Digidexo.com

japansk knotweed er det spiselige

Helserisikoen ved japansk Knotweed

Helserisikoen ved japansk Knotweed


For mange mennesker, er japansk knotweed bare en invasiv plage som må kontrolleres. Lite vet de innser at dette anlegget har et betydelig potensial for nytte helse. Likevel utgjør japansk knotweed en helserisiko verdt å vurdere også.

Plant Defense

Alle planter har et system for forsvar for å beskytte dem fra potensielle destroyere i naturen. Interessant, er forskerne oppdager at mange av disse systemene har helsemessige applikasjoner for mennesker også.

Kilde til Resveratrol

Den super anti-aging næringsstoffer resveratrol er oftest identifisert som et sammensatt i rødvin. Imidlertid er tilskudd av resveratrol ofte hentet fra japansk knotweed (Polygonum cuspidatum) fordi de er like effektive som resveratrol fra druer, men er mer økonomisk å produsere.

Allsidig Mat

Japansk knotweed er også spiselig. Unge skudd er utarbeidet som en siderett lik asparges, eller de er bakt inn i paier og foredles til gelé, med en smak som ligner rabarbra.

Inneholder oksalsyre

Forsiktighet anbefales når det gjelder å spise rå japansk knotweed i salater, men fordi den inneholder et stoff som heter oksalsyre. Ifølge tradisjonell naturopath Linda Page, binder oksalsyre til andre mineraler, slik som kalsium og jern, og hindrer dem fra å bli absorbert på riktig måte. Denne situasjonen er spesielt plagsom for personer som lider av leddgikt, urinsyregikt, nyrestein eller andre forhold som forverres ved et surt miljø i kroppen.

Løse problemet

Lett røre-steking, damping eller på annen måte å tilberede anlegget reduserer mengden av oksalsyre til en sunn nivå. Heldigvis trenger resveratrol kosttilskudd laget Japanses knotweed ikke inneholde store mengder oksalsyre.

Medisinsk bruk for japansk Knotweed

Medisinsk bruk for japansk Knotweed


Japansk knotweed, eller Polygonum cuspidatum, er en semiwoody staude med brede blader og grønn-hvite blomster viden kjent som en invasiv ugress. I Asia har det vært lenge brukt som medisinplante. I tradisjonell kinesisk medisin, er anlegget kjent som hu zhang. Dag, er dets potensial for behandling av kreft og andre sykdommer som undersøkes i vesten.

Historie

Japansk knotweed ble brakt til Vesten fra Øst-Asia i slutten av det 19. århundre som en dekorativ hage busk. Men det snart spre seg utover sine grenser for å hjemsøke områder fra kyst til kyst. Det har nå kolonisert alle slags veikanter, ledige tomter, jernbanelinjer og hager, til forferdelse for gartnere. Selv i Østen har det lenge vært brukt som en medisinsk substans og som mat, har det nylig blitt vurdert for disse formål i Vesten. Selv om det er lett å finne i Nord-Amerika, er det medisinsk urt hovedsakelig importert fra Kina.

Forskningsresultater

Vitenskapen har isolert kjemikalier i japansk knotweed som fungerer som antimikrobielle midler, antioksidanter og antimutagens i kreft. Andre stoffer har vist seg å helbrede brannsår og øke immunforsvaret og hjertefunksjon. Av spesiell interesse er anlegget som en kilde for reservatrol, det samme stoff som finnes i rødvin som har vist seg å fremme hjertesykdommer. I tillegg inneholder planten emodin og chrysophanol. De tre forbindelser har vist potensial til å kjempe svulster og deres spredning.

Tradisjonell Healing

I tradisjonell kinesisk medisin (TCM) er urten anses å ha bitre og "kalde" egenskaper. De arbeider for å stimulere blodsirkulasjonen, klare varme og fjerne giftstoffer.

I TCM har tørket rot og stamme av japansk knotweed (hu zhang) blitt brukt til å behandle kreft, høyt kolesterol og forstoppelse. Det er også brukt til å behandle leddgikt, leddsmerter, menstruasjons klager, huden sår og traumatiske skader. Det er oftest brukt i en formel med andre urter. På grunn av sin sammentrekkende og antimikrobielle egenskaper, har det vært brukt i hud forberedelser og massasje kremer.

Som en Food

Den unge stammer av anlegget kan spises i salater eller kokt som en grønn grønnsak. Stilkene kan også brukes i oppskrifter som en erstatning for rabarbra. Skuddene er best når de er 6-8 inches høy. Skrelles og skiver, kan de bli dampet som en terte grønnsak eller kokt i supper og sauser. De gir vitamin A og vitamin C, samt essensielle mineraler.

Advarsler

Japanske knotweed kan produsere et utslett. Det har også blitt rapportert å inneholde kreftfremkallende tanniner som motvirker fordøyelsesenzymer.

Faktorer som påvirker nedstrøms Endringer i vannkvalitet

Faktorer som påvirker nedstrøms Endringer i vannkvalitet


Natur og menneskelig aktivitet kan både påvirke vannkvaliteten på en negativ måte. Menneskeskapte branner, invaderende patogener eller planter, forurensning fra feil jordbruk eller industrielle praksiser og klimaendringer alle direkte har en vedvarende effekt på naturlig vannkvalitet.

Climate Change

Langsiktige endringer i værmønstre påvirke hvordan ulike arter er fordelt over hele planeten, noe som fører til en endring i hydrologi av et område. Klimaendringene er preget av stadig økende temperaturer, som har en irreversibel effekt på biomasse. Et eksempel på klima-indusert hydrologi endring kan sees i Colorado skoger, der klimaendringer har påvirket nedstrøms vannmengder i løpet av rundt 70 år, sier forskere ved Colorado State University. De vannskiller som dannes i løpet av denne tiden har mer sand og silt og er av dårligere kvalitet.

Demninger

Ligner på effekt av klimaendringer, men på en lokalisert skala, er dam vann varmere enn naturlige kaldtvannssystemer, spesielt i de varmere sommermånedene. Forskere ved Michigan State University fant at vanntemperaturer under demninger kan stige med fem grader eller mer, og at dette reduserer bestandene av kaldt vann fisk som ørret og flere makrovirvelløse dyr.

Areal

Klimaendringene er ikke den eneste faktoren som avgjør planetens hydrologi. Vannkvaliteten er påvirket av menneskelig aktivitet på land, herunder logging, avskoging, gruvedrift, husdyr på beite og jakt. Stadige endringer i type aktivitet skjer på en viss stykke land kan negativt påvirke kvaliteten på nærliggende bekker og elver fordi det er vanskeligere å måle og overvåke en kontinuerlig endring problem. Disiplin av prediktiv vannforvaltning blir utviklet for å takle komplekse problem av arealbruken.

