Digidexo.com

forstøvet saltvannsoppløsning

Hvordan kan et Jet Nebulizer arbeid?

Jet forstøvere virker ved å endre en væske til små partikler som er suspendert i en luft- eller gass-strøm. En typisk stråleforstøver benytter en luftfukter for å omdanne væsken til en damp som stiger opp gjennom et kapillarrør, og blir deretter projisert på en høy hastighet av en gass- eller luftstrøm. Jet nebulizers, også kalt pustemaskin, brukes til å behandle luftveissykdommer og lidelser.

Hvordan bruke

Jet forstøvere arbeide med saltoppløsning i forbindelse med et foreskrevne medisiner. I tilfeller når medisinen omfatter en saltoppløsning, blir ytterligere løsning er ikke nødvendig. Jet nebulizers bør brukes som følger:

1) Vask hendene før håndtering av jet forstøver, saltvannsoppløsning og medisinering.
2) Påfør den foreskrevne mengde av medikament inn i stråleforstøverkoppen med saltvannsløsning, hvis den ikke allerede er lagt inn i medisinen.
3) Fest slangen til luft-porten på jet forstøveren kompressor, og legg masken på plass over munn og nese.
4) Slå kompressoren på å sørge for at forstøver fungerer som det skal, og holde den i oppreist stilling mens i bruk for å hindre søl av medisinen.
5) Pust gjennom munnen i cirka fem sekunder, holder på medisiner i ca 10 sekunder før du puster ut.

Medisinsk bruk

Leger behandler luftveislidelser som astma og emfysem med jet nebulizers. Reseptpliktige medisiner, for eksempel albuterol, blir levert gjennom tåken inn i en rørlignende munnstykket eller ansiktsmasken for å målrette medikamenter til lungene, noe som minimerer dens bivirkninger og ansporer virkningen av medisinen. Noen pasienter kan utvikle en gjær infeksjon i munnen hvis de tar et kortikosteroid gjennom en jet forstøver. Det anbefales at de pasientene skylle munnen for å minimere forekomsten av gjær infeksjoner.

Medisiner administrert

En rekke medikamenter kan bli administrert gjennom en stråleforstøver, inkludert: anestesi, slik som eter og nitrogenoksid; anti-astmatikere som albuterol, budesonid, adrenalin, og nitrogenoksid; anti-hypertensive medisiner inkludert amylnitritt; aromatisk ammoniakk, insulin, nikotin og natriumklorid.

Effektivisering

Ganske ofte en betydelig del av den aerosol som genereres av en jet-nebulisator kan gå tapt under bruk. Ved å anvende et "feedback røret ', rømmer aerosol kan gjenfanges deretter ledet tilbake inn i forstøveren for å sikre riktig dosering for pasienten. Denne teknikken er fortsatt under utvikling og videre forskning er nødvendig.

Spedbarn dosering

Ved behandling av kronisk lungesykdom, foretrekker noen leger bruker en dosemåleinhalerer til en jet forstøver, særlig ved behandling av premature barn. Studier indikerte en bedre oppbevaring og levering av medisiner med dosemåleinhalerer, muligens på grunn av potensialet for tåke tapet funnet i nebulizers.

Velge en forstøver

Den viktigste faktoren i pasientenes opprettholde et behandlingsregime ved hjelp nebulizers er tiden det tar for enheten for å lage forstøvet tåke. I en studie som sammenlignet sidestrøms og Pari LC Plus nebulizers til Sidestream Turbo, Sidestream Turbo viste raskere forstøving tid med ingen signifikant endring i dosering levering.

Virkningene av en isotonisk Saline Nebulizer

Virkningene av en isotonisk Saline Nebulizer


Den isotonisk saltvann forstøver Enheten skrur seg 0,9 prosent natriumklorid i en tåke for innånding. Det er ofte brukt av både pasienter og helsepersonell til å behandle luftveissykdom. Selv om tradisjonelt sett på som en placebo, kan forstøvet isotonisk saltvann være gunstig hos pasienter med en luftveissykdom. Andre studier har vist at den har ergogenic bruksområder i tillegg.

Oppspytt

Bruken av forstøvet isotonisk saltløsning kan anvendes for å forbedre oppspytt, slimete eller fjerning, fra bronkiolene. Tidsskriftet "BMC Pulmonary Medicine" rapporterte i 2004 at 65 prosent av pasientene nytte av saltvann alene sammenlignet med bare 5 prosent av kontrollene. I tillegg rapporterte isotonisk saltvann gruppen bedre subjektiv puste score. Dette var på grunn av mindre mengde slim blokkerer luftveiene. Hvis sputum er nødvendig for å teste for respiratorisk patologi, blir deretter forstøvet saltoppløsning anbefales for å løsne og fjerning.

Fukting

Isotonisk forstøvet saltoppløsning kan brukes for å fukte luftrom. Hvis en pasient er å ha redusert oksygeninntak på grunn av sykdom, og legger bare tørr luft kan irritere slimhinnen i lungene. Ved hjelp av en liten mengde av forstøvet saltoppløsning kan lette prosessen ved å redusere skade på flimmerhårene, som er "små" kostene som beveger partiklene gjennom slimhinner.

Vokalisering

Opprettholde en jevn uhindret luftveier er viktig for pasienter, men det har også fritids bruksområder. Den "Journal of Speech, språk og hørsel Forskning" i forhold vannforstøvet sopransangere til en saltvann-forstøvet gruppe. Saltvann gruppen utstilt bedre vokal innsats enn vann alene.

Hvordan forstå Dialyse Readings på maskinen

Hvordan forstå Dialyse Readings på maskinen


Personer som lider av terminal nyresykdom må få dialyse på rutinemessig basis for å erstatte funksjonen av sine nonworking nyrer. En dialysemaskinen er et leveringssystem for fluidene og kunstig nyre som bidrar til å rense pasientens blod og fjerne overflødig væske fra kroppen. Disse maskinene er beregnet for bruk av kvalifisert personell. Ved første øyekast kan dialysemaskiner synes skremmende på grunn av alle målingene, skjermer og knapper. Imidlertid nærmer driften av maskinen på en systematisk måte gjør det mye enklere for layperson å forstå.

