Digidexo.com

Røntgen kontrast oralt

Typer Kontrast medier

Typer Kontrast medier


Et kontrastmiddel administreres til en pasient som er under utarbeidelse for en medisinsk bildediagnostikk prosedyre. Den kontrastmedium forbedrer synligheten av den del av legemet som blir avbildet. Dette er spesielt nyttig når man ser strukturer i sirkulasjonssystemet eller fordøyelseskanalen. Hver kontrastmiddel er formulert for å dra nytte av en bestemt bildeteknologi.

Barium Sulfate

Barium blokker røntgen så organer som er fylt med en barium kontrastmiddel vil dukke opp som hvitt på en X-ray bilde. Bariumsulfat væsken er tykk og hvit, og er ofte gitt til patenter som har sin fordøyelseskanalen undersøkt av X-ray. Avhengig av den delen av fordøyelseskanalen som skal vises, kan det hende at bariumsulfat administreres oralt eller rektalt.

Jod Solutions

Kontrastmidlene som brukes til å avbilde sirkulasjonssystemet, urinveiene og hepatisk (lever) system vanligvis inneholder jod og injiseres i kroppsdelen som skal bli lest. Disse jodoppløsninger brukes når bildebehandling med en tradisjonell X-ray eller med en CT scan. Noen mennesker har en allergisk reaksjon på disse kontrast medier, og mange rapporterer en metallisk smak i munnen og merkelige opplevelser etter at de har blitt injisert.

MR-kontrastmiddel

Dette er vanligvis en oppløsning inkludert gadolinium, som er et sjeldent jordmetall, men kan også være basert på jern eller mangan. De magnetiske metallioner i oppløsningen vibrere og vis opp på magnetisk resonans-avbildning. Disse kontrastmidler anvendes for blodkar avbildning eller for å finne hjernen eller lever-tumorer og lesjoner.

Mikrobobleutskillere Contrast Medium

Disse kontrastmidler anvendes i forbindelse med ultralyd. De små boblene som er oppløst i en løsning er vanligvis laget av nitrogen, skjønt en annen gass kan anvendes. De mikrobobler kan bli innkapslet i et polymerskall, eller i seg selv oppløsningen kan bli formulert for å opprettholde boblene 'integritet. Endringen i materialtetthet (fra en væske til gassen i boblen) sprer ultralydbølger, noe som forbedrer avbildning av den struktur som kontrastmedium injiseres inn.

Reaksjoner på kontrastmidler

Noen pasienter har negative reaksjoner på kontrastmidler, og disse reaksjonene er vanskelig å forutsi. For eksempel, gadolinium, som ofte brukes som en MR-kontrastmiddel, kan forbli i kroppen lenger enn forventet dersom nyrene ikke eliminere den. Gadolinium migrerer til andre deler av kroppen og forårsaker sverting og herding av vev. Også noen mennesker har allergiske reaksjoner på jod brukes i kontrast løsning for røntgen eller CT-skanning, som får dem til å gå inn i anafylaktisk sjokk.

Røntgen Eksponeringsfaktorer

Røntgen Eksponeringsfaktorer


Røntgen eksponeringsfaktorer bestemmer synligheten av de anatomiske strukturer på en X-ray. De påvirker også pasientstråledose. Selv om de fleste digitale røntgensystemer gi muligheten til å manipulere mengden av svarthet eller ulike nyanser av grått på en X-ray etter at den har allerede blitt behandlet, administrere en akseptabel mengde eksponering for pasienten er en prioritet. Røntgen operatøren, i stedet for en datamaskin, skal være ansvarlig for stråling og filmkvalitet.

De viktigste faktorene

Selv om det er noen faktorer utsiden av et røntgen operatørens kontroll, tre aspekter av stråleutslipps vanligvis kan justeres av operatøren. Disse inkluderer milliamperage sekunder, kilovoltage peak og avstanden fra kilden til røntgen til enheten som fanger bildet. Disse forhold tilsier både antallet av røntgenstråler produsert så vel som deres evne til å passere gjennom den menneskelige kropp. Dette er ofte beskrevet som den mengden og kvaliteten på røntgenstråle.

Milliampere-Seconds

Produktet av milliamperage og tid, er Mas primært ansvarlig for mengden av røntgenstråler som produseres i løpet av en eksponering. Milliamperage er en elektrisk betegnelse for den nåværende, eller frekvensen av elektroner som strømmer gjennom røret per sekund. Tid er varigheten av eksponeringen. Mengden av røntgenstråler som når filmen eller bilde reseptor bestemme den totale mørket eller mørkheten i bildet.

Kilovoltage Peak

Kilovoltage peak styrer trengende kraft og kvaliteten på røntgen. X-stråler som er i stand til å passere gjennom kroppen er visualisert som hvite områder på bildet. Det er normalt tett vev strukturer, slik som ben, for å absorbere mer stråling. På bildet, styrer kVp kontrast, eller forskjellen mellom lyse og mørke områder av X-ray. En røntgenstråle fremstilt med høyere spenning vil føre til lavere kontrast, slik at bildet for å inneha mange nyanser av grått.

Avstand

Ettersom avstanden avtar fra røntgenrør til bilde reseptoren og pasient, intensiteten av røntgenstråle øker. Dette ligner en lyspære tilsynelatende lysere når en person ligger i nærheten, mens lysintensiteten er redusert på en økt avstand. Vanligvis er avstand forhåndsbestemt for eventuelle røntgenundersøkelse. Imidlertid kan visse omstendigheter nødvendiggjør en endring i avstand, og en kompensasjon i MAS brukes vanligvis til å gjøre rede for endringen.

Negative effekter av CT-undersøkelse med kontrast

En CT-skanning med kontrast er en diagnostisk test som bruker røntgen og et kontrastmiddel for å lage bilder av dine indre organer, bein og vev. Mens svært gunstig i mange tilfeller kan CT med kontrast produsere negative effekter.

Cancer Risk

Som med alle CT-skanning, kan stråling under en CT scan med kontrast potensielt øke din levetid risiko for å utvikle kreft, som Mayo Clinic bemerker.

