Digidexo.com

papiller og løk

Vestibulær papiller Fjerning

Vestibulær papiller Fjerning


Vestibulær papiller blir ofte forvekslet med genital warts. Imidlertid, i motsetning til kjønnsvorter, vestibulare papiller ikke danner en blomkål form. Vestibulare papiller er myke, rosa farge, og fordelt i et lineært mønster. Selv om noen forskere har avhørt en kobling mellom denne tilstanden og humant papillomavirus (HPV), ifølge US Library of Medicine, har en sammenheng ikke blitt funnet. Dessuten er vestibular papiller ikke en seksuelt overførbar sykdom, i motsetning til kjønnsvorter.

Doctor Kontor Behandlinger

Hvis det vestibulære papiller ikke plager pasienten, legen vil anbefale en "vente og se" tilnærming. Men disse brosteins lesjoner gjøre noen pasienter selvbevisst, noe som motiverer dem til å søke behandling.

Syrebehandlinger brenne av vestibular papiller. Disse behandlingene er brukt i et legekontor. Denne prosedyren fører mild ubehag og kanskje må gjentas flere ganger inntil lesjonene er borte.

Hjem Behandlinger

Et annet alternativ er et plantebasert behandling, som kan brukes hjemme. Behandlinger som podophyllin og podofilox er aktuelle løsninger. Legen vil typisk gjelde den første behandlingen, og deretter gi pasienten en resept for å bruke topically hjemme.

Når perusing behandling for vestibulære papiller fjerning, informere legen din dersom du er gravid. Behandlinger for vestibulære papiller fjerning er ikke anbefalt under graviditet.

Når skal ringe en lege

Hvis vestibulære papiller ikke responderer på behandling, bør du kontakte legen din for en vurdering. Denne tilstanden er svært lik genial vorter og kan feildiagnostisert. Vestibulære papiller likne brostein og er svært glatt i teksturen. Genital warts, derimot, er små og hudfarget lesjoner som vokser på kjønnsorganene.

Kjønnsvorter kan føre til blødninger med samleie og vises i en blomkål form i stedet for en lineær mønster. De kan også være grå i fargen. Noen ganger, får en annen lege mener er nødvendig når diagnostisere denne tilstanden.

Hva er geografisk tunge?

Geografisk tunge er en godartet tilstand som påvirker tungen. Selv om det er uvanlig å se på, er det vanligvis helt ufarlig, selv om det kan være litt urovekkende første gang du ser den. Selv om det kan føre til at noen kosmetiske problemer, utgjør geografisk tunge ingen alvorlige helseproblemer.

Betydning

Geografisk tunge oppstår når noen av papilla, de små humper på toppen av tungen din, faller av. Legene vet ikke hvorfor dette skjer. Noen forskere tror at geografisk tunge kan være genetisk, men det er ingen bevis den ene eller den andre.

Funksjoner

Geografisk tunge er preget av glatte, uregelmessig formede flekker på tungen. Disse flekkene gjør tungen ligne på et kart, noe som førte til tilstanden navn. Tungen ser ut til å ha et utslett, men faktisk de røde områdene er bare deler av tungen som ikke lenger har støt på dem. Disse oppdateringene kan endre størrelse, form og plassering i løpet av bare noen få timer.

Effekter

Mens geografisk tunge har ingen helsemessige konsekvenser, har det noen bivirkninger. Den mest alvorlige er angst om tungen utseende. Personer med geografisk tunge kan også være følsomme for krydret mat og føler sporadisk brenning på tungen.

Identifikasjon

Du kan identifisere geografisk tunge av den glatte, røde flekker på tungen. Noen ganger er disse oppdateringene vil bli skissert av en hevet, kremet eller hvit ramme. Tilstanden har en tendens til å komme og gå over tid, og den endrer form og plassering på tungen, bør så raske endringer ikke skremme deg.

Forebygging / løsning

Det finnes ingen kur for geografisk tunge. Heldigvis finnes det også noen alvorlige bivirkninger forbundet med tilstanden. Men hvis tungen din får deg ekstremt ubehag, kan legen være i stand til å foreskrive smertestillende midler, anti-inflammatoriske eller selv medisinert munnskyllevann for å kontrollere tilstanden.

Teorier / Spekulasjoner

Kjenne mulige årsaker til et utbrudd kan gjøre deg i stand til å unngå denne tilstanden i sin aktive form. Stress, hormonelle endringer, systemisk steroid bruk og ukontrollert eller ubehandlet psoriasis alle synes å være relatert til utbrudd av geografisk tunge i folk som har tilstanden.

Hva er årsakene til et belegg på tungen?

Hva er årsakene til et belegg på tungen?


Det er tre typer belegg tungen - hvit tunge, gul tunge og svart, hårete tunge. Alle oppstå av forskjellige grunner. Ifølge Mayo Clinic, alle er vanligvis midlertidige, ufarlige tilstander.

Hvit Tongue

Et hvitt belegg oppstår når de små humper på tungen, kjent som papiller, bli betent. Betennelse skjer vanligvis på grunn av dehydrering, feber, puster gjennom munnen eller røyking. Matrester, bakterier og døde celler deretter få fast mellom hoven papiller og skape hvitt belegg.

Gul Tongue

Et gult belegg på tungen er også forårsaket av betennelse i papiller, som deretter samle gule bakterier. Røyking, puster gjennom munnen, dehydrering og feber alle føre til at papiller å bli betent.

Svart, Hårete Tongue

Svart, hårete tunge er preget av svart eller brun misfarging av tungen, sammen med en hårete eller furry belegg. Svart, hårete tunge er ufarlig. Ifølge National Institutes of Health, det noen ganger oppstår hos personer med AIDS.

Årsakene til svart, hårete tunge inkluderer dårlig munnhygiene og overdreven bruk av medisiner som inneholder bismuth, som Pepto-Bismol. Andre årsaker omfatter bruk av antibiotika, som kan forandre den normale bakterieinnhold i munnen. Heavy tobakksbruk er også en årsak.

Behandling av hvit tungen

Børsting tungen kan hjelpe bli kvitt hvit tungen. Drikke mye vann og spise crunchy matvarer - for eksempel epler, brokkoli eller popcorn - kan også bidra til å fjerne den hvite rusk fra tungen. Røykere bør slutte å røyke.

