Digidexo.com

mat ved magesår

Mat for magesår

Sår er lesjoner i mageslimhinnen forårsaket av inntrengning av syrer og juice produsert av fordøyelsessystemet. Helicobacter pylori, eller H. pylori, er den skyldige i de fleste sår tilfeller. Mens spesifikke matvarer er ikke lenger antas å forårsake magesår, bør lider følge en diett som unngår å stimulere disse syrer og væsker. Krydret mat er ikke de eneste irriterende; utløse mat varierer mellom individer.

Hva skal unngås

Sår kan bli forverret av sigarettrøyk, koffein, NSAIDs (vanligvis i form av aspirin eller ibuprofen) og overdrevent alkoholinntak. Krydret mat kan være et problem for noen, men så kanskje noen annen mat, uavhengig av sin varme, surhet eller rikdom.

The Milk Myth

I mange år har folk drukket melk til "kur" magesår. Melk kan gi midlertidig lindring av sår symptomer, men det gjør mer skade enn godt. Mens belegg mageslimhinnen, som i teorien skal hjelpe, melk trinn også opp produksjonen av magesyre og andre væsker som er involvert i fordøyelsen, forverring problemet.

Identifisere Trigger Foods

Det kan virke vanskelig å finne ut hvilke matvarer er problematisk for den enkelte. En mulighet er så enkelt som å ikke konsumere noe som forårsaker halsbrann.

Matallergi

Når antibiotikabehandling ikke klarer å utrydde H. pylori kan matallergier være å klandre. Sandy Newmark, MD, av Arizona Center for Integrative Medicine, foreslo i et intervju med Dr. Andrew Weil at pasienter prøve en av en rekke eliminering dietter i fire til seks uker. Spise mat uten soya, hvete, peanøtter og tre nøtter, fisk, skalldyr og kumelk vil bidra til å avgjøre om en matallergi eksisterer.

Vitamin C

En studie gjort ved San Francisco Veterans Administration Medical Center fant en sammenheng mellom vitamin C-mangel og tilstedeværelsen av H. pylori. Mens bevisene er mangelfulle, kan spise mat rik på vitamin være nyttig.

Beroligende te

To typer te, peppermynte og kamille, kan være en trøst for de med magesår. Disse urte eliksirer er ikke bare psykisk helbredelse; de faktisk roe magen fôr.

Lammende Tea

En annen type te kan være nyttig, men av en annen grunn. Drikker rød pepper te, laget av varmt vann og cayenne pepper, kan virke bakvendt. Men, det hjelper nummen magesmerter forårsaket av magesår.

God mat for mage syre

Enzym-rik mat er den beste maten for magesyre. Enzymer er nødvendig for å forbrenne og fordøye mat. Disse matvarer hjelpe produsere magesyre som ødelegger skadelige bakterier og parasitter, mens også støtter fordøyelses og immunforsvaret. Uten riktig mat magen mister surhet som fører til halsbrann, urolig mage, sur mage og selv kvalme.

Funksjon

Magesyre har en viktig rolle i fordøyelsessystemet og immunforsvar. Det ødelegger skadelige bakterier og parasitter som kommer inn i kroppen gjennom mat. Magesyre bistår også i fordøyelsen av protein og nedbryting av matvarer.

Kjøtt

Rødt kjøtt kan være vanskelig på magen, spesielt når det er tilberedt ved hjelp av høy varme eller overstekt. Det kreves en betydelig mengde magesyre og enzymer for å bryte ned kjøtt som er kokt ved høy varme eller stekt fordi kjøttet mister fuktighet. Som anbefalt av healingnaturallybybee.com, marinering kjøtt i syrlig juice som tomat, sitron eller lime juice eller eple cider eddik er de beste metodene for å "pre-fordøye" eller "pre-koker" kjøtt.

Fermentert mat

Fermentert mat er gunstig for magesyre fordi disse matvarene er fullpakket med gode bakterier for tarmen og enzymer som kroppen trenger for å hjelpe i fordøyelsesprosessen, ifølge artikkelen "Got bakterier? 8 grunner til å spise fermentert mat." I tillegg til å fremme sunn fordøyelse, fermentert mat forbedre kroppens evne til å absorbere næringsstoffer. Eksempler på slike matvarer er surkål, kål rejuvelac, og Kimchi (koreansk surkål) som inkluderer flere grønnsaker og urter.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker rike med pektin og planteslim beskytte tarm slimete og fremme fordøyelsen ved å holde tarmen sunn. Botanisk Online foreslår å spise epler, bananer og gulrøtter. Disse løselig fiber fremme sunn avføring relatert til et fungerende fordøyelsessystem. Andre frukter og grønnsaker som er rike på pektin og planteslim inkluderer tyttebær, terte plommer, druer, okra, fiken og agurkurt.

Krydder og urter

Krydder er stor for å aktivere produksjonen av magesyre. Havsalt er foreslått for bruk med måltider, fordi den støtter riktig fordøyelsen og fremmer produksjonen av magesyre, ifølge healingnaturallybybee.com. Noen urter er bra for lindrende magemusklene. Kamille, ingefær, og gentian er nyttige som naturlig rettsmidler. Andre nyttige urter omfatter fennikel frø og gurkemeie.

Andre tips

I tillegg til å spise god mat for magesyre, skikkelig tygge maten hjelper også hindre magesyre. Verdens sunneste Foods antyder sakte tygge maten og tillater 20 minutter for å spise et måltid. Spise små måltider og tygge maten ordentlig vil hjelpe kroppen din fordøye mat enklere. Spis 02:58 balanserte måltider daglig. Tillate snacks i mellom måltidene, og drikk rikelig med vann.

Hva er riktig mat for magesår?

