Digidexo.com

nematoder rundormer

Tegn og symptomer på Rundormer i Humans

Selv om ideen om å ha en orm infeksjon kan sende pigger opp og ned ryggraden, rundorm infeksjoner hos mennesker er en realitet i mange deler av verden. Vanligvis påvirker mennesker i varme, fuktige områder av verden, kan rundormer forårsake en rekke helseproblemer, blant annet underernæring. Kjenne tegn og symptomer på rundorm hos mennesker kan hjelpe deg å få mer rask behandling og redusere sjansene for helseproblemer.

Fakta

Også kalt nematoder, rundormer er parasittiske organismer som overlever ved å mate på andre levende ting, inkludert mennesker. De fleste typer rundormer som påvirker mennesker reise til tarmsystemet, til slutt forårsaker en rekke fordøyelsessymptomer og helseproblemer. Rundorm størrelser varierer, avhengig av art; noen kan bare sees med et mikroskop, men andre er store nok til å bli oppdaget med det blotte øye. Vanligvis med legen din vil sjekke avføringsprøver for tilstedeværelsen av rundorm egg fastslå en diagnose.

Typer

Ulike typer parasittiske rundormer kan forårsake symptomer hos mennesker, inkludert pinworms, hakeorm og whipworms. Ifølge Cleveland Clinic, en nonprofit forsknings Medical Center i Ohio, pinworms --- lange, slanke rundormer som regel plassert i endetarmen eller tykktarmen --- føre til mer menneskelig rundorm infeksjoner i USA enn noen annen rundorm. Hakeorm, som kan overføres til mennesker fra hunder, katter eller andre mennesker, trenge kroppen din når du går barbeint i løpet av avføring forurenset jord. Whipworm egg modnes utenfor kroppen din, og deretter forårsake infeksjon når du får i deg egg i mat eller drikke eller gjennom håndkontakt.

Symptomer

Tegn og symptomer på rundormer hos mennesker variere, avhengig av typen av rundorm forårsaker infeksjonen. Jo tyngre rundorm infeksjon, vil de mer alvorlige symptomene vanligvis være. Kløe i anus eller vagina er ofte det eneste tegnet på Barnemark infeksjoner. Diaré, kvalme, magekramper og selv anemi er symptomer du kan oppleve hvis du har hakeorm. Ofte uten symptomer, kan whipworm infeksjoner får alvorlig, i så fall mulig symptomer inkluderer vekttap, magesmerter, diaré og blodig avføring.

Behandling

Hvis du eller barnet ditt har blitt diagnostisert med en rundorm infeksjon, vil legen vanligvis foreskrive anthelmintics (legemidler som driver ut rundormer fra kroppen) for å styre og administrere infeksjonen. Mulige valg (avhengig av rundorm som forårsaker infeksjonen) inkluderer albendazole, levamisole og pyrantel. Legen vil bestemme den dosering basert på styrken av rundorm infeksjon. Ifølge Verdens helseorganisasjon kan kvinner i første trimester av svangerskapet og barn yngre enn alder ett år ikke behandles med disse legemidlene.

Forebygging / løsning

Fordi rundorm hos mennesker kan føre til underernæring og utviklingsmessige problemer, er forebygging nøkkelen til å redusere sjansene for å utvikle en infeksjon. Mange tilfeller av rundorm symptomer oppstå som et resultat av dårlig hygiene, så praktisere god hygiene vaner som vanlig håndvask, spesielt etter bruk av badet, er svært viktig. Sanitær deponering av menneskelig avfall, skifte klær regelmessig og ta hyppige bad også bidra til å redusere forekomster av rundorm infeksjoner hos mennesker. Barn er spesielt utsatt for rundorm infeksjon fordi de ofte legger hendene i munnen og leke i søla jevnlig, så sørg for å oppmuntre den lille til å praktisere god hygiene vaner også.

Hvordan finne en lab for å teste for Filariasis

Hvordan finne en lab for å teste for Filariasis


Globaliseringen har tillatt når sjeldne parasittsykdommer å øke i rekkevidde og frekvens, og mange enkeltpersoner som reiser til og fra enkelte land befinner seg på leting etter laboratorietester for å bekrefte eller utelukke en rekke mulige diagnoser. En slik parasitt, Wuchereria bancrofti, er nematode (rundorm) ansvarlig for lymfatisk filariasis, eller elefantsyke, en ødeleggende sykdom som hindrer lymfe kanaler og resultater i alvorlig hevelse, spesielt i underekstremitetene. Heldigvis er denne sykdommen behandles hvis den fornærmende parasitten er identifisert i tide.

Hvordan finne en lab for å teste for Filariasis

gjenkjenne symptomer. Symptomene på filariasis infeksjon inkluderer ekstremitet hevelse, lymfeknute hevelse, bryst hevelse, scrotal hevelse og, mer sjeldent, tungpustethet, hoste eller kortpustethet.

Finn en lege. Et godt alternativ er å begynne med din vanlige fastlege. Forklare dine symptomer og eventuelt reisehistorikk eller andre uvanlige eksponeringer. Hun bør være i stand til å trekke blodprøver eller henvise deg til et laboratorium som kan.

Forstå de andre testalternativer. Diagnostiske tiltak omfatter blodprøver for å påvise parasitt eller en immunrespons mot parasitten; lymfeknute aspirasjon å identifisere parasitten; og medisinsk bildediagnostikk for å identifisere parasittiske kalkavleiringer. Det foretrukne alternativet er antigen testing via en blodprøve.

Følg opp på testresultatene. Vær proaktiv om din helsevesenet. Hvis du ikke hører tilbake fra legen din, ring kontoret hennes. Forstå at testing kan ta tid, men aldri være redd for å følge opp. Det kan være avgjørende for å motta god behandling.

Hint

  • Filariasis er en infeksjon som er felles for globale reisende. Vær på vakt hvis du nylig har besøkt et tropisk eller subtropisk land, og ikke overse uvanlige symptomer.
  • Det finnes flere tester tilgjengelige for denne tilstanden alternativer. Ikke vær redd for å stille spørsmål ved din helsepersonell om alle alternativer, og be om en henvisning om hun har begrenset alternativer.

