Digidexo.com

nyresvikt og hudfarge

Nyresvikt Symptomer

Nyresvikt Symptomer


Nyresvikt er et tap av nyrefunksjon som enten plutselig eller kronisk. Mange årsaker kan tilbakeføres til nyresvikt, og det kan være mulig å behandle eller ikke-behandles, avhengig av alvorlighetsgraden eller årsaker. Symptomer på nyresvikt er brutt ned i tre kategorier avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden - akutt, kronisk eller slutten stadium nyresvikt. Deteksjon nyresvikt symptomer tidlig kan gjøre en betydelig forskjell i evnen til å behandle en pasient.

Fakta

Nyrene har mange viktige funksjoner, som for eksempel filtrering av blod og fjerning av avfall, å kontrollere blodtrykket, bevare elektrolytter og stimulerer produksjonen av røde blodceller. Når nyrene ikke fungerer på riktig måte, overskytende vann og avfallsprodukter tilbake opp i resten av kroppen. Nyresvikt oppstår når det er noen forstyrrelser av blodtilførselen til nyrene.

Årsaker

Ifølge Baylor College of Medicine Department of Surgery i Houston, Texas, kan nyresvikt årsaker oppstå av mange grunner. Infeksjon, traumer, kjemisk eksponering, medisiner, vaskulære sykdommer og urin blokkering er bare noen få grunner nyresvikt kan forekomme. Personer som lider av diabetes, sigdcelleanemi, blodsykdommer, leversykdom, immunsykdommer, kronisk infeksjon, høyt blodtrykk eller alkohol eller stoffmisbruk er også i fare for nyresvikt. Vaskulær kirurgi pasienter kan også være i faresonen for å utvikle nyresvikt.

Akutt nyresvikt Symptomer

Akutt nyresvikt kan være dødelig hvis den ikke diagnostiseres og behandles i løpet av få dager. Symptomene er kvalme og oppkast, hodepine, tretthet, ryggsmerter og lite eller ingen urinproduksjon. Andre symptomer inkluderer hevelse i ankler, føtter eller ben, kortpustethet, tretthet, forvirring, kramper, eller koma i alvorlige tilfeller. I de fleste tilfeller, hvis årsaken til akutt nyresvikt er funnet og behandlet i tide, kan fullstendig gjenoppretting oppstå.

Kronisk nyresvikt Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, er kronisk nyresvikt den progressive tap av nyrene evne til å filtrere blodet slik at farlige nivåer av avfallsstoffer og væske for å bygge opp i kroppen. I mange tilfeller trenger pasientene ikke gjenkjenne et problem før de har mistet 75 prosent av sin nyrefunksjon. Kronisk nyresvikt symptomer er kvalme, oppkast, tretthet, svakhet, søvnvansker, høyt blodtrykk, lavt urinmengde, anemi, mørk farget urin, tap av appetitt, vektøkning eller tap, hodepine, hevelse i føtter eller ankler, vedvarende kløe, muskel rykninger, leggkramper, gulaktig hudfarge, lett blåmerker, og siden smerter eller smerter i midtre eller korsryggen. Behandling av kronisk nyresvikt er i hovedsak å stoppe eller bremse utviklingen av sykdommen ved å behandle de underliggende årsakene.

Ende nyresvikt Symptomer

Slutt nyresvikt er bare behandles gjennom dialyse eller nyretransplantasjon. Symptomer på slutten stadium nyresvikt er svært lav produksjon av urin, slapphet, hodepine, ekstremt kløende hud, hevelse i magen, armer, ben og ansikt, muskelrykninger eller kramper, blod i oppkast eller avføring, fuzzy tungen og ammoniakk luktende ånde. Slutt nyresvikt vanligvis oppstår når kronisk nyresvikt har kommet til der nyrene er kun fungerer på 10 prosent av sin kapasitet.

Konklusjon

Selv nyresvikt symptomene er ofte umulig å oppdage, særlig i den kroniske fasen, er det viktig å være oppmerksom på symptomer og diskutere disse med legen din. Jo tidligere nyresvikt detekteres, jo raskere kan bli behandlet, og i noen tilfeller, kan en fullstendig utvinning oppnås.

Slik Spot nyresvikt Symptomer

Slik Spot nyresvikt Symptomer


Nyresvikt symptomer, ellers kjent som Nyresvikt kan bli gjenkjent av lekfolk som er våken og klar over de mulige tegn. Siden nyresvikt er ofte en gradvis tap av evne til å fjerne væske og avfallsstoffer i løpet av årene, kan det være en stor hjelp for å oppdage symptomene tidlig. Får behandling kan bremse total nyresvikt, og videre få deg på liste for organtransplantasjoner tidligere.

Slik Spot nyresvikt Symptomer

•  Få en årlig fysisk gjort med blod arbeid.

Hvis din lege gjør en grundig jobb med å analysere deg under en fysisk, kan innledende stadier av nyresvikt eller nyresvikt dukke opp i blod arbeid. Det vil ikke være avgjørende, men vil føre til andre tester som vil bekrefte eller avkrefte diagnosen.

Se etter tegn på blodmangel.

Tretthet, blekhet av hudfarge, kortpustethet i trening, eller andre tegn på blodmangel kan være nyresvikt. Slike symptomer kan være relatert til andre forhold, men bør testes for å finne årsaken. Nyresvikt forlater avfall i blodet og gjør produksjonen av røde blodceller vanskeligere og reduserer dermed oksygenbærende evne.

Ta hensyn til kløe i huden.

Hvis nyresvikt symptomene gå ubemerket slutt avfall bygge opp i blodårene dine og vener vil få huden til å klø og bli irritert. Se en lege hvis du har konsekvent kløe i huden.

Legg merke til hevelse.

Siden nyresvikt er en manglende evne til å fjerne væske fra kroppen kan det oppstå hevelser i ankler, hender eller andre ekstremiteter. Rapporter eventuell uforklarlig hevelse med legen din som det kan eller ikke kan være et tegn på nyresvikt.

Se etter endringer i urinen.

Hvis urinen blir frothier enn normalt, mørkner betraktelig, eller blir betydelig lettere enn normalt kan det være et tegn på problemer med nyrene dine. En mer problematisk symptom er trangen til å urinere uten en evne til å gjøre det.

Se flere tips om nyresvikt symptomer og nyresvikt nedenfor.

Hint

 • Hvis du mistenker at du kan ha symptomer på nyresvikt se din lege umiddelbart.
 • Ikke øke væskeinntaket da dette er mot sin hensikt med sviktende nyrer.
 • Ta kosttilskudd og livsstil tiltak for å redusere høyt blodtrykk som ofte fører til nyresvikt.

Fysiske symptomer på kronisk nyresvikt

Fysiske symptomer på kronisk nyresvikt


Kronisk nyresvikt eller nyresvikt, er en progressiv tilstand som utvikler seg i løpet av måneder eller år. Det kan være forårsaket av høyt blodtrykk, prostatasykdom, nyrestein og en rekke andre forhold. I de innledende trinn er det vanligvis ingen fysiske symptomer. Men som sykdommen utvikler seg, de fleste begynner å lide av pusteproblemer, svakhet og andre symptomer som tyder på nyresvikt.