Magesår er sår på mageslimhinnen forårsaket av overproduksjon av syre og andre mage juice. De er forårsaket av flere faktorer, de vanligste er en bakterie som heter Helicobacter pylori (fra dårlig forberedt mat eller drikke). Overdreven bruk av acetylsalisylsyre eller andre betennelsesdempende medisiner kan også bidra til sår utvikling. De blir ofte behandlet med reseptbelagte-styrke medisiner for å redusere syre sekret. Flere ting, blant annet mat og drikke, kan bidra til dannelsen av sår og forsinke helbredelsesprosessen.

Diett

Dietter for pasienter med magesår er mer fokusert på hvilke matvarer for å unngå, i stedet for å skissere en diett plan. En blid kosthold med lite eller ingen krydret eller syreholdig mat er ideelt hvis du har en magesår.

Melk

Melk og andre kalsiumholdige produkter berolige i magesekken, men kremer bør unngås på grunn av deres høye fettinnhold som kan forårsake en økning i syreproduksjon.

Fiber

Gradvis øke fiber inntaket, men unngå frukt og grønnsaker med huden fortsatt på dem. Økningen i løselig fiber bidrar til å beskytte den allerede sensitiv mage fôr.

Skadelige Foods

Unngå mat som er altfor krydret, har mye sitrus innhold eller er høy i syre, for eksempel tomat og tomatsauser.

Skadelige Drikke

Alkohol kan koffein og fruktjuice opprørt syre balanse, noe som gjør sår verre.

Farene ved mage Stifting

Magen stifting operasjoner, eller gastric bypass, vesentlig redusere størrelsen på magen for å fremme vekttap, bedre helse og lavere risiko for diabetes, hjerteinfarkt eller tidlig død hos overvektige pasienter. Disse fremgangsmåtene omfatter å redusere og begrense størrelsen på magen med stifter og bånd, samt forbitynntarmen, slik at mindre mat og kalorier som forbrukes. Den type operasjon som passer best til en pasient bestemmes av generell helse og mengden av vekt som må gå tapt. Farene og bivirkninger av magen stifting må vurderes før noen av disse operasjonene.

Dumping syndrom

Dumping syndrom oppstår når mageinnholdet tom for fort og er knyttet til å spise fettrik mat og søtsaker. Symptomer er kvalme, oppkast, svetting, svimmelhet og diaré.

Såret brokk

En operasjonssåret brokk resultater fra åpen abdominal kirurgi som involverer et stort snitt. Dette området svekker og kan kreve kirurgisk reparasjon i alvorlige tilfeller.

Blodpropper

Det er en risiko for blodpropp med alle kirurgi, men dette øker hos overvektige pasienter og røykere. Risikoen avtar med beinet bevegelse eller gå, wraps klemmer på bena i en pulserende, intermitterende måte og / eller injeksjoner av en blod tynnere i beina.

Sjelden Danger

I sjeldne tilfeller kan åpningen mellom magesekken og tynntarmen begrense, krever enten kirurgi eller plassering av et rør for å utvide åpningen.

Andre farer

Mage stifting kan også føre til dehydrering, gallestein, litt mat intoleranse, nyrestein, lavt blodsukker, blødninger magesår eller vitamin og mineralmangel. Disse komplikasjoner er forårsaket av nedsatt inntak av matvarer og næringsstoffer som kroppen trenger for å opprettholde helse.

Mestring ved kronisk forstoppelse

Mestring ved kronisk forstoppelse

Forståelse kronisk forstoppelse

La oss innse det, vi har alle lidd fra folier av forstoppelse på et eller annet tidspunkt. Men når det forekommer over en lang tidsperiode, referert til som kronisk forstoppelse, kan det være enda mer frustrerende. Så, hvorfor oppstår kronisk forstoppelse i første omgang, og hvordan kan vi forhindre det?

For å forstå kronisk forstoppelse, må vi først forstå hvordan vårt fordøyelsessystem fungerer. Når vi spiser, er maten brytes ned til små partikler som kan svelges og blandet med fordøyelsesenzymer. Når svelget, maten ender opp i magen, der det er brutt ned ytterligere ved mage sekreter. Den "flytende" mat blir deretter kastet inn i tynntarmen, hvor næringsstoffene blir trukket ut til å ernære kroppen vår. Etter at den forlater tynntarm, passerer den til kolon, hvor vann blir fjernet, og en krakk er dannet. Det er først når for mye vann er fjernet i løpet av denne prosessen at avføringen blir meget harde og vanskelige å passere.

Årsaker til kronisk forstoppelse

Det er mange grunner til at folk får forstoppelse - mangel på mosjon, ikke nok fiber i kosten, ikke drikker nok vann, er under for mye stress eller rett og slett ignorerer trang til å gå. Visse reseptbelagte legemidler kan også føre til kronisk forstoppelse, og noen ganger matallergier spille en rolle i sin utvikling. Videre kan årsaken til kronisk forstoppelse være mekaniske, hvorved en hindring eksisterer inne i kolon, hindrer avføring fra å passere gjennom. Kronisk forstoppelse kan også være forårsaket av visse nevrologiske lidelser, så vel som avføringsmiddel misbruk.

Forebygging av kronisk forstoppelse

Heldigvis er det mange ting du kan gjøre for å forebygge kronisk forstoppelse. Spise en diett høy i fiber som inneholder rikelig med hele korn, frukt og grønnsaker. Drikk åtte 8-oz glass vann hver dag. Få opp av sofaen og bevege kroppen din ved å gjøre noen form for daglig mosjon. Spis svisker eller drikke sviske juice. Unngå sukker og bearbeidet mat. Avvikle fornærmende avføringsmiddel praksis. Slutt å bekymre deg. Mange bekymrer seg så mye om å ha en tarmen bevegelse som de bekymrer seg rett inn å bli forstoppet. Slapp av. Du vil ikke være i fare hvis du ikke har avføring hver dag, eller annenhver dag. Avføringsmønster er like unik som den enkelte, og hva som er normalt for en person kan ikke være så normal for en annen.

