Digidexo.com

lavt kalium i blodet

Skilt og symptomer på lavt kalium i blodet

Kalium er et viktig mineral-og elektrolytt som finnes i kroppen. Det er nødvendig for nerveceller og for hjertet ditt til å fungere normalt. Et lavt nivå av kalium i blodet kalles hypokalemi. Kalium kommer inn i kroppen gjennom visse matvarer og utskilles via nyrene. Lav kalium er vanligvis diagnostisert på grunnlag av laboratoriearbeid. Alvorlige tilfeller av lav kalium kan være livstruende.

Årsaker

Lav kalium kan skyldes medisiner som spesielle antibiotika og diuretika eller mat som inneholder tunge mengder naturlig lakris. Andre årsaker kan være alvorlige brannskader, diaré, bulimi, overdreven svetting, nyreproblemer, mye oppkast, Liddle syndrom, hyperaldosteronisme, Fanconi syndrom, Bartter syndrom, cystisk fibrose, dehydrering, alkoholisme, underernæring og Cushing syndrom. Ikke får nok kalium i kosten er en sjelden årsak til lavt kaliumnivå i kroppen.

Tegn og symptomer

Lav kalium kan causemuscle kramper, svakhet, diaré, kvalme, dehydrering, økt vannlating, lavt blodtrykk, irritabilitet, forvirring, ukarakteristisk hjerterytme, forstoppelse, lammelser og tretthet. Lammelse kan inkludere lungene.

Foods

Ifølge American Heart Association, er kalium funnet i rosiner, svisker, aprikoser, dadler, bananer, jordbær, vannmelon, honningmelon, grapefrukt, appelsiner, rødbeter, spinat, grønnsaker, erter, sopp, tomater, bønner, biff, fisk og kalkun . Andre mat kilder til kalium inkluderer kli, rosenkål, kiwi, granola, melk, peanøttsmør, kamskjell, fiken, poteter, squash og fersken.

Behandling

I milde tilfeller kan legen din foreskrive muntlig kaliumtilskudd. Alvorlige tilfeller av lav kalium kan kreve IV kalium administreres av helsepersonell. Hvis diuretika er mulig årsak til din lave kalium, kan din lege endre vanndrivende til en som ikke påvirker din kalium, for eksempel spironolakton eller triamterene.

Normale verdier

Normal kalium verdier er 3,5 til 5,0 mmol / L hos voksne, 3.4 til 4.7 mmol / L hos barn, 4.1 til 5.3 mmol / L hos spedbarn og 3.9 til 5.9 mmol / L hos nyfødte. Legen din vil avgjøre om resultatene er under det normale. Kaliumnivå kan overvåkes av legen din dersom du tar visse medisiner, for å se om behandling av unormal kaliumnivå er effektivt, for å sørge for at ekstra næring er tilstrekkelig og i mennesker tar visse kreft behandlinger eller nyre dialyse.

Hvordan behandle lavt kalium i blodet

Hvordan behandle lavt kalium i blodet


Kaliumnivået i blodet må opprettholdes mellom 3,5 og 5,0 mmol / liter for kroppen å fungere ordentlig. Hold kalium der det skal være å optimalisere din fysiske og mentale helse.

Hvordan behandle lavt kalium i blodet

•  Spis mat med høyt kalium, som avokado, bananer, honningmelon, rosiner, laks, tunfisk, melk, appelsiner og bakte poteter.

Unngå overboiling matvarer, fordi dette fører til kalium for å diffundere ut av mat og ned i vannet.

Tenk at hermetisert frukt er lavere i brukbar kalium enn fersk frukt.

Forstå at kalium i korn finnes i kimen og kli. Således, jo mer bearbeidet mat, jo mindre den inneholder kalium.

Bytt diuretika, som er en medisin som fører deg til å urinere oftere. Legen din kan endre din kaliumreduserende vanndrivende til en annen type vanndrivende.

Drikk rikelig med vann. Nyrene regulerer volumet og sammensetningen av den ekstracellulære væsker i kroppen vår, så gi dem tilstrekkelige mengder væske bidrar til å holde kalium og andre elektrolytter i balanse.

Ta kaliumtilskudd. Vanligvis 20 til 80 mEq / dag er nødvendig for å heve blodkaliumnivået de som er kalium-mangelfull.

diskutere eventuelle vitamin tilskudd med legen din. Even "naturlige" produkter kan føre til stor avbrudd i elektrolyttbalansen.

Hint

  • Erstatte fire skiver grovbrød for fire skiver av hvitt brød, gir deg en ytterligere 290 mg kalium.
  • Ved å erstatte en kokte poteter, i sin hud, for 1/2 c. hvit ris eller pasta, øker kalium inntak av 500 mg.
  • Legge en skiver tomat til ellers tomat-mindre salat gir deg et ekstra 300 mg kalium.
  • Dersom du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Tegn og symptomer på lavt kalium i blodet

Kalium regulerer fluider i kroppen. Det hjelper opprettholde riktig blodtrykk og hjertefunksjon. Kalium regulerer mengden av vann i kroppen, og hjelpemidler i kroppens evne til å komme seg etter sykdom og stress. Kalium er viktig i enhver persons kosthold.

Betydning

Kalium er kritisk for å opprettholde cellen og muskelfunksjon. Uten nok kalium i kroppen, vil en person ikke fungere normalt, og kanskje risikere andre alvorlige komplikasjoner.

Kaliummangel

Kaliummangel er også kalt hypokalemi. Noen vil kanskje oppleve ingen eller svært milde symptomer, mens andre kan ha alvorlige og livstruende sykdommer

Fatigue

En person som lider av lavt kaliumnivå kan oppleve tretthet, angst og problemer med søvn. Han kan bli desorientert og forvirret. Hukommelsestap eller glemsomhet kan også forekomme.

Hudproblemer

Hudproblemer som akne kan blusse opp. Blemmer, tørr hud, utslett og andre hud utbrudd kan også være til stede.

