Digidexo.com

brokk av intervertebral nakkesøylen

Tegn og symptomer på nakkesøylen Bone Spurs

Tegn og symptomer på nakkesøylen Bone Spurs


Som du alder, forandrer kroppen din på mange måter, noen ganger til det verre. En av de mindre ønskelig endringene kroppen din kan gjennomgå er utvikling av bein sporer. Bone spurs er ikke i seg selv smertefullt, så du kan ikke vite at du har en. Men hvis det komprimerer nerver og bein kan det føre til mange symptomer. Kjenner disse symptomene kan hjelpe deg å avgjøre om du har et bein anspore og hvis legehjelp er nødvendig.

Svelgeproblemer

Fordi bein av nakkesøylen punktet innover i motsetning til utover i likhet med resten av ryggraden, når et bein anspore utvikler det kan sette press på spiserøret og luftveiene. Når trykket er funnet på spiserøret, kan du oppleve problemer med å svelge. Presset på luftveiene kan gjøre det smertefullt å ta en pust. Et bein anspore kan også legge et press på blodårene som går fra hjertet til hjernen og passerer gjennom nakkesøylen. Når dette skjer, det begrenser blodstrømmen til hjernen. Dette kan føre til svimmelhet og problemer med å fokusere.

Smerte

Når bein spurs gni mot bein i halsen eller mot musklene, kan du oppleve murrende smerte. Vanligvis smerten er i nakken og blir forverret når du stå eller gå. Imidlertid, hvis benet sporen klyper en nerve, smerte vil være mer alvorlig. Det kan også spre smerter i skuldrene. Ofte, når smertene begynner å stråle, hodepine følger med det.

Arm Problemer

Fordi nakkesøylen er der nervene som går fra hjernen til armene er plassert, kan kompresjon mot disse nervene føre til problemer med armene. Vanligvis problemene begynner med smerte, lik som en brokk disk. Nummenhet vanligvis følger, noe som resulterer i et tap av styrke i armmusklene. De svekkede muskler kan også miste utvalg av bevegelse.

Spinal stenose

Vanligvis oppstår spinal stenose med naturlig slitasje på nakkesøylen; men ifølge Spine Health, kan bein spurs føre til det også når de forårsaker spinalkanalen til å bli smalere. Vanligvis når et bein anspore klyper en nerve, ikke smerten påvirker ikke bena; men når det resulterer i spinal stenose du vil oppleve svakhet i bena, nummenhet i armer og ben, og et tap av følelse i armer og ben.

Hvordan Les MRI Resultater av nakkesøylen

Hvordan Les MRI Resultater av nakkesøylen


Siden den første vellykkede kjernemagnetisk resonans eksperiment i 1946, har magnetic resonance imaging sakte utviklet seg fra et middel for vitenskapelige eksperimenter til en medhjelper og alternativ til røntgen og andre ioniserende stråling imaging. MR gir bedre kroppsvevet kontrast og kan tilpasses for å imøtekomme mange bildeteknikker, inkludert de som brukes til å diagnostisere spinal-cord unormalt. En radiolog leser MR-undersøkelse, tolker resultatene og gir din lege med en rapport. Som med x-stråler, kan gjøre følelse av MR-bilder være vanskelig for legfolk. Men med hjelp av radiologens notater, tolke og forstå din cervical ryggraden, eller C-ryggraden, er MR mulig.

Hvordan Les MRI Resultater av nakkesøylen

•  Gjør deg kjent med leksikonet og struktur av ryggraden. I lesing en radiolog notater og diskutere dine MR resultatene med legen din, vil du ønsker å være så forberedt som mulig. For eksempel er ryggraden delt inn i tre hoveddeler --- cervical, thorax og korsrygg, fra nakken til korsryggen. Den cervikale region består av syv seksjoner, eller virvel, merket som atlas, aksen, og C-3, C-4, C-5, C-6 og C-7. Grunnleggende anatomisk kunnskap er en forløper til å lese dine C-spine MR resultater.

Les legens notater som følger med din film eller CD; disse er veibeskrivelse til MR ansatte med informasjon om hva hun ønsker å diagnostisere. Du kan se slike notater som "r / o plate sykdom." "R / o" betyr "utelukke", som betyr at legen din ønsker bilder som utelukker eller bekrefter plate sykdom eller skade. Disse ordrene også bistå radiolog på jakt etter spesifikke forhold i ryggraden.

Les radiologens notater. Han burde ha adressert alle "O / V" retninger fra legen, som bekrefter eller utelukker spesifikke bekymringer legen hadde. Hans notater vil omfatte slike meldinger som: "Small plate bule på C3 / C4, en større en på C4 / C5 (A) og et mindre igjen på C5 / C6." Han kan også ta opp spørsmål ikke skissert av legen din hvis han oppdager abnormiteter.

Legg merke til vinkelen på bildet. Det er vanligvis en indikasjon i et hjørne av filmen som beskriver den "anatomisk flyet" at bildet representerer. Dette vil være ett av tre alternativer. Koronale eller frontal plan skiller kroppen vertikalt fra topp til bunn foran og bak halvdeler. Sagittal eller lateral plan deler også kroppen vertikalt fra topp til tå, men inn i venstre og høyre side. Den aksiale eller tverrgående plan skiller kroppen horisontalt, og gir øvre og nedre halvdeler. Det vil også en retnings notat, slik at du vet at du viser for eksempel ryggraden fra høyre side - det vil si, sagittal - utsikt.

Se nøye på filmen i forhold til legens og radiologens notater. Hvis en uregelmessighet ble oppdaget, vil notene hjelpe deg i å oppdage det. Hva kan ha vært utvisket uten notatene ofte blir tydelig når du vet hva du skal se etter. Skanne filmen selv om det var ingen avvik funnet, spesielt hvis du har tidligere MRI resultater mot der du kan sammenligne den aktuelle filmen. Det er ikke uvanlig for pasienter å finne problemer på sine egne filmer som ikke ble oppdaget av leger. Dette gjelder særlig blant pasienter som har gjennomgått mange tester --- ofte over år --- og er kjent med sin egen kropp gjennom tidligere radiologiske inspeksjoner.

Hint

  • Du kan skaffe din MR film eller CD, noen ganger for en avgift, men ofte gratis. Spør røntgenavdelingen hvor MR ble utført om å skaffe kopier, enten på film eller på CD. Mange fasiliteter tilbyr pasient sett gratis som et spørsmål om politikk. Du kan også få profesjonelle andre meninger på nettet, via mail eller modem, eller i person, og disse også, er ofte gratis.
  • Vet om noen fargestoffer eller andre medier ble brukt under MRI, som disse forbindelsene påvirker kvalitetene bildene kontrast.

Brenning langs sidene av nakkesøylen

Cervicalcolumna starter på bunnen av hodeskallen og består av syv cervical bein, ryggvirvlene, med åtte par cervical nerver. Cervicalcolumna inneholder og beskytter ryggmargen, støtter skallen og gjør diverse hodebevegelser.

Livmorhals stenose

Livmorhals stenose er innsnevring av spinalkanalen i nakken. I avanserte tilfeller kan nerverot og ryggmargskompresjon oppstå. En nerverot eller flere nerverøtter kan påvirkes.

Symptomer

Uten ryggmargskompresjon, symptomer på cervical spine stenose normalt innebære nakkesmerter og symptomer som følge av nerverot kompresjon.

Sensoriske endringer

Sensoriske endringer som nummenhet, prikking og parestesier i øvre ekstremitet også forekomme. Parestesier er unormal følelse av "brennende" eller "pins og nåler" følelse som følte uten behov for noen stimulering blir brukt på huden.

