Digidexo.com

våkner med takykardi

Hvordan Ease Takykardi Symptomer med alternative løsninger

Hvis pulsen er over 100 slag per minutt, kan det tyde på at du har en tilstand som kalles takykardi. En normal hjertefrekvens anses å være 60 til 100 slag per minutt i ro, og en rask hjerterytme kan bety at blodet ikke blir tilstrekkelig pumpes gjennom kroppen. Symptomer på takykardi inkluderer en uregelmessig hjerterytme, en flagrende hjerte, smerte i brystet, kortpustethet og svimmelhet. De fleste tilfellene er milde eller bare periodisk, mens andre kan være mye mer alvorlig. Hvis du har blitt diagnostisert med takykardi, kan legen din foreslå å sette deg på reseptbelagte medisiner for å håndtere symptomene. I flere livstruende situasjoner kan hjertekirurgi kan anbefales. Men det er også mer naturlige alternativer til å hjelpe behandle takykardi.

Bruksanvisning

eliminere matvarer eller over-the-counter medisiner som fungerer som sentralstimulerende midler, som for eksempel koffeinholdige te, kaffe, sjokolade, cola, kosthold hjelpemidler, noen kalde medisiner og lignende. Disse kan alle utløse episoder av takykardi og behov som må unngås.

Kontroller at du tar nok av mineralet kalium, som utilstrekkelige nivåer kan bidra til en rask hjerterytme. Du kan øke kaliuminntaket ved å spise mat som poteter, bananer, avokado, hele korn og friske grønnsaker, samt å drikke melk og appelsinjuice. Du kan også få kalium i supplerende form eller som del av en multi-vitamin. Hvis du lider av hyperkalemi, bør du unngå kalium. Du bør konferere med legen din før du tar kalium, hvis du er eldre eller tar noen reseptbelagte stoffet, da det kan være mulige alvorlige interaksjoner.

Prøv å ta motherwort. Motherwort kommer fra en flerårig opprinnelig funnet i deler av Asia og Europa, og har lenge vært brukt av utøvere av tradisjonell kinesisk medisin for helbredende formål. Det har vært kjent for å bidra til å behandle hjerterelaterte problemer, inkludert takykardi. Du kan få det i ekstrakt eller skjær form. Hvis du har en tendens til å ha en unormalt kraftig menstruasjon, eller er gravid, bør du ikke ta motherwort. Selv om det ikke har vært kjent for å ha noen uønskede bivirkninger, bør du likevel ta kontakt med legen din før du tar det, spesielt hvis du ammer eller er på medisiner for hjertesykdom eller skjoldbrusk problemer.

Vurder å bruke urten Arjuna. Arjuna, som kommer fra barken på et tre dyrket i India, har vært brukt som et hjerte tonic i ayurvedisk medisin i mange århundrer. Den kommer i tablettform, og doseringen bør være i henhold til instruksjonene for det enkelte produkt. Det har ingen kjente bivirkninger og er generelt ansett som trygt å bruke. Hvis, derimot, er du gravid, amming, blir behandlet for en alvorlig sykdom eller er på reseptbelagte medisiner, bør du snakke med legen din før du tar arjuna, for å være sikker på at det utgjør ingen risiko.

Reduser mengden stress i livet ditt. Prøv å gjøre dype pusteøvelser eller bruke avslapping teknikker som kan hjelpe deg i gjenværende rolig og mindre engstelig. Lær å bremse ned, i stedet for å leve livet på en så vanvittig tempo.

Hint

  • Snakk med legen din før du bruker noen alternativ løsning.
  • Hvis symptomene dine forverres, informere legen din så snart som mulig.
  • Disse midler skal kun brukes av voksne.

Hvordan hjelpe et barn med Insomnia

Hvordan hjelpe et barn med Insomnia


Akkurat som en voksen, kan et barn lider av søvnløshet. Denne søvnforstyrrelse vises vanligvis som vanskeligheter å sovne eller våkner med jevne mellomrom gjennom hele natten. Venstre uadressert, vil søvnløshet negativt påvirke mental og fysisk utvikling i et barn. Følg noen logiske skritt for å kurere pediatrisk søvnløshet.

Hvordan hjelpe et barn med Insomnia

•  Iverksette tiltak for å sikre tretthet. Eliminer naps. Pass på at barnet får daglig mosjon. Ved mørkets frembrudd bør det ikke være noe som er lagret opp energi til å brenne.

Kutt ned på sukker og korn før sengetid. Disse snacks heve blodsukkernivået. Dette gir en energi boost som saboterer målet om søvn.

Eliminer koffein. Det kommer vanligvis i form av te og cola. Koffein viser også opp i noen juice bokser, brus og sportsdrikker. Koffein hemmer et kjemikalie i hjernen som fremmer søvn.

4 rolige husholdningen. Redusere støy miljø som kan bidra til søvnløshet. Dette inkluderer larm høyt voksen samtale, blare av TV og blast fra musikk høyttalere.

Hold søvn forholdene konsekvent og ukomplisert. Dersom spesielle teknikker som musikk brukes til å indusere søvn ved sengetid, vil de samme teknikkene være nødvendig senere i kveld bør barnet vekke. Så hold sengetid forholdene enkelt. Barnet bør sovne i stillhet i sitt eget rom og seng.

snakke over problemene. Søvnløshet kan overflaten når et barn er følelsen redd eller engstelig. Still mange åpne spørsmål som gir barnet en mulighet til å uttrykke bekymring. Hjelp barnet arbeidet gjennom hvordan du håndterer situasjonen forårsaker bekymring. Støtte og oppmuntring vil motvirke søvnløshet.

Fjern belønninger. Foreldre utilsiktet oppmuntre søvnløshet ved å gi oppmerksomhet når barnet våkner i løpet av natten. Det tar ofte form av snacks eller bevegelse av barnet til foreldrenes seng. Enhver oppførsel etterfulgt av positive konsekvenser er sannsynlig å bli gjentatt.

Hint

  • Forby bruk av en datamaskin eller TV før sengetid. Den skjermer utgivelsen lys som etterligner sollys. Sollys utløser kroppen å holde seg våken.

Hvordan identifisere Takykardi

Takykardi er et hjerteslag som er godt over det normale område for en persons alder. Må ikke forveksles med en uregelmessig hjerterytme, er takykardi en konsekvent rytme som varer i mer enn noen få sekunder. Med riktig kunnskap, kan du få øye på takykardi og få riktig medisinsk behandling.

Hvordan identifisere Takykardi

Takykardi prisene varierer etter en persons alder. Følgende er en liste over hva som utgjør som takykardi basert på alderen på en person. Det er viktig å være klar over på forhånd hva målet hvilepuls er. Husk, hvis du er fysisk aktiv, vil pulsen naturlig være høyere i disse tider. Enkelte priser: 1-2 dager:> 159 slag per minutt; 3-6 dager:> 166 bpm; 1-3 uker:> 182 bpm; 1-2 måneder:> 179 bpm; 3-5 måneder:> 186 bpm; 6-11 måneder> 169 bpm, 1-2 år:> 151 bpm; 3-4 år:> 137 bpm; 5-7 år:> 133 bpm, 8-11 år:> 130 bpm, 12-15 år:> 119 bpm og> 15 år - voksen:> 100 bpm.

Vær oppmerksom på andre symptomer forbundet med takykardi. Mens den primære indikatoren er en høyere enn normal puls, kan andre faktorer bidrar slik som kortpustethet, tretthet, svetting, svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, brystsmerter og angst.