Graviditet

Ifølge Mayo Clinic, skanner med kontrast kan utgjøre forhøyet risiko for gravide kvinner, som et foster kan være mer utsatt for stråling CT. Kvinner bør informere legen sin om en bekreftet eller mistenkt graviditet før har en CT scan.

Allergiske Reaksjoner

Som National Cancer Institute forklarer, i sjeldne tilfeller kontrastmiddelet brukt under CT scan kan gi allergiske reaksjoner. Mens reaksjonene er vanligvis milde, er det mulig å oppleve alvorlige symptomer som kortpustethet og hevelse.

Kontrast Reaksjoner Risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic, er det mer sannsynlig å lide negative effekter av kontrastmiddelet hvis du lider av hjertesykdom, nyresykdom, diabetes, astma, eller en skjoldbrusk lidelse.

Bottom Line

Pasienter som vurderer en CT scan med kontrast må vurdere potensiell risiko og fordeler. En CT-skanning kan sikkert føre til negative effekter; men som MedlinePlus påpeker, er sannsynlig å lide mer negative effekter fra ikke å ha en CT scan, som skanningen kan være instrumental i diagnostisering og behandling av tilstanden deres pasienter som utviser symptomer på sykdom.

Typer av MR-kontrast

Typer av MR-kontrast


Magnetic Resonance Imaging, ofte referert som MR, er en avbildning test brukes som et diagnostisk verktøy for å identifisere ulike typer sykdommer. MR med kontrast gir mer nøyaktig diagnose og forbedrer de spesifikke strukturer som blir diagnostisert for misdannelser ved hjelp av kontrast fargestoffer. Kontrast fargestoffer er løsninger som hjelper fremheve og forbedre bildet, noe som gir mer detaljert informasjon for evaluering av MR resultatet og er av forskjellige typer.

Intravaskulære kontrastmidler

Intravaskulære kontrast fargestoffer regnes blod basseng midler som de forblir lenger i blodet sammenlignet med den konvensjonelle fargestoffer kontrast. De er mest effektive i å vurdere dødt vev fra hjertet, myokardviabilitet, og svulster. En vanlig intravaskulær kontrastmiddel er gadolinium. Denne kontrastmiddel brukes til å forbedre synligheten av årer når gjennomføre magnetisk resonans angiografi og hjernesvulst forbedringer. Det vil fortsatt være i sirkulasjon for distribusjon til interstitiell plass og utskilles gjennom nyrene.

Gadolinium er brukt som en chelatert forbindelse som er trygt når det administreres. The Food and Drug Administration, derimot, utstedte en advarsel om at gadolinium kan utgjøre risiko blant personer med alvorlig nyresvikt og kronisk leversykdom å utvikle nefrogen systemisk fibrose. Andre intravaskulære agenter MR kontrast er ultra superpermagnetic jernoksid, gadolinium merket albumin, krom merket røde blodceller og gadolinium-DTPA merket dekstran.

Oral kontrastmidler

Den viktigste bruken av agenter muntlige kontrast er å styrke mage-tarmkanalen bildebehandling. Kliniske studier fra Department of Radiology av Universitetet i Regensburg i Tyskland viste at mage MR med oral kontrast viste mer nøyaktige patologiske funn og gir en pålitelig diagnostisk verktøy for evaluering av tarmproblemer. Perflubron er en gastrointestinal MRI orale kontrastmiddel som brukes for pediatrisk å fremme mørkere bilde av kroppshulrommet for å forbedre det visuelle bildet.

Paramagnetisk kontrastmiddel

Den paramagnetiske type kontrastmiddel er dannet i sin chelatert forbindelse for å gjøre den mest egnet for intravenøs injeksjon. Midler intravaskulære kontrast faller i denne kategorien, og er nyttige i påvisning av tumorer, avbilding av hjertet, fibrose, myke kollaps, og plakk. Vanlige bivirkninger er følelsen av varme, kvalme, oppkast, anfall og hodepine.

Superparamagnetiske kontrastmidler

De superparamagnetiske kontrastmidler er mindre løselig dermed de er egnet bare for magnetisk resonansavbildning tatt fra mage-tarmkanalen. Vanlige kontrastmidler av denne typen er ferritt og bariumsulfat. Orale midler faller inn under denne kategorien av kontrastmidler som brukes til MR diagnose.

Forberedelse til en MR med kontrast

Forberedelse til en MR med kontrast


En magnetic resonance imaging er en radiologi eksamen som gir et bilde av et bestemt område av kroppen for å hjelpe en lege utelukke eller diagnostisere et helseproblem. En MR med MR kontrast er en hvor en pasient har blitt injisert med et fargestoff som brukes til å forsterke kroppens skanning for å vise områder som blodkar og organer.

Forberedelse til en MR med kontrast

•  Gjør din avtale for MR å være ferdig.

Spør om du kan spise eller drikke før MR. Noen ganger kan en MR vil kreve at du ikke spiser for åtte til 12 timer før skanningen. Følg instruksjonene eller du kan ikke være i stand til å ha MR test gjort.

Ankomst til din avtale 60 minutter for tidlig hvis du har en MR med kontrast, som det tar en time for kontrasten materialet skal tre i kraft. Kontroller at du har din resept for MR med kontrast med deg eller at sykehuset har mottatt det fra legen din før utnevnelsen.

Varsle sykehuset av eventuelle implantater, for eksempel en pacemaker, metall pins, protetikk, iuds eller andre elementer som kan føre til problemer under inngrepet. Hvis du lider av klaustrofobi, forteller radiolog før du begynner prosedyren og sørg for at du erklærer eventuelle allergier du har.

diskutere eventuelle bekymringer som du har om injeksjon eller bivirkninger med din lege eller radiolog. Stille eventuelle spørsmål du har om hvorfor kontrasten er nødvendig.

Signer samtykkeerklæring som sier at du forstår risikoen ved MR og kontrast materiale, og at du godtar å ha testen gjort.

•  Få inn den kjolen du fikk av radiologen tekniker.

Tillat for injeksjons kontrast ved å la radiologen ta deg ut av MR-maskinen, nummen huden din, og sett iv i armen eller hånden og injisere ca 10 milliliter til 20 milliliter fargestoff inn i venen.

