Digidexo.com

skrubbsår

Hjem rette for Eye Skrubbsår

Eye skrubbsår oppstå når øyets ytre overflate (hornhinnen) er stukket eller riper med et fremmedlegeme. Dette kan blant annet gni øynene etter støv eller sand kommer inn i dem. Det kan også være forårsaket av et slag mot øyet, hvor objektet kommer i kontakt med hornhinnen. For eksempel, å bli stukket inn i øyet av en finger kan føre til en hornhinnen slitasje dersom øyelokk ikke er lukket når kontakten finner sted.

Skylling med vann

En av de første instinkter en person vil ha når han får et fremmedlegeme i øyet, er å gni det. Dette er ikke anbefalt - gni øyet vil bare male den fremmedlegemer inn i hornhinnen, muligens øke mengden av skade. Hvis du vet at en mindre irriterende for eksempel støv eller sand har fått i øyet og forårsaket en slitasje, er den beste form for umiddelbar behandling for å skylle øyet med vann. På grunn av muligheten for infeksjon hvis bakterier komme inn i et åpent sår, er det tilrådelig å bruke destillert vann eller annen "ren" vannkilde.

Kunstige tårer og kontaktlinser

Hvis skylle øyet med vann ikke fungerer, kan bruke kunstige tårer eller smøremidler være en effektiv løsning. Disse er ofte brukt av folk med kontaktlinser for å lindre tørre øyne, men kan også arbeide for å skylle ut fremmedlegemer og gi lindrende lettelse å ripete hornhinner. Det er viktig å merke seg at folk som bruker kontaktlinser er mer sannsynlig å få infeksjoner etter en hornhinnen slitasje enn folk som ikke alle - det er en god idé å være ekstra forsiktig hvis du bruker kontakter og unngå iført dem for minst en dag før symptomene er helt borte.

Avhengig av hvor mye smerter i øyet, kan en over-the-counter smerte medisin tas for å gi midlertidig lindring.

Hvil øynene

Hvil øynene kan bidra til å lindre symptomene på øyet skrubbsår. Selv den enkle handling av å lese en bok eller ser rundt i rommet krever flytting av hornhinnen - noe som kan føre til ytterligere irritasjon eller skade. Lukke øynene i et mørkt rom for en kort periode er en nyttig måte å gi øynene dine tid til å gro.

Følg opp

De fleste øye skrubbsår er små og ikke krever betydelig oppfølging. Imidlertid, som med alle kutt eller åpne sår, er det alltid mulighet for infeksjon. Hvis hjemme behandling ikke fungerer eller symptomene blir verre, kan du se din personlige lege - selv om det er normalt ikke nødvendig for medisinsk behandling, kan en runde med antibiotika være nødvendig som et forebyggende tiltak.

Hvordan behandle øye Skrubbsår

Eye eller Hornhinnen slitasje forårsaket ved å skrape eller kutte hornhinnen. Hornhinnen er en tynn og klar membran som dekker fronten av øyet. Et øye slitasje vil føre til smerte, rive, følsomhet for lys, en følelse som det er noe i øyet, eller en modig sensasjon. Du må ha et øye slitasje evaluert og behandlet eller du risikere å skade synet ditt. Det finnes tiltak du kan ta for å behandle øye skrubbsår.

Hvordan behandle øye Skrubbsår

Se øyelegen. Øyelegen vil vurdere øyet slitasje og bestemme riktig behandling. Hvis slitasje er forårsaket av et fremmedlegeme, vil han bruke dråper til nummen øyet før du fjerner gjenstanden.

Ta antibiotika. Legen din vil forskrive antibiotika for å hindre smitte. Antibiotika kan være muntlig, eller i øye-slipp skjema. Følg instruksjonene nøye og fullføre hele resept.

Bruk en aktuell smertestillende. Legen din kan gi deg øyedråper smertestillende midler. Dråpene vil nummen øyet og lindre smerten.

Ta en over-the-counter smertestillende som Paracet for å lindre din øyesmerter. Anti-inflammatoriske medisiner er også effektiv, da det kan redusere hevelse som er ledsaget av din slitasje. Sjekk med legen din før du tar smertestillende medikamenter.

Hvil øynene. Eye skrubbsår er smertefulle og er gjort verre av belastningen på øynene. Ta pauser fra å lese, dataarbeid og ser på TV. Lukk øynene dine for å lindre smerte og følsomhet.

Hint

 • Dimme lysene. Øyet slitasje vil føre til foto, eller følsomhet for lys. Sterkt lys vil føre til smerter i øyet, så holde lysene ned lav for et par dager. Bruke solbriller hvis du går utenfor for å minimere øyet følsomhet.
 • Øyet slitasje bør leges i et par dager, men hvis du opplever sterke smerter, drenering, eller tap av syn, kan det hende du har en alvorlig infeksjon eller skade. Ring legen din umiddelbart. Hvis du ikke får rask legehjelp, kan du oppleve synstap.

Hvordan lage en Herbal Salve å behandle mindre kutt og skrubbsår

Vi får mindre kutt eller skrubbsår. Mens disse har en tendens til å være mer av et irritasjonsmoment enn en grunn til å gå rushing av til legevakten, kan disse mindre kutt og skrubbsår bli smittet hvis den forblir ubehandlet. Før du kjøper en salve i ditt lokale apotek som er full av kjemikalier, vurdere å bruke noe som er helt naturlig. En urte salve kan behandle disse mindre sår og hjelpe dem å gro raskere.