Hvis enkle tiltak ikke lindre kronisk forstoppelse, noe som gjør en avtale med legen vil være nødvendig. Hvis, derimot, er din kronisk forstoppelse ledsaget av andre symptomer - rektal blødning, kvalme og oppkast, magesmerter, kramper, ufrivillig vekttap - er umiddelbar vurdering kreves av helsepersonell.

Hvordan virker Mat Get Broken Down i magen?

"Over leppene og gjennom tannkjøttet, se opp magen - her kommer det!"

Mat blir brutt ned i magesekken av fordøyelsessystemet som er bygget opp av forskjellige deler. I utgangspunktet er det bare din munn, svelg, mage, tykktarm, bukspyttkjertel, lever og tarm. Når du tygger, maten går gjennom munnen og blir brutt ned av tenner som deretter produserer spytt som starter den første av en rekke kjemiske prosesser som endrer store matrester inn i mindre. Spiserøret skyver mat og spytt blandingen ned i magen, som er utgangspunktet en bag full av magesyre.

Mavesyre er en væske fremstilt ved kjertler og hormoner i kroppen. Dette fluidet er hvor maten blir brutt ned i magen ytterligere. Magen beveger seg også magesyre, matrester og spytt rundt sammen som en blender. Store deler av mat som har gått inn i munnen din tidligere måtte til slutt bli mindre molekyler for å bli absorbert inn i blodet. Cellene kan ikke spise en hamburger.

For å få de næringsstoffene cellene trenger, har mage til å endre maten liksom. Mat, enzymer og magesafter hele blandes sammen i bunnen av magen til slutt bli kymus - en left delvis flytende masse. Mat molekyler som er blitt brutt ned i magen ved mage-syrer også bli blandet med enzymer i kroppen som resulterer i produksjonen av glukose (sukker), polysakkarider (stivelse) og fettsyrer, så vel som andre materialer. Kymus, en klump av vedkommende matvaredeler, blir skjøvet inn i tarmen etterpå med et rør på undersiden av magen kalt "tolvfingertarmen." Dette er området der mange mennesker utvikler mage lidelser som magesår, for eksempel.

Et sår er et hull i magen som kan være ca 1.4 til 3.4 inches bred. Det kan utvikle seg når mageslimhinnen er skadet eller ødelagt når de vanlige syrer i magen blir forstyrret. Dette kan alvorlig hemme kroppens evne til å tillate mat å bli brutt ned i magen slik at det er behov for. Symptomer som kan resultere er enorme smerter, halsbrann, blødninger og til og med livstruende infeksjon.

Hva medisiner og Diet å bruke for magesår

Magesår er smertefulle, kraterlignende sår som dannes på slimhinnen i magesekken. Et sår kan være forårsaket av et par ting som stress, kaffe forbruk og krydret mat. Magesår er forårsaket av en bakterieinfeksjoner og overforbruk av legemidler som aspirin og ibuprofen. Behandling av magesår er viktig fordi hvis de går ubehandlet, kan de slå inn blødende magesår eller perforere mageslimhinnen. Begge er smertefullt og skadelig for fordøyelsessystemet. Sammen med å redusere stress for behandling av magesår, det er medisiner og dietter som hjelper også.

Medisiner for magesår

Leger foreskrive ulike medisiner for magesår. De mest vanlige resepter er H2-blokkere, protonpumpehemmere, slimhinne beskyttende midler og antibiotika. H2-blokkere, slik som Zantac og Pepsid, redusere mengden av syre som i magesekken gjør. Protonpumpehemmere hjelp ved å redusere magen produksjon er 10 ganger kraftigere enn H2-blokkere. Den beste know Proton-pumpehemmer er Prisolec som kan undertrykke om lag 95 prosent av mage syre produksjon. De mest vanlige medisiner for magesår er slimhinne beskyttende midler som beskytter magens slimete fôr fra syre. Vanlige eksempler er tums, Rolaids og Pepto-Bismol. Antibiotika er en annen behandling for uclers. Magesår kan bli behandlet av en tar kort antibiotikakur og er nyttig for å redusere sjansene for sår reoccurring. Med antibiotikabehandling, er det en sjanse til en prosent av den repeterte magesår.

Diett for magesår

Personer som lider med magesår ønsker å unngå krydret mat, stekt mat, sjokolade, koffein og kullsyreholdige drikker, alkoholholdige drikker og matvarer som er sure for eksempel tomater og sitrusfrukter. De oppfordres til å spise et høyt fiber diett med mye frukt og grønnsaker, hele korn. De rådes til å spise små måltider gjennom dagen for å hjelpe den enkle fordøyelsen. Også de som har magesår bør unngå å spise før leggetid og fråtse i mat som er kjent for å forårsake overflødig gass som tørket-kokte bønner og fett kjøtt som kort ribbe, bacon og salami.

Hvordan øke metabolismen ved å spise mer

Vurderer du å gå på en sult diett? Ønsker du ikke må? Den gode nyheten er at du ikke gjør det. Faktisk, kan sult dietter bremse ned stoffskiftet. Hvis du spiser riktig, kan du spise mer og få fart på forbrenningen samtidig. Her ser du hvordan.

Hvordan øke metabolismen ved å spise mer

•  Spis snacks mellom måltidene. Selv om dette synes counterintuitive, kan det bidra til å øke stoffskiftet. Hvis du går mange timer uten å spise, vil kroppens naturlige overlevelsesmekanismer sparke i, og stoffskiftet vil avta. Små snacks holde stoffskiftet går hele dagen lang.

