Digidexo.com

ødelagt kontaktlinse

Slik fjerner en Broken Contact Lens

Slik fjerner en Broken Contact Lens


I tidligere tider ble kontaktlinser laget av glass og generelt kom i størrelsen av hele øyeeplet. Skulle en av disse objektivene bryte i øyet, kan det vise seg å være en alvorlig fare. I dag, derimot, er moderne kontakter laget av bedre materiale. Moderne hard kontakter er vanskelig å bryte eller sprekk: hvis truffet i øyet med nok kraft til å bryte linsen, ville streiken i seg selv være mye mer av en bekymring. Moderne myke kontaktlinser kan rive, men sjelden føre til skade på øyet.

Slik fjerner en Broken Contact Lens

Finne og Fjerne Broken Kontakt Lens med bistand

Se etter kontaktlinsen. Be noen om å hjelpe deg. Ser ned mot nesen, løfter øvre øyelokk så langt som komfortabelt mulig.

Be assistenten å se under det øvre øyelokket for linsen. Finn linsen.

Hent linsen. Holde blikket nedover, begynner å gni utsiden av øyelokket. Bruk en ytre bevegelse over øyelokket, fra nasal side ut mot templet. Kontaktlinser skal gli til et område av øyet der du eller assistenten enkelt kan hente den.

Finne og Fjerne Broken Kontakt Lens av selv

Identifiser plasseringen av den ødelagte linsen på øyeeplet. Stå foran et speil. Åpne øyet så bredt som mulig og stadig flytte øyeeplet i brede sirkulære bevegelser før objektivet er synlig.

Legg saltvann øyedråper til øyet. Dette vil gi fleksibilitet i fjerning av linsen.

Ta tak i linsen med tommelen og pekefingeren. Trekk den bort fra øyet.

Fjerne Skjult Broken Kontakt Lens

Få et lite glass, for eksempel en shot glass. Fyll den med varm saltløsning øye eller, hvis nødvendig, lett-saltet renset vann.

Standing, len deg forover over en vask. Hold glass løsning over øyet. Cup øyet tett og danner en forsegling. Å sikre at glasset er over øyet og øyet er åpent, helt bade øyet med løsningen.

Mens flom øyet, beveger øyeeplet rundt i vide sirkulære bevegelser. Den ødelagte linse bør løsnes ved løsningen-bad, faller ut etter hvert. Gjenta prosessen etter behov.

Hint

 • Når den ødelagte kontaktlinser er fjernet, sperring ingen betydelige skader, vil øyet umiddelbart føle lettelse.
 • Når en kontaktlinse er ødelagt eller tapt i øyet, mesteparten av tiden den er foldet under øvre øyelokk.
 • Noen kontaktlinser rive, eller "break" lettere enn andre. Vanninnholdet av linsen, materialet som den er laget, og dens tykkelse, er alle faktorer som bidrar til spalting av en kontaktlinse.
 • Den primære faktor for å rive eller "bryte" en kontaktlinse er tørrhet. Holde øynene og kontaktlinser fuktig og hydrert vil redusere sjansene for dem å rive.
 • Dersom flere forsøk på å finne og fjerne de ødelagte kontaktlinse bevise mislykket, bli trøstet at øyeeplet vil naturlig skylle den ut i tid.
 • Både de øvre og nedre øyelokk er koblet øyeeplet verket. Dette betyr at en kontaktlinse ikke kan gjemme seg i nedre øyelokk, og selv om det kan og ikke ofte skjuler seg i øvre øyelokk, kan objektivet ikke gå langt der heller.
 • Ikke få panikk om en tapt kontaktlinse i øyet. En kontaktlinse under øyelokket er ikke smertefullt og ikke forårsaker noen skade.
 • I tillegg er de fleste kontaktlinser i dag er myke, eller ikke laget av glass. Derfor selv en ødelagt objektivet vil sannsynligvis ikke føre til skade på øyet.
 • Ikke gå i dvale med en brukket linsen i øyet. Øyeeplet tørker ut om natten (siden blinker er sjeldne). Derfor, hvis du gni øyet mens han sov, kan den ødelagte linsen riper i øyeeplet.
 • Bruk aldri negler å fjerne eller håndtere en kontaktlinse.
 • Ikke sett en revet eller ødelagt kontaktlinse tilbake i øyet når den har blitt fjernet.

Hvordan lage Your Eyes Clear

En rekke faktorer kan bidra til en øyeeplet tar på seg en rosa eller rødlig fargetone. Noen av disse er alvorlige, mens andre er bare irriterende. Ifølge "Merck Manual of pasientsymptomer," den primære symptomer å se opp for er: endring i syn, øyesmerter, og merkbar følsomhet for lys. Hvis noen av disse forekommer, ikke prøv noen hjemme rettsmidler - se øynene lege umiddelbart. Det samme gjelder hvis du har en tykk, sprø utflod, eller vedvarende rødhet. Ellers kan du være i stand til å dra nytte av noen enkle forslag. Men hvis du er i tvil, sjekk den ut med legen.

Hvordan lage Your Eyes Clear

•  Kast ut noen gamle, revet eller ødelagt kontaktlinser. Dette er en hyppig kilde til røde øyne; ikke bære nye kontaktlinser til rødhet er løst.

Påfør gjentatte kaldt komprimerer for 5 til 10 minutter om gangen hvis kløen er til stede. Også fjerne irriterende hvis mulig. Legg kunstige tårer etter behov, og ikke gni øynene dine - dette vil bare forverre noen allergisk reaksjon.

Påfør ikke mer enn en eller to dråper vasokonstriktor ("få de røde ut") øyedråper daglig, og bruke kalde kompresser som trengs dersom en eller flere av de skjøre blodårer på det hvite i øyet har brutt og blødde. Hvis du kan tørke blodet vekk, oppsøke lege umiddelbart, men hvis blodet er fanget mellom den harde hvite sclera og transparent film liggende det, er dette normalt en vanlig og ikke et særlig stort problem, ifølge National Library of Medicine. Strai, hoste eller nysing er hyppige årsaker til denne tilstanden.

