Digidexo.com

ayurveda filosofi

Slik finner du ut Ayurveda Doshas

Slik finner du ut Ayurveda Doshas


Ayurveda er en holistisk helse system som fremmer balanse i den enkelte fysiske vesen og mellom personen og miljøet. Ifølge Ayurveda filosofi, er alt i alle universer består av vann, luft, eter, ild og vann. Mennesket har den ekstra element av uvesentlig selv. Den Doshas / Energier / Prakritis, Vata, Pitta og Kapha i sin tur er sammensatt av par av de fem elementene. For å oppnå balanse i ens vesen, er det nødvendig å bestemme din dosha. Det er noen generelle dosha attributter for å finne ut hvilke gjelder.

Bruksanvisning

Determing Ayurveda Doshas

•  Vurdere din kropp og sinn for Vata (luft og eter). Er du nervøs, mentalt rask, med tørr hud? Er du slank? Du foretrekker varmt klima gjør? Tegn på balansert Vata er kreativ energi, sunn fordøyelses og immunsystemet.

Finn ut om din Vata er ute av balanse. Symptomer på Vata ubalanse er hodepine, sår hals, tørr hoste og mest nevrologiske helseproblemer. Mange vata sykdommer oppstår i alderdommen. Adresse Vata ubalanse med en passende diett av varme og salt mat.

Vurdere for Pitta (vann, ild) dosha. Pitta typer er middels bygge, trygg og konkurransedyktig. Dette dosha er ikke behagelig i varmt vær, tenderer mot irritabilitet og sinne. Symptomer på Pitta ubalanse er hud, syn og mageproblemer.

Sjekk for Pitta ubalanse. Hvis du finner deg selv utsatt for sinne, krass kritikk av andre, eller hensynsløshet, kan det være du har Pitta irritasjon. Andre symptomer kan være hypoglykemi, utslett eller blodskutte øyne. Unngå alkohol og sigaretter om Pitta er for markert. Spis kjølig eller varm mat. Epler, avokado, havre og iskrem er noen forslag for å bringe Pitta i harmoni.

Vurdere for Kapha (vann, jord). Kapha prakriti tenderer mot sterke physiques, hengiven følelser og en generell motstand mot sykdom. Dette dosha foretrekker varmt vær. Vekt kan være et problem for kapha typer.

Sjekk for kapha ubalanser. Dyp depresjon, lunger, over-sleeping og kvalme er noen av symptomene forbundet med kapha irritasjon. Diet forslag inkluderer krydret, bitter mat som er varm, lett og tørr. Unngå matlaging med vann. Meieri og søte matvarer forverre kapha. Rå frukt og grønnsaker er gode å gjenopprette kapha balanse.

Tips og advarsler

 • Unngå forenkling av Ayurveda prinsipper
 • Ta kontakt med en Ayurveda helse ekspert
 • Aldri selv godbit med Ayurveda-produkter

The Art of Self Healing

The Art of Self Healing


The art of Self Healing er styrt av en filosofi om at kroppen er medfødt i stand til å helbrede seg selv. Når optimale forhold foreligger, er menneskekroppen sin egen biologiske rart. Den selvhelbredende bevegelsen omfatter et bredt spekter av healing vitenskaper. Ayurveda eksemplifiserer det beste av selvhelbredende filosofi og praksis. Med 5000 år av teknikker og åndelighet, er Ayurveda en omfattende og effektivt middel for selvhelbredelse. Andre slike praksis omfatter Gua Sha og Reiki.

Filosofi

Ifølge Ayurveda filosofi, er den menneskelige kroppen rustet til å helbrede seg selv. Holistisk Online forklarer at den menneskelige organisme er et mikrokosmos av universet, og som et hologram, er en visning av menneskekroppen en visning av alle virkeligheten. Sykdom oppstår når folk ikke tar vare på organismen eller forstyrre sin tiltenkte perfekt funksjon. Hvert sekund av hver dag, fends menneskekroppen av angrep av kreftfremkallende, virus og bakterier. Negative følelser sap styrke og kroppen tilpasser seg med sitt immunsystem. Ayurveda ser på immunsystemet som en intelligent kraft for helbredelse. Den enkelte må imidlertid en tendens til kroppen med riktig kosthold, hvile, hygiene og åndelig praksis. Til tross for den menneskelige tilbøyelighet til å skape kaos i kroppen det alltid tilstreber helhetlig balanse.

Selv

Ayurvedisk vitenskapen ser ut til selvet, som er sentrum av et menneske, og som alle handlings og tanke utstråler. Holistisk Online bruker en metafor for et tre: Når du vanne røttene, hele treet fordeler. Tilsvarende når du har en tendens til selv, hele kroppen, fysisk og åndelig, oppnår harmoni og helse. Ikke bare opplever du fysisk velvære, men du er kreativt og intellektuelt inspirert. Mange helbredende tilnærminger som mål å helbrede årsakene og ikke symptomene på sykdom. I Ayurveda, må selv skal behandles.

Balanse

Når mennesker leve i samsvar med naturen, innser de økt velvære. I ayurvedisk filosofi, for å leve i balanse med naturen er å leve i henhold til naturlovene og Ebbe og flytende rytme av virkeligheten. Ayurvedisk vitenskap er ikke rent teoretisk. Ifølge Holistisk Online, Ayurveda anbefaler spesifikke praksis for daglig helse, herunder forslag om kosthold, mental og fysisk trening, og utvikling av en rutine. Et eksempel på å leve i harmoni med naturen er å spise sesongens matvarer fra din egen region. Ayurvedic healing benytter også urter, meditasjon, kosthold, massasje og svette for å oppnå optimal helse.

Sykdom

Ifølge ayurveda, alle symptomer på sykdom peker mot en dypere årsak. Hvis du bare lindre symptomene dine, vil du ikke gjenopprette balansen i hva som gjør deg syk. Men den gode, men utfordrende, nyheten er at hver person er ansvarlig for sin egen helse. Når en person gjør beslutninger om hva hun spiser eller hvor hun bor, styrer hun sin helse. Mens mennesker ofte gjør ukloke valg, naturen alltid svarer på samme måte: Det gjenspeiler mangel på balanse gjennom sykdom. På dette punktet, er det den enkeltes valg for å gjenopprette eller ikke gjenopprette harmoni og gjenvinne helse.

Alternatives

Ved hjelp av enkle verktøy, Gua Sha skraper gua (blod) like under sha (huden). Dateres til antikkens Asia, er Gua Sha behandlinger basert på teorien om at blokkert energi (qi i kinesisk) er kilden til sykdom og sykdom. Skraping utgivelser qi, skape et optimalt miljø for healing plager som muskelsmerter og hodepine. Gua Sha er trygt, og du kan utføre den på deg selv.
Reiki er en ikke-invasiv form for healing som oppsto i Japan. Det har også kanaler blokkeres energi (ki, på japansk) i hele kroppen. Reiki healing er basert på filosofien om at den menneskelige kroppen er et selvhelbredende organisme. Ved hjelp av Reiki teknikker, og ofte uten å berøre pasienten, healere balansere livskraft, som fremmer fysisk, mental og åndelig velvære. Reiki kan praktiseres en-mot-en, av deg selv og over avstand.

