Digidexo.com

rektalblødning hos større barn

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

Rektal blødning hos barn er en vanlig foreteelse som kan skje for en rekke grunner. Det kan utvikle seg til et alvorlig problem for barnet ditt. Hvis du oppdager blod i avføringen eller klær til barnet ditt, her er noen metoder for å stoppe rektal blødning.

Hvordan stoppe rektal blødning hos barn

•  Kjøp en over-the-counter salve eller stikkpille som behandler rektal blødning. Noen selskaper kan tilby barneversjon, men en voksen versjon kan også brukes. Kontroller retning for å se om dosen varierer eller anvendelse for barn.

Har barnet ditt drikke 8 til 10 glass vann hver dag. Dehydrering kan være en årsak til rektal blødning. Hvis dette er tilfelle, kan en jevn tilførsel av vann i flere dager kurere barnets problemer. Normalt tar kroppen mange dager til fullt rehydrere. Være vedvarende og pasient med denne behandlingen.

Bade barnet ditt regelmessig. Mange abscesser og åpne sår på endetarms området kan tilskrives dårlig hygiene. Ved å vaske med såpe og vann minst en gang annenhver dag, vil du øke ditt barns sjansene for helbredelse disse områdene uten ytterligere blødning.

Påfør vanlige mengder is til endetarms området. Ice vil ta ned eventuelle betennelser som kan siver, og dermed redusere barnets sjanse for blødninger. Endre isen så snart det smelter.

innlemme en stor mengde fiber inn i barnets kosthold. Mange ganger blødningen er intern snarere enn fra rektum selv. Legge fiber gjennom et kosttilskudd kan bidra til å regulere noen sterke passasjer i kroppen.

Om årsakene til Mann rektalblødning

Det er mange årsaker til mannlige endetarms blødning, hvorav de fleste kan også føre endetarms blødning hos kvinner. Noen av årsakene er ganske harmløse og noen svært alvorlig. Det er svært viktig å finne årsaken til eventuelle rektal blødning, slik at en potensielt alvorlig tilstand kan behandles.

Funksjoner

Rektal blødning refererer til passasje av blod gjennom anus, som er plassert litt ovenfor tarmen. Selv om blodet presenterer seg gjennom anus, kan selve kilden være hvor som helst i mage-tarmkanalen. Rektalblødning normalt utvikler seg raskt og er oftest knyttet til mageforstyrrelser. Noen av de vanligste årsakene til rektal blødning inkluderer hemorroider, anal sprekker, infeksjoner, kolon polypper, diverticulosis, magesår, inflammatorisk tarmsykdom og kreft i tykktarmen eller endetarmen. Alle disse forholdene kan føre endetarms blødning i både menn og kvinner.

Betraktninger

Årsaker til rektal blødning som påvirker kun menn er knyttet til prostata kreft og livsstil. Et vanlig brukt behandling for prostatakreft, ekstern strålebehandling, ofte resulterer i komplikasjoner som forårsaker rektal blødning hos menn. Menn som har blitt behandlet med prostatakreft med denne strålingen bør være spesielt ivrig i å bestemme opprinnelsen til noe rektal blødning. Forventningen om at blødningen vil skje fra denne behandlingen bør ikke hindre testing for eventuelle andre forhold som kan være ansvarlig for blødning. Homofile og bifile menn, spesielt de med svekket immunforsvar, har større risiko for å utvikle analkreft, en annen årsak til rektal blødning. Det bør imidlertid bemerkes, er at anal cancer ikke er en hyppig årsak til rektal blødning.

Identifikasjon

Rektal blødning kan vise seg på flere forskjellige måter. Lyse rødt blod i eller på krakk, rødbrun avføring, svart tjæreaktig avføring, blod flekker på toalettpapir eller blod i toalettskålen er de vanligste tegnene på rektal blødning. Smerter og ubehag kan eller ikke kan være assosiert med blødning, avhengig av årsaken.

Forebygging / løsning

Det er viktig å finne årsaken til eventuelle rektal blødning fordi det kan indikere en potensielt alvorlig tilstand. Mest brukte metoder for påvisning inkludere koloskopi, fleksibel sigmoidoskopi, viscerale angiograms, proktoskop, radionuklide, blodprøver og klinisk undersøkelse med en gjennomgang av sykehistorien,

Advarsel

I sjeldne tilfeller er lyse rødt rektal blødning et resultat av rask og alvorlig blødning i det øvre gastrointestinalkanalen, så som fra sår i mage eller tolvfingertarmen. En annen sjelden årsak er lekkasje av blod inn i mage-tarmkanalen når en blodkar sprekker.

Neseblødning hos voksne

Neseblødning hos voksne


Neseblødning hos voksne kan være problematisk, særlig hvis de skjer med en viss hyppighet. Ofte, neseblødning er et resultat av skade, men de kan også være et symptom på andre problemer som bør tas opp av et besøk til legen. Behandling av neseblødning er ofte enkel og lett og kan gjøres hjemme. Men hvis en neseblødning ikke stopper innen noen få minutter, søke hjelp fra legevakten.

Nose Bleeds

Neseblødning hos voksne oppstår når slimhinnen i nesen har blitt skadet. Ifølge en artikkel gjennomgått av Dr. Marvin P. Freid av Merck Manuals Online Medical Library, er nesen en hul grotte foret med en tynn membran. Fordi denne membranen er tynn og foret med små kapillærer det kan være lett skadet. Når kapillærene i nesehulen er skadet eller revet, kan en neseblødning forekomme. Disse skadene kan resultere i små neseblødninger som er en vedlikeholdslading av blod, eller de kan føre til større blødninger som er mer omfattende.

Hvem blir berørt?

Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, neseblødning hos voksne kan påvirke nesten alle. Rammet hardt nok, vil de små blodkar i nesen sprekke, og en neseblødning starter. Hos voksne bør hyppige neseblødninger være av interesse, men fordi de kan være et tegn på en større og mer betydelig helseproblem. En gruppe av voksne som har mer hyppige neseblødninger er idrettsutøvere som deltar i grove sport og kan treffe oftere i nesen.