Forbered deg på å bli satt tilbake i MR maskin for de resterende skanner for å være ferdig.

Hold på panikk-knappen mens inne i MR-maskinen i tilfelle du trenger å komme seg ut eller føler at du lider av en allergisk reaksjon fra MR-kontrastmateriale.

Hint

  • Hvis du trenger å ta en beroligende før MR, sørg for at du har noen til å kjøre deg hjem etter inngrepet.
  • MR kontrast kalles gadolinium, men det er ikke uten bivirkninger eller risiko, for eksempel allergisk reaksjon, rødhet, elveblest, blodpropp, svimmelhet og kortpustethet. Hvis du føler noen av disse symptomene etter å ha mottatt kontrasten, må du fortelle radiolog eller helsepersonell.

Forebygging av Kontrast-Induced nyresvikt

Kontrast-Induced nyresvikt (CIN) er også kjent som kontrast-indusert nefropati og er forårsaket av fargestoffer som brukes av radiologer for interne bildebehandlings prosedyrer. Ifølge MayoClinic.com disse fremgangsmåter innebærer en intravenøs injeksjon av fargestoff som senere leses av en maskin. Nyresvikt refererer til en tilstand der nyrene ikke lenger fungerer. De som på det høyeste risikoen for å utvikle CIN er de med en historie med nyreproblemer.

Risikofaktorer

Hvis du har type 1 eller type 2 diabetes, har lidd av nyresvikt tidligere, har nylig gjennomgått en nyretransplantasjon, eller har andre problemer med nyrene dine du bør være spesielt forsiktig når du gjennomgår noen bilde prosedyre som bruker kontrast fargestoffer. Ifølge en artikkel publisert på MedicalNewsToday.com, er kontrast fargestoffer primært brukes i MR og andre prosedyrer som trengs for å se blokkerte blodårer. CIN oppstår når bildefargestoffer blitt giftig for nyrene og hemme deres evne til å filtrere avfallsstoffer fra blodet. Hvis du har hatt noen hjerte-problemer som åreforkalkning, hjerteinfarkt, eller til og med høyt blodtrykk, bør du sørge for at radiolog er klar over disse forholdene.

Lege Bevissthet

Leger rådes til å undersøke helsen til sine pasienters nyrer før å ha dem gjennomgå alle prosedyrer som involverer kontrast fargestoffer. Artikkelen "Medical Society Informerer leger på hvordan å minimere farene ved kontrastvæske - for å hindre nyreskader Etter Imaging Prosedyrer" antyder også leger oppfordrer sine pasienter til riktig hydrat før og etter en eventuell kontrastvæske bildebehandling, som nok vann i systemet kan bistå nyrer i å bryte ned de fargestoffer og spyle dem ut av systemet. Til slutt bør leger nøye se pasienter på et høyere risiko for å utvikle CIN i minst 48 timer. Denne måten, hvis komplikasjoner forekommer legen kan ta de nødvendige skritt for å behandle tilstanden så raskt og effektivt som mulig.

Pasient Bevissthet

Hvis du er i ferd med å gjennomgå MR (magnetisk resonans) eller noen annen forestille prosedyren med kontrast fargestoffer, må du først kontrollere at ditt hjerte, sirkulasjonssystemet, og nyrene er i god helse. Hvis du har hatt tidligere komplikasjoner involverer sirkulasjonssystemet eller nyrene, din radiolog og / eller lege bør vurdere at før administrering av fargestoffet injeksjon. Drikk mye vann to dager før prosedyren og to dager etter. Dette vil bidra til å holde deg hydrert som vil hjelpe kroppen din eliminere fargestoffer raskere og mer effektivt.

BUN & Kreatinin Testing for CT kontrast Prosedyrer

BUN & Kreatinin Testing for CT kontrast Prosedyrer


Legen din kan forskrive en test kalt en CT scan (CT scan) for å finne ut hvor godt nyrene og leveren fungerer. Denne testen bruker røntgenbilder for å se på dine organer inne i kroppen din. Før du har en CT scan, legen din vil kjøre tester for å fastslå nivåer av blod urea nitrogen (BUN) og kreatinin i systemet. Disse blodprøver og CT scan kan hjelpe legen diagnostisere eventuelle nyre-eller leverproblemer.

Hvordan preapre for testene

Legen din kan be deg om å avstå fra å spise store mengder protein før blodet er trukket for testene. Ifølge Mayo Clinic, leveren bryter proteiner ned og avfall urea dannes. Nyrene bryte urea ned ytterligere for å bli utvist fra kroppen din. Effektiviteten av denne prosess er målt i en BUN-til-kreatinin-forhold test. Hvis du spiser store mengder protein før blodprøve, kan resultatene ikke være nøyaktig.

Hvordan de tester er gjort

En BUN og kreatinin nivå test er gjort gjennom en enkel blodprøve. Blod er trukket fra venen din og sendt til et laboratorium for evaluering. Den blodprøve er normalt gjøres innen en måned etter den planlagte CT scan. Under en CT scan kan du få en injeksjon av en jod kontrast løsning eller gitt en muntlig kontrast løsning å drikke som brukes til å lage dine organer lettere å se i skanningen. Mens hun lå på et stort bord vil du bli gått gjennom en stor, smultring-formet skanner som sender røntgenstråler inn i kroppen din. Skanningen sendes deretter til en radiolog for evaluering og resultatene er sendt til legen din.

Risikoer og forholdsregler

Ifølge Mayo Clinic, risiko for en CT scan er svært liten. Noen mennesker kan oppleve en allergisk reaksjon på jod kontrast stoffet. Hvis du har en pacemaker, insulinpumpe eller annen elektronisk implanteringsanordning, bør du informere legen din før CT scan fordi skanneren kan forstyrre dens funksjon. Du bør ikke ha en CT scan hvis du er gravid.

MRI Kontraster og sikkerhet

MRI Kontraster og sikkerhet


Magnetic resonance imaging (MRI) viser til ikke-invasive medisinske skanner som bruker magneter for å ta bilder av kroppen. Noen MR krever injeksjon av et kontrastvæske, noe som skaper klarere bilder. MRI-kontrastvæske er laget av gadolinium og er trygg for de fleste mennesker.