Behandling av Yellow Tongue

For gul tunge, Mayo Clinic anbefaler en hjemmebehandling involverer skånsom børsting av tungen med en løsning av en del hydrogenperoksyd og fem deler vann. Gul tungen kan indikere et problem med leveren eller galleblæren, selv om det er sjelden.

Behandling av svart tunge

Å pusse tennene og tungen to ganger om dagen er anbefalt behandling for svart, hårete tunge.
Hvis belegg på tungen av enhver type vedvarer i mer enn syv til 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.

Geografisk Tongue Treatment

Geografisk tunge, ifølge Mayo Clinic, er en tilstand som gir noen tunge et "kart-aktig" utseende. Den tilstand skjer når tungen mangler papiller, som er de små støt som ofte vises på den. Når papiller mangler, et utslett-lignende utseende resultater. Heldigvis er geografisk tunge ikke knyttet til kreft eller en infeksjon og er relativt ufarlig. Det er ikke nødvendig å behandle geografisk tunge til å ha det klart opp, og det er ingen behandlinger som vil direkte leges geografisk tunge. Noen behandlinger foretatt er gjort for å lindre ubehag personen måtte ha.

OTC smertestillende

Geografisk tunge vil forsvinne uten behandling; men du kan føle deg mer komfort ved å ta en over-the-counter smertestillende, for eksempel Tylenol, for å behandle symptomene. Tylenol varer bare fire til seks timer, så du må kanskje ta det igjen når det slites av. Ikke overskrid den anbefalte daglige doser.

Sink kosttilskudd

Andre metoder for å behandle eventuelle irritasjon du kan føle fra geografisk tunge inkluderer anti-inflammatorisk medisin og sink kosttilskudd. Enkelte personer som har geografisk tunge har sink mangler, og økende sink inntak kan forsterke immunforsvaret.

Ting du bør unngå

Unngå mat som øker irritasjon i tungen, og avstå fra å røyke, da dette kan forverre dine symptomer og ubehag.

Symptomer

Symptomer inkluderer en "kart-lignende utseende" på tungen, eller røde, glatte flekker på tungen. En person kan føle tungen irritasjon, som kan forverres av krydret eller sur mat. Røyking kan også forverre geografisk tunge.

Genetikk

Geografisk tunge kan være arvelig og kjøre i familier. Andre risikofaktorer inkluderer psoriasis, allergier, stress og hormonelle endringer. Det kan oppstå i en person i alle aldre. Ifølge Mayo Clinic, er det ingen kjent måte å hindre geografisk tunge før det skjer.

Time Frame

Geografisk tunge kan vare opp til 10 dager. Hvis symptomene varer lenger enn dette, eller hvis du er bekymret for at det du opplever er noe annet enn geografisk tunge, se en lege for å utelukke noe mer alvorlig.

Hva er årsakene til en hvit tungen?

Hver nå og da vil du kanskje legge merke til at tungen --- vanligvis en sunn rosa --- er belagt i hvitt. Mens en hvit tungen er vanligvis et tegn på at noe er off-kilter i kroppen din, er det ingen grunn til bekymring. Mesteparten av tiden, er årsaken til hvit tunge ufarlig og lett utbedret. I sjeldne tilfeller, men det kan være et tegn på alvorlig sykdom eller sykdom.

Betennelse

Overflaten av tungen er dekket med finger-lignende anslag kalt papiller. Hvis tungen er helt belagt i hvitt, har du mest sannsynlig har en betennelse i papiller. Den hvite utseende forårsakes av døde bakterier, rusk og døde celler blir sittende fast mellom papiller. Røyking, overdreven munn pusting og dårlig munnhygiene kan føre til at papiller å bli betent. Denne type hvite tungen kan behandles ved å børste tungen eller bruke en tungeskrape, slutte å røyke, drikke mer vann eller spise mer fiber, noe som bidrar til å skrape rusk fra tungen.

Oral Thrush

Hvis tungen er hvit i tykke, cottage cheese-lignende flekker, kan du ha trøske. Oral trost er en slags soppinfeksjon (Candida albicans), og oftest er sett hos spedbarn, eldre, diabetikere, rusmisbrukere, personer med immundefekter og astmatikere som blir behandlet med inhalasjonssteroider. Bruk av antibiotika eller cellegift kan også resultere i trøske. Behandlingen for trøske varierer avhengig av den underliggende årsaken, men er vanligvis behandlet med oral soppdrepende medisiner.

Leukoplaki

Hvite flekker på tungen (og munnen) kan også være forårsaket av en tilstand som kalles leukoplaki. I dette eksempel, ble cellene i munnen blir overdrevet, forårsaker de hvite flekker. Leukoplaki er ofte sett hos røykere og brukere av andre tobakksprodukter. Tilstanden er vanligvis ufarlige, men noen ganger muntlig kreftformer i de områdene der leukoplakia vises, og patcher selv kan også havn kreft. Vanligvis vil avslutte bruk av tobakksprodukter rydde opp tilstanden, men hvis ikke, kan en lege bruke en skalpell eller barberblad for å fjerne flekker. Selv da bør en person være årvåken om tilsynekomsten av patcher på grunn av økt risiko for kreft i munnhulen.

Oral Lichen planus

Hvis tungen har en Lacy utseende eller mange hevet hvite linjer, er du sannsynligvis til å ha oral lichen planus. Selv om ingen vet sikkert årsaken til oral lichen planus, har det vært noen linker til pasienter som har en autoimmun tilstand. Generelt, er det ingen behandling og tilstanden vil trolig gå bort av seg selv (men ofte er det kronisk, og vil dukke opp igjen til slutt).

Advarsel

Hvis hvit tunge er ledsaget av smerter, tap av følelse inni munnen eller sår som ikke leges etter flere dager, bør du oppsøke lege. Visse symptomer som følger med en hvit tungen kan være et tegn på kreft i munnhulen eller andre alvorlige sykdommer.

Årsaker av Black Tongue

Svart tunge er en tilstand som ikke er vanlig hos friske mennesker, men er ikke kreft og er lett behandles ved regelmessig rengjøring og / eller skrape tungen når du pusser tennene.

