Digidexo.com

cyste på nyrene og barnløshet

Ufrivillig barnløshet å ha en baby

Hormonbehandling er en vanlig behandling for kvinner med fertilitetsproblemer. Det er mange årsaker til infertilitet, men fruktbarhet narkotika kan være i stand til å hjelpe de med uregelmessig eggløsning. Tre vanlige fruktbarhet narkotika er Clomiphene, humant menopausegonadotropin og bromokriptin.

Infertilitet

Infertilitet er diagnostisert når et par ikke klarer å tenke seg en baby etter å ha prøvd regelmessig i minst ett år.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling fungerer ved hjelp av medikamenter for å aktivere follikkelstimulerende hormoner som skaper og slipper egg.

Clomiphene

Clomiphene er en av de vanligste legemidler foreskrevet til infertile kvinner som prøver å ha en baby. Den leveres i form av en pille, i stedet for en injeksjon.

Humant menopausegonadotropin

Dette stoffet er en injeksjon av rent follikkel stimulerende hormon (FSH). Det er vanligvis gitt til kvinner som ikke responderer på Clomiphene.

Bromocriptine

Kvinner som lider av hyperprolactinemic amenoré er ofte gitt Bromocriptine, som virker ved å redusere utskeielser av hormonet prolaktin.

Ufrivillig barnløshet for menn

Hormonbehandling for menn holder løftet for menn som lider av forhold knyttet til lavt testosteron. Påstandene om hormonbehandling kan overtale mange menn å forfølge terapi, men det er noen hensyn som bør undersøkes før den brukes.

Forstå rollen av testosteron

Testosteron er skapt av den mannlige kroppen i testiklene. Hormonet er ansvarlig for å opprettholde bentetthet, muskelmasse, styrke, sexlyst, fordeling av fett, sperm produksjon og produksjonen av røde blodlegemer. Som den mannlige kroppen aldre, bremser produksjonen av testosteron. Etter fylte 40, produksjon av testosteron begynner å avta.

Se etter symptomer på mangel på testosteron

For å avgjøre om hormonbehandling er riktig løpet av behandling for en mann, vil legen utføre en test for å finne nivået av testosteron i kroppen. Mange menn som opplever symptomer på lavt testosteronnivå vil oppleve en økning i kroppsfett, humørsvingninger, tap av muskler, redusert bentetthet, en nedgang i sexlysten og funksjon og hukommelsestap. Det bør bemerkes at ikke alle menn som opplever disse symptomene har et lavt testosteron-nivå, og noen menn som har et lavt nivå av testosteron ikke opplever disse symptomene.

Veie risikoen ved hormonbehandling med fordelene

Det er noen potensielle risiko for menn som bruker hormonbehandling som bør vurderes før vedtaket fattes. Det er en økt risiko for hudreaksjoner, skallethet, søvnapné, forstørrede bryster, testikkel krymping, akne og et overskudd produksjon av blod. Det har også vært bekymring for at hormonbehandling for menn med testosteron kan føre til en utvidelse av prostata, men det har ikke vært noen konkluderende studier.
Fordelene med hormonbehandling for menn kan inkludere en økning i energi, forbedret muskelmasse, økt seksuell lyst og et skarpere sinn. Mens alle disse fordeler er absolutt ønskelig, er det viktig å veie dem mot mulige farer.

Diskuter Ufrivillig barnløshet hos legen

En lege vil kunne avgjøre om eventuelle symptomer du opplever er et resultat av et lavt nivå av testosteron. Behandlingen med hormonet kan minske symptomene. Det er ikke klart om menn som har et sunt nivå av testosteron vil dra nytte av hormonbehandling, men det er uenighet at hormonbehandling som gjenoppretter testosteron nivået av eldre menn som for en yngre mann vil ha fordeler. Det er ingen konkluderende studie for å vise at dette er sant. For nå er testosteron ikke en anti-aging medisiner og bruker den på menn som har sunne nivåer av testosteron er fortsatt kontroversielt. Menn bør diskutere med sin lege noen bekymring for at de kanskje har om deres testosteronnivå. Legen vil være i stand til å fastslå om det er et lavt nivå, eller på et nivå som er hensiktsmessig for en alder av pasienten.

Ufrivillig barnløshet Hjelp

Hormonbehandling er navnet gitt til to forskjellige medisinske behandlinger. Hormonerstatningsterapi, noen ganger referert til som tilfeldig hormonbehandling, innebærer bruk av hormon-holdige medisiner for å motvirke noen av effektene av kvinnelig menopause. I kreftbehandling, refererer hormonbehandling (eller hormonbehandling) til behandling som senker nivåene av hormoner vist seg å øke frekvensen av kreft vekst. Forvirring basert på følgende lignende navn kan føre til offentlige misoppfatninger om protokoller og betingelser som gjelder for hver enkelt behandling.

Hormonbehandling

Hormonerstatningsterapi medfører vanligvis anvendelse av en kombinasjon av to forskjellige hormoner, østrogen og progestin. Stoffet begrense potensielle menopausale symptomer som humørsvingninger, hetetokter, og urin og vaginal problemer. De to stoffer er gitt sammen fordi østrogen gitt alene øker sjansene for livmorkreft. I tilfeller hvor en hysterektomi er blitt utført, er progestin ikke nødvendig. Hormonerstatnings har også vært effektiv i å forebygge osteoporose og kolorektal kreft, og kan også bidra til å senke hjertesykdomsrisiko. Denne kombinasjonen av potensielle fordeler en gang ledet leger å ofte foreskrive hormon erstatning som en langtidsbehandling. Men informasjon fra kliniske studier utført i begynnelsen av 2000-tallet indikerte tidligere ikke risiko fra langvarig behandling.

Potensielle risikoen ved hormonsubstitusjons inkluderer forhøyede sjansene for hjerneslag, brystkreft, hjertesykdom og blodpropp. Mens sannsynligheten for disse symptomene er ikke stor, leger ikke lenger anbefaler vanligvis utvidet hormon erstatning. Likevel er de potensielle fordelene ved kortsiktig bruk vanligvis antatt å oppveier risikoen, og kortsiktige behandlinger er allment foreskrevet. Hvis du er interessert i å forfølge hormonbehandling, bør du kontakte legen din for å veie de beste alternativene for din situasjon.

Ufrivillig barnløshet for Breast Cancer

Hormonterapi for kreft anvender et antall teknikker lavere produksjon av hormoner som kan akselerere kreftvekst. I brystkreft, østrogen og progestin er vanlige gjerningsmennene. I prostatakreft, problemer sentrere rundt testosteron og dihydrotestosteron (DHT).

Åtti prosent av brystkrefttilfeller er "hormon-reseptor-positiv." I nærvær av østrogen og / eller progestin, disse kreftformene plukke opp kjemiske signaler som får dem til å vokse raskere. I disse tilfeller er hormonbehandling medikamenter benyttet for å senke eller blokkere hormonproduksjon. Hvis du har brystkreft, vil legen din vanligvis vurdere behovet for hormonbehandling etter operasjonen, når den er fjernet kreft kan bli undersøkt og testet.