Nematoder Disease

Nematoder sykdommen er mer nøyaktig kjent som parasittiske nematode, eller rundorm, infeksjon. Rundormer er små, virvelløse, markliknende skapninger. Ut av de 15.000 arter av rundorm, et stort antall er parasittiske og kan bruke dyr, planter eller mennesker som sin vert. Hos mennesker, de vanligste typene av kveis inkluderer hookworms, whipworms, pinworms og trikiner ormen. Infeksjon med en hvilken som helst av disse skaper en rekke forskjellige symptomer.

Aspekter

Kveis kan smitte mennesker på to måter: når skitt som inneholder egg eller umoden larver er konsumert ved et uhell, enten fra skitne, uvaskede hender eller tilsølt mat, og gjennom fotsålene når en person går over bakken som inneholder nematoder egg. En gang inne i kroppen, de fleste typer rundormer gjøre veien til tarmen hvor de skal festes til veggene og avløp næringsstoffer bort fra verten. Parasittiske nematoder infeksjoner kan være spesielt farlig for små barn og eldre.

Hookworm Disease

En av de mest vanlige typer av nematode infeksjon, hakeorm sykdom, er forårsaket av de hookworm arter Necator americanus og A. duoenale. Hookworm infeksjon er mer sannsynlig å skje gjennom føttene, med larver fra tidligere defecated hookworm egg inn gjennom nakne såler av en person går i infisert skitt. En gang inne i kroppen, hakeorm gjøre veien til tarmen gjennom lungene og fordøyelseskanalen. Hookworm infeksjon kan forårsake kvalme, magesmerter og anemi.

Whipworm Disease

Whipworm sykdom er forårsaket av Trichuris trichiura nematode og kan forårsake alvorlige fordøyelsessystemet problemer, spesielt hos små barn. Infiserte individer kan lide av alvorlige magesmerter, kraftig nedgang i vekt, blodig diaré og i verste fall, rektal prolaps, der rektal vev blir så svak det glir ned gjennom anus og strekker seg utenfor kroppen.

Pinworm Disease

Pinworm sykdom, også kjent som enterobiasis, er en av de mest vanlige nematode infeksjoner hos barn i USA. Egg av Barnemark --Enterobius vermicularis - kan overleve på rene overflater i boliger så lenge som to uker. De kommer inn i fordøyelsessystemet når en person berører en overflate med Barnemark egg på den, og deretter overfører eggene til munnen. Barnemark sykdommen kan forårsake ingen merkbare symptomer, selv om enkelte individer opplever alvorlig kløe rundt anus eller vagina.

Trikinose

Trikinose er en nematode infeksjon forårsaket av trichinia ormen. Denne ormen vanligvis infiserer svin, og spise kokt svinekjøtt er den vanligste årsaken til sykdommen i USA. Når larvene av trichinia ormen går inn i en menneskelig vert fordøyelsessystem i form av kokt kjøtt, de modnes i tarmen, inn i blodbanen, og til slutt hule i muskelvev. I den innledende fasen av infeksjonen, en person kan oppleve tretthet, magesmerter og diaré. De senere stadier av infeksjonen er preget av muskelsmerter, hevelse i ansiktet, kroppen utslett og høy feber.

Rundormer i kroppen

Det er mer enn 20.000 forskjellige arter av nematoder, eller rundormer. Frittlevende rundorm mate ut av bakterier og sopp. Men ikke alle rundormer er frittlevende. Enkelte typer av parasittiske rundorm er, ved hjelp av den menneskelige kropp som en kilde til næring på en måte som gjør oss syke. De fleste typer av parasittiske rundorm kan bli funnet i tarmen.

Biologisk Makeup

Rundormer er strukturelt enkle, biologisk sett. Mens det gjennomsnittlige mennesket består av billioner av celler, er en voksen rundorm laget av ca bare 1000 celler. Rundormer har ikke en sirkulasjons eller luftveiene. Noen rundormer er små, mindre enn 1 millimeter i størrelse, og noen er stor, å nå størrelser på mer enn 24 meter lang.

Parasittrundormer

Parasittiske rundormer vanligvis varierer i størrelse fra omkring 1 millimeter til 3 meter. Mennesker er generelt smittet i varme, tropiske klima. Rundormer lever i jord og smitte mennesker som egg eller larver når mennesker får i jorden der de bor. Noen varianter av rundorm kan smitte til mennesker gjennom huden.

Symptomer

Det finnes flere vanlige typer rundormer som forårsaker ulike typer symptomer, inkludert ascariasis, hookworm, trikinose og whipworm. Ascariasis forårsaker hoste, vekttap, tretthet, magesmerter og tilstedeværelse av ormer eller blod i oppkast eller avføring. Hakeorm kan være asymptomatisk eller tilstede med vekttap, diaré og et kløende utslett. Trikinose kan føre til rosa øye, foto og høy feber. Whipworm presenterer med magesmerter, diaré eller anemi. Ascariasis er den vanligste typen av rundorm infeksjon; mer enn 1 milliard mennesker lider ascariasis.

Behandling

Behandlinger varierer avhengig av type rundorm i kroppen. Å behandle ascariasis, trikinose, hookworm og whipworm, reseptbelagte medisiner som Vermox, Pin-kvitt og Albenza kan brukes. For å lindre symptomer, kan leger foreskrive anti-inflammatoriske medisiner, oral jern og antibiotika.

Nematode parasitter hos mennesker

Nematode parasitter hos mennesker


Nematoder, også kjent som rundormer, er svært rik på natur og tallmessig insekter. Nematoder artene er enten parasittisk eller frittlevende og lever av bakterier. Kveis som oftest infiserer mennesker er filarial ormer, whipworms, hestehår ormer, Ascaris og hakeorm.

Typer

Ifølge Cleveland Clinic, Enterobius vermicularis årsaker enterobiasis, fører Ascaris lumbricoides ascariasis, Ancylostoma og Necator årsak ancylostomiasis og Trichinella spiralis forårsaker trikinose. Disse er de mest vanlige rundorm parasitter som infiserer mennesker.

Infeksjon

Den vanligste modusen for smitte er når en person svelger rundorm egg. Kontaminering skjer gjennom en manuell overføring av eggene gjennom avføring, jord, støv eller andre deler av omgivelsene. Hakeorm inn i huden direkte, vanligvis gjennom jord. Filarids inn i huden gjennom fluebitt.