Kast alle nye kosmetikk nylig brukte, siden dette er en hyppig kilde til øyeinfeksjon. Ikke del øyesminke med andre. Hvis rødhet vedvarer, kan du se din øyelege.

unngå miljøer med varm, tørr luft eller røyk, som kan være irriterende for mange øyne.

6. Påfør kunstige tårer opptil fire ganger daglig for å motvirke tørre, røde øyne. I alvorlige tilfeller av tørre øyne, bruke kunstig tåre salve - det fører til midlertidig tåkesyn til den er oppløst, men er fortsatt på øyets overflate lenger enn kunstig tåre dråper.

Unngå mangel på søvn, høyt alkoholforbruk, svømmebasseng klor og kontaktlinser overwear. Unngå røde øyne i første omgang er den beste måten å holde øynene klare.

Hint

 • Ikke bruk okulær vasokonstriksjonseffekter øyedråper ("få den røde ut" drops) mer enn to ganger per dag. Ellers "rebound rødhet" kan forekomme, i hvilket øynene blir mer rødt fremfor mindre rødt.
 • Hodet til legen med en gang hvis en "flammende" røde øyne er ledsaget av en alvorlig hodepine og / eller kvalme eller oppkast. Det kan være "spiss vinkel nedleggelse" glaukom, som krever umiddelbar behandling for å unngå permanent tap av syn.

Tips om Sette Myke Kontakter

Når en myk kontaktlinse ordentlig inn i øyet, bør brukeren ikke kunne føle sin tilstedeværelse. Men hvis det er et støvkorn eller hår festet til objektivet, kan det føles som om en del av tre flyter rundt på overflaten av øyeeplet. Hvis kontaktlinsen er skadet eller revet, kan det også skape ubehag. Før du setter inn kontaktlinse det må være grundig rengjort og inspisert for eventuelle kutt eller rifter. En revet eller ødelagt kontaktlinse skal kastes.

Vask hender

Før inspeksjon eller rengjøring av kontaktlinsen, er det viktig å vaske grundig hendene med såpe og varmt vann. Det er like viktig å skylle all såpen fra hendene før du håndterer kontaktene, eller du vil bli stikkende øynene dine med såpe rester. Aldri sette lotion på hendene før håndtering av kontaktene dine. Hvis du nylig har håndtert chilipepper eller løk, vil du ønsker å vente en stund før du håndterer kontaktene, som vasking ikke alltid fjerne varme oljer fra huden og ikke å vente (og vask) kan gjøre å sette inn de myke kontakter en smertefull prosess.

Rengjør og undersøk

Sette forfriskende dråper i øynene før kontaktene dine kan gjøre prosessen enklere, spesielt hvis øynene er tørre. Først ta kontakt med øyelege, og hvis han gir OK, velger øyedråper som er laget spesielt for bruk med kontaktlinser. Når du rengjør en kontakt, legg den i sentrum av en palme. Spray kontaktlinsen på begge sider med kontaktdesinfeksjonsvæske. (Pass på at du er kjent med løsningen du bruker, og noen kontakt desinfiseringsløsninger er utviklet for å rengjøre kontaktene over en periode på noen timer, og en gang brukt til kontaktene, de bør ikke bli satt i øynene i ca seks timer . For å gjøre dette kan forårsake skade.) Gni forsiktig kontakt, mens inspisere for hakk eller tårer.

Posisjon Riktig

Plasser den buede side av kontaktlinsen på tuppen av pekefingeren. Inspiser kantene for å gjøre at kontaktlinsen ikke er invertert. Mønet rundt kanten vil være mer fremtredende hvis det er innsiden ut. Hvis riktig plassert vil det være en jevn kurve uten en leppe eller rygg rundt kontaktens rim. Dette er mer vanskelig å skjelne ved inspeksjon daglig myke kontakter, som de er tynnere og felgen er ikke så fremtredende. Hvis satt innenfra og ut, kan kontakten sprette ut av øyet.

Sette

Se i speilet, og med den ledige hånden bruke fingrene til å spre øye åpent, trekke oppover over øyelokket og nedover under øyet. Blikk oppover, slik at de ikke se direkte på kontakt som det er plassert på øyet. Plasser kontakten på midt ditt øyeeple. Det bør fortsatt være på tuppen av pekefingeren, men en gang plassert på øyet fuktigheten skal holde den på plass. Blink og det bør justere og arbeide ut eventuelle rynker. Unngå å sette inn kontakter til røde øyne.

Hvor ofte bør du bytte kontaktlinser?

Hvor ofte bør du bytte kontaktlinser?


Du liker å bruke kontaktlinser og føler seg trygg uten byrden av brillene. Men du kan være usikker hvor ofte du trenger å erstatte dem. Riktig linsepleie er viktig å holde øynene friske og kontaktlinser må skiftes til rett tid for å forhindre at øynene dine blir ødelagt eller infisert. Ikke alle kontaktlinser er bygget på samme måte, og hvilken type linse vil avgjøre hvor ofte du bør skifte dem ut.

Hvorfor erstatte?

Kontaktlinser kan få en opphopning av kalsium, proteiner, lipider, bakterier, og andre ting fra dine øyne. Mens rengjøringsmidler hjelpe, vil bygge opp likevel oppstå over tid. Dette gjør de kontaktlinser ubehagelig å ha på etter en stund. De kan også forårsake øyeinfeksjoner, så det er viktig å erstatte linsene ved de riktige tider. Myke linser kan også rive, mens harde linser kan bli skadet.

Utskifting Frequency

Det finnes flere typer kontaktlinser, og du må erstatte dem basert på deres type. Noen kontakter er erstattet daglig, mens andre kan vare i et helt år eller mer.

Harde kontaktlinser er fortsatt i bruk i dag, men er ikke så vanlig som myke linser. De er laget av et tykkere, hardere plast og ikke må byttes ut ofte. Disse linsene kan gjøre det ett eller to år før den må skiftes ut. Ta godt vare på dem og rense dem daglig. Bytte ut hard kontaktlinser hvis de blir skadet eller forurenset, eller hvis din resept endringer.