Energi

Ifølge medicinenet, som nyrer begynner å miste sin evne til å fungere de blir ute av stand til å fjerne avfallsstoffer fra kroppen. Dette kan medføre svakhet, tretthet og tretthet, selv om pasienten har fått tilstrekkelig søvn. Personer med kronisk nyresvikt kan også begynne å sove mer eller tilbringer mye av sin aktive timer døsighet eller treg.

Sirkulasjons

Nyrene er også ansvarlig for å fremme produksjon av røde blodlegemer i kroppen. Når de slutter å være i stand til å regulere røde blodceller, anemi resultater. Kvinner kan merke forandringer i menstruasjonssyklusen, spesielt etter hvert som sykdommen utvikler seg. I tillegg har mange pasienter økt blodtrykk, selv om noen ikke utvikler den inntil de senere stadier.

Skin

Kronisk nyresvikt også symptomer som påvirker huden. Ifølge The Foundation for IgA nefropati, kan pasientene lider hevelser rundt øynene, hender, føtter og ankler, og kan blåmerker eller blør lettere og lider av kløe, spesielt rundt øynene. Noen mennesker lider av forandringer i hudens farge, utvikle en gråaktig eller gulbrun hudfarge.

Digestive

Overflødig avfallsstoffer i blodet kan også påvirke fordøyelsen og appetitten. I tidligere stadier av nyresvikt, appetitt endringer og dårlig fordøyelse er vanlig, som er en dårlig smak i munnen. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan diaré, kvalme, oppkast og tap av appetitt forekommer også.

Muskuløs

Personer som lider av nyresvikt ofte tåle muskelsmerter og kramper som ofte begynner i midten for å senke ryggen, der nyrene ligger. Over tid kan dette utvikle seg til kramper og rykninger i musklene i hele kroppen.

Har Alkohol og nyresvikt påvirker legemiddelmetabolisme?

Har Alkohol og nyresvikt påvirker legemiddelmetabolisme?


Alkohol kan påvirke metabolismen av medikamenter på flere måter. Det kan redusere metabolismen av andre legemidler, eller det kan øke metabolismen av andre legemidler. Alkoholbruk kan slå noen stoffer til giftige stoffer. Nyrene imidlertid ikke metabolisere midler, men snarere å filtrere mange stoffer ut av blodet. Nyresvikt kan føre til narkotika for å bygge opp i kroppen. Du bør alltid diskutere dine reseptbelagte og ikke-reseptbelagte legemidler med lege eller apotek dersom du drikker alkohol eller har nyresvikt.

Grunnleggende om Drug Metabolism

Leveren metaboliserer næringsstoffer slik som proteiner og karbohydrater, så vel som alkohol, og mange medikamenter. For å metabolisere midler for å bryte ned i enklere molekyler. Legemet kan bruke disse molekyler enklere, eller den kan fjerne dem ut av kroppen, for eksempel gjennom nyrene, forbrenner Leveren stoffer ved å gjøre enzymer. Ulike enzymer forbrenne ulike stoffer. Ved å påvirke måten leveren fungerer og enzymene det gjør, kan medikamenter forstyrre hverandre stoffskifte på flere forskjellige måter.

Effekter av alkohol på Drug Metabolism

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) lister opp fire måter alkohol kan samhandle med andre legemidler:

1) Et enzym som metaboliserer alkohol kan også metabolisere et annet medikament. Tilstedeværelsen av alkohol i blodet kan redusere metabolismen av det andre stoffet.
2) Kronisk alkoholbruk kan aktivere enzymer som metaboliserer andre rusmidler.
3) Kronisk alkoholbruk kan også aktivere enzymer som slår narkotika inn skadelige stoffer.
4) Alkohol kan øke effekten av andre beroligende medisiner og narkotiske stoffer.

Den fjerde effekten ikke gjelder for metabolismen av andre legemidler. Men de som bruker alkohol bør holde det i bakhodet hvis de tar beroligende midler eller narkotiske smertestillende som morfin.

Betydningen av Redusert Drug Metabolism

Enzymet aldehyd dehydrogenase forbrenner det meste av alkoholen inntas av tilfeldige brukere. Å ha en drink av alkohol kan hindre aldehyd dehydrogenase fra metabolizing andre stoffer. Den reduserte metabolisme av et annet stoff kan forårsake at narkotika å bygge opp i blodet. Buildup kan forårsake bivirkninger og symptomer på overdose. For eksempel, ifølge niaaa og informasjon publisert i apoteker Letter / Forsk Brev (PL / PL), kan en drink av alkohol reduserer metabolismen av trisykliske antidepressiva, øke sine beroligende effekt.

Viktigheten av økt Drug Metabolism

Kronisk bruk av alkohol kan aktivere enzymer som fremskynde metabolismen av enkelte legemidler. Informasjonen i PL / PL bemerker at kronisk drikking kan ha motsatt effekt på metabolismen av trisykliske antidepressiva som sporadisk drikking. Ved å øke forbrenningen av disse stoffene, kan kronisk bruk av alkohol forårsake behovet for høyere doser for å få riktig terapeutisk effekt.

Nyresvikt

Nyrene fjerne overflødig væske, mineraler og avfall fra blodet. Der leveren forbrenner mange legemidler, nyrene fjernes de fleste medikamenter og deres metabolitter fra blodet og sende dem ut av kroppen i urinen. Hvis nyrene begynner å svikte, da det gjør deres evne til å fjerne stoffer og deres metabolitter fra blodet. Disse stoffene kan bygge seg opp i kroppen, sammen med de andre skadelige stoffer nyrene normalt fjernes. Den nyresvikt seg sammen med de stadig høyere nivåer av medikamenter i blodet vil føre til alvorlige symptomer.

Medikamentdosering med nyresvikt

Nyresvikt krever generelt reduserte doser av de fleste medikamenter. Nyresvikt oppstår i grader, fra mild til alvorlig. For de fleste medikamenter, leger justere dosen basert på kliniske mål på nyrefunksjonen. En studie publisert i "American Family Physician" i 2007 gir dosejusteringer for mange legemidler tastet til de mest brukte mål på nyrefunksjonen. Generelt, jo mer alvorlig nyresvikt, desto lavere er dosen av medikamentet.

Nyresvikt Problemer

Nyresvikt er preget av tap av funksjon i en eller begge nyrer. Dette kan være en plutselig utvikling eller en som finner sted over en lengre tidsperiode, men det vanligvis involverer oppsamling av avfall og fluidum innenfor kroppen. Mens symptomene på denne tilstanden er bekymringsfull, slik som uforklarlig tretthet, forvirring, pusteproblemer og fordøyelsesvansker, problemer eller komplikasjoner kan ofte være ganske alvorlig.