Hormone Therapy for prostatakreft

I prostatakreft, testosteron og DHT tilsvar indusere kreftceller å vokse. Behandling innebærer ofte en gruppe stoffer som kalles LHRH analoger som arbeider for å redusere hormonnivået. Siden disse stoffene føre testosteronnivå til å stige raskt når den først er tatt, er en nyere gruppe legemidler som kalles LHRH antagonister noen ganger byttet ut. Disse stoffene ikke føre til en testosteron pigg. Andre legemidler som kalles anti-androgener er noen ganger brukt til å forsterke effekten av LHRH forbindelser.

Legene er uenige om når akkurat å forfølge hormonbehandling for prostatakreft. Noen foretrekker tidlig bruk, mens andre foretrekker å forsinke behandling. Tilsvarende noen leger mener hormonbehandling bør være kontinuerlig, mens andre mener det bør være intermitterende. Konsultere legen din for å lære hans meninger om riktig behandling. Det er en god idé å utdanne deg videre på risiko og fordeler ved ulike tilnærminger til behandling.

Typer av Transgender Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling for trans menn (de som har gått eller er overgangen til menn) og trans kvinner (de som har eller i dag er overgangen til kvinner) innebærer å ta testosteron eller østrogen. Disse hormon terapi forskjellig for de ulike gruppene, og effekter på enkeltpersoner variere, men vil som regel gi deg samme resultat.

Testosteron for kvinne-til Male (FTM) Trans menn

Testosteron er mest populært injisert i muskelen med en sprøyte, selv om andre fremgangsmåter for administrering av testosteron (ofte referert til som "T" i trans fellesskap) er med pellets under huden, piller eller geler og kremer påføres huden. Testosteron må bli administrert ved regelmessige intervaller for en levetid fordi kroppen ikke vil begynne å produsere den på egen hånd.

Effekten av testosteron

Testosteron vil føre til menstruasjonssyklusen å stoppe, økt hårvekst i hele kroppen, en dypere stemme, en forstørret klitoris, omfordeling av kroppsfett fra hoftene og baken til magen, forstørret muskulatur, rue opp huden, økt libido og økt olje i huden, noe som kan føre til akne.

Østrogenbehandling for mann til kvinne (MTF) Trans Kvinner

Østrogen kan tas med intramuskulære injeksjoner, piller eller hud gels. Det har vært noen komplikasjoner med trans kvinner utvikle blodpropp fra intramuskulære injeksjoner og muntlig piller, så trans kvinner over 40 generelt rådes til å bruke gel form av østrogen, også kjenner som transdermal applikasjon.

Trans kvinner også ofte ta anti-androgener, som vil blokkere mannlige hormoner kroppen produserer naturlig. Hormonnivået for både østrogen og anti-androgener vil variere basert på den enkelte og må overvåkes av en lege.

Effekter av østrogen og antiandrogen Ufrivillig barnløshet

Etter å ha tatt estrogen og anti-androgener, vil en trans kvinne legge merke til følgende effekter: mykning av huden, omfordeling av fett og en økt kroppsfett, krymping av penis, reduksjon i muskelmasse og tap av evnen til å produsere eller opprettholde en ereksjon. Etter å ha tatt disse hormonene for et år eller mer, vil kroppen hårvekst sakte, og brystene kan vokse litt. Hann-mønster baldness vil også treg. Enhver brystvekst som forekommer vil være permanent selv om en trans kvinne velger å slutte å ta østrogen og anti-androgener.

Hva østrogen og testosteron vil ikke gjøre

Testosteron vil vanligvis ikke gi noen til å vokse høyere (selv om dette har noe blitt rapportert i FTM personer under 25). Det vil ikke føre til at brystene til å forsvinne, og vil ikke opprette en mannlig penis. Mange menn trans velger å gjennomgå "øverst operasjon", som er fjerning av brystene fulgt av bryst rekonstruksjon. Mye sjeldnere, vil trans menn gjennomgå en phalloplasty til kirurgisk skape en penis.

Østrogen vil ikke føre til en trans damestemme for å endre til høyere pitch eller forårsake andre permanente fysiske kropp strukturer for å endre for eksempel høyde eller bein størrelse.

Sotto Pellet Ufrivillig barnløshet

SottoPelle Ufrivillig barnløshet er et behandlingsregime som kvinner ofte velger som et middel for å lindre menopause symptomer. Billed som et naturlig hormon erstatnings, det også kan brukes av mennesker. Det er ulike hensyn du bør erkjenne før du velger denne behandlingen.

Bakgrunn

SottoPelle er et registrert varemerke for en bestemt type hormonbehandling brukes til å behandle symptomer på overgangsalder hos kvinner og seksuell utilstrekkelighet hos menn. Menopause er overgangen prosess der en kvinnes kropp slutter å produsere egg og hvor kroppen hennes produserer mindre østrogen. Dette kan føre til en rekke helseproblemer. I sin tur, er SottoPelle et middel naturlig å erstatte de hormoner som kvinnens kropp ikke lenger produserer. Ifølge Gary S. Donovitz, MD, av Donovitz.com, bruker SottoPelle pellets avledet fra naturlige plantekilder for å gjenskape normale hormonnivåer. Disse pellets inneholder både østrogen og testosteron. En sertifisert lege implantater disse pellets under huden, og de gir hormonbehandling i inntil seks måneder.

Fordeler

Ifølge Donovitz, bruk av SottoPelle hos kvinner gir overlegen lettelse fra typiske menopausale symptomer i forhold til konvensjonell hormonbehandling. I tillegg sier Donovitz på sin nettside at i studier SottoPelle hormonbehandling gitt bedre bentetthet vedlikehold og regulering av søvnmønster. Han anbefaler også at menn anser SottoPelle hormonbehandling fordi menn gjennomgå et tap av testosteron som de gamle også, noe som kan føre til en redusert seksualdrift.

Ifølge SottoPelle.com, er bruken av pelletene en bestemmelse som følger etter en sertifisert lege skjermer pasienten og gjennomfører en omfattende gjennomgang av pasientens blod arbeid. Når de er ferdige, bestemmer legen den egnede doseringen av SottoPelle. Legen bør overvåke deg mens du bruker denne hormonbehandling. Den viktigste fordelen at SottoPelle siterer er at fordi det er et implantat under huden, gir behandlingen en vedvarende tilførsel av naturlige hormoner for å hindre "topper og daler" som er felles for andre hormonerstatnings behandlinger.

Ulempene

Ifølge TheMansChoice.com, har produsentene SottoPelle drevet produktet. Gitt at det er en intensiv produkt, må det bli implantert under huden, og kan vise seg å være ganske kostbare. I tillegg hevder at hormonene er i virkeligheten naturlige er litt overtrukket fordi hormoner er avledet fra plante-produkter, og er ikke nødvendigvis laget av pasientens kropp. Den endelige oppmerksom på at TheMansChoice.com gjør er at det ikke har vært omfattende kliniske studier for å teste effekt og sikkerhet av SottoPelle hormonbehandling. En person vurderer å ta SottoPelle bør veie disse alternativene før du bruker dette produktet.

Biogene Ufrivillig barnløshet

Biogene hormonterapi, også kjent som bioidentical hormonbehandling, er bruk av hormon kosttilskudd som er fremstilt for å passe den molekylære struktur av samme hormon i menneskekroppen. Dette er i motsetning til de fleste hormonbehandling medisiner, som er syntetiske og ikke svarer til humane hormon strukturer.