Urten brukes i denne lett-å-lage salve er calendula, som noen ganger kalles "pot ringblomst." Det har blitt brukt siden den tid de gamle egypterne som en medisinsk urt. Ancient gresk, arabisk og indisk herbalist verdsatt calendula for sine antiseptiske egenskaper og ofte brukt den til å behandle sår. Dagens naturmedisinere har også kommet til å verdsette snerpende, anti-sopp og anti-inflammatoriske egenskaper av denne urten.

Bruksanvisning

Hvis du ikke finner calendula-tilført olje på din lokale helsekost eller urte butikken, lage din egen ved å varme 2 kopper olivenolje og 1 kopp tørket calendula blomstrer i en crock pot på den laveste innstillingen for 4 til 6 timer. Sil og oppbevar i en glasskrukke med lokk.

Riv bivoks i oljen. Varm opp blandingen i et vannbad til voksen er fullstendig smeltet. Bland godt og fjern fra varmen.

Legg innholdet av to kapsler med 400 IE vitamin E kapsler. Vitamin E fungerer som en naturlig konserveringsmiddel. Det kan også hjelpe til å redusere arrdannelse forårsaket av mindre kutt og skrubbsår.

Oppbevares i en kort, bred åpning jar. Seal. Denne salve kan også lagres i mindre krukker å bære i vesker eller ryggsekker når fotturer og camping.

Tips og advarsler

 • Dette urte salve er også bra for behandling av utslett og insektbitt.
 • Test en liten oppdatering av huden for eventuelle allergiske reaksjoner før du bruker. For mer alvorlige skader, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan behandle Utvendig Nose Skrubbsår

Hvordan behandle Utvendig Nose Skrubbsår


Hudforandringer er smertefullt, men ikke ofte alvorlige, og som regel innebære en skraping av de aller øverste laget av epidermis. Nose skrubbsår kan klø og pinlig, og dessverre kan det ta mer enn et par dager for området for å fullstendig helbrede. De som er bekymret arrdannelse kan ønske å bruke vitamin E olje på stedet etter at såret har grodd. Vær nøye med å behandle utvendige nese skrubbsår riktig slik at du kan påskynde utvinning tid.

Bruksanvisning

•  Rens utvendig nesen slitasje med en mild såpe og kaldt vann, dabbing på det forsiktig med en steril bandasje for å stoppe blødninger.

Undersøk såret for å se om det er noen fremmede partikler fanget i såret; hvis så, forsiktig fjerne dem med pinsett som har blitt sterilisert med hydrogenperoksyd.

Påfør en mild antiseptisk til nesen slitasje hvis den ble utsatt for smuss eller skitt under hendelsen.

Hold slitasje så tørr som mulig; hudforandringer leges raskest uten dressinger eller salver, men hvis du er bekymret for smitte, kan du dekke til såret med en liten mengde av aktuelle antibiotika og en nonstick steril kompress.

Fjern eventuelle sterile bandasjer gang en solid gulaktig eller rosa skorpe har dannet over såret. Fjern forsiktig dressing for å unngå å forstyrre eller gjenåpning såret.

Tips og advarsler

 • Aloe vera er veldig beroligende å hudforandringer og kan brukes lokalt på stedet.
 • Unngå å få området tilgriset eller iført sminke over nesen slitasje da dette kan føre til infeksjoner.
 • Se din lege hvis du merker tegn på infeksjon som ekstrem ømhet, hevelse eller puss oser fra området.

Hvordan behandle Skrubbsår

Hvordan behandle Skrubbsår


Skrubbsår er overflatiske sår som fjerner det øverste laget av huden. Selv om det er sjelden alvorlige sår, kan de være ganske smertefull fordi hudens nerveender er utsatt for. Forsiktig rengjøring og holde såret dekket er nok til å behandle de fleste skrubbsår. Hvis du ikke kan fjerne all smuss eller fremmedlegemer fra slitasje av deg selv, se en medisinsk faglig for behandling.

Bruksanvisning

Trykk forsiktig ned på såret med en ren klut hvis såret blør. Ti til 20 minutter bør være nok til å stoppe blødningen. Hvis blødningen er rikelig og ikke stopper etter 20 minutter, se en lege.

Vask såret og fjerne alle fremmedlegemer, for eksempel smuss eller grus. Såpe og vann er bra for rengjøring en slitasje; så er ren saltoppløsning. Rubbing alkohol eller en 50-50 blanding av hydrogen peroxide og vann er også egnet for innledende rengjøring, selv om legene sier at alkohol og hydrogen peroxide svekke healing hvis det brukes for ofte.

Påfør antibakteriell salve på såret.

Dekk såret med en ren bandasje. Noen leger anbefaler semipermeable dressinger som danner en blemme-lignende dekker over slitasje. Disse typer forbindinger holde såret fuktig og forhindre skorpedannelse, som i sin tur fremmer helbredelse og reduserer sannsynligheten for arr.

Endre dressing hver to til tre dager. Unngå å få bandasjen våt under bading.

6. Ta en over-the-counter smertestillende, for eksempel paracetamol eller ibuprofen, hvis slitasje skaper smerte.

Hva er farene ved åpne kutt og Skrubbsår?

Hva er farene ved åpne kutt og Skrubbsår?


Når det gjelder beskrivelse, er begrepet "cut" ganske vag. Kutt, mer hensiktsmessig referert til som åpne sår, kan vanligvis deles inn i fem hovedtyper: skrubbsår, Rifter, enkle snitt, avulsions og punkteringer. En person får et skrubbsår når huden er skrapt av en grov service. Flenger oppstå når bløtvev er jaggedly, uregelmessig eller uten omsvøp revet eller ødelagt. Åpne sår forårsaket av kniver, knust glass eller barberblad er kjent som snitt. Avulsions oppstå når vev er revet bort fra kroppen med kraft. Sår er når et objekt skjærer et lite hull i vev. Selv om de fem åpne sår forskjellig opprinnelse, alle er utsatt for infeksjoner slik som cellulitt, nekrotiserende subkutan og gassgangren hvis de ikke behandles.