Årsaker

Ifølge Merck Manuals Online Medical Library nese plukking og skader er de vanligste årsakene til neseblødning. Men neseblødning kan indikere mer betydelige helseproblemer, særlig hos voksne. Hos voksne kan hyppige neseblødninger være et symptom på blodpropp problemer eller fremveksten av polypper i nesehulen. Bruk av medisiner og legemidler som aspirin kan også føre til neseblod. En annen vanlig årsak til neseblødning er tørr vinter luft som fører til uttørking av nesegangene og gjør membranen utsatt for blødning.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer av neseblødning hos voksne er lette å kjenne igjen. Ifølge Merck Manuals Online Medical Library folk flest blø fra forsiden av nesen. Blødningen kan være en tynn vedlikeholdslading av blod eller det kan være en fossende flyt av blod som kan være alarmerende. I mange tilfeller kan gjenkjennes en liten nese blø i nesen når det blåser nesen og se rødlig eller mørk blodig slim.

Behandling

Behandling for en enkel neseblødning hos voksne kan ofte bli tatt vare på hjemme. Klemme på oppsiden av nesen på broen og tippe hodet bakover. Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, holder nesen stengt i 10 minutter bør stoppe blødningen. Holde en ispose til nesen kan også stoppe blødningen ved å redusere betennelse i blodkar og stoppe flyten av blod. Til slutt, for alvorlig neseblødning, kan det være nødvendig å pakke nesen med gasbind. I noen tilfeller kan en alvorlig blødning må cauterized av en lege i en nødsituasjon rom eller øyeblikkelig hjelp.

Neseblødning hos barn

Neseblod er vanlig i barndommen og vanligvis ikke signalisere alvorlige problemer. Disse stopper med behandling hjemme, men medisinsk intervensjon kan være nødvendig for blødninger som er vanskelig å kontrollere. Barn vanligvis vokser neseblod i løpet av tenårene.

Årsaker

Neseblod er forårsaket når de små blodårene i neseslimhinnen sprekke. Dette kan utløses av traumer til hodet eller nesen samt nese plukking. Tørt vær, allergier, forkjølelse og bihulebetennelse føre til neseblod på grunn av mangel på fuktig luft og hevelse i nesegangene.

Underliggende tilstander

Neseblod kan være relatert til blodproppsykdom eller kreft i sjeldne tilfeller. Unormale strukturer innenfor nesen samt vekster forekommer sjelden, men kan føre til neseblødning.

Forebygging

Bruk en luftfukter for å holde luften fuktig og hindre nesegangene tørker ut. Saltvann dråper kan også brukes til å holde passasjer fuktig og klar. Motvirke nese plukke eller å sette fremmedlegemer i nesen. Behandling av allergier hindrer også neseblødninger fordi virkningene av irritasjons minimaliseres.

Hjem Behandling

Har barnet ditt spytte ut noe blod som kan være i munnen. Lean barnet fremover mens hun sitter på fanget og klemme neseborene lukkes med et vev eller vaskeklut; gjelder kontinuerlig milde press i 10 minutter, minner barnet å puste gjennom munnen. Hvis dette ikke stopper blødningen, bruke en kald komprimere over neseryggen og klemme neseborene stengt i ytterligere 10 minutter.

Medisinsk behandling

Se en lege hvis hjem behandlinger er mislykket, eller hvis neseblødning forekommer ofte. Medisinert dråper som constrict blodkar kan plasseres i nesen av legen om å stoppe blødningen.

Hva er årsakene til neseblødning hos mennesker?

Neseblod kan være plutselig og urovekkende. Mens de er vanligvis ikke et symptom på et større problem, kan neseblod skremme små barn og voksne.

Fysisk Trauma

Neseblod er ofte forårsaket av en direkte hit til nesen. Noen neseblod er forårsaket av lette slag som tilfeldigvis forårsake septum å ha satt seg fast og forårsake blødninger i indre nesehulen.

Blod vil generelt strømme fra det ene neseboret i tilfelle av en neseblødning på grunn av et treff til nesen, men av og til kan oversvømme det nasale hulrom med blod og gjør begge sider blø.

Rørt nesen kan skade den tynne huden i nesen og forårsake blødning fra kapillærene nær overflaten av huden.

Kaldt og allergi

Forkjølelse og allergi kan forårsake irritasjon i nese vev gjennom gjentatte blåser og tørke. Neseblødninger kan resultere når nesevevet er tørr.

Noen sinus medisiner kan føre til tørrhet i nesegangene, slik at den tynne huden til å sprekke og blø.

Tørre forhold som tørr varme om sommeren eller sentral oppvarming om vinteren kan føre til tørrhet og blødning sinus og nasal vev.

Andre fysiske årsaker

Av og svulster bak bihulene kan føre til nok trykk til å forårsake en neseblødning. Neseblod med smerte eller som er ledsaget av smerter i bihulene eller hodepine bør undersøkes av lege.

Overdreven blødning

Hypertensjon fører bare sjelden neseblod, men det kan gjøre neseblod vare lenger og legge til blodtap. Blodfortynnende og doser av aspirin tynne blodet og tillate mer av det å passere gjennom nesen under en blodig nese.

Når skal man oppsøke lege

Hvis neseblod er hyppige, lange i varighet, eller skjer ofte - se en lege.

Hvis en neseblødning innebærer en overdreven mengde blod, svimmelhet eller kvalme, kan akuttbehandling være nødvendig.

Gastroøsofageal refluks hos spedbarn og barn

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), også kjent som acid reflux, er når magen væske ryggen opp i spiserøret. Femti prosent av babyer lider av dette, men de fleste vokser det ved 1 års alder. Eldre barn kan oppleve dette, også, og det er naturlig skritt lindre den.

Årsak

I eldre barn, årsakene til GERD er de samme som voksne: medisinering, store måltider, trene eller legge seg etter et måltid, overvekt og visse matvarer. Hos spedbarn er det vanligvis på grunn av en svak mage-tarmkanalen.

Symptomer hos spedbarn

Hyppig oppkast etter et måltid, hyppig hoste, nektet å spise, problemer med å spise, overdreven gass, oppstøt, irritabilitet, våte burps og ikke få tilstrekkelig tyngde er symptomene på gastroesophageal reflux i babyer.

Symptomer hos barn

Opplever en brennende følelse i brystet eller halsen, følelsen som mat sitter fast i halsen, hoste, dårlig ånde og heshet er symptomer å se etter hos barn.

Løsninger for babyer

Heve hodet av sengen 6 til 8 inches, gi mindre, hyppigere feedings, holde babyen oppreist under og i 30 minutter etter en fôring, og rape babyen grundig. Amming hjelper også. Hvis allerede ammer, bør moren forsøke å endre sin diett for å unngå utløse mat.

