Digidexo.com

nerver og øyne

Hvordan å spise mer vitamin B

Hvordan å spise mer vitamin B


B-vitaminer er viktig for sunn nerver, hud, øyne og hår, og for et sunt leveren.

Hvordan å spise mer vitamin B

•  Spis grønne grønnsaker, honningmelon, asparges, rødbeter og ølgjær for å få nok folsyre.

Legg beriket grove kornvarer, brokkoli, asparges, sopp, grønne grønnsaker, rosenkål og korn som hirse til din diett for tilstrekkelig B-2, eller riboflavin.

Spike din diett med soyaprodukter, gjær og frokostblandinger for biotin. Biff lever og muslinger er også en god kilde.

Spis fullkorn, ølgjær, hvetekim, østers og beriket brød for B-1, eller tiamin.

Feiring på kylling, laks, poteter og grove kornvarer for B-3, eller niacin. Peanøtter og peanøttsmør er også gode kilder til niacin.

Spis brun ris, soyaprodukter, hele korn, bananer, jordbær, grønne grønnsaker, hvetekim og havregryn for B-6, eller pyridoksin. Andre kilder inkluderer brokkoli, asparges, fisk, kylling og vannmelon.

Spis matvarer av animalsk opprinnelse for B-12, eller kobalamin. Vegetarianere kan få B-12 fra berikede produkter, noen fermentert soya matvarer som miso, og Red Star merkevare Y3365 gjær.

Finn pantotensyre i et bredt utvalg av plante-og animalske kilder, inkludert egg, avocados, sopp, kylling og appelsiner.

Hint

  • Hvis du har spørsmål eller bekymringer, ta kontakt med en lege eller annet helsepersonell før han gikk i alle aktiviteter knyttet til helse og kosthold. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Helsemessige fordeler av Vitamin B50

Vitamin B50 er en B-kompleks supplement bestående av 50 mg (eller mcg, avhengig av vitamin) av hver av de essensielle B-vitaminer. B-vitaminer fungerer best sammen. B-vitaminer er vannløselige, hvilket betyr at de ikke kan lagres i kroppen.
Fordelene med å ta et B-kompleks vitamin inkluderer bedre hjernens funksjon samt forbedret nerve, hud, øyne, hår, lever og munn helse. En B50 vitamin også ofte inneholder tilsetning av opp til 400 mcg av folsyre, som arbeider med B12 for å bidra til å bygge røde blodceller.

Vitamin B1 (Tiamin)

Tiamin forbedrer sirkulasjonen og bloddannelse og hjelper med kognitiv aktivitet og hjernefunksjon.

Vitamin B2 (riboflavin)

Riboflavin hjelper kroppen å produsere røde blodceller. Det lindrer også tretthet i øynene og hjelper i behandling og forebygging av grå stær.

Vitamin B3 (niacin)

Niacin senker kolesterolet og bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen. Det hjelper også å holde huden sunn.

Det finnes to former for niacin - nikotinsyre og niacinamide. Vanligvis har en B50 Complex supplement niacinamide. Tar mindre enn 500 mg per dag av niacinamide er usannsynlig å forårsake skade på kroppen din. Mer enn 17 mg per dag av nikotinsyre kan gi varige leverskader, men så ta hensyn til form av niacin i din supplement.

Vitamin B5 (Pantotensyre)

B5 bidrar til å hindre noen former for anemi, hjelpemidler i kroppens evne til å utnytte vitaminer og er viktig i dannelse av antistoffer. B5 er nødvendig for den normale funksjon av mage-tarmkanalen.

Vitamin B6 (pyridoksin)

B6 spiller en rolle i kreft immunitet. Det er også nyttig i behandling av astma, artritt og allergier. B6 kan redusere symptomer på premenstruelt syndrom.

Food and Nutrition Board av Institute of Medicine har etablert en øvre tolerabelt inntaksnivå (UL) for B6 på 100 mg per dag. Risikoen for skade på nerve armer og ben øker ved doser på over dette nivå.

Vitamin B12 (Methylcobalamin)

B12 er nødvendig for å forebygge anemi. Det hindrer også nerveskader, opprettholder fruktbarhet og forbedrer søvn. Det har også vist seg å reversere symptomene på ansiktslammelse.

Den standard mengde i en B50 supplement er 50 mikrogram i motsetning til 50 mg for de andre B-vitaminer.

Biotin

Biotin er nødvendig for en sunn hud og hår. Det bidrar til sunn benmarg og nervevev. Biotin hjelper også lindre muskelsmerter. Standarden beløpet i en B50 supplement er 50 mcg.

Grunner for små pupiller

Grunner for små pupiller


Det menneskelige øyet er omtrent på størrelse med en bordtennisball og består av flere komponenter, inkludert eleven, som utvider og trekker seg sammen for å kontrollere mengden av lys inn i øyet. Normalt vil elevkontrakter i respons til lys og utvider seg i mørkere forhold for å tillate mer lys inn i øyet. Kontinuerlig elev innsnevring kan indikere en underliggende medisinsk tilstand, for eksempel Horner syndrom, narkotikabruk eller anterior uveitt. Elevene har også blitt mindre med alderen.

Horner syndrom

Horner syndrom er en sjelden tilstand karakterisert ved skade på sympatiske nerver i øyne og ansikt. Tilstanden vanligvis påvirker den ene siden av ansiktet eller ett øye. Symptomer inkluderer pupiller i det berørte øyet, ptose (øvre øyelokk hengende) og redusert svette på den ene siden av ansiktet. Horner syndrom er forårsaket av en underliggende medisinsk problem, for eksempel en cyste på ryggmargen, en rift i slimhinnen i halspulsåren, skade på ryggmargen, hjerneslag, cluster / migrene hodepine eller en svulst. Behandling varierer i overensstemmelse med den underliggende årsaken til tilstanden.

