Digidexo.com

taxol og bivirkninger

Bivirkninger av Taxol & Kjemoterapi

Taxol er et merkenavn fra paclitaxel, som er et antineoplastisk kjemoterapi medisiner intravenøst ​​for å behandle brystkreft, eggstokkreft og andre former for kreft. Som alle medisiner, har Taxol cellegiftbehandling potensielle bivirkninger som kan kreve utvidet medisinsk behandling.

Vanlige bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, bivirkninger av Taxol kjemoterapi anses vanlig, men ikke alvorlig kvalme, oppkast, diaré, nummenhet i ekstremiteter og midlertidig hårtap.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger, som sitert av ChemoCare.com, omfatter lavt blodtrykk, hevelser i ankler eller føtter, og mørkere hud områder som tidligere har fått strålebehandling. Informer legen ansvaret for pasientens behandling av disse symptomene før videre Taxol doser gis.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av Taxol kjemoterapi som krever øyeblikkelig legehjelp inkluderer pustevansker, lukking av halsen, hevelse i ansiktet, feber og frysninger.

Eksisterende medisinske tilstander

Før mottak Taxol kjemoterapi, bør en pasient råder henne til lege av eksisterende medisinske tilstander, som for eksempel uregelmessig hjerterytme eller eksponering for vannkopper eller helvetesild. Kvinner som er gravide eller ammer bør ikke få Taxol.

Legemiddelinteraksjoner

Taxol kjemoterapi har potensial til å interagere negativt med mange legemidler, inkludert aspirin, johannesurt og testosteron, samt vaksiner for influensa, meslinger, kusma og røde hunder.

Bivirkninger av kjemoterapi for lungekreft

Lungekreft dreper flere mennesker i USA enn noen annen type kreft. Lungekreft dødsfall stiger de av bryst, tykktarm, prostata og lymfe kombinert. Men det er medisinske midler til å konfrontere lungekreft, og kjemoterapi er en av dem. Det kan være effektive og livsforlengende, men det kan også forårsake bivirkninger, inkludert håravfall og lave blodverdier, ifølge Mayo Clinic.

Lungekreft Chemo Drugs

Chemo, eller kjemisk terapi, kan bestå av ett stoff eller det kan være en kombinasjon av medikamenter. Generelt er det en to-stoff (eller flere) kombinasjon, i henhold til den elektroniske nettstedet Oncology kanal. Følgende liste over mest brukte chemo narkotika i behandling av lungekreft: Adriamycin, Gemzar, Ifex, Navelbine, Oncovine, Paraplatin, Platinol, Taxol, taxoter, VP-16 og Vepesid.

De vanligste bivirkningene

Ifølge American Cancer Society, de vanligste bivirkningene du kan oppleve mens du gjennomgår kjemoterapi kan inkludere: kvalme og oppkast, tretthet, hårtap, økt risiko for blåmerker og blødninger, samt infeksjon eller anemi. Men bivirkninger vil variere per person, og er bestemt av hvilke stoffer er (eller kombinasjoner) som anvendes, doseringsnivåer, så vel som andre faktorer, inkludert lengden og varigheten av behandlingen og generelle helse på tidspunktet for behandlingen.

Anemi

Kjemoterapi forårsaker ofte anemi (en reduksjon av røde blodlegemer i kroppen), i henhold til den elektroniske Oncology Channel nettside. Denne røde blodlegemer nedgang kan resultere i chemo-behandlet enkelte opplever kortpustethet, ekstrem tretthet og svimmelhet. Heldigvis finnes det reseptbelagte syntetiske hormoner (Procrit og Epogen), som kan stimulerer produksjonen av røde blodceller hos personer som opplever anemi på grunn av kjemoterapi.

Kombinasjon Chemo Effects

Mens de fleste av de giftige bivirkninger produsert av kjemoterapi kan håndteres, er noen fortsatt opplevd. En av disse er nøytropeni, som er reduksjonen av kroppens hvite blodceller. I tillegg er en annen bivirkning forårsaket av en kombinasjon av chemo medikamenter er trombocytopeni, som er reduksjon av blod-clotting blodplater. Uten en tilstrekkelig mengde blod-clotting blodplater, er kroppen vår ikke klarer å stanse blødninger i livstruende situasjoner.

Resistance Effect

Hvis en person har en historie med kjemoterapi, er sannsynligheten for at kjemoterapi som en aktuell kreftbehandling alternativet kanskje ikke så vellykket. Slike individer har vanligvis ikke svarer godt til mer kjemoterapi i henhold til den elektroniske Oncology Channel nettside. Denne bivirkning av cellegift motstand kan resultere i behov for å finne andre mulige behandlingsalternativer, muligens begrense en persons evne til å bekjempe lungekreft mer vellykket. Imidlertid kan nyere legemidler som Taxol og Hycamtin overveies i slike tilfeller.

Carbo Taxol behandling for lungekreft

Carbo Taxol behandling for lungekreft


Lungekreft er en dødelig sykdom. Bare 15 prosent av lungekreftpasienter overlever mer enn fem år etter diagnose, ifølge Surveillance, epidemiologi og sluttresultatet. Carbo-Taxol er en kombinasjon kjemoterapi for lungekreft, basert på carboplatin og paclitaxel.

Effekter

Karbo-taxol har vist seg å ha positiv effekt på overlevelse av lungekreftpasienter, i henhold til LungCancerOnline.org. Karbo-Taxol utfører samme måte som andre kombinasjonsterapier for lungecancer, for eksempel cisplatin / gemicitabine og cisplatin / paclitaxel, i henhold til "Clinical Oncology".

Fordeler

Bivirkninger av Carbo-Taxol er mindre alvorlige enn andre kjemoterapiregimer for lungekreft, ifølge "Clinical Oncology."

Identifikasjon

Carboplatin tilhører en gruppe av kjemoterapi narkotika kalt alkylerende agenter.
Taxol tilhører en gruppe av kjemoterapi narkotika kalt antimicrotubular agenter.