Funksjoner

Gadolinium er et metall ion som er FDA-godkjent som en MR kontrastmiddel. Gadolinium er paramagnetisk, noe som betyr at den virker på en annen måte i et magnetisk felt, slik som det magnetiske felt skapt i en MRI.

Bekymringer

Pasienter med nedsatt nyrefunksjon eller nedsatt nyrefunksjon kan ha en økt risiko for å utvikle nefrogen systemisk fibrose etter å ha mottatt gadolinium-baserte kontrastvæske, ifølge FDA. Nefrogen systemisk fibrose omfatter hud jevning, hindrer mobilitet og til slutt forårsaker død. Pasienter med nyresykdom bør spørre om MR som involverer kontrast er medisinsk nødvendig.

Advarsel

Kontakt legen din hvis du opplever hevelse, rødlig eller kløende hud, leddstivhet eller smerter, muskelsvakhet, eller hevet flekker på øynene etter å ha en MR som brukes kontrastvæske. Disse symptomene kan tyde på utvikling av nefrogen systemisk fibrose.

MR-kontrast Problemer

MRI (Magnetic Resonance Imaging) Kontrastmidler brukes i MR for å forbedre effektiviteten av skanningen. De blir injisert omtrent to tredjedeler av veien gjennom skanningen. Alle MR-kontrastmidler er giftige. Deres toksisitet reduseres ved å gjengi dem som Chelates. De kombinerer en metallisk ion med en biologisk forbindelse, noe som skaper en mer "spiselig" substans å introdusere karsystemet. Alle MRI-kontrast doser er i nærheten av den letale dose av det toksiske metalliske ion de inneholder.

Vanlige bivirkninger

Det finnes en rekke vanlige bivirkninger forbundet med MR-kontrast injeksjoner. Dette er normale bivirkninger og anses mild. De forårsaker en betydelig mengde av ubehag og smerter for pasienten og kan vare i en periode på noen timer til dager. Disse bivirkningene inkluderer allergisk reaksjon, rødme eller rødhet i huden forårsaker følsomhet for berøring og / eller en sterk kløe, utslett på huden som kan blemme og slam, blodpropper i hele kroppen som kan føre til en rekke alvorlige medisinske problemer, noen som kan være dødelig, svimmelhet og forvirring, kortpustethet eller en manglende evne til å "ta en pust."

Mindre vanlige bivirkninger

Det er mange andre bivirkninger som er observert med bruk av MR kontrast. Dette er mye mindre vanlig enn de tidligere nevnte sykdommer, men de er bemerkelsesverdig i sin oppførsel og hvordan de påvirker pasienten. Disse bivirkningene er kvalme og oppkast, hodepine og migrene, utslett ledsaget av støt, varme og / eller kaldt blinker i lengre perioder av gangen, og brennende følelse under huden eller i muskler eller ledd vev.

Nyresyke

MRI-kontrastmidlene, slik som Omniscan og andre gadodiamid baserte midler, har vært knyttet til utvikling av NSF (nefrogen systemisk fibrose) i MRI pasienter med noen historie med nyresykdom.

NSF

Amerikanske og europeiske foreninger er forsker videre på koblingen mellom gadodiamid og NSF. NSF er en sjelden systemisk sykdom. Det fører til en fortykkelse og herding av huden, ofte fører til immobilitet og tetthet eller misdannelse av leddene. Disse symptomene kan utvikle seg raskt og la den berørte pasienten sitte i rullestol for så lite som et par uker. På denne tiden, det er ingen kjent, konsekvent effektive, terapi eller behandling for kroppslige reaksjon på gadolinium.

Black Box Warning

I 2006, FDA utstedt en helse rådgivende advarsel om farene ved gadolinium, og deretter i 2007 lagt en svart boks advarsel til agenter på grunn av risikoen forbundet med å bruke gadolinium hos pasienter med nyre forhold. For de med nyre forhold, anbefales det ikke å bruke gadolinium med MRI grunn av de farlige sjanser. Hvis det er nødvendig å bruke gadolinium på en pasient med nyre forhold, er det sterkt anbefalt å sette pasienten umiddelbart på dialyse for å skylle ut eventuelle gjenværende kontrast i systemene.

Oralt allergisyndrom Treatment

Oralt allergisyndrom Treatment


Oralt allergisyndrom (OAS) forekommer oftest hos mennesker som jevnlig opplever høysnue eller astma. Symptomene vises når en individuell forbruker en rå frukt, grønnsaker eller mutter som ber frigjøring av histamin i kroppen. I motsetning til sjømat allergier der maten selv er den underliggende årsaken til reaksjonen, er OAS svar bestemmes av den type pollen som en person er allergisk.

Symptomer

OAS symptomene er vanligvis milde og utvikle seg raskt etter første kontakt med rå mat. Hevelse, kløe og prikking i munn og hals er vanlig. Leppene er vanligvis påvirket. Standard høysnue symptomer som irriterte øyne, nysing og rhinitt kan også forekomme. Mer alvorlige reaksjoner er sjeldne og etterligne de av en standard matallergi: oppkast, magekramper, diaré eller pustevansker. Anafylaksi er den mest alvorlige konsekvensen av oralt allergisyndrom, men det er sjelden.

Typer

Det er flere kategorier av OAS. De er gruppert i henhold til hvilken type pollen skapte den første følsomhet. Ragweed pollen er vanligvis forbundet med reaksjoner på mat som squash, banan og honningmelon. Gresspollen er knyttet til meloner, appelsiner og tomater. Or og bjørk pollen både samhandle med epler, mandler, pærer, selleri og kirsebær. Bjørk er også kjent for å samhandle med flere andre frukter som aprikoser, nektariner og plommer.

Forebygging

Oralt allergisyndrom er lettest bygges ved å unngå de spesifikke matvarer som spør symptomer - særlig i løpet av våren og høsten når pollen teller er høy. Matlaging eller kort microwaving frukt og grønnsaker før spising kan begrense eller eliminere noen reaksjoner. Peeling produsere og / eller velge frukt som ikke er helt fullmoden noen ganger bidrar til å redusere forekomsten av OAS. Erstatte matvarer som vanligvis ikke gi reaksjoner er en måte å holde et sunt nivå av ferske matvarer i kostholdet. Eksempler er: druer, fiken, ananas, spinat, brokkoli og kål.

