Digidexo.com

primært meningeom

Forskjeller mellom Acoustic neuroma & meningeom

Forskjeller mellom Acoustic neuroma & meningeom


Hjernesvulster inkludere alle svulster - definert som en unormal vekst av celler - i kraniet eller sentral spinalkanalen. Ifølge Brain Science Foundation, kan selv godartede svulster som akustikusnevrinom og meningeomer være livstruende på grunn av liten plass i skallen og sentrale spinalkanalen.

Origin

Ifølge Acoustic neuroma Association, eller ANA, akustisk neuroma svulster oftest oppstår i tinningbenet av skallen, langs den åttende hjernenerve på den interne øregangen nær toppen av kjeven. The Brain Science Foundation, eller BSF, beskriver meningeomer som svulster som oftest oppstår i skallen, utvikling fra vevet som dekker hjernen og ryggmargen, kjent som hjernehinnene.

Symptomer

ANA viser de vanligste symptomene på akustisk neuroma som hørselstap, øresus og balanseendringer. Senere symptomer er hodepine, gangvansker, smerter, nummenhet og ansikts svakhet. BSF viser den vanligste symptomet på meningeom som anfall. Andre symptomer varierer avhengig av svulstens beliggenhet og er hodepine, muskelsvakhet, forvirring, personlighetsforandringer, synsforstyrrelser og nedsatt hørsel.

Diagnose

Diagnostisering både akustisk neuroma og meningeom presenterer utfordringer på grunn av saktevoksende natur av svulstene og subtilitet av symptomene. The Brain Science Foundation og Acoustic neuroma Association sier diagnostisering av begge tilstander oppstår som oftest via magnetic resonance imaging eller MRI.

Behandling

Behandlingstilbud for akustisk neuroma og meningeom avhenge av den enkelte pasient. BSF og ANA sier legene kan foreslå observasjon for små svulster uten ødeleggende symptomer og eldre pasienter som ikke krever behandling under normal levealder. Stereotactic radiosurgery - et minimalt-invasiv teknikk vanligvis utføres som et poliklinisk prosedyre - stopper eller bremser tumorvekst ved nettopp å levere en dose eller stråling til de unormale celler. Leger noen ganger bruker det i forbindelse med tradisjonell kirurgi, som åpner skallen i narkose for å fjerne så mye av svulsten som mulig for å minimere eller eliminere ødeleggende symptomer. Kjemoterapi fungerer som en ekstra behandlingsalternativ for meningeom, men kirurgi og / eller stereotaktisk radiosurgery forbli de primære behandlinger, i henhold til Brain Science Foundation.

Forekomst

ANA sier at akustisk neuroma forekommer i om lag to i 100.000 mennesker, primært hos pasienter i alderen 30 til 60 år. BSF viser forekomsten av meningeom som 7.8 av 100.000 mennesker, primært hos pasienter i alderen 40 og 70 år.

Prognose

Alle akustikusnevrinom og 90 prosent av meningeomer er godartet, men farlige svulster, og behandling med hell eliminerer symptomer hos de fleste pasienter.

Hvordan behandle meningeom

Hvordan behandle meningeom


En meningeom er en svulst som oppstår fra meningeal vev. Meningeomer er vanligvis funnet på hjernens overflate, men kan også bli funnet inne i bein eller ventriklene innimellom. Meningiomer gi symptomer ved å komprimere hjernen, irriterende cortex og invaderende tilstøtende mykt vev. De er vanskelige å klassifisere fordi deres celler har epiteliale og mesenchymale egenskaper. Følgende trinn viser hvordan du skal behandle en meningeom.

Bruksanvisning

Utfør kirurgi som den foretrukne behandling for de fleste meningeomer. De spesifikke prosedyrer varierer fra sted til sted, men det er noen vanlige strategier. Alle involverte bein bør fjernes hvis det er mulig. Enhver involvert dura bør resected med en duraplasty.

Gjennomføre strategier som er spesifikke for spesielle steder for å håndtere meningeomer. Koagulere durale blodkar når du åpner dura for konveksitet meningeomer. Utfør dural pode for parasagittal meningeomer. Det primære hensynet til disse svulstene er bestemme engasjement med superior sagittal sinus.

Gjør alle forsøk på å fullstendig resect svulsten, spesielt clival meningeomer. En delvis reseksjon vanligvis ikke komme pasienten og bare gjør flere operasjoner vanskeligere.