Expert Insight

Avastin (bevacizumab) i kombinasjon med Carbo-Taxol utfører mye bedre enn Carbo-Taxol alene, ifølge en studie fra 2006 publisert i "New England Medical Journal."

Side Effects

Carbo-Taxol har mange bivirkninger, inkludert håravfall, tretthet, lavt antall hvite blodlegemer, kvalme, økt risiko for blodpropp, skade på blodårene, såre øyne, diaré og forstoppelse, ifølge Cancernet.co.uk.

Taxol for kreftbehandling

Taxol, kjent generisk som paclitaxel, er et kjemoterapeutisk middel som anvendes ved behandlingen av et bredt spekter av cancere. For noen kreftformer, er det administreres av seg selv, mens for andre er det gitt i kombinasjon med andre rusmidler.

Origins

Ifølge OncoLink, er Taxol klassifisert som en "plante alkaloid," å ha blitt avledet fra barken av Stillehavet barlind treet.

Slik fungerer det

Taxol bremser eller stopper spredningen av kreftceller ved å hemme deres evne til å reprodusere gjennom celledeling.

Hva Kreft kan det Treat?

Taxol brukes til å behandle kreft i blære, bryst, cervix, endometrium, hode og nakke, lunge og ovarier, samt Kaposis sarkom og leukemi, i henhold til OncoLink.

Hvordan det blir administrert

Taxol er oftest injisert intravenøst ​​over en tre-timers periode, ifølge American Cancer Society (ACS). Slike behandlinger er planlagt hver tredje uke. Noen onkologer foretrekker IV administrasjon av mindre mengder hver uke.

Side Effects

Vanlige bivirkninger, i henhold til ACS, inkluderer mild kvalme og / eller oppkast; nummenhet eller prikking i ekstremiteter; diaré; Hårtap; senket hvite og / eller røde blodceller; og allergiske reaksjoner, slik som kløe, feber og spyling.

Alternativer til Taxol for Non metastatisk brystkreft

Taxol er et reseptbelagt medikament som brukes for behandling av visse kreftformer, inkludert metastatisk og ikke-metastatisk brystkreft. Taxol fungerer ved å angripe kreftceller i kroppen din, og fikk dem til å bryte ned. Fordi Taxol er forbundet med visse ubehagelige bivirkninger som pustevansker og uregelmessig puls, er det noen ganger nødvendig for å gi legen et alternativ til Taxol.

Dosering

Med mindre du er foreskrevet en alternativ medisiner, er det viktig at du fortsetter å ta Taxol nøyaktig slik det var foreskrevet av legen din. Ikke hoppe eller gå glipp av en dose av Taxol. Dersom du har glemt å ta din dose, ta den så snart du husker det. Ikke dobbelt opp på denne medisinen, da det kan føre til symptomer på overdose skal vises. Symptomer på Taxol overdose inkluderer nummen, tingly, eller å ha influensalignende symptomer (feber, frysninger) sår i munnen eller blødning av ukjent årsak.

Reaksjoner

Noen alvorlige bivirkninger er forbundet med Taxol, inkludert noen form for allergisk reaksjon lik kløende hudutslett eller elveblest, rask eller pustevansker, følelse av å besvime, oral hevelse (inkluderer ansikt, lepper eller hals). Søk medisinsk hjelp hvis du opplever alvorlige bivirkninger som følge av å ta Taxol. Hvis du opplever andre bivirkninger, som for eksempel influensalignende symptomer (feber, frysninger), langsom hjerterytme, følelse nummen i hender eller føtter, ring legen din med en gang.

Alternatives

Negative reaksjoner på Taxol er ikke uvanlig. For de som opplever bivirkninger som følge av Taxol, er det mulig for legen din å endre dosen din eller gi en alternativ medisiner for å behandle brystkreft. Alternativer til Taxol inkluderer Tamoxifen, som ofte foreskrevet for å bekjempe brystkreft. Femara er foreskrevet for kvinner som lider av brystkreft, og er forbi overgangsalderen perioden. Paclitaxel er også foreskrevet for Breast Cancer, både metastatisk og ikke-metastatisk, samt for eggstokkreft. Herceptin er foreskrevet for metastatisk og ikke-metastaserende bryst Kreft, og er i stand til å bremse veksten av kreftceller i kroppen. Letrozole behandler alle typer brystkreft, særlig hos postmenopausale kvinner og Novaldex er tilgjengelig for behandling av brystkreft også. Alle alternativer til Taxol har vært forbundet med forskjellige bivirkninger. Legen din bør være i stand til å avgjøre hvilket alternativ som er riktig for deg basert på hvilken side effektene du har vært inne.

Interaksjoner

Enten du er foreskrevet Taxol eller et alternativ medisin, kan visse brystkreft medisiner forstyrrer andre reseptbelagte medisiner eller sykdommer du måtte ha. Det er viktig å diskutere din fulle medisinske historie med legen din før du tar noen medisiner for brystkreft. Fortell legen din om alle medisiner du tar, enten de er reseptbelagte eller over-the-counter. Sørg for å nevne noen narkotika allergier til legen din før du tar noen medisiner for brystkreft.

Unngå

Unngå folkemengder eller interaksjon med grupper av mennesker eller personer som har forkjølelse eller noen forkjølelsesliknende symptomer så mye som mulig. Følg legens instruksjoner med hensyn til eventuelle spesielle dietter eller trening rutiner mens du tar Taxol, eller noen av de andre alternative medisiner legen din mener er aktuelle for deg.

Bivirkninger etter kjemoterapi behandlinger for Ovarian Cancer

Behandling for eggstokkreft innebærer en kombinasjon av kirurgi og kjemoterapi, og noen ganger, stråling. Kjemoterapi kan ha kortsiktige og langsiktige bivirkninger, så utdanne deg selv om potensielle bivirkninger fra kjemoterapi brukes til å behandle kreft i eggstokkene. Hvis du har noen bekymringer, er det best å alltid diskutere dem med leger, som hver person reagerer på behandling annerledes.