Hvordan forstå Dialyse Readings på maskinen

Hvordan forstå Dialyse Readings på maskinen

Finn blodstrømningshastighet (BFR) utstilt i nærheten av spinnende blodpumpe. Den BFR representerer den hastighet som pasientens blod er i bevegelse gjennom dialyserøret. Tallet som vises er vanligvis ligger mellom 250 og 500 milliliter (ml) per minutt (min).

Finn arterielle og venøse vaskulære tilgangs press på kontrollpanelet. Dette presset er som regel vist ovenfor en trykk skala i enheter av millimeter kvikksølv (mmHg). Den arterielle trykket er negativt, eller vakuumtypen trykk som representerer mengden av kraft som kreves for å fjerne pasientens blod fra kroppen. Det venøse trykk er den kraft som utøves av blodpumpe ved retur blodet til pasienten.

Finn de følgende ultrafiltrering (UF) kontroller: UF mål, UF tid, UF rente, og UF fjernet. UF mål er den totale mengde av væske i ml som skal fjernes fra pasienten under dialysebehandling. UF Tiden er den tid i løpet av hvilken fluidet vil bli trukket ut av pasienten. UF hastigheten er hastigheten ved hvilken fluidet vil bli trukket fra pasienten, representert i ml per time (h). UF fjernet er mengden av væske i ml som har blitt fjernet fra pasienten hittil i behandlingen.

Finn dialyse flyt display på kontrollpanelet. Dialysatet strømmen er frekvensen i ml / min som dialysatet (dialysevæske) beveger seg gjennom dialysatoren (kunstig nyre). Dialysatet strømningshastighet kan stilles hvor som helst mellom 300 og 1000 ml / min.

Finn temperaturavlesningen på kontrollpanelet. Dette er temperaturen i dialysatet i grader Celsius. Normalt dialysatet temperaturen er satt ved omtrent 37 grader Celsius.

Finn den gjenværende tiden i dialyse (RTD) på kontrollpanelet. Tiden som vises er lik mengden av den tiden pasienten har forlatt i dialysebehandling.

Finn den transmembrane trykket (TMP) og vitale tegn avlesninger på kontrollpanelet. TMP er en måling av trykkforskjellen mellom trykket av blod og dialysat-kammer inne i dialysatoren. Skjermene blodtrykk og hjertefrekvens gi informasjon om pasientens vitale tegn i hele varigheten av behandlingen.

Hint

 • Lavt blodtrykksavlesninger kan tyde på at for mye væske er blitt fjernet fra pasienten for raskt. En trenet operatør av maskinen kan bestemme at pasienten trenger å motta erstatning væske.
 • Høye arterielle trykk vanligvis bety at det er et problem med blodstrømmen fra pasientens blodtilgang, eller det er en kink i blodet slangen mellom pasient og blodpumpen.
 • Høye TMP-avlesninger kan indikere at blodlevring er tilstede i dialysatoren. Spyling av dialysatoren med saltvannsoppløsning kan redusere TMP til et normalt område.
 • Katetre typisk har lavere blodstrømningsrater enn andre typer blod aksesser.
 • Alle elementene som diskuteres i denne artikkelen er resepter laget av nefrolog (nyre lege), ment å bli utført av kvalifisert helsepersonell. Derfor bør gjøres noen endringer til disse reseptbelagte enheter med mindre under oppsyn av en utdannet medisinsk faglig.

Albuterol forstøver behandlinger for lungebetennelse

Albuterol forstøver behandlinger for lungebetennelse


The American Association definerer Lung lungebetennelse som "en felles lungeinfeksjon forårsaket av bakterier, virus eller sopp." Lungebetennelse kan også beskrives som en inflammasjon i lungene, spesielt hvis væsken eller et annet materiale trer dem. Leger diagnostisere lungebetennelse ved å lytte til lungene og ved å utføre en kiste X-ray. Noen ganger lungebetennelse kan behandles hjemme, mens andre ganger det krever sykehusinnleggelse.

Albuterol forstøver behandlinger

Albuterol er et legemiddel klassifisert som en bronkodilatator. Det er er en klar væske medisiner som åpner opp luftveiene i lungene. Den forstøver er den maskin som brukes til å administrere behandling; det viser den flytende medisin til en damp som skal inhaleres inn i lungene. Denne prosessen er vanligvis referert til som å motta en puste behandling.

Albuterol Sulfate Nebulizer Solution

Navnet albuterol er en forkortelse for Albuterol sulfat forstøveren løsning. Det kommer vanligvis i engangsdoser og holdes i små plastbeholdere med skrulokk. Etter å ha plassert albuterol i den aktuelle del av forstøveren, må plastbeholder og hetten må kasseres. Maskinen er slått på og tåken som kommer ut av en maske eller et annet apparat som dekker pasientens munn og nese. Pasienten skal vanligvis puste normalt. Noen ganger kan terapeuten administrere behandlingen be pasienten om å puste dypt hver to eller tre minutter. Dette bidrar til de små medisinpartiklene får så dypt inn i lungevevet som mulig. Hver behandling varer i ca 15 minutter.

Lungebetennelse Risiko og symptomer

Den svært unge og eldre er mest utsatt for lungebetennelse, så barn under 2 år og personer over 65 må være den mest forsiktig. En lungebetennelse vaksine er tilgjengelig, ettersom det er lettere å forhindre sykdommen enn behandle det. Folk er mest sannsynlig å utvikle lungebetennelse etter en forkjølelse eller influensa, når immunforsvaret motstanden er lav. Symptomer på lungebetennelse variere, men vanligvis til stede som hoste, feber, kortpustethet eller rask pust, frysninger, kvalme, oppkast eller diaré.

Effektivitet av Albuterol for lungebetennelse

Dersom lungebetennelse ikke er forårsaket av et virus, kan det behandles med antibiotika. Leger kan også be deg om å ta i så mange medier som mulig, og for å få ekstra hvile. Det er uenighet om hvorvidt albuterol forstøver behandlinger er effektive i behandling av lungebetennelse. Ifølge opplysninger fra WebMD, er Albuterol behandlinger anbefales ikke for lungebetennelse. Det er annen informasjon som tyder albuterol forstøver behandlinger ikke spesifikt kjempe lungebetennelse, men kan hjelpe med symptomer, som pustevansker.

Bivirkninger av Albuterol

Når din medisinske historie har vært diskutert med helsepersonell, er albuterol antatt å være en trygg medisinering. Likevel er det bivirkninger. Noen brukere av Albuterol opplever en økning i hjertefrekvens eller blodtrykk, skjelving, nervøsitet, hodepine, svetting og diaré. De fleste av disse symptomene er normalt og kan behandles hjemme, men spørsmål om dem bør rettes til en medisinsk faglig.