Hold måltider og snacks tilstrekkelig men små. Det er ikke nødvendig å fylle opp til hvert måltid, som du skal spise igjen i løpet av bare en time eller to. Hvis du øke stoffskiftet for å gå ned i vekt, er dette trinnet viktig. Du vil fortsatt kunne øke mengden mat du spiser, men du vil ikke bli stuffing selv til hvert måltid.

Spis sunn mat ved hvert måltid og snacks. Substitute raffinert korn med hele korn, fett kjøtt med magert kjøtt, og sukkerholdig snacks med frukt og grønnsaker.

Hint

 • Hvis du har en ekstremt vanskelig tid å miste vekt, kan du prøve å møte med en ernæringsfysiolog for å diskutere endringer du kan gjøre til din diett eller trening rutine for å øke stoffskiftet ytterligere.
 • Ikke gå på en sult diett. Dette vil sette kroppen din i sult-modus, noe som medførte stoffskiftet vil avta drastisk.

Hvordan å miste vekt ved å lure Your Mind

Hvordan å miste vekt ved å lure Your Mind


Bruk disse tipsene for å lure hjernen din og lure kroppen til å miste mye vekt raskt. Disse tankene triks kan hjelpe smelte pounds av overflødig fett av kroppen din.

Hvordan å miste vekt ved å lure Your Mind

•  Ta en stokk med tyggegummi og tygge unna. Tyggegummi kan hjelpe deg å motstå fristelsen til å snack og forbruke kalorier unødvendig. Hold mint-flavored tyggegummi på hånden for å roe magen og redusere cravings.

Oppbevar maten i klare, enkle å se containere. Opprettholde en konstant visning av maten du spiser vil uunngåelig hjelpe deg til å spise mindre og gå ned i vekt.

Aldri spise snack matvarer direkte fra posen eller beholderen. Plasser maten i boller eller baggies slik at du kan kontrollere og være mentalt og bevisst klar over din del størrelser. Du vil lure hjernen din til å spise mindre når du gjør bevisst innsats for å måle ut mat ved å overføre det inn plater og boller.

Husk "ute av syne, ute av sinn." Stash din junk food eller fet snacks i et kabinett som ligger høyt på kjøkkenet og ut av øyet rekkevidde. Du vil være mindre tilbøyelig til å spise noe som du ikke kan se. Mange overvektige mennesker har ofte usunn snacks ut i vanlig skue. Lure hjernen din ved tucking bort mat og begynne å miste vekt i dag.

Drikk en liten kopp kaffe på slutten av hvert måltid. De fleste har lært deres sinn å knytte sukkerholdige desserter med metthetsfølelse, som markerer slutten på måltidene. Re-lærer kroppen din at den er full av å drikke kaffe etter måltider.

Hvordan lindre hodepine med mat

Hvis du leter etter en måte å bekjempe moderat til migrene hodepine symptomer, spiser mat i kjøleskapet eller pantry å redusere smerte. Enten du ønsker å unngå ytterligere hodepine medisin eller betale for "mirakel" hodepine kurer som kanskje ikke virker, kan du prøve å endre kostholdet til å inkludere matvarer kjent for å tjene som naturlige hodepine rettsmidler. Eksperimenter med ulike elementer for å finne de kombinasjonene som stopper din hodepine symptomer eller minske deres alvorlighetsgrad. Vurder disse naturlig hjemme rettsmidler for å lindre hodepine med mat.

Hvordan lindre hodepine med mat

minske hodepine symptomer forårsaket av lavt blodsukker ved å spise matvarer som holder det på et stabilt nivå. Lindre hodepine med mat som svarte bønner, spinat, grønnkål, bladbete, soyabønner og solsikkefrø som er alle rike på fiber og magnesium for å avverge migrene. Det er også viktig å merke seg at overdreven koffein forbruk er knyttet til magnesiummangel som kan føre til hodepine.

Legge ingefær til kosthold er også regnet som en av de mest effektive hodepine rettsmidler siden det reduserer betennelse som kan forårsake hodepine smerte. Prøv å lage en svak ingefær te ved å skrelle og kutte fersk ingefær i skiver, og deretter legge til en spiseskje til varmt vann. Hvis du ikke har fersk ingefær på hånden, bruk av løs eller bagged ingefær te å forberede en kopp som en make-shift hodepine medisin.

Kamp betennelse som ofte utløser migrene med matvarer som er rike på Omega 3 fettsyrer. Selv tre porsjoner fisk som laks, tunfisk, reker, kveite eller rød snapper kan være effektive som behandling for hodepine. Også legge til matvarer som tofu, blomkål, flaxseeds, valnøtter og soyabønner til kosthold for ekstra Omega 3 fettsyrer.

•  Vurder å drikke mer vann, så vel, når du endre din diett for å lindre migrene hodepine symptomer. Gå utover typiske åtte glass om dagen hvis du ofte lider av spenning eller cluster hodepine som kan utløses eller forverres av dehydrering.

lindre hodepine med mat ved også å fjerne elementer fra kostholdet ditt som er allment kjent for å utløse migrene. Matvarer med tilsetningsstoffer som natriumnitritt og mononatriumglutamat (MSG), samt alkoholholdige drikker som rødvin, for eksempel, kan indusere hodepine eller gjøre hodepine symptomer verre.

Mat og enzymer

Prosessen med fordøyelsen er komplisert; kroppen behandler mat ved hjelp av enzymer og ko-enzymer. Forholdet mellom mat og enzymer er systemiske. Hva folk velger å spise kan avgjøre suksess eller fiasko for mat metabolisme.

Enzymer

Enzymer er blitt referert til som "kroppens arbeidskraft." Enzymer er kjemiske stoffer som er ansvarlig for metabolismen av mat til energi i kroppen. Det er tre typer av enzymer: metabolske enzymer, som brensel i kroppen; fordøyelsesenzymer, som initierer fordøyelsen av proteiner, karbohydrater og fett; og mat enzymer, som gjør fordøyelsen mulig basert på mat valg. I denne forbindelse, enzymer konvertere mat til kjemiske strukturer for å bli absorbert i blodet for ernæring og næring. Edward Howell, MD, forfatter av "The Food Enzyme Concept," talsmenn viktigheten av å kutte mengden av matinntaket for å fremme en høyere enzym potensial: "mindre mat betyr færre fordøyelsesenzymer er nødvendig," Howell sa.