Mens de fleste (men ikke alle) former for takykardi er harmløse, det er et punkt der medisinsk behandling skal være prøvd. Hvis du har vært inne i en hjertefrekvens som faller i takykardi klasser, og det har vært konsekvent i mer enn 20 minutter, bør du oppsøke lege. Ikke forsøk å transportere deg selv til et sykehus som besvimelse kan forekomme. Hvis du opplever noen av de andre symptomer forbundet med takykardi og de går, men ikke bedres, kontakt lege.

Når du blir sett av en medisinsk faglig, vil en rekke faktorer bidrar til diagnostisering av takykardi. Hjertefrekvens, sammen med andre fysiske symptomer, vil bli tatt i betraktning sammen med resultater fra ulike tester du vil pådra seg. Vanligvis et elektrokardiogram (EKG) vil ta en titt på de elektriske impulsene fra ditt hjerte, vil en fysisk eksamen skje og ofte blodprøver vil bli kjørt for å utelukke eventuelle andre potensielle problemer.

Når en diagnose av takykardi har funnet sted, bør videre behandling og forebygging skje med hjelp fra legen din. En underliggende årsak kan behandles for å redusere forekomster av takykardi og enkle manøvrer som legen din kan vise deg noen ganger kan stoppe et angrep av takykardi i sitt spor. Noen ganger holder pusten, bærer ned, som samler halspulsåren eller bader ansiktet og halsen i kaldt vann kan bringe pulsen ned igjen. Men ikke prøv noen av disse manøvrene uten å konsultere lege. I noen tilfeller kan medisinering være nyttig i å kontrollere hjerterytmen og impulser som betablokkere. Disse er tilgjengelig på resept fra legen din og han kan avgjøre om de er riktig for deg.

Hint

  • Hvis du tror du opplever eller har opplevd takykardi, er det viktig å konsultere legen din. Det kan være en mer alvorlig underliggende årsak som må identifiseres og behandles.

Hva som forårsaker Takykardi?

Takykardi er en tilstand der hjertet slår unormalt og raskt. For en sunn voksen, skjer en regelmessig hjerterytme mellom 60 og 100 ganger hvert minutt. En puls som går over 100 ganger på ett minutt er kjent som takykardi. Det er noen former for takykardi som er svært farlig, andre som er som regel ufarlig. Det er flere årsaker forbundet med takykardi.

Hjerte sykdommer

De fleste mennesker som lider av takykardi har andre hjerte plager, for eksempel koronar hjertesykdom, som oppstår når arteriene hardner. Det finnes flere forskjellige hjerte plager som ofte er knyttet til utviklings takykardi. Noen av disse er hypertensjon (høyt blodtrykk), perikarditt (betennelse av perikardium, som dekker hjertet), uregelmessigheter med hjertets pumpe, sinusknuten problemer, og problemer som involverer hjerteklaffene (som sikrer at blodet strømmer i en entall retning gjennom hjertet).

Sentralstimulerende

Mange ting som folk liker å konsumere anses å stimulere hjertet, inkludert tobakk, alkohol og koffein. Alle disse tingene kan bidra til takykardi.

Skjoldbrusk problemer

Folk som har overaktiv thyroids (en av de største endokrine kjertler i kroppen) er også utsatt for å utvikle takykardi. Enhver type annet ubalanse involverer metabolisme kunne bidra til å utløse takykardi.

Emfysem

Lungeemfysem er en annen mulig årsak til takykardi, så mange mennesker som har emfysem utvikle det også. Emfysem er en progressiv lunge sykdom som resulterer i pustebesvær og pustevansker. Personer med emfysem har skadet lunge vev. Denne sykdommen, samt diverse andre lungesykdommer, bidrar ofte årsaken takykardi.

Øvre hjertekamrene

Hvis en person har små, mikroskopiske uregelmessigheter eller permanent skade i hennes øvre hjertekamrene, hun har en høyere sannsynlighet for å utvikle takykardi. Skader og unormale funksjoner i atriene muskler ofte føre til sykdommen.

Hvordan virker Takykardi påvirke helsen?

Det greske ordet "takykardi" betyr ganske enkelt en rask eller akselerert hjerterytme. Fordelt definisjon "tachys" betyr raske og "Kardia" hjelp av hjertet. Det refererer hovedsakelig til hjerterytmen, som kan produsere en ventrikkel eller atriefrekvens større enn 100 slag per minutt. Mens takykardi ikke vanligvis innebærer underliggende hjertesykdom, kan det føre til akutt oksygenmangel og føre til angina eller forårsake et hjerteinfarkt hvis alvorlig nok.

Det er to kategorier når du arbeider med takykardi: supraventrikulær og ventrikulær. Supraventrikulær takykardi opprinnelse i de øvre hjertekamrene og forårsake interferens med blodstrømmen inn i ventriklene. Symptomer inkluderer kortpustethet, brystsmerter, rask pust, svimmelhet, og i noen alvorlige tilfeller tap av bevissthet. Ventrikkeltakykardi oppstå i hjertene nedre kammer og er vanligvis medisinske emergcencies. Det er ofte vanlig dødelig komplikasjon av et hjerteinfarkt. Sinus takykardi (supraventrikulær) er den vanligste og er forårsaket av stress, feber, dehydrering og sjokk.

Risikofaktorer for takykardi inkluderer koronar hjertesykdom, hjerteinfarkt, hjerteklaffsvikt, astma, blodpropp i lungene, og selv alvorlig lungesykdom.

Behandling for takykardi avhenger av årsaken og type. Enkelte typer av takykardi er relativt harmløse for eksempel sinus takykardi, som vanligvis ikke krever noen spesiell behandling bortsett fra oppløsningen av årsaken. Hvis takykardi er alvorlig nok, eller det kommer fra ventrikkelen, vil øyeblikkelig legehjelp være nødvendig og enten injeksjon medisiner eller elektrisk støt vil være nødvendig.

For de fleste, en enkelt isolert hendelse av takykardi krever ingen fremtidig behandling, men for de med mer hyppige episoder eller invalidiserende symptomer, kan en form for forebyggende behandling være i orden. Betablokkere, verapamil, og AV-nodal blokkere vanligvis ha en god effekt. For mer alvorlige tilfeller, som for eksempel de som er forårsaket av en underskåret veien, er radiofrekvens ablasjon en av de beste muligheter. Det er lav risiko prosedyre som gir radiofrekvensenergi fra innsiden av hjertet gjennom et kateter og er blitt vist å være opp til 99% effektiv.

Avhengig av årsaken, kan takykardi vare lenge. Det er viktig å holde seg i omsorgen for en god lege / kardiolog. Det kan være lurt å overvåke tilstanden fra hjemmet, ved å sjekke pulsen når symptomene oppstår og tar det opp i en dagbok. Unngå koffein, nikotin og alkohol kan bidra til å holde pulsen lavere. Hvis symptomene vedvarer eller forverres, er det lurt å oppsøke lege.

Hjem rettsmidler for dårlig ånde hos barn

Årsakene til halitosis (dårlig ånde) hos barn varierer. Noen barn våkner opp med dårlig ånde fordi bakterier trives i munnen som de sover. Andre kan puste mye gjennom nesen på grunn av forkjølelse, infeksjoner, allergi eller forstørret adenoids. Atter andre kan ha dårlig ånde på grunn av tannproblemer. Noen hjemme rettsmidler kan målrette de underliggende årsakene til halitosis.

Børsting

Børsting tennene umiddelbart etter spising minimerer bakteriene i en munn, og dermed reduseres dannelsen av plaque, som er en av årsakene til dårlig ånde. Oppmuntre barnet til å også børste eller skrape tungen ren etter å ha spist. Bruk av tanntråd vil fjerne eventuelle rester mellom tennene som ellers kan fremme bakterievekst i munnen. Eldre barn kan tygge sukkerfri tyggegummi etter måltider for å rengjøre tennene raskt, som tyggegummi fremmer dannelsen av spytt, som i sin tur hindrer dannelse av tørr munn. Gi barnet ditt med en tannkrem som inneholder fluor og natron; fluor vil styrke tannemaljen, og natron vil endre munnen pH-verdier for å skape et mindre gjestfritt miljø for dårlig ånde-bakterier.