Forurensning

Kanskje den viktigste faktoren som påvirker nedstrøms vannkvalitet er forurensning. Kilden til forurensning varierer fra punkt-kilder (en bestemt tillegg punkt) til ikke-punkt-kilder (utbrudd av forurensning over et stort område). Punkt-kilde forurensning kan omfatte industriavfall dumpet i vann lenger oppstrøms, lekker rør sender forurenset avløpsvann inn i feil del av et vassdrag eller ubehandlet, husholdningsvann ved et uhell blir lagt til vassdrag. Non-punkt-kilde forurensning kan omfatte spredning av miljøgifter under kraftig nedbør. En av grunnene til at forurensning er så skadelige for den naturlige balanse av elver er den høye temperatur. Avløpet er vanligvis varmere enn vannet den er tilsatt til.

Tørke

Sjelden sammenlignet med skogbranner, som skjer i perioder gjennom hele livet av en skog, kan tørke påvirke vannføring og nedstrøms vannkvalitet. Tørke forårsake vannkvalitet å endre indirekte. Den vedvarende manglende nedbør igjen reduserer levedyktig biomasse (typen som aktivt omdanner karbondioksid til oksygen under fotosyntesen), og dette i sin tur endrer vannkvaliteten ytterligere nedstrøms. Innenriks vann og vann som brukes til jordbruk kan bli påvirket av endringen i vannkvalitet. Noen politikere har kalt for avskoging for å øke strømmen av vann, men vitenskapelig dette ikke gir mening i det langsiktige, som forklart av The National Academy of Sciences.

Japansk Knotweed

En nonnative, invasive arter, japansk knotweed (Fallopia japonica) endrer kvaliteten på elvevannet fordi sine grunne røtter samle partikler av sediment. Som mer sediment blir suspendert, turbiditeten av overflatevannet øker, noe som påvirker mengden av lys å komme gjennom fra solen. Planter under overflaten dø, og dyrene som er avhengige av disse planter til mat, som fisk, ikke kan overleve. Økosystemet av en ferskvannsstrøm kan stå i ubalanse etter en rask vekst av vedvarende japansk knotweed - og det er svært vanskelig å fjerne.

Brann

Skogbranner og menneskeskapte branner representerer en dramatisk, ofte plutselig reduksjon i photosynthesizing biomasse. Som kalesjen dekselet - overflatelaget av skogen - er redusert ved å brenne, er kvaliteten på nedstrøms vann også redusert. Branner kan gjøres mer vanlig og hyppig av veksten av store populasjoner av invaderende plantene, slik at de to faktorene kombineres for å gi et enda lavere kvalitet på nedstrøms vann med begrenset oksygeninnhold.

Hvor befinner Spiselige Organiske blomster

Hvor befinner Spiselige Organiske blomster


Spiselige organiske blomster lagt til en hovedrett eller forseggjort fatet er en vakker touch for ethvert måltid, spesielt når du er underholdende selskap. Det er mange steder hvor du kan finne spiselige organiske blomster til bruk for spesielle anledninger.

Mange valg

Organiske spiselige blomster kan brukes for å forsterke en elegant fatet, tørket og malt til et pulver for krydder, eller infuseres i en olje. Mange spiselige blomster er intrikat og grasiøs, og legger til et spektakulært utvalg av farger til noen spesiell rett du vil vise. Hver blomst har sin egen smak. Du kan legge til calendula for spiciness til en Thai parabolen eller delikate søte fioler pent arrangert på en bryllupskake. Det er hundrevis av spiselige blomster å velge mellom som vil legge smak til maten og farge til et bord.

Ifølge National Bærekraftig landbruk Information Service (NSA), er det 100 typer av felles hage blomster som er spiselige og behagelig for smak. NSA sier de mest brukte blomster for forbruk er bachelor-knappen, bee balsam, agurkurt, calendula, kamille, gressløk blomster, løvetann, dag lilje, Dianthus, hibiscus, stokkrose, impatiens, lilla, ringblomst, mynte, nasturtium, stemorsblomst, roser , salvie, squash blomstre og fiolett.

Blomster ikke bare legge farge og glede til en rett, men noen er høy i vitaminer og mineraler. Faktisk en av de beste kildene til vitamin C er rose hip. Men hvis du har allergi eller astma, sier NSA, kan det være lurt å fjerne pollen bærende deler, støvbærere, pollenbærere og begerbladene.

Å kjøpe eller Grow

Den beste tiden å finne spiselige organiske blomster er om våren og sommeren når blomstene er rikelig. Likevel er det spiselige blomster som blomstrer i høst. En av de beste stedene å finne organiske spiselige blomster er på Bondens marked. Mer enn halvparten av leverandørene vanligvis selger blomster. Men vær forsiktig når du kjøper. Mange blomsterdyrkere bruke kjemikalier. Du ønsker å se etter tegn som sier Certified Organic, å føle seg trygg på at blomstene ikke ble dyrket med ugressmidler og plantevernmidler. For å finne den nærmeste Bondens marked, kan du se i en katalog som heter Local Harvest-som har en liste over steder over hele USA

Et annet sted du kan finne spiselige organiske blomster er på en helsekostbutikk. Avhengig av hvor du bor, disse butikkene har ofte et godt utvalg. Hvis du bor i et landlig område, prøve å ringe først.

Din lokale matbutikk noen ganger vil bære spiselige organiske blomster. Men vil du ha bedre lykke på en spesialitet dagligvarebutikk som bærer uvanlige elementer. Blomstene er vanligvis sendes inn og innelukket i en forseglet plast klar boks for å holde dem friske. Du vil finne blomster i de produserer avdeling.

Noen barnehager har spiselige organiske blomster, men ikke alle barnehager er økologisk. Det beste alternativet er å slå opp organiske barnehager i en lokal katalog.

Du kan alltid dyrke din egen blomsterhage og har alle de spiselige organiske blomster som du ønsker. Avhengig av hvor du bor, lett og lite vedlikehold blomster til å vokse inkludere calendula, bratsjer, fioler, roser, nasturtium, kamille, ringblomster, løvetann og Dianthus.

Matvarer som inneholder Resveratrol

Matvarer som inneholder Resveratrol


Resveratrol er en naturlig antibiotika produsert av en bestemt gruppe av planter under visse omstendigheter. Det er antatt å spille en stor rolle i å forhindre en rekke medisinske tilstander, spesielt når resveratrol forbrukes i maten i stedet for i kosttilskudd. Resveratrol finnes i store mengder i fire hoved matvarer: peanøtter, bær, japansk knotweed og vin.