Cellulitt

Denne spesielle type hud infeksjon oppstår når streptokokker eller stafylokokker bakterier invadere huden gjennom et åpent sår og svekker hudceller. Oftest infiserer den nedre halvdelen av kroppen, gjør cellulitt varm, hoven, rød og øm å ta på huden. Av og infeksjonen forårsaker også feber, hodepine og frysninger. Selv om de fleste tilfeller av appelsinhud kan behandles med antibiotika, alvorlige tilfeller noen ganger krever leger til å administrere antibiotika intravenøst. Å smette unna kontrahering appelsinhud, rene mindre kutt og unngå gjenåpning healing sår.

Nekrotiserende Subkutan

Selv om det forekommer også når bakterier infiserer vevet gjennom åpne kutt, nekrotiserende subkutane infeksjoner føre til mer alvorlig infeksjon enn appelsinhud. Infeksjonen fører til at huden til å hovne opp, bli betent, rødme rødt og bli varmt å ta på. Dersom den allerede alvorlige infeksjoner forsterker, kan kuttet utvikle koldbrann. Hvis behandles umiddelbart med antibiotika, kan koldbrann unngås. For å omgå å bli påført av en nekrotiserende subkutan infeksjon, vask åpne sår umiddelbart og holde helbredelses kuttet rent.

Gass Koldbrann

Denne farlig infeksjon i huden vev oppstår når et åpent kutt er infisert av en bakterie som Clostridium. Gass koldbrann er en potensielt dødelig infeksjon, og fører den smittede lider av feber, hjerte palpatatations og ekstrem smerte. Den infiserte sår stigninger, og huden rundt det viser blek og noen ganger ut rustfarget, harsk luktende væske. Med hensyn til hvor raskt sprer gassgangren, penicillin må bli administrert intravenøst, og de døde, infeksiøs vev må bli øyeblikkelig og fullstendig fjernes via kirurgi. For å unngå potensielt dødelig infeksjon, alltid vaske og dekke åpne kutt.

Førstehjelp for åpne kutt

Enten kuttet skjer for å være en slitasje, skader, snitt, punktering eller avulsion, kan noen få føre førstehjelp skritt tas for å gjøre åpne kutt mindre utsatt for smitte. La kuttet blø uten trykk, slik at det åpne såret for å rense seg selv. Når blødningen stopper, vaske kuttet med varmt vann og såpe. Før du setter på en bandasje, frigjøre såret av noen gjenstander. Hvis kuttet er lite, forlater såret unbandanged vanligvis gjør at den kan gro raskere.

Hvordan naturligvis behandle Skrubbsår

En slitasje oppstår når huden har blitt ødelagt eller punktert fra utsiden. Skrubbsår er lett å åpne til utenfor bakterier og bakterier, som kan føre til en mer alvorlig infeksjon. Dette er grunnen til at healing huden sår er svært viktig. Naturlig rettsmidler for skrubbsår vil la huden leges raskere og vil behandle den forsiktig, noe som reduserer risikoen for irritasjon i en allerede sensitive området.

Bruksanvisning

•  Vask slitasje med en ren vaskeklut og kaldt vann, for å sikre all skitt og rusk har blitt renset vekk fra såret. Påfør tre dråper lavendelolje direkte til slitasje og la tørke før du påfører en bandasje.

Plasser fire dråper timian eterisk olje i 4 ts. av renset vann. Bland ingrediensene til flere minutter før bruk. Sakte hell løsningen direkte på slitasje å desinfisere såret. Gjenta denne prosedyren to til tre ganger per dag.

Desinfiser din slitasje med vann og en myk klut. Bare våt en del av kluten, og bruk den andre siden å forsiktig tørke av slitasje. Gni i en generøs mengde aloe (det eksakte beløpet vil avhenge av størrelsen på slitasje). Vask hendene med antibakteriell såpe før du påfører aloe til såret. Gjenta dette trinnet tre ganger om dagen til slitasje har fullstendig helbredet.

Crush tre persille blader til et fint pulver. Etter at du har desinfisert din slitasje, påfør knust persille forlater direkte til den. Det rette vil fremskynde helbredelsesprosessen.

Fortynn 3 ts. av hydrogen peroxide med 3 ss. av renset vann. Sakte hell denne løsningen direkte på slitasje. Hydrogenperoksydet vil begynne å boble; ved å gjøre det, er det å drepe bakterier og andre bakterier som kan forårsake infeksjoner. Gjenta denne prosessen to ganger før innpakning såret i en bandasje.

Tips og advarsler

 • Alltid holde noen hud slitasje desinfisert for å hindre infeksjoner fra forming. Hvis såret ikke viser tegn til helbredelse innen et par dager, må du umiddelbart gå til fastlegen din.
 • Hvis du ikke bryr seg for en slitasje, kan såret bli mye verre og kan føre til ytterligere, noen ganger alvorlige infeksjoner. Hvis du er usikker på hvorvidt en slitasje er "for dypt," gå til legen din umiddelbart.

Hjemmelaget skrubb

Hjemmelaget skrubb


Ansikts skrubb fjerner døde hudceller som hviler på toppen av huden og forårsake kviser, og tørr eller fet hud. Mens det er mange gode skrubb på markedet, de ofte er svært kostbart. Du kan lage din egen effektiv peeling skrubb hjemme med felles husholdning ingredienser og eteriske oljer. Havregryn og mandel rose skrubb tar bare noen få minutter å forberede, og kan være like effektive som butikk-kjøpte skrubb.