Symptomer

Rundorm infeksjon symptomer avhenger av hvilke arter av rundorm, men er diaré, kløe rundt det infiserte området, søvnproblemer, magesmerter eller blindhet. Du kan identifisere egg eller ormer i avføringen eller på hud som omgir anus.

Behandling

Behandlingen er avhengig av hvilken type infeksjon. Behandlingstyper inkluderer resept eller over-the-counter medisiner som varierer etter dosering.

Forebygging

Opprettholde riktig hygiene: Vask hendene ofte med såpe og vann, lage mat eller vaske råvarene før spising, unngå å gå barbent i jord, slitasje rene undertøy og bade ofte.

Sykdommer forårsaket av rundormer

Rundormer, også kalt nematoder, er virvelløse parasitter som forårsaker ulike infeksjoner hos mennesker. Rundormer inn i kroppen gjennom huden og lever i tarmen. Sykdommer forårsaket av rundormer som oftest forekommer i varmt klima.

Ascariasis

Ascariasis er den vanligste parasittinfeksjon. Symptomer på ascariasis inkluderer åndenød, magesmerter, kvalme, vekttap og tretthet. Den Ascariasis lumbricoides rundorm fører ascariasis.

Hookworm

Necator americanus, også kalt hookworm, er en type rundorm som oftest forårsaker hookworm infeksjon. Ifølge World Heath Organization, ca 740 millioner mennesker lider av hookworm sykdom over hele verden.

Barnemark

Enterobius vermicularis (også kalt Barnemark) er en rundorm som forårsaker Barnemark infeksjon (enterobiasis). Barnemark infeksjon oppstår som oftest hos barn.

Strongyloidiasis

Strongyloidiasis er forårsaket av strongyloides stercoralis rundorm. Folk med svakt immunforsvar kan utvikle komplikasjoner som Acute Respiratory Distress Syndrome.

Whipworm

Trichuris trichiura forårsaker whipworm sykdom (også kalt trichuriasis). Ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer, om lag 800 millioner mennesker verden over lider whipworm sykdom.

Andre sykdommer

Andre rundorm infeksjoner omfatter trikinose, trichiniasis, toxocariasis, threadworm, elveblindhet, lymfatisk filariasis og Guinea-ormen sykdom.

Nematoder som uttrykker Humans

Nematoder, mer kjent som rundormer, vises i stort antall over hele verden. Flere arter opptrer som parasitter hos mennesker, bor hovedsakelig i tarmsystemet. Disse organismene ligner ormer og varierer i lengde fra 0,04 inches til 3,3 meter lang. Noen nematode infeksjoner gå ubemerket hen på grunn av mangel på symptomer, mens andre kan være fysisk ødeleggende og potensielt dødelig.

Typer

Flere typer nematoder ofte påvirke mennesker. De Ascaris lumbricoides fører Ascariasis, mens Anclyostoma Duodenale forårsaker Hookworm sykdom. Barnemark, eller Enterobius vermicularis, forårsaker en infeksjon som kalles enterobiasis. Den whipworm, eller Trichuris trichiura, fører Trichuriasis.

Symptomer

Fordi nematoder generelt ligge i tarmen hos mennesker, ubehag i magen, kvalme, vekttap og diaré er vanlige symptomer på infeksjonen. Noen nematoder, slik som Ascaris og threadworm, infisere tarmsystemet og forårsake blod i avføringen, samt vanskeligheter med å puste, og hoste. Feber, anemi og hevelse i lymfeknuter kan også vise med noen typer nematode infeksjon.

Moduser av Infeksjon

Roundworm infeksjon er vanligvis forårsaket av en organisme som blir innført i kroppen gjennom munnen eller hud, etter direkte kontakt med jord. På grunn av dette, nematode infeksjon som oftest forekommer i varmt klima, hvor organismen kan formere seg i jordsmonnet. Sykdom fra kontakt med avføring fra en smittet person kan føre til sykdom. Det oppstår vanligvis i områder med feil sanitær.

Diagnose

Leger bruker flere metoder for å diagnostisere nematode infeksjoner. Vanligvis de utføre en fysisk eksamen og sende en avføringsprøve til eksamen i et laboratorium, på jakt etter organismen eller det er egg. I tilfeller der legene finner ingen tegn til parasitten, kan de bruke en blodprøve for å se etter infeksjon i blodet. Ultralydteknologi tilbyr en alternativ metode for diagnose for å påvise kveis i lymfeknutene.

Behandling

Leger ofte kan kurere Roundworm infeksjon med medisiner spesielt rettet mot parasittinfeksjon. De kan sammenkoble disse medikamentene med behandlinger for sekundære plager forårsaket av den første infeksjon, slik som jerntilskudd for å avlaste anemi og antiinflammatoriske midler for å redusere irritasjon i tarmen.

Forebygging

Nematode infeksjon er mer vanlig i områder med dårlige sanitærforhold og dårlig hygiene. I områder hvor sanitær er tilstrekkelig, unngå direkte kontakt med jord gjennom huden og riktig hånd-vasketeknikker følgende håndtering av jord er det mest effektive middel for å forebygge infeksjon.

Kjennetegn på Rundormer

The Mayo Clinic sier rundormer er parasitter som opptar kroppen din for å opprettholde liv og formere seg. Den ascariasis rundorm er en av de mest utbredte menneskelige parasittinfeksjoner. The National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) sier om lag 1,4 milliarder mennesker i verden har blitt rammet av ascariasis. Verdens helseorganisasjon attributter noen 60.000 dødsfall på planeten hvert år til rundorm infeksjoner. Det finnes flere medisiner som kan med hell brukes til å behandle rundormer.

Kjennetegn

Ifølge NIAID, ascariasis og andre rundormer (nematoder) er en gruppe av virvelløse dyr (dyr uten ryggrad) med lange, runde kropper. De kan være store nok til å sees med det blotte øye eller så utrolig små at de bare kan bli detektert et mikroskop.

De parasittiske rundorm egg er funnet i bakken og få tilgang til menneskekroppen når en person vite får dem på sine hender, og de etter hvert spres inn i munnen. Parasittiske egg er også i stand til å trenge gjennom huden og inn i kroppen.