Væskeretensjon

Væskeretensjon er den vanligste av alle problemene forbundet med nyresvikt. Selv om dette kan føre til at du lider av en hevelse i føtter, ankler og ben, kan det også inkluderer betennelse i andre områder av kroppen. Når dette skjer, kan det føre til hjertesvikt eller lungeødem, som er opphopning av væske i lungene og kan svekke åndedrett.

Anemi

Ofte følger med denne væskeretensjon er komplikasjon av anemi, som i hovedsak svekker blodets evne til å transportere oksygen. Dette fører ofte mye trøtthet og kunne endre rytmen av hjertet ditt og påvirker mental funksjon. Men når anemi forblir ubehandlet, kan det føre til døden.

High Blood Pressure

Nyresvikt kan også utløse en høyde i blodtrykket. Ofte referert til som sekundære hypertensjon, kan akkumulering av avfall og giftstoffer i blod svekke sirkulasjon, forårsaker en økning i trykket i arterieveggene. Til slutt, kan dette skade blodårene og føre til tilstander som aterosklerose (åreforkalkning), aneurismer, hjerte-og karsykdommer og hjertesvikt.

Hyperkalemi

Det er også mulig for å forårsake nyresvikt problemet med hyperkalemi, som er høyden av kalium i blodet. Siden nyrene er ansvarlig ikke bare for å filtrere avfall, men også fjerne kalium fra blodet, kan noen endring i funksjon føre til en topp i de nivåer i blodet ditt. Hvis venstre ubehandlet, hyperkalemia uunngåelig hindrer ditt hjerte samlede funksjon og kan føre til arytmier, også kjent som uregelmessige hjerteslag, eller til hjertesvikt.

Immunrespons

Noen ganger nyresvikt kan skape problemer for immunforsvaret. Over tid, skade påført ditt immunforsvar kan svekke immunrespons, forårsaker mer hyppige infeksjoner - bakterier, virus eller sopp.

Skjelettproblemer

For andre, nyresvikt, spesielt det som er kronisk, kan føre til problemer innenfor dine bein, spørre dem til å bli svakere på mer skjøre enn normalt. Dette kan føre til andre problemer, for eksempel pauser eller brudd i bein plutselige slag eller fall.

Andre problemer

Du kan utvikle andre problemer i forhold til nyresvikt, inkludert en endret seksualdrift som kan føre til impotens og mageproblemer som kan føre til utvikling av magesår. Du kan også pådra seg skade i sentralnervesystemet (CNS) eller til nyrene selv.

Hva er behandlingen for hypotensjon og nyresvikt?

Hypotensjon og nyresvikt er både alvorlige forhold som du trenger diskutere med legen din. Hypotensjon eller lavt blodtrykk, kan forårsake symptomer som besvimelse eller svimmelhet og kan signalisere at du har en alvorlig hjerte-eller nevrologisk problem. Alvorlig hypotensjon kan frata organer av nødvendig blod og forårsake sjokk. Ifølge en 2008 utgave av nefrologi dialyse og transplantasjon, studier har funnet at nyresvikt, hvor nyrene opphøre arbeider og elektrolytter og avfall kan bygge opp i kroppen din på farlige nivåer, er vanligvis innledes med en episode av hypotensjon.

Behandling for Hypotensjon

Hvis du har hypotensjon, legen din vil mest sannsynlig ønsker å behandle den underliggende årsaken som hjertesvikt, diabetes eller hva som er årsaken til problemet. Hvis legen ikke kan finne årsaken til din hypotensjon, vil han trolig foreslå måter å øke blodtrykket. Løpet av behandlingen vil avhenge av din alder og helse, og kan inkludere bruk mer salt, drikker mer vann og iført kompresjonsstrømper. Legen kan også foreskrive medisiner som Fludrocortisone som bidrar til å øke din generelle blodvolum. Midodrine brukes også fordi det begrenser blodårer, noe som gjør det vanskeligere for blodet å strømme.

Nedsatt Treatment

Det første skritt i behandling av nyresvikt er å finne ut hvorfor nyrene sluttet å fungere og behandle dette problemet. Når den underliggende årsaken er løst, vil legen fokusere på å redusere nivåene av elektrolytter og avfall i kroppen din og gi nyrene tid til å gro. Legen din vil anbefale deg drikke så lite væske som mulig og endre kostholdet slik at du spiser mye mat lastet med karbohydrater. Du vil ønske å unngå å spise protein og kalium mens nyrene reparere. Legen din vil også gi tilskudd for å begrense nivåer av kalium i kroppen din, siden for mye kan forstyrre din hjerterytme.

Dialyse

I de fleste tilfeller av nyresvikt, må du gjennomgå dialyse for å ta giftstoffer ut av kroppen din mens nyrene helbrede. Dialyse bruker en maskin på et sykehus for å fjerne disse avfall ut av kroppen din. Måten det fungerer på er at du er koblet opp til en kunstig nyre og deretter blod pumpes ut av kroppen og inn i den nyre. Du er som regel koblet opp av en blodåre i armen. Mens i den kunstige nyre, blir blodet deretter filtrert gjennom falske membraner og deretter returnert til kroppen. Mindre enn en kopp blod er utenfor kroppen under dialyse.

Årsaker til nyresvikt og anemi

Nyrene filtrerer blodet, fordrive avfallsstoffer, regulere blodtrykk og stimulere produksjonen av røde blodceller i kroppen din. Nyresvikt oppstår når nyrene slutter å fungere. Å være blodfattig betyr at du har en lav mengde røde blodceller i kroppen din. Begge forholdene har flere årsaker.

Blodtap

Extreme blodtap kan føre til en tilstand som kalles hypovolemi, som kan føre til nyresvikt. Likeledes, kan kroppen bli anemisk gjennom blodtap på grunn av tap av jern, som er i blodet, og hvor legemet er avhengig av å få røde blodceller.

Infeksjon

En lang sikt, kan ubehandlet infeksjon velde kroppens immunsystem, som kan inflame nyrene, noe som resulterer i nyresvikt. Det samme problemet kan føre til anemi, imidlertid er den eksakte årsak til dette er ikke kjent.

Anemi og graviditet

Graviditet er en vanlig årsak til anemi på grunn av vann vektøkning, som utvanner blodet.

Medisinering og nyresvikt

Medisiner, som smertestillende og antibiotika er giftige for nyrene i store doser, eksempler er ibuprofen og gentamicin. Følg alltid instruksjonene når du tar slike medisiner for å unngå nyresvikt.

Anemi og nyresvikt

Nyrene slipper et hormon som kalles erytropoietin som hjelper benmargen lage røde blodlegemer. Dette hormonet blir redusert når du har nyresykdom, som også reduserer jern i kroppen din trenger for å lage røde blodlegemer, noe som fører til anemi.

Nyresvikt grunn av leversykdommer

Nyresvikt grunn av leversykdommer


Nyresvikt på grunn av leversykdom kalles hepatorenal syndrom. Det forekommer hos noen pasienter med fremskreden leversykdom eller cirrhose (en arrete leveren).

