Digidexo.com

opphoping av jern i lunger

Tegn og symptomer på microcytic anemi hos spedbarn med thalassemia

Tegn og symptomer på microcytic anemi hos spedbarn med thalassemia


Microcytic anemi, en medisinsk tilstand hvor antallet av røde blodceller og / eller hemoglobin i blodet er lav, har en rekke forskjellige årsaker, hvorav den ene er thalassemi. Thalassemias er en variabel gruppe av arvelige blodsykdommer der kroppen produserer unormal hemoglobin, blod protein som transporterer oksygen til våre organer og vev. Som genetiske lidelser, de er til stede fra fødselen av, men ofte symptomene begynner å presentere seg på den første ett til to år av livet, ifølge Merck Manuals. Tegn og symptomer på microcytic anemi er variabel og avhengig av alvorlighetsgraden av pasientens talassemi.

Redusert vekst

Pasienter med thalassemias alt fra mild til alvorlig ofte vise bremset vekst. Spedbarn og småbarn er sannsynlig ikke til å treffe sine milepæl vekst tallene som de spores i løpet av sine første to år. Hos eldre barn, kan puberteten bli forsinket eller fraværende, ifølge Mayo Clinic.

Bone Problemer

Benmarg, svampete materiale inne våre bein, er kroppens stedet for produksjon av røde blodlegemer. Talassemi kan forårsake benmargs å ekspandere, i sin tur forårsaker at ben blir bredere enn vanlig, spesielt i ansiktet. Ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute, kan bein også bli sprø og utsatt for brudd som resultat. Dette symptomet er observert i småbarn som talassemi varierer fra mild til alvorlig.

Splenomegali

Splenomegali er den medisinske betegnelsen på en forstørret milt. Milten er en knyttneve-sized organ som ligger under brystkassen hvis funksjoner inkluderer immunresponser og fjerning av uønsket materiale. Miltene av pasienter med mild til alvorlig talassemi må jobbe hardere enn i en gjennomsnittlig persons, forårsaker milten blir forstørret, ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute. Dersom milten blir for forstørret, kan det ha å fjernes kirurgisk.

Forstørret lever og hjerte

Småbarn med alvorlige former for talassemi må få blodoverføringer som en del av sin behandling. En av de bivirkninger av transfusjoner er en opphoping av jern i kroppen, spesielt i leveren og hjertet. Over tid vil disse organene blir stresset og forstørret, noe som resulterer i redusert funksjon, ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute.

Gulsott

Gulsott, en gulfarging av hud og det hvite i øynene, oppstår hos pasienter med alvorlig talassemi. Dette er en gulfarging resultatet av dårlig leverfunksjon, idet leveren blitt skadet av sykdom, dens behandling eller begge deler.

Kortpustethet

Svakhet og kortpustethet kan observeres hos pasienter med alvorlig blodmangel. Dette kan være på grunn av dårlig hjertefunksjon, eller mangel på oksygen. Ifølge Mayo Clinic, er kortpustethet en nødssituasjon, og pasienter bør sees av en lege så snart som mulig.

Analytter som viser dagaktive Variations

Analytter som viser dagaktive Variations


Helsearbeiderne måle analytter å avgjøre om pasienten har noen utskeielser eller mangler i blod eller andre væsker, som kan hjelpe i diagnose og behandling. Mange analytter varierer i konsentrasjoner i en persons blod på forskjellige tider av dagen. Disse normale variasjoner, i løpet av en typisk dag kalles "dagaktive variasjoner."

Kortisol

Kortisol er et blod analytt som viser endringer i konsentrasjonen hele dagen. Økt eller redusert nivå av kortisol kan være relatert til problemer med hypofysen eller binyrene. Kortisol er produsert av binyrene. Nivået av kortisol øker når hypofysen utgivelser et stoff som kalles ACTH eller adrenokortikotropt hormon. Kortisolnivå er vanligvis høyere i tidlig morgen og slippe om natten under søvn. Personer med reversert søvn sykluser kan ha snudd kortisolnivå i løpet av dagen. Individer som ikke opplever en døgnvariasjon i sine kortisolnivå kan ha Cushings syndrom. De med underproduksjon av kortisol kan ha Addisons sykdom.

TSH

Thyroid-stimulerende hormon (TSH) er en analytt målt for å avgjøre om en pasient har hypotyreose eller hypertyreose. TSH nivåene i kroppen varierer normalt i løpet av dagen. TSH nivåene er høyere om morgenen enn om ettermiddagen og peak ved midnatt. Et uvanlig høyt nivå av TSH kan indikere en underaktiv skjoldbruskkjertelen eller et problem med hypofysen. En lav TSH nivå kan indikere en overaktiv skjoldbruskkjertel.

Fosfat

Fosfatnivåer i blodet er vanligvis målt til å overvåke forhold som påvirker nyrene eller fordøyelsessystemet som forstyrrer opptaket eller utskillelse av fosfat. Spesielt er fosfat nøye overvåket i individer med nyresvikt. Nivået av fosfat i blodet er normalt lavest 08:00-10:00 og er størst mellom klokken 02:00 og 04:00

Kalsium

Nivåer av kalsium i blodet er overvåket for å se etter en rekke problemer, inkludert sykdommer i nyrer, bein, parathyroid kjertler, hjerte og nerver. Kalsium og fosfatnivåer er generelt målt på samme tid på grunn nyresykdom kan forårsake lav kalsium og høye fosfatnivåer. Problemer med parathyroid er ofte ansvarlig for høy kalsium og lave fosfatnivåer. Blod nivåer av kalsium er normalt høyest rundt 08:00 og laveste 2:00-04:00

PTH

Parathyreoideahormon (PTH) nivåer er testet for å overvåke funksjonen av biskjoldkjertlene. Disse kjertlene regulere mengden kalsium i kroppen. PTH-nivået stige under søvn, med en topp 02:00-04:00, i direkte opposisjon til nivåer av kalsium i blodet.

Albumin

Lave nivåer av albumin kan indikere lever-eller nyresykdom. Lave nivåer av albumin kan også indikere en alvorlig infeksjon eller betennelse. Høy albumin betyr ofte dehydrering hos en privatperson. Variasjoner i albuminnivået er lik de av kalsium: høyeste klokken 8:00 pm og laveste 02:00-04:00

Iron

Lave nivåer av jern i blodet kan indikere anemi. Høye nivåer av jern kan peke til hemokromatose, en arvelig lidelse preget av en opphoping av jern i blodet. Jern nivåer er lavest i kveld og høyest fra morgen til middag.

Eonsinophils

Eonsinophils er en type hvite blodlegemer som bekjemper sykdom i kroppen. Blood eosinofilrelaterte nivåene er lavest om morgenen på grunn av frigjøring av kortisol under søvn. Mengden av eosinofile i blod, kan variere med så mye som 40 prosent i løpet av en typisk daglig syklus.

