Digidexo.com

Utløsning før psa

Forskjell i Gel Caps Vs. Vedvarende utløsning

Forskjell i Gel Caps Vs.  Vedvarende utløsning


Det er så mange former for medisinske piller som det kan alle være veldig forvirrende. Rask utløsning rett ved siden av tidsbestemt utgivelse. Tabletter, caplets og piller. Med mindre du er en farmasøyt, kan du ikke vet forskjellen mellom en masse av disse begrepene, men det er viktige forskjeller å vite. To av de mest populære medisiner former er gel caps og vedvarende release.

Hva er Gel Caps?

Gel caps er en forkortelse for gelatin caplets, som er små, kapsellignende containere som brukes for oral medisin. Den gelatin brukes på utsiden av caplet å hjelpe folk som har problemer med å svelge medisinen. Det er to typer av gel caps - myke og harde. Myke gel caps har en flytende senter, mens harde caps er solid. Den eneste likhet er at begge har den gelatinbelegg på utsiden, som oppløses raskt når inntatt.

Hva er vedvarende versjonen?

Vedvarende utgivelsen er et begrep for medisin som er laget for å distribuere de aktive ingrediensene i pillen jevnt over tid. Dette er nyttig for smertestillende medikamenter, som kan være ment å være effektive over et langt tidsrom, slik at færre doser er nødvendig. Mange reseptbelagte smertestillende medikamenter, som Oxycontin, kommer i vedvarende-release form for å hindre misbruk av de kraftige aktive ingredienser. Dessverre er det fortsatt måter å trekke ut den aktive ingrediensen for å gi en umiddelbar, intens høyt snarere enn langsommere frigjøring av et vedvarende-release dose.

Vedvarende-Release Gel Caps

Siden gel caps er ment å løse opp raskt i magen vs. tregere vedvarende utgivelsen, ville du tror at de ikke har mye til felles. Imidlertid har ny farmasøytisk teknologi vist lovende at gel caps kan være løsningen for smerte resept misbruk. Som gel cap teknologien utvikler seg, er det mulig å ha Oxycontin eller lignende resepter i en høy dose som kan frigjøres over tid, ved hjelp av gel-hetter. Det vil også være vanskelig for narkomane å trekke ut bare de aktive ingrediensene, noe som gjør de nyeste vedvarende-release gel caps vanskeligere å misbruke.

Som er bedre?

Verken gel hetten eller forlenget-frigjørings hetten er nødvendigvis bedre enn den andre. Den eneste måten å svare på dette spørsmålet er å vurdere din egen personlige situasjon, og om du søker umiddelbar lindring eller vedvarende lindring over tid. Andre faktorer er størrelsen på medisiner og din evne til å svelge den. Hvis du søker umiddelbar lindring og har problemer med å svelge medisinen, deretter gel caps kan være det beste alternativet. Men hvis målet ditt er lettelse over tid, så vedvarende-utgivelsen er sannsynligvis det beste valget.

Xylitol effekt på insulin utløsning

Xylitol effekt på insulin utløsning


Xylitol er ikke en kunstig søtningsmiddel fordi kroppen allerede produserer den fra andre matvarer. Og tannleger anbefaler det for sin beskyttelse mot tannråte i henhold til xylitol organisasjonen. Best av alt, xylitol ikke øke blodsukkeret for diabetikere og holder insulin release lav.

Xylitol

Xylitol er et naturlig forekommende stoff som ser mye som sukker, men den finnes i enkelte matvarer som bær og sopp. Den ble oppdaget i 1891 og har vært brukt som et tilsetningsstoff siden 1960-tallet i henhold til Sweet Life.com. For mat produksjon, er tre sukker brukes.

Glykemisk indeks

Xylitol har en lav glykemisk indeks (effekt på blodsukkernivået) i forhold til andre karbohydrater. I en studie rapportert i The American Journal of Clinical Nutrition, glykemisk indeks for xylitol ble 7 sammenlignet med 100 for glukose. Dette betyr at energien fra denne sukkererstatning frigjøres langsommere.

Effekt på insulin release

I en studie utført av Hassinger et al publisert i Diabetologia i 1981, xylitol viste en betydelig lavere insulin utgivelse enn gjorde sukrose. Behovet for insulin etter inntak av sukrose var mye høyere enn for xylitol.

Dosering

Den anbefalte dosering fra xylitol er fire til 12 gram per dag. Du kan få dette fra xylitol-søtet tyggegummi, xylitol tabletter, munnhygiene produkter og i matvarer som iskrem som har hatt xylitol brukt som tilsetning.

Redusert Kalorier

Ifølge Calorie Control Council, har xylitol færre kalorier enn sukker med en tredjedel. Det er ca 2,4 kalorier per gram. Ved anbefalt dosering av fire til 12 gram per dag, er at mellom ni og 29 kalorier totalt.

Hvilken informasjon kan frigis av HIPAA utløsning

Hvilken informasjon kan frigis av HIPAA utløsning


I 1996 vedtok kongressen i lov helseforsikring bærbarhet og Accountability Act (HIPAA). Personvernet regel delen av HIPAA gir streng beskyttelse av bruk og offentliggjøring av pasientens helseopplysninger.

Grunnleggende prinsipp

Det grunnleggende prinsipp i HIPAA privatliv Regelen er at en overbygd enhet, som er det HIPAA kaller en helsepersonell eller sykehus, kan ikke bruke eller avsløre en pasients helse informasjon med mindre personvernet regelen tillater bruk og avsløring eller pasienten godkjenner den ble sluppet i skriving.

Type informasjon som er beskyttet

Personvernet regel bare beskytter "individuelt identifiserbar helseinformasjon" eller informasjon som er relatert til en pasient fortid, nåtid eller fremtid mental eller fysisk tilstand.

