Digidexo.com

innsnervet gallegang

Symptomer på gallegang Lekkasje

Symptomer på gallegang Lekkasje


Gallegang lekkasje forårsaket av ikke-kreft og kreftsvulster i gallegangene. Når gallegang blir trange eller blokkert galle ikke renne inn i tarmen forårsaker det å fylle opp leveren og forurense blodet med gift. De forgifter kan enn forårsake infeksjoner og sykdommer som kan muligens føre til døden hvis den ikke behandles raskt. Gallegang lekkasje behandles vanligvis med antibiotika og kirurgi hvis nødvendig.

Gulfarging av øyne og hud

Gulfarging av øyne og hud kan skje når gallegangen lekker galle i blodet forårsaker avfall buildup i leveren og blodet. Når det er for mye avfall i blodet leveren ikke kan bryte ned de røde blodcellene som frakter oksygen rundt i kroppen forårsaker gulfarging misfarging av øyne og hud. Når dette skjer oppsøke lege umiddelbart for behandling.

Itchy Skin

Kløende hud vil være til stede over hele kroppen når det er gallegang lekkasje fordi gallesalter som lekker ut i blodet vil etter hvert bygge opp i huden forårsaker tørrhet og rødhet. Noen ganger kløe blir verre om natten og på varme sommerlige dager fordi kroppen har en tendens til å trenge mer fuktighet.

Brun urin

Urin kan se brun i fargen når du har galle lekkasje. Leveren og nyrene ikke er i stand til å skylle alt avfall ut av kroppen og blodet raskt nok fordi det har bygget opp for mye. Det er viktig å oppsøke lege umiddelbart med dette symptomet, fordi det kan være en annen alvorlig sykdom eller infeksjon.

Fever

Feber er mest alltid til stede med en gallegang lekkasje fordi giften som lekker fra gallen forårsaker infeksjoner og sykdom i kroppen forårsaker dets celler for å jobbe hardere for å bekjempe hva som gjør deg syk. Når som helst du har en høy feber av noe slag er det viktig å se en lege umiddelbart for å finne ut hva som forårsaker det.

Kvalme og oppkast

Å ha en urolig mage med kvalme, oppkast og dehydrering er normalt med gallegang lekkasje fordi kroppen prøver å kvitte seg med giftstoffer i den. Imidlertid kan kvalme og oppkast bli farlig hvis den er konstant. Oppsøk lege med noen kvalme og oppkast som varer mer enn noen få timer.

Blek avføring

Bleke avføring er forårsaket av reduksjonen av galle-utgang på grunn av en blokkering. Når galle ikke blir opprettet i leveren, trenger avføring ikke bli brun. I stedet ser de bleke hvite og leire farget.

Intrahepatisk gallegang kreft behandling

The American Cancer Society sier at intrahepatisk gallegang kreft er en kreft som danner inne i små gallegang grener innenfor leveren. Gallegang kreft forblir sjelden med ca 2000 tilfeller diagnostisert hvert år, ifølge Mayo Clinic. Intrahepatisk gallegang kreft beviser vanligvis asymptomatisk i de tidlige stadier. Behandling for intrahepatisk boks omfatter kirurgi, levertransplantasjon, kjemoterapi, strålingsterapi, fotodynamisk terapi, medisinsk terapi og biliær drenering, avhengig av tumorstørrelsen og typen og graden av progresjon av sykdommen.

Symptomer

Pasienter med intrahepatisk gallegang kreft vil til slutt ha symptomer som inkluderer gulsott eller gulfarget hud, leire-farget avføring, kløe, tap av matlyst, vekttap, feber, frysninger eller mage-og ryggsmerter.

Kirurgi

Operasjonen er utført dersom svulsten er liten og lokalisert. Kirurgen fjerner den berørte del av gallegang å eliminere kreft. Hvis intrahepatisk gallegang kreft har blitt lokalt avansert, da kirurgen må fjerne det omliggende levervev og tilstøtende lymfeknuter også.

Levertransplantasjon

Levertransplantasjon viser et alternativ for pasienter med ondartet gallegangene kan ikke fjernes helt. Disse pasientene motta strålebehandling og kjemoterapi før transplantasjon prosedyre.

Strålebehandling

Ifølge Mayo Clinic, strålebehandling dreper intrahepatisk gallegang kreft ved å bombardere den med radioaktive partikler. Leger kan administrere strålebehandling på flere forskjellige måter, inkludert en ekstern strålebehandling, noe som gir høy dose røntgenstråler til kreft nettstedet; intraoperativt, ved hjelp av en radioaktiv kilde plassert inne i legemet på stedet av kreft; som radioimmunterapi, der radioaktive stoffer, gitt intravenøst, for å reise til området av kreft drepe den og ladet partikkelstråling, der en ekstern maskin sender fokuserte høye energipartikler direkte inn i svulsten for å drepe den. Leger kombinerer ofte strålebehandling med cellegift og noen ganger med kirurgi og transplantasjon. For pasienter som ikke kan ha kirurgi, leger ofte kombinere stråling og kjemoterapi.

Fotodynamisk terapi

I fotodynamisk terapi, leger injisere et lysømfintlig stoff som samler seg i det intrahepatisk gallegang kreft. En laser, innsatt med endoskopi (gjennom et kirurgisk hull i pasientens mage) i gallegang, skinner et lys på den kjemiske forårsaker en reaksjon som dreper kreftceller. Vanligvis er denne behandlingen reservert for pasienter som ikke kan ha en operasjon eller transplantasjon.

Medical Therapy

Medisinsk behandling er reservert for intrahepatic gallegang kreftpasienter som ikke er frisk nok for kirurgi eller har ubrukelige sykdom. Terapien innebærer å plassere en protese eller stent i gallekanalen for å åpne innsnevring forårsaket av tumoren for å tillate galle til avløp. Disse metodene er palliativ; betyr, de lindrer symptomene, men ikke behandle den underliggende sykdom eller forlenge livet.

Tegn og symptomer på Lekkasje i en gallegang

Tegn og symptomer på Lekkasje i en gallegang


Gallegang lekkasje kan være en komplikasjon av galleblæren eller leverkirurgi. Bile lekkasjer er mer sannsynlig fra laparoskopiske cholecystectomies enn fra åpne, invasive galleblæren fjerning prosedyrer. De kan likevel skje fra begge. De er en alvorlig operasjon komplikasjon som må adresseres umiddelbart for å hindre ytterligere medisinske problemer. Gallegang lekkasje fra gallegang kreft er også mulig.

Mindre symptomer

I noen tilfeller har pasienten ingen tegn eller symptomer på galle lekkasje. For eksempel kan en biloma (galle samling i magen som er innkapslet) ikke manifest symptomer for månedene det utvikler seg. Dette betyr ikke at biloma ikke forårsaker problemer. Noen pasienter er symptomfrie i tre måneder før en gallegang lekkasje er diagnostisert.