Hjem Løsning for rennende nese og nysing

Nysing forårsaker rennende neser og dette kan være et resultat av allergener, en sykdom som en forkjølelse eller influensa, eller kroppens måte å fjerne irritanter som støv eller pollen. Noen ganger kan det bli en plage hvis du er i offentlig eller hvis du har en Nysing plass. Det kan også gjøre din nese passasjer hoven, gnaget (fra å bruke vev) eller sår, selv muligens forårsake neseblod.

Bruk Nettle å lindre

Mange folk ikke innser fordelene med urten brennesle. Det er bevist å lette nasal passasje betennelse, lunger og kløende følelser i nesen. Det er alle disse tingene som fører til nysing, som igjen fører til rennende neser. Det er mange måter å ta brennesle og det vanligvis fungerer nesten umiddelbart. Du kan opprette en brennesle te ved å koke brennesle i vann, deretter fjerne den. Det er lettere å ta nesle kosttilskudd, selv om (som finnes på helsekostbutikker). Når nesen begynner å klø, eller du begynner å nyse, ta nesle å berolige den.

Endre din diett

Det er naturlige elementer du kan innlemme i kostholdet ditt som vil bidra til å redusere nysing eller rennende nese. Disse elementene bidrar til å redusere mengden av histamin som kroppen utgivelser, som er hva som forårsaker rennende nese og nysing. En av disse tingene er appelsinjuice eller annen sitrus juice som grapefruktjuice, siden det inneholder mye vitamin C (vitamin C bidrar til å redusere histaminer). Også, spise store mengder av grønnsaker kan bidra til å redusere mengden av histaminer frigjør kroppen din fordi de er rike på bioflavonoider. Prøv å spise ting som dampet brokkoli, spinat, paprika eller gulrøtter.

Bruk Salt Solution In Your Nose

Saltvannsoppløsning har vært brukt i flere tiår for å lindre rennende nese symptomer som har å gjøre med sykdom eller allergier. Det kan være ubehagelig i starten, men vil virkelig hjelpe deg fordi det kan fjerne allergener, tørke ut sekreter og ganske mye skylle ut neseborene. Du kan lage en hjemme ved å løse 1/2 ts salt i en 8-unse glass filtrert varmt vann. Bruk et øye eller nese dropper og dyppe den i løsningen etter alt saltet er oppløst. Suge den opp i dropper, bøye hodet bakover og sett dropper slutt litt inn i ett av neseborene. Som presse ned på dropper, inhalerer litt gjennom nesen. Gjør dette i hvert nesebor minst to ganger, og deretter blåse ut vannaktig utflod etterpå så det ikke kjører i magen.

Løsninger for Wound Cleansing

Du prøvde å være forsiktig med å kutte opp som kylling til middag. Du bare ønsket å klippe av overflødig fett og kniven glapp. Den første reaksjonen kan være å vaske såret med kaldt vann. Det finnes andre løsninger som du kan bruke for å vaske et sår --- løsninger som er trygge og vil hjelpe i å hjelpe såret til å gro raskere.

Saline Solution

Smith & Nephew Health Division, en medisinsk forsyning selskap som produserer sår rensemidler, anbefaler du rense såret og huden rundt med en saltoppløsning for å fjerne eventuelle rester og fremmedlegemer som kan være til stede. Leaving rusk og andre fremmedlegemer i såret kan forårsake en infeksjon å utvikle.

Hvis du bruker en over-the-counter saltvannsoppløsning, sørg for at du lukker lokket på løsningen etter hver bruk. Leaving lokket av eller åpne kan føre til forurensning av saltløsning. Dessuten kan en saltvannsoppløsning ikke rense et sår som har dødt vev i det eller er ekstremt skitten. Oppsøk akutt hjelp for ekstremt skitne eller nekrotiske sår.

Kommersielle Wound Renset

Kommersielle sår rensemidler eller over-the-counter rensemidler inneholder stoffer som bidrar til å løfte ut bakterier og skitt fra såret. Disse produktene kan brukes direkte på såret og inneholder ingredienser som vil hjelpe til å helbrede såret. Noen kommersielle såret rengjøringsmidler kommer i en sprayflaske for enkel applikasjon. Kommersielle såret renset er tilgjengelig direkte fra medisinsk forsyning produsenter, medisinske distributører og på nettet.

Jod

Jod er en anti-mikrobiell rengjøringsmiddel som er effektive mot en rekke forskjellige patogener, inklusive Staphylococcus aureus. Cleanser er tilgjengelig på stoff butikker, butikker og de fleste dagligvarebutikker. Stoffet vil farge huden din, men det er lett å vaske av med vann fra springen og en mild såpe.

Hydrogenperoksid

Hydrogen peroksyd kan benyttes for å rense sår. Hell oppløsningen direkte inn i såret. Hvis du har saltvannsoppløsning på hånden, skyll såret med saltvann etter bruk av hydrogenperoksid. Hvis ingen saltvannsoppløsning er tilgjengelig, skyll hydrogen peroxide fra såret med vann fra springen. Hydrogenperoksid er ineffektive til å drepe bakterier, og det bør ikke brukes på sår med sinus traktater, som er muterte eller syke celler fører fra innenfor dine bein eller andre strukturer i huden din overflaten.

Tap Water

Hvis ingen andre sår-rensing løsningen er tilgjengelig, kan du bruke vann fra springen. Pass på at vann fra springen er egnet for drikking. Ikke bruk vann som er forurenset med skitt, rusk eller er udrikkelig. Kjør kranen i 15 sekunder før du vaske såret. Du kan også koke vann fra springen, la den avkjøles og bruke den til å rense ut såret.

Konsultere legen din

Hvis du er usikker på hvilken løsning du skal bruke, ta kontakt med legen din, et medisinsk senter eller sykehus.

Hvordan lage en saltløsning

Hvordan lage en saltløsning


Saltoppløsning er enkel blanding av natriumklorid og vann. Saltløsninger har mange hjemme bruksområder; inkludert vanning av nesegangene for personer med kronisk tett nese, allergier eller dryppende nese. Bufring en saltoppløsning hjelper løsningen å opprettholde en konstant pH-nivå og forbedrer slimfjerning, når de anvendes for nasal vanning. For renhet og beste lagrings resultater, destillert vann og naturlig, eller organisk, bør havsalt brukes når du gjør din egen saltvannsoppløsning.