Sport og nakke skader

Sport og nakke skader


Halsen, også kjent som nakkesøylen, er en serie på syv ben referert til som C1-C7 vertebrae. En mellomvirvelskive skiller hver ryggvirvler, og tilbyr en pute. Disse platene beskytte ryggmargen. En sports-relaterte nakkeskade til alle deler av nakkesøylen krever øyeblikkelig legehjelp for diagnose og utvinning.

Whiplash

Whiplash oppstår når halsen beveger seg fremover eller bakover plutselig. To begreper knyttet til whiplash er hyperextension og hyperflexion. Hyperekstensjon resultater når halsen pisker bakover mens hyperflexion oppstår når halsen beveger seg forover. Denne typen skader skjer med gymnaster ganske ofte når de lander og hodet overextends i begge retninger. Symptomer inkluderer nakkestivhet, hodepine, svimmelhet og tåkesyn.

Neck forstuing eller belastning

Sener og muskler holder de syv bein av livmorhals kolonne sammen. Hvis en skade fører til at leddbånd eller muskler til å strekke eller rive, er resultatet en hals forstuing eller belastning. En hard høst eller plutselige rykk kan føre til en forstuing eller belastning. Disse skadene kan forekomme i alle typer sport, fra basketball til fotball. Symptomer er smerter i nakke, hodepine, sår hals og muskelspasmer. Behandlingen innebærer stoppe sport som forårsaket skaden. Hvile og medisiner kan være nødvendig for en rask utvinning.

Fracture

Et brudd i en eller flere av de cervikale bein resulterer i en cervikal brudd. Fotball, ishockey, turn og bryting er alle typer idretter som har størst risiko for en cervical brudd. Det er viktig for utøveren til å bli plassert i en nakkekrage og holdt immobile hvis et brudd er mistenkt. En fullstendig nevrologisk undersøkelse er nødvendig for å diagnose et brudd. På grunn av avansert teknologi, kan mange idrettsutøvere som lider av et brudd bli helt frisk.

Stingers

En alvorlig smerte forbundet med nervene i halsen kalles en stinger eller brenneren. Det er mest vanlig i fotball spillere, men kan forekomme i andre idretter, som for eksempel bryting, sykling og gymnastikk. Når skulderen tar et hardt rammet, vil en stinger kjørt ned i halsen inn i armen. Stingers vanligvis avta etter noen minutter, men kan kreve legehjelp hvis den brennende følelsen fortsetter.

Degenerative plater og Neck & Back Pain

Nakke og ryggsmerter kan være avledet fra mange ulike forhold, og ett av disse forholdene er degenerative plate sykdom. Denne kronisk tilstand kan ta år å utvikle og resultere i en god del av nakke- og ryggsmerter.

Identifikasjon

Platen er en svampete pad mellom ryggvirvlene i ryggraden. Det består av et elastisk ytre dekke og et geleaktig kjerne. Skivedegenerasjon er når den elastiske dekk mister sin fleksibilitet på grunn av en gradvis tap av næringssalter og fuktighet over tid, og den indre kjerne stikker ut. Resultatet er det som er kjent som en prolaps.

Neck Pain

Den delen av ryggraden som utgjør halsen er kjent som nakkesøylen. Når en herniated plate oppstår i cervicalcolumna den resulterende protrusion kan legge press på de omkringliggende nerver og forårsake smerter i nakke og øvre skulder.

Back Pain

En prolaps i nedre regioner av ryggraden kjent som den lumbale og thorax regioner, kan utstråle smerte nedover bena eller ut armene. Smerten stammer i ryggen; Imidlertid, i noen tilfeller, er smerte i ryggen betraktes minimal til smerten laget i ekstremiteter.

Protein

Når en plate brudd på grunn av en degenerert plate, den indre kjernen utgivelser et protein i nervene rundt ryggraden. Ifølge Dr. Peter F. Ullrich på Spine-Health.com, forverrer dette proteinet nervene i ryggen eller nakken og forårsaker smerte.

Isjias

Isjiasnerven løper fra midten av den nedre del av ryggen og ned begge ben. En plate som er brokk på grunn av en degenerert tilstand vil noen ganger legge press på isjiasnerven forårsaker en tilstand som kalles isjias. Isjias smerte er funnet i korsryggen og stråler nedover det ene beinet.

Symptomer på Thoracic Spine PainThorax ryggraden kalles også øvre del av ryggen, midten bak eller midt-back. Symptomer på brystsmerter påvirker midten 12 ryggvirvler, kjent som T1 til T12. Det er forskjellige i struktur og funksjon at nakkesøylen, som er nakken eller korsryggen som er den nedre del av ryggen. Thorax ryggraden gir stabilitet og beskyttelse til de indre organer i brystet området.

Thoracic skiveprolaps

Avhengig av hvilken plate er brokk, er det forskjellige symptomer. Noen mennesker med skiveprolaps kan ikke ha noen symptomer på brystsmerter i det hele tatt. De vanligste årsakene til thorax skiveprolaps er på grunn av degenerasjon på grunn av normal slitasje og traumer, for eksempel en bilulykke, fall eller slag mot øvre del av ryggen.

Et symptom på thorax ryggraden smerte kan være forårsaket av en herniated plate i øvre del av ryggen. Det kan være ledsaget av smerter som stråler nedover ryggen eller nummenhet. Andre symptomer er balansevansker, problemer turgåing, svakhet, tarm eller blære dysfunksjon. Central plate utvekst kan føre til lammelse fra livet og ned.

Thoracic Leddgikt

Ifølge Southern California Ortopedisk og Muskel- Associates, vil om lag 80 prosent av personer over 55 år i USA bli rammet av leddgikt. Leddgikt kan ramme alle deler av ryggraden.

Generelle symptomer på brystsmerter forårsaket av leddgikt inkluderer: ømhet eller nummenhet hvis det er nerve entrapment; følelsen eller lyden av bein knaser; begrenset utvalg av bevegelse; og smerter eller ømhet i skuldre, hofter, knær eller hæler.

Voksen Kyfose

Symptomer på brystsmerter kan være forårsaket av voksen kyfose. Ordet "kyfose" betyr en type kurve i ryggraden. I thorax ryggraden er det normalt en svak kurve, men hvis kurve er mer enn 40 til 45 grader det er klassifisert som en rygg abnormalitet. Kyfose forekommer hyppig i thorax ryggraden.

De fire faktorer som kan forårsake kyfose er osteoporose, medfødte ryggraden problemer som påvirker utviklingen, effekten av medisinsk behandling, kirurgi og traumatisk skade. Symptomer på brystsmerter fra voksen kyfose kan variere fra mild til alvorlig. Noen av symptomene som kan merkes er, svakhet i nedre ekstremiteter, pustevansker på grunn av krumningen av thorax ryggraden og smerte.

Thorax kompresjonsfrakturer

En vanlig årsak til thorax kompresjonsfrakturer er fra osteoporose. To andre årsaker er traumer som for aa bilulykke, et fall eller traume til ryggraden som involverer stump kraft. Symptomer på thorax ryggraden smerte forårsaket av frakturer er sterke smerter gjort verre av bevegelse, svakhet, nummenhet, prikking og tarm eller blære dysfunksjon.

Scheuermanns Disease

En årsak til thorax ryggraden smerte som rammer tenåringer kalles Scheuermanns sykdom. Hvis venstre ubehandlet, vil det føre til avrundede skuldre og dårlig holdning. Symptomer omfatter smerter som er en dyp smerte i stedet for skarp, stikkende smerte, og masserer området vil bringe noen lettelse for en kort tid.