Løsninger for barn

Heve hodet av sengen 6 til 8 inches, har barnet sitte oppreist i 2 timer etter et måltid, mate barnet flere mindre måltider gjennom hele dagen og sørge for at han får trene regelmessig (men ikke etter å ha spist),

Trigger Foods

Trigger matvarer inneholder sitrus, sjokolade, koffein, stekt mat, krydder mat og tomat-baserte matvarer.

Om Kvinne rektalblødning

Det kan være mange årsaker til rektal blødning, alt fra mild til alvorlig. Milde tilfeller av rektal blødning vil vanligvis klare seg på egenhånd, mens mer alvorlige tilfeller kan kreve behandling og eventuelt sykehusinnleggelse for å fastslå den underliggende årsaken. Mer alvorlige tilfeller av rektal blødning kan føre til ekstrem blodtap, som kan forårsake svimmelhet, besvimelse, blodtrykksfall og muligens behovet for blodoverføring.

Betydning

Kvinne rektal blødning kan skyldes en anal fissur, harde eller forstoppet avføring, et blødende magesår, kolon problemer, eller gastrointestinale problemer. Det er viktig å gå til en lege for å finne årsaken til rektal blødning, slik at riktige tiltak kan iverksettes mot å behandle problemet.

Typer

Mild rektal blødning kan skyldes en avføring, spesielt hvis avføring var diaré eller forstoppelse bevegelse. Andre moderat til mer alvorlige forhold som kan resultere i rektal blødning inkluderer hemorroider, anal sprekker, kolitt, tykktarmskreft, polypper, Crohns sykdom eller annen type inflammatorisk tarmsykdom. Fødsel kan også føre til rektal blødning hvis perineum er revet under fødselen prosessen.

Identifikasjon

De fleste tilfeller av rektal blødning blir lagt merke til når du tar en avføring eller rengjøring selv etter avføring. Det kan være blod i toalettet eller blod på vevet. Mengden av blod kan gi deg en idé om når og hvor snart å søke legehjelp. Hvis du konsekvent ser blod i avføringen, bør du oppsøke lege for å bli vurdert. Også, hvis du merker at du mister en stor mengde blod i avføringen eller hvis anal blødning oppstår når du ikke passerer noen krakk, kontakt lege umiddelbart.

Betraktninger

Gå over behandlingstilbud for din rektal blødning med legen din. I noen tilfeller, kan kirurgi være nødvendig for å fjerne hemorroider eller polypper eller for å reparere anal sprekker. Hvis du har en sykdom som Crohns sykdom eller tykktarmskreft, vil legen diskutere både kortsiktige og langsiktige behandling planer i detalj med deg. Andre årsaker til rektal blødning kan kreve en endring i kosthold eller medisiner. Gå over alle alternativene med din helse-omsorg leverandøren og velge den behandlingen alternativet du føler er best.

Forebygging / løsning

Noen tilfeller av rektal blødning kan forebygges ved å endre kostholdet til å inkludere nok fiber og mye vann for å holde tekstur og hyppighet av avføring normale. Løsninger på rektal blødning først kreve å identifisere årsaken til det, slik at du kan få den nødvendige legehjelp og behandling.

Hva er symptomene på klamydia hos nyfødte barn?

Klamydia er en behandle sykdom som vanligvis rammer personer med flere sex-partnere, og som er under 25 år De tester og behandling av denne sykdommen er enkle å oppnå. Den nyfødte babyen kan ha uheldige effekter hvis sykdommen fortsetter uten behandling. Flere symptomer er til stede når barnet ditt kan ha klamydia.

Betydning

Ultralydundersøkelser kan overvåke fosteret vekt så lav fødselsvekt er en av de tidlige tegn på symptomer på klamydia i deg og babyen din. En ultralyd vil være i stand til å vise om fosteret er mindre enn den bør være på dette stadiet. Også, se etter tegn på for tidlig fødsel. Vanligvis en mor som har klamydia vil levere barnet i minst et par uker tidlig og opp til et par måneder for tidlig.

Identifikasjon

Når barnet er født for tidlig, er pustevansker en bekymring. Et foster ikke vanligvis begynne å puste av seg selv til ca. 36 uker. Lav fødselsvekt kan føre til hjerteproblemer og uutviklede lunger. Øyeproblemer kan oppstå når symptomer på puss eller utslipp er til stede. Rødhet eller hovne øyne kan også utvikle. Lungebetennelse er assosiert med klamydia også. Dette inkluderer kalde eller influensalignende symptomer. Barnet kan oppleve pustevansker eller dyp hoste.

Time Frame

Fosteret har ikke kontrakt klamydia før den passerer gjennom vaginal væske. Væsken som inneholder sykdommen passerer på din baby. Umiddelbart når babyen er født, symptomer på lav fødselsvekt og for tidlig fødsel er til stede. Innen en til to uker, kan det nyfødte utvikle øyesymptomer. Lungebetennelse kan også oppstå innen fire måneder etter fødselen.

Effekter

Virkningene av Chlamydia er langvarig, dersom behandling ikke forekommer. Babyen kan lide hjertebank. Hjertemedisiner eller kirurgi kan være nødvendig. Den vil ha alvorlige ørebetennelser, som kan føre til delvis eller full hørselstap i ett eller begge ørene. Lunge infeksjoner kan oppstå, forårsaker smerte og ubehag med å puste samt hoste. Det kan også utvikle et alvorlig tilfelle av astma.

Forebygging / løsning

Enkle antibiotika kan hindre mor fra å gi den nyfødte babyen klamydia. Din ob-gyn kan utføre en seksuelt overførbar sykdom test på deg så snart du er gravid. Hvis testen ikke er tilbudt, be om en. Selv om du ikke tror at du er høy risiko, er testen raskt og smertefritt å fullføre. Hvis du passerer på klamydia til det nyfødte barnet, får behandling med en gang. Et antibiotikum medisiner vil lindre symptomene på klamydia i løpet av to til fire uker. Ikke alle nyfødte kan vise tegn på klamydia. Spør barnelegen for å teste barnet for denne sykdommen, selv om du ikke tror du er en høy risiko.

Barn urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjoner (UVI) er vanlig blant barn. Gjenkjenne symptomene på UVI hos barnet ditt kan hjelpe deg å få ham behandlingen han trenger raskt.