Bruksanvisning

•  Legg en-halvliter vann i pannen og bringe vannet til å koke. Så snart vannet begynner å koke, ta kjelen av varmen.

Legg en-ts. salt til kjelen og rør med vannet med skjeen, inntil saltet er oppløst. Legg en 1/2-ts. natron til saltoppløsning og rør, inntil soda er oppløst.

Dekk pannen og la løsningen avkjøles. Hell den avkjølte løsning ned i glasset og forsegle krukke med lokk.

Hvordan Skyll bihulene med en saltoppløsning

Hvordan Skyll bihulene med en saltoppløsning


Bihulene er hulrom bak øynene og nesen. Ifølge Healing Daily.com, sinsus problemer er "No. 1 grunn folk se en lege." Spyling bihulene kan bidra til å lindre symptomene på sinus-relaterte sykdommer og plager. Bruk en neti pott fylt med saltløsning for å skylle og smøre bihulene, mens skylle bort eventuelt rusk, slim eller allergener. Gjør saltvann med husholdning ingredienser.

Bruksanvisning

Bland salt og varmt vann sammen i skålen. Rør om for å oppløse saltet helt.

Hell saltvann inn i neti potten.

Stå over en vask og plasser tuten av neti potten inn i høyre nesebor. Bøy hodet mot venstre slik at vannet renner inn i nesen.

Pust gjennom munnen som vannet går gjennom nesen. Det vil løpe fra høyre nesebor, gjennom bihulene, ut gjennom venstre nesebor.

Hell halvparten av saltvann gjennom høyre nesebor. Fjern neti potten. Du må kanskje forsiktig blåse nesen for å fjerne eventuelle rester av væske.

6. Gjenta spyl på venstre nesebor.

Tips og advarsler

 • Bruke fersk saltvannsoppløsning hver gang din flush bihulene. Kjøp neti potter på et apotek.

Hvordan lage en saltoppløsning

Saltvannsoppløsning kan brukes til å rense kontaktlinser, tømme ut din nasal passage, eller til og med rense et sår. Dette er en praktisk væske for å ha rundt. Saltvannsoppløsning er lett å lage, og ikke minst billig. Les videre for å lære hvordan å lage en saltoppløsning.

Bruksanvisning

•  Hell de åtte gram destillert vann i potten. Plasser den på ovnen og sett den til middels varme. La den sitte på varme til den nesten når kokepunktet. Når du ser bobler på bunnen, kan du ta den av varmen.

Tilsett salt og bakepulver og rør til det er helt oppløst. Det tar bare et minutt å fullføre. Sluttproduktet vil ha en uklar farge.

Ta trakten og hell sakte saltvann inn i beholderen. La løsningen avkjøles til romtemperatur før du bruker den. Det er best når det brukes innen seks måneder for å gjøre det. Oppbevares i romtemperatur.

Tips og advarsler

 • Hvis du bruker dette som kontaktlinse renere, er det viktig å sørge for at alt er helt sterilt. En ikke-sterilt produkt kan føre til blindhet.

Hvordan lage løsning for en Neti Pot

Hvordan lage løsning for en Neti Pot


Neti potten stammer fra ayurvedisk / yoga tradisjon som en måte å rense urenheter fra kroppen. En smal keramisk bolle med tut mye som en tekanne, har dette enkle enheten vunnet popularitet blant mange lider av tette bihuler. Ved hjelp av en enkel saltvannsoppløsning, kan du skylle ut slim og bakterier i nesehulen til å gi lindring og hindre smitte. Lage din egen løsning er enkel og anbefalt av leger som tyder neti potten til sine pasienter.

Bruksanvisning

•  Forbered 8 oz. av renset lunkent vann. Hvis du ikke har et vannfilter, bringe vann til en byll deretter avkjøl.

Oppløs 1/8 teskje salt i vannet.

Hell løsningen i neti potten og følg instruksjonene for bruk.

Tips og advarsler

 • Den anbefalte mengden salt per 8 oz. vann kan variere. En åttendedel ts. kan være riktig for deg, men en mer konsentrert løsning kan være bedre for noen. For eksempel antyder Web MD opp til en 1/2 teskje per 1 kopp vann. Det ville være best å starte med en mindre mengde salt, og deretter øke mengden om nødvendig.
 • Mens neti potten er en flott måte å lette lunger, hvis du er syk eller har alvorlige sinus problemer er det best å oppsøke lege eller en øre, nese og hals spesialist.

Albuterol Forstøvede Behandlinger

Albuterol er et medikament som brukes til å behandle bronkial spasmer. Det er tatt på sykehuset eller hjemme ved hjelp av en forstøver for å slå den flytende medisinen i en tåke enn inhaleres ned i lungene. Albuterol kan også tas oralt som en tablett eller flytende. Den er også tilgjengelig som en inhalator. Forstøvede Albuterol behandlinger er ofte referert til som puste behandlinger. Merkenavn for innånding Albuterol er Ventolin og Proventil.

Handlinger

Albuterol arbeider for å redusere bronkial spasmer ved å slappe av glatt muskulatur i bronkiene og forårsaker bronkodilatasjonen. Bronkodilatering er når bronkiene utvide seg og tillate luften å strømme fritt inn og ut av lungene. Bronkodilatasjonen reduserer tungpustethet siden wheezes oppstå når bronkiene er innsnevret. Albuterol som leveres direkte inn i lungene ved en forstøver virker raskere i kroppen enn albuterol som blir tatt oralt. Ifølge drugs.com, er utbruddet for innånding Albuterol løpet av fem minutter i motsetning til tretti minutter for albuterol tatt muntlig. Forstøvet albuterol kan tas for å reversere bronchospams og for å hindre dem fra å inntreffe.