Hjerteproblemer

Lave nivåer av kalium kan gjøre en person utsatt for hjerteproblemer. Det kan også føre til hjerte forverring.

Fordøyelse og Mood

Lav kalium kan føre til fordøyelsesproblemer, magesmerter og forstoppelse. Det kan også føre til depresjon og humørsvingninger.

Hvordan lavt kalium i blodet påvirke kroppen?

Hvordan lavt kalium i blodet påvirke kroppen?

Hva er kalium?

Kalium spiller en viktig rolle i menneskekroppen, og hvis tilbudet er lavt, kan du bli symptomatisk. Kalium er et mineral som er svært avhengig av balanserte natriumnivået i kroppen. Så, hvis du får i deg for mye natrium, kroppen vil naturlig nok ønsker å grave den. På grunn av det nære forholdet mellom de to, vil det ta natrium kalium med den. En sunn andel av begge elementer vil holde nyrene fungerer som den skal og bidra til å opprettholde god hjerte-styrke.

Hvordan får Body Acquire kalium?

Rå grønnsaker og frukt er den beste kilde til kalium. Belgfrukter er også en sunn mat valg som er høy i kalium og andre viktige vitaminer. Legge til noen av disse til ditt daglige kosthold kan bidra til å redusere risikoen for lave kaliumnivå. Prøv å legge til ekstra grønnsaker til salater. Snack på epler og gulrot pinner i stedet for salt chips og saltstenger. Du vil føle deg bedre, og kroppen din vil takke deg.

Hva skjer hvis kaliumnivå er lav?

Kalium spiller en nøkkelrolle i kroppen som reduserte nivåer kan begynne å kaste kroppen ut av klask. Dårlig lunge funksjon kan være en faktor på grunn av lungene 'avhengighet av kalium for sunn luftstrøm; et slikt scenario kan føre til astma og andre pusteforstyrrelser. Et annet problem at lave nivåer av kalium kan føre til er irritabel tarm syndrom. Kalium er svært viktig for fordøyelsessystemet, og en mangel kan skape kaos på tykktarmen, som fører til IBD. Mer alvorlige komplikasjoner kan oppstå sammen med langvarig kaliummangel som for eksempel slag, høyt blodtrykk og skade på hjertemuskelen.

Hvordan Diuretika påvirker kaliumnivå gjør?

Hvis du er en lidende av hjertesvikt eller nyresykdom, kan du ta et vanndrivende å redusere mengden av vann som kroppen din er beholdt. I så fall er det viktig å ha en blodprøve regelmessig. Diuretika hjelpe nyrene flush natrium og vann ut av kroppen din ved å produsere urin. Ofte ganger, denne prosessen frigjør også kalium i urinen, vesentlig senke kaliumnivået i kroppen din. Som et resultat, kan svakheten forekomme sammen med arytmier og muskelkramper. Derfor kan en enkel blodprøve lett avsløre en kalium problem med legen din. Han kan foreslå en kalium supplement sammen med vanndrivende.

Noen viktige bemerkninger i forhold til Hypokalemi

Alvorlige tilfeller av hypokalemi krever øyeblikkelig hjelp. Faktisk kan svakhet bli så betydelig at muskellammelse kan stille i. I slike tilfeller, et sykehusopphold er vanligvis nødvendig, sammen med intravenøse behandlinger for å bidra til å rette på problemet. Endringer i kostholdet og daglige kaliumtilskudd er et must etter diagnosen.

Hva er årsakene til lav kalium i blodet?

Kalium er et mineral som finnes hovedsakelig i cellene i kroppen. Selv den minste endring i kaliumnivået i blodet kan ha alvorlige konsekvenser på muskler, nerver og hjerte. Kroppen vår trenger kalium til kontrakt våre muskler, regulere blodtrykket og la hjertet til å slå på riktig måte. Nyrene styrer kroppens kalium balanse og den er ansvarlig for å fjerne overflødig kalium fra kroppen gjennom urinen. Når lavt kalium i blodet skjer, også kalt hypokalemi, cellulære prosesser blir svekket, noe som resulterer i svakhet og andre symptomer. Mange forskjellige sykdommer, tilstander og atferd kan føre til lave kaliumnivået i blodet.

Nyre Disorders

Siden nyrene er hovedsakelig ansvarlig for kroppens kalium balanse, kan nyresykdommer forårsake lave kaliumnivå i blodet når nyrene ikke fungerer som de skal. Akutt og kronisk nyresvikt kan forårsake lave kaliumnivået i blodet fordi disse forholdene gjør nyrene relativt ubrukelig. Andre nyresykdommer som kan føre til lavt kaliumnivå i blodet inkluderer renal tubulær acidose. Kalium tap gjennom nyrene kan også skyldes leukemi eller en magnesiummangel.

Mage og tarm

Siden kalium passerer gjennom fordøyelseskanalen ved inntak, kan visse mage og tarm problemer forårsake lave kaliumnivået i blodet. Langvarig eller kraftig oppkast og diaré kan føre til et lavt kaliumnivå i blodet. Overdreven bruk av avføringsmidler eller klyster kan så vel fordi disse kan føre til en nedgang i mengden av kalium som kroppen får. Noen mennesker kan også oppleve en kaliummangel etter en ileostomi operasjon. Ileostomi innebærer omgåelsen tykktarmen ved å feste den tynntarmen til bukveggen.

Medisiner

Visse medisiner kan føre til et lavt kaliumnivå i blodet. Dette kan skje på grunn av en interferens med opptaket av kalium eller ved å utvise for mye kalium fra legemet. Emfysem og astma medisiner som kan forårsake en kaliummangel inkluderer bronkodilatorer, theophyline eller steroider. Antibiotika som kan forårsake en kaliummangel inkluderer aminoglykosider. Andre medisiner inkluderer diuretika som vann piller.