Kjemoterapi for Ovarian Cancer

For eggstokk-kreft, er det flere måter for administrering av kjemoterapi, avhengig av situasjonen. Kjemoterapi kan gis intravenøst, gjennom en nål, eller det kan bli gitt som en intraperitoneal kjemoterapi. Intraperitoneal kjemoterapi involverer legemidler blir gitt til pasienten direkte inn i bukhulen av en tynn slange, forbundet til en port.

Intraperitoneal kjemoterapi

Intraperitoneal kjemoterapi, som beskrevet ovenfor, tillater den mest mulig konsentrert dose som skal gis til kreftcellene. Bivirkninger kan være tydeligere med denne type kjemoterapi enn den tradisjonelle intravenøst, inkludert magesmerter, kvalme og oppkast. Noen kvinner som får intraperitoneal kjemoterapi stoppet sine behandlinger tidlig på grunn av alvorlighetsgraden av bivirkningene. For kvinner med avansert kreft i eggstokkene, levde kvinner som får denne typen behandling lenger enn de som fikk intravenøs kjemoterapi.

Kjemoterapi narkotika for Ovarian Cancer

Standarden kjemoterapi for eggstokkreft er vanligvis en platina-basert medikament med et taxan. Dette er vanligvis karboplatin (merkenavn Paraplatin) og paclitaxel (merkenavn Taxol). Hvis kreften ikke er mottakelig for denne behandlingen, er bruken av et annet medikament som blir utforsket, kalt bevacizumab (merkenavn Avastin) (mayoclinic.com). Avastin forstyrrer blodtilførselen til tumoren, noe som forhindrer tumoren fra å få næring, og muligens krymper (mayoclinic.com).

Mulige bivirkninger

Kjemoterapi som helhet har ofte flere vanlige bivirkninger, uavhengig av medikamentet. Det påvirker immunsystemet, ofte svekke den, og det er derfor det er så viktig for folk som får kjemoterapi for å ta vare på helsen sin og ta riktige forholdsregler for å redusere risikoen for infeksjon. Lave blodverdier, spesielt blodplater og hvite blodceller, er også vanlige bivirkninger. Ikke alle cellegifter forårsake kvalme og oppkast.

Carboplatin fører ofte lave blodverdier, tretthet, håravfall, og kvalme. Mindre vanlige bivirkninger av dette stoffet er diaré, magesmerter, munnsår og perifer neuropati. Perifer neuropati er et betydelig tap av følelse i ekstremiteter, som prikking eller nummenhet.

Vanlige bivirkninger av paclitaxel er kvalme og oppkast, diaré, hårtap, perifer neuropati, munnsår, og lav blodprosent. Noen mindre vanlige bivirkninger fra stoffet er lavt blodtrykk og misfarging av spiker eller spiker senger.

Hvis du opplever noen bivirkninger som er alvorlige, eller er bekymret for eventuelle reaksjoner eller mulige interaksjoner, er det best at du snakker med legen din før du starter noen behandling.

Langtidseffekter

Langsiktige bivirkninger kan variere med hver narkotika, og også den enkelte person. Ikke alle får bivirkninger; kortsiktig eller langsiktig. Hvis du har noen bekymringer om mulige langtidseffekter, er det best å diskutere disse med legen din. Noen langsiktige bivirkninger som kan oppstå inkluderer nerveskader (for eksempel øresus, svekket hukommelse og nedsatt hørsel), sekundære kreftformer, og blod i urinen (cancer.org). Det er viktig å holde orden på dine behandlinger og eventuelle bivirkninger som oppstår, både under aktiv behandling og under oppfølging, slik at du kan dele dette med helsepersonell.

Equipoise bivirkninger

Equipoise bivirkninger


Equipoise eller boldenone undecylenate, er et anabole / androgene steroider som er injisert inn i kroppen. Den gjennomsnittlige dosen for en mann er 400 til 600 mg per uke. Kvinner vanligvis ta et gjennomsnitt på 50 til 150 mg per uke. Equipoise vil gi deg en jevn og stødig gevinst i styrke og masse. Ifølge iequipoise.com, for de beste resultatene, bruker Equipoise sammen med andre steroider. Equipoise er ikke ideelt for idrettsutøvere som jevnlig testes for narkotika. Det har en tendens til å produsere metabolitter i urinen som er detekterbar i flere måneder etter bruk.

Historie

Equipoise er en veterinær steroid i hovedsak brukt på hester. Det er ikke ment for bruk på mennesker i USA, og er kun tilgjengelig gjennom veterinærklinikker.

Milde bivirkninger

Bivirkningene av Equipoise er vanligvis milde. Ifølge steroid.com, mange rapporterer en økt appetitt mens du tar stoffet.

Vannretensjon

Du kan oppleve vannretensjon mens ta Equiposie. Bivirkning vil være mer tydelig enn om du tar Deca-Durabolin, men mindre enn de bivirkninger som forekommer med testosteron.

Seksuelle bivirkninger

Hvis du tar et moderat nivå av Equipoise, kan du oppleve en mindre østrogen-relaterte bivirkninger, som kan resultere i seksuell dysfunksjon. Det undertrykker dine hormoner slik at du kan være lurt å ta en injeksjon testosteron, så vel.

Effekter i Utseende

Pasienter som tar en høyere dose av steroidet kan oppleve gynekomasti, av utvidelsen av mannlige bryster. Equipoise kan også resultere i androgene bivirkninger som kviser, fet hud, håravfall og økt aggresjon.

Betraktninger

De beste effektene av dette medikament kan blitt sett når den brukes over lengre tidsrom - på minst 10 uker. Musklene dine vil bli veldig definert og solid, heller enn den glatte bulk du kan se når du bruker androgener.