Lever og nyrer

I hepatorenal syndrom, leveren er ikke i stand til å filtrere toksiner fra blodet, nyrene ikke kan skille ut de giftstoffer og avfallsprodukter, som bygges opp i kroppen.

The Heart

Hjertet arbeider hardere og væske akkumuleres i kroppen på grunn av redusert urinmengde.

Problemer

Pasienter som utvikler hepatorenal syndrom har symptomer som tretthet, nedsatt smakssans, redusert urinmengde, og blodprøver som viser en nedgang i nyrefunksjonen. Andre vanlige symptomer er muskelsvinn, gulfarging av øyne og væskeansamling i magen og bena.

Typer

Type 1 hepatorenal syndrom beskriver en progressiv nedsatt nyrefunksjon med lav overlevelse. Type 2 hepatorenal syndrom er en mindre alvorlig reduksjon i nyre-og leverfunksjon med en overlevelsesrate på 3 til 6 måneder.

Risiko

Ikke alle pasienter med fremskreden leversykdom utvikle hepatorenal syndrom. Personer med alvorlig væskeretensjon er på det høyeste risikoen for å utvikle sykdommen.

Slik unngår du at nyresvikt

Slik unngår du at nyresvikt


Nyresvikt er det siste trinnet av nyresykdom. Det oppstår når nyrene ikke lenger kan behandle væske normalt. Når nyresvikt oppstår, har pasienten vanligvis å gå på dialyse, som er når en maskin utfører funksjonen til nyrene for kroppen din. Men det er skritt som kan forhindre nyresvikt eller i det minste forsinke forekomsten skjer.

Slik unngår du at nyresvikt

Lær hvordan du skal hindre nyresvikt

•  kontrollere blodtrykket på alle kostnader. Kronisk høyt blodtrykk er en av de vanligste årsaker til akutt nyresvikt hos voksne menn og kvinner.

Be legen din om å ta hvitløk kosttilskudd. Disse kosttilskudd kan bidra til å redusere blodtrykket raskt, men samtidig vil de hemme blodets evne til å danne blodpropper, så de bør kun brukes under medisinsk tilsyn.

•  Slutte å røyke. Sigarettrøyk forårsaker en rekke helseproblemer som kan øke din sjanse for nyresvikt. Hvis du slutter å røyke, vil det også redusere blodtrykket, noe som er viktig for å forebygge nyresvikt.

Snakk med legen din om din nyresykdom før du har noen form for røntgen. Du må ta spesielle medisiner før X-ray for å hindre den fra å skade nyrene.

slutte å drikke alkohol. Du kan redusere belastningen på nyrene ved å kutte alle alkoholholdige drikker ut av din livsstil. Disse drikker krever at nyrene jobber veldig hardt og ikke drikke dem kan bidra til å forhindre nyreproblemer.

Drikk rikelig med vann. Selv om nyrene kan bli skadet, bør de likevel være i stand til å behandle vann. Prøv å drikke minst åtte glass hver dag.

Se legen din og få regelmessige blod-og urinprøver gjort. Disse testene vil merke noen utviklingsspørsmål før du begynner å merke symptomer.

Hint

 • Pass alltid på at du følger legens ordre når du tar medisiner. Feil bruk av medisin eller stoppe behandlingen kan alvorlig øke risikoen for nyresvikt.
 • Lær om familien din helse historie. Nyreproblemer har en tendens til å være arvelig, så vær ekstra forsiktig for å hindre nyresykdom og fiasko hvis det går i familien din.
 • Pass på at du slutter å ta noen hvitløk kosttilskudd flere uker før noen form for kirurgi.
 • Hvis du opplever symptomer på nyresvikt, ring legen din og få til et sykehus umiddelbart. Nyresvikt kan behandles med dialyse, men behandlingen må begynne så snart som mulig for å øke sjansene for suksess.

Hvordan identifisere symptomer på akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt, også kjent som nyresvikt, årsaker nyrene slutter å fungere skikkelig. Nyre-funksjonen er viktig for å bidra til å rense kroppen for avfall, samt til å produsere forskjellige hormoner som opprettholder balanserer og optimal funksjon i kroppen. Nyresvikt kan oppstå som et resultat av en rekke årsaker, inkludert, men ikke begrenset til ulykker, nyrestein, kreft, obstruksjon av blodkar, og stoffmisbruk. Nedsatt eller nyresvikt kan føre til uremi, kronisk nyresvikt, sjokk, koma eller død. Lære å gjenkjenne og identifisere symptomer på akutt nyresvikt kan unngå slike komplikasjoner og rask kontroll og gjenoppretting.

Hvordan identifisere symptomer på akutt nyresvikt

•  Oppdagelsen en reduksjon i mengden av urin som produseres på en daglig basis er en av de første tegn på at nyrene ikke fungerer som den skal. Visse medisiner eller rusmidler kan endre evne nyrene å fungere skikkelig, så betaler oppmerksomhet til dette symptomet er viktig for rask diagnostisering.

Følelser av pågående tretthet og rastløshet er også tidlig stadium advarsler om akutt nyre eller nyresvikt. Endringer i blodtrykket, uforklarlige blåmerker og kraftig kløe er også følt av mange enkeltpersoner.

Oppkast, kvalme og appetitt tap er flere symptomer som dukker opp i senere stadier av akutt nyresvikt.

Avtagende mengder urin utgang, eller en fullstendig mangel på urin kan også utløse alarmen i de som lider av denne tilstanden.

Oppleve uforklarlige endringer i mental eller emosjonell adferd også følge symptomene nevnt ovenfor, som gjør en økende følelse av apati som kan føre til sløvhet og koma.

Hint

 • Medisinske tester kan avgjøre nyrefunksjon, væske og elektrolytt balanser i kroppen. Ta hensyn til kroppen din og merk endringer i normale funksjoner.
 • Nyresvikt kan føre til systemsvikt som resulterer i koma og død. Aldri ta en "vente og se" holdning når det kommer til kroppen din. Hvis du legger merke til en drastisk nedgang i urinmengde eller noen av symptomene nevnt ovenfor, søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Hvordan å behandle symptomer på kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt er definert som en gradvis svikt i nyrene for å fungere skikkelig. Denne prosessen for svikt kan ta måneder, og i noen tilfeller, til og med år. Fordi nyrene filter avfall fra kroppen og også produserer hormoner som er avgjørende for kroppsfunksjoner, kan en tilstand som reduserer deres effektivitet føre til en rekke medisinske conditions.While eldre individer oftest opplever kronisk nyresvikt, alle aldersgrupper og begge kjønn kan lide dette condition.Left ubehandlet, kronisk nyresvikt fører til terminal nyresykdom (ESRD) og vil kanskje føre til døden. Lære å behandle symptomer på kronisk nyresvikt vil hjelpe enkeltpersoner opprettholde livskvaliteten.

Hvordan å behandle symptomer på kronisk nyresvikt

behandle symptomer på nyresvikt som anvist av legen din. De fleste behandlinger fokus på å bremse utviklingen av sykdommen prosessen. Ofte er nyresvikt skyldes andre medisinske tilstander og sykdommer, så identifisere de som er årsaken til nyre dysfunksjon er det første skritt mot forsvarlig helsehjelp.