Mat

Mengden og kvaliteten av maten bestemmer effektiviteten av både for koking og metabolisme. Naturlige matvarer i sin rå form er svært enzymatisk. Når de er kokt, mister de sin high-enzymatisk innhold, og dermed går på bekostning av fordøyelsen. Forbruker mat som fremmer enkel fordøyelse anbefales; bananer, papaya, druer, fiken, mango, grønne-grønne grønnsaker (for å nevne noen) er foreslått valg av fruktspiser.

Kosttilskudd

Dietter som er mangelfulle enzym kan gjenopprettes ved bruk av tilsatte kosttilskudd. The Herb er Place, som er et on-line supplement leverandør, tilbyr en rekke mat enzymer i supplement form. Mat enzymer kan også kjøpes over-the-counter på en lokal apotek eller apotek.

Hvordan lese mat etiketter i Canada

Hvordan lese mat etiketter i Canada


Mat etiketter er nødvendig på prepackaged matvarer i Canada siden desember 2007 Hvis du er kjent med mat etiketter i USA vil du se at de er like. Faktisk kanadiske mat etiketter har en nesten identisk "Ernæring Fakta" tabell med oversikt over næringsinnholdet i maten. Kanadiske mat etiketter også ingredienslisten og eventuelle relevante ernæringsmessige krav, for eksempel "kolesterol-free." Ved gjennomgang mat etiketter kan du lage sunne, bevisste valg om matvarer som du spiser.

Hvordan lese mat etiketter i Canada

•  Se etter servering størrelse som brukes på etiketten for å sammenligne hvor mye du spiser. Typisk vil dette være oppført som en del av maten, for eksempel "Per 125 ml (87g)," og vil bli plassert direkte under ordene "ernæring fakta."

omtale de nevnte næringsstoffene på maten etiketten. Dette vil fortelle deg hvor mye fett, kolesterol, natrium, karbohydrater, proteiner og vitaminer er i servering av mat.

•  Bruk "% av daglig verdi" av hvert næringsstoff for å avgjøre om porsjon har litt eller mye av hvert næringsstoff. Dette vil hjelpe deg å avgjøre om maten er sunn eller usunn valg.

Se på ingredienslisten på maten etiketten for å se hva som er i maten. Hvis du har matallergier eller ønsker å unngå et bestemt element, for eksempel peanøtter, dette er hvor du vil finne ut hva ingrediensene er i maten.

Velg sunn mat ved å ta oppmerksom på eventuelle ernæringsmessige krav på maten etiketten, inkludert kaloriredusert, salt-fri og lite mettet fett. Du kan også se en påstand som "En diett som er rik på frukt og grønnsaker kan redusere risikoen for visse typer kreft."

Hint

 • Alle ernæringsmessige krav er regulert av myndighetene i Canada.

Fordelene ved økologisk uraffinert kokosolje

Organisk, uraffinert kokosolje er den allsidige, ren olje av en kokosnøtt. Det har aldri kommet i kontakt med sprøytemidler eller plantevernmidler, og har aldri vært bleket, filtrert eller kjemisk endret på noen måte.

Cooking

Organisk, uraffinert kokosolje har et høyt flammepunkt, noe som gjør det til et perfekt olje til å lage mat ved høyere temperaturer eller yngel med.

Hair

Organisk og uraffinert kokosolje er en perfekt erstatning for din daglige conditioner. Det kan også anvendes som en varm-olje-behandling, og igjen i håret i en lengre tidsperiode, ettersom det er en stabil olje, og vil ikke brytes ned eller fordamper som typisk balsam.

Skin

Kokosolje er lastet med nærende vitamin E. Det hjelper berolige sprekker huden, forebygger rynker og fremmer sunn hud cellevekst.

Diet

Tar en skje med kokosolje, et par ganger om dagen, vil bidra til å øke stoffskiftet, holde deg mett lenger og gi vedvarende energi. Det er en trygg og gunstig tillegg til enhver diett diett.

Immune Booster

Uraffinert kokosolje inneholder kort og mellomlang fettsyrer, som er antimikrobiell. Dette betyr at de har sterk antiviral og antibakterielle egenskaper og beskytte kroppen mot infeksjon.

Hvordan finne ut fiber i Mat

Fiber er nødvendig for god ernæring, men de fleste amerikanere ikke får nok. The Daily referanseverdi (DRV) for fiber som vist på nødvendige mat etiketter er 25 gram per dag basert på en 2000-kalori diett eller 30 gram per dag basert på en 2500-kalori diett. I 2002 Food and Nutrition Board of National Academy of Sciences Research Council utstedt Kosttilskudd Referanse inntak (DRIs), en annen måte å måle fiber inntaket. DRI for voksne menn er 38 gram per dag opp til 50 år, og 30 gram per dag over 50 år for voksne kvinner, er det DRI 25 gram per dag opp til 50 år og 21 gram per dag for alderen 51 og oppover.

Hvordan finne ut fiber i Mat

Beregning fiber inntaket

•  Bestem hvor mye fiber du bør spise hver dag, ifølge DRI eller DRV referanseverdier.

Hold styr på maten du spiser for en hel dag. Listen alt du spiser og hvor mange porsjoner i en notisbok.

Bestem hvor mye fiber du får fra pakket mat ved å sjekke Ernæring Fakta etiketten. Se etter "Kostfiber" under "Totalt Karbohydrat" i den øverste halvdelen av etiketten. Dette viser deg hvor mange gram fiber finnes i hver servering av mat. Legg merke til dette tallet ved siden av maten i notatblokken.

