Digidexo.com

feber etter meslingvaksine

Barnas Diet Etter Adenoid Surgery

Adenoid kirurgi er en vanlig prosedyre utført på barn. Adenoids må fjernes hvis de er så store at de forstyrrer nasal pusting eller forårsake tilbakevendende ørebetennelser. Det er normalt få komplikasjoner og utvinning tid er ganske rask. Noen barn kan føle fine og i stand til å spise en normal diett i løpet av 24 timer. For andre kan det ta flere dager.

Væsker

Gi barnet væske så snart han vil ha dem, og så ofte som han ønsker dem for å hindre dehydrering. Han vil trolig oppleve smerter eller feber etter operasjonen og har et økt behov for væske. Prøv å få ham til å drikke fire glass væske hver dag for et par dager etter operasjonen. Vann og is chips er fine. Frosne Popsicles er også bra fordi kald væske kan bidra til å lette ubehag i halsen. Unngå varme væsker eller kullsyreholdige drikker fordi dette kan irritere halsen. Så serverer ikke sitrus drikker som appelsinjuice eller saft til en uke etter operasjonen fordi syrer kan gi irritasjon og forverre smertene.

Hvis tynne væsker gå opp barnets nese, tjene tykke drikker som milkshake eller smoothies. Hvis barnet opplever oppkast etter operasjonen er det best å bare tjene klare væsker, slik at du kan se etter blødninger. Hvis barnet ditt har oppkast som varer i 24 timer, eller hvis han ser ut til å bli dehydrert, ringe legen din med en gang. Kvalme og oppkast noen ganger oppstå som en bivirkning av medisiner som brukes i kirurgi og bør rydde opp innen 24 timer.

Soft Food

Serve barnet myk mat så tidlig som kvelden for kirurgi hvis han ønsker å spise dem, og han er i stand til å holde nede væsker uten oppkast. Begynn med pudding, nudler, egg, yoghurt, Jello eller iskrem. Det er best å holde seg til kjøle mat først. Innføre varm eller romtemperert bløt mat når barnet kan svelge det uten irritasjon. Unngå krydret mat eller noe varmt.

Solid Food

Mate barnet fast føde så snart han er i stand til å spise myk mat uten ubehag. Så lenge halsen er ikke sår, og han er i stand til å svelge, er det greit å gjeninnføre fast føde så tidlig som dagen etter operasjonen. For et par dager er det best å unngå skarpe mat som chips, pizzabunner, tørre korn eller toast. Velg matvarer for ditt barns kosthold etter adenoid kirurgi etter de samme retningslinjene du ville bruke hvis barnet hadde en sår hals. Tilbyr rikelig med væske, tjene kul myk mat og gjenoppta fast føde når halsen smerte har sunket.

Slik unngår infeksjoner etter hjerneslag

Infeksjon er nummer én dødsårsaken etter et slag. Personer som lider et slag er ofte sengeliggende for omfattende perioder, har nedsatt immunforsvar og problemer med å svelge, puste og urinering på egenhånd, noe som gjør dem mer utsatt for ulike bakterielle infeksjoner. Slagpasienter som unngå å utvikle en feber eller infeksjon har mye høyere overlevelse og er mer sannsynlig å fullt krefter enn de som får feber eller infeksjon etter et slag. Av denne grunn er det viktig for personer som lider et slag for å ta forebyggende tiltak for å unngå komplikasjoner fra infeksjoner.

Bruksanvisning

Forebygging av infeksjon etter et hjerneslag

•  Sørg for profylaktisk antibiotikabehandling innen 24 timer etter et slag.

Ifølge Heim Infeksjon i Stroke Study, var mye mindre sannsynlighet for å utvikle infeksjoner som de som fikk andre antibiotika personer som fikk kombinasjons forebyggende antibiotikabehandling for 4 dager.

Studieutprøveren Dr. Stefan Schwarz ved University of Heidelberg i Tyskland sier: "tidlig infeksjon etter hjerneslag er en hyppig og en viktig årsak til feber. Det er også velkjent at feber etter hjerneslag er sterkt assosiert med en ugunstig prognose." Derfor, behandling av slag sufferes med profylaktisk antibiotika terapi er viktig fordi det hjelpemidler for å hindre angrep av feber og infeksjon, i stor grad øke pasientens sjanse til å utvinne.

Selv om pasientene ikke er foreskrevet forebyggende antibiotikabehandling, bør noen form for behandling med antibiotika foreskrevet fordi slagpasienter er mye mer utsatt for å utvikle infeksjoner.

Administrer vann test.

Vanskeligheter med å svelge er en av de viktigste årsakene til infeksjoner hos personer som nylig har hatt slag. Dette svelgeproblemer kan føre bakterier å gå til lungene, noe som resulterer i aspirasjonspneumoni.

For å avgjøre om en slagpasient er å ha problemer med å svelge, administrere en vanntest, som består av å gi pasienten et glass vann å drikke. Hvis pasienten har problemer med å drikke glasset, så næringsstoffer og væsker bør administreres gjennom en IV til individet gjenvinner evne til å svelge.

Limit kateter bruk.

Fordi slagpasienter har ofte problemer med vannlating på egen hånd eller tømme blæren helt, er et kateter ofte satt inn. Imidlertid er bruken av et kateter forbundet med høyere forekomst av UVI, slik at kateteret bruk bør begrenses så mye som mulig. Selv om det ikke er nødvendig å erstatte et kateter på en daglig basis, er det viktig å sørge for at ingen sprekker eller smuss er til stede. Ved mistanke om en UTI, bør antibiotikabehandling startes umiddelbart.

Snu pasienten annenhver time for å hindre liggesår.

Fordi slagpasienter er ofte sengeliggende eller har begrenset mobilitet over lengre tid, er det viktig å snu pasienten hver par timer for å unngå utviklings liggesår (også kjent som trykksår). Trykksår kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Det er viktig å varsle pasientens lege hvis liggesår utvikle.

Har pasienten opprettholde en sunn vekt.

Mange slagpasienter mister evnen til å spise og drikke eller bare mister appetitten etter et slag. Hvis pasienten har problemer med å opprettholde en sunn vekt, bør en sonde settes inn inntil pasienten er i stand til eller villig til å mate på egenhånd.

Å være undervektig og dårlig ernæring kan kompromittere pasientens immunsystem, noe som gjør pasienten mer utsatt for både virus og bakterieinfeksjoner.

Tips og advarsler

  • Sørg for å holde pasienten i en ren, hygienisk miljø og begrense interaksjon med publikum for å redusere eksponering for bakterier som kan forårsake infeksjon.
  • Selv om det kan være ubehagelig og smertefull, bør slagpasienter prøve å gå og bevege seg rundt så snart som mulig etter et slag. Jo lenger pasienten forblir sengeliggende og immobile, jo større er sjansene for død og dårlig restitusjon.
  • I tilfeller av alvorlig slag, skal pasienten ha en heltid eller deltid sykepleier eller familiemedlem til stede for å få hjelp med daglige behov og øvelser.
  • Strokes er svært farlig, alvorlig og komplisert, og ikke alle pasienter vil fullt igjen, selv om alle de ovennevnte trinnene er fulgt.

Fareskilt Etter en Mageplastikk SurgeryBuk tucks, også kjent som mageplastikk, er et svært populært kosmetisk prosedyre. Selv om en mageplastikk er generelt antatt å være en trygg prosedyre, er det viktig å huske at det er ansett som en større operasjon og derfor kommer med sitt eget sett av risikoer.

Infeksjon Etter en Mageplastikk

En Mageplastikk prosedyren innebærer å gjøre et snitt over magen; derfor en infeksjon, som kan vises som rødhet, hevelse eller smerter på snittet området, bør umiddelbart rapporteres til legen.

Feber Etter en Mageplastikk

En feber etter en mageplastikk bør alltid tas på alvor, da dette kan indikere en alvorlig infeksjon i blodet eller en infeksjon ved innsnitt området.