Endre kostholdet ditt hvis det er nødvendig. Fordi kronisk nyresvikt bringer med seg en mengde symptomer som vekttap, kvalme og oppkast, hodepine, endringer i urin flyt og anemi, er det viktig å følge kostholdsanbefalinger som tilbys av din lege eller helsepersonell.

Spør om medisiner som ofte brukes til å behandle kronisk nyresvikt. Nyresvikt er ofte behandlet med medisiner som senker blodtrykket, slik som ACE (angiotensin-konvertering exzyme) hemmere eller reseptorblokkere. Disse stoffene bidra til å bevare nyrefunksjoner i mange individer.

Unngå å bruke ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller medisiner. Alltid sørge for at hver av legen din vite hva slags medisiner har blitt forskrevet av andre leger.

Utdanne deg selv på prosessen med dialyse, noe som er en kunstig metode som brukes til å filtrere avfallsstoffer fra kroppen i de enkeltpersoner som lider av nyresvikt. To forskjellige typer av dialyse blir ofte brukt. Hemodialyse innebærer å pumpe blodet ut av kroppen din inn i en kunstig nyre. Peritoneal dialyse innebærer å plassere et kateter i bukhulen, noe som skylles med væske og deretter drenert for å fjerne avfall.

Hint

 • Noen tilfeller av nyresvikt kan forebygges. For å gi deg de beste sjansene som mulig for å unngå en slik tilstand, holde seg borte fra alkohol og narkotika.
 • Kronisk nyresvikt, når venstre ubehandlet, kan føre til terminal nyresvikt og død.

Hvordan å behandle symptomer på akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt er en plutselig svikt i nyrene å fungere. Nyrene er viktige for mange kroppsfunksjoner, hvorav den ene er å filtrere avfallsstoffer fra kroppen. Denne type nyrefunksjonen tap oppstår vanligvis med alvorlige symptomer, og kan utvikle seg raskt til en livstruende condition.Causes for akutt nyresvikt kan omfatte hjertesvikt, nyrestein, ulykker med traumer til nyrene, og væske eller elektrolyttforstyrrelser. Lære å identifisere symptomer og få behandling er avgjørende for å forebygge komplikasjoner som kan omfatte støt, kramper, koma og død.

Hvordan å behandle symptomer på akutt nyresvikt

Se etter tegn på redusert urinmengde og økt tørste. Hvis du har økt væskenivå og fortsatt opplever en reduksjon i produksjonen, varsle lege umiddelbart.

Merk hva slags medisiner du tar. Noen medisiner kan påvirke nyrefunksjonen. Hvis du merker en drastisk endring i din evne til å produsere urin, la din lege vet så at medisinering doser kan endres, redusert eller eliminert.

Være på vakt for manglende evne til å urinere tross innsats for å øke væskeinntaket. Besøk en legevakten umiddelbart. Tester for å fastslå blod og urin nivåer samt de som måler nyrefunksjonen vil bli tilbudt. Behandlinger er generelt rettet mot å adressere årsaken til nyrene å fungere skikkelig, så det er viktig å søke behandling ved første tegn på problemer.

se på dine bein, ankler og føtter. Er du opplever plutselige og uvant tegn på hevelse? Dette er forårsaket av væskeretensjon, og er et tegn på at nyrene ikke spyle væske fra kroppen gjennom urinen som de skal. Få føttene opp å bidra til å redusere hevelse og kontakte lege.

Ta oppmerksom! Tidlige tegn på at nyrene ikke fungerer som de skal kanskje ikke lagt merke til av deg selv, men kan ses gjennom blodprøver som bestemmer kreatin, kalium og natrium i blodet.

Hint

 • Alltid ta hensyn til dine daglige urin utgangsnivåer. Gjennomsnittlig mengder urin utgang for friske mennesker bør være rundt to kopper per dag.
 • Venstre ubehandlet, akutt nyresvikt kan føre til sjokk, koma og død. Ikke satt av å besøke legen din eller legevakten hvis du mistenker at noe er galt med kroppen din!

Hva er årsaken til nyresvikt hos mennesker?

Nyresvikt kan utvikle plutselig eller over en periode, og selv om du kan bli svært syk, er mulig å behandle nyresvikt, og du kan komme med delvis eller fullstendig nyrefunksjon. Årsakene til nyresvikt inkluderer infeksjoner, skader eller tap av blodtilførselen til nyrene. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om årsakene til nyresvikt hos mennesker.

Hjertesvikt

Kroniske sirkulasjonsproblemer, inkludert hjertesvikt, kan redusere tilførselen av blod til nyrene og føre til nyresvikt.

Dehydrering

Dehydrering kan forårsake nyresvikt ved å senke blodtrykket og redusere mengden blod tilgjengelig for nyrene.

Hemolytisk-uremisk syndrom

Hemolytisk uremisk syndrom er en komplikasjon fra infeksjoner med Escheria coli bakterier og forårsake nyresvikt ved alvorlig redusert blodtilførsel i nyrene.

Infeksjoner

Bakterielle og virale infeksjoner som hepatitt A, B eller C; strep hals; og urinveisinfeksjoner kan forårsake plutselig betennelse i nyrene og føre til nyresvikt.

Kroniske sykdommer

Kroniske sykdommer som diabetes, lupus og Berger sykdom kan føre til betennelse i nyrene som resulterer i akutt nyresvikt.

Medisiner

Medisiner inkludert aspirin, ibuprofen, streptomycin, kjemoterapi narkotika og radioaktive fargestoffer som brukes for medisinsk diagnostikk kan føre til nyreskader som fører til nyresvikt.

Forgiftning

Forgiftning fra tungmetaller; produksjon av kjemikalier og løsningsmidler; og stoffer som kokain og alkohol skade nyrene særlig hvis eksponeringen er langvarig eller tung.

Årsaker til nyresvikt

Årsaker til nyresvikt


Nyrene tjene flere viktige roller i kroppen. Nyrene filtrerer blodet og fjerner avfallsstoffer, balansere elektrolyttnivåer, kontrollerer blodtrykket og stimulerer produksjonen av røde blodlegemer. Legemet vil ikke være i stand til å overleve uten disse fysiologiske prosesser. Som et resultat, nyresykdom og nyresvikt er livstruende sykdommer som må behandles øyeblikkelig. Fortsett å lese for å lære om årsakene til nyresvikt.

Diabetes

Diabetes mellitus er en av de vanligste årsaker til nyresykdom og svikt. Det er forårsaket når bukspyttkjertelen ikke klarer å produsere nok insulin, noe som gjør blodsukkernivået vanskelig for kroppen å regulere. Disse hyppige endringer i blodsukkeret ofte skade nyrene. Også når en person lider av diabetes, hans små blodårene blir skadet over tid. Dette gjør at blodstrømmen til og fra nyrene vanskelig, noe som i sin tur hindrer nyrene evne til å fungere på riktig måte.