Myke kontaktlinser er laget av et tynnere materiale enn det harde variasjon. De er mindre holdbare, men er vanligvis mer behagelig og enklere å venne seg til. Myke linser kommer i flere forskjellige typer, som bestemmer hvor lenge de vil vare. Vanlige ikke-disponibel myke linser kan vare omtrent ett år hvis tatt vare på riktig måte. Men mange bruker disponibel myke linser; Legen din kan anbefale dem på grunn av den enkle omsorg og for deres sikkerhet.

Linser erstattes oftere, noe som betyr at det er mindre tid for bakterier og mineraler for å bygge dem opp. Linser kommer også i flere former. Noen mennesker velger for daglig slitasje linser; disse er svært enkel å bruke som de krever ingen omsorg. Du bruker et nytt par hver dag og kaste dem bort hver natt. Regelmessige linser erstattes normalt annenhver uke, så daglig omsorg er nødvendig for å holde dem rene. Det finnes også spesielle kontaktlinser laget av silikon som er erstattet månedlig, og trenger ikke å bli tatt ut om natten.

Forholdsregler

Snakk med din øyet lege for å finne ut hvilken type kontaktlinser best passer ditt budsjett og din livsstil. Har legen forklare hvordan du skal ta vare på linsene, og hvor ofte du bør skifte den type linse. Hvis kontaktene dine føles ubehagelig, ser skyet eller riper, eller har en merkelig lukt, slutte å bruke med en gang og kontakte lege. Kontaktene dine kan ikke vare så lenge som de hevder å, og det kan være nødvendig å skifte dem oftere. Dette er viktig for helsen til øynene dine; spør legen din dersom du har noen spørsmål.

Fordelene ved bruk av kontaktlinser

Ifølge Ohio State University, kontaktlinser rette øynene på måter som ligner på glass, noe som gjør dem like effektive. Fremskritt i kontaktlinseteknologien har ført til store forbedringer i kvalitet, komfort og synskorreksjon. Valget mellom briller og kontakter kan være vanskelig å lage, men det er flere klare fordeler med å velge kontakter over briller.

Lys og Invisible

Kontakter er liten, lett og usynlig. På grunn av dette, har de en fordel i forhold til komfort briller. Du trenger ikke føle vekten av kontakter i ansiktet ditt, og andre er usannsynlig å vite at du bruker dem.

Fysiske aktiviteter

Kontakter er praktisk for fysiske aktiviteter. I motsetning til briller, har de ikke skli av når du blir svett. Du trenger ikke å ta dem ut for å bade, og du trenger ikke å bekymre deg for dem å bli sprukket eller ødelagt under sportslige aktiviteter.

Vær

Briller er vanskelig å se gjennom i dårlig vær. De dugger ved temperaturforandringer. Din synlighet endringer som brillene komme hit med regn eller snø. Hvis du er fanget i en regndusj og klærne er gjennomvåt, kan du ikke ha noen hjelp av tørking av brillene. Du trenger ikke opplever noen av disse problemene med kontaktlinser.

Daglige aktiviteter

Når du bruker kontakter, kan du utføre visse daglige aktiviteter med letthet. Du kan se å barbere leggene i dusjen, kan du lese sjampo flaske, kan du legge hodet i mer behagelige stillinger, og du kan bruke øyesminke lettere.

Perifer Vision

Briller tillate deg å se bare hva som er rett foran deg, begrenser klart sidesyn. Du kan heller ikke se klart hvis du ser over eller under brillene. Kontakt la deg se klart i alle retninger uten visuell avbrudd.

Evne til å endre din øyenfarge

Noen typer kontaktlinser kan du endre fargen på øyet. De selv produserer kontaktlinser som skaper tilpassede figurer eller bilder på øyet, for eksempel blinken øyne eller stjerner. For å kjøpe disse objektivene, vil du fortsatt må ha en resept for kontaktlinser. Forhandlere som selger disse, markedsført på "teatralsk objektiver" er å bryte loven.

Solbriller

Folk som bruker kontaktene er i stand til å bære fasjonable eller beskyttende solbriller uten å måtte håndtere store clip-ons.

Fordelene av kontaktlinser

Leonardo Da Vinci først unnfanget av ideen om kontaktlinser for synskorreksjon på 1500-tallet, men han sannsynligvis aldri trodd det skulle være så mange typer eller så mange alternativer for de som velger ikke å bruke briller.

Historie

Den første vellykkede glass kontaktlinse ble gjort i 1888 av Adolf Fick. Linsene var tunge og kunne bare brukes i korte perioder av gangen. Lettere dagens plastglass kan spores til forskning av amerikanske optiker Kevin Tuohy som begynte å produsere dem i 1948.

Fremskritt

I 1956, en tsjekkisk kjemiker heter Otto Wichterle laget en myk, vannabsorberende plast som kan brukes til å lage mer komfortable linser. Basert på hans prototype, begynte Bausch & Lomb produksjonen av de første kommersielt tilgjengelige myke kontaktlinser i USA i 1971.

Bedre Visjon

Mange mennesker opplever at deres visjon er bedre med kontakter enn med briller fordi linsen er montert og sitter rett over øyet. Det kan ofte være bedre sidesyn og fokus enn med briller. For en tid, ble det antatt at personer med astigmatisme og andre spesielle behov ble resignert til bruker briller. Bransje fremskritt har gjort det mulig for nesten alle å ha sin visjon korrigert med kontakter.

Fordeler for idrettsutøvere

Kontaktlinser at idrettsutøvere å unngå distraksjon av briller løsner eller ødelagt. Kontaktlinser vil ikke skli eller tåke opp, men de sprette ut av og til mens du spiller sport.

Stil

Mange velger kontakter fordi de ikke liker utseendet på briller. Iført kontaktlinser ikke bare frigjør deg fra vanlige briller, gjør det bruk av stilige reseptfrie solbriller for å utfylle personlige stil.

Myke kontaktlinser Instruksjoner

Myke kontaktlinser er den populære typen kontaktlinse. De er mildere på øyet for de som starter ut med kontaktlinser, og de kommer i en rekke av disponibel formater. Myke linser er mer skånsom enn harde kontaktlinser, men hvis de ikke håndteres med forsiktighet de kan forårsake alvorlige øyeskader, noe som kan føre til blindhet.