Ayurveda Hormonell rette for acne

Selv om begrepet "hormoner" er en hovedlinje i vestlig medisin og er ikke en del av ayurvedisk system, har ayurvediske urter og behandlinger blitt brukt med hell for å behandle forholdene rundt hormonelle ubalanser, som akne og overgangsalder. Ayurvedisk filosofi sier at økt "kapha og vata dosha" er delvis ansvarlig for hudproblemer, som synes å justere med ideen om hormonbalansen. Kostvaner er de viktigste medvirkende faktor i "hormonelle" acne, ifølge ayurvedisk og mest vestlige filosofier.

Kosthold og livsstil

Hvis du vil endre utseendet på huden, foreslår Ayurveda starter fra innsiden og jobbe deg ut. Det første trinnet er å undersøke kostholdet ditt og eliminere matvarer kjent for å føre til hormonelle ubalanser, for eksempel store mengder rødt kjøtt og hydrogenerte oljer. Undersøke din livsstil for ubalanser som kan også føre til hormonelle effekter. Overdreven tanker knyttet til sex er sagt å forårsake en økning i "Kama", som forverrer utskillelsen av hormoner og forverrer kviser. Stress, trama og andre psykologiske faktorer fører til en ubalanse i "dosha" i tillegg.

Komme i gang

Eliminere junk mat og skadelige livsstilsmønstre kan være utfordrende, men Ayurveda tilbyr en rekke positive erstatninger. Hver akne sak er forskjellig, og hver persons dosha er tatt hensyn til når ayurvediske utøvere utforme individuelle regimer. Å se en spesialist er den eneste måten å være sikker på at du har tilgang til den rette kombinasjonen av behandlinger. Hvis du bestemmer deg for å behandle deg selv, kjøpe urter på nettet eller på en lokal leverandør og planlegger å feste med din valgte regime i minst 60 dager.

Intern behandling

Ta 1 ss. av Panchtikt Gugglu Ghrit med melk en gang om dagen. Ta en tablett arogyavardhini Vati og 2 tbls. av Khadirarisht kombinert med 2 ss. vann, hver to ganger om dagen. Ved sengetid, drikke 1 ss. av Trifla med lunkent vann. Drikk et skudd av hvete gress gang om dagen og Aloe Vera juice for å rense blodet.
En vitamin diett av 100 mg av niacin og 50.000 enheter av vitamin A, tre ganger daglig, kombinert med 400 mg vitamin E daglig en gang er effektiv ved heling og inneholdende akne. Sink er også terapeutisk i doser på 50 mg, tre ganger daglig.

Ekstern behandling

Aloe Vera kan også brukes lokalt og rå hvitløk gnidd forsiktig på de berørte områdene flere ganger om dagen, har vist seg å rydde opp akne. Sitronsaft, appelsinskall og revet agurk kan hver gjøres om til en egen ansiktsmaske som skal brukes til det berørte området i ca 20 minutter, deretter forsiktig vasket med kaldt vann og klappet tørt med et rent håndkle. Forbered en lime med gurkemeie pulver blandet med honning eller vann. Kokosolje kan også hjelpe glatt og fukte irritert hud og bør brukes før sengetid.

Advarsler

Mange ayurvediske urter er kraftige stoffer som kanskje ikke bidrar til visse medisinske tilstander og reseptbelagte medisiner. Konsultere med en medisinsk faglig så vel som en ayurvedisk lege vil sikre at du får riktig behandling.

Hvordan velge Foods for en kapha Ayurveda Type

Kapha er sinnet-body type i Ayurveda som representerer jord og vann elementer. Ayurveda er et system av healing og vitenskap som ble utviklet i India 5000 år siden av de gamle Rishis (vismenn). Kaphas tendens til å være store, store-boned folk med treg fordøyelse og en aversjon til å utøve. Av denne grunn kan det være vanskelig for en kapha å gå ned i vekt. Kaphas er har jevn energinivå når sunt, og er berømt for sin søte tann og myk natur. Hvis ubalansert, kan Kaphas være i faresonen for høyt blodtrykk eller diabetes.

Hvordan velge Foods for en kapha Ayurveda Type

1 favoriserer bitter, bitter, snerpende, lys, tørr mat. Unngå eller redusere tunge, søt, fet mat. Spis mindre måltider i løpet av dagen som kan lettere fordøyd, i stedet for to eller tre veldig store måltider som kan legge til treg fordøyelse og bli kapha-skjerpende.

favorisere snerpende frukt, som epler, aprikoser, bær, kirsebær, tyttebær, tørr fiken, druer, sitroner, lime, fersken, pærer, persimmons, svisker, rosiner og jordbær.

Konsumere bitter og bitter grønnsaker, blant annet artisjokk, asparges, rødbeter greener, rødbeter, bitter melon, brokkoli, rosenkål, Burdock root, kål, gulrøtter, blomkål, selleri, mais, løvetann greener, aubergine, fennikel, hvitløk, grønne bønner, grønnkål, kålrabi, bladgrønnsaker, sopp, persille, løk, søte og varme Peppers, hvite poteter, spinat, rosenkål, kokte tomater, sommer squash, nepe greener, brønnkarse, hvetegress og spirer.

Legg belgfrukter: Adzuki bønner, svarte bønner, kikerter, røde og brune linser, limabønner, mungbønner, marineblå bønner, tørkede erter, bønner, soyamelk, tofu, tempeh og hvite bønner. Konsumere melkeprodukter som kulturmelk, cottage cheese laget av skummet geitemelk, ghee (i små mengder), usaltet geitost, skummet geitemelk og utvannet yoghurt.

Spis proteiner som hvitt kyllingkjøtt, egg, ferskvannsfisk, kanin, reker, hvit kalkun kjøtt og vilt. Favorisere oljer som mais, raps, solsikke, ghee og mandel. Kun til utvortes bruk, kan du bruke sesamfrø.

Hint

 • Å hjelpe fordøyelsen, spise hakket ingefær i mat og lage en te ved bløtlegging skiver ingefær i varmt vann.

Hvordan eliminere Allergi Med Ayurveda

Hvordan eliminere Allergi Med Ayurveda


Hvis du noen gang har lidd av en alvorlig kjøpt av allergi, har du sannsynligvis oppsøkt rettsmidler for å bidra til å redusere symptomene. Mens noen rettsmidler arbeid, mange er rett og slett palliativ og ikke får i roten av problemet. Ayurveda søker å eliminere allergi ved å gjenopprette den generelle helsen til kroppen.

Bruksanvisning

eliminere giftstoffer fra kroppen gjennom panchakarma. Kvitte kroppen for giftstoffer letter sirkulasjon og reduserer overfølsomhet overfor miljømessige utløsere.

Ta kontakt med Ayurveda utøveren å velge en antioksidant-rik urte formel eller rasayana som vil eliminere frie radikaler fra kroppen din.

Cook med allergi slåss urter, for eksempel tumeric, salvie, paprika, spisskummen og koriander.

Balanse nervesystemet ved å få profesjonelle varm olje massasje. Gi deg selv korte varm olje massasje hver morgen.

Lær praktisering av Jala Neti, som refererer til nasal passasje vanning. Denne metoden spyler urenheter fra nesen, re-etablere nasal pusting.

Hold en journal over hvordan du føler deg etter å ha spist maten du mistenker kan være årsaken din allergi. Eliminere disse matvarene en etter en og se om symptomene dine endrer seg.

Følg de grunnleggende prinsippene i ayurveda, som for eksempel å få nok søvn, ha løpende sove og spise rutiner og avslappende kroppen gjennom daglig meditasjon.