Havregrøt

Havregryn kan brukes som basis for mange milde, hjemmelaget skrubb. Det er best å bruke hjemmelaget skrubb så snart du gjøre dem. Mens mange mennesker gjør en pasta av bare havregryn og vann for å eksfoliere huden, kan du legge urter og andre vanlige husholdningsartikler til din havregryn skrubbe å øke effektiviteten.

Crush 2 ts. til 3 ts. havregryn i en blender og hell i en liten bolle. Legg 1/4 ts. av ren honning og 1/4 ts. av eple cider eddik. Du kan også legge til 2-3 dråper eterisk olje til blandingen, som tea tree olje av rosmarin, rose, kamille, lavendel eller geranium. Bland pastaen grundig og bruke det på ansiktet i oppadgående, sirkulære bevegelser. Ikke satt noen av skrubbe på eller under øynene. La det stå i ca 15 minutter og skyll av med lunkent vann.

En annen effektiv havregryn skrubb bruker bare tre ingredienser. Bland sammen 2 ss. hver av havregryn, hvetekim og cornmeal. Legg akkurat nok vann til blandingen for å lage en lime og bruke det på ansiktet ditt. La den stå på i 15 til 20 minutter, og skyll av med kaldt vann.

Almond Rose

Denne milde, hjemmelaget peeling skrubb bruker bare to ingredienser: mandel mel og rosevann. Hvis du ikke har noen rosevann for hånden, kan du gjøre noen ved å helle kokende vann over roseblader og putre blandingen i 20 til 30 minutter. La blandingen avkjøles, deretter press kronbladene gjennom et dørslag. Du kan også legge til 1 ss. til 2 ss. av vodka til blandingen for å bevare rosevann.

Bland sammen 1/2 ts. mandel mel og 1 ts. rosevann. Hvis du ikke har mandel mel på hånden, kan du gjøre det ved å pulverisere noen mandler i blender eller food prosessor. Vask og tørk ansiktet, deretter bruke skrubb, unngår du lepper og øyne. La skrubb på i 10 til 20 minutter, skyll av i kaldt vann.

Du kan også erstatte 1/2 ts. honning eller sukker for rosevann, hvis det er ønskelig.

Hvordan behandle skrubbsår og kutt med urter

Jeg har hatt min andel av skrubbsår i livet mitt. Som barn ville jeg vaske dem ut (standard prosedyre for alle), bruke en slags salve og deretter klapse en bandasje på det. Det fikk meg til å føle deg bedre, og så ut til å helbrede kutt helt fint.

Men jeg har lært en ting eller to om hvordan å behandle skrubbsår siden da. Som barn hadde jeg ikke bryr seg, for eksempel hvis skrape resulterte i et arr. Jeg synes ikke også å bry seg hvor raskt det helbredet. Det er noe jeg alltid tenke på nå - spesielt siden mine voksne skraper tendens til å være mer dramatisk og smertefull (som faller på isen i vinter kommer til hjernen).

Så nå har jeg lagt noen naturlig rettsmidler til standard prosedyre, og vil dele dem med deg her.

Bruksanvisning

•  Når jeg har et blåmerke, kutt, eller en skrape jeg liker å ta ekstra vitamin C fordi det hjelper sårene leges raskere. Jeg pleier bare å følge instruksjonene på pakken. Vitamin C hjelpemidler i kollagen dannelse, som hjelper såret til å gro raskere.

Arnica er også et virkemiddel som kan bidra til å helbrede skraper. Imidlertid er det svært viktig å aldri sette arnica på såret. I stedet får den interne rette. Arnica er farlig å sette direkte på sår og bør aldri skje.

Som barn ville jeg sette antibakteriell salve på mine kutt for å hindre dem fra å bli smittet. Tea tree olje er enda bedre fordi det gjør mer enn bare å drepe bakterier. Det retter seg også mot sopp, virus og andre mikrober. Jeg har alltid legge en dråpe tea tree olje til vann for å vaske ut såret. Jeg også plassere en ekstra dråpe på skrape før bandasjerer den opp.

Aloe vera gel (helst fersk fra anlegget) kan hjelpe skrape leges raskere. For ekstra healing og sår beskytte egenskaper, bland en dråpe tea tree olje i gel og bruke den til såret. La det fordampe før du påfører bandasje.

Hint

 • Sørg for å se en lege hvis det ikke vil stoppe blødninger eller hvis kutt eller skrape blir infisert.

Hvordan rense og behandle Skrubbsår hjemme

Hvordan rense og behandle Skrubbsår hjemme


Skrubbsår vondt og kan vare lenge. Men det er ting du kan gjøre hjemme for å fremskynde helbredelsesprosessen. Denne guiden vil lære deg å gjøre det ved hjelp av vanlige husholdningsprodukter.

Bruksanvisning

•  Rengjør slitasje ved å ta varmt vann og mild såpe. Sørg for at du får all skitt ut. Ta en ren gasbind og forsiktig skrubbe området for å sikre at det er alt rent.

Bruk en antiseptisk løsning eller hydrogen peroxide å rense det videre. Hvis du ikke har disse, kan du også bruke rent salt med jod som er en naturlig snerpende. Det vil definitivt svi, men starter herdeprosessen.

Adresse såret ved å bruke sterilt gasbind, bomull, og antibiotika krem eller pudder som Neosporin. Du må endre disse minst en gang om dagen for å fremskynde helbredelsesprosessen.