Hvordan diagnostisere Akutt Cervical radikulopati

Hvordan diagnostisere Akutt Cervical radikulopati


En cervical radikulopati kan være en skremmende og fryktelig smertefull tilstand. Problemet, vanligvis forårsaket av press fra en svulmende eller sprukket plate på nerver som de kommer ut av ryggmargen, kan også føre til arm og skulder svakhet. Utvikle en idé om anatomi av halsen, hvordan nervene nå sine mål, og hva ulike symptomer innebærer er alle nyttig i diagnostisering dette problemet.

Hvordan diagnostisere Akutt Cervical radikulopati

•  Lær om anatomien i hals, ryggmargen og cervicalcolumna fra nettsteder som orthogate.org. Utvikle en forståelse av hvordan nervene til armen kommer gjennom åpninger i nakkesøylen og gå hele veien til fingrene.

Vit at presset på disse nervene føre til ulike symptomer. Symptomene er relatert til hva nerver forsyning. Følgelig vil trykket på en nerve som leverer utsiden av den venstre armen synes å forårsake smerte i venstre arm, selv om problemet er i nakken.

Gjennomgå nyere historie. Hvis du har symptomer som kan være fra en cervical radikulopati, se om noen aktiviteter som du kanskje har vært engasjert i er knyttet til utbruddet av symptomene dine. For eksempel nye eller forskjellige øvelser, skader, endring i jobber, eller løfting av en stor vekt. Stopp alle aktiviteter hvis de synes å være relatert til utbruddet av symptomene.

Hvile og bruke anti-inflammatoriske. Hvis dine symptomer på smerte ikke løser i 5 til 7 dager, hvis nummenhet i begge arm forverres, eller hvis du merker noen svakhet i enten arm, se din personlige lege.

Begynn din evaluering for en svulmende eller sprukket cervical plate eller en annen årsak til press på nerver med vanlig røntgenbilder av nakken og en eksamen av legen din. Disse røntgen vil ikke vise plater, men de vil vise cervicalcolumna. Din personlige lege kan på dette tidspunktet henvise deg til en nevrokirurg eller en nevrolog.

Fortsett en workup med en MR av livmorhalsen området (om nødvendig). Dette viser cervical plater og nerver. Hvis en MR ikke viser en definitiv årsak til symptomene dine, kan du bli sendt for nerve conduction studier.

Fullfør workup med en cervical myelogram bare som en siste utvei. Denne testen er en utmerket visualisering prosedyre, men er forbundet med en viss risiko - de andre testene er ikke.

Hint

  • Det er i utgangspunktet tre fagområder som omhandler cervical radiculopathies: nevrokirurger, kirurger som er opplært i kirurgi på hjernen og nerver; nevrologer, indremedisinere som spesialiserer seg på sykdommer i hjernen og nerver (men ikke gjør kirurgi); og ortopediske kirurger som spesialiserer seg på rygg og nakke. Din personlige lege vil foreslå en av disse spesialitetene avhengig av arten av problemet ditt - har du åpenbart trenger kirurgi som i tilfelle av muskelsvakhet og en åpenbart sprukket plate; kan du ha noen form for medisinsk sykdom; eller er det større problemer med ryggraden. Legen din vil også gjøre henvisning på grunnlag av hvilke individuelle spesialist han de fleste stiftelser.
  • Muskelsvakhet er et symptom som bør sende deg til legen din umiddelbart. Når en nerve tilførselen til en muskel er kompromittert, atrophies muskelen. Jo før nerve funksjon er gjenopprettet, jo mindre sjanse er det for at det vil være noen permanent tap av muskler.

Hvordan diagnostisere Akutte Cervical Forstuinger og stammer

Hvordan diagnostisere Akutte Cervical Forstuinger og stammer


Cervical forstuinger kan gjøre deg akutt oppmerksomme på at en hodet veier 11 pounds - like mye som en bowlingkule. Bære rundt en bowlingkule på toppen av ømme muskler kan være et ork. Å sørge for at du arbeider med en forstuing og ikke en mer alvorlig tilstand er avgjørende. Det krever en forståelse av mange faktorer og oppmerksomhet på detaljer.

Hvordan diagnostisere Akutte Cervical Forstuinger og stammer

•  Lær om anatomi av nakkesøylen og på hvilken måte nervene kommer ut av ryggmargen gjennom åpninger i cervical ryggvirvlene. Les om musklene som støtter livmorhals strukturer og den slags faktorer som kan skade dem. Få en forståelse for stroppen musklene i nakken. Innse at trapezius muskel forma en trekantet enhet som faktisk feier nedover ryggen.

Katalog symptomene dine for å se om de er kompatible med en cervical forstuing eller belastning. De vanligste symptomene er nakkesmerter, skuldersmerter, økning i smerte med rotasjon av hodet og begrensning av omfanget av bevegelse.

Sjekk din nyere historie for å se om det er noen aktivitet som kan være assosiert med utbruddet av symptomene dine. I noen tilfeller er det arrangement i forbindelse med utbruddet av symptomene dine opplagt for eksempel en auto eller atletisk skade. Andre ganger er litt mer sleuthing nødvendig. Aktiviteter som cradling en telefon, ser på TV og samtidig legge på din side, eller knuger tennene kan forårsake livmorhals symptomer, men fordi disse aktivitetene er kronisk de kan bli ignorert.

Vær på utkikk etter nummenhet i øvre ekstremiteter eller åpenbare muskelsvakhet (ikke dynamoreimen men svakhet). Disse er forbundet med en radikulopati - involvering av cervical nerver - og ikke bare en muskel forstuing. HVA bør gjøres hvis dette symptomet er til stede?

Unn nakken. For 5 til 7 dager, hvile, mild stretching, varme og is er den beste behandlingen. Se din personlige lege dersom symptomene dine ikke har løst i denne tiden.

Dyrk din workup med din lege for å utelukke brudd, sprukket eller svulmende plater eller andre årsaker til dine symptomer som kan ligne en cervical forstuing. workup kan omfatte røntgenbilder eller andre visualiserings prosedyrer hvis det viser seg at du ikke har en cervical forstuing.

Hint

  • Hvis du har pådratt betydelige traumer som i en bilulykke, inkludert direkte traumer eller akselerasjon, retardasjon skader (whiplash), eller en stor atletisk skade eller fall, umiddelbar oppmerksomhet i en nødsituasjon anlegget er nødvendig. Dette er hensiktsmessig fordi cervikale frakturer kan være forbundet med livstruende ryggmargstraumer som kanskje ikke i det første være åpenbar.

Hvordan behandle Radiating Neck Pain

Hvordan behandle Radiating Neck Pain


Den nakkesøylen består av virvler som strekker seg fra bunnen av hodeskallen til den øvre del av torso. De omkringliggende sener og muskler er de som gir sin stabilitet og bevegelse. Men sterk støtte av disse strukturene er fortsatt ikke i stand til å stoppe halsene mottakelighet for skade. En av de eksisterende skader på dette området er "klemt nerve", som kan være på grunn av disk skade, stramme muskler eller bony avleiringer. Det fører til enten akutt eller kronisk smerte og tilbakevendende smerte gnager som stråler ut fra bunnen av halsen inntil hodebunnen, og ned til skuldrene, armen og fingrene. Dette er vanligvis ledsaget med hodepine, svimmelhet, stive muskler rundt halsen, og prikking eller nummenhet - noe som reduserer den totale omfanget av bevegelse og mobilitet for den enkelte. Å behandle denne pinefull type nakkesmerter, gjelder følgende trinn.