Utstyr

Når du er på sykehuset, kan en luftveiene terapeut eller sykepleier gi Albuterol behandlinger. Hvis legen forsk Albuterol behandlinger for hjemmebruk, vil du trenge en forstøver og rør slik at du kan selv administrere behandlinger. Din forsikring kan dekke kostnadene for forstøveren og disponibel slange og munnstykke. Du bør rengjøre engangsutstyr riktig slik det vil vare før det er på tide å bytte den. Rengjøringsutstyr vil hindre vekst av bakterier og bidra til å forhindre smitte. På et minimum, bør du skylle forstøveren kopp og munnstykket etter bruk og vaske den med varmt såpevann en gang hver dag. The Ohio State Medical Center anbefaler at du suge munnstykket og forstøverbeger i én del hvit eddik blandet med tre deler vann. Bløtdeler til 30 minutter, tre dager hver uke.

Side Effects

Det er potensial for skadelige bivirkninger til å oppstå hvis doseringsanvisningene ikke er fulgt nøye. Albuterol kan føre til hjerte-og sentralnervesystemet som rask puls, uregelmessig hjerterytme, høyt blodtrykk, angina, nervøsitet, rastløshet, svimmelhet, hodepine og søvnløshet. I tillegg kan albuterol forårsake kvalme, halsbrann, rødme, svette, diaré og tap av matlyst. Det kan også forårsake uønskede luftveissymptomer som hoste, piping i brystet og kortpustethet.

Hjemmelaget saltløsninger for en Neti Pot

Hjemmelaget saltløsninger for en Neti Pot


En neti potten er en liten beholder, vanligvis keramisk, glass eller metall, med en rund tut formet for å passe til den menneskelige neseboret. Folk bruker neti potter å skylle nesehulene med saltvann som en behandling for nesetetthet, forkjølelse og bihuleproblemer. Apotek selger over-the-counter saltvann forberedelsene til neti potter, men nettstedet til den verdenskjente Mayo Clinic sier at du kan lage din egen neti potten løsning thatâ € ™ s like effektive som de du kan kjøpe på apoteket.

Saline Solution

The Mayo Clinica € ™ s oppskrift på en hjemmelaget saltvannsoppløsning for neti potter krever oppløsning 1/8 ts. av vanlig (ikke-iodized) bordsalt i 8 oz. (1 kopp) destillert eller renset vann på flaske. Den saltoppløsningen bør være lunken, ikke varm eller kald. Du kan bruke vann fra springen hvis du først koke det å drive ut kjemikalier og urenheter, og deretter la den avkjøles til romtemperatur.

Saline Solution Plus Baking Soda

En annen hjemmelaget neti pot oppskrift, fra National Jewish Health nettsted kaller for å legge en halv teskje av ikke-iodized bordsalt pluss 1/4 ts natron til åtte gram av renset vann. Den natron er ment å sikre riktig Ph balanse og hjelpe den rensende effekt.

Bulk Antall

Du kan også gjøre neti potten løsning av Quart, ifølge Family Practice Notebook nettside. Dette sparer deg fra å måtte gjøre opp løsningen for hver behandling. Løs opp 2 eller 3 ts. av vanlig ikke-jodinneholdende salt og 1 ts. natron i en qt. flaskevann eller kokt vann fra springen. Hvis du lider av tørr nese, kan du tilsett 1 ss. maissirup til blandingen. Hvis blandingen er for sterk, redusere saltet ved 1 ts. Holde nedkjølt. Hell ut og varm 8 oz. av oppløsningen for hver behandling. Kast ubrukt bulk løsning etter en uke.

Neti Bruk

Ved hjelp av en neti potten er enkel, sier Mayo Clinic nettsiden. Fyll neti potten med lunkent saltvann, tilt hodet til den ene siden over en vask og legg neti potten tuten i øvre neseboret. Mens du puster gjennom munnen, sakte helle løsningen inn i neseboret. Det vil strømme gjennom nesehulen og ut den nedre neseboret. Deretter bøye hodet i den andre retningen og gjenta på den andre siden. Hvis det gjøres riktig, vil det ikke være noe ubehag. Gjenta behandlingen ved behov.

Hvordan ta vare på kirurgi Wounds

Hvordan ta vare på kirurgi Wounds


Ta vare på kirurgi sår kan være en smertefull og potensielt stressende jobb, men det er en veldig viktig en. Ta skikkelig vare på en operasjon sår kan forebygge smitte og vil tillate såret til å gro raskere og med mindre smerter. Nøkkelen til dette er å følge instruksjonene legen din gir deg, og stille spørsmål om noe du ikke forstår.

Bruksanvisning

•  Vask hendene grundig med såpe og vann, spesielt under neglene. Tørk dem med et rent håndkle.

løsne tapen forsiktig på den gamle dressing, og ta det sakte og forsiktig.

Sett den gamle dressing i en plastpose, og vask igjen hendene grundig med såpe og vann.

Sett saltvannsoppløsning på en kompress og rense såret forsiktig. Prøv å fjerne eventuelle utslipp fra såret uten å forårsake noen skade på vevet.

Hvis du må vaske ut selve såret, fylle en sprøyte med såpevann og spray det inn i såret for å rense ut eventuelle utslipp. Ikke skad såret vev. Forsiktig tørke såret med en tørr klut. Etter at du er ferdig med å rense såret, vask hendene grundig.

6. Påfør en ny, ren bandasje på samme måte som legen eller sykepleieren har vist deg. Vask hendene igjen når du er ferdig.

Tips og advarsler

 • All informasjon om omsorg for din såret bør forklares med din lege eller sykepleier.
 • Noen sår krever spesielle typer bandasjer. Alltid være klar om hvordan å ta vare på dine spesifikke såret.
 • Hvis såret endres på en måte som du ikke vet hvordan de skal forholde seg til, ringe legen din umiddelbart.
 • Hvis du får feber, ringe legen din umiddelbart.

Merkelig neseskillevegg behandlingstilbud

Ifølge Mayo Clinic, utvikler du en merkelig septum når den tynne veggen inne nesen, kjent som nasal septum, er forskjøvet til den ene siden. Du kan være født med en avveket septum, men mesteparten av tiden en avveket septum er på grunn av en skade. Ved å følge legens anbefalinger om medisiner og behandling, sammen med egenomsorg hjemme, kan du redusere symptomer på en merkelig septum.

Symptomer

En merkelig nasal septum kan forårsake obstruksjon i ett eller begge neseborene, og du vil ha problemer med å puste, samt postnasal drypp på baksiden av halsen.

Nesen kan føles tørr, noe som kan resultere i en neseblødning.

Blokkerte slim kan forårsake en bihulebetennelse, med smerter i ansiktet og hodepine.