Effekter

Nesten alle voksne rundormer slutt vise menneskelige tarmen inn i hjemmene deres. Deres tilstedeværelse fører til smitte og sykdom. Den NIAID sier ascariasis ligner i utseende til felles meitemark. Den kvinnelige ormen kan vokse til å være så tykk som en blyant, og opp til en fot lang. Det er mulig for kroppen å bli smittet med opptil 100 ormer. Voksne ormer kan overleve så lenge som to år.

Årsaker

Dårlig personlig hygiene er en av de ledende faktorer i rundormer får tilgang inn i menneskekroppen. Andre årsaker er mangelfulle sanitærsystemer, urent vann og trange miljøer hvor det er dårlig tilgang til helsetjenester.

Parasittsykdommer er ikke begrenset til fattige områder eller utviklingsland. De kan utgjøre helseproblemer for alle befolkningsgrupper i USA .and andre steder. Ascariasis ormer trives i mildere klima og er mer vanlig i den sørlige USA

Symptomer

Mange mennesker har noen rundorm infeksjon og aldri oppleve symptomer, men en vanlig første tegn på en rundorm problemet er å legge merke til en levende orm i avføringen eller oppkast.

En tung infeksjon av ormer kan føre til en delvis eller fullstendig blokkering av tynntarmen. Dette kan gi oppkast og intense magesmerter, og føre til søvnproblemer og rastløshet.

Når en infeksjon er alvorlig bukspyttkjertelen kan bli betent. Alvorlige infeksjoner kan være livstruende, spesielt når de forårsake blokkeringer.

Behandling

Anti-parasitt legemidler, inkludert mebendazol, albendazole (Albenza) og pyrantel pamoate (Pin-X) er den viktigste behandlingen mot ascariasis. Disse medikamentene ødelegge voksne ormer 90 prosent av tiden. Det kan ta flere doser for å drepe lus.

Kirurgi kan være nødvendig i alvorlige tilfeller for å fjerne ormer og reparere skadene de har forårsaket. Komplikasjoner som kan gjøre det nødvendig kirurgi inkluderer blindtarmbetennelse og tarm eller gallegang hindringer.

Hvordan vet jeg om et menneske har Rundormer

Roundworm, eller nematode, infeksjoner vanligvis forekommer i tarmkanalen. Rundormer kan vokse i lengde alt fra 1 millimeter til 1 meter. Smitteoverføring skjer når mennesker kommer i kontakt med rundorm egg og larver på hendene og deretter berøre deres munn. Rundormer kan også være ervervet fra å spise skjemt kjøtt eller grønnsaker. De fleste infeksjoner oppstår i varme, tropiske klima i stedet for kjøligere temperaturer. Her er en liste over de forskjellige varianter av rundormer.

Hvordan vet jeg om et menneske har Rundormer

Mer enn 1 milliard mennesker er smittet med den vanligste typen av rundorm kjent som Ascariasis. Symptomer er tretthet, vekttap, kvalme, diaré, blod i avføringen, kortpustethet, magesmerter.

Guinea Worm sykdom. Symptomer vanligvis manifestere ett år etter den første kontakten. Det begynner med en blemme som blir en åpen sår. Ofre opplever hevelse og smerter i det berørte området.

Loiasis. Symptomer inkluderer tåkesyn og rennende, kløende øyne. Mange ganger ormer kan ses flytende over plagede persons øyeeplet.

River blindhet. Symptomer inkluderer tap av syn, hovne lymfeknuter, sår på huden og utslett.

threadworm. Symptomer er tørr hoste, pustevansker, feber, blod i avføring, diaré og kvalme.

trikinose. Symptomer er hodepine, feber, muskelsmerter, diaré, magesmerter og konjunktivitt (rosa øye).

Hookworm. Mange ganger er det ingen symptomer. Noen mennesker opplever tap av appetitt, diaré, vekttap, magesmerter, hoste og tungpustethet.

whipworm. Symptomer er anemi, blodig diaré og magesmerter.

Hint

  • Ta kontakt med din lege umiddelbart hvis du opplever disse symptomene.
  • For å unngå rundorm infeksjon: Ikke spis kokt kjøtt eller uvaskede rå grønnsaker, holde barna borte fra kjæledyr avføring, og unngå ufiltrert vann eller mygginfiserte områder.

Hvordan Rundormer skaffe mat?

Rundormer har bare to kroppsåpninger: en munn og en anus. Rundormer finnes som frittlevende nematoder, samt endoparasitter som lever i kroppen til et vertsdyr. Non-parasittiske frittlevende nematoder er tilstede i vannforekomster, inkludert dyphavsgroper og kropper av ferskvann samt i jord. De lever på en hvilken som helst organisk materiale, spesielt på rotne saken. Spise å dekomponere organisk materiale gjør det mulig for ikke-parasittiske rundorm å bidra til forbedring av jordmateriale.

En parasittiske rundorm livssyklus dreier seg om å nå den riktige område innen vertens kropp for å få mat. Verten må bli funnet og smittet før rundorm kan manøvrere seg inn på riktig sted inne i vert må ha tilgang til mat. En parasittiske rundorm finner en vert i en passiv måte, heller enn ved å søke. Vertsdyret, faktisk, finner vanligvis rundorm ved å spise mat som er forurenset med rundorm egg. Disse eggene er funnet i avføringen til smittede dyr, som sprer rundorm infeksjon i jord eller andre områder. Når et annet dyr spiser noe forurenset med disse avføring, er infeksjonen spre seg til det dyret. Hunder er den foretrukne vert for rundormer, men andre dyr, inkludert mennesker, kan ubevisst innta forurenset materiale og bli infisert også.

Når vertsdyret har inntatt egget, roundworm egg klekkes under fordøyelsen. Når eggene klekkes, de rundormer hule ut av dyrets tarm å avgjøre egnetheten av vertsdyret. Dersom arten av vertsdyret er den riktige typen for den type rundorm som er klekket, den resulterende larver og deretter grave til dyrets lunger. Når du er inne verten dyrets lunger, kan rundorm bli hostet opp og svelget, slik at rundorm å tilbringe resten av sin livssyklus i tarmen, inges vertens delvis fordøyd mat. I det tilfelle at vertsdyret ikke er egnet, kan det rundorm mate på vevet i vertsdyret.