Bruk medisinering preoperativt å bistå operasjonen. Kortikosteroider vil redusere dødeligheten av en kirurgisk fjerning og antiepileptika bør også gis i saker som gjelder supratentorial kirurgi. Kjemoterapi er ikke anses som effektive for behandling av meningeomer og brukes kun etter kirurgi og strålebehandling har mislyktes.

Begynn stråling behandlinger primært som adjuvant behandling når meningeom ikke var helt resected under operasjonen. Det er også brukt som den primære behandling for inoperable svulster og meningeomer av synsnerven.

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Personer tar medisiner for Narkolepsi & Primær Hypersomni

Reseptbelagte medisiner for narkolepsi og primær hypersomni brukes til å behandle overdreven søvnighet som er forstyrrende for pasientens liv. Valgene inkluderer sentralstimulerende midler og sove hjelpemidler.

Sentrale hypersomni lidelser

Narkolepsi og primær hypersomni er forstyrrelser i sentralnervesystemet som forårsaker overdreven søvnighet på dagtid (EDS). De er nevrologisk, ikke psykologisk, lidelser.

Behandelbare symptomer

I primær hypersomni, EDS ofte gjør pasienter krever mer søvn enn normalt. I narkolepsi, kan drømme-relaterte symptomer som plutselig tap av muskeltonus (katapleksi) og hallusinasjoner være til stede.

Sentralstimulerende

Modafinil (Provigil), amfetamin (Adderall, Dexedrine), og metylfenidat (Ritalin) er sentralstimulerende midler ofte foreskrevet for disse forholdene. Klomipramin, en eldre generasjon antidepressiva med stimulerende effekt, kan være foreskrevet for narkolepsi med katapleksi.

Natriumoksybat

Natriumoksybat (Xyrem) kan være foreskrevet for å bedre nattesøvn. Det er tatt ved sengetid og igjen i løpet av natten, og er bare tilgjengelig i posten fra en enkelt sentral apotek.

Avhengighet

Amfetamin, metylfenidat, og natriumoksybat er alle Schedule III legemidler med stort potensial for misbruk. De bør brukes med forsiktighet og under tett medisinsk oppfølging.

Bivirkninger

Alle medisiner for narkolepsi og primær hypersomni har bivirkninger. Personer som tar disse legemidlene bør arbeide tett med sine leger og farmasøyter å forstå og håndtere spesifikke bivirkninger.

Primær progressiv multippel sklerose Symptomer

Primær progressiv multippel sklerose er en autoimmun svekkende sykdom karakterisert ved den gradvise angrep av utallige symptomer og økende nevrologisk skade. I multippel sklerose (MS), den beskyttende myelinlaget som dekker nervene (ofte sammenlignet med belegget som omgir ledningene i en elektrisk ledning) blir skadet, forårsaker nerveimpulser til å bli tent, og en rekke av MS-symptomer til å utvikle seg. Noen ppms symptomene kommer og går, mens andre kan være permanent og irreversibel.

Fakta

Ifølge Multiple Sclerosis Association of America, er omtrent 20 prosent av personer med MS diagnostisert med primær progressiv multippel sklerose. Primær progressiv multippel sklerose symptomer varierer fra individ, og ikke to sykdomsforløp er de samme, som gjør det vanskelig for legene å diagnostisere hvordan sykdommen vil utvikle seg.

Fatigue

Ifølge National multippel sklerose Society, tretthet, en av de mest vanlige MS-symptomer, oppstår i omtrent 80 prosent av de med MS. MS tretthet, ofte sammenlignet med den utmattelsen som følger med influensa, forverres med eksponering for varme, om at varmen er fra eksterne kilder (været eller et varmt bad) eller interne kilder (feber).

Pain

Kronisk og akutt smertesymptomer forbundet med primær progressiv multippel sklerose omfatter dysestesi (mer kjent som "klem MS"), som er en tetthet, eller "girdling" følelse rundt torsoen; og trigeminusnevralgi, en spontan, lyn-lignende ansikts smerter, ifølge Mayo Clinic. L'Hermitte fortegn, en elektrisk sjokklignende smerter som kan oppstå med visse hodebevegelser, er en annen vanlig MS symptom. Ifølge National MS Society, smerte, svie, spastisitet (muskelkramper), og "pins og nåler" i ekstremiteter, spesielt ben, er også vanlige primære progresjon multippel sklerose symptomer.

Gange og bevegelighet-relaterte symptomer

Nummenhet, leg svakhet, og balanse-relaterte problemer kan gjøre walking vanskelig. Noen av de vanligste primær progressiv multippel sklerose symptomer inkludere "tå drag", "droppfot," monoparesis (svakhet i det ene beinet) og paraparesis (svakhet i begge bena). Vertigo --- en følelse av spinning eller svimmelhet --- fører til tap av balanse som fører til ataksi, et ustødig eller "drukne" gangart, i henhold til Multiple Sclerosis Foundation.