The Tongue

Tungen er en muskel som har hundrevis av små humper på det som kalles papiller. Det er her smaksløkene er. Den papiller stadig vokse og kaste de eldre cellene som de gjør.

Papiller Feil

Noen ganger dine papiller ikke kaster de gamle cellene, og det får dem til å vokse langt og avgir et hårete utseende. Hvis dette skjer, rusk og bakterier blir fanget på tungen og bakterier vokser, noe som gir tungen inntrykk av å være svart.

Risikofaktorer

Det er visse risikofaktorer som kan øke sjansen for å få svart tunge om de ikke er spesifikke årsaker til tilstanden. Risikofaktorer er røyking, tar antibiotika, noen som opprørt bakteriebalansen i munnen, cellegift og / eller strålebehandling av hodet eller nakken, ukontrollert diabetes eller andre systemiske sykdommer.

Andre faktorer

Hvis du ikke tar godt vare på tennene og tannkjøttet, er du på et høyere risiko for å utvikle denne tilstanden, særlig hvis noen av de andre risikofaktorer angår deg.

Prognose

Svart Tongue er lett å behandle ved hjelp av en tannbørste som har en tunge renere på den. I alvorlige tilfeller kan det hende du trenger en tunge skraper. Tilstanden forsvinner vanligvis i løpet av et par uker som gjør dårlig ånde som følger med det.

Diagnostisering av svart tunge

Svart tunge er også kjent som hårete svart tunge. Selv om det kan høres ut som en illevarslende sykdom, dårlig tegneserie tegnet, eller en farlig pirat navn, er det en ufarlig oral helse tilstand. Svart tunge varierer i årsak og alvorlighetsgrad fra individ til individ og vanligvis klarner opp uten noen form for medisinsk intervensjon.

Fakta

Svart tunge oppstår når de små fingerlignende Utstikkerne på tungen, papiller, ikke klarer å kaste riktig. De blir langstrakt og resultere i tungen ser uklar, eller hårete. De papillea felle bakterier og mikroskopiske biter av rusk i munnen forårsaker tungen til å bli svart, brun eller gul. Svart tunge oppstår vanligvis i frontal området av tungen.

Symptomer

Den mest merkbare symptom på svart tunge er uklar, sort utseende. Den enkelte kan også oppleve en endret smakssans. Mat og drikke kan smake metallisk eller bedervet. De vil ha dårlig ånde til tross for gjentatte ganger å pusse tennene eller en ubehagelig smak som henger. En sterkere enn normalt brekningsrefleksen kan også forekomme.

Årsaker

Hårete svart tunge har en rekke årsaker, inkludert dårlig munnhygiene praksis. Sort tungen kan være et resultat av en endring i den normale nivåer av bakterier og gjær som finnes i munnen på grunn av bruken av antibiotika, anti-psykotisk, antidepressiv og anti-kolinerge medikamenter. Dehydrering, puste gjennom munnen, sykdom, strålebehandling og medisiner med vismut som en ingrediens også føre til hårete svart tunge. Ikke å spise et riktig kosthold og tung tobakk bruk har også potensial til å føre til svart tunge. Munnvann som inneholder oksiderende stoffer som peroxide eller snerpende agenter også bidra til utvikling av svart tunge.

Behandling

Svart tunge forårsaket av reseptbelagte medisiner krever en endring i dosen eller en endring i medisinering for å løse tilstanden. Den enkelte bør diskutere dette med legen sin. Riktig og grundig pusse tennene og tungen og tanntråd på en daglig basis bidrar til å fjerne svart tunge opp. Anti-fungal medisiner kan være foreskrevet for avanserte tilfeller av hårete svart tunge som viser seg å være sta. Medisinsk behandling av svart tunge er vanligvis ikke nødvendig.

Betraktninger

Svart tunge er en forebygges oral helse problemet. Opprettholde god munnhygiene, ikke ved hjelp av tobakksprodukter og opprettholde et sunt kosthold vil gå langt i å hjelpe til å unngå dette pinlig oral helse problemet. Bekymringer om strålebehandling og medisiner kan rettes med den enkelte lege. Svart tunge utvikler seg over en periode på et par uker og rydder opp på egen hånd i en sammenlignbar tidsperiode.

Svart Tongue Disease

The National Organization for sjeldne diagnoser (NORD) sier svart hårete tunge (også kjent som svart tunge og lingua nigra) er en svært sjelden og ufarlig tilstand. Selv om sort tungen kan ha en skjemmende utseende, det vanligvis går unna på egen hånd uten behandling.

Beskrivelse av svart tunge

Sort tungen er karakterisert ved sin mørke brun eller sort misfarging og farget utseende langs overflaten av tungen. Tungen kan også vises hårete eller furry. Godartet tilstand kan føre til dårlig ånde og en metallisk smak i munnen. Noen mennesker med svart tunge kan ha en trang til å kneble.

Hvor svart tunge Utvikler

Svart tunge vanligvis oppstår når utstikkere på tungen som heter papiller (som inneholder smaksløkene) blir lengre og forsømmelse å felle som de er designet til. Denne oppsamlingen gjør tungen vises furry eller hårete. Den misfarging assosiert med tilstanden skyldes opphopning av bakterier, rusk og andre organismer.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er ofte usikker den eksakte årsaken til svart tunge. Mulige triggere omfatter utilstrekkelig munnhygiene, den freqeunt bruk av tobakk, og munnskyllevann som inneholder peroxide, mentol eller trollhassel.

I tillegg, kan medikamenter som Pepto-Bismol som inneholder vismut (et mineral som har gunstige effekter i tarmkanalen) og endringer i mengden av orale bakterier eller gjær etter bruk av antibiotika bidra til svart tunge.

Behandling

Selv om svart tunge vanligvis går sin gang og går bort naturlig, kan det være lurt å kontakte lege eller tannlege hvis du er bekymret for utseendet på tungen eller hvis symptomene fortsetter i mer enn 10 dager, selv om du pusser tennene og tungen to ganger per dag.

I de fleste tilfeller medisinsk behandling for svart tunge er ikke nødvendig.