Tips og advarsler

 • Ikke spis tung mat eller melkeprodukter hvis du har lufttetthet, noe som er et tegn på kapha irritasjon.

Ayurvedic Helse og overgangsalder

Ayurveda er en gammel indisk metode for å holde kroppen i balanse. Det er kjent som søsteren vitenskap til yoga. Ayurveda kan brukes til å behandle alle slags sykdommer og tilstander. Ayurveda adresser overgangsalder ved å balansere ut kroppens dosha med visse matvarer og aktiviteter.

Finne dosha

For å kunne bruke Ayurveda til å behandle menopause, må du først forstå din personlige dosha. Din dosha er egenskaper og fysiske kvaliteter som gjør opp ditt vesen. For å finne din dosha, må du ta en test (Whatsyourdosha.com/) som ber en rekke spørsmål som angår alle områder av livet ditt fra din fysiske makeup til din åndelighet, til dine matvaner. De fleste er en blanding av doshas (vata, pitta eller kapha) og noen mennesker er alle tre doshas.

Etter å finne ut din dosha

Etter har opprettet din personlige dosha, er neste skritt å lære hva slags mat og aktiviteter vil bringe kroppen tilbake i balanse. Ayurveda sier at forhold som menopausale symptomer er rett og slett en ubalanse i din dosha. Du vil sannsynligvis nødt til å holde seg til visse diett restriksjoner.

Vata menopausale symptomer og behandlinger

Dine menopausale symptomer avhenge av hva dosha er den sterkeste i din personlige konstitusjon. For eksempel, hvis du er en vata, symptomene dine vil trolig inkludere hetetokter og mange av de psykologiske symptomer knyttet til angst og depresjon, samt forstoppelse og dårlig hud. Kompensere dette ved å spise kule matvarer for å stille dine hetetokter, meditere ofte å stille sinnet, og sørge for at du får nok søvn. Vatas tendens til å være natt ugler, som virkelig kaster dem ut av balanse.

Pitta menopausale symptomer og behandlinger

Pittas har en flammende grunnlov, som betyr at de hele tiden prøver å kjøle flammen. Pitta menopausale symptomer er preget av sinne, humørsvingninger, kviser og hetetokter. Å ta med grunnloven tilbake i balanse unngå krydret mat eller for mye alkohol, og i stedet drikke mye vann. Spise rå mat ofte, og unngå over kokt mat. Ikke være ute i solen for lenge. Bruk aloe vera til å kjøle seg ned også. Disse vil alle bidra til å roe ned kropp og sinn.

Kapha menopausale symptomer og behandlinger

Kaphas tendens til å være rundere og har store rammer. Deres menopausale symptomer er derfor preget av vektøkning, trøtt og beveger seg sakte. Kaphas bør se sine dietter og ikke spise for mye mat. De bør spise lettere mat i små porsjoner og unngå matvarer som er for søt eller for salt. De bør også unngå å sove for mye og få rikelig med mosjon.

Ayurvedic rettsmidler for gikt

Urinsyregikt er en tilstand som forårsaker leddsmerter, rødhet og betennelse. Urinsyregikt rammer menn mer enn kvinner, men kvinner går gjennom overgangsalder er mer utsatt for å få tilstanden. Når urat krystaller begynner å hope seg opp rundt leddene, oppstår gikt og smerter forbundet med tilstanden følger. Ayurvedic rettsmidler for gikt kan bidra til å lindre tilstanden.

Hvordan urat krystaller Form

Urat krystaller forekommer i legemet når det er et høyt nivå av urinsyre i blodet. Matvarer som skaper urinsyre etter å ha blitt brutt ned inkluderer asparges, sopp, kjøtt, sild og ansjos. Normale nivåer av urinsyre i kroppen styres av nyrene, men overdreven produksjon av urinsyre akkumuleres og skaper sylskarpe krystaller som danner seg rundt leddene og forverre nærliggende vev. Resultatet er smerte, hevelse, rødhet og betennelse. Vanligvis berørte områdene inkluderer de store tå, knær, føtter, ankler, håndledd og hender.

Guggul ekstrakt

Guggul ekstrakt er en ayurvedisk rette for gikt som lindrer smerte og hevelse. Guggul kommer fra et tre som er innfødt til regioner i India, der den tradisjonelle hinduistiske system av medisin begynte, og er ofte brukt for å avgifte kroppen og for å fremme helbredelse og smertelindring. Konsumere 500 milligram ekstrakt to ganger daglig i 60 dager for gikt lettelse. Hvis du har leverproblemer, snakk med legen din om du bruker guggul fordi det kan øke leverenzymer.

Melk og Black Sesame Seed grøtomslag

Lag et omslag fra melk og svart sesamfrø, som kan brukes til berørte ledd to til tre ganger daglig for smertelindring. Slipe svarte sesamfrø i en liten bolle til de er en pulveraktig konsistens. Tilsett noen dråper melk for å danne en pasta. Sett blandingen på en bandasje eller klut. Hold duken på de berørte områdene for smertelindring eller vikle bandasjen rundt det berørte området og slitasje grøtomslag i 30 minutter. Gjenta to ganger daglig for gikt smertelindring.

Ashwaganda

Bruk Ashwaganda å redusere betennelse i muskler. Ashwaganda er en urt med anti-inflammatorisk agenter som er avledet fra en busk innfødt til India. Den brukes til å forbedre immunforsvaret, redusere stress, forbedre kognitive prosesser, redusere angst og balansere blodsukkeret. Ta 600 til 1000 milligram to ganger om dagen for å lindre problemer med gikt.

Hvordan å gjøre en Facial for Vata Ayurveda Mind-Body Type

Vatas er den tynneste av de tre Ayurveda sinn-kropp typer. Ayurveda dateres tilbake 5000 år til India, og er en vitenskap som tilbyr ernæringsmessige retningslinjer og måter å behandle sykdom og sykdom. Vatas generelt er av slanke, liten build, og tørrhet og bevegelse er rådende temaer. Tørr hud, tørt hår, forstoppelse samt stor pratsomhet og å være i konstant bevegelse er vanlig for mange Vatas. Å gjøre en ansiktsbehandling hjemme med en spesielt forberedt olje vil bidra til å roe en Vataâ € ™ s rastløs energi.

Bruksanvisning

•  Rens huden med en mild såpe som Castilla eller glyserin som er laget uten kunstige dufter som kan irritere huden. Tørrhet er normalt for Vatas, slik at dampbehandling av huden kan være hensiktsmessig.

Hell kokende vann i en mellomstor bolle, og legger lavendel og tea tree olje eller sitron essensielle oljer. Drapere et håndkle over hodet ditt som du holder over den dampende bolle, holde munnen og øynene lukket. Damp i 10 til 12 minutter. Splash av med kaldt vann for å lukke porene, så klapp huden tørr.

Klargjør ansikts olje ved å kombinere en kopp kokos eller olivenolje med en mindre mengde avocado olje. Legg 4-5 dråper av noen av følgende eteriske oljer: rose geranium, nellik, merian, lavendel eller peppermynte. Rør for å blande oljene. Oppbevar i en tydelig merket, mørk-farget glass flaske i kjøleskapet.

Hell 1 til 2 spiseskjeer av dette fet blandingen over ansiktet og halsen, ta vare å ikke la det komme inn i øyne, nese eller ører. Drapere et håndkle rundt halsen og brystet for å fange opp oljen som kan dryppe.