Healing Vanskeligheter Etter en Mageplastikk

I tillegg til implisitt følge dine postoperative instruksjoner, må du avstå fra å røyke både før og etter inngrepet, må du spise et sunt kosthold, og du må få nok hvile. Ellers kan det hende at healing tid blitt svekket, noe som resulterer i en økt forekomst av postoperative komplikasjoner, for eksempel dårlig healing.

Alvorlig Pain Etter en Mageplastikk

En av de mest alvorlige komplikasjoner av en mageplastikk innebærer en tarm blokkering, som kan være livstruende. Det er derfor avgjørende at du varsle legen umiddelbart hvis du opplever noen sterke smerter.

Pustevansker Etter en Mageplastikk

Kortpustethet eller pustevansker etter en mageplastikk prosedyre bør umiddelbart brakt til seg oppmerksomheten til legen, da det kan indikere en potensielt farlig blodpropp i lungene.

Mageplastikk advarsler

Det er viktig å forstå at selv om det er en risiko for postoperative komplikasjoner etter en mageplastikk prosedyre, etter kirurgens råd om din omsorg og utvinning kan redusere sannsynligheten for problemer.

Hjem rettsmidler for å bli kvitt en Fever

Hjem rettsmidler for å bli kvitt en Fever


En voksen normale kroppstemperatur er 98,6 C, men hvor som helst mellom 97 og 99, er akseptabelt. Kroppstemperaturen blir målt ved hjelp av et termometer. Hvis termometeret leser 99 F eller høyere, og personen anses å ha feber. Høy feber kan forårsake anfall, så det er viktig å begynne å behandle feber hjemme. Feber kan oppstå av en rekke årsaker, blant annet infeksjoner, virus og dehydrering.

Vann

Det er viktig å holde seg hydrert som kroppen mister vann når du kjører en feber, så drikk et kaldt glass isvann. Bare å drikke mye vann kan ta med feber ned og holde deg hydrert. Ved å legge is til vann, kan du bidra til å kjøle kroppen ned fra innsiden og ut.

Hvis du ikke kan stå vann, kan du drikke andre væsker som eplejuice. Popsicles og vann-is er noen andre valg som du kan nyte mer enn vann. Bare sørg for at du spiser rikelig med væske for å holde deg hydrert.

Willow Bark Tea

Willow bark te har en ingrediens som fungerer ligner på aspirin. Drikk te av sipping det sakte. Te vil bidra til å redusere smerte, samt å få ned feber.

For å gjøre willow bark te koke en halvliter vann. Slå av varmen og tilsett en fjerdedel av en kopp av willow bark te. Vent 20 minutter før du blander og drikker den. Drikk åtte oz. på en gang.

Tips: Hvis du ikke har en helse butikk nær deg som selger willow bark te, kan du kjøpe det på internett. Du kan få en liten blikkboks av det for under fem dollar.

Cold Komprimerer

Kalde kompresser bidra til å bringe en kroppstemperatur ned ved å arbeide for å kjøle ned huden. Du kan lage et kaldt omslag av vann, eller du kan blande kaldt vann med eddik. Bruk like deler av hver. Plasser en vask klut i løsningen og deretter vri den ut. Sett den over pannen i ti minutter og deretter gjenta.

Tips: Du kan også være lurt å ta et kjølig bad. Sitte i den i minst 10-15 minutter for å kjøle ned kroppen din.

Feber reduksjonsgir

Voksne kan ta enten paracetamol eller ibuprofen å få ned sine feber. Paracetamol kan bli funnet i Tylenol. Tylenol kan tas hver fjerde til sjette time, og voksne kan ta to kapsler om gangen. Ibuprofen er funnet i Advil og Motrin. Det kan tas hver seks til åtte timer, og voksne trenger bare ett av disse for å få ned sin feber. Det er mulig for voksne å ta paracetamol og deretter ibuprofen to timer senere. Det er ikke mulig å ta to acetaminophens og to ibuprofens innen to timer fra hverandre. Dette er egentlig bare nødvendig hvis din feber er ekstremt høy, og du står i fare for å ha en febrile anfall.

Medisinsk intervensjon

Voksne bør søke medisinsk intervensjon dersom feberen har nådd 105 F når som helst. Du bør også kontakte lege hvis feberen fortsatt på 103 F og går ikke ned selv etter å ha prøvd hjemme rettsmidler. Hvis du ikke ser noen nedgang i feber etter to dager, må du ringe legen din.

Hvis du har feber, og det er smertefullt å urinere, må du ringe legen din med en gang. Ikke vent to dager fordi du kan ha en urinveisinfeksjon. Også, ikke vente med å ringe legen din hvis du har andre medisinske tilstander som hjerteproblemer eller immunsystemet sykdommer.

Risikofaktorer for en bosatt i en TB Screening

Tuberkulose eller TB, er en alvorlig lunge tilstand som påvirker mange mennesker. Det er en farlig sykdom for hvilken som helst medisinsk hørende fordi det er svært smittsom og kan spre seg raskt. Heldigvis, det er en test for å finne ut om du har vært utsatt for TB. Imidlertid er det også noen potensielle risikoer som er involvert i testen.

Test

Den TB test innebærer å injisere en liten mengde av tuberkulin renset protein-derivat (PPD) under under huden på underarmen. Hvis huden blir rød, stigninger eller blemmer, kanskje du har vært i kontakt med TB.

Fever

I noen sjeldne tilfeller kan en person oppleve en høy feber etter å ha TB test. Denne feber kan være ekstremt høy, men vanligvis går bort i en dag.

Hovne kjertler

Hvis du er allergisk mot PPD, kan du oppleve hovne kjertler i armhulen din. Disse kjertlene kan være ubehagelig og smertefullt, men hevelsen vil gå ned.

Falske positive

Noen ganger kan en TB test vil indikere en positiv respons når TB ikke er tilstede. Dette kan føre til stor følelsesmessig belastning som ytterligere TB tester er gjort, og kan gjøre arbeid vanskelig.

Sår Hevelse

Noen ganger vil injeksjonsstedet hovne opp og blåmerke. Behandle hevelse og blåmerker med vekslende kalde og varme pakker.

Arrdannelse

Positive testresultater noen ganger føre til langvarig eller permanent arrdannelse i testområdet. Disse arrene kan være skjemmende og kan kreve kirurgi for å fjerne.

Tett nese rettsmidler for barn

Tett nese rettsmidler for barn


Barn har en spesielt tøff tid med forkjølelse og tett nese. En del av dette er fordi det er få medisiner som fungerer godt for dem, og i stor grad fordi de ikke forstår hvorfor de føler seg elendig. Yngre barn og babyer har den vanskeligste tiden, siden de vanligvis ikke forstår hvordan de skal pusse nesen, en lindrende handling at voksne tar for gitt.

Medisiner

Det finnes en rekke medisiner som er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) for bruk med barn over to år. Legevitenskapen er debattere hvis bør heves aldersgrensen for kalde medisiner til så høyt som seks år gammel. Studier gjort i 2007 av føderale eksperter viste at kalde medisiner kan ha noen positive effekter for alle under 12 år Som i 2009, FDA har ikke besluttet å heve aldersgrensene og gjennomgår ytterligere testing. Foreldre bør bestemme om de føler fordelene av slimhinneavsvellende medisiner oppveier den potensielle risikoen. Pseudoefedrin er den vanligste decongestant i bruk for barn i dag. Den er tilgjengelig i flytende eller tygge former. Mindre tvilsom medisiner som acetaminofen eller ibuprofen kan anvendes for å lindre smerte og feber etter behov. Noen mentol bryst kremer kan også benyttes på babyer og barn. Sjekk produsentens advarsler før du bruker dem.