Tidlige symptomer

Innen noen få dager eller uker med kirurgi, kan du oppleve symptomer relatert til gallegang lekkasje. Tretthet, magesmerter og ubehag, feber, oppkast, og følelsen av at du ikke er utvinne godt fra kirurgi kan være tidlig varsel om gallegang lekkasje.

Avanserte Symptomer

Som en gallegang lekkasje fortsetter, kan mer avanserte symptomer oppstår, for eksempel hud gulning eller gulsott. Feber kan utvikle eller forverres. Avanserte symptomer kan være forårsaket av arrdannelse fra kirurgi. Peritonitis er når det er betennelse i tarmvevet.

Dire Signs

Sepsis kan oppstå hvis gallen går inn i magen og gjør kroppen giftig. Dette noen ganger fatal situasjon kan kreve mer kirurgi. Pustevansker kan også være et tegn på gallegang lekkasje. Leveren kan slutte å virke helt fra en gallelekkasje, som krever umiddelbar oppmerksomhet for å hindre død.

Sene stadier av gallegang kreft

Sene stadier av gallegang kreft


Den gallegang er et lite rør som kobler leveren med tynntarmen. Dette røret transporterer galle, en væske som produseres av leveren og lagres i galleblæren, fra leveren og galleblæren til tynntarmen, hvor det hjelper i fordøyelsen av mat. Enhver kreft som oppstår i gallegangen er kjent som gallegang kreft. Det finnes flere forskjellige typer av cancer gallegang, og disse typer er viktig å vite, slik at den korrekte fasen blir diagnostisert og dermed den korrekte behandling tilbys.

Typer

Den sjeldneste typen gallegang kreft er intrahepatisk gallegang kreft. Dette kreft begynner i den delen av gallegangen som er inne i leveren. Denne typen er noen ganger forveksles med leverkreft og er faktisk iscenesatt på samme måte som leverkreft. Den vanligste typen er hilar (eller perihilar) gallegang kreft, som starter der venstre og høyre kanaler forlater leveren kommer sammen. Disse svulstene er også kjent som Klatskin svulster. Den tredje typen er distal gallegang kreft, som starter i det parti av gallegangen i nærheten av tynntarmen.

Staging

Gallegang kreft er diagnostisert i syv stadier; stadium 0, stadium IA, scene IB, stadium IIA, stadium IIB, stadium III og stadium IV. Stages III og IV anses sent stadium kreft. Å fastslå pasientens prognose (outlook), avgjør legen om kreften er resektabel, som betyr at hvis det kan fjernes helt gjennom kirurgi. Generelt (selv om ikke 100 prosent av tiden) de sene stadier av kreft anses nonresectable.

Symptomer

De tidlige stadier av gallegang kreft vanligvis ikke blir ledsaget av noen nevneverdige symptomer. Den tidligste symptomet er gulsott som er oppbygging av bilirubin, en grønn-gul kjemisk stoff som finnes i galle. Opphopning av bilirubin kan føre til at huden og det hvite i øynene til å se gul og føre til at huden til å klø. Gulsott, derimot, er et symptom på mange mindre alvorlige forhold, inkludert hepatitt og gallestein.

Det mest bemerkelsesverdige symptomet på sent stadium gallegang kreft er magesmerter, vanligvis under ribbeina på høyre side.

Diagnose

En rekke tester kan bidra til å diagnostisere gallegang kreft, inkludert blodprøver for å se etter bestemte tumor markører (stoffer utgitt av kreftceller) eller leveren og galleblæren funksjon, og imaging tester som røntgen og ultralydundersøkelser som kan utføres internt. Men det beste diagnostiske test, som ikke bare kan gjøre det første diagnosen av gallegang kreft, men også bidra til å stadium av kreft, er en CT (computertomografi) scan. Når diagnosen er gjort, kan andre tester utføres for å bestemme den nøyaktige plasseringen og blokkering og omfanget av kreft.

Survival priser

Kreft overlevelse priser er basert på scenen, plassering og omfang av kreft samt pasientens generelle helse. En fem-års overlevelse er prosentandelen av mennesker som lever i minst fem år etter at diagnosen. For sent stadium gallegang kreft som er nonresectable, er overlevelsesraten mindre enn 10 prosent. Dette er fordi disse kreftformene er vanskelig å behandle, siden operasjonen er ikke et alternativ. Imidlertid kan pasienter med intrahepatisk gallegang kreft øke sin overlevelse hvis de får en levertransplantasjon.

Symptomer på en gallestein i gallegang

Symptomer på en gallestein i gallegang


Gallestein kan være små eller store, og forbli i leveren uten å forårsake sykdom eller symptomer. Noen gallestein kan irritere galleblæren eller sette seg fast i lever, cystisk, felles galle eller bukspyttkjertelen kanaler. Symptomer som ligner på andre forhold, for eksempel et hjerteinfarkt, og blindtarmbetennelse, kan være til stede med gallestein. Riktig diagnose og medisinsk hjelp er nødvendig når symptomene oppstår.

Årsaker

Dannelse av gallesten kan forekomme når galle, et fordøyelses væske som bidrar til å oppløse fett, har for mye kolesterol, bilirubin, eller mangel på gallesalter. Når galleblæren ikke tømmes på riktig måte, kan øke dannelse av gallesten. Kvinner har høyere risiko for gallestein på grunn av overflødig østrogen som resulterer i høyere kolesterol i gallen. Familiens historie, overvekt og visse medisinske tilstander er knyttet til gallestein. En høy-fett, kan lav-fiber diett også være en medvirkende faktor.

Symptomer

Smerter i magen, kan under ribbeina eller stråler til ryggen, skulderbladene eller under høyre skulder være fremtredende med gallestein. Enkeltpersoner kan oppleve sterke smerter i løpet av få timer for å spise et fettrikt måltid. Andre vanlige symptomer er kvalme, oppkast, mage oppblåsthet, tarmgass, dårlig fordøyelse og gulsott. Influensalignende symptomer som frysninger, svette og feber kan også forekomme med magesmerter. Passerer leire-farget avføring kan være et tegn på gallestein.

Diagnose

Fordi gallestein symptomer etterligne andre alvorlige tilstander som medfører magesmerter, er en riktig diagnose er nødvendig for riktig behandling. Ultrasounds eller andre bildebehandlings prosedyrer kan bidra til en lege for å sjekke galleblæren funksjon og gallegangene for hindringer, infeksjon og brudd. Blodprøver kan også være nødvendig å se etter mulig smitte, gulsott eller pankreatitt, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

Gallestein forårsaker hyppige symptomer kan kreve kirurgisk fjerning av galleblæren. Ikke-kirurgiske alternativer er tilgjengelige for personer som ikke er kandidater for kirurgi på grunn av spesielle medisinske tilstander. Oral oppløsning terapi benyttes for å oppløse små kolesterolgallesten. Flere behandlings forsøk kan være nødvendig med denne metoden. Kontaktoppløsnings terapi er en eksperimentell prosedyre som involverer direkte injeksjon av et medikament inn i galleblæren. Denne prosedyren fortsetter å bli testet på pasienter med små gallesten.