Tarm, blære og seksuelle Symptomer

Ifølge Cleveland Clinic Neurological Institute, blære og tarm-relatert MS symptomer inkluderer inkontinens, tap av følelse, urinretensjon og obstipasjon. Seksuelle endringer skjer i 90 prosent av mennene og 70 prosent av kvinner med MS, i henhold til multippel sklerose Foundation, og kan inkludere tap av følelse, nedsatt sexlyst og tap av interesse.

Mindre utbredte symptomene

Noen typisk vanlige MS-symptomer --- visuell og kognitiv dysfunksjon, og rystelser --- synes å være mindre utbredt i PPMS enn i andre former av MS, ifølge Cleveland Clinic Neurological Institute.

PPMS Symptom Ledelse

Selv om forskerne har ennå å finne en kur for primær progressiv multippel sklerose, er det ingen mangel på MS symptom styringsverktøy: medisiner, hjelpemidler, alternative behandlingsformer, yrkesmessig, fysisk og tale terapi, akupunktur, massasje og meditasjon --- eller noen kombinasjon derav.

I tillegg kan trening hjelpe lindre ppms symptomer, holde depresjonen i sjakk, og øke energinivået. Multiple Sclerosis Foundation og lokallag av National MS Society tilbod modifiserte klasser i yoga, T'ai Chi, og andre former for terapeutisk trening og hjelpemidler lettelse.

Tegn og symptomer på primær progressiv MS

Omtrent 400.000 amerikanere lider av multippel sklerose (MS), en nevrologisk tilstand forårsaket av ødeleggelse av isolasjonen rundt nerver. Primær progressiv MS er en av fire kategorisert typer av sykdommen.

Betydning

Primær progressiv MS påvirker omtrent 10 til 15 prosent av pasientene, ifølge All About MS. Denne typen MS er preget av klassiske symptomer MS som forverrer og fortsette over tid.

Time Frame

Tegn og symptomer på primær progressiv MS utvikler vanligvis når du er i 30-årene og 40-årene, i motsetning til andre typer multippel sklerose som begynner i yngre alder, melder Alt om MS.

Typer symptomer

En av de vanligste symptomene på MS er tyngde eller nummenhet i armer og ben på den ene siden av kroppen din, eller i begge beina samtidig. Andre symptomer er tap av syn som vanligvis påvirker ett øye om gangen, dobbel eller tåkesyn, randomisert prikking eller smerter i hele kroppen din, en elektrisk følelse når du slår hodet, risting, mangel på koordinasjon, ustøhet når han går, trøtthet og svimmelhet .

Tegn på primær progressiv MS

Ofte, MRI avsløre lesjoner på ryggraden hos pasienter som har primær progressiv MS, men det er mulig å ha tilstanden uten å vise noen tegn til lesjoner. Andre tegn på sykdommen inkluderer tilstedeværelsen av visse proteiner i spinalvæske hentet fra en Spinal Tap og en fremkalt potensial test som avslører en bremse i nerve conduction, ifølge Cleveland Clinic.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan de tegn og symptomer på primær progressiv MS forverres over tid og komplikasjoner kan utvikles som et resultat, for eksempel alvorlig depresjon, epilepsi, glemsomhet, seksuell dysfunksjon, nedsatt blærekontroll, muskelkramper og lammelse.

Tegn på primær pulmonal hypertensjon

Primær pulmonal hypertensjon er en uvanlig, men behandles sykdom som fører deg til å utvikle farlig høyt trykk i arterier som fungerer lungene. Du kan ikke merke tegn på primær pulmonal hypertensjon fordi de utvikler langsomt og ligner symptomer på andre sykdommer. Ifølge American Heart Association og National Library of Medicine, tegn på primær pulmonal hypertensjon omfatter pusteproblemer og hudforandringer.

Tretthet

Noen av de første tegnene du kan oppleve som følge av primær pulmonal hypertensjon er vedvarende fysisk tretthet og mental utmattelse.

Pustevansker

Kortpustethet og smerte når du puster er tegn på primær pulmonal hypertensjon som kan oppstå selv mens du hviler.

Dårlig sirkulasjon

Svimmelhet, ørhet og besvimelse er tegn på primær pulmonal hypertensjon som kan skyldes dårlig blodsirkulasjon.

Pain

Smerter i brystet, øvre del av ryggen og langs sidene av ribbeina, spesielt under eller etter trening er tegn på primær pulmonal hypertensjon.