Andre rettsmidler

En kjølig tåke luftfukter kan fukte nesegangene og løsne noen hodet lunger, noe som gjør det enklere og mindre smertefullt å puste. Drikker masse væsker har en lignende effekt, ved at hydrater det kroppen generelt. Saltvann dråper kan brukes på egen hånd eller med en sugekilden. For å bruke en pære, plasserer noen dråper saltvann i nesen. Klem pære og legg den forsiktig inn i nesen. Slipp pære, og det bør suge noen av lunger fra nesen.

Sleeping

Nighttime er ofte den vanskeligste tiden på døgnet for barn med en kald. De kan dukke opp helt fornøyd i løpet av dagen, men ser ut til å bli svært syk plutselig i kveldstimene. For å gjøre barnet ditt behagelig for sengetid, er det best å ta en all-of-the-above tilnærming. Et varmt bad med damp kan bidra til å tømme bihulene og løsne lunger. Følg et bad med brystkrem godkjent for bruk med barn. Hvis hun fortsatt synes å ha en god del av lunger, prøv noen dråper saltvann enten med eller uten pære sug. Gi barnet den riktige dose av ibuprofen eller acetaminofen med et glass vann, og unngå melk hvis mulig, siden det fremmer slim. Hold en luftfukter kjører i soverommet hans over natten. Ved hjelp av alle disse metodene sammen bør gi barnet ditt, og du, for å nok lindring få et par timers søvn.

Når er en Fever farlig for en pjokk?

Når er en Fever farlig for en pjokk?

Småbarn bør generelt ha en temperatur på mellom 97 og 100,4 grader Fahrenheit. Mens 98,6 grader er standard for en normal kroppstemperatur, noen individer har en tendens til å kjøre høyere eller lavere. Aktivitetsnivå og varme dager kan også påvirke temperaturen. Derfor er noe under 100,4 vanligvis ikke definert som en feber. The American Academy of Pediatrics gir retningslinjene for å ta temperaturer på småbarn. De anbefaler å bruke et digitalt termometer enten rektalt eller i armhulen for alderen 3 måneder til 3 år. Under armen kan gi deg en generell idé, men det kan være et par grader off.

Høy feber

Kontakt barnelege hvis din pjokk har en temperatur på 103 grader eller høyere. Hvis feberen har nådd 105 grader, bør du gå til et sykehus med en gang. Feber mer enn 107 grader er svært farlig og kan forårsake langsiktige skader på kroppen. Husk at metoden du bruker til å ta barnas temperatur hjemme kan påvirke om du får en nøyaktig lesing.

Long-Term Fever

En lavgradig feber kan være grunn til bekymring hvis det ikke går bort. Dette kan være et tegn på en farlig infeksjon eller sykdom som ennå ikke har presentert andre symptomer. Du bør ringe din barnelege hvis din pjokk har feber over 101 grader eller høyere for mer enn en dag. Legen kan be deg om å komme inn eller fortelle deg å prøve hjem rettsmidler og vente litt lenger. Ikke overse en feber som varer i flere dager eller uker, selv om det ikke er noen andre symptomer.

Vaksinasjoner

Barn får ofte feber etter at de får vaksiner. En lavgradig feber som bare varer i en dag eller to er ikke ansett som farlig. Det kan behandles med paracetamol dersom det ikke er noen andre vesentlige symptomer. Men hvis den når 102 grader C eller høyere, kan det bety en negativ reaksjon. Se legen din eller gå til et sykehus hvis din pjokk har en høy feber innen 72 timer etter en vaksinasjon. Andre bivirkninger å se etter inkludere kramper, ekstrem søvnighet og high-pitched jammer som varer i noen timer.

Ledsagende symptomer

Andre symptomer som oppstår sammen med en feber kan hjelpe deg med å finne ut hvor farlig det er. Kontakt legen din hvis du merker en betydelig endring i atferd. Få omsorg umiddelbart hvis det er problemer med å puste, en merkelig utslett eller flekker på huden, eller en endring i bevissthetsnivå. Barn har ofte feberkramper når kroppstemperaturen stiger. Selv om disse ikke er skadelig, bør du se barnelege med en gang, eller gå til et sykehus, fordi årsaken til feber trenger å bli behandlet.

Overvåking Fevers

Noen leger foretrekker at du ikke bruker hjemme rettsmidler for å behandle feber med mindre barnet er ubehagelig. Kunstig redusere det kan svekke kroppens naturlige forsvarssystem. Du kan heller ikke holde styr på hvor høy feber er eller hvor lenge det varer hvis et medikament er tatt for å senke den. Imidlertid er paracetamol nyttig hvis din pjokk er å ha problemer med å sove eller spise fordi han føler syk. Å overvåke en feber, ta barnets temperatur hver fjerde time når hun er våken.

Vannkopper i babyer

Vannkopper er uvanlig i babyer under ett år gamle fordi de fleste får antistoffer mot viruset fra sin mor. Når det forekommer hos spedbarn, er det vanligvis milde og forsvinner opp i fem til ti dager.

Symptomer

Vannkopper vises i form av et kløende utslett av små røde nupper som omdannes til klar blemmer før skorpedannelse over. Babyen kan også være sliten, har en lav feber, og viser en redusert appetitt.

Komplikasjoner

Komplikasjoner fra vannkopper er sjeldne hos friske babyer, men mulig. Ring legen hvis barnet ditt utvikler feber etter et par dager, hvis utslettet sprer seg til øynene, eller om han rett og slett virker sykere enn du forventer.

Behandling

Lindre barnets kløe med et kjølig bad laget med kolloidalt havremel eller natron og bruke Calamine lotion til kløende flekker. Hindre henne fra å skrape ved å holde neglene korte.

Forebygging

Vannkopper er svært smittsomt, så hold friskere barn vekk fra andre som er syke og hindre spredning av viruset ved å holde en syk babyen hjem til hun kommer seg.

Vaksine

En vannkopper vaksine er tilgjengelig, men anbefales ikke for barn under en alder av 1.

Meningitt Vaksinasjon Informasjon

Meningitt Vaksinasjon Informasjon


Det er ingen vaksine mot viral meningitt. Tre typer vaksiner bidra til å forhindre bakteriell meningitt, og de fleste statene krever beboerne å motta én eller flere av disse vaksinene. De vaksiner mot Neisseria meningitidis, Haemophilus influensa type b og Streptococcus pneumoniae hver blir administrert i henhold til forskjellige planer. Å vite når du skal få vaksinert og hva du kan forvente fra vaksiner er viktig for å unngå infeksjoner i væsken rundt hjernen og ryggmargen.

Meningokokkvaksine

The Centers for Disease Control and Prevention anbefaler at alle ungdom og tenåringer i alderen 11 og 18 år får meningokokk konjugatvaksine, som er forkortet MCV4 fordi den gir beskyttelse mot fire stammer av N. meningitides. Etaten anbefaler også at barn mellom 2 og 10 år får MCV4 hvis disse barna reise til eller oppholde seg i et land der hjernehinnebetennelse oppstår ofte, hvis de har hatt fjernet milten, eller om de har et immunsystem lidelse som kalles terminal komplement mangel. Voksne som ikke får vaksinert mot N. meningitides som barn eller tenåringer bør få enten MCV4 eller meningokokk polysakkaridvaksine hvis de bor i et college sovesal, verve i de væpnede tjenester, har fjernet milten, arbeid med N. meningitides i laboratoriet, eller reise til eller bor i land der hjernehinnebetennelse er endemisk eller epidemisk.

Voksne kan få en boosterdose med meningokokkvaksine etter fem år. Den mest betydelig risiko fra å motta meningokokkvaksine er Guillain-Barré syndrom, som forårsaker vanskeligheter med å puste og gå, manglende evne til å kontrollere ansikts-og kjevemusklene, prikking og sever smerter i korsryggen.