Sykdommer i leveren

Sykdommer i leveren


Leveren er det største organet i kroppen og gjennomfører en hel rekke viktige og komplekse funksjoner. Den produserer galle, som hjelper transport avfall; Det produserer også proteiner for blodplasma, fjerner medikamenter og andre giftige stoffer fra blodet, opprettholder hormonbalansen, lagrer vitaminer og mineraler og konverterer overflødig glukose til glykogen. Det er mange sykdommer som kan skade leveren og hindre den fra å utføre disse vitale funksjoner.

Typer

Leversykdom er klassifisert i henhold årsaken og effekten det har på leveren. Leveren din kan være infisert av et virus, bli utsatt for giftige forbindelser eller narkotika, eller være under angrep fra ditt eget immunsystem. Du kan ha en genetisk defekt eller lider skade. Uansett hva årsaken kan være, vil effekten skade leveren, slik at det ikke lenger kan fungere for å utføre sine nødvendige prosesser. Dette kan føre til hepatitt, fettlever, cirrhose, leverkreft og forebygging av lever vitale funksjoner, noe som resulterer i toksin oppbygging.

Hepatitt

De to former av hepatitt er akutt eller kronisk, og er forårsaket av infeksjon av flere virus - kalt hepatitt A, B, C, D og E, i den rekkefølge de ble oppdaget.
Hepatitt A er mest vanlig hos barn og resulterer i symptomer som kvalme, oppkast og utmattelse som det føres via infisert vann og mat.
Hepatitt B spres via blod, fra mor til barn og gjennom seksuell omgang. De fleste pasienter bli bedre på egenhånd, men mellom 1 og 3 prosent blir kronisk syke.
Lever C spres via infisert blod, og de som er smittet er mer sannsynlig å bli kronisk syke, i stand til å spre smitte til andre og opplever kronisk skade på leveren. Hepatitt D og E er sjelden i Nord-Amerika.

Skrumplever

Skrumplever er en progressiv, irreversibel sykdom preget av arrdannelse og celledød. Noe forårsaker alvorlig vedvarende skade på leveren kan føre til cirrhose. Det er vanligvis ingen tegn eller symptomer i tidlige stadier; Imidlertid, i de siste stadier er det muskel svinn og blødning fra tarmen, så vel som andre problemer.

Leverkreft

Kreft kommer vanligvis i en annen del av kroppen og metastasizes til leveren da. Når kreft oppstår i leveren, er det kjent som primær leverkreft, og det vanligste er leverkreft. I noen tilfeller hepatitt og skrumplever kan føre til lever Caner.

Fatty Liver

Den vanligste årsaken til fettlever er overdreven alkoholforbruk, noe som fører til at leveren til å bli forstørret, og øm og fungerer unormalt.

Genetiske defekter

De fleste genetiske leversykdommer er forårsaket av en manglende enzymet, som i sin tur føre til en opphoping av skadelige avleiringer i leveren. I Wilsons sykdom er en akkumulering av kobber i leveren. Den vanligste leversykdom hos voksne er Hemochromatosis, hvorved det er et overskudd opphoping av jern.

Hindringer

Blokkeringer i gallegangen kan være forårsaket av gallestein, traumer, betennelse eller svulster. En hindring som forårsaker en oppsamling av galle og avfall i leveren, noe som resulterer i gulsott. Gallestein, som er dannet av kolesterol og gallepigmenter, kan føre til blokkering i kanalen som drenerer galle fra galleblæren, som resulterer i skarpe skytende smerter.

Myelodysplastisk syndrom Medisinering

Myelodysplastisk syndrom er en gruppe av blod- og benmargssykdommer stammer fra benmargcellularitet. Lavt antall hvite blodlegemer, lavt antall blodplater - og i noen tilfeller økt monocytter - er de viktigste indikatorene på dette syndromet. Behandlinger for myelodysplastisk syndrom forsøk på å bremse progresjon, lindre symptomer og øke livskvaliteten.

Definisjon

Under normale forhold, skaper benmarg blod stamceller som utvikler seg til modne celler over tid. Myeloid og lymfoid er de to typer stamceller som margen skaper. Lymfoidceller modne i hvite blodceller og myeloide celler kan modnes til røde blodceller, hvite blodceller og blodplater. Med myelodysplastisk syndrom, trenger stamcellene ikke er modne til levedyktige blodlegemer, og de umodne blodceller, eller blasts, funksjon feil, dø i margen eller dø kort tid etter inn i blodstrømmen. Dette fører til mindre produksjon og mindre rom for friske celler i margen.

Erytropoietin

Erytropoietin gis til pasienter med myelodysplastisk syndrom å øke røde blodceller. Erytropoietin forekommer naturlig i kroppen og er produsert av nyrene. Medisinen stimulerer benmargen i et forsøk på å produsere mer røde blodceller.

Deferoxamine

Deferoksamin gis til pasienter som får blodoverføringer for å behandle myelodysplastisk syndrom. En bivirkning til transfusjoner er en opphoping av jern i blodet. Deferoxamine reduserer jern buildup og er ofte administrert med chelation terapi.

Lenalidomid og kjemoterapi

Lenalidomid er klassifisert som angiogenese-inhibitorer og administreres i et forsøk på å hemme tumorvekst ved å hemme veksten av nye blodkar som mater de tumorer. Den er mest brukt med pasienter med kromosom problemstillinger for å minske blodoverføringer. Kjemoterapi er også administreres i enkelte tilfeller for å hindre at tumorer fra å påvirke normal blodcellemodning.

Antithymocyte Globulin

Antithymocyte er et protein som blir administrert til pasienter som mottar benmargstransplantater for å unngå transplantat-mot-vert-sykdom (avvisning av marg).

Antibiotika

Antibiotika gis til pasienter med nedsatt immunforsvar på grunn av myelodysplastisk syndrom. Når pasientene kan utstede et lavt antall hvite blodlegemer, det øker infeksjonsrisikoen, og antibiotika er nødvendig for å holde pasienten frisk.

Sluttfasen av skrumplever

Sluttfasen av skrumplever

Hva er skrumplever?

Skrumplever er arrdannelse som oppstår på grunn av kronisk misbruk av orgelet. Leveren er en kjertel som skiller ut galle og filtrerer ut skadelige giftstoffer fra narkotika og alkohol. Dette er grunnen til tung drikking og narkotikabruk anses skadelig for leveren. Leveren tåler noe misbruk, men som flere og flere arr vev skjemaer på leveren, blir det til slutt ikke klarer å fungere, og går inn i leversvikt. Etter oppstår leversvikt, kan kroppen ikke lenger reparere leveren på egen hånd eller funksjon uten den, og giftstoffer vil begynne å gå inn i kroppen. Uten rask behandling, vil døden inntreffer.

Symptomer på sluttfasen av skrumplever

Skrumplever vanligvis oppstår etter mange år med alvorlig rusmiddelmisbruk, men kan også være på grunn av ubehandlet hepatitt B eller C; galactosemia, som er når kroppen ikke er i stand til å behandle sukker som finnes i melk; Wilsons sykdom, hvor for mye kobber akkumuleres inne i leveren; en misdannelse eller ødeleggelse av galleveier; fettoppbygning i leveren, noe som også er kjent som ikke-alkoholisk fettleversykdom; en økning i blodtrykket rundt leveren, forårsaket av takingand opphoping av jern i kroppen, som også er kjent som hemokromatose. Symptomer på skrumplever inkluderer blåmerker på huden, ingen matlyst, væske buildup i magen, hevelse, vekttap og blør lett.