Forebygging

Regelmessig praktisere god munnhygiene (pusse tenner og tungen etter måltider og tanntråd minst en gang om dagen) og eliminere mulige triggere som medisiner som inneholder bismuth hjelp middel svart tunge.

The National Institute of Health sier en næringsrik diett kan også bidra til å forhindre svart tunge.

Det er også viktig å se dine tannleger regelmessig for muntlige eksamener og profesjonelle rengjøringer.

Sørg for å rådføre seg med legen din før du slutter å ta noen reseptbelagte medisiner.

Søyle cellehyperplasi

Når cellene i en del av kroppen begynner å vokse og spre seg i overskytende mengder, er denne tilstand som er kjent som hyperplasia. Ett område der hyperplasia spredning kan oppstå er i det som kalles columnar celler, som finnes i ulike hudlagene, og viktigst, i brystene.

Søyle Cells

Søyleceller eller søyle epitelceller, er søyleformede celler i epitellaget av huden, i henhold til en University of the Western Cape nettsted på epitelvev. Columnar celler er funnet i magen og tarmen fôr, tolvfingertarmen og i brystet --- inkludert kanaler og lobules av kjertel brystvev.

Definisjon

Søyle cellehyperplasi som oppstår i brystene og kjertelbrystvevet er en tilstand karakterisert ved lesjoner i cellene som linje kanal og lobular enheter, ifølge Stanford School of Medicine. Vekst og plassering av disse søylecelle lesjoner variere; celler kan danne innenfor kanalene i små klumper, dusker og mikro papillations.

Betydning

Tilstedeværelsen av søyle cellehyperplasi i brystene, særlig i kanaler og lobules, indikerer en økt risiko for brystkreft, ifølge en 29 juli 2009 artikkel i Breast Cancer Research, skrevet av Stuart J. Schnitt i forbindelse med Avdeling for patologi , Beth Israel Deaconess Medical Center og Harvard Medical School, Massachusetts.

Brystkreft

Brystlesjonene tilskrives søyle cellehyperplasi, særlig de som forekommer med atypisk hyperplasi, kan være forløpere til en type brystkreft kalt duktalt carcinoma in situ (DCIS).

Atypisk Hyperplasi

Atypisk søyle cellehyperplasi er karakterisert ved tilstedeværelse av cellulære lag som er mer enn de vanlige ett eller to cellelag dype, i henhold til Breast Cancer Research artikkelen.

Medisinske grunner for en svart tungeSort tunge, noen ganger kalt hårete tungen, er en midlertidig medisinsk tilstand der tungen ser ut til å bli svart og hårete. Selv om det ser alarmerende, er det vanligvis godartet og ikke forårsaker noen helseproblemer. Det er flere årsaker til en svart tongue.The misfarging av tungen vil vanligvis gå bort uten medisinsk behandling, ifølge Mayo Clinic. Men hvis det vedvarer i mer enn 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, tegn og symptomer på svart tunge er svart, grønn eller brun misfarging tungen. Tungen noen ganger har en hårete eller furry utseende. Tilstanden endrer vanligvis smak; du kan ha en metallisk smak. Halitosis, eller dårlig ånde, er vanlig. I alvorlige tilfeller av svart tunge, kan en person ha en gagging sensasjon.

Kjennetegn

Sort tungen er karakterisert ved unormal tøyelighet og misfarging av papillene, eller fremspring på tungen. Disse anslagene er på toppen overflaten av tungen. Svart tunge resultater når papiller ikke kaster ut som de vanligvis gjør. Rusk og bakterier deretter samle på den langstrakte papiller, noe som resulterer i en svart, hårete utseende. Sort tungen ofte begynner på baksiden av tungen, og gradvis strekker seg til fronten.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, kan svart tunge oppstå av flere grunner. En endring i bakterier og gjær i munnen er den vanligste årsaken. Ofte er et antibiotikum å klandre, og når antibiotika er avviklet, vil tungen tilbake til sin normale utseende. En annen årsak kan være dårlig munnhygiene og en opphoping av bakterier i munnen. Vismut, som er i Pepto-Bismol, kan føre til denne tilstanden. Overforbruk av munnskyllevann som inneholder oksiderende eller astringents kan forårsake tilstanden, som kan røyking og skråtobakk.

Behandling

Eliminere potensielle årsaker. En tungeskrape kan rengjøre papiller på tungen ved å fjerne skitt, smuss, bakterier og andre organismer fra overflaten. Dette vil gi misfarging å falme, og tungen vil gjenoppta sitt normale utseende raskere.

Hva er årsaken til geografisk tunge?

Hva er årsaken til geografisk tunge?


Også kjent som "vandrende glossitt," geografisk tunge er en godartet tilstand hvor tungen mangler de små hvite nupper (papiller) som normalt strøk tungen. Dette resulterer i utviklingen av glatte, røde flekker som kan se rart ut, men er ikke farlig. Mange mennesker med geografisk tunge ikke lider noen dårlig effekt, selv om noen kan oppleve ubehag eller en følsomhet for visse matvarer. Det er ingen kjent årsak til geografisk tunge, men flere faktorer kan bidra til tilstanden.

Genetikk

Geografisk tunge kan kjøre i familier, så ifølge Mayo Clinic, genetikk spiller en rolle i den tilstanden.

Hormoner

En studie publisert i spørsmålet februar 2005 av "Journal of Contemporary Dental Practice" indikerer at kvinner er dobbelt så stor sjanse for å bli diagnostisert med tilstanden som menn, og at hormoner kan ha en rolle i den tilstanden.

Psoriasis

Ingen definitive forbindelse er etablert mellom psoriasis og geografisk tunge, selv om geografisk tunge er oftere diagnostisert hos personer med psoriasis enn i den generelle befolkningen.

Allergier

Allergier kan også være assosiert med en geografisk tunge.

Tongue Fisures

Ifølge Mayo Clinic, er det en høyere forekomst av geografisk tunge i personer som også har en oppsprukket tunge. En spaltet tunge er en benign tilstand der tungen har dype riller eller spor.

Stress

The Mayo Clinic bemerker at stress kan bidra til utvikling av geografisk tunge.