Haemophilus influensa type B-vaksine

Generelt bør bare spedbarn få vaksinert mot Haemophilus influensa type B, som vanligvis forkortet til Hib. Bakterien forårsaker sjelden sykdom hos noen eldre enn 6 år, så CDC anbefaler kun rutine Hib vaksiner for barn mellom 2 og 15 måneder. Spedbarn bør få totalt fire Hib vaksinedoser. Eldre barn og voksne som ikke ble vaksinert når yngre kan få Hib-vaksine hvis de har HIV / AIDS, har hatt fjernet milten, hadde en benmargstransplantasjon eller får kjemoterapi.

Pneumokokk Vaksiner

To typer vaksiner mot S. pneumoniae infeksjon eksisterer. Den første beskytter mottakere mot syv stamme av pneumokokkbakterier og er anbefalt av CDC for alle barn yngre enn 5 år. Den andre pneumokokk vaksine beskytter mot 23 stammer av S. pneumoniae. CDC anbefaler mer-potente pneumokokkvaksine for alle personer eldre enn 65 år, og for alle som er eldre enn to år som har skrumplever, cochlea-implantater, diabetes, hjertesykdom, lekker spinalvæske eller lungesykdom.

Spedbarn bør få fire doser av mindre potent pneumokokkvaksine. Voksne kan få en boosterdose av pneumokokkvaksine etter 5 år. CDC har mottatt noen rapporter om alvorlige bivirkninger hos personer som mottar pneumokokk vaksine.

Vaksine bivirkninger

Mange pasienter opplever rødhet og hevelse rundt injeksjonsstedet og feber etter å ha mottatt en vaksine. Disse problemene forsvinner vanligvis i løpet av to eller tre dager, men hvis de vedvarer eller blir uutholdelig, bør pasienten kontakte sin helsepersonell. Sjelden, pasienter har allergiske reaksjoner på vaksiner. Allergisymptomer omfatter svimmelhet, rask hjerterytme, elveblest, tung pust og svakhet.

Statlige krav

Barn i skolealder må få Hib vaksinering i hver stat, men Alabama, Montana og South Dakota. Tilsvarende 36 stater krever meningokokkvaksine før college påmelding, og ytterligere 18 stater krever meningokokkvaksine for ungdomsskole eller videregående skole innmelding. Barn i 30 stater må få vaksine som gir beskyttelse mot syv stammer av S. pneumoniae, og beboere i langsiktig omsorg anlegg i 25 stater må få vaksinen som beskytter mot 23 stammer av S. pneumoniae. For å se hva dine stater krever, klikk på staten lover lenken nedenfor.

Tegn på Appendisitt i Voksne

Blindtarmbetennelse oppstår når en blokkering i vedlegget fører det til å bli betent og infisert. Selv om vedlegget serverer ingen reell hensikt i menneskekroppen, ifølge National Institutes of Health (NIH), kan det føre til en krise når det blir betent. I noen tilfeller kan blindtarmbetennelse føre til vedlegget til å sprekke, så det er viktig å kjenne tegn på blindtarmbetennelse hos voksne.

Smerter rundt navlen

Ifølge Mayo Clinic, er magesmerter sentrert rundt navlen den tidligste tegn på blindtarmbetennelse hos voksne. Det er vanlig for dette smerte å gradvis utvikle seg over 6 til 12 timer.

Sterke magesmerter

Som smerten utvikler, vanligvis blir det skarpere og skift til nedre høyre del av magen. Denne plasseringen er kjent som McBurney punktet, og er et felles nettsted for smerte for voksne med blindtarmbetennelse. Magen kan også hovne opp.

Ømhet

I motsetning til mange andre årsaker til magesmerter, vil smerte forårsaket av blindtarmbetennelse føre til at magen til å føle seg øm hvis du trykker på den, og kan også forverre når du hoster.

Kvalme

Kvalme kan være et tegn på blindtarmbetennelse hos voksne, som nevnt av NIH. I noen tilfeller vil kvalme være ledsaget av oppkast.

Feber og frysninger

Blindtarmbetennelse hos voksne kan også føre til en lav feber etter de andre symptomene har utviklet. Du kan også utvikle frysninger og rister hvis infeksjonen blir alvorlig.

Poliovaksine Farene

Poliovaksine Farene


Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er polio et farlig virus som kan føre til lammelser eller død i noen som blir infisert. En vaksine er utviklet som hindrer personer fra å utvikle polio og denne vaksinen er vanligvis gitt som spedbarn. Selv om poliovaksine regnes som trygt, er det noen potensielle bivirkninger som kan oppstå etter vaksinasjon.

Farene ved Levende poliovaksine

Per CDC, polio oral polio vaksiner inneholder en levende virus. Selv om mange enkeltpersoner gitt polio vaksine tåler det veldig godt, det var noen tilfeller der enkeltpersoner faktisk utviklet polio på grunn av vaksinen. Etter 2000 ble polio vaksine gitt i en inaktiv form, slik at det ikke var mulig å trekke seg sammen polio.

Farene ved poliovaksine Når allergisk mot antibiotika

Personer som er allergiske mot visse antibiotika kan utvikle en allergisk reaksjon på poliovaksine. Ifølge CDC, hvis en person er allergisk mot streptomycin, polymyxin, eller neomycin bør ikke få en polio vaksine.

Ubehag på injeksjonsstedet

En vanlig bivirkning av poliovaksine er smerte eller ubehag ved injeksjonsstedet. For å minimalisere smerte barn kan gis en smertestillende slik som acetaminophen like før eller like etter en polio skudd blir administrert. Smerter forbundet med en poliovaksine avtar vanligvis etter et par dager.

Milde reaksjoner på poliovaksine

Hos noen pasienter kan det oppstå milde reaksjoner etter administrering av polio-vaksine. I tillegg til sårhet på injeksjonsstedet en person som har fått en poliovaksine kan oppleve feber. Dette er vanligvis kort sikt, men personer som får feber etter en poliovaksine bør fortelle legen sin om dette symptomet.

Alvorlig allergisk reaksjon mot poliovaksine

Sjelden alvorlige allergiske reaksjoner på polio vaksine kan forekomme etter administrering. CDC sier at hvis en person kommer til å utvikle en allergisk reaksjon på polio vaksine, vil det skje i de første timene. Tegn på en allergisk reaksjon på en poliovaksine inkluderer pustevansker, svakhet, tungpustethet, rask hjerterytme, og hevelse i halsen.

Menstruasjon Disorders

Menstruasjon og kvinners sykluser har alltid vært innhyllet i et litt mystikk. Ofte referert til som "forbannelse", mange kvinner opplever fysiske og følelsesmessige symptomer før og under menstruasjonen som gjør det vises treffende navn. For noen kvinner som opplever noen symptomer og hvis perioder er alltid vanlig, sine perioder er bare mindre ulemper som de må takle en gang i måneden for 3 til 7 dager. Noen kvinner, derimot, opplever symptomer som er så overveldende at livene deres er alvorlig forstyrret under sin menstruasjon.

Menstruasjonssyklusen starter med den første dagen av blødning i syklusen og slutter like før begynnelsen av neste menstruasjon. Menstruasjon er den sykliske utstøtingen av slimhinnen i livmoren som er definert som blødning som en kvinne opplever på månedlig basis gjennom hele hennes reproduktive liv.

Menstruasjonen starter vanligvis et sted mellom 11 og 14 og slutten på overgangsalderen, gjennomsnittsalderen som er 50. menstruasjonssykluser varer vanligvis 25-36 dager, men en normal syklus for en tenåring kan vare så lenge som 45 dager. Som kvinner alder, sykluser pleier også å bli lenger.

Menstruasjonssyklusforstyrrelser kan oppstå som følge av forhold som påvirker hypothalamus, hypofysen, eggstokker, livmor, livmorhals eller vagina. Problemer kan være alt fra smertefulle perioder til perioder med kraftige blødninger og selv savnet perioder. Hvis noen av symptomene som du opplever i løpet av syklusen er plagsom, du sannsynligvis har en menstruasjonssyklus lidelse. Noen av disse lidelsene er: amenoré, unormal livmor blødning (AUB), dysmenoré, premenstruelt syndrom (PMS) eller premenstruelle dysphoric lidelse (PMDD). En kort diskusjon av hver av menstruasjonsforstyrrelser følger.