Narkotikabruk

Små pupiller kan indikere bruk av narkotika. Medisiner som benzodiazepiner, opioider og barbiturater all årsak elev innsnevring. Opioider inkluderer reseptbelagte medisiner, for eksempel morfin og heroin, et ulovlig stoff. Tegn på opioidbruk inkluderer små elever, vekttap, langsomme bevegelser og humørsvingninger. Benzodiazepiner er ofte foreskrevet for å lindre angst. Barbiturater, også kalt beroligende midler eller beroligende midler, er foreskrevet for å indusere søvn. Symptomer på barbiturat eller benzodiazepin bruk inkluderer små elever, søvnighet, sløret tale og forvirring.

Anterior Uveitis

Anterior uveitt påvirker foran øyet. Det kan være forårsaket av øyesykdom eller en komplikasjon av andre medisinske tilstander, slik som kreft, røde hunder, inflammatoriske lidelser eller reumatoid artritt. Det kan også være forårsaket av traumer for øyet. Uten behandling kan tilstanden føre til uopprettelig skade og synstap. Ifølge American Optometric Association, symptomer på fremre uveitt inkluderer elev innsnevring, betennelse i øyet og sårhet i øyet. Behandlingen varer i flere dager til flere uker, og består av anti-inflammatoriske medisiner og reseptbelagte øyedråper å strekke elevene.

Aldring

Mange eldre mennesker trenger ekstra lys. Dette skyldes i stor grad virkningen av aldringsprosessen på øynene. Aldringsprosessen kan føre til avtagende pupillstørrelsen; Dette, i sin tur, resulterer i mindre lys å nå netthinnen i et aldrende menneske. Ifølge The Eye Digest, mottar gjennomsnittlig 20-åringens øye ca 6 ganger mer lys enn den gjennomsnittlige 80-åringens.

Godartet svulster i hypofysen hos barn

Hypofysen er ansvarlig for de fleste av de hormoner essensielle for vekst og utvikling av menneskekroppen. Svulster i dette området av hjernen først og fremst forekommer hos barn og unge. Ifølge American Cancer Society, "Nesten alle svulster i hypofysen er godartet," men på grunn av viktigheten av kjertel og hormonene den produserer, disse svulstene kan fortsatt skape kaos på utvikling og vekst av rammede barn og unge.

Grunnleggende

Ligger bak og mellom øynene, er hypofysen omtrent på størrelse med en ert. Denne lille kjertelen kontrollerer produksjonen av hormoner som er involvert i stoffskiftet, blodtrykket, seksualitet, reproduksjon og diverse andre kroppsfunksjoner. Hypofysen regulerer også aktiviteten av andre kjertler gjennom resten av kroppen.

Svulster

En svulst på hypofysen vil bli klassifisert som enten sekretorisk, noe som fører til at kjertelen til å produsere for mye av et bestemt hormon, eller nonsecretory, som truer på grunn av sin størrelse. Om svulsten er sekretorisk eller nonsecretory, oppstår tre generelle problemer fra sin utvikling: hypersekresjon, hyposecretion og tumormasse effekter.

Hypersekresjon oppstår når det er en overproduksjon av visse hormoner.

Hyposecretion oppstår når det er en underproduksjon av viktige hormoner. Denne tilstanden kan oppstå i en nonsecretory eller sekretorisk tumor.

Tumor-massevirkninger oppstår når tumoren blir så stort at det gjelder trykk til områder og organer rundt pakkboksen. Disse områdene inkluderer okulær nerve og øyne, og andre områder av hjernen.

Symptomer

Fordi hypofysen kontroller og effekter så mye av kroppsfunksjonen, kan en hvilken som helst avbrudd til aktiviteten av kjertelen påvirker veksten, humør, fokusering og konsentrasjon. Også på grunn av sitt brede spekter av funksjoner, varierer symptomene for hypofysen svulster basert på størrelse, beliggenhet og den resulterende trykk. For eksempel kan en svulst som resulterer i press på synsnerven føre til synsproblemer og hodepine.

Generelle symptomer assosiert med svulster er tretthet, oppkast, hodepine, overdreven svetting, tap av matlyst, forsinket vekst og svimmelhet. Imidlertid er de fleste av symptomene ofte relatert til hormon-produksjonsproblemer. Hormon-produksjonsproblemer fører til en rekke symptomer, seksuell utvikling fra langsom til Cushings syndrom eller fedme.

Diagnose og testing

Det finnes en rekke tester og taktikk for å oppdage svulster på hypofysen. For store svulster, kan legene bruke en X-ray, computertomografi scan eller magnetisk resonans skanning. For mindre svulster, leger forsøker å påvise hormonmangler eller unormalt. Leger kan bruke blod- eller urinprøver eller en glukosetoleransetest. Av og til en invasiv prosedyre kan være nødvendig for å påvise en hypofyse svulst. For denne testen, leger bruker ofte en dårligere petrosal sinus prøvetaking. KidsNeeds.com beskriver en mindreverdig petrosal sinus prøvetaking som når "en radiolog setter spesielle kateter fra lysken årer i fartøyene som drenerer hypofysen øverst i halsen og trekker blod for måling av hormonet at svulsten utskiller."

Behandling

Godartede tumorer hypofysen vil ikke spre seg til andre deler av kroppen, og er generelt langsomme til å utvikle seg. Dette betyr at når en svulst har blitt diagnostisert, kan legene bruke en rekke behandlinger. Hvert alternativ er avhengig av størrelsen og posisjonen av tumoren. Noen leger vil foreslå fjerning av tumoren via mikro (en operasjon utført under et kirurgisk mikroskop). Andre alternativer omfatter strålebehandling, medikamenter eller en kombinasjon av disse behandlinger.

Leger kan også foreskrive behandlinger eller medisiner for bivirkninger relatert til hypofysen svulster. Disse behandlingene kan erstatte manglende eller stimulere hormoner, eller redusere produksjonen av visse hormoner.