Kosttilskudd endringer

Enkle karbohydrater, sukker, hvitt brød og mat som inneholder bearbeidet mel bidrar til plakk dannelse, og dermed hjelpe til utbruddet av dårlig ånde. Et barn bør spise rikelig med grønnsaker, hele korn og frukt for å redusere bakterie formasjoner i munnen. Visse matvarer er gode forsvar mot dårlig ånde. Du kan tilby barnet vanlig sukkerfri yoghurt å minske hydrogensulfid nivåer i munnen. Du kan også tjene bær, som minimerer bakterier i munnen. Mynte og kanel kan spises for å lindre dårlig ånde, og crunchy snacks som pærer, epler og gulrøtter øke spyttproduksjon og redusere munntørrhet komplikasjoner.

Hvis et barn våkner med dårlig ånde, bør det være eliminert etter at han spiser frokost og spytt er opprettet for å fukte munnen. Dårlig ånde skyldes munntørrhet problemer kan avhjelpes ved å forbruke mer vann og ved å spise sitrusfrukter som sitroner, appelsiner og grapefrukt, som stimulerer spyttproduksjon.

Echinacea

Echinacea kan inntas som te. Denne urten har antivirale og antibakterielle midler, og dermed barnet kan drikke en eller to kopper per dag for å bli kvitt dårlig ånde. Du kan også la barnet skylle munnen med en solhatt blanding, som kan tjene som en kraftig munnvann og oppfrisker.

Persille

Har barnet ditt til å tygge på noen persille sprigs å kjapt friske pusten. Høy i vitamin C og jern, har dette anlegget en søt smak som barn vil like. Det kan også bli tilbudt som en te, som kan anvendes som et munnvann for å friske et barns ånde.

Når å se en medisinsk faglig

Dårlig ånde hos barn kan være en indikasjon på en alvorlig underliggende tilstand som garanterer medisinsk behandling. Kontakt lege dersom barnet ditt har en uavklart infeksjon i bihulene; hvis hans mandlene er smittet; hvis han har hull i tennene, munnsår, eller symptomer på tannkjøttsykdom; eller hvis pusten er alvorlig foul uten lindring. Dårlig ånde hos barn kan noen ganger tyde på forhold som luftveisinfeksjoner, tuberkulose, leversykdom, nyresykdom, fordøyelses problemer, sinkmangel, kreft eller alvorlig dehydrering.

Nocturnal hoste hos barn

En hoste er en vanlig foreteelse hos barn, og indikerer en irritasjon i luftveiene. Årsaken kan blant annet luftveissykdommer, allergier, astma og miljømessige irritanter, for eksempel tobakksrøyk og insektmidler. Noen ganger kan en dagtid hosten blir verre om natten; andre hoster bare skje om natten. Fordi en nattlig hoste kan være symptomatisk for en alvorlig sykdom, er en nøyaktig diagnose viktig.

Forkjølelse og allergi

Et barn med en kald vanligvis har overflødig slim i nesegangene og bihulene. Om natten, kan slimet renne ned i halsen, utløser en hoste. Ifølge Dr. Greene, en professor og barnelege, forkjølelse er den vanligste årsaken til nattlig hoste hos barn. Allergier kan også utløse nighttime hoste, da de kan forårsake samme oppbygging av slim.

Behandling

For nattlig hoste på grunn av forkjølelse eller allergi, American Academy of Pediatrics (AAP) råder gi et barn ekstra væske i løpet av dagen og legge fuktighet til luften på kvelden med en kald-tåke vaporizer. Selv om mange hoste og allergi medisiner kan kjøpes over-the-counter, AAP advarer om at de varierer mye i sine ingredienser og effektivitet, slik at foreldrene bør alltid konsultere sin barnelege først før behandling av sine barn med noen medisiner.

Falsk krupp

Falsk krupp er en betennelse i de øvre luftveiene som smalner luftveiene rett under stemmebåndene. Den er preget av en særegen hoste som ligner en barking segl. The AAP sier at det er mer vanlig i vintermånedene, og det meste rammer barn mellom seks måneder og tre år gammel.

The AAP skiller mellom to typer Kryss: krampaktig og virale. Falsk krupp, vanligvis forårsaket av en lett øvre luftveisinfeksjon, kommer vanligvis plutselig om natten. Viral krupp utvikler seg fra en mer alvorlig virusinfeksjon i de øvre luftveiene. I tillegg til den tetningen-lignende bark, blir anstrengt pusting som innsnevrer luftveiene, og faren er at luftrøret vil fortsette å svelle så mye at barnet ikke lenger vil være i stand til å puste.

Behandling

Når et barn våkner med falsk krupp, ekspertene på AAP anbefaler å ha ham inhalerer varm, fuktig luft i 15 til 20 minutter. Steam kan også hjelpe et barn med viral krupp føler seg bedre, men det er ikke så effektiv som med falsk krupp. Uansett hvilken form for Falsk krupp foreldre mistenker deres barn har, sier AAP er det viktig å ringe barnelege umiddelbart å sørge for at flere inngrep ikke er nødvendig. Falsk krupp vanligvis forsvinner i løpet av et par netter.

Astma

Ifølge American Association Lung (ALA), astma, en sykdom hvor luftveiene innsnevre å forårsake pustevansker, er den ledende alvorlig kronisk sykdom blant barn. Mest vanlig i fem til 17-års-åringer, har det spesifikke triggere som kan inkludere trening, allergier, øvre luftveisinfeksjoner, kaldt vær og irritanter. En tilbakevendende nighttime hoste kan indikere astma, selv i fravær av andre klassiske symptomer på sykdommen, for eksempel tungpustethet eller kortpustethet.

Behandling

Eksperter ved Mayo Clinic råder foreldre til å ringe barnelege hvis barnet deres opplever en nattlig hoste som varer i mer enn noen få dager. (Hvis andre symptomer på astma er til stede, bør foreldrene søke råd før). Hvis astma er diagnostisert, sier AAP at barnet vil bli behandlet under nøye oppsyn av hans barnelege eller en spesialist for å administrere og kontrollere sykdommen.

Morning Oppkast hos barn

Morning Oppkast hos barn


De fleste barn vil lide av oppkast fra tid til annen; noen ganger er det normale, og andre ganger er det grunn til bekymring. Årsaker til oppkast varierer sterkt, men retningslinjene hjelpe foreldre vite når du skal søke hjelp.

Vanlige årsaker

De fleste tilfeller av oppkast hos barn er forårsaket av et virus, og bør rydde opp innen en dag. Oppkast kan også utløses av lungebetennelse, ørebetennelse, reisesyke eller migrene.

Andre årsaker

Oppkast kan indikere mer alvorlige forhold. En blokkering i tarmen, stoffskifte problemer, matforgiftning eller en hjernesvulst kan være den skyldige.

Spedbarn

Det er normalt for babyer å spytte opp noen av sine væske eller mat kort tid etter å ha spist. Kraftig (prosjektil) oppkast garanterer et kall til barnelege.

Dehydrering

Selv i flere rutinemessige tilfeller av oppkast, bør foreldrene overvåke barn for dehydrering. Selv med redusert inntak av væske på grunn av oppkast, bør babyer våte bleier tre ganger om dagen, bør småbarn urinere minst hver 12 timer, og ungdommer bør urinere en gang i løpet av dagen.

