Digidexo.com

tumor livmor

Livmor Tumor Diagnose

Livmor Tumor Diagnose


Livmor svulster, også kjent som livmor fibroid svulster, er godartet vekster som kan oppstå på flere forskjellige steder i livmoren. Selv om det ikke er kjent nøyaktig hvorfor enkelte kvinner utvikler disse svulstene, er det en rekke felles faktorer hos kvinner som har denne tilstanden. Det finnes en rekke muligheter for behandling for livmor tumorer, og diagnostisering av tilstanden blir vanligvis utført i tre hovedmåter.

Aspekter

Uterin fibroid tumorer kan utvikle seg like under membranen foring i livmoren; i det første laget av livmormuskel, den submucosale lag; eller dypt inne i livmorveggen selv. Svulstene er godartet, dvs. noncancerous, og generelt føre til liten trussel for den enkelte, med mindre de vokser til en ekstremt stor størrelse eller hemme evnen til kvinnen å bære barnet til termin. Flere faktorer ser ut til å gjøre en kvinne mer sannsynlig å utvikle sykdommen, inkludert en familie historie av livmor fibroid svulster, abnormiteter i livmor blodåre system, tidligere livmor vev traumer og å være av afrikansk avstamning.

Første etappe av Diagnose

Når du forsøker å diagnostisere livmor svulster, det første skrittet enhver lege vil ta en grundig bekken eksamen. Under bekken eksamen, vil legen trykke ned på nedre del av magen mens du setter inn flere hansker fingre inn i skjeden. Dette vil tillate legen å føle tilstedeværelsen av unormal vekst i livmoren.

Second Stage of Diagnose

Etter underlivsundersøkelsen, vil legen mest sannsynlig planlegge en ultralyd for å bestemme den nøyaktige plasseringen og størrelsen av massen, og for å utelukke enhver annen mulig diagnose, for eksempel en ovarial tumor. Den ultralyd vil være i stand til å finne den nøyaktige størrelsen og plasseringen av eventuelle fibroide tumorer i livmor.

Tredje etappe av Diagnose

Hvis bekken ultralyd ikke gir nok informasjon til å gjøre en fast diagnose, kan en MR, CT eller hysterosalpingogram utføres. Den hysterosalpingogram eller HSG, er en spesialisert type av ultralyd, hvor et kontrastfluid blir injisert inn i livmoren. Den kontrastfluid, som fremhever alle vev i livmoren, gjør det enda lettere enn en vanlig ultralyd for å identifisere unormale massene.

Behandling

Det er tre hoved behandlinger for livmor svulster. Den første er en kirurgisk prosedyre som vil fjerne hele uterus, eller bare det parti av uterus innehold fibroid tumor. Den andre er hormonell behandling, hvor kvinnen tar en kombinasjon av hormonelle midler til 3-6 måneder for å redusere størrelsen på tumoren. Det tredje alternativet er kalt UAE, eller livmor arterie embolisering. I denne prosedyren, er mikroskopiske perler injisert inn i arteriene som fôrer svulsten, blokkerer sin blodforsyning. Uten en konsekvent blodtilførsel, stopper svulsten vokser og til slutt krymper.

Slik fjerner livmor fibroid tumorer

Mange kvinner utvikler livmor fibroid svulster på et tidspunkt i livet sitt. Livmor fibroid svulster er vanligvis ikke-kreftsvulster av bindevev som er plassert i livmoren veggen. Disse fibroid tumorer kan eller ikke kan forårsake noen symptomer. Kvinner som opplever alvorlige symptomer (eller de med flere eller store muskelknuter) normalt må ha fibroids fjernet for å redusere symptomene og å hindre ytterligere komplikasjoner. Det er et par ting du må gjøre for å fjerne livmor fibroid svulster.

Slik fjerner livmor fibroid tumorer

•  Besøk din gynekolog eller helsepersonell for en fysisk undersøkelse. For å fjerne fibroidtumorer, må din lege eller helsepersonell først fastslå det nøyaktige antall og type muskelknuter i livmorveggen og deres bestemt sted. Derfor må du ha en fysisk undersøkelse (inkludert en ultralyd av livmoren) før du fortsetter med behandlingstilbud.

Fyll ut de nødvendige undersøkelser og diskutere testresultater med legen din. Legen din vil informere deg om statusen for fibroidtumorer og gi deg spesifikke detaljer om dem.

Diskuter behandlingstilbud for livmor fibroid svulster. Avhengig av størrelsen og plasseringen av fibroids, kan legen foreslå at du har de fibroidtumorer kirurgisk fjernet, eller at du har en alternativ prosedyre gjort (som krymper fibroidtumorer i stedet). Legen din kan informere deg om fordeler, ulemper og risiko for hver behandlingsmetode.

granske kirurgiske metoder. Det er to kirurgiske metoder, som inkluderer myomektomi og hysterektomi kirurgiske prosedyrer. Den myomektomi prosedyren involverer kirurgen å lage et lite innsnitt i livmor og fibroid fjerne en svulst på et tidspunkt (uterus ikke er fjernet). Den hysterektomi prosedyre innebærer å fjerne hele uterus (sammen med fibroider) fra legemet.

Motta informasjon om alternative behandlingsmetoder. I stedet for å ha kirurgi, noen kvinner velger en annen tilnærming som krymper fibroids stedet for å fjerne dem. Uterin arterie embolisering innebærer kirurgen å plassere et kateter, sammen med partikler, i livmorarterien, noe som ødelegger blodtilførselen til fibroid tumorer. Myolyse er gjort gjennom en laparoscope; en laserfiber anbringes i fibroid og ødelegger blodkar.

Velg riktig alternativ behandling og planlegge en avtale for prosedyren. Legen din vil hjelpe deg å velge den beste behandlingen metode for å håndtere dine fibroidtumorer. Han vil informere deg om hva du trenger å gjøre videre og hvordan å forberede for kirurgi.

Hint

  • Selv om livmor arterie embolisering og myolyse prosedyrer kan krympe fibroid svulster, fibroids er normalt fortsatt til stede i din livmorveggen. Kirurgi er vanligvis den eneste måten å fullstendig fjerne de fibroid tumorer.