Hvordan behandle Radiating Neck Pain

Konservative behandlinger

•  Påfør varme på det berørte området. Plasser et varmt håndkle på halsen din til å slappe av livmormuskulaturen og lindre smerte.

Utfør lett massasje på nakkemusklene ved hjelp av olje eller noen mentol kremer. Sørg for å gjøre massasje langs siden området og ikke direkte på ryggraden.

Tidsplan for en kiropraktisk behandling. Dette er utmerket for manuell manipulering og spesifikk justering av nakkesøylen.

Bruk av akupressur og akupunktur, er gunstig for å lindre smerte og også for avslapning av nakkemusklene.

Sett opp en økt med en fysioterapeut for manuell trekkraft. Dette vil åpne opp cervical foramen, som hjelper i lindrende smerte.

Få mye hvile og bære en hals krage til at musklene til å slappe av og komme seg.

At Home Øvelse rettsmidler

Start med å stå eller sitte komfortabelt, med nakken i nøytral posisjon. Brette haken mot brystet og hold hodet med hendene. Innhalere som du sakte bøye nakken litt mer før du ser ned til gulvet. Kjenn at det strekker på baksiden av halsen din og hold den i 5 sekunder. Pust ut mens du går tilbake til nøytral posisjon og slappe av. Gjenta 5 til 10 ganger eller som tolereres.

Stå opp eller sitte ned, brette haken til brystet og inhalerer som du forsiktig rotere den til høyre. Hold strekken i 5 til 10 sekunder. Så puster mens du slapper av, rotere hodet tilbake til sentrum, og nakken i en nøytral posisjon. Gjør det samme prosedyre på venstre side. Gjenta 10 ganger.

Begynn med stående eller sittende med nakken i nøytral posisjon. Sakte bøye hodet mot høyre (med ansiktet fortsatt overfor foran), hold den i 10 sekunder, og bringe hodet tilbake til sentrum. Gjør det samme prosedyre på venstre side. Gjenta 5 til 10 times.you kan videre strekningen, ved å plassere din høyre hånd på toppen av hodet og venstre hånd på toppen av venstre skulder. Skyv forsiktig hodet mer til høyre, mens venstre hånd, presser venstre skulder lenger ned. Hold strekken i 10 sekunder, deretter bringe hodet tilbake til fronten og slappe av.

i stående eller sittende, og nakken i nøytral posisjon, sakte heve skuldrene så høyt du kan. Hold den i 10 sekunder og slappe av. Gjenta 10 ganger.

Medisiner

For å redusere smerte, irritasjon og betennelse i nakken, ta noen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs).

Ta muskelavslappende for alvorlig stivhet av livmormuskulaturen.

kroniske nakkesmerter kan være deprimerende. Så tar noen anti-depressiva kan komme til nytte.

Hint

  • Hvis gnagende smerter fra nakken til armene, er fortsatt tilstede etter 6 til 12 uker, gå til legen med en gang. Denne saken kan være behov for kirurgisk behandling.
  • Ikke utføre øvelser uten noen råd fra din physiatrist eller fysioterapeut.
  • Ikke påfør manuell trekkraft uten tilsyn av en fysioterapeut.
  • Aldri ta noen medisiner uten legens ordre.

Hvordan nakkekrage Works

Hvordan nakkekrage Works

Cervicalcolumna

Den nakkesøylen består av syv vertebrae fra bunnen av hodeskallen til toppen av skuldrene som støtter skallen og hjernen. Nervene som går gjennom nakkesøylen tjene halsen, ansiktet, bihuler, hals, armer, hender, skuldre, skjoldbruskkjertelen og andre deler av overkroppen. Derfor kan skader på nakkesøylen forårsake smerte og noen ganger funksjonshemming.

Typer av cervical krage

Cervical krage kommer i fire grunnleggende modeller - gelfylte varme og kalde omslag, skum immobilisering krage, hard plast eller metall støtte krage og hard plast immobilisering krage. De er montert tett rundt halsen og nesten alle feste med borrelås. Cervical krage holde hodet og sikkert, og la nakken for å helbrede, hindre ytterligere skade.

Gel-Fylt Varme og kalde Collars

Gelfylte varme og kalde pakker brukes til å lindre smerte, stivhet og betennelser. De kan bli varmet i en mikrobølgeovn eller frosset og deretter påsatt på halsen og festet. Den primære fordelen over varmeputer er deres mobilitet - brukeren er ikke bundet til et strømuttak ved behandling av smerte, og de kan være forberedt og slitt på jobb eller hjemme. Fordi de er montert, de er mindre klumpete enn tradisjonelle kjøleelementer.

Skum Immobilisering Collars

Skum immobilisering krage er foreskrevet til pasienter som har soft-vev skader, som for eksempel whiplash og andre typer nakkeskader, eller som trenger kortsiktig støtte av hodet og nakken mens gjenvinne fysisk styrke etter en langvarig sykdom. De er laget av tett skum formet til å hvile på skuldrene og den øvre krage mens toppen av kragen omslutter bunnen av skallen. De er dekket med et vaskbart strikk stoff og har en borrelås. Noen leger sier at denne typen nakkekrage kan gjøre mer skade enn godt, og at de bør ikke brukes på lang sikt. Immobilisering av nakken kan øke leddsmerter og stivhet og kan gjøre musklene som støtter nakken og ryggraden svakere gjennom stillstand. Se Resources nedenfor for en link.

Metall og plast Support Collars

Hard plast eller metall støtte krage er foreskrevet for å holde hodet og halsen av pasienter med amyotrofisk lateral sklerose (ALS), multippel sklerose (MS) og andre degenerative sykdommer hvor musklene er for svake til å tåle vekten av skallen. De er laget av tekstilkledd hard plast eller metall rør og er sikret med brede borrelåsstrimler. De er designet for å være diskret og lav profil og passer lett inn klær.

Hard Plastic Immobilisering Collars

Hard plast immobilisering krager sikre pigger og hodeskaller av pasienter som har brutt ryggvirvlene, kraniebrudd og andre traumer som krever fullstendig immobilisering under healing. De brukes også under krise redder av ulykken ofre for å hindre flere skader i nakken og hodeskallen under transport. I likhet med skum krage, de hviler på toppen av skuldrene og krageben, men støtte hodet med hylle-lignende haken hvile. De omfatter en stor åpning i fronten av kragen som kan brukes til å overvåke puls i arteria carotis eller for installasjon og vedlikehold av trakeotomi åpninger og respiratorer.

Terapeutiske øvelser Etter Cervical Fusion

Terapeutiske øvelser Etter Cervical Fusion


The University of Marylands Spine Program utgitt en rapport i 2003 som sa de fleste nakkesmerter skyldes iført ned av mellomvirvelskiver av nakkesøylen og leddene mellom hver ryggvirvel. Cervical fusjoner er når problem forårsaker ryggvirvlene er tatt ut og ny ryggvirvlene er smeltet sammen. Selv om dette lindrer mye smerte og letter mobilitet, er spesifikke øvelser og fysioterapi fortsatt nødvendig i tillegg til kirurgi.

Vurderer Hva du trenger

Før du tar del i noen form for terapeutisk trening, er det viktig å svare på følgende spørsmål med din lege: Hva gjør smertene bedre eller verre? Hvor lenge har du opplever smerte? Er det hodepine forbundet med smerte? Er noen annen del av kroppen din påvirkes når de opplever nakkesmerter? Når du får smerter, hvor lenge varer den?