Hvilken informasjon Individuelt Identifiserer en individuell?

En pasient kan være individuelt identifisert med vanlige, hverdags informasjon. Dette inkluderer en pasientens navn, adresse, fødselsdato eller personnummer.

Minimum Nødvendig

Personvernet regelen begrenser også bruk og offentliggjøring av pasientens informasjon til "minimum som er nødvendig" for å oppnå formålet med bruken.

Innkalling til personvern Rights

Hver dekket enhet må gi en kopi av sine retningslinjer i henhold til HIPAA til hver pasient som den ikke har en direkte sammenheng, og prøve å få en skriftlig bekreftelse på mottak av disse retningslinjene.

Prosedyrer for en Wrist sene utløsning

Prosedyrer for en Wrist sene utløsning


Håndleddet har flere sener vedlagt i hylser som kjører under stramme band og i ulike avdelinger. Sener kan hovne opp og bli betent med daglig bruk. Hevelse årsaker redusert rom for sener å gli innenfor sine hylser og oppbevaringsrom. Kirurger utfører en håndleddet sene utgivelsen å gi mer plass til de betente sener til å gli. Den vanligste typen av håndleddet sene utgivelsen er å behandle De Quervain er senebetennelse. Andre håndleddet senebetennelse skader kan oppstå i håndleddet extensors, extensor pollicis longus og extensor digiti Minimi, men disse er langt mindre vanlig, ifølge Sports Injury Bulletin.

Anatomi

De Quervain utgivelse er når hylser i første avdeling av håndleddet er åpnet kirurgisk. Det første rommet inkluderer bortfører pollicis longus og extensor pollicis Brevis sener, ifølge Wheeless Online. Disse sener løpe langs den ytre side av tommelen og håndleddet, og kan bli betente ved gjentatt for hånd eller håndledd bevegelse.

De håndleddet extensor sener kjøre langs baksiden av hånden og håndleddet, og kan også bli betent med repeterende bevegelser.

Symptomer

Den primære symptom på De Quervain sin senebetennelse er smerter på tommelen side av håndleddet som er verre når fatte et objekt eller vri håndleddet, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons. Hevelse eller nummenhet over baksiden av tommelen og pekefingeren kan også forekomme.

Den primære symptom på håndleddet extensor senebetennelse er smerter på baksiden av hånden og håndleddet som er verre når håndleddet strekker.

Kirurgi

Kirurgi for De Quervain syndrom innebærer å gjøre et lite snitt på bunnen av tommelen over den ytre side av håndleddet for å få tilgang til det første rom av håndleddet. Seneskjede omslutter de to sener er åpnet. Sene slips innenfor kammeret er kuttet for å tillate sener til å gli enklere. Snittet er stengt med sting. En spenne er vanligvis bæres i to uker for å immobilisere håndleddet.

Kirurgi for håndleddet extensor senebetennelse innebærer et snitt på baksiden av håndleddet for å åpne de sene skjeder for extensor sener.

Hva er årsakene til høye nivåer i en PSA Reading?

Hva er årsakene til høye nivåer i en PSA Reading?


Prostatakreft er en av de mest vanlige former for kreft hos menn. Når oppdaget bare av en digital endetarms eksamen, eller DRE, de fleste diagnoser nå bære testing for prostata-spesifikt antigen, eller PSA, et stoff som produseres av prostata. De fleste leger er uvillige til å diagnostisere på grunnlag av en enkelt test, fordi prostatakreft er bare en av de faktorer som kan forårsake forhøyede PSA-nivåer.

Spesifisitet

Prostatakreft er en kjent årsak til høye PSA-målinger. Problemet med testen er hva legene kaller "spesifisitet" - prostatakreft betyr en høy PSA, men en høy PSA betyr ikke alltid kreft. En sekundær analyse, å sammenligne "gratis" PSA - som ikke er bundet opp med et protein - til "bundet" PSA, forbedrer nøyaktigheten av testen. Jo lavere prosentandel av fri PSA, desto større er sannsynligheten for en kreftdiagnose. Bortsett fra kreft, kan flere andre faktorer øke PSA.

Alder

En økning i PSA er et symptom på aldring hos menn, som prostata størrelse øker normalt over tid. The Family Practice Notebook siterer normale PSA-verdier eksempel under 2,5 for hvite menn mellom 40 og 50, mens for menn mellom 70 og 80 år at antall hopper til 6,5. PSA-tall er alltid uttrykt i nanogram per milliliter, eller ng / ml.

Godartede betingelser eller seksuell aktivitet

Mange godartede medisinske forhold kan føre til høye PSA-målinger. Benign prostatahyperplasi, prostatitt og enkle infeksjoner er vanlige årsaker til forhøyede verdier, og noen leger foreskrive en antibiotikakur før re-testing for å fjerne den siste muligheten. Menn oppfordres til å unngå seksuell aktivitet før til å gi blodprøven for en PSA-test, som utløsning kan øke PSA nivåer for opptil 48 timer.

Medisinske prosedyrer

Noen medisinske prosedyrer øke PSA nivåer i blodet. Disse inkluderer digital endetarms eksamen, prostata massasje og kateterisering. Siden dres og PSA tester er en del av den samme diagnostiske prosessen, leger har lært å trekke blodprøven før du utfører rektal undersøkelse. Cystoskopier, en diagnostisk fremgangsmåte hvor urinlederen og urinblæren er visuelt undersøkt med et lysende rør, kan ha den samme virkning.

Hva er årsakene til Varierende PSA-nivå?

PSA er også kjent som prostata spesifikt antigen, og det er ofte brukt som en metode for screening for prostatakreft. Prostatakjertelen er en viktig del av den mannlige reproduktive system og forstørrer over tid, forårsaker stigende PSA nivåer. PSA nivåer kan også øke på grunn av prostatakreft eller på grunn av en tilstand som kalles benign prostatahyperplasi.

