Digidexo.com

alvorlig hyperglykemi

Alvorlig hyperglykemi Treatment

Hyperglykemi er et høyt nivå av glukose i blodet. Kroppen krever sukker for å fungere tilfredsstillende, og cellene er avhengige av glukose for energi. Hyperglykemi er et resultat av å ha utilstrekkelig nivå av hormonet insulin, som bringer sukker til cellene. Ifølge University of Michigan Health System, oppstår hyperglykemi når blodsukkeret øker til 300 milligram per desiliter (mg / dl) eller høyere. Høye blodsukkernivå kan føre til helseproblemer.

Typer

To typer av alvorlig hyperglykemi er ketoacidose og hyperglykemiske hyperosmolær syndrom, ifølge amerikanske Diabetes Services. Ketoacidose oppstår når kroppen er så utsultet på energi den bryter ned fett til energi, skape sure avfallsstoffer som kalles ketoner. Ketoacidose påvirker mennesker med et blodsukker nivå over 600 mg / dL. Hyperglykemiske hyperosmolar syndrom er en tilstand hvori blod blir tykk på grunn av den overskytende sukker. Dette skjer når blodsukkeret når 700 mg / dL eller høyere. Når sukker nivåer nå denne andelen, kan hjernen slutter å fungere.

Effekter

Ketoacidose er preget av problemer med å puste, kvalme, oppkast, bomull munn og pust med en fruktig lukt. Hyperglykemiske hyperosmolar syndrom resulterer i konstant vannlating, urin med en mørk farge, alvorlig dehydrering, høy feber og problemer med å se.

Identifikasjon

Høyt blodsukkernivå oppdages med en blodprøve. Denne testen er ferdig etter en fasteperiode, ofte gjort tidlig på morgenen. Et resultat på 100 til 125 mg / dL er anerkjent som borderline høyt og et nivå over 126 mg / dL er klassifisert som diabetiker. For å sikre at resultatene er korrekte, har en annen blodprøve.

Advarsel

Ekstreme blodsukkernivå kan være selvpåført hvis en diabetiker ikke tar insulin når det kreves. Alvorlig hyperglykemi kan også være forårsaket av stress, infeksjon eller alvorlig sykdom. Symptomer på alvorlig høyt blodsukkernivå bør ikke ses bort fra. Så snart en diabetiker viser tegn på høyt blodsukkernivå ved oppkast eller pustevansker, bør vedkommende bli tatt med til et sykehus umiddelbart, ellers kan det føre til en diabetiker koma eller død.

Forebygging / løsning

Hyperglykemi kan ofte behandles gjennom trening og et sunt kosthold for å bringe sukker nivåer ned. I alvorlige tilfeller, insulin er den eneste måten for å behandle tilstanden. For å forebygge, overvåke blodsukkernivået ofte, spesielt hvis du blir syk. Sørg for å ta medisiner som anbefalt for å opprettholde et sunt nivå av glukose og holde planlagte avtaler med legen din.

Alvorlig Hyperglykemi Symptomer

Hyperglykemi, eller høyt blodsukker, er en tilstand som rammer mange mennesker, spesielt de med diabetes. Andre personer uten diabetes kan utvikle kortsiktig hyperglykemi fra en sykdom, for mye trening eller andre påkjenninger.

Urin og Sugar

De vanligste symptomene på hyperglykemi er vannlating eller blodsukker problemer. Dersom legen finner blodsukkernivået til å være høy eller finner en stor mengde sukker i urinen, dette er symptomer.

Andre vanlige symptomer

Noen andre symptomer som er felles for mange mennesker med høyt blodsukker er en økning i tørste og hyppig vannlating. Noen mennesker kan finne de har en økning i appetitten også.

Mindre vanlige symptomer

Det er noen tegn på hyperglykemi som ikke er fullt så vanlig. Disse symptomene er tåkesyn, tørr hud og følelsen trett.

Ketacidosis

Uten behandling kan hyperglykemi utvikle seg til ketacidosis, en livstruende tilstand som betyr at du ikke gjør nok insulin. Symptomer på ketacidosis er primært tørr munn og oppkast. Pusten kan lukte fruktig.

Behandling

En enkel behandling for hyperglykemi er trener, noe som fungerer for mange mennesker. En annen plan er å snakke med en kostholdsekspert for å se hvilke matvarer kan føre til høyere blodsukkernivået. Til slutt, kan en lege endre mengden av medisiner eller insulin du tar.

Hvordan diagnostisere hyperglykemi

Hvordan diagnostisere hyperglykemi


Hyperglykemi er et unormalt høyt nivå av glukose i blodet, og oppstår når legemet har for lite insulin i kroppen eller kan ikke bruke insulin riktig. Det er vanligvis forårsaket av diabetes mellitus på grunn av et lavt insulinnivå, men andre mulige årsaker til hyperglykemi inkluderer bulimia nervosa og visse medisiner.

Hvordan diagnostisere hyperglykemi

Detect de første symptomene på hyperglykemi, vanligvis ekstrem tørste og hyppig vannlating. Hvis pasienten er allerede et kjent diabetiker, spørre om den siste insulin injeksjon. Se etter klasser av medisiner som øker risikoen for hyperglykemi slik som noen antipsykotika, betablokkere, kortikosteroider, L-asparaginase, niacin, pentamidin, proteasehemmere og tiazid basert diuretika.

Få en pasient historie for symptomer på kronisk hyperglykemi. Disse er av mye større bekymring og inkluderer: tåkesyn, tørr munn eller kløende hud, tretthet, impotens, dårlig sårtilheling, tilbakevendende infeksjoner og vekttap.

Se etter tegn på alvorlig hyperglykemi. Disse inkluderer magesmerter, pustevansker, uvanlig tretthet, mangel på bevegelse, kvalme, rask puls og oppkast.

Test serumglukosenivået etter en 8-timers faste for å bestemme den fastende glukosenivå. Fasting hyperglycemia er et nivå som er større enn 130 mg / dl. Sjekk for etter-måltid hyperglykemi. Dette er vanligvis definert som et serumglukosenivå som er konsekvent over 180 mg / dl etter et måltid.