Advarsel

Barn som våkner med hodepine eller tidlig morgen oppkast bør vurderes av en lege. Andre grunner til å ringe en lege er dehydrering, blod i oppkastet, alvorlige magesmerter og oppkast med feber eller smerter.

Psykologiske effekten av olmesartanmedoksomil

Olmesartanmedoksomil, også kjent som Benicar, brukes til behandling av hypertensjon. Hypertensjon - permanent høyt blod - kan føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Tar olmesartanmedoksomil kan senke blodtrykket, men som de fleste medisiner, det kommer med sin egen risiko. Mens Benicar har mange bivirkninger, er det absolutt ingen psykiske bivirkninger.

Bivirkninger i kroppen

Pasienter som har brukt olmesartanmedoksomil har opplevd brystsmerter og perifert ødem. Perifert ødem er hevelse i underkroppen, vanligvis i bena, ankler og føtter. Svellingen forekommer som et resultat av fluid oppbygging. Perifert ødem vanligvis kan kontrolleres ved å spise en lav natriumdiett, og hever bena over brystet og trening.

Vertigo

Svimmelhet er en annen bivirkning av hypertensjon medisin. Vertigo er følelsen at rommet er kontinuerlig spinne. Det er en konstant tilstand av svimmelhet og kan føre til kvalme og svimmelhet.

Mageproblemer

Mageproblemer, som for eksempel gastroenteritt og dyspepsi, kan oppstå fra Benicar. Dette er begreper som refererer til ubehag og smerter i mageregionen. Smerten kan være alvorlig nok til å forstyrre dagliglivet.

Takykardi

En høyere enn normal puls, eller takykardi, kan oppstå etter å ha tatt olmesartanmedoksomil. En normal hjerterytme 60 til 100 ganger. Et hjerte med takykardi slår et betydelig høyere antall ganger innenfor dette øyeblikk.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger er nyresvikt og alopecia, noe som fører til håravfall. Noen pasienter opplevde svakhet, oppkast og akutt nyresvikt. Disse spesielle bivirkninger ble rapportert etter kliniske studier av medisinen avsluttet. Psykiske bivirkninger, som depresjon, ble ikke registrert i noen klinisk studie.

Pulsproblemer

Ifølge American Heart Association (AHA), arytmier er "forstyrrelser av den vanlige rytmiske hjerteslag". Enhver forandring fra den normale rekkefølge av elektriske impulser er definert som arytmi. Disse pulseringer kan oppstå for fort, for langsomt eller uregelmessig. Det finnes behandlinger tilgjengelig for å behandle de fire typer av arytmier.

Arytmier

AHA sier arytmier som oppstår i en person med et sunt hjerte generelt har liten innvirkning. Men de kan være et tegn på et alvorlig problem som potensielt kan føre til hjertesykdom eller brå hjertedød.

Når hjertet ikke slå som det skal, er det ikke i stand til effektivt å pumpe blod. Dette kan hindre lungene, hjernen og andre organer fra riktig fungerer.

Flimmer

Atrial fibrillasjon er den vanligste arytmi. The Mayo Clinic sier det påvirker om lag 2 millioner mennesker i USA, oftest eldre. I atrieflimmer, de elektriske signalene i atrial (øvre) hjertekamrene er uorganisert, noe som resulterer i en uregelmessig og ofte rask puls. Den flimrende hjerte unnlater å frembringe den pumpe-virkning som kreves for å bevege blodet ut i kroppen.

Selv flimmer har ingen symptomer, kan det omfatte brystsmerter og hjertebank (en racing, uregelmessig hjerterytme). Atrieflimmer kan korrigeres ved retuning hjertet til sin vanlige rytme med en prosedyre som kalles elektrokonvertering. Dette kan oppnås medisinsk eller elektrisk.

Bradykardi

Bradykardi er når hjertet slår for sakte. Hos voksne er det definert som en hjertefrekvens på færre enn 60 slag per minutt (bpm). Noen ganger voksne som er lite fysisk aktive har en hvilepuls tregere enn 60 BPM og det er ikke problematisk.

Bradykardi kan skyldes problemer med sinoatrial (SA) node, noen ganger referert til som hjertets naturlige pacemaker, metabolske problemer, inkludert hypotermi eller skade forårsaket av hjertesykdom eller hjerteinfarkt. Symptomer kan inkludere besvimelse, tretthet og svimmelhet. Behandling er vanligvis ikke nødvendig. Hvis symptomene er vedvarende eller tilbakevendende, kan bradykardi rettes med en kunstig pacemaker.

Tachycarida

Takykardi er definert som en hjertefrekvens hos voksne som overstiger mer enn 100 slag per minutt (BPM). Ifølge Mayo Clinic noen mennesker med takykardi har hjertesykdom. Andre årsaker er kronisk høyt blodtrykk (hypertensjon) eller skadede hjertemuskulaturen (kardiomyopati).

Symptomer inkluderer en racing eller bankende hjerte, hjertebank, svimmelhet og eventuelt besvimelse. Behandlinger kan omfatte medisiner for å senke pulsen og forebygge blodpropp, en medisinsk enhet, for eksempel en pacemaker eller hjertestarter, og i noen tilfeller kirurgi.

Premature Sammentrekninger

Ifølge Mayo Clinic, ventrikulære (PVC) er ekstra, unormale hjerteslag at de fleste mennesker opplever en eller annen gang i sitt liv. Disse ekstra beats forstyrrer normal hjerterytme, forårsaker du å føle en hoppet beat i brystet. AHA sier hjertet ikke virkelig hoppe over et slag; en ekstra takt kommer tidligere enn normalt.

I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig og livsstilsendringer som å eliminere tobakk og koffein vil være tilstrekkelig behandling. Betablokkere som ofte brukes til å kontrollere høyt blodtrykk og hjertesykdom kan hjelpe kontroll symptomer.

Øyeutflod i en 1-Year-Old

Øyeutflod i en 1-Year-Old


A 1-år gammelt barn kan vise øyeutflod av mange grunner. Fargen av utslippet kan gi en forelder noen indikasjon på hvor alvorlig problemet kan være. Utslippet kan være klar, hvit og trevlet, grønn eller gul-grønn med utseendet på pus. Enhver av disse kan bety et alvorlig tilstand. Hvis et barn viser øyeutflod lenger enn 24 timer, må han vurderes av en barnelege, en øyelege eller optiker.

Klar Discharge

A 1-åringen barnets øyne kan virke til vann, eller rive overdrevet av flere grunner. Hvis noe slikt som en øyen eller støv er i barnets øye, vil øyet vanne overdrevet. Dette er en del av øyets naturlige forsvar. Øyet vil fortsette til vann til fremmedlegemet er fjernet. En annen grunn for en klar utflod fra en 1-åring barnets øyne er fra en blokkert rive duct, eller Naso-tårekanalobstruksjon. Denne tilstanden kan føre til tilbakevendende øyeinfeksjoner. Det kan løse på egen hånd, eller det kan trenge behandling fra et øye-omsorg profesjonell.

Hvit og trevlet Discharge

Utslipp som er hvit og trevlet av natur er vanligvis på grunn av allergi. WebMD rapporterer at allergi øynene kan forårsake kløe, vanning og tåkesyn. Det overskytende rive fra allergisk reaksjon fører til overdreven slimproduksjon. Det overskytende mucus er hvit i farge, og den har en tendens til å akkumulere i den innvendig hjørne av øyet.