Aspekter av Resveratrol

Resveratrol er en kjemisk kjent som en phytoalexin. Phytoalexins er antibiotika som er produsert av en rekke planter når angrepet av visse typer av bakterier eller soppinfeksjoner. Inges planter som produserer store mengder resveratrol antas å forebygge kreft, redusere blodsukkernivået, og betydelig redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer.

Peanuts

Peanuts - både rå og kokte - er gode kilder til resveratrol, spesielt hvis de er fortært med den tynne huden som dekker mutteren igjen intakt. Peanøttsmør beholder en forholdsvis stor mengde av resveratrol forhold til de fleste andre matvarer og spiselige planter. Enhver plante som inneholder den kjemiske opplever en skarp reduksjon i den totale resveratrol innhold når varme tilføres gjennom matlaging.

Bær

Alle typer bær, særlig bær av en dypt farget fargetone, inneholder store mengder resveratrol. Tyttebær, morbær, blåbær og bringebær alle har de høyeste resveratrol nivået blant bær, selv om - som med peanøtter og annen mat som inneholder det kjemiske - matlaging bær eller fjerne deres hud betydelig reduserer aktiv mengde av forbindelsen.

Japansk Knotweed

Japansk knotweed er en innfødt asiatisk plante som umoden stammer kan brukes som en grønnsak som inneholder store mengder resveratrol. Japansk knotweed inneholder en slik konsentrert mengde av den kjemiske forbindelse, er det en vanlig ingrediens i resveratrol kosttilskudd. Disse kosttilskudd - og japansk knotwood generelt - bør brukes med forsiktighet av personer med tilstander som gikt eller leddgikt siden anlegget inneholder store mengder oksalsyre, et stoff som kan forverre symptomene på disse forholdene.

Vin

Vin inneholder en høyere konsentrasjon av resveratrol per porsjon, og / eller milligram enn noen annen resveratrol-inneholdende mat. I de fleste tilfeller, rødvin inneholder vesentlig mer av den kjemiske enn hvitvin siden rødvin fermenteres med huden av druer intakt, mens skinnet fjernes for hvit-vin produksjon. Huden av drue, som med huden av alle resveratrol holdige frukter, inneholder den høyeste konsentrasjon av resveratrol forbindelser. Et unntak fra dette er med muscadine druer. Alle typer vin, enten rød eller hvit vin, laget muscadines inneholder svært høye mengder resveratrol.

Hvilke Frukt & Grønnsaker inneholder Resveratrol?

Hvilke Frukt & Grønnsaker inneholder Resveratrol?


Resveratrol er en naturlig forekommende forbindelse som er klassifisert som et polyfenol. Det er fettløselig stoff som er kjent for å ha antioksidant, anti-kreft og cardio beskyttende aktiviteter. Det produseres naturlig av en rekke frukter og grønnsaker som en reaksjon på miljøproblemer, for eksempel fysisk skade og infeksjon. Forskningsstudier viser at druer, nøtter, bær, jackfrukt og japansk knotweed inneholder resveratrol.

Druer

Resveratrol innhold av druer er delvis ansvarlig for den såkalte "franske paradokset", som stiller spørsmål ved hvorfor franskmenn er så slank selv om de drikker mye vin og hver slike rik mat. Druene 'hud, frø, blader og hel frukt er alle kosttilskudd kilder. Kommersielle drue produkter, for eksempel rødvin, druesaft og druekjerneekstrakt er også høy kilder. Konsentrasjonen av resveratrol i druer varierer med arten, regionen der de er vokst og deres eksponering for miljøstress. Konsentrasjonen i kommersielle produkter, slik som vin, er avhengig av bearbeidelsesteknikker som brukes under produksjon. For eksempel har rødvin høyere resveratrol innhold enn hvitvin fordi den er behandlet med drueskall. En g av drueskall inneholder 50 til 100 mg av resveratrol mens 1 liter vin inneholder 0,2 til 7,7 mg.

Nøtter

Peanøtter og pistasjnøtter inneholde mellom 84 og 115 ug av resveratrol per 100 g servering. Peanøtter, som er en type av vegetabilsk og ikke en mutter, er en høy kilde til næringsstoffer. I tillegg til resveratrol, de inneholder folat og "gode fettet" som kroppen bruker til å bygge DNA. Pistasienøtter, som er relatert til cashew, er en høy kilde til kalium, magnesium og kalsium. Varme synes ikke å påvirke resveratrol innholdet i nøtter, noe som betyr at mutteren smør kan være en kostkilde.

Bær

Mørke fargede bær, fra Vaccinium familien inneholder resveratrol. Dette inkluderer tyttebær, blåbær, huckleberries, lingon bær og blåbær. En studie publisert i en 2004-utgaven av Journal of Agriculture and Food Chemistry viste at lingon bær har en resveratrol innhold lik som druer og større enn de fleste andre bær. I motsetning til nøtter, forringer varmebehandling resveratrol innhold i bær.

Andre kilder

Selv om majoriteten av resveratrol forskning er fokusert på druer, bær og nøtter, det er til stede i noen andre frukter og grønnsaker. Jackfrukt og japansk knotweed inneholder også resveratrol. Den spiselige delen av jackfruit er de gule pærer. I tillegg til resveratrol, de er en kilde til kalium og vitamin C. japansk knotweed, også kalt Fallopia japonica, er en medisinsk plante med spiselige blader, røtter, stengler og frø. Den har flere medisinske fordeler, og er en kilde til vitamin A og C, kalium, fosfor, Zing, mangan, rutin og resveratrol. Noen kommersielle resveratrol kosttilskudd er laget av japansk knotweed.

Fordeler med Polygonum cuspidatum

Polygonum cuspidatum, vanligvis kjent som japansk knotweed, har sin opprinnelse i Øst-Asia. I Nord-Amerika, en invasiv art, vokser planten vilt i avfalls områder av det nordøstlige USA og sørlige Canada. De nye skuddene vises som fett og avrundet avleggere av rhizom, som slår fra grønn til rød. Når moden, produserer anlegget en tykk, leddet stilk med trekantede spisse blader. Polygonum cuspidatum er spiselig og nyttig for flere medisinske formål.

Mat

Nye skudd av japansk knotweed er spiselige. Når de nye skuddene nå 6 til 8 inches høy på våren, hogst klippe dem fra sålen med en skarp kniv og la det småkoke med vann. Skuddene smaker mye som rabarbra og folk spiser dem på en lignende måte. Den modne stilkene kan spises når kokt grundig, men den tøffe ytre hud må fjernes.

Medisin

Japansk knotweed ekstrakt er et febernedsettende og smertestillende. Resveratrol, et stoff som finnes i planteekstrakt, har antimikrobielle, antioksidant og antimutagenic egenskaper. Sistnevnte eiendom i spesielle hjelpemidler i svulsten og kreftbehandling. Videre behandler et eksternt program av anlegget kutt, brannsår og abscesser.