Bare Wear Your Resept

Hvis en øyelege ikke har montert for at du kontaktlinser bør du ikke bruke dem. Dette er viktig som du kan ende opp med å bruke et par kontakter som er for liten for øyet. Som et resultat, vil de mindre kontaktene legge trykk på øyet som kan føre til ødelagte blodkar og i verste fall blindhet.

Rengjøring myke linser

Myke kontakter bør rengjøres før og etter bruk for å fjerne rusk og proteiner fra øyet som samler på linsen. Mye av kontaktlinse rengjøringsmidler er multipurpose, som Aqua Soft, som desinfiserer og bryte ned protein opphopning på objektivet eliminerer behovet for et enzym basen protein remover. Men noen øye leger anbefaler bruk av et enzym remover å rense myke linser. Nytten av myke linser versus harde linser er at de kan bli renset ved å skylle dem i en steril oppløsning laget spesielt for kontaktene. Med harde kontakter linsene må skylles og gnis. Vann er ikke en steril løsning så det blir aldri brukt til å rense myke kontaktlinser. Etter rengjøring, hvis du ikke kommer til å bruke de kontaktene, og deretter fylle kontakt tilfellet med frisk renhold løsning for å lagre linsene i å holde dem fuktig og ren.

Myke linser krever Moisture

Det er viktig å alltid oppbevare linsene dine i ren kontakt rengjøringsmiddel. Hvis du plasserer dine kontakter inne i en tørr tilfelle vil linsene krympe gjør dem uegnet for bruk. Det samme er tilfelle når linsen blir slitt. Hvis øynene dine blir for tørr, vil objektivet begynner å krympe på øyet. Bruke fuktighetsdråper som visine for Kontakter bidra til å holde øyet og myke linsen godt fuktet for optimal bruk.

Liv og Wear av Soft Kontakter

De fleste myke kontakter er ikke ment å brukes 24/7. Linsene og øynene dine trenger hvile eller øyeirritasjon kan føre til. Det er heller ikke bra å sove med dine kontakter fortsatt på øynene dine. Men unntaket fra denne regelen er med utvidede slitasje myke linser som kan brukes over natten. De naturlige proteiner på øynene vil samle på de fleste objektiver under søvn og kan resultere i kontaktene være vanskelig å fjerne, eller de kan tørke linsen ut. Dette fører til irritasjon og linsen krymping. Disponibel kontakter bør bare brukes for det angitte tidsrom. Hvis linsene er ment å kastes etter en måned eller to, så kaste dem ut når den tid kommer.

Rådfør øyelegen

Det er best å søke råd hos øyelegen på skikkelig vare på linsene. Øyelegen kjenner merke og type forskrevet til deg, og dermed vet de riktige pleie metoder.

Hvordan fikse ødelagte kapilærer

Ødelagte blodkar, også kjent som åreknuter, er en hudlidelse som ofte finnes på beina. De er preget av årer som bule over huden, og skaper kronglete mønstre av lett synlige blodårer. Denne tilstanden rammer 50 prosent av de over 50 år gammel, og har en tendens til å påvirke kvinner mer enn menn. Flere forskjellige behandlingsmåter er tilgjengelige for å behandle ødelagte blodkar.

Hvordan fikse ødelagte kapilærer

•  Spør legen din om skleroterapi. Dette alternativet innebærer å injisere en løsning direkte inn åreknuter. Legen bruker en liten nål til å injisere sklerose løsningen inn i blodårene; løsningen irriterer veggen av venene, forårsaker midlertidig hevelse. Snart venen atrophies og blir mild arrvev som snart går i oppløsning. Dette er et populært alternativ fordi det er minimalt invasiv og svært effektiv.

Spør om legen din om du kvalifiserer for en ambulerende phlebectomy. Denne prosedyren er mer drastisk enn skleroterapi og er mer hensiktsmessig for spesielt store åreknuter. Legen gjør små snitt i huden, klipp venene inn i segmenter, og glir venene ut av huden perforeringer. Etter prosedyren, bør du gå med trange strømper for en uke eller to for å komprimere de resterende blodårer; Dette er viktig for en fullstendig restitusjon.

Tenk det mest moderne behandlingsalternativ, endovenous ablasjon. Denne prosedyren, også bare kalt "varicose vein behandling," er det mest moderne alternativ for ødelagte kapillær terapi. Et kateter blir satt inn i et berørt vene gjennom hvilken lege glir en liten radiofrekvens-enhet. Når enheten er i den optimale plassering, blir varmen avgis i retning av den brutte kapillarrøret. Denne varmen fører til venen å lukke opp, til slutt arrdannelse og krymper. Selv om fremgangsmåten er forskjellig, er sluttresultatet lik sklerose.

Hint

 • Hestekastanje frø kan bidra til å gjenopprette sunn venøs funksjon; sjekke en helse-butikken for aktuell eller muntlige anvendelser av dette produktet.

Kan barn bruke kontaktlinser?

Teknisk sett kan et barns øye håndtere kontaktlinser i svært ung alder. Selv spedbarn er utstyrt for dem på grunn av unike øyeproblemer ved fødselen. Muligheten for barnet ditt å bruke kontaktlinser avhenger av faktorer som modenhet og ansvar. Faktisk, kan kontakter faktisk være en god ting for ungen din. De er gode til å spille sport, hjelp med nærsynthet og hjelp med selvfølelse.

Sport

Hvis barnet ditt spiller sport, kan det være vanskelig å bruke briller under kontaktsport. Glassene kan brytes, og kan dugger eller rote med synet til barnet ditt, avhengig av været. Kontaktlinser ikke forårsake disse problemene. Faktisk, holde de stabile på øyet mens barnet leker idrett.

Nærsynthet

Det er et kontroversielt tema, men det er blitt funnet at bruk av kontaktlinser kan bidra til å redusere nærsynthet i barna. Ifølge AllAboutVision.com, kan slik kontakt er montert på øyet hjelpe omforme hornhinnen og kan redusere nærsynthet. Videre forskning er nødvendig for å fastslå om det er tilfelle.