Om hormoner

Hormoner er kjemikalier som forårsaker kroppen til å gjøre visse endringer eller utføre visse funksjoner. Gjennom en persons liv, nivåer av bestemte hormoner svinge basert på alder. Under overgangsalderen, for eksempel, de nivåer av progesteron og østrogen i en kvinnes kropp falle betydelig. Dette fører til en rekke effekter som mange kvinner finner ubehagelig og søke fritak fra, slik som nattesvette, hetetokter og humørsvingninger. Under midten alder, menn også oppleve en nedgang i hormoner, spesielt testosteron, noe som kan føre til prostata problemer og erektil dysfunksjon.

Hvordan Biogene Hormoner produseres

Mange helsearbeidere anbefaler bruk av biogene hormonbehandling til kvinner som opplever hormonelle endringer på overgangsalder. Biogene hormonterapi er også tilgjengelig for mennesker, selv om det ikke er så vanlig. Å produsere biogene hormoner, en pasient først gjennomgår en rekke hormonprøver for å fastslå den eksakte nivåer og typer hormoner som må tas opp. Et hormon supplement er så konstruert og produsert for å være svært lik pasientens hormoner og adresse hormonmangler. Fordi biogene hormoner er individuelt opprettet for å matche en pasients behov, vil hver pasient resept være annerledes. Dette er i motsetning til tradisjonelle hormonerstatningsterapi, hvor hvilket som helst antall pasienter kan bli kjørt på samme hormon medikament i samme dose.

Hvor å få Biogene Ufrivillig barnløshet

Selv biogene hormonbehandling er stadig i popularitet, er det fortsatt vanskelig å finne en lege som er kjent med det på mange områder. De fleste leger som bruker biogene terapi vil annonsere det faktum, enten i den lokale telefonkatalogen eller på Internett. Vær på vakt mot ikke-medisinske kilder som hevder å gi biogene hormonbehandling, som de vil vanligvis ikke ha tilgang til testfasiliteter og laboratorier er nødvendig for å produsere sanne bioidentical hormon erstatninger. Hvis du er sikker på at du vil undersøke biogene hormonbehandling som et alternativ i behandlingen, sjekk med din lokale lege først. Han kan være i stand til å anbefale en lokal lege med erfaring i resept og bruk av bioidentical hormoner.

Hvordan håndtere Mann Ufrivillig barnløshet og hetetokter

Ufrivillig er mannlige overgangsalderen, en tilstand som rammer mange menn over hele verden. Det kan føre til søvnforstyrrelser, nattesvette eller hetetokter, depresjon og lave nivåer av seksuell appetitt. Ufrivillig barnløshet rammer oftest menn i slutten av 50-tallet, men kan også vises hos menn så tidlig som i 30-årene eller så sent som i 60-årene. Testosteron hormonbehandling er ofte foreskrevet for denne tilstanden, selv om det er risiko involvert, inkludert prostata vekst, væskeretensjon, levertoksisitet, en nedgang i sperm produksjon, og en økt risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt. Omfattende testing bør gjøres før du begynner mannlige hormonbehandling.

Hvordan håndtere Mann Ufrivillig barnløshet og hetetokter

•  Ha en kreftscreening og en prostata og testikkelkreft eksamen før du begynner noen hormonell substitusjonsprogrammet. En begrenset studie publisert i Journal of Urology, august 2005, viste utviklingen av prostatakreft i 55 prosent av mennene som er involvert i studien innen to år etter initiering av testosteron.

planlegge regelmessige blodprøver for å overvåke dine testosteronnivå. Ifølge en artikkel publisert i det endokrine Anmeldelser i 2005 av Dr. Jean M. Kaufman og Alex Vermeulen av Ghent University Hospital, morgen nivåer av testosteron hos friske voksne menn varierer mellom 315 og 1000 ng / dl. Høyere nivåer i denne serien er ideell; kan imidlertid nivåer som er utenfor intervallet forstyrre kroppens normale hormonproduksjon og øke helserisiko.

Unngå alkohol og krydret mat, som kan fremme nattesvette. Noen antidepressiva kan også fremme hetetokter, så snakk med legen din om eventuelle medisiner du bruker.

Ta en kald dusj før sengetid for å unngå nattesvette, og holde soverommet kjølig, med lav fuktighet. Åpne vinduer om natten eller skru ned termostaten på air condition før du sovner.

Endre sengetøy når nattesvette få deg til å våkne opp til en fuktig seng. Drikke kaldt vann, melk eller juice under eller etter et angrep for å bidra til å bringe ned kroppstemperaturen.

Hint

  • Noen leger anbefaler at begge parter begynne hormonbehandling sammen. Testosteron terapi i stor grad øker din seksuelle stasjonen, og ha din partner i samme sinnstilstand hvis hun vender menopause kan hjelpe med disse endringene.
  • En vanlig treningsprogram kan bidra til å redusere symptomer på Ufrivillig.
  • Infusjoner av store mengder testosteron er farlig og bør aldri settes i gang før du har hatt en komplett prostata screening, inkludert en digital endetarms eksamen og en prostata-spesifikt antigen screening.
  • Testosteronbehandling kan føre til brystforstørrelse og søvnapné. La legen vite om du opplever disse symptomene.

Herbal Ufrivillig barnløshet

Urte hormonbehandling for behandling av menopause og symptomer på menopause benytter urter og planter for å produsere østrogen og progesteron virkninger i kroppen. Naturmedisinere og alternative medisin utøvere har utviklet behandlingsformer ved hjelp av disse urter og planter for å hjelpe kvinner lindre sine symptomer uten å bruke det tradisjonelle hesteøstrogenbehandling, som er østrogen avledet fra hoppene.

Finn en herbalist eller Holistisk Lege

Ved hjelp av hormonbehandling er ikke uten risiko, om disse hormon erstatninger kommer fra plantekilder eller animalske kilder. Det har lenge vært kjent at hestens østrogenbehandling kan øke risikoen for livmorkreft hos kvinner med intakt uterus.The samme kan være sant for plante- og urtemedisiner dersom de ikke brukes i riktig dosering. Enkelte planter produserer et progesteron effekt på kroppen, og produsere en andre østrogen virkning. En herbalist vil være i stand til å foreskrive en behandling plan som kan inneholde mer enn én urt eller plante.

Forståelse hormonbehandling

En kvinne som går gjennom overgangsalderen vil trolig møte en rekke symptomer. Hver kvinne opplever disse symptomene på en annen måte. Noen kvinner er ikke plaget av hetetokter, nattesvette eller vaginal tørrhet og lider bare fra milde symptomer. For disse kvinnene, symptomene avtar med tiden, på egenhånd. Andre kvinner har alvorlige symptomer som påvirker deres daglige liv. Selv om symptomene kan være de samme hetetokter, nattesvette og tørr skjede, disse kvinnene oppleve dem på en mye mer alvorlig grad.

En kvinne som har hatt henne livmoren fjernet vil være i stand til å bruke en urte hormonbehandling som produserer en østrogen-bare effekt på kroppen. En kvinne som fremdeles har intakt uterus må bruke en kombinasjon av planter og urter som produserer en progesteron og østrogen effekt på kroppen. Denne urte behandling vil også hindre bentap som kan oppstå i overgangsalderen, så vel.