Ground Cover

Polygonum cuspidatum fungerer som en effektiv dekkvekst fordi den vokser raskt og enkelt. Ifølge Plants for the Future, vil anlegget snus andre ugress. I tillegg Columbia University introduserte arter Oppsummering Prosjekt bemerker at japanske knotweed hjelpemidler i erosjonssikring gjennom sin effektive bunndekke.

Hvor mye Resveratrol bør jeg ta daglig?

I dag kan forbrukere finne mange produkter som fokuserer på ideen om vekttap og daglig leve sunt. En av de ledende kosttilskudd på markedet i dag er resveratrol, som har vært knyttet til anti-aldring, vekttap og forebygging av kreft. Noen av de stigende spørsmål om sin effekt har vært: Hva er den anbefalte daglige dosen av Resveratrol, og hvordan kan det oppnås?

Hva er Resveratrol?

Resveratrol er et kosttilskudd som er avledet fra den japanske knotweed og kan finnes i vin og bær. Resveratrol kosttilskudd er kjent for å inneholde polyfenoler, som er en antioksidant som er viktig for å opprettholde kardiovaskulær helse og blir ofte markedsført for sin langtids påvirker både anti-aldring og vekttap.

Daglig inntak har vist at resveratrol ikke bare hjelper på vekttap og anti aging, men har også vist seg å være gunstig i kampene mot sykdommer og sykdommer. Forskere har funnet ut at resveratrol tas daglig har vist løfter mot slike sykdommer som gastritt, multippel sklerose og plate degenerasjon i ryggen. Resveratrol har også vist seg å hjelpe i behandlingen av kreft i løpet av progresjon scenen som det reduserer tumorvekst gjennom sine anti-inflammatoriske egenskaper. Resveratrol har gitt fordeler til dem som lider av ryggmargsskader og slag på grunn av anti-inflammatorisk agent som blokkerer frie radikaler. Det hemmer spesifikke enzymer, som endrer hvordan cellene reagerer på skader.

Hvor mye Resveratrol tas daglig?

Selv om resveratrol selges i form av et supplement, har forskere også funnet det å være til stede i røde viner. Druene til vinen er en god kilde til resveratrol, med røde druer har et høyere beløp enn mens druer. Det kan også bli funnet i slike bær som blåbær og tyttebær. Mens de fleste kosttilskudd som inneholder resveratrol er fra ekstrakter av roten av polygonum cuspidatum, er det også supplerer tilgjengelig med ekstrakter av rødvin og røde druer.

Vanligvis supplement kapsler inneholder vanligvis mellom 100 til 500 mg av resveratrol. Foreløpig er det ingen vanlig metode for måling av daglig inntak av resveratrol; Imidlertid, har det blitt foreslått å bruke en persons vekt som basis for å bestemme hvor mye til å ta. For eksempel vil en gjennomsnittlig person som veier omtrent 155 pounds ta et gjennomsnitt på 350 mg daglig. Selv om dette gjennomsnittsbeløpet ville bli foreslått for å fremme vekttap og leve sunt, kan noen individer ta så lite som 5 mg resveratrol å hjelpe med forstoppelse og for å hjelpe med metabolisme funtions.

Leger advare mot store mengder resveratrol blir tatt som det ikke øke eller øke hastigheten på vekttap, men det gjør indusere dehydrering og diaré.

Resveratrol og velvære

Drikke vin, spise peanøtter eller visse bær, eller supplere med resveratrol er en måte for mange å sikre de satser mot aldring, og til å leve et sunnere liv.

Fakta om Resveratrol

Fakta om Resveratrol


Resveratrol er en antioksidant som finnes naturlig i noen planter, drueskall og bær for å beskytte dem mot sykdom og skader, og denne antioksidanten kan tilby helse-og anti-aging fordeler for mennesker.

Betydning

Fordi resveratrol er en antioksidant, kan det beskytte celler mot skader forårsaket av frie radikaler, som er ustabile atomer som kan føre til helseproblemer, ifølge Drugs.com.

Helse Fordeler

Resveratrol kan hindre skader på blodkar, redusere kolesterolet og forebygge blodpropp, ifølge Mayo Clinic. Det kan også beskytte mot fedme og diabetes, redusere risikoen for cancer, hjertesykdom, hjerne degenerering, betennelse og leddsmerter. Resveratrol kan også forbedre hud, treg celle aldring og øke energi.

Kilder

Resveratrol er til stede i peanøtter, bær (for eksempel blåbær), rød drue huden (og rødvin) og japansk knotweed. Den er også tilgjengelig som kosttilskudd.

Tester

De fleste tester om resveratrol er utført på dyr ved høye doser, ifølge Mayo Clinic. Mer forskning må gjøres for å bevise de helsemessige fordelene hos mennesker.

Advarsel

Hvis du har noen medisinske tilstander, snakk med legen din før du tar resveratrol. Unngå resveratrol i to uker før og etter operasjonen. Gravide eller ammende kvinner, personer med blødningsforstyrrelser og barn bør unngå resveratrol kosttilskudd og overdrevent inntak av matvarer som inneholder resveratrol.

Alternativ Lyme Disease Therapy

Lyme sykdom er forårsaket av en bakterie som heter Borrelia burgdorferi som overføres til mennesker fra bitt av flere varianter av harde-bodied flått. Standard behandling for Lyme sykdom er oral antibiotikabehandling, ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer (NIAID). Det er imidlertid en voldsom uenighet i det medisinske miljøet over en betingelse referert til som kronisk Lyme disease (CLD), hvor symptomene vedvarer i årevis og ikke alltid svare på antibiotikabehandling. Mange mennesker med CLD søke alternative behandlinger for tilstanden.

Den Bühner Protocol

Herbalist Stephen Bühner, i sin bok "Healing Lyme", utgitt i juni 2005 av Raven Press, skisserer en urte tilnærming til kjemper mot Borrelia burgdorferi bakterier som har gytt flere støttefora på Internett, der folk behandler sine egne CLD legg testamenter til deres egne erfaringer.

Den Bühner protokollen bruker tre kjerne urter: Andrographis paniculata, japansk knotweed og Uncaria tomentosa, bedre kjent som kattens klo. Andrographis er en ekstremt bitter urt som brukes i ayurvedisk system av medisin for behandling av parasittinfeksjoner, for eksempel malaria. Japansk knotweed er svært høy kilde til antioksidanter kjent som resveratrol. Kattens klo er barken fra en søramerikansk regnskog treet som lenge har vært brukt av urfolk for å bekjempe et stort utvalg av sykdommer.