Non-invasiv behandling av livmor fibroid tumorer

Livmor fibroids er noncancerous vekster som dannes i musklene i livmoren. Noen kvinner opplever ingen symptomer, mens andre har kraftige blødninger med menstruasjon og smerter hele måneden. De fleste behandlingene krever kirurgi, men magnetisk resonans-guidet fokusert ultralyd (MRgFUS) er ikke-invasiv.

Prosedyre

MRgFUS innebærer bruk av en MRI for å oppnå bilder av livmoren og fibroidene før og etter en rekke sonications, eller pulser av ultralydbølgene som varmer fibroidene å fremkalle nekrose (vevsdød). Pasienten får narkose, men våken.

Fordeler

For mange pasienter MRgFUS er å foretrekke fremfor hysterektomi, tradisjonell behandling for fibroids. MRgFUS resulterer i færre dager på sykehuset, færre besøk hos legen, mye mindre ubehag og raskere restitusjon.

Time Frame

Hver MRgFUS Prosedyren varer 3 til 4 timer. Store fibroids vil trolig kreve flere økter.

Expert Insight

En felles studie utført av leger ved avdelingene for obstetrikk og gynekologi ved Brigham kvinner Hospital og Harvard Medical School viste at 76 prosent av de 55 deltakerne hadde en positiv respons på MRgFUS.

Andre alternativer

Den andre ikke-invasiv alternativ er bruk av reseptbelagte legemidler utviklet for å avbryte hormoner som bidrar til vekst av hormoner. Disse medikamentene inkluderer gonadotropin-frigjørende hormon agonister, androgener og spiral.

Hva er Tegn og symptomer på livmor Fibroids etter overgangsalderen?

Fibroidtumorer, som er generelt noncancerous vekster i og / eller rundt livmoren, kan likevel forårsake betydelige problemer for en kvinnes helse etter menopause; hennes generelle, samt gynekologiske, helse kan påvirkes. Fibroidtumorer, men plagsomme, er vanligvis ikke farlig.

Pain

Fibroidtumorer kan føre til bekkensmerter og smerter under samleie. Avhengig av plasseringen av en svulst, kan avføring bli smertefullt også. En kvinne med fibroid tumor (er) kan lide av korsryggen, muligens på grunn av trykket på indre organer, og plassering av tumor (e).

Urin Symptomer

Kvinner med fibroidtumorer som fester seg til livmorveggen nær blæren kan oppleve urinveisproblemer; disse kan omfatte problemer med vannlating eller hyppigere vannlating. Dette skjer fordi fibroid tumor, som det blir større, begynner å trykke på blæren.

Etter overgangsalderen

Et viktig poeng å gjøre er at fibroidtumorer vokser raskest i løpet av en kvinnes reproduktive år, fordi hun produserer østrogen. Etter overgangsalderen, kan kvinner oppleve en krymping av sine fibroidtumorer. Menopause betyr at reproduktive hormoner, inkludert østrogen, er synkende; fordi fibroidtumorer trives på østrogen, betyr dette svulstene vil avta i størrelse.

Risikoen for kreft

Det er svært sjelden at fibroidtumorer vil bli kreft. Det er fortsatt en meget fornuftig idé for kvinnen og hennes gynekolog for å holde et tett øye på fibroid (e) og sørge for at denne endringen ikke finner sted. De fleste tumorer utvikles fra et enkelt glatt muskelcelle (monoklonal, eller kommer fra en enkelt klon).

Kvinner har høyere risiko

Livmor fibroids skje i omtrent 70 prosent av kvinner før 45 år; lag 25 prosent av hvite kvinner og 50 prosent av svarte kvinner utvikler symptomer som indikerer tilstedeværelse av fibroids. Kvinner med høy body mass index er mer sannsynlig å utvikle livmor fibroids; Men kvinner som har født og som røyker sigaretter synes å ha beskyttende faktorer, og de er mindre sannsynlighet for å utvikle livmor fibroids.

Fibroid Tumor & Necrosis

Fibroidtumorer er godartet vekster som oppstår i livmoren. De er ikke-kreftceller, og i de fleste tilfeller de ikke krever behandling. Nekrose (død) av tumorer oppstår etter behandling.

Symptomer

Mange kvinner med livmor fibroids er ikke klar over deres tilstedeværelse og ikke opplever symptomer. I alvorlige tilfeller kan symptomer som en oppblåst mage, magesmerter, og vaginal blødning være til stede.

Medisiner

Medisiner er tilgjengelige som kan lindre symptomene ved å stoppe produksjonen av spesielle hormoner. Men disse stoffer er bare effektiv i løpet av tidsperioden de er tatt.

Kirurgisk behandling

Fibroids kan fjernes kirurgisk gjennom et snitt i magen eller via vagina. En alternativ behandling som kalles uterin arterie embolisering (FAE) kan brukes til å drepe tumor ved å begrense blodstrømningen.

Nekrose

Etter UAE behandling, nekrose av fibroids ønsket og normal. Imidlertid kan nekrose av sunn livmorvevet oppstår som en uønsket bivirkning av blod-strømningsbegrensning.

Komplikasjoner

Ved nekrose av endometrium (livmorslimhinnen) forekommer, for ytterligere kirurgi fjerne dødt vev eller en komplett hysterektomi kan være nødvendig.

Hvordan bli kvitt en forstørret livmor

En forstørret livmor oppstår fra en rekke grunner, inkludert varierende hormoner i overgangsalderen, livmor fibroids (ikke-kreftsvulster) innenfor eller langs livmor vegger, arrdannelse fra kirurgi i bekkenområdet som fører til endometriose, og kreftsvulster eller polypper inne i livmoren. Finne årsaken til forstørrede livmoren er første skritt mot å redusere størrelsen.

Hvordan bli kvitt en forstørret livmor

•  Kontakt legen din hvis du har bekkensmerter, smerter under samleie eller ikke-menstruasjonsblødning. Han eller hun vil lytte nøye til din forklaring på symptomene.

Få blodprøver og røntgen eller CT skanner legen bestillinger. Blodprøver bestemme hormonelle svingninger og skanner avsløre arrdannelse, muskelknuter eller andre svulster i livmoren.

Ta hormontilskudd dersom legen diagnostiserer en mangel på hormoner som årsak for en forstørret livmor. Hormoner er foreskrevet bare hvis du ikke har en historie med brystkreft.