Utfør en glykosylert hemoglobin A1C test for å sjekke for kronisk hyperglykemi. Denne testen vil identifisere plasmaglukosenivå over en lang tidsperiode.

Hva er konsekvensene hvis du er diabetiker og blodsukkeret blir for høyt?

Alle enkeltpersoner kan lide av sporadiske høyt blodsukker, men det er et alvorlig problem hos diabetikere. For de med diabetes, kan høyt blodsukker føre til alvorlige helsemessige forhold.

Hyperglykemi

Høyt blodsukker er kjent som hyperglykemi. Hyperglykemi kan forekomme hos både friske personer og personer med diabetes. Den kommer etter at en person spiser mat med høyt sukkerinnhold, før kroppen kan behandle alle sukker og returnere blodsukkeret tilbake til det normale.

Årsak til hyperglykemi hos diabetikere

I type 1 diabetes, er hyperglykemi et resultat av ikke å ha nok insulin for å fjerne sukkeret fra blodet og inn i cellene i kroppen. I type 2, oppstår hyperglykemi når cellene er i stand til å bruke insulin.

Symptomer

Vanlige symptomer på hyperglykemi kan være uskarpt syn, tørr munn, sterk tørste, økt vannlating og tretthet. Selv uvanlig, kan alvorlig hyperglykemi føre til koma og død.

Varige effekter

For en diabetiker, kan hyperglykemi føre til en mer alvorlig tilstand som kalles ketoacidose. Celler bryte ned fett til energi, og etterlater et biprodukt av ketoner. Høyt blodsukker kan forhindre elimineringen av ketoner fra legemet, forårsaker ketoacidose, en livstruende kjemisk ubalanse.

Behandling

Behandling avhenger mest av om du har diabetes 1 eller 2. Den består vanligvis av trening, kosthold og medisinering.

Slik Lavere Sugar

I et normalt, sunt menneske, er høyt blodsukker ikke et problem fordi bukspyttkjertelen frigjør hormoner for å holde blodsukkeret i sjakk. Hos personer med diabetes, ikke bukspyttkjertelen kontrollerer ikke blodsukkeret riktig, og det er mulig for blodsukkeret til å stige høyere enn normalt - en tilstand som kalles hyperglykemi. En blodsukkeret over 200 mg / dl anses som høy, ifølge National Diabetes Information Clearing House, og langvarig høyt blodsukker kan føre til skade på blodårer, nerver og organer.

Slik Lavere Sugar

Diabetikere

•  Ta kontakt med legen din dersom du har hyppige episoder av hyperglykemi. Legen din må kanskje justere medisineringen.

Ta blodsukkeret regelmessig, spesielt etter å ha spist. Ta opp dine blodsukkernivået i en notatbok.

Ta insulin, eller glukosesenkende medisiner, som foreskrevet av legen din. Ta medisinen din med jevne mellomrom, og ikke hoppe over en dose.

Få regelmessig mosjon for å senke blodsukkeret ditt. Den amerikanske regjeringen anbefaler minst 150 minutter per uke av moderat trening.

Spis et sunt kosthold som foreskrevet av din diabetes spesialist eller en kostholdsekspert.

Hint

  • Oppsøke lege umiddelbart hvis blodsukkeret stiger over 240 mg / dl, eller hvis du opplever symptomer på alvorlig hyperglykemi inkludert kortpustethet, kvalme og oppkast, intenst velduftende ånde og tørr munn.

Betydning av hyperglykemi

Hyperglykemi eller diabetisk ketoacidose er en betingelse for metabolismen der det er uvanlig høye nivåer av sukker i blodet. Blodsukkernivået stiger over en periode på flere dager. Hvis denne situasjonen ikke er avhjulpet ved produksjon av tilstrekkelige mengder av insulin, er hyperglykemi setter inn. Hyperglykemi mest vanlig for diabetikere, selv om andre forhold kan føre til at den. Forhold som cystisk fibrose og neddykking skader fra nær-drukning kan også føre til hyperglykemi.

Effekter

Høye nivåer av sukker oppstår når kroppen produserer for mye sukker og er ikke i stand til å bruke den. Dette fører dieresis eller økt urinutskillelse. Dehydrering kan sette inn på grunn av tap av væske og elektrolytter. Hevelse kan oppstå i hjernen og kan indusere pasienten i koma dersom dehydreringen blir alvorlig nok. Den andre effekten av tapet av elektrolytter i kroppen er muskelfunksjon. Dette er fordi elektrolytter opprettholde nivået av væske i legemet, og hjelpe til med kontroll av muskelkontraksjon og produksjon av energi. Når en person som lider av hyperglycemi, frie fettsyrer øker i legemet og dermed øke nivåene av ketosyre i leveren. Kroppen gjennomgår ytterligere sammenbrudd når det blir for surt.

Symptomer

De vanligste symptomene på hyperglykemi er hyppig vannlating og økt tørste. Dette kan også være ledsaget av tørr hud, og en tørr munn. Smerter kan også bli følt i kroppen. Personen kan oppleve hodepine og magesmerter som et tegn på at hyperglykemi blir opplevd. I mer alvorlige tilfeller, kvalme og oppkast, samt tretthet og slapphet kan føles. Hyperglykemi kan også kontrolleres gjennom pusten av en person. Denne spesielle tilstanden vanligvis forårsaker pusten å lukte søt og fruktig og samtidig gjøre puste anstrengt og vanskelig. Hvis noen av disse symptomene, deretter en konsultasjon med en lisensiert lege anbefales å vurdere om hyperglykemi blir opplevd.

Insulinbehandling

Behandlingen av hyperglykemi bør gjøres over en periode på flere dager for å unngå sjokk kroppen. Det er en fare for å utvikle hypokalemi eller høye nivåer av kalium som kan føre til hjerneødem hvis behandlingen er gjort uten riktig oppfølging. Insulin blir administrert inn i kroppen for å lindre hyperglykemi. Det er vanligvis gitt sammen med intravenøse væsker og salter for å rehydrere pasienten. Insulinet hjelper i å bevege sukker tilbake inn i cellene og sakker fremstilling av sukker av leveren. Den stopper også fettsyrene fra å bli utgitt.