Hevelse

Hevelse i ansikt, hender, føtter og ankler er et tegn på primær pulmonal hypertensjon etter at du har hatt sykdommen i lang tid.

Hudforandringer

Primær pulmonal hypertensjon kan forårsake dine lepper, fingre og tær for å slå en blålig farge og resten av huden din til å bli blek eller vises mørbanket.

Primær pulmonal hypertensjon hos nyfødte

Primær pulmonal hypertensjon hos nyfødte


Primær pulmonal hypertensjon (PPHN) hos nyfødte er en alvorlig luftveiene og sirkulasjons tilstand der den nyfødte ikke konverterer fra fosterets sirkulasjon til post-levering sirkulasjon etter fødselen. PPHN forekommer i hver to til fire fødsler, ifølge Dr. Michael Acarregui (se lenke i Referanser). PPHN er ansvarlig for opp til halvparten av alle dødsfall blant nyfødte.

Betydning

Før fødselen, er babyens kroppen oksygen ved morens placenta. Han har ikke umiddelbart behov for lungene eller arteriene som fører til lungene. Etter fødselen, tar barnet et dypt pust av oksygen som utvider lungene og utvider blodårene, og bringer blodstrømmen til lungene. I pulmonal hypertensjon, lungene og fartøyer som fører til lungene ikke ekspandere, forårsaker redusert strømme til lungene, og økt trykk på hjertet.

Insight

Tenk deg en tappekran (hjerte), vann (blod), en slange (lungearterien) og hage (lungene). Hvis åpningen av slangen (lungearterien) er bredt, strømmer vannet (blod) lett til hagen (lungene). Dersom åpningen er smal, strømmer mindre vann (blod) til plantene (lungene) og er under høyere trykk (pulmonal hypertensjon). At økt press ryggen opp til kranen (hjerte) og svekker hjertet.

Symptomer

Ifølge "Merck Medical Manual", symptomer på pulmonal hypertensjon hos nyfødte inkluderer rask pust, inndragninger (synker rundt ribbeina synlig når puste), lav oksygenering, blålig eller gråaktig farge, lavt blodtrykk og svak puls. Andre symptomer kan være redusert urinmengde og ekstrem slapphet.

Årsaker

Ifølge Robin H. Steinhorn, MD, PPHN hos nyfødte kan være forårsaket av hyaline membran sykdom (umodne lunger i premature babyer), mekonium aspirasjon (baby inhalerer sin første avføring før fødselen) og medfødt diafragmabrokk (diafragma er ikke helt dannet) (se lenke i Referanser). Andre årsaker inkluderer mors infeksjon, mors røyking, overdreven aspirin, non-steroide anti-inflammatoriske (paracetamol, ibuprofen) og visse antidepressiva (SSRI) som tas av moren før fødselen. I noen, er årsaken idiopatisk, noe som betyr at årsaken er ukjent.

Behandling

Den nyfødte med PPHN er kritisk syk. Behandling omfatter plassering på en ventilator med inhalert nitrogenoksid, HFOV (High Frequency Oscillerende Ventilator), ECMO (lunge bypass), kirurgi for å korrigere en underliggende tilstand som en diafragmabrokk, eller en hjertefeil; medisiner som sildenafil å strekke lungearterien og støttende terapi for å støtte blodtrykk, temperatur, ernæring og sedasjon. Emosjonell støtte bør gis til familien.

Primær pulmonal hypertensjon Behandling

Pulmonal hypertensjon er en hjertetilstand i hvilken de pulmonære arterier opprettholde høyere enn normalt trykk. Denne lidelsen er delt inn i to kategorier: primær og sekundær pulmonal hypertensjon. Sekundær pulmonal hypertensjon oppstår når den ekstra arterietrykk kan forklares ved en sekundær årsak, slik som emfysem eller blodpropp. Primær pulmonal hypertensjon (PPH), sjeldnere form, oppstår når ingen sekundær årsak kan være funnet. Mens ingen kur finnes for denne tilstanden, kan behandlingstilbud bedre livskvalitet og ta opp noen av symptomene.

Konsekvenser

Lungene arteriene pumpe blod fra høyre ventrikkel i hjertet å plukke opp oksygen fra lungene. Hvis trykket i denne veien er for høy, kan det oppstå alvorlige konsekvenser. Den ekstra press gjør det vanskeligere for hjertet å pumpe blodet gjennom lungene arteriene. Dette fører til at musklene i høyre hjerte for å forstørre. En forstørret hjerte er en alvorlig medisinsk tilstand som kan føre til væskeopphopning i kroppsvev, så vel hjertesvikt og død. Dødsfall er mer vanlig i primær pulmonal hypertensjon enn den sekundære formen fordi den underliggende årsaken er ukjent. PPH er også mer aggressiv form av sykdommen utvikler seg raskt og ofte påvirker unge mennesker.