Forstå risikoen ved Herbal Ufrivillig barnløshet

Herbal hormonbehandling har ikke blitt så allment regulert som tradisjonelle medikamentelle behandlinger. Urte formler er vanligvis ansett for å være kosttilskudd og ikke får den samme granskning som et rusmiddel, selv om disse urtene kan være veldig sterk og kraftig. Det er alltid anbefalt at en pasient som ønsker å bruke en urte hormonbehandling konsultere med en lege eller en kvalifisert naturlege eller herbalist før du begynner på et behandlingsopplegg.

En urte hormonbehandling kan ta mye lengre tid å bli effektive, og det anbefales at pasienter utvise tålmodighet mens under behandling.

Ved hjelp av urte Ufrivillig barnløshet hjemme

Under oppsyn av en herbalist eller naturlege, kan disse behandlingene gis i hjemmet i form av te og drikker. Herbalist kan anbefale et supplement som inneholder urtemedisin, så vel. Selvfølgelig bruker en urte behandling i hjemmet bør gjøres under oppsyn av en kvalifisert alternativ medisin utøveren, herbalist eller naturlege og ikke forsøkt på egen hånd. Mulige effekter av disse behandlingene på lang sikt er ikke klart, men naturmedisinere har brukt dem i mange år.

Natural Ufrivillig barnløshet for overgangsalder

Menopause er tiden i en womanâ € ™ s liv når eggstokkene slutter å fungere. De kroppslige endringer i forbindelse med overgangsalderen er en del av en womanâ € ™ s naturlige aldringsprosessen. Menopause bestemmes ved fravær av en menstruasjonssyklus i minst 12 måneder. Gjennomsnittlig debutalder er 52, men menopause kan skje når som helst mellom 35 og 60.

Hva er et naturlig hormon?

Naturlige hormoner anses å være identisk med hormoner som produseres i kroppen vår. Deres kjemiske makeup og funksjonsetterligner menneskelige hormoner. De samhandler med reseptorer og andre hormoner i en nonkompetitiv måte. Naturlige hormoner supplere og balansere bodyâ € ™ s egne hormoner.

Hva er Natural hormonbehandling?

Naturlig hormonbehandling, eller NHRT, benytter stoffer som stammer fra planter til å behandle hormon ubalanser. De består av tilpassede formler som inneholder kjemisk identiske hormoner. Det er to typer av terapier som markedsføres. Den ene er en FDA-godkjent formel som krever resept. Den andre er blandet basert på individuelle preferanser og er ikke godkjent av FDA.

Hvilke typer stoffer brukes i Natural Ufrivillig barnløshet?

Resept-styrke naturlige hormoner er laget av stimasterol, som er hentet fra soyabønner. Det er da kjemisk endret for å representere progesteron eller østrogen. Disse forbindelser er ofte mikroniseres for bruk i NHRT. Over-the-counter progesteron er hentet fra diosgeniun, som er hentet fra den gigantiske meksikanske yam. Andre derivater omfatter estradiol og mikronisert testosteron.

Hva er fordelene med Natural Ufrivillig barnløshet?

Naturlig hormonbehandling støtter hormonbalansen under og etter utbruddet av overgangsalder. Menopausale symptomer vil vanligvis avta som helst fra noen måneder til flere år etter utbruddet uten behandling. Naturlig hormonbehandling har bidratt til å lindre symptomer etter 1-3 måneders bruk.

Ufrivillig barnløshet Under perimenopause

Perimenopause er en betegnelse på de siste år før overgangsalderen, når en kvinne slutter å ha hennes månedlige menstruasjonssyklus. Perimenopause kan vare alt fra to til 10 år; de fleste kvinner rapporterer symptomer som begynner i sine tidlige 40-årene. Hormonbehandling har vært standard behandling for symptomer på overgangsalder for de over 60 år, i henhold til American College of Fødselsleger og gynekologer. Hormonbehandling kan også være foreskrevet i perimenopause. Før utnytte hormonbehandling, bør kvinner få et klart bilde av hva ekspertene sier og hvordan det kan hjelpe.

Hva sier ekspertene

The American College of Fødselsleger og Gynekologer utviklet en grundig, leksikon retningslinje for hormonbehandling i 2004, med en tilhørende referanse for pasientene. ACOG utførte gjennomgang etter kvinner Health Initiative, en viktig offentlig finansiert forskning studie fant at i mange tilfeller, hormonbehandling hadde mer risiko enn fordeler. National Institutes of Health Forskerne fant at kvinner på hormonterapi hadde en økt risiko for hjertesykdom og visse typer kreft. Men for perimenopausal kvinner, anbefales ekspertpanelet at ikke-røykere kvinner kunne bruke lavdoserte p-piller eller en lav dose østrogen patch for å lindre symptomer som humørsvingninger, søvnløshet og hetetokter, med relativt liten risiko for hjertesykdom eller kreft. Retningslinjen anbefaler at kvinner snakke med sine leger om symptomer, og det oppfordrer kvinner til å bruke den laveste dosen mulig for kortest mulig tid som trengs for å behandle symptomene.

Hvordan Ufrivillig barnløshet kan hjelpe

Fordi perimenopausal kvinner fortsatt har månedlige sykluser, blir kroppene deres fortsatt produserer østrogen og progestin. Imidlertid kan uberegnelig nivåer av hormoner gjennom kroppen pulsere som det forbereder for overgangsalder. Lave doser av østrogen vil bidra til å lindre symptomene på overgangsalder at kvinner kan begynne å oppleve år før overgangsalderen faktisk starter ved å supplere etter kroppens naturlige nivåer av østrogen. Eksperter ved Mayo Clinic hevder at den supplerende østrogen i en lavdose p-pille kan bidra til å regulere månedlige sykluser som kan ha blitt uberegnelig, behandle vaginal tørrhet og redusere hetetokter.

Livmorkreft Ufrivillig barnløshet

Livmorkreft oppstår i slimhinnen i livmoren. Som utvikling og spredning av endometrial cancer er i stor grad avhengig av nærværet av østrogen i kroppen, er hormonbehandling normalt administreres etter kirurgi for å redusere muligheten for tilbakevendende kreft i fremtiden.

Livmorkreft

Ifølge MedlinePlus, alder er en viktig risikofaktor for utviklingen av endometrial cancer. De fleste tilfeller av sykdommen påvirker kvinner som er mellom 60 og 70, med saker som berører noen yngre enn 40 er ekstremt sjeldne. Symptomer inkluderer unormal eller overdrevet kraftig blødning, lokalisert smerte i nedre del av magen, eller hvitaktig utflod fra skjeden som oppstår etter overgangsalderen.

Livmorkreft Behandling

Når kreft er fanget tidlig, er kirurgi en effektiv behandlingsmetode, fjerne eggstokkene helt. I andre tilfeller, kjemoterapi eller strålebehandling er begge effektive alternative tiltak, som består av anvendelsen av medikamenter eller høye nivåer av målrettet stråling som brukes til å ødelegge kreftcellene.

Ufrivillig barnløshet

Ifølge American Cancer Society, er målet for hormonbehandling i behandling av livmorkreft å redusere kroppens nivå av østrogen for å redusere sjansene for at kreft vil sanere i fremtiden, eller forsinke spredningen av eksisterende kreftceller før de kan være effektivt håndtert gjennom andre behandlingsmetoder.