Andre behandlinger

Under behandling av hyperglykemi, blir fluidutgangs av pasienten tatt og nøye testet for å undersøke om behandlingen virker, og den metabolske aktiviteten i kroppen blir gjenopprettet. I mer alvorlige tilfeller av hyperglykemi, er mannitol gis når pasienten mister bevisstheten eller lider av en uregelmessig hjerterytme eller anfall.

Forebygging / løsning

Hyperglykemi kan forebygges ved å overvåke blodsukkernivået og nøye følge instruksjonene på insulinsprøyter, hvis det er nødvendig. Riktig kosthold og mosjon er også viktig å forebygge forekomsten av denne tilstanden. Barn og ungdom er spesielt utsatt for hyperglykemi på grunn av sine hormoner og sove og spise mønstre så ekstra omsorg må gis til dem. Fedme er også knyttet til utbruddet av hyperglykemi så å opprettholde en sunn vekt er nødvendig for å unngå det.

Hva er Hypoglykemi & hyperglykemi?

Insulin reaksjoner oppstår når konsentrasjonen av glukose i blodet faller under eller over det normale.
En normal blodsukkeret er ca 100 mg / dl (milligram per desiliter). Hypoglykemi er for lite glukose i systemet ditt, eller blodsukkernivået under 70 mg / dl. Hyperglykemi er for mye glukose i systemet ditt, eller blodsukker nivåer over 126 mg / dl.

Symptomer

Milde symptomer på hypoglykemi omfatte angst, sult, svimmelhet, hodepine, svette og tåkete syn. Mer alvorlige symptomer kan være hjertebank, forvirring, unormal atferd, kramper og bevisstløshet.

Milde symptomer på hyperglykemi inkluderer økt tørste, hyppig vannlating, hodepine, tåkesyn, tretthet og munntørrhet og hud. Mer alvorlige symptomer kan være vekttap, magesmerter, kvalme og oppkast, rask hjerterytme og dyp, anstrengt pust.

Årsaker

I diabetikere, kan hypoglykemi være forårsaket ved å ta for mye insulin, som deretter kan føre til at blodsukkeret til å slippe for lavt. Det kan også være forårsaket av under spising eller trene mer enn normalt etter at du tar insulin.

Hypoglykemi kan også skje med personer som ikke har diabetes. Noen ganger vil det skje etter måltider fordi kroppen produserer mer insulin enn nødvendig. Utsette eller hoppe over et måltid, spiser for lite mat, får mer mosjon enn normalt og høyt alkoholforbruk kan alle føre til et fall i blodsukkernivået.

Hyperglykemi kan være forårsaket av under spising og har for mange kalorier, spise for mange karbohydrater, hoppe eller glemme å ta insulin, infeksjoner, sykdom eller endre i fysisk aktivitet.

Forebygging

Spise små måltider oftere i løpet av dagen, og en diett lav på karbohydrater vil bidra til å holde blodsukkernivået blir for lavt eller for høyt. Sjekk også blodsukkernivået daglig, som anbefalt av legen din, for å vite hvor dine nivåer og hindre en insulin reaksjon. Hvis du er diabetiker, er det viktig å følge forvaltningsplanen utviklet av legen din.

Behandling

En rask behandling for en hypoglycemic insulin reaksjon er å drikke 1/2 kopp frukt juice, 1/2 kopp melk tid, fem til seks stykker av hard candy eller tre glukosetabletter. Vent 15 til 20 minutter og sjekke blodsukkernivået igjen. Hvis blodsukkernivået er fortsatt for lavt, gjenta behandlingen og sjekke det igjen i ytterligere 15 til 20 minutter. Det er viktig å se en lege hvis du lider av noen av symptomene og å diskutere en behandlingsplan. Hypoglykemi må behandles raskt som det kan bli verre, og du kan passere ut hvis nivået blir for lavt.

Trene kan ofte senke blodsukkernivået hvis den er for høy som i hyperglykemi. Du må sjekke urinen for ketoner hvis nivåene er over 240 mg / dl fordi du trener med ketoner kan gjøre blodsukkernivået høyere. Ketoner er stoffer som er laget når kroppen bryter ned fett til energi. Ketoner er gjort hvis kostholdet ikke inneholder nok karbohydrater for å forsyne kroppen med sukker for energi, eller hvis kroppen din kan ikke bruke blodsukkeret på riktig måte. Hvis hyperglykemi ikke behandles raskt kan det resultere i en tilstand som kalles ketoacidose (diabetisk koma).

Tips

Konsultere legen din dersom du har noen av de angitte symptomene for hypoglykemi eller hyperclycemia
og diskutere hva blodsukkeret er for lavt eller for høyt for deg. Alltid ha en plan for behandling. Det er også viktig å diskutere planen med familiemedlemmer og venner, slik at de vet hva de skal gjøre hvis du skal ha en insulin reaksjon og trenger hjelp.

Hyperglykemi Vs. Hypoglykemi

Hyperglykemi og hypoglykemi er sykdommer i kroppens blodsukkernivået. De har imidlertid det motsatte problemer. I hyperglykemi, en persons blodsukkernivået er altfor høyt. Hypoglykemi er det motsatte problemet og involverer blodsukkernivået som er for lavt til å være sunn. Årsaker, symptomer og manifestasjoner av begge disse sykdommene er annerledes og unikt til hver.

Hyperglykemi

Denne sykdommen av høyt blodsukker kan i hovedsak skje ved å ta medisiner og engasjerende i tilstrekkelig mosjon. Men når blodsukkernivået blir for høyt kan det føre til flere farlige tilstander som hyperglykemiske hyperosmolær koma. Hyperglykemi er generelt et resultat av en mangel på insulin eller forbruke for mye mat eller alkohol.

Hypoglykemi

Hypoglykemi involverer blodsukkeret blir altfor lavt (under 70 milligram). Denne tilstanden er vanligvis forårsaket av overdreven diabetiker medisiner eller en plutselig økning i trening eller fysisk aktivitet uten en økning i kaloriinntaket. Folk kan også bli hypoglycemic grunn av svulster i lever eller bukspyttkjertel som kan føre til utslipp av insulin.