Ejakulasjon

Utløsning i løpet av de siste 48 timene kan føre til en plutselig økning i PSA-nivå.

Infeksjon

Urinveisinfeksjoner kan også føre til en økning i en PSA-test.

Aktiviteter

Enkelte aktiviteter, som sykling, kan føre til en økning i PSA-nivå.

Medisiner

Visse medisiner - inkludert finasterid (for benign prostatahyperplasi), cyklofosfamid (en kjemoterapi compound) og metotreksat (en immunsuppressive) - kan også føre til svingninger i PSA nivåer.

Hormonelle effekter

I noen tilfeller kan hormonene bli foreskrevet for å prøve å krympe en forstørret prostata. Disse hormoner, i tillegg til å forårsake prostata å krympe, vil også lavere PSA.

Hva kunne heve en PSA-test nummer?

Hva kunne heve en PSA-test nummer?


Proteinet PSA, eller prostata-spesifikt antigen, er opprettet innenfor prostata av prostata celler. Den test utviklet for å asses nivåene av PSA-proteiner kalles PSA-test. PSA nivåer øker naturlig som vi blir eldre, men det er sikre og usikre nivåer. Hvis PSA nivåer er høy, er det mulighet for å ha eller utvikle kreft. Den PSA-test ikke er en kreft test. Det er flere andre grunner til at en PSA-nivå kan økes.

Prostatitt

Betennelse i prostatakjertelen er også kjent som prostatitt. Prostatitt er en vanlig tilstand, og er kjent for å øke nivåene av prostata-spesifikt antigen (PSA). Bevis viser at PSA nivåer vil returnere til det normale innen seks uker, når pasienten har hatt antibiotika i to uker. Ikke lett diagnostisert, har denne tilstanden mange typer symptomer, syndromer og effekter alle med betennelse i prostata området. (Se Resources.)

Omega 6

Omega 6 fettsyrer er som de fant i maisolje og øke prostata-spesifikt antigen nivåer. Studier har også vist at omega 6 kan øke frekvensen av prostata kreft celler overføring til benmargen.

Godartet prostata utvidelse

Med symptomer på hyppig vannlating og mulig lekkasje, er godartet prostata hyperplasi (BPH), en vanlig sykdom i aldersprosessen. Prostata av en mann øker i størrelse gjennom hele livet. BPH kan føre til problemer fra fylte 40, men de fleste menn ikke begynne å ha noen problemer til de når 60 år. Det mest vanlige problem med BPH er trykket plasseres på urinrøret i prostata.

Foods

Bestemte matvarer kan øke PSA nivåer og PSA testresultater. Matvarer som rødt kjøtt, bør meieriprodukter, søtsaker og desserter unngås i bistand sunnere og lavere PSA nivåer. Matvarer med store mengder sukker og kalorier faktisk lavere stoffskifte, noe som resulterer i en høyere risiko for økning av PSA nivåer og andre helseproblemer. (Se Resources.)

Små økninger

PSA nivåer kan øke midlertidig hvis det er en urinveisinfeksjon stede, post utløsning eller med sykkel ridning. Hvis en PSA-nivået er over 4NG / ml, er det anbefalt at ytterligere undersøkelser bør gjøres for å diagnostisere hvorfor, med en medisinsk spesialist. PSA nivåer i henhold 10ng / ml er en større sjanse for mulig svulst utvinning.

Hvordan kontrollere PSA

Hvordan kontrollere PSA


Prostatakjertelen øker sin produksjon av prostata-spesifikt antigen (PSA) som menn alder. Mens en liten mengde av dette proteinet er vanlig i menns blod, kan en stor mengde peke på prostata kreft eller godartet prostata forhold, som for eksempel prostatitt. Ifølge National Cancer Institute, konkrete anbefalinger om PSA screening varierer mellom leger, men det er generell enighet om at menn bør informeres om mulige risikoer og fordeler ved PSA screening før de blir testet.

Hvordan kontrollere PSA

•  Snakk med legen din om å få en resept på Proscar eller Avodart. Ta medisinen i henhold til den foreskrevne dose. Disse 5-alfa-reduktasehemmere (5-ARIS) legemidler redusere PSA nivåer. De hjelper også krympe forstørret prostata, forhindre urinretensjon, forebygge fremtidig vekst av prostata og redusere behovet for fremtidig prostataoperasjon. Vær forsiktig når du tar dem som de kan maskere tilstedeværelsen av prostatakreft fordi de lavere PSA nivåer. De også forårsake bivirkninger som erektil dysfunksjon, senket libido og redusert sæd utgivelse under utløsning.

Unngå kirurgisk prosedyre som kan irritere eller forsterke prostata hvis det er mulig så selv små prostatabiopsier kan øke PSA nivåer.

Unngå seksuell aktivitet før du tar en PSA-test, siden denne aktiviteten er generelt antatt å øke PSA nivåer for opptil 48 timer.

Hint

  • Aldring er den største bidragsyteren til økt PSA nivåer.
  • Enkelte etnisiteter som African-American er genetisk utsatt for høyere risiko for prostatakreft.

Hvordan øke følsomheten av en PSA-test

PSA står for prostata spesifikt antigen, og i en test som blir brukt for å bestemme om en pasient lider av prostatacancer. En forhøyet PSA kan være forårsaket av andre faktorer, men prostatakreft er den mest alvorlige årsak, og bør utelukkes hvis PSA-test er høy. Når Ptil er høy, kan en biopsi av prostata bli den neste beste trekket.