Typer

Det er tre typer av urinveisinfeksjoner hos barn. Infeksjon i blæren, noe som er den mest vanlige, kalles cystitt; infeksjon i nyrebekken og nyre er pyelonefritt; uretritt og er infeksjon i urinrøret.

Symptomer hos spedbarn

UVI er mindre vanlig blant spedbarn. Spedbarn kan ikke vise noen andre enn en feber symptomer.

Symptomer i en Toddler

En pjokk er mer sannsynlig å ha sengevæting og ulykker i løpet av dagen hvis hun har en UTI. Hun kan ha problemer med dribbling urin hele dagen, og kan klage over svie eller smerter når hun urinerer.

Symptomer hos større barn

I tillegg til de tidligere nevnte symptomer, kan et barn også ha blod i sin urin eller urinere oftere. Hvis infeksjonen er i nyrene hans, han er mer sannsynlig å ha en høyere feber og mer generalisert magesmerter.

Årsaker

UVI er oftest forårsaket av bakterier som reiser gjennom urinrøret, syntes det er også mulig at bakterier reiste til nyrene gjennom blodet. Unge jenter 3 til 5 år er mest sannsynlig at lider av UVI fordi den kvinnelige urinrøret er kort.

Behandling

Hvis du barnet klaget over UTI symptomer, ta henne med til legen. Legen vil teste for tilstedeværelse av infeksjon og foreskrive et antibiotikum; være sikker på at hun tar hele kurset av antibiotika.

Gastrointestinale problemer hos barn

Gastrointestinale problemer hos barn

Tidlig barndom og barndommen er ofte en tid for bekymring for nye foreldre når det kommer til helsen til barnet sitt. Nesten alle barn klager over vondt i magen nå og da, og det meste av tiden er det ikke noe alvorlig, men av og til, kan gastrointestinale symptomer bety mer enn en enkel urolig mage. Nye foreldre kan hvile lettere hvis de tar seg tid til å gjøre seg kjent med både vanlige og mindre vanlige gastrointestinale problemer som et barn kan oppleve.

Diaré

Diaré er en av de mest vanlige gastrointestinale problemer hos barn under 5. Det er vanligvis forårsaket av en infeksjon, og kan være en alvorlig tilstand hvis den forblir ubehandlet. I USA og Canada, barn i gjennomsnitt to episoder av diaré hvert år, men i utviklingsland, noen barn opplever hyppige episoder, som kan ha en negativ effekt på deres utvikling og kan føre til underernæring. Symptomer på diaré er achiness, magesmerter og kvalme.

Forstoppelse

Forstoppelse er også en vanlig gastrointestinal problem blant små barn. Dens primære definisjon er sjeldne og hard avføring, og symptomene er magekramper, smerter når du passerer avføring, og ingen avføring i tre dager eller lenger. Denne barndoms problem kan ofte være vanskelig å gjenkjenne og diagnostisere. Det er en av de viktigste grunnene til barn er sendt til sykehus eller til en pediatrisk gastrointestinal spesialist.

Gastroøsofageal refluks

Gastroøsofageal refluks, eller GERD, er et økende problem for små barn og unge som kan være vanskelig å diagnostisere. Tilstanden innebærer syre og mageinnholdet stiger eller sikkerhetskopiering i spiserøret. De fleste mennesker opplever reflux på et tidspunkt i livet, men hvis det skjer på en unormalt hyppig rate, kan det tyde på en kronisk tilstand. Ubehandlet akutt gastroøsofageal refluks kan forårsake skade på spiserøret. Dens symptomer inkluderer halsbrann, alvorlig nighttime smerte og en uvanlig følelse av fylde.

Laktoseintoleranse

En svært sjelden mage problem for barn er primær laktasemangel, eller laktoseintoleranse. En alvorlig form for denne lidelse forekommer i et lite antall barn som er født med et fravær eller mangel på laktase, det naturlige enzym som bidrar til å bryte ned komplekse sukkere som er tilstede i meieriprodukter som yoghurt og ost. Midlertidig laktoseintoleranse hos spedbarn og barn er vanligvis forårsaket av en infeksjon eller av rotavirus. Symptomer inkluderer magesmerter, oppblåsthet og luft i magen.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom (IBD) kan også være et problem for spedbarn og yngre barn. IBD har to typer, eller kategorier: Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Det er anslått at, ut av hver 100.000 barn under 15, to eller tre av dem vil bli diagnostisert med noen form hvis IBD hvert år. IBD har en rekke tilknyttede symptomer, inkludert rektal blødning og blodig diaré, magekramper og et presserende behov for å bruke toalettet.

Hva som forårsaker gallestein hos barn?

Galleblæren er et lite organ som lagrer galle før kroppen er klar til å bruke den for fordøyelsen. Når galle er nødvendig, galleblæren frigjør det i tarmen. Galle er produsert av leveren og hjelper til med fettfordøyelsen. Det består av vann, fett, salter, proteiner, bilirubin og kolesterol. Gallestein vanligvis form når kolesterol stivner, men gallestein kan også dannes fra herdet bilirubin. Gallestein er mer vanlig hos voksne, men barn også noen ganger få gallestein. Vanligvis barn som utvikler gallestein har ingen spesiell grunn eller underliggende tilstand ansvarlig for gallestein formasjoner; imidlertid flere faktorer og forhold øke risikoen for gallestein formasjoner hos barn. I tillegg, de barna som har foreldre som har hatt gallestein er mer sannsynlig å utvikle gallestein selv.

Blood Cell Unormalt

Barn med unormale røde blodceller kan utvikle gallestein. Hemolytisk anemi (spherocytosis) er et problem som oppstår når røde blodlegemer brytes ned for fort og deretter cellenes hemoglobin endres til bilirubin. Bilirubin hoper seg opp i galleblæren og kan danne gallestein.

Andre underliggende forhold

Barn med cystisk fibrose og sigdcelleanemi noen ganger utvikle gallestein. Dessuten kan barn med nedsatt immunforsvar være en større risiko for å utvikle gallestein. Svekket immunsystem, kan forekomme som et resultat av sykdommer, som HIV, eller kreftbehandlinger, slik som kjemoterapi.

Fysiske forhold

Overvektige barn har større sannsynlighet for å utvikle gallestein. Dessuten kan barn som har hatt flere abdominal kirurgi eller en rygg skade være mer utsatt for å utvikle gallestein.