Rundorm Fakta

Rundorm Fakta


Rundormer kan finnes i enten kjæledyr eller menneskelige tarmen. Det finnes over 15.000 navngitte arter av rundorm, men dette tallet er lite i forhold til de navngitte arter av rundorm. Rundormer kan enten være mann, kvinne eller tvekjønnet. Hvilket betyr en enkelt rundorm kan ha mannlige og kvinnelige organer og kan produsere sin egen unge. Rundormer er virvelløse dyr og har ingen ryggrad. De kan variere i størrelse og lengde, og har evne til å forårsake en rekke sykdommer.

Størrelse og Symptomer

Rundormer, også kjent som nematoder, kan variere i størrelse dramatisk og kan variere fra mikroskopisk opp til over 20 meter lang. Til tross for rundormer å kunne trives i nesten alle organ i menneskekroppen, til de vanligste områdene for rundorm bli funnet er innenfor luftveiene, sirkulasjons-og fordøyelses deler av kroppen. Symptomer på å ha rundorm kan variere, avhengig av de spesifikke arter av rundorm bor innenfor kroppen. Vanlige symptomer er oppkast, magesmerter, egg som finnes i avføring, diaré og feber.

Forebygging / løsning

Rundorm egg kan finnes i jord og dyr avføring. Ved enkle tastetrykk kan egg av ringorm lett bli fordøyd uten å vite det, og kan også komme inn i kroppen gjennom huden. Vask alltid hendene grundig etter å ha jobbet i hagen eller med direkte kontakt med jord, ferskvann, marint liv og avføring. Når du forbereder fersk fisk eller kjøtt, sikre at maten er vasket for å bidra til å sikre roundworm egg er ikke inntatt.

Hvordan

Små barn er mer utsatt for å bli smittet med rundorm fordi de ofte legger sine hender i nærheten av eller i munnen uten å vaske dem jevnlig. Når rundorm egg har kommet inn i tarmen, klekker den. Larven er da i stand til å bryte gjennom tarmveggen og reise gjennom blodstrømmen til en stor organ og fortsette å vokse samt muligens reprodusere. Dette kan forårsake problemer med den valgte organ eller organer, som fører til dysfunksjon og sykdom.

Behandling

En foreskrevet pyrantel pamoat oral wormer kan enkelt fjerne ringorm og roundworm egg fra tarmområdet. Vanligvis den muntlige ormemiddel er foreskrevet to ganger i uken i noen uker, før en avføring testen er tatt for å sikre total fjerning. Direkte fjerning fra visse organer kan kreve operasjon, avhengig av størrelsen av rundorm og skade det har gjort til kroppen.

Rundorm Oppdaget

Rundormer er un-segmentert. De har sine munn ved en ende av deres organer og deres anus ved den annen ende. Hoveddelen av rundorm inneholder sine tarmen hele. Bortsett fra at kroppene deres er hule med en kroppsveggen som har et par forskjellige muskellagene.

Nematoder & cestoder

Nematoder & cestoder


Begge cestoder og nematoder tilhører helminth, eller orm, klasse av organismer. Disse flercellede eukaryote organismer handle parasittisk på vertsorganismer, noe som betyr at de lever i en annen skapning. Men cestoder og nematoder tilhører forskjellige phylum grupper eller avdelinger, innen dyreriket. Cestoder biologisk klassifisere i platyhelminths phylum, mens nematoder klassifisere i nemathelminths phylum.

Kjennetegn på cestoder

Cestoder utviser en flattrykt kropp som kan nå opp til seks meter i lengde. Ormene er segmentert og tvekjønnet - hvert segment inneholder både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer. Cestoder har ikke et fordøyelseskanalen. I stedet spiser de pre-fordøyd næringsstoffer fra sin vert med sin scolex, eller suge hodet.

Karakteristikker av nematoder

Begrepet "nematode" stammer "NEMA" fra det greske ordet for "tråd". Faktisk, dette er hva nematoder ligne - en tråd fra en millimeter til 1 meter i lengde. Nematoder reprodusere seksuelt og har fordøyelses og sirkulasjons-systemer. Menn har en tendens til å være kortere enn kvinner.

Oppførsel

Cestoder, også kjent som bendelorm, handle bare endoparasitically: de lever inne i et dyr eller insekt vert. Cestoder påvirke mye større organismer som fugler, hunder og mennesker. For å få tilgang til disse dyrene, cestoder bruke en mellommann dyr eller insekt, som biller, snegler, kuer og fluer, for å nå større vert. Nematoder, også kjent som rundormer, lever inni andre dyr, så vel som eksternt. De eksterne, frittlevende nematoder tære på organismer som jordbakterier.

Nematode Life Cycle

Livssyklusen til den parasittiske nematode begynner når en vertsorganisme får i en fruktbar og utviklet egg eller egg i sin fordøyelseskanalen. Egg losjer seg i vertens tynntarmen, der den klekkes. Kroppens portal arterie bærer klekket larver til lungene. Larvene utvikler seg videre i lungene og migrere til halsen. Verten svelger larvene tilbake inn i tynntarmen, hvor larvene utvikle seg til voksne ormer og leve opp til 18 måneder inne i verten, gjengivelse opptil 25 millioner egg.

Cestode Life Cycle

Cestoder også begynne sin livssyklus når et egg, eller larve cyste, er inge ved en vertsorganisme. Imidlertid skiller cestode livssyklus fra at av nematode i flere viktige måter. Først, cestode Larvene inne vertens tynntarmen, gripe tak på til tarmen sin slimete fôr med sin scolex. Ormen vokser og utvikler segmenter, som skilles ut i vertens avføring. En mellomvert får i segmentene, som deretter skaper nye larve cyster. Også i motsetning kveis, kan cestoder leve opp til en heidundrende 25 år inne i en vert.

Nematoder Symptomer

Nematoder finnes ulike typer rundormer - parasitter som modnes og lever i tarmen. Egg og larver er ofte utvist i avføringen og leve i jorda. Du kan bli smittet ved å spise forurenset mat eller berøre munnen med forurensede hender. Noen nematoder kan trenge gjennom huden, spesielt hvis du går barbeint i forurenset jord. De vanligste symptomene er gastrointestinale, men nematoder kan også forårsake allergiske reaksjoner, lunge og hjerte symptomer.