High Blood Pressure

En annen vanlig årsak til nyresvikt er høyt blodtrykk, også kalt hypertensjon. Høyt blodtrykk betyr at trykket i venene er over sitt normale nivå. Dette fører til komplikasjoner for nyrene dine og gjør dem jobbe hardere for å fungere riktig. Det er mulig å regulere blodtrykket ditt med riktig mat, mosjon og medisinering. God kontroll av blodtrykket vil forsinke nyresvikt og forlenge livet ditt.

Herdet Arteriene

Arteriene i kroppen din kan bli herdet av ulike grunner, men den vanligste årsaken er et resultat av fett bygge opp den stivner til et stoff som kalles plakk. Denne komplikasjonen utgjør en alvorlig trussel mot hele kroppen, inkludert nyrene. Herdet arterier begrense plassen der blodet flyter, noe som betyr at nyrene ikke får nok blod. Når nyrene ikke får nok blod, kan de til slutt mislykkes.

Trauma

Høye mengder av blodtap er kjent for å forårsake plutselig nyresvikt. Dette er fordi nyrene trenger en frisk tilførsel av blod som strømmer til dem til enhver tid. Traumer kan oppstå i sport, fra bilulykker og helst kroppen er punktert og mister mye blod.

Gift / Toksiner

En annen årsak til nyresvikt er et resultat av enten gift eller giftstoffer som forbrukes. For eksempel kan enkelte medisiner føre til visse individer til å oppleve nyresvikt. På grunn av dette, er det viktig å vite hvilke medisiner du er allergisk mot, og å forstå bivirkninger av alle medisiner. Alkohol kan også tjene som en gift hvis de spises for raskt, og for mye over tid kan føre til at nyrene til å gradvis mislykkes. Heldigvis, på grunn av arten av nyrene, nyresvikt som et resultat av giftstoff / giftstoffer kan ofte bli reversert.

Sjeldne årsaker til nyresvikt

Nyresvikt oppstår når nyrene mister sine evner til å eliminere avfall og rense urin som passerer gjennom dem. Disse forholdene oppstår fra forhold som høyt blodtrykk, skader, kirurgi eller alvorlige sykdommer som septisk sjokk. Men mange mennesker opplever sjeldne årsaker til nyresvikt som blir oppdaget når de blir undersøkt av en lege.

Bartter syndrom

Bartter syndrom er en sjelden årsak til nyresvikt som forekommer i barndommen. US National Library of Medicine sier at denne sjeldne tilstanden fører til lavt blodtrykk og tap av kalium. Nyrene mister sin evne til å absorbere kalium; derfor store mengder kalium gå ut av kroppen. Hvis denne tilstanden ikke oppdages og behandles i barndommen, nyresvikt resultater fra den. Lider vanligvis må legge mer kalium til sine dietter.

Fabrys sykdom

Fabrys sykdom er en sjelden genetisk tilstand som fører til nyresvikt. Denne tilstanden begynner vanligvis i barndommen og manifesterer seg ved et uvanlig høyt fettoppbygning i cellene i kroppen. Fysiske kjennetegn ved denne tilstanden er smerter i hender og føtter, manglende evne til å svette, overskyet øyne og hørselstap. Det fører til nyresvikt fordi kroppen ikke er i stand til å reabsorb kalium.

Fanconi syndrom

Fanconi syndrom er en sjelden tilstand som kan føre til nyresvikt på grunn av skadede nyre rør. Denne skaden fører til et for stort tap av næringsstoffer og mineraler via urinen. Denne tilstanden kan være enten genetisk eller på grunn av nyre-skade forårsaket av toksiner eller myelom, en hvit blodcellecancer.

Goodpasture syndrom

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse sier at Goodpasture syndrom er en sjelden autoimmun tilstand der lungene og nyrene slå på seg selv. Denne sjeldne årsaken til nyresvikt puslespill leger fordi de ikke har funnet ut hvordan denne tilstanden starter. De har snevret det ned til genetikk og kjemisk eksponering. Denne tilstanden tar åtte uker til to år å korrigere med medisinsk intervensjon; Imidlertid kan man fortsatt møte nyresvikt på grunn av arrdannelse til denne vitale organ.

Polyarteritt nodosa

US National Library of Medicine sier at polyarteritis nodosa, en blodåresykdom, forårsaker lunge betennelse og skade. Denne skaden fører til vevsskade i vitale organsystemer, inkludert nyrer, fordi blodårene mister sin evne til å bære oksygenrikt blod til de nødvendige organer. Mangelen på oksygen fører til nyresvikt når dette systemet er berørt.

Placenta Abruptio

US National Library of Medicine definerer placenta abruption som en tilstand der en gravid kvinnes morkake løsner fra livmorveggen før babyen er født. Den brå løsgjøring forårsaker omfattende blodtap, forårsaker midlertidig nyresvikt. For å unngå permanent nyreskade, leger stabilisere kvinner, overvåking alle sine vitale tegn og administrere behandlinger for å beskytte nyrene.

Hva er årsakene og symptomer på nyresvikt?

Hva er årsakene og symptomer på nyresvikt?


Nyrene er de vitale organer som fjerner avfall fra blodet og skille ut det gjennom urinen. Nyrene har et nettverk av glomuleri som filtrerer blodet, basert på resirkulering av elektrolytter som natrium, kalium og bikarbonat. Det som ikke er nyttig eller skadelig for kroppen utskilles som ammoniakk og andre partikler i form av urin. Det er flere kilder for akutt nyresvikt eller plutselig nedleggelse av nyrene. Når nyrene ikke lenger sperre blodet, er kroppens balanse av elektrolytter ødelagt og økningen i ioner og avfallsprodukter som sirkulerer i blodet kan være dødelig hvis den ikke behandles.

Årsaker

Flere kilder forårsake nyresvikt, selv om noen skade vevet raskere enn andre. Dehydrering er en vanlig årsak til renal svikt. Dehydrering påvirker blodtilførselen til nyrene. Uten riktig blodstrømning, avfallsprodukter fjernes ikke og toksisitets økninger i kroppen. Redusert blodstrøm kan også oppstå fra hjertesykdom, endokarditt, eller til og med høyt blodtrykk.

Medisiner

Medisiner er en hovedbidragsyter for nyresvikt. Medisiner som endrer kroppens blodtrykk påvirke nyrene. Overdreven bruk av diuretika kan også forårsake nyresvikt siden det fremmer dehydrering. Bredspektrede antibiotika som brukes for alvorlig infeksjon som vancomycin, cefalosporiner og aminoglykosider er skadelig, men disse stoffene er lite brukt. Ulovlige stoffer som metamfetamin og heroin skader nyrevevet i tillegg.