Disse urtene er tatt på en daglig basis. Andre urter som Astragalus, en urt fra tradisjonell kinesisk urte farmakopé, red rot, som er innfødt til Nord-Amerika og ble brukt mye av indianerne, og Stephania rot, en mindre kjent urt fra den kinesiske tradisjonen som brukes som en anti-inflammatorisk, blir ofte tilsatt til blandingen.

Dr. Zhang Protocol

Dr. Qingcai Zhang er en fremtredende lege som deltok Harvard Medical School og er på det rådgivende styret til Dr. Andrew Weil, kjent grunnleggeren av feltet av integrerende mecicine. Zhang er også en utøver av tradisjonell kinesisk medisin som driver en klinikk i New York City som spesialiserer seg på kroniske infeksjonssykdommer. Han har skrevet en bok med tittelen "Lyme sykdom og Modern Chinese Medicine" som ble lagt fram i mars 2006 av Sino-Med Research Institute. Zhang protokoll for behandling av kronisk Lyme fokuserer på tre urter: allicin, som er en meget potent ekstrakt av hvitløk; artemisinin; et ekstrakt av kinesisk malurt; og HH, et utdrag av den asiatiske planten Houttuynia cordata. Andre urter som Smilax glabrae, eller felles sarsaparilla, coptin, et utdrag fra Coptis anlegget, og skullcap (Scutellariae Radix) er lagt til formelen for Lyme. I Kina ble disse urter valgt for sin succeess i behandling av andre bakterielle parasitter med de unike spiral-tail karakteristiske (spirochetes) også finnes i B.burgdorferi, ifølge Zhang hjemmeside.

Slimquick Drink Mix Ingredienser

Slimquick Drink Mix Ingredienser


Ingredienser i Slimquick drink mix arbeid for å balansere kvinnelige hormoner, redusere vann oppbevaring, redusere stress og redusere appetitten. Blandingen kommer i pulver pakker med instruks om å blande det med 2 kopper vann. Folk prøver å gå ned i vekt er ment å starte med to av disse drinker per dag, gradvis øke den til fire drinker per dag. De aktive bestanddeler av denne blanding består for det meste av planteekstrakter som er forbundet med vekttap.

Vitaminer og mineraler

Slimquick blandingen inneholder flere vitaminer og mineraler for å supplere en lav-fett diett. Disse inkluderer vitamin B6, folinsyre, vitamin B12, vitamin D, vitamin K og kalsium. Mengden av vitaminer i denne drikk er under den daglige anbefalte dosering, slik at det ikke er ment å tjene som en eneste kilde for vitaminer.

Grønn te ekstrakt

Grønn te er tenkt å hjelpe deg å miste vekt, undertrykke appetitten og hjelpe kroppen brenne fett. Grønn te inneholder også polyphenol, katekiner og EGCG, som alle fungerer som antioksidanter. EGCG inneholder også enzymer som kan lindre betennelser og smerte.

Kyske treet Extract

Kysk treet ekstrakt sies å harmonisere kvinnelige hormonnivåer og forsynings næringsstoffer for kjertelfunksjonen.

Soy Extract

Soya-ekstrakt-innhold i Slimquick er avledet fra frø og også kalt glycin maks. Ifølge Sciencedaily.com, inneholder soya anorektiske peptider som øker stoffskiftet og undertrykke appetitt.

Asiatisk ginseng ekstrakt

Slimquick inneholder asiatisk ginseng ekstrakt fra Panax ginseng root. Ginseng er tenkt å fungere som en termogenetisk, stimulere stoffskiftet og omdanner fett til muskler.

Brown Seaweed

Brun tang ekstrakt avledet fra hele planten er en annen aktive ingrediensen i Slimquick. Ifølge Sciencedaily.com, har kjemikere i Japan avsluttet fra dyrestudier som brun tang reduserer opphopning av fett.

Sørafrikanske Hoodia

Sørafrikanske hoodia er tenkt å bidra til å kontrollere appetitten. Ifølge folklore, ville afrikanske buskmenn bruke denne urten på lange reiser for å redusere sult.

Japansk Knotweed

Den japanske knotweed ekstrakt i Slimquick er avledet fra plantens antenne stilk og inneholder 50 prosent resveratrol, som er tenkt å være en potent antioksidant.

Koffein Vannfri

Ifølge Weightlossdrinks.net, er koffein vanligvis lagt til vekttap produkter som det øker kroppens evne til å forbrenne kalorier, mobiliserer lagret fett til energi.

Vanndrivende Ingredienser

Løvetann rot, hestehale, UVA Ursi og einer ekstrakt er alle ingredienser i Slimquick som bidrar til å redusere vann oppbevaring. Disse ingrediensene fjerne overflødig vann oppbevaring, som bidrar til vekttap.

Hva er Resveratrol Extract?

Resveratrol ekstrakt er en type stoff som kalles phytoalexin, som er lik et antibiotikum. Resveratrol er produsert når plantene er angrepet av bakterier eller sopp. Når en plante oppdager at det har vært skade gjort til sine cellevegger på grunn av patogener, har de en tendens til å distribuere frie radikaler for å bidra til å eliminere problemet raskt. Nylig har laboratorier også vært i stand til å duplisere resveratrol ekstrakt ved å syntetisere det kjemisk.

Source

Resveratrol finnes naturlig i miljøet. Den ble først oppdaget i en plante kalt den hvite hellebore, et medlem av liljefamilien. Resveratrol ble også deretter funnet i den japanske knotweed. Men resveratrol extract bare kom inn i rampelyset da det ble kreditert som årsak for fordelene av vin for dem som lider av hjertesykdom. En god kilde til resveratrol ekstrakt er funnet i huden og frø av druer.

Utvinning

For å få resveratrol ekstrakt, blir plantekilden testet for å sikre at den ikke blir forurenset av kjemikalier og andre materialer. Når den har blitt fjernet, er anlegget kilde plassert i store metallbeholdere kalt ekstraktorer. Alkohol, slik som etanol og metanol anvendes for å separere resveratrol ekstrakt fra fibrene av anlegget. Den væske som blir produsert blir så behandlet ytterligere ved forskjellige prosedyrer slik som eksponering mot høyt trykk. Når den har blitt renset, resveratrol ekstraktet blir deretter vakuum-tørket for å fjerne alkohol.

Kreft

Det har blitt publisert i noen vitenskapelige tidsskrifter som resveratrol viser løfte i behandling av kreft. Studier gjort på dyr viser at resveratrol samhandler med kreftcellene til å gjengi dem ineffektive. Men en av kritikken om at dette spesielle stoffet har mottatt at det ikke kan være mulig å administrere den i mengder store nok til å kurere kreft hos mennesker. Men til tross for dette, sitt løfte innen kreftforskning er fortsatt ikke ignoreres i at resveratrol ekstrakt har vist at det kan være effektivt når det kommer i direkte kontakt med huden og gastrointestinale svulster.