Forebygging

Unngå krasje dietter, som kan skape gallestein på grunn av økt kolesterol meldingen fra leveren til gallen. Minimer fettrik mat og øke fiberinntaket og fysisk aktivitet for å redusere risikoen for gallestein. Snakk med legen din om bruk av oral prevensjon, hormonbehandling og kolesterolsenkende medikamenter siden slike medisiner har vist seg å øke utgivelsen av kolesterol i gallen, ifølge University of Maryland Medical Center.

Hvordan diagnostisere Cholelithiasis

Hvordan diagnostisere Cholelithiasis


Gallestein er tilstedeværelsen av konkresjoner i gallegang eller galleblæren, vanligvis kjent som gallestein. De kan forårsake inflammasjon av slimhinnen i galleblæren, som resulterer i kronisk cholecystitis. Hvis en gallestein hindrer gallegangs, kan galleblæren bli oppblåst og selv nekrotisk. Gallestein kan også komme gjennom cystisk kanalen og blokkere galle duktalt system. Her er hvordan å diagnostisere gallestein.

Hvordan diagnostisere Cholelithiasis

•  Vurdere gallestein hos barn med intermitterende magesmerter og risikofaktorer som traumer til galleblæren eller langvarig faste. Smerten kan være sentrert i øvre høyre kvadrant og ledsaget av gulsott.

Gjennomføre en fysisk undersøkelse inkludert auskultasjon og palpasjon. Smerter i høyre subcostal området ved palpering under inhalering er karakteristisk for gallesten. En hoven lever eller milt kan indikere en predisposisjon for gallestein.

Run laboratoriestudier for å måle leverfunksjon. Disse resultatene er typisk i normalområdet og er utført for å skille gallestein fra en sykdom i galleveiene eller i galleblæren. Nase og transpeptidease nivåene kan være litt forhøyet.

Utfør ultralyd som bilde studie av valg for gallestein. Denne teknikken kan finne gallestein og detektere en fortykkelse av galleblæren og tilstedeværelsen av pericholecystic fluid.

Bruk en magnetisk resonans cholangiopancreatography (MRCP) hos pediatriske pasienter når komplikasjoner av leveren og gallesystem er mistenkt. Denne teknikken er lovende som en ikke-invasiv metode for å undersøke galle og bukspyttkjertelen systemer, men er ikke alltid tilgjengelig.

Hvordan behandle Pankreatitt

Pankreatitt er et beskrivende begrep som gjelder for enhver betennelse i bukspyttkjertelen. Dette fører til at bukspyttkjertelen og dens omkringliggende blodårene til å hovne opp og felle bukspyttkjertelen væske, som kan deretter begynne "fordøye" bukspyttkjertelen selv.

Hvordan behandle Pankreatitt

•  Sørg for konservativ behandling for pankreatitt i akuttmottaket. Dette består vanligvis av væske gjenoppliving og nøye overvåkning av pasientens elektrolytisk balanse. Magesekken kan trenge å bli holdt tomt for å tillate den gastrointestinale system til resten, som krever innsetting av en sonde.

Utfør kirurgi. Necrotic pankreasvevet dreneres eller øses ut etterfulgt av tarmskylling. Store blodårer som har blitt erodert av pankreatitt kan trenge å bli omdirigert eller repareres. Felles gallegang kan måtte tømmes kirurgisk og gallesteiner kan trenge å bli fjernet fra gallegangene.

foreskrive medisiner for pankreatitt. Gi antibiotika for infeksjoner som følge av galle og nekrotiserende pankreatitt. Gi generelle antibiotika for gram-basiller utgangspunktet til kulturstudier gir mulighet for en mer spesifikk antibiotika regime. Smertekontroll er også viktig hos pasienter med alvorlig pankreatitt. Foreskrive Demerol eller andre smertestillende midler som ligner på morfin for å gi lindring i tilfeller av varig traumer eller lesjoner.

Administrer oppfølgende behandling for akutt pankreatitt. Erstatte væsketap løpet av den første dagen med både kolloid og krystallinske løsninger. Bestem tilstrekkelig hydrering ved hjelp av blodtrykk og urinproduksjon.

Monitor polikliniske pasienter med amylase og lipase analyser i tillegg til rutinemessige fysiske undersøkelser.

Hva er biliær kolikk?

Begrepet biliær kolikk refererer til en jevn smerte med ekstreme kramper og andre spesifikke egenskaper, som vanligvis følte på høyre side av magen, rett under brystkasse. Det er et symptom i stedet for en faktisk sykdom, og er vanligvis forårsaket av problemer med galleblæren eller gallegang.

Effekter

Smerte forårsaket av biliær kolikk oppstår som oftest flere timer etter et måltid, spesielt et måltid med mye fett. Det er en konstant smerte som forverres gradvis, selv om det vanligvis varer bare omtrent en time. I noen tilfeller kan smerten vare i flere timer. Det kan være mild eller alvorlig, og er mer en kjedelig verkende enn en skarp smerte. Biliær kolikk er vanligvis ikke assosiert med andre symptomer.

Identifikasjon

Biliær kolikk er diagnostisert basert på en beskrivelse av smerte gitt til en lege. Når det er fastslått at du har biliær kolikk, er det mye lettere for en lege å begrense de mulige årsakene til ubehag. En ultralyd kan hjelpe med å finne årsaken til smertene, spesielt hvis det er et resultat av gallestein. Legen kan også ønske å ta blodprøver, spesielt hvis du har andre symptomer (som feber) eller smerten ikke går bort etter flere timer.

Betydning

Biliær kolikk er oftest forårsaket av gallestein. Gallestein er vanlige, men de fleste som har dem ikke opplever biliær kolikk eller andre symptomer. Generelt er gallestein anses å være av liten betydning, med mindre de produserer symptomer. En enkelt episode av biliær kolikk kan ikke kreve behandling annet enn observasjon, men å redusere inntaket av fett og miste vekt (hvis du er overvektig) kan gjøre tilbakevendende biliær kolikk mindre sannsynlig.

Betraktninger

Smerter eller ubehag i høyre side av magen er ikke alltid et resultat av biliær kolikk. Legen kan vurdere andre problemer når du vurderer deg for denne tilstanden. Noen andre forhold som kan etterligne biliær kolikk inkluderer blindtarmbetennelse, leverinfeksjoner som hepatitt, og problemer med bukspyttkjertelen eller tarmer.

Forebygging / løsning

De fleste mennesker som opplever biliær kolikk har gallestein og blir behandlet deretter. I tillegg til lav-fett dietter og vekttap, behandlinger inkluderer kirurgi, medisinering og livsstil justeringer. Laparoskopisk kirurgi for å fjerne galleblæren er den vanligste andrelinjebehandling; det er mer effektivt enn medisiner og fungerer mye raskere. Hvis du ikke klarer å ha kirurgi, kan legen bruke medisiner som løser opp gallestein. Imidlertid kan medikamentet være svært kostbart, tar lang tid til å arbeide, og ikke alltid være en permanent løsning på problemet.

Hvordan virker galleblæren fungerer?