Symptomer

Selv med en tilstand som alvorlig som akutt nyresvikt, kan symptomene være mild eller ikke-eksisterende. Symptomer kan vises kun etter alvorlig toksisitet i blodet har utviklet. Hvis pasienten er på sykehuset, er denne type tilstand overvåket nøye. Men hvis det skjer i personvernet til hjemmet, er det noen faresignaler.
Hevelse i ekstremiteter som føttene og nedre deler av bena er vanlig i nyresvikt. Den vanligste konsekvensen av hevelse og andre symptomer er fra økt hjertefrekvens som er assosiert med nyresvikt. Som kroppen bygger mer avfallsprodukt i blodet, hjertefrekvensen øker forsøker å sende mer blod til nyrene for filtrering. Kvalme, forvirring og ekstrem tørste følge med tilstanden. Smerter i bakre område nær sidene er det mest fremtredende symptomet signaliserer at noe er galt med nyrene.

Behandling

Behandling for nyresvikt er avhengig av årsaken til tilstanden. Hvis dehydrering er årsaken, vil væske lindre smerter og symptomer. Elektrolytter som bør inkluderes for å gjenopprette balansen mellom ioner og væsker. Opphør av medisiner som forårsaker nyresvikt er mer komplisert, siden de er brukt til andre komplikasjoner som sykdom. Legen din kan forskrive alternative medisiner for å lindre symptomer.

Forebygging

Forebygging er først og fremst basert på riktig inntak av væske og et godt kosthold. En diett som fokuserer på nyre helse har minst 100 gram karbohydrater og begrensede mengder av proteiner. Væsker med elektrolytter vil holde blodet sirkulerer på vev. Til slutt, unngå medisiner som har magnesium som en kofaktor, og ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler bør elimineres fra bruk.

Prerenal Årsaker til akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt (ARF), også kjent som akutt nyresvikt, er en medisinsk tilstand som er karakterisert ved hurtig tap i kapasiteten av nyrene til å utføre sin hoved-funksjon, som er å eliminere alle de nitrogenholdige avfallsstoffer fra kroppen og således opprettholde elektrolytiske balanse av blodet i kroppen. På grunn av nyrene 'tap av funksjonalitet, blir alle giftige nitrogenholdige avfallsstoffer akkumuleres i kroppen, noe som fører til en rekke helseproblemer som forsuring av blodet og ubalanser i elektrolyttbalansen, blant andre.

Årsaker som fører til ARF

De faktorer eller årsaker som fører til utvikling av akutt nyresvikt er klassifisert i tre hovedkategorier, nemlig: prerenal årsaker, nyre eller iboende årsaker og postrenal årsaker.
Prerenal årsaker er definert som de faktorer som hindrer og reduserer blodtilførselen til nyrene, derav forårsake tap av funksjon av nyrene og dermed ARF. På den annen side renal eller iboende betingelser er de faktorer som direkte skade strukturen i nyrene og således forårsake ARF.
Post-nyre faktorer er de betingelser som hindrer den veien gjennom hvilken urin og andre nitrogenholdige avfallsstoffer er eliminert fra kroppen. Hvis den er ubehandlet for en lang periode, kan det føre til akutt nyresvikt.
Ut av de tre, prerenal faktorer er den vanligste årsaken til ARF.

Aterosklerose

En av de mest vanlige årsaker prerenal som fører til utvikling ARF er aterosklerose, som er en medisinsk tilstand som kjennetegnes ved herding av arteriene som skyldes avleiring av fettsubstanser for kledning av arteriene. Dette åreforkalkning reduserer blodstrømmen til ulike organer i kroppen, inkludert nyrer, og dermed øke sjansene for å utvikle akutt nyresvikt.

Dårlig funksjon av hjertet

Ulike hjerteproblemer, for eksempel blokkerte arterier i hjertet, hjerteinfarkt og hjertesvikt blant andre er også viktigste årsakene som fører til ARF i individer. Disse hjertelidelser redusere pumpevirkning på hjertet, og som et resultat volumet av blod som strømmer til forskjellige organer, inkludert nyrer avtar, noe som kan føre til ARF.

Lavt blodtrykk

Ifølge Mayo Clinic, har det blitt funnet at infeksjon som sepsis, sjokk og traumer blant annet fører ofte til et drastisk fall i trykket av en person, noe som reduserer volumet av blodet nådd nyrene blod og forårsake akutt nyresvikt .

Andre vanlige prerenal årsaker som fører til ARF

En rekke andre faktorer som alvorlig dehydrering, kroniske lungeproblemer og blodtap blant annet anses å være prim prerenal faktorer som fører til akutt nyresvikt hos individer.

Risikofaktorer for akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt (ARF), også kjent som akutt nyresvikt, er en medisinsk tilstand som er karakterisert ved et plutselig tap av evne til nyrene til å utføre sine mest signifikante funksjoner: å eliminere de forskjellige nitrogenholdige avfallsstoffer som er tilstede i kroppen, og også å hjelpe å opprettholde den elektrolyttbalansen i kroppen. På grunn av tap av funksjon av nyrene, diverse avfall og giftige produkter akkumuleres, noe som fører til mange helserisiko som forsuring av blodet, ubalanser i elektrolyttnivå, og flere.

Årsaker eller risikofaktorer som førte til ARF

Risikofaktorer for akutt nyresvikt er generelt klassifisert i tre hovedkategorier :, prerenal risikofaktorer, indre eller nyrerisikofaktorer og postrenal risikofaktorer.
Prerenal risikofaktorer er de risikofaktorer som forårsaker obstruksjon av blodstrømmen nådde nyrene. Indre eller renale risikofaktorene er de faktorer som forårsaker direkte skade på strukturen av nyrene, fører til akutt nyresvikt.
Postrenal risikofaktorer er de forhold som forårsaker obstruksjon i vei gjennom der ulike nitrogenholdige avfallsstoffer samt urin er eliminert fra kroppen. Hvis denne tilstand forblir ubehandlet og ubemerket for en lang periode, kan det til slutt føre til ARF.

Prerenal risikofaktorer som forårsaker ARF

Prerenal faktorer som ofte fører til akutt nyresvikt hos individer inkluderer akutt dehydrering og sjokk, alvorlige blokkeringer i blodårene i hjertet og infeksjoner som sepsis. Dehydrering og sjokk som regel fører til innsnevring av arteriene som bærer blod gjennom kroppen, noe som reduserer volumet av blod nå forskjellige organer, inkludert nyrene og til slutt fører til ARF. Infeksjoner og blokkeringer i hjertet føre til en reduksjon i pumpeeffekten av hjertet, noe som reduserer mengden av blod nådde nyrene og andre organer.

Iboende eller nyre Risikofaktorer

En av de mest vanlige iboende eller renale faktorer som fører til utvikling av ARF i individer omfatter overdreven bruk av visse stoffer som NSAID og aminoglykosider. Disse kjemikaliene, når det tas i overskudd, skade strukturen i nyrene, og dermed redusere blodstrømmen gjennom den og øker sannsynligheten for å utvikle ARF. En annen vanlig intrinsic faktor som fører til akutt nyresvikt Den økede nivåer av hemoglobin i en persons kropp, som forhøyet hemoglobin forårsaker skade på tubuli som er tilstede i nyrene, til syvende og sist fører til ARF.