Hjem Behandling

Over-the-counter antihistaminer er vanligvis tilstrekkelig til å behandle milde OAS symptomer hvis de ikke løse på egen hånd. Det er viktig å stoppe en spise mat umiddelbart så snart en allergisk reaksjon oppstår. Fortsatt eksponering kan gjøre symptomene verre. Hvis en person har en kjent risiko for anafylaktisk sjokk, kan en lege foreskrive en EpiPen for selvadministrering hjemme. Adrenalin injeksjoner arbeide raskt for å stoppe og reversere hevelse i halsen og munnen.

Hyposensibilisering

Allergivaksinering har vist seg å bidra til å lette oralt allergisyndrom i noen tilfeller. Slik behandling er ofte anbefalt for personer som opplever alvorlige og vedvarende rhinitt knyttet til OAS. Bare en allergolog eller immunolog kan avgjøre om denne type terapi er egnet for en bestemt pasient. Hyposensibilisering skudd inneholder ørsmå mengder av de spesifikke stoffer (pollen, ikke mat) som er den underliggende årsaken til symptomene. Dosen økes over tid for å bygge opp motstand mot disse allergenene. Behandlingen tar flere år, men resultatene kan være langvarig.

Hvordan ta eteriske oljer Oralt

Hvordan ta eteriske oljer Oralt


Inntak av essensielle oljer internt kan være svært gunstig for helsen og i noen tilfeller, mer effektiv enn aromatisk eller topisk applikasjon. Bare høy kvalitet rene essensielle oljer som er merket som kosttilskudd bør tas oralt. Urene kopier kan være skadelig.

Bruksanvisning

•  Bestem hvilke essensielle olje til bruk for tilstanden du behandler. Fordi essensielle oljer er kraftige forbindelser, søke veiledning av en lisensiert aromaterapeut eller annet helsepersonell først. Selv etter hjelp fra en profesjonell, refererer ofte til det essensielle oljer brukerhåndboken at essensielle oljeleverandører vil møblere med kjøp.

Åpne en tom gelatin kapsel (tilgjengelig på de fleste helse eller vitamin butikker) og legge til en liten mengde av den essensielle oljen. En firedel av et fall til en dråpe bare. Svelg kapselen med vann.

Legg en dråpe eterisk olje til et glass vann. Drikk den.

Legg en dråpe eterisk olje til måltidet eller brødskive. Spis opp.

Klem en dråpe på tungen og svelge. Noen eteriske oljer har en matbit, så du bør teste en enda mindre beløp direkte på tuppen av tungen din først.

Tips og advarsler

  • Mange eteriske oljer distributører har oljer allerede pakket i kapsler og selge dem som kosttilskudd.
  • Får i bare små mengder, som i dråper.
  • Bruk kun essensielle oljer som er 100% ren, har gått gjennom en destillasjon prosess og er merket som kosttilskudd.

Oralt allergisyndrom

Oralt allergisyndrom (OAS) er karakterisert ved allergiske reaksjoner som skjer i munnen på grunn av pollen allergi og kryssreaksjon av høysnue pollen på inntak øves frukt og grønnsaker.

Betydning

Kroppen reagerer på innånding og svelging allergener med histamin utgivelser som forårsaker betennelse i hele kroppen, med oralt allergisyndrom indikert av lokaliserte reaksjoner i munnen som vises i løpet av fem minutter av eksponering på en utløser.

Effekter

Oralt allergisyndrom vanligvis gir milde symptomer på hevelse, prikking, svie og kløe i tannkjøttet, lepper, tunge, munn og hals på grunn av inntak av en matvare utløser eller innånding av pollen partikler.

Betraktninger

Voksne med astma og sesongmessige allergi mot tre pollen er vanligvis mer utsatt for å utvikle oralt allergisyndrom, med uttalt symptomer som rammer enkeltpersoner gjennom hele våren og høsten.

Identifikasjon

Frisk frukt og grønnsaker med kryssreaktive kvaliteter til et individs pollenallergi ut til å forårsake de fleste symptomene. For eksempel kan ragweed allergi produserer reaksjoner på bananer og meloner, mens bjørkepollen følsomhet kan fremme muntlige allergi symptomer når de spiser epler og pærer.

Advarsel

I sjeldne tilfeller kan oralt allergisyndrom utvikle seg til anafylaksi symptomer på tetthet i brystet, tung pust, hoste og hevelse, som krever en umiddelbar adrenalin (EpiPen) injeksjon og legehjelp.

Forebygging / løsning

Oralt allergisyndrom kan behandles ved å eliminere matvarer som forårsaker reaksjoner. Perorale antihistaminer kan tas for å redusere mild irritasjon, mens allergivaksinering som inneholder små mengder av det reaktive pollen kan føre til langsiktig lettelse.

Hva er en MR med kontrast?

Hva er en MR med kontrast?


Magnetic resonance imaging (MRI) bruker en svært kraftig magnet og radiobølger til å ta bilder av kroppen. Kontrast eller fargestoff brukes under en MR for å øke synligheten av de siste MR-bilder.

Hvorfor bruke kontrast?

Vanligvis vil legen be om en MR med kontrast dersom kandidaten har en historie med svulster, kreft eller kirurgi, hvis Hea € ™ s på jakt etter betennelse eller evaluering av blodkar, eller til videre forskning noe funnet på en pre-kontrast MRI resultat.

Kontrast materiale

MRI kontrast bruk med et kjemisk element med navnet Gadolinium, som akkumuleres i de unormale vev i kroppen, noe som gir en større bildekontrast mellom unormale og normale vev.

Side Effects

Noen vanlige bivirkninger av MRI med kontrast omfatter svimmelhet, kortpustethet, allergisk reaksjon og blodpropp.

Injisering av Contrast

Normalt en pasient mottar kontrast etter en normal MR evaluering. Den helsetjeneste injiserer 10 til 20mm kontrastmiddel på patientâ € ™ s blodåre.