Hvordan øke følsomheten av en PSA-test

•  Snakk med legen din for å finne ut om din alder blir vurdert. Ptil kan øke naturlig med alderen; Likevel er ikke alle leger ta hensyn til dette. Hvis du er en ung mann, er testen mer sannsynlig å være nøyaktig, fordi PSA ikke naturlig forhøyet.

Avstå fra sex eller utløsning i minst to dager før testen.

Unngå stimulerende prostata for to dager, så vel. En prostata massasje, mottak anal sex, eller til å sykle kan stimulere prostata og heve PSA nivåer.

•  Vurder å utsette testen hvis du har hatt en prostatabiopsi i løpet av de siste fire ukene. PSA nivåer kan forbli høyere enn gjennomsnittet for den lenge etter en prostatabiopsi.

Unngå bruk av smertestillende for et par uker før PSA-test, inkludert over-the-counter narkotika. Også snakke med legen din om eventuelle medisiner eller urter som du tar. Noen medisiner kan feilaktig senke PSA nivåer.

Ting som påvirker PSA Testresultater

Ting som påvirker PSA Testresultater


PSA-test er viktig i overvåkings menns helse og er første skritt i diagnostisering av prostatakreft. Prostata-spesifikt antigen, eller PSA, er til stede i hver mannens blod i små mengder. Denne normal, lavt nivå av PSA er kjent som grunnlinjen og blir referert til når PSA stiger eller faller. En økning i PSA kan bety uregelmessig funksjon av prostatakjertelen på grunn av benign prostatahyperplasi, eller BPH; betennelse; infeksjon; eller prostatakreft. PSA-testing er langt fra definitive i deteksjon av et nedbrutt problem; fordi mange faktorer kan påvirke testresultatene.

Benign prostatahyperplasi

Benign prostatahyperplasi er godartet forstørrelse av prostatakjertelen. BPH er ofte årsaken til hyppig natta vannlating, urinretensjon, problemer med vannlating og urinveisinfeksjoner. BPH fører til en økning i PSA-nivå.

Prostatitt

Betennelse eller infeksjon i prostata forårsaker også forhøyede PSA nivåer. PSA-testing bør gjøres etter en infeksjon har ryddet og etter betennelsen har sunket, hvis mulig.

Alder

Alder fører også til en endring i PSA nivåer. Generelt er den eldre pasienten, jo høyere nivå. Dette kompliserer deteksjonen av prostatakreft, fordi de normale områder for PSA ikke kan justeres for å reflektere aldersrelaterte forandringer uten risiko for muligens ikke påvise kreft.

Ejakulasjon

Utløsning ved samleie eller onani fører til PSA nivåer å stige i 24 til 48 timer. Hvis du har en PSA-test, er det anbefalt at du avstå fra utløsning i minst to dager før på prøve.

Medisiner og urte kosttilskudd

Ulike medisiner og urte kosttilskudd kan påvirke PSA resultater. Særlig kan senke resultater og maske sanne økninger i Ptil. Legemidler som finasterid (Proscar / Propecia) og dutasterid (Avodart), som vanligvis foreskrevet for BPH og skallethet, kan senke PSA resultater med opptil 50 prosent. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (inkludert aspirin og ibuprofen), og urte kosttilskudd for prostata helse, kan også falskt lavere PSA nivåer.

Fedme

Fedme er en utfordring for måling av PSA resultater, fordi pasienter som er overvektige har lavere PSA nivåer. Disse unøyaktige resultater og gjøre prostata problemer vanskelig å diagnose. Mange overvektige pasienter kan være nøyaktig diagnostisert først etter prostatakreft har spredt seg til et annet område av kroppen.

Skade og kraftig mosjon

Skade på prostata området kan påvirke PSA nivåer. Informer legen din hvis du har blitt skadet før PSA-testing. Hard fysisk trening, som sykling, også kan øke PSA nivåer. Avstå fra en slik øvelse eller et potensial for skade i 48 timer før PSA-test.

Digital endetarms eksamen

En digital rektal undersøkelse er en viktig fremgangsmåte for detektering av prostataproblemer. Under eksamen, plasserer din lege en smurt, hansker finger inn i endetarmen for å føle prostata for misdannelser. Denne undersøkelse av prostata kan heve PSA nivåer, slik at blodet for PSA-testing bør trekkes før digital rektal undersøkelse.

Urin infeksjon, Kateterisering og urinretensjon

Urinveis eller blære infeksjoner, urin kateterisering, og urinretensjon føre til en økning i PSA-nivå. PSA-testing bør utsettes til fire til seks uker etter infeksjon eller oppbevaring er løst, og seks uker etter fjerning av et kateter.

Biopsi og undersøkelser på prostata eller blære

En biopsi, operasjon eller undersøkelse på prostata eller blære vil føre til PSA nivåer å stige. PSA nivåer kan ta alt mellom ett til seks måneder for å gå tilbake til baseline etter disse prosedyrene.

Kan en overaktiv skjoldbrusk Effect PSA nivåer?

Kan en overaktiv skjoldbrusk Effect PSA nivåer?


PSA, eller prostata-spesifikt antigen, er et protein produsert av prostatakjertelen. Forhøyede PSA nivåer i blodet er forbundet med farlige prostata endringer, men en overaktiv skjoldbruskkjertel er vanligvis ikke indisert.

Fakta

Prostata er en liten kjertel i nærheten av blæren som danner komponenter av sædvæsken. Den skjoldbrusk er en liten kjertel nær fronten av den nedre halsen som produserer hormoner som bidrar til å kontrollere stoffskiftet.

Bruk av PSA Testing

Ifølge National Cancer Institute, sjekke PSA nivåer oppdager mulig forekomst av prostatakreft, samt benign prostatahyperplasi (BPH, eller forstørret prostata) og prostata betennelse (prostatitt).