Septoplasty / Rhinoplasty

Hvis luftveiene er fortsatt hindret, er kronisk betent eller du lider av hyppige neseblod nesen din, kan det hende du trenger kirurgi for å korrigere avveket nasal septum.

Under operasjonen, pinnen kirurgen nasal septum i midten av nesen.

Under septoplasty, kan kirurgen også utføre en neseplastikk, som endrer størrelsen eller formen på nesen ved å justere bein og brusk.

Etter operasjonen, mange pasienter ikke lenger har problemer med luftveisobstruksjon eller neseblod, men hvis allergi er årsaken til nesebetennelse, vil kirurgi ikke løse dine allergier.

Medisiner

Legen din kan forskrive en decongestant, som vil bidra til å holde luftveiene åpne og avlaste en fylt opp nesen. Slimhinneavsvellende midler kommer i pilleform eller som nesespray.

Følg legens instruksjoner om bruk av nesespray, som du kan utvikle en avhengighet, og hvis du prøver å slutte å bruke dem, kan symptomene forverres.

Antihistaminer kan avlaste en rennende nese, noe som er spesielt viktig å avvek nasal septum lider, fordi hvis slim blokker allerede smalere nese passasjer, kan du lider av en sinus hodepine, eller postnasal drypp.

Nasal strimler kan kjøpes på et apotek. Disse bandasje-lignende strimler inneholde små plast kilder, som du plasserer over neseryggen. Mens nese strimler ikke vil ha en effekt på din merkelig nasal septum, vil de hjelpe neseborene for å åpne bredere, slik at du kan puste lettere.

Neseskylling

Neseskylling bidrar til å vaske ut fangede partikler fra nesen, og bidrar til å holde slimhinnen i nesen fuktig.

Du kan bruke en kommersiell saltvannsoppløsning, eller blande din egen løsning hjemme. Å blande en saltoppløsning som har et saltinnhold lik kroppsvæsker, bruker 1/4 ts. salt, 8 oz. varmt vann, og ¼ ts. natron.

En neti potten ser ut som en tekanne, men har en konisk spiss på slutten av tuten, som du kan fylle med vann og før i nesen, eller du kan bruke en sprøyte.

Instruksjoner Nasal Vanning

Stå over vasken med hodet senket, for å hindre at vann drypper på deg eller gulvet.

Slå halsen til den ene siden, slik at neseboret på den siden er nede.

Hell løsningen fra beholderen inn i neseboret som er forhøyet. Løsningen vil strømme ut av den nedre neseboret, og inn i vasken.

Puss nesen forsiktig for å fjerne eventuell fuktighet, enn å gjenta med det andre neseboret.

Hvordan lage Saline Solution for en Nebulizer

Hvordan lage Saline Solution for en Nebulizer


En forstøver er en anordning som brukes av pasienter med cystisk fibrose. Cystisk fibrose er en medfødt sykdom som forårsaker slim buildup i lungene. En forstøveren passer inn i munnen din og leverer en fin tåke av medisin til lungene. Du må kanskje fortynne medisiner med saltvann i noen tilfeller. En saltoppløsning er saltholdig vann som ligner på kroppens eget væskesammensetning. Hvis du velger å lage din egen saltvannsoppløsning, sikre at alle instrumenter og ingredienser du bruker er sterilt.

Hvordan lage Saline Solution for en Nebulizer

•  Begynn med en ren arbeidsområdet. Det er viktig at du har et rent miljø ved utarbeidelse av saltvann. Ta på deg hansker.

•  Hell vann i kjele og varme på høy før koking. Etter koking, dekker potten og tillater å koke i 5 minutter.

•  Fjern potten fra varmen og la den avkjøles til romtemperatur.

Hell salt inn i den avkjølte, sterilisert vann og rør for å oppløse. Rør grundig til det ikke er grus i bunnen av potten.

Bruk saltvannsoppløsning umiddelbart eller sette inn en sterilisert og oppbevar i kjøleskapet.

Binyreinsuffisiens Treatment

Binyreinsuffisiens er et begrep som brukes for å beskrive to forskjellige sykdommer som påvirker hormonproduksjonen i binyrene. Addisons sykdom, også kjent som primær adrenal insuffisiens, oppstår når binyrene er skadet. Sekundær binyrebarkinsuffisiens oppstår når forbundet hypofysen skaper tilstrekkelige mengder av et stoff som stimulerer binyrene. Behandling for binyreinsuffisiens krever erstatning av manglende hormoner, samt beskyttelse mot krise forstyrrelser av adrenal funksjon.

Forstå binyreinsuffisiens

Binyrene produserer to viktige hormoner. Kortisol, som tilhører en gruppe stoffer som kalles glukokortikoider, bidrar til å regulere kroppens metabolisme av karbohydrater, proteiner og fett; bremser betennelsesreaksjon i immunforsvaret; opprettholder glukose i blodet og regulerer blodtrykket og kroppens kardiovaskulære systemet. Aldosteron, som tilhører en gruppe stoffer som kalles mineralkortikoider, hjelper til å bevare nyrefunksjonen og blodtrykket. Hvis du har Addisons sykdom, som er forårsaket hovedsakelig av autoimmune angrep på ellers friske binyrene, er både kortisol og aldosteron produksjon berørt. Hvis du har sekundær adrenal insuffisiens, årsakene som inkluderer hypofysen kirurgi, kortisolproduksjonen synker, selv om aldosteron produksjon er vanligvis upåvirket.

Hoved Behandlinger

Ifølge National endokrine og metabolske sykdommer Information Service, hvis du er diagnostisert med sekundær adrenal insuffisiens, legen din vil prøve å erstatte de manglende kortisol med relaterte syntetiske glukokortikoider. Eksempler inkluderer prednison, hydrokortison og deksametason. Dine daglige doser av disse medikamentene vil variere i henhold til den spesielle behandlingen legen forskriver. Hvis du har Addisons sykdom, du også vil få behandling med en syntetisk mineralocorticoid kalt Fludrocortisone acetat (Florinef). Legen vil sannsynligvis anbefale at du øker din daglige saltinntaket. Livslang behandling med erstatnings hormoner er vanlig, og det er viktig at du ikke hoppe doser av medisiner legen forskriver.