Intravenøs ernæring

Barn som har vært på en materør for en lengre periode er på et høyere risiko for å utvikle gallestein. Intravenøs feedings påvirke flyten av galle ved å bremse den ned, noe som kan fremme dannelsen av gallestein. Ifølge University of Maryland, om lag 40 prosent av personer som har fått intravenøs feedings utvikle gallestein.

Symptomer

Et barn som har gallestein kan oppleve intense smerter i øvre høyre side av magen og ryggen. Smerten kan oppleves når som helst, men det ofte følger måltider som inneholder fettete matvarer. Barn med gallestein kan også oppleve kvalme og / eller oppkast.

Diagnose og behandling

Gallestein kan påvises via ultralyd. Den eneste effektive behandlingen for gallestein er å fjerne galleblæren (kolecystektomi). Galleblæren er fjernet laparoskopisk under narkose. Siden galleblæren eneste funksjon er å lagre galle, er det ikke en viktig del av fordøyelsessystemet. Uten en galleblæren, vil gallen bare flytte direkte fra leveren til tarmene.

Overdreven Blinker hos barn

Overdreven Blinker hos barn


Hvis du legger merke til barnet ditt blinkende overdrevet på en jevnlig basis, er det mange mulige årsaker. Hyppig blinking er ofte forårsaket av et mindre problem, men det kan tyde på en mer alvorlig tilstand.

Tic Disorder

Hyppig blinking hos barn kan være forårsaket av en tic lidelse. Tics er ukontrollerbare bevegelser, og de kan være forbigående eller kronisk. En tic regnes som kronisk når det varer mer enn et år. Kroniske tics hos færre enn 1 prosent av barn, ifølge American Academy of Child and Adolescent Psychology.

Tourettes syndrom

Når kronisk kropp og vokale tics er begge til stede, kan et barn ha Tourettes syndrom. En vokal tic kan være så subtile som hyppige hals clearing.

Øyeirritasjon

Barn kan blinke overdrevet hvis de har øyeirritasjon. Allergi, tørre øyne og fremmedlegemer i øyet kan føre til ubehag som fører til hyppige blinker.

Øyemisdannelser

En november 2001 studie publisert i Journal of Pediatric Ophthalmology og Skjeling funnet at øyet unormalt var en vanlig årsak til overdreven blinking hos barn. Problemer kan eksistere med øyelokket, foran øyet, evnen til å fokusere lys eller kryssing av øynene.

Stress

Hyppig blunking kan være forårsaket av stress. Identifisere og redusere stressfaktorer i barnets liv kan hjelpe.

Advarsel

I sjeldne tilfeller kan overdreven blunking være forårsaket av en mer alvorlig lidelse. Har barnet ditt undersøkt av en lege for å finne årsaken til hyppige blinker.

Blodig nese hos barn

Blodig nese hos barn


En blodig nese kan være skummelt å se eller ha, spesielt hos barn. Foreldre finner seg lurer på hva som kan være årsaken hyppige blodige neser og om årsaken er alvorlig eller en del av det å vokse opp. De fleste blodige neser hos barn er fra mindre årsaker og kan behandles hjemme.

Symptomer

En blodig nese i et barn er vanligvis lyse rødt blod rennende fra en eller begge neseborene. Blødningen kan være lett eller tung med noen klumper.

Bunt Trauma

Et slag mot nesen er den vanligste årsak til et neseblødning hos barn. Gutter er mer mottagelige på grunn av den mer fysisk natur av typiske trekk.

Sykdom

Slimhinnen i nesen kan tørke ut under sykdom. Irritasjon fra å gni eller fra bruk av vev kan forårsake blødninger.

Andre årsaker

Noen barn dytte ting inn i nesa, og føre dem til å blø. Små leker, erter og noe liten nok til å passe inn i et nesebor kan starte blodstrøm ..

Plukke

Plukke på tørkede slimete kan forårsake en nese blodig. Negler kan skrape slimhinnen i nese eller et barn kan presse hardt nok til å slipes fôr.

Mer alvorlige forhold

Kraftig blødning eller hyppige neseblod uten grunn i det hele tatt trenger videre etterforskning. Den viktigste årsaken til neseblod uten skader er en blod tilstand, for eksempel unormale blodplater eller enda en blodpropp lidelse som hemofili.

Trichomoniasis hos barn

Trichomoniasis er en av de vanligste typene av seksuelt overførbare sykdommer (SOS). Trichomoniasis hos barn, inkludert ungdommer som har denne sykdommen, trenger ofte ikke vet de gjør før den har blitt diagnostisert og i mange tilfeller kan de har lite eller ingen symptomer i det hele tatt. Personer som har flere seksualpartnere kan øke sine sjanser til å få denne STD. Det blir behandlet med antibiotika. Redusere antall seksualpartnere, avholdenhet og bruk av kondomer er flere måter å redusere risikoen for å få denne infeksjonen.

Om

Trichomoniasis er også kalt "trich." Ifølge Larissa Hatch, MD av Barnesykehuset i Aurora, Colorado, er det en av de vanligste seksuelt overførbare sykdommer som finnes i seksuelt aktive individer. Trichomoniasis er en bakteriell infeksjon som overføres ved seksuell kontakt fra en person til en annen. Oftest skjer dette gjennom samleie og penetrering sex. Ofte er kvinner diagnostisert oftere enn menn fordi symptomene er mer åpenbar hos kvinner enn hos menn. Komme trich kan også gjøre en person mer utsatt for å få HIV-viruset som forårsaker AIDS.

Symptomer

Ifølge Kidshealth, kan symptomene på trich vises i løpet av fire dager etter infeksjon. I mange tilfeller kan en person ikke har eller merke symptomene av trichomoniasis. Hos kvinner symptomene på trichomoniasis inkluderer økt gul eller skummende utflod, kløe, vond lukt og sårhet i kjønnsleppene eller innsiden av lårene. Hos menn kan symptomer inkluderer en brennende følelse når vannlating, mild urethral kløe, smerte og betennelse i pungen og lysken og skummende eller gulaktig utflod fra penis.