Faktorer som påvirker PSA nivåer

Bortsett fra kreft, BPH og prostatitt, kjente faktorer som påvirker PSA nivåer inkluderer alder, fedme, siste utløsning, økt fysisk aktivitet og enkelte kjemoterapi narkotika og reseptfrie produkter for prostata helse. Aktiv skjoldbruskkjertel er ikke en kjent faktor.

Betraktninger

Selv om endringer i PSA-nivå kan indikere prostatakreft sykdom, finnes striden om risikoen og fordelene av behandlinger som følge av PSA-testing.

Anbefalinger

The American Cancer Society støtter ikke vanlige tester for å oppdage prostatakreft, og oppfordrer helsepersonell til å diskutere grensene for testing med sine pasienter.

Hvordan forberede for en PSA-test

Menn over 50 opplever hyppige, smertefull vannlating og rygg eller bekkensmerter kan ha prostata kreft. For å teste for dette, en lege bestiller en PSA (prostata spesifikt antigen) test ved å ta en blodprøve. Forhøyede resultatene fra testen kunne foreslå behov for oppfølgende tester for å stille diagnosen prostatakreft. Siden noen livsstilsfaktorer kan øke PSA nivåer, viser en falsk høyde, menn har testen trenger for å forberede sin PSA-test.

Bruksanvisning

•  Gi legen din en kopi av både din medisinske historie og alle medisiner du er i dag. Følg hans retninger angående om å slutte å ta noen medisiner før testen. Noen cytostatika resultere i lavere PSA testresultater enn de som faktisk er i kroppen.

Unngå fysiske aktiviteter som gjelder unaturlig press på kjønnsorganene. Stopp aktiviteter som sykling og ridning i tre dager før PSA-test. Press på prostata kan feilaktig øke PSA testresultatene.

•  Ikke ha sex i minst 24 timer før testen. PSA testresultater etter at en mann får utløsning ikke nøyaktig gjenspeiler PSA nivåer i blodet.

Be legen om å planlegge PSA-test før en digital endetarms eksamen (DRE), som kan endre resultatet av en PSA-test. En DRE, men kan diagnostisere prostatakreft.

Hva Foruten Cancer Causes PSA nivåer for å øke?

En prostata spesifikt antigen (PSA) test resultatet betraktes ut av normalområdet hvis nivåer er over 4 ng / ml, i henhold til Johns Hopkins Prostata Bulletin. Selv om slike nivåer er ofte en indikasjon på prostatakreft, det er andre årsaker til høye nivåer PSA.

BPH

Økte PSA nivåer kan indikere BPH (godartet prostatahyperplasi). Dette er ofte løst ved prostatakirurgi, men BPH kan være oppstår på nytt og kreve ytterligere kirurgi.

Ejakulasjon

Ifølge Mayo Clinic, hvis du planlegger å ta en PSA-test, bør du ikke oppnå utløsning i minst to dager før. Dette fører til PSA nivåer for å øke naturlig og kan gi legen din en unøyaktig lesing.

Prostatitt

Høye PSA nivåer kan være en indikasjon på prostatabetennelse, kjent som prostatitt. Prostatitt blir behandlet med et antibiotikum som også vil redusere PSA-nivåene tilbake til det normale.

Normal Prostata

Ifølge Mayo Clinic, noen menn naturlig nok har høyere PSA nivåer enn andre. Også, PSA nivåer øke etter hvert som du blir eldre. Snakk med legen din om hva PSA nivåer anses normalt for deg.

Andre tester

Etter en PSA-test, kan legen anbefale røntgen og ultralydundersøkelser for å utelukke prostatakreft.

Grunnen til Forhøyet PSA nivåer

Prostata-spesifikt antigen (PSA) er et enzym laget av prostatakjertelen. Flere forhold er indikert med en høyere-enn-gjennomsnittet PSA blood test, som måler mengden av PSA i blodet ditt.

Funksjon

PSA-test blir anvendt for å detektere prostatakreft, kreft ukontrollert cellevekst i prostata, en kjertel som utskiller sædceller. Hvis en mann har en forhøyet PSA-test, kan han har kreft.

Betydning

Anslagsvis 1 i 6 menn vil bli diagnostisert med prostatakreft i løpet av hans levetid, ifølge American Cancer Society.

Grunner

En forhøyet PSA-nivå er ikke alltid kreft. Det har vært knyttet til benign prostatahyperplasi (forstørret prostata), som er en betennelse i prostata som øker PSA nivåer i blodet og fører til symptomer som for eksempel behovet for å urinere ofte eller et intenst behov for å urinere.

Normale nivåer

Ifølge UPMC Cancer Centers, normale nivåer av PSA i området fra 0 nanogram per milliliter (n / ml) til 4 ng / ml. Nivåer mellom 4 og 10 n / ml anses å være borderline-high, og nivåer høyere enn 10 regnes som høy.

Betraktninger

I tillegg til problemer som påvirker prostata, det er midlertidige forhold som kan forårsake forhøyede PSA nivåer, for eksempel siste utløsning eller sykler.

Hvordan forstå din PSA

Den prostata-spesifikt antigen (PSA) testen måler enzym produsert av cellene i prostatakjertelen. Kroppen skiller ut dette enzymet under utløsning, og en liten mengde er vanligvis påvises i blodet. Høye nivåer av PSA i blodet kan indikere problemer som prostatitt, benign prostatisk hyperplasi (BPH) eller kreft. Menn 50 år og eldre bør få prostata eksamener årlig for å hjelpe til tidlig oppdagelse og behandling av prostata sykdommer.

Bruksanvisning

Du har hatt en PSA-test, Hva nå?

•  Få tak i en kopi av PSA-test rapporten.