Forskyvning av kalium gjennom Cells

Ved hjelp av insulin kan forårsake dette skiftet av kalium, som fører til et lavt kaliumnivå i blodet. Visse metabolske tilstander inkludert alkalose kan føre til et lavt kaliumnivå i blodet også. Denne forskyvning av kalium kan føre til en lavere konsentrasjon av kalium i en persons blod.

Underernæring

Ikke spiser nok kan føre til et lavt kaliumnivå i blodet. Når du ikke spiser nok, kan det hende du ikke får den mengden av kalium som kroppen din trenger. En restriktiv diett som ikke inneholder mange kalium-rik mat kan også føre til en kaliummangel. Kalium-rik mat inkluderer friske grønnsaker og frukt, meieriprodukter og hele korn.

Sykdommer som forårsaker lavt kalium

Kalium Basics

Kalium er et mineral kroppen benytter for sunn nyrefunksjon. Det leder strøm i kroppen og regnes som en elektrolytt. Andre elektrolytter inkluderer klorid, kalsium og natrium. Kalium anvendes for hjerte funksjonalitet og brukes for bevegelse av den glatte og skjelett-muskler. Kaliumnivå kan variere og skape problemer uansett. For mye kalium er en tilstand som kalles hyperkalemi. Ikke nok kalium er en tilstand som kalles hypokalemi. Kaliumnivåer er påvirket av inntaket av natrium og fysiske funksjoner som svetting, absorpsjon, diaré og oppkast.

Sykdommer som forårsaker lavt kalium - Primær aldosteronisme

Hypokalemi er tilstanden hvor nivåene av kalium er for lav i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, er kaliumnivå normalt vurdert rundt 3 til 4 milliekvivalenter per liter. Lave nivåer er målinger under 2,5 milliekvivalenter. Hypokalemi kan føre til tretthet, kramper av muskler, unormal hjerterytme og forstoppelse.

Hypokalemi kan være forårsaket av diaré, nyresvikt, oppkast, vanndrivende, avføringsmidler og tilstand som kalles primær aldosteronisme. Denne tilstanden er når binyrene skaper et overskudd av hormonet aldosteron. Dette hormonet fører til at kroppen mister kalium og holde på natrium. Denne tilstanden kan føre til høyt blodtrykk.

Andre sykdommer

Spiseforstyrrelser og kronisk nyresvikt er også sykdommer som forårsaker lavt kalium. Bulimia nervosa består av overspising og purging, hvor en person spiser store mengder mat og deretter kaster det opp. Anorexia nervosa er når en person har usunn selv syn på seg selv og mener seg å være overvektige, og derfor ikke spiser. Spiseforstyrrelser inkluderer bulimia nervosa, anorexia nervosa og overspising. Spiseforstyrrelser føre til underernæring som kan forårsake lave nivåer av kalium.

Kronisk nyresvikt er tap av nyrene evne til å filtrere giftstoffer fra blodet. Som nyrene svikter, kroppen begynner å bygge opp giften, og overskudd av væske i blodet. I tillegg til tap av kalium, kan kronisk nyresvikt forårsake høyt blodtrykk, anemi, kvalme, vekttap og tretthet. Kronisk nyresvikt kan være forårsaket av diabetes, urinveisobstruksjon, nyresykdommer og hypertensjon.

Hvordan beregne for kalium i blodet

Kalium er et mineral som finnes i kroppen som hjelper systemene til å fungere skikkelig. Physicians 'Desktop Reference forklarer at kalium styrer hvordan muskler, hjerte og fordøyelsessystemet fungerer ved å flytte inn og ut av cellene. En kaliumnivå som er for høyt eller for lavt kan svekke muskler og endre din hjerterytme. Kaliumnivå er testet via en elektrolytt test gitt av legen din eller gjennom en hjemme-test.

Hvordan beregne for kalium i blodet

Kaliumnivå Testing

•  Påfør bakterie-drapet antiseptisk på huden der nålen eller Lancet vil bli satt inn. US National Library of Medicine forklarer at dette området er vanligvis over en vene på innsiden av albuen eller baksiden av hånden.

•  Pakk overarmen med et elastisk bånd for å gjøre venen svelle med blod. Kontroller at nålen er festet til en lufttett hetteglass.

•  Sett nålen i venen på innsiden av albuen eller baksiden av hånden. Hvis du bruker en lansett, stikk en finger på spissen for å trekke blod.

Samle blod fra nålen inn en vedlagt lufttett hetteglass / tube. Blod fra pipetten punktering er plassert direkte på et lysbilde.

Ifølge US National Library of Medicine, normal kalium i blodet varierer 3,7 til 5,2 mmol / L med mEq / L = milliequivalent per liter.

Hint

  • Barn og voksne redd for nåler bør velge en lansett punktering og skyv å ha blod trekkes for kalium testing.
  • Kalium tester kan komme tilbake med falske målinger basert på en rekke faktorer. For en fullstendig liste over legemidler og påvirkninger som kan påvirke blodkaliumnivå før testing, besøker det amerikanske National Library of Medicine Kalium Test webside eller elektrolyttene siden av laboratorietester Online.

Kalium i blodet

Kalium i blodet


Kalium er en elektrolytt, et mineral som er naturlig i kroppen. Mange frukt og grønnsaker gir kosttilskudd kalium. Det fungerer med andre elektrolytter og unormale nivåer av kalium i blodet kan påvirke viktige kroppsfunksjoner.

Funksjon

Kroppen trenger kalium for å opprettholde sitt vann og elektrolyttbalansen. Kalium er også viktig for nerve og muskelfunksjon, så vel som overføring av næringsstoffer inn i celler, og fjerning av avfallsprodukter fra cellene.

Normale nivåer i Voksne

Mens normale områder variere litt fra lab til lab, de er som regel i nabolaget på 3,5 til 5,0 mmol / L (milliekvivalenter per liter).