Hør med legen din om kirurgi for en forstørret livmor. Kirurgi for å fjerne cancerøse eller ikke-cancerøse tumorer, eller for å fjerne arrvev fra en tidligere operasjon vil bidra til å redusere størrelsen av livmor og lindre symptomene. En myomektomi er en operasjon som utføres for å fjerne fibroidene, men det bevarer fruktbarhet. Blir en hysterektomi utført dersom kreftsvulster er åpenbare, og fruktbarheten kan berges med denne operasjonen.

Hint

  • Kjemoterapi og stråling kan anbefales for kreftsvulster. Jerntilskudd er anbefalt for de med tunge menstruasjon forårsaket av en forstørret livmor.

Hvordan eliminere livmor Fibroids

Livmor fibroids er svulster som vokser på veggen av livmor, ifølge US Department of Health & Human Services (HHS). Svulstene er ikke-kreft. Vanligvis livmor fibroids ikke trenger behandling, ifølge Mayo Clinic. Men når svulstene bli belastende eller svekkende, er det kirurgiske og kirurgiske alternativer for å lindre symptomene dine. Disse symptomene kan omfatte kraftig blødning, forstørrede nedre del av magen, smertefulle perioder eller smerter under samleie. Dessuten kan du oppleve infertilitet.

Bruksanvisning

Eliminere livmor Fibroids

•  Ta vare på fruktbarheten. Hvis du ønsker å eliminere din fibroids, men beholde din fruktbarhet, velge en myomectomy, ifølge Mayo Clinic. Kirurger utfører denne prosedyren via en abdominal snitt. Snittet gjør at kirurgen å ikke bare ta ut flere eller store svulster, men også rekonstruere du livmormuskelen. Prosedyren styrer dine symptomer, beskytter livmoren og etterlater ingen synlige arr, ifølge Mayo Clinic. Myomectomy hindrer ikke nye fibroids fra å utvikle eller eliminere veksten av de som ikke ble fjernet.

Styr svulster. Du kan velge hormonbehandling for å styre både kortsiktige og langsiktige fibroid symptomer. Du vil ta medisiner for å undertrykke gonadontropin-frigjørende hormon (Gn-RH), progesteron og østrogen, som stopper menstruasjonen og shirks din fibroids. Imidlertid kan hormonbehandling utløse menopausale symptomer som bentap. På grunn av dette, bør du bare være på hormonbehandling i ca 3 måneder, ifølge Mayo Clinic.

sulte eller fjerne livmor fibroids. Med livmor arterie embolisering, er livmor arterier blokkert, og svulstene er utsultet av blod. Denne prosedyren får dem til å krympe i omtrent syv måneder. Du kan oppleve symptomlindring nesten umiddelbart. Imidlertid kan prosedyren bringe på symptomer på overgangsalder.

Et annet alternativ er å fjerne livmor. Kjent som en hysterektomi, er dette alternativet en permanent behandling for tumors.With denne prosedyren, vil du være i stand til å bære et barn. og, hvis eggstokkene blir fjernet i tillegg til livmor, kan du oppleve tidlig overgangsalder. Dessuten er en hysterektomi større operasjon og krever flere uker med utvinning tid, i henhold til HHS.

Tips og advarsler

  • Konsultere legen din for å finne ut den beste behandling for deg.

Hva betyr det å ha en forstørret livmor?

En forstørret livmor kan være en bekymringsfull tilstand og kan ha mer enn én årsak. Forstå mulige årsaker kan hjelpe kvinner nærme seg dette problemet med sine leger.

Adenomyosis

Adenomyosis er en vanlig årsak til forstørrede livmoren. Vev som normalt linjer livmoren vokser innenfor de muskulære veggene i livmoren. Denne tilstanden er ikke å forveksles med endometriose. Kvinner som kan inkludere de som har hatt en vaginal fødsel, en C-delen eller livmor-fibroid fjerning. De to operasjonene kan overføre celler fra innsiden av livmoren til den muskulære veggen, muligens tilrettelegge adenomyosis. Tilstanden kan føre til ubehag, nødvendig smerte medisiner som ibuprofen eller reseptbelagte legemidler. Diskutere behandling med legen din. Alvorlighetsgrad av symptomer og hevelse varierer på den enkelte. Ifølge Mayo Clinic, adenomyosis forsvinner vanligvis etter overgangsalderen, eliminere symptomer. I de fleste tilfeller, returnerer livmoren til sin tidligere størrelse. I sjeldne tilfeller, forblir i livmoren litt forstørret. Det er ingen komplikasjoner med de resterende liten utvidelse, skjønt.

Endometriose

En forstørret livmor kan indikere endometriose. Mange kvinner opplever denne lidelsen under fødselen år. Tilstanden oppstår når cellene i den indre veggen av uterus begynner å vokse utenfor livmoren, forårsaker en utvidelse. Årsaken til endometriose er ikke kjent. Symptomene kan variere fra smerter i livmorområdet og økt blødning under menstruasjon. Infertilitet eller økt vanskeligheter med å bli gravid er en annen bivirkning. Det finnes ingen kur for denne lidelsen, men det finnes behandlingstilbud. Se legen din for å diskutere de beste alternativene for deg.

Livmor Fibroids

En forstørret livmor kan tyde på livmor fibroids. Uterine fibroider er noncancerous tumorer som vokser inne i eller på overflaten av livmoren. Symptomene er smerter under sex, økt blødning under menstruasjon og nedre ryggsmerter. Behandlingen innebærer kirurgisk fjerning.

Livmorkreft

Det mest alarmerende årsaken til en forstørret livmor er livmorkreft. Livmorkreft begynner i den indre veggen av livmoren og kan spre seg over hele det nedre mageområdet. Symptomer inkluderer bekkensmerter, økt blødning under menstruasjon, problemer med vannlating og smerter under samleie. Behandlingstilbud omfatter stråling og, i ekstreme tilfeller, hysterektomi. Hvis du har noen av symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart.