Hyperglykemi Symptomer

Noen vanlige symptomer på hyperglykemi inkluderer sterk tørste, svakhet, tretthet, forvirring, kramper, anfall og koma. Noen andre symptomer på denne lidelsen omfatter følelsen kvalm og kaster opp. Medisinen for hyperglykemi er insulin.

Hypoglykemi Symptomer

Noen vanlige symptomer på hypoglykemi inkluderer ekstrem tretthet, nervøsitet, angst, ubehag i hele kroppen, hodepine, irritabilitet, rask puls, økt appetitt og bryte ut i kaldsvette. Symptomer som kan oppstå senere i hypoglykemi er mer alvorlige generelt, og inkluderer sløret eller dobbelt syn, anfall, kramper, hallusinasjoner, forvirring og mer. Behandling for hypoglykemi er vanligvis økt karbohydratinntak i kosten.

Advarsel

Hva hyperglykemi og hypoglykemi begge har til felles er at de begge kan føre til alvorlige komplikasjoner som kan påvirke din helse på viktige måter. Det er derfor det er en god idé for enkeltpersoner å regelmessig teste blodsukkeret, noe som vil hjelpe dem å vite deres behandlingstilbud (i tilfelle de har lave eller høye blodsukker) og unngå ytterligere helseproblemer.

Hvordan behandle hyperglykemi

Hvordan behandle hyperglykemi


Hyperglykemi er tilstedeværelsen av overflødig glukose i blodplasma med to hovedtyper som blir gjenkjent. Fasting hyperglycemia er definert som et blodglukosenivå som er større enn 130 mg / dl etter en 8-timers faste. Postprandial (etter-måltidet) hyperglykemi oppstår når dette nivået er konsekvent høyere enn 180 mg / dl etter et måltid. Hyperglykemi er vanligvis forårsaket av diabetes mellitus og kan bli livstruende hvis venstre ubehandlet.

Hvordan behandle hyperglykemi

Test blodsukkernivået oftere hvis du er diabetiker. Din helsepersonell vil trenge flere målinger for å foreslå endringer i behandlingen. Intravenøs insulin er den vanlige behandling og kan ha behov for å bli administrert i hospitalomgivelser i alvorlige tilfeller.

Drikk mer vann for å fjerne overflødig glukose gjennom urinen. Dette vil også bidra til å forhindre dehydrering som alltid er en risiko for hypoglykemi. Intravenøse væsker og salter er noen ganger nødvendig for å gjenopprette elektrolyttbalansen.

Ta kontakt med en ernæringsfysiolog om nødvendig om endringer i matvaner. Diabetikere ofte trenger å spise et større antall mindre måltider gjennom dagen for å hindre at store økninger i sine blodsukkeret.

Trening for å senke blodsukkernivået så lenge du ikke har ketoner i urinen. Du bør ikke trene i det hele tatt hvis du har type 2 diabetes og en blodsukkernivå over 300 mg / dL.

Endre medisiner som anbefalt av helsepersonell. Mange klasser av medisiner bærer en risiko for hyperglykemi.

Hyperglykemi Definition

Hyperglykemi Definition


Hyperglykemi, eller høyt blodsukker, kan være et alvorlig medisinsk problem, spesielt for personer med diabetes. Det er en tilstand som vanligvis forbindes med diabetikere, men det kan forekomme hos ikke-diabetikere også. Det finnes en rekke årsaker og behandlingsalternativer for hyperglykemi, men de bør alltid vurderes med legen din.

Om hyperglykemi

Hyperglykemi er definert som høyt blodsukker, eller sukker. Det oppstår når kroppen har enten for lite insulin eller ikke kan bruke insulinet den trenger å behandle glukose i blodet. Ifølge Mayo Clinic, er det vanlig for folk flest å ha et tilfelle av høyt blodsukker på et tidspunkt, men konstant høyt blodsukker - selv etter fasting - er kjent som hyperglykemi.

Årsaker

Hyperglykemi er oftest forårsaket av diabetes, selv om det kan være assosiert med andre sykdommer også, inkludert fedme og bulimi. Ifølge American Diabetes Association (ADA), oppstår hyperglykemi ved type 1-diabetikere fordi kroppene deres ikke produserer nok insulin. I type 2 diabetes, hyperglykemi oppstår fordi insulinet som produseres av kroppen er ikke like effektiv i behandling av blodglukose. Diabetikere må være årvåken i å overvåke deres blod sukker, og de kan fortsatt lider av hyperglykemi ved å spise for mye eller ikke trener.

Symptomer

Symptomene på hyperglykemi inkluderer sterk tørste, hyppig vannlating, hodepine og blodsukker enn 180 mg / dL, ifølge WebMD.

Behandling

Behandling av hyperglykemi vanligvis innebærer å følge en fornuftig måltid plan, får nok mosjon, regelmessig kontroll av blodsukker og religiøst tar noen medisiner foreskrevet av legen din, i henhold til ADA. Imidlertid er det viktig å behandle hyperglykemi i samråd med legen din.

Advarsler

Hyperglykemi kan være en svært alvorlig medisinsk tilstand for diabetikere og kan være livstruende hvis den ikke behandles. Diabetikere bør ofte overvåke blodsukkeret og ta sine medisiner regelmessig. The Mayo Clinic anbefaler at alle diabetikere holde hjem kits å teste for ketoner i urinen, noe som bør utføres hvis blodsukkertester høyere enn 240 mg / dL. Tilstedeværelsen av ketoner i urinen indikerer at du trenger legehjelp. Sørg for å se din lege hvis du har spørsmål om hyperglykemi eller hvordan å hindre det.

Hyperglykemi symptomer hos barn

I hyperglykemi, det er for mye sukker eller glukose i blodet. Dette resulterer når kroppen ikke produserer nok insulin for å regulere mengden av glukose. Når et barn har diabetes og får behandling, hvis han får hyperglykemi det er en alvorlig sak. I diabetiske barn, symptomene på hyperglykemi trenger å bli overvåket og behandlet umiddelbart.

Munntørrhet

Tørr munn og hals er et symptom på forhøyede nivåer av sukker i blodet.

