Digidexo.com

håravfall på beina

Hvordan øke Blood Flow & Circulation

Hvis dine armer og ben er stadig kaldt, trangt eller nummen, kan det være et tegn på at du har dårlig blodsirkulasjon. Når blodet ikke flyter godt gjennom kroppen din, inviterer en rekke helseproblemer, inkludert hjerteinfarkt, angina og hjerneslag. Det er mange måter å øke blodgjennomstrømningen - trening, kosthold, medisiner og kirurgi - men før du prøver å hjelpe ditt hjerte gjøre jobben sin, er det viktig å snakke med legen din for å planlegge den beste måten for deg.

Bruksanvisning

En medisinsk tilnærming

Tenk på din livsstil. Du kan ha en økt risiko for dårlig sirkulasjon hvis du røyker, hvis du har en familiehistorie med hjerteproblemer, hvis du har en stillesittende (inaktiv) livsstil, eller hvis kostholdet er høy i ting som mettet fett og kolesterol.

Se etter skiltene. Selv om noen tegn på dårlig sirkulasjon er åpenbare, andre ikke. Ifølge Mayo Clinic, symptomer på dårlig sirkulasjon inkluderer betente sår på tær, føtter og ben, en endring i fargen på bena, håravfall på beina og endringer i tåneglene.

Se legen din. Hvis du tror du har dårlig sirkulasjon, kan legen din diagnostisere det ved å utføre en grunnleggende fysisk eksamen, kjører blodprøver eller gjennomføre en angiografi. Dette er en test hvor legen injiserer fargestoff inn blodårene, deretter bruker X-ray imaging å spore blod flyte.

Følg legens ordre. Det er mange årsaker til dårlig blodgjennomstrømning, inkludert høyt kolesterol, høyt blodtrykk og blodpropp. Legen kan skrive ut resept avhengig av årsaken, eller anbefale operasjon. Hvis du har en blokkert blodåre, kan legen fjerne det med en liten ballong (angioplastikk) eller opprette en omvei rundt det å bruke en blodåre fra en annen del av kroppen din (bypass kirurgi).

A Lifestyle Approach

Slutte å røyke. Røykere kjøre en mye høyere risiko for å utvikle hjertesykdom og perifer karsykdom.

6. Spis sunt. Hjerte-sunn mat - rå frukt og grønnsaker, mat lavt kolesterol og mettet fett - kan hjelpe deg med å forbedre blodsirkulasjonen. The Mayo Clinic anbefaler mat med høyt omega-3 fettsyrer. De inkluderer laks, makrell, sild, flaxseeds, valnøtter, soyabønner og rapsolje.

Exercise. Godt utøvd musklene bruke oksygen effektivt. Legen din kan hjelpe deg med å utvikle en øvelse plan som passer til din alder og fysisk form, men generelt, anbefaler Mayo Clinic 30 til 60 minutter med moderat til kraftig fysisk aktivitet de fleste dagene i uken.

Ta vare på føttene. Ifølge Mayo Clinic, er det viktig å bruke godt passende sko. Støtte sokker kan også bidra til å øke blodsirkulasjonen. Også ta skritt for å unngå smitte - vaske føttene daglig, trim tåneglene nøye, og ikke gå barbent.

Tegn og symptomer på arteria carotis sykdom

Carotisar sykdom er en alvorlig helsetilstand preget av tilstopping av halspulsårene, som går gjennom halsen og blodtilførsel til hjernen. Carotisar sykdom viser ofte noen klare symptomer før en forbigående iskemisk ulykke (TIA), eller lite hjerneslag, inntreffer.

Tap av Vision

Hjernen er ansvarlig for å ta i alle sanser i kroppen og behandle dem. Når hjernen ikke får nok oksygen, kan det lider av midlertidige blundere i behandlingen av ulike sensorisk informasjon. En mulig tegn på halspulsåren sykdom eller at en TIA har oppstått er et midlertidig tap av syn. Ifølge Mayo Clinic, kan dette skje på ett øye eller begge øyne, og kan resultere i en gråning ut av syn snarere enn fullstendig synstap.

Mental Acuity

En annen potensiell tegn på arteria carotis sykdom er en nedsatt grad av mental årvåkenhet. Ifølge American Heart Association, kan sykdommen føre til problemer med å snakke, sløret tale, og vanskeligheter med å finne ord for å uttrykke deg selv. Disse symptomene kan komme plutselig, noe som kan tyde på at et TIA har funnet sted.

Stroke

Et slag oppstår når blodtilførselen til deler av hjernen er stoppet brått. Strokes kan føre til permanent hjerneskade, noe som kan føre til tap av mental evne, tap av kontroll over kroppsdeler og permanent nummenhet. Det er vanlig for en person å oppleve ett eller flere TIA før et fullt slag finner sted. De som har opplevd slag kan utvikle anfall og vil sannsynligvis oppleve flere slag i fremtiden.

PAD

Perifer arteriesykdom, eller PAD, oppstår når arteriene som tilfører blod til benene bli tilstoppet med plaketter, redusere blodstrøm, på samme måte som karotid arteriesykdom tetter arterier som leverer blod til hjernen. Personer som har PAD er også i fare for carotisar sykdom, så symptomene på PAD kan indikere muligheten for arteria carotis sykdom før en alvorlig hendelse skjer. Symptomene på PAD er nummenhet og prikking i ben og føtter, håravfall på beina, og langsom bedring av sår på bena og føttene.

Risikofaktorer

Tilstedeværelsen av risikofaktorer for karotid arteriesykdom kan bidra varsler deg om muligheten for å ha sykdommen. Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er en felles risikofaktor for karotid arteriesykdom. Fedme og høyt kolesterolnivå er også assosiert med høyere nivåer av arteria carotis sykdom. Sigarettrøyking er en annen vanlig risikofaktor. Tar skritt for å begrense risikofaktorer for carotisar sykdom kan bidra til å redusere sjansene for å oppleve ødeleggende hendelser som TIA og slag senere i livet.

Type 2 Diabetes og tilbehørs vaskulær sykdom

Perifer arteriell sykdom (PAD) resulterer i sirkulasjonsproblemer i beina, med de fleste hendelser som skjer i bena. Ifølge Mayo Clinic, har diabetes øker risikoen for å utvikle PAD i fremtiden. Også komplikasjoner som koldbrann oppstår oftere hos diabetikere individer.

Funksjoner

PAD oppstår når kroppen ikke kan gi nok blod til beina, spesielt når han går.