Bivirkninger av Avonex

Avonex er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle multippel sklerose. Medisinen gis gjennom injeksjon. Det er ikke ment å kurere sykdommen, men for å hjelpe i å håndtere sin svakhet angrep og bremse ned sin progresjon. Det er flere mulige bivirkninger som kan oppstå som følge av å ta denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

Det er noen vanlige bivirkninger av Avonex. Disse bivirkninger er vanligvis ansett for å være mindre, fordi de har en tendens til å avta meget hurtig. Men hvis du finner disse forholdene å være vedvarende eller forårsaker du store ubehag, bør du få dem sjekket ut av legen din. Disse bivirkningene er rødhet, smerte eller hevelse der Avonex ble injisert; influensalignende tegn (som frysninger, feber, tretthet, ryggsmerter, hodepine, svakhet og muskelsmerter); og magesmerter.

Alvorlige bivirkninger

Selv om relativt uvanlig, noen mennesker også kan oppleve alvorlige bivirkninger fra Avonex. Disse bivirkningene kan være farlig, så de må få øyeblikkelig legehjelp: ekstrem svakhet eller utmattelse, uvanlige vekt endringer, infeksjon der medisinen ble injisert, synsforstyrrelser, uregelmessig eller rask hjerterytme, hovne ankler, urinering oftere om natten, føler enten varmt eller kaldt alltid, depresjon, mørkere farget urin, blødning eller blåmerker veldig lett, kortpustethet, beslag, selvmordstanker og gulfarging av hud eller øyne.

Allergiske Reaksjoner

Skadelige allergiske reaksjoner er vanligvis lite sannsynlig, men kan skje med Avonex. Hvis du tror at du kanskje opplever en allergisk reaksjon på denne medisinen, søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen symptomer på Avonex allergisk reaksjon har problemer med å puste, tyngde eller tetthet i brystet, utslett, elveblest, hevelse og kløe.

Andre mulige bivirkninger

Det er noen andre mulige bivirkninger av Avonex, inkludert leddsmerter, tannpine, infeksjoner (som bihulebetennelse eller bronkitt), tap av hår, øyenproblemer, migrene, anemi og spyling. Hvis du har noen av disse bivirkningene for en lengre periode, eller hvis de er spesielt problematisk, søke medisinsk hjelp.

Forsiktig

Før du bruker denne medisinen, må du informere legen din over alle dine medisinske tilstander, så vel som hele medisinske historie. Dette er særlig aktuelt hvis du har medisinske tilstander som angina, depresjon, andre stemningsrelaterte lidelser, hjertesvikt, epilepsi, leversykdom (som skrumplever, hepatitt og leversvikt), arytmi eller eventuelle allergier til mat eller medisin.

Bivirkninger av Betaseron

Betaseron (interferon beta-1b) er en resept legemiddel som brukes for behandling av multippel sklerose. Medisinen gis gjennom injeksjon. Betaseron er ikke ment å kurere medisinsk tilstand, men å minske angrepene sine og tregere sin progresjon. Det påvirker immunsystemet og kjemper mot effektene forårsaket av multippel sklerose. Det er noen mulige Betaseron bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Flere vanlige bivirkninger av legemidlet kan forekomme. Disse effektene skje ofte, men de er generelt mindre siden de visne bort raskt. Men hvis du finner bivirkningene å være problematisk, bør du konsultere legen din. Disse bivirkningene inkluderer svakhet i musklene, muskelsmerter, kaster opp, svakhet, økt svetting, smerte, hevelse eller rødhet der medisinen ble injisert, urolig mage, kvalme, hodepine, leddsmerter, hyppig vannlating og influensasymptomer (som kroppslig ubehag , lav feber og frysninger).

Alvorlige bivirkninger

Betaseron bruk kan også resultere i noen mer alvorlige bivirkninger. I motsetning til de vanlige bivirkninger, disse effektene ringe for akutt legehjelp, da de kan være skadelig. Disse bivirkningene inkluderer gulsott, huden blir blå-svart der medisinen ble injisert, forvirring, brystsmerter, ekstrem magesmerter, alvorlig angst eller nervøsitet, høy feber, alltid føler deg kald eller varm, mentale eller humørforandringer, infeksjon, unormal vektøkning eller hevelse, uregelmessig eller rask hjerterytme, krampeanfall, selvmordstanker og uvanlige blødninger eller blåmerker.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner på Betaseron skje også, selv om de er uvanlig. Disse reaksjonene er ansett for å være alvorlig, så er det svært viktig at du sørge for å få akutt hjelp for dem. Tegn på allergisk reaksjon på Betaseron er tetthet i brystet, kløe, vanskeligheter med å puste, hevelse, elveblest og utslett.

Forsiktig

For sikker bruk av Betaseron, er det avgjørende at du varsle legen din om alle eventuelle medisinske tilstander som du måtte ha (samt hele sykehistorie). Dette er spesielt viktig for de med tilstander slik som epilepsi, skjoldbruskkjertel lidelser, leversykdom, depresjon, blodpropp eller blødningsforstyrrelser (som hemofili) eller anemi.

Gravide og ammende Kvinner

Betaseron kan forårsake skade på fosteret. Som et resultat, bør gravide hunner unngå å bruke denne medisinen. Dessuten er det ikke bekreftet om hvorvidt eller ikke denne medisinen skilles ut i morsmelk, så for å være på den sikre siden, bør ammende kvinner snakke med sine leger om Betaseron før du tar den.

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler


Injiserbare kombinert prevensjonsmidler er gitt på månedlig basis av familien din lege. De er 99,7% effektiv når det tas regelmessig for å forhindre graviditet. Vanlige bivirkninger er vektøkning, hodepine, muskelkramper, amenoré, anemi og ømme bryster.

Hvordan håndtere bivirkninger av kombinerte injeksjon prevensjonsmidler

Hvordan håndtere bivirkninger med kombi Injiserbare Prevensjons

Å håndtere kramper assosiert med skuddet, bør du gjøre vektbærende øvelser som utfall. For å gjøre dette, holde 2 vekter av komfortable størrelse i hendene. Stå med bena skulder bredde hverandre, og strekke det ene benet ut foran deg. Hold den andre foten flatt på bakken. Trykk frem på forfoten i 10 sekunder og slipp. Gjenta dette 25 ganger, to ganger om dagen.