Vekttap

Forskning på bruk av resveratrol ekstrakt som et middel for vekttap har også blitt gjennomført. Studier har vist at pattedyr som ble gitt høye doseringer av denne spesielle substansen hatt en tendens til å bygge muskler og redusert oppbygging av fett. Dette betyr at resveratrol extract viser løfte i forhold til å redusere fedme og senke kolesterolnivået.

Administrasjon

Siden resveratrol finnes i mange planteprodukter, den vanligste måten å konsumere det er muntlig gjennom mat og drikke. Rødvin, i særdeleshet, har høye konsentrasjoner av resveratrol ekstrakter. Andre typer mat som inneholder resveratrol inkluderer peanøtter og morbær. Det er også ofte distribuert kosttilskudd som inneholder denne spesielle stoffet. Kommersielt tilgjengelige produkter vanligvis kilde til resveratrol ekstrakt fra tørkede drueskall og frø eller japansk knotweed. Imidlertid er det ennå ikke betraktet som et terapeutisk middel. Noen eksperter ikke oppfordre til bruk av kosttilskudd fordi fordelene med resveratrol extract krever mer forskning.

De beste kildene til Resveratrol i Mat

Når du hører hva som er bra om rødvin, kan du også høre ordet "resveratrol," en del av rødvin som sies å helbrede skadede celler og har gunstige kardiovaskulære effekter. Andre matvarer inneholder resveratrol, slik at du kan være i stand til å få sine påståtte fordeler på andre måter enn å drikke rødvin.

Definisjon og fordeler

Ifølge Linus Pauling Institute, er resveratrol et naturlig stoff som finnes "i druer, vin, druesaft, peanøtter og bær ... inkludert blåbær, blåbær og tyttebær." Fordi det har antioksidantegenskaper, bremser det ned kreftcellevekst, selv drepe kreftceller. Resveratrol er også funnet å redusere kardiovaskulær sykdom og "hemmer utviklingen av kreft", ifølge instituttet.

Rødvin

Selv om de fleste røde viner inneholder resveratrol, har spansk rødvin den høyeste konsentrasjonen av på grunn av hvor lang tid under gjæring drueskall er igjen i vin juice, og øker sin resveratrol innhold.

Grape Juice

Rødt eller lilla drue juice ble vist å ha tilsvarende nivåer av resveratrol av spansk rødvin i en 1999 studie fra universitetet i Barcelona i Spania: "På grunn av deres resveratrol innhold ... drue juice kan ha en gunstig helseeffekt av interesse for dem som ikke kan drikke vin. "

Druer

Studier i 2008 på halvøya Medical School i England viste resveratrol fra drue skins kan være nyttig i behandling av diabetes, i tillegg til hjertesykdom og kreft.

Peanøtter

En 1999 studie ved US Department of Agriculture i Georgia viser at kokte peanøtter har det høyeste nivået av resveratrol, etterfulgt av peanøttsmør, deretter ristede peanøtter.

Japansk Knotweed, eller Hu Zhang

Japansk knotweed, også kalt hu zhang, inneholder resveratrol. Studier i 2001 ved Ehime University i Japan viste knotweed redusert og forhindret kreftsvulster hos mus med lungekreft.

Hva er Polygonum cuspidatum Extract?

Polygonum cuspidatum ekstrakt er et kosttilskudd avledet fra den japanske knotweed. Den inneholder det kjemiske resveratrol. Den har mange helsemessige fordeler; for eksempel, den styrker immunsystemet og har antibakterielle egenskaper.

Polygonum cuspidatum

Polygonum cuspidatum, eller japansk knotweed, er en invasiv blomstrende plante. Polygonum cuspidatum brukes til å produsere resveratrol kosttilskudd fordi det er lett og rask å vokse.

Ekstrakt

Et utdrag av Polygonum cuspidatum kan tas som et kosttilskudd. Det er vanligvis laget fra røttene av planten.

Kolesterol kontroll

Den vitenskapelige miljøet mener at Polygonum cuspidatum ekstrakt kan redusere høyt kolesterolnivå hos mennesker, og dermed redusere risikoen for hjerteinfarkt og blodpropp. Ifølge MDidea.com, "høyt forbruk av resveratrol rike matvarer kan resultere i redusert risiko for kardiovaskulær sykdom, senket totalkolesterol, LDL-kolesterol og senkes."

Antioksidant Effect

Resveratrol er en antioksidant. Antioksidanter forhindre skade på celler av frie radikaler, men det er ingen vitenskapelige bevis for å støtte ideen om at resveratrol vil være i stand til å beskytte kroppen etter at det er tatt som et supplement. Resveratrol antas å bidra til å forhindre hjerte-og karsykdommer og kreft. Ifølge MDidea.com, "Hos mennesker studier er i gang for å finne ut helsemessige fordelene av resveratrol i kreft og hjertesykdom. Foreløpige forskningsresultater viser at resveratrol kan ha anti-infeksiøs, antioksidant, og anti-inflammatoriske egenskaper. "

Andre kilder

Røde druer og en rekke andre planter inneholder også resveratrol.

Urter Med den rikeste kilden til Resveratrol

Urter Med den rikeste kilden til Resveratrol


Resveratrol er et naturlig stoff som finnes i mange kilder, inkludert druer, morbær og japanske urter. Det er også funnet i vin, særlig rødvin, og er antatt å være kilden til helse verdien av å konsumere rødvin i moderate mengder. Resveratrol er en antioksidant, et stoff som fjerner skadelige produkter fra kroppen. Det er også tenkt å være nyttig i behandling av hjertesykdommer, kreft og høyt kolesterol.

Hu Zhang

Urten hu zhang har den høyeste konsentrasjonen av resveratrol og er dens rikeste kilden. Det er vanligvis brukes i kosttilskudd som inneholder resveratrol, med roten å være kilden, og er rikelig i Japan, ifølge The Herb Connection. Dets vitenskapelige navnet er Polygonum cuspidatum, og det er kjent av mange andre navn, for eksempel meksikanske bambus, japansk knotweed og Fallopia japonica.

Mulberry

Morbær treet er en urt og en god kilde til resveratrol, men ikke så rik som hu zhang. Resveratrol finnes i alle tre varianter av morbær: hvit, svart og rød. Frukten kan spises rå eller gjort om til gelé, vin eller desserter, ifølge Sand Mountain Herbs.

Grape Seed Extract

Grape seed extract er en utmerket kilde til resveratrol og er ansvarlig for resveratrol i vin. Ifølge University of Maryland Medical Center, hadde frivillige i en studie som tok druefrøekstrakt økte nivåer av antioksidanter.