Undersøk rapporten. PSA blodnivåer er vist som nanogram per milliliter (ng / ml). Selv om det er vanskelig å si definitivt hva som er "normal", leger vanligvis vurdere PSA nivåer høyere enn 3-4 ng / ml for å være grunn til bekymring. Hvis nummeret er høyere enn 4 ng / ml, planlegge en oppfølgingstime med legen din.

•  Ikke få panikk hvis du PSA nivåer er høy. Mens høye PSA nivåer kan være en indikasjon på et problem, har de ikke nødvendigvis at du har kreft. Flere andre faktorer - som betennelser, legemiddelinteraksjoner og nylig seksuell aktivitet - kan utgjøre en høyere enn normal lesing.

Få en digital endetarms eksamen. Ved en høy PSA, vil legen ønsker å gjøre en digital endetarms eksamen (DRE) for å undersøke størrelsen på prostata. Avhengig av de samlede resultatene av PSA og DRE, legen kan bestille ytterligere tester som en PSE hastighetstest, bildebehandling skanner og en biopsi. Hvis ingen symptomer til stede, er det sannsynlig at legen din vil planlegge regelmessige oppfølgingsprøver for å overvåke prostata helse.

Tips og advarsler

  • Ikke delta i seksuell aktivitet innen 72 timer før du tar en PSA-test, da dette kan bidra til falske positive resultater.
  • En PSA-test er en viktig system for tidlig varsling for prostata sykdommer, men det er ikke en definitiv diagnostisk verktøy, vil heller ikke nødvendigvis hjelpe i forebygging og behandling av aggressive former for prostatakreft.

Faktorer som øker PSA

Faktorer som øker PSA


Prostata-spesifikt antigen (PSA) er et protein som er produsert av prostatakjertelen. Noen studier har vist en sammenheng mellom høyere nivåer av PSA og prostatakreft eller godartet vekst. Mens PSA-test ikke direkte korrelerer med tilstedeværelse av prostatakreft, er det brukt som en screening-metode for påvisning. Det er noen faktorer som øker PSA, både naturlige årsaker og forhold knyttet til tilstedeværelsen av kreft eller godartet vekst.

Age

PSA øker naturlig med alderen. Dette skyldes i stor grad den naturlige veksten av prostatakjertelen over en manns liv. Prostatakreft, som er mer utbredt i eldre menn, produserer også et høyere nivå av PSA.

Løp

Kaukasiske menn har et høyere nivå av PSA enn asiatiske eller afrikanske-amerikanske menn. Men afrikansk-amerikanske menn har en høyere forekomst av prostatakreft og dødelighet på grunn av prostatakreft, muligens på grunn av manglende forebygging screening.

Stoppe Medisinering

Visse medisiner kan redusere nivået av PSA. Physicians justere denne variable ved å multiplisere det detekterte nivå av PSA ved en standard nummer. Stoppe tar medisiner kan ha motsatt effekt av å forårsake PSA nivåer å stige. Snakk med legen din om PSA nivåer hvis du slutter å ta Proscar, Avodart eller andre medikamenter som påvirker mannlige hormoner.

Infeksjon

Infeksjoner i prostatakjertelen eller urin organer kan føre til en økning i PSA. Prostatitt, eller betennelse i prostatakjertelen, forårsaker en økning i PSA. Denne infeksjonen er ofte forårsaket av tilstedeværelsen av bakterier og kan behandles med antibiotika. En urinveisinfeksjon (UVI) kan også føre til en økning i PSA. Denne infeksjonen er forårsaket av bakterier og kan behandles med antibiotika. En blodprøve kan ikke gi en nyttig PSA lesing for mer enn seks måneder etter en UTI.

Godartet vekst

Godartet vekst av vev i prostatakjertelen kan føre til en økning i PSA. Kjent som benign prostatahyperplasi (BPH), kan veksten av prostatakjertelen forekommer naturlig som menn alder. Forhøyede nivåer av PSA grunn BPH kan også oppdage en ondartet kreft.

Seksuell aktivitet

Seksuell aktivitet, herunder samleie eller utløsning, kan føre til en økning i PSA-nivå. Menn som vil bli testet for PSA-nivå bør avstå fra seksuell aktivitet i flere dager før testen for å få en nøyaktig lesing.

Prostate Cancer

Tilstedeværelsen av prostatacancer kan føre til at PSA-nivå til å stige. Et høyt nivå av PSA, men ikke nødvendigvis er en indikasjon på prostatakreft. Forskere fortsette å studere og diskutere bruk av PSA-test. PSA-test fortsatt produserer falske-positive og falske-negativer. Den PSA-testen brukes i forbindelse med andre tester for å bestemme nærværet av kreft.

Hva er normalt prostata PSA?

Prostata-spesifikt antigen (PSA) er et protein som produseres i prostatakjertelen. Små mengder av PSA er normalt finnes i menns blod. PSA blood test brukes til å screene for prostatakreft, fordi jo større grad av PSA er i blodet, jo mer sannsynlig er det at kreft er tilstede. Men PSA-test ikke skille mellom prostatakreft og noncancerous faktorer som kan påvirke PSA-nivå. Bare en biopsi kan diagnostisere prostatakreft.

Hva PSA nivåer indikerer

PSA-nivåene er målt i nanogram per milliliter (ng / ml). Ifølge National Cancer Institute, mens høyere PSA nivåer er korrelert til en større forekomst av prostatakreft, er det ingen absolutt normal eller unormal PSA-nivå.
Om lag 15 prosent av menn med PSA nivåer under 4 ng / ml vil ha prostatakreft.
For nivåer mellom 4 og 10 ng / ml, er det en 20 til 30 prosent risiko for prostatakreft.
Mellom 10 og 20 ng / ml, er risikoen 50 til 75 prosent, og det stiger til 90 prosent når PSA-nivåer går over 20 ng / ml.