Thirst

Føler dehydrert er en viktig tegn på hyperglykemi. Med forhøyede sukker nivåer i kroppen trekker væske fra vev. Dette gjør barnet veldig tørst.

Urinering

Barnet drikker mye vann for å slukke tørsten og dette fører til økt vannlating.

Fatigue

Barn blir veldig tierd når de har hyperglykemi. Kroppen bruker glukose for energi og med hyperglykemi, kroppen har problemer med å konvertere glukose til drivstoff.

Blurred Vision

For mye sukker i systemet forårsaker synsproblemer som uskarphet. Det overskytende sukker tar væske fra den vandige humor av øynene.

Coma

En diabetiker koma eller ketoacidose oppstår når hyperglykemi går ubehandlet. Kroppen trenger drivstoff slik at det bryter ned fettavleiringer som slipper ketoner. Dette er avfall. En koma skjer når kroppen ikke kan fjerne alle ketoner.

Mat for hyperglykemi og hypoglykemi

Blodsukkeret bør være mellom 70-150mg. Glukose kommer inn i kroppen gjennom mat som forbrukes, særlig karbohydrater. Insulin og glukagon regulerer glukose i kroppen vår. Men noen ganger blodsukkeret går for lavt (hypoglykemi) eller for høyt (hyperglykemi). Spise visse matvarer kan bidra til å kontrollere både hyperglykemi og hypoglykemi.

Hva er hyperglykemi?

Hyperglykemi oppstår når blodsukker (glukose) nivåene er for høye. Hyperglykemi kan forekomme i noen på ulike stadier av livet, men det meste er forbundet med diabetes.

Mat å spise når du arbeider med hyperglykemi

Personer med kronisk høye blodsukkeret bør få 45 til 65 prosent av sine daglige kalorier fra karbohydrater, 15 til 20 prosent av sine daglige kalorier fra protein og 20 til 35 prosent av sine daglige kalorier fra fett. Også personer med hyperglykemi bør spise sunne karbohydrater som frukt og grønnsaker. I tillegg bør de spiser hele korn, belgfrukter og magre meieriprodukter.

Hva er hypoglykemi?

Hypoglykemi oppstår når blodsukkeret er for lavt. Glukose fungerer som din viktigste energikilde. Hypoglykemi er også forbundet med diabetes. Å ha hypoglykemi på regelmessig basis kan tyde på alvorlige helseproblemer.

Mat å spise når du arbeider med hypoglykemi

Når blodsukkeret faller, en person kan drikke juice, spise godteri eller ta en glukose tablett for å få blodsukkeret tilbake innenfor normalområdet.

Mat å spise for begge forholdene

Begge forholdene vil dra nytte av et sunt kosthold bestående av sunne karbohydrater, hele korn, magre proteiner og lav-fett meieri. Spise mindre, hyppigere måltider vil også bidra til å holde blodsukkeret jevnt.

Kjemikalier eller giftstoffer som kan føre til hyperglykemi

Hva er hyperglykemi?

Hyperglykemi er gitt navnet for å ha for mye glukose (sukker) i blodet. Noen måling av glukose over 180 mg per desiliter anses hyperglykemiske. Hyperglykemi kan være forårsaket av diabetes, psykologisk stress, alvorlig sykdom, og fordøyelse av visse kjemikalier eller toksiner. Under normale forhold, er mengden av glukose i blodet regulert av bukspyttkjertelen. Det frigjør et enzym som kalles insulin, som binder og bryter ned overflødig blodsukker; derimot, kan de nevnte forholdene hindre at dette skjer på en eller annen måte.

Legemidler og Enzymer

Mange kjemikalier er foreskrevet og fortært av leger som kan ha bivirkning av å fremkalle midlertidig hyperglykemi. Antipsykotika, betablokkere, kortikosteroider, niacin og proteasehemmere alle har effekt av å produsere enzymer når metaboliseres at hvis de bygger seg opp i blodet, tiltrekke insulin og binder seg til det, hindrer insulin fra å utføre sine oppgaver i å bryte ned blodsukkeret.

Arsen

Arsen er et mykt, heavy metal. Det er en veldig potent gift kjent for sin karakteristiske grønne farge og smak av bitre mandler; Det kan også tas opp gjennom huden. Det virker ved å forstyrre genereringen av adenosin trifosfat (ATP) under metabolsk funksjon, effektivt hindrer legemet fra å dreie mat og næringsstoffer til kjemisk energi. Dette betyr at hver celle i kroppen sultet av ATP opphører å fungere. Forbindelser som inneholder arsen er ofte funnet i tre og møbler produsert før 1950, utstopping, bly kuler, insektmidler, og selv mate for kjøttfe. I små mengder, arsen fører til at kroppens små organer til å slite. Bukspyttkjertelen enten slår seg helt eller har problemer med å fungere. I begge tilfeller, er det ikke nok insulin produsert til å binde med et overskudd av glukose i blodet.

Hva er effekten av hyperglykemi på type 2 diabetes?

Hvis du er en av de nesten 23,6 millioner amerikanere som lider av type 2 diabetes, kan du få alvorlige konsekvenser hvis du ikke holde blodsukkeret under kontroll. Langsiktige effekter av høyt blodsukker - også kjent som hyperglykemi - inkluderer nyreskader, hjertesykdom og blindhet.

Symptomer

Den umiddelbare effekten av hyperglykemi er hodepine, uskarpt syn, tørste, hyppig vannlating og tørr hud.

Ketoacidose

Hyperglykemi kan utvikle seg til ketoacidose, en opphoping av ketone syrer i blodet. Symptomer inkluderer kvalme, oppkast og magesmerter. Ubehandlet kan ketoacidose føre til koma og død.

Nyreskader

Høyt blodsukker streker nyrene, og kan føre til nyresvikt. Når blodsukkeret er høyt, kan nyrene ikke absorbere alt sukkeret i blodet og i stedet skylle ut overflødig sukker ved å produsere ekstra urin. Dette økte arbeidsmengden kan skade nyrene og til slutt føre dem til å mislykkes.

