spontanabort. Skaden leveren forårsaket av kronisk hepatitt kan fortsette etter at svangerskapet er over, og er noen ganger irreversible. Alvorlig leverskade kan føre til leverkreft i fremtiden.

Leverskade og det ufødte barnet

I boken med tittelen "Mayo Clinic Gastroenterology og Hepatology Board Review," forfatteren Stephen C. Hauser forklarer at når diagnosen HELLP syndrom er bekreftet, blir nødvendig umiddelbar levering av babyen. HELLP syndrom utgjør farlig risiko for fosteret som morkakeløsning, en separasjon av morkaken fra livmorveggen. I tilfelle av akutt fettlever, barnet også leveres så snart som mulig for å hindre organsvikt og eventuell død for moren og fosteret. Hepatitt A utgjør ingen trussel for fosteret, men hepatitt B krever at et nyfødt spedbarn vaksineres innen 12 timer etter fødselen. Hepatitt C kan overføres til den nyfødte ved fødsel, selv om det er svært sjelden.

Tidlige tegn på leverskade

Tidlige tegn på leverskade


Leveren er ansvarlig for 500 kroppsfunksjoner, alt fra regulering av fett, sukker og kolesterol til å behandle alt som du puster, svelges og absorbere gjennom huden din. Leveren produserer mange typer hormoner, proteiner, blod-koagulasjonsfaktorer, enzymer og immunologiske faktorer. Leveren er det største organet i kroppen i tillegg til huden (epidermis) og er like viktig som hjertet og lungene. Leveren spiller en viktig rolle i å avgifte kroppen og filtreringsgiftstoffer som narkotika og alkohol, tungmetaller og smittestoffer. Når leveren utsettes for skade, er det ikke bare i leveren som er påvirket, på grunn av de mange funksjoner leveren utfører i kroppen.

Vevsskade

Skade på leveren kan oppstå fra alkoholisme, pille og narkotikamisbruk og toksin overbelastning, presentere på flere måter, blant annet arrdannelse i leveren (skrumplever), fiber leveren (fibrose), og fettlever (steatose).

Gulsott

Gulsott eller gulfarging av hud og det hvite i øynene kan være til stede som en av de tegn på leverskade. Dette er på grunn av leverens manglende evne til å behandle metabolske biprodukter som fører til en bilirubin overbelastning som forårsaker gulsott, tilstede i gulning av huden og det hvite i øyet.

Andre tegn

Fatigue er et vanlig tegn på leverskade og kan oppstå plutselig, noe som gjør den lidende ønsker å sove med en gang. Kvalme kan være hyppige og tap av matlyst kan være til stede. Vekttap er mulig på grunn av tap av appetitt.

Heavy Damage

Tunge skader på leveren, i at det er umulig for leveren til å utføre sine normale funksjoner, resultater i dekompensert cirrhose. Arrvev blokkerer blodstrømmen gjennom leveren, forårsaker svekkelse av blodårene i magen og spiserøret, og indre blødninger. Ammoniakk buildup kan føre til nedsatt hjernefunksjon og til slutt koma.

Forebygging / løsning

Spise en sunn, balansert kosthold, fri for kunstige tilsetningsstoffer og plantevernmidler, er som bidrar til god leveren helse om du har vedvarende leverskade eller har et sunt leveren. Unngå alkoholholdige drikkevarer, er narkotiske stoffer og koffein anbefales for en som har påført skader på leveren, som er å begrense inntaket av visse vitaminer som høye doser av vitamin A, vitamin D, jern og niacin, som kan være skadelig for leveren. Avanserte skrumplever pasienter kan i tillegg være nødvendig å begrense sitt inntak av protein.

Tidlig alkoholholdige leverskader

Tidlig alkoholholdige leverskader


Tidlig alkoholisk leverskade manifesterer vanligvis i diagnostisering av en fettlever. Alle individer som konsumerer store mengder alkohol er underlagt utbruddet av en fettlever. I de fleste tilfeller, effektene er reversible; kan imidlertid kontinuerlig, overdrevent inntak av alkohol føre til flere følge leveren forhold.

Identifikasjon

Tidlig alkoholisk leverskade manifesterer vanligvis i en diagnose av fatty leversykdom. Fatty leversykdom forekommer i de fleste som konsumerer store mengder alkohol. I motsetning til med andre uopprettelig diagnoser som alkoholisk hepatitt eller cirrhose, leveren er i stand til å reparere skader forårsaket av en fettlever. Sammen de tre forholdene ofte kjører etter hverandre, begynner med en fettlever.

Betydning

På grunn av at leveren er et elastisk organ, og fordi en fettlever manifesterer ingen symptomer, er tidlig leverskader ofte detektert kun når den har nådd den irreversible stadier av cirrhose og alkoholisk hepatitt. Den vanlige oppløsningen til både alkoholisk hepatitt og skrumplever er levertransplantasjon. Når arrdannelse har utviklet på leveren i en av disse to forholdene, er leveren ikke lenger i stand til å reparere seg selv. Derfor er en forventning om at høyt alkoholforbruk kan fortsette inntil en fettlever er diagnostisert upraktisk.