Avhengig av svarene på disse spørsmålene, kan terapeutisk øvelse ikke engang være nødvendig. Noen fysioterapeuter kan rett og slett råde sengeleie. Andre kan foreslå å holde visse positurer når sittende, stående og fastsettelse. Det viktigste å gjøre er å være sikker på hva som er nødvendig for din situasjon og følge gjennom med det.

Aerobic øvelser

En online diskusjonsforumet for pasienter å spørre profesjonelle terapeuter og lisensierte leger medisin-relaterte spørsmål, MedHelp.org, har et vell av cervical fusion-relaterte spørsmål. Dr. Stephen Ryu sier at noen av de beste øvelsene for post-cervical fusion kirurgi, uansett hvor det ble gjort, er lett aerob trening. Så lenge det er gjort konsekvent, inneholder lite motstand, og du sørge for å utvikle seg svært forsiktig, øvelser som sykling, hastighet gange og svømming gjøre underverker for pasienter etter operasjonen.

Prøv forplikter deg til 30 minutter med trening om dagen, fire dager i uken etter operasjonen. Hvis du har et basseng, er svømming den mest effektive øvelsen for behandling etter de fleste operasjoner som det funker mest muskler med minst motstand. Poenget med trening er ikke å bygge muskler, det er for å tone den muskelen som er der og øke fleksibiliteten i ryggvirvlene som nylig har blitt smeltet sammen. Først etter at du føler deg veldig komfortabel med å jobbe ut fire dager i uken, 30 minutter om dagen, bør du oppgradere videre.

For hastighet gange, prøv tre dager i uken på 45 minutter om dagen. Det er mer motstand mot hastighet gange og derfor bør gjøres med mindre hyppighet enn svømming. Etter tre måneder med gradvis økende aerobic øvelser, prøv å oppgradere til vektbærende øvelser.

Vektbærende øvelser

Jo mer alvorlig cervical fusion kirurgi, jo lenger du trenger å strekke ut hvert trinn i din utvinning. Sengeleie, normal aktivitet og målrettet aerob trening er nøkkelen til å få halsen styrke tilbake til det normale når fysioterapi er nødvendig. Men mer anstrengende, vektbærende øvelser er viktig for å bedre fleksibilitet og gjør at du ikke trenger operasjon igjen. Dr. Ryu godkjenner starte et regiment av push-ups, sit-ups og crunches, men bare etter at du har forsiktig og konservativt gått gjennom små steg for å få nakken tilbake til pre-kirurgi styrke. Begynner å blande disse vektbærende øvelser i fire-en-ukers aerobic rutine og du vil ha en sunn blanding av nakke muskel toning, styrke og fleksibilitet.

Riktig Puter å eliminere Neck Pain

Riktig Puter å eliminere Neck Pain


Bruk riktig puter for å eliminere nakkesmerter og bedre søvnkvalitet. Nakkesmerter resultater fra skader eller skjevheter og alle behandlinger bør diskuteres med lege. Cervical puter er utformet for å støtte den øvre hvirvelsøyle i korrekt krumning. Sove med nakken bøyd i en utilbørlig vinkel forårsaker irritasjon i ryggvirvlene av nakkesøylen, noe som kan knipe nerver og føre til degenerative disk forhold. Holde cervical ryggraden i riktig justering fremmer helbredelse og hindrer ytterligere skade.

Traction Pillow

Bruk en trekkraft pute å strekke nakkemusklene og bein inn i en korrigerende holdning. Traction puter diktere holdning fra hodet til den øvre del av ryggen. En høy haug hviler under toppen av halsen forårsaker hodet for å vippe litt tilbake for en vedvarende strekk som kompenserer for feil innretting. Strekningen lindrer spenning og nerve pinching forårsaket av forskyvning som følge av feil holdning eller skadelige sovestillinger. Traction puter er ikke ment for å sove. Ligg på en i 20 til 30 minutter av gangen for å behandle smerte cervical, utstrålende skulder og arm smerte og hodepine fra spenning og som en konsekvens av nerve klemming.

Livmorhals Traction Pillow

Denne utformingen er lik en rektangulær seng pute med hevet V-form for å støtte hode og nakke mens du sover i liggende stilling eller på hver side. Poenget med V er posisjonert i nærheten av den ene enden med åpningen i midten. Hodet hviler mellom sidene av hevet V når du ligger på ryggen, forårsaker en mild oppover strekning å løse opp spenninger i nakkevirvler. Sidene av puten holde hodet hevet i riktig høyde når du ligger på den ene siden eller den andre. En cervical trekkraft pute tilbyr korrigerende støtte som bidrar til å lindre smerte og hindre urettmessige sovestillinger som kan føre til fremtidige ubehag.

Neck-Roll Pillow

En hals-roll puten er en sylinder som er fylt med en skumpute. Denne type pute kan ha en flyttbar væske pakke som kan varmes i mikrobølgeovn for å slappe av varme for å hjelpe sirkulasjonen eller fryses for å redusere hevelse etter en skade. Noen modeller har oppblåsbare innstikk som tillater brukere å justere høyden og fasthet i støtte. Plasser en hals-kast pute under nakken din mens du ligger på ryggen for å sove, eller som en terapeutisk behandling i løpet av dagen. Utformingen er liten og kompakt for enkel reise og de fleste kommer med en beskyttelsesveske for pakking.

Contour Pillow

Puter har en buet bule langs slutten for nakkestøtte og en grøft mot midten for å plassere hodet. Svampen skum eller minne skum indre gjør at konturen til å passe til de fleste pasienter. Denne utformingen bevarer den naturlige kurven av nakkesøylen samtidig som det gir demping for hodet. Konturen er best egnet for å ligge på ryggen, selv om noen er i stand til å imøtekomme hodet for å sove på en side. Sov med en kontur pute å lette smerter, redusere spenninger og unngå irritasjon fra feiljustert posisjoner.

Typer av livmorhals Neck Pain

Typer av livmorhals Neck Pain


Selv om folk opplever nakkesmerter i en rekke måter, er det noen bestemte typer livmorhalsnakkesmerter. Denne spesifikke type smerte oppstår i en bestemt del av halsen, og kan være forårsaket av en rekke faktorer.

Identifikasjon

Cervicalcolumna inkluderer de første sju bein i halsen. De begynner ved bunnen av hjernen og ender like forbi skulderbladene. Smerter i dette området av nakken kalles "cervical nakkesmerter."

Herniated Disc

En herniated plate oppstår når en av skivene mellom ryggvirvlene bli misformet og bule ut av sted. Disse skivebrokk- deretter plassere press på ryggmargen og irritere nerver som fører til armene og overkroppen.

Spinal Cord Trykk

Noen ganger vil using ryggmarg føre til en kronisk tilstand av press plassert på ryggmargen. Interessant nok er denne type cervical smerte ikke følt som "smerte" i nakken. I stedet vil pasienten oppleve nummenhet i armer eller ben, dårlig balanse og stivhet i nakken.

Whiplash

Whiplash oppstår når det er skade på bløtvev av nakkesøylen. Whiplash oppstår ofte etter en plutselig bakover eller forover bevegelse av nakken, og resulterer i cervical nakkestivhet, hodepine, skuldersmerter, ryggsmerter og cervical nakkesmerter.

Leddgikt

Dessverre, selv om herniated plate eller ryggmarg trykket har blitt rettet, kan det ha varig effekt på halsen. Pasienter som har hatt disse typer livmorhalsnakkesmerter ofte opplever leddgikt i nakkesøylen, noe som resulterer i kroniske smerter og stivhet.