Grønn Discharge

En grønn utflod fra øynene til en ett-åring er vanligvis fra en virusinfeksjon. En meget vanlig form for en viral infeksjon øyet er kjent som epidemisk keratokonjunktivitt sicca. Dette er den sanne form av rosa øye at barn-omsorg leverandører og skole sykepleiere er de mest opptatt av som det er ekstremt smittsomt. Hvis et barn våkner med en grønn utflod som holder øyelokkene stengt, bør foreldrene være ytterst forsiktig med denne tilstanden. Å våkne opp med bare en mild mengde tørket grønn utflod i hjørnet av et barns øyne kan være normalt.

Gul-grønt sekret med utseendet Pus

Hvis en 1-år gammelt barn viser gulgrønn utflod i øynene, er det mest sannsynlig en type bakteriell konjunktivitt. Denne tilstanden kan være farlig for øynene, og det løser ikke på egen hånd. Det er også en smittsom tilstand.

Behandlingstilbud

Mange ett år gamle barn vil vise øyeutflod fra tid til annen. Dersom utslippet ikke er overdreven, og barnet synes ikke å være i en hvilken som helst ubehag, kan det være akseptabelt å vente i 24 timer og se om det utskrivning løser. Dersom barnet er ubehagelig eller utslippet ikke løser i 24 timer, må foreldrene ta barnet til å se deres barnelege, øyelege eller optiker. Noen av disse helsepersonell kan diagnostisere og behandle årsaken til øyeutflod.

Toksin fjerning

Toksin fjerning


Giftstoffer i kroppen er knyttet til mange helseproblemer som fordøyelses og hudlidelser; de er også direkte forbundet med mange kreftformer. Kroppen naturlig fjerner disse toksinet gjennom tarmen, lever, nyrer, lunger og hud. Når kroppen blir overbelastet med giftstoffer, begynner det å bære dem i blodet og lagre dem i fettvevet. Store mengder giftstoffer vil kan føre til alvorlige helsemessige bekymringer. En sunn livsstil og kosthold vil redusere giftstoffer i systemet og føre til bedre trivsel.

Toksin fjerning

drikke minst åtte glass vann hver dag. Drikkevann har mange fordeler. Vann fremmer vekttap, et sunt hjerte og høyere energi. Kroppen bruker vann for å skylle ut giftstoffer og avfallsstoffer som bygger opp og fører til dårlig helse. Å drikke den anbefalte mengden vann reduserer risikoen for tykktarms og blærekreft med nesten 50 prosent. Fordi vann er en viktig del av å få giftstoffer ut av kroppen, gjør det til en vane å drikke vann fra det tidspunktet du våkner, med hvert måltid og før sengetid; Hvis du venter til du er tørst, er du allerede dehydrert.

Juster kostholdet ditt. Endre kosthold vil hjelpe kroppen bedre eliminere giftstoffer fra systemet. En diett av frukt og grønnsaker vil senke giftnivået i kroppen din. Konsumere mer fibrøs mat som kli frokostblanding og brun ris. Spis elementer høye i vitamin C. Vitamin C bidrar til å stimulere leveren til å bedre fjerne giftstoffer. Legg mat høyt på antioksidanter i kostholdet ditt. Mange grønne grønnsaker er høy i antioksidanter som er bær. Hold deg unna bearbeidet mat som inneholder store mengder raffinert sukker og mettet fett.

eliminere tobakk og alkohol. Alkohol og tobakk legge giftstoffer til kroppen i masse mengder og fortsetter å bruke dem vil være mot sin hensikt å noen detox innsats.

Unngå husholdning kjemikalier og plantevernmidler; de inneholder skadelige kjemikalier som kommer inn i kroppen gjennom luft eller inntak av mat som har kommet i kontakt med dem. Vask alle råvarer grundig før du spiser den. Bytt ut husholdning kjemikalier med naturlige rengjøringsmidler, som en blanding av eddik, vann og sitronsaft.

Fast for en dag hver måned. Faste er en avstå fra mat for en periode av tid og forbruker bare vann, rister protein og saft. Fasting tillater kroppen å fjerne giftstoffer fra tarmen uten å legge mer av en arbeidsbelastning til organer.

Hint

  • Hvis du har kreft eller annen alvorlig sykdom, bør du oppsøke lege før du prøver en detox program.

Tegn og symptomer på mild til moderat Sleep Apnea

Søvnapné, også kjent som obstruktiv søvnapné, i sin mest typiske form er en vanlig, men alvorlig søvnforstyrrelse ofte preget av høyt, overdreven snorking forårsaket når en persons pust blir avbrutt mens du sover. Selv lett å diagnostisere basert på sentrale symptomer, søvnapné venstre ubehandlet kan føre til livstruende tilstander som hjerneslag, hypertensjon og hjertesvikt. Det er derfor det er viktig å kjenne symptomene og søke behandling ved første tegn.

Snorking

Selv om folk som snorker ikke alltid har søvnapné, er det grunn til bekymring hvis det holder deg eller den personen du deler en seng våken. Hvis du, mens snorking, slutter personen å puste i noen sekunder, han eller hun bør søke lege for potensialet for søvnapné og en riktig diagnose.

Irritert hals

Etter en natt med snorking, er det logisk at du kan våkne med en irritert hals. Det er derfor det er viktig at hvis du er uvitende om du snorke, å ta hensyn til noen morgen halsirritasjon. En sår, tørr hals kan være en indikasjon på søvnapné.

Søvnighet på dagtid

Det står til grunn at etter en natt med urolig søvn du ville være trøtt neste dag, men hvis du får en hel natt med søvn, og du er fortsatt sliten, kan det være en underliggende problem. Hvis du finner deg selv å falle i søvn på ugunstige tider - på jobben, mens du spiser, etc .-- kan det være på tide å søke legehjelp og få en diagnose.

Hodepine

Hodepine er et annet tegn på søvnapné, som vanligvis finnes i moderate til alvorlige tilfeller. Det er ikke å si at hvis du våkner med hodepine at du har søvnapné. Snarere, hvis du mistenker at du har søvnapné, kan hodepine være et bekreftende faktor. Mer vanlig i kvinner med søvnapné enn hos menn, kan hodepine være knyttet til lavere oksygenmetning nivåer, men dette er en ubekreftet teori basert på en American Academy of Sleep Medicine studien. Igjen, hvis du mistenker at du har søvnapné, og du viser symptomer, se en lege for en riktig diagnose.

Hvordan fortelle om Albuterol ikke er effektiv

Albuterol er et stoff som brukes til å behandle astma symptomer. Albuterol blir generelt gitt til astmapasienter i form av en inhalasjon behandling, enten ved en hånd-holdt av en aerosol eller forstøver (en elektrisk enhet som gjør den flytende medisin til en damp, som så blir inhalert). Du må følge instruksjonene når du administrerer albuterol for å avgjøre om det fungerer for deg. Hvis albuterol har blitt ineffektiv, la legen få vite. Det finnes mange andre alternativer for å hjelpe deg å holde astmaen under kontroll.

Bruksanvisning

En skjerm hvor ofte du våkner med en hoste. Å våkne med en hoste mer enn to netter per måned er et tegn på at albuterol ikke fungerer.

Spill inn hvor mange ganger du må bruke en redning inhalator. Din albuterol virker kanskje ikke hvis du bruker din redning inhalator mer enn to ganger per uke.

Overvåk pust for tungpustethet og vanskeligheter med å puste inn. Tungpustethet og har problemer med å puste mer enn to ganger i uken er en annen måte at kroppen din er å fortelle deg at albuterol ikke fungerer.

Kontakt legen din hvis du ikke er i stand til å gjøre dine vanlige daglige aktiviteter. Hvis dette skjer, vet du at albuterol har blitt ineffektiv.