Diabetes på nyrer

Diabetes mellitus, eller diabetes som det er mer kjent, er en sykdom der kroppen ikke kan bruke normale mengder insulin som den skal, eller det gjør ikke nok insulin. Insulin er et hormon som gjør at glukose vike sirkulerende blod og inn i cellene. Når glukose går inn i cellene, det gir dem med energi nødvendig for å drive legemet. Når en person har diabetes, holder glukose som strømmer i blodet, og er ute av stand til å forlate. Diabetes er i stand til å ødelegge mange deler av kroppen, særlig nyrer.

Tegn på nyresykdom

En økning av albumin (vannløselig protein) som blir utskilt i urinen er det første tegn av diabetisk nyresykdom. Du vil fysisk se symptomer på dette som ankler hovne opp og du får vekt. Du vil oppleve økt vannlating i kveld og høyt blodtrykk. Dette er grunnen til at personer med diabetes må ha sitt blodtrykk, blod og urin kontrolleres minst en gang i året. Hvis du er riktig overvåket av en lege, vil du ha bedre kontroll over diabetes og kan motta tidlig behandling for nyresykdom og høyt blodtrykk.

Sene tegn på nyresykdom

Når nyrene begynner å svikte, vil blod-urea-nitrogen (BUN) nivåene øker, i tillegg til nivået av kreatinin i blodet. Ring lege umiddelbart dersom du opplever noen av disse symptomene: muskelkramper, kvalme, oppkast, tap av appetitt, skjørhet, tretthet, kløe, lav blodprosent og redusert behov for insulin.

Forebygging

Nyresykdom tar lang tid å komme videre, vanligvis 15 til 25 år. Diabetikere kan bidra til å minimere risikoen for å utvikle diabetes ved å se sitt kolesterol, kosthold og vekt, ofte sjekker blodtrykket og holde den på eller under 130/85, strengt overvåke blod-glukosenivå og tar foreskrevet medisiner som ACE eller ARB, og ikke røyke.

Dialyse og transplantasjon

Når nyresvikt oppstår, må diabetikere få enten dialyse eller nyretransplantasjon. Dialyse er en korttidsbehandling for personer med diabetes. Overlevelsesraten til transplantasjon er det samme med nondiabetics som det er med diabetikere. Men på grunn av pre-eksisterende forhold som involverer hjertet, nerver og øyne som kan føre til komplikasjoner, diabetikere har en høyere dødsrate.

Ting du bør huske

Flere og flere mennesker blir diagnostisert som diabetiker. Som diabetes stiger i befolkningen, så gjør nyresykdom, fordi det er mest vanlig blant personer med diabetes. Det er derfor regelmessig screening for nyresykdom er så viktig for personer med diabetes. Risikoen ved nyresykdom kan minimeres hvis diabetikere ta visse tiltak med en gang. Diabetikere bør også unngå å spise for mye protein, som kan være skadelig.

Hva er hyperglykemi?

Hyperglykemi oppstår når glukose (blodsukker) nivåer er for høy. Hyperglykemi kan skje når som helst, men er vanligvis forbundet med diabetes. Blodsukkernivået skal være mellom 70 og 150 mg. Å ha høyt blodsukker er en potensielt farlig situasjon som kan føre til mange alvorlige helseproblemer.

Hva er glukose?

Glukose er en type sukker som finnes for det meste i karbohydrater. Glukose er regulert av insulin og glukagon. Men hvis kroppen ikke produserer nok insulin (type 1 diabetes) eller blir insulin resistente (type 2 diabetes) blodsukkeret kan bli for høyt.

Hyperglykemi eller diabetes risiko

Personer som er overvektige, inaktive og har familiemedlemmer som er berørt av hyperglykemi eller diabetes har større risiko for lider av denne tilstanden.

Symptomer på hyperglykemi eller diabetes

Symptomene kan være økt behov urinere, vekttap, tretthet, thirstiness, økt sult, uskarpt syn og manglende evne til å motstå infeksjon.

Komplikasjoner

Å ha hyperglykemi eller diabetes øker risikoen for flere risikable hjerte-forhold. Dessuten kan det oppstå skader på nerver, nyre, øyne, føtter og hud. Dessuten reduseres risikoen for å utvikle osteoporose og Alzheimers sykdom øket når en person er påvirket av hyperglykemi eller diabetes.

Behandling

Livsstilsendringer som å spise et sunt, velbalansert kosthold og får tilstrekkelig mosjon kan bidra til å kontrollere hyperglykemi. Dessuten kan medisiner være foreskrevet.

Årsakene til Nerve skade på øyne

Det er et ubegrenset antall potensielle årsaker til nerveskader på øyne - fra sykdom til skade. Men noen sykdommer, tilstander og ulykker spesielt forbundet med øye nerveskader. På grunn av det brede spekter av årsaker knyttet til nerve skade på øyne og potensialet for alvorlige underliggende forhold, bør faglige råd alltid innhentes for diagnose og behandling.

Glaukom

Glaukom kan forårsake nerve skade på øyet. Både lukket vinkel og åpenvinkelglaukom forårsaker nerveskader. Den optiske nerven skade oppstår fra ekstremt høyt trykk inne i øyet.

Metanolforgiftning

Metanolforgiftning kan føre til nerveskader, synsproblemer, og til og med blindhet. Metanol skjer på mange forskjellige kjemikalier og produkter som brukes i hjemmet. Om kjemikaliet svelget eller dynket i øynene, kan øyet nerveskader oppstår.

Orbital Lymphangioma

En orbital lymphangioma er en svulst som vokser fra øyets lymfeårer. Hvis tumoren ikke er detektert og behandlet tidlig nok, mens den vokser i størrelse, kan det påvirke nerver innenfor øyet. Som svulsten vokser større, sier det økende press på øyet og nerveskader kan oppstå.

Papillødem

En papillødem, eller en optisk plate ødem (hevelse i syns disk), som ikke er behandlet på riktig måte kan føre til komplikasjoner, inkludert øye nerveskader, synsproblemer og til og med tap av syn. Mange ting kan forårsake papillødem, fra svulster til hypertensjon.