Forhindre Død grunn leversvikt

Skrumplever kan bli bremset ned eller stoppet helt ved å kontrollere sykdommen som forårsaker lever arrdannelse, hvis mulig. For eksempel kan hepatitt B og C kan behandles med reseptbelagte medisiner for å hindre skade på leverceller. Alkoholisme er behandlet ved avgiftning, deretter helt avstå fra alkohol for å stoppe ytterligere ødeleggelse av leveren. Hvis leveren fortsetter å bli skadet, vil leveren til slutt må byttes ut for å overleve. De fleste sykehus har lange ventelister for lever erstatninger, som ofte er donert av avdøde personer, og mer sjelden tilbys av levende givere. Hvis en lever erstatning ikke er tilgjengelig, vil pasienten dø.

Beta-talassemi Intermedia Symptomer

Beta-talassemi Intermedia Symptomer


Beta talassemi intermedia er en blodsykdom som forstyrrer produksjonen av røde blodceller. Hvis du er diagnostisert med denne lidelsen, vil du bli blodfattig og ofte føler utmattet, bein kan være skjør og milten kan bli utvidet. Du kan også trenge blodoverføringer flere ganger i året for å opprettholde nok røde blodceller for å holde deg frisk. Beta talassemi intermedia er mer alvorlig enn beta talassemi egenskap, men mindre alvorlig enn beta-talassemi major, som kan være livstruende.

Årsak

Beta-thalassemi er forårsaket av en defekt i genet som koder for en del av hemoglobinet molekyl, en rød blodcellekomponent som bærer oksygen gjennom blodet. Defekten i beta globingenet er arvet. Hvis du har beta talassemi intermedia, har du sannsynligvis arvet defekte kopier av beta globingenet fra begge foreldrene dine. Personer med bare ett defekt gen har beta talassemi egenskap og kan være "tause bærere", som betyr at de kan ikke vise åpenbare symptomer på sykdommen. Men de kan fortsatt passere det defekte genet til sine barn. Beta thalassemias er mest vanlig hos personer opprinnelsesMiddelHavet - italienere, grekere og Midtøsten - og folk av asiatisk eller afrikansk avstamning.

Anemi

Personer med beta-talassemi intermedia har mild til moderat alvorlig anemi. Benmargen vil ikke gjøre nok røde blodceller, og disse cellene vil ha defekt hemoglobin. Resultatet er at kroppen din vil lide konstant trøtthet fordi den ikke er å få alt oksygenet den trenger. Dersom anemi er alvorlig, kan det ha forsinket pubertet og bremset vekst. Du kan også vises blek, eller har en gulaktig fargetone til huden din og det hvite i øynene (gulsott).

Andre symptomer

I mer alvorlige tilfeller av beta talassemi intermedia, kan benmargen utvide. Bein kan vokse seg bredere og blir sprø. Du kan utvikle osteoporose og har en høy risiko for å bryte bein.

Milten kan bli for stor som den kjemper for å fjerne unormale blodceller. En forstørret milt forverres anemi, og i noen tilfeller kan du trenger kirurgi for å fjerne milten. Uten milten din, vil du ha en større risiko for infeksjoner.

Blodoverføring

Hvis du har beta talassemi intermedia og moderat anemi, kan du trenger blodoverføringer flere ganger per år for å hjelpe kroppen din opprettholde nok røde blodceller. Hemoglobin av friske røde blodceller inneholder jern, så med jevne overføringer, kan en farlig opphoping av jern forekomme. Overflødig jern kan skade hjertet eller leveren, slik at du kanskje må ta legemidler som kalles jernbindende å kontrollere nivået av jern i blodet.

Om Phlebotomy

Om Phlebotomy


Årelating går av mange navn. Det er også kjent som venepunksjon, venisection, årelating eller tegning blod. Enkelt sagt er det prosessen eller fremgangsmåten ved hvilken en prøve av blodet er tatt fra pasienten for medisinsk testing. Mens det er en svært vanlig praksis i dag, det fikk sin start i den barbariske praksisen med årelating eller blødning en pasient, og har en svært lang historie som har krevd mange liv i de 2000 år av sin eksistens.

Oppfunnet

Praksisen med årelating ble opprinnelig oppfunnet av grekerne rundt tidspunktet for Hippokrates, om personen som oppfant det ikke er til nå kjent. Mange kjente greske leger forklarte fordelene ved blodprøvetaking og blodbadet. Herophilus, Archagathus, og Galen alle hevdet at blodbadet var nødvendig å returnere en person som var syk, tilbake til helse. "Bleeding" en pasient var basert på det faktum at kvinner menstruerer regelmessig. Siden det var en naturlig forekomst dette ble antatt som et tegn på god helse. Hippokrates trodde dette var en prosess der dårlige humors ble naturlig renset fra kroppen og foreslått at en lege kan etterligne dette ved å fremkalle en pasient til å blø for samme grunn.

Historie

Tidlige metoder for blodbadet involvert kutte grunne linjer inn ulike steder av kroppen for å indusere kraftig blødning. Dette var basert på det prinsipp at kroppen og dens helse ble kontrollert ved nærværet av fire væsker eller humors. Skulle forholdet mellom disse humors bli ubalansert, vil dette resultere i sykdom. Som århundrene gikk veldig lite om denne teorien endret. Folk ble blødde tørr av leger som en behandling for sår som var i og for seg selv, ikke farlig lagre for alvorlig blodtap. På midten av 1800-tallet ble det antatt at du kan redusere infeksjon i et gitt område av "tømme ut" årer av infisert blod. Det var her at begrepet blodprøvetaking kom i bruk. Det var ikke før 1901 at praksisen med årelating eller blodprøvetaking ble ansett kvakksalveri. Praksisen ble endret betydelig som medisinsk vitenskap forbedret over de neste tiårene. Tester som brukes for å detektere sykdommer, ble utviklet som kreves små prøver av blod. Det er her begrepet blodprøvetaking ble gjenopplivet, om enn dens formål endret. Snarere enn en behandling, hadde blodprøvetaking blitt en del av en diagnostisk prosess, som det fortsatt er i dag.