Grunner for et belegg på tungen

Grunner for et belegg på tungen


A "hårete" eller belegg på tungen er et ganske vanlig problem, vanligvis ikke forbundet med en alvorlig sykdom eller sykdom. Tungen øverste lag har et belegg, av og til kalt en biofilm, som består av keratin, og en opphopning av bakterier, mugg, slim og rester av mat. Keratin sin fibrøse strukturelle proteiner tjene som beskyttende døde celler, sikring nye celler som de er dannet. En viktig komponent av hår, hud, negler og tenner, er keratin det samme materialet som dannes på hendene når du utvikle hard hud. Selv om en belegg på tungen er vanligvis ufarlig, kan den ville rekke mikroorganismer som lever på det være potensielle patogener, forårsaker infeksjon og halitosis (dårlig ånde).

Årsaker

Forekomsten av furry, hårete, hvit, gul, brun eller svart tunge er direkte relatert til mengden av keratin samlet seg på en persons tungen. Når du spiser, er keratin vanligvis slått av og svelget, og like mye er gjengitt. Når nok keratin ikke er fjernet ved å spise, akkumuleres det, å forstyrre balansen og resulterer i en farge eller belegg tungen. Ifølge American Academy of Oral & Maxillofacial Pathology (AAOMP), kan drikke varm drikke, røyking og andre irritasjoner forårsake økt keratin produksjonen. Et belegg på tungen kan vises hvit, gul, brun eller svart; fargen er et resultat av ulike bakterier som skaper pigmenter under oppveksten. En hvit tunge, noen ganger kalt trøske, kan være forårsaket av en overvekst av gjær (Candida) i munnen, ofte assosiert med astma, diabetes eller medisiner. Betennelse i papiller (smaksreseptorer) på grunn av dårlig oral hygiene, dehydrering eller røyking kan også skape et hvitt belegg på tungen. Gult tungen er resultatet av en bakteriell inflammasjon som frigjør et gult kjemikalie inn i papiller. Svart eller brun tungen er forårsaket av en overvekst av bakterier, noe som gir tungen en mørk, furry utseende. Hårete tunge er en mer alvorlig form for belegg på tungen fordi det skaper langstrakte, hår-lignende keratin anslag på smaksløkene.

Behandling

God munnhygiene er den beste måten å kontrollere belegg tungen. Vanlig fjerning av akkumulerte keratin, organismer og bakterier i betydelig grad redusere belegget. En tunge skraper, kan slikkepott eller bomullspinner brukes daglig for å holde tungen frisk og rosa. Fysisk fjerning av misfarget, øverste laget av tungen reduserer sykdomsfremkallende bakterier og graden av halitosis. Eliminere vaner som irriterer tungen (som å spise tortilla chips eller drikker varme drikker) hjelper også. Kort pusse tungen med en svak kombinasjon av natron, 3 prosent hydrogen peroxide og vann kan også utrydde belegg på tungen; Men for å forhindre irritasjon, ikke la løsningen på tungen i mer enn 15 sekunder. Tongue skraping løsner døde, stinky, keratinized celler, noe som gjør mer rom for vekst av nye celler.

Advarsler

Selv om det er vanligvis ufarlig, noen ganger en belagt tunge indikerer tilstedeværelse av en alvorlig medisinsk problem. Hvis du har hvite flekker, striper eller prikker på tungen, er det viktig å rådføre seg med en lege eller tannlege. Hvite flekker eller lesjoner på tungen, kinn eller tannkjøtt kan være et tegn på leukoplakia, en forløper til kreft i munnhulen. Leukoplaki er vanlig blant vanlige røykere og tobakksbrukere. Hårete leukoplakia-- smertefri, fuzzy, hvite flekker på sidene av en tunge - kan være et tidlig varsel tegn på HIV-infeksjon. Leukoplakia kan også oppstå etter en benmargstransplantasjon eller i en person med et svekket immunsystem. Hvite striper eller prikker på tungen, leppene, kinnene eller tannkjøtt kan tyde på lichen planus, en inflammatorisk sykdom som kan forårsake kløe og smertefulle sår i munnen. Gul tungen kan være en indikasjon på tuberkulose, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær, malabsorpsjonssyndrom, og lever eller galleblæren problemer. Kanadiske leger som arbeider i Bolivia rapportert en sammenheng mellom belagt tunge og tyfoidfeber. Etter å ha praktisert tungen skraping og god munnhygiene, søke medisinsk hjelp dersom en belagt tunge varer i mer enn to uker, eller hvis det er ledsaget av smerte eller hevelse.

Hvordan å miste smakssansen

Hvordan å miste smakssansen


Med mindre du står overfor en særlig uappetittlig middag, med hensikt å miste smakssansen er ikke anbefalt. Smak er en overlevelsesmekanisme som holder deg fra skade. Det er ikke isolert til tungen. Det innebærer også din luktesans --- sammen kalt luktesystemet. Det meste av det du tenker på som "smak" som egentlig skjer i nesen. Mennesker har fire grunnsmaker: søtt, salt, surt og bittert. Husk: Permanent tap av smak kan påvirke din evne til å oppdage farlige naturlige gasslekkasjer, branner og dårlig matlaging.

Hvordan å miste smakssansen

•  Hold nesen. Før du smake eller spise noe forsiktig klemme fingrene på den kjøttfulle delen av nesen (puste gjennom munnen). Ved å blokkere luft som går gjennom nesen, har du blokkert overføring av kjemiske meldinger som sendes opp til nesen av smaksløkene. Smaksløkene, eller papiller, ikke er utformet for å helt "forstå" kompleksiteten i smak og må sende informasjonen de samler opp til nesen. En spesifikk nervesenteret i neseslimhinnen, kalt luktelappen, filtre og sender deretter raffinert smak meldinger til hjernen. Det er i nesen som vil skjelne smaker slik som fruitiness av en god vin eller musky smak av geit.

Puss tennene. Visse medisiner (Zicam) eller tannkrem (Sensodyne) har blitt rapportert til kjedelig eller eliminere smakssansen. Medikamenter som inneholder høye nivåer av sink kan være giftig for den olfaktoriske system. Kjemikalier i tannkrem, kaliumnitrat, kalium-klorid og fluorid nøytralisere signaler av smerte fra sensitive tenner. De kan også forstyrre signalene fra smaksløkene.