Effekter

Mange personer med PAD opplever smerte når du går eller claudicatio intermittens. PAD kan også føre til leggkramper når han går. Rest vanligvis lindrer smerter. PAD kan også forårsake leg svakhet, leg nummenhet, benet og foten sår, misfarging av huden og håravfall på beina og føttene.

Årsaker

PAD kan oppstå som et resultat av aterosklerose, en tilstand karakterisert ved fettavleiringer innenfor kroppens arterier.

Behandling

Leger ofte behandle perifer karsykdom med medisiner for å kontrollere kolesterol, blodsukker og blodtrykk eller hindre blodpropp dannelse. Den reseptbelagte medisiner Pletal øker blodtilførselen til bena.

Forebygging / løsning

I utgangspunktet leger behandler PAD med livsstilsendringer som å spise en sunn lav-kolesterol diett, trene regelmessig og å avstå fra å røyke tobakk.

Diabetes makrovaskulære komplikasjoner

Diabetes er en stoffskiftesykdom som påvirker måten glukose blir brukt av kroppen. Makrovaskulære komplikasjoner når en person har diabetes kan føre til alvorlige helsemessige forhold som er livstruende. Mens den eksakte årsaken til at noen mennesker er utsatt for disse komplikasjonene er ikke kjent, er risikofaktorer vist seg å være en medvirkende faktor.

Identifikasjon

Diabetiker macrovasular komplikasjoner er tilstander eller sykdommer som påvirker store blodårer i kroppen. Disse tilstander og sykdommer forårsake en innsnevring i blodkaret, noe som resulterer i redusert blodstrøm. Den reduserte blodstrømmen til slutt forårsaker skade på området berørt.

Risikofaktorer

En person er på et høyere risiko for å utvikle macrovasular komplikasjoner hvis det er høye nivåer av insulin og blodsukker i kroppen, høyt blodtrykk og høye nivåer av kolesterol. En person som har problemer med blodpropp er også på et høyere risiko, som er en person som røyker på en jevnlig basis.

Komplikasjoner

Makrovaskulære komplikasjoner som følge av skader på blodårene er hjerteinfarkt, perifer arteriell sykdom og hjerneslag. Komplikasjonene er mer utbredt hos personer som lider av type 2 diabetes heller enn type 1. innsnevring av blodårer, kalt aterosklerose, resultater når fettcellene holde sammen og klamrer seg til veggene i blodårene. Et hjerteinfarkt og slag er forårsaket når blodkarene til hjernen er skadet, mens perifer arteriell sykdom er et resultat av blodårene til benene blir påvirket.

Symptomer

Den makrovaskulære komplikasjoner ved hjertesykdom omfatter symptomer på smerter i brystet med hjertebank, begrenset evne til å utføre fysiske aktiviteter, konstant tretthet og kortpustethet og hevelse i bena. Perifer arteriell sykdom påvirker sirkulasjonen på grunn av blodkarskade i bena. Denne sykdommen viser symptomer på smerter i leggene mens du går, håravfall på beina, leggsår som ikke leges og mangel på sirkulasjon resulterer i bena kuldefølelse. En person som har hatt et hjerneslag viser ett eller alle av følgende symptomer: svekket tale, dobbelt syn, ute av stand til å gå, tap av bevegelse på den ene siden av kroppen og en følelse av prikking eller nummenhet.

Behandling / Forebygging

Diabetes makrovaskulære komplikasjoner er alvorlig, noe som resulterer i behandling blir basert på hvert enkelt tilfelle. Hindre en komplikasjon oppstår er en behandling plan som alle pasienter med diabetes bør følge. Forebygging omfatter tett oppfølging av blodsukkernivået og holde dem i et trygt område. En lege kan forskrive en daglig dose aspirin, som fungerer en antikoagulant å hindre blodkar fra å bli blokkert. Aspirin behandling arbeider for å forhindre et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Å redusere høyt blodtrykk vil redusere skade på veggene i blodkarene, noe som reduserer risikoen for hjertesykdommer og slag.

Årsaker til Håravfall på en Cat Bein

Årsaker til Håravfall på en Cat Bein


Et annet navn for håravfall er "alopecia." Alopecia ikke er en sykdom, men i seg selv er et symptom. Katten din er avhengig av deg for riktig stell og ernæring. Tap av hår på kattens ben kan være en årsak til bekymring for pet eiere. Riktig diagnose av problemet ved en kvalifisert veterinær er nødvendig for å finne den riktige behandlingen av katten din hud tilstand. Det er flere vanlige årsaker til feline hårtap på beina.

Flea Dermatitis

De fleste katter er allergisk mot lopper. Den overfølsomhet overfor disse loppebitt kan forårsake smertefulle allergiske reaksjoner hos katter. Katter som er berørt av loppe dermatitt har ofte hevet humper som kan skorpe over når katten biter på den berørte huden og deretter føre til at huden sår som gjør håret falle ut, noe hårløse flekker på katten. Hvis du ser loppene på katten din, er det viktig å få behandling for katten med en gang. En effektiv behandling plan må også omfatte behandling av miljøet, inkludert eventuelle senger elementer. Hvis huden blir infisert, kan en antiobiotic resept være nødvendig.

Endocrine Alopecia

Endocrine Alopecia er forårsaket av en hormonell ubalanse hos katter. Det er sett oftere hos katter som har blitt kastreres. Håret vil ofte tynn i stammen området, langs beina, halen og nær kjønnsorganene. Hvis katten din håravfall er forårsaket av hormon alopecia, vil du sannsynligvis ikke merke et utslett eller skrape. Diagnostisering av endokrine alopecia er laget av en veterinær etter første utelukker andre medisinske tilstander. Veterinærer kan behandle denne tilstanden med hormon injeksjoner. Men før de bestemmer seg å gi katten din hormon injeksjoner for denne tilstanden, bør du vite at hormon injeksjoner kan noen ganger føre til alvorlige bivirkninger som leverskader.

Ringorm

Ringorm er en av de vanligste årsakene til hårtap hos katter. Det er forårsaket av en sopp som invaderer hud, klør og hår av katter. Det er tre hovedtyper av ringorm hos katt: Microsporum canis, trichophyton mentagrophytes og Microsporum gypseum. Microsporum canis er de vanligste ringorm arter. Denne arten er eksklusiv for katter, forårsaker opptil 98 prosent av katt ringorm infeksjoner. Trichophyton mentagrophytes er en ringorm arter forårsaket av eksponering for gnagere eller en gnager habitat. Microsporum gypseum er forårsaket av eksponering for forurenset jord.