Hjertesykdom

Ukontrollert blodsukker øker betennelse i arteriene, noe som kan føre til åreforkalkning. Dette innsnevrer blodårene og reduserer blodstrømmen. Hvis tilstanden fortsetter, kan arterien bli blokkert, noe som resulterer i et hjerteinfarkt.

Blindhet

Hyperglykemi kan skade de små blodkarene i netthinnen, og slipper blod inn i glassvæsken og blokkerer lys fra netthinnen. Over tid, kan skadede fartøyer føre til arrdannelse eller avløsning av netthinnen. Begge forhold kan føre til blindhet.

Risikofaktorer for hyperglykemi

Hyperglykemi er en tilstand som oppstår når blodsukkernivået blir for høyt. Diabetikere overvåke blodsukkeret ofte for å forebygge forekomsten av hyperglykemi. Kosthold og mangel på mosjon kan føre til denne tilstanden, som kan være svært alvorlig hvis venstre ubehandlet. Ubehandlet hyperglykemi fører til ketoacidose.

Diet

Fattig diett er en av de største risikofaktorer for hyperglykemi. Diabetes krever at pasienten å følge en bestemt diett som holder blodsukkeret lavt. Å spise mer mat enn hva som er på diabetiker diett plan kan føre til økt blodsukker og hyperglykemi. Matvarer som inneholder mye sukker og karbohydrater kan også føre til høyt blodsukker. Nøye glukose kan varsle pasienten når nivåene er for høye.

Mangel på mosjon

Trene hver dag bidrar til å holde blodsukkeret lavt. Diabetikere må overvåke effekten av trening på blodsukker og tidsplan øvelsen rundt måltider for å holde nivåer innenfor normalområdet. For mye trening kan føre til hypoglykemi eller lavt blodsukker. Spise en snack før trening hjelper til å holde blodsukkeret opp. For å hindre hyperglykemi, en moderat mengde mosjon hver dag vil bidra til å motvirke effektene av å spise for mye eller spiser feil type mat.

Medisinering

Medisiner er ofte nødvendig for å hjelpe kroppen til å bruke og produsere insulin, som regulerer glukose i kroppen og sørger for at den bruker den effektivt. Noen pasienter har fortsatt høye nivåer av glukose i blodet etter bruk av medisiner. For disse pasientene kan en endring i dosen hjelpe.
Medisiner er foreskrevet under en lege veiledning og kanskje må justeres jevnlig for å finne riktig protokoll for å håndtere høye blodsukkeret. Pasienten må også ta de medikamenter som er foreskrevet for at disse stoffer å være effektive i å kontrollere sykdommen.

Stress

Stress har en dramatisk innvirkning på blodsukkernivået og kan føre til hyperglykemi. Stress fører til at kroppen til å lagre blodsukker for å holde energilagre høy. Dette forbereder kroppen for angrep enten fra ytre krefter eller emosjonelt stress. Når noen er under konstant stress, forblir dette nivået av glukose høy og fører til hyperglykemi. Diabetikere er ikke i stand til å regulere glukose i blodet på grunn av mangel på insulin produksjon --- eller kroppen ikke bruker insulin riktig. Stress fører også noen pasienter å spise en dårlig og ikke får nok mosjon.

Behandling

Overvåking blodsukkernivået er det viktigste aspektet ved diabetesbehandling og ledelse. Symptomene på hyperglykemi er hyppig vannlating og økt tørste. Synet kan også bli uklart, og tretthet er vanlig. Disse symptomene vises før blodsukkeret blir kontrollert. Når blodsukkernivået fortsetter å stige med medisiner, kan det være nødvendig å endre dosering eller timingen av medisinen. Det kan ta tid å finne riktig kosthold og medisiner som fungerer for hver person som lider av hyperglykemi.

Hyperglykemi Retningslinjer

Hyperglykemi er assosiert med diabetes og betyr høyt blodsukker eller høyt blodsukker. Hyperglykemi er en alvorlig helsetilstand, men riktig overvåking av sukker nivåer kan holde blodsukkeret i sjakk.

Årsaker

Hyperglykemi kan være forårsaket ved å spise mat med for mye sukker eller karbohydrater, ikke får nok mosjon, stress, fysisk sykdom og ikke tar diabetiker medisiner. Andre symptomer kan være anstrengende aktivitet, infeksjon og ikke får nok insulin fra injeksjoner.

Symptomer

Symptomer på hyperglykemi i diabetes inkluderer økt tørste, tretthet, uskarpt syn, hyppig vannlating, vekttap og en blodsukker leser mer enn 180. Symptomer på langvarig hyperglykemi inkluderer kutt og sår som gror langsomt, hudinfeksjoner, nedsatt syn og nerveskader som resulterer i nummenhet i tær og føtter.

Behandling

Sjekk blodsukkeret hvis du opplever hyperglykemi symptomer. Du bør sjekke urinen for ketoner, som er giftige syrer, hvis blodsukkeret er høyere enn 240, ifølge American Diabetes Association. Du må ta kontakt med legen din dersom ketonnivå er høye og diskutere hvordan å senke dem. Du kan senke blodsukkeret ditt på egen hånd hvis ingen ketoner er til stede. Senke blodsukkeret krever trening, å ta medisinen og unngå sukkerholdige bearbeidet mat som bakevarer.
Ikke trening hvis du har testet positivt for ketoner som trening bare øker blodsukkeret i dette tilfellet. Legen din kan ønske å endre insulindosen hvis det vises at du ikke får en tilstrekkelig mengde for å holde blodsukkeret lavere.

Betraktninger

Drikk rikelig med væske for å skylle ut ekstra sukker i blodet ditt. Å miste vekt hvis du er overvektig hjelper lavere blodsukker nivåer. En kostholdsekspert kan gi deg et måltid plan som holder blodsukkeret under kontroll.

Forebygging / løsning

Hold en matdagbok som viser matvarer og antall karbohydrater i dem. Test blodsukkeret regelmessig og komme i kontakt med legen din hvis du har flere unormale testresultater. Ta medisinen på samme tid hver dag for å holde samme mengde insulin i kroppen din. Ha en medisinsk advarsel kort med deg i nødstilfeller. Leaving blodsukkernivået høyt vil resultere i nerve og organskade, så holde orden på blodsukkeret til å hindre usunn medisinske tilstander.