Postrenal Risikofaktorer

Noen av de mest vanlige postrenal risikofaktorer som fører til utvikling av akutt nyresvikt omfatter nyrestein og overdreven bruk av visse stoffer som antikolinergika. Disse faktorer hindrer tømming av blæren, og dermed forårsaker akutt nyresvikt.

Andre vanlige risikofaktorer

Tallrike andre risikofaktorer som akutt dehydrering, lungesykdom, blodtap og andre nyresykdommer anses å være primfaktorer eller forhold som ofte fører til ARF.

Nyresvikt Definition

Nyresvikt kan høres ut som en veldig komplisert tilstand, men det virkelig har en ganske enkel definisjon: Nyrene er ikke lenger i stand til å håndtere jobbene sine. Hva er mer komplisert om denne sykdommen er hvordan du behandler den (det kan ikke bli kurert), som behandling ofte innebærer både å gjøre med en underliggende tilstand og prøver å spare de resterende funksjon i nyrene på samme tid. Det finnes behandlinger tilgjengelig, og i avanserte tilfeller, dialyse og transplantasjon kan redde liv.

Definisjon

Nyresvikt oppstår når nyrene ikke lenger har nok friskt vev for å fungere skikkelig: de ikke lenger kan lagre elektrolytter og filtrere ut avfallsstoffer i urinen. Andre tilsvarende vilkår inkludere "nyresvikt" og "nyresvikt." Begrepet "nyresvikt" er vanligvis brukes i tilfeller av kronisk nyresvikt, når nyrene er rammet av en langvarig tilstand (i motsetning til akutt nyresvikt, hvor nyrene plutselig mislykkes på grunn av en infeksjon, reaksjon på et legemiddel, eller skade). Med kronisk nyresvikt, nyrene sakte mislykkes over tid og fortsette å forverres selv med utvendig behandling.

Kronisk nyrefunksjon

Kronisk nyresvikt kan være forårsaket av mange underliggende sykdommer. De mest vanlige betingelser for å gi kronisk nyresvikt omfatter diabetes og høyt blodtrykk. Andre forhold som kan føre til nyresvikt inkluderer nyrestein, nyreinfeksjon, glomerulonefritt (en type nyrebetennelse) og urin strømmer tilbake oppover i nyrene. Kronisk nyresvikt forårsaker væske og avfallsstoffer å akkumuleres i kroppen og negativt påvirker andre systemer.

Symptomer

Tidlige symptomer på nyresvikt inkluderer tretthet, kløe, kvalme og oppkast, hodepine, vekttap, en generell følelse av sykdom og (merkelig nok) hikke. Som insuffisiens forverres, nye symptomer, slik som blodig avføring og oppkast, muskelkramper, numne hender og føtter, urinating mindre eller oftere og hvite krystaller i urinen. Personer med nedsatt nyrefunksjon kan blåmerke eller blø raskt. De kan oppleve anfall eller forfalle til perioder med nedsatt bevissthet.

Behandling

Behandling av nyresvikt som mål å bremse ned sin progresjon. Eventuelle underliggende forholdene bør behandles eller kontrolleres. Endre kosthold kan hjelpe: Redusere inntak av protein kan begrense mengden avfall belaste nyrene. Fluider kan også være begrenset, som kan inntak av elektrolytter slik som salt og kalium. Medisiner og kosttilskudd kan kontrollere anemi og blodoverføringer kan være nødvendig.

Dialyse / Transplant

I avanserte tilfeller av nyreinsuffisiens, dialyse, kan være nødvendig. Dialyse filtrerer kroppens avfall mekanisk når nyrene ikke kan gjøre jobben. Dialyse kan noen ganger bli utført gjennom bukhinnen (magen) hjemme, men er ofte gjort ved en dialyse-anlegget, hvor blodet er satt gjennom en maskin. Dialyse må gjøres ofte for å fungere. Personer med end-stage nyresvikt kan trenge en nyretransplantasjon. Mens gjennomgår transplantasjon er alltid en vanskelig fremgangsmåte, det er en litt bedre sjanse i tilfelle av nyretransplantasjon fordi en frisk nyre kan høstes fra en levende giver. Man trenger bare én fungerende nyre for å leve.

Nyresvikt Risikofaktorer

Nyresvikt er også kjent som akutt nyresvikt (ARF) eller akutt nyresvikt (AKF). AKF er definert som en medisinsk tilstand som kjennetegnes ved tap av funksjon av nyrene i å utføre sin mest vitale funksjon, som er eliminering av avfall og urin ut av kroppen, og dermed bidra til å opprettholde den elektrolytiske balanse i kroppen. På grunn av den manglende evne av nyrene til å utføre sine funksjoner, forskjellige nitrogenholdige avfallsstoffer og giftstoffer akkumuleres inne i kroppen, noe som fører til forskjellige helserisikoer som forsuring av blodet og modifikasjoner i den elektrolytiske balanse. Ulike faktorer spiller en viktig rolle i utviklingen av nyresvikt.

Aterosklerose

Åreforkalkning er ofte betraktet som en viktig faktor som fører til utvikling av nyresvikt. Åreforkalkning er definert som en medisinsk tilstand karakterisert med deponering av ulike fettstoffer på fôr av arteriene som frakter blod; dermed forårsaker åreforkalkning. Slike åreforkalkning fører til reduksjon av mengden av blod nå forskjellige organer, inkludert nyrene, og dermed øker sannsynligheten for å utvikle nyresvikt på grunn av utilstrekkelig tilførsel av blod til nyrene.

Alder

Age of en person spiller også en viktig rolle i utviklingen av nyresvikt. Med framdrift alder, vener og arterier tendens til å begrense i størrelse på grunn av opphopning av ulike forurensende stoffer og giftige stoffer som kroppen ble utsatt for i løpet av årene. Denne innsnevring av arteriene reduserer blodstrømmen gjennom dem, som fører til nyresvikt som tilstrekkelig mengde blod når ikke nyrene.

Hjertesykdommer

Ifølge Mayo Clinic, er ulike hjertesykdommer som hjerteinfarkt, slag og hjertesvikt vurderes prime faktorer som fører til utvikling av nyresvikt. Disse hjerteforstyrrelser drastisk redusere pumpeeffekten av hjertet, som fører til reduksjon i den mengde blod å nå forskjellige organer, inkludert nyre, og potensielt forårsake nyresvikt hvis ubehandlet for en lang tidsperiode.

Lavt blodtrykk

Forskjellige faktorer slik som sjokk, depresjon, skade eller traume, og infeksjon som sepsis ofte redusere trykket av en individuell blod. Denne reduksjon i blodtrykket i sin tur reduserer strømmen av blod gjennom arteriene, som fører til nedsatt eller nyresvikt hos individer.

Andre vanlige risikofaktorer

Diverse andre vanlige risikofaktorer som diabetes, andre nyresykdommer, akutt dehydrering, overdreven tap av blod på grunn av skade og alvorlig lungesykdom er ofte ansett viktige risikofaktorer som fører til nyresvikt.