Få en kald. Virusinfeksjoner, allergier, forkjølelse, influensa eller bihulebetennelse blokkere den delen av nesen som discerns smak. Disse hindringer hindre luftstrømmen og de kjemiske meldinger av tungen fra å nå frem til luktelappen i nesen.

Inhale røyk. Siden identifisere smaker i mat er en kombinasjon av smak og lukt, trenger du noe som vil ødelegge begge. Røyking kan skade smaksløkene ved å forårsake tungen magesår, og det irriterer også neseslimhinnen (huden på innsiden av nesen). Den tveegget sverd av røyking svekker din evne til å smake, og ikke minst i lungene.

Hint

  • Hvis du mister smakssansen, spør du legen om å ta sink --- ikke Zicam. Mangler i sink kan være ansvarlig for noen menneskers tap av smak eller lukt, eller begge deler. Du kan også trenge en diett av antibiotika for å klare opp infeksjoner i nese eller bihuler.
  • Prøv aldri å miste smakssansen. Denne følelsen er en innebygd beskyttelse for å oppdage gift, bortskjemt mat med farlige bakterier, røyk fra branner, naturgass og andre dødelige kjemikalier. Kroppen krever at alle systemer for å fungere fullstendig. Fjerne en vil få andre til å bli kompromittert.

Hva er Randall Plakk?

Hva er Randall Plakk?


Hvis du noen gang har passert en nyrestein, kan du forbanner den dagen du noensinne hørt om Randall plaketter, forløperen for mange som lider av denne smertefulle sykdom. Selv om disse forkalkede avleiringer kan reduseres gjennom målrettet behandling forskerne fortsatt ikke er sikker på hva som forårsaker dem til å danne i første omgang.

Discovery

En amerikansk urolog ved navn Alexander Randall oppdaget disse forkalkede avleiringer i begynnelsen av det 20. århundre. Forming i hovedsak på toppen av papillær region av nyrene, kan disse tan-farget vekst av bløtvev strekker seg godt inn i kroppen av nyrene, så vel. Selv om forskere er enige om at disse Randall plaketter i stor grad bidra til dannelsen av steiner i urinveiene, er historien om deres skapelse fortsatt uskrevet.

Plassering og sammensetning

Denne sub-papilla område av nyrene, hvor den Randall plakk dannes, tjener som et førsteklasses sted for krystallisering av kalsium inn i et materiale som er kjent som "kullsyre apatitt", som inneholder både kalsiumfosfat og kalsiumkarbonat. Selv om legene kan identifisere dette materialet under endoskopisk kirurgi, samt med en X-ray, siterer Medcyclopaedia en CT scan som den mest nøyaktige metoden for å identifisere Randall plakk.

Hvordan de passer inn i

Hypertensjon i familien er den eneste betingelsen som jevnlig følger dannelsen av Randall plaketter, sier Medcyclopaedia. Når stede i unormale mengder, gir materialet en kjemisk grobunn for råvarene som utgjør en nyrestein. Studier viser at forhøyede nivåer av den "amorfe kullsyreholdig kalsiumfosfat» (ACCP) kan resultere fra en overdreven grad av kalsium eller en høy pH-verdi, spesielt i unge barn, selv om disse funnene er mangelfulle på dette tidspunktet.

No Cure

En genetisk predisposisjon for å utvikle høye nivåer av Randall plaketter betyr at om du får en nyre stein kan avhenge bare på om det går i familien din. Men legene anbefaler ulike næringsstoffer som har vist seg å stymie utviklingen av steiner. Ifølge National Institutes of Health, drikke minst to liter vann daglig kan bidra til å holde ACCP nivåer mindre konsentrert. Og selv om inntak av kalsium i naturlig form som melk har ikke vist noen korrelasjon til kalsium stein generasjon, ingeskalsiumtilskudd i tablettform har vist denne type korrelasjon.

Medisinske forhold som påvirker Tongue

Medisinske forhold som påvirker Tongue


Ifølge MotherNature.com, er en normal og sunn tunge korall rosa i fargen og er like grov som et stykke sandpapir. Imidlertid er den normale tungen også en attraktor av alle typer bakterievekst, og kan indikere sykdomsmanifestasjoner av kroppen. Hvis en person opplever langvarig tungen misfarging som ikke går bort med vanlig oral hygiene, bør personen søke en medisinsk undersøkelse av en kvalifisert lege så snart som mulig.

Hvit Tongue

Ifølge WrongDiagnosis.com, kan et hvitt belegg, patch eller flekk på tungen være en indikasjon på flere forskjellige interne plager og sykdommer. Noen av de sykdommer som kan være forårsaket av en hvit tungen er keratosis pharyngis, hvite klumper stede på mandlene, candidiasis, meslinger, dehydrering, betennelse i mandlene eller munnen lidelse leukoplakia.

Gul Tongue

Ifølge Dr. Alan Carr fra Mayo Clinic, gule tunger er generelt ufarlige, midlertidige problemer. Forstørret støt eller papiller, på tungen overflate forårsaket av bakterier i munnen svinger tunger gul. Imidlertid, i henhold til WrongDiagnosis.com, kan et gult tungen være en indikator som gulsott er til stede i kroppen.

Black & Hairy Tongue

The Mayo Clinic sier at en svart og hårete tunge er en kort, ufarlig tilstand som etterlater en mørk, buskete utstilling som er rett og slett et overflødig bakteriell overvekst. Medisinsk behandling er vanligvis ikke nødvendig for en svart, hårete tungen.

Sår Tongue

Såre tunger kan resultere fra akutt trauma til tungen, slik som biter tungen, slipe tennene eller utvikle tunge sår, men kan også være en indikasjon på mer alvorlig sykdom lur i kroppen. Ifølge WebMD.com, noen mulige skjulte sykdommer som kan manifestere en sår tunge er diabetes, anemi og kreft i munnhulen.