For å hjelpe din helbredelse, legge ren aloe gel på den. Calendula er også bra fordi det er anti-inflammatorisk, snerpende og antiseptisk. Det fremmer også ny hud vekst og stopper blødning. Noen få dråper lavendelolje hjelper i healing skrubbsår. Det berørte området kan desinfiseres med timian te eller med en kopp vann med 3-5 dråper av den essensielle oljen. Hjemmelaget salver og salver laget med tea tree og Comfrey er også svært effektive i behandling av skrubbsår. Sist, men ikke minst, er eddik en naturlig snerpende så søker tre deler vann til en del eddik vil hjelpe utrolig.

Hint

 • Du trenger ikke å gjøre alt det som er angitt i trinnene, men det vil definitivt bidra til å helbrede sår.
 • Hvis det er en dyp slitasje, og du kan ikke få alle skitt ut, kan det føre til infeksjon som kan være alvorlige.
 • Gå til legene om det er en dyp slitasje for å få hjelp og få en stivkrampe skudd hvis din siste var for 10 år siden.

Skrubb Krav Issue på sykehus

Skrubb Krav Issue på sykehus


Scrubs er standard sykehus antrekk. Disse skjorter og bukser er nødvendig for et profesjonelt utseende og for å hindre forurensning inne et sykehus. Leger, sykepleiere og annet helsepersonell alle slitasje skrubb. Scrubs kan individuelt kjøpt eller sykehus utstedt.

Sykehus-Utstedt Scrubs

Sykehus utstedt scrubs er designet for å bli på sykehuset. De må fjernes og sendes til sykehuset vaskeri før avreise for dagen. Sykehus utstedt Scrubs er slitt i områder av sykehuset spesielt sårbare for forurensning. Ifølge University of Chicago, er sykehus utstedt Scrubs slitt i operasjonsstuen, arbeidskraft og levering, intervensjonsradiologi, GI prosedyrer, hjerte laboratorier og etter anestesi care unit.

Personlige Scrubs

Personlige Scrubs kan kjøpes på lokale ensartede forsyne butikkene. Personlige Scrubs er oftest slitt i områder av sykehuset mindre utsatt for forurensning, i poliklinikker og ved administrativt ansatte sykehus. I områder med et sykehus hvor personlige Scrubs er slitt, kan en spesiell kjole bæres over Scrubs under prosedyrer. I tillegg, hvis personlige skrubb blir skitten, kan de bli sendt til sykehus vaskeri for rengjøring.

Farger

Sykehus skrubbe reglene varierer fra anlegget. Men mange sykehus bruker Scrubs å gjøre distinksjoner blant ulike sykehusansatte. Leger, sykepleiere, teknikere, hjelpemidler, og frivillige kan alle bli pålagt å bære forskjellige fargeskrubb. Dette gir ensartethet blant ansatte samt gjøre for enklere utmerkelser. For eksempel kan teknikere alltid bære grønn mens leger kan alltid bære marinen.

Hvordan Skrubb Staph Fra Skin

Staph, eller stafylokokker, er en vanlig bakterie som ofte lever på huden rundt nese, munn og kjønnsorganer. Vanligvis betyr staph ikke forårsake sykdom på overflaten av huden, men hvis bakteriene kommer i skadet hud eller et sår, følger infeksjon. Fordi antibiotika-resistent stammer av staph, slik som MRSA, blir mer og mer vanlig, å hindre spredning av staph via forurensede hender og negler er viktig. Den beste måten å forhindre staph sprer er ved å skrubbe hendene riktig.

Bruksanvisning

•  Å skrubbe staph fra huden, fjerne alle smykker fra hendene eller områder av huden som trenger å bli renset. Våte hender grundig med varmt vann.

Påfør såpe på hender. Gni hendene sammen kraftig unna vann i minst 10 sekunder for å lage skum. Sørg for at du vaske alle områder på hendene, inkludert mellom fingrene og under neglene.

For å sikre at du fjerner all staph fra hendene, bruke en kirurg-stil skrubbe børste til å skrubbe foran og bak på hver finger, mellom fingrene, og foran og bak i hver hånd i minst 2 minutter.

Skyll staph fra hendene grundig ved å gni dem under rent vann i minst 30 sekunder. Pass på at såpevann avløp rett i vasken og ikke nedover armene - dette kan føre til forurensning av andre hud.

Tørk hendene og huden grundig med et rent håndkle. Vask håndkle før du bruker den igjen.

Hvis du ønsker å skrubbe andre områder av huden din i tillegg til hendene, fjern klærne og komme i dusjen. Vask hendene som nevnt ovenfor, så skum mer såpe på hendene og gni såpeskum over huden. Skrubb alle av huden, og skyll med vann. Gjenta prosessen en gang til. En flyttbar, håndholdt dusjhodet fungerer best for skylling skum rett av huden.

Tips og advarsler

 • Ikke skrubb for hardt med en børste: dette kan føre til brudd i huden og øke risikoen for en staph infeksjon.

Hvordan behandle mindre kutt og skrubbsår

Behandling av mindre kutt og skrubbsår er noe alle bør vite hvordan de skal gjøre, som å ta de enkle trinnene nødvendig å gjøre dette kan forebygge smitte og andre mer alvorlige situasjoner fra utviklingsland. I de fleste situasjoner, kan mindre kutt og skrubbsår effektivt og vellykket behandlet med de mest grunnleggende av rekvisita.

Bruksanvisning

Hvordan å behandle mindre kutt og skrubbsår

•  Ta en nøye titt på skaden for å sikre at det er faktisk mindre. Se også etter tegn på eventuelle fremmedlegemer som smuss, grus eller knust glass. Etter å ha vist situasjonen grundig, er du nå klar til å gå videre til neste trinn.