Tips og advarsler

  • Bruke inhalator riktig er den eneste måten å sørge for at du får riktig dosering.
  • Hvis det er for vanskelig å puste når du trykker på beholderen, spør legen din for en diffuser (også kalt en spacer). Dette setter plass, i form av et rør, mellom beholderen og leppene dine og gjør at du kan trekke i medisin ved en lavere hastighet.
  • Husk å prime inhalatoren første gang du bruker den, eller hvis du ikke har brukt det i mer enn to uker.
  • Hvis du har et astmaanfall og albuterol ikke hjelper, søke profesjonell hjelp umiddelbart.

Alternativer til baktusprøver

Alternativer til baktusprøver


Du våkner med betente mandler og er ikke sikker på hvilken du gruer deg mer: kvalme hele dagen eller å ha lege rote og prod på halsen din. Hvis legen din ikke har mistanke om strep hals, kan du være fri for pensling. Men mens halsen kultur er vanligvis kalles en halsprøve, de andre to strep tester også innebære at lang trepinne. Den populære navnet i halsen kultur er på denne måten misvisende: Det finnes alternativer til halsen kultur, men ikke til swabbing.

Symptom Analyse

Symptom analyse er ikke et alternativ til å få halsen penslet, men det er første skritt legen din vil ta før du gir en diagnose. Hvis han utelukker strep hals, han kan bare bestille en ting --- at du går hjem og få sengeleie. De fysiske symptomene vil legen se etter er feber, forstørrede lymfeknuter, rødhet, hevelse, hvite striper av puss på mandlene eller røde flekker på taket av munnen. Fordi selv virus kan ha disse symptomene, vil ha en sår hals som ser ut som strep ikke at du får medisinen uten en test.

Rapid Antigen Test

I stedet for å utføre en hals kultur, kan legen din bestille en rask streptokokker antigen test (RSAT), som ikke krever en halsprøve. Den RSAT er raskere enn en hals kultur, som tar 24 til 48 timer for å behandle; hurtig antigen testing kan gi resultater i så lite som ett minutt. Hvis denne testen kommer opp positive, vil legen forskrive strep hals medisinering umiddelbart. Hvis det viser negativ, kan hun velge å bestille en hals kultur fordi RSATs gi et falskt negativt mellom 4 prosent og 39 prosent av tiden.

Rapid DNA Test

Den raske DNA-test er den nyeste av alle de tre strep hals diagnostiske tester. Som den raske antigen test, er raske DNA-testing tilgjengelig raskere enn en hals kultur, med resultater i mindre enn en dag. Og som halsen kultur, er det svært nøyaktig. Den raske DNA test tilbyr styrkene til de to andre strep diagnostikk og eliminerer sine svakheter. Rapid DNA-testing bruker også en halsprøve.

Blood Test

Hvis du har blitt behandlet for strep hals men symptomene vedvarer, eller hvis du har flere symptomer som dyp sårhet i halsen eller tretthet, kan legen din bestille en blodprøve for kyssesyke. Mono er en betennelse i milten som ofte ser ut som og føles som et alvorlig tilfelle av strep hals. Legen din vil ikke bestille en blodprøve i stedet for en hals kultur, hurtig antigen test eller rask DNA test, men som det ikke er en mulig måte for å teste strep.

Hva er årsakene til den Kink i nakken?

Nakke knekk kan være så smertefullt at de gjør du vil spy. Noen ganger nakke knekk oppstå på grunn av skader, men andre ganger er de et resultat av vår livsstil.

Body Positioning

Hvis du våkner med en kink i nakken, mener at din madrass kan være for myk eller at du sover i en vanskelig posisjon som er anstreng halsen. Feil kroppen posisjonering, enten det skjer under søvn eller mens du arbeider, kan resultere i en knekk nakken, ifølge Yogawiz.com (Se referanse 1).

Stress

Hvis du er under mye stress, kan dette faktisk føre til en knekk nakken. Når vi blir engstelige og anspente, ikke vår blodet ikke sirkulerer som det skal, og dette kan føre til smerter.

Gikt

Cervical (nakke) leddgikt kan forårsake smerte, stivhet og knekk i nakken, som kan en muskel belastning, ifølge Yogawiz.com. Hvis du plutselig rykket halsen, kan dette føre til at nakkemusklene til å stramme opp og føle en knute.

Spasmer

Noen ganger en person vil ha en muskelspasmer i hans eller hennes hals for en ukjent grunn, og dette kan resultere i en smertefull kink og stivhet. Prøv å bruke noen varme til spasming området og ta en ibuprofen hvis det ikke er kontraindisert av andre medisiner som du kan ta. Noen mennesker foretrekker å bruke en kald pakke til området eller sette noen form for aktuell salve på sår området.

Myofascial Pain Syndrome

Muskelsmerte syndrom kan føre til tilbakevendende muskelkramper som kan knute opp halsen og begrenser bevegeligheten i nakken. Ifølge Mayo Clinic, er myofascial smertesyndrom knyttet til nakkesmerter samt arm og ben smerter, hodepine, ryggsmerter, bekkensmerter og kjevesmerter. Dette syndromet oppstår når stramme muskelfibre dannes i musklene på grunn av overforbruk eller en skade. Disse områdene blir veldig følsom.

Når skal man oppsøke lege

The Mayo Clinic (se referanser 2) forteller at hvis nakkesmerter ikke løser seg selv i løpet av noen få dager, og du fremdeles ikke kan berøre haken til brystet, gjøre en avtale med legen din. Hvis, etter å ha opplevd nakke knekk og smerte, legger du merke til tap av følelse i armer og ben, kan dette tyde på en nevrologisk problem, og du trenger å søke behandling umiddelbart.
Hvis du opplever skarpe skyting smerter som følge av nakken knekk, kan dette bety at nervene er irriterte. Dette gjelder særlig hvis smerten sprer seg til skuldrene og ned armen og hånden.

Puter

Dr. Robert Kunkel av Cleveland Clinic (se Reference 3) anbefaler at folk ikke bruke puter når de sover. Han har observert at mange mennesker som opplever nakke knekk og smerte er mye bedre når de ikke bruker en pute.

Homeopatisk middel for Kryss

Falsk krupp er en infeksjon rundt stemmebåndene som er preget av en bjeffende hoste på grunn av betennelse og innsnevring rundt strupehodet. Falsk krupp forekommer oftest hos barn og spedbarn fra 3 måneder til 4 år. Falsk krupp er ikke en alvorlig tilstand, men kan våkne barna plutselig midt på natten og la dem gisper etter pusten. Milde tilfeller av falsk krupp kan behandles hjemme med homeopatisk behandling, men du bør se din lege, spesielt hvis barnet ditt har problemer med å puste eller kjører en temperatur over 103 grader F.

Aconitum

Aconitum brukes i begynnelsen av symptomene på falsk krupp. Barnet våkner vanligvis i natt med et høyt, tørr, bjeffende hoste. Hun kan også vises rastløs og huden vil føles varmt å ta på. Det er svært lite slimløsende på hosten, men det kan dukke opp med behandling av Aconitum. Dette krysset er vanligvis brakt videre av å bli utsatt for kulde, tørr vind. Behandlingen bør skje i et par dager for å unngå symptomer retur.

Spongia

Spongia gis hvis behandling av Aconitum ikke har fungert. Breathing er vanligvis arbeidet på dette stadiet av falsk krupp. En kontinuerlig barking hoste er vanligvis til stede med litt slimløsende. Det kan være lett slimløsende, men hosten har en tendens til å få strammere og tørrere som natten skrider frem. Symptomene er vanligvis mye verre før midnatt.

Brom

Brom brukes for behandling av krysset når barnet er inne i en dyp, hes stemme som induserer hoste. Det er vanligvis en fløyte lyden kommer fra strupehodet, og det er en god bit av slim ved hoste. Den tunge indikasjon på slim betyr vanligvis kvelning og økt manglende evne til å puste. Barnet kan virke sløv og ønsker å bli fraktet fra rom til rom i stedet for å prøve å gå.