Hvil i 20 til 25 minutter slik at oljer for å gjøre arbeidet sitt. De vil balansere overaktiv talgkjertler som kan sparke oljeproduksjon i høygir, og også fukte tørre flekker på kinnene og øvre leppe områder.

Bruke et varmt håndkle, drapere det over ansiktet for de siste 5 minutter, er forsiktig med å ikke blokkere luftveiene i nesen. Skyll av fet ansiktsmaske, og såpe for å vaske av noen tunge rester.

Bland 1 spiseskje med mandel eller sesam og kokosolje inn i håndflaten din. Ved hjelp av feiende bevegelser, lett gni den over ansiktet og halsen som en fuktighetskrem. La huden tørke helt. Påfør solkrem hvis du kommer til å være i solen.

Tips og advarsler

 • Gjør en hud patch test hvis du har sensitiv hud ved dabbing hver indre albue med oljer du har tenkt å bruke (hvis du bruker flere forskjellige typer). Dekk med en bandasje og la stå i 24 timer. Dersom du utvikler hudirritasjoner, skyll av helt og slutte å bruke.
 • Ikke sove over natten med fet maske; den er designet for å brukes kun midlertidig og renset av huden. Ikke gå ut i solen med denne masken på; essensielle oljer kan reagere med solen, og du kan utvikle en solbrenthet eller utslett.

Hvordan å miste vekt hvis du er en kapha Ayurveda Mind-Body Type

Kapha representerer jord og vann elementer i Ayurveda medisin i India. Ayurveda betyr vitenskapen om livet og gir detaljerte råd for kosthold, ernæring og hvordan å behandle sykdom. Kapha individer har en tendens til å ha store bein, tykt hår, god fysisk utholdenhet og et rolig gemytt. Kaphas har også en beryktet søt tann, og hvis de overspiser ofte, har de en tendens til å bære ekstra vekt. Hvis ekstrem fedme kan øke risikoen for kroniske sykdommer, som høyt blodtrykk og diabetes.Panchakarma er en avgiftning som kan gjøres med en ayurvedisk lege. Det er en enkel versjon som kan gjøres hjemme i 5 til 7 dager. Hvis du har noen alvorlige medisinske tilstander eller er mer enn 15 prosent over din aktuelle kroppsvekt, bør du kontakte lege eller en ayurvedisk spesialist.

Hvordan å miste vekt hvis du er en kapha Ayurveda Mind-Body Type

•  Begynn med å holde en matdagbok i en uke for å se hva og når du spiser og hvordan du føler deg etterpå. Dette er for å avgjøre om du bearbeider alt helt eller om du kanskje har matallergier. Legg merke til om det er tider når du spiser ut av kjedsomhet eller følelsesmessig overspising.

Følg råd fra Dr. Vasant Lad, en ayurvedisk spesialist. Han råder Kaphas gjøre et hjem panchakarma (avgiftning) ved å ta to gram av ghee (selges i indisk dagligvarebutikker eller helsekostbutikker) daglig med like mengder av svart pepper, ingefær eller indisk lang pepper i 3 dager.

Fortsett ved å gjøre en liten olje massasje hver dag: gni ca 2 ss. av oppvarmet maisolje over hodet, hodebunnen og hele kroppen før du dusjer om morgenen. Hver morgen før frokost, spiser en drikk av varmt vann og frisk sitronsaft presset inn i det å be peristaltikk. Vent 20 til 30 minutter før du spiser frisk frukt og te.

Forbered kitchari, en tradisjonell ayurvedisk parabolen for å avgifte kroppen. Den består av basmati ris og røde eller gule split linser kokt sammen med gurkemeie. Spis denne blandingen til lunsj og middag med dampede season grønnsaker for de første fire dagene.

Ta triphala, en blanding av tre tørket frukt før sengetid med vann. Konsumere 1 til 3 ss. av linfrøolje for å sikre daglig avføring. Etter Dr. Vasant Lad kompetanse igjen, ta en medisinert klyster hver kveld for å fjerne tykktarmen. Han anbefaler å koke 1 ss. av dahamoola te i en halvliter vann (selges i butikker som spesialiserer seg på indiske varer). Cool og sil blandingen og bruk som en nattlig klyster.

Fortsett denne detox diett ved å spise kun kitchari for dager 5 til 7. Drikk rikelig med varme te passende for Kapha (det er ayurvedisk te merket som kapha i spesialbutikker).

Gjør skånsom trening daglig. For å gå ned i vekt permanent, trene i 20 til 30 minutter daglig. Walking før frokost eller i 10 minutter etter hvert måltid er en skånsom måte å gjeninnføre daglig mosjon. Ta med flaskevann og nyte disse turer som en måte å øke stemningen og metabolisme. Gå tilbake til normal spising ved gradvis å legge dampede grønnsaker, fersk rå salater og enkle å fordøye mat.

Hint

 • For å forberede kitchari for dagens måltider skylle en kopp brun eller hvit basmati ris med en kopp rød eller gul split linse. Legg dem i en middels pott, og legger 5-6 kopper filtrert vann. Legg ¼ ts. hver av spisskummen, koriander og sennepsfrø. Kok opp og senk varmen til å koke litt avdekket i ca 25 minutter.
 • Ikke gjør dette detox diett hvis du er gravid eller nettopp har kommet seg noen sykdom, for eksempel en forkjølelse eller influensa, med mindre under en lege omsorg.
 • Ikke sulte deg selv eller gjør veldig hard trening mens du gjør panchakarma.

Hvordan velge Pranayama for Pitta Ayurveda Mind Body Type

Hvis du er av middels bygge, atletisk, har en tendens til å føle seg varmere og misliker å være i solen der du føler at det blir irriterende, kan du være en Pitta i Ayurveda systemet fra India. Praktisert i 5000 år, er Ayurveda et omfattende system som inkluderer retningslinjer for kosthold, trening, jobb, søvn og lek. Pittas er heftig og når balanserte er intelligente, drevet, produktiv, ledere, kompetente, atletisk og har god utholdenhet. Ubalansert, men kan bety å være krakilsk, nedlatende, sjefete, konkurransedyktig, å skylde på andre for sine feil, eller aggressive.Pranayama er pusten arbeid for å hjelpe kjøle branner av Pitta uten å slukke dem.

Bruksanvisning

•  Start med å ta en kort spasertur eller selv gjøre noen push-ups eller noen form for fysisk aktivitet for å frigjøre åpenbar spenning. Gjør du det vil gjøre det lettere for aktiv Pittas å sitte stille for Pranayama.

Sitt i en stol der ryggraden er rett og lungene lett blåses opp. Hvis du ikke har noen tidligere utgaver, sitter på gulvet med bena i kors eller på en brettet teppe er fine.

Begynn med å lære en variant av løvens pusten. Dette kan brukes til å blåse ut damp og hjelpe deg å gjenvinne fatningen. Det reduserer varmen av Pitta agitasjon. Pust inn gjennom nesen og åpne munnen, stikke tungen ut, gjør en "ha" lyd. Dette kan være mer tilfredsstillende enn du innser. Gjenta 3-5 ganger og deretter lukke munnen, tilbake til normal pusting.

Lær viloma eller tredelt pust til videre utnytte din betydelig brann uten at det å rase ut av kontroll (og brenne deg eller andre). Lukk øynene og pust inn til 1/3 av kapasiteten til den nedre magen, pause.

Pust annen tredjedel til nivået på brystet, pause. Pust inn den siste tredjedelen til brystbenet, toppen av brystet, pause. Pust jevnt hele pusten ut. Ta flere utvinning åndedrag. Gjenta 3-5 ganger. Rest.