Selvfølelse

Noen barn er selvbevisst om bruker briller. De rett og slett ikke liker måten de ser i dem. Hvis det er tilfelle, kan kontaktlinser hjelpe. Men, det er opp til det enkelte barn. Noen kan elsker hvordan de ser ut i briller, men det er hyggelig for den andre for å ha muligheten til å bruke kontaktlinser.

Kontaktlinser for Kids

Utseende, som ønsker å passe inn eller søker et alternativ til briller under sport ber mange barn å be om kontaktlinser. Foreldre sliter med å svare. Fysisk, kan svært små barn bære kontakter. For friske øyne, men alle kontaktlinser krever sanitær håndtering og de fleste krever spesiell omsorg. Modenhet og ansvar i andre områder er gode prediktorer for å lykkes. I løpet av en tre måneders Ohio State University studie av 8 til 11-åringer iført endagslinser, var 90 prosent i stand til å sette inn og ta ut sine kontakter uten hjelp.

Kontaktlinser for Self-Esteem

Mange barn tror iført briller skiller dem fra sine venner, særlig hvis barna har ertet dem om deres briller. Iført kontaktlinser kan forebygge dette. En studie fra 2009, som vises i "Optometry & Vision Science", etterfulgt 224 8 til 11 år gamle barn i tre år. Forskerne fant at kontaktlinser forbedret hvordan barn opplever sin utseende, sine evner i idrett og deres aksept blant venner. I tilfeller der barn opprinnelig ikke ønsker å bruke briller, som bruker kontaktlinser økt sin tillit til sin akademiske prestasjoner.

Kontaktlinser Sport Safety

Sammenlignet med briller, kontaktlinser har mange fordeler for aktive og atletiske barn. Til tross for slagfast objektiver, sikkerhet og sports briller, finnes potensial for skade fortsatt om en ramme skulle bryte ved påvirkning. Kontakter har den ekstra fordelen av stabilitet, har de ikke hoppe og vingle under lek og det er ingen tåkete linser for å bekymre seg for.

Kontaktlinser for bedre sikt

Kontaktlinser, spesielt gass-permeable linser, kan noen ganger gi klarere syn enn briller på grunn av bedre optikk, ifølge Allaboutvision.com. Med ingenting å hindre utsikten, alle kontaktlinser gir større synsvinkel enn briller. Også GP kontaktlinser har potensial til å korrigere eller midlertidig riktig nærsynthet (nærsynthet) ved hjelp av en spesiell teknikk som kalles orthokeratology.

Typer av kontaktlinser

Typer kontaktlinser inkluderer engangsbruk, daglig slitasje, utvidet slitasje og gass-permeable linser. Slitt for en dag, engangs kontakter krever ingen omsorg og avhendes før sover. Daglig linser krever daglig rengjøring og hyppig utskifting. Utvidet slitasje linser kan stå i øyet 24 timer i døgnet i flere uker. Likevel, noen øye leger fraråder regelmessig bruk over natten, ifølge Mayo Clinic. GP linser er langvarige og enkle å vedlikeholde. Hardere enn andre kontakter, kan det være første ubehag og en større tendens til å skifte stilling, forårsaker irritasjon og uskarphet. Men de tillater mer oksygen til øyet, og dermed redusere infeksjonsrisiko.

Ødelagte blodkar inne i kroppen

Mikroskopiske fartøy med vegger tykkere enn enkeltceller, kapillærer ofte sprekke, søle innholdet. Kroppen din, selv om de mangler flom forsikring, svarer rutinemessig og effektivt.

Ødelagte blodkar

Mange minutt brudd forekommer daglig i kapillærene, merk Sue Huether, Ph.D. og Kathryn McCance, Ph.D.

Hemostase

Normalt kroppen reparerer disse brudd gjennom hemostasis, en prosess der blodplater og andre faktorer forsegle brekkasje i skip, observerer boken "Human Physiology."

Contusions

Noen ganger kapillærer sprekke på grunn av slagene som klemme eller knuse mykt vev uten å bryte huden, produsere blåmerker (støt), ifølge boken "Understanding patofysiologi."

Dypere Skader

Hvis begrenset til strukturer under huden, kan blåmerker produsere ingen synlige tegn, merk Sue Huether, Ph.D. og Kathryn McCance, Ph.D.

Misfarging

Nærmere hudens overflate, synes kapillær brekkasje rød-purpur i farge, noe som reflekterer lekkasje av røde blodceller, så som blå-svart, og enda senere som gul-brun eller grønn som jern fra ødelagte røde blodceller akkumulerer i det syke vev, ifølge til boken "Forstå patofysiologi."

Purpuras

I tilfeller av lavt blodplatetall, kan hemostase ikke klarer å koble kapillær brekkasje, noe som resulterer i små hemoragisk områder (purpuras) under huden og gjennom vev, merk Sue Huether, Ph.D. og Kathryn McCance, Ph.D.

Hvordan kjøpe Color Kontaktlinser

Hvordan kjøpe Color Kontaktlinser


Color kontaktlinser er et skritt videre enn makeup. De gjør en uttalelse som er subtil, men en som kan endre en persons utseende merkbart. Farge kontakter kan bæres av de fleste mennesker med friske øyne, hvorvidt de har noen problemer med synet.

Hvordan kjøpe Color Kontaktlinser

Finn en optiker som du kan stole på. Få en fullstendig øye eksamen for å være sikker på at du ikke har problemer som vil gjøre seg farge kontaktlinser vanskelig. Eller, hvis du ikke har synsproblemer, er det fortsatt mulig å be om en resept for fargede linser.

få montert for kontakter. La optikeren ansatte teste øynene med sine dimensjonering maskiner, for å få en perfekt passform.

Be optikeren din for en resept for kontakter, hvis du har noen problemer med synet. Få en resept som inneholder nøyaktige øye målinger, selv om det ikke er noen visjon problem.

Kjøp fargen på linsen du ønsker enten optiker kontor eller online. Hvis du kjøper på nettet, trenger du resept fra din optiker. Se på fargekart for hvert kontaktlinse merkevare for å velge riktig farge.