Jod

Jod brukes i alle faser av falsk krupp. I begynnelsen kan jod forkorte angrep av falsk krupp eller kan gjøre slimet lettere å hoste opp. Jod brukes når barnet har mer tilstedeværelse av feber enn med brom. Jod kan gis i doser på tre dråper hvert 15. minutt før angrepene avta.

Kali Bichromicum

Kali bichromicum gis når barnet våkner med angrep av kvelende og kveles. Denne behandlingen fungerer som regel best når pusting er vanligvis anstrengt, mandlene er hovne og halsen er øm å ta på. Barnet har en slimløsende hoste og slim er trevlet og tøff og en dannelse av en tykk membran oppstår.

Anestesi After Effects

Når folk flest tenker på ettervirkningene fra anestesi, de vanligvis bare vurdere en type anestesi - narkose. Narkose brukes til å bidra til å sette pasientene å "sove" under medisinske prosedyrer. Bedøvet søvn er forskjellig fra normal søvn fordi det stopper hjernen fra å føle smerte og forming minner, og det skjer i respons til IV narkotika eller inhalert gasser. Dessverre, vil noen pasienter lider av effektene etter at de våkner.

Typer

De fire typer anestesi inkluderer lokale, bevisst sedasjon, regionalt og generelt. Lokal innebærer et lite område og kan være topisk eller injiseres. Det er vanligvis ikke etter effekt når området våkner, med unntak av mulig smerte fra prosedyren som forårsaket behovet for anestesi. Bevisst sedasjon er gjort for å holde en pasient våken, men ute av stand til å føle smerte. I de fleste tilfeller vil du ikke husker alt som skjedde, eller at du kan ha sagt. Regional anestesi numbs en stor del av kroppen din, men generelt kan du holde deg våken. Narkose setter deg til å sove.

After Effects

Etter effekter for bevisst sedasjon, regional anestesi og narkose er like, selv om de varierer i alvorlighetsgrad. De fleste etter effekter fra anestesi er mindre, inkludert oppkast, kvalme, hodepine, en "hangover", sår hals (hvis en pusterøret ble satt inn) og noen blåmerker på stedet av IV injeksjon. Allergiske reaksjoner er også mulig, og disse kan føre til hjerte-og lungeinfeksjoner eller problemer senere. Dine personlige risikofaktorer, inkludert din generelle helse, vil også spille en rolle i å bestemme hvordan du reagerer etter anestesi.

Waking Up

En vanlig bekymring er at du vil våkne opp i midten av et kirurgisk inngrep. Anestesi bevissthet, derimot, skjer bare i om lag 0,006 prosent av alle operasjoner, og de fleste av de pasienter som våkner opp har bare vage minner om hva de opplevde. De fleste føler ingen smerte, selv mens våken. Tilstanden er genetisk, skjønt, så hvis du har familiemedlemmer som har opplevd det, kan du også være i faresonen.

Komplikasjoner

Alle anestetika kan føre til komplikasjoner. Lokale anestesi kan føre til systemisk toksisitet dersom det brukes i høye doser, som kan påvirke kroppens funksjoner som pust og puls. Regional anestesi, hvis det injiseres for nær en nerve, kan forårsake permanent skade, inkludert svakhet, smerter og nummenhet. Dersom injeksjonsstedet er ryggraden, kan en hodepine være forårsaket av lekkende væske. Dette er en sjelden komplikasjon, og rammer bare 1 til 2 prosent av alle pasienter som får ryggmargs injeksjoner, og det er mulig å behandle. Generell anestesi kan føre til aspirasjon (innånding av væske eller et objekt inn i lungene), men hvis pasienten unngår å spise og drikke før prosedyren, er denne risikoen sterkt redusert.

Forebygging / løsning

For å bidra til å unngå lidelse fra After Effects, sørg for å diskutere helseproblemer, medisiner, allergier, sosiale vaner (drikking, røyking og bruk av narkotika) og eventuelle tidligere problemer du har hatt med anestesi med legen din. Pass på å følge instruksjonene du får for pre-op, inkludert å stoppe å spise og drikke en bestemt mengde timer før anestesi vil bli administrert. Hvis du spiser eller drikker en eller annen grunn i løpet av den blokkerte tid, informere legen din, som prosedyren kan ha for å bli forsinket eller flyttet.

Definisjon av Sleep Apnea

Søvnapné er en vanlig lidelse, og det kan være ganske skremmende å være vitne til en person som lider av det. En person med søvnapné tar pauser i pusten hans mens han sov. Det virker ofte som om personen slutter å puste - da øyeblikk senere, puster han det som virker som hans siste pust av liv. Mange som har denne tilstanden er ikke engang klar over det. Søvnapné er vanligvis en kronisk lidelse, men det er mulig å behandle.

Typer

Det finnes to typer søvnapné. Sentral søvnapné er den minst vanlige, og er i hovedsak styres av hjernen. I det sentrale søvnapné, området av hjernen som styrer pusting slutter å sende signaler, og at du avslutter puste i korte perioder av gangen. Snorking er ikke vanligvis følger sentral søvnapné. Det er ikke uvanlig for sentral søvnapné å arbeide hånd i hånd med den andre typen, obstruktiv søvnapné.

Med obstruktiv søvnapné, pust pause mens du er søvn. Dette pauser kan skje opptil 30 ganger i løpet av en time, med normal pusting starter igjen i tandem med et høyt snøft av snorke. Med obstruktiv søvnapné, kollapser luftveiene eller blir blokkert mens personen sover, forårsaker pause med å puste. Mange ganger, ikke en person som lider som er fra denne tilstanden ikke realisere pauser er enda skjer, og blir gjort oppmerksom på det ved en søvn partner.

Årsaker

Når en person er våken, hennes hals musklene arbeide for å holde sin luftveiene åpne slik at hun kan puste. Air er i stand til å flyte fra munnen i lungene hennes. Når hun sover, disse musklene slappe av, noe som i normale tilfeller påvirker ikke den sovende personen puster. Luftveiene i en person som lider av søvnapné kan bli blokkert eller smalere, bare på grunn av denne avslapping i hals musklene. Tungen eller mandlene kan være større enn luftrøret åpningen, forårsaker pustestopp på grunn av blokkeringen.

De fleste som lider av søvnapné er overvektige, noe som fører til en fortykkelse av luftrør. Dette gjør det vanskeligere for luftrøret for å forbli åpen. Selv formen på hodet og nakken kan føre til søvnapné. Dette betyr noen ganger at luftveiene inn i munn og svelg er mindre enn normalt, noe som utløser søvnapné. Alder kan også utløse denne tilstanden, fordi hjernen ikke lenger sender riktige signaler til musklene i halsen.

Når noen av de ovennevnte symptomene oppstår, er oksygen i kroppen din slippe til et farlig nivå, og hjernen din snaps til handling, utløser kroppen din til å våkne opp. Når dette skjer, musklene i luftveiene stramme, åpne luftrøret en gang igjen for å starte prosessen med å puste.

Hvem er i faresonen

Studier i USA anslår at mer enn 12 millioner voksne lider av denne tilstanden, og de fleste av disse menneskene er overvektig. Det er en tilstand som synes å påvirke menn mer enn kvinner, med én av 25 menn som lider av søvnapné. Denne tilstanden har en tendens til å bli mer vanlig som en person når midten alder.

Én av 50 kvinner er påvirket av tilstanden, med de fleste av dem er middelaldrende. Det er mer vanlig for kvinner å utvikle søvnapné når de når overgangsalderen og etter. Faktisk er det anslått at personer over 65 år å utvikle denne tilstanden med en hastighet på én av 10 personer.