Hypofysen Cancer

De fleste tumorer som vokser i hypofysen er ikke kreft; men noen er. De som er kreft og raskere voksende svulster kan legge press på nervene rundt øyet som det vokser. Trykket kan skade øyet nerver og forårsake synsproblemer og eventuelt blindhet.

Hva er Nerve dysplasi?

Hva er Nerve dysplasi?


Septooptisk nerve dysplasi (SOD), noen ganger referert til som nerve dysplasi, er en øyesykdom som kan føre til blindhet i ett eller begge øyne, ifølge National Institute of nerve lidelser og hjerneslag (ninds).

Kjennetegn

Septooptisk dysplasi, tidligere kalt De Morsier syndrom, er preget av unormal utvikling av de optiske disk og hypofysen mangler.

Årsak

Ifølge California School for the Blind (CSB), er årsaken til nerve dysplasi ukjent. Imidlertid, i de med sykdommen, synsnerven komplikasjoner hindre syns meldinger fra å nå hjernen (synsnerven hypoplasi) og septum pellucidum region av hjernen ikke danner riktig.

Symptomer

Blindhet i ett eller begge øyne er et vanlig symptom på nerve dysplasi. Andre symptomer er elev dilatasjon som reaksjon på lys, ufrivillige øyebevegelser, lav muskeltonus og hormonelle problemer.

Komplikasjoner

I sjeldne tilfeller, nerve dysplasi fører til beslag og gulsott ved fødselen. Hypofysen komplikasjoner i nerve dysplasi kan forårsake plagede personer skal være kortere og tyngre enn gjennomsnittet.

Misforståelse

Selv om noen individer født med SOD har lærevansker eller psykisk utviklingshemning, noen har normal intelligens, ifølge ninds. Mange barn med SOD lider noen forsinket utvikling på grunn av nevrologiske nyrefunksjon eller blindhet.

Behandling

Det finnes ingen kur for nerve dysplasi, men noen symptomer er mulig å behandle. I noen tilfeller er hormonerstatningsterapi anvendes. Vision, fysiske og yrkesmessig terapi kan også gjennomføres, avhengig av tilstedeværelse og alvorlighetsgrad av symptomer.

Hvordan Sett øyedråper i et barns øyne

Putting øyedråper i din sprelle, kan nervøs barns øyne være vanskelig. Men du kan gjøre denne prosessen enklere. Ikke bare vil du slutte å kaste bort medisiner ved å følge disse trinnene, kan du også redusere belastningen på alle som er involvert i denne oppgaven.

Hvordan Sett øyedråper i et barns øyne

•  Har barnet la seg ned på ryggen. Det er meget viktig at barnet beveger seg så lite som mulig. Eldre barn kan foretrekke å stå og holde hodet tilbake. Du kan også ha barnet holde hodet tilbake og hviler mot et møbel, for eksempel en sofa eller seng.

Fortell barnet ditt å lukke begge øynene. Det beste er om barnet ikke er skjeling, men denne prosessen vil fortsatt fungere selv om barnet er skjeling.

Plasser en dråpe i hjørnet av øyet og da har barnet ditt åpne øynene. Fallet vil automatisk kjøre inn i ditt barns øyne når øyet åpnes. Ikke la barnet ditt til å gni seg i øynene.

Gjenta denne prosessen for hver dråpe som trengs for hvert øye.

Hint

  • Denne prosessen kan benyttes for voksne.
  • Ikke la tuppen av dropper berører øyet. Dette kan spre bakterier og bakterier, som forårsaker infeksjoner.

Stem Cell behandlinger for Optic Nerve Hypoplasia

En medisinsk hoax eller en mirakelkur - meninger om stamcelle behandlinger for synsnerven hypoplasi er kontroversielle i beste fall. Mens foreldrene tilbringer i overkant av $ 20.000 og fly til Kina for å ha sine blinde barn behandlet fordi metoden ikke har føderale godkjenning i USA, mange eksperter advarer om at det er ingen vitenskapelige bevis for stamcellebehandling for å gi noen suksess.

Optic Nerve Hypoplasia - Definisjon

Synsnerven Hypoplasia utvikler seg i livmoren når de optiske nervene i en av eller begge øyne ikke klarer å utvikle seg riktig. Konvensjonell medisin gir ingen behandling og ingen kur. Det er en viktig årsak til blindhet medfødt hos barn. Årsaken er fortsatt ukjent.

Suksesshistorier

Det er mange suksesshistorier av pasienter som gjennomgikk stamcellebehandling og hadde til gjengjeld en bedre visjon. Ofte diagnostisering av synsnerven hypoplasi i sine nyfødte og spedbarn forlater foreldrene desperat. Mange har prøvd eksperimentell behandling i Kina. I USA, er denne behandlingen ulovlig.
Suksesshistorier av de som tjente på stamcellebehandling er oppført på nettsteder som www.stemcellschina.com eller er omtalt i en rekke medieoppslag.

Advarsler

Mange leger ikke oppmuntre stamcellebehandling for synsnerven hypoplasi og advare foreldre som søker behandling i Kina er ikke noe mer enn en dyr tur med ingen fordeler knyttet.
To fremtredende motstandere av stamcellebehandling for ONH er Drs. Lawrence Tychsen og Gregg Lueder, professorer i oftalmologi og visuelle fag ved Washington University School of Medicine og pediatriske øyeleger ved St. Louis Children Hospital. De er spesielt bekymret for behandling med stamceller fra en uavhengig person som er sannsynlig ikke en kamp for den personen som søker behandling. I stedet legene oppmuntre unge pasienter ved å fortelle dem at de skal lære å utnytte de gjenværende optiske fibre mer effektivt, noe som bør føre til noen bedring i sin visjon. Andre kritikere advarer mot alvorlige bivirkninger fra disse behandlingene - det være seg infeksjon eller kirurgisk skade - og opprørende kostnader.