For matvarer som ikke inneholder Ernæring Fakta etiketten, for eksempel rå frukt og grønnsaker, har du to muligheter: Du kan sjekke fiberinnholdet via en online Kostfiber diagram som den referert nedenfor, eller du kan kjøpe en lomme guide, for eksempel "The karbohydrater, fiber, og Sugar Counter" av Annette Natow og Jo-Ann Heslin på detaljhandel kassedisker, på bokhandlere, eller på nettet. Legg merke til disse teller i den bærbare PCen.

Legg opp fiberinnholdet i maten du har spist. Sammenligne dette beløpet til målet totale å se hvordan fiber inntaket sammen til de anbefalte mengder.

Hint

 • Du kan se følgende vilkår på matemballasje - her er hva de betyr:
 • Høy fiber: Inneholder 5 gram eller mer per porsjon
 • God kilde til fiber: Inneholder 2.5 til 4.9 gram per porsjon
 • Mer eller lagt fiber: Inneholder minst 2,5 gram mer per porsjon enn referanse mat
 • Det er mulig å få for mye av en god ting. For mye fiber kan redusere mengden av kalsium, jern, sink, kobber og magnesium som absorberes fra mat, forårsaker mangler av disse næringsstoffer.

Hvordan å bruke et hjem Essentials Mat Hydrator

Folk har vært å bevare mat ved å tørke det i generasjoner. Med bruk av dagligvarebutikker, er denne praksisen ikke lenger så utbredt. Men med en Home Essentials mat dehydrator, kan du gå tilbake til tradisjonen. En food dehydrator har en oppvarming enhet som fjerner fuktighet fra mat ved hjelp av varme og luft flyt. Fjerne denne fuktigheten hindrer bakterier fra spoiling mat mens du lager deilige, langvarige snacks.

Hvordan å bruke et hjem Essentials Mat Hydrator

Velg mat du ønsker å prøve og sjekke hvor lang tid det må tørkes. Tyngre matvarer, som kjøtt, tar lengre tid å tørke enn vannbasert mat som grønnsaker. Skjær den valgte mat i tynne strimler, slik at det vil tørke i løpet av kort tid. Legge strimlene ut på skuffene nøye, slik at de ikke overlapper. Varmen vil komme gjennom brettene nedenfra og tørke maten jevnt over.

Hjem Essential mat dehydrators har termostater som kan justeres til riktig temperatur for maten du har valgt. Velg riktig temperatur og stille timeren slik at dehydrator vil slå seg av automatisk når maten er ferdig tørking. Nasjonalt Senter for Home Food Preservation på http://www.uga.edu/nchfp/ er en god kilde for å finne anbefalte temperaturer for å dehydrerer mat. Kjøtt må tørkes ved høyere temperaturer enn frukt og grønnsaker.

Fjern maten fra skuffene når den er ferdig tørking og lagre den i en lufttett beholder. Tillat Home Essentials mat dehydrator avkjøles før du rengjør det, som skuffene kan bli så varmt som 155 grader Fahrenheit. Når den er avkjølt, fjerne og vaske hver skuff i varmt vann med såpe til den er ren.

Hvordan Beregn jeg gjøre hvis det Are Really Karbohydrater i Carb gratis mat?

Hvordan Beregn jeg gjøre hvis det Are Really Karbohydrater i Carb gratis mat?


Kosthold og vekttap selskaper er beryktet for å fremheve bare produktinformasjon som fanger øyet av dieter, og med lav carb dietter er alle raseri, uttrykket "Netto karbohydrater" er big business. Imidlertid kan en dieter tolkning av terminologien gjøre eller ødelegge vekttap suksess. Produsenter bestemme netto karbohydrater ved å trekke fiber gram og sukkeralkoholer fra totale karbohydrater.

Hvordan Beregn jeg gjøre hvis det Are Really Karbohydrater i Carb gratis mat?

Les alle ernæring etiketter. Selv om netto karbohydrater kan lese 3g på forsiden av pakken, kan ernæring etiketten les 21 g karbohydrat og 3 gram fiber. Matprodusenter er ikke nødvendig å liste sukkeralkoholer som brukes for søtningsstoffer, for eksempel malitol. Ifølge Blood Sugar 101, en nettside laget for å avkrefte low-carb myter, sukkeralkoholer er verken sukker eller alkohol, men heller stivelse biprodukter av hydrogen korn som mais.

Les ingredienslisten. Hvis den inneholder ting som malitol, lacitol eller sorbitol, det finnes skjulte karbohydrater i produktet.

Se etter fyllstoff. Fyllstoffer anvendes i pulverformede blandinger som brukes i å lage drikker eller gelatiner. Selv om sies å være sukker og carb fri, disse produktene inneholder ofte skjulte karbohydrater i form av dekstrose fyllstoff.

Beregn de skjulte karbohydrater i "netto carb" mat ved hjelp av en online kalkulator som den på Skip Low Fad. Skriv inn tilgjengelig informasjon fra maten etiketten inn i kalkulatoren, og det vil gi deg den skjulte karbohydrater teller.

Sjekk ingredienslisten for glyserin eller glyserol. Ifølge Blood Sugar 101, er dette en annen søtningsmiddel du vil ikke finne på ernæring etiketten, som produsentene hevder det har en lav glykemisk effekt og øker ikke blodsukkeret.

Hint

 • Sukkeralkoholer og glycerol ikke påvirker alles blodsukker på samme måte; ta blodsukkeret lesing før og etter måltidet å se hvordan det påvirker deg.
 • Å spise produkter med sukkeralkoholer kan føre til at gass, oppblåsthet og diaré hos noen individer.
 • Alle trenger noen karbohydrater for normal mental og fysisk funksjon; sjekk med legen din før du tar fatt på en ny helseplan.