Normale nivåer hos barn

Normale verdiene vanligvis 3,4 til 4,7 mmol / L hos barn, 4,1 til 5,3 mEq / L hos spedbarn og 3,9 til 5,9 mmol / L hos nyfødte.

Grunner for høye verdier

Forhøyet kalium i blodet (hyperkalemi) kan være et tegn på nyreskade. Andre årsaker til hyperkalemi inkluderer overforbruk av kaliumtilskudd; høy surhetsgrad i blodet; visse legemidler; og visse medisinske tilstander, som for eksempel hjerteinfarkt, alvorlige brannskader eller kjemisk ubalanse som følge av diabetes.

Grunner for lave verdier

Lav kalium i blodet (hypokalemi) ofte oppstår når binyrene produserer for mye aldosteron. Andre årsaker til hypokalemi omfatte visse medikamenter; dehydrering, og visse medisinske tilstander.

Effekter

Unormale kaliumnivået i blodet kan føre til flere problemer, blant annet: muskel dysfunksjon, kvalme, diaré, crankiness, dehydrering, lavt blodtrykk og mental forvirring.

Høye nivåer av kalium i blodet

Kalium spiller en rolle i metabolisme, som regulerer muskelvev, fordøyelse og hjerteaktivitet. Et høyt nivå av kalium i blodet er også referert til som hyperkalemi.

Årsaker

Hyperkalemi kan være forårsaket av redusert nyrefunksjon, hormonelle ubalanser, medisiner, kosttilskudd endringer og vev traumer inkludert brannskader, gastrointestinal blødning, rabdomyolyse, kirurgi, skader eller svulster.

Symptomer

Symptomer på et høyt kalium nivå inkluderer en uregelmessig hjerterytme, irritabilitet, kvalme, oppkast, diaré og en langsom, svak eller fraværende puls.

Diagnose

Elektriske tester og serum-kaliumnivået kan bli brukt til å diagnostisere et høyt kaliumnivået. Ifølge MedlinePlus.com, et nettsted publisert av National Institutes of Health, er en normal serumkaliumnivå for en voksen mellom 3,7 og 5,2 milliekvivalenter per liter.

Behandling

En diagnostisering av hyperkalemi kan behandles med medikamenter, ved dialyse og ved å redusere kaliumrike matvarer i dietten. Valget av behandling avhenger av om den høye kalium er en krise eller en pågående tilstand og ikke hver behandling vil være indisert for hver person.

Mat Kilder

Mat som inneholder kalium inkluderer rødt kjøtt, kylling, soyaprodukter, veggisburgere, brokkoli, erter, lima bønner, tomater, poteter, søtpoteter, vinter squash, sitrusfrukter, honningmelon, bananer, kiwi, svisker, aprikoser, melk, yoghurt og visse fisker som laks, sardiner og flyndre.

Lave nivåer av kalium i blodet

Kalium er et mineral, og elektrolytt som gjør det mulig cellulære funksjoner i kroppen. Av betydning er akutt kalium rolle i muskel-sammentrekning, særlig til drift av hjertemuskelen. Lave nivåer av kalium kan enten være absolutt --- forårsaket av tap eller inngangs mangel av mineralet --- eller bare relativt lavt sammenlignet med en høy andel av salt i kosten.

Vanlige årsaker

Vanlige årsaker til lav kalium inkluderer tap av væske på grunn av diaré, oppkast, avføringsmidler eller vanndrivende midler; nyre eller binyre problemer; visse legemidler, som for eksempel insulin, ulike astmamedisiner og noen antibiotika; og noen kreft behandlinger.

Inntak av natrium

Natrium og kalium bør forbrukes i like mengder for god helse, men den typiske high-salt amerikansk diett upsets denne balansen. En påfølgende relativt lavt kaliumnivå hemmer mineral fungere normalt og skaper en de facto lav-kalium tilstand.

Symptomer

Mange symptomer på lavt kalium er mild - som magesmerter, hjertebank og prikking eller nummenhet i armer eller ben. Symptomer i mer enn én kategori av hjerte, nerver, nyrer, eller mage-tarmkanalen kan være relatert til lav kalium.

Problemer

Lav kalium hemmer effektiv cellefunksjon, spesielt i musklene. Vanligst, kan dette føre til hjerte-relaterte problemer som hjerneslag og høyt eller lavt blodtrykk.

Behandling

Unngå ekstra salt i mat og eliminere anstrengende aktivitet kan raskt bidra til å balansere kaliumnivå. Kosttilskudd kan erstatte kalium tapt gjennom bruk av medikamenter eller behandlinger. Alvorlige tilfeller med forestående konsekvenser kan kreve sykehusinnleggelse for profesjonelt administrert kalium.

Barn

Lav kalium hos barn hindrer lunge utvikling. Rutinemessig blod arbeid kan oppdage lavt kalium i utviklings barn.

Tegn på lavt kalium

Cellene i muskler og nervesystemet trenger kalium til å fungere normalt. Blodprøver blir brukt til å kontrollere kaliumnivå. En lav kalium avlesning er kjent som hypokalemi. Ifølge Mayo Clinic, er en normal lesing 3.6 til 4.8 milliekvivalenter per liter (mmol / L). Nivåer lavere enn 2,5 mmol / L kreve umiddelbar medisinsk behandling, men nivåer som er for høy kan også føre til medisinske problemer.

Svakhet

I henhold til stoffet trakter Merck & Co, Inc., kan lave nivåer av kalium føre til at du generelt føler svak. Prikkende følelse i hender og føtter kan også være et tegn på hypokalemi og bety en svekkelse av nervesystemet.

Fatigue

The Mayo Clinic rapporterer at personer med lave nivåer av kalium ofte blir lei lett og har mindre energi.

Muskelkramper

Like lav kalium kan føre til muskelsvakhet, sier Penn State Milton S. Hershey Medical Center at det kan også føre til at musklene til krampe, nappe eller bli midlertidig lammet. Farlig lavt nivå av kalium kan lede til lammelse av lungene og puste muskler, som må behandles øyeblikkelig ved å pumpe kalium inn i kroppen gjennom en IV.