Prøv på kontaktene, hvis du kjøper dem fra optometrist kontor. Noen ganger vil legen ha prøver av fargede kontakter du kan prøve på. Kontroller at kontaktene føler deg komfortabel før du kjøper mer, og at fargen ser ut som du vil.

Ta vare på dine kontakter med produsentens anbefalte kontakt løsninger.

Hint

 • Hvis du allerede bruker kontakter og ønsker å prøve en farget linse, ring din optiker og spørre om de ville være greit for deg å bære. Du kan bestille dem fra ham, eller du kan få resept av din nåværende kontaktlinse-boksen, og bestille dem på nettet.
 • Shoppe rundt for å få den beste prisen. Kontakt prisene varierer mye fra kontorer og nettbutikker.
 • Det er ikke en god idé å kjøpe kontakter fra et nettsted som hevder sine kontakter vil passe alle. Kontakter har størrelser; akkurat som klær har størrelser og det er svært viktig å ha riktig størrelse.
 • Ikke ha andres fargede kontaktlinser for å prøve dem ut. Kontakter kan bære øyesykdommer og lånte objektiver vil mest sannsynlig ikke være riktig størrelse og resept.
 • Aldri erstatte vanlig vann for kontakt løsning. Bare den riktige kontaktvæsken bør brukes.

Hvordan til Store Kontaktlinser

Hvordan til Store Kontaktlinser


Å ta vare på kontaktlinser, bør du oppbevare dem slik at de ikke tørker ut og unngå skader. Her er tips for riktig oppbevaring av kontaktlinser.

Hvordan til Store Kontaktlinser

•  Vask hendene godt og tørk dem helt på en lofri klut.

•  Begynn med linsen i høyre øye. Ta av objektivet og rense det som per instruksjonene.

•  Skyll rent objektiv med vann og plass i oppbevaringsboks cellen merket "R" som ble levert med linsene.

til noen av rengjøring / fukteløsningen til cellen holder linsen. Lukk lokket. Lukke cellene nøye og pass på at kanten av objektivet ikke er på kanten av brønnen. Hvis lokket av cellen er lukket på linsen, kan det kuttes eller på annen måte skade linsen.

Gjenta trinn 2 til 5 for den venstre linsen, lagring dette objektivet i "L" cellen.

Hvordan få Progressive Kontaktlinser

Hvordan få Progressive Kontaktlinser


Når du er over 40, kan du begynne å miste evnen til å fokusere på objekter. Denne tilstanden kalles presbyopi. Linsen i øyet stivner med alderen. Progressive kontaktlinser kan hjelpe. De ligner på bifokale og trifokale. De lar deg se ting klart om de er tett, middels eller langt unna. Les videre for å lære hvordan du får progressive kontaktlinser.

Hvordan få Progressive Kontaktlinser

En vite om du lider av presbyopi. Hvis du alltid har hatt et godt syn, men plutselig begynner å legge merke til at ting ser disig og ufokusert, kan du ha presbyopi. Overvåke endringer i synet ditt.

Bestem om progressive linser er riktig for deg. De er en mer attraktiv måte å forbedre synet ditt, i motsetning til lesebriller eller progressive glass. Linsene er forskjellige fordi de gradvis blande visning soner, så det er ikke en skillelinje.

Gjør en avtale med din øyelege. Snakk med ham om dine visjon endringer og har en synsundersøkelse. Spør om progressive glass.

Forsøk med en prøve. De fleste øye leger vil la deg prøve ut de progressive linser for gratis. Dette er spesielt nyttig hvis du aldri har slitt kontaktlinser.

Følg legens ordre. Du vil mest sannsynlig få beskjed om å bygge opp til å bruke dine progressive linser for en hel dag. Det betyr at du vil bli bedt om å bære dem for bare noen få timer hver dag, inntil øynene tilpasse seg dem.

Vurdere å kjøpe nye kontaktlinse forsyninger on-line. Det finnes ulike nettsteder som tilbyr progressive linser for salg, ofte med rabatt. Husk, du trenger fortsatt en gjeldende resept.

Hint

 • Ikke overse presbyopi. Ja, det er et tegn på at du er aldring. Men, du må takle det. Synet ditt er viktig og riktig objektiver vil berike livet ditt.

Hvor å Feilfri Kontaktlinser Med No Solution

Å ha kontaktlinser kan være svært nyttig. Ikke bare gjør de at du ser bra ut, de er også lett å bære. Kontakter også krever litt vedlikehold. De fleste som bruker kontaktlinser rengjør dem hver dag med en spesiell kontakt løsning. Hva skjer når du går tom for løsning på en odde time på natten, eller når du glemmer løsning på ferie? Det er noen enkle måter å rense kontaktene dine når du ikke har kontakt rengjøringsmiddel.

Hvor å Feilfri Kontaktlinser Med No Solution

•  Vask hendene. Hvis du har noen kontakt løsning, vil du måtte improvisere litt. Siden din rengjøringsmetode ikke vil være ideelt, må du sørge for å eliminere absolutt alle andre muligheter for irritanter å komme inn i øynene. Vask hendene i varmt såpevann i minst 30 sekunder, og skyll.

Ta ut kontaktene dine. Når du fjerner kontaktene dine, kan du enten plassere dem i kontaktholderen hvis du har det tilgjengelig, eller bruke ren hånd til å holde dem.

Hell vann i en av hendene og gni kontakten rundt i vannet. Vann kan fungere som en midlertidig rengjøringsmiddel. Hvis du har renset vann, eller flaskevann, men fungerer det best. Du ønsker ikke mineralforekomster på kontaktene dine hvis du kan unngå det.

Bruk saltvannsoppløsning for å rense kontaktene dine. Saltvannsoppløsning er et annet alternativ for dem fanget uten kontakt rengjøringsmiddel. Tilbake i gamle dager, var saltløsning brukes til å rense kontakter. Bare bruk det som du ville jevnlig kontakt løsning.

Squirt noen visine i hendene og vaske dine kontakter med den. Visine er en annen midlertidig rengjøringsmiddel for kontakter. Det er vanligvis brukt for å roe irriterte øyne, så det burde ikke bry øynene dine når du setter kontaktene dine tilbake.