Hvordan virker galleblæren fungerer?

Hva gallbladders Gjør

Galleblæren er et pæreformet, mørk grønn, liten muskel sekk som holder galle før det er nødvendig av fordøyelsessystemet. Galle, som er laget i leveren, blir sendt til galleblæren fra leveren via meget små kanaler. Når maten er spist, hormonet cholecystokinin, eller CKK, er løslatt. Dette hormonet forårsaker galleblæren til kontrakt, sprut galle inn i tynntarmen, hvor den bidrar til å bryte ned fett i mat.

Plassering av galleblæren

Galleblæren kan finnes bak leveren, på høyre side. Den er koblet til tynntarmen, noe som i sin tur er koblet til leveren av små kanaler. Bile beveger seg gjennom disse kanaler, til og fra galleblæren. Den primære kanal, som er felles for galleblæren og leveren, er hensiktsmessig kalt felles gallegang. Den galle som beveger seg gjennom disse kanalene er gul i fargen, og bitter. Den inneholder avfall filtrert fra blodet i leveren.

Galle reiser fra leveren, gjennom gallegangene, og deretter noen av galle lagres i galleblæren, mens resten strømmer direkte inn i den lille intestine.The galle bidrar til å bryte ned fett i tynntarmen, men det er også en antioksidant.

Problemer med gallbladders

I noen mennesker, kan gallbladders bli irritert, hoven, blokkert eller utvikle steiner. Hvis det er en sjanse for at det kan sprekke, vil da umiddelbar fjerning av galleblæren anbefales. Når galleblæren er fjernet, strømmen av galle fra leveren og fordøyelseskanalen ikke lenger går jevnt. Dette betyr at folk som har hatt sin galleblæren fjernet må være forsiktig med hvor mye fett de spiser i deres mat, hva slags mat de spiser, og noen kan til og med må ta galle kosttilskudd for resten av deres liv.

Slik Cure Lever Cyster

Lever cyster eller lever cyster, er små væskefylte bobler som dannes i leveren hulrom. De fleste lever cyster er godartede, og de forårsaker ingen symptomer. Imidlertid kan cyster forstørre, forårsaker lider å oppleve smerter i høyre øvre del av magen. Fordi disse cyster presentere få tegn, mange tilfeller er udiagnostisert eller funnet ved et uhell. Heldigvis finnes det måter å kurere lever cyster og lindre eventuelle discomforting symptomer.

Slik Cure Lever Cyster

•  Har legen din jevnlig overvåke cyster. Hvis lever cyster ikke forårsaker symptomer som smerter, kan legen din fraråder behandling. Imidlertid vil legen din sannsynligvis overvåke cyster for å sikre at de ikke øker i størrelse.

Be en lege for å drenere cyster. Hvis leveren cyster ikke renne av på egen hånd, kan en lege gjøre et lite snitt og utføre en drenering prosedyre.

Tenk kirurgisk fjerning. Fordi leveren cyster kan forstørre og forårsake smerte, kan leger velger å fjerne cyster. Snakk med legen din og diskutere kirurgiske alternativer.

Behandle den underliggende medisinsk tilstand. Ofte lever cyster er et symptom på en annen medisinsk tilstand, slik som Caroli sykdom, polycystisk nyresykdom, eller echinococcosis. Leger vil utføre en rekke tester, så som en biopsi eller X-stråle, til å diagnostisere den underliggende sykdommen. Etterpå kan de velge å fjerne cyster.

Ta antibiotika. Lever cyster kan bli infisert. Hvis en infeksjon skulle oppstå, ta antibiotika.

Hint

  • Det er ingen måte å forhindre lever cyster. Bortsett fra smerte, kan symptomer på forstørret cyster inkluderer abdominal hevelse og gallegang obstruksjon.

Hva er Gulsott hos voksne?

Hva er Gulsott hos voksne?


De fleste forbinder gulsott med nyfødte babyer, men voksne kan ha tilstanden også. Gulsott er når hud og membraner (for eksempel det hvite i øynene) slår en gulaktig eller en gul-brun farge fordi for mye av den kjemiske bilirubin sirkulerer i blodet. Hos voksne indikerer gulsott en underliggende medisinsk problem, for eksempel leverskade. Enhver person som viser tegn på gulsott bør oppsøke lege så snart som mulig.

Biologisk årsak til gulsott

Bilirubin er et avfallsprodukt som resultatene fra nedbryting av hemoglobin. Under normale omstendigheter, fjerner leveren bilirubin fra blodet. Imidlertid kan gulsott oppstå når: 1) det er for mye bilirubin for leveren å fjerne, 2) en defekt hindrer leveren fra ordentlig fjerne bilirubin, og 3) gallegang som gjør at bilirubin å renne fra leveren til tarmen blokkert.

Sykdommer som forårsaker gulsott

Gulsott hos voksne er oftest forårsaket av sykdommer eller tilstander som påvirker leveren. Typiske eksempler er hepatitt B og C, skrumplever og leverkreft. Gulsott kan også være forårsaket av gjenstander som hindrer gallegangene, for eksempel en svulst eller gallestein. Mer uvanlig, kan gulsott være forårsaket av stoffer som har samlet seg i leveren cellen. For eksempel kan akkumulering av jern (hemokromatose) resultere i gulsott, som kan akkumulering av kobber (Wilsons sykdom). Enkelte medikamenter kan også føre til gulsott, som noen medisiner kan forårsake betennelse i leveren eller gallegangen.

Problemer forårsaket av gulsott

I tillegg til å snu huden gul, kan gulsott føre en person til å bli svært kløende (den medisinske betegnelsen er "kløe"). Ifølge medicinenet, com, kan kløe være så intens at noen mennesker vil skrape huden rå, har problemer med å sove, og i sjeldne tilfeller, begå selvmord. For det meste er imidlertid problemer forbundet med gulsott oppstår fra den underliggende medisinske tilstanden forårsaker gulsott.

Diagnose

Gulsott er diagnostisert av en fysisk eksamen og observasjon av en lege. Men like viktig å vurdere at pasienten lider av gulsott er å bestemme grunnen til pasienten er gulsott. Således vil en lege sannsynlig bestille en serie blodprøver, inkludert: en "serum bilirubin", som måler mengden av bilirubin i blodet; en "komplett blodprosent" som vil gi informasjon om komponentene i de røde blodceller, hvite blodceller og blodplater; "Protrombintid", en test som måler blodets evne til å koagulere. I tillegg, kan en lege ønsker å gjøre en ultralyd av leveren for å bestemme om den er oppsvulmet eller på annen måte unormal, og / eller en biopsi av leveren, hvor et stykke av levervevet blir fjernet kirurgisk for å bli analysert i et laboratorium.

Behandling

Fordi gulsott ikke er en sykdom, men bare et symptom på en sykdom, behandling varierer avhengig av den underliggende tilstand som forårsaker gulsott. For eksempel, hvis den gulsott er forårsaket av en blokkert gallegang, vil behandlingen være å fjerne blokkeringen. Hvis medisinen er årsaken til leveren eller gallegangen for å bli opphisset, vil pasienten få beskjed om å slutte å ta medisinen.