Risiko

Personer med alvorlige nyresykdommer har opplevd nefrogen systemisk fibrose (NSF) og nefrogen fibrosing dermopathy (NFD). Denne sykdommen fører til fibrose i hud og bindevev.

MR-kontrast Farene

Kontrastmidler eller fargestoffer, blir noen ganger blandet med vann og injisert i en pasient før en MRI (magnetic resonance imaging) eller MRA (magnetisk resonans-angiografi), som er utført for å oppnå detaljerte bilder av indre organer og fartøy. Kontrast injeksjoner brukes til å forbedre bildene, slik at leger å identifisere pasientens blodårer. Selv om bruk av MRI-kontrastmidler er en vanlig praksis, har alvorlige skader og farlige helserisiko vært knyttet til de fargestoffer.

Gadolinium

Ifølge The International Center for nefrogen fibroserende dermopathy forskning (ICNFDR), er gadolinium hovedkomponenten i nesten alle kontrast "fargestoffer" brukt under MR og MRA-tester. Gadolinium har blitt knyttet til utviklingen av nephrogenic systemisk fibrose (NSF), en sjelden og alvorlig lidelse karakterisert ved herdingen av huden og visse organer. NSF har vært direkte forbundet med gadolinium injeksjoner hos pasienter som lider av eksisterende nyreproblemer i forkant av MR eller MRA test.

Nefrogen systemisk fibrose

Nefrogen systemisk fibrose er en sjelden og potensielt ødeleggende tilstand som hemmer bevegelse og kan føre til beinbrudd. Symptomer på NSF inkluderer:

· Hevelse i huden
· Innstramming av huden
· Meget sterk irritasjon
· Muskelsvakhet
· Hemmet bevegelse
· Deep smerter i hofter og ribben
· Huden kan begynne å føle seg "woody" i teksturen
· Brenning, kløe og voldsomme smerter i de berørte områder av huden

I mer alvorlige tilfeller kan pasienten oppleve vanskeligheter med å gå eller utvide leddene i sine armer eller ben.

Risikofaktorer

Pasienter som er i risiko for å utvikle NSF etter å ha blitt injisert med en gadolinium-baserte MR-kontrastmiddel er de med nyreproblemer, blodpropp abnormiteter og / eller kronisk leversykdom. Pasienter som nylig har gjennomgått kirurgi kan også være i fare.

Gadolinium-baserte kontrastmidlene

Ifølge US Food and Drug Administration (FDA) fem kontrastmidler gadolinium-baserte har blitt godkjent i USA: Magnevist (gadopentetate dimeglumin), Ominiscan (gadodiamid), OptiMARK (gadoversetamide), MultiHance (gadobenate dimeglumin) og ProHance (gadoteridol) .

Advarsel

Pasienter som kommer til å motta en MR kontrast injeksjon bør screenes for nyreproblemer. Riktig dosering instruksjoner må følges, og bør ikke overskrides.

Røntgen og Typer Imaging

Imaging er en viktig del av medisinsk behandling i det 21. århundre. Leger bruker bildebehandling å diagnostisere sykdom og for å finne den beste løpet av behandlingen. Det finnes flere forskjellige typer bildebehandling inkludert røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI) og ultralyd. Alle disse imaging tester er smertefri, men noen krever at du bor stille i lange perioder av gangen, og dette kan være ubehagelig.

X-stråler

Røntgenbilder brukes vanligvis for å lete etter beinbrudd, hull i tennene, lungeproblemer, mage problemer og unormal vekst i andre deler av kroppen. En x-ray er elektromagnetisk stråling. Denne strålingen blir absorbert av forskjellige typer kroppsvev ved forskjellige priser. Jo mer stråling vevet absorberer, desto lysere bildet vises. For eksempel kalsium i bein absorberer en stor mengde av stråling, slik at benene synes hvitt på et røntgenbilde. Mens mengden stråling du absorbere under en x-ray er liten, vil du fortsatt bli bedt om å bære en føre vest over din reproduktive organer.

Magnetic Resonance Imaging

MR-maskiner bruker radio og magnetiske bølger for å ta bilder av organer og vev i kroppen. MR-bilder brukes til å diagnostisere skadde leddbånd og brusk. De er også nyttige for å finne uregelmessigheter i ryggmargen og hjernen. Det er viktig å holde meget stille under en MR-undersøkelse. Disse skanner gjør ikke vondt, men de kan være svært høyt, og noen mennesker får klaustrofobisk. Legen vil be deg om å fjerne eventuelle metallgjenstander fra kroppen din før skanningen, fordi metall kan forstyrre de magnetiske bølger som sendes ut av maskinen.

Ultralyd

Ultralydundersøkelser bruker lydbølger for å ta bilder av vev i kroppen. Ultralyd blir anvendt til å vise blodkar, hjerte, lever, lunger og andre organer i kroppen. Ultralyd er den mest brukte bilde verktøy for å undersøke fostre til gravide kvinner. Lydbølgene som sendes ut av ultralyd maskin sprette av vev, og skaper et bilde, på samme måte som flaggermus se med ekkolokalisering.

Hvordan er røntgen nyttig?

Hvordan er røntgen nyttig?


Ifølge Mayo Clinic, er en X-ray "en rask, smertefri test som produserer bilder av strukturer inne i kroppen din." X-stråler kan benyttes til en rekke formål; de er nyttig i de medisinske, tann og romfart.

Diagnose

Røntgenbilder blir ofte gjort for å diagnostisere en rekke medisinske problemer, for eksempel beinbrudd, brukket bein, leddgikt, infeksjoner, forstørrede organer, problemer med fordøyelseskanalen og svulster. I tillegg kan røntgenstråler brukes til å finne et element som har blitt et uhell svelget.

Behandling

Av og til er X-stråler også brukes til å behandle en sykdom. For eksempel er enkelte former for kreft ble behandlet ved å levere sterke doser av røntgenstråling til kreftcellene, og derved å drepe dem.