Plated Fibroid Tumor

Plated Fibroid Tumor


En fibroid svulst er en regel godartet --- noncancerous --- vekst som kan utvikle seg i de glatte lag av muskler, eller myometrium, i livmor vegger eller innenfor livmorhulen. Fibroidtumorer kan komme i en rekke størrelser, fra knapt synlig til "grapefrukt" størrelse, ifølge Merck Manuals. Tumorer kan også komme i en rekke former, inkludert det som kalles en pedunculated tumor, en versjon som er kjent som et "belagt" fibroid tumor.

Definisjon

Belagt fibroid tumorer er vanligvis "pedunculated", hvilket betyr at de vokser på en "pedicle" eller kjøttfulle stilken som er koblet til friskt vev av den indre livmorveggen. Denne type svulst er også kjent som en submucous fibroid, fordi det stammer innenfor i den slimete slimhinnen i livmoren, i henhold til de Merck Manuals. Den belagt, eller platelignende, parti av fibroid tumor vokser som en avflatet tallerken på toppen av stilken. Ifølge kvinner Health magazine, kan denne type fibroid svulst likne flat cap til en sopp med en lang stilk (stilken).

Smertefulle symptomer

Den belagt eller pedunculated fibroid svulst kan forårsake menstruasjons dysfunksjon, smertefulle kramper og oppblåsthet, og med forårsake spontanabort, ifølge kvinners helse. I tillegg til smertefulle symptomer, kan den øvre eller "platelignende" delen av fibroid også bevege seg på sin stilk eller pedicle. Fordi belagt parti av tumoren kan bevege seg, kan det skyve eller stikke ut fra veggen og inn i livmoren. Det kan til og med utvide inn i skjeden, ifølge Health Square.

Andre farer

Den lange pedicle eller stamme som festes til belagt fibroid svulst kan også snu og vri, ifølge Womens Health. Dette vridende bevegelse kan knipe av eller begrense blodtilførselen til svulsten. Dersom belagt fibroid svulst mister sin blodforsyning --- via pedicle stalk-- belagt del vil begynne å skrumpe og forringes --- en prosess som kalles "rød degenerasjon," i henhold til Merck Manuals. Red degenerasjon kan forårsake livmor blødning mellom menstruasjon og kan føre til mulig smitte.

Diagnose

Ultralydavbildning er en standard måte for gynekologer å oppdage og analysere alle fibroids, inkludert belegg eller pedunculated fibroidtumorer. Gynekologisk sonography, også kjent som sonohysterography, og magnetic resonance imaging, eller MR, er begge brukes til å analysere størrelse og plassering av fibroid svulster. Hysterosalpingografi (HSG) er en teknikk som bruker en fluoroscope å skanne både livmoren og egglederne for fibroids.

Behandling

Ifølge Merck Manuals, er den vanligste behandlingen for alle godartede fibroidtumorer av enhver form "vaktsom venter" for å se om svulsten fortsetter å vokse eller forårsaker fysiske problemer som alvorlig intrauterin kramper, press på blæren eller infertilitet. Hvis veksten fortsetter og / eller helsemessige problemer forverres, spesielt med belagt eller pedunculated fibroid svulst, kirurgiske prosedyrer som en hysterektomi --- livmor fjerning --- eller myomectomy --- en delvis fjerning --- kan være nødvendig.

Sarcomatous Fibroids

Sarcomatous fibroider, også kjent som leiomyosarkom, er tumorer som er kreft. Denne type fibroid sjelden forekommer, i henhold til Merck håndbøker, selv med belegg eller pedunculated fibroid tumorer. Hvis ultralydavbildning diagnose er uklart, er imidlertid en kirurgisk biopsi av fibroid nødvendig for å sørge for at fibroid er noncancerous. Sarcomatous fibroids må fjernes kirurgisk umiddelbart.

Livmor leiomyosarcoma Treatment

Livmor leiomyosarcoma er en sjelden og aggressiv form for kreft som oppstår i de ufrivillige musklene i livmorveggen. Det er mest vanlig på 50 eller høyere alder, og utgjør mindre enn 2 prosent av alle livmorkrefttilfeller. I sine avanserte stadier livmor leiomyosarcoma er svært dødelig, og effektiv behandling er direkte knyttet til tidlig oppdagelse og rask helbredende handling.

Potensielle årsaker og symptomer

Leiomyosarcomas kan oppstå i alle kroppens ufrivillige muskelvevet. Mens deres sak ikke er helt forstått, forskere tror at genetikk og stråling spiller en rolle. I tilfelle av livmor leiomyosarkom, eksponering mot bekken stråleterapi i minst 10 år tidligere, og bruken av tamoxifen (a brystkreft medikament) har blitt angitt som mulige årsaksfaktorer. Hvis du har vært utsatt for noen av disse behandlingene, arrangere en livmorkreft screening med legen din. Dette trinnet er spesielt viktig hvis du har opplevd unormal livmor eller vaginal blødning.

De tidligste stadiene av livmor leiomyosarcoma ofte presentere ingen symptomer. Hvis symptomene utvikler kan det for eksempel magesmerter, menstruasjons endringer hvis du er pre-menopausal eller vaginal blødning hvis du allerede har gjennomgått menopause. Du kan også oppleve uforklarlig vekttap, samt kvalme eller oppkast. Hvis du har noen av disse symptomene, bør du oppsøke lege så raskt som mulig.

Viktigheten av Specialized Care

Hvis du er diagnostisert med livmor leiomyosarkom, oppsøke leger som har erfaring i behandling av denne spesielle formen for kreft. Selv den mest kompetente generell onkolog (kreft lege) kan bare se ett eller to tilfeller av leiomyosarcoma i sin karriere, og utforming av en effektiv behandling programmet vil trolig kreve økt kompetanse.

Kirurgi

Når du finner en kvalifisert spesialist, vil behandlingen nesten helt sikkert fokusere på kirurgisk fjerning av de viktigste tumormasse. På grunn av den aggressive natur av kreft, har en vellykket behandling for livmor leiomyosarcoma ulike vurderingskriteriene enn de som vanligvis brukes med mindre inngripende kreft. Utviklingen av de fleste kreftformer er brutt ned i en serie av progressive stadier, basert på størrelse og veksthastighet av den opprinnelige massen kreft. Vanligvis kreft er svært behandles i stadier før de sprer seg (metastasere) til andre steder i kroppen.