Nå som du vet nøyaktig hva slags situasjon du arbeider med, er du klar til å sette sammen dine forsyninger. Du trenger rent vann og en mild såpe for å vaske såret, noen hydrogen peroxide å bruke som en antiseptisk og anti-bakteriell for å unngå smitte, pinsett hvis du trenger å fjerne noe fra såret, og bandasjer hvis såret trenger beskyttelse .

Vask såret med rent vann og en mild såpe. Hvis du ikke har rennende vann tilgjengelig, kan du helle rent vann over skaden. Pass på å bruke en mild såpe. Hvis den eneste såpe tilgjengelig er en som er sterkt parfymert, det kommer til å svi betydelig, og sannsynligvis bør unngås. Vannet vil være tilstrekkelig til å skylle såret.

Hell hydrogenperoksyd over såret, slik at den boble over overflaten. Den boblende innvirkning av hydrogenperoksyd er en viktig del av hvordan den er i stand til å bidra til å forhindre infeksjon. Boblene hjelpe flytte bakterier og andre potensielle agenter for infeksjon opp og ut av såret.

Hvis det er et fremmedlegeme inbedded i såret, som grus fra en lekeplass skrape, bruker treezers å forsiktig fjerne det. Det er lurt å helle litt peroxide over pinsett før du bruker dem på skaden. Når såret er fri for rusk, rengjør den med peroxide igjen.

De fleste mindre kutt og skrubbsår gjøre det bedre hvis de utsettes for luft. Det quickens clotting og helbredelsesprosessen. Men det er andre mindre kutt og skrubbsår som kan være bedre dekket for en kort stund. For eksempel kan et kutt på undersiden av foten være bedre med en lys gasbind bandasje for en liten stund for å bidra til å holde den ren. En skrape på et område som vil bli utsatt for potensielt skadelige stoffer, slik tilfellet ofte er når en liten skade er erfarne på jobb, bør også være dekket for å hindre smitte. Gasbind er et godt valg fordi det gir luftstrømmen samtidig som den tilbyr en bit av beskyttelse for kutt eller skrape.

Det siste trinnet er å holde et øye med skrape eller kutt, og pass på at den ikke viser tegn til infeksjon. Tegn på infeksjon er rødhet, hevelse, en ubehagelig lukt, og utseendet på pus. Ofte kan en følsom nese oppdage liten endring i lukt som indikerer potensialet for infeksjon. Infeksjoner kan være svært alvorlige og kan kreve profesjonelle helsetjenester.

Tips og advarsler

 • Ved behandling av mindre kutt og skrubbsår på barn, er det best å være ærlig. Ja, vasking kan skade og ja, kan peroxide svi litt. På den måten et barn kan forberede seg på ubehag og kan bli bedre i stand til å holde i ro når det er nødvendig. Videre reenfoces at ærlighet konseptet at barnet kan stole på deg til å fortelle sannheten, selv når sannheten er ubehagelig, ubehagelig eller vanskelig, noe som vil ha stor verdi som forholdet vokser og endringer gjennom årene.
 • Vær sikker på at det er et mindre kutt eller skrape. Hvis det er mer alvorlig enn din erfaring kan administrere, søke profesjonell medisinsk hjelp.
 • Hvis såret blir infisert, og ikke reagere raskt på arbeidet med å avlaste at infeksjon, søke profesjonell medisinsk hjelp.

Slik Care for mindre skrubbsår og riper

Slik Care for mindre skrubbsår og riper


Behandling av kutt umiddelbart minsker sjansen for at en infeksjon starter.

Bruksanvisning

•  Vask hendene før og etter tending et sår.

Skyll såret med rent vann. Skylle ut all skitt og rusk.

Bruk rent gasbind, legge press på såret for å stoppe blødninger.

Rengjør området rundt skaden med såpe og vann eller Betadine, men unngå å få noen løsning inne i såret.

La såret åpen til luft med mindre det er en sjanse for at du skal utsette den for smuss eller infeksjon. I så fall, bandasje såret løst, slik at luft kan komme inn.

Hvis sårkantene er åpne, kan du bruke en sommerfugl bandage'a sommerfugl-formet bandasje som bringer kantene på såret sammen og reduserer scarring'to lukke rette, rene, overfladiske sår.

Ring legen din dersom du oppdager tegn på infeksjon, som inkluderer rødhet, varme, rødhet opp armen, eller oser eller drenering fra såret.

Tips og advarsler

 • Se etter tegn på infeksjon, som inkluderer rødhet, varme, rødhet opp armen, eller oser eller drenering fra såret.
 • Se en lege hvis såret er dypt, vil ikke stoppe blødninger eller har kanter som ikke vil komme sammen. Dyr biter, menneskebitt og dype sår bør vurderes av en lege i tilfelle antibiotika er nødvendig. Se også lege dersom såret er svært skitne og mer enn 10 år har gått siden den siste stivkrampe skudd.

Slik Care for skraper og Skrubbsår

Slik Care for skraper og Skrubbsår


En slitasje betyr ganske enkelt at overflaten av huden din, epidermis, har blitt skrapt eller ødelagt. Det er en mindre sår, men det betyr ikke at du bør ignorere det. Du må fortsatt behandle det slik at det vil gro og ikke bli smittet.

Bruksanvisning

•  Stopp blødningen. Selv om en slitasje er en mindre skrape, kan det være blødning. Hold en ren klut eller bandasje mot slipes området. Sjekk det etter 15 minutter. En mindre skrape stopper blødning ganske raskt.

Rengjør området for å fjerne skitt og bakterier. Hell en kopp med kaldt vann over området. Alternativt, plasserer slipes området rett under kaldt rennende vann. Påfør en dråpe flytende såpe til en vaskeklut og fortsette å gni såret veldig forsiktig.