Behandling

Dr. Hatch sier at trichomoniasis er behandlet med antibiotika. En lege vil foreta en undersøkelse og pensle skjeden eller penis for å avgjøre om en person er smittet. Vanligvis resultatene er tilbake i et par dager eller mindre. Medisinen er foreskrevet og vanligvis krever å ta alle de antibiotika for en eller to uker. Den vanligste medisiner foreskrevet er Flagyl. Det er viktig å informere alle seksuelle partnere at de kan trenge behandling, siden mange ikke har symptomer som varsler dem til mulig smitte.

Forebygging

Dr. Hatch indikerer at den beste måten å forhindre trichomoniasis hos barn er gjennom avholdenhet eller ikke ha sex i det hele tatt. Men hvis en person kommer til å være seksuelt aktive, deretter bruke latex kondomer er den neste beste metoden for forebygging. Det er viktig å også begrense antall seksualpartnere, siden de mer seksualpartnere en person har, jo mer økte muligheter for å få en STD. I tillegg bør kvinner være klar over at skylling etter sex og faktisk øke potensialet for å få en STD og trichomoniasis spesielt.

Å snakke med tenåringer om sex

Det kan være vanskelig for foreldre å snakke om sex til sine større barn. Men det er et viktig tema, spesielt når det kommer til å diskutere potensielle problemstillinger som graviditet eller kjønnssykdommer. Dr. Hatch indikerer at fordi trichomoniasis er en av de vanligste seksuelt overførbare sykdommer, og har liten eller ingen merkbare symptomer hos både hanner og hunner ofte, er det viktig å snakke med tenåringer om regelmessig testing for kjønnssykdommer hvis de velger å være seksuelt aktiv. Oppmuntre tenåringer til å delta på vanlige lege avtaler som inkluderer STD screening og å bruke latex kondomer.

Kalori behov hos barn

Kaloribehov hos små barn er forskjellige fra voksne, og de endres etter hvert som barna vokser. Hold deg innenfor de anbefalte retningslinjer for å bidra til å holde barna friske og motvirke fedme.

Spedbarn

Verdens helseorganisasjon anbefaler amming (eller eventuelt formelen fôring) eksklusivt for de første seks månedene av et barns liv. Faste næringsmidler ikke er nødvendig forut for fire måneder. Å la babyer å mate on demand sikrer vanligvis at de mottar kalorier de trenger.

Småbarn

Kalori kravene varierer avhengig av hvor aktiv barnet er. Et utvalg av 1000 til 1400 kalorier er alt som trengs for barn i alderen 2-3.

Større barn

For eldre barn, vil kalori behov uavhengig av kjønn, alder og aktivitetsnivå. The US Department of Agriculture retningslinjer er:

Barn i alderen 4-8:
Jenter: 1200 til 1800 kalorier
Gutter: 1400 til 2000 kalorier

Barn i alderen 9-13:
Jenter: 1600 til 2200
Gutter: 1800 til 2600

Barn i alderen 14-18:
Jenter: 1800 til 2400
Gutter: 2200 til 3200

Protein

Merck Online forteller at mens kalori behov øke etter hvert som barna vokser, hvor mye protein trengs avtar. Peanøttsmør og magert kjøtt som kylling er sunne kilder til protein. Begrense fettholdig kjøtt som pølse og rødt kjøtt.

Tips

Tilby sunne kalorier alternativer fra en ung alder slik at barn får akklimatisert til dem og har mange muligheter til å prøve næringsrik mat. Gi en god multivitamin å bygge bro eventuelle ernæringsmessige hull mens sunne spise stiler utvikle.

Høye TSH nivåer hos barn

TSH er thyrotropin, eller skjoldbruskkjertel-stimulerende hormon, og er en av de hormoner som regulerer skjoldbruskkjertelen og kontroll metabolisme. En forhøyet TSH hos spedbarn og barn kan være en indikasjon på en manglende, skadet eller ødelagt skjoldbruskkjertelen. Alvorlig hypotyreose hos spedbarn kan føre til mental retardasjon og hjertesvikt. Tidlig diagnose og behandling viser gode resultater, men må gjøres så snart som mulig. En senket TSH kan være en indikasjon på en hypofysen problem, eller hypertyreose, det motsatte av hypotyreose.

Funksjon

TSH er hormonet ansvarlig for stimulering av skjoldbruskkjertelen til å produsere tyroksin, eller T4, og trijodtyronin, eller T3. Disse hormonene styrer stoffskiftet og handle mye som en termostat eller se-så. En lav T4 utløser et svar fra hypofysen, slippe ekstra TSH; hvis T4 eller T3 er høy, er den normale responsen en senket TSH. Hvis enten skjoldbruskkjertelen eller hypofysen er dysfunksjonelle, så dette balansert forhold mislykkes. Det er derfor nødvendig å teste både TSH, T4 og muligens T3, før en diagnose.

Hypotyreose

En manglende eller skadet skjoldbruskkjertelen hos spedbarn er en meget alvorlig tilstand. Venstre ubehandlet, fører det til alvorlig mental retardasjon. Første indikasjonene er lav muskeltonus, mangel på bevegelse og vanskelighetsgrad fôring. Fortsatt er alvorlig, men ikke så gode, er en underactive skjoldbruskkjertelen, noe som kan skje hos barn i alle aldre. Dette kalles hypotyroidisme, og symptomer inkluderer langsom vekst, mangel på energi, lav muskeltonus og fedme uten et stort matinntak. Behandling med oral tyroksin er svært effektivt, og hvis det gis tidlig kan reversere noen eksisterende mental retardasjon.

Hypertyreose

Hypertyreose hos barn kan være forårsaket av tyreoiditt - betennelse i skjoldbruskkjertelen - en diett lav på jod, eller et problem med hypofysen, som produserer TSH. Indikasjoner er ekstrem nervøsitet og hyperaktivitet, ekstrem tynnhet med en sunn appetitt, en hevelse på undersiden av halsen - noen ganger kalt en struma - en hes stemme og utstående øyne. En TSH test alene ikke etablere en diagnose, som kan indikeres med en T4-test, men en TSH / T4 kombinasjon er mer nyttig. Sykdommer assosiert med forhøyede T4 er Graves sykdom og Hashimotos tyreoiditt, en autoimmun lidelse.

Andre fakta

Thyroid funksjonsfeil kan også være arvelig, medfødt eller forårsaket av en narkotikaaksjon.