Symptom på ringorm i katter er hårtap i runde flekker over lem området, hode og andre deler av kroppen. Disse flekkene kan være rød og klør. En veterinær kan foreskrive en behandling som for eksempel anti-sopp sjampo eller en anti-sopp krem ​​som inneholder stoffet griseofulvin, terbinafin eller ketokonazol. Sengetøy og hjemmemiljø av katter smittet med ringorm skal også behandles for å bli kvitt soppen.

Om aktuelle løsninger for Håravfall

Aktuelle løsninger for hårtap brukes på hodebunnen din for å hjelpe nye håret vokse og hindre ytterligere håravfall. Nytt hår kan kreve to til tre måneder av behandling for å begynne å vokse, men bivirkninger av aktuelle løsninger for hårvekst kan oppstå innen minutter for å bruke behandlingene. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om aktuelle løsninger for hårtap.

Minoxidil

Minoxidil (Rogaine) er en aktuell løsning gnidd inn i hodebunnen for å hjelpe regrow håret ditt og er tilgjengelig uten resept fra lege.

Minoxidil bivirkninger

Ny hårvekst kan ikke matche din eksisterende hår i farge eller tekstur; Andre bivirkninger er irritasjon og svie på hodebunnen din.

Kortikosteroider

Kortikosteroider kan brukes som salver eller kremer gnidd inn i hodebunnen for å bremse tapet av hår som kan resultere fra alopecia areata.

Kortikosteroidbivirkninger

Kortikosteroider kan føre til at du blir syk lettere, tregere tilheling av sår eller sår og forårsake svekkelse av brusk og bein.

Anthralin

Anthralin (Dithro-skalp) er en tjæreaktig krem ​​gnidd inn i hodebunnen hver dag for å behandle hårtap forårsaket av alopecia areata.

Anthralin bivirkninger

Anthralin kan føre til irritasjon og utslett på hodebunnen, samt andre områder av huden på kroppen din hvor løsningen ikke ble brukt.

Advarsel

Aktuelle løsninger for hårtap bør ikke brukes på babyer eller kvinner som er gravide eller ammer på grunn av potensielt livstruende bivirkninger som farlig høyt blodtrykk.

Ayurvedisk behandling for Håravfall

Den Ayuryedic behandling arbeider under teorien om at dine bein vev og livsstil er ansvarlig for vekst av håret ditt. Denne behandlingen implementerer masserer, kosthold og urter i din daglige rutine som en effektiv metode for å vokse eller opprettholde sunt hår. Denne behandlingen fremmer veien til en sunn livsstil ikke bare en sporadisk rette.

Masserer

Ayurvedisk behandling innebærer hodebunnen masserer for å øke blodsirkulasjonen. Det anbefales å massere hodebunnen med vitamin E olje, som vil styrke hårsekkene. En dråpe urte serum på hodebunnen din er en effektiv behandling for hårtap. Herbal serum er en urt formel designet for hår behandling som du kan finne i en helsekost butikk. Du kan bruke denne serum 02:58 kvelder i uken i den første uken for å gjenopprette tynt hår og ernære hårsekkene. Serumet kan skylles ut med en balsam i morgen og har brukt en-to ganger per uke etter den første uken. Resultatene vil bli sett i løpet av få uker.

Diet

Ditt kosthold er en viktig del av ayurvedisk behandling. Hvite sesamfrø har en rikelig mengde av magnesium og kalsium som fremmer hårveksten. Spise en håndfull sesamfrø hver morgen vil forsyne kroppen din med de riktige næringsstoffer for hårvekst. Hvetekim, kulturmelk, gjær, hele korn, nøtter, melk, soya bønner er alle rike på protein som fremmer sterke sunt hår. En kopp yoghurt hver morgen gir en stor kilde til gjær. Essensielle fettsyrer slik som sink, vitamin B-kompleks, vitamin C, og svovel bør også legges til dietten. Sørg for å ta din daglige vitamin for å opprettholde generelle helse samt fremme helsen til håret ditt.

Urter

Urter kan brukes til å desinfisere hodebunnen, stimulerer hårvekst og forbedre sirkulasjonen av blod flyte. Eddik eple og salvie te kan brukes som et hår skylling for å stimulere hårvekst. Rosmarin, bjørk, kjerringrokk og brennesle kan brukes på hodebunnen mens masserer for å stimulere veksten av håret ditt. Horsetail inneholder en stor kilde til silika og kan brukes til å opprettholde hår sunt utseende bli. Å kjempe mot håravfall bør du bruke lakris ekstrakter som et lim for å massere inn i hodebunnen før du går til sengs. Burdock og marshmallow te er bra for håret også. For å bevare helsen til håret ditt bør du drikke 1/3 kopp aloe Vera juice en gang om dagen i tre måneder.

Hvis du bruker en over disk Etterveksten produkt er det viktig å rådføre seg med en farmasøyt eller lege for å sikre at det ikke er noen bivirkninger ved å bytte til ayurvedisk behandling.

Håravfall grunn pemphigoid

Håravfall grunn pemphigoid


Bulløs pemfigoid (BP) er sjelden blemmer hudsykdom. Det kan forekomme under graviditet, selv om dette er meget sjelden; det påvirker i hovedsak folk mellom 60 til 80 år gammel. I USA, er rundt 3000 mennesker hvert år diagnostisert med BP.

Det finnes ingen kur, men sykdommen er selvbegrensende, som varer i fem til ti år. Det er ikke smittsom.

BP må ikke forveksles med andre, lignende-klingende hudsykdommer, for eksempel pemfigus vulgaris. Navnet stammer fra det greske «pemphix", som betyr "boble".

Autoimmune Disease

BP er en auto-immun sykdom. Kroppens immunsystem lager antistoffer til å bekjempe sykdomsfremkallende stoffer. I en auto-immun sykdom, auto-antistoffer angripe kroppens egne celler. Cellene som utløser dette angrepet kalles auto-antigener.

I BP, er auto-antistoffer opprettet som angriper membranen som ligger mellom de to øverste lag av huden, epidermis og dermis. Fluid bygger seg opp mellom disse to lagene, forårsaker blemmer.

Effekter

Utgangspunktet, kløende eksem-lignende flekker av hud utvikle. Uker eller måneder senere, fast, dome-form blemmer utvikle. Disse er fylt med væske som kan være klart, skyet eller blod farget. De vanligvis vises i armhulene, lysken og på beina, men de kan oppstå hvor som helst, inkludert inne i munnen og i hodebunnen.