Amenoré

Amenoré er fraværet av menstruasjon og differensieres som enten primær eller sekundær amenoré. Primær amenoré er fravær av menstruasjon etter når en ung jente har nådd en alder av 16. Det er også definert som fravær av menstruasjon, og normal vekst og tegn på sekundære kjønnskarakteristika (for eksempel brystutvikling) i en alder av 14 . er Primær amenoré vanligvis resultatet av en endokrin systemproblem (din hormonregulerende system). Forsinket modning av hypofysen er en av de vanligste årsakene til primær amenoré. Andre årsaker er: hypothalamus problemer, problemer med eggstokkene eller genetiske avvik, lav kroppsvekt, som at forbundet med spiseforstyrrelser og overdreven trening, og medisiner. Alle mulige grunner må utforskes.

Sekundær amenoré oppstår når du har hatt regelmessig menstruasjon, men de har plutselig stoppet i minst tre måneder eller lenger. Sekundær amenoré er assosiert med lav kroppsvekt, lav fettprosent, svært lav kalori eller fett inntak, følelsesmessig stress, hard trening og noen medisinske tilstander og sykdommer. Andre vanlige årsaker inkluderer eggstokkene forhold, hypothalamus amenoré eller prolaktin sekresjon svulster i hypofysen. Hypotalamisk amenorré oppstår når hypothalamus forsinker eller stopper produksjon av gonadotropin frigjørende hormon (GnRH). GnRH er hormonet først og fremst ansvarlig for å påvirke kvinnens menstruasjonsperioden.

De mest sannsynlige årsakene til amenoré omfatter graviditet, amming eller alderstilpasset menopause. Imidlertid er det viktig å varsle helsepersonell hvis du opplever amenoré. Evalueringen av amenoré vil inneholde en fullstendig medisinsk historie og fysisk undersøkelse. Din leverandør kan eller ikke kan ta blodtester. Målet med behandlingen plan for amenoré er å korrigere den underliggende tilstanden. Hvis en vurdering er mistenkelig for en blokkering i skjede, er kirurgi ofte en effektiv behandling for amenoré.

Unormal livmor blødning (AUB)

Unormal livmor blødning (AUB) er forårsaket av en forstyrrelse i normal eggstokkfunksjonen forårsaker en manglende eggløsning. Forekomsten av AUB tilskrives anovulation i om lag 90 prosent av tilfellene. Det oppstår ofte i puberteten og perimenopausal årene som følge av hormonelle endringer.

Unormal livmor blødning er forskjellig fra normale menstruasjonsperioder i at det inkluderer: "blødning mellom perioder, blødning etter sex, småblødninger når som helst i menstruasjonssyklusen, blødning tyngre eller for flere dager enn normalt, og blødning etter overgangsalderen" (American College of Obstetricians and gynekologer, 2008).

Årsaker til unormal livmor blødning er: hormonelle ubalanser, strukturelle misdannelser eller medisinske forhold. Medisinske tilstander som forårsaker unormal livmor blødning inkluderer: skjoldbrusk problemer, blodpropp lidelser, lever-eller nyresykdom eller leukemi. Medisiner som den antikoagulerende legemidler Plavix eller heparin og noen syntetiske hormoner kan også være ansvarlig.

Komplikasjoner fra kobber T intrauterint, spontanabort eller ektopisk svangerskap også forårsake kraftig blødning. En graviditet utenfor livmoren oppstår når det befruktede egget vokser utenfor livmoren, vanligvis i en egglederen. Fibroids, infeksjon og forstadier til kreft er andre årsaker til overdreven blødning.

Behandling for unormal eller dysfunksjonell livmor blødning avhenger av årsaken til blødningen. Når helsepersonell har diagnostisert årsaken, kan behandlingen starte. Alternativer kan omfatte medisiner, dilatasjon og utskrapning (D og C), hysterektomi, eller andre kirurgiske prosedyrer som berettiget.

Dysmenoré

Mens mange kvinner opplever mindre menstrual kramper før eller i løpet av sine perioder, er om lag 10 prosent av disse kvinnene lammet av alvorlige kramper eller dysmenoré for 1 til 3 dager hver måned. Dysmenoré er utpekt som primær eller sekundær. Primær dysmenoré skjer uten bekken patologi, mens sekundær dysmenoré er strengt ledsaget av noen type bekken patologi.

Når menstrual kramper oppstår i tenårene, er det forårsaket av for mye av et kjemikalie som kalles prostaglandin. De fleste tenåringer med dysmenoré, selv om kramper kan være alvorlig, ikke har noen alvorlig sykdom. Det kan være ledsaget av tretthet, hodepine, oppblåsthet, kvalme og oppkast, eller svimmelhet.

Primær dysmenoré oppstår når en kvinnes eggløsningssyklusene har blitt etablert. Det er et resultat av overdreven prostaglandin utgivelsen.

De hyppigste årsakene til sekundær dysmenoré inkluderer endometriose, intrauterine enheter (iuds) eller bekken infeksjon, med endometriose antas å forårsake om lag halvparten av alle tilfeller. Sekundær dysmenoré oppstår hos kvinner med en historie med menstrual kramper som blir mer intens eller alvorlig. Det er ofte sett hos kvinner i 30-årene og 40-årene. Obstruktive defekter er angitt som årsaker hvis dysmenoré begynner ved menarche snarere enn etter etableringen av en vanlig menstruasjonsmønster.

For noen kvinner, bruker en varmepute eller ta et varmt bad hjelper å lette kramper smerte. Mange over-the-counter medisiner er tilgjengelige for å lindre symptomer. Hvis kramper ikke er avløst av medisiner eller andre intervensjoner, eller hvis smertene begynner å forstyrre med jobb eller skole, bør du gjøre en avtale for å se din helsepersonell. Behandling vil avhenge av årsaken til problemet og hvor alvorlig kramper er.

Premenstruelt syndrom (PMS)

Premenstruelt syndrom er en rekke symptomer som forårsaker plagsomme endringer i løpet av luteal (Eggløsning) fase av menstruasjonssyklusen. Symptomene er syklisk, og er en kombinasjon av fysiske, psykologiske og atferdsmessige endringer. Selv om anslagene varierer, er det antatt at om lag 30 til 40 prosent av menstruerende kvinner opplever symptomer som har blitt alvorlig nok til å forstyrre sine vanlige livsstil.

Symptomer oppstår ca 5 til 7 dager før mensen og forsvinne når perioden begynner eller kort tid etter. Det er mer enn 150 dokumenterte symptomer på PMS. Det vanligste symptomet er depresjon.

Typiske fysiske symptomer inkluderer ømme bryster, væskeansamling, abdominal oppblåsthet, økt appetitt og vektøkning, craving for salte eller søte matvarer, akne, tretthet, hjertebank, svimmelhet, besvimelse og hodepine. Selv om kvinner kan presentere for sitt helsepersonell med de ovennevnte symptomene, symptomer som er virkelig plagsomme klienten er vanligvis mer atferdsmessige og emosjonelle i naturen. Denne symptomer kan inkludere humørsvingninger, irritabilitet, angst, fiendtlighet, depresjon, gråtetokter, selvmordstanker, forholdet konflikter, skyld over roping på eller batte barn, følelser av utilstrekkelighet, og manglende evne til å takle de tilbakevendende symptomer.

Flere teorier har blitt satt frem som til etiologi av PMS. Disse inkluderer hormonelle ubalanser, ernæringsmessige mangler, hormonell ubalanse og livsstilsfaktorer. Selv om forskning er mangelfulle, er PMS en kompleks lidelse. Det er generelt enighet om å være knyttet til den sykliske aktiviteten av hypotalamus - hypofyse - ovarial akse. Behandling vil være basert på en fullstendig fysisk undersøkelse for å utelukke andre årsaker til symptomene.