De beste mat å spise for å miste fett

Mange dietter på markedet vil hjelpe deg å miste fett. For fett tap skal skje, må du brenne 3500 kalorier (det er 3500 kalorier i en kilo fett). Du kan hjelpe kroppen forbrenne fett ved å inkludere noen grunnleggende matvarer i kostholdet ditt som vil oppmuntre fett tap ved å bistå kroppen din med fett metabolization.

Raw Foods

Rå grønnsaker og frukt inneholder lite fett og kan inntas i store mengder på grunn av deres lave kalori teller. Spis mat som salat, brokkoli, blomkål, grønne bønner, erter, squash og andre sunne grønnsaker for å miste fett. I tillegg inkluderer frukt som vannmelon, druer, epler og pærer. Disse fruktene har en høy fiber og vanninnhold for å bidra til følelser av fylde og hjelpe skylle fett gjennom systemet.

Thermogenic Foods

Thermogenic matvarer hjelpe deg å forbrenne fett fordi de forårsake en midlertidig økning i stoffskiftet skyldes en økning i kroppstemperatur. Ifølge en studie utført av Oxford Institute, vil matvarer som chilipepper, cayennepepper, kanel og hot salsa bidra til å øke din metabolic rate og bidra til fettforbrenning. Tabasco og chilisaus har også thermogenic egenskaper. Legg krydder til mat ved matlaging med paprika, eller legge til et snev av pepper eller Tabasco saus til allerede tilberedes matvarer for å hjelpe indusere fettforbrenning.

Probiotika

Prøv å legge yoghurt i kostholdet ditt også. Ifølge Delish.com, inneholder yoghurt probiotika, som bidrar til å fylle opp de gode bakteriene i fordøyelsessystemet og kan bidra til økt fettopptaket. Probiotika kan også bli funnet i både gjæret og ugjæret melk.

High Protein

Høy protein matvarer har en tendens til å være mer mettende og indusere thermogenesis også. Imidlertid skjer dette mest mulig hurtig i fravær av karbohydrater. Ifølge National Library of Medicine, animalske proteiner er mer satiating og produsere et høyere thermogenesis enn protein i grønnsaker. Konsumere magert kjøtt, nøtter, ost og egg for å øke proteininntaket ditt og miste fett.

Hva er farene ved å spise fast Foods?

Hva er farene ved å spise fast Foods?


En CBS meningsmåling viste at nesten en fjerdedel av amerikanerne spiser fastfood minst en gang i uken. Mens fast food er ikke skadelig i moderate mengder, kan det utgjøre en rekke farer når konsumert regelmessig. De spenner fra problemer forårsaket av fett og saltinnholdet i maten selv til under hvilke forhold den er tilberedt og lagret og den generelle mangelen på sunn fastfood alternativer. Ved å kjenne farene, kan du nyte fastfood ansvarlig samtidig minimere sin negative innvirkning på deg.

Meny

Ifølge Slow Food Revolution nettside, de fleste fast food restauranter tilbyr ikke mange sunne alternativer. Folk som velger fast food for dens bekvemmelighet eller pris har lite annet valg enn å velge noe usunt. Mesteparten av maten er høy i kalorier og inneholder store mengder fett eller sukker. Selv salater har ofte høye kalori pålegg og dressinger, og sunnere matvarer som bakte poteter kommer med pålegg som rømme, ost og bacon. Selv frukt blir ofte servert med en sukkerholdig pålegg som karamell.

Fat

Den hydrogenert matolje brukes på mange fast food-restauranter er laget for å ha en lang holdbarhet. Dette gjør det også usunn fordi den er full av transfett som kroppen vil lagre umiddelbart som fett. Selv rask mat som ikke inneholder transfett ofte ha et for høyt nivå av faste fettstoffer som kan være usunt når det spises i overskudd. Forbruker for mye fett kan føre til helseproblemer som hjertesykdom og slag.

Saltinnhold

Mange fast food restauranter serverer mat med høyt saltinnhold. Ifølge en lobbygruppe kalt Consensus Action on Salt and Health (CASH), en Pizza Hut måltid hadde mer enn fire ganger så mye salt anbefales for en 6-åring barnets totale daglige inntaket. Dette funnet ble støttet opp av Center for Science i Public Interest, som fant at mange amerikanere i alle aldre spise mer enn fire ganger den anbefalte daglige inntaket av salt i en fast food måltid. Health Canada anslår at å senke saltinntaket til anbefalte nivåer kan redusere forekomsten av slag med opp til 30 prosent.

Sanitær

Den høye volum behandling av kjøtt brukes i fast food-produkter øker sjansene for forurensning. Slow Food Revolution sier at mange slakteriarbeidere ikke har riktig trening for å håndtere kjøttet i en hygienisk måte.

Fast food restauranter selv kan også ha sanitære problemer. Det pleier å være en høy arbeidstaker omsetning, så utrente eller uncaring arbeidstakere kan ikke bære riktig verneklær, vaske ofte eller holde mat ved riktig temperatur.

Fedme

Annals of Internal Medicine sier at opptil to tredeler av amerikanerne er nå overvektig, og en diett tung i rask mat er raskt økende disse tallene. Studien indikerte at snart ni av ti menn og sju av ti kvinner vil være bærer ekstra pounds. Newsweek forteller at mange fast food-restauranter er catering til store appetitt med større og mer usunn smørbrød og andre menyalternativer.

Aktiviteter for å lære barn om økologisk mat

Aktiviteter for å lære barn om økologisk mat


Organisk maten er dyrket uten bruk av kjemikalier som plantevernmidler. Naturgjødsel og insektmidler blir brukt av større økologiske gårder. Økologisk mat inneholder ikke kjemiske tilsetningsstoffer som kunstige smaker, kunstige farger og konserveringsmidler. Sammenligning av tilsetningsstoffer og ernæring informasjon på mat etiketter er en måte å introdusere barn til økologiske matvarer. Å spise sunt er et valg som vi kan lære våre barn å gjøre for seg selv.

Visualisering Ingredienser

En god måte å lære barna om økologisk mat er å sammenligne ingrediensene i maten de spiser hver dag. Samle etiketter eller bokser for flere typer økologisk mat og etiketter eller bokser for de samme typer av ikke-økologisk mat. Noen gode valg for sammenligning er organiske og vanlige chicken nuggets, frosne grønnsaker, brød og frokostblandinger. Hjelpe barn å visualisere mengden av fett, sukker og salt i ikke-organiske og organiske næringsmidler ved å la dem erstatte ss for gram. Mål 1 ss. smult eller fast matolje for hvert gram av fett i et ikke-organisk mat. Sett smult i en skål som er merket for å identifisere maten. Gjør det samme for økologisk mat element. Gjør det samme for sukker og salt. Plasser skåler inneholdende som bestanddeler ved siden av hverandre. Barn kan se på de mengder fett, sukker og salt som ikke-økologisk mat inneholder og sammenlign dem med de mengder som finnes i økologisk mat.

Gjør Organic Ice Cream

En velsmakende måte å lære barna om økologisk mat er å gjøre økologisk iskrem. Lagre en ingrediens etikett fra en iskrem pakke for å sammenligne med etikettene fra organiske ingredienser som brukes til å lage hjemmelaget iskrem. Kombiner 2 kopper økologisk kremfløte, 3/4 kopp økologisk sukker og 2/3 kopp organisk halvt om halvt. Bland godt og legg den i en iskrem maker. Mens iskrem er iskaldt, sammenligne etikettene. De fleste ikke-organiske iskrem vil inneholde en lang liste av konserveringsmidler som for eksempel ammoniumkarbonat, mononatriumglutamat, ammonium-alginat, natriumalginat og propylenglykolalginat. Be barna prøve å uttale navnene på noen av de kjemiske tilsetningsstoffer oppført på ikke-økologisk iskrem etiketten. Har barna søke etter de samme kjemiske tilsetningsstoffer på etikettene fra de organiske ingredienser for å lage iskrem. De bør se med en gang at de organiske ingredienser ikke har en lang liste over kjemiske tilsetningsstoffer.

Plant en økologisk hage

Barn kan lære om økologisk mat ved å plante og ta vare på sin egen økologisk grønnsakshage. For leiligheten beboere, kan en økologisk grønnsakshage dyrkes i planters på terrasser. Voksende økologiske grønnsaker er en førsteklasses mulighet for barn å lære om hvordan maten de spiser vokser, og det er også en mulighet til å lære barna at kjemikalier og plantevernmidler ikke er nødvendig for å vokse sunne grønnsaker. Hurtigvoksende planter som salat, reddiker og tomater alle spire fra frø i løpet av få dager og modnes raskt. Barn kan måle veksten av deres grønnsaker hver dag. Den beste lærdommen er at ingen kunstgjødsel eller sprøytemidler vil bli brukt. Gjennom hele vekstsesongen, lære barna om alternative metoder for pest og plantesykdomskontroll. Når grønnsakene modnes, kan den lille gartner hjelpe høste og forberede dem til middag.

Felles mat konserveringsmidler

Felles mat konserveringsmidler


Mat konserveringsmidler hindre svinn i matvarer og øke holdbarheten. Ifølge loven må alle mat konserveringsmidler noteres i listen over ingredienser på etiketten, samt konserveringsmidler 'tiltenkte bruk. Vanlige konserveringsmidler kommer i tre typer: naturlig, kjemisk og kunstig, men alle deler et hovedmål å bevare mat for sikker forbruk på et senere tidspunkt.

Naturlige konserveringsmidler

Vanlige naturlig mat konserveringsmidler er salt, sukker og eddik. Salt bevarer mat ved å skape et miljø som hindrer bakterievekst, ved dehydratisering av bakterieceller. Sukker dreper bakteriene som forårsaker mat forringende ved å tegne alt vannet fra dem, igjen forårsaker bakterier å dehydrere. De fleste syltetøy og gelé bruker sukker for sine søtende egenskaper og for konservering av mat. Eddik, brukt i pickling sammen med beise salter, bevarer mat ved å hemme veksten av bakterier.

Kjemiske konserveringsmidler

Benzoater, sorbater og nitritt er vanlige kjemiske konserveringsmidler. Benzoater, for eksempel natriumbenzoat, forhindre sopp, mugg og bakterier fra å utvikle. De er ofte funnet i brus, salatdressinger og pickles. Sorbater, som omfatter kaliumsorbat og sorbinsyre, blir brukt i ost, brød og kaker å inhibere visse bakterier, muggsopp og gjær. Nitritter, vanligvis sammen med salt, anvendes som antimikrobielle midler i bevaring av fjærfe, rødt kjøtt og fisk.

Kunstige konserveringsmidler

Kunstige konserveringsmidler arbeide på en lignende måte som naturlige og kjemiske konserveringsmidler for å inhibere veksten av mikrobielle organismer, slik som bakterier og mugg. Syrer som øker surhetsgraden i et matvareprodukt, som hemmer mikrobiell aktivitet og vekst. Sitronsyre er kanskje den mest vanlig anvendte syre i konservering av mat. Butylhydroksytoluen (BHT) hindrer fettet i matvarer fra oksiderende og ødelegger maten. BHT er funnet i smør, forkorting og kjeks. Tertiær butylhydrokinon (TBHQ) brukes som en antioksidant i konservering av mat. TBHQ, som finnes i brød, forkokte pastaen og bearbeidet kjøtt, hindrer harskhet og forlenger holdbarheten av mat.