Behandling: dilatasjon

På grunn av sin mystiske opprinnelse, er primær pulmonal hypertensjon vanskelig å behandle. Primær pulmonal hypertensjon krever avansert behandling ved hjelp av legemidler som Utvid lungene arteriene. Ved å utvide disse banene, er trykket redusert og sirkulasjon kan flyte lettere. Noen dilatory legemidler som brukes til å behandle denne lidelsen omfatter epoprostenol, Tracleer, Remodulin, Ventavis og Revatio.

Behandle symptomene

Din lege kan også foreskrive kosttilskudd for å øke oksygenopptaket og diuretika å stimulere vannlating. Disse behandlinger ikke rettet mot årsaken til pulmonal hypertensjon, men snarere ta opp de ubehagelige symptomer på tilstanden. De mest fremtredende symptomer inkluderer kortpustethet, hoste og trøtthet.

Gene Therapy

En spennende ny mulighet har dukket opp i feltet av PPH forskning, da genet som forårsaker familiær PPH har blitt oppdaget. Når PPH er tilstede langs en familie linje, er det forårsaket av en mutasjon i et gen merket BMPR2. Oppdage genet ansvarlig er et viktig gjennombrudd, da det kan føre til genterapi i fremtiden. Dette ville innebære å redigere den genetiske mekanisme for å forhindre angrep av sykdommen.

Symptomer på primær biliær cirrhose

Leveren er et svært viktig organ til total overlevelse av menneskekroppen, og kroniske tilstander som primær biliær cirrhose kan være svært alvorlige og farlige forhold. Å diagnostisere tilstanden, vil en lege bruke en blodprøve, en avbildning test som en ultralyd eller en MR og en leverbiopsi for å sjekke for eventuelle skada eller arrdannelse.

Identifikasjon

Menneskekroppen har en innviklet nettverk av rør kalt gallegangene. Bile er et stoff som er laget i leveren, og at kroppen bruker til å bryte ned fett og behandling av utbrukte røde blodlegemer. Gallegangene bære galle fra leveren til de ulike delene av kroppen som trenger det. Tilstanden primær biliær cirrhose er den gradvise forverring av disse gallegangene, forårsaker galle å bygge opp i leveren - og de stoffene som galle var ment å eliminere å bygge opp i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, er den eksakte årsaken til hvorfor gallegangene er langsomt ødelegges fortsatt ukjent.

Effekter

Det er mulig å diagnostisere primær biliær cirrhose før opplever noen merkbare symptomer. I noen tilfeller kan legen legge merke til utbruddet av primær biliær cirrhose gjennom nivåene funnet i en blodprøve. Men de tidlige symptomer på primær biliær cirrhose, mens beskjedne og ofte ignorert, kan bli oppdaget hvis personen vet hva de er. Disse tidlige symptomene er kronisk utmattelse som ikke ser ut til å bli bedre uansett hvor mye resten personen får, en kronisk kløe problem som kan bli så ille at det kan føre til at personen til å våkne fra en lyd søvn og en merkbar nedgang i produksjonen av spytt og tårer som kan føre til tørre øyne og munn.

Potensiell

Noen av de avanserte symptomer på primær biliær cirrhose er svært merkbar. En av de senere symptomer er gulsott. Dette er når galle begynner å lekke ut i kroppen takket være nedbryting av gallegangene og gir en gulaktig fargetone til huden og det hvite i øynene. Andre senere symptomer inkluderer hovne og smertefulle føtter, magesmerter og kramper, kronisk diaré og smertefull vannlating som er et resultat av tilbakevendende urinveisinfeksjoner.

Forebygging / løsning

Det finnes ingen kur for primær biliær cirrhose, så behandlingen fokuserer på å bremse ned utviklingen av sykdommen og tilby best mulig livskvalitet. Det er en serie av medikamenter lege kan bruke til å forsinke utviklingen av primær biliær cirrhose og redusere effekten av symptomene. I noen tilfeller kan primær biliær cirrhose forårsake leveren til å begynne å svikte. I slike ekstreme omstendigheter levertransplantasjon kan brukes til å erstatte den døende leveren. Selv om dette vil bidra til å forlenge en persons liv mens lider av primær biliær cirrhose, er en levertransplantasjon ikke kommer til å kurere tilstanden.