Behandle og forebygge akutt binyresvikt

I noen tilfeller kan symptomene på Addisons sykdom vises ganske plutselig. Tegn på dette livstruende omstendighet --- referert til som Addison-krise eller akutt binyresvikt --- omfatte alvorlig diaré og oppkast; lavt blodtrykk; smerter i magen, korsryggen eller ben; unormalt høye nivåer av kalium og tap av bevissthet. Hvis du utvikler disse symptomene, krever at du umiddelbar behandling som involverer en intravenøs injeksjon av druesukker, saltvannsoppløsning og glukokortikoider.

For å unngå potensielt dødelige kriser når du er utenfor rekkevidde for rask medisinsk behandling, kan legen anbefale deg å bære en nødsituasjon tilførsel av hydrokortison som du kan injisere selv hvis det er nødvendig. Ha alltid med en medisinsk ID-kort som beskriver sykdommen og medisinene som kreves for å behandle den, samt navn, telefonnummer og adresse på legen din.

Tilleggsvurderinger

Hvis du blir alvorlig syk, kan det hende at behandlingsnivåer justeres slik at kroppen din til å svare på sykdom som det ville gjort under normale omstendigheter. Hvis du trenger operasjon som involverer noen form for bedøvelse, forteller legen din om dine binyrene problemer. Han vil gi deg en intravenøs drypp av glukokortikoider og saltvann under prosedyren. Hvis du er gravid informere legen din om din adrenal tilstand.

Riktig plassering av en kontaktlinse

Mange mennesker som bruker briller kan se anken av kontaktlinser, men de kan være ubehagelig med ideen om å sette inn linsene. Det er forståelig; stikker din egen finger i øyet definitivt strider mot dine naturlige instinkter. Bytte til kontaktlinser trenger ikke å indusere frykt. Følg denne fremgangsmåten; med litt trening vil du være i stand til å sette inn linsene som en proff.

Forberedelse

Vask hendene før du håndterer linsene. Bruk en mild såpe og skyll godt, gni hendene under rennende vann for å fjerne grundig alle såperester. La huden lufttørke; tørke med håndklær kunne forlate lo på hendene. Fjern kontaktlinse fra pakken med fingertuppene. Vær nøye med å styre klar av neglene; de kan lett ripe eller rive linsene. Hold linsen på slutten av fingeren og inspisere den. Sikre at det er uskadet, fri for rusk og ikke vrengt. Hvis kantene av linse bue utover, er linsen innsiden ut og må byttes om.

Innsetting

Plasser linsen på tuppen av pekefingeren på din dominerende hånd. Flytt hånden som holder objektivet nær øyet. Bruk langfingeren på samme hånd til å trekke bunnen av øyelokket ned under valsing øynene mot taket. Holde begge øynene åpne, plasser linsen direkte på det hvite i øyet. Når du begynner å blinke, fjerner hånden. Når øyelokket stenger, vil det trekke linsen fra fingeren og hold den mot øyet. Blinke raskt flere ganger; gjentas med den andre linsen.

Posisjonering

Når linsene er i dine øyne, bør ditt syn være skarpt og klart. Hvis det ikke er tilfelle, kan det hende du trenger å justere plasseringen av objektivet for å sikre at det er sentrert over eleven. Lukk berørte øyet og forsiktig gni øyelokket. Presset fra fingertuppene vil løsne objektivet fra sin nåværende posisjon. Blink raskt flere ganger for å bevege linsen tilbake til sin riktige posisjon. Hvis synet ditt er fortsatt uklart, fjerne og inspisere linsen. Det kan være støv, skitt, olje eller øyevipper klamrer seg til linsen. I så fall skylle linsen i saltvannsoppløsning, gni forsiktig for å fjerne eventuelle rester, og sett det inn. Hvis begge øynene synes ute av fokus, kan det hende du har satt inn linsene i gale øyne, i hvilket tilfelle du trenger å bytte dem.

Hvordan decongest Sinus Press

Når bihulene blir overbelastet med slim, lunger fører til press som kan føre til problemer med å puste eller sinus hodepine. Redusere lunger i nesegangene kan lindre de ubehagelige symptomene på sinus press. En kombinasjon av decongestion metoder kan avlaste lunger bedre enn å bruke bare én metode.

Bruksanvisning

•  Spray nasal saltvann i nesa som anvist, og deretter blåse nesen for å fjerne de tynnet og løsnet slim. Som et alternativ, hell saltløsning fra en nasal vanning systemet, også kalt en "neti pot", i ett nesebor mens hodet er vippet over på motsatt side. La saltvannsoppløsning til å renne inn i andre neseboret og i vasken, deretter blåse nesen og gjenta med det andre neseboret.

Ta muntlig eller nasal decongestants henhold til pakken instruksjoner eller som anvist av legen din. Husk at over-the-counter decongestants inneholder pseudoefedrin, som er en populær behandling for nesetetthet, må skaffes fra apoteket disken. Rådfør deg med lege eller apotek om alle over-the-counter og reseptbelagte legemidler du tar for å unngå legemiddelinteraksjoner. Bruk kun nasale decongestants for noen dager med mindre annet er regissert av legen din.

Ta en muntlig antihistamin når du vet at du ikke trenger å kjøre bil eller bruke maskiner. Antihistaminer reduserer slim i kroppen, men kan forårsake døsighet.

sove med et rom luftfukter kjører. Den ekstra fuktighet i luften kan tynne ut slimet som forårsaker sinus press.

Prop deg opp med puter om natten eller når du hviler i sengen. Liggende horisontalt kan forverre sinus press fordi tyngdekraften ikke tillater slim å drenere.

Drikk varme væsker, som te, eller spise varm buljong-baserte suppe for å løsne slim og lindre sinus press. Puss nesen forsiktig under måltidet og etter det.

Hint

 • Hvis legen forskriver antibiotika for bihulebetennelse, ta alle de antibiotika, selv om du kanskje føler deg bedre etter bare noen få doser.
 • Ta en over-the-counter smertestillende som for eksempel paracetamol eller ibuprofen hvis sinus press fører til smerte i ansiktet eller en hodepine.
 • Ikke ta slimhinneavsvellende midler hvis du lider av høyt blodtrykk fordi en av deres bivirkninger er forhøyet blodtrykk. Ikke ta decongestants med MAO-hemmere.
 • Hvis lunger vedvarer mer enn to uker eller forårsaker betydelig ubehag, se en lege. En lege kan forskrive antibiotika hvis en bihulebetennelse (sinusitt) som forårsaker sinus press, eller steroider hvis bihulene bli kronisk betent.