Periampullary Kreftbehandling

Periampullary kreft er ansett som en kreft i bukspyttkjertelen som er til stede der bukspyttkjertelen og leveren bli med å gå inn i tynntarmen. Periampullary krefttilfeller har økt de siste tiårene, og er inkludert i statistikken for kreft i bukspyttkjertelen, ranking den fjerde mest dødelige kreft i USA. Selv om kreft er ansett som uhelbredelig, er periampullary kreftbehandling tilgjengelig.

Kirurgi

Noen tilfeller av periampullary kreft kan behandles med kirurgi, men de er få fordi kreft ikke må ha spredd seg utover periampullary område i bukspyttkjertelen til andre organer, blodårer eller lymfeknuter. Sjelden er periampullary kreft fanget i de tidlige stadier av sykdommen. Når kirurgi er et alternativ, det innebærer fjerning av en del av bukspyttkjertelen, i galleblæren, tynntarmen et parti av gallegang og noen ganger til og med en del av magesekken. Milten kan også trenge å bli fjernet. Kirurgen vil koble det som er igjen av bukspyttkjertelen, tarmen og magen for å tillate fordøyelsen. Det er en risiko for blødning og infeksjon, og kirurgi kan forårsake midlertidig diabetes. Kvalme og oppkast er vanlige bivirkninger av operasjonen. Forvent å bruke minst ti dager på sykehuset og en bedring på flere uker tilbrakt hjemme.

Målrettet Medikamentell behandling

Målrettet medikamentell behandling blir brukt oftere for å behandle periampullary kreft. Stoffet er målrettet på utvalgte avvik innenfor kreftcellene. Stoffet Tarceva brukes til å blokkere kjemikalier som ledetråd kreftceller når man skal dele seg og vokse. Stoffet Erlotinib kan kombineres med kjemoterapi hos pasienter som har avansert periampullary kreft. Andre målrettede narkotika terapi behandlinger blir fortsatt undersøkt i kliniske studier. Ett medikament som studeres er Erbitux, som er lik Eroltinib men angriper kreftcellene på en annen måte.

Clinical Trials

Kliniske studier er en populær form for behandling for periampullary kreft. Siden det er ingen kur for kreft, pasienter er ivrige etter å delta i studier som kan vise seg vellykket. Kliniske studier for periampullary kreft bære å prøve nye medikamenter eller ny utvikling i behandlinger eller kirurgi. Forsøkene kan gjengi uventede og selv alvorlige bivirkninger, men de gir pasienten tilgang til kreft behandlinger som ellers ikke ville være tilgjengelig for dem. Tiden i kliniske studier, narkotika under utvikling som kan være i stand til å stoppe kreft i å vokse og spre seg. Og vaksiner blir undersøkt som målrette immunforsvaret og kan være i stand til å holde folk fra noensinne å utvikle kreftceller.

Årsaker til gulsott hos voksne

Gulsott er en medisinsk tilstand som vanligvis rammer nyfødte, men kan forekomme hos voksne også. Gulsott er faktisk ikke er en sykdom, men vanligvis er en indikasjon på sykdommen. Den er karakterisert ved den gule pigmentering av huden, og det hvite i øyet. Andre symptomer inkluderer en lys, nesten hvit avføring og mørk urin. Skade på leveren er en primær årsak til gulsott. Det er mange forskjellige sykdommer som kan forårsake leverskader og andre forhold som fører til gulsott hos voksne.

Bile Duct Blokkering

Gulsott skyldes oppbygging av bilirubin, som er et biprodukt av legemet forårsaket når nye røde blodceller lages. Gamle blodceller, behandles som avfall, og hemoglobin innsiden av dem blir til bilirubin, som skaper den gule pigmentering. Den bilirubin da gjør seg inn galle som reiser fra leveren til tarmene. Ved denne prosessen blir forstyrret av gallegang blokkering, kan bilirubin bygge opp, forårsaker gulsott. Vanlige plager som forårsaker gallegang blokkering er gallestein eller svulster.

Alkoholisk levercirrhose

Langsiktig alkoholmisbruk spiller en stor rolle i skrumplever eller leversykdom. I USA er alkoholisme den viktigste årsaken til utvikling av skrumplever hos voksne. Avhengig av kroppens toleranse for alkohol, er mengden av alkohol konsumert som kan forårsake skade varierer fra person til person. Den skade på leveren forårsaker bilirubin oppbygging, noe som fører til gulsott. Andre symptomer på skrumplever er diaré, kvalme og oppkast, tap av vekt og tørr, kløende hud.

Hepatitt

Hepatitt er når leveren blir betent. Det finnes mange typer hepatitt, inkludert viral hepatitt, hepatitt A, B, C og D. Hepatitt A, B, C og D er vanligvis forbundet med narkotikarelaterte komplikasjoner. Visse medisiner, inkludert paracetamol, ibuprofen og naproksen, har vært kjent for å forårsake leverbetennelse som kan føre til hepatitt. Leveren bidrar til å bryte ned medikamenter i legemet, og for noen mennesker er prosessen langsommere. I noen tilfeller kan til og med normale doser av disse medikamenter forårsake leverskader. En annen type denne sykdommen, autoimmun hepatitt, kan være gått ned genetisk og kan kreve en levertransplantasjon.

Hemolytisk anemi

Hemolytisk anemi oppstår når røde blodceller blir ødelagt for tidlig, forårsaker en alvorlig reduksjon i antallet av røde blodceller i kroppen. Når benmargen ikke kan produsere nok røde blodceller for å erstatte de ødelagte røde blodceller, blodmangel vil forekomme. Symptomer kan inkludere gulsott, frysninger, veldig blek hud, tretthet og levende hjerterytme. Det finnes flere typer hemolytisk anemi, noen av de mer vanlige å være hemoglobin SC sykdom, elliptocystosis, ovalocystosis, sigdcelleanemi, og malaria.

Bukspyttkjertelkreft

Omtrent en tredjedel av kreft i bukspyttkjertelen er forårsaket av bruken av sigaretter. Kreft i bukspyttkjertelen har en tendens til å påvirke menn mer enn kvinner, og er vanligvis mer vanlig hos røykere eller folk som er overvektige. En tumor i bukspyttkjertelen kan føre til at galleobstruksjon som kan føre til gulsott. Andre symptomer inkluderer ryggsmerter, diaré, tretthet, vekttap og brekninger. Prognosen er vanligvis negativ; i om lag 80 prosent av personene som har kirurgi for å fjerne bukspyttkjertelsvulster, har kreften allerede spredt seg til andre deler av kroppen og er ubrukelige.

Typer Hyperbilirubinemi

Hyperbilirubinemi er mer kjent som gulsott. Gulsott er en tilstand som er merket med gul farge på huden og sclera (hvite delen av øynene). Det er forårsaket av en økning i bilirubin som er et orange-gult pigment produseres i leveren og funnet i gallen. Det er to hovedtyper av hyperbilirubinemi, hver er forårsaket av en rekke sykdommer.