Ufrivillig barnløshet medisiner

Ifølge ACS, de viktigste stoffene som brukes i hormonbehandling er gestagener. Disse stoffene handle for å redusere sirkulerende østrogennivået i kroppen, bremse utviklingen av kreftceller. En annen medisinering som vanligvis brukes er tamoxifen, som er et stoff som brukes oftest for å bekjempe brystkreft, men det kan også virke til å forhindre at østrogen fra å stimulere veksten av kreftceller. Et tredje resept alternativ er legemidler som kalles gonadotropin-frigjørende hormon agonister, som tvinger eggstokkene til å produsere mindre østrogen. Bivirkninger fra disse medikamentene er i overgangsalderen-lignende symptomer, inkludert hetetokter, vektøkning, tørr skjede og muligens redusert bentetthet.

Hormon terapi metoder

I tillegg til å foreskrive medikamenter for å endre hormonbalansen i kroppen, kan andre mer drastiske tiltak må iverksettes. Ifølge ACS, flere alternativer for bekjempelse av livmorkreft med hormonterapi inkluderer enten fjerne eggstokkene kirurgisk eller utnytte målrettet strålebehandling å gjengi eggstokkene deaktivert, fjerne kroppens viktigste kilde til østrogenproduksjonen.

Eksperimentell behandling

Nye narkotika klassene blir studert hele tiden for deres potensielle fordelen i hormonbehandling for livmorkreft. Ifølge ACS, er en klasse av narkotika med potensial kalles aromatasehemmere. Disse stoffene handle for å hindre konvertering av andre stoffer til østrogen, noe som ytterligere reduserer kroppens naturlige nivåer. Bivirkninger inkluderer muskelsmerter og hetetokter.

Sammensatte Ufrivillig barnløshet

Hormon erstatning terapi blir ofte brukt for å lindre noen av symptomene forbundet med overgangsalderen. Tradisjonelle hormon erstatning terapi inkluderer østrogen, progesteron eller progesteron. De eneste FDA-godkjente behandling er de som inneholder progestin bare, østrogen eneste eller en kombinasjon av østrogen og gestagen. Foreløpig er online selskaper aggressivt fremme BHRT hormon erstatning terapi som gunstig for kvinner i overgangsalderen. Ifølge Food and Drug Administration, de fleste av disse sammensatte behandlingsformer er ineffektive og noen kan til og med være farlig.

Compounding

Kompoundering oppstår når en farmasøyt kombinerer eller endrer narkotika for å skreddersy en medisin for en bestemt pasient. Compounding er bestilt av en pasientens lege. Tilberedelse kan være så enkelt som å fjerne konserveringsmidler eller fargestoffer. Eller den kan omfatte å kombinere to forskjellige stoffer for å gjøre et nytt medikament. Sikkerheten og effektiviteten av den nye forsterket medisinering avhenger av kvaliteten på apoteket, omsorg tatt under compounding prosessen og kvaliteter av legemidler som brukes til å lage det nye stoffet. The Food and Drug Administration advarer om at når "apotek compounders både fungerer som narkotika produsenter og engasjere seg i høyt volum distribusjon, risikoen for pasienten skade øker" (se referanse 1).

Forsterket Ufrivillig barnløshet

FDA har utstedt advarsler mot å bruke forsterket hormon terapi som ofte omtales som bio-identisk hormonbehandling (BHRT). Begrepet "bio-identisk" er ikke anerkjent av FDA og definisjonen varierer i henhold til brukeren. Noen fremme begrepet som betyr "alle naturlige plante avledet hormoner", mens en annen bruker begrepet til å definere forbindelser som har samme "kjemiske og molekylære strukturen" som hormoner som produseres av kroppen (se referanse 1).
BHRT terapi ofte inneholder en ingrediens, østriol, som ikke er godkjent for bruk av FDA. Andre vanlige BHRT ingredienser inkluderer østrogen og progesteron. I de fleste tilfeller er det ulovlig å bruke østriol som en del av en forsterket narkotika. FDA sier det er absolutt ingen bevis de forsterket hormon behandling virker eller at de er trygge.
En annen bekymring er falske eller villedende påstander. Mange produsenter lover forsterket behandlingsformer vil bidra til å forhindre hjerneslag, kreft og debilitative sykdommer som Alzheimers. FDA har sendt varselbrev til syv selskaper byrået mener er skyldig i å lage villedende eller falske uttalelser om BHRT produkter (se Referanse 2). Men flere og flere BHRT selskaper dukker opp på internett. Problemer i å beskytte forbrukerne mot disse selskapene er manglende føderale krav. BHRT selskaper er ikke pålagt å registrere seg hos FDA, eller for å rapportere om de produktene de produsenten (se referanse 1).

Ufrivillig barnløshet Etter en hysterektomi

Enten det er på grunn av uregelmessige blødninger, unormale cyster eller kreft, må mange kvinner gjennomgår en hysterektomi innenfor deres levetid. Denne operasjonen innebærer å fjerne noen av eller alle de reproduktive organer, slik som livmorhalsen, livmor, eggstokker og eggledere. Avhengig av hvilke organer er fjernet, vil kvinnelige hormonnivået faller i kvinnen, forårsaker enten overgangsalder og / eller seksuell dysfunksjon og muligens sette henne i fare for andre komplikasjoner.

Hva er hormonbehandling?

Hormonbehandling (HRT) er administrasjonen av østrogen og progesteron, eller dens syntetisk versjon progestin. Terapi kan administreres oralt via piller, transdermalt og via transvaginalt kremer, eller via injeksjon intramuskulært.

Avhengig av alvorligheten av symptomer, kan HRT gis i høyere eller lavere doser.

Hovedformålet med denne behandlingen er å erstatte de hormoner som ikke lenger blir produsert av kroppen etter en delvis eller full hysterektomi eller kirurgisk indusert menopause.

Bivirkninger av HRT inkluderer blødning, oppblåsthet, ømme bryster og hevelse, hodepine, humør endring og kvalme.

Hvorfor velge HRT?

Når en full hysterektomi utført, vil kvinnen falle inn i en kirurgisk indusert sal tilstand som ofte fører til mer alvorlige symptomer enn naturlig menopause. Disse symptomene er hetetokter, nattesvette, angst og depresjon.

Delvis hysterectomies kan ikke føre til overgangsalderen, men vanligvis i stor grad påvirke seksuell lyst og vaginal tørrhet.

Kvinner har gjennomgått noen form for hysterektomi har større risiko for osteoporose og hjertesykdom på grunn av uttømming av hormoner, som hindrer disse forholdene, etter hysterektomi.

De samme hormonene er ansvarlige for reduksjon av dårlig kolesterol, og uten dem kvinner står i en større risiko for kolesterol-relaterte sykdom. På grunn av den direkte arten av hormonterapi, er disse symptomene beste avlastes gjennom HRT.

Striden rundt HRT

I det siste HRT ble automatisk gitt til kvinner etter hysterektomier; Men i de senere årene studier har vist at det kan være langt mer risiko involvert med HRT enn tidligere antatt.

Ifølge National Institutes of Health, sunne postmenopausale kvinner som gjennomgår hormonbehandling synes å være på et høyere risiko for kreft, spesielt brystkreft. Selv om HRT ikke redusere uønsket eller "dårlig" kolesterol nivåer, har den ekstra bivirkning av å redusere "gode" kolesterolet du ønsker, kolesterol som kan bidra til å forhindre hjerteinfarkt og hjerneslag. Disse bivirkningene ikke nødvendigvis gjelder for kvinner som er premenopausale eller som erstatter de hormoner kroppen sin bør gjøre med HRT.