Hint

 • Ikke gå mer enn en dag eller to uten reell kontakt rengjøringsmiddel. Øynene kan være svært følsom, så du vil finne din virkelige rengjøring løsning så raskt som mulig.
 • Hvis øynene dine er allerede irritert eller infisert, ikke bruk alternative kontakt rengjøringsmetoder. Bare slutte seg kontakter og bruke brillene dine før infeksjonen er over, og du kan kjøpe ny rengjøringsmiddel.

Kontaktlinser for Astigmatism

Astigmatisme er en tilstand i hvilken en misdannelse av overflaten av øyet (hornhinne) fører til uklart syn, mens de fleste tåkesyn resultater fra et problem med øyeeplet blir forlenget.
Det pleide å være at folk med astigmatisme ikke kunne bruke kontaktlinser - minst, ikke lett - men det har endret seg de siste årene. Hvis du har skjeve hornhinner, og med en større grad av astigmatisme, er det fullt mulig å bruke kontaktlinser.
Du kan selv være i stand til å bruke myke kontaktlinser, takket være ankomsten av Toric linser. Her er hvordan du går frem hvis du ønsker å bruke kontaktlinser.

Kontaktlinser for Astigmatism

•  Besøk en optiker. For å få riktig resept for linsene dine, vil optikeren trenger å ha en fersk visjon eksamen og også evnen til å vurdere din astigmatisme for å avgjøre om det er på ett øye eller begge, og graden av alvorlighet.

Diskuter dine preferanser med din optiker etter eksamen. Din optiker vil kunne gi deg den mest nøyaktige informasjon om hvilke tilgjengelige alternativene passer din individuelle situasjon.
Vanligvis, hvis din astigmatisme er gjennomsnittlig, bør du være i stand til å bruke myke kontaktlinser den samme som ville en person uten astigmatisme - vil du bare trenger å bruke en Toric linse. Du kan også være i stand til å bruke stive gass permeable linser som er formet for å korrigere astigmatisme.

Bestill kontaktlinser du diskutert med din optiker. Du kan velge å gjøre dette direkte via din optiker, men det er ofte mulig å få en bedre avtale ved hjelp av et elektronisk kontaktlinse forhandler. Ved lov optikeren er nødvendig for å gi ut din resept dersom du velger å få linsene dine andre steder, og forhandleren vil sjekke med din optiker for å kontrollere at resepten er riktig.

Prøv kontaktlinser for å se hvordan de føler. Du må kanskje gå gjennom en tilpasningsperiode hvis du ikke har slitt kontaktlinser før, spesielt hvis du bruker stive gass permeable linser. Justeringsperioden kan bestå av iført kontaktlinser for et økende antall timer hver dag over en periode på en uke eller mer.

Gå tilbake til din optiker for en oppfølging eksamen etter at du har vært iført kontaktlinser regelmessig for noen tid. Dette gir deg optometrist muligheten til å finjustere resept hvis du har noen bekymringer, og for å sørge for at kontaktlinser ikke er irriterende øynene og at de korrigere synet ditt til en akseptabel grad.

History of Kontaktlinser

History of Kontaktlinser


Historien om kontaktlinser startet i 1508 da Leonardo da Vinci skisserte konseptet for denne oppfinnelsen i sin notisblokk. Men det var ikke før på 1800-tallet at de første kontaktlinser inspirert av da Vincis ideen ble opprettet for å korrigere nærsynthet og langsynthet.

Glass Kontaktlinser

På slutten av 1800-tallet, sveitsisk lege AE Fick og Paris Optiker Edouard Kalt passe de første glass kontaktlinser på sine pasienter til å korrigere nærsynthet og langsynthet.

Hard Plastic Kontaktlinser

Glasslinsene var tunge og kunne bare bli tolerert i noen timer av gangen, så det var ikke før 1936, da New York Optometrist William Feinbloom innført bruk av plast i stedet for glass til å gjøre vanskelige plast kontaktlinser, ble at kontaktlinser populært.

Myke kontaktlinser

Harde kontaktlinser redusert i popularitet når tsjekkoslovakiske kjemiker Otto Wichterle og hans assistent Dr. Drahoslav Lim produserte den første myke kontaktlinser i 1950, og i dag er myke kontaktlinser fortsette å være den mest brukte type kontaktlinse.

Fordeler

Kontaktlinser er gunstig fordi de gjør det mulig for folk med syn feil å drive sin virksomhet uten å bli plaget av briller. For eksempel idrettsutøvere med nærsynthet eller langsynthet er i stand til å engasjere seg i kontaktidretter grunn til kontaktlinser.

Fun Fact

Som kontaktlinser har utviklet seg gjennom historien til å bli stadig mer behagelige og effektive, har noen kontakter også blitt designet for å forsterke eller endre utseendet på wearers, fra blå farge til grønn farge til pin baller, smilefjes og spindelvev.

Berømte Ties

Mange kjendiser bruker kontaktlinser for å forbedre sitt utseende. For eksempel, Paris Hilton, som alltid vises med blå øyne, faktisk har brune øyne når hun ikke har på seg hennes kontaktlinser. Også skuespiller Orlando Bloom famously hadde på seg blå kontaktlinser for sin rolle som Legolas Greenleaf i Ringenes Herre-trilogien.

Hvordan Monovision Kontaktlinser arbeid?

Hvordan Monovision Kontaktlinser arbeid?

Vision Correction

Monovision er en teknikk som tillater en person å se klart på avstand, men også for å kunne fokusere på objekter som er nær og å lese og gjøre andre oppgaver som krever god nærbilde visjon. Når en person når omtrent 40 år, endrer hans syn på en måte som gjør det vanskelig å lese liten skrift eller fokusere på nære objekter. Dette er kjent som presbyopi. Monovision korrigerer dette problemet uten behov for spesielle lesebriller eller progressive glass.

Fysisk Effect

Det er mulig å tilpasse seg to kontaktlinser med helt forskjellige resepter og korreksjoner fordi hver person har ett øye som er dominant. Selv om du bruker begge øynene, når du ser på noe i det fjerne hjernen gir det meste av sin oppmerksomhet til den visuelle input dominerende øyet. Dermed, hvis du bruker en kontaktlinse med avstand riktig på den dominerende øyet, vil det ikke være vanskelig å venne seg til fordi du ikke å endre måten du ser naturlig. Over tid, vil hjernen din lære å fokusere på innspill fra nondominant øyet når du leser eller gjør en annen oppgave som krevde du å stole på din nærbilde visjon. Det tar vanligvis rundt to uker å venne seg til monovision kontaktlinser.