Funksjon

Alkoholforbruket skjer primært i leveren. Inntak av store mengder alkohol utløser produksjonen av frie radikaler. Normalt, frie radikaler er i stand til å bli mottatt av antioksidanter i leveren, men den tunge forbruk av alkohol på en konsistent basis produserer flere frie radikaler enn de begrensede antall av anti-oksidanter er i stand til å konsumere. Un-avskåret frie radikaler føre til ødeleggelse av sunne leverceller.

Effekter

Fettlever, som navnet skulle tilsi, består av fett innskudd i levercellene. Det kan skje i løpet av en enkelt heavy-drikking økt og er derfor i stand til å bli leid av alkoholikere og ikke-alkoholikere likt. Fettlever kan føre til en betennelse i leveren kalt steatohepatitis. Vanligvis kan steatohepatitis hos alkoholikere som fortsetter å tungt misbruke alkohol føre til permanent arrdannelse av skrumplever. Alkoholfrie steatohepatitis (NASH) er en av de tre viktigste årsakene til skrumplever, ifølge American Liver Foundation.

Forebygging / løsning

De som er mest utsatt for angrep av en fettlever er stordrikkere som er overvektige eller fete, de som har forhøyede triglyseridnivåer og folk med diabetes. Når diagnostisert med en fettlever, bør du avstå fra alkohol, gå ned i vekt på en sunn måte (kosthold og mosjon,) kontrollere diabetes og få en vanlig checkup fra en leverspesialist.

Legemidler som forårsaker leverskader

Leveren, den største indre organ, utfører mer enn 300 funksjoner i kroppen. Leveren filtrerer giftstoffer og andre stoffer ut av kroppen, produserer hormoner som hjelper på fordøyelsen og hjelper andre organfunksjon riktig. Tar visse legemidler forårsaker leverskader, redusere dens evne til å fungere som et filter og detoxifier i kroppen.

Årsaker til Skade

Leveren bryter ned medisin inntatt, inkludert reseptbelagte medisiner, over-the-counter medisiner, urter og kosttilskudd. US National Library of Medicine sier noen folks leveren fungerer tregere å bryte ned medisiner, øker sine sjanser til å oppleve leverbetennelse. Tar store mengder medisiner forårsake leverskader, så vel. Leveren kan ikke arbeide så fort som de stoffene blir inntatt. Dr. Jorge L. Herrera fra University of South Alabama College of Medicine sier, i sjeldne tilfeller, legemidler som har blitt klinisk testet og anses trygt ha forårsaket leverskader etter å ha blitt brukt av millioner av mennesker.

Symptomer

Symptomer på leverskade magesmerter, kvalme og oppkast, tap av appetitt, smerter i øvre høyre hjørne av magen, mørk urin, hodepine, tretthet, hvit krakk og gulsott. Ifølge Dr. Herrera, betydelige mengder leverskader oppstår før utbruddet av symptomene. Blodprøver oppdage legemiddelindusert leverskade før symptomene vises.

Over-the-counter medisiner

Smertestillende og feber reduksjonsgir forårsake leverbetennelse. Paracetamol, ofte kalt Tylenol, forårsaker leverskader da tatt i overkant. Dr. Herrera anbefaler at friske mennesker ikke bør ta mer enn 1000 mg paracetamol per dose og ikke overstige 4000 mg om dagen. Han sier å dele dosen din i 1000 mg noensinne seks timer, og bør ikke ta og ikke ta denne medisinen i mer enn tre til fem dager. Pasienter med leversykdom begrense mengden av paracetamol til 2000 mg om dagen. Se etter over-the-counter smertestillende medikamenter merket "non-aspirin," fordi paracetamol er den viktigste ingrediensen. Ibuprofen og naproksen forårsake leverskader i tillegg.

Reseptbelagte medisiner

Reseptbelagte legemidler forårsake leverskader i sjeldne tilfeller. US National Library of Medicine viser medisiner som forårsaker leverbetennelse. Disse stoffene omfatter p-piller, slankepiller, statiner, tuberkulose, anabole steroider, antidepressiva, antibiotika og hypertensjon medisiner. Leger gjennomføre regelmessige blodprøver på pasienter som tar disse stoffene for å overvåke nivået av leverenzymer.

Urter og kosttilskudd

Urter og kosttilskudd er merket naturlig, men er giftig for leveren. Disse produktene er ikke oppleve det samme klinisk testing som reseptbelagte legemidler og selges uten vitenskapelig bevis for å sikkerhets sine krav. Ifølge Dr. Herrera, disse naturlige produkter inkluderer Chaparral, Comfrey te, kava, skullcap og Yohimbe. Leverskade oppstår fra å ta for mye vitamin A og jern. Fortell legen din dersom du tar noen av disse urter og kosttilskudd.

Behandling

Gå til legen hvis det oppstår symptomer etter å starte nye medisiner. Leger justere medisiner dersom pasienter opplever symptomer forbundet med leverskade. Fortell legen din dersom du bruker over-the-counter medisiner, urter og kosttilskudd. Du kan legen anbefale seponering av disse produktene for å hindre leverbetennelse.