Å håndtere vektøkning, bør du se på kaloriinntaket og trene regelmessig. Begynn med å kjøre rundt blokken din to ganger om dagen, og bygge opp til å kjøre rundt blokken din fire ganger om dagen, fire dager i uken. Dette vil hjelpe deg å forbrenne kalorier samt bygge muskler tone og utholdenhet.

ta Tylenol for hodepine, så det er ikke et NSAID, eller ikke-steroide antiinflammatorisk legemiddel. Dette er den eneste NSAID godkjent av leger for å opprettholde nyre helse. Hvis hodepinen blir alvorlige, snakk med legen din.

Amenoré er unormal blødning assosiert med injiserbare prevensjonsmidler. Dette er forårsaket av livmorslimhinnen ikke Shedding som det normalt ville. Dette er normalt, og det er ingen vei rundt det. Det eneste du kan gjøre for å håndtere det er å alltid ha en backup metode for menstruasjonsbeskyttelse på hånden.

Ømme bryster kan overvinnes ved å massere området mens i dusjen, slik som du gjør når du gjør en selv bryst eksamen. Korte, runde slag rundt ytterkanten av vev, mens du arbeider innover mot brystvorten vil lette noe av ømhet.

For sårhet rundt injeksjonsstedet, lett massere området en dag etter at bildet er gitt. Dette vil hjelpe det å sive inn i de mindre overfladisk vev, og lindre stress på muskler til å la hevelsen går ned.

Hint

  • Det er mange piller som er injiserbare som kan forårsake mindre bivirkninger. Snakk med legen din om dine muligheter. For mer informasjon om bivirkninger av injiserbare prevensjonsmidler, kan du sjekke med nettsiden nedenfor.

Copaxone MS behandlingen er bivirkninger

Copaxone er merkenavnet på en injeksjon reseptbelagte medisiner glatirameracetat, som er vanlig foreskrevet som behandling for multippel sklerose (MS). Til tross for sin effektivitet ved å redusere hyppigheten av symptomene forårsaket av remitterende multippel sklerose, type MS, Copaxone utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Betydning

De mest signifikante eller vanlige bivirkninger av Copaxone oppstå på injeksjonsstedet, og rødhet, smerte, hevelse og dannelse av en hard klump under huden. Disse bivirkningene forekommer hos mellom 26 og 43 prosent av brukerne, ifølge FDA forsøk publisert på RxList.

Typer av bivirkninger

Mulige bivirkninger av Copaxone inkluderer kvalme, brystsmerter, økt forekomst av bakterielle og virale infeksjoner, influensa, ryggsmerter, angst, kortpustethet og hud elveblest.

Legemiddelinteraksjoner

Mange av bivirkningene av Copaxone avta i løpet av behandling for MS som kroppen din blir akklimatisert til påvirker av stoffet, rapporterer Mayo Clinic.

Risiko

Sjelden, reaksjoner på stedet av Copaxone injeksjons er svært alvorlig og føre til døden av huden, advarer RxList.

Betraktninger

Fordi stoffet er kjent for å forårsake fosterskader hos forsøksdyr, leger begrense bruken av Copaxone hos gravide kvinner til situasjoner der det ikke er trygt alternativ til behandling. Hvis du har en historie med gjentatte infeksjoner, kan det ikke være trygt for deg å ta Copaxone siden stoffet senker immunforsvaret og kan gjøre deg mer utsatt for sykdommer, advarer Mayo Clinic.

Rebif bivirkninger og hals hevelse

Rebif® (interferon beta-1a) er en resept bare, injeksjon medisiner produsert i fellesskap av EMD Serono, Inc. Den er godkjent av FDA for personer som lider av relapsing former for multippel sklerose (MS). Den brukes til å bidra til å redusere symptomer på MS, bremse sin progresjon, og for å forhindre tilbakefall. Som med mange medisiner, kan Rebif® forårsake bivirkninger hos noen individer, alt fra mild til alvorlig. Tungen og halsen hevelse kan være forbundet med en sjelden allergisk reaksjon fra denne medisinen.

Vanlige bivirkninger

Ifølge produsenten, vanlige bivirkninger av Rebif® inkluderer smerte og hevelse på injeksjonsstedet, og influensalignende symptomer som muskelsmerter, sår hals og tretthet.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige bivirkninger inkluderer mage eller brystsmerter, feber, muskelkramper, svelgeproblemer, ryggsmerter og problemer med vannlating.

Hals hevelse eller pustevansker

Selv om sjeldne, kan en allergisk reaksjon mot interferon beta-1a føre til pustevansker og / eller hevelse i ansikt, tunge eller svelg. Hvis du opplever noen av disse, bør du få akutt medisinsk hjelp umiddelbart. Husk at hevelse i svelg kan også være forårsaket av andre medisiner du tar, maten du spiser, eller noe i miljøet. Hvis du har noen historie med allergi, bør du la legen din vite før du tar Rebif®.

Mildere Allergiske Reaksjoner

Mildere allergiske reaksjoner kan omfatte hudutslett, svimmelhet, eller svimmelhet. Du bør rapportere mildere reaksjoner med legen din så snart som mulig.

Ytterligere advarsler

Det er mulig for Rebif® å ha en negativ effekt på leverfunksjon, skjoldbrusk funksjon, røde blodlegemer, anfall aktivitet og depresjon (spesielt hos personer med en historie med disse forholdene. Legen vil overvåke disse hvis interferon beta-1a er foreskrevet for deg. Gravide og ammende kvinner bør ikke bruke denne medisinen.

Rapportering bivirkninger

I tillegg til å kontakte legen sin, kan pasienter som opplever uønskede bivirkninger rapportere dem til US Food and Drug Administration (FDA) på deres "MedWatch" nettsted. Denne rapporteringen er frivillig, men kan bidra til FDA i deres innsats for å forbedre produktsikkerhet.

Topimax bivirkninger

Topimax bivirkninger


Topimax er merkenavnet for topimirate, laget av Ortho-MacNeil-Janessen Pharmaceuticals, som eies av konglomerat Johnson & Johnson. Når det først ble solgt i 1995, ble det opprinnelig laget for å behandle epileptiske anfall og Lennox-Gastaut syndrom, som fører til anfall hos små barn. Selv om det fremdeles klassifisert som et antikonvulsivt middel, er for det meste topiramat er foreskrevet for behandling av migrene og noen ganger som et antidepressivt middel.