Premenstruelt dysphoric Disorder (PMDD)

Ca 3 til 8 prosent av kvinner opplever premenstruelle dysphoric lidelse (PMDD), som er en mye mer alvorlig tilstand enn PMS. Disse kvinnene oppgir at symptomene betydelig forstyrre livene sine. Forskjellen mellom PMS og PMDD er blitt likestilt med differansen mellom en mild spenningshodepine og migrene. Premenstruelle dysphoric lidelse har blitt inkludert i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorder (DSM-IV). Det er en sjelden tilstand.

De vanligste symptomene på PMDD er de av økt irritabilitet, angst og humørsvingninger. Kvinner med en historie med alvorlig depresjon eller postpartum depresjon er en større risiko for å utvikle PMDD. Symptomer er syklisk og avta i løpet av noen få dager mensen.

Når å se helsepersonell

Hvis du merker noen endringer i syklusen din, bør du varsle helsepersonell. Også varsle henne om du har tre eller flere sykluser som varer lengre enn sju dager, tunge perioder, blødning mellom perioder eller bekkenløsning ikke forbundet med mensen.

Varsle helsepersonell for noe av det følgende i tillegg: hvis du ikke har startet mensen etter 15 år, eller tre år etter brystvekst begynner, eller hvis brystvekst ikke har startet etter 13 år; hvis mensen stoppet plutselig for mer enn 90 dager; Hvis mensen har blitt svært uregelmessig etter å ha hatt regelmessige månedlige sykluser; hvis mensen forekommer oftere enn hver 21. dag eller sjeldnere enn hver 45. dag; eller hvis du plutselig utvikle en høy feber etter bruk av tamponger (US Department of Health and Human Services, 2007).

Enhver kvinne som er forbi overgangsalderen og utvikler alle typer vaginal blødning bør diskutere hennes symptomer med henne helsepersonell umiddelbart. Din helsepersonell er den beste kilden til informasjon for eventuelle spørsmål eller bekymringer knyttet til din medisinske problem og bør alltid konsulteres.

Hvordan gjenkjenne Kronisk Fever

En feber er vanligvis et symptom på at kroppen er hamlet opp en infeksjon eller uønsket tilstand. De vanligste årsaker til feber er kalde og influensa, men feber kan være forårsaket av en rekke forskjellige sykdommer. I tilfeller der feberen er forlenget, periodiske eller kroniske, kan årsakene være litt vanskeligere å forstå. Å gjenkjenne kronisk feber, må du ta hensyn til noen av de ledsagende symptomer, dine siste aktiviteter og din helse historie. Hvis du opplever kronisk feber, se en lege.

Hvordan gjenkjenne Kronisk Fever

•  Lær hvordan du kan ta din egen temperatur. Ved hjelp av en muntlig termometer, plassere sensoren under tungen for en god to minutter eller mer. Pass på å ikke spise eller drikke noe for de 15 minutter før du tar din temperatur. Hvis temperaturen er høyere enn 99 grader C eller 37 grader C, er du i feber sonen.

Finn ut hvor lenge du har hatt din feber. En kronisk feber er en som varer i mer enn noen få dager eller gjentar seg med jevne eller ujevne mellomrom i løpet av uker, måneder eller år. Hvis dette er tilfelle, kan det hende du har en kronisk feber. Dette betyr at autoimmune systemet er enten bekjempelse noe av, eller det er unødvendig å kjempe med seg selv på grunn av en autoimmun sykdom. I begge tilfeller, se en lege.

Utrede medfølgende symptomer, hvis noen. Har du en vedvarende hoste, hodepine, infeksjoner, magesmerter eller kroppslig sårhet? Ofte en kronisk feber vil bli ledsaget av noen av disse symptomene, men ikke nødvendigvis. En kronisk feber kan eksistere helt av seg selv.

Vurder dine siste aktiviteter. For eksempel har du besøkt et fremmed land? Hadde intim kontakt med en annen person eller drakk av samme glass? Disse aktivitetene kan øke sjansene for å fange et virus som symptomer inkluderer feber. Dette kan hjelpe deg til å hone på om din feber er kronisk eller resultatet av gjentatt eksponering for nye stimuli.

Vurdere din helse historie. Hvis du nylig har hatt et anfall med lungebetennelse, for eksempel, er det en sjanse for en tilbakevendende, kronisk feber etter utvinning. Hvis du har en lidelse av autoimmune systemet, er det mer sannsynlig å oppleve kronisk feber.

Hint

  • Når du tar din temperatur med en muntlig termometer, ha tålmodighet. Vent til kvikksølv har steget hele veien til ditt sanne temperatur.
  • For mer nøyaktige temperaturmålinger, kan det være lurt å vurdere en anal termometer.
  • Kronisk feber kan være et symptom på en autoimmun sykdom, slik som AIDS. Hvis du opplever en uforklarlig kronisk feber, se en lege.

Hvordan vet jeg om du har blodforgiftning

Blodforgiftning, medisinsk kjent som septikemi, kan være en dødelig tilstand. Septicemi refererer til effekten av bakterier i blodet. Uønskede bakterier som regel inn i kroppen gjennom et sår, infeksjon, eller medisinsk prosedyre slik som dental en operasjon, eller en injeksjon. Erkjenner tegn på blodforgiftning er avgjørende for å få den rask medisinsk behandling er nødvendig for å forhindre død. Avanserte tilfeller av blodforgiftning kan føre til en dødelig lavt fall i blodtrykket.

Bruksanvisning

•  Opplever en plutselig og høy feber etter en medisinsk eller dental prosedyre, sår, eller injeksjon kan indikere mulige blodforgiftning.

Oppkast, kvalme og magesmerter er også symptomer assosiert med blodforgiftning.

Feeling alvorlig syk, som vanligvis er utstilt ved uvanlig svakhet, kan også bety blodforgiftning.

Sjekk pulsen - hvis det er raskere enn vanlig, og du har et sår, infeksjon eller et nylig skutt eller medisinsk prosedyre, kan septikemi være årsaken.

Å ha lav kroppstemperatur er et annet symptom på blodforgiftning.

Lider av forvirring og nedsatt kroppstemperatur er vanligvis forbundet med avansert septikemi. Dette kan fort føre til døden gjennom luftveiene kollaps eller organsvikt. Shock, som er når blodtilførselen til organene er redusert eller kuttet på grunn av en traumatisk situasjon i kroppen, er som regel årsaken til organsvikt i de som har lidd blodforgiftning.

søke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever ett eller flere av ovennevnte symptomene og kunne ha vært utsatt for bakterier gjennom en nylig infeksjon, sår, injeksjon, eller medisinsk eller dental prosedyre. Blodforgiftning, hvis fanget tidlig, kan vanligvis behandles gjennom intravenøse medisiner og oksygen under et sykehusopphold.

Tips og advarsler

  • Husk at mens septikemi er ikke vanlig, kan dødeligheten av enkelte typer blodforgiftning overstige 50 prosent, ifølge USAs føderale myndighetenes nettside MedlinePlus. Rask og tidlig medisinsk hjelp når symptomene blir oppdaget er avgjørende for å forebygge uønskede langtidsvirkninger eller død.

Blodtransfusjon Sykdommer

En blodoverføring er en prosedyre administreres gjennom en intravenøs (IV) linje inn i en av blodårene til å erstatte blod tapt under en stor operasjon eller fra en alvorlig skade. Selv om det er mange blodbårne, transfusjon overfør og relaterte sykdommer, blodoverføringer er en rutinemessig medisinsk prosedyre med nesten 5 millioner amerikanere å ha en blodoverføring årlig.