Kontaktlinser og Briller

Monovision fungerer med kontaktlinser, men ikke med briller, fordi hjernen ikke skjønner at kontaktlinser er ikke en naturlig del av øyet. Med briller, kan du se over, under og på sidene av linsene på grunn av måten rammen sitter i ansiktet. På grunn av dette, de fleste er i stand til å tilpasse seg monovision briller og må bruke bifokale stedet. Kontaktlinser passe over eleven, slik at du kan bare se den korrigerte synsfelt. Hjernen aksepterer dette som naturlig og justerer deretter. Ifølge AC Lens, studier viser at 80 prosent av folk kan justere komfortabelt til monovision kontaktlinser.

Hvordan Bestem Base Curve av en kontaktlinse

Hvordan Bestem Base Curve av en kontaktlinse


Du kan bestille kontaktlinser på nettet, men trenger du et gyldig resept fra øyelege. Bestilling på nettet eller via telefon kan du spare penger på kontaktene dine, og du kan velge fra et stort utvalg av produkter og tilbehør til linsene. Før du bestiller, skjønt, må du forstå hva tallene på kontaktlinse resept representerer. Disse tallene er forskjellige fra de som er på din brille resept. Ikke bekymre deg hvis du gjør en feil å fylle ut informasjon. Selgeren vil bekrefte informasjonen og bekreft det med legen din, slik loven krever.

Hvordan Bestem Base Curve av en kontaktlinse

Finn forkortelsene på resept som står for høyre eller venstre øye. Disse er i første kolonne av din resept. The Ocular Dexter (OD) er høyre øye, og okulær Sinister (OS) er venstre øye. Du kan se initialer som OU for både øyne eller RE og LE for høyre og venstre øye, henholdsvis.

Flytt til neste kolonne som viser sfære eller makt for linsene. (Siden kontaktlinser er nærmere øynene enn dine briller er, slik at strømkrav endres.) Dette er et tall mellom 20,0 og -20,0. For de med et pluss, er den nærmere linsen til øyet gjør objektivet svakere for brukeren. Hvis du har et negativt tall, er den nærmere linsen til øyet, jo sterkere linsen er.

•  Bestem basiskurve av linsene. Den neste kolonne representerer basekurve (BC eller BCR). Dette er innsiden kurve måling av linsene. Noen merker tilbyr bare ett basiskurve størrelse, som er mer vanlig blant merker av myke kontaktlinser. Folk som bruker harde kontaktlinser trenger flere valgmuligheter når det kommer til basiskurve størrelser, på grunn av lite fleksibel, stive naturen av disse objektivene. Basen kurve er et tall 8,0 til 10,0 på resept.

Se på det siste nummeret på din resept, noe som indikerer diameteren på objektivet. Når du blinke øynene dine kontaktlinser flytte over limbus, som er den delen av øyet hvor hornhinnen møter sclera. Dette er en sømløs overgang for de fleste av de som bruker myke kontaktlinser. For de som bruker harde kontaktlinser, er det irriterende og ubehagelig. Diameteren er et tall mellom 13,0 og 15,0.

Finn de to ekstra kolonner på resepter for toriske linser. Brukere med astigmatisme kan ha flere kolonner på deres resept, med to tall adskilt med en X. Sylinderen skal være et tall mellom 4,00 og -4,00; Dette indikerer styrken på astigmatisme. De med alvorlig astigmatisme vil ha høyere eller lavere sylinder tall, som svinger over tid som ny teknologi skaper nye produkter. Aksen er et tall mellom 0 og 180, og representerer den retningen din astigmatisme.

Hint

 • Disse basiskurve verdiene er lik skostørrelser: Med noen merker, kan du bære en annen størrelse. Hvis kontaktlinse resept ikke har en base kurve nummer, bare tilbyr dette merket ett basiskurve størrelse. Sett opp en konto på nettet med en distributør av kontaktlinser. Du kan få raske linse utskiftninger og automatiske forsendelser. Sett opp påminnelser for å besøke legen din før resepten går ut. Du har rett til å få en resept for kontaktlinser fra øyelegen. Han må ikke belastet for resept, men han kan belaste deg for eksamen og kontaktlinsetilpasning. Du er ikke pålagt å kjøpe kontaktlinser fra øyelegen.
 • Du kan ikke bestille en annen merkevare av andre enn hva resepten angir kontakter. Hvis du ønsker et annet merke, må du ha øyelegen passe deg og trekke opp en annen resept.

Om Mono Kontaktlinser

Monovision kontaktlinser kan være foreskrevet av noen øye leger som et middel for å løse spesifikke problemer med synet, for eksempel presbyopi. Monovision linser bidra til å rette opp dette, noe som fører til problemer med å lese liten skrift, og å fokusere på fjerne objekter, ved å montere det ene øyet med en fremsynt linse og den andre med en nærsynt linse.

Betydning

Hver person har en dominerende og nondominant øyet. Når langsynt objektivet er montert på den dominerende øyet og nærsynt objektiv er montert på nondominant øye, gjør det hjernen til å tro at objektivet er faktisk en del av det naturlige øye.

Betraktninger

Som linsen brukeren justerer til monovision kontakter, vil han merke at riktig øye brukes automatisk knyttet til avstanden til objektet som vises.

Effekter

Monovision kontaktlinser føre til hvert øye for å jobbe på egen hånd, noe som vil resultere i en forskjellig syn fra når øynene ble brukt binokulært.

Fordeler

Ofte vil en øyelege se behovet for en pasient å bære bare en monovision kontaktlinse, slik at det andre øyet helt naturlig. Monovision linser er også betydelig billigere enn bifokale kontakter.

Advarsel

Monovision kontaktlinser kan resultere i tap av dybdesyn og tredimensjonalt syn, og kan ikke være egnet for de som kjører mye om natten.