Fysioterapi Management for Neck Pain

Fysioterapi Management for Neck Pain


Nakkesmerter kan være en ødeleggende helseproblem. Imidlertid kan fysioterapi eller nakke øvelser kunne bidra til å redusere smerte, redusere stivhet og opprettholde omfanget av bevegelse. Det finnes flere typer oppgaver som kan hjelpe deg effektivt handle mot smerte.

Rolle

En fysioterapeut kan hjelpe behandle nakke, rygg og skuldersmerter. Fysioterapi kan hjelpe behandle stivhet og ubehag, økt utvinning tid og fremme blodstrøm. Fysioterapeuter kan bidra til å vurdere forbedringsområder og gi behandlingstilbud for nakkesmerter og andre medisinske tilstander.

En fysioterapeut kan gi en vurdering eller undersøkelse for å fastslå kilden til smerte og sin oppførsel i kroppen. Plasseringen av smerte og hvordan den oppfører seg kan gi en forståelse av de underliggende fysiologiske problemet og gi en behandlingsplan.

Fordeler

Fysioterapi kan bidra til å skape en passende øvelse diett, forbedre nervefunksjon, riktig dårlig holdning og utvikle musklene i nakkesøylen. Det er noen vanlige øvelser for fysioterapi og nakkesmerter som vil mest sannsynlig bli benyttet som en del av behandlingen.

Fleksjon

Nakke fleksjon er en metode hvori haken beveger seg mot brystet slik at stirre ned mot gulvet. Dette bør gjøres sakte, flere ganger og hjelpe noen stirrer ned mot gulvet. Denne metoden for trening hjelper løsne nakkemusklene som kan bli stramt eller forkortet. Dette kan forhindre halsen fra å bevege seg på riktig måte.

Du kan også utføre side flexions ved å holde hodet grei og tipping øret mot skulderen på samme side. Det er å opprettholde holdning og ikke løfte haken opp for høyt. Hvis du gjør side flexions på feil måte, kan det føre til problemer i nakken leddene og redusere omfanget av bevegelse.

Extension

Utvidelsen av halsen gjør at hodet for å gå tilbake, slik at du ser opp mot taket. Det er viktig å gjennomføre denne bevegelsen sakte slik at de små leddene ikke er tvunget inn i en ubehagelig stilling, og dermed øke din smerte. Hvis du føler deg svimmel, ikke fortsetter med denne øvelsen, som blodstrømmen kan være kompromittert.

Rotasjon

Snu hodet langsomt til en hodesiden og deretter sakte til den andre siden. Hold nakken stødig i noen sekunder på hver side. Enkel rotasjon frem og tilbake kan bidra til å opprettholde mobilitet eller bevegelse av hodet ditt.

Advarsler

Hvis du blir svimmel, ør eller har smerter, er det viktig å unngå disse øvelsene, og vurdere alternativ behandling eller fysioterapi. Før du begynner på et halsen fysioterapi program, snakke med legen din for å være sikker på at du begynner øvelsene sakte for å unngå ytterligere komplikasjoner eller skade.

Hvilke problemer kan Neck Problemer Årsak?

Hvilke problemer kan Neck Problemer Årsak?


Problemer i ryggraden og ører noen ganger stamme fra uløste nakke problemer. Vedvarende smerte, stivhet eller annet ubehag i nakke og langs ryggraden, så vel som andre symptomer, inkludert endrede hørsel, signalisere behovet for konsultasjon med en lege.

Ringing i ørene

Nakkeproblemer kan foreslå skader på nerver og muskler, belastningen på som kan påvirke vevet i ørene. Slikt stress kan resultere i konstant øresus, en tilstand som kalles tinnitus.

Spinal Problemer

Ubehag i halsen kan være knyttet til spinal betingelser. Dr. Sanjog Mathur skrev i Deccan Chronicle i februar 2010 at nakkesmerter kan være en indikasjon på ulike spinal lidelser.

Skuldersmerter

Nakkesmerter og skuldersmerter er ofte relatert. Krisha McCoy skrev i mai-2009-utgaven av Everyday Health at nakkeproblemer som for eksempel et bein anspore eller en herniated disk kan forårsake skuldersmerter.

Nevrologiske problemer

Siden halsen er en del av nakkesøylen, eller de første syv ben som går fra bunnen av hjernen til skulderbladene, kan skade på dette området fører til neurologiske problemer. Hvis nakkesmerter vedvarer, er det nødvendig utredning og behandling for å hindre varig skade.

Betraktninger

Nakkesmerter kan være ledsaget av andre symptomer som hodepine, smerter rundt skulderbladene, svimmelhet, tåkesyn, feber, nattesvette og utilsiktet vekttap.

Longus Colli & Svimmelhet

Longus Colli & Svimmelhet


Selv om svimmelhet er en av de vanligste årsakene til et besøk til legen, er det en vanskelig symptom å definere, noe som kan gjøre diagnosen vanskelig også. Det er mange tilstander som kan forårsake forskjellige typer av svimmelhet, men cervical ("relatert til halsen") ryggraden dysfunksjon forbundet med de dype nakkebøyesener er en av de mindre kjente seg.

De dype nakke flexors omfatter longus colli og longus capitus muskler. Ifølge Joel Johnston, DC og Mark A. King DC, disse musklene "spille en sentral rolle i cervicalcolumna forhold" og "blir ofte oversett som en kilde til bevegelsesapparatet dysfunksjon." Dysfunksjon i bevegelsesapparatet kan være en årsak til svimmelhet klager kjent som svimmelhet og ulikevekt.

Symptomer

Lider av vertigo oppleve følelsen av spinning eller verden spinner rundt dem. Vertigo kan oppstå i akutte anfall eller som en konstant lavt nivå følelse. Ulikevekt lider føler off-balanse, som om de blir trukket til side og kan velte.

Diagnose

Vertigo av livmorhals opprinnelse må skilles fra andre tilstander som forårsaker svimmelhet, som Ménières sykdom. En test for cervicogenic vertigo er den roterende krakk test, hvor pasienten dreies fra side til side på en roterende krakk mens legen holder hodet i stilling.

En lege kan teste for cervicogenic ulikevekt ved hjelp Hautant test. I denne testen holder sittende pasient armene rett ut med håndflatene vendt ned og øynene lukket. Legen klokker for drifting av armene til den ene siden.

Behandling

Cervicogenic vertigo og ulikevekt kan bli behandlet av en kiropraktor.

I en 1991 studie av Fitz-Ritson fikk pasienter med post-traumatisk (skade påførte) cervicogenic vertigo manipulerende, myofascielle (fibrøs vev som skiller ulike lag av vev) og rehabiliterende kiropraktisk behandling med en 90 prosent suksessrate.

Movement Correction

En viktig del av behandlingen er deteksjon og korrigering av feil bevegelsesmønstre som involverer cervicalcolumna. Den nakkesøylen begynner ved bunnen av halsen, og er bygget opp av syv virvler med åtte par cervikale nerver.

Ubalanse i aktivitet mellom de dype nakke flexors og øvre nakke extensors er årsaken til disse feilaktige bevegelsesmønstre, som inkluderer livmorhals fleksjon, sitte-til-stativ, puste og svelge.

Stretching eller hemme den stramme eller hyperaktive øvre nakke extensors og tilrettelegging av de dype nakke flexors med hands-on teknikker eller subkortikale øvelser er måter kiropraktorer bruker for å rette opp disse ubalansene.

Løsning

Hvis du lider av svimmelhet som passer kategoriene av ulikevekt eller vertigo, snakk med legen din om muligheten for livmorhals opprinnelse og kiropraktisk behandling.