Behandling for hypertyreose som fjerner eller ødelegger skjoldbruskkjertelen uunngåelig fører til hypotyreose. TSH, T4 og T3 er enkle blodprøver som krever bare en liten blodprøve. Hypothalamus er også involvert i stoffskiftet, og denne kjertelen er større hos barn enn voksne. Vær oppmerksom på at behandling for hypotyreose er billig og effektiv; barn som er diagnostisert og behandlet kan vise en "catch-up" vekst sprute rett etter behandling.

Low Blood Count hos barn

Low Blood Count hos barn


Lave blodverdier hos barn er beskrevet av en rekke begreper og kan være forårsaket av en rekke forhold. Blodcellene hos babyer og barn er laget i benmargen til forskjellige ben i kroppen. Den spesifikke årsak og behandling av lavt antall blodceller er avhengig av den type lavt blodlegemer.

Lavt antall hvite blodlegemer

Flere forhold kan føre til et lavt antall hvite blodlegemer. Leukopeni er en nedgang i antall hvite blodlegemer. En reduksjon i antallet nøytrofiler kalles nøytropeni. Neutrofiler er en type hvite blodlegemer. Granulocytopeni er en reduksjon i produksjonsnivåene av granulocytter. Granulocytter er en gruppe hvite blodceller som inneholder eosinofile, basofile, og nøytrofile. Hvite blodceller utføre sykdomsforebyggende aktiviteter. Hos barn, blir et lavt antall hvite blodlegemer bestemmes av en rekke faktorer, inkludert alder og kjønn. Det er flere undertyper av hvite blodceller. Det er mulig å ha et lavt antall hvite blodceller i bare en av subtypene.

Lav Red Blood Count

Røde blodceller transport oksygen og næringsstoffer. Lave røde blodverdier blir oppdaget av hemoglobin, hematokrit og RBC tester. Begrepene som brukes for å beskrive lave blodverdier er Myelosuppresjon og Pancytopeni. Myelosuppresjon er en nedgang i den totale produksjonen av blodceller. Pancytopeni er reduksjon av hvite blodceller, røde blodceller og blodplatetall.

Årsaker

Et lavt antall hvite blodceller hos barn kan være forårsaket av en rekke forhold, blant annet: medfødte lidelser, virusinfeksjoner som forstyrrer benmargsfunksjon, autoimmune sykdommer, kreft, sykdommer som skader benmargen, stoffer som skader eller ødelegger benmargen, og infeksjoner. Forholdene knyttet til lavt antall hvite blodverdier inkluderer leukemi, lupus, HIV / AIDS, hypotyreose, sever allergiske reaksjoner, aplastisk anemi, hypersplenisme, myelofibrose, myelodysplastisk syndrom, revmatoid artritt, og myelokathexis. Et lavt antall hvite blodprosent kan være forårsaket av vitaminmangel, strålebehandling, parasittsykdommer og en rekke andre autoimmune og medfødte lidelser.

Et lavt antall røde blodprosent er forårsaket av anemi. Anemi er lavere enn normal mengde av røde blodlegemer i blodet. Anemi er vanligvis forårsaket av den raske ødeleggelse av røde blodceller eller utilstrekkelig produksjon av røde blodceller. Det kan også være forårsaket av jern mangler, blyforgiftning, kroniske sykdommer og nyresykdom. Jernmangel anemi påvirker barn og tenåringer i alle aldre som ikke får nok jern eller som mister røde blodceller gjennom blødning.

Symptomer

Symptomer assosiert med lavt antall hvite blodprosent inkluderer sår i munnen, et hvitt belegg i munnen eller tungen, sår hals, blod i urinen, brenning med vannlating, og oppfordrer til å urinere oftere. Symptomer på et lavt antall røde blodprosent inkluderer kortpustethet, tretthet, hodepine, brystsmerter, svakhet, svimmelhet, blek hud og en økning i hjertefrekvens. Spedbarn og barn med lavt antall røde blodverdier kan ikke vokse på normale priser.

Behandlinger

Én eller en kombinasjon av medisiner kan være foreskrevet for å behandle lavt antall hvite blodceller. Antimikrobielle midler brukes til å behandle infeksjoner fanget på grunn av en undertrykt immunsystem. Peg-filgrastim (Neulasta), filgrastim (neupogen) og Sargramostim (Leukine) brukes for å hindre at hvite blodceller fra å falle for lavt etter kjemoterapi. Legen kan også foreskrive antibiotika.

Behandlinger for lavt antall røde blodverdier inkluderer medisiner epoetin alfa (PROCRIT) og Darbepoetin (Aranesp). Legen kan forskrive over disk kosttilskudd, inkludert en multivitamin og jern supplement og en høy-protein diett. I noen tilfeller kan en transfusjon av røde blodlegemer være nødvendig.

Nyrekreft hos barn

Nyre kreft kjennetegnes av ukontrollert celledeling i vev lining nyrene. Til tross for at nyrekreft oftest utvikler hos voksne, er barn noen ganger berørt. Wilms tumor er en av de vanligste formen for nyrekreft utvikler seg i barn 3 til 10 år gamle, og står for nesten 95 prosent av alle tilfeller. Umodne nyreceller anses å være en av de mulige risikofaktorer som fører til Wilms tumor. Heldigvis, med fremme av medisinsk teknologi, leger er i stand oppdage Wilms svulster effektivt og planlegge behandling i henhold til pasientens behov.

Symptomer på Wilms Tumor

Ifølge Mayo Clinic, Wilms tumor produserer sjelden noen tegn eller symptomer under sin innledende stadier. Men vanlige symptomer assosiert med Wilms tumor i løpet av sine siste stadier inkluderer hevelse og smerte nær magen, økt blodtrykk, høy feber, nedsatt appetitt og blod i urinen (tilstedeværelse av blod i urinen).

Årsaker og risikofaktorer

Den eksakte årsaken til nyrekreft hos barn er ukjent, men visse faktorer som familie historie av tilstanden, genetiske mutasjoner, rase og kjønn blir ofte ansett for å være mulige risikofaktorer. The Mayo Clinic rapporterer at svarte barn har større risiko for å utvikle sykdommen enn asiater og latinamerikanere, og jenter er mer sannsynlig å utvikle Wilms tumor enn gutter. Den nøyaktige årsak til slike preponderances er ikke kjent.

Tester og diagnose

Vanlige diagnostiske tester for å påvise forekomst av Wilms tumor og andre nyrekreftformer hos barn inkluderer en fysisk undersøkelse og imaging tester som ultralyd og MR for å oppdage unormal celledeling i nyrene.