Forstoppelse

I henhold til Merck & Co, kalium utløser normalt irritasjon i fordøyelsessystemet, noe som fører til regelmessig avføring. Diaré, derimot, kan spyle for mye kalium fra systemet, som fører til etterfølgende forstoppelse med begrenset eller vanskelige avføring. Voksne og barn med uregelmessig avføring kan være viser tegn på hypokalemi.

Arytmier

Ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center, kan hjertet bli negativt påvirket av lave nivåer av kalium, siden kaliumnivå direkte påvirke muskelfunksjoner. Dette kan føre til livstruende tilstander.

Hjertebank (når hjertet slår raskt) eller unormale mishandling av hjertet er kjent som arytmier. En lege kan bestille et elektrokardiogram, eller EKG, som skal utføres for å måle den elektriske aktiviteten i hjertet hvis en av disse situasjonene oppstår.

Hyppig vannlating

Merck & Co Inc. sier at hyppig vannlating er ofte et symptom på et lavt kaliumnivå, og kan også føre til at kaliumnivå for å slippe.

Alvorlighetsgrad av symptomer

Symptomer på lavt kalium kan variere fra mild til alvorlig. Ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center, kan overdreven svetting fra å spille sport eller trening føre til et fall i kaliumnivå og følelsen av trøtthet. Sportsdrikker kan bidra til å fornye en følelse av energi ved etterfylling av kalium og andre elektrolytter tapt fra systemet. Senterpartiet sier at mer alvorlige symptomer, som hjertebank og muskelsvakhet, kan få hjertet til å stoppe. I slike situasjoner må legene gi kalium til pasienten gjennom en IV.

Det er viktig å gjenkjenne tegn på et lavt kaliumnivå og besøke en lege for å få nivået sjekket ved symptomer. Selv om over-the-counter kaliumtilskudd er en vanlig behandling, ikke ta dem uten først å konsultere lege.

Hva er meningen med Forhøyet kalium i blodet?

Et forhøyet nivå av kalium i blodet (hyperkalemi) er vanligvis en mindre tilstand som lett behandles. Alvorlige tilfeller av hyperkalemi kan indikere en alvorlig underliggende tilstand som nyre dysfunksjon.

Definisjon

Kalium har normalt en konsentrasjon i blodet i området fra 3,5 til 5,0 milliekvivalenter per liter (mekv / l). Hyperkalemi er derfor definert som enhver kalium nivå over 5 mmol / L, selv om denne tilstanden normalt ikke anses klinisk signifikant inntil kaliumnivået når 6 mmol / L.

Ledelsen

Den mest effektive metoden for å kontrollere hyperkalemi er å unngå mat med høyt kalium. Noen medikamenter som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan også øke nivået av kalium i blodet.

Årsaker

Nyresvikt er en av de vanligste årsakene til klinisk signifikant hyperkalemi. Spesifikke nyre forholdene omfatter lupus nefritt og glomerulonefritt. Hyperkalemi kan også være forårsaket av en hindring i urinveiene.

Symptomer

Mild hyperkalemi har en rekke generelle symptomer som blir mer spesifikt som kaliumnivået fortsetter å øke. De karakteristiske symptomer på alvorlig hyperkalemi inkluderer muskelsvakhet, tretthet og prikking i ekstremiteter.

Behandling

Hyperkalemi ofte blir behandlet med diuretika for å øke vannlating og dermed redusere nivået av kalium i blodet. Intravenøs glukose kan også brukes som en nødløsning i et sykehus.

Hvordan Test for lavt kalium

Kalium (K), en elektrolytt, bidrar til å opprettholde balanse i kroppen. Det hjelper med nærings spredning og avfall fjernes på cellenivå og med kommunikasjon mellom muskler og nerver. Ekstremt lav kalium (hypokalemi), enten fra dårlig ernæring eller resultatet av en annen alvorlig medisinsk tilstand, kan føre til et bredt spekter av symptomer (uregelmessig hjerterytme, lammelser, tørste, muskelsvakhet) og død. Kaliumnivå er testet via blodprøve med lav kalium vanligvis anerkjent som en blod serum nivå lavere enn 3,7 mmol / L (milliequivalent per liter).

Hvordan Test for lavt kalium

•  Ta legens anmodning om en kalium blodprøve (også kjent som "K +" eller "hypokalemi test") eller en elektrolytt panel som inkluderer kalium til et laboratorium.

•  Send inn papirene til laboratoriet resepsjonist. Svare på eventuelle spørsmål og deretter vente på din tur. Hvis legen din også bedt om en urin kalium test, gi den prøven på dette tidspunktet.

Bekreft eventuelle opplysninger som laborant (phlebotomist) spør når kalt for testen.

Tilby en arm til phlebotomist å prøve først. Phlebotomist vil vikle et bånd rundt toppen av armen for å tvinge blod inn i venen og vil da tørke venen området med antiseptisk å drepe eventuelle bakterier. Phlebotomist kan også råde deg til å lage en knyttneve på dette tidspunktet.

Snu hodet bort som phlebotomist setter nålen i armen din hvis du ikke kan stå synet av blod eller tror du kan anspent eller rykker armen. Blodet vil flyte i en spesialisert samling hetteglass og deretter phlebotomist vil fjerne båndet rundt toppen av armen.

Trykk fingrene fast til bomullsdott som phlebotomist steder på testområdet etter fjerning av nålen å bruke press og kuttet strømmen av blod ved innsettingspunktet. Den phlebotomist vil gi en klebende bandasje eller ikke-klebende brytes når blodstrømmen stopper.