Evaluering

Etter en X-ray har blitt brukt for å diagnostisere et problem, kan den også brukes til å evaluere effektiviteten av behandlingen. For eksempel kan en X-ray gjøres for å skanne brystet for å se om antibiotika har effektivt behandlet en brystinfeksjon.

Dental Health

Ifølge American Dental Association, røntgen tillate tannleger å undersøke strukturene under de synlige muntlige vev. Ved å gjøre det, tannleger er i stand til å oppdage skjulte tannproblemer på et tidligere stadium.

Vitenskap

The National Aeronautics and Space Administration (NASA) forklarer at røntgenstråler kan brukes til å studere astronomi. Faktisk, mange ting i rommet, for eksempel sorte hull, kometer, Solen og stjernene, avgir sine egne røntgenbilder som kan oppdages av satellitter.

Forskjellen mellom røntgen og CT Skanner

Forskjellen mellom røntgen og CT Skanner


Røntgenbilder (røntgen) og CT-skanning (computertomografi, eller beregnet aksial tomografi, også kalt CAT skanner) er to typer av diagnostiske radiologiske prosedyrer som varierer i strålingsmengder, pris og tilgjengelighet. Røntgenbilder blir ofte brukt til å undersøke ødelagte bein, svulster og hindringer. En CT-skanning er en mer avansert røntgen som frembringer en tredimensjonal, tverrsnittsbilde av organer, vev og bein. Det gir 1000 ganger klarheten av et røntgenbilde, og blir brukt til å diagnostisere problemer i hjernen, bukhulen og bekkenet.

Røntgenbilder (røntgen)

I henhold til den medisinske tester source, røntgen bruke en liten dose av stråling for å produsere et bilde av bein eller organer. Pasienten står ved siden av (eller legger på) en boks som inneholder røntgenfilm, med en røntgenrøret ca 6 meter unna. Forskjellige deler av anatomien absorbere forskjellige mengder stråling, lysere eller mørkere vises på bildet. Radiologer og leger deretter tolke bildene for medisinske diagnoser.

CT-skanning

CT involvere pasienten liggende på en bevegelig bord som er gått gjennom en stor, smultring-aktig røntgenmaskinen, i henhold til "Pasienthåndboken til medisinske tester." Teknikeren kontrollerer maskinen fra et annet rom. Som "smultring" roterer, er smale røntgenstråler skutt fra mange vinkler. En datamaskin rekonstruerer de enkelte tverrsnitts bildene for å gi en så detaljert det kan vise legioner mindre enn 1/8-tommers lang.

Stråling mengder

En stor forskjell mellom røntgen og CT-skanning er mengden av stråling. En spinal x-ray kan utsette en pasient til tilsvarende seks månedene av naturlig bakgrunnsstråling på en gang, mens en spinal CT scan kan utsette en pasient til to år igjen av bakgrunnsstråling, ifølge Radiological Society of North America,

Kostnad

CT-skanning er dyrere enn x-stråler, og deres utstrakte bruken kommer under større gransking. Ifølge "The Patient guide til medisinske tester," CT-skanning kan koste mellom $ 900 og $ 2500, avhengig av omfanget av eksamen (versus et par hundre dollar for en vanlig x-ray). CT-scan maskiner selv kan koste $ 1,000,000 til $ 2 millioner hver, mot noen få tusen dollar for en x-ray maskin.

Tilgjengelighet

CT-skanning er mindre tilgjengelige enn røntgenbilder, spesielt i distriktene. X-ray maskiner er vanlig i sykehus og klinikker. Men bare anslagsvis 8500 CT-skannere er i bruk i USA, ifølge en studie fra 2006 av CT-skanning i Finger Lakes-regionen i delstaten New York State. Begrensninger i bruk av CT-skanning, MRI og andre radiologi bildebehandling i 12 storbyområder startet i 2007, ifølge en studie ved Senter for Studying Health System Change.

Kontrast Allergi Protokoller

Kontrast Allergi Protokoller


Medisinske prosedyrer som for eksempel CT eller hjerte catheterizations kan kreve injeksjon av kontrast materiale. Disse imaging tester har kraftig forbedret diagnostikk og behandling av alvorlige medisinske tilstander. Dessverre, i henhold til American College of Radiology, vil 5 til 15 prosent av mennesker har en allergi eller allergilignende reaksjon (overfølsomhet) til kontrasten. Det overveldende flertall av disse reaksjonene vil være mild og lett å behandle.

De fleste institusjoner har protokoller på plass, foreskrevet og overvåkes av en lege, for å hindre en reaksjon hvis du har hatt en kontrast allergi i fortiden eller er i faresonen.

Erkjennelsen av en kontrast Allergi

Erkjennelsen av en reaksjon er første skritt i protokollen. De fleste allergier eller reaksjoner på kontrast materiale involvere bare mindre symptomer, og de fleste vil skje i løpet av den første halvtimen etter at kontrasten injiseres.

Den vanligste milde symptom er elveblest med kløe. Kvalme, oppkast, frysninger eller hodepine kan også oppstå. En mer alvorlig reaksjon kan innebære tungpustethet (bronkokonstriksjon) og hevelse i halsen, samt en endring i hjerterytmen. Den verste typen allergi er anafylaksi som kan føre til sjokk. I tillegg til de foregående tegn og symptomer, anafylaksi kan være livstruende siden kan bli vanskelig pusting og blodtrykk kan falle til farlig lavt nivå.

Hvis du noen gang har hatt noen form for reaksjon på kontrast før, stafett denne informasjonen når du planlegger din avtale for testen og minne de ansatte på testdagen.

Hindre en Contrast Allergi

Hvis du har hatt en overfølsomhetsreaksjon til kontrast i det siste, eller hvis legen din avgjør du har andre risikofaktorer, kan du få foreskrevet en diett av medisin for å ta i dagene før testen.

Protokollen innebærer vanligvis difenhydramin, en felles histamin-blokkerende allergi medisin og en steroid medisin som prednison som er på resept bare. Noen ganger andre rusmidler kan tilføyes. Mens ulike institusjoner varierer protokollen, bruker en vanlig diett 50 milligram av prednison på 13 timer og 7 timer før testen. Et siste 50 milligram prednison dose gis en time før studien og difenhydramin, også 50 milligram, er lagt på denne tiden også.