Rundorm (Ascaris lumbricoides)

Rundormer kan være 15 til 35 cm lang. De fleste infeksjoner oppstår fra forurenset mat eller hender. Eggene klekkes og gå inn i sirkulasjonssystemet fra tynntarmen og reise til lungene og andre organer. Rundorm vandrer opp i halsen, og du svelge dem, returnerer dem til tynntarmen. Du kan utvikle en hoste (noen ganger hoste opp store ormer) kortpustethet og ubehag i magen. Dels store klumper av ormer forårsake intestinal blokkering, med magesmerter og oppblåsthet etter.

Torsk eller sild Worms (Anisakis simplex)

Torsk eller sild ormer er små ormer inntatt i rå eller syltet sjømat. Larver feste til slimhinnene slimhinnen i magen. Ca 12 timer etter å ha spist sjømat (sushi, sashimi, ceviche), kan du utvikle magesmerter og symptomer som ligner på matforgiftning. Vanligvis ormene er eliminert fra systemet i ca tre uker, men noen mennesker utvikler kroniske infeksjoner med magelesjoner forårsaker sterke smerter, som krever kirurgisk fjerning av nematoder.

Pinworms (Enterobius vermicularis)

Pinworms (Enterobius vermicularis) er 5 til 10 mm lang. Etter at du får i eggene, pinworms mate på slimhinnene i cecum (nær endetarmen). Hunnen legger egg utenfor endetarmsåpningen i perineum området, forårsaker kløe. Når du skraper, forurense du fingrene, som kan overføre eggene til munnen. Du har kanskje milde symptomer som kvalme, ubehag i magen, anal kløe og rastløshet. Kvinner kan få en urinveisinfeksjon fra ormer migrere inn i blæren. Ormer kan også migrere opp vagina og inn i bukhulen.

Hakeorm (Ancylostoma Duodenale og Nectar americanus)

Hakeorm (Ancylostoma Duodenale og Nectar americanus) er 7-12 mm lang. De lever i tynntarmen og legger egg som er utvist i avføringen. Larvene utvikler seg i forurenset jord og kan svelges inne forurenset mat eller de kan selv trenge gjennom huden. Larvene inn sirkulasjonssystemet og gå til hjertet og lungene, der de blir hostet opp og deretter svelges, kommer til tynntarmen, hvor de lever på blod. Du har kanskje kløe der larvene inn eller utvikle et utslett. Du kan også ha halsbrann, kortpustethet, forstørret hjerte og pulsuregelmessigheter. Over tid vil du utvikle symptomer på underernæring fra tap av protein og jern eller anemi fra blodtap. Barn kan også oppleve veksthemming.

Threadworms (Strongyloides stercolis)

Threadworms er ca 2 mm lang og leve i slimhinnene slimhinnen i tynntarmen. Larvene Burrows inn i huden ved kontakt, inn i sirkulasjonssystemet, som bærer dem til lungene, der de ormer er hostet opp og svelget. De fleste infeksjoner er asymptomatiske, men du kan utvikle en kløe utslett om rumpe og midje, en hoste eller vag ubehag i magen og diaré.

Hvordan er nematoder Overført?

Hvordan er nematoder Overført?


Nematoder, også kalt rundormer, er mikroskopiske skapninger som er parasittiske mot jord, planter og dyr. Nesten alle arter av nematoder er parasittiske, men noen er nyttige. Mennesker kan bli verter for kveis gjennom kontakt med jord, dyr og planter.

Kjennetegn

De fleste nematoder er mindre enn 0,2 mm lang og lå tusener på tusener av egg når de finner en passende vert. Vanlige nematoder som påvirker mennesker inkluderer pinworms og hakeorm.

Overføring

Nematoder kan overføres til mennesker via vann, jord eller andre verter kalt "overførings verter," ifølge Center for Disease Control. Nematoder ofte infisere vannlevende skapninger og blir overført til mennesker via konsum eller håndtering av vannlevende skapninger og drikking av infisert vann.

Farene

Nematoder kan føre til interne problemer med mennesker og andre pattedyr som inkluderer urin og tarm problemer fra rask reproduksjon. Noen nematoder påvirker det kardiovaskulære systemet og bokstavelig forbruke hjertevev.

Forebygging

Regelmessig testing og rengjøring av drikkevann og ferskvannskilder kan begrense antall nematoder overføres til mennesker. Vaksinere alle kjæledyr som går utenfor som de kan overføre jord og vannbårne nematoder til deg.

Life Cycle av en nematode

Life Cycle av en nematode


Nematoder er, for det meste, mikroskopiske ormer. Noen er parasitter som lever av av insekter, planter og dyr. Andre lever av å spise bakterier, sopp og andre typer nematoder.

I en håndfull av jord, kan det være tusenvis av nematoder og hundrevis av forskjellige typer. Innenfor den vitenskapelige phylum for nematoder er det 20.000 identifiserte arter.

Noen nematoder er gunstig. Det finnes typer nematoder som lever av felles loppe som infiserer hunder og katter. Noen hundeeiere er bevisst innføre denne nematode i jord som et middel for å kontrollere parasitten.

Andre er potensielt farlig for menneskers og dyrs helse, imidlertid, og inkluderer rundormer, whipworms, pinworms, hakeorm og andre vanlige tarmparasitter.

Til tross for de mange forskjellige typer nematoder, er den grunnleggende livssyklus lik på tvers av de ulike artene

Egg

Temperatur- og fuktighetsnivået bestemmer når egget klekker, og larven vil ikke dukke opp fra egg til miljøet er en som er gunstig for overlevelse.

I noen typer nematoder, vil parasitten molt for første gang mens de fortsatt innenfor egg, så det er en andre-trinns larve som fremkommer.

Mens mange typer nematoder ikke oppgi verts før etter sin tredje molt i larvestadiet, vil noen få arter --- inkludert mange av innvollsparasitter --- oppgi sine verter mens i egget utviklingstrinn.

Larve

Den nyklekte larven, kalt L1 scenen, fôr og vokser til den må molt. Molting prosessen utføres fire ganger før den nematode når det voksne stadiet.

Parasittiske

I mange typer av parasittiske nematoder, vil larven infisere vertsstasjonen etter at det andre molt, L2. Infeksjonen oppstår når nematode er i L3 stadium i sin utvikling.