Outlook

Medisinske forskere jobber mot å finne alternative måter å behandle blindhet, herunder stamcellebehandlinger. Før effektive behandlinger kan tilbys pasienter er nødvendig tilleggs vitenskapelig forskning og omfattende testing før denne prosedyren blir allment tilgjengelig.

Som i 2009, stamcelleterapi er bare allment tilgjengelig for stamcelle bærer benmargstransplantasjon brukes til behandling av leukemi eller andre blodcellesykdommer.

Tramadol & Leg Nerve Pain

Tramadol & Leg Nerve Pain


Tramadol (merkenavn Ultram) er en muntlig reseptbelagte medisiner produsert av Micromedex. Det brukes til å lindre smerte, inkludert det som følger kirurgi. Foreskrevet i enten en vanlig eller langtidsvirkende dose, er Tramadol ofte brukt til å bekjempe beinet nerve smerte, muligens som følge av diabetisk nevropati.

Dosering

Hvis du har round-the-clock moderat eller moderat alvorlig smerte i bena som er forventet å være langvarig, kan legen din forskrive Tramadol. Du kan få en tablett som må tas hver 4-6 timer, eller en tidsbestemt-release tablett som tas en gang om dagen. Vanligvis vil legen din begynne med en lav dose, overvåke effektiviteten og deretter øke dosen hver tre til fem dager hvis det er nødvendig.

Avhengighet Risiko

I likhet med narkotiske smertestillende midler (for eksempel Tylenol med kodein), Tramadol er klassifisert som et opiat-agonist, noe som betyr at det forandrer måten kroppen avføler smerte. Hvis man tar tramadol, er det en risiko for fysisk og psykisk avhengighet. Av denne grunn, ikke øke beløpet du ta hvis det har sluttet å være så effektiv som den var. I stedet, ring din lege. Risikoen for pasienter med rusmisbruk er spesielt høy.

Advarsel

I tillegg må du ikke slutte å ta Tramadol plutselig. Panikk, svette, nervøsitet, frysninger, nummenhet, smerter, forkjølelse symptomer og hallusinasjoner er på en lang liste over mulige konsekvenser. Kontakt legen din for eventuelle endringer i doseringen, for å inkludere stoppe det helt.

Vanlige bivirkninger

Selv Tramadol kan effektivt behandle beinet nerve smerte, har mange bivirkninger er rapportert. Vanlige bivirkninger er svimmelhet, svakhet, søvnproblemer, hodepine, nervøsitet, uro, ukontrollerbar risting av en kroppsdel, stramme muskler, humørsvingninger, tretthet, dårlig fordøyelse, kvalme, diaré, forstoppelse, kløe, frysninger, tørr munn og svette. Ofte disse bivirkningene vil stoppe på sine egne som kroppen din blir vant til legemidlet. Men hvis bivirkningene fortsetter eller er plagsomme, må du kontakte legen din.

Mindre vanlige bivirkninger

Hvis du opplever noen av disse mindre vanlige, men alvorlige bivirkninger, ringe legen din umiddelbart: beslag; sår på innsiden av munnen, nese, øyne eller hals; symptomer på influensa; elveblest eller utslett; problemer med å svelge eller puste; hevelse i ansikt, hals, tunge, lepper, øyne, hender, føtter, ankler eller lavere ben; heshet eller hallusinasjoner.

Årsaker til skadet Facial Nerve

Det er to hovedansiktsnerver som kjører på hver side av hodet. Disse nervene kontrollere musklene som muliggjør en person å smil, rynke, spisser, rynke pannen og nesen, kontroll smak på siden av tungen og kontrollere spyttkjertlene. Unødvendig å si, disse er svært viktige nerver. Hvis ansikts nerver blir skadet, er delvis eller total lammelse mulig.

Hvor er ansikts Nerver

De to ansikts nerver begynner i hjernen, reise gjennom øregangen og armen ut i mindre nerver i hele ansiktet. Hver av disse ansikts nerver og grener er alle viktige og alle spiller en viktig rolle. Ansiktsnerveskader kan være skjemmende, avhengig av hvilken ansikts nerver er skadet. I tillegg til lammelser, svakhet kan være til stede, øyne ikke lukkes ordentlig eller munnen siger ned. Det er flere forskjellige årsaker til ansiktsnerveskader.

Årsaker til Skade

Den mest grunnleggende årsaken er en hevelse på nervene selv. Dette kan være forårsaket av noen traume mot hodet eller ansiktet. Men de vanligste traumer grunner vil omfatte fødselsskader, mellomøret infeksjoner og en viss viral infeksjon som kalles Bells parese. Bells parese påvirker bare den ene siden av ansiktet og ligner symptomene på hjerneslag og slår lag 40.000 amerikanere hvert år. Slag mot ansiktet og hodet kan også føre til ansiktsnerveskader. (Se Resources.)

Andre årsaker

Andre årsaker kan være fjerning av tumorer i ansiktet eller skåret ut hudkreft. Noen ganger er det nødvendig å skjære gjennom nerve for å fjerne alt av ansiktshuden kreft eller svulster som er til stede.

Testing

Leger vil utføre en rekke små tester i første omgang å fastslå omfanget av ansiktsnerveskader. Disse små testene vil inneholde en salt / sukker test på tungen, rive duct produksjon, spyttproduksjon og øre bevegelse. Denne fremgangsmåten kalles en topografiske lokalisering. En mer detaljert test vil være en EMG samt en CAT scan eller MR. Disse testene vil avgjøre hvor omfattende skaden er.

Reparere Facial Nerve Damage

Noen ansiktsnerveskader vil etter hvert reparere seg selv, men i tilfelle av skader som ikke gjør det, kan en Otolaryngologist kirurgisk reparere noen ansiktsnerveskader. Dette kan omfatte å slippe en nerve som er fanget av en eller annen grunn, og kan ikke motta impulssignal fra hjernen eller tilkobles en brutt nerve. Dette er viktig som mange ansiktsnerveskader problemer ikke vil reparere seg selv. (For mer informasjon, gå til Resource oppført for en mer komplett guide til ansiktsnerveskader.)