Det kan være flere dager før blemmene sprekker og noen ikke briste i det hele tatt; fluidet blir reabsorbert og blisteren kollapser tilbake på huden. Vanligvis er det ingen arrdannelse.

Identifikasjon

Før blemmer, kan BP være vanskelig å diagnostisere visuelt.

I de innledende fasene, ligner det eksem, en allergisk reaksjon, eller mange andre hud sykdommer og lidelser.

Definitiv diagnose er gjort ved å ta en biopsi, hvor en liten prøve av huden er undersøkt i mikroskop. Den spesifikke antistoff kan også bli detektert i blod, fluid trekkes fra blemmer og urin.

Håravfall

Mens hårtap er forbundet med flere andre blæredannelse hudsykdommer, slik som pemfigus vulgaris og epidermolysis bullosa, er det liten eller ingen undersøkelser spesifikt som rapporterer hårtap som er forbundet med BP.

På grunn av at sykdommen vanligvis forekommer hos eldre mennesker, kan noe hårtap allerede være til stede, og noen stoffer som brukes for å behandle sykdommen, for eksempel cytotoksiske midler, er kjent for å være assosiert med hårtap.

Teorier / Spekulasjoner

Forskning i den polske Journal of Pathology heter det: "den viktigste auto-antigen i bulløs pemfigoid er BPAG2", en genetisk protein som fester seg epidermis til dermis. Det er dette proteinet som auto-antistoffer angripe.

The Journal of Investigative Dermatology rapporterer at mutasjoner i dette genet er assosiert med en type hårtap kalles diffus arrdannelse alopecia. Merck Manuals definerer dette alopecia som et resultat av uopprettelig skade på hårsekken, som kan være forårsaket av kjemoterapi.

BP derfor kan være forbundet med hårtap hvor som helst på legemet som et resultat av genetisk mutasjon i et bestemt gen.

Oppsummering

BP er et sjeldent auto-immun sykdom som hovedsakelig rammer eldre mennesker, og som er preget av spente, væskefylte blemmer. Disse Slough off, etterlot flekker av rå hud som kan bli sår og infisert.

Det finnes ingen kur, men sykdommen kan kontrolleres med steroider, men noen ganger cytoytoxic stoffer er brukt. Det er en selvbegrensende sykdom som kan vare i ett til ti år.

Håravfall som en bivirkning av Actonel

Actonel er et medikament som brukes til å behandle bentap, osteoporose og Pagets sykdom, som hindrer ombygging av bein. Det øker benmasse for å redusere risikoen for brudd hos menn eller kvinner som lider skjelett.

Håravfall?

Hårtap er ikke et børsnotert bivirkning av Actonel. Hvis du opplever håravfall mens du tar Actonel, snakke med din helse-omsorg leverandøren for å finne årsaken.

Vanlige bivirkninger

Den offisielle Actonel hjemmeside lister vanlige bivirkninger som magesmerter, influensalignende symptomer, ryggsmerter og leddsmerter.

Alvorlige bivirkninger

Actonel.com sier alvorlige bivirkninger er magesår, kalsiummangel, kjeveproblemer, spiserør problemer og alvorlige smerter i ledd, muskler og bein. Hvis du opplever disse eller andre alvorlige smerter, bivirkninger eller allergiske reaksjoner som utslett, elveblest eller hevelse, bør legen kontaktes umiddelbart.

Advarsel

Den offisielle Actonel nettside advarer; "Ikke ta en Optinate tablett hvis du ikke kan sitte oppreist eller stå i minst 30 minutter. Actonel kan forårsake alvorlige problemer i mage eller spiserøret. Du må stå oppreist i minst 30 minutter etter å ha tatt denne medisinen."

FDA

Uvanlige, urapportert eller unoterte bivirkninger som kan oppstå for eksempel hårtap kan rapporteres til FDA ved å besøke http://www.fda.gov/safety/medwatch/default.htm. Pass alltid på å diskutere alle eventuelle helsemessige problemer med din helse-omsorg leverandøren også.

Årsaker til Øyenbryn Håravfall

Opplever plutselige øyenbryn håravfall er ikke grunn til umiddelbar alarm. Øyenbryn skallethet eller patchiness kan bare være forårsaket av overplucking. Men det er noen alvorlige sykdommer forbundet med øyenbryn hårtap. Å miste hår på øyenbrynene kan være en indikasjon på at noe er galt. I denne artikkelen vil flere årsaker til øyebrynet hårtap bli diskutert.

Overplucking

Overplucking øyenbrynene er en av de viktigste årsakene til øyenbryn hårtap. Når håret er trukket ut ved roten, tar det lengre tid å vokse tilbake. Derfor, hvis konsistent overplucking oppstår i en lang periode, kan håret ta flere uker å vokse tilbake, eller det ikke kan vokse tilbake i det hele tatt. Øyenbryn blyanter og øyenbryn correctors kan brukes som en midlertidig fiks for øyenbryn patchiness, men den beste løsningen er å vente noen uker for håret å vokse tilbake.

Medisiner

Visse medisiner kan føre til hårtap, herunder at av øyenbryn hår. P-piller har vært kjent for å føre til hårtap hos kvinner som er genetisk disponert for hårtap. Ofte vil folk som gjennomgår cellegiftbehandling miste alle håret, både på hodet og øyenbrynene. Andre medikamenter som forårsaker hårtap inkluderer aspirin, blodfortynnende, leddgikt medisinering og beslag medisinering.

Eksem

Eksem, også kjent som atopisk eksem, kan være en gjerningsmann i tap av øyenbryn hår. Eksem er en kronisk tilstand som fører til ekstremt tørr hud, som er ofte ledsaget av kløende, røde nupper og skalering. Huden kan bryte ut i røde eller brune flekker som kan påvirke hodebunnen, ansiktet, armer, ben eller føtter. Mange ganger, kan eksem påvirke øyelokkene; dreven skrape i ansiktet eller øyelokk kan føre til øyenbryn hårtap eller øyevipper tap.

Alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sykdom som forårsaker hårtap. Selv om det ikke er noen kjent årsak til alopecia areata, mange forskere mener at sykdommen er genetisk. Dette betyr at hvis det er en familiehistorie med alopecia areata, kan du være i faresonen. Forskere tror at sykdommen kan utløses av en miljø element, for eksempel et virus, i folk som er mer sannsynlig å utvikle den. Selv om håret vil mest sannsynlig vokse tilbake, kan håravfall og gjenvekst oppstår ofte.