Alfalfa & Tang Helse Fordeler

Alfalfa & Tang Helse Fordeler


I de senere årene har tang og alfalfa vært spioneringen som supermat på grunn av deres høye vitamin og mineral konsentrasjoner. Tare og alfalfa (spirer) er tilgjengelig på helsekostbutikker i sine friske former, men de blir stadig solgt i pulverisert og capsuled former også. Noen mennesker tar høye konsentrasjoner av tang og alfalfa for å løse helseproblemer. Tare og alfalfa selges ofte som en kombinasjon vitamin fordi de utfyller hverandre så godt. Les videre for å lære mer om tang og alfalfa og hvordan de kan nytte for din helse.

Historie

For mange år siden, begynte kinesiske leger forskrivning alfalfa som et middel for fordøyelseskanal problemer. Alfalfa er innfødt til Vest-Asia, og leger i India også foreskrevet alfalfa blader og deres blomstrende topper for fordøyelsesbesvær. I USA, 19. århundre legene foreskrevet alfalfa å stimulere amming hos ammende mødre.

Tare har lenge vært et fast innslag i den japanske dietten fordi det er rikelig i farvannet rundt Japan. Tyreoideasykdom er praktisk talt ukjent i Japan, og mange forskere tilskriver dette til det faktum at den japanske diett har tradisjonelt omfattet store mengder av tare.

Betydning

Alfalfa og tare kan gjøre en betydelig forskjell i helsen til de som har vitamin eller mineral mangler. Fordi de er så rik på vitaminer og mineraler, alfalfa og tare er ideelle supplement til nesten enhver diett. Alfalfa er spesielt rik på vitamin K, som mange amerikanere ikke får nok av. Tare er svært høy i mineraler, spesielt jod, sink og mangan. Disse mineralene er svært viktig for personer med skjoldbrusk problemer.

Typer

Alfalfa og tare kan både bli funnet i pulverisert kapselform i helsekostbutikker eller vitamin butikker. I sin ferske staten, er tare oftest funnet i asiatiske markeder. Den kan tilberedes og spises som en frisk grønnsak. Tørket tare brukes i sushi. Alfalfa har tradisjonelt vært et dyr avling, men alfalfaspirer er en svært populær mat. Alfalfaspirer er deilig i salater og sandwicher.

Fordeler

De helsemessige fordeler av alfalfa og tare er mange. Alfalfa kan bidra til å løse problemer med nyrene, autoimmune problemer, leddgikt og kikhoste. Det har også vist seg å hindre slag og senke kolesterolnivået. Tare kan øke immunforsvaret, forbedre energinivået og leverfunksjon, kontrollere appetitten og hjelpe med skjoldbrusk problemer.

Advarsel

Innenfor de siste årene, har høye nivåer av arsen blitt funnet i tare kosttilskudd. Arsen er et tungmetall som er naturlig til stede i miljøet, men tas i høye doser, er giftig arsen. Forskere advarer mot å ta høye doser av tare på grunn av dette. Arsen funnet i tare kosttilskudd kan føre til hukommelsestap, håravfall og ekstrem trøtthet.

Hva planter har hyaluronsyre i dem?

Hyaluronsyre er et polysakkarid som finnes i leddene, brusk, hud og øyne av dyr. Det tjener mange formål i kroppen og har blitt studert som et middel for leddgikt. Det er kjent blant kreft forskere som en tumormarkør - det vil si, det er tilstede i høyere nivåer når kreftceller er mer aktive. Det selges kommersielt som en pille for en rekke sykdommer, inkludert artritt, og kreft.

Historie

Hyaluronsyre ble først isolert i 1934 av Karl Meyer, fra glassvæsken fra et bovint øyet. Når du er i kroppen, er det referert til som hyaluronan, og tar sitt navn delvis fra sin hovedplassering i kroppen, hyaline brusk. Dens mange andre programmer ble først antydet i studier i 1950 av Albert Dorfman ved University of Chicago. Han oppdaget hyaluronsyre bruk av bakterier og virus, og mye av sin biokjemiske handling og struktur. Det har også blitt utviklet for nonmedical formål gjennom årene, blant annet som en vann-bindemiddel i kosmetikk og kremer, og er markedsført som en hud-glatting injeksjon under navnene Restylane og Juvederm.

Planter

Hyaluronsyre ikke naturlig forekommer i plantelivet. Den er laget i kroppens prosesser av dyr. Det var imidlertid et patent gitt i USA i 2009 på en fremgangsmåte for fremstilling av hyaluronsyre ved hjelp av genetisk endrede planteceller, innlevert av en gruppe japanske oppfinnere. Det ville antagelig være en mer effektiv og mindre kostbar måte å gjøre polysakkaridet for biomedisinske eller kommersielle formål, som det nå ekstrahert fra animalsk brusk.

Artrose

Den sterkeste klinisk bruk av hyaluronsyre er i injiserbare formen for å behandle osteoartritt. Det er tenkt å bidra tilstanden ved å øke viskositet og elastisitet i ledd eller ledd, væske, på en kortsiktig basis. En 2000 artikkel i American Family Physician bemerket en viss suksess med denne behandlingen, spesielt når leddgikt symptomer vedvarer etter andre behandlinger. Hyaluronsyre er også ofte selges sammen med chondroitin sulfate og glukosamin, i pille-eller kapselform. Det har sannsynligvis ingen effekt i denne form, da det er et enkelt karbohydrat og er brutt ned av kroppen før den kan brukes av ledd eller brusk. I 2004 ble det imidlertid en prosess patentert som polymeriserer hyaluronsyren, bryte den opp i mange mindre deler som fremdeles er brukbare av kroppen og lett absorberes av oralt inntak.

Rolle i kroppen

Hyaluronsyre er til stede i mange vev i kroppen og har blitt undersøkt for sin rolle i utvikling av vev, sårheling og kreftutvikling. Det antas å være avgjørende for riktig hjertevev utvikling, siden studier på mus viser at uten den, embryonale mus utvikler unormal hjertevevet. Bakterier og virus også bruke denne lange rekke av sukker for å danne et beskyttende lag rundt seg selv, noe som gjør dem mer virulente. Syren synes å ikke bare hjelp celle bevegelse og utvikling, men hjelpemidler invasiv celleadferd og transformasjon til kreftceller.

Produksjon

Det er liten vitenskapelig informasjon om produksjon av hyaluronsyre kan stimuleres i kroppen ved inntak av plante-eller animalske næringskilder. Mange nonscientific kilder antyder magnesium-og sink-holdige matvarer som stivelsesholdige rotfrukter kan hjelpe kroppen øke produksjonen av hyaluronsyre. Andre foreslår inntak av supper eller blandinger laget med dyrebein, ledd og brusk, selv om dette presenterer det samme problemet som andre ikke-polymere inge former.