Imidlertid presenterer livmor leiomyosarcoma en noe akselererende tempo av sykdomsutvikling. Forskning viser at sjansene for vellykket behandling kan avhenge direkte av størrelsen på svulsten når den først oppdaget. Tilstedeværelsen av en tumor er større enn 5 cm i diameter, er forbundet med forminskede sjansene for overlevelse, uavhengig av om kreften har spredd seg. Senere, mens trinn 1 livmor leiomyosarkom pasienter har en 50 prosent sjanse for å overleve fem år eller lenger etter første diagnose, satsene for overlevelse for de høyere stadier slippe raskt 20-0 prosent.

Andre potensielle behandlinger

Likevel, hvis du har avansert livmor leiomyosarkom, behandlingsalternativer er under utvikling. Forskere har begynt klinisk testing av potensielt effektive behandlinger for spredning leiomyosarkom, bruke narkotika docetaxel, gemcitabin og filgrastim. Ta kontakt med din onkolog for den nyeste informasjonen om denne utviklingen.

Urtemedisin for livmor Fibroids

Fibroider, som også er kjent som leiomyomer, er ikke-cancerøse tumorer som vokser i livmoren, livmor utenfor eller innenfor selve veggene av livmoren. Mens de kan virke veldig alvorlig, de er faktisk ganske vanlig med få symptomer. Dersom du opplever alvorlige symptomer fra muskelknuter som kraftige blødninger, sterke smerter, eller blæreproblemer, se din lege. For mildere symptomer som tyngre perioder eller kramper, kan en urte tilnærming til behandling hjelpe.

Rollen til østrogen

Østrogen spiller en rolle i utviklingen av muskelknuter i en kvinnes kropp. Overflødig østrogennivå som vanligvis er til stede under den tiden av perimemopause kan føre til rask vekst av fibroids. Fordi leveren er en av de viktigste organene som regulerer hormoner, er det fornuftig å styrke leveren med passende urter. Dette vil bidra til leveren prosessen østrogen mer effektivt, å bevege den ut av kroppen.

Redusere østrogennivået kan bidra til å krympe størrelsen på fibroids. Mens det er sannsynlig at urter kan være i stand til å redusere størrelsen på noen fibroids, er det ingen bevis for at de kan eliminere fibroids helt.

Liver-Styrking Tea

Te laget av urter som enpower leveren kan hjelpe med muskelknuter. For å lette milde symptomer og holde mindre fibroids fra voksende lage en urte te. Burdock, løvetann, gul dock, rødkløver, kløyve, nesle, melk tistel, og jernurt er alle hjelpsomme i å forbedre leverfunksjonen. Plasser like deler av hver av disse urter i en stor skål. Bland dem godt sammen. Sett ca ett gram av blandingen i en kjele stort nok til å romme én liter kokende vann. Bratt i to timer, belastning og drikke to kopper av denne te hver dag. Denne teen kan oppbevares i kjøleskap i inntil to dager. Varm opp hvis du ønsker. Bruk denne te for en fire ukers tidsramme, så ta en ukes pause. Etter å gjenta denne syklusen for tre ganger, har din fibroids revurderes av legen din. Du kan finne at din fibroids har krympet i størrelse.

Castor Oil

Laksérolje kan være nyttig i behandling av smertefulle kramper assosiert med muskelknuter, og kan også hjelpe i krympingen av fibroid selv. Fukt et lite stykke av bomull eller flanell med litt lakserolje, sted over magen, og dekk med plastfolie. Du ønsker kanskje å plassere en varmepute over pakken for å holde den varm. Hold lakserolje pakke på i omtrent en time mens du er i en tilbakelent posisjon og slappe av. Gjør dette så ofte du vil for lettelse.

Rådfør deg med lege hvis du opplever alvorlige symptomer fra muskelknuter som kraftige blødninger, sterke smerter eller en følelse av press på indre organer som blæren. Det finnes kirurgiske og farmasøytiske alternativer tilgjengelig.

Naturlige behandlinger for en Fibroid Tumor

Fibroidtumorer er i stor grad godartet livmor vekster diagnostisert i nesten 30% av kvinner, selv om de kan være tilstede uten symptomer i anslagsvis 75% av kvinnene.

Symptomer

Tunge perioder, bekkensmerter, hyppig vannlating og forstoppelse er vanlige symptomer på fibroids svulster.

Årsaker og Risiko

Selv om årsaken til fibroids er ikke helt forstått, spiller arv en rolle i deres forekomst. Økt produksjon østrogen utløser også vekst, spesielt under graviditet. Kvinner av farge er 3-9 ganger mer utsatt for fibroidtumorer enn hvite kvinner. Fedme er også en risikofaktor.

Naturlige og urte rettsmidler

Populære rettsmidler inkluderer en spiseskje med økologisk eple cider eddik, blackstrap melasse eller 30-40 dråper chasteberry urt (Vitex) tinktur i et glass vann 2-3 ganger daglig. Med konsekvent, langsiktig bruk disse rettsmidler kan lindre smerte og redusere størrelsen på fibroid svulster.

Kosthold og livsstil

Et sunt kosthold rikt på fullkorn og regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å forhindre hormonelle ubalanser og hjelpemiddel i behandling av fibroids.

Medisinsk behandling

Hvis fibroidtumorer bli svært store, smertefull eller true helsen så kirurgi kan være nødvendig. Blir en hysterektomi den eneste behandling som forhindrer tilbakefall av fibroid tumorer. Hysterektomi er kirurgisk fjerning av livmoren.

Livmor leiomyosarcoma Prognose

Livmor leiomyosarcoma Prognose


Livmor leiomyosarcoma er en sjelden type livmorkreft. Livmor sarkomer utgjør bare 2 til 4 prosent av alle livmor kreft, og leiomyosarcomas er en subtype av livmor sarkom. Afroamerikanske kvinner er spesielt utsatt for å få livmor leiomyosarkom, av grunner som ikke er kjent. Gjennomsnittsalderen for en kvinner å bli diagnostisert med livmor leiomyosarkom er 50, ifølge National Cancer Institute.

Aggressiv kreft

Uterin leiomyosarkom antas å være en mer aggressiv cancer enn carcinosarcomas men kan herdes gjennom kirurgi hvis kreften er begrenset til livmoren.

Tumor Størrelse

En av de viktigste faktorene for å bestemme prognosen er tumorstørrelsen, ifølge National Cancer Institute. En svulst større enn fem centimeter har en dårlig prognose.