Funksjoner

Topimax positive bivirkninger tendens til å inkludere vekttap, bedre søvn og mindre hodepine. En nøytral bivirkning er vekttap, noe som kan eller ikke kan være ønsket. Negative bivirkninger inkluderer fødselsskader, glaukom, nyrestein, mangel på konsentrasjon, forvirring, depresjon, mareritt, selvmordstanker og psykose. Mindre vanlige bivirkninger er kvalme, oppkast, økt urinmengde, smertefull vannlating, alvorlige ryggsmerter, besvimelse og anfall.

Advarsel

Den mest alvorlige bivirkningen er en plutselig smerte rundt øynene og synsproblemer. Dette krever umiddelbar sykehusinnleggelse fordi du kan utvikle glaukom. Men hvis du får noen av bivirkningene som er nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din umiddelbart. Med mindre symptomene er alvorlige, ikke slutte å ta Topimax med mindre legen din forteller deg. Plutselig stopper kan føre til smertefulle abstinenssymptomer og beslag.

Time Frame

Vanligvis, hvis du kommer til å få glaukom fra Topimax, vil du utvikle øyesmerter og plutselige synsproblemer innen 1 måned for å ta den. Nyrestein kan utvikle etter måneder eller år med fortsatt Topimax bruk. De fleste av de andre negative reaksjoner kan starte umiddelbart med det første par doser. Noen symptomer som døsighet vil gå bort i et par uker. Hvis de ikke gjør det, kan du kontakte legen din.

Betraktninger

Før du begynner å bruke Topimax, la dine betrodde venner og familie vet at du vil være på denne nye, kraftige medisiner. Spør legen din kontor for å ringe på deg for å være sikker på at du høres greit. De kan se på deg, siden Topimax kan føre til selvmordstanker, et ønske om å bli isolert fra andre og mental forvirring. Med symptomer som disse, kan du ikke være klar over at du har en bivirkning. Personen ser på deg kan sørge for at du får hjelp.

Teorier / Spekulasjoner

Topimax blir studert for bruk i vekttap og for å behandle alkoholikere (se Ressurser). Dette kan gjøre Topimax mer utbredt og dermed gjøre Topimax bivirkninger oftere sett.

Størrelse

Ifølge en studie fra 2006 av Dion Greybeal, MD, bare 1,5 prosent av voksne Topimax takers få nyrestein forårsaket av Topimax. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Fra 825.000 pasienter, ca 23 Topimax brukere fikk glaukom.

Bivirkninger av migrene medisiner

Hvis du har migrene, tar medisiner for å redusere hyppigheten og varigheten av symptomene dine er en nødvendighet for å gå om dine vanlige aktiviteter. Imidlertid kan migrene medikamenter forårsake betydelige bivirkninger, hvorav noen kan være så deaktivering som migrene selv. Ifølge Mayo Clinic og Drugs.com, bivirkninger av migrene medisiner inkluderer fordøyelsesproblemer og nevrologiske problemer.

Fordøyelsesproblemer

Migrene medisiner som triptaner og ikke-steroide antiinflammatoriske midler (aspirin, ibuprofen) kan forårsake urolig mage, kvalme, tap av matlyst, oppkast og diaré.

Nevrologisk dysfunksjon

Medisiner som triptaner og ergots brukes til å behandle migrene kan føre til at du utvikler nevrologisk dysfunksjon inkludert svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, muskelsvakhet og forvirring, som vanligvis stoppe etter at medisinen er fjernet fra kroppen din.

Organskade

Hyppig eller langvarig bruk av migrene medisiner kan føre til at du utvikler organskade i magen, leveren eller tarmene, og kan føre til organsvikt, som er en livstruende tilstand.

Rebound hodepine

Noen migrene medisiner som butalbitals og opiater kan føre til at du har rebound hodepine, som kan oppstå på egen hånd eller som et symptom på tilbaketrekning fra migrene medisiner.

Søvnforstyrrelser

Du kan oppleve døsighet, avbrutt søvn eller innsovningsvansker som et resultat av å ta migrene medisiner som betablokkere, trisykliske antidepressiva og ikke-steroide antiinflammatoriske preparater som er kombinert med koffein.

Hjerte Effects

Migrene medisiner som triptaner kan ha alvorlige effekter på hjerte og blodårer, som plutselige økninger i blodtrykket og en økt sjanse for å ha et hjerteinfarkt eller hjerneslag mens du bruker medisiner.

Bivirkninger av Imitrex tabletter

Imitrex er merkenavnet av stoffet sumatriptansuksinat, foreskrevet for å behandle migrene hodepine (med eller uten aura). Produsert av GlaxoSmithKline, har medisinen mange mulige bivirkninger, men de fleste er uvanlig.

De vanligste bivirkningene

I kliniske studier var den vanligste bivirkningen av Imitrex tabletter var unormale følelser i huden som nummenhet, prikkende, prikking en brennende følelse. Disse virkninger har oppstått i nesten halvparten av gruppene.

Andre vanlige bivirkninger

Andre vanlige bivirkninger inkluderer tetthet i brystet, nakkesmerter, svakhet, svimmelhet, tretthet, kvalme og flushing.

Mindre vanlige bivirkninger

Bivirkninger av Imitrex tabletter som vanligvis forekommer i færre enn fem prosent av brukerne inkluderer magesmerter, angst, problemer med å svelge, døsighet, tørr munn, kjeve smerter, muskelsmerter og svette.

Sjeldne Effects

Bivirkninger som er rapportert, men er svært sjelden inkluderer ømme bryster, og en reduksjon eller økning i blodtrykket.

Advarsel

Sjeldne, men farlige bivirkninger som bør rapporteres til lege umiddelbart inkluderer kortpustethet eller astma, blodig diaré, kraftige magesmerter, uregelmessig puls eller tåkesyn.