Hint

  • Bruke korte ermer som phlebotomists vanligvis trekke blodet for denne testen fra armen med mindre årer på stedet inne i albuen av begge armene er smale. Hvis dette er tilfelle, kan den også phlebotomist trekke blod fra baksiden av hånden. Tilbyr alltid armen motsatt skrivingen din hånd for å prøve først som sårhet på stedet kan gjøre ved hjelp av armen vanskelig. Be om en "sommerfugl" nål for blodtest hvis du har et opplag tilstand eller små årer. Be om en ikke-klebende wrap i stedet for et plaster eller tape hvis du har sensitiv hud eller allergi mot noen selvklebende ingredienser.
  • Slutt å bruke noen medisiner som kan skape falske høye eller lave kaliumblodprøveresultater. Advise phlebotomist hvis du har Thoracic Outlet Syndrome (TOS) eller noen annen sirkulasjon eller nerve tilstand. Med TOS, vev, bein og / eller muskler komprimere blodårer og nerver i thorax utløp nær halsen kutte av blodstrøm og komprimere nerver i armene dine. Ved å fortelle phlebotomist at du har denne eller en annen sirkulasjon tilstand, kan phlebotomist flytte armen for bedre blodtilførselen til testområdet og kan redusere forverring av tilstanden din. Fortell phlebotomist hvis du føler deg svimmel eller ør før du forlater laboratoriet. Ring legen din umiddelbart hvis blodprøve området svulmer, har røde striper danner nær nålen innsettingspunktet, begynner å blø igjen eller har blod pooling under huden som du kan ha en infeksjon eller annet alvorlig problem.

Hvilken virkning kan et høyt nivå av kalium i blodet Årsak?

Kalium er den tredje mest mineralet i kroppen, og er klassifisert som en elektrolytt. Ninety-åtte prosent av kroppens kalium er intracellulær. Mineralet kan anvendes til behandling av høyt blodtrykk og slag. Overflødig forbruk av kalium kan føre til nyresvikt.

Funksjon

Kalium er viktig i stoffskiftet, overføring av nervesignaler, muskel sammentrekning, væskebalanse og andre cellulære aktiviteter, noe som gjør det til en nødvendig del av en persons daglige kosthold.

Kilder til kalium

Alt kjøtt, fjærkre og fisk er kilder til kalium. Noen frukter og grønnsaker er høy i kalium, inkludert sitrusfrukter, rosiner, svisker, aprikoser, bananer, honningmelon, søtpoteter (spesielt hud), hvite poteter, spinat, rødbeter greener og vinter squash. Andre kilder er hvite og pinto bønner, lettmelk og yoghurt.

Anbefalingene

Ingen anbefalte daglige rasjon (RDA) av kalium finnes for voksne i USA. En frisk person er oppfordret til å konsumere ca 3500 til 4700 milligram kalium per dag (mer er anbefalt for gravide kvinner). Selv om ingen øvre grense (UL) har blitt etablert, kan et overskudd av kalium føre til toksisitet.

Bivirkninger og forsiktighetsregler

Nyrene normalt fjerne overskudd av kalium fra legemet. For mye kalium kan skape en opphoping av mineralet i blodet (hyperkalemi) og dårlig nyre funksjon. Hyperkalemi kan føre til kvalme, tretthet, muskelsvakhet, nummenhet eller uregelmessig hjerterytme. Derfor bør personer med ødelagte nyrer begrense sitt inntak av kalium. Hyperkalemi er mulig å behandle og er ganske vanlig, sett i om lag 8 prosent av innlagte pasienter i USA.

Forslag

For å unngå overforbruk av kalium, begrense inntak av frukt, grønnsaker og meieriprodukter, som er generelt høy i kalium. Bruk primært urter og krydder som er mangelfull i kalium. Unngå salterstatninger (mange inneholder kalium) og konsumere lav-kalium matvarer som grønne bønner, agurk, rå kål, applesauce og tyttebær.

Tegn og symptomer på lavt kalium og magnesium

Tegn og symptomer på lavt kalium og magnesium


Kalium og magnesium er avgjørende for god helse. Kalium er en elektrolytt som gir næring til cellene, mens magnesium er et mineral hvorpå hvert organ er avhengig. Uten riktig mengde heller, vil kroppen oppleve mangler med alvorlige bivirkninger. Heldigvis skiltene til hver mangel er særegen, og kan hjelpe deg til å identifisere den egentlige kilden til symptomene dine.

Muskulære symptomer

En mangel i enten kalium eller magnesium effekter musklene dine. Hvis du opplever en kaliummangel, kan du føle fysisk svakhet i musklene, særlig i armer og ben. Du kan også oppleve muskelkramper og smerter. Muskelkramper er også et tidlig tegn på en magnesiummangel, inkludert sammentrekninger og kribling.

Mage symptomer

Mangel på kalium og magnesium kan føre til en urolig mage. Kvalme, oppkast, kramper, oppblåsthet og forstoppelse er alle symptomatisk for både lav kalium og lav magnesium. Likeledes kan irritabel tarmsyndrom forårsake en ubalanse magnesium.

Hjerte Symptomer

Kaliummangel kan føre til uregelmessige hjerteslag eller hjertebank. Dette kan noen ganger føre til farlige avvik fra en normal rytme, kalles arytmi. Unormal hjerterytme er også symptomatisk for magnesium mangler.

Emosjonelle og mentale Signs

Magnesium-mangel kan føre til forvirring, søvnløshet, personlighetsforandringer og angst. Kaliummangel kan føre til disse og andre symptomer, som psykose og hallusinasjoner.

Relasjoner

Hvis du opplever mangler av kalium og magnesium, kan forholdene være relatert. Magnesium bidrar til å kontrollere nivåene av forskjellige næringsstoffer i hele kroppen, og kalium er en av dem. Lave nivåer av magnesium er assosiert med hypokalemi --- lave nivåer av kalium.