Det er også noen trodde at HRT kan være unødvendig i mange tilfeller, som mildere symptomer kan bli løst gjennom andre, tryggere måte.

Aktuelle studier er fremdeles pågår for å fastslå alvorlighetsgraden av risiko forbundet med HRT. Det er viktig for kvinner vurderer HRT å fullt undersøke alle muligheter de har til rådighet, diskutere dem med legen sin og forstå all risiko og fordeler forbundet med HRT eller alternative behandlinger.

Ufrivillig barnløshet Alternatives

Ufrivillig barnløshet Alternatives


Under overgangsalderen østrogen nivå i en kvinnes kropp avtar. Denne reduksjonen i hormoner forårsaker ubehagelige symptomer som hetetokter, nattesvette og humørsvingninger. Hormonterapi er tradisjonelt brukt for å erstatte østrogen og progestin nivåer for å lindre disse symptomer. Men noen kvinner ikke ønsker hormonbehandling. En rekke alternativer er tilgjengelige i dag for kvinner som ønsker hormonbehandling alternativer.

Diett

Flere frukter og grønnsaker er naturlige kilder til planteøstrogen. Planteøstrogen er nyttige i overgangsalderen fordi de etterligner det menneskelige hormonet østrogen. Disse frukt og grønnsaker bør spises rå, mens de fortsatt er full av næringsstoffer. De høyeste konsentrasjonene av planteøstrogen finnes i matvarer som er rike på vitamin B som gulrøtter, rødbeter, granatepler, gresskar, yams, epler og paprika. De er også høy i vitaminer, fiber, mineraler og fettsyrer. Prøv å spise minst 2-4 porsjoner frukt og tre til fem porsjoner grønnsaker hver dag.

Linfrø

Linfrø også kalt linfrø er en eksepsjonell behandling for symptomer på overgangsalder. Den inneholder phytoestrogen, som er lik østrogen. Linfrø er et nyttig alternativ til hormonbehandling fordi det lindrer hetetokter, humørsvingninger og nattesvette. Linfrø fremmer bein helse og bidrar til å forebygge osteoporose. Linfrø inneholder omega-3 fettsyrer og ligniner som beskytter kroppen mot krefttyper. Bland 2 ss. linfrø med frokostblandinger, frukt, juice eller yoghurt to ganger om dagen i stedet for hormonbehandling.

Svart cohosh

Klaseormedrue, også kjent som bugbane, squaw root eller snakeroot, er en velkjent alternativ til hormonbehandling. Det reduserer menopausale symptomer som humørsvingninger, hetetokter, nattesvette og søvnløshet. Den aktive mekanisme for klaseormedrue er ikke helt forstått, selv om det ikke inneholder østrogen-lignende egenskaper. Du kan ta urte kosttilskudd som inneholder en tilsvarende 20 mg av klaseormedrue som en tablett to ganger om dagen. Ikke ta det for mer enn seks måneder.

Soy

Soyabønner er en effektiv behandling for hetetokter. Japanske kvinner har lenge kjent fordelene ved å spise store mengder soya, som reduserer hetetokter. Fordi soya inneholder østrogenliknende forbindelser, det fungerer å erstatte utarmet forsyninger av østrogen i kroppen. Soyabønner er bygget opp av isoflavoner og protein. Du kan finne soya på din dagligvarebutikk i matvarer som stekt soya nøtter, soya melk og tofu.

Ufrivillig barnløshet for Weight Loss

Veksthormon er et hormon som er opprettet av hypofysen, en kjertel som ligger ved foten av hjernen din. Dette hormonet vekker vekst hos barn og bidrar også til å opprettholde funksjonen av organer og vev i hele din levetid. Etter hvert som du blir eldre, begynner kroppen å redusere mengden av veksthormon som det naturlig produserer. Som du blir eldre, er det mer sannsynlig å få vekt på grunn av kroppslige endringer; et syntetisk veksthormon har vist seg å bidra til å kontrollere vektproblemer og fedme.

Studier og funn

Menneskelig veksthormon (GH) er et hormon som beviser gunstig i vekttap innsats. Stewart Albert, MD, professor i indremedisin fra delingen av endokrinologi ved St. Louis University of Medicine i Missouri, forklarte på det 85. årsmøtet i Endocrine Society i 2003 holdt på Pennsylvania Convention Center i Philadelphia, som GH Helpa vektige folk ned i vekt. Hans foredrag var basert på en artikkel publisert i volum 84 av Journal of Endocrinology & Metabolism tittelen "lavdose Rekombinant Human Growth Hormone som adjuvant behandling til livsstilsendringer i forvaltningen av fedme." Studien viste at bruk av GH hos overvektige mennesker resulterte i fett tap i mageregionen uten tap av vital muskelmasse. Studien videre vist at personer som bruker GH hadde redusert appetitt, økt energinivå og en 19 prosent reduksjon i low-density lipoprotein kolesterol nivåer.

Dosering og varighet

I "Handbook of Obesity: kliniske anvendelser, Third Edition," George A. Bray, og Claude Bouchard forklare at menneskelig veksthormon (GH) er en aminosyre peptid. Overvektige mennesker har en tendens til å produsere mindre GH enn tynne mennesker. Dette hormonet øker metabolske prosesser, øker lipolyse og har føre til vekttap hos barn som har blitt behandlet med hormonet. GH stimulerer oksygenforbruk cellene til å øke energinivået, og reduserer protein tap i obese. Dette hormonet stimulerer også ketose, og reduserer nærværet av visceralt fett. Når denne behandlingen tilbys på 5 mg daglig i fem til 39 uker, egger det fettforbrenning, øker forbrenningen og reduserer visceralt fett.

Hvordan får du det

HGH, en syntetisk form av veksthormon, er bare tilgjengelig via injeksjon, og det må være foreskrevet av en medisinsk faglig. Denne medisinen er ofte foreskrevet til personer med det formål å øke ens bentetthet, for å øke ens muskelmasse, for avtagende kroppsfett og for å øke ens øvelse toleransenivå og utholdenhet. Denne medisinen er også brukt i noen HIV og AIDS-pasienter for å bidra til å lindre tilstander forbundet med muskel sløse. Økt muskelmasse som produseres ved bruk av HGH ikke intensivere ens styrke; regelmessige styrke-øvelser er mer effektive og mindre kostnadskrevende. Visse bivirkninger er forbundet med HGH bruk, inkludert hevelse i ben og armer, leddsmerter og muskelsmerter, og menn kan oppleve gynekomasti - forstørrelse av brystvevet. Dette syntetiske hormonet kan også senere føre til hjerte-problemer og diabetes utbruddet. Å få optimal nytte av HGH bruk, må de hormon injeksjoner være kombinert med regelmessig mosjon og tilstrekkelig næringsinntak.

Hvordan bruke bioidentical Ufrivillig barnløshet

Hvordan bruke bioidentical Ufrivillig barnløshet


Bioidentical hormonterapi er et alternativ til den tradisjonelle hormonerstatningsterapi som brukes til å tilveiebringe lindring av symptomer menopause. Bioidenticals er produkter som består av hormoner som er kjemisk identiske med de i kroppen produserer. En kvinne som bruker bioidentical hormonbehandling vil motta en blanding av bioidenticals opprettet spesielt for å ta hennes individuelle hormonelle behov. Tilhengere av bioidenticals sier de er en tryggere tilnærming til menopause symptomlindring. The Food and Drug Administration (FDA) har ikke helt støttet bruk av bioidenticals og har ikke godkjent mange av disse produktene. Imidlertid er FDA sammen med mange i det medisinske samfunnet tilbyr noen anbefalinger for kvinner som velger å bruke bioidentical hormonbehandling.