Funksjon

Dag flebotomi utføres under meget stivt regulerte betingelser. En lisensiert blodprøvetaking tekniker sitter pasienten ned. Teknikeren Dons et sett av sterile latexhansker og setter en tourniquet over lem av pasienten, og hun har til hensikt å trekke ut blod fra. Typisk blod blir tatt fra den store blodåre kjører ned det indre av albueleddet. Babyer må ha blod tatt fra en vene mellom tærne som det er bare en svært godt utviklet. Teknikeren føles for venen lurer under huden og markerer det vanligvis med en penn eller markør. Hun steriliserer området mot infeksjon med en vattpinne av isopropanol. Hvis bare en enkelt prøve må tas teknikeren klargjør en vanlig sprøyte. Hvis flere blodprøver skal utføres teknikeren klargjør en sprøyte koblet til en åpen bodied rør som kalles en Vacutainer. Teknikeren punkterer huden med spissen av nålen og letter den inn i venen. Hun vil da trekke tilbake stempelet i sprøyten for å ta prøven eller koble en vakuumforseglet rør til baksiden av Vacutaineren. Røret vil fylle opp med blod. Teknikeren bare fjerner røret og passer en annen på plass til alle prøverørene er besatt. Teknikeren presser en bandasje over punktering og fjerner nålen, legge press for å hindre blødninger. Bandasjen er tapet på plass og pasienten er fri til å gå.

Fordeler

Fordel for blodprøvetaking er enorm. Uten evne til å trekke blod, kunne ingen blodprøver. Med manglende evne til å ta blodprøver, ville tusenvis av farlige, smittsomme eller dødelige sykdommer gå udiagnostisert. Dødeligheten av sykdommen ville være uoverskuelige store og mange sykdommer som folk i verden har blitt utryddet ville fortsatt florerer. Årelating brukes til å teste blodsukkeret for personer med diabetes. Den tester hemoglobinnivå i de utsatt for anemi. DNA-tester og sammenligninger er lettest utføres med blodprøver. Nesten ingen av de medisinske fremskritt gjort i løpet av det siste århundret ville ha blitt gjort uten trygge og humane metoder for blodprøvetaking.

Risikofaktorer

Til tross for de store sprangene som medisinsk vitenskap har gjort i forrige århundre, er det fortsatt risiko involvert i enhver medisinsk prosedyre, uansett hvor lite. Den vanligste av disse risikoene er mindre infeksjoner i området der nålen har punktert huden. Dette kan føre til alvorlige feber og utvikling av arrvev i tegnet området. Septikemi, mer folkemunne kjent som blodforgiftning, kan oppstå hvis ikke-sterile materialer er brukt for blodprøvetaking. Dette kan føre til feber, hjerneskader, skader på indre organer, necrotization av de berørte vev og død. Dette er hvorfor det er så viktig at nålene ikke brukes om igjen, og huden som omgir venen er sterilisert alle patogener. Personer med visse genetiske predisposisjoner kan utvikle hemochromatosis fra gjentatte punkteringer av phlebotomy nåler. Dette er en potensielt dødelig opphoping av jern i kroppen. Som sykdommen manifesterer kort tid etter å ha blitt punktert av jern eller stål, pleier det å gjøre seg kjent veldig tidlig i en persons liv.

Punktert lunge Symptomer

En punktert lunge, eller pneumothorax i medisinske termer, er en tilstand der lungen eller deler av den kollapser. Dette kan skje som et resultat av en opphoping av luft eller gass i brysthulen, eller som et resultat av en traumatisk skade slik som et fall eller bilulykke. Noen medisinske prosedyrer kan også føre til en punktert lunge. De punkterte lunger vil kreve medisinsk behandling, som regel i form av et rør eller nål innsatt gjennom brystveggen, for å tillate til lungen for å utvide og helbrede.

Brystsmerter

Kjedelig eller skarpe brystsmerter er ofte til stede i noen med en punktert lunge.

Puste Trouble

Fordi en punktert lunge begrenser lungefunksjon og kapasitet, kortpustethet eller rask pust er noen ganger tegn på en punktert lunge.

Hoste

En plutselig, tørr hoste kan være et signal om en kollapset lunge.

Slå Blå

På grunn av problemer med å puste, kan noen mennesker får cyanotisk - den medisinske termen for å snu blå - i tilfelle punktert lunge.

Svekket Pulse

En svekket puls er noen ganger oppleves av mennesker med en punktert lunge.

Årsaker til Lung Arrdannelse

Årsaker til Lung Arrdannelse


Arrdannelse i lungene, også kalt lungefibrose, interstitiell lungesykdom, fibrosing alveolitt, interstitiell pneumoni og Hamman-Rich syndrom, er en kronisk sykdom som involverer hevelse og arrdannelse i luftblærer og vev mellom celler (interstitiell vev) av lungene. Dette arrdannelse kan gjøre lungene stiv og fører til pustevansker. Det er flere årsaker til lunge arrdannelse og alvorlighetsgraden kan variere fra mild til potensielt dødelig.

Tjenestepensjon Årsaker

Jobber som involverer arbeider med asbest, metall, støv eller bakken stein kan forårsake lungefibrose. Når partiklene slippes ut i luften ved disse materialene blir inhalert de kan skade alveolene, luftblærer inne i lungene hvor utvekslingen av oksygen og karbondioksyd finner sted. Dette kan føre til arrdannelse.

Asbestose, forårsaket av eksponering til asbest, fører til arrdannelse og kan føre til lungekreft. Silikose, forårsaket av innånding av silikastøv, vil også føre til arrdannelse i lungene. Bryting av gull, bly, kobber, sink, jern og antrasitt kan føre til silikose hvis de riktige forholdsregler ikke er tatt. Arbeidere i støperier er også i fare for arrdannelse på lungene forårsaket av silikose. Sandstein sliping, sandblåsing, tunneling, granitt carving, betong breaking og produksjon av Kina utsetter arbeidstakere til silika. Ørsmå partikler transporteres til de aveoli, der de forårsaker arrdannelse. Alvorlighetsgraden av silikose avhenger av konsentrasjonen i luften og lengden på eksponeringen.

Miljømessige årsaker

Folk utsatt for noen typer kjemiske gasser, som ammoniakk eller klorgasser, kan oppleve lungefibrose. Langvarig eksponering for andre miljømessige stoffer kan skade lungene også. Korn, sukkerrør, og støv fra dyr avføring kan arr lungene. Moldy høyet kan føre til en reaksjon i lungene som fører til arrdannelse, som kan bakteriell eller muggvekst i luftfuktere og badestamper.

Sykdommer som tuberkulose, revmatoid artritt, systemisk lupus erythematosus, systemisk sklerose, og bagassosis er også antatt å forårsake lunge arrdannelse.

Idiopatisk Arrdannelse

Når årsaken til lunge arrdannelse ikke er kjent, kalles det idiopatisk lungefibrose. Dette er vanligvis diagnostisert når pasientens arbeid historie og miljø ikke viser en klar årsak. Noen leger tror at arr kan være forårsaket av infeksjon eller allergisk reaksjon, men, i henhold til det kanadiske Cancer Society, blir bakterier og andre mikroorganismer som er relatert til disse forholdene ikke er vanligvis funnet i lungene av personer diagnostisert med pulmonal fibrose. Bakgrunnen for denne tilkoblingen er at arrdannelse en tendens til å dukke opp etter en viral lignende sykdom.