Etablering av en vanlig Pranayama praksis hver morgen er den tradisjonelle måten å invitere prana (livskraft) og direkte det (yama) på en måte å ernære nadiene (energistier i kroppen). Det er veien til selvregulering ens kort lunte og kan være en måte å bokstavelig talt blåse ut damp.

Fortsett Pranayama daglig i 30 dager, praktisere på samme tid hver dag, og i samme rom hvis mulig. Over tid, vil sentralnervesystemet forutse pranayama og du kan finne det er for verdifull til å hoppe.

Tips og advarsler

 • Hvis du føler deg svimmel eller syk når praktisere pranayama, konsultere legen din.

Ayurveda urter for Tynning Hair

Ayurvedisk urte behandling er en del av Ayurveda er hele kroppen tilnærming til å opprettholde helse og behandling av plager. Hvis du opplever tynt hår, Ayurveda tilbyr en rekke urte og helhetlige tilnærminger for å hjelpe deg med å forbedre helsen til hodebunnen så det er i bedre form til å vokse tykkere, sunnere hår. Urtemedisiner kan tas som en pille, spist eller brukes direkte til hodebunnen for å behandle hårtap.

Være trygg

Før du tar noen kosttilskudd, snakk med legen din om Ayurveda. Du bør ikke starte noen nye Ayurveda urte behandlinger hvis du har noen forhold eller ta medisiner som kan samhandle med urte behandlinger. Dersom du opplever plutselig håravfall, kan det være et tegn på at du har en mangel eller annen medisinsk tilstand som trenger å bli undersøkt av en lege.

Essential Oil Rub

Gni essensielle oljer inn i hodebunnen for å forbedre hodebunnen helse. "The Way of ayurvediske urter" foreslår masserer vitamin E olje, eller trinse, mandel eller kokos olje i hodebunnen din og føtter før sengetid. Hodebunnen olje behandlinger er ofte fylt med helbredende urter som rosmarin og lavendel. En annen ayurvedisk bøte for flass og hårtap innebærer masserer melk inn i hodet ditt.

Grønnsaker for Hair Helse

Spise grønnsaker. Matvarer som agurk, selleri, melon eller peppermynte er tenkt å forbedre din generelle hår helse. Matvarer som fungerer som urte behandlinger som er best konsumert fersk eller lett kokte. For best absorpsjon, grundig tygge urte mat behandling for å sørge for at du bryter så mange av celleveggene som mulig. Tygging behandlingen godt sikrer mer av næringsstoffene er tilgjengelig for kroppen å absorbere.

Urte kosttilskudd

Urte kosttilskudd er ofte utarbeidet som en te, i kapsler, i infused oljer, som medisinert vin eller gelé. Noen urte kosttilskudd er utarbeidet i ghee, som er klarnet smør infused med urtemedisin. Tinkturer er en annen populær måte for herbalists å forberede urte kosttilskudd. Et skjær er en medisinert alkohol blanding, vanligvis utarbeidet ved hjelp av urtepreparat dynket i filtrert drikkevann alkohol. Noen urter, spesielt de som er frukt, blir blandet eller presset og fungerte som juice.

Redesign din livsstil

Ayurvedisk urte behandling er ikke ment å bli brukt alene. Ayurveda innebærer en omfattende tilnærming for å forbedre helsen til kamp sykdommer ved roten av problemet. I tillegg til å ta urte kosttilskudd, se inn kosthold, trening, meditasjon og yoga som kan bidra til å redusere stress og forbedre kroppens evne til å fylle seg selv.

Hvordan å meditere for Vata Ayurveda Mind-Body Type

Vi vet alle Vatas: de er slanke, beveger seg raskere enn en fartsovertredelse kule og ofte mister nøklene sine. Med stikkende øyne og et intellekt å matche, Vatas lærer fort og glemmer like fort. De har en tendens til tørr hud, tørt hår, sprø negler og forstoppelse fra uregelmessig spising patterns.Vata representerer eter og plass elementer i Ayurveda, en vitenskap som går tilbake 5000 år til India. Ayurveda, eller "vitenskapen om livet" gir retningslinjer for kosthold og hvordan å behandle ulike sykdommer og lidelser. Vata forverring manifesterer som følelsen spredt, ute av stand til å fokusere mentalt, kuldefølelse i hender og føtter, rastløshet og søvnløshet.

Bruksanvisning

•  Start med å dekke kroppen: Vatas pleier å være tynn, slik at selv om sommeren kan de føle seg kald. Dekke hodet med en lys lue eller skjerf og dekker magen og føtter med et tynt teppe eller passende klær. Fangst kroppsvarme vil bidra Vatas å sitte under meditasjon komfortabelt med mindre uro.

Bruk pranayama (pusteøvelser) for å hjelpe jorde angst eller bekymre deg for at pesten Vatas. Pust inn gjennom nesen til en teller til fire og pause. Pust gjennom nesen for en annen teller til fire. Gjenta fem på syv runder uten hast. Ikke tving pusten. Rest. Gjøre bare en runde når som helst du føler angst som en stress forvaltningsstrategi.

Still opp for meditasjon. Sitte i en stol som vil holde ryggraden høye, men ikke stiv. Hvis dette ikke er behagelig, sitte med bena i kors på gulvet, med en pute eller brettet teppe under deg. Bruk en liten tidtaker eller angi armbåndsuret i 15 minutter slik at du ikke vil bli distrahert og sjekk klokken hele tiden mens du mediterer.

Lukk øynene og gjenta pusten arbeid fra trinn 1. Ikke ha noen forventninger om hva meditasjon bør eller ikke bør føle seg eller ser ut som. Hold bevissthet lett på kvaliteten på inhalasjoner og exhalations.

Bruk visualisering for å hjelpe bakke nervøs energi. I din Minda € ™ s øyne, gå til et sted i naturen som er beroligende og avslappende for deg. Det kan være en gressvoll sådd med blomster av en brusende bekken eller sanddyner nær en rolig, øde fyr. Velg et sted hvor du kan ankre selv.

Legg til detaljer for de andre sansene å engasjere. Har blomstene avgir en parfyme? Er gresset varm eller kald under føttene? Forbli i dette stedet i minst 10 minutter, 15 til 20 minutter hvis det er mulig.

Legg merke til kvaliteten på pusten din på slutten av meditasjon. Det skal ha fordypet og bremset ned. Dette er et tegn på at pulsen og kanskje blodtrykket har også falt. Aktivering av alpha avslapping svar på denne måten er terapeutisk for nervøs Vatas.

Avslutning av ditt meditasjon, gjør dine inhalasjoner dypere. Strekk armene over hodet og bøy føttene for å vekke kroppen. Åpne øynene og fornemme din bevissthet er fullt tilbake. Gå sakte tilbake til resten av dagen.

Tips og advarsler

 • Hvis det er vanskelig å sitte stille i 15 minutter for å meditere, starte med fem minutter og tilsett ett minutt hver dag du øve. Jobbe opp til 20 til 30 minutter hvis mulig.

Ayurveda Hair behandlinger

Ayurveda tilbyr gode alternativer til de hårprodukter som du vanligvis finner på apoteket. Mens tradisjonelle vestlige hår rettsmidler behandle symptomene på et problem, forsøker Ayurveda for å finne kilden til problemet og eliminere den ved å gjøre den personen sunnere generelle mens behandling av akutt hår problemet på samme tid.