Hva påvirker PSA nivåer

Mens prostatakreft øker vanligvis PSA-nivå som finnes i blodet, kan andre faktorer gjøre det så bra. PSA nivåer normalt stige med alderen. Benign prostatahyperplasi (BPH), en noncancerous forstørrelse av prostata vanlig i eldre menn, fører høyere PSA nivåer; jo større er prostata, er den høyere PSA. Infeksjoner eller betennelser i prostatakjertelen vil heve PSA nivåer.

Andre faktorer som kan føre til PSA-nivåer for å være lav, selv når kreft eksisterer. De omfatter visse medisiner, urte kosttilskudd rettet mot prostata helse og utløsning i løpet av to dager med testing.

Hvem er høyest risiko for prostatakreft

Ifølge American Cancer Society, risikofaktorer for prostatakreft inkluderer alder, rase, plassering og slektshistorie.
• Alder er den største risikofaktoren. To tredeler av alle tilfeller av prostatakreft forekomme hos menn 65 år eller eldre.

• afro-amerikanske menn har større risiko for prostatakreft enn andre raser, og er mer sannsynlig å bli diagnostisert på et avansert stadium. Asiatisk-amerikanske og latino menn har de laveste prisene på prostatakreft.

• Prostatakreft er mer vanlig i Nord-Amerika, Australia, deler av Europa og Karibia, og mindre vanlig i Asia, Afrika, Mellom-Amerika og Sør-Amerika.

• Å ha en far eller bror med sykdommen dobler risikoen. Tre eller flere slektninger med prostatakreft, eller slektninger diagnostisert yngre enn 55 år, noe som ytterligere øker risikoen.

• Et kosthold rikt på rødt kjøtt eller fete meieriprodukter og lite frukt og grønnsaker kan også være knyttet til en høyere forekomst av prostatakreft, men dette er fortsatt under utredning.

Fordeler og ulemper av PSA-test

Det er uenighet om hvorvidt nytten av screening oppveier risikoen og smerte av oppfølgings diagnostiske tester og behandling.

Det mest positive med PSA-test er at den kan oppdage kreft på et tidlig stadium, da det kan lettest bli kurert. Men det er ikke 100 prosent nøyaktig. Det skiller ikke mellom prostatakreft og noncancerous svulster, eller andre faktorer som kan øke PSA nivåer. Det resulterer i både falske positiver (når kreften ikke er til stede) og falske-negativer (med utsikt over tilstedeværelsen av kreft.) Falske-positive føre til stress og bekymring, og mange menn gjennomgå biopsier, med bivirkninger som kan omfatte smerter, infeksjoner og blødning. Falske-negativer bety at noen tilfeller av prostatakreft vil bli savnet.

I tillegg kan PSA-test ikke fastslå hvor aggressiv et tilfelle av prostatakreft kan være. Noen tilfeller av prostatakreft vokser så sakte at de aldri kan forårsake symptomer eller problemer i løpet av en manns liv. Tidlig påvisning av disse langsomt-voksende kreftformer kan resultere i behandlinger så som kirurgi eller strålings med bivirkninger som kan alvorlig påvirke livskvalitet.

Av denne grunn, anbefaler American Cancer Society sterkt at menn tar beslutninger om screening basert på tilgjengelig informasjon samt diskusjoner med sine leger.

I 2008 anbefalte US Preventive Services Task Force mot rutinemessig screening for menn i alderen 75 år eller eldre, fordi de vil trolig dø av andre årsaker før bukker under for en sakte progresjon prostatakreft.

Statistikk Om prostatakreft

Etter hudkreft, er prostatakreft den vanligste kreft å påvirke amerikanske menn, ansvarlig for om lag 10 prosent av kreftrelaterte mannlige dødsfall.
The American Cancer Society anslått ca 192 280 nye tilfeller av prostatakreft i 2009, og 27 360 dødsfall.

Hva er årsakene til en høy PSA Test Reading?

En prostata spesifikt antigen, eller PSA, kan testen gi tidlig varsling av prostatakreft eller andre problemer. PSA er et protein som produseres av prostatakjertelen, og små mengder naturlig inn i blodbanen. Hvis en prostata forstørrer kontingent til kreft, normal aldring eller andre helseproblemer, høyere nivåer av PSA inn i blodet. PSA-test oppdager og måler volumet av PSA i blodet. Hvis du får vite at du har et høyt PSA-nivå, er det viktig å forstå at det kan være flere andre årsaker til en høy lesing (vanligvis 4,0 ng / ml eller høyere) i tillegg til kreft.

Hyppige årsaker

Ifølge Langone Medical Center of New York University, kan flere faktorer føre til en høy PSA lesing. En vanlig, ikke-cancerous tilstand som kalles benign prostatahyperplasi fører til utvidelse av prostata. Dette kan øke PSA nivåer, som kan prostatitt, eller betennelse i prostatakjertelen. Generelt har menn høyere nivåer av PSA i blodet som de gamle.

Kreft

I noen tilfeller gjør en høy PSA-nivå indikerer prostatakreft. For å gjøre en full diagnose, vil en lege vanligvis anbefaler en biopsi av prostata kjertelen. Denne ikke-invasive prosedyren tar vanligvis sted i legens kontor, med legen å få en prøve av prostata vev gjennom en nål. Færre enn en tredel av pasientene med PSA-lesing får diagnosen prostatakreft.

Falske positiver

Ifølge Department of Family Medicine ved Virginia Commonwealth University Medical Center, om lag 70 prosent av alle høye PSA-testresultater er falske positiver. Nylige hendelser som utløsning, en infeksjon eller press plassert på prostata kan føre til en høyere-enn-normal PSA lesing. På grunn av den høye frekvensen av falske positiver, leger anbefaler ofte en andre PSA-test etter et positivt resultat.