Medisinering

Det er noen medisiner som kan også forårsake skade på lungene. Nitiofurantoin, foreskrevet for urinveisinfeksjoner, amiodaron, og noen medisiner foreskrevet for å bekjempe kreft har vist seg å føre til arrdannelse i lungene, ifølge den kanadiske Lung Association.

Om mat høy i jern

Om mat høy i jern


Hvis kroppen din har en lav konsentrasjon av jern i blodet, kan legen vurdere å bli blodfattig, og spesifisere at du fokuserer på en diett som er rik på jern sammen med en jern supplement. Noen ganger, kosttilskudd er nødvendig hvis du kan gi kroppen din med de nødvendige nivåer av jern som den trenger for å fungere skikkelig. Men hvis du er vegetarianer, selv om du spiser grønnsaker som inneholder jern, kan du ikke være å få nok. Det jern som finnes i kjøtt er bedre absorbert av kroppen enn de jern som finnes i grønnsaker, så holde seg til en diett med en god balanse av begge deler er viktig.

Identifikasjon

Hvis du er jern-mangelfull og har fått beskjed om å opprettholde en høy jern diett, kan du være mer tilbøyelig til å følge det hvis du forstår rollen som jern spiller i kroppen din. Iron hjelper kroppen produsere de røde blodcellene som er avgjørende i kampen mot tretthet, og å bygge opp kroppens immunsystem. Hvis kroppen din ikke får nok jern, vil det også ha vanskelig tid frakter oksygen i hele systemet, forårsaker en farlig deprivasjon til organer som, ditt hjerte, lunger og hjerne. Musklene vil også lide hvis fratatt oksygen, noe som gjør dine lemmer føles tung, og noen ganger gjør hverdagen anstrengelser smertefullt.

Fakta

Det anbefales at du spiser 10 til 14 milligram jern per dag. FDA har også staten som en kvinnelig bør spise minst 14 milligram, om ikke litt mer. Siden kvinner mister jern rik blod under menstruasjonssyklusen, er det bare naturlig at de ville trenge mer jern i kostholdet. Å spise en daglig diett bestående av magert kjøtt og grønnsaker kan hjelpe deg å opprettholde dette målet.

Typer

Jern kan oppnås gjennom mange forskjellige varianter av matvarer. Jernrike matvarer er ofte brutt ned i kategorier som består av kjøtt, grønnsaker og frukt, soyaprodukter, og mutteren, frø og belgfrukter kategori. Hver kategori har sine høyest rangerte medlemmer som gir den høyeste konsentrasjonen av jern per unse. For kjøtt, topper kyllinglever listen, og hav grønnsaker gi mest jern i vegetabilske kategori. Tofu er høyest for soya kategori, og kikerter er mest jernrik legume.

Betraktninger

Hvis du er seriøs om å opprettholde et jernrikt kosthold, kan det være lurt å vurdere å innføre hav grønnsaker i kostholdet ditt. Selv om de kan være annerledes enn det du er vant til, de inneholder viktige mineraler og sporstoffer og elementer som er ganske gunstig for kroppen din. Sammen med det høye jerninnholdet som havet grønnsaker gir, de er også høy i B-vitaminer, samt, A, C og E. Ocean bånd, sjøl kelps og silkeaktig Sea Palms kan legges til salater, sauterte måltider og supper ikke bare infusjonen måltider med smaken, men også å legge til ekstraordinære helsemessige fordeler.

Fordeler

Hvis du legger til jern i kostholdet ditt, kan du også ønsker å vurdere fordelene ved å legge vitamin C, også. Drikke et glass appelsinjuice, eller legge en sitrus frukt til måltidet vil hjelpe deg å absorbere jern fra andre matvalg mer effektivt.

Advarsel

Hvis du har besluttet å begynne å innføre sunne og jernrike matvarer i din husstand, være forsiktig med de beløp som er konsumert av små barn og babyer. Visse typer av dyphavet fisk og skalldyr er høy i jern, men kan utgjøre allergirisiko samt, kvikksølvforgiftning hvis gitt i store mengder. Nøtter er en annen svært allergi mat som bør innføres med forsiktighet.

Hva slags mat inneholder det høyeste beløpet av jern?

Jern er et viktig mineral for cellulær funksjon, som gjør det mulig å transportere oksygen blod gjennom kroppen. Personer med mangler kan utvikle anemi og / eller symptomer på apati og mottakelighet for sykdom.

Typer

Plantebasert og dyre-baserte matvarer inneholder ulike typer jern, med dyr-baserte vurderes bedre for ernæringsmessige behov, rapporterer Office of Kosttilskudd.

Top dyre-baserte Iron Kilder

Kyllinglever inneholder det høyeste beløpet av jern per porsjon, ca 13 mgs per 3,5-oz. servering, sammenlignet med den nest beste kilden, stekt østers, som inneholder 4,5 mgs for seks stykker.

Mest Vegetar Iron Kilder

Mange frokostblandinger og havregrøt er nå beriket med jern. Belgfrukter som soyabønner og linser gir også betydelige mengder jern for de som ønsker å øke sin inntak.

Fordeler

Opptil 80 prosent av folk over hele verden er jern mangelfull. Opprettholde riktig inntak av omtrent 8 mg per dag for menn og 18 mg per dag for kvinner kan opprettholde intellektuelle prestasjoner.

Advarsel

Overskudd av jern kan forårsake skade på leveren og hjertet på grunn av opphoping forårsaket av kroppens manglende evne til å skille ut unødvendige mengder av mineralet.

Stadier av Terminal Lung Cancer

Stadier av Terminal Lung Cancer


Ifølge Centers for Disease Control, flere mennesker dør av lungekreft hvert år enn noen annen kreft, inkludert brystkreft, prostatakreft og tykktarmskreft kombinert. Bidra til terminalen natur lungesykdom er at folk flest ikke er diagnostisert før sykdommen har kommet. For å bestemme omfanget av sykdommen, leger tildele en klassifisering - begrenset eller omfattende - og et antall trinn som er basert på størrelsen av tumoren (e) og hvor langt kreften har spredd seg.

Limited Disease

Kreft som er i ett eneste lunge, og muligens lymfeknutene på samme side, er klassifisert som begrenset sykdom. Pasienter med begrenset sykdom kan kvalifisere til å motta lokaliserte behandlinger som kirurgi eller strålebehandling for å utrydde kreft.

Omfattende sykdom

Pasienter med kreft har spredd seg til begge lungene, til lymfeknuter på motsatt side, eller for å fjerne organer er klassifisert som å ha omfattende sykdom. Hvis væsken som omgir lungene er positivt for kreftceller, kreft også er klassifisert som omfattende sykdommen. Ifølge American Cancer Society, to av tre pasienter med lungekreft har omfattende sykdom ved diagnose. De med omfattende sykdom anses terminal og ikke sannsynlig å bli kurert.