Betraktninger

The Mayo Clinic antyder at 9 av hver 10 mennesker som pådrar primær biliær cirrhose er kvinner. Det er en tilstand som er svært sjelden hos barn, og er mer tilbøyelige til å slå folk i deres 40s, 50s eller 60s. Tilstanden er ikke genetisk og er ikke overlevert fra en generasjon til den neste i samme familie. Men tallene tyder på at en familiehistorie med primær biliær cirrhose har en tendens til å øke sjansene for å pådra den.

Primær biliær cirrhose Diagnose

Ifølge Mayo Clinic, er primær biliær cirrhose en sykdom der gallegangene i leveren din er langsomt angrepet og til slutt ødelagt. Når gallegangene er ødelagt av primær biliær cirrhose skadelige stoffer får lov til å hope seg opp i leveren din. Dette kan føre til permanent arrdannelse i leveren vev (skrumplever). Medisinering kan hjelpe forsinke utviklingen av sykdommen, men i noen tilfeller levertransplantasjon kan være det beste alternativet.

Årsaker

Under normale forhold, nesten en liter galle reiser fra leveren til tarmen på en daglig basis. Primær biliær cirrhose dreper små kanaler i leveren, bremse og noen ganger blokkerer vanlige flyten av galle.

Den nøyaktige årsaken til primær biliær cirrhose er ikke kjent. The Mayo Clinic sier noen eksperter mener primær biliær cirrhose er en autoimmun sykdom der kroppen vender seg mot sine egne celler.

Risikofaktorer

Kvinner er langt mer sannsynlig enn at lider av primær biliær cirrhose. Faktisk, sier Mayo Clinic mer enn 90 prosent av personer med sykdommen er kvinner. Flertallet av personer diagnostisert med primær biliær cirrhose er mellom 35 og 60. Det er antatt at både genetikk og miljømessige faktorer kan bidra til utvikling av sykdommen.

Symptomer

Mens noen pasienter ikke merke symptomer i årevis etter den første diagnosen av primær biliær cirrhose, kan andre lider av tretthet, kløe, tørre øyne og tørr munn. Som ødeleggelse av gallegang og leverceller forverres, kan andre tegn er gulsott (gulfarging av hud og det hvite i øynene) eller hyperpigmentering (en mørkere i huden). Noen kvinner med primær biliær cirrhose rapportere hyppige urinveisinfeksjoner.

Diagnose

Det finnes en rekke forskjellige testmetodene som er tilgjengelige for å hjelpe til ved diagnostisering av primær biliær cirrhose. Leverfunksjonstester undersøke en blodprøve for å sjekke nivået av enzymer som kan avsløre leverdysfunksjon generelt og gallegang skade spesielt. Under en leverbiopsi en liten prøve av leveren vev er fjernet og undersøkt under et mikroskop for å diagnostisere sykdommen. Dersom biopsien er positivt det kan også identifisere hvor langt sykdommen har kommet (staging).

Behandling

Behandling for primær biliær cirrhose er sentrert på å bremse ned fremme av sykdommen, unngå komplikasjoner og minimere symptomer. Ursodeoksykolsyre (UDCA) kan hjelpe ved å påvirke kroppens gallesyrer og reduserer betennelse. Hvis startet i de tidlige stadier av sykdommen, kan UDCA forlenge livet. Imidlertid er det ikke ansett for å være like effektivt for pasienter med alvorlig leverskade.

Prognose

Prognosen for primær biliær cirrhose er vanskelig å forutsi. The National Institute of Health sier at i de fleste tilfeller pasienter vil trenge en levertransplantasjon etter ca syv år.

NIH sier en levertransplantasjon er den eneste behandlingen tilgjengelig som effektivt vil kurere primær biliær cirrhose. Nyere medikamenter som demper immunsystemet har bidratt til å forbedre transplantasjon overlevelse. Men det er mulig at sykdommen kan komme tilbake i den nye leveren.

Liste over Tricare Prime Leger

Liste over Tricare Prime Leger

For å få tilgang Tricare Prime fordeler - en helseforsikring program for amerikansk militært personell, veteraner og kvalifiserte forsørges - enrollees må leve i en førsteklasses service-området som omfatter en 40-kilometers radius rundt militære behandlingstilbud eller flere områder foreslått av regionale entreprenører eller regional helsesystemer. Begunstigede få omsorg fra "leverandører", en altomfattende begrep for å beskrive en lege eller et team av leger, sykepleier utøver, lege assistent, sykehus, klinikk, laboratorium, ambulanse selskapet og medisinsk forsyning leverandør.