Hvordan bruke bioidentical Ufrivillig barnløshet

Velg bioidenticals som oppfyller myndighetenes reguleringer. Det er noen bioidenticals har godkjenning av FDA. Dette vil bidra til å sikre at produktene du bruker er trygge. Bioidentical progesteron og østrogen som er tilgjengelig over disk er for risikabelt, fordi de ikke kan oppfylle standard retningslinjer for sikkerhet.

Unngå å bruke hormon testing for å bestemme doseringen. En kvinnes hormonnivået er i stadig endring, og bør ikke være grunnlag for å bestemme styrken på bioidenticals for overgangsalder hormonbehandling.

Begynn ved å ta lavest mulig dose for en svært begrenset tid. En kvinne bør bruke bioidenticals akkurat lenge nok til å få tilstrekkelig menopause symptomlindring. Formålet med overgangsalderen hormonbehandling er å behandle hetetokter, eller vaginal tørrhet.

Ta bioidentical progesteron som en pille for å få riktig dose. Progesteron kremer og geleer anbefales ikke fordi det er ingen måte å vite om kroppen absorbere tilstrekkelige mengder av hormonet. Progesteron beskytter kvinner fra edometrial kreft, som er en risiko forbundet med å ta østrogen.

Unngå å bruke forsterket bio-identicals. De har ikke blitt godkjent av FDA, og kan variere i styrke, noe som betyr at en pasient kan ikke være å få adekvate doser.

Hint

  • Bioidenticals som har godkjenning fra FDA er kun tilgjengelig på resept.
  • Bio-identicals bære de samme helserisiko som tradisjonell menopause østrogenbehandling. Dette omfatter en økt risiko for hjertesykdom og brystkreft.

Bioidentical Ufrivillig barnløshet

Bioidentical hormonbehandling er ofte brukt for å lindre symptomer på overgangsalder. Den har fått mer oppmerksomhet etter masse ros av kjendiser som Oprah Winfrey og Suzanne Somers. Tilhengerne av biodentical hormoner markere sin "naturlig" status og holde dem opp som bedre og sikrere enn syntetiske versjoner. Men å være "naturlig" betyr ikke at de er garantert å være fri for negative effekter.

Bioidentical hormoner

En bioidentical hormon er en som har blitt skapt i et laboratorium for å ha samme molekylstruktur som hormoner som produseres av kroppen. Fordi disse produsert hormoner er biologisk identisk med virkelige hormoner, blir de betraktet som "naturlig" og lettere for kroppen å assimilere og bruke. (Dette gjør dem forskjellig fra syntetiske hormoner, som ikke er biologisk identisk med kroppens egne hormoner, men er ment å produsere de samme effektene. Syntetiske hormoner er utformet med den hensikt å bli patentert.) "Naturlig", men betyr ikke nødvendigvis hormoner er laget av naturlige materialer.

Ikke alle bioidentical hormon produkter er FDA-godkjent. Det er også viktig å merke seg at ingen konkrete studier har vist at bioidentical hormoner er bedre eller tryggere enn syntetiske versjoner.

Typer

Bioidentical hormonbehandling brukes av kvinner går gjennom overgangsalder å lindre symptomer som hetetokter, tynning bein og vaginal tørrhet. Det kan administreres via kremer og geleer, piller og tabletter, og selv depotplaster eller vaginal ringer.

Det er mulig å kjøpe FDA-godkjente former for bioidentical hormoner som estradiol eller Prometrium (progesteron) med en resept fra lege. Disse formuleringene er standardisert i design og dosering, og laboratorier er pålagt å følge strenge retningslinjer for å sikre renhet og sikkerhet. De er grundig testet, og pasientene blir også gitt en liste over potensielle bivirkninger å se etter.

Men de fleste ganger når bioidentical hormoner blir diskutert, er det i referanse til "custom-made" formuleringer skapt av compounding apotek. Disse apotekene utvikle en formulering basert på resultatene av spytt eller blod tester som måler en kvinnes hormonnivåer. Disse testene kan være feil fordi hormonnivået varierer i løpet av dagen.

Advarsler

Kvinner vurderer bioidentical hormonbehandling med produkter fra en compounding apotek bør forstå at mange av disse apotekene er ikke FDA-godkjent. Når du velger et apotek, sjekk det ut først gjennom Pharmaceutical Compounding Akkreditering Board.

Hormon-erstatningsprodukter fra disse apotekene er ikke standardisert, så det er ingen testing og ingen krav om å rapportere eventuelle uønskede bivirkninger. I de fleste tilfeller er en tilpasset produkt ikke nødvendig med mindre en kvinne som er allergisk overfor et bestemt bestanddel i de standardiserte formuleringer. I en slik situasjon vil en lege anbefale en tilpasset formel, og deretter overvåke pasientens respons på den.

Misforståelse

Mange påstander om fordelene med bioidentical hormonbehandling har ikke blitt bevist. Vanlige løfter omfatter dramatisk vekttap, økt energi og beskyttelse mot brystkreft, Alzheimers sykdom og hjertesykdom. Noen selskaper hevder deres produkter er tryggere og mer naturlig enn syntetiske formuleringer.

Fordi noen få studier har blitt gjennomført, er det ingen forskningsmessig grunnlag for disse påstandene. FDA har kjempet produsenter over slike uttalelser fordi de kan føre kvinner til å tro bioidentical hormoner er helt trygt uten potensial for skadelige bivirkninger.

Bivirkninger

Ifølge Endocrine Society, bioidentical hormoner har de samme fordelene som syntetiske hormoner. De har også de samme bivirkninger. Bioidentical hormon erstatning har vært knyttet til økt risiko for brystkreft i noen studier. I Australia, har det vært knyttet til noen tilfeller av livmorkreft. Andre potensielle bivirkninger kan være hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Inntil mer forskning er utført, påstander om overlegen ytelse eller sikkerhet er ubegrunnet og bør vurderes anekdotiske i beste fall. Kvinner som trenger hormonbehandling bør diskutere bioidentical hormoner med sin lege og følge hennes veiledning. Enhver form for hormonsubstitusjon bør tas i den minste dosen mulig for kortest mulig tid for å minimere sjansene for uønskede resultater.

Testosteron Ufrivillig barnløshet

Testosteronbehandling er en medisinsk diett brukes til å behandle effektene av aldersrelatert hypogonadisme. Denne behandlingen er ikke anbefalt for pasienter med visse pre-eksisterende forhold, og kan forårsake en rekke bivirkninger.

Identifikasjon

Testosteron hormonbehandling er administrasjonen av eksogene (eksternt produsert) testosteron for å lindre hypogonadisme (lavt testosteron) forårsaket av aldring. I menn, testosteron produksjonen topper på 25 år og begynner å avta etterpå med en hastighet på om lag 2 prosent årlig.