Skadede Nerve Symptomer

Skadede nerver inkluderer både i sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet. Nevropati er en sikt forbundet med skade på det perifere nervesystem. De perifere nerver føre til at kroppen til å bevege seg som reaksjon på signaler fra hjernen. De fører også informasjon til hjernen fra sansene. Siden nervene dekke så mye areal og gjøre så mange ting, ødelagte nerve symptomene varierer i henhold til plasseringen og oppgaven med den skadde nerve.

Typer

Hjerneskade eller ryggmargsskade er, i hovedsak, sentralnervesystemet. Skade på nervesystemet oppstår i nerver som ikke er inkludert i det sentrale nervesystemet. De kontrollerer tre ulike funksjoner. De bestemte typer nerver viser ulike symptomer. Motoriske nervene styrer motoriske funksjoner som gåing. Sensoriske nerver kontrollere sansene og følelsene sendes tilbake til hjernen. Til slutt, autonome nerver påvirker ufrivillige kroppsfunksjoner som blodtrykk eller tarmfunksjonen.

Skadede Motor Nerver

Skadede motoriske nerver vises som muskelkramper, kramper og svakhet. Du kan ha problemer med koordinering. Noen ganger, skade fører til at musklene til å nappe; ofte, det er også muskelatrofi. Lammelse av og til oppstår hvis skaden er omfattende.

Skadede sensoriske nerver

De fleste forbinder perifere nerveskader med sensoriske nervesystemet. Denne typen skade fører ofte til at huden til å brenne eller utvise ekstrem smerte selv om lett rørt. Et ark berøre benet kan føles som en smertefull elektrisk støt, for eksempel. Noen ganger skaden medfører nummenhet, mye som følelsen når beinet sovner.

Skade på de autonome nervene

Det finnes flere forskjellige symptomer assosiert med nerveskade til de autonome nervene. Den typen du viser, avhenger av plasseringen av nerveskader. Skader på disse nervene påvirker kroppens ufrivillig funksjoner. Det kan være høyt eller lavt blodtrykk, uregelmessig eller unormal hjerterytme, for mye svette eller ingen i det hele tatt, inkontinens, forstoppelse, tørre øyne, seksuell dysfunksjon og munntørrhet.

Skade sentralnervesystemet

Sentralnervesystemet påvirker alle områder av kroppen, siden ryggmargen overfører informasjon til hjernen, og hjernen er sentrum for alle nervemeldinger. Hvis det er hjerneskade, vil du legge merke til lignende forstyrrelser i kroppen som oppstår med perifere nerveskader, avhengig av plasseringen av skaden, vekst eller vevsskade. Ryggmargen er ansvarlig for å kontrollere den glatte muskulaturen, hjertemuskel, skjelettmuskulatur og kjertler.

Time Frame

Skade på perifere nerver ofte viser flere symptomer om natten. Du kan ha skader eller skader på flere steder og typer nerver. Symptomene kan plutselig dukke eller sakte fremgang gjennom årene. Årsaken til nerveskader ofte dikterer hvordan plutselig symptomene vises.

Klemt nerve & Face Pain

Face smerter, også kjent som nevralgi, er preget av smerte som er skarp, alvorlig og skyting langs en nerve eller en gruppe av nerver, forklarer Mayo Clinic. Ansikts smerter kan være forårsaket av en klemt nerve eller annen irritasjon i nerve. Det er viktig å forstå hva som forårsaker ansikts smerter for å få riktig behandling. Facial smerte kan også være et tegn på en alvorlig nevrologisk tilstand.

Symptomer

Facial smerte kan oppstå hvor som helst i ansiktet, inkludert inne i munnen. Ifølge ansikts neuralgi Resources, vanlige smerte flekker inkluderer kinnene, tannkjøtt, hake eller lepper. I tillegg er smertene som regel bare på den ene siden av hodet, og varierer fra en mild brennende følelse å invalidiserende bølger av uutholdelige smerter.

Årsaker

Face smerte er forårsaket av en klemt eller irritert nerve. Vanlige årsaker til irritasjon inkludere infeksjon, slik som tannråte, helvetesild, nasal infeksjon, anstrengte øyne, leddgikt, miljømessige elementer, fysiske skader og i noen tilfeller, dårlig kosthold.

Diagnose

Ansiktssmerte er diagnostisert basert på plasseringen av smerte og egenskapene til smerten. For eksempel, hvis smertene er alvorlig og skyting, er det sannsynlig resultatet av en klemt eller irritert nerve. Leger konkludere vanligvis smerten er et resultat av en klem eller irritert nerve etter medisinske undersøkelser og tester utelukke svulster, aneurismer, bihulebetennelse, tannråte og sykdom som mulig årsak til smerte.

Behandling

Ifølge Penn State Medical Clinic, er ansikts smerter behandles med smertestillende medisiner, anti-beslag medisiner, antidepressiva, aktuell smertestillende midler, elektrisk nervestimulering (TENS), injeksjoner og i noen tilfeller kirurgi. Alternative behandlinger inkluderer å ta B-kompleks vitamin tilskudd, gjennomgår akupunktur og tar urte kosttilskudd som er kjent for å ha anti-inflammatorisk effekt.

Advarsel

Personer som opplever ansikts smerte som et symptom på helvetesild bør søke øyeblikkelig medisinsk behandling for å hindre utvikling av postherpetisk nevralgi, en smertefull tilstand som påvirker nervefibre og huden.

Informasjon om Type 2 Diabetes Nerve Damage

Type 2 diabetes er en alvorlig helsetilstand som kan føre til omfattende nerveskader hvis blodsukkeret ikke er regulert. Nerveskade kan føre til omfattende skade på ekstremitetene og i noen tilfeller kan resultere i amputasjon.