Voksen

Den fjerde og siste molt, L4, vil finne sted i verten i de fleste arter. Som vert kan være et insekt, plante eller dyr. Etter den endelige molt, vil nematode være en voksen, men ennå ikke er i stand til reproduksjon.

Reproduksjon

En siste fase av veksten gjør den voksne stand til seksuell reproduksjon og det er bare denne siste fase i nematode livssyklus som kjønn er etablert. Livssyklusen begynner igjen når de voksne reprodusere og legge egg. Disse eggene vanligvis passere fra vertens kropp og vil utvikle seg til å infisere en annen plante, dyr eller insekt.

Hva er farene ved nematoder i Konsumert Fish?

Hva er farene ved nematoder i Konsumert Fish?


Nematoder eller rundormer inneholde om lag 500.000 arter, hvorav anslagsvis 60 er parasittiske for mennesker. Nematoder som finnes i marine økosystemer komplett del av sin livssyklus i tarmen og muskelvev av fisk som laks, sild og sardiner. Den Anisakis ormen er den vanligste marine nematode å forårsake infeksjon hos mennesker med rapporterte tilfeller i Japan, Frankrike og USA. Folk som spiser rå eller kokt fisk er utsatt for smitte.

Marine Nematode Life Cycle

Den nematode livssyklus ikke forekommer i ett enkelt vert. Nematode egg skilles ut i avføringen til sjøpattedyr som hvaler og delfiner. Disse eggene utvikler seg til larver, som deretter spist av krepsdyr. Her de utvikler videre, og når fisken spiser krepsdyr, larver av rundmark trenge fiskemuskelen og fortsette å vokse. Noen nematoder ikke modne til voksenlivet i sin fisk vert, men snarere i marine pattedyr etter at fisken er spist.

Marine nematoder i Humans

Mennesker er paratenic verter, som de ikke er nødvendige for nematode livssyklus for å fullføre, men er en smittekilde hvis de spises. Som parasitter ikke selv reprodusere, oppstår akkumulering av nok kveis å forårsake infeksjon bare etter gjentatt eksponering for smittsomme larver. For fiske nematoder, dette hovedsakelig rammer personer som regelmessig konsumerer forurenset rå fisk. Mennesker ikke ser ut til å utvikle beskyttende immunitet mot nematode infeksjoner.

Den Anisakis Worm

Den Anisakis ormen er vanligvis overføres via inntak av matvarer som sushi, laks, røkt sild og syltede ansjos. Parasitten overlever i bare noen få uker i den gastriske vegg av tynntarmen, som fører til vevsskade. Symptomer som magesmerter, diaré, oppkast og kvalme oppstå fra en time opp til to uker etter inntak, og kan vedvare i flere måneder. Den Anisakis orm forårsaker sykdommen anisakiasis, som er en allergisk reaksjon i mage-tarmkanalen.

Forholdsregler

Nematoder overleve i ufrosset fisk så Food and Drug Administration forteller at fisk som skal konsumeres rå bør fryses ved -20 grader celsius eller lavere i syv dager, eller -35 grader Celsius i 15 timer. Salting og marinering gjør lite for å drepe parasitter, men matlaging på 60 grader Celsius, og ovenfor er effektive. Dessuten er oppdrettsfisk som laks tryggere å konsumere enn villfisk.

Hvordan Kill Rundormer hos mennesker

Hvordan Kill Rundormer hos mennesker


Trikinose (rundorm infeksjon) er en parasittsykdom forårsaket av forurenset kjøtt. Kokt kjøtt inneholder ormen larver, som reiser til tarmen etter inntak. Ormene spredt seg til vev og muskler og gjenskape i verten. Infeksjoner er mest vanlig på landsbygda der kjøtt er dårlig bevart.

Hvordan Kill Rundormer hos mennesker

Skaff anti-parasitt medisiner. Denne type behandling bare dreper rundorm infeksjoner i intestinal fase. Hvis rundormer har migrert til muskler, er denne medisinen ikke er effektiv. Navn merkevare anti-parasitt medisiner inkluderer albendazole og mebendazole.

•  Spis kokos. Kokos er en naturlig rette siden antikken. En spiseskje kokosetterfulgt av 60 ml lakserolje er effektiv mot rundormer.

•  Spis hvitløk. Hvitløk er en vanlig behandling for mange sykdommer, inkludert rundormer. Hvitløk er effektivt mot tarmrundormer samt de som har migrert til muskler. Hvitløk er absorbert og duften sprer seg i hele kroppen, og dreper rundormer.

Ta to spiseskjeer med papaya juice. Papaya juice blandet med honning og varmt vann er en kraftig behandling mot rundormer.

Drikk malurt. Malurt er et stoff som finnes i absint. Seksten gram malurt er blandet med olivenolje som en kraftig rundorm morder. Den kan også brukes som et klyster for rektal orm infeksjoner.

Behandling for Rundormer hos mennesker

Rundorm, eller Ascaris lumbricoides, er en parasittinfeksjon. Rundormer kan være mellom 6 og 13 inches, og deres omkrets kan være så stor som en blyant. Opptil 100 ormer kan være til stede i en person, og ormene er vanlig, spesielt i tropiske klima. I noen tilfeller kan ormer blokkere tarmen og forårsake symptomer inkludert fordøyelses opprørt. Rundormer er vanligvis behandlet med en av tre narkotika terapi: Mebendazole, Albendazole eller pyrantel pamoate.

Mebendazole

Mebendazol er en anti-parasittisk stoff som brukes til å drepe rundormer hos mennesker. Den kommer vanligvis i form av en tyggetablett tas en gang om morgenen og en gang om kvelden. Den kan enten være en enkeltdose, eller i en tre-dagers skjema. Tabletten kan svelges hel, blandet med mat eller tygges, avhengig av instruksjonene på resept flasken. Sjeldne bivirkninger er magesmerter og diaré.

Albendazole

Albendazole er en anti-orm medikament som brukes i behandling av rundormer og andre parasitter. Det virker ved å hindre ormer fra å reprodusere. Det kommer vanligvis i tablettform og bør tas sammen med mat. Det er viktig å fortsette å ta hele kurset på resept, selv om symptomene bedres. Potensielle bivirkninger inkluderer magesyke, inkludert kvalme og oppkast, svimmelhet, hodepine eller feber. Det bør ikke tas hvis du er gravid, planlegger å bli gravid i løpet av neste måned, eller ammer en baby.