Stage I og II

Trinn I lungekreft er lokalisert til bare én lunge. Dette trinn er brutt ned i stadium Ia eller Ib trinn, avhengig av størrelsen av tumoren. Når tumorer er mellom 5 og 7 cm uten å infisere de omkringliggende lymfeknuter (Ila), eller mindre enn 5 cm, men er i lymfeknuter i nærheten av den infiserte lungen (Ilb), er kreft anses å være Trinn II. Selv om disse kreftformene ikke nødvendigvis anses terminal, er fem års overlevelse, noe som betyr at antall pasienter som lever fem år etter diagnose, for Stage jeg bare 31 prosent, og for Stage II er det bare 19 prosent.

Stage III

Kreft som er større enn 7 cm og har spredd seg til lymfeknuter, brystveggen eller omkringliggende organer som mellomgulvet, luftrør, spiserør, hjerte eller spinal bein anses å være Stage III. Pasienter med Stage III kreft kan ha en kollapset eller betent lunge grunn av opphoping av slim. Dette stadium av kreft er vanligvis terminal; de fem-års overlevelse er bare 8 prosent.

Stage IV

Når svulstene er i begge lungene og / eller har spredt seg til andre deler av kroppen, for eksempel leveren eller bein, eller har forårsaket pleuravæske (opphopning av væske rundt lungene som har kreftceller), er kreft klassifisert som Stage IV. Stage IV lungekreft har en fem-års overlevelse på bare 2 prosent.

Lung Cancer End Stages

Slutten stadium av lungekreft, eller stadium IV, er preget av store svulster som sprer seg fra lungene til hjernen, leveren og bein. Denne fasen kalles ofte dødelig sykdom fordi sjansen for å bli frisk og overlevelse er minimal.

Lung Cancer Staging

Lungekreft oppsetningen er en måte å kategorisere størrelsen og bredden av kreft som det sprer seg gjennom kroppen. Kreft er behandlet, og prognoser er gitt, i henhold til forskjellige stadier av sykdommen.

Ulike Lung Cancer Stages

Det er fire lungekreft faser, fra I til IV, med I blir den mildeste og IV er den mest alvorlige. I fase I, er begrenset til tumorer i brystet. I fase II, er kreft begrenset til brystet. I fase III, med fortsatt begrenset til kreft i brystet, svulstene er større enn i trinn II.

Stage IV Lung Cancer

I fase IV lungekreft, tumorer spredt fra brystet til andre deler av kroppen. Vanlige destinasjoner inkluderer leveren, binyrene, bein og til og med hjernen. På dette punktet, prognoser bli mer dire, og sjansen for å overleve er minimal. Som en siste utvei, cellegift eller stråling kan brukes.

Symptomer på Stage IV Lung Cancer

Intens smerte og tilstedeværelsen av blod i spytt begge er symptomer på stadium IV lungekreft. Andre symptomer inkluderer opphoping av væske i lungene og andre luftveissykdommer som influensa.

Living With End Stage Lung Cancer

Ta kontakt med en helsepersonell for å hjelpe din familie forbedre eller opprettholde kvaliteten på livet til pasienten. Hvis smertebehandling er et problem, kan flere smertelindring tiltak må vurderes.

Hvordan Iron Lung forholder seg til Polio sykdom?

Jernet lunge er en del av medisinsk utstyr som brukes mellom midten av 1920-tallet til 1980-tallet som en behandling for polio. Funksjonen av jern lungen var som en mekanisk respirator hovedsaklig ved behandling av personer med lungefunksjoner ble hemmet av polio, som forårsaket lammelse av brystmuskulaturen. I løpet av en 30-års periode i amerikansk historie, ble jern lungene ofte sett på sykehus rundt om i landet. I dag har vaksine mot polio redusert behovet for slike maskiner og beskytte millioner mot den smittsomme sykdommen.

Beskrivelse av Polio

Polio, hvis egentlige navn er poliomyelitt, er en svært smittsom sykdom som fører til at musklene til å fryse, noe som gjør bevegelse, inklusiv åndedretts, ekstremt vanskelig. En 30-årig polio-epidemien spres gjennom USA fra slutten av 1920-tallet gjennom 1950-tallet, og etterlot tusener varig ufør, inkludert president Franklin Roosevelt. Sykdommen fører til hevelse eller betennelse av nerveceller, som fører til uførhet fra misdannelser i deler av ryggmargen.

Historie

Jernet lunge er designet av Harvard University fakultet medlem Dr. Philip Drinker, med hjelp av fysiolog Louis Shaw. I 1929, "the Drinker Respirator" var spioneringen i et medisinsk tidsskrift. Tank respirator hjulpet pasienter diagnostisert med polio å puste før de sakte gjenvunnet sin helse, vanligvis i løpet av to til tre uker eller lenger, avhengig av den generelle alder og tilstanden til personen plaget med polio. Iron lungene er fortsatt brukes i dag, men ikke på langt nær så mange som ble brukt fra 1930-tallet gjennom 1950-tallet.

Design

Jernet lunge ble konstruert av metall og kunne holde et lite barn eller en høy voksen som veier opp til 225 pounds. Den sylindriske røret kunne flyttes rundt på hjul, og små vinduer i siden førte til helsepersonell for å observere sin pasient. Pasienten ble skjøvet inn i tanken på en bevegelig brett, slik at bare hans eller hennes hode utsatt. En gummikrage festet rundt nakken holdt forseglet lufttrykket inne i tanken. Elektriske motorer drevet jernet lunge, noe som forårsaket en endring i trykk i tanken, utformet som et lufttett kammer som bokstavelig talt skyves luft inn og ut av pasientens lunger.

Effekter

Mange personer diagnostisert med polio var i stand til å komme seg, og mens noen tilbrakte noen uker i en jern lunge, andre, for eksempel Martha Mason, har brukt år, om ikke tiår, inne i jern lunge. Martha var helt lammet fra hennes kamp med polio i 1930 og tilbrakte resten av sitt liv i en jern lunge i North Carolina. Hennes historie ble minnet på hennes bok, "Breath: Livet i Rhythm of Iron Lung", utgitt i 2003. I dag, mindre enn to dusin mennesker forblir i jern lungene, hovedsakelig på grunn av den massive suksessen til polio vaksiner utviklet på slutten 1930 som stoppet den raske utviklingen av årlige epidemier.

Forebygging / løsning

Polio vaksiner hindre at barn og voksne fra kontraktør polio og er mye brukt globalt. Barn vanligvis får sin første av fire polio vaksiner når de er 2 måneder gammel, så igjen ved 4 måneder. Mellom 6 måneder og 18 måneder, er den tredje dosen tilbudt, da den endelige dosen når barn er mellom 4 og 6 år gamle.

Hva kan man forvente med Lung Cancer Stage 3

Hva kan man forvente med Lung Cancer Stage 3


Trinn 3 lungekreft beskriver en av de fire hovedtrinn av progresjon av lungekreft. Trinn 3 lungekreft er delt inn i to forskjellige typer: den ene type er inneholdt på samme side av legemet som den opprinnelige tumor, og den andre er mer aggressive og invasive. Individer som lider av stadium 3 lungekreft oppleve et antall karakteristiske symptomer. Mens det er flere behandlingstilbud tilgjengelig, er prognosen generelt dårlig.