Betraktninger

Når en person opplever en hvit tungen sammen med andre symptomer, bør han se en lege for å finne årsaken til den doble symptomer. Ifølge WrongDiagnosis.com, er det mange forskjellige medisinske tilstander som påvirker tungen og forskjellige områder av kroppen. For eksempel kan abdominal smerte ledsaget av en hvit tungen bety at lupus eller Epstein-Barr-viruset er tilstede. Et barns hvit tunge som er ledsaget av unormal hårvekst kunne indikere tilstedeværelse av HIV eller AIDS. Tilstedeværelsen av en hvit tungen sammen med unormalt redusert vannlating kan indikere dehydrering eller utvikling av lupus.

Tegn på en infisert Tongue

Tegn på en infisert Tongue


I det medisinske miljøet, er et infisert tungen referert til som glossitis. Avhengig av typen av infeksjon, vil tungen har forskjellige tegn og symptomer. Tunge infeksjoner er vanligvis lite attraktivt å se på og kan gjøre personen selvbevisst. Å ha en tunge infeksjon kan være både smertefullt og problematisk og forstyrre en persons daglige liv. Det kan gjøre det vanskelig å spise, drikke og med kommunisere.

Hevelse

Hevelse er en vanlig bivirkning av en infisert tungen. The National Library of Medicine rapporterer at hevelse kan i sin tur føre til problemer med en persons tale, tygging og svelging. Denne hevelsen kan gjøre det vanskelig for personen å få riktig ernæring eller kommunisere effektivt med en annen person. Hvis venstre ubehandlet, kan tungen bli så hoven at den blokkerer luftveiene.

Glatt Tongue

En infisert tungen kan bli glatt og papiller (finger-lignende fremspring på oversiden av tungen) kan forsvinne. Tungen kan også bli stadig følsom og med smertefull. Noen oppgir å ha en god del vanskeligheter med å spise og drikke.

Flekkete Tongue

Det finnes tilfeller av glossitis hvor tungen kan ta på seg en flekkete utseende., En tilstand som kalles "geografisk tunge" årsaker Faktisk tungen til å bokstavelig talt se ut som et kart. Disse flekkete områder kan faktisk endre steder på tungen fra dag til dag. De flekker kan se røde og oppvokst, og mange rapporterer å ha brennende smerte.

Thrush

I tilfeller hvor en infeksjon er forårsaket av gjær eller candida, kan tungen vise kremhvite lesjoner. The Mayo Clinic hjemmeside melder at tungen kan også ha røde, blødende områder og være svært følsom for berøring. I alvorlige tilfeller lesjonene kan faktisk gå ned i halsen og spiserøret.

Herpes

Når en infeksjon er forårsaket av herpes simplex virus I (HSV-1) tungen kan ha blemmer eller sår over tungen. Disse kan bokstavelig talt ser ut som hvite prikker eller midt i blinken øyne over hele tungen. Denne tilstanden kan føre til at en stor mengde av smerte og tungen å bli hoven og irritert.

Hva gjør en hvit tungen Angi?

Hva gjør en hvit tungen Angi?


Har du noen gang sett på tungen, og fant det var en annen enn normal rosa farge? En endring i fargen på tungen kan være en indikasjon på flere forskjellige medisinske problemer, de fleste av disse er mindre problemer som helbrede seg selv eller kan lett behandles. Her vil vi diskutere hva en hvit tungen indikerer.

Thrush

Trost, også kjent som en soppinfeksjon eller Candida, skjer når soppen Candida albicans vokser inne i munnen. Det fører hvite humper på tungen og kinnene. Denne tilstanden rammer hovedsakelig babyer og protese wearers, og det er lett behandles hos ellers friske individer.

Leukoplaki

Leukoplakia er forårsaket av konstant irritasjon av slimhinne i munnen. Det fører til hvite flekker som utvikler seg på munnen og tungen. Tobakksbruk, irriterende tannfyllinger, og overeksponering av leppene til solen kan føre til denne lidelsen. Leukoplakia forsvinner gjerne av seg selv.

Oral Lichen planus

Oral Lichen planus er preget av hvite blondelignende flekker på tungen. Det finnes ingen kjent årsaken til denne tilstanden. Det kan vare i noen uker eller bli et kronisk problem som voks og synker i årevis. Det finnes ingen kur for denne tilstanden, men det kan opprettholdes med medisiner.

Betennelse i papiller

Tungen er dekket med hundre av humper kalt papiller. Noen ganger er disse humper bli betent og samle døde hvite blodceller og bakterier, gir inntrykk av en hvit tungen. Dette skjer med dårlig munnhygiene, overdreven åpen munn pusting og med overdreven eksponering for tobakksprodukter. For å eliminere dette problemet, forbedre de nevnte praksis.

Alvorlig sykdom

I sjeldne tilfeller kan en hvit tungen indikere en alvorlig sykdom, som kreft eller HIV. Hvis du opplever en misfarget tunge ledsaget av smerte eller andre ubehage medisinske problemer, ta kontakt med din lege for en riktig diagnose.

Hva ville gjøre Tongue bli svart?

Hva ville gjøre Tongue bli svart?


Svart, hårete tunge refererer til en ufarlig medisinsk tilstand preget av en mørk, furry vekst på tungen. En overvekst av bakterier forårsaker vanligvis svart, hårete tunge, ifølge Mayo Clinic. En rekke faktorer kan føre til bakterievekst.

Funksjoner

Svart, hårete tunge oppstår når papiller, små utstikkere på tungen, blir lengre i stedet for Shedding. Avlange papiller gi tungen en furry utseende. Bakterier og rusk da samle seg på papiller, snu tungen svart, brun eller gul.

Medisiner

Antibiotika kan føre til svart, hårete tunge, siden de påvirker de sunne bakterier i munnen. Legemidler som inneholder bismuth, inkludert Pepto-Bismol, kan også føre til at det i tillegg til munnskyllevann og astringents.

Andre årsaker

Dårlig munnhygiene, puste gjennom munnen og tobakksbruk kan også føre til svart, hårete tunge, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

Utøve god munnhygiene hvis du har svart, hårete tunge. I tillegg reduserer bruken av tobakk. Snakk med legen din før du stopper reseptbelagte medisiner eller hvis svart, betyr hårete tungen ikke gå bort. Antibiotika kan noen ganger være nødvendig å behandle denne tilstanden, ifølge Medline Plus.