Typer og Sykdommer

Det er tre typiske typer blodoverføringer: røde blodceller, blodplater og koagulasjonsfaktorer og plasma. Alle tre tjener ulike formål, men stiller samme risiko for spredning av en av de mange blodtransfusjon overførbare sykdommer som hepatitt B og C, HIV, nyttefartøy, cryoglobulinemia (unormale proteiner i blodet), borreliose, malaria og Chagas sykdom.

Betraktninger

De fleste blodtransfusjonsreaksjoner oppstår på grunn av feil på rad i samsvar mottakerens blod med det av blodet anvendes for transfusjon. Disse reaksjonene kan være mild eller alvorlig, men selv de milde reaksjoner kan være skremmende. Dersom en reaksjon finner sted, kan den transfusjon bli stoppet.

Tidsramme

Tidsrammen for fullblod være bruk er 42 dager. Etter at det "utløper" og blir ødelagt som om det ikke kan være sikker for bruk av pasienter. Blodet blir rutinemessig testet for vanlig kjente blodoverførbare sykdommer. Hvis en hvilken som helst sykdom er til stede, blir blodet kasseres og donor er varslet om at deres blod var ubrukelig.

Risiko

Blodoverføringer er ofte gitt som en livreddende tiltak og er ikke alltid valgfritt, gjør nytten større enn risikoen for å pådra en sykdom. Med fare for en i 563 000 for hiv, og 1 av 121 000 for kontrahering hepatitt C, de fleste ser nytten av transfusjons oppveier risikoen for å få en sykdom.

Advarsel

Selv om den fremgangsmåte for screening donert blod er blitt mer sofistikerte, er det fortsatt tilfeller hvor en utilbørlig kamp kan føre til komplikasjoner. Kløe, elveblest, pipende pust og feber etter en blodoverføring kan være et tegn på en mild reaksjon og kan resultere i kontrahering en blodoverføring sykdom. Diskutere eventuelle symptomer med en lege.

Slik utfører du en Trigger Point Injection

Triggerpunkter er stramme bunter av musklene, som forårsaker utbredt smerte, muskelsvakhet og kan rykninger i reaksjon på trykk. De er stort sett forbundet med myofascial smertesyndrom og fibromyalgi. Utløsningspunkt injeksjoner er funnet å være en av de mest effektive behandlinger for tilstanden, spesielt når den brukes i forbindelse med trening, varme og annen behandling og medisinering.

Bruksanvisning

Slik utfører du en Trigger Point Injection

Plasser pasienten i en komfortabel stilling, finner triggerpunkt og rense området med alkohol pad.

Sett nålen en til to centimeter unna triggerpunkt, og med fingrene, press på hver side av injeksjonsstedet og injisere i en 30-graders vinkel.

Re-insert nål i alle retninger rundt triggerpunkt, inntil rykk responsen har stoppet.

Gjenta prosedyren for andre triggerpunkter, vanligvis stopper på omtrent ti eller færre poeng, for å minimere smerte.

Press i to minutter og bruke plaster.

Tips og advarsler

  • Instruere pasienten til å se opp for tegn på infeksjon, som rødhet og feber etter injeksjoner, og å ringe dersom de forekommer.

Post Malaria Retur Symptomer

Malaria er en alvorlig sykdom forårsaket av visse mygg funnet i milde klima som deler av Afrika og Sør-Amerika. Sykdommen kan også overføres fra mor til barn under fødselen, samt feil ved blodoverføringer. Medisiner kan tas for å behandle sykdom før du reiser til berørte områder, og sykdommen kan behandles. Dessverre, folk i fattige land ofte dør av sykdommen fordi de ikke har de riktige behandlingene.

The Parasite Malaria

Malaria er en parasitt som er gjennomført av mygg. Parasitten reiser til leveren hvor du svinger inn i sitt mer dødelig form, merozoites. Etter at den kommer inn i blodomløpet i de røde blodcellene der den deler seg raskt og tar over kroppen.

Post Malaria Problemer

Hvis kroppen bekjemper de første symptomene på sykdommen - oppkast, feber, blodig avføring, kvalme og brekke seg - uten å dø, er det også returnere symptomer når den første sykdommen er kurert. Disse inkluderer hjernehinnebetennelse, leversvikt, reduksjon i røde blodceller, nyresvikt eller død.

The Malaria World View

I tropiske land så mange som 500 millioner tilfeller av malaria er rapportert hvert år, og av dem nesten for en femtedel dø fordi kostnadene er for høye til å behandle dem. Falciparum malaria er den formen av sykdommen som dreper de fleste mennesker. Hvis du vurderer å reise til utenlandske nasjoner, er det viktig å se på et kart som viser de berørte malariaområder for å avgjøre hvorvidt det er nødvendig å ta forebyggende medisiner som Chloroquine.

Sykdom Testing

Blodprøver er tilgjengelig for å screene for sykdommen, men den mest åpenbare symptomer for en pasient er en forstørret milt eller lever.

Forsiktighetsregler

Hvis du får feber etter reiser til berørte tropiske destinasjoner, bør du oppsøke lege umiddelbart. Hvis smittet, blir pasientene umiddelbart innlagt på sykehus og gitt antimalaria medisiner for å stoppe parasitten fra å ta over de røde blodcellene.

Bivirkninger av Epirubicin

Bivirkninger av Epirubicin


Epirubicin er et reseptbelagt legemiddel som selges under Ellence merkenavn i USA. Dette stoffet er et anti-neoplastisk legemiddel som er foreskrevet til behandling av brystkreft, eggstokk-kreft og kreft i lungene, magen og lymfesystemet. Epirubicin kan bare administreres under tilsyn av en lege. Det kan tas intravenøst ​​eller ved injeksjon.

Vanlige Effects

Noen vanlige bivirkninger av epirubicin krever legehjelp. Ifølge Mayo Clinic, noen brukere opplever feber, frysninger og smerter ved vannlating. Pasienter har rapportert hals smerter eller svie i halsen. Hoste og heshet er mulig mens du tar dette stoffet. Noen har opplevd sår, rødhet og blødning i halsen og munnen. Lavere ryggsmerter og smerte på siden av kroppen kan forekomme i tillegg.

Mindre vanlige bivirkninger

Selv om disse bivirkningene er mindre vanlige, de fortsatt bør rapporteres til lege. Ifølge Mayo Clinic, har noen brukere rapportert rødt presisere spotting på huden deres. Andre har lagt merke til en rød strek i den injiserte blodåre etter at stoffet har blitt administrert. Det har vært rapporter om rødhet eller utflod fra øynene, blodig urin, blodig avføring og tjæreaktig avføring.

Sjeldne Effects

Ifølge Mayo Clinic, har noen opplevd leddsmerter eller uregelmessig hjerterytme. En varm følelse, rødhet eller smerte på injeksjonsstedet kan forekomme mens du er på dette stoffet. Andre plager inkluderer kortpustethet eller hvesing. Hevelse i føttene, leggene, korsryggen eller lymfeknuter har også blitt rapportert.

Overdose

Epirubicin brukere bør søke medisinsk hjelp dersom de opplever symptomer på overdose. Ifølge Mayo Clinic, har pasienter opplevd problemer med vannlating, abdominal hevelse eller høy feber etter en overdose. Noen har rapportert hevelse i slimhinnen i nese, hals eller munn. Svart avføring og blodig avføring kan oppstå med en overdose av epirubicin. Kortpustethet og en rask hjerterytme er andre tegn på en overdose.

Non-Emergency bivirkninger

Noen mennesker opplever bivirkninger fra epirubicin som er midlertidig eller mild og ofte går bort etter kort tid. Ifølge Mayo Clinic, noen kvinner rapporterer om en manglende menstruasjon mens du er på epirubicin. Kvalme, diare og oppkast kan forekomme i enkelte tilfeller. Folk kan oppleve en mørkere håndflatene, fotsålene eller spiker. Et tap av matlyst ledsaget av vekttap kan oppstå mens du tar dette stoffet. Hetetokter er en annen ikke-akutt bivirkning.