Stage 3A Lung Cancer

I trinn 3A lungekreft, har den opprinnelige metastasert kreft, eller spredt, til lymfeknuter ligger på samme side av legemet som den opprinnelige tumor. Denne formen for lungekreft er mer lett behandles med kirurgisk fjerning av de vekster enn stadium 3B.

Stage 3B Lung Cancer

Trinn 3B lungekreft er karakterisert ved spredning av den opprinnelige kreft til en hvilken som helst lymfeknute i kroppen og invasjon av vev i andre systemer i kroppen, som for eksempel kardiovaskulær eller fordøyelsessystemet. Stage 3B lungekreft lider også oppleve en opphoping av væske i lungene som i stor grad svekker deres evne til å puste.

Symptomer

De vanligste symptomene på scenen tre lungekreft er tretthet; en gnagende hoste; pustevansker normalt og enkelt; hoste opp blod; uforklarlig vekttap; smerter i bryst, skuldre og rygg; en plutselig hes stemme; og mottakelighet for luftveissykdommer som bronkitt eller lungebetennelse.

Behandling

Det er tre hoved behandlinger for stadium 3 lungekreft: kirurgi, cellegift og strålebehandling. Mer effektive behandlinger vanligvis innebære kombinasjoner av disse tre, de vanligste er kirurgi for å fjerne så mye av tumoren som mulig, etterfulgt av kjemoterapi eller strålebehandling og kjemoterapi gjort i forbindelse.

Prognose

Prognosen for både scene 3A eller 3B lungekreft er dårlig: verken har en fem-års overlevelse som er større enn 25 prosent. Prognosen ved stadium 3B lungekreft er verre, med bare 10 prosent av pasientene overlever fem år etter diagnose.

Anemi & Lung Disease

Anemi er en fysisk forstyrrelse merket med en overdrevent lavt antall røde blodceller, eller røde blodceller som ikke inneholder nok hemoglobin. Hemoglobin er det protein som gir røde blodceller deres evne til å transportere oksygen fra lungene til resten av kroppen. Alvorlig anemi kan føre til store helsemessige problemer, herunder skade på hjertet, hjernen, lungene og andre organer.

Årsaker

Det er tre viktigste årsakene til anemi: blodtap, manglende evne i kroppen til å produsere tilstrekkelig antall røde blodceller, eller akselerert priser av ødeleggelse av røde blodceller. Disse årsaker kan være et resultat av genetiske eller arvelige egenskaper, eller de kan bli forverret av visse sykdommer så som lungekreft, skade eller andre faktorer så som kjemoterapi eller strålebehandling.

Symptomer

Moderat til alvorlig anemi kan resultere i en rekke eksterne symptomer, den mest gjennomgripende av disse er tretthet eller mangel på energi. Andre symptomer inkluderer redusert lungekapasitet, kortpustethet eller vanskeligheter med å fange pusten. Svimmelhet, hodepine, generell blekhet, brystsmerter og kalde føtter er andre mulige indikatorer på anemi.

Diagnose

Anemi, spesielt i sin mild til moderat form, ikke alltid gir symptomer. Hvis du har en familiehistorie med anemi eller hvis du viser noen symptomer på anemi bør du rådføre deg med legen din. Anemi er vanligvis diagnostisert etter en fullstendig medisinsk og familiehistorie sammen med en fysisk eksamen og visse laboratorietester. En del av den fysiske undersøkelsen vil omfatte legen lytter på lungene dine for å sjekke for rask eller ujevn pust.

Betraktninger

Den nest vanligste formen for anemi etter jern-mangel anemi er kaller kronisk sykdom anemi. Denne type anemi vanligvis utvikler seg etter at pasienten har utholdt to måneder av en vedvarende sykdom. Noen av de vanligste årsakene til kronisk sykdom anemi inkluderer kronisk infeksjon i lungene, som tuberkulose eller lunge abscess, og neoplastiske sykdommer som lungekreft.

Misforståelse

Det er noen debatt i det medisinske miljøet om visdom for behandling av kronisk sykdom anemi forbundet med slike tilstander som kronisk lungesykdom. Ifølge en rapport publisert i Canadian Medical Association Journal, er det generell enighet om at anemi av kronisk sykdom er en uheldig konsekvens av systemisk sykdom som bør behandles. Men noen forskere utfordrer det mening å tro at anemi av kronisk sykdom kan være en gunstig og adaptiv respons av pasientens kropp, for å bidra til å bekjempe den underliggende sykdommen.

Bruke Urter for friske lunger

Bruke Urter for friske lunger


En rekke urter har vært kjent for å være bra for lungene. Disse urtene kan vanligvis gis ikke bare å forbedre luftveiene generelle helse, men også for å kjempe lunge-relaterte tilstander som kikhoste, opphoping av slim i lungene, tuberkulose og bronkitt. Før du tar noen av disse naturmidler over lang sikt, derimot, er det best å konsultere med en lege.

Mullein

Mullein er kjent først og fremst for den beroligende effekten det har på en persons lunger. Noen irritasjon forbundet med luftveiene, faktisk kan bli bekjempet ved denne urt. Betydelig, har Mullein vært kjent for å være ganske effektiv som en remover av slim fra lungene. Urten kan i tillegg brukes til å bekjempe hoste, bronkitt, laryngitt, astma, influensa, tuberkulose og kikhoste. Mullein blir generelt administrert som en essensiell olje.

Irish Moss

En annen urt som har vært kjent for å legge til helsen til en persons lunger er irsk mose. Også kjent som perle mose, er denne urten en tang som har mucilaginous og demulcent egenskaper, og er dermed ansett som en levedyktig løsning for lungerelaterte helseproblemer - som bronkitt, tuberkulose og til og med hoste. Urten er tilgjengelig som en te eller, vekselvis, i kapselform.

Isop

Isop er en annen urt som nærer lungene. Det har i tillegg en beroligende virkning på halsen. I århundrer har isop blitt brukt som et naturlig middel for alle slags luftveisproblemer. Isop kan svelges i form av te (bare ta noen av tørket urt og tilsett kokende vann), eller i form av en eterisk olje (vanligvis tilgjengelig til enhver urte butikken). Isop bør ikke brukes på daglig basis i mer enn fire uker om gangen.

Slippery Elm

Kjent for sin evne til å fjerne slim fra lungene, glatte alm lindrer i tillegg irritert vev og styrker luftveiene som helhet. I århundrer urten har blitt brukt til å lindre sår hals og hoste. Slippery Elm er vanligvis tilgjengelig i tablett eller kapselform, som en pastill, som te, eller som pulver for å lage et omslag.

Hvorfor Lung Cancer gjøre folk lei?