Hvordan løse alkoholisk leverskader

Leveren er ansvarlig for å behandle giftstoffer ut av kroppen. Når kroppen bruker mer alkohol enn legemet kan håndtere, blir leveren skadet. De fleste lærer de har leverskade når de opplever symptomer som kvalme, smerter i mage, ømhet, feber og oppkast. Men hvis du ta skade tidlig, det er skritt du kan ta for å minimere ytterligere skade og gjenopprette.

Bruksanvisning

•  Slutt forbruk av alkohol. Det første trinnet i å utvinne fra alkoholisk leverskade, er å slutte å drikke alkohol. Dette vil forhindre skade blir verre og la kroppen din til å fokusere på healing.

Behandle eksisterende komplikasjoner fra leverskader. Hvis du opplever smerte og andre komplikasjoner fra leverskader, snakk med legen din om medisinering alternativer. Selv om disse medikamentene ikke vil gjøre leverskader gå bort, kan de bidra til å håndtere symptomene.

Diskuter vitamintilskudd med legen din. Tar vitamintilskudd kan redusere betennelse i leveren. Legen din vil anbefale et supplement basert på alvorlighetsgraden av din tilstand og andre medisiner du tar.

Gjør kosthold endringer. Kosthold endringer kan bidra til å redusere betennelse i kroppen. Av denne grunn er det viktig å laste opp på antioksidant-rik frukt og grønnsaker og velge magert kjøtt som er enkelt for leveren å behandle.

Diskuter om din tilstand garanterer en levertransplantasjon. I alvorlige tilfeller av alkoholisk levercirrhose, kan det hende du trenger en levertransplantasjon. I disse tilfellene er det viktig å gi opp alkohol helt. De som er aktivt drikker og trenger en levertransplantasjon er ofte ikke kvalifisert for organdonasjoner.

Tips og advarsler

  • Vurdere å bli en støttegruppe. Andre personer som er utvinne fra leverskader kan gi innsikt i helbredelsesprosessen. Sjekk med The Liver Foundation for støtte grupper i ditt område.
  • Ikke ta kosttilskudd før du snakker med legen din. I noen tilfeller kan reseptbelagte medisiner samhandle med kosttilskudd, noe som kan føre til ekstra belastning på leveren.

Leverskader på grunn av Sleep Apnea

Leverskader på grunn av Sleep Apnea


Søvnapné, også kalt OSA eller obstruktiv søvnapné, er en tilstand der luftveiene i halsen blir innsnevret under søvn. Snorking kan være et symptom. Hvis halsen blir fullstendig blokkert, vil puste stopper opp et øyeblikk, etterfulgt av en dyp gispe. Den resulterende hypoksemi, eller mangel på oksygen, har vært assosiert med hjertesykdom og slag. Nå er det klart at det også er en sammenheng mellom søvnapné og leverskade.

Liver Damage

The American Medical Network beskriver en studie av Dr. Lawrence Serfaty og kolleger som ble gjennomført med 163 pasienter i en søvn på et sykehus. "Sleep studier viste at 44 hadde alvorlig OSA, 84 hadde moderat OSA og 35 hadde ingen bevis på OSA. Testing viste at leverprøver var unormal i 32 prosent av de med alvorlig OSA, 18 prosent av de med moderat OSA og 8,6 prosent uten OSA.

Misforståelse

Det er en misforståelse å si at fedme er den eneste årsaken til søvnapné. Det er en høy korrelasjon mellom fedme og søvnapné, men det finnes personer med søvnapné som ikke er overvektige. For disse menneskene, er leverskader relatert til søvnapné ingen større eller mindre enn for overvektige pasienter. Det er alvorlighetsgraden av søvnapné som virker til å bestemme skaden.

Implikasjoner

Ifølge "Medical News Today," Vsevolod Y. Polotsky, MD, Ph.D., av Johns Hopkins 'Astma og Allergisenter sa: "Våre data tyder på at pasienter med OSA og alvorlig nattlig hypoksemi bør screenes for leversykdom og, omvendt, bør pasienter med leversykdom screenes for obstruktiv søvnapné.

Fordeler med CPAP

En CPAP maskin kan hjelpe mennesker med søvnapné. CPAP står for "kontinuerlig positivt luftveistrykk." Maskinen blåser luft ned gjennom luften passasjer, holder dem åpne for lett pusting. Dette forhindrer at mangel på oksygen. Teorien er at med søvnapné under kontroll, vil leverskade bli redusert eller kan også bli stoppet helt. Mer forskning må gjøres for å bekrefte dette.

Vekttap effekter

Det er foretatt forskning på evne til å redusere vekttapet søvnapné. Arbeidet med Tuomilehto og kolleger er skissert i en artikkel med tittelen "livsstilsintervensjon med vektreduksjon." Resultatene var at folk som startet ut med mild søvnapné gjorde det bedre med det etter vekttap rådgivning. Når vekttapet minsker alvorlighetsgraden av søvnapné, kan det også være en reduksjon i forekomsten av leverskade.