Effekter

Diabetisk nerveskader (nevropati) påvirker perifere nerver, som plasserer alle organer i fare. Nerveskader er uttrykt gjennom sensorimotor og autonome nevropatier.

Sensorimotoriske nevropati

Sensorisk nerveskader er preget av problemer med føtter og hender; symptomer inkluderer varme eller kalde sensasjoner, brennende eller stikkende smerter, nummenhet, svake muskler og åpne sår på beina. Tilstanden er diagnostisert av årlige eksamener som kontrollerer ekstremiteter.

Autonom nevropati

Autonom nevropati påvirker nervene som styrer kroppslig fungerende, inkludert kjønnsorganene, hjerte og blodkar, svettekjertler, øyne, fordøyelsessystemet og urinveiene. Tilstanden kan føre til blindhet, hjerte- og nyresykdom, og skade på gastrointestinal funksjon.

Forebygging / løsning

Lavt blodsukker er viktig for å forebygge nerveskader. Riktig ernæring, daglig mosjon, lav kroppsvekt og regelmessige kontroller er viktig for å opprettholde generelle helse.

Behandling

Streng glukosekontroll er nødvendig for å behandle neuropati og i noen tilfeller kan det reversere nerveskader. Tryclic antidepressiva og antiepileptika er også foreskrevet for å behandle smerter forårsaket av nerveskade.

Hvorfor Laser korrigerende kirurgi Årsak tørre øyne?

Laser øye kirurgi har revolusjonert behandlingen øye, og har gitt folk med dårlig syn et alternativ til briller og kontakter. Tørre øyne er en bivirkning av denne prosedyren, og som alle operasjoner, er det viktig å vite fakta.

Laser Eye Surgery

Laserkirurgi er prosessen med å konsentrere laserenergi under et tynt lag av vev, eller klaff, laget spesielt for operasjonen, for å omforme hornhinnen. Laser kirurgi kan korrigere nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner.

Den Flap

Hornhinnen nerver kan bli kuttet midlertidig under prosessen med å lage klaffen, som forstyrrer signalet fra tårekjertelen som produserer tårer når øynene er tørre eller irriterte.

Råd

Det anbefales at du forteller legen din hvis du har en historie med tørre øyne, og eventuelle medisiner du kan ta for denne tilstanden, før kirurgi. Punktal plugger kan bli satt på plass før operasjonen for å beskytte tear film mens du helbrede, og sikre en komfortabel postoperative perioden.

Post-kirurgi

Tørre øyne er svært vanlig blant pasienter med laser kirurgi, og legen vil foreskrive øyedråper til bruk som anvist.

Healing Tid

Post-kirurgi tørre øyne er midlertidige, og vil avta over et par måneder før din tårefilmen er helt leget.

Kan en klemt nerve Årsak Face Pain?

Kan en klemt nerve Årsak Face Pain?


Ansiktssmerte, neuralgi eller kan være forårsaket av mild stimulering av ansiktet som resulterer i en alvorlig smerte som skyter langs en klemt nerve eller en gruppe av nerver.

Symptomer

Face smerter forårsaket av en klemt nerve påvirker kinnene, tannkjøtt, hake eller lepper, vanligvis på en av side. Kalt trigeminusnevralgi, eller "tic douloureux" (fransk for "smertefulle rykk), det vanligvis skjer på samme tid hver dag, og varer i 30 minutter til en time.

Årsak

En irritert, skadet eller klemt nerve årsaker nervesmerter. Ofte årsaken til nerveskader kan ikke fastslås, selv om det kan være en infeksjon, som en abscessed tann eller bihuler, helvetesild, anstrengte øyne, følsomhet for kulde eller utmattelse.

Diagnose

En lege diagnoser nevralgi, eller ansiktssmerter, basert på plasseringen av smerte og dens egenskaper. En medisinsk eksamen vil utelukke nerveskader forårsaket av svulst eller aneurisme, eller underliggende sykdommer i kjeve, bihuler eller tenner.

Behandling

Face smerter forårsaket av en klemt nerve kan behandles med anti-beslag medisiner, aktuell smertestillende midler, elektrisk nervestimulering eller kirurgi for å deaden eller kutter nerve.

Forebygging / løsning

Nervesmerter, eller ansiktssmerter, kan ikke forhindres, men episoder av smerte kan unngås ved å minimere triggere. Unngå ekstreme temperaturer i mat og drikke, eller eksterne vær temperaturer kan hjelpe. Lege bør søkes for helvetesild, belastningen på øynene eller tannsykdom.

Hva slags Pain Har en klemt nerve Årsak?

Hva slags Pain Har en klemt nerve Årsak?


Klemte nerver, en tilstand kjent som cervical radikulopati, refererer til en nerveskade som oppstår når det påføres trykk til en nerve. Selv klemte nerver vanligvis leges med hvile, fysioterapi eller medisiner, er kirurgi noen ganger nødvendig.

Symptomer

Klemte nerver føre til flere opplevelser, inkludert nummenhet, prikking eller skarp og brennende smerte. Smerten stråler ofte utover.

Time Frame

Klemt nerve symptomer ofte forverres under søvn.

Beliggenhet

Klemte nerver vanligvis føre til smerter i skulder, arm eller hånd. Personer som lider av klemte nerver også ofte opplever hodepine og nakkesmerter.

Årsaker

Klemte nerver er forårsaket av nerve trykk. Mange årsaker til nerve press eksisterer, inkludert skader, sport, fedme, slitasjegikt og dårlig holdning.

Diagnose

Klemte nerver er diagnostisert gjennom fysiske undersøkelser, røntgen, CT eller MRI-skanner og elektromyografi.

Behandling

Klemte nerver noen ganger bli bedre uten behandling. Leger kan også foreskrive fysioterapi, smertestillende eller steroider. Kirurgisk behandling er noen ganger nødvendig.