Aldring

Prostata nivåer naturlig stige som en mann aldre. Noen kreftbehandling sentre, inkludert Mayo Clinic, tyder på at PSA målinger av 2 til 3 ng / ml kan være høy for menn i 40-årene. Nivåer av 4 eller mer, regnes som høy i yngre menn, kan være normalt for menn i 70- og 80-tallet. The National Cancer Institute sier bevisene støtter ikke aldersjusterte PSA målinger, og anbefaler ikke at leger justere sine behandlingsanbefalinger basert på aldersjusteringer.

Kontroversen

Ifølge National Cancer Institute, gir en høy PSA-nivå liten eller ingen indikasjon på at en person vil dø av kreft. Prostatakreft utvikles vanligvis langsomt, og eldre voksne vil ofte opplever ingen helseproblemer fra kreft. Instituttet sier at PSA-testing aldri har vist seg å redusere risikoen for å dø av prostatakreft. Det kan være lurt å diskutere risiko og nytte av PSA-testing med legen din før du gjennomgår testen.

Hva Hever PSA nivåer?

Hva Hever PSA nivåer?


Prostata-spesifikt antigen (PSA) er et protein som er produsert av prostatakjertelen. Leger bruker PSA tester for å måle PSA i en mann, som kan oppdage prostatakreft. Det finnes flere ulike årsaker til PSA nivåer å stige.

Prostate Cancer

En økning i PSA-nivå kan være forårsaket av tilstedeværelse av prostatakreft. Mens vanlig for menn å ha en liten bit av PSA i blodet, kan en økt mengde føre til at eventuell diagnostisering av prostatakreft.

Benign prostata utvidelse

Godartet prostataforstørrelse, som ikke er kreft, kan føre til en økning i PSA-nivå. Prostata vokser, noe som fører til mer hyppig vannlating.

Betennelse

Betennelse i prostata, også referert til som prostatitt, kan føre til en økning i PSA-nivå. Prostatitt er ikke kreft og er en av de mer hyppige årsaker til en økning i PSA-nivå.

Age

Som en mann blir eldre, vil hans PSA nivåer også stige. Nivåer som kan bli betraktet som farlig for en yngre person kan være normalt for en eldre mann.

Løp

Ifølge New England Journal of Medicine, de normale nivåer for en hvit mann fra alderen 50 til 80 er 0 til 3,5 ng / ml (nanogram per milliliter). De gjennomsnittlige nivåer for afroamerikanske menn fra 40 år til 70 serier 0-2 ng / ml i 40-årene og helt opp til 5,5 i deres 70-tallet.

Ejakulasjon Effect

Utløsning i løpet av de siste 48 timer kan føre til en topp i PSA-nivå.

Hva er en PSA-test?

Hva er en PSA-test?


Prostata-spesifikt antigen blodprøve (PSA) er en screening test som måler mengden av dette antigenet i en manns blod. Denne substansen er produsert av prostatakjertelen. Forhøyelser av PSA kan indikere prostatakreft eller en godartet tilstand som en forstørret prostata eller betent prostata (prostatitt).

Betydning

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har godkjent bruk av PSA-test sammen med en digital endetarms eksamen (DRE) for å bidra til å oppdage prostatakreft hos menn 50 år eller eldre. De fleste screening begynner ved 50 år, men er noen menn screenet tidligere blant afroamerikanske menn som begynner på 40 og menn som har en familiehistorie med prostatakreft i familien.

Funksjon

Ifølge Mayo Clinic, er prostatakreft den nest vanligste kreftformen hos menn etter hudkreft. Denne testen er noe kontroversiell ettersom det i noen menn høye nivåer av PSA kan indikere kreft, imidlertid kan andre benigne tilstander også øke PSA-nivåer i tillegg. Derfor betyr denne testen ikke gir god nok diagnostisk informasjon.
PSA blodprøve er bare ett verktøy som brukes til å screene for prostatakreft. Den digitale endetarms eksamen er svært viktig som noen menn kan ha en normal PSA-test og likevel har forholdene i prostatakjertelen. En lege setter inn en smurt hansker finger inn i endetarmen til å føle prostatakjertelen. Han føler seg så å finne ut om kjertelen er forstørret eller har unormale klumper. Noen ganger kan en biopsi av prostata vev er den eneste avgjørende måte å diagnostisere kreft.

Funksjoner

Den PSA blodprøve blir også brukt til å overvåke menn som allerede har blitt diagnostisert med prostatacancer. Verdiendringer kan overvåke eventuelle endringer i svulsten, avgjøre om behandlinger har vært effektiv og også sjekke for gjentakende kreft.

Resultater

Siden normal PSA nivåer har en tendens til å øke med alderen, laboratorier bruker aldersbestemte serier. Noen leger mener at denne praksisen er kontroversiell og har en tendens til å bruke en rekkevidde for alle. PSA nivåer i blodet er rapportert som nanogram PSA per milliliter (ng / ml). Labs vurdere en verdi lavere enn 4,0 ng / ml som normalt, men bare en lege kan ta den endelige avgjørelsen hva som er normalt for pasienten etter å ha vurdert alle andre tester.

Betraktninger

Det er faktorer som kan påvirke nøyaktigheten av en PSA-blodprøve:
• Nyere seksuell aktivitet med utløsning
• Tester som en cystoskopi eller bruk av et kateter (rør) for å tømme urin
• Nyere urinveisinfeksjon eller prostatitt
• Medisiner, for eksempel de som brukes for prostatakreft behandling eller for å hindre ytterligere forstørrelse av prostatakjertelen hos menn.
Det er best å tegne en PSA blodprøve før seksuell aktivitet, før under urologiske prosedyrer eller etter en infeksjon er klarert. Sjekk med legen om de medisiner du tar før under denne blodprøve.