Lupus

Lupus er en annen autoimmun sykdom som hovedsakelig rammer kvinner, og fører til at kroppens immunsystem til å slå på seg selv, skade vitale organer og vev. Den vanligste formen er systemisk lupus, som kan påvirke mange deler av kroppen, inkludert huden, ledd, blod og nyrer. Forskere er ikke sikker på hva som forårsaker lupus, men mange føler at det er forårsaket av en kulminasjon av miljøet og arvelighet. Symptomer inkluderer håravfall, hudlesjoner, stive ledd, ansikts utslett, tretthet og depresjon.

Hva er behandlingen for overfladiske åreknuter på beina?

Edderkopp årer, også kjent som tråden årer, er en vaskulær problem som rammer både kvinner og menn. Kvinner er mest kjent for å få irritert med å ha blå flekker eller streker på beina, som er det vanligste stedet å se edderkopp årer. Det finnes enkle behandlinger for tråden årer. Vanligvis er det en poliklinisk prosedyre.

Tråd Veins

Tråd årer, eller edderkopp årer, er hva som skjer når blod bassenger i venene. Når blodet ikke sirkulerer skikkelig, stopper den og bassenger inne i venen. Spider eller tråden årer sitte på overflaten av huden slik at farging av blodet i venene kommer gjennom huden og synes enten rødt eller fiolett. De kan være arvelig, eller de kan komme med alderen. Mange kvinner som har fått mye vekt under en graviditet kan utvikle dem på grunn av det overskytende belastning på bena.

Behandlinger for Tråd Veins

En vanlig form for behandling er skleroterapi. Dette er en prosedyre som injiserer en skleroserende løsning inn i venen. Dette fører til venen til å kollapse eller oppløse, forårsaker venen og fargen å forsvinne fra synet. Laser terapi, en vanlig behandling, bruker en kraftig lys som knuser venen helt. Det er ingen dødtid for helbredelse nødvendig med denne behandling. Selv om disse behandlingene gi varig lindring av gjeldende tråd årer, forhindres ikke mer fra utviklingsland.

Kremer som behandler Tråd Veins

En av de største hjem rettsmidler for tråden årer finnes kremer. Det er en type krem ​​kjent som kamuflasje krem ​​som midlertidig kan skjule tråden årer. Det kan være kostbart over tid. Det er ikke en permanent kur, men det er et godt alternativ for de som ikke er sikker på om permanent behandling. Mange vil starte med en kamuflasje krem ​​for å behandle årer, og deretter gå videre til en mer permanent løsning.

Forebygging

Forebygging tråden, eller edderkopp årer, kan være enkelt. Hvis det ikke er et arvelig problem, kan det være at du trenger å flytte bena mer. Få rikelig med mosjon er en av de forebyggende tiltak. Ikke sitte i lange perioder uten å flytte bena er også et annet forebyggende tiltak. Hvis du kommer til å bli sittende i en bil i flere timer, må du stoppe og gå rundt ofte. Holde vekten nede for å unngå for mye press på bena, og ikke bruk for sterk varme på bena, for eksempel en badestamp. Støttestrømper kan også hjelpe tråden årer fra utviklingsland.

Bekymringer knyttet til Tråd Veins

Selv om tråden årer er vanligvis ikke farlig, kan de være et tegn på en mer alvorlig og farlig situasjon skjer. Tråd årer kan tyde på at det er et problem dypere i beinet. Tråd årer kan indikere et opplag problem der større årer, dypere under huden, kan være sviktende. Dette kan bety blodpropp. Det er alltid best å oppsøke lege for å få edderkoppen årer kontrolleres for å sikre at de er bare kosmetisk og ikke et tegn på sirkulasjon problemer.

Øyenbryn Håravfall & Stress

Øyenbrynene ramme øynene, og legge definisjonen og dimensjon til ansiktet. Øyenbryn hårtap kan være traumatiserende. Plutselig tap av brynene kan føre til usikkerhet, og en person kan isolere seg selv, blir deprimert eller sint. Stress spiller en rolle i hårtap; Derfor er det viktig å finne årsaken og arbeidet med dens eliminering. Støttegrupper er tilgjengelig for folk som opplever midlertidig eller permanent hårtap kjent som alopecia.

Identifikasjon

Å miste eller Shedding hår er normalt - ca 100 hår daglig - som håret går inn i en "hvilefase." Håret er fornyet gjennom sin vekstsyklus, som består av hvile, Shedding og etterveksten. Dette gjelder hår over hele kroppen, inkludert øyenbrynene. Stress kan spille en viktig rolle i øyenbryn og andre hårtap. Prosessen med "hvile" i hårvekst syklusen kalles telogen. Stress kan føre til at håret til å bli tvunget inn i hvile scenen og kaste for tidlig. Denne tilstanden kalles telogen effluvium.

Forhold

Ifølge Mayo Clinic, er telogen effluvium den vanligste typen av stressrelatert håravfall. I noen tilfeller kan ekstrem stress føre til en tilstand som kalles alopecia areata. Alopecia areata fører til hvite blodceller til å påvirke hårsekken, dermed sluttet hårvekst. Håret begynner å falle ut i løpet av uker. Med begge forholdene, begynner håret å vokse igjen innen et par måneder, men syklusen kan gjenta.

Telogen effluvium

Telogen effluvium har mange årsaker som resulterer i øyenbryn tap. Mer vanlig, har høy feber, kronisk sykdom, alvorlig stress, fødsel, større kirurgi, infeksjoner og skjoldbrusk problemer blitt identifisert som den potensielle opprinnelse. Krasje dietter, jern og protein-mangel kan føre til øyenbryn hårtap. Andre årsaker kan tilskrives visse medisiner, for eksempel anti-inflammatoriske, antidepressiva og betablokkere. En helse-omsorg leverandøren kan fastslå årsaken gjennom undersøkelse og mulige tester.

Alopecia areata

Øyenbryn hårtap med alopecia areata følger generelt hårtap på toppen av hodet. Tegn vanligvis vises som jevne runde flekker i hodebunnen, men kan vises på øyenbrynene, også skape usammenhengende flekker. Alopecia areata er ansett som en autoimmun sykdom, og genetikk kan spille en rolle i sin utvikling. Tilstanden kan aktiveres av en utløser, slik som et virus. Ifølge National Alopecia Areata Foundation, påvirker denne tilstanden over 5 millioner amerikanere.

Betraktninger

Hormonelle ubalanser og hår behandlinger kan bidra til hårtap i hodebunnen, øyenbryn og andre områder av kroppen. Du bør kontakte din helse-omsorg leverandøren hvis du opplever plutselige usammenhengende eller mer enn normalt hårtap. Årsaken kan være en skjult medisinsk tilstand. Sykdommer som diabetes og lupus kan også være faktorer i hårtap.