Diagnose Timing

For noen livmor sarkom, er prognosen sterkt avhengig av hvilket stadium sykdommen er på når den først diagnostisert. Jo før sykdommen er fanget, jo bedre er prognosen.

Prognose Stage 1

De fem-års overlevelse for kvinner som er diagnostisert med stadium en livmor leiomyosarcoma er 50 prosent, ifølge National Cancer Institute.

Andre Prognoser

For kvinner på trinn 2 til 4, er prognosen betydelig verre. Det er 0 til 20 prosent for de fem-års overlevelse.

hCG Tumor Markers

hCG Tumor Markers


Tumor markører er stoffer som produseres av kroppen, enten ved svulstcellene selv eller av de omkringliggende vev som en del av kroppens immunsystem respons på svulsten, ifølge National Cancer Institute. Disse markørene kan måles enten i blod, urin eller vevsprøver, og er nyttige verktøy i kreftbehandling. Mer enn 12 ulike tumormarkører har blitt identifisert, som ulike typer svulster vil produsere forskjellige stoffer. En slik markør er humant koriongonadotropin, eller hCG.

hCG

hCG er et hormon som normalt produseres under svangerskapet, og er det da målt ved hjelp av graviditetstester. Den er produsert av spesialiserte chorion celler som danner en membran som omgir fosteret, og er synlig ved laboratorietester i løpet av dager etter befruktning. Ifølge MedicineNet.com, er hCG rolle for å stimulere utviklingen av gonadene, som enten den testikler eller eggstokker, derav begrepet gonadotropin. Noen svulster også produsere hCG.

Bruk i Cancer Care

hCG markører har flere ulike bruksområder i kreftomsorgen. Tilstedeværelsen av hCG kan diagnostisere en tumor, som hCG er aldri til stede i friske menn og er til stede hos friske kvinner bare når de gravide. Under graviditet, kan forhøyede nivåer av hCG også være en indikasjon på svangerskaps kreft. I løpet av kreftbehandling, blir hCG markører anvendes for å bestemme hvorvidt en tumor reagerer på behandling. En svulst som krymper bør tilsvare senke nivåene av hCG, ifølge National Cancer Institute. Followup omsorg med pasienter i remisjon kan også innebære screening for hCG markører, for å oppdage eventuelle tilbakevendende svulster.

Kreft oppdages med hCG

To forskjellige deler av hCG-molekylene, kalt underenheter, blir anvendt som tumormarkører. Den alfa-subenheten kan fremstilles ved tumorer i bukspyttkjertelen, hypofyse eller placenta. Beta subenhet utskilles av svulster som kommer i eggstokkene og testiklene. Beta subenhet hCG er også en svulst markør for choriocarcinoma, en livmor svulst som stammer fra tidlig embryonale celler og oppstår under svangerskapet. Choriocarcinom er raskt voksende, og kan spre seg til andre organer, ofte i lungene, ifølge National Cancer Institute.

Følsomhet

Fruktbarheten markedet har drevet industrien til å kontinuerlig forbedre følsomheten hCG tester, slik at laboratorietester av blodserum kan nå oppdage svært minutt nivåer av hormonet. Dette kombinert med det faktum at selv små svulster gi målbare mengder av hCG gjør det til et svært effektivt svulst markør, ifølge TC-Cancer.com.

Betraktninger

Ingen svulst markør som er i bruk er perfekt, og muligheten for falske eller villedende resultater alltid finnes, ifølge Daniel Hoefner i Medisinsk Laboratorium Observer. Det er mulig for en voksende tumor for å produsere senking hCG markør resultater på grunn av det faktum at tumorer er ofte bygget opp av mer enn en type celle, og ikke alle av dem vil bli utskillende hCG. Også å vurdere er det faktum at tester for hCG er mest nyttig når utført serielt: ved diagnose, og både under og etter behandling. Skulle et laboratorium endre typen av test kit den benytter til hCG deteksjon i løpet av denne tidsperioden, kan nivåene av hCG vist være skjev på grunn av kun til bruk av nye eller forskjellige kjemikalier.

Uterinfibroid Tumor under graviditeten

Uterinfibroid Tumor under graviditeten


De fleste kvinner som har livmor fibroid svulster er uvitende om deres eksistens på grunn av mangel på symptomer assosiert med dem. Selv om de er vanligvis oppdaget under en årlig bekken eksamen, kan en gravid kvinne finner ut at hun har muskelknuter under en prenatal ultralyd prosedyre.

Betydning

Ifølge WomensHealth.gov, fibroids er nesten alltid godartet med færre enn 1 av 1000 være leiomyosarkom, eller en cancerous fibroid. Det er anslått at mellom 10 og 30 prosent av gravide kvinner lider av fibroids. (Se referanser 1)

Funksjoner

Fibroider er muskulære tumorer som vokser i veggen av uterus. De kan vokse alene eller i grupper, og kan være så liten som et eple frø eller så stor som en grapefrukt. Ofte kvinner med fibroids opplever ingen symptomer.

Potensielle problemer

En gravid kvinne med en livmor fibroid svulst er på et høyere risiko for levering av ceasarean delen; ha en baby som er i kammeret, eller på annen måte uvanlig stilling; langsom, uproduktiv arbeidskraft; morkakeløsning og for tidlig fødsel.

Behandling

Med mindre det er ekstrem smerte eller rikelig blødning, er livmor fibroid tumorer vanligvis forblir ubehandlet under svangerskapet, men bør overvåkes nøye av helsepersonell. Fibroider har en tendens til å krympe i størrelse etter graviditet, på grunn av normalisering av hormonnivået i kroppen.

Home Care

Gravide kvinner med en livmor fibroid svulst som opplever smerte bør ligge eller bruke en ispose for å lindre smerte symptomer. Hvis det er ekstrem eller konstant smerte, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart.

Alternative behandlinger for livmor Fibroids

Uterine fibroider, som er klinisk referert til som fibroid tumorer eller fibromyomas, er fibrøse vekster som utvikler seg i den glatte muskel av livmorveggen. Deres utvikling er knyttet til endringer i reproduktive hormoner, spesielt østrogen nivåer. Leger vanligvis er avhengige av en rekke konvensjonelle behandlinger for livmor fibroids. Disse inkluderer kirurgiske prosedyrer og medikamentell behandling. Det finnes også en rekke alternative behandlinger som kan brukes for uterine fibroider.