Bilirubin Produksjon

Bilirubin er et avfallsprodukt fra metabolismen av hemoglobin eller røde blodlegemer. Røde blodceller overlever et gjennomsnitt på 120 dager; derfor er blod stadig fornyes hver dag. Røde blodceller brytes ned, som regel i milten, i tre distinkte trinn. Først blir degradert hemoglobin inn i globulin fraksjon og heme. Sekund, heme oksygenase (et enzym som hjelpemidler i overføring av oksygen) scorer på heme til biliverdin. For det tredje, en reduktase (et enzym som katalyserer en reduksjonsreaksjon) omdanner biliverdin til bilirubin.

Ukonjugert Hyperbilirubinemi

Ukonjugert bilirubin, også kalt "gratis" bilirubin, er lipid (fett) oppløselig avfallsprodukt som resulterer fra den ovennevnte reaksjonen. Siden bilirubin er et avfallsprodukt, må det skilles ut fra kroppen. For å gjøre dette, må det bli vannløselig. Den ukonjugert bilirubin festes til albumin (et protein rikelig funnet i blodet) å reise til leveren hvor det reagerer med et enzym (glukuronyl-transferase) til å bli vannoppløselige, konjugert bilirubin. Ukonjugert hyperbilirubinemi er den tilstand som resulterer fra et høyt nivå på denne ukonjugert form av bilirubin i blodet.

Tilstander som involverer Ukonjugert Hyperbilirubinemi

Ukonjugert hyperbilirubinemi kan være forårsaket av flere faktorer. Det kan være forårsaket av økt produksjon av bilirubin som et resultat av akselerert nedbrytning av røde blodceller. Det kan også være forårsaket av en nedgang i konjugasjon som er et resultat av et fravær eller reduksjon i glukuronyl-transferase.
Forhold som forårsaker ukonjugert hyperbilirubinemi inkluderer overdreven hemolyse, Gilbert syndrom (en mild stoffskiftesykdom), Crigler-Najjar syndrom (medfødt lidelse preget av en del eller total mangel på glukuronyl transferase og er vanligvis fatal) og neonatal gulsott. Mange babyer, spesielt de som er født prematur, lider av gulsott. Det er vanligvis et resultat av en umoden leveren, ikke effektivt conjugating bilirubin.

Konjugert Hyperbilirubinemi

Konjugert bilirubin, som nå er vannløselige, beveger seg gjennom gallegang til tarmene for eksempel gallesalter. Bakterier i tarmen konvertere bilirubin til urobilinogens som skilles ut fra kroppen i avføring og urin. Konjugert hyperbilirubinemi er et høyt nivå av konjugert bilirubin og er vanligvis forårsaket av en ineffektivitet i utskillelsen prosessen.

Tilstander som involverer Konjugert Hyperbilirubinemi

Konjugert hyperbilirubinemi er et resultat av en defekt i utskillelsen, enten i leveren eller etter leveren. Hepatocellulært sykdom, sykdommer i leveren inkludert cirrhose og hepatitt, kan resultere i konjugert hyperbilirubinemi. Legemidler kan også påvirke utskillelsen av bilirubin fra leveren, inkludert antibiotika, steroider, p-piller og barbiturater. Obstruksjon av gallegangene, muligens på grunn av gallestein, også resulterer i konjugert hyperbilirubinemi. Eventuelle hindringer vil vanligvis krever kirurgi for å rette det opp.

Er lavere magesmerter et tegn på pankreatitt?

Er lavere magesmerter et tegn på pankreatitt?


Bukspyttkjertelen ligger i den venstre øvre del av magen ved siden av leveren og bak magen. Bukspyttkjertelen er en del av fordøyelsessystemet, og produserer pankreas enzymer som hjelpemiddel i fordøyelsen av proteiner, karbohydrater og fett i tynntarmen. Langerhanske øyer (spesialiserte områder av celler) finnes i hele bukspyttkjertelen produserer insulin, som kontrollerer glukose (sukker) i blodet. Pancreatitits, betennelse i bukspyttkjertelen, kan forstyrre både funksjoner og føre til store smerter.

Symptomer

Pankreatitt oppstår når kanalene som drenerer pancreatic enzymer bli blokkert. Dette fører til hevelse og betennelse i bukspyttkjertelen som de bukspytt tilbake opp og begynne å fordøye bukspyttkjertelen vev, noe som resulterer i kjemiske endringer. Visceral (orgel) nervene er spesielt følsomme for både trykket forårsaket av hevelse og kjemiske endringer, så nervene sender impulser (meldinger) av smerte til hjernen. Endringer i fordøyelsen og respons på smerte kan også forårsake kvalme og oppkast.

Nerve Plexus

På grunn av plasseringen av bukspyttkjertelen i den øvre del av magen, nerveimpulser går fra bukspyttkjertelen til cøliaki (eller solar) plexus, et nettverk av nerver som kommer sammen fra bukspyttkjertelen og tilstøtende organer. Cøliaki plexus ligger bak organene på om midjen (thorax ryggvirvler 12). Derfra impulsene inn ryggmargen og reise til hjernen. Dermed er smerte følte over midjen i magesekkens området (under brystbenet og mellom ribbeina) snarere enn i nedre del av magen.

Årsaker

Årsaker til pankreatitt inkluderer alkoholisme, kreft, hyperparatyreoidisme, abdominal traumer, narkotika, infeksjoner og kirurgiske prosedyrer. Ifølge SJ McPhee og MA Papadakis i "Nåværende medisinsk diagnose og behandling," en av de viktigste årsakene er gallestein som lodge i felles gallegang, som bærer både bukspyttkjertelen enzymer fra bukspyttkjertelen og galle fra galleblæren. Denne blokkeringen forårsaker galleblærebetennelse, så vel som pankreatisk inflammasjon og press på tilstøtende vev, så ofte smerte impulser blir sendt til hjernen fra mer enn ett område. Således kan smerte bli uskadeliggjort på tvers av den øvre del av magen i stedet lokalisert til ett område.

Referert smerte

Som smerte impulser reise langs nervene fra bukspyttkjertelen, reiser de langs de samme nervebaner som impulser som kommer fra høyre og venstre i bukspyttkjertelen. Når disse impulser nå hjernen, kan det ikke alltid skille opprinnelsen av smerteimpuls fra de andre impulser; så når hjernen sender tilbake en impuls som forårsaker oppfatning av smerte, kan denne meldingen gå til tilstøtende områder. Dette kalles referert smerte. Pankreatitt smerte er noen ganger referert til høyre og venstre side og bak.