Glysin og håravfall

Glysin og håravfall


Glycin er en ikke-essensiell aminosyre, noe som betyr at legemet kan gjøre denne aminosyren på egen hånd og generelt ikke er avhengig av næringsinntak i sin glycin tilførsel. I sjeldne tilfeller kan for mye glysin i systemet bidra til håravfall.

Funksjon

Glycin er en aminosyre som bidrar til forbrenningen og leverfunksjonen. Det stimulerer også produksjonen av glukagon, som får kroppen til å produsere og frigjøre glukose i blodet.

Effekter

Glukose er bra for kroppen, fordi det gir energi. Imidlertid kan for mye glukose i blodet fører til diabetiske hendelser og kroniske diabetes.

Knytt til Håravfall

Hvis du har for mye glysin i systemet ditt, så du kan ende opp med for mye glukose. Dette kan føre til tap av hår, slik det er vanlig med alvorlige tilfeller av diabetes.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forebygge diabetiske problemer er å overvåke blodsukkeret ditt. Hvis du har diabetes, vil legen hjelpe deg å finne riktig nivå av blodsukker. Hvis du ikke gjør det, jobber med en kostholdsekspert for å etablere et sunt, balansert kosthold som vil hjelpe deg å unngå overdreven glysin produksjon.

Advarsel

Hvis du opplever plutselig håravfall, er det ofte en indikasjon på et ernæringsmessig problem. Om problemet er for mye glysin eller for lite av noe annet, må du ta kontakt med lege med en gang for å unngå en livstruende situasjon.

Barnas bein sykdommer

Bein gi struktur for bevegelse, beskytte de indre organer, blod produsere og lagre mineraler for kroppen. De vokser og styrke --- noen enda smelte sammen --- fra barndom gjennom ungdomsårene. Noen bein sykdommer hos barn kan hindre riktig bein vekst eller hindre ulike funksjoner av bein. For sykdommer med ingen kjent kur, er forsiktig forvaltning kreves; andre kan reagere effektivt på medisinsk intervensjon.

Ewing sarkom

Ewing sarkom er en sjelden kreftform som bare står for 2 til 3 prosent av kreft hos barn, ifølge Children Hospital Boston (CHB), og først og fremst rammer unge mennesker 10 til 20. Det utvikles vanligvis i leggen (tibia) eller lår (femur) ben eller i den øvre arm (humerus) ben. Symptomer, ifølge CHB, smerte, hevelse og / eller rødhet, feber, vekttap, redusert appetitt og tretthet. Behandlinger kan omfatte kjemoterapi, stråling og stamcelletransplantasjon, samt kirurgi for å fjerne en del av benet under lagring av lem eller, i alvorlige eller kompliserte tilfeller, amputasjon av armen eller benet.

Langerhans celle histiocytose (LCH)

Ifølge CHB, Langerhans celle histiocytose, en sjelden sykdom, hovedsakelig påvirker barn under 10 år; hos spedbarn, kan det være dødelig. Langerhans celle histiocytose fører til altfor mange av et bestemt antall hvite blodceller til å samle seg på bein og andre deler av kroppen, noe som utallige komplikasjoner inkludert svekkelse, manglende evne til å få vekt, synsproblemer; feber; løse eller tapte tenner, og flere ørebetennelser. Behandlinger avhenge av alvorlighetsgraden av sykdommen og dens symptomer, og kan omfatte steroider og hormoner, kirurgi for å fjerne LCH celler, stråling og kjemoterapi, og med.

Osteogenesis Imperfecta (OI)

Også kjent som benskjørhet, osteogenesis imperfecta, en genetisk bein lidelse, resulterer i kollagen unnlate å bidra til å styrke og beskytte bein, ifølge National Institute of leddgikt og muskel og Skin Disease (NIAMS). Det er åtte typer av OI, alt fra mild til alvorlig. Symptomer, ifølge NIAMS, inkluderer misdannede bein; hyppige brudd; løse ledd; muskelsvakhet; en blå, lilla eller grå farge på det hvite i øynene; buet ryggrad; og pusteproblemer. Fordi det er ingen kur for OI, må foreldre hjelpe sine barn administrere livslang tilstand med veiledning av en medisinsk spesialist.

Osteosarkom

KidsHealth.com sier at osteosarkom er den sjette mest utbredte formen for kreft blant barn. Mer vanlig hos unge gutter, spesielt de som er høyere enn gjennomsnittet, det oftest skjer i bein rundt kneet --- selv om det kan dannes i andre bein i kroppen --- og symptomer er smerter så godt som mulig hevelse eller en klump i det berørte området. Noen barn vil ikke ha noen symptomer før de bryter et bein som har blitt svekket av kreft. Ifølge KidsHealth.com, behandling inkluderer vanligvis kjemoterapi samt kirurgi for å fjerne de berørte bein under lagring av lem eller, i alvorlige tilfeller, amputasjon.

Rakitt

Hos barn kan en alvorlig og langvarig mangel på vitamin D føre til rakitt. The Mayo Clinic forklarer tilstrekkelige mengder av vitamin hindre bein fra absorbere nødvendige mengder kalsium og fosfor, forårsaker bein å svekke. Bare tilbake vitamin D til et barns systemet vil lindre rakitt hvis et kosttilskudd mangel var årsaken. The Mayo Clinic sier at rakitt også kan være arvelig eller skyldes cøliaki eller renal tubulær acidose; i disse tilfeller, kan annen behandling være nødvendig.

Advarsel

Hvis et barn viser noen symptomer på alvorlig eller langvarig smerte i hans ben eller ledd eller lider noen relaterte symptomer som er beskrevet i avsnittene ovenfor, bør foreldrene alltid søke medisinsk veiledning for en riktig diagnose.

Tørr hodebunn og håravfall hos barn

Tørr hodebunn og håravfall hos barn


En tørr hodebunn og håravfall er pinlig for barn og gåtefullt for foreldre. Med riktig medisinsk behandling, kan denne tilstanden være lett behandles og forebygges i noen tilfeller. (Se referanse 1.)

Effekter

Barn som har en tørr hodebunn og håravfall kan ha en kløende hodebunn og røde flekker på hodet. (Se referanse 2.)

Årsaker

Årsaker til en tørr hodebunn og hårtap hos barn inkluderer seborreisk dermatitt, ringorm i hodebunnen og alopecia areata. (Se referanse 2.)