Hospice Kriterier for Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en degenerativ lidelse i sentralnervesystemet som påvirker en måte beveger seg. Problemet utvikler seg på grunn av skade av visse nerveceller i hjernen og lidelse manifesterer er preget av muskelstivhet, bremse av fysisk bevegelse, skjelvinger og i alvorlige tilfeller, tap av fysisk bevegelse.

Dopamin er et kjemisk stoff som er laget av nervecellene ansvarlig for å sende signaler til motorisk kontroll delen av hjernen din, slik at dine muskler til å operere problemfritt og til å flytte som du forteller dem til. Med Parkinsons, nervecellene brytes ned og problemene begynner. Parkinsons er en progressiv sykdom; men det gjør forhånd sakte. Medisiner er tilgjengelige for å behandle sykdommen, men ofte, til slutt, er medisinen ikke lenger effektive og sykdommen tar over pasienten.

Avansert Parkinsons

Parkinsons gradvis øker viser seg gjennom avanserte lidelse plager som autonom dysfunksjon, aksial skilt, nevropsykiatriske problemer og søvnforstyrrelser som alle er vanlige i de avanserte stadier av Parkinsons. Disse symptomene viser seg som urinforstyrrelser, depresjon og angst, demens, frysing, dysartri eller ostural ustabilitet og søvnløshet.

Noen av legemidler som brukes til å behandle Parkinsons forårsake hallusinasjoner, og for pasienten lider av demens, er økt episoder ofte opplevd.

Progresjon av Parkinsons fører også skjelvinger av lemmer. Arm mobilitet begynner å forsvinne, og en lidende er ikke lenger i stand til å svinge armene. Kroppen begynner å lene seg fremover, og pasienten mister evnen til å reise seg fra en stol eller rulle over i sengen. Ansiktsuttrykk forsvinne som de dophamine reseptorer ikke lenger kan fortelle ansiktet for å reagere, eller sende følelser. Aggresjon og depresjon har en tendens til å bli alvorlig.

Hos mange pasienter med slutten stadier av Parkinsons svelger blir umulig som pasienten ikke lenger husker hvordan å svelge.

Omsorg for pasienten med Parkinsons

Parkinsons er en langvarig sykdom, og som sykdommen går på, følelser kjøre høyere. Dette er en satsing som kan føre til depresjon, utmattelse, skyldfølelse og stress. Det beste rådet for omsorg for Parkinsons pasienten er:

Få hjelp. Få familien involvert. Hjelpe utdanne de rundt deg på Parkinsons. Opprettholde din egen helse. Ikke hold ting inni. Latter. Vet at det finnes hjelp.

Det finnes millioner av familier i USA omsorg for noen med Parkinsons og mange avhengig av kommunale tjenester eller de som tilbys av Parkinsons Association. Den Parkinsons Association er en stor utløp for hjelp i omsorgen for pasienten for både nåværende og lang sikt.

Når det er tid for Hospice og Hospice Kvalifikasjon

Parkinsons blir ødeleggende til slutt og som sykdommen utvikler seg i sluttfasen omsorg for pasienten kan være noe som familiemedlem eller en omsorgsperson kan ikke lenger utføre alene. Leser retningslinjene for hospice for Parkinsons pasienten kan hjelpe deg å avgjøre om hospice er et alternativ som du bør søke.

For å være kvalifisert for hospice pasienten må oppfylle visse kriterier. Pasienten må ha kritisk svekket puste med hver av følgende:

Dyspné mens du hviler Vital kapasitet på mindre enn 30 prosent Ekstra oksygen om natten kreves Kunstig ventilasjon avvist av pasienten

OR
Rask sykdomsutvikling med:

Utilstrekkelig inntak av næringsstoffer og væske for å opprettholde livet Kontinuerlig vekttap Dehydrering eller hypovolemi Ingen kunstige fôring metoder

OR
Pasienten må ha livstruende komplikasjoner som:

Gjentakende aspirasjonspneumoni (med eller uten tube feedings) Øvre urinveisinfeksjon Sepsis Gjentagende feber etter antibiotikabehandling Stage 3 eller 4 trykksår

Hospice Referral

Henvisning for Parkinsons pasienten for hospice omsorg trenger ikke å være gjort av pasientens lege. Den innledende henvisning kan gjøres av hvem som helst. Dette inkluderer familie eller venner. Imidlertid vil Hospice Program kontakt med pasientens lege før selve opptak til programmet for å kontrollere at pasienten er kvalifisert for hospice omsorg.

Når valgbarhet er fastsatt, ved lov, er den endelige avgjørelsen pasientens.

Forsikring Dekning og Hospice

Medicare Del A gir dekning for alle utgifter som er involvert i hospice omsorg. En pasient kan også være dekket under Medicaid. De fleste private forsikringsordninger og HMOs samt andre klarte omsorg organisasjoner gir dekning.

Hvordan å behandle rotavirus hos barn

Rotavirus er et virus som påvirker mage-tarmkanalen. Det er den ledende årsak til alvorlig diaré hos barn og spedbarn, forårsaker millioner av tilfeller av diaré rundt om i verden hvert år. Ifølge Nemours Foundation, har nesten alle barn blir smittet med viruset etter når de når fem år, med de fleste tilfeller forårsaker kun milde symptomer. Men i noen barn, blir alvorlig infeksjon. Sykehusinnleggelse er nødvendig for rundt 55.000 barn hvert år. Symptomer på rotavirus hos barn inkluderer feber, diaré, oppkast og magesmerter. Den diaré kan være rikelig, vannaktig og vedvarer i mer enn en uke.

Bruksanvisning

•  Har ditt barns blod, urin og avføring testet for tilstedeværelse av bakterier i alvorlige tilfeller. Mens antibiotika ikke virker mot rotavirus, de er viktig hvis barnets symptomer er forårsaket av en bakteriell infeksjon med symptomer som ligner på rotavirus.

Isoler barnet under utvinning perioden for å hindre andre fra å fange rotavirus. De fleste skoler og dagen venninne har regler på plass om hvor lenge barnet må holde seg hjemme, vanligvis inntil symptomene er helt ryddet.

Unngå dehydrering ved å tilby barnet rikelig med væske eller en muntlig rehydrering drikke, hvis legen mener det er nødvendig. Unngå brus og fruktjuice, som det høye sukkerinnholdet i disse drikkene kan gjøre diaré verre. Spedbarn bør fortsette å være bryst eller flaske-matet som normalt.

Gi mindre mengder av væske oftere hvis barnet kaster opp. Hvis han eller hun kaster opp ofte, eller ikke kan holde nede væsker, ring din barnelege om råd. Barnet kan ha behov for sykehusbehandling.

Tilby barnet ditt mat hvis han eller hun er sulten. Følg Brat kosthold for å redusere diaré ved å gi barnet ditt mat som bananer, ris, applesauce og toast. Unngå melkeprodukter og noen matvarer som kan irritere magen.

Gi barnet paracetamol mot feber etter behov. Feber kan bidra til dehydrering, og bør overvåkes nøye hos barn med rotavirus, ifølge Mayo Clinic. Hvis paracetamol er ineffektiv, kan ibuprofen brukes i stedet.

Se etter symptomer på dehydrering forårsaket av alvorlig diaré. Dehydrering symptomer hos barn er slapphet, tørr eller klissete munn, et fravær av tårer da gråt, innsunkne øyne, et nedsunket fontanelle, og overdreven tørste. Huden kan bli tørr og kjølig å ta på, og spedbarn kan ha en tørr bleie etter flere timer uten å endre.

Ta barnet til sykehuset hvis han eller hun blir stadig mer syke eller viser tegn på dehydrering. I noen tilfeller kan dehydratisering trenger å bli behandlet i et sykehus med IV væsker.

Tips og advarsler

  • The American Academy of Pediatrics anbefaler at alle spedbarn får vaksinasjon for rotavirus, som kan hindre så mange som tre fjerdedeler av infeksjoner.