Sammenlignet med kaukasiske, latinamerikanere, afroamerikanere og Stillehavsøyene utvikle denne tilstanden på et mye høyere rente. Det synes også at søvnapné kan være arvelig. Det er mer sannsynlig at du vil lide av søvnapné hvis familiemedlemmer også lider av tilstanden. Hvis luftveiene i nesen, halsen eller munnen er mindre enn normalt, sjansene for å utvikle søvnapné er større. Allergier er også kjent for å forårsake tilstanden. Barn kan utvikle søvnapné grunn av forstørret mandlene.

Symptomer

De vanligste tegn på tilstanden er pauser i pusting og høyt snorking eller gisper etter pusten når personen våkner. Det finnes andre tegn, though. En person som lider av søvnapné er vanligvis sliten i løpet av dagen, fordi hans søvn har vært avbrutt i løpet av natten. Siden søvnapné ser ut til å oppstå flere netter ut av hver uke, kan dette søvnighet på dagtid påvirker en persons evne til å fungere som han normalt ville.

Andre symptomer inkluderer å ha hodepine i morgen, våkner med en tørr hals, urinering i løpet av natten, har problemer med å konsentrere seg og stille irritabilitet eller depresjon. Søvnapné kan også føre til en person til å ha humørsvingninger, og dermed bringe på endringer i hennes personlighet på grunn av mangel på søvn.

Et barn som lider av søvnapné kan ha tegn på aggressivitet eller hyperaktivitet. Hans opptreden på skolen kan også bli påvirket. Han kan begynne å tisse i sengen, og du kan legge merke til at han ikke pusten ut av nesen hans, men i stedet ut av munnen hans.

Diagnose

Når diagnostisere søvnapné, vil legen din først ønsker å vite dine symptomer, så vel som din medisinske og slektshistorie. Han kan da anbefale at du går til en lege som er spesialist i søvnforstyrrelser. Du kan bli bedt om å holde en dagbok over søvnmønster i flere uker, og legg merke til hvordan du føler deg i løpet av dagen. Du vil også bli bedt om å registrere hvor mye du snorker og hvor høyt det er. Selvfølgelig trenger du et familiemedlem å merke disse symptomene for deg.

Under eksamen, vil din nese, svelg og munn bli undersøkt for å se etter større enn normalt vev som kan være årsaken til blokkeringen. Du kan også bli bedt om å gjennomgå en søvn analyse der din sove og pustemønster vil bli evaluert. Denne studien oppstår vanligvis på et søvnlaboratorium som er utviklet spesielt for denne type undersøkelser. Testingen vil evaluere hjerneaktiviteten, øyebevegelser, hjerte og pustefrekvens, nivåene av oksygen i blodet og mengden av luft som pustes inn og pustet ut. Du vil da få tilbud om et behandlingsforløp.

Behandling

Siden det ikke finnes medisiner på markedet for å behandle søvnapné, vil en lege foreslå andre former for behandling for å stoppe tilstanden og gjenopprette normal søvn. Noen av behandlingene inkluderer endringer i livsstil, det bruk av munnstykker og bruk av enheter for å hjelpe pusten din. Kirurgi er også et annet alternativ, men er en siste utvei.

I milde tilfeller kan du nesten trenger å gå ned i vekt, unngå alkohol eller sove medisiner, endre sovestilling eller slutte å røyke. Det finnes også spesielle munnstykker som er utformet for å tillate at luftveiene til å være åpen ved å justere plasseringen av tungen og underkjeven.

Kirurgi kan være siste utvei i behandling av søvnapné og gjenopprette skikkelig søvn. Operasjonen utvider luftveier og krymper eller stivner vevet i munnen. Denne type kirurgi kan vanligvis gjøres i legekontoret. Hvis overskudd av vev (slik som mandlene) må fjernes, vil dette må gjøres på et sykehus. Utvinningen fra disse prosedyrene tar vanligvis flere uker, med sårhet eller smerter i halsen er det verste resultatet.

Betraktninger

Søvnapné er en alvorlig tilstand som kan påvirke en persons hverdag. Det er viktig å ha den diagnostiseres og motta behandling så snart som mulig. Videreføring av denne tilstanden kan føre til alvorlige forhold, som for eksempel høyt blodtrykk, hjerneslag eller uregelmessig hjerterytme. Søvnapné på sitt verste kan også føre til hjertesvikt og død. Det er best å ta alle disse faktorene i betraktning når du arbeider med denne tilstanden, og for å snakke med helsepersonell om å behandle den så snart som mulig. Dealing med søvnapné kan føre til en sunnere og lykkeligere liv.

Haster blæreproblemer

Haster blæreproblemer


Hvis du har en haste problem med blæren, kan det være pinlig og irriterende. Du bør oppsøke lege for diagnose og behandling, fordi mange av de forholdene som forårsaker dette problemet er lett utbedret. Overaktiv blære er mer vanlig hos kvinner enn menn og ofte forekommer hos eldre voksne.

Symptomer

Symptomer på en overaktiv blære kan omfatte en plutselig og sterk trang til å urinere; ufrivillig lekkasje eller total vannlating om når du hoster, nyser eller ler; hyppig vannlating (åtte eller flere ganger i løpet av en dag); og våkner med behovet for å urinere to eller flere ganger i løpet av natten.

Årsaker

Årsaker til overaktiv blære kan skyldes økt urinproduksjon forårsaket av diabetes, nyreproblemer, for mye væske forbruk, urinveisinfeksjoner, forstørret prostata, overdreven bruk av koffein eller alkohol, betennelse i urinveiene, unormalt i blæren (blærestein eller svulster) og visse medisiner, for eksempel diuretika. Andre mulige årsaker inkluderer nerveskader, nevrologiske sykdommer (multippel sklerose, Parkinsons eller et slag) eller kreft i blære eller prostata.

Diagnose

Diagnosen stilles ved en fullstendig medisinsk historie og en grundig fysisk undersøkelse, inkludert magen og kjønnsorganene. En urinanalyse kan avgjøre om det er noe blod eller infeksjon, eller andre unormale tilstander. Ytterligere tester kan omfatte en nevrologisk undersøkelse (for å sjekke for sensoriske problemer), uroflometry (målinger av resturin og strømningshastighet), cystometry (trykk og flyt av urin), elektromyografi (samordning av nerveimpulser i blæren), video urodynamikk ( røntgen eller ultralyd) og cystoskopi (en tynn slange med et omfang satt inn i urinrøret for å se på blæren).

Behandling

Behandling kan omfatte redusert væske forbruk, økt fiber (forstoppelse er noen ganger årsaken), dobbel vannlating (urinering, deretter venter et par minutter og urinering på nytt for å tømme blæren), blæretrening (gradvis forsinke vannlating for å øke perioder), Kegel øvelser for å styrke bekkenbunnsmuskulaturen, planlagt bad turer, absorberende pads, opprettholde en sunn vekt og intermitterende kateterisering (gjøres hjemme for å tømme blæren). Medisiner kan omfatte Ditropan, Detrol, Sanctura, Enablex, Vesicare og Oxytrol, som er en hud patch.

Komplikasjoner

Overaktiv blære kan forstyrre din livskvalitet fordi behovet for å løpe til badet forstyrrer normale daglige aktiviteter. Som et resultat kan det føre til emosjonelle plager og depresjon. I noen tilfeller, hvis andre behandlinger ikke er effektive, kan det hende du trenger kirurgi for å rette opp problemet. I tilfelle av kreft, vil behandlinger variere avhengig av omfanget av sykdommen.