Nyresvikt Diet for lavt kalium og Low Sodium

En nyresvikt kosthold er en tilnærming utformet for å redusere belastningen av nyrene, de organer som er ansvarlige for behandling av en rekke viktige mineraler og næringsstoffer i kroppen, inkludert natrium og kalium. Utover bare å begrense inntaket av disse elementene, redusere det samlede forbruket av protein kan bidra til å lindre arbeidsmengden fra nyrene, bidrar til å potensielt redusere progresjon av nyresykdom.

Lav natrium diett

Bruker ikke mer enn 2000 til 2200 milligram natrium om dagen mens du følger en diett for å dempe utbruddet av nyresvikt. Oppnå dette blir ikke lett - det er antydet at du får for vane å holde en daglig natrium logg i en liten notisbok og bære den rundt med deg hele dagen. Sjekk de ernæringsmessige etikettene på matvarer eller sjekk på nettet for å bestemme natriuminnholdet i maten du spiser, stadig på jakt etter lav-natrium alternativer for din favoritt mat og hovedretter å unngå å gå over grensen. Den enkleste måten å møte dette målet er å bare spise fersk mat som du forberede deg, så vil du vite nøyaktig hvor mye natrium som finnes der. Kopling som tilnærming med en begrensning på bruken av bordsalt bør gjøre deg i stand til å holde deg under natrium taket, men ikke bo for langt under som kroppen krever litt av natrium for å opprettholde væskebalansen.

Lavkaliumdiett

Making mat erstatninger for å begrense kalium inntak, unngå matvarer som er spesielt høy i den. Mens du kanskje allerede vet at bananer inneholder store mengder kalium, andre matvarer som er kalium-rik inkluderer kaffe, sjokolade, brokkoli, aprikoser, sopp, appelsiner, bananer, svisker, appelsiner og alle typer greener (f.eks grønne grønnsaker). I stedet for disse matvarene, søke ut lav-kalium elementer som epler, kirsebær, bær, pærer, løk, agurk, nudler, bønner og druer.

Protein Restriction

Begrense det totale forbruket av protein til fra 40 til 60 gram per dag, et beløp som vil gi kroppen din med tilstrekkelig protein for vev reparasjon uten å overbelaste og working nyrene. Som med en begrensning av natrium, vil du ønsker å komme nær protein taket hver dag, som kroppen krever et nominelt beløp for normal funksjonalitet. Oppnå protein begrensning ved å begrense forbruket av kjøtt og meieriprodukter, inkludert biff, sjømat, fjærkre, egg, ost, melk og andre høyere protein elementer. Igjen, som med natrium, kan det bidra til å holde en løpende oversikt over antall gram protein du har konsumert hver dag, slik at du kan gjøre raske måltid justeringer på fly for å forbli i samsvar med din diett for nyresvikt.

Lavt kalium Effects

Kalium spiller en viktig rolle i å opprettholde kroppens væskebalanse og cellestruktur. Dette mineral er også viktig når det gjelder nervefunksjon og metabolismen av proteiner og karbohydrater. Kalium spiller også en viktig rolle i energiproduksjon og regulering av hjerterytme. Kaliummangel er medisinsk kjent som hypokalemi.

Fysiske symptomer

Lav kalium kan føre til overdreven tørste, søvnløshet, hodepine, ryggsmerter, muskelsvakhet eller kramper, hudproblemer, tannråte, væskeretensjon, kalde hender og føtter, nervøse lidelser, en kriblende følelse, rykninger øyelokkene eller munn, og følsomhet for kulde.

Psykologiske effekter

Lav kalium kan påvirke en person på det psykologiske plan med symptomer som redusert mental årvåkenhet, dårlig hukommelse, forvirring, irritabilitet, forvirring, depresjon, kjedsomhet, apatisk følelser og humørsvingninger.

Kardiovaskulære effekter

Lave nivåer av kalium kan ha skadelige effekter på det kardiovaskulære systemet, inkludert langsom hjerterytme og puls, hjertemuskelskader, hjerteinfarkt og høyt blodtrykk. Å ha lav kalium kan doble risikoen for hjerneslag og er involvert i utviklingen av aterosklerose og hypertensjon.

Årsaker

En mangel på kalium er vanlig i USA, særlig blant de eldre og de med kronisk sykdom. Flere reseptbelagte legemidler utarme kalium nivåer, inkludert diuretika, høyt blodtrykk medisiner, kortison, penicillin, aspirin og avføringsmidler. Andre faktorer som er kjent for å øke kaliumtapet er diaré, diabetes, faste, og for mye natrium i dietten.

Kilder

De matvarer som inneholder mest kalium er frisk frukt og grønnsaker, spesielt brønnkarse, bitter greener, bananer, poteter, sitroner, appelsiner, gulrøtter, kål og rødbeter. Andre gode kilder er hele korn, frø, nøtter, hvetekim, laks og sardiner.

Hva er årsaken til lavt kalsium og lavt kalium i en person?

Mineraler er nødvendig for kroppen å fungere riktig. To nødvendige seg er kalium og kalsium. Begge disse utføre bestemte oppgaver som holder kroppen sterk og sunn.

Funksjon

Kalium er nødvendig for å bistå i nervesystemet, redusere sjansene for å utvikle høyt blodtrykk og hjelpe til med fordøyelsen. Kalsium er nødvendig for å holde bein og tenner sunt.

Årsak

Kalium mangler kan være forårsaket av en dårlig diett, oppkast, diaré og problemer med organene i fordøyelsessystemet. Kalsium mangler kan også være forårsaket av dårlig kosthold sammen med skjoldbrusk problemer og lav vitamin D. Begge er sterkt påvirket av hormonnivåer.

Symptomer

Begge kan føre til muskelkramper, svakhet og smerter. Lav kalsium kan også resultere i lav beintetthet og problemer med tennene.

Behandling

Lav kalium er behandlet ved å fikse problemer med spesifikke organer, kosttilskudd og bedre matvaner. Kalsium mangel er også behandlet av endring i kosthold og kosttilskudd, men også behov for å fokusere på årsaken.