Trøtthet og Lung Cancer

Trøtthet ofte oppstår med alle typer kreft, men folk med lungekreft er ytterligere tynget med nedsatt lungefunksjon. Den svekket lungefunksjon som følge av kreft reduserer evnen av lungene for å tilveiebringe riktige mengder av oksygen til kroppen. Dette reduserte oksygentilførsel bidrar til trøtthet. Kirurgi for å fjerne alle eller en del av en lunge ytterligere kompromisser puste. I tillegg til de spesifikke utfordringene i ødelagte lunger, folk med lungekreft ansikt andre forhold knyttet til sin sykdom som drenerer sin energi. Tretthet assosiert med lungekreft går utover en generell følelse av tretthet. Personen føler seg svak og drenert, og hvile eller sove fritar ikke følelsen av tretthet. Andre symptomer er smerter, problemer med å gå eller gå i trapper, kortpustethet, selv etter lett aktivitet eller manglende evne til å utføre daglige aktiviteter. Utmattelsen kan påvirke konsentrasjonen og kan påvirke personens evne til å arbeide eller sove og forårsake følelser av frustrasjon, angst og depresjon.

Årsaker

Cancer-kjemoterapi kan resultere i reduserte røde blodceller, noe som reduserer mengden av oksygen i blodet kan bære hele kroppen, i henhold til den Lung Cancer Alliance. Årsaker til trøtthet inkluderer emosjonelt stress knyttet til å takle kreft og dens behandling, forårsaket dårlig kosthold enten av kreft eller bivirkninger fra kjemoterapi eller forstyrret livsstil.

Behandling

Tretthet kan behandles. Iron kosttilskudd er effektive for mild anemi forårsaket av jern insuffisiens, mens alvorlig anemi behandles med blodoverføringer eller epoetin alfa, et syntetisk hormon som stimulerer produksjonen av røde blodceller. For andre årsaker til trøtthet, holde en journal med informasjon om aktiviteter og energinivå i løpet av dagen kan bidra til å gjøre planlegging av aktiviteter enklere. Resten er oppmuntret, men satse på korte hvileperioder for maksimal effekt. Også spise godt, drikke rikelig med væske, og ber om hjelp.

Konsekvenser

Fatigue tar en toll på pasienten og kan forstyrre behandlingen. Langvarig tretthet kan føre til depresjon og følelse av håpløshet, begrense personens livskvalitet. Enda viktigere, kan kjemoterapi behandlinger må utsettes for å tillate personen å komme seg fra ekstrem trøtthet, spesielt hvis tretthet resultatene av anemi. I noen tilfeller kan tretthet hindre pasienten fra å motta den komplette syklus av kjemoterapi, noe som reduserer effektiviteten av kreftterapi.

Foods å spise for en mangel på jern

Foods å spise for en mangel på jern


Jern er en viktig del av vår endokrine (blod) og lunge (oksygen) systemer. Det er ansvarlig for produksjonen av røde blodceller, og essensielt i kroppens metabolisme, som gjør maten til energi. Det hjelper også i å skape et sunt immunsystem. Mangel på jern kan være mild, eller kan være forårsaket av en medisinsk tilstand som anemi, Crohns sykdom, thyroid sykdom og andre. Å spise mat som inneholder jern er en utmerket måte å supplere en jernmangel.

Kjøtt

Kjøtt er en utmerket kilde til jern, samt protein. Leveren regnes som den mest jernrik kjøtt, med 12,8 mg i 3 1/2 gram. Dette etterfølges av østers, biff, lam, muslinger og sardiner. Generelt, jo mørkere kjøtt, jo mer jern den inneholder, slik at rødt kjøtt er høyere i jern. Annet kjøtt som inneholder jern er kalkun, kylling, reker, tunfisk, kveite, krabbe og svinekjøtt. Egg er også en god kilde til jern.

Grønnsaker og frukt

Non-heme jern finnes i planteføde, inkludert spinat, nepe og bete greener, poteter, grønne bønner, erter, brokkoli og selv vannmelon. Tomater og bok choy inneholder også jern. Plantene høyeste i jern er sjø grønnsaker, for eksempel tare og bladbete, som er spinat-aktig og relatert til den bete. Fiken, aprikoser og svisker er frukt som tilbyr en god kilde til jern og gjør gode, søte smaker snacks når tørket.

Nøtter, frø, belgfrukter

Disse små matvarer inneholder overraskende høye mengder av jern. Solsikkefrø, gresskarfrø, sesamfrø, linser, bønner, marineblå bønner, kikerter og black eyed bønner alle inneholder jern. Nøtter er en utmerket kilde til jern og kommer i et bredt spekter, fra mandler - som rangerer høyest i jern - til hasselnøtter, cashewnøtter, pistasjenøtter og kokosnøtter. Pinjekjerner, eikenøtter og pekannøtter komme i andre, og peanøtter inneholder jern, men er faktisk ikke nøtter; de er belgfrukter.

Andre Mat Kilder

Soyaprodukter er svært gode mat å spise for en mangel på jern. Disse inkluderer tofu, soyabønner og soyamelk. Goji bær, som vokser i Kina, Mongolia og Tibet, har blitt funnet å inneholde over 15 ganger mer jern enn spinat. Beriket og hele korn som brukes for brød og korn er gode kilder til jern, samt melasse. Det er mange alternativer når det gjelder å velge mat som gir god ernæringsmessig jerntilskudd, og det store utvalget vil forbedre noen diett.

Hvordan virker en punktert lunge oppstå?

Hva er en punktert lunge?

En punktert eller kollapset lunge er også kjent som en pneumothorax. Den er forårsaket av luft å komme inn i pleuralhulrommet, som er rommet i thorax rundt lungene og andre organer. Det fører til plutselig kortpustethet, intens smerte i brystet og ryggen, og kan føre en person til å bli blått. Fordi puste kan bli svært vanskelig i disse forholdene, kan hypoksi (oksygenmangel i blodet) føre til bevisstløshet og koma. I tillegg kan det forårsake store skader årer som fører inn i hjertet blir hindret, får hjertet til å pumpe mindre blod enn det burde.

Akutte Årsaker Pneumothorax

Noen ganger kan pneumothorax oppstå spontant på grunn av lungevevet sprekker. Dette er mest vanlig hos unge menn, spesielt de med Marfans syndrom. Marfans er en sykdom i bindevevet, noe som gjør at veggene i lungen skjør og utsatt for riving.
Lungekollaps kan også skje på grunn av en bryst skade, slik som et stikk sår eller en brukket rib. Endelig kan en kollapset lunge også skje på grunn av barotraume, som er en type av skade som er forårsaket av trykkforskjeller inne i kroppen og utsiden av det. Dette kan skje med dykkere som overflaten for fort eller under raske endringer i trykk, for eksempel når trykket synker raskt i et fly.

Kroniske Årsaker til en punktert lunge

Lunge punkteringer kan også oppstå på grunn av andre forhold. For eksempel kan kroniske lungesykdommer slik som astma og emfysem forårsake punktert lungene. Akutte og kroniske infeksjoner kan også føre til at lungene å punktere.
Disse sykdommene forårsake skade og fortykning av lungevev, som kan bryte sammen dens elastisitet og få den til å rive lett. Andre forhold, som for eksempel tuberkulose og lungekreft, kan fysisk trenge lungeveggen fra innsiden og ut, forårsaker det å punktere.