Regioner

Tricare dekker tre geografiske regioner - nord, sør og vest - hver ledes av en annen helsevesen eller regional entreprenør, men protokollen for å finne en leverandør forblir den samme. Den Tricare servicesenter for din militær installasjon vil gi regional informasjon, eller du kan besøke Tricare nettsted for å få tilgang til helsevesenet hjemmeside. Når du vet din region, kan du finne det selskapet som katalog på nettsiden og søke etter en leverandør på en militær behandlingsanlegg eller en sivil nettverksleverandør.

Militære Providers

Hvis du bor innenfor en 30-minutters kjøretur fra en militær renseanlegg, det er der du vil motta primærhelsetjenesten. Til din (eller din sponsorens) første besøk til en Tricare servicesenter, vil du bli tildelt en primær omsorg manager - en lege som koordinerer din omsorg. Hvis du trenger en henvisning til en spesialist, vil PCM fylle ut og sende inn papirene for deg. For å endre PDMT, må du fylle ut standard PCM endringsskjema, DD Form 2876, og sende det til din regional entreprenør eller servicesenter i person, per post eller faks. Servicesenteret eller regional helsevesenet hjemmeside vedlikeholder en liste over tilbydere åpne for påmelding. Du må vente på bekreftelse av endringen i posten før du besøker den nye PCM.

Sivile Providers

Hvis stasjonen tid til en militær behandling anlegget overstiger 30 minutter, vil du motta primærhelsetjenesten fra et nettverk sivile PCM tildelt deg ved første besøk. Slik endrer du PCM, er det samme prosedyre som ved militær behandling anlegget. Du finner listen over leverandører åpne for påmelding på Tricare servicesenter eller i ditt regionale helsesystemets leverandør katalogen. Du trenger ikke henvisning for forebyggende behandling fra nettverksleverandører. Din PCM, militære behandlingsanlegg eller regional entreprenør eller "Vedtak om verktøyet" på ditt regionale helsesystemet hjemmeside kan gi informasjon om spesialomsorg henvisninger.

Betraktninger

Hvis du bor utenfor en førsteklasses service-området, kan du fravike drive-time standarder og registrerer deg med en PCM innen 99 miles av din bolig. I tilfelle en nødsituasjon, trenger du ikke en henvisning eller autorisasjon, som Tricare Prime omfatter borte fra hjemmet nødsituasjon dekning for noen legevakten. For ikke-nødhjelp, for eksempel en forstuing eller sår hals, må Tricare Prime begunstigede mottar en henvisning fra en militær behandling anlegget, PCM eller regional entreprenør før du besøker en sivil leverandør.

Hva er kroppens primære og sekundære Responses?

Hva er kroppens primære og sekundære Responses?


Den menneskelige kroppens primære og sekundære responser referere til immunsystemets evne til å forsvare seg mot utenlandske enheter, som for eksempel sykdom, virus eller bakterier. Den primære responsen er kroppens første forsvarslinje, og den sekundære responsen er menneskekroppens siste forsøk på å utkonkurrere en invaderende enhet.

Primær Response

Som den første linjen i forsvaret, utløser kroppen den primære immunrespons når et skadelig antigen er oppdaget. Et antigen er et stoff eller molekyl som, når de innføres i kroppen, utløser produksjon av antistoffer av immunsystemet. Antistoffene deretter prøve å drepe eller nøytralisere antigen identifisert som en farlig eller utenlandsk enhet. Et etterslep periode på 10 dager til fire uker, skjer etter at antigenet kommer inn i kroppen før antistoffer produseres og frigjøres.

Primær Response II

Under lag fasen, B-lymfocytter forberede seg til å gjøre sin eneste jobb med å dele seg og produsere antistoffer, spesielt designet for å ødelegge skadelige antigener. Antistoffene vil vises i blodet og øke før de flater ut og langsomt minske når original antigener ikke er til stede i kroppen. Ettersom den primære immunresponsen skrider frem, vil kvaliteten av antistoffer forbedre.

Sekundær Response

Den sekundære immunrespons oppstår etter et antigen kroppen har tidligere støtt invaderer kroppen igjen. Imidlertid må antigenet være den samme virus eller bakterier, og de samme belastning. Et eksempel kan være en person som blir smittet med nøyaktig samme influensa. Kroppens tidligere antistoffer laget spesielt for belastningen av influensa-viruset vil øke uten lag oppfatte antigener som en større trussel.