Behandlingsmetoder

I likhet med de fleste andre kreftformer, ingen behandling er ennå ikke kjent som helt botemidler Wilms tumor og andre nyrekreftformer hos barn. Således leger forsøker å begrense metastase og proliferasjon av kreftceller ved hjelp av kirurgi, kjemoterapi og stråling. Delvis nefrektomi er en av de mest vanlige kirurgiske metoder hvor det skadede parti av nyrene blir fjernet kirurgisk. I sjeldne tilfeller er komplett nephrectomy utført for å kontrollere veksten av kreftcellene.

Barn med høy fare for kreft sanering er ofte anbefales behandlinger som kjemoterapi og strålebehandling etter operasjonen. Anti-kreft legemidler administreres i cellegift for å drepe kreftceller. Stråling bruk høy-energi stråler til å drepe kreftceller og hindre deres spredning.

Time Frame

Tidsrammen for behandlingsmetoder generelt varierer, avhengig av spredning og vekst av kreftcellene. Vanligvis er kjemoterapi gis periodisk i tre til fire måneder, og stråling metoden administreres fire til fem ganger i uken i ca en til to måneder.

Ekstremt tørr hud hos barn

Ekstremt tørr hud hos barn


Ekstremt tørr hud hos barn skyldes ofte tøffe miljøforhold eller ved atopisk dermatitt, mer kjent som eksem. Tørr hud til denne graden er irriterende og ubehagelig for barnet, men er ganske behandles; faktisk, de fleste barn vokse sine anfall av tørr hud før de når voksen alder. Hvis den tørre huden ikke er diagnostisert som eksem eller en mer alvorlig tilstand, er medisinering ikke nødvendig, og at-home behandlinger bør løse problemet.

Årsaker

Årsaker til tørr hud hos barn kan være ekstern eller intern. Miljøfaktorer inkluderer varm temperatur, tørr luft eller sterke kjemikalier på huden fra såper eller vaskemiddel. Internt, kan immunsystemfeil forverre symptomene på tørr hud og kan føre til eksem. Den eksakte årsaken til eksem er ukjent, men symptomene på sykdommen er meget godt dokumentert.

Symptomer

Symptomer på tørr eller eksem dreven inkluderer fortykket eller skjellete hud, rødt til brune fargede flekker av hud, kløe og små blemmer på huden. Hårtap kan oppstå i områder som hårfestet eller i nærheten av øyenbrynene. Tørr hud og eksem er ikke å forveksles med seboreisk eksem, eller vugge cap, som viser eksem-lignende symptomer på spedbarns hodebunn. Cradle cap er forårsaket av overdreven olje på huden, ikke overdreven tørrhet.

Behandling

Behandlinger for veldig tørr hud kan være så enkelt som å bruke fuktighetskrem, eller så avansert som å administrere medisiner og antibiotika. Når fuktighetsgivende, for å bruke kremer eller kremer hydrat huden og salver for å holde fuktighet fanget i hudcellene. Hold dusj og bad kort til å redusere vanntapet fra huden, og bruker bare mild såpe for å hindre huden skade fra sterke vaskemidler. Hvis symptomene vedvarer, medisiner er tilgjengelige for å gjenoppleve eksem.

Medisinering

Vanlige medisiner for behandling av eksem inkluderer antibiotika, antihistaminer, kortikosteroider og interferon gamma. Antibiotika virker å drepe bakterielle infeksjoner som skyldes eksem, mens antihistaminer hjelpe pasienter sove og kan redusere kløe. Kortikosteroider er den hyppigst forskrevne medisiner for eksem, og kan skreddersys i styrke til å passe en pasientens behov. Interferon gamma stimulerer immunforsvaret i et forsøk på å behandle den mistenkte årsaken til eksem.

Større utgaver

Av og til er tørr hud et symptom på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Hypotyreose er en sykdom der skjoldbruskkjertelen, ansvarlig for å opprettholde kroppsvekten, ikke produserer nok essensielle hormoner. Tørr hud er et symptom på hypotyreose hos spedbarn og barn; andre symptomer inkluderer vektøkning, vanskeligheter med å svelge, forvirring og lavt blodtrykk. Hypotyreose kan føre til forsinket eller hemmet vekst og mental retardasjon når det forekommer i små barn. Hvis barnet ditt viser disse symptomene, ta ham til en barnelege for en sjekk.

Bivirkninger av Noctec hos barn

Noctec er et merkenavn for reseptbelagte medisiner kloralhydrat. Selv om ofte foreskrevet til sedate barn før medisinsk eller dental prosedyrer, har Noctec potensial til å forårsake bivirkninger hos unge pasienter.

Forklaring

Bivirkningene av Noctec hos barn er lik de oppleves av voksne, melder rxlist.com.

Typer bivirkninger

Mulige bivirkninger av Noctec hos barn inkluderer forvirring, paranoia, spenning, delirium, døsighet, svimlende, mangel på koordinasjon, svimmelhet, svimmelhet, mareritt, forvirring, kvalme, oppkast, diaré, luft i magen og en ubehagelig smak.

Legemiddelinteraksjoner

Når det kombineres med warfarin eller andre blodfortynnende medisiner, utgjør Noctec en økt risiko for ukontrollert blødning hos barn under en medisinsk prosedyre. Kombinasjonen av Noctec og intravenøs bruk av vanndrivende furosemid noen ganger fører til svetting, hetetokter og endringer i blodtrykk, advarer rxlist.com.

Risiko

Noctec har potensial til å være vanedannende hvis brukt på lang sikt. Som Noctec vanligvis bare foreskrevet for barn som en engangs behandling før en medisinsk prosedyre, er risikoen for avhengighet hos barn lav.

Oppløsning

For å hindre bivirkninger fra Noctec hos barn, leger ofte administrere mindre doser av medikamentet over en periode på noen timer, rapporterer rxlist.com. Normalt er Noctec gitt til barn i nærvær av en lege som kan se etter eventuelle skadevirkninger, forklarer Mayo Clinic.

Betraktninger

Ifølge Mayo Clinic, kan Noctec ikke være trygt for barn med: en historie med kolitt; betennelse i endetarmen, mageslimhinnen eller spiserøret; porfyri; søvnproblemer på grunn av forstørrede mandler; eller en sykdom som påvirker hjertet, nyrene eller leveren.