Fakta

Ayurveda analyserer en person basert på hans grunnlov. En grunnlov er bestemt ved å analysere fysiske funksjoner i kroppen, samt liker, misliker og karaktertrekk. De tre grunnlover er vata, pitta og kapha. Et individ kan være en eller flere grunnlover, og velge et hår behandling vil variere avhengig av hver grunnlov. Ayurveda fokuserer på naturlig rettsmidler for herding vanlige hår plager, og hver grunnloven vil ha en tilpasset løsning avhengig av problemet.

Typer

Noen konstitusjoner er mer utsatt for visse hår betingelser enn andre. For eksempel, ifølge Ayurveda-herbal-remedy.com "Hvis en person har en vata konstitusjon, hårene er mørke, tørr, grov, ru eller frizzy og har en tendens til å floke lett, er tilbøyelige til sløvhet, flisete tupper og flass." Personer med pitta konstitusjoner er mer sannsynlig å gå grå eller skallet tidlig, og folk med kapha konstitusjoner kan ha sunt, men uregjerlig hår. De som faller inn under mer enn en grunnlov kan ha hår trekk av begge forfatninger eller bli mer dominant en mer enn den andre.

Funksjoner

Ayurvediske hår behandlinger er vanligvis sammensatt av en rekke blandinger og naturlige behandlinger. Noen av de viktigste ingrediensene i å skape ayurvediske behandlinger er kokosolje, sennep olje og kamfer olje. Andre fasetter av å opprettholde sunt hår er å sørge for å få fysisk trening, har en daglig avføring, spise rikelig med grønne grønnsaker, spise en god kilde til vegetarisk protein og massere hodebunnen.

Fordeler

Den primære fordelen med å følge en ayurvedisk hår behandling regime er at ikke bare vil du ha penere og sunnere hår, men du vil bli praktisere total velvære. Ayurveda er en helhetlig metode for healing og som sådan behandler hele kroppen og ikke bare håret. Ved å konsultere en spesialist i Ayurveda, vil hun være i stand til å analysere de problemene som du har med håret ditt og lage et tilpasset formel for å løse problemet og eventuelle underliggende årsaker.

Historie

Praksisen med Ayurveda ble grunnlagt i India og er en del av tradisjonell indisk helse teori. Hårbehandlinger spille en viktig rolle i ayurvedisk totale helse, fordi det er antatt at helsen til hår, negler og hud er ytre tegn på den indre helsen til en person. Den tidligste dokumentasjon av ayurvedisk praksis er i den vediske perioden, som varte fra første til sjette århundre f.Kr. Tradisjonell indisk medisin praktiseres i India og over hele verden i dag.

Er Banana Bra for Cold Allergi i Ayurveda?

Er Banana Bra for Cold Allergi i Ayurveda?


Ayurveda oppfordrer til en tilstand av sunn balanse ved å se på hvordan hver person faller inn i en av tre typer, eller doshas. En spesifikk sykdom eller helseproblem kan peke til enten et overskudd eller underskudd av doshas kapha, pitta og vata. Ulike helsetilstander, inkludert ulike typer allergier, peker på ulike dosha ubalanser. Kostanbefalinger for å lindre allergisymptomer avhenger av om allergien har flere kapha, vata eller pitta egenskaper.

Kapha Allergi

Gjør din allergi foregå for det meste i løpet av våren? Har du en tendens til å føles som om kroppen din er for tung og våt når du har allergi? I så fall ville ayurveda klassifisere deg som å ha en kapha allergi. Ayurvedisk helseeksperter generelt advare folk med kapha kalde allergi å holde deg unna matvarer som skaper overflødig slim i kroppen. Disse omfatter ikke bare bananer, men også meieriprodukter, hvete og sukker. Kapha allergi nytte av stoffer som varmer og energi i kroppen til å brenne av overflødig kapha. En ayurvedisk healer kan foreslå at du krydre dine matvarer med eller drikke te som inneholder ingefær, svart pepper, kanel, bukkehornkløver, sennep eller cardomom.

Vata Allergi

Mens våren pollen allergi indikerer overflødig kapha, faller allergi mot mugg og støv har en tendens til å indikere en vata ubalanse. Pasienter med vata allergi kan oppleve gass, oppblåsthet og andre mageplager, og søvnløshet i tillegg til tungpustethet og rennende nese. For å bidra til å helbrede en vata allergi tilstand, unngå bønner og cruciferous grønnsaker, siden disse øker vata. Kapha matvarer vanligvis ikke vil påvirke en vata allergi, så med mindre din ayurvedisk healer sier noe annet, gjerne føye på bananer.

Pitta Allergi

Pitta dosha har en brennende karakter, så pitta allergier kan bety utslett og brennende øyne. Denne type allergi oppstår vanligvis i løpet av sommeren, og / eller etter eksponering for sterke kjemikalier, ragweed, husstøv og enkelte tekstiler. Å slukke brannen i en pitta allergi, holde seg borte fra varme, krydret mat, samt fra salt og stekt mat, eddik og alkohol. En kjøle banan kan faktisk hjelpe slukke brenning av en pitta allergi.

Ayurveda, utover diett

Ayurveda er et komplett system for helse som omfatter mye mer enn en lis av kosttilskudd dos and don'ts for ulike doshas. Hvis du oppsøke en ayurvedisk healer, kan du få anbefalinger for spesifikke yoga for å hjelpe deg, samt ideer om ulike tider av dagen for å spise og hvordan du kan tilpasse kostholdet til de skiftende årstidene.

Ayurveda for nyre rensing

Nyrene er ansvarlig for behandling av overflødig væske, avfall og mineraler fra blodet, ifølge Mayo Clinic. Nyrene kan bygge opp et overskudd av disse mineraler, noe som fører til dannelse av nyrestein. Nyrene er også utsatt for giftige skade fra en rekke stoffer som kan forårsake skade og redusere nyrene evne til å fungere, ifølge Mayo Clinic. Den gamle indiske system av medisin som kalles Ayurveda har utviklet flere urte formler utviklet for å beskytte og rense nyrene.

Cystone

Den urte formulering Cystone er laget av ni forskjellige ayurvediske urter og er spesielt formulert for å oppløse nyrestein og beskytte nyrene. En studie publisert i tidsskriftet "Phytotherapy forskning" i 1998 fant at en flytende sirup utarbeidelse av Cystone var i stand til å redusere kalsium og oksalat nivåer i nyrene hos pasienter som fikk en formel utviklet for å øke disse nivåene. Kalsium og oksalat er viktige komponenter i dannelsen av nyrestein. En annen studie, publisert i "Journal of Ethnopharmacology" i august 1998, fant at Cystone var i stand til å betydelig beskytte rotter mot nyretoksisitet som ble indusert av forskere gjennom en kjemisk kalt cisplatin. Cystone kommer i både tablett og sirup formuleringer og kan finnes i helsekostbutikker, på nettet og i mange indiske dagligvarebutikker. Sørg for å sjekke med legen din om mulige narkotika / urt interaksjoner hvis du er på farmasøytiske medisiner før du begynner noen urte-protokollen.