Naturlig Progesteron Cream

Naturlig progesteron krem ​​er et alternativ til syntetisk progestin Provera, som er vanlig foreskrevet av leger til å behandle muskelknuter. Som navnet antyder, inneholder krem ​​progesteron, et naturlig forekommende steroid hormon som produseres av eggstokken ved eggløsning. Bruken av progesteron krem ​​motvirker effekten av østrogen i kroppen, bidrar til å gjenopprette normal hormonelle balansen i en kvinnes kropp. Dette krymper livmor fibroids.

Iron Supplemental Therapy

Vurdere å ta jerntilskudd for å behandle og forebygge jernmangel anemi, en tilstand som kan resultere fra tunge, fibroid-forårsaket menstruasjonsblødning. Anemi oppstår når kroppen ikke kan produsere røde blodlegemer raskt nok til å erstatte de som går tapt gjennom tunge blodtap. Jern er viktig i produksjon av røde blodceller, og jerntilskudd kan bidra til å øke jernnivået i blodet.

Vitamin C-tilskudd er også anbefalt å hjelpe til med opptaket av jern. Fiber inntak bør også økes fordi jerntilskudd kan føre til forstoppelse. Ferske frukter og grønnsaker er gode kilder til fiber. Drikker minst 2-3 glass vann om dagen vil også bidra til å avlaste forstoppelse.

Planteoljer

Vurder å bruke planteoljer som for eksempel nattlysolje, linfrøolje og borage olje til å behandle muskelknuter. De er rike på en anti-inflammatorisk stoff kalt gamma linolenic acid (GLA). GLA er en type essensiell fettsyre som utvider livmorblodårer, lindre inflammasjon og smerte forbundet med fibroider. Dette forbedrer også blodsirkulasjonen, noe som bidrar til å krympe fibroids.

Ta 2 til 3 ss. av et av disse planteoljer daglig. De er også tilgjengelige i helsekostbutikker som kapsel kosttilskudd. Alternativt innlemme dem i ditt daglige kosthold, bruker dem til å lage mat eller i salat dressing.

Herbal rettsmidler

Urtemedisiner er en naturlig, mye brukt behandling for fibroids. Noen av urtene som brukes til å formulere naturmidler inkluderer Vitex, rødkløver, klaseormedrue, nattlysolje og malurt. Disse midler har tradisjonelt vært forberedt i form av urtete, tinkturer, komprimerer og eteriske oljer.

Generelt & epiduralanestesi for Ovarian Tumor Surgery

Eggstokkreft kan spre seg til andre deler av kroppen, så når en kvinne gjennomgår kirurgi for å fjerne en ovarian tumor, vil kirurgene fjerne så mye vev som er nødvendig for å være sikker på at all kreften er borte. Under hennes kirurgi og utvinning, kan en person få generell og epiduralanestesi.

Ovarian Tumor Surgery

Omfanget av operasjonen for å fjerne svulster fra kvinnens eggstokk avhenger av hvor avansert kreft er. For de tidligste stadier av eggstokkreft, er bare den berørte eggstokk og tilhørende egglederen fjernet. For mer avanserte stadier, eggstokker, eggledere og livmor kan alle bli fjernet. Dette er større kirurgi og generell anestesi blir brukt for pasienten, i henhold til Cancer Research UK.

Narkose

Generell anestesi administreres gjennom en kombinasjon av intravenøse væsker og gasser å gjengi en pasient bevisstløs. Hun vil ikke føle smerte under hennes ovarial tumor kirurgi, og heller ikke hun vil huske opplevelsen, ifølge Mayo Clinic. Generell anestesi blir brukt, fordi fremgangsmåten er omfattende, og kirurger kan finne mer kreft materiale enn forventet, forlenge tiden som er nødvendig for å fullføre operasjonen.

Risiko

Det er risiko forbundet med å bli gitt narkose. Røyking, alkoholbruk og fedme kan øke en pasients risiko for å oppleve en negativ reaksjon, så hennes lege kan foreslå å slutte å røyke og drikke og å miste vekt før under ovarian tumor kirurgi. Det er ikke uvanlig for en pasient å føle seg kvalm etter å ha fått narkose. Medisinering er tilgjengelig for å motvirke at sensasjon.

Utvinning

Det er vanlig for en pasient å være i smerte etter under ovarial tumor kirurgi. Mens hun er på sykehuset i fire til ti dager utvinne, kan hun bli gitt smertestillende medikamenter gjennom en epidural. I en epidural, er smertestillende medikamenter injiseres i en persons tilbake, blokkerer nervesignaler av smerte før de kan nå hjernen, ifølge National Institutes of Health.

Betraktninger

Smertebehandling er en viktig del av en pasients utvinning fra eggstokkene svulst kirurgi. Ikke bare gjør hun trenger å la legen hennes vet om hun hadde det vondt, så han kan være sikker på at hun får riktig form for smertestillende medikamenter, men hun trenger også å la ham vite ved første tegn til noen bivirkninger. Dette vil bidra til å minske risikoen for en alvorlig bivirkning forstyrrer henne utvinning.

Herbal Behandling for livmor Fibroids

Uterine fibroider er kjent som uterine myomas eller fibromyomas og er godartet vekster eller tumorer som utvikler seg i veggen av uterus. Disse kan forekomme i pre-menopausale kvinner over en alder av 30. Urter er effektive, naturlige behandlinger for livmor fibroids.

Urtete

Urtete som brukes i behandling for livmor fibroids inkluderer en som er brygget fra oppblomstringer av rødkløver urt. Rødkløver er rik på fytoøstrogener, til de naturlig forekommende plante forbindelser som har en lignende kjemisk struktur østrogen. Ifølge Duane Townsend, MD, disse forbindelser er meget nyttig i behandling og håndtering av fibroider ved aktivt å hemme deres vekst. Drikk 2-3 kopper rødkløver te å hjelpe krympe livmor fibroids.