Identifikasjon

For å finne årsaken til en tørr hodebunn og håravfall hos barn, vil en lege ta en familie historie og spørre om symptomer som barnet hadde før tilstanden startet. Legen vil undersøke hodebunnen, bestille blod arbeid og i noen tilfeller utføre en skalp biopsi. (Se referanse 3.)

Behandlinger

Behandlinger for en tørr hodebunn og hårtap hos barn inkluderer medisinert sjampo, anti-sopp kremer og reseptbelagte medisiner. (Se referanse 2.)

Forebygging / løsning

For å hindre en tørr hodebunn og håravfall hos barn, ha god hygiene og å spise en balansert kosthold er gunstig. (Se referanse 2.)

Hvordan forhindre håravfall Fra Lupus

Ifølge Lupus Foundation of America, vil om lag 45 prosent av pasienter med lupus opplever håravfall på et tidspunkt i løpet av sin sykdom. Lupus-relaterte hårtap kommer i mange former. Noen ganger blir håret skur fra hele hodet. Noen ganger er håravfall usammenhengende. Lupus i seg selv kan føre til hårtap, så kan visse lupus behandlinger. Forebygging av håravfall er mer effektivt enn det som er å behandle tapet når det har begynt, men uansett scenen du er i, har du muligheter for å takle din lupus-relaterte hårtap.

Hvordan forhindre håravfall Fra Lupus

•  Forstå typer hårtap. Shedding hår fra hele hodet er vanlig ved utbruddet av lupus. Flekkvis hårtap er vanligvis forbundet med en lupus-relaterte skalp utslett, for eksempel en discoid utslett, som skader hårsekkene. Prednison og immunsuppressive legemidler som brukes til å behandle lupus kan føre til hårtap hos noen pasienter. Shedding håravfall stopper vanligvis når sykdommen er brakt under kontroll, og håret vokser vanligvis tilbake. Flekkvis håravfall assosiert med skadede hårsekker er permanent. Narkotikarelatert håravfall stopper vanligvis når du slutter å ta medisinen.

Se legen din. Selv om det ikke er enkelt lupus behandling som fungerer for alle, og prøving og feiling er vanligvis involvert i å få lupus under kontroll, håndtere sykdommen er avgjørende for å stoppe eventuelle hårtap du allerede opplever, og for å forhindre fremtidig hårtap. Hvis du har en skalp utslett, kan jo før legen behandle utslett og hindre den fra å spre seg, jo mindre permanent håravfall du vil møte. Hvis medisiner som forårsaker hårtap, kan legen din hjelpe deg med å finne et annet behandlingsalternativ. Når lupus er under kontroll, bør Shedding håravfall stoppe, og håret skal vokse tilbake.

Ta gode livsstilsvalg. Å leve sunt er viktig i forvaltningen av lupus og forebygge fremtidige flare-ups som kan resultere i hårtap. The Mayo Clinic anbefaler å få nok hvile, trene i 30 minutter om dagen og spise en diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker. Det anbefaler også å bruke en solkrem hver dag og bor ute i solen så mye som mulig fordi ultrafiolett lys har vært knyttet til å utløse lupus flares.

Hint

  • Hvis håret ditt tap er alvorlig, be legen om å henvise deg til en hudlege, som kan hjelpe deg å utforske andre behandlingsalternativer.
  • Selv om du tror dine medisiner som forårsaker hårtap, aldri avslutte enhver behandling uten å snakke med legen din.

Tegn og symptomer på Håravfall hos barn

Den amerikanske Håravfall Association (Ahla) sier at hårtap hos barn (pediatrisk alopecia) står for tre prosent av alle besøk til barneleger kontorer nasjonalt. Tegn og symptomer er oftest alarmerende plutselig.

Normal Håravfall

Menneskelig hår vokser i gjennomsnitt seks inches per år. Vanligvis er 100 til 120 hårstrå skur i løpet av en dag, og er stadig erstattet av ny vekst.

Infeksjon

Soppinfeksjon tinea capitis (ringorm i hodebunnen) er den vanligste årsaken til plutselig hårtap hos barn. Symptomer inkluderer bare flekker der håret har brukket av ved hodebunnen, sorte prikker og kløe. Det blir behandlet med anti-soppmidler.

Sykdom

Alopecia areata, en autoimmun sykdom, som forårsaker plutselig håravfall --- ofte over natten --- resulterer i glatte flekker på et barns hode. Alopecia totalis forårsaker plutselig og fullstendig skallethet. Hudleger kan forskrive medisiner for å undertrykke immunsystemet og stimulere hårvekst; disse vil imidlertid ikke hindre fremtidige hårløse flekker.

Kjemoterapi

Mange kjemoterapi medisiner føre til hårtap, noen innen et par uker etter det første kurset av behandling. Hår kan vises på et barns pute, eller komme ut når du børster håret hennes.

Emotional Impact

The American Academy of Dermatology slår fast at "de følelsesmessige aspektene ved å leve med hårtap kan være utfordrende." Foreldre bør gi trygghet til sine barn lider av hårtap.

Tegn og symptomer på bein sykdom i kronisk nyresykdom

Tegn og symptomer på bein sykdom i kronisk nyresykdom


Folk diagnostisert med kronisk nyresvikt (CKF) er sannsynlig at lider av en skjult skjelettsykdom som kalles renal osteodystrofi. Denne metabolske bein sykdom rammer mer enn 90 prosent av de som fikk dialyse og kan føre til benbrudd og misdannelser. Årsaken ligger i nyrene manglende evne til å kontrollere kalsium-og fosfornivåer i blodet og konvertere vitamin D til dens aktive form som er nødvendig for absorpsjon av kalsium. Selv vanlig i de senere stadier av CKF, er det ofte kalt "silent crippler" fordi tegn og symptomer på metabolsk beinsykdom kan vises måneder eller år før en nyresvikt diagnose, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive nyre sykdommer ( NIDDK).

Svake, Smertefulle Bones

Personer med denne sykdommen har skjøre bein som er utsatt for spontane frakturer - spesielt i ribbeina, bekken og hofter. Pasienter klager ofte av en kjedelig, verkende smerter i korsryggen og i de lange bein av armer og ben. Smerten er vanligvis gjort verre ved bevegelse. Det kan komme gradvis eller i plutselige bølger etter et brudd.

Beindeformiteter

Voksne med nedsatt osteodystrofi ofte viser en unormal krumning av ryggraden. Barn med den bensykdom er typisk kortere enn normalt med ben som er bøyd innad eller utad bøyde mot hverandre på en unormal måte. Denne tilstanden er referert til som "renale rakitt", og er ofte det første tegn som fører til en kronisk nyresvikt diagnose.