Bivirkninger av Relpax

Relpax er merkenavnet for medisinering eletriptan hydrobromide, foreskrevet for å lindre symptomene på migrene inkludert smerte, kvalme og følsomhet for lyd og lys. Distribuert av Pfizer Inc., lindrer Relpax symptomer, men hindrer ikke angrep av migrene. Utallige bivirkninger er mulig.

De fleste vanlige bivirkninger

I kliniske studier med Relpax, som avgrenses av eMedTV, bivirkninger som kan fore mellom 7 og 10 deltakere inkludert svimmelhet, tretthet, kvalme og svakhet.

Andre bivirkninger

Bivirkninger som forekommer i mellom 2 til 4 prosent av deltakerne i studien inkluderte magesmerter, halsbrann, fordøyelsesproblemer, svelgevansker, tetthet i brystet eller press, munntørrhet og hodepine.

Følelse i huden Effects

Unormale følelser i huden kan også oppstå når du tar Relpax. Dette kan føles som prikking, svie eller prikking.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige Relpax bivirkninger inkluderer ryggsmerter, frysninger, hjertebank, økt svette og sår hals.

Kardiovaskulære Bekymringer

I sjeldne tilfeller er medikamenter som ligner Relpax forårsaket et hjerteinfarkt, slag eller begrenset blodtilførsel til et område av kroppen. Symptomer inkluderer brystsmerter, kortpustethet, svakhet på den ene siden av kroppen og uklar tale. Personer med en historie med hjerte-og karsykdommer bør ikke bruke Relpax.

Naramig bivirkninger

Naramig er et merkenavn for stoffet naratriptan, foreskrevet for å behandle migrene hodepine. Naramig er tilgjengelig i mange land, men i USA, kan naratriptan kun kjøpes merket Amerge inn under. Utallige bivirkninger er mulig.

De fleste vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkninger forbundet med Naramig omfatter svimmelhet, tretthet, munntørrhet, tretthet, prikking i hender eller føtter og ustøhet.

Kort Side Effect

I tillegg kan Naramig kort forverre hodepine og kvalme før lindre dem.

Andre bivirkninger

Andre mulige Naramig bivirkninger inkluderer varme eller kalde sensasjoner, flushing, svimmelhet, prikking i nakken eller hodet og en følelse av tyngde i armer eller ben.

Sjeldne bivirkninger

Sjeldne bivirkninger som krever legehjelp inkluderer blodig diaré, brystsmerter eller press, besvimelse, muskelsvakhet på den ene siden, vond hals eller press, kalde hender eller føtter, synsproblemer og rask, langsom eller uregelmessig puls.

Allergisk reaksjon

Sjelden, noen mennesker har en allergisk reaksjon på Naramig. Tegn er utslett eller elveblest, kløe, hevelse, kraftig svimmelhet og pustevansker.

Bivirkninger av Triptaner

Triptaner er en type av reseptbelagte medikamenter som brukes ved behandling av migrene. Triptanlegemidler fungere ved innsnevring av hjernens blodårer, og dermed beroligende hevelse og lindre hodepine. Triptaner som mål å behandle symptomene på migrene, som inkluderer hodepine, kvalme, kaster opp, og følsomhet for lys og lyd. Disse legemidlene er imidlertid ikke til hinder for at migrene skjer i første omgang. Som med alle type medisin, er det noen mulige negative bivirkninger som er til assosiert med Triptaner.

Vanlige bivirkninger

Det finnes flere vanlige bivirkninger som ofte er forbundet med å ta noen Triptaner. Generelt er disse bivirkningene anses å være mindre etter hvert som de har en tendens til å avta på egen hånd som kroppen tilpasser seg til legemidlet. De bør imidlertid forverres eller somle, kan legehjelp være nødvendig. Disse bivirkningene er sensasjonen av kulde eller varme, svimmelhet, følelse ør, prikkende, prikking og svie, kvalme, tretthet, munntørrhet, rødhet i huden (spesielt i ansiktet), og følelser av tetthet, trykk, eller tyngde (det meste rundt nakke, hals og bryst).

Alvorlige bivirkninger

Det er også noen alvorlige bivirkninger som kan oppstå som et resultat av bruk av triptaner. I tilfeller av alvorlige bivirkninger, er det viktig å søke legehjelp så snart som mulig. Disse potensielt farlige bivirkninger er synsforstyrrelser, synstap, kortpustethet, ekstrem tetthet i brystet eller verke, blodig diaré, plutselig, intens magesmerter, følelse ør, svimmelhet og besvimelse.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av Triptaner bruk. I situasjoner med allergisk reaksjon, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart. Noen tegn på allergisk reaksjon på Triptaner er kortpustethet, unormal hevelse, tungpustethet, bryte ut i elveblest, uvanlig utslett og kløe.

Forsiktig

Ved vurderingen av om å ta triptaner eller ikke, er det viktig å rådføre seg med legen din og varsle ham / henne om din medisinske historie, inkludert alle tidligere og nåværende forhold, spesielt høye kolesterolverdier, høyt blodtrykk, diabetes, tidligere involverer TIA, hjerneslag eller blødning i hjernen, depresjon, epilepsi, eventuelle allergier, noen blodårer relaterte lidelser, leverproblemer (som for eksempel skrumplever), hjerteproblemer (spesielt angina, hjerteinfarkt eller hjertesykdom), og om du har gjennomgått overgangsalder.

Overdose

Hvis en person har mistanke om at de kan ha overdose på Triptaner, må de søke akutt medisinsk hjelp umiddelbart. Noen tegn på Triptaner overdose føler ør, døsighet, kramper, lammelser, spenninger i nakken, høyt blodtrykk, koordinering tap, ben eller armer hevelse, utvidede eller utvidet elever, rennende øyne, mer spytt, og føler deg usikker. Dersom en person opplever noen av disse symptomene etter at de mistenker at de kan ha tatt mer enn den anbefalte dosen av triptaner, må de søke hjelp så snart som mulig.