Sekundær Response II

Etter at antigenet har blitt drept av igjen, vil kroppens antistoffer falle enda lavere enn i forrige møte. Bare de mest dominerende antistoffer vil overleve, og de vil slappe av i minnemodus, i tilfelle den nøyaktige stamme av viruset er stadig støtt på nytt.

Primærforebygging av tuberkulose

Tuberkulose er en smittsom luftveissykdom som overføres fra en smittet person til en annen person gjennom infiserte dråper ved hoste. Det er en alvorlig bakteriell tilstand der forebygging spiller en viktig rolle i å redusere spredningen av sykdommen. Det er tre nivåer til forebygging teknikk. De omfatter primærforebygging, sekundærforebygging og tertiærforebygging. Primær forebygging av tuberkulose er første fase i denne prosessen, som fokuserer på utdanning og støtte.

Definisjon

Målene i primær forebygging av tuberkulose er å redusere en persons risiko og eksponering for sykdom gjennom innsatsen til utdanning, endring i livsstil og atferd. Den primære prosessen er å kontrollere sykdommen og identifisering og behandling av individer med sykdommen. Fokuset er på grupper med høy risiko for å kontakte sykdom, slik som hjemløse, folk som er underernærte og små barn. Også inkludert i fokus er mennesker som har ukontrollerte diabetes og helsepersonell.

Utdanning

Utdanning er en viktig del av primærforebygging av tuberkulose. Den bør inneholde informasjon og undervisning om overføring av tuberkulose, infeksjonsprosessen, og detaljer om sykdommen og dens behandling. Den lokale helsemyndigheter spiller også en viktig rolle i primær forebygging av tuberkulose.

Andre strategier for å redusere TB

Andre strategier brukt til å redusere spredningen av TB inkluderer rådgivning om hiv og gi økonomisk og ernæringsmessig støtte. Helsepersonell spiller en viktig rolle i prosessen ved å bli klar over hvordan kulturelt mangfold og oppførsel kan påvirke den omsorg og behandling av noen pasienter som ikke ønsker å delta. Pursing de lovgivningsmessige, politiske og kulturelle veier for å engasjere sin innsats i årsaken er en kraftig fordel.

BCG-vaksine

Den Bacillus Calmette Guerin (BCG) Vaksine blir brukt som en primær forebygging av tuberkulose i mange land. Denne metoden er ikke brukt mye i USA. Årsakene sitert omfatter at dens effektivitet ved forhindring av M. tuberculosis ennå ikke er blitt bestemt, lav risiko for M. tuberculosis-infeksjon, og det faktum at BCG kan forårsake en falsk-positiv reaksjon i de tuberkulintest.

Betraktninger

Det er viktig for helsepersonell å ha de riktige vernemasker som er riktig montert når omsorg for pasienter i den smittsomme fasen av TB.

Manifestasjon av Primær tuberkulose i Voksne

Tuberkulose eller TB, er en smittsom sykdom som først og fremst påvirker lungene. Det er spredt når en tuberkulose carrier puster ut bakterien som forårsaker tuberkulose. Folk inhalerer de luftbårne bakterier som kan bo inaktiv eller føre en aktiv TB infeksjon.

Testing

Ifølge Mayo Clinic, kan leger bruke en hudtest eller en blodprøve for å identifisere tuberkulosebakterier i en pasient.

Primære symptomer

En aktiv TB lungeinfeksjon kan føre til en pasient for å hoste opp blod eller hoste i 3 uker eller lenger. Hoste og puste kan føre til smerter i brystet.

Andre symptomer

Feber, trøtthet og uforklarlig vekttap kan forekomme hos pasienter med aktiv tuberkulose infeksjon.

Komplikasjoner

Ubehandlet tuberkulose infeksjoner kan føre til alvorlig lungeskade. Tuberkulose som ikke har blitt diagnostisert, kan spre seg til andre deler av kroppen.

Latent tuberkulose

Latent tuberkulose, eller inaktiv tuberkulose, oppstår hos pasienter smittet med TB-bakterier som lider ingen TB symptomer. Latent tuberkulose kan bli en aktiv infeksjon etter år med inaktivitet.

Behandling

Tuberkulosepasienter blir behandlet med antibiotika som kan trenge å bli tatt for mer enn 6 måneder for å ødelegge bakterier som forårsaker tuberkulose.

Hva om mitt barn Savnet Primær Hib vaksine?

Hib-vaksinen beskytter mot invasiv Hib sykdom, forårsaket av Haemophilus influenzae type b (til tross for navnet, dette er ikke influensa eller influensa). Vaksinen, anbefales for alle barn under fem år, forhindrer alvorlige infeksjoner forårsaket av denne bakterien, inkludert meningitt og