Fordeler

Testosteronbehandling blir brukt til å tilbakeføre eller lindre virkningene av hypogonadisme, som kan variere fra en reduksjon i muskelmasse, bentetthet og libido, en økning av fettlagring, erektil dysfunksjon, nedsatt energi, nedsatt libido, konsentrasjonsvansker og en nedgang i generelle mentale helse og velvære.

Diagnose

Leger kan foreskrive testosteron erstatning til menn over 30 med symptomer på hypogonadisme hvis blod-serum nivåer av testosteron er lave og luteiniserende hormon (en forløper til testosteron) nivåene er høye.

Behandling

Pasientene kan få testosteron via intramuskulære injeksjoner, oral piller eller plastre, kremer og spray brukes på huden. Doser variere avhengig av modus for behandling; typiske injeksjoner variere fra 50 til 400 mg, hver to eller tre uker.

Advarsel

Menn med prostatakreft bør ikke ta testosteron. Pasienter med lever-eller koronarsykdom, brystsmerter, diabetes, tidligere hjertesvikt eller høyt kolesterol bør konsultere lege før du tar testosteron.

Farene

Overflødig testosteron kan føre peliosis hepatitt, en alvorlig leversykdom, og kan også føre til høyt blodtrykk, endret kolesterolnivå, gulsott og hjerte-og leversykdom. Testosteron kan forbedre mannlige egenskaper, forårsaker akne, fet hud, dypere stemme og overflødig ansikts-og kroppshår.

Natural Ufrivillig barnløshet for Senior Menn

Akkurat som med kvinner, som menn alder, gjennomgår de ulike endringer i kroppen sin. Vanligvis kan en mann forvente hans magefett å øke og hans muskelmasse til å avta etter hvert som han blir eldre. I tillegg senior menn har en tendens til å ha en lavere sexlyst på grunn av en gradvis nedgang i testosteron. Som et resultat av mange aldring menn opplever ikke bare depresjon, men også en høyere risiko for å utvikle hjertesykdom.

Behandling

Menn med lavt testosteron blir ofte behandlet med antidepressiva og / eller kolesterolsenkende medisiner. Siden det synes å være en sammenheng mellom fallende hormonnivåer og aldersrelaterte tilstander som tretthet, diabetes, høyt blodtrykk, og tap av både bein og muskelmasse, senior menn er mer og oftere blir behandlet med hormonbehandling. Før du spør du legen om hormonbehandling, har hormonnivået testet, kanskje flere ganger, for å avgjøre en normal rekkevidde for deg. Ideelt sett vil du har selv testet før du er 50, slik at du har en baseline lesing for sammenligning.

Naturlig valg

Få en resept for en rekke naturlige testosteron narkotika etter legen din har bestemt at nivåene er mangelfull. De tilgjengelige alternativene inkluderer Tilskudd tabletter, injeksjoner, implantater, eller hudområder.

Visse næringsstoffer kan øke testosteron tilgjengelighet, og naturlig kosttilskudd kan være nyttig i supplerer hormonbehandling. Et slikt supplement er sink. Tar 50 mg / dag av sink kan øke testosteronnivået og hjelper kroppen syntetisere dette hormonet. En annen supplement å vurdere er karnitin. Tar 1000 til 2000 mg / dag av denne aminosyre-derivat kan være mer effektive enn testosteron i å forbedre betingelsene for depresjon og seksuell dysfunksjon oppleves av eldre menn. I tillegg har 500 til 1000 mg / dag av quercetin evnen til å inhibere syntesen av østrogen, som kan være svært nyttig for aldring menn. Dessuten kan 320 mg / dag av så Palmetto og 240 mg / dag av nesle ekstrakter redusere symptomene forbundet med en forstørret prostata.

Antioksidanter (inkludert 200 mcg / dag av selen, 400 IU / dag av vitamin E med minst 200 mg av gamma-tokoferol og 5000 IU / dag av vitamin A) kan øke testosteron produksjonen. Cruciferous grønnsaker, som brokkoli og blomkål, er antioksidanter og potente indusere av visse proteiner som antas å undertrykke dannelsen av prostatakreft. Enten spise disse grønnsakene eller ta 400 mg / dag av cruciferous grønnsak ekstrakt.

Andre kosttilskudd med potensial til å hjelpe senior menn inkluderer 850 mg / dag av Muira puama, 1500 mg / dag av chrysin, 10 mg / dag av piperine å øke opptaket av chrysin, og 15-75 mg / dag av DHEA.

Forholdsregler

Hvis du velger noen form for testosteron terapi, være oppmerksom på at det ikke er trygt å bruke store mengder av dette hormonet. Økt testosteronnivå kan føre til visse forhold, som prostatakreft, å forverres. Så noen mann vurderer hormonbehandling bør konsultere sin lege først.

Hvordan å avvikle Ufrivillig barnløshet

For mange kvinner, er overgangsalder en vanskelig overgang preget av hetetokter, humørsvingninger, vektøkning og tap av sexlyst. Menopause er definert som den tiden da en kvinne slutter å ha perioder og vanligvis oppstår rundt en alder av 51. Menopause, som er en naturlig forekommende overgang, starter vanligvis når eggstokkene produserer mindre av hormonene østrogen og progesteron. Menopause kan også skje etter en hysterektomi, stråling og / eller kjemoterapi, og eggstokkene insuffisiens, som er når eggstokkene ikke produserer nok reproduktive hormoner.

For å erstatte disse mangelfulle hormoner, mange kvinner velger å starte hormonbehandling (HRT). Hormoner kan være piller, patcher, kremer, selv pastiller. Hvis du bestemmer deg for at du ikke ønsker å fortsette med HRT på ubestemt tid, det er skritt du kan ta for å gjøre overgangen.

Hvordan å avvikle Ufrivillig barnløshet

Ikke slutte cold turkey. Du har sannsynligvis vil oppleve abstinenssymptomer og muligens en avkastning på den opprinnelige overgangsalder indikatorer. Hvordan kroppen din reagerer på å slutte cold turkey avhenger av alvorlighetsgraden av de opprinnelige symptomene, hvilke typer hormoner du tar og doseringen. Uansett, kan en plutselig stans sende systemet inn i en tailspin, så det er lurt å gå sakte.

avta gradvis. Hvis du tar piller, spør legen din for å foreskrive en lavere styrke pille. Veksler annenhver dag med din vanlige dosering, før den gradvis tar bare lav-styrke pille annenhver dag, deretter reduseres til hver par dager før du slutter helt. Hvis du finner du fortsatt trenger hormoner, ta pillen en gang hver tredje dag.

Cut hormonplaster i to. Selv om dette ikke vil fungere med alle patcher, kan det være effektivt for noen, så sjekk med legen din. Andre metoder inkluderer iført patcher annenhver dag eller spør legen din for å gi en lavere dosering.

Hint

  • Trene regelmessig for å bekjempe vektøkning ofte forbundet med overgangsalderen. Trening også vil frigjøre endorfiner (feel-good hormoner), som kan hjelpe regulere humørsvingninger.
  • Spise riktig. Unngå sukker, alkohol og fet mat. I stedet mate kroppen din rikelig med frisk frukt og grønnsaker, fiber og masse vann.
  • Når du slutter å ta progesteron, kanskje du har vaginal blødning som ligner på en periode.
  • Konsultere legen din før du avbryter HRT. Og husk at hver kvinne er forskjellig, så det kan ta mer enn ett forsøk på å stoppe HRT vellykket.