Tegn og symptomer på en hypertensiv krise

En hypertensive krise er en alvorlig økning i blodtrykket, vanligvis høyere enn 180/110, som kan føre til hjerneslag.
Det er tegn og symptomer på en hypertensiv krise å se opp for. Ignorerer disse skiltene kan føre til et hjerneslag eller hjerteinfarkt.

Stage 3 hypertensjon igns og symptomer på en hypertensiv krise

Personer som har problemer med høyt blodtrykk bør være klar over de komplikasjoner av en plutselig, kraftig økning i blodtrykket fører til en hypertensiv krise. Blodtrykk over 180/110, kalt Stage 3 hypertensjon, kan inflame blodkar, forårsaker dem til å lekke blod. Dette kan føre til farlige komplikasjoner, inkludert et hjerneslag eller hjerteinfarkt.

En person opplever Stage 3 hypertensjon bør du oppsøke lege umiddelbart. Rask, nøyaktig diagnose og umiddelbar, riktig behandling kan redde pasientens liv; det kan også bety forskjellen mellom varig uførhet og utvinning.

Symptomer

En dårlig hodepine, kortpustethet, alvorlig angst, papilleødem (der hodet av synsnerven sveller), og pedal endema (opphopning av væske i føttene) er alle symptomer på en akutt hypertensiv krise. Blodtrykk på det presserende nivå ikke skader kroppens organer; leger kan bruke medisiner for å senke blodtrykket til trygge nivåer i løpet av timer. En haste hypertensive krise kan behandles utenfor sykehus uten intravenøse medikamenter, men pasienter trenger oppfølging og medisinsk tilsyn.

En haste hypertensive episode kan utvikle seg over dager eller uker. Årsakene omfatter vanligvis ukontrollert høyt blodtrykk øker trykket i hjernen, hypertensjon før og etter operasjonen, og sykdom i kransarteriene.

Emergency krise

Høyt blodtrykk som er aktivt skade organer eller i ferd med å skade dem signaliserer en nødsituasjon hypertensive krise. Blant de tegn og symptomer på en akutt krise er angina (brystsmerter), hovne eller blødende øyne, dyspné (kortpustethet), angst, hodepine, og beslag.

Nøds krise Pasienten bør tas opp på en gang til en intensivavdeling. Leger kan injisere vasodilaterende legemidler (legemidler som utvider blodkar) for å redusere blodtrykket langsomt og sikkert. Men leger må være forsiktig: hypoperfusjon, en plutselig reduksjon i blodtrykket, kan skade vener og arterier i hjernen og hjertet, forårsake nyreproblemer og retinal arteriell okklusjon (lukking av øyet sentrale arterie) som fører til blindhet.

Leger og ansatte skal kontinuerlig overvåke pasientens blodtrykk.

En nødsituasjon hypertensive krise viser en rekke livstruende symptomer inkludert blødning i hjernen (slag) og akutt hjerteinfarkt (hjerteinfarkt). De kan også omfatte lungeødem (væske i lungene), svangerskapsforgiftning (kramper) hos gravide kvinner, hjerneødem (hevelse eller blødning i hjernen), og aortadisseksjon (en rift i hovedpulsåren som fører blod fra hjertet).

En krise krise kan også føre til en aneurisme (en bule i en blodåre), akutt svikt i venstre ventrikkel (hovedkammer av hjertet), hypertensiv encefalopati (hjerneskade), encefalopati (forvirring eller koma), en subarchnoid hemorrage ( blodoppsamlings under membranen som omgir hjernen) eller intracerebral blødning (a blodkar sprekker i hjernen).

Bidragsytere

Kirurgi kan utløse en hypertensiv krise. Så kan uoppdaget forverring av eksisterende høyt blodtrykk. Spiser for mye salt kan sette den av. Andre bidragsytere inkluderer trekker seg fra alkoholmisbruk, nevrologiske tilstander, over-the-counter preparater som inneholder pseudoefedrin, pluss bruker kokain og andre illegale rusmidler.

None

None

None

None

None

None

Hvordan Reverse Traction Alopecia

Traction Alopecia er en type hårtap som er et resultat utsette håret til overdreven trekkraft. Det er vanligvis forårsaket av overstyling av håret med stramme boller og fletter, men kan også være forårsaket av trikotillomani (en mental sykdom som fører folk til å compulsively river seg i håret) og overdreven bruk av hår kjemikalier. Det er vanligvis en kortsiktig tilstand og kan enkelt reverseres dersom handlingen forårsaker den er stoppet.

Hvordan Reverse Traction Alopecia

•  Stopp pyntebånd håret eller bruker det i hestehale og boller. Holde håret tett bundet i lange perioder av gangen er en ledende årsak til traction alopecia. Den konstante spenningen involvert i pyntebånd og andre lignende frisyrer kan skade dermal papilla og hårsekken, forårsaker håret til å slutte å vokse.

Slutt å bruke sterke kjemikalier. Bleking håret og bruke fargestoffer og / eller hår-rettetang kjemikalier kan svekke strekkfasthet på håret ditt og få den til å løsne og falle ut lettere. Når dette skjer, kan til og med normal børsting og kjemming føre til at håret til å falle ut.

Ikke trekk håret. Hvis du prøver å lure ut klumper av hår, se en lege, som du kan ha en psykisk lidelse som heter trikotillomani, noe som fører til tvangsmessig hår trekke. Hvis det er tilfelle, vil du trenger rådgivning og behandling. Andre forhold som alvorlig stress, kan også føre til at du trekker håret ut. Uansett hva tilfellet kan være, kan en lege stille en diagnose og anbefale behandling.

Få en hårtransplantasjon. Ifølge å traction-alopecia.com, er det ingen medisinsk behandling for å reversere sen-trinns traction alopecia. Hvis du har et sted der håret har permanent sluttet å vokse, er det eneste alternativet et hår pode eller transplantasjon, hvor sunt hår fra en annen del av hodet er transplantert til stedet eller stedene der håret har sluttet å vokse.

Hint

  • I USA, er traction alopecia mest vanlig i afrikansk-amerikanske kvinner, hovedsakelig på grunn av frisyrer de favoriserer.
  • Jo lenger du går uten å endre vaner som fører til traction alopecia, jo mer sannsynlig er det at du ender opp med permanent hårtap.