Behandling av en kontrast Allergi

Hvis prosedyren er en nødsituasjon, eller hvis du har en uventet reaksjon og ikke fikk premedikasjon, vil intravenøse medisiner brukes til å behandle deg, basert på symptomene. Det er veldig viktig å fortelle teknikeren eller sykepleier dersom du føler kløende, har problemer med å svelge eller bli tungpustet eller ør etter at kontrasten har blitt injisert.

Hvis du får disse symptomene, anti-allergi medisiner som difenhydramin og steroider fungerer veldig raskt gjennom IV. Inhalerte medisiner avlaste tungpustethet ved å strekke (avslappende) luftrom. Blodtrykket overvåkes nøye og noen alvorlige dråper straks tatt opp med medisiner som adrenalin (adrenalin). Så vær trygg på at mens det er liten risiko til disse prosedyrene, er det også fagfolk klare til å sørge for at du holder deg trygg.

Allergiske Reaksjoner på MR-kontrast Injeksjoner

Allergiske reaksjoner på MR-kontrast injeksjoner kan variere fra et kløende utslett eller hud rødme til alvorlig ansikts-og luftveis hevelse. Allergiske reaksjoner enten skje umiddelbart eller på et tidspunkt i løpet av den første timen av injeksjon, i henhold til MCI Diagnostic Center i Oklahoma.

Milde allergiske reaksjoner

En av 10.000 pasienter som gjennomgår et MRI-kontrast injeksjon vil oppleve en mild allergisk reaksjon, i henhold til MCI Diagnostic Center. Og denne personen vil sannsynligvis oppleve ømhet og / eller smerter på injeksjonsstedet. De kan også oppleve litt hud rødhet eller utslett.

Alvorlige allergiske reaksjoner

Oddsen er enda lavere for at pasienter får MR-kontrast injeksjoner vil oppleve en alvorlig allergisk reaksjon; det er imidlertid mulig. Vanligvis kan en av hver 100.000 pasienter forvente å oppleve denne type reaksjon. Alvorlige allergiske symptomer kan omfatte alvorlig hevelse i ansiktet, luftveiene og / eller munnen. Dette hevelse kan også føre til problemer med å puste, noe som kan være livstruende.

Allergiske Reaksjoner og graviditet

Mens det er ingen kjente spesifikke allergiske reaksjoner på grunn av MR-kontrast injeksjoner gitt mens hun var gravid, anbefaler MCI Diagnostic Center som gravide individer ikke motta slike injeksjoner før den 24. svangerskapsuke med mindre en nødssituasjon krever sin administrasjon. Dette er bare en sikkerhetsforanstaltning, siden kontrastvæske kan skrive det ufødte barnet sirkulasjonssystemet.

Allergisk reaksjon Risiko

Personer som har opplevd en tidligere allergisk reaksjon på grunn av en X-ray, CT eller MR-undersøkelse er en større risiko for at det skjer igjen. I tillegg enkeltpersoner som har noen form for narkotika eller matallergi er også økt risiko for allergisk reaksjon på MR-kontrast injeksjoner.

Andre mulige reaksjoner

Mens det ikke er merket som allergiske reaksjoner, reaksjoner på andre kontrast injeksjon av en MR er også mulig. Disse inkluderer hodepine, kvalme, oppkast og en rar smak i munnen (som er bare midlertidig). De fleste reaksjoner i nonallergic og mild allergisk kategorien er bare midlertidig, og mild i naturen, krever ingen behandling.

Allergisk reaksjon Behandlinger

Hvis den allergiske reaksjonen er alvorlig, vil øyeblikkelig legehjelp bli nødvendig. Denne type allergisk reaksjon garanterer ofte bruken av et annet medikament for å motvirke kontrasten injeksjoner innvirkning. I tillegg vil den enkelte opplever en så alvorlig reaksjon som luftveier blokkering må overvåkes nøye etter reaksjonen --- og under behandlingsfasen møte den.

Allergisk reaksjon og død

Ifølge en studie utført av University of Michigan Health Systems, under ledelse av Dr. Jonathon R. Dillman, av de 78.000 personene som fikk en MR kontrast injeksjon i løpet av studien, ingen opplevd en allergisk reaksjon som fører til døden. Og, faktisk, var 74 prosent av reaksjonene opplevd mild, 19 prosent ble vurdert moderat og bare 7percent var alvorlige.

Kontrast Vs. Ikke kontrast i MR

Kontrast Vs.  Ikke kontrast i MR


Magnetic resonance imaging, referert til som MR, er en type medisinsk skanning brukes til å produsere bilder av kroppen ligner på en x-ray eller datastyrte tomografi (CT) skanne, men uten bruk av stråling, ifølge National Institutes of Health, et byrå av Helse- og omsorgsdepartementet.

Typer

Det er to hovedtyper av MR-undersøkelse, kontrast og uten kontrast. Den primære forskjellen er at MRI kontrast krever at en kontrastvæske (gadolinium-baserte) gis intravenøst ​​før skanningen.

Fordeler non-kontrast

MRI uten kontrast gi en levedyktig organ tenkelig alternativ for gravide eller nyre-kompromittert pasienter, som gadolinium anbefales ikke for noen av gruppene. Fortherecordmag.com rapporterer at ikke-kontrast MRI kan også gi tilsvarende eller bedre bilder til kontrast MRI for blodåre aktivitet.

Kontrast Fordeler

Kontrast MRI anses overlegen for spesifikke problemer, som for eksempel hjernesvulster eller lesjoner og er den favoriserte valg etter ryggoperasjon, siden fargestoffet gir større bildeklarhet for disse områdene.

Scan Varighet

Et argument mot ikke-kontrast MRI har vært at de tar lengre tid. Men fortherecordmag.com notater, teknologiske fremskritt sammen med utelatelse av en pre-scan injeksjon og ventetiden kan gjøre den samlede tiden investert omtrent den samme.

The Future

Som i 2008, ifølge fortherecordmag.com, Toshiba og GE var begge involvert med marsj uten kontrast MRI, ved å utvikle nytt utstyr, programvare og teknikker.