Nasal Allergi Relief

Hvis du lider av nasal allergi (allergisk rhinitt), vet du om de irriterende symptomene, fra nesetetthet, post-nasal drypp, og nysing til bihulebetennelse (bihulebetennelse). Avhengig av type og alvorlighetsgraden av symptomene dine, kan din lege eller allergolog anbefale en rekke behandlinger. Noen kan kjøpes over disk på apotek og for andre vil du trenger en resept. Spør legen din om alle disse alternativene.

Antihistaminer

Spør legen din om du bør bruke et antihistamin for å lindre symptomene dine. Antihistaminer blokkere frigjøring av histamin som forårsaker nasal allergi symptomer. De er tilgjengelige i pilleform, over disk som Sudafed eller Benadryl. De kan forårsake døsighet så bør ikke tas hvis du må kjøre bil eller bruke maskiner. Eller du kan kjøpe ikke-sederende antihistaminer som Claritin eller Zyrtec uten resept. Noen bruker også den ikke-sederende antihistamin Allegra, som krever en resept. I tillegg, spør legen din om en resept antihistamin nesespray som heter Astelin.

Slimhinneavsvellende spray og tabletter

Prøv å bruke slimhinneavsvellende midler til å lindre nasal stuffiness. Bruk en du kan kjøpe over disk. Noen til og med vare i 12 timer. Men slimhinneavsvellende spray bør ikke brukes lenger enn tre dager, som en rebound effekt kan oppstå som vil føre til enda mer nasal stuffiness. Slimhinneavsvellende tabletter som Sudafed kan bli tatt, og er også tilgjengelig over disk. Slimhinneavsvellende piller kan holde deg våken om natten, så ikke ta dem før sengetid. De bør ikke brukes hvis du har høyt blodtrykk.

Nasal Saline Sprays og vasker

Bruk nasal saltvann (saltvann) spray eller vasker hver dag for å fjerne allergener og slim ut av nesegangene. De er nyttig før du bruker nesespray for å rense ut nesegangene og øke deponering av medisin i bihulene. Kjøp nasal saltvann fra apotek. Lag din egen saltvannsoppløsning hjemme med en pt. destillert vann, 2 ts. av kosher salt og 1 ts. av natron.

Spør legen din om Kortikosteroid- eller kromolynnatrium nesespray

Spør legen din om et kortikosteroid nesespray som Flonase, Rhinocort eller Nasonex. Over tid vil de lette nasal betennelse, selv om de må brukes hver dag. Du vil ikke se en bedring før etter noen uker. Så du må være tålmodig og fortsette å bruke dem som foreskrevet. Kortikosteroider er ikke det samme som anabole steroider at utøverne bruker.

Kromolynnatrium nesespray strøk nesegangene og hindrer allergier fra forårsaker symptomer. De må startes og brukes regelmessig før allergi sesongen begynner å tre i kraft. De er nyttige for folk med sesong nasal allergi som høysnue. Nesesprayen kommer i en over-the-counter skjemaet.

Finn ut om en Leukotrien Modifier

Spør legen din om leukotriene modifikatorer som Singulair er verdt å prøve. De stopper kroppen fra å produsere mastceller som frigjør histamin; den kjemiske som forårsaker hevelse i nesegangene, rennende nese og nysing. Singulair krever en resept og regelmessig bruk for å være effektive.

Allergi Shots

Hvis nasal allergi er alvorlig, kan det hende du trenger for å få allergivaksinering (immunterapi). Før du gjør det, vil legen eller allergolog teste for å finne ut nøyaktig hva du er allergisk mot. Over et par måneder vil du motta injeksjoner av disse allergenene, og du vil etter hvert utvikle en motstand dem. Dette bør lette nasal allergi symptomer.

Hvordan å rette Bad Permanent Makeup

Permanent makeup er nettopp det. Det er en tatovering av øyenbryn, eyeliner, lip liner og øyenskygge - sminke som de fleste kvinner bruker hver dag. Problemet med permanent makeup (utenom risikoen for infeksjon, allergisk reaksjon og makeup er å gå ut av mote) er at en dårlig permanent makeup jobb kan være vanskelig å umulig å fikse, avhengig av plasseringen av feil. Heldigvis finnes det måter å rette dårlige permanent makeup jobber. Dessverre er disse løsningene er verken lett eller behagelig.

Bruksanvisning

•  Forbedre feil med fargen. Noen permanent makeup artister kan endre dårlige makeup med litt farge. Denne metoden innebærer litt ekstra smerte, men er den enkleste måten å korrigere dårlig permanent makeup. Det er mulig å ha en tatovering "pode" over lys makeup. Kunstneren tatoveringer over den forrige fargen med et pigment som passer din hudtone. Resultatet er en faux tilbake til din naturlige hudfarge.

Fjern det. Flere behandlinger med en laser, saltvannsoppløsning eller dermabrasjon kan fjerne mesteparten om ikke alle av den permanente makeup. Resultatene avhenger av fargene som brukes i permanent makeup og plasseringen av tatovering eller sminke. Hudleger er nølende til å bruke laser behandling på og rundt øynene, for eksempel. Blekk som er høy i grønne og blå nyanser er vanskelige å umulig å fjerne.

•  Finn en hederlig permanent tatovering artist for reapplication. Personen som fjernet sminken kanskje vet av noen svært pålitelige kunstnere til å søke på nytt. Gjør din forskning for å finne en person som er dyktig i både tatovering og kosmetikk. Alle permanente blekk kunstnere må være lisensiert av staten der de bor. Ta kontakt med lokale helsemyndigheter for å finne en sertifisert permanent makeup og / eller tatovør i ditt område.

Kontroller lokalene og be om referanser. En god permanent makeup artist, spesielt de som spesialiserer seg på makeup korreksjon, bør ha bilder av ansikter som de har laget. Ikke be om en artist før du har sett deres tidligere arbeid. Pass på at personens hud tone og makeup farger matche. Også se på linjer og hvor godt den permanent makeup er "blandet" i ansiktet. Det må se ut som sminke og en «tatovering».

Tips og advarsler

 • Forsøk aldri permanent makeup fjerning uten hjelp av en hudlege. Mange ting kan gå galt når du fjerner pigment fra kroppen din, som en infeksjon, som en hudlege er opplært til å håndtere.