Lav Kolesterol kosthold for kvinner

En av de enkleste måtene for kvinner å senke kolesterol er ved å vedta en lav kolesterol diett. På en lav kolesterol diett, er målet å begrense forbruket av natrium, kosttilskudd kolesterol og umettet fett og øke forbruket av mat med høyt løselig fiber samt mat lavt kolesterol. Studier har vist en økt forbruk av fet fisk, valnøtter, havregryn, og havrekli senker kolesterolnivået.

The Diet

En lav kolesterol diett er rik på frukt, grønnsaker, grønne blader, belgfrukter, hele korn, havregryn, linfrø, nøtter, soyaprodukter, dypt vann fisk, tofu, og oliven. Forbruket av kjøtt, særlig innmat, kjøttpålegg og bearbeidet kjøtt, kylling, egg, meieriprodukter og olje som inneholder mettet fett bør unngås.

Cooking tips

Der det er mulig, bruker lav-fett erstatter for eksempel skummet melk, magre oster og lite soya melker. Erstatte smør, margarin og flerumettet matoljer med rapsolje eller olivenolje og bruke hvitvinseddik i stedet for smør for å holde matvarer fuktig under matlaging. Bake eller broil fisk og magert kjøtt i stedet for stekepanne og bruk lav-kolesterol egg erstatninger som eggehviter eller bananer i stedet for hele egg i baking.

I tillegg kan du prøve smakstilsetning mat med krydder og urter i stedet for smør eller rømme og bruk nonstick panner og matlaging spray i stedet for olje når det er mulig. Også holde på utkikk etter produkter som er "hjertet sunt," lavt kolesterol eller beriket med plantesteroler eller stanols.

Prøvemeny

Til frokost, har en kopp kaffe med skummet melk pluss en bolle med havregryn med en medium banan. Klargjør havregryn bruker skummet melk, kanel, epleskiver og dryss brunt sukker over toppen for å gjøre det spiselig.

Nyt en kopp lav natrium grønnsakssuppe til lunsj med en side salat av valnøtter, grønnsaker og dressing, pluss en havremel cookie for desserter. Til middag nyte dypt vann fisk over en halv kopp brun ris med to kopper grønnsaker. Avslutt dagen med en kopp fettfattig yoghurt til dessert.

Myten om Coconut Oil

Myten om Coconut Oil


For mer enn 50 år, den amerikanske offentligheten feilaktig trodde at kokosolje var årsaken til mange helseproblemer. Ingenting kunne være lenger fra sannheten.

Historie

Før andre verdenskrig, kokosolje var et fast innslag i det amerikanske kostholdet. Fordi den japanske okkupasjonen i det sørlige Stillehavet avskåret landets kokos olje forsyning, amerikanske produsenter utviklet erstatning matoljer.

Flerumettede vegetabilske oljer

Etter den tid krigen tok slutt, hadde disse produsentene investert store summer i nye matoljer og ønsket å sikre deres suksess. I mellomtiden startes hjertesykdom å øke i Amerika.

Misforståelse

Den anti-kolesterol bevegelsen begynte, siterer alle mettet fett, inkludert kokosolje, som fiender av et sunt hjerte. Dessverre, innen utgangen av 1950, det offentlige hadde helt slått mot kokosolje.

The Truth

Trans fettsyrer, som finnes i hydrogenerte oljer, er de virkelige gjerningsmennene av helseproblemer. Hydrogenerte oljer er fettsyrekjeder som har blitt endret fra den naturlige form gjennom raffineringsprosessen. Pure kokosolje har mange helsefordeler, inkludert senke LDL kolesterol, stimulerer skjoldbruskkjertelen funksjon, regulere blodsukkeret, redusere risikoen for visse kreftformer og forebygge infeksjoner.

Advarsel

Flerumettede fettsyrer kan faktisk bidra til dannelsen av blodpropper. Kokosolje reduserer denne risikoen.

Fun Fact

Påføring kokos olje direkte på huden din kan bidra til å forhindre utviklingen av rynker og huden sagging.

GMO i matvarer

GMO i matvarer


Genetiske modifiserte organismer inneholder kunstig arvemateriale. Forskere bruke genteknologiske teknikker for å produsere mer mat og gjøre det spiselig lenger. GMO er tilstede i alle typer mat, fra kjøtt til grønnsaker. Men i enkelte deler av verden, for eksempel EU og Australia, matprodusenter er juridisk forpliktet til å merke noen GMO de legger til sine produkter, ikke-Amerika har ikke slike lover.

Hva er GMO?

GMO er planter, dyr eller mikroorganismer som er utstyrt med egenskaper som hjelper dem å overvinne sine naturlige grenser. Forskere har muligheten til å gi gunstige egenskaper til en levende ting, samt redusere eller helt bli kvitt egenskaper som anses som uønsket. For eksempel GMO hjelpe bønder overvinne begrensninger fra naturlige syklus av blomstrende og døende. Genmodifiserte planter kan blomstre og har sine frukter på flere tider av året, noe som gjør det mulig for bønder å dyrke planter hele året.

Tilstedeværelse av GMO

Listen over avlinger som dyrkes i USA med hjelp av GMO inkluderer sukkerrør, paprika, tomater, bananer, jordbær, korn, poteter, ananas, kakao og soyabønner, gul squash og zucchini. Disse avlingene blir så brukt til å lage ulike bearbeidede matvarer som popcorn, kjeks, soyasaus, frossen pizza og frosne middager. Mellom 60 og 70 prosent av bearbeidede matvarer på det amerikanske markedet inneholder GMO, ifølge The Global Healing Center.

Effekter på mennesker

Tilstrekkelig langtidsstudier er ikke utført for å bevise hvordan GMO i mat påvirker mennesker. Men GMO utgjør en fare for folk som har allergi. Fordi GMO ikke alltid er merket, en person som er høyst allergisk mot peanøtter, for eksempel, ved et uhell kunne vite og spise en peanøtt-genet som er skjult i en annen mat, som kan være nok til å forårsake en reaksjon. Det har også vært tilfeller der folk hadde alvorlige reaksjoner på bestemte typer GMO som finnes i ris og soyabønner.

Påvirkning av Nature

Innføringen av modifiserte organismer har en effekt på hele økosystemet. Som GMO er laget for å bli sterkere og mer spenstig, kan de potensielt kjørt naturlige populasjoner uten disse fordelene. Endrede gener fra GMO kan også blande seg med gener fra GMO-frie dyr eller grønnsaker gjennom kryss-avl eller krysspollinering.