Fjern eventuell skitt eller rusk som gjenstår etter skrubbing området. Rengjør en pinsett ved å helle alkohol over dem. Fjern rusk med pinsett.

Påfør en antiobiotic salve til slipes området. Du kan bruke alle over-the-counter antibiotisk salve (Neosporin og Polysporin er populære valg). Salven vil holde huden fuktig, holder den sprekker, og vil også redusere sjansen for infeksjon.

Dekk området med en bandasje eller gasbind. Dette vil holde slipes området rent og beskyttet mot skadelige bakterier.

Hint

 • Endre bandasje en gang om dagen eller når den blir skitten eller våt. Vask den og bruke antibiotika salve før du dekker den med bandasje. Du kan stoppe dekker området når en streikebryter former; skorpen vil beskytte huden mot bakterier.
 • Ring lege hvis du ikke klarer å fjerne all smuss og rusk.
 • Kontakt lege hvis såret blir hoven eller rød, eller begynner siver pus.
 • Se legen din dersom skrape ikke leges etter to uker.

Ergoterapi for nevropati i hendene

Ergoterapi for nevropati i hendene

Perifer neuropati er en nevrologisk tilstand som resulterer fra nerveskader. Det fører til nummenhet, smerter, og fingerferdighet og koordinasjonsproblemer. Nevropati kan skyldes nerve traumer, vitaminmangel, infeksjoner, arvet lidelser, autoimmune sykdommer som lupus og leddgikt, og kroniske tilstander som diabetes og leversykdom. Nevropati symptomer kan administreres med et sunt kosthold, regelmessig mosjon og medisiner, samt med ergoterapi.

Ergoterapi for Nevropati

Mens fysioterapi løser styrking av muskler og å holde et bredt spekter av bevegelse, er ergoterapi brukes til å hjelpe deg å takle virkningen nevropati kan ha på ulike aspekter av livet ditt. Ergoterapi forbedrer sensoriske og motoriske ferdigheter, lærer deg selv-og omsorgstjenester i institusjon og sikkerhet bevissthet, og gir deg teknikker for å opprettholde mobilitet, stabilitet og omfanget av bevegelse med hendene og fingrene.

Bruk ergoterapi å komme opp med alternative måter å utføre dagligdagse oppgaver som ellers kan være vanskelig. Hvis du har problemer med å kneppe skjorter, for eksempel, kan ergoterapi være nyttig i å gi deg en ny teknikk, eller et spesielt verktøy som kan hjelpe i å gripe knapper og passerer dem gjennom looper.

Ergoterapi for nevropati legger vekt på å beskytte deg selv mens du utfører dagligdagse oppgaver. Fordi mange nevropati pasienter mister følelsen i hendene og føttene, kan det være nødvendig å ta flere skritt for å sikre at hverdagslige oppgaver er trygge. Før bading eller dusjing, bruk et termometer for å teste temperaturen i vannet. Bruk alltid grytekluter når matlaging eller håndtering elementer på en ovn eller i en ovn, og bruke tykke hansker når du vasker retter eller arbeider med skarpe redskaper. Slitasje med lav eller flat-heeled sko som er av en passende størrelse, og bruke tykke sokker for å beskytte mot gnagsår. Inspiser hender, føtter og huden av andre nevropati rammede områdene daglig for noen skrubbsår, blemmer, brannskader eller sår, og behandle eventuelle skader omgående.

Snakk med din lege om ergoterapi. Den er tilgjengelig på resept bare, og din lege kan være i stand til å anbefale en bestemt ergoterapeut eller terapeutisk senter som er bedre erfaren og / eller utstyrt for å hjelpe deg å arbeide forbi nevropati-indusert begrensninger.

Q-Tip Farene

Q-Tip Farene


Q-tips er populært merkenavn for bomullspinner produseres og selges av Unilever i USA. De er ikke det samme som alle andre bomullspinner, men de blir ofte brukt for å rense ører. Små barn er ikke de eneste som er utsatt for farene ved feil Q-tip bruk. Snarere noen som stikker en Q-tip på innsiden av øret området er utsatt for komplikasjoner så alvorlig som tap av hørsel. Heldigvis, Q-tips er ikke den eneste metoden for å holde ørene rene, friske og fri for overflødig oppbygging.

Hudskader

Mange som bruker Q-tips har en vane prodding så dypt som mulig i jakten på ørevoks. Dette er en av de største farene for anvendelse av dem. Som et resultat, er bomullspinne stakk for langt inn i det indre øret, noe som kan knuse eller ødelegge den skjøre huden i øregangen. Huden kan bli tørr, betent eller infisert over tid og kan kreve medisinsk behandling.

Hørselstap

Selv om ikke så vanlig som hudskader, hørselstap er en annen potensiell risiko for å bruke Q-tip og kan skyldes feil bruk. Skyve en Q-tip inn i det indre øret gjør lite for å fjerne oppbygging. Faktisk, ofte presser den voks lenger inn i kanalen. Trykket fra spissen av bomullspinnen kan sprekke trommehinnen, og til slutt føre til et tap av hørsel. Av denne grunn, antyder produsenten at Q-tips er trygge for bruk utenfor øret bare.

Trygge bruksområder

Q-tips er blant de minst trygge verktøy for bruk inne i øret. Men de kan komme til nytte til andre formål. Bomullspinner brukes til å rense smykker, elektronikk og andre husholdnings sprekker. Barn kan bruke dem under kunst-og håndverk for prosjekter som maleri. Så lenge de holdes sterile, Q-tips hjelpe med bruk av salver og salver på brannsår, skrubbsår og blåmerker. Kvinner kan bruke dem til å bruke sminke og fjerne neglelakk.