Mutrakrichantak Churna

Mutrakrichantak Churna er en annen tradisjonell urte kombinasjon som benyttes for generell helse nyre, slik som leveren rensing og for oppløsning av nyrestein. Mutrakrichantak Churna kan laget av flere forskjellige urter, men er alltid basert på gras salacia oblonga eller Trin Panch Mool. I en studie publisert i tidsskriftet "Kunnskapsbasert gratis og alternativ medisin" i august 2009, fant forskerne at salacia oblonga var i stand til å hemme enzymer som er ansvarlig for å danne nyre fibrose. Nyre fibrose er en av de siste stadiene av nyresykdom og følges nøye av nyre dysfunksjon og fiasko. Mutrakrichantak Churna er vanligvis tilgjengelig som et pulver som kan brukes på daglig basis for en ayurvedisk nyre rens, og er å finne på de fleste indiske dagligvarebutikker samt på internett.

Ayurvedic rettsmidler for Aged Skin

Ayurvedisk misligholdsbeføyelser følger den hinduistiske herding system som herder plager ved hjelp av naturlige behandlingstilbud og holistisk healing spesielt utviklet for disse forholdene. Folk holder seg til ayurvedisk rettsmidler for å kurere ulike plager fra enkle forkjølelse og hodepine til alvorlige tilstander som forstoppelse og søvnforstyrrelse. Ayurvedic rettsmidler for alderen hud utnytte naturlige ingredienser som finnes i helsekostbutikker på kjøkkenet. Disse hudpleie rettsmidler er ikke så invasiv som mange anti-aging behandlinger og bestemmes av en persons hudtype.

Honning

Honning, en ayurvedisk rette for alderen hud, hjelper folk med tørr hud forårsaket av sol, hardt vann og vind. Ayurvedisk for Du sier at huden mister elastisitet og tørker på grunn av disse miljøforhold. Helse og stil magasinet gir en ayurvedisk honning oppskrift som folk kan forberede seg hjemme. Folk gjør hjemmelaget honning oppskriften ved å blande en eggeplomme, 1 ts. honning, 1 ts. av olivenolje og 1 ts. of Vitamin E olje. Denne kombinasjonen blander, og skaper en fuktighetsgivende ansiktsmaske som sitter på ansiktet i 15 minutter. Etter 15 minutter, skyll med lunkent vann.

Frisk Aloe Vera

Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin sier at aloe vera, som sporer tilbake til oldtidens Egypt, inneholder egenskaper som helbrede huden og reparasjoner såret. Dette ayurvedisk rette for alderen hud behandler solskadet hud når spredt på huden. Folk uten tilgang til frisk aloe vera planter finne aloe vera i stoff butikker eller som en ingrediens i naturlige hudpleieprodukter. Etter å ha brukt aloe vera for en uke, begynner huden glødende.

Olje Massasje

Almond og kokos oljer fungere som ayurvedisk rettsmidler for alderen hud når den brukes lokalt. Natural Home rettsmidler sier at vitaminer og mineraler i disse oljene bedre complexions, reduserer fine linjer og rynker, og reduserer kråketær. Olje massasje minske forekomster av tørre flekker og flasser hud i vintermånedene. For bedre absorpsjon, bør folk gjøre sine anti-aging olje massasje på kvelden.

Ghee

Ghee, klarnet smør brukes til å helbrede kroppen, inneholder mange egenskaper som forbedrer alderen hud. Ifølge Yoga Journal, inneholder dette ayurvedisk rette for alderen hud vitamin E og beta-karoten, til kraftige antioksidanter som hindrer celle skade og bekjemper frie radikaler. Folk kan gni ghee over hele kroppen, la smøret absorbere i huden, eller folk kan få i seg en eller to teskjeer av det i morgen for å beskytte fordøyelsessystemet. Som en matlaging produktet, bruk ghee i grønnsaksretter å legge anti-aging fordeler til kosthold.

Ayurveda for Restless-Leg Syndrome

Ayurveda for Restless-Leg Syndrome


Ayurveda er en indisk helhetlig system av medisin som gir kostveiledning for å opprettholde helse og kurere sykdom. I ayurvedisk medisin, er sykdomstilstander anses å være forårsaket av en ubalanse av en eller flere doshas. Siden doshas er i hovedsak energier, gjenopprette balansen er hovedfokus.

Doshas

I ayurveda et individ blir sett på som en kombinasjon av fem elementer også tilstede i naturen. Disse er plass, luft, ild, vann og jord. Disse elementer er kombinert i hvert enkelt å danne hva som er kjent som "dosha."

Typer Doshas

Det er tre hoved doshas: vata, pitta og kapha. Ifølge ayurvedisk tradisjon, er sykdommen utløses når det er en ubalanse i doshas. I tilfelle av rastløse ben syndrom ubalansen er i vata dosha.

Vata-pasifiserende Diet for Restless Leg Syndrome

Siden vata dosha er relatert til luftelementet, dens egenskaper inkluderer tørrhet, kjølighet, ruhet, letthet og konstant bevegelse. En vata-pasifiserende kosthold vil hjelpe rastløs leg symptomer. Matvarer som anses vata-pacyifying inkluderer stuet grønnsaker, most supper, kokt frukt, varm ris og hvete puddinger, mutter melker og varm melk.

Foods å unngå

Matvarer som forverre vata dosha bør unngås. Dette inkluderer tørre og kalde matvarer som tørre frokostblandinger, kald melk, rå grønnsaker og iskrem. Nightshades som tomater, aubergine, hvite poteter og rød og grønn paprika, samt krydret paprika som chili og paprika bør også unngås.

Livsstil endringer for å balansere Vata

Visse endringer i livsstil kan også bidra visse symptomer på rastløse ben syndrom som ukontrollerbare bevegelser og risting. Opprettholde en vanlig rutine er viktig. Dette inkluderer å spise måltider med jevne mellomrom og etablere faste søvnrutiner. Spis i en fredelig atmosfære. Også, gå og meditere i minst 30 minutter om dagen for å frigjøre nervøs energi.

Ayurveda Hjem Utbedring

Pitta, kapha, vata. Å se disse ordene, kan det hende du tror du har snublet over en liste med indisk krydder, snarere enn form fra Ayurveda, "vitenskapen om livet." Denne holistiske healing metoden, som oppsto i India tusenvis av år siden, har vunnet popularitet i Vesten --- flytte de utenlandske termer i vårt daglige vokabular.

Grunnleggende

Ayurveda klassifiserer de fem elementene som jord, luft, eter (space), vann og ild. Alt liv er ansett å være sammenvevd med disse elementer, siden de hver påvirke oss på en eller annen måte.

Systemet foreslår at når vi er unnfanget, er visse kjennetegn ved våre fysiske og mentale tilstander satt. Denne kombinasjonen er kjent som vår grunnlov. Folk faller under åtte typer grunnlov, som uttrykkes i form av tre doshas (ubalanser): pitta, kapha og vata (besøk www.whatsyourdosha.com for en enkel online test for å fastslå din dosha)

Konstitusjoner består av en kombinasjon av de tre dosha, som kapha-pitta eller pitta-vata. En person vil bli utsatt for ubalanser i sine to dominerende doshas i hele sitt liv. Siden en persons grunnlov er fast, vil han eller hun svare på spørsmål på en måte som er i tråd med hva som kjennetegner hans / hennes dosha.

Sesongmessige endringer

Som årstidene påvirker kroppen vår, så gjør de også bidra til å definere doshas. Vata akkumulerer under kjølig, tørt vær; pitta under varme, fuktige somre; kapha i kjøligere, vått vær.