Vanlige cervicalcolumna Skader

Vanlige cervicalcolumna Skader


Cervicalcolumna skader kan føre til smerte og hevelse, blant andre symptomer. Å vite anatomi av nakkesøylen og lære om vanlige cervicalcolumna skader kan hjelpe deg å forstå hva som kan skje i kroppen din etter en skade.

Anatomy

Den nakkesøylen starter ved bunnen av hodeskallen og består av syv virvler som utgjør den øverste delen av ryggraden; ryggvirvlene er atskilt med plater som fungerer som støtdempere. Nerver exit gjennom små åpninger; disse nerver gir følelse og bevegelse til forskjellige områder av kroppen.

Burner

En brenner, også kalt en stinger, er en skade på nervene mellom nakken og skulderen. Det er ikke en alvorlig skade, men er vanlig i de som spiller kontaktsport. Denne type skade produserer en brennende eller stikkende følelse eller svakhet i armen.

Herniated Disc

En herniated plate oppstår når en del av ryggraden presser mot en nerve og stikker ut. Dette er også referert til som en prolaps. Denne skaden kan føre til smerter i armer eller nakke, og kan gi hevelse.

Fracture

Et brudd er et brudd av nakkesøylen. Sprekkene kan komprimere cervicalcolumna eller involvere ryggmargen; de er oftest forårsaket av traumer, et fall eller osteoporose.

Ryggmargsskade

En ryggmargsskade oppstår når det er en skade på ryggmargen skade på bein, vev og blodkar. Ryggmargsskader kan påvirke motorikk og sensorisk funksjon, og de kan forårsake midlertidig eller fullstendig lammelse, avhengig av alvorlighetsgraden av skaden.

Multippel sklerose og nevropati

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom som påvirker sentralnerve-systemet, som består av hjernen, ryggmarg og synsnervene. Multippel sklerose rammer kvinner dobbelt så ofte som menn, og den eksakte årsaken er ukjent. MS er vanligvis diagnostisert i tidlig voksen alder, og de fleste tilfeller er diagnostisert i alderen mellom 20 og 50. Men, kan MS forekommer også i ungdomsårene eller tidlig barndom, ifølge National Multiple Sclerosis Society. Det finnes behandlinger tilgjengelig, men det er ingen kur for MS.

Fakta

Hos personer som har multippel sklerose, angriper immunsystemet nerveceller eller neuroner i hjernen og / eller ryggmargen. Neuroner består av en celle organ, som mottar impulser fra andre nerveceller, og som gir impulser, og en axon, som er festet til cellekroppen og som bærer de impulser til andre nerveceller. Alle de nervevev i kroppen, inklusive hjernen og ryggmargen, funksjoner gjennom denne kommunikasjon mellom nevroner.

Mange nevroner har flere lag av et protein og lipid stoffet som omgir deres aksoner --- er dette stoffet som kalles myelin. De nevroner som har myelin er referert til som "" myelinerte nerveceller, og myelinet som omgir aksoner deres kalles en myelinlaget. Myelin skjede beskytter axon. Immunsystemet av en person som har MS angriper myelin hylser, produsere arr eller plakk, som også kalles Screlose. Ødeleggelsen av myelin forstyrrer, og kan til slutt ødelegge, nervecellen evne til å sende signaler til andre nerveceller. Arrvev er permanent, og ødelagte nerveceller kan ikke repareres. Når et område av hjernen, ryggmarg eller synsnervene er fylt med neuroner som ikke er i stand til å kommunisere godt med andre neuroner, kan den delen av hjernen eller ryggmargen ikke fungere skikkelig.

Symptomene på MS variere fra person til person, og er avhengig av mange faktorer, blant hvilke områder av sentralnervesystemet er skadet av sykdom. Noen vanlige symptomer er synsproblemer, svakhet, trøtthet og nummenhet eller prikking i ulike deler av kroppen, som kalles parestesier.

Pain

Ifølge National Multiple Sclerosis Society, om lag 55 prosent av MS-syke rapportere "klinisk signifikant" smerte på et tidspunkt i løpet av sykdomsprosessen, og smerte med MS er omtrent dobbelt så vanlig hos kvinner som hos menn. Smerte kan være akutt eller kronisk, og kan være nevropatisk --- noe som betyr at det er forårsaket av funksjonsfeil nevroner --- eller har en annen årsak.

Trigeminusnevralgi er en type akutt nevropatisk smerte. Den er oppkalt etter den trigeminal nerve, som er ansvarlig for følelse i ansiktet. Trigeminal neuralgi smerte er en skarp, stikkende smerte til siden av ansiktet som er et resultat av skade på trigeminus, og det kan være ganske alvorlig. Noen ganger trigeminusnevralgi er en av de første symptomer på MS. Fordi det er i den side av ansiktet, er trigeminusnevralgi noen ganger forveksles med tannsmerter.

L'Hermitte sin sign (uttales "hule-møte") er en kort, plutselig følelse av elektrisk støt, summende eller smerter som reiser ned kroppen som et resultat av å bøye nakken fremover. Det er en type parestesi eller unormal følelse. Den kan være forbundet med en rekke lidelser, inkludert cervikal spondylose, artritt, tumorer eller pernisiøs anemi. I MS er det et resultat av skade på nakkesøylen, som er halsen regionen av ryggraden, og er klassifisert som nevropatisk smerte. Om lag to tredeler av MS-syke opplever L'Hermitte er tegn på noen gang.

MS-syke kan også oppleve kløe, brennende, verkende eller "girdling" som er en til tider smertefull band-lignende press rundt kroppen. Leger kaller disse symptomene "dysesthesias", som betyr en ubehagelig unormal følelse. Disse dysesthesias er nevropatisk, og kan enten være akutt eller kronisk i MS-syke. Selv om ikke vanlig, noen ganger nevropatisk smerte kan følge optikusnevritt, forårsaker smerte når øyet er flyttet i henhold til Multiple Sclerosis Society of Scotland.

Noen smerter forbundet med MS er ikke nevropatisk. Eksempler på dette er smerter som følge av muskel spastisitet, eller ryggsmerter forbundet med immobilitet noen MS lider erfaring. Selv om denne smerten er like viktig som ekte og nevropatisk smerte, er behandlingen forskjellig.

Behandlinger

Mens det er ingen kur for MS, det finnes behandlinger tilgjengelig. Noen behandlinger kan endre sykdomsforløpet eller forsinke progresjon. Andre behandlinger kan lette symptomer på MS, inkludert nevropatisk smerte.

Nevropatisk smerte ikke svarer godt til medisiner som brukes til å behandle andre typer smerter, som smerte som følge av en skade, så legene må ta en annen tilnærming ved behandling av den. Trigeminusnevralgi er ofte behandlet med krampestillende medikamenter som karbamazepin (Tegretol®) eller fenytoin (Dilantin®). For L'Hermitte fortegn, kan leger foreskrive en antikonvulsiv narkotika eller soft-krage støtte for nakke hvis dette symptomet er alvorlig nok til å forstyrre dagliglivet. Dysethesias som brennende, verkende eller girdling blir ofte behandlet med krampestill gabapentin (Neurontin®) eller det antidepressive amitriptylin. Den antidepressive duloksetin hydroklorid (Cymbalta®), selv om det ikke er spesifikt for MS, er blitt godkjent for behandling av diabetisk neuropati, og kan derfor hjelpe til med neuropatisk smerte i MS pasienter. Antidepressiva bidra til å lette nevropatisk smerte ved å endre måten hjernen reagerer på smerte signalene som kommer fra de skadede nerveceller. Stoffet pregabalin (Lyrica®), som FDA godkjent i 2004 for behandling av nevropatiske smerter forbundet med diabetes og fibromyalgi, kan også hjelpe noen MS-syke som opplever nevropatisk smerte. Dysesthesias er også noen ganger behandlet ved ikke-kjemiske midler, for eksempel på seg en strømpe eller trykket ved hjelp av en varm kompress på det berørte området. Paracetamol (Paracet) også noen ganger letter smerten av dysesthesias, ifølge National Multiple Sclerosis Society.