Hyperglykemi hos barn

Hyperglykemi hos barn


Hyperglykemi er en metabolsk tilstand der høyere enn normalt nivå av blodsukker, eller blodsukker, samle i blodet. Hvis venstre ubehandlet, kan hyperglykemi utgjør alvorlige helserisikoer, inkludert koma og død. Barn så vel som voksne er i faresonen for hyperglykemi, selv om årsakene kan være forskjellig. Milde til moderate tilfeller av forbigående hyperglykemi forårsaket av eksterne faktorer er vanlig hos barn, også.

Funksjon

Karbohydrater, frukt og andre matvarer i ditt vanlige kosthold forsyne kroppen med sukkeret den trenger. Sukkeret kommer inn i blodbanen og blir blodsukker, også kjent som blodsukker. Bukspyttkjertelen produserer et hormon som heter insulin, som obligasjoner med blodsukker. Det gjør at kroppen din til å bruke sukker som drivstoff og lagre overflødig drivstoff som fett.

Bukspyttkjertelen overvåker konstant mengden av glukose i blodet og produserer insulin nok til å få plass til det. Hvis den ikke produserer nok insulin eller insulinet ikke bånd med blodsukker, kalt en tilstand hyperglykemi setter inn.

Normal blodglukosenivået er 70 mg / dl til 120 mg / dl (milligram av blodsukker til dl av blod). Det er vanlig å se nivåene eskalere i en kort periode, spesielt etter å ha spist eller trener. Men langvarig og vedvarende blodsukkernivåer som er høyere enn normalt kan ha ødeleggende langsiktige og kortsiktige effekter på kroppen din.

Årsaker

Det er mange årsaker til hyperglykemi hos barn. De mest vanlige er type I diabetes og insulinresistens.

I type I diabetes, slår bukspyttkjertelen ned noen eller alle av dets insulintilførsel. Uten nok insulin, bygger overflødig glukose opp i blodet.

Utbruddet av insulinresistens kan være forårsaket av mange faktorer, inkludert fedme, kronisk sykdom eller alvorlig sykdom. Det er også noen genetiske risikofaktorer. Insulinresistens hindrer binding av insulin til blodglukose. Insulinresistens kan til slutt føre til type II diabetes, en sykdom som normalt finnes i voksne.

Ifølge USA Surgeon General, er fedme hos barn på vei opp i USA og er en stor risikofaktor for type II diabetes skyldes insulinresistens.

Symptomer

Barn som lider av hyperglykemi vil oppleve økt tørste og vannlating. Du kan se dem sengevætere ofte i løpet av natten. Deres hud kan virke tørr og noen skrubbsår eller kutt som de har vil gro sakte.

De er mer sulten enn vanlig, men de vil fortsette å gå ned i vekt. De kan også vises veldig sliten og oppleve tåkesyn.

Behandling

Hyperglykemi forårsaket av type I diabetes hos barn er ikke kureres. Det er mulig å behandle gjennom en streng diett av kosthold, mosjon og injeksjoner av insulin.

Insulinresistens eller Type 2 diabetes er forårsaket av fedme er helbredelig gjennom vekttap. Dens behandling er lik type I diabetes, unntatt disse barna vil ta oral medisin i stedet for insulin.

Det er viktig at barn som lider av hyperglykemi blir etterfulgt av en lisensiert endocronologist samt deres barnelege.

Komplikasjoner

Hvis ikke forvaltes riktig, kan hyperglykemi føre til alvorlige helseproblemer, særlig med hjertet, øyne, nyrer og sirkulasjon.

Forlenget eller vedvarende hyperglykemi, uansett hva den underliggende årsaken er, kan være dødelig hvis den ikke diagnostiseres og behandles. Siden kroppen ikke får nok drivstoff fra blodsukker, vil den begynne å stenge lavere prioritet kroppens funksjoner for å spare energi. Deretter vil den bruke opp noen butikker av fett for å kompensere for mangelen på drivstoff. Kroppen din behandler ikke fett effektivt, så giftige kjemikalier som kalles ketoner bygge opp. Når nivået av ketoner blir for høy, kan det føre til koma eller død.

Hyperglykemi bivirkninger

Matvarer som inneholder sukker eller karbohydrater gir kroppen din med blodglukose er nødvendig for å overleve. Bukspyttkjertelen skiller ut et hormon som heter insulin at obligasjoner med blodsukker. Blodsukker blir deretter brukt som mat for hjernen og energi for kroppen. Hyperglykemi oppstår når kroppen inneholder for mye blodsukker.

Blodsukker

Normalt blodsukkernivå varierer fra 70 mg / dl til 120 mg / dl (milligram glukose til dl av blod). Hyperglykemi oppstår når blodglukosenivået overstiger 120 mg / dl. En blodsukkernivå under 70 mg / dl resulterer i hypoglykemi. Begge forholdene bære alvorlig helserisiko.

Årsaker

Underliggende medisinske tilstander, som diabetes mellitus eller nedsatt glukosetoleranse (IGT) er de vanligste årsakene til hyperglykemi. Ifølge American Diabetes Association, lider 8 prosent av USAs befolkning av noen form for diabetes.

Mange andre faktorer, som stress fra alvorlig sykdom, kreft i bukspyttkjertelen, nyre eller leversykdom, infeksjon, spise et måltid høy i sukker eller karbohydrater eller hard trening kan også føre til episoder av hyperglykemi.

Bivirkninger

Hyperglykemi kan forårsake nyresykdommer, nyresvikt, tap av syn, skader på hjerte-karsystemet, komplikasjoner til andre indre organer og hjerte eller problemer med blodsirkulasjonen. Ubehandlet hyperglykemi kan også føre til en tilstand som kalles ketoacidose som kan resultere i koma eller død.

En studie utført ved University of Virginia Health System avkreftet den lenge holdt troen på at hyperglykemi gjennomført kun langsiktige helserisiko. Resultatene av studien viste at blodsukkernivået høyere enn 270 mg / dl kan føre til midlertidig redusert hjernefunksjoner. Noen av testpersonene opplevde problemer med sine verbale ferdigheter, reaksjonstiden til flervalgsspørsmål og mentale matematiske evner under hypoglykemiske episoder.