Helse og klemte nerver

Helse og klemte nerver


Din helse kan midlertidig eller permanent bli påvirket av klemte nerver. Hvis du opplever nummenhet, smerter, svakhet eller redusert følelse i noen del av kroppen din, som ikke blir løst med sengeleie eller over-the-counter medisiner, ville du være klokt å oppsøke profesjonell hjelp. Det er ulike årsaker til klemte nerver, og legen din kan anbefale diagnostiske tester og behandlinger. Det finnes også måter å hindre lidelse fra klemte nerver.

Årsaker

Nerver bære elektriske signaler fra hjernen i hele kroppen. Klemte nerver kan tilskrives mange forskjellige ting, inkludert en herniated spinal plate, som setter press på nerver, skader, dårlig holdning, slitasjegikt, sportsaktiviteter, repetitive jobber og bære ekstra vekt eller fedme. Ekstra press på nervene forårsaker betennelse, noe som enten fører til smerte eller forstyrrer den normale opplevelser. I sjeldne tilfeller kan en svulst legge press på en nerve.

Diagnostiske tester

Hvis du har vært plaget med smerter eller nummenhet i noen tid, kan legen din foreslå at du har en MR (magnetisk resonans), som er en teknikk som bruker radiobølger og et magnetisk felt for å lage cross-sectional bilder av kroppen din. Dette er vanligvis brukes hvis det er mistanke om nerve kompresjon på ryggraden. En annen test kalles elektromyografi, som tester de elektriske ladninger i musklene dine. En tynn nål elektrode plasseres inn i muskelen for å undersøke om de nerver er å gi den riktige stimulering. For å sjekke om du har en skadet nerve, legen kan også plassere elektroder på huden din som vil elektrisk stimulere ulike nerver til å reagere. Dette kalles en nervelednings test.

Behandling

Dersom det fastslås at du har en klemt nerve, kan du bli pålagt å hvile den delen av kroppen som er berørt. Du vil definitivt ønsker å stoppe aktivitet som kan ha forverret nerve i første omgang. Du kan også være nødvendig å bære en spenne eller skinne for å holde en del av kroppen din fortsatt. Medisiner, inkludert anti-inflammatoriske, kan være foreskrevet. Injeksjoner av steroider kan lindre smerte og hevelse. Du kan kreve fysioterapi for å styrke og strekke de berørte deler av kroppen din. I alvorlige tilfeller kan operasjon være nødvendig å fjerne presset av nerver.

Forebygging

For å hindre en klemt nerve, bør du prøve å opprettholde en sunn vekt, slik at du ikke har lagt press på nervene. Du bør også gjøre styrke og fleksibilitet øvelser regelmessig. Prøv å unngå repetitive idretter og aktiviteter som setter deg i fare for skader på muskler og nerver. Hvis du har en jobb som krever repeterende oppgaver, ta pauser regelmessig og holde god holdning. Ikke løfte tunge gjenstander.

Prognose

Klemte nerver er vanligvis lettet med skikkelig hvile og medisinering. Hvis venstre ubehandlet for en lengre periode, kan en klemt nerve forårsake varig skade og påvirke din livskvalitet og generell helse.

Hva er årsakene til vagus nerve skade?

Hva er årsakene til vagus nerve skade?


Den vagusnerven utspring i hjernestammen og sender signaler frem og tilbake mellom hjernen og indre organer. Kroniske sykdommer som diabetes kan medføre vagus nerveskade, som kan traumer til nerven. Røyking og drikking kan forverre tilstanden. Vagus nerveskader kan føre til komplikasjoner som for eksempel problemer med å svelge eller fordøyelsesproblemer.

Om nervus vagus

Den vagusnerven utspring i medulla, en del av hjernestammen, noe som ligger i den nedre bakre del av hjernen. Det er en av de lengste nerver i kroppen, reiser fra hjernen til tykktarmen. Det leverer nervefibrene til halsen området, lunger, hjerte og fordøyelsesorganer. Det tar også signalene fra de indre organer og videreformidler dem tilbake til hjernen.

Symptomer

Fordi vagus nerve innervates halsen, skade på denne nerven ofte resulterer i problemer med å snakke og svelge. Det er ofte et tap av brekningsrefleksen også. Vagus nerve leverer også nervefibrene til magen, og skader det kan føre til fordøyelsesproblemer som tap av appetitt eller mett etter å ha spist en liten mengde mat.

Årsaker

Diabetes er en vanlig årsak til skade på vagusnerven. Den mekanismen som diabetes skader nerver ikke er fullt ut forstått. Enhver nerve i legemet kan påvirkes av diabetes. En annen årsak til vagus nerveskader er traume til nervus vagus. Dette kan være forårsaket av traumer til kroppen, slik som en bilulykke, som setter trykk på en del av vagusnerven. Kirurgi kan også legge press på nervus vagus og forårsake skade. Kroniske sykdommer som HIV eller Parkinsons sykdom også kan føre til skader på nervesystemet, inkludert vagusnerven.

Komplikasjoner

Skade på nervus vagus kan forårsake gastroparese, en tilstand der musklene i magen ikke fungerer normalt. En sunn mage kontrakter for å flytte maten ned til tynntarmen, og skade på nervus vagus kan forstyrre funksjonen, forårsaker mat å bevege seg sakte eller slutter å bevege seg helt gjennom fordøyelsessystemet. Symptomer på gastroparese inkluderer mett etter å ha spist en liten mengde mat, vekttap, halsbrann og kvalme. Medisiner og kosttilskudd endringer kan bidra til å løse symptomene på gastroparese.

Betraktninger

Kroniske sykdommer kan føre til skade på nerve, inkludert vagus nerve, slik at folk som lider av lidelser som diabetes bør snakke med en lege om muligheten for nervøs-system komplikasjoner. Røyking og drikking kan forverre nerveskader. Det er viktig å konsultere med lege hvis symptomer på vagus nerveskader vises for å få riktig diagnose og bestemme den underliggende årsaken.