Non-nevropatiske smerter i MS reagerer på ulike behandlinger. Smerter fra muskel spastisitet kan behandles med baklofen (Lioresal®) eller tizanidin (Zanaflex®), anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen eller tøyningsøvelser. Ryggsmerte forårsaket av immobilitet kan behandles med ultralyd, fysioterapi eller varme.

Betraktninger

Mens noen symptomer på MS, slik som svakhet eller problemer med å gå, kan være opplagt, er smerte en usynlig symptom. En person som lider av kronisk, kan ødeleggende smerte ser "helt fint" til andre, men føler forferdelig og har problemer fungerer. Det er viktig for MS-syke som opplever smerte for å kommunisere med sine kjære om hvordan de føler seg, slik at de kan tilby støtte. Kronisk smerte kan også forstyrre en MS-syke evne til å arbeide eller utføre andre aktiviteter, og kan forårsake store emosjonelle plager. Noen MS-syke opplever at det hjelper å snakke om det; din lokale avdelingen av The National Multiple Sclerosis Society kan fortelle deg om støtte grupper i ditt område.

Det er veldig viktig å fortelle legen din om eventuelle symptomer du opplever, inkludert smerte. Leger har en rekke alternativer for å hjelpe deg med smerter, og ber om hjelp er ikke "maser" eller et tegn på svakhet. Hvis en behandling legen har foreskrevet for din smerte ikke virker, fortelle henne slik at hun kan prøve noe annet. The National Multiple Sclerosis Society anbefaler også tverrfaglige smerteklinikker for MS-syke som opplever kroniske smerter; disse klinikkene kan tilby en rekke behandlinger som for eksempel medisiner, fysioterapi, rådgivning, og alternative behandlinger.

Advarsel

En endring i symptomer eller utseendet av nye symptomer på MS lider noen ganger kan indikere en endring i forløpet av sykdommen, eller en negativ reaksjon på medisiner. Ta kontakt med din lege dersom symptomene dine endrer seg.

MS Sensoriske symptomer

Ifølge Multiple Sclerosis Foundation, sensoriske problemer i multippel sklerose (MS) pasienter forekommer i 20 til 50 prosent av befolkningen tidlig i sykdomsforløpet. De sensoriske problemer er vanlig og er vanligvis kjente i hendene eller ben, selv om de kan bli følt hvor som helst i legemet. Symptomer kan oppstå uten stimuli eller som en reaksjon på å bli rørt. MS sensoriske symptomer er forårsaket av endringer i nervebanene i ryggmargen.

Parestesi

Parestesi er en brennende, prikkende følelse som kan kjennes hvor som helst i kroppen, men er vanligvis følte i hendene, arm, ben eller føtter. Kronisk parestesi er et tegn på en nevrologisk sykdom som MS, eller nerveskader. Personer med MS kan føle delvis eller fullstendig nummenhet i sine ekstremiteter sammen med prikking, summende, vibrasjons opplevelser og økt følsomhet for å bli berørt.

Trigeminusnevralgi

Trigeminusnevralgi også er kjent som ansikts smerter. Det er forårsaket av lesjoner forming på nervene i hjernen som går til ansiktet. Det forekommer i den nedre delen av ansiktet og kan utløses ved å spise, drikke, en vind blåser over ansiktet, eller pusse tennene. Smerten er beskrevet som intense, skarpe og kan føles som et elektrisk støt. Ansikts smerter kan vare noen minutter eller føler et konstant brennende eller verkende følelse i ansiktet.

Nervesmerter

Nerve smerte kan oppstå hvor som helst i kroppen, og vanligvis følger en bestemt nerve som er nær overflaten av huden. Smerten er brennende i naturen og kan være intermitterende eller konstant. Berøring eller trykk på huden oppleves som smerte ved MS-pasienten.

L'Hermitte sin

L'Hermitte påloggings er et elektrisk sjokk og summende sensasjon som skjer når du flytter hodet eller senke haken mot brystet. Det vanligvis vare i bare noen få sekunder. L'Hermitte sin indikerer at det er skader i nakkesøylen, eller nakke området, i mennesker som har MS. Det er følt hvor som helst i kroppen under halsen, og kan bevege seg rundt påvirker forskjellige områder fra dag til dag.

Proprioceptiv dysfunksjon

Proprioseptive dysfunksjon er også kjent som sensorisk ataksi. Dette dysfunksjon er når hjernen har et tap av bevissthet om plasseringen av kroppsdeler og kan ikke ane hvor de er. En person med MS kan heller ikke påvise vibrasjoner og mister sin følelse av balanse.

Hva er Tegn og symptomer på MS i nakken?

Hva er Tegn og symptomer på MS i nakken?


Multiple aclerosis, eller MS, er en av flere sykdommer som påvirker den myelin foringsrør som omfatter nervefibrene rundt ryggraden. Skaden gjort til denne casing lar delikat sentralnervesystemet å lekke ut væske og utløser "misfires" langs nerveimpulser og til slutt nerve død. Flere symptomer som vises langs nakken og ryggraden kan være advarsel tegn på multippel sklerose.

Konstant fysisk tretthet

En av de første tegnene på MS er en konstant trøtthet i beina og andre kroppsdeler, for eksempel nakken. Fatigue seg selv kan være relatert til utmattelse eller flere sykdommer, og bør ikke tas som en sikker indikator på MS. Den type tretthet som mer tydelig relatert til MS er ofte ledsaget av en svakhet eller klossethet i bena eller hendene, og vil ikke forsvinne med resten. Hvis du opplever stivhet i nakken sammen med tretthet, hvile mer og sjekke selv for flulike symptomer. Hvis situasjonen ikke løser etter fem til syv dager, kontakt lege.

Nummenhet eller skjelving

Et annet symptom på MS er nummenhet i nakken eller ryggraden. Dette kan være ledsaget av en kjølig følelse eller av varemerket "pins og nåler" som vanligvis er forbundet med nummenhet i ekstremiteter. Skjelving er også mulig og vil vanligvis oppleves som en form for problemer med å holde hodet oppe. Disse symptomene stammer fra nerve "feiltenning", som resulterer i koss signaler. Mens begge symptomene er også en indikasjon på andre forhold (for eksempel Parkinsons sykdom) er det trolig at nummenhet eller skjelving i nakken og ryggraden betyr trøbbel. Oppsøk lege umiddelbart hvis opplever disse symptomene.

Lhermittes Sign

Mens de fleste av de tegn og symptomer på MS er generelt (kan også være en rekke andre sykdommer fra mild til alvorlig,) Lhermittes tegn er en av de få veldig klare indikatorer. Lhermittes tegn manifesterer fysisk så lesjoner nærheten nakkesøylen og erfarings som en følelse av betydelig smerte i rygg og nakke som føles lik elektrisk støt, ofte som nakken er bøyd fremover. Etter dette en endring i objektiv sensorisk tolkning ofte forekommer. Smak kan endre seg radikalt (for eksempel kan kylling smak altfor flavorful, som pepperoni, eller iskrem kan ha ingen smak i det hele tatt) eller farger kan vises skjevt (enten fargeblindhet eller farge forvirring). De som mistenker opplever Lhermittes skiltet bør søke medisinsk hjelp umiddelbart.