Bivirkninger av Imitrex

Imitrex eller sumatriptan, er et medikament som er foreskrevet for behandling av migrene. Som med alle reseptbelagte og over-the-counter medisiner, er det flere bivirkninger som kan oppleves når du tar Imitrex. Ta disse mulige bivirkninger i betraktning når de bestemmer om denne medisinen er for deg. Hvis du allerede tar Imitrex, ta kontakt med legen din dersom du opplever noen bivirkninger slik at hun kan avgjøre om dosen din må endres eller et annet legemiddel prøvd.

Piller

De vanligste bivirkningene forbundet med Imitrex pillen er svimmelhet, tretthet, kribling i huden og muskelsmerter og tyngde. Det finnes flere forskjellige doser av Imitrex i pilleform, så ta kontakt med legen din for å finne ut om en annen dosering kan minske bivirkningene du opplever, og likevel tillate deg å dra nytte av medisinen. Det finnes også noen sjeldne, men alvorlige Imitrex bivirkninger for de med hjertesykdommer som bruker p-piller eller injeksjon form for medisinering.

Spray

Nesesprayen form av Imitrex kan forlate en ubehagelig smak i munnen etter inntak. Andre bivirkninger av medisiner i dette skjemaet inkluderer sårhet i nese og svelg, sinus irritasjon, kvalme og oppkast. De vanligste bivirkninger forbundet med Imitrex pillen kan også oppleves med spray.

Injeksjon

Imitrex bivirkninger med injeksjoner av medikamenter også speil symptomene på pillen og spray, med unntak av at ettersmak og irritasjon i nesegangene som er forbundet med spray. Det kan også være hevelse, ømhet og irritasjon på injeksjonsstedet. For de med hjerteproblemer, den potensielle risikoen ved å ta Imitrex i injeksjon skjemaet må veies tungt mot de potensielle fordelene.

Milde reaksjoner

Når opplever noen av de mer vanlige og milde Imitrex bivirkninger, kan du vurdere å fortsette på medisiner for å se om bivirkningene forsvinner etter et par dager når kroppen har hatt tid til å venne seg til medisinen. Hvis du føler at nytten av Imitrex i lindrende migrene hodepine oppveie noen mindre bivirkninger, kan du velge å fortsette medisinering selv om bivirkningene vedvarer. Men når milde bivirkninger fortsette over tid, kan det bli fysisk og følelsesmessig iført og andre kan velge å utforske alternative behandlingstilbud i stedet for å fortsette å leve med de langsiktige bivirkninger de har opplevd.

Alvorlige reaksjoner

Utslett, hevelse og kortpustethet anses som en allergisk reaksjon på et medikament i stedet for bivirkninger. Oppsøke lege umiddelbart hvis noen av disse oppstår. Også rådføre deg med lege hvis noen av de tidligere oppført bivirkninger forekommer i en alvorlig form. Andre bivirkninger utover det som vanligvis oppleves kan også forekomme, inkludert plutselige og alvorlige endringer i helse. Det er viktig å merke seg at i de med koronarsykdom, har plutselig død forekom hos et lite antall mennesker også bruker Imitrex piller og injeksjoner. Hvis du opplever symptomer som kan være livstruende, ring 911.

Frova bivirkninger

Frova bivirkninger


Frova (Frovatriptan) er et reseptbelagt medikament som brukes for å avbryte migrene. Det tilhører en gruppe legemidler som kalles triptaner, og bør bare brukes av pasienter som har hatt en definitiv diagnose av migrene. Fordi den aktive migrene mekanismen er entall, er dette produktet ikke indisert for vanlige hodepine. Migrene er et resultat av blodårene i hjernen vokser, utløser smerte. Frovatriptan innsnevrer blodårene, gjenopprette dem til normal størrelse og eliminere smerte.

Mindre bivirkninger

Frovatriptan er godt tolerert av de fleste voksne. I en kontrollert klinisk studie av 1554 pasienter som ble behandlet med 2,5 mg Frova, de vanligste bivirkningene over en 48-timers periode var svimmelhet (åtte prosent), tretthet (fem prosent), rødming (fire prosent), vanlige hodepine (fire prosent ), prikking (fire prosent), skjelett-og leddsmerter (tre prosent), munntørrhet (tre prosent), varm eller kald følelse (tre prosent), fordøyelsesbesvær (to prosent) og ubehag i brystet (to prosent). Døsighet og kvalme ble rapportert hos mindre enn to prosent av deltakende pasienter. Ring din lege eller apotek dersom noen av disse mindre bivirkninger vedvarer eller forsterkes.

Alvorlige bivirkninger

Slutt å ta Frova og varsle legen din umiddelbart hvis noen av disse mer alvorlige bivirkninger oppstår: oppkast, diaré, tørr munn, nummenhet i hender eller føtter, brystsmerter, tetthet i halsen eller kjeven, uvanlig svakhet eller hevelse, muskelsmerter, humørsvingninger, smerter i øyet, ringing i ørene eller problemer med vannlating. Selv om alvorlige, disse bivirkningene er sjelden dødelig.

Svært alvorlige bivirkninger

Oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever noen av disse svært alvorlige bivirkninger: høy / lav / uregelmessige hjerteslag, sterke brystsmerter, alvorlige magesmerter, blodig diaré, svakhet eller nummenhet på den ene siden av kroppen, tåkesyn, sløret tale, forvirring eller pustevansker.

Allergisk reaksjon

Søk øyeblikkelig legehjelp i uvanlig hendelse du utvikler symptomer på en allergisk reaksjon: utslett eller kløe, hevelse i ansikt, tunge eller svelg, ukontrollert svimmelhet eller pustevansker.

Advarsel

Fordi triptaner constrict cerebrale blodkar, kan Frova ikke være egnet hvis du har blitt diagnostisert med koronarsykdom, ukontrollert høyt blodtrykk eller perifer vaskulær sykdom, på grunn av økt risiko for iskemisk hjerneslag. Diskuter din nåværende medisinske tilstand med legen din for å finne ut om behandling med Frova presenterer uakseptable risikofaktorer.