Symptomer

Symptomer på hyperglykemi inkluderer overdreven tørste og vannlating, uvanlig vekttap uten slanking, trøtt eller sløv, tåkesyn eller nummenhet i fingre eller tær.

En blodprøve ved hjelp av en glukosemåler informerer deg svært raskt av blodsukkernivået. Legen kan også bestille en fastende blodsukker test (FBS) eller oral glukosetoleransetest (OGTT) for å diagnostisere mulig diabetes. Hvis du lider av vedvarende hyperglykemi, bør du ta en blodprøve utført av et laboratorium for å avgjøre din A1C nivå. Den A1C test forteller deg din gjennomsnittlige blodsukkernivå kontroll over de foregående månedene.

Behandling

Behandling for vedvarende hyperglykemi inkluderer en lav-karbohydrat, lav-sukker kosthold, mosjon diett og medisinering. Medisinering kan være oral eller injiseres, slik som insulin. Ta kontakt med din lege for riktig behandling.

Hvordan kontrollere hyperglykemi

Hyperglykemi betyr høyt blodsukker, og dette er en tilstand som rammer alle mennesker med jevne mellomrom; symptomer inkluderer overdreven vannlating, sult og tørst. Men ifølge American Heart Association (AHA), er denne tilstanden også den første indikator på mye mer alvorlig tilstand diabetes mellitus. Hyperglykemi kan håndteres, men mennesker som lever med diabetes trenger å overvåke nivåene av visse kjemikalier for å være sikker på at behandlingen er trygg for dem.

Hvordan kontrollere hyperglykemi

Kontrollerende hyperglykemi

•  Sjekk blodsukkeret hvis du utvikler symptomer på hyperglykemi. I tillegg til høy vannlating, sult og tørst, rapporterer Mayo Clinic at folk opplever høyt blodsukker kan gjennomgå tåkesyn og føler meg veldig sliten. Testing blodsukkeret er nødvendige for å bekrefte at du har en hyperglycemiske episode.

Bruk øvelsen for å få ned blodsukkeret raskt. Men ikke trene når det er ketoner stede i blodet; American Diabetes Association rapporterer at dette faktisk kan føre til at blodsukkeret til å fortsette å stige. Joslin Diabetes Center rapporterer at keton hjemme testene er tilgjengelig for kjøp.

Prøv å justere kostholdet ditt. The Mayo Clinic foreslår å konsumere mindre mat og unngå sukkerholdige matvarer for å dempe episoder av hyperglykemi. Arbeide med en kostholdsekspert kan hjelpe folk med diabetes lære å delvis kontrollere sin sykdom gjennom kosten.

Gå til legen din hvis du har hyppige hyperglykemiske episoder. Ifølge Mayo Clinic, kan dette tyde på dosen eller tidspunktet for medisiner må kanskje endres for bedre å kunne dekke behovene til behandling av din tilstand.

Hint

  • Ubehandlet hyperglykemi kan føre til alvorlige komplikasjoner som ketoacidose, også kjent som diabetiker koma. Hvis du trenger mer hjelp til å håndtere din diabetes, nå ut til legen din.

Langtidseffekter av hyperglykemi

Langtidseffekter av hyperglykemi


Hyperglykemi er en tilstand som oftest forekommer i de som har diabetes. Denne tilstanden kan føre til alvorlige komplikasjoner hvis ikke forvaltes riktig. Det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på hyperglykemi for å behandle den riktig og unngå eventuelle negative komplikasjoner forbundet med det.

Årsaker

Hyperglykemi oppstår når det er for mye sukker i blodet. Ifølge Mayo Clinic, de viktigste årsakene til hyperglykemi hos diabetikere er feil kosthold, for lite insulin, stress enten fysisk eller følelsesmessig, eller ikke trener nok. Hos ikke-diabetikere, kan det også være en årsak til dine bukspyttkjertelen ikke fordele nok insulin til kroppen din til å regulere blodsukkernivået. Diabetiker er definert av bukspyttkjertelen ikke distribuere insulin som det skal.

Symptomer

Symptomer på hyperglykemi kan være vanskelig å skille fra andre faktorer. Noen av symptomene er hyppig vannlating, ekstrem tørste, tretthet, tåkesyn og svimmelhet. Vanligvis er disse symptomene opptrer sammen. Hvis du er i risikosonen for diabetes eller har diabetes, bør du enten sjekke blodsukkeret ditt med en blodsukkermåler hvis du har en, eller har blodsukkeret sjekket av en lege.

Effekter

Hyperglykemi kan ha mange negative effekter på kroppen din. Ifølge studier fra University of Virginia, en av de mest alvorlige kortsiktige effekter er bremset hjernefunksjon. Dette kan føre til langsommere tale, forsinkede reaksjoner og lav arbeidsinnsats. Disse vanligvis klare opp etter blodsukkernivået er brakt ned til et normalt nivå.

Komplikasjoner

Dessverre er det mer alvorlige langtidsvirkninger enn kortsiktige effekter når denne tilstanden oppstår, og er forlenget. Noen av disse inkluderer hjertesykdom, nyresvikt, øyeproblemer, depresjon, hud komplikasjoner, hjerneskade, koma og diabetisk hyperosmolær syndrom. Diabetiker hyperosmolær syndrom oppstår når blodsukkeret er altfor høyt, og kan føre til ekstrem dehydrering som kan være dødelig. Dette kan føre til hjerteinfarkt, nyreskader, koma og til slutt død.

Advarsel

Ifølge Med India, er en normal blodglukosenivå mellom 70 til 100 mg. Noe høyere enn 126 er etablert diabetes. Hvis blodsukkernivået stige over 200 mg, er du i fare for alvorlige komplikasjoner. Hvis testen konkluderer med at blodnivåene er over normalområdet, bør du behandle tilstanden med instruksene fra legen din, eller ta kontakt med legen din umiddelbart. Hyperglykemi kan være dødelig, enten det er umiddelbar dødsfall fra koma eller død fra komplikasjoner som oppstår på grunn av langvarig tilstand.