Forebygging / løsning

Spise mat som er rik på både kalsium og kalium er den beste måten å forhindre en mangel. Eksempler på kalium er bananer, avokado og rosiner. For kalsium, spise meieriprodukter, mandler og brokkoli.

Hva skjer hvis du ikke har nok kalium?

Hvordan kroppen bruker Kalium

I kroppen, har kalium to funksjoner. Som et mineral er det viktig å leverfunksjon, og som en elektrolytt den leder strøm, og spiller en viktig rolle i skjelettmuskelsammentrekning, hjertefunksjon, og sammentrekning av glatte muskler --- musklene rundt arterier og i fordøyelsessystemet.
Vi får kalium fra våre dietter; bananer, poteter, avokado, laks og kylling er alle rike kilder til kalium.
Kalium er en vannoppløselig mineral og føres ut av kroppen i urin og avføring. Høyt natrium inntak kan redusere kaliumnivået ved å øke mengden av vann elimineres via nyrene. Dårlig kosthold, sykdom og vanndrivende og avføringsmiddel bruk kan alle føre til en nedgang i kaliumnivået og øke risikoen for en tilstand som kalles hypokalemi --- lavt kalium i blodet.

Påvirker av Hypokalemi

Små dråper i kaliumnivå sjelden føre til problemer eller presentere noen symptomer. Imidlertid større dråper er potensielt livstruende.
Fordi kalium spiller en stor rolle i muskel sammentrekning, griper hypokalemi med normale sammentrekninger i musklene og hjertet, som fører til muskelsvakhet, kramper, tretthet, hjerte arytmier og lammelser. I alvorlige tilfeller en person kan dø av hjerteinfarkt eller lammelse av pustemuskulaturen.
Lave nivåer av kalium også påvirke fordøyelsessystemet, som fører til mageproblemer og forstoppelse. Fordøyelseskanalen er avhengig av glattmuskel-sammentrekning for å bevege maten gjennom systemet --- en prosess kjent som peristaltikk. Når kalium nivåene er lave, kan fordøyelses musklene ikke kontrakt skikkelig.

På grunn av kalium rolle i elektrisk ledning, hypokalemi også påvirker hjernens funksjon. Personer med hypokalemi opplever ofte forvirring og svak eller "uklar" tenkning.

Risikogrupper

På grunn av tung avføringsmiddel bruk, vanndrivende bruk, og dårlig kosthold, folk med spiseforstyrrelser er blant de mest utsatte for hypokalemi. Kanskje de mest kjente tilfeller av hypokalemi er Karen Carpenter og Terri Schiavo, som begge opplevde hjertesvikt som følge av en spiseforstyrrelse.
De eldre er også i fare fordi, som vi alder, nyrene blir mindre effektiv ved behandling og clearing kalium. De eldre har også en tendens til å ha problemer med riktig ernæring, ofte redusere matinntaket, som i betydelig grad reduserer kalium inntak.
Personer med høyt blodtrykk og hjertesvikt er i faresonen fordi mange av legemidler som brukes til å behandle disse forholdene er vanndrivende i naturen og føre til at kroppen for å fjerne store mengder kalium.
På grunn av sin størrelse, barn som opplever langvarige utbrudd av diaré og oppkast er også i fare for hypokalemi.

Hva er dyazide foreskrevet for?

Dyazide er et medikament som inneholder en kombinasjon av hydroklortiazid (HCTZ) og triamteren begge diuretika. Produsert av GlaxoSmithKline, hindrer dyazide kroppen fra å beholde overflødig væske og natrium. HCTZ er effektivt på egen hånd, men kan føre til lavt kalium i blodet (hypokalemi). Triamterene, i kontrast, kan øke kaliumnivå. De er kombinert i dyazide å balansere disse effekter.

High Blood Pressure

HCTZ er vanlig foreskrevet for å redusere høyt blodtrykk. Leger tidvis fore triamteren å forhindre hevelse fra vannansamling (ødem) på grunn av ulike årsaker, men vanligvis er det bare foreskrevet i kombinasjon med HCTZ. Den primære bruk for dyazide er å senke høyt blodtrykk hos pasienter som er i faresonen for lave kaliumnivåer på grunn av andre medisinske lidelser eller medisinering.

Forhold som forårsaker Ødem

Dyazide også er foreskrevet til personer med hjertesvikt, en tilstand der hjertet ikke effektivt pumpe blod gjennom kroppen. Et symptom på hjertesvikt er hevelse i føtter, ankler eller leggene, og dyazide kan hindre eller lindre dette problemet. Leger også foreskrive dyazide for andre forhold som forårsaker væskeansamling, som for eksempel skrumplever.

Ødem under graviditeten

Ved hjelp av diuretika under graviditet vanligvis ikke anbefales med mindre ødem har en patologisk, eller sykdomsrelatert, årsak. Ødem under graviditet vanligvis behandles ved å heve bena og bruke støtte slangen, men dyazide kan være foreskrevet for ikke-patologiske årsaker hvis ødem skaper ekstremt ubehag ikke lindret av ikke-medikamentell behandling.

Ménières sykdom

Leger kan foreskrive medisiner for bruksområder som ikke er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA), kalt off-label bruk. Dyazide er ofte foreskrevet for å behandle Menieres sykdom, en lidelse som involverer for mye væske, og trykket i det indre øret. Ménières sykdom påvirker hørsel og balanse, og kan føre til ekstrem svimmelhet og vertigo.

Betraktninger

Dyazide skal ikke forskrives til pasienter som har nyresykdom eller som har høye kalium i blodet. Det også bør ikke brukes av personer som tar medisiner som hindrer tap av kalium. Forhøyede nivåer av kalium kan føre til muskelkramper eller svakhet, tretthet, diaré og kvalme. Svært høye nivåer av kalium kan være farlig og føre til hjerte arytmi, hjerteblokk, langsom hjerterytme og ventrikkelflimmer.