Pyrantel pamoate

Pyrantel pamoate, også kjent som Pin-X og Reese Pinworm Medisinering, er tilgjengelig som en over-the-counter behandling for rundorm. Det kan virke saktere enn de reseptbelagte medisiner, men er effektiv mot de fleste rundorm infeksjoner. Sjeldne bivirkninger er magesyke, preget av kramper, oppkast og diaré; søvnløshet, svimmelhet, hodepine eller utslett.

Hvordan bli kvitt av Rundormer i People

Rundormer er en type parasitt som ofte infisere husdyr, men kan også smitte til mennesker. De vanligvis angripe tarmen. Det finnes forskjellige arter av rundorm, inkludert hookworm, guinea orm, threadworm og Barnemark. Feilaktig sanitær og mangel på god personlig hygiene bidrar ofte til en rundorm infeksjon. Andre risikofaktorer inkluderer å spise kjøtt som er kokt og ha kontakt (enten direkte eller indirekte) med dyr avføring. Det er også mulig for et kjæledyr å spre en rundorm smitte til mennesker.

Hvordan bli kvitt av Rundormer i People

Se legen din så snart du opplever mulige symptomer på en rundorm infestation. Rundormer kan bare bli pålitelig behandles med medisiner; ikke forsøke å kvitte seg med dem selv. Mulige symptomer på en rundorm infestation inkluderer magesmerter og oppkast. Du kan også legge merke til en synlig orm i avføringen eller oppkast.

Fortell legen din om alle andre medisiner du tar. Dette vil hjelpe deg å unngå en mulig interaksjon med rundorm medisinering. Ifølge Cleveland Clinic, vil legen din sannsynligvis foreskrive pyrantel pamoate, mebendazole eller albendazole å bli kvitt din rundorm infeksjon. Følg alle instruksjonene medisiner nøye og slutt å ta hele kurset av medisin.

Ta alle andre medisiner foreskrevet av legen din. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan du ta ekstra medisiner for å behandle problemer knyttet til en rundorm infeksjon, for eksempel antihistaminer, antibiotika eller anti-inflammatoriske medisiner.

støtte kroppen med riktig ernæring. Selv om dette ikke vil utvise ormer fra kroppen din, vil det øke din generelle helse og hjelpe kroppen din igjen. The University of Maryland Medical Center anbefaler at mennesker smittet med rundormer spise krydret mat, for eksempel de som inneholder gurkemeie og chili peppers, samt å spise rikelig med grønnsaker og frukt. Ta en multivitamin hver dag for å erstatte næringsstoffer tapte mot rundormer.

Vurdere å ta urter for å støtte din helse. The University of Maryland Medical Center sier at mens urter er uprøvd for å bli kvitt rundorm infeksjoner hos mennesker, har noen urter drept parasitter i foreløpige studier. Disse inkluderer hvitløk, nellik, malurt, gurkemeie og sort valnøtt.

Hva er årsakene til Rundormer?

Rundormer er likestillings parasitter, infiserer mange forskjellige arter av pattedyr, inkludert mennesker. Det er den vanligste tarmparasitt i verden, som for tiden infisere mer enn 1 milliard mennesker over hele verden. Rundorm infeksjon er ekstremt lett å trekke seg sammen og kan forårsake en rekke helserelaterte problemer, for eksempel blindhet, magesmerter, hoste, utslett, utvidelse av milt og lever, og mange andre forhold.

Historie

Det er mange hundre arter av rundorm; imidlertid er deres virke infeksjon samme. Voksen rundormer lever i tarmkanalen hos vertsdyret. Etter parring utgivelser hunnens egg, som er utvist i avføringen til verten. Eggene vil ligge i jorden inntil inntas av den nye vert. Rundorm infeksjon skjer oftest hos barn, som de pleier å være mindre bevisst på skikkelig hygiene som å vaske hendene etter å ha spilt i områder som kan være befengt med rundorm larver, og plassere hendene i munnen ofte.

Rundorm larver kan også infisere lokale vannforsyninger, infiserer alle som drikker den. For å hindre smitte, er det viktig å drikke bare fra behandlede vannforsyning og for å unngå å drikke innsjø, elv eller naturlig kildevann.

Effekter

Etter inntak, vil rundorm larver hule gjennom magen og inn i bukhulen av den nye vert, hvor de vil begynne sin vandring inn forskjellige organsystemer, som øyne, lunger, muskler, hjerne, lever og milt. Det er i disse organsystemer som larvene begynner å skape problemer for verten inkludert: blindhet, brystsmerter, hoste, pustevansker, magesmerter og kramper, feber og utslett.

Betydning

Ut av de mange arter av rundorm, den mest kjente er Toxocara canis eller hunden rundorm. Egg av denne spesielle arter av rundorm er spesielt hardfør med evnen til å være levedyktig i miljøet for opptil sju år, selv under de tøffeste forhold. På grunn av evnen av denne parasitt å produsere store mengder egg, evnen av eggene til å overleve i miljøet for en så lang tidsperiode, og den relativt korte tiden det tar for rundorm utvikle og reprodusere, rundorm infeksjon regnes som en av de mest utbredte parasittinfeksjoner hos mennesker.

Behandling

Behandling av både dyr og mennesker for rundorm infeksjon består av flere doser av et bredt spekter dewormer kjent som pyrantel pamoate. Under behandling, er det viktig å huske på at reinfeksjon er også ekstremt lett. Eggene kan være gjemt i sengetøy, tepper og møbeltrekk. Sengetøy bør vaskes i varmt vann, tepper og møbler bør damp rengjøres og riktig hygiene teknikker bør følges til enhver tid før, under og etter infeksjonen.

Forebygging og løsninger

Education er den beste metode for forebygging av rundorm infeksjon. Barn bør læres opp til å vaske hendene og holde sine fingre ut av deres munn. Plener bør behandles og kjæledyr bør sees regelmessig av en veterinær og ormekur ofte. Aldri la barna leke i sandkasser igjen åpen for katter å bruke som et kull pan.