Ledd-og muskelsmerter

Andre symptomer rapportert er smerter og stivhet i leddene i underekstremitetene. Muskelsvakhet og sporadisk nummenhet i bena er et vanlig symptom. I alvorlige tilfeller kan noen mennesker utvikler sprukket sener.

Problemer med å flytte

Svekket og deformerte bein så vel som redusert muskeltonus gjør bevegelige vanskelig. A "vaggende" som gangart er ofte assosiert hos personer som har denne sykdommen.

Unormale Lab Funn

For å hjelpe utelukke andre bein sykdommer og støtte diagnosen metabolsk beinsykdom, kan legen kjøre et laboratorium panel for å måle mengder av visse mineraler og hormoner i blodet. De med sykdommen kan vise tegn på økte nivåer av parathyreoideahormon (PTH) og fosfor og lavere enn normale nivåer av kalsium. Når kalsiumnivå i blodet faller, går PTH inn i overdrive forårsaker enda mer kalsium fra bein til å renne inn i blodet. En nedgang i kalsium fører til en økning i fosfor. En svekket nyre kan ikke produsere kalsitriol - hormonet som aktiverer Vitamin D - så lavere enn normalt nivå av kalsitriol er også typisk i en positiv diagnose.

Tips om hvordan å holde bein sterke for Kids

Tips om hvordan å holde bein sterke for Kids


Barne bein fortsette å bli sterkere før rundt 19 år gammel, sier Kidshealth. Etter det, bein naturlig mister sin styrke som en del av aldringsprosessen. Hvis dine bein blir svak senere i livet, kan du utvikle en tilstand som kalles osteoporose, hvor bein bryte enkelt eller du utvikle en lut holdning. Ta skritt for å gjøre beina så sterk som mulig når du er en gutt. Dette sikrer at du har sterke bein som voksen, og kan redusere risikoen for osteoporose.

Kalsium

Kalsium er viktig for å bygge sterke ben, og er spesielt viktig for å forebygge osteoporose. Øke kalsiuminntaket ved å spise en rekke kalsium-rik mat, spesielt meieriprodukter, grønne bladgrønnsaker og kalsium-beriket mat. En 8 oz. glass redusert lettmelk gir 300 mg kalsium, som er omtrent en tredjedel av den totale mengden av kalsium du trenger på en dag, sier NIH Osteoporose og relaterte bein sykdommer nasjonalt kompetansesenter. Andre gode kilder til kalsium inkluderer hermetisert sardiner med bein, cheddar ost, yoghurt, cottage cheese, befestet appelsinjuice, befestet frokostblanding, nepe greener, grønnkål, bok choy, kinakål og mandler. Du kan også ta et kalsiumtilskudd.

Vitamin D

Også kjent som "solskinn vitamin," vitamin D er nødvendig for sterke, friske bein fordi det hjelper kroppen absorbere kalsium effektivt. Vitamin D-mangel kan føre til rakitt hos barn, en tilstand preget av svake bein og bøyde ben. Kroppene våre lage vitamin D når huden vår utsettes for sollys. For å sikre at du får nok vitamin D, tilbringe tid utendørs - leke ute i solskinnet i stedet for å se på TV og spille dataspill, gå på skole og ta del i utendørs sport. Noen matvarer inneholder også vitamin D, inkludert fisk, befestet melk og befestet frokostblanding, så inkludere disse matvarene regelmessig i kostholdet ditt. Du kan også ta et vitamin D tilskudd spesielt laget for barn.

Trening

Trening er viktig for å bygge bein styrke; jo mer du bruker bein, jo sterkere blir de. De beste øvelsene for å bygge bein styrke er vektbærende øvelser, som løping, turgåing, fotturer, turn, dans, hockey, aerobic, tennis, fotball, basketball og vektløfting. Trener regelmessig; bruke mindre tid på å sitte rundt og mer tid å flytte om. Å delta i utendørs fysisk aktivitet hjelper også øke vitamin D-nivåer.

Røyking

Ikke røyk. Ikke bare røyke skade din helse og øke risikoen for sykdommer som hjertesykdom og lungekreft, det kan også skade bein og øke risikoen for benbrudd. Røyking er svært vanedannende. Hvis du røyker når du er en gutt, er det en god sjanse for at du vil bli avhengige og fortsette å røyke som en voksen, setter dine bein i fare.

Årsak til Candidiasis Folliculitis Håravfall

Candidiasis follikulitt er en soppinfeksjon i hårsekken, som i alvorlige tilfeller kan føre til hårtap.

Årsak og virkninger

Sopp lever på hud, hår og negler. Candida albicans, en gjærlignende sopp, er svært vanlig, trives i varme, fuktige områder av kroppen. Når et slikt område blir irritert, for eksempel ved å skrape, chaffing eller barbering, kan candida invadere og bosette seg i hårsekkene skaper pustler. Når en slik infeksjon går ukontrollert, kan det til slutt ødelegge håret og føre til arrdannelse.

Fellesområder Infeksjon

Candidiasis follikulitt oftest vises i varmt, fuktig hudfolder - for eksempel under brystene, på innsiden av lårene eller lyske, i hudfolder på overvektige personer, på halsen og under armene, men det kan vises på hodebunnen.

Fra Arrdannelse til skallethet

Når langvarig infeksjon ødelegger hårsekken, kan arrdannelse resultere i permanent skallethet.

Hvem er mottakelig

Siden candida albicans lever på nesten alle hud overflater, kan hvem som helst bli infisert. Imidlertid er candidiasis follikulitt mest vanlig hos personer som har nedsatt immunforsvar, de helt unge og eldre. Det er ofte rapportert i heroinbrukere, HIV-pasienter, kreftpasienter, overvektige personer og spedbarn.

Komplikasjoner av Candidiasis Folliculitis

Ifølge Center for Disease Control, Candida gang albicans infiserer hårsekken det kan komme inn i blodstrømmen. Venstre ukontrollert gjær-lignende sopp kan til slutt avgjøre i vitale organer, inkludert nyrer, lever, bein, muskler, ledd, milt eller øyne.

Behandlinger og Resistance

Knyttneve forsvarslinje er å holde de mottakelige områder rene og tørre. Når smittet, candidias follikulitt er behandlet med anti-fugal medisiner, for eksempel clotrimozole, flucanazole og nystatin. Imidlertid kan soppen bli resistent mot soppdrepende behandling over tid, så det er viktig å se din lege for vurdering om du tror du har candidiasis follikulitt.