Ayurveda deler videre inn året i seks sesonger, hver to måneder lang. Som hver syklus beveger seg inn i det neste, en dosha dominerer og en annen svekkes. For eksempel, i overgangen fra høst til vinter, plager naturen oss med vata tørre vinder. Dette dosha kvaliteter forsterkes og du kan føle spredt, med "hodet i skyene", eller tørkes ut gjennom et sår hals eller tørre øyne.

En detox i løpet av denne endringen i været ville hjelpe kvitte deg med overflødig vata og forhindre sesongens sykdommer. I dette tilfelle blir de flere jordings kvaliteter av kapha nødvendig.

Detoxing ved å følge en enkel sesong vegetarisk kosthold (inkludert rotgrønnsaker), unngå bearbeidet mat, drikke rikelig med vann, hvile godt og gjør noen skånsom trening (for eksempel hatha yoga) vil hjelpe nedgang vata samtidig øke kapha.

Hva du spiser

Ayurveda lærer oss at som øker liker. Mat, vær eller aktiviteter med lignende egenskaper til en dosha vil øke som dosha. Matvarer som er luftig i naturen, slik som opphovnet korn, vil øke en vata ubalanse, mens varme matvarer vil bidra til å redusere den. Varm, krydret mat, som for eksempel løk og paprika, vil øke pitta og tyngre mat, som søtpotet og ost, vil øke kapha. Spise mat motsatt til dosha, slik som kjøle matvarer i tilfelle av PITTA, vil motvirke et overskudd.

Trening

Yoga og Ayurveda er gjensidig støttende. Hvis du er ny til yoga, finne en praksis for å matche din dosha ubalanser er et bra sted å starte (men husk at dine doshas svinge slik at samme praksis hver dag er kanskje ikke alltid hva kroppen din trenger) .Those av en vata Grunnloven har en tendens til å bruke sin energi raskt og bør se etter en yoga praksis som er fredelig og oppvarming. Hvis kapha er dominerende, vil du ha nytte av en mer forfriskende ashtanga yoga class. Personer som lider av en pitta ubalanse bør se etter en roligere, mer kjøling klasse til å delta.

Common Sense

Som omfanget av Ayurveda omfatter universet selv, kan spissfindigheter i praksis ved første synes vanskelig å følge. Men systemet ikke er designet for å forvirre - det er mye sunn fornuft. På et grunnleggende nivå, husk at som øker som og øke det motsatte kvaliteter av en ubalanse vil hjelpe deg å omstille deg selv.

Ayurveda behandling for bipolar depresjon

Bipolar lidelse, et annet navn for manisk-depressiv sykdom, får folk til å lide forstyrrende humørsvingninger. Vaklende mellom hyper atferd og depresjon, manisk-depressive episoder føre til at noen mennesker til å handle uvørent eller engang forsøke selvmord. Leger foreskrive Lithium, Paxil og andre humørendrende medikamenter som konvensjonell behandling for bipolar lidelse og dens depressive symptomer. Men Ayurveda, en alternativ medisin avledet fra tradisjonell medisin som brukes i India, kan bidra til å regulere bipolar depresjon hos mange pasienter.

Ved hjelp av ayurvedisk massasje og aromatiske oljer å behandle depresjon

Ayurvediske metoder fokuserer på bruk av urter, massasje og pusteøvelser for å oppnå mental og fysisk balanse. Ayurvedisk massasje og oljer er spesielt beroligende og nyttig for lindrende bipolar depresjon. En behandling kjent som Shirodhara roer kroppen ved å gni sesamolje, kjernemelk eller kokosvann på pannen til fortsatt nerver i hodet og bedrer blodsirkulasjonen. Abhyanga, eller anvendelsen av aromatiske massasje olje til kroppen, gir en rolig følelse som løfter ånden. Siden Ayurveda vinnere naturlige løsninger til depresjon, lytte til beroligende og oppløftende musikk, meditasjon og tilbringe tid utendørs i sollys er også indikert.

Ayurveda, urter og bipolar depresjon

Musta (Cyperus rotundus) brukes i små mengder til faste tidspunkt å kontrollere apati og depresjon forårsaket av bipolar sykdom. Som de fleste urter som brukes i ayurvedisk medisin, kan det bli knust til pulver og blandet med vann eller andre væsker som en drink, brygget som en te eller tas som et supplement i kapselform. Andre urter som er anbefalt for langsiktig bruk inkluderer Vacha Rasayana, som er tilgjengelig som kosttilskudd hos mange on-line holistiske butikker, og Tinospora cordifolia, brukes til å bekjempe svakhet av sinnet og kroppen og forebygge infeksjoner.

Balansert Stue Gjennom Ayurveda

Behandling av bipolar depresjon med ayurvedisk medisin innebærer daglig likevekt av de tre doshas --- vata, pitta og kapha. Doshas er kroppens tre energisystemer. Vata (luft), bør Pitta (galle) og kapha (slim) holdes i riktig balanse. Denne tilstanden er oppnådd gjennom et riktig kosthold bestående av frisk frukt og grønnsaker, nøtter, honning, melk og tørket frukt. Unngå sjokolade, sukker, kjøtt og krydret eller stekt mat for å balansere doshas og forbedre den mentale og emosjonelle tilstand. Dyp pusting (pust stiger fra magen til lungene) og yoga Postures å roe kroppen er avgjørende, uavhengig av den enkeltes sinnstilstand. Personer som lider av bipolar depresjon kan ha nytte av disse beroligende og balanserende asanas (øvelser).

Hvordan forbedre fordøyelsen med Ayurveda

Hvordan forbedre fordøyelsen med Ayurveda


Ifølge ayurvedisk medisin, spiller sunn fordøyelse en integrert del i å etablere god helse og trivsel. Når fordøyelsessystemet ikke fungerer optimalt, blir kroppen overbelastet, blokkerer blodsirkulasjonen og hemme bevegelse av giftstoffer ut av kroppen. Derfor er det viktig at folk jobber for å etablere god fordøyelse.

Bruksanvisning

•  Begynn hver dag med en varm oljemassasje, hvor du trykk forsiktig magen med urviseren. Ayurveda forbedrer fordøyelsen ved daglig massasje.

Drikk et varmt glass vann hver morgen. Smør litt sitron og honning i vannet. Følg med en varm frokost bestående av varme frukt.

Spis regelmessige måltider, planlegger din største måltid for midt på dagen 24:00-14:00 Ditt siste måltid bør være lett og bør være minst 2 timer før sengetid.

Nyt dine måltider mens du sitter. Mealtime bør ikke være på vei eller gjort på farten. Hvile i noen minutter etter du er ferdig med måltidet.

Drikk et varmt glass melk før sengetid. Krydre melken i henhold til din dosha: Pittas bør krydre med muskat, mens kardemomme er best for Vatas. Kaphas bør krydre med ingefær.

sove på venstre side, spesielt mot morgenen. Dette letter bevegelsen av giftstoffer og avfall gjennom systemet.

Følg alle ayurvediske prinsipper for god helse, slik som å få nok søvn, minimere stress, trene og meditere.

Tips og advarsler

 • Bruk ingefær og peppermynte til å behandle kvalme.
 • Minimer oppblåsthet og gass med anis og fennikel.
 • Minske fordøyelse og halsbrann ved å spise flytende eller tørr dill.
 • Ikke forbruke kald drikke og mat. Varme stimulerer fordøyelsen, mens kaldt kveler fordøyelsen.
 • Unngå mangler måltider når det er mulig.
 • Avstå fra å drikke drikker med koffein.