Q-tip Alternatives

En liten mengde av ørevoks som faktisk er nødvendig for optimal helse øret. Voks buildup tjener formålet med å holde ting som støv, rusk fra hår produkt, og vann inn i øregangen og forårsaker infeksjon. Likevel kan overdreven ørevoks være både plagsomt og pinlig. I stedet for å bruke Q-tips, ta det via vanning av lege eller ved hjelp av over-the-counter mineralolje dråper laget for dette formålet. Unngå alle andre spisse gjenstander, inkludert hårnåler.

Bør du Bandage et kutt eller la luft få til det?

Bør du Bandage et kutt eller la luft få til det?


Når folk opplever kutt eller skraper, de ofte lurer på om det er bedre å bandasjere såret eller la det utsettes slik at luft kan komme inn i såret. Hvert alternativ er hensiktsmessig på bestemte tidspunkter, avhengig av kuttet, og det området hvor det forekommer. Det er alltid viktig å rense et sår godt før du velger hvilket alternativ som skal brukes for helbredende formål.

Sammenligning

Bandasjer holde sårene fuktigere enn å la dem lufttørke. De skal også beskytte sår fra ytterligere skade. Fordi bandasjer bidra til å holde sårene fuktig, blir de ofte brukt for dype kutt som kunne forlate et arr. Ifølge Family Doctor.org, vil fuktighet fra en bandasje å unngå arrdannelse fra såret. Ifølge Mayo Clinic, utsette sår til luft ofte hjelper dem leges raskere.

Detaljer om Bandasjer

Bandasjer er ideelle for visse typer kutt og skrubbsår. Dersom snittet er på et sted som sannsynligvis vil bli skitten, for eksempel på knoker eller hender, bidrar til en bandasje holde såret rent. En bandasje er også ideelt for et kutt som blør eller fortsetter å blø med jevne mellomrom. Hvis kuttet er på en knoke eller annet sted på kroppen som er utsatt for å bli ristet, en bandasje fungerer også bra fordi det hindrer ytterligere skade på såret.

Bruke Salver

Mange mennesker søker antibiotisk salve til et kutt for å hindre smitte. Antibiotika kremer bidra til å holde kutt ren og legge fuktighet til kutt for å hjelpe dem å helbrede og forebygge arrdannelse. En bandasje kan bidra til å holde salven smitter av på klær eller gjenstander.

Rensing av sår

Ifølge Mayo Clinic, når du får et kutt eller skrape, først legge trykk på såret for å stoppe blødningen. Etter det, rengjøre kuttet med vann, unngå såpe, som kan forårsake irritasjoner. Hvis du bruker en bandasje, endre det ofte slik at kuttet vil bli dekket med en ren, tørr bandasje til alle tider.

Hvordan fjerne limrester Fra Bandasjering

Hvordan fjerne limrester Fra Bandasjering


En bandasje er en førstehjelps nødvendighet i mange situasjoner fordi de beskytter kutt og skrubbsår fra skitt, bakterier og irritasjon. Som du kanskje vet, bandasjering har også en tendens til å etterlate en klebrig, gummy rester på huden. Hvis igjen alene, vil dette klebrig rester tiltrekker seg støv, skitt og lo. Den beste trekk er å rense dette rester fra huden din slik at du ikke tiltrekke irritanter og mulige forurensninger til et område der huden er allerede kompromittert.

Hvordan fjerne limrester Fra Bandasjering

Vedlikeholdsbabyolje på en bomullsdott til bomullsdott er mettet.

•  Gni bomull ballen forsiktig over de områdene av rester. Bruk små, sirkulære bevegelser for å løsne rester.

Tørk av løsnet rester med en ren klut.

Tørk eventuelle gjenværende rester igjen med olje-gjennomvåt bomullsdott. Du må kanskje å fukte en annen bomullsdott hvis den første er skitten.

Fukt en ren klut og bruke noen milde, ikke-allergifremkallende såpe på kluten. Bruk klut til å tørke forsiktig og rense området hvor resten ble fjernet. Skyll av såpen, og klapp huden tørr.

Hvordan håndtere en Fortau Skrap

Hvordan håndtere en Fortau Skrap


En skrape fra fortau kan skade mye, og ekstra forsiktighet må tas som det kan la små biter av stein og skitt i såret. Rengjøring såret synes ofte smertefulle, men er nødvendig. Du kan være fristet til å dekke skrape med antibiotisk salve og en bandasje, og vent til det å helbrede. Dette vil føre til mer smerte til slutt som en infeksjon kan develp. Selv om prosessen kan være smertefullt, er den eneste måten å hindre smitte å rense såret grundig og holde den ren før den kan helbrede seg selv.

Hvordan håndtere en Fortau Skrap

Tillat at det slutter å blø. De fleste skraper stoppe blødning på egenhånd. Påfør lett trykk med en varm, våt klut om nødvendig.

Rengjør såret og området rundt den med varmt vann og såpe. Aldri skrubbe et sår som dette kan irritere den. Bruk sterkt vanntrykk om nødvendig for å rense ut såret.

Bruk pinsett til å løfte ut småstein og annet rusk, men ikke grave inn i såret. Gå til en lege hvis du ikke kan fjerne alle rester av vaske og bruke pinsett, siden rusk kan forårsake infeksjon og arrdannelse.

Dekk skrape med antibiotisk salve og en bandasje. Skift bandasje daglig eller hvis det blir vått.

Hint

 • Hydrogen peroxide hjelper rense en skrape i utgangspunktet, men vil avta healing i det lange løp.
 • Gå til legen hvis såret svulmer, blir rødt eller øker i smerte. Det kan være infisert.