Smertebehandling

Ifølge Mayo Clinic, behandling av den underliggende årsak til pankreatitt (slik som gallesten) er nødvendig for å lindre smerte og tillate bukspyttkjertelen til å gro. I noen tilfeller (for eksempel alkoholisme), kan pankreatitt bli kroniske med anfall av akutt smerte eller konstant verkende smerter. Behandlingen inkluderer en fettfattig diett, bukspyttkjertelen kosttilskudd, og ingen alkohol eller opioider (narkotika) da disse kan forverre symptomene. Smertestillende medikamenter inkluderer paracetamol og ikke-steroide antiinflammatoriske midler (for eksempel ibuprofen) og trisykliske antidepressiva (som ofte brukes for kroniske smerter). En nerve blokk med cøliaki plexus kan lindre sterke smerter.

Årsaker til forhøyet bilirubin

Hva er Bilirubin?

Bilirubin er et biprodukt av prosessen hvor hemoglobin er et protein i de røde blodcellene brytes ned. Leveren er ansvarlig for å fjerne bilirubin i blodet, derfor når nivåene er forhøyet, kan det være tegn på leversykdom. Tegn på forhøyede nivåer av bilirubin inkludere gulfarging av huden, mørk urin, oppkast, magesmerter, eller kronisk utmattelse.

Forhøyede nivåer hos nyfødte

Gulsott er en vanlig lidelse som oppstår hos nyfødte. En nyfødt leveren er ennå ikke fullt utviklet, derfor barnet ikke er i stand til å tilstrekkelig behandle de røde blodcellene som er produsert når han eller hun er født. Gulsott oppstår når bilirubin nivåene når 2,5 mg / dL eller høyere. Dette kan manifestere seg i babyens hud vises gul i fargen. Som ekstremt høye bilirubin-nivåer er assosiert med hjerne skade, er det viktig å søke medisinsk behandling for gulsott.

Blokkering av galleveier

Bile er biprodukt frigjøres i leveren som inneholder bilrubin samt kolesterol, gallesalter og andre avfallsprodukter. Hvis gallegangene er blokkert på grunn av årsaker som for eksempel gallestein, bukspyttkjertel eller gallegang svulster, cyster, betennelser, eller skade på grunn av kirurgi; bilirubin bygger seg opp i leveren og fører til økte nivåer.

Leversykdommer

Leversykdommer slik som cirrhose, noe som skyldes overdrevet alkoholforbruk, eller hepatitt, som påvirker leverfunksjonen. Begge disse lidelser bidrar til forhøyet bilirubin fordi disse lidelsene drepe av leverceller og føre til arrdannelse. Nedgangen i leverceller kan svekke leverfunksjon, noe som resulterer i økt bilirubin nivåer.

Arvet helsemessige lidelser

Noen genetiske lidelser påvirker leverens evne til å fungere skikkelig eller prosess bilirubin, som Crigler / Najjar syndrom, Erthroblastosis fetalis, og Gilbert sykdom. Mens hver påvirker leveren på ulike måter, som alle involverer manglende evne til å bryte ned bilirubin i kroppen, økende nivåer.

Whipple prosedyre Komplikasjoner

I en fremgangsmåte Whipple, fjerner en kirurg en pasients hode bukspyttkjertelen, galleblæren, en del av gallegang og tolvfingertarmen (en del av tynntarmen). Noen pasienter har også en del av magen fjernet. Whipple prosedyrer brukes ved behandling av visse kreftformer, inkludert pankreatisk kreft, ved behandling av benigne tumorer som oppstår på bukspyttkjertelen hodet, og for kronisk betennelse i bukspyttkjertelen (pankreatitt).

Diabetes

Noen pasienter kan utvikle diabetes etter en Whipple prosedyre. Diabetes er en tilstand der kroppen ikke skikkelig produsere insulin for å regulere blodsukkeret. Dette kan skje etter en Whipple prosedyre fordi fjerning av pankreatisk vev kan føre til at kroppen for å frigjøre mindre insulin. Pasienter som allerede har diabetes kan oppleve en forverring av sin sykdom.

Bukspyttkjertel Fistel

Denne komplikasjon kan forekomme hvis sutur som festes de øvrige bukspyttkjertelen til tarmen ikke leges godt, noe som resulterer i bukspytt lekkasje. De fleste pasientene som opplever denne lekkasjen vil leges på egen hånd. Imidlertid kan et lite antall må ha en annen operasjon.

Magen Lammelse

Ifølge University of Southern California, om lag 25 prosent av pasienter som har en Whipple prosedyren kan oppleve mage lammelser. Denne komplikasjonen vanligvis blir bedre i fire til seks uker. Imidlertid kan pasienter trenger et materør for å oppnå nødvendige næringsstoffer, fordi de ikke vil være i stand til å tolerere en normal diett.

Malabsorpsjon

Malabsorpsjon oppstår når en pasient ikke absorbere næringsstoffer også. Fjerning av en del av bukspyttkjertelen reduserer også mengden av enzymer som pankreas kan produsere. Disse enzymer er nødvendig for riktig fordøyelsen. Pasienter som opplever denne komplikasjonen utvikler ofte fet, klumpete diaré. De kan finne lindring når de ble behandlet med orale bukspyttkjertelen enzym kosttilskudd på en langsiktig basis.

Vekttap

Mange pasienter som har en Whipple prosedyre erfaring vekttap og ofte mister 5 prosent til 10 prosent av deres totale kroppsvekt. Dette skjer fordi de er satt på en restriktiv diett etter operasjonen. De fleste pasienter merker at denne komplikasjonen stabiliserer seg raskt, og de ofte tilbake til sin normale vekt når de er i stand til å spise relativt regelmessige måltider igjen.

Stadier av skrumplever

Stadier av skrumplever

Stage One

I den første fasen av skrumplever, opplever pasienten få symptomer. Disse inkluderer vage fysiske effekter: tretthet, munntørrhet, gulsott, utvidelse eller ømhet i øvre høyre del av magen og kløe over hele kroppen. Ved en test av leverfunksjon leverer unormale resultater, bør en biopsi tatt. Den stadium av cirrhose pasienten har nådd vil bli bestemt av de biopsiresultater. I trinn én, har unormalt vev og inflammasjon utvikles i leveren. Dette er i hovedsak begrenset til området rundt portalområder som rommer grener av gallegang, portvenen og leverpulsåren.

Stage Two

Som leversykdom utvikler seg til den andre fasen, de områder av unormalt vev begynner å dannes i stive bånd av bindevev, en tilstand kjent som fibrose. Disse og betennelsen har spredt til å omfatte både portalområder og de omkringliggende periportal regioner.

Stage Tre

Stage tre er preget av sammenslåing av områder av fibrose. Dette bridging forstørrer de berørte regionene. Dette kan føre til en forringelse av funksjon av leveren, sett ofte som en nedsatt evne til å fordøye fett, og til å absorbere fettløselige vitaminer.

Stage Four

Stage fire er endelig skrumplever. Pasienter i denne fasen kan gjenopprette fra en levertransplantasjon, men uten en, er forventet levealder under 10 år for de som avanserer til en symptomatisk stadium av skrumplever.