Eterisk olje kosttilskudd

Herbal essensielle oljer som nattlysolje kan lindre smerter og betennelse i muskelknuter og inneholder høye nivåer av omega 6 essensielle fettsyrer som er kraftige, naturlige anti-inflammatoriske stoffer. Evening primrose eterisk olje er tilgjengelig i supplerende form på helsekostbutikker.

Urtebad

Urtebad er en aktuell behandling for livmor fibroids. Forbered en varm sitz bad bruker nok vann til å dekke lårene og hoftene når du sitter i karet. Hell i en eller to kopper urtete avkok brygget fra meksikanske wild yams. Sitte i badekaret i 10 til 15 minutter; gjentas to ganger om dagen. Urtete infusjon brygget fra kjerringrokk kan erstattes for meksikansk wild yam.

Urte Omslag

Omslag er urte behandlinger som er brukt til det berørte området med fuktig varme, skape et stimulerende, avgiftende effekt. Gjør et urteomslag for livmor fibroids fra kokte eller rå kål blader. Layer kål blader over bekken-området og dekk dem med en svært varm, fuktig håndkle. La virke i 10 til 15 minutter og skyll området med varmt vann.

Årsak til Milde og konsistente livmor kramper

Årsak til Milde og konsistente livmor kramper

Forstå menstruasjonssmerter

Sjansene er, hvis du er en kvinne og har livmor kramper ledsaget av hodepine, oppblåsthet, ømme bryster, spenning og irritabilitet, bør du være forberedt på å starte perioden. Men hva om årsaken til milde og konsekvente livmor kramper? Er disse typer livmor kramper knyttet til menstruasjonssyklusen, eller kan de være et tegn på noe mer alvorlig?

Mer enn halvparten av alle kvinner opplever dysmenoré, eller smertefulle perioder. Smerten vanligvis starter i begynnelsen av menstruasjonssyklusen og avtar etter en eller to dager. Ifølge American College of Fødselsleger og Gynekologer, men én av ti kvinner opplever slike smertefulle perioder at deres daglige liv blir avbrutt. Og, mens smertefulle perioder er mange ganger forbundet med yngre kvinner, kan eldre kvinner oppleve dem også.

Årsak til Milde livmor kramper

Under normale omstendigheter blir uterine kramper forårsaket av sammentrekning av livmoren under menstruasjonssyklusen, noe som oppstår på grunn av frigjøring av prostaglandiner, en naturlig substans som produseres av kroppen. Denne type menstrual smerte som er kjent som primær dysmenoré og er en relativt normal del av menstruasjonssyklusen.

Årsak til Konsistent livmor kramper

Sekundær dysmenorrhea, på den annen side, kan føle det samme som primær dysmenoré, men i dette tilfellet, er årsaken til mild og konsistente uterine kramper som følge av en underliggende sykdom i uterus, eggledere eller eggstokker, og ikke den enkle frigjøring av prostaglandiner.

Det er flere årsaker til sekundær dysmenoré, med noen av de vanligste er endometriose, bekkeninfeksjon, livmor fibroids eller en intrauterin enhet (spiral). Livmor kramper forbundet med noen av de ovennevnte forhold kan oppstå når som helst i måneden og ikke bare under menstruasjonssyklusen.

Når å søke legehjelp

Oppsøk lege hvis du opplever noen av følgende: bekkensmerter som ikke lindres av over-the-counter smertestillende midler som Motrin, livmor kramper som ikke er relatert til din normal menstruasjonssyklus, livmor kramper som er forbundet med feber, kvalme og oppkast, eller uterine kramper som er uvanlig alvorlig. Mens livmor kramper kan komme og gå med mensen, kan årsaken milde og konsekvente livmor kramper være langt mer komplisert og krever øyeblikkelig legehjelp.

Natural Cures for livmor Fibroids

Livmor fibroids er godartet, muskuløse vekster som utvikler seg i livmorveggen. Ifølge Mayo Clinic, de påvirker nesten tre av fire kvinner. En rekke behandlinger, inkludert kirurgiske prosedyrer og farmasøytiske legemidler, er tilgjengelig for bruk i å fjerne fibroider og lindre symptomene. Det finnes også en rekke naturlige behandlinger som kan brukes for å behandle denne tilstand.

Eteriske oljer

Eteriske oljer som nattlysolje, agurkurt og linfrø brukes til å behandle livmor fibroids. Disse urte oljer er rike på essensielle fettsyrer, som har naturlige, potent anti-inflammatoriske egenskaper. Tar 2 til 3 spiseskjeer om dagen hjelper til å lindre betennelser assosiert med muskelknuter.

Urtete

Urtete kan være brygget fra en rekke urter som bidrar til å krympe fibroids. En te kan være brygget fra 2 ts hver av krampe bark, burdock, motherwort og wild yam og en teskje hver av mullein blader, stikkende ask bark og ingefær. Plasser urtene i en bolle og dekk med 1 liter kokende vann. La urtene til bratt for minst 10 til 15 minutter, og deretter press den inn i en mugge. Drikk en kopp dette te to ganger om dagen.

Castor Oil Compress

Lakserolje komprimerer er en mye brukt folkemedisin å avlaste smertefulle symptomer på livmor fibroids samtidig bidra til å krympe dem. Varm en bolle med Castor olje og deretter dempe en vaskeklut i oljen. Plasser vaskeklut over bekken området i ca 10 minutter. Igjen, dempe vaskeklut i den varme oljen og legg den over bekken-området. Gjenta til totalt 30 til 60 minutter.

Sitz Baths

Tar sitz bad en gang eller to ganger om dagen bidrar til å øke blodsirkulasjonen i bekkenområdet og redusere betennelser og smerte som er forårsaket av fibroids. Kjøre et bad som er like varmt som huden din kan håndtere med nok vann til å dekke ditt bekken området. Sitte i badekaret i 15 til 20 minutter. For å forsterke den terapeutiske nytten av sitz bad, kan du tilsette noen dråper avslappende urte essensielle oljer som rosmarin, lavendel eller kamille til badet.

Betraktninger

Hvis du velger å selv behandle livmor fibroids med naturlig rettsmidler, er det viktig at du først få den veiledning og råd fra helsepersonell. Du bør også ta en sammen en liste over eventuelle resepter eller kosttilskudd som du er i dag. Dette er viktig fordi naturmidler kan påvirke effekten av enkelte medisiner.