Bad Liver Symptomer

Leveren spiller en viktig rolle i din generelle velvære. Det hjelper fordøye mat og næringsstoffer og filtrerer blodet for å fjerne medisiner, alkohol og giftstoffer. Den lagrer glukose, skaper koagulasjonsfaktorer for blodet og produserer vitamin A. Leversykdom forstyrrer disse funksjonene og skaper karakteristiske tegn og symptomer som gulsott, kolestase, forstørrelse av leveren, ascites, portal hypertensjon, hepatisk encefalopati og leversvikt. Det er godt å være på vakt for symptomer på leverfunksjonsfeil.

Gulsott

Gulsott er preget av gulfarging av huden og det hvite i øynene dine. Urinen kan bli mørk farget. Andre symptomer inkluderer lys avføring, kløe, redusert appetitie, kvalme og oppkast.
Leveren spiller en nøkkelrolle i å utskille bilirubin fra kroppen din. Bilirubin er en mørk farget grønn-gul biprodukt av hemoglobin. Leveren normalt assimilerer bilirubin i gallen (som blir produsert i leveren for å hjelpe til med fordøyelsen), som deretter blir ført inn i tarmen. Hvis leveren ikke fungerer normalt eller er betent, akkumulerer bilirubin i blodet, og er fraktet til huden. På dette tidspunkt blir gulsott tydelig.

Kolestase

Kolestase er en redusert eller stanset flyt av galle. Et sted fra levercellene til helt i begynnelsen av tynntarmen (tolvfingertarmen) det er et problem. Det kan være en indikasjon på leversykdom, gallegang sykdom og bukspyttkjertelen lidelser.
Symptomer på kolestase omfatter gulsott, mørk-farget urin, lys avføring og kløe. Andre symptomer inkluderer utvidelse av milten, utvidelse av galleblæren, bentap, edderkopp blodkar, frysninger, magesmerter og lett blødning.

Liver Enlargment

Leveren utvidelse er akkurat hva det høres ut som. Du kan oppleve noe ubehag i magen og en full følelse. Dette er vanligvis detektert ved fysisk undersøkelse av legen din.

Ascites

Ascites er preget av en opphopning av væske i magen. Ifølge Merck Online Medical Library, den mest vanlige årsaken til ascites er skrumplever, men den kan være forårsaket av andre lever-relaterte lidelser, så vel som noen ikke-lever-relaterte lidelser. Symptomer inkluderer kortpustethet, redusert appetitt, magesmerter og utvidelse av buken. Det kan være forårsaket av levercirrhose, hepatis og andre leverproblemer.

Portal hypertensjon

Den portvenen fører blod til leveren fra tarmen. Høyt blodtrykk i denne vene kalles portal hypertensjon. Dette kan skape vekst av nye blodkar, som kobler intestinal blodstrømmen inn i kroppens sirkulasjon uten å bli filtrert av leveren. Symptomer inkluderer ascites, blødning i nedre spiserør og mage blødning. Ifølge Merck Online Medical Library, den vanligste årsaken til portal hypertensjon i USA er skrumplever.

Hepatisk encefalopati

Når leverfunksjonen er kompromittert, giftstoffer som normalt vil bli filtrert ut akkumuleres i blodet. Dette i sin tur kan påvirke hjernens funksjon (hepatisk encefalopati). Symptomer inkluderer forvirring, humørsvingninger, tap av bevissthet, personlighetsforandringer, nedsatt bevissthet, dårlig dømmekraft, endringer i atferd, langsom tale, langsomme bevegelser, endringer i tenkning, tretthet, forvirring og koma.

Leversvikt

Leversvikt kan være forårsaket av en rekke leversykdommer. Det er karakterisert ved et ekstremt tap av leverfunksjon som følge av utstrakt leverskade. Symptomer inkluderer økt blåmerker og blødninger, gulsott, tretthet, nedsatt appetitt, slapphet, endret mental status, sviktende helse og ascites.

Hvis du mistenker at du kan være i faresonen for å utvikle en leversykdom, snakk med legen din om dine risikofaktorer. Diagnostisk testing kan fange eventuelle problemer tidlig nok til å reversere skader og forbedre sjansene for langsiktige helse.

Galleblæren fjernes Problemer

Galleblæren er en ikke-essensiell organ som sitter under leveren på høyre side av magen. Orgelet er formet som en pære og inneholder fordøyelses væske kalt galle som er sluppet inn i tynntarmen. Ifølge Mayo Clinic, gallestein er solide forekomster av fordøyelsesvæske som kan utvikle seg i galleblæren. Mennesker som opplever symptomer på gallestein må ha sin galleblæren tatt ut. Noen ganger er det komplikasjoner knyttet til galleblæren fjerning kirurgi.

Gallestein

Gallestein er en relativt vanlig sykdom i USA Ifølge National Institute of Health galleblæren fjernes (kolecystektomi) er en av de hyppigst utførte operasjoner.

Hvis gallestein er ikke plagsom de ikke vanligvis krever behandling. Men hvis du opplever hyppige galleblæren angrep, legen din vil mest sannsynlig anbefale at du gjennomgår en kolecystektomi.

Kirurgi

Det store flertallet av cholecystectomies er minimalt invasive prosedyrer utført med laparoskopi (veldig små snitt).

Hvis testene indikerer galleblæren har akutt betennelse eller arrdannelse fra tidligere operasjoner, kan kirurgen bestemmer seg for å utføre åpen kirurgi for å fjerne galleblæren. En åpen kirurgi krever en ca seks-tommers snitt i øvre høyre del av magen.

Ifølge National Institute of Health, er åpen kirurgi nødvendig i bare 5 prosent av galleblæren operasjoner.

I løpet av omtrent en time operasjonen vil du være under narkose.

Anestesi Risks

NIH sier risikoen forbundet med anestesi inkluderer pustevansker, uregelmessig hjerterytme, lungebetennelse og blodpropp. Blotter blodpropp er mest sannsynlig skje i bena eller i lungene.

Bivirkninger kan også omfatte kvalme, oppkast og delirium (midlertidig mental forvirring). I sjeldne tilfeller hjerteinfarkt og hjerneslag kan skyldes generell anestesi.

Recovery

Pasienter vanligvis forblir på sykehuset for en dag etter laparoskopi og to til seks dager etter åpen galleblæren fjernes.

Under utvinning kan du bli bedt om å bære trykk strømper på bena for å forhindre dannelsen av blodpropper fra forming. Trykk strømper også oppfordre blodet å sirkulere skikkelig.

Hvis du opplever overdreven blødning, er i alvorlig smerte eller har feber, kan sykehusopphold være lengre.

Mulige problemer

De potensielle problemer i forbindelse med galleblæren fjernes kirurgi er blødning, infeksjon og mulig skade på tynntarmen eller i den felles gallegang. Den felles gallegang bærer gallen fra leveren og galleblæren inn i den øvre er av tynntarmen.

Ifølge National Digestive Disease Information Clearing House, skade på felles gallegang er den hyppigste komplikasjonen av galleblæreoperasjon. Det kan resultere i en potensielt farlig og smertefull infeksjon. Når skaden er mindre kan det behandles ikke-kirurgisk. Hvis skaden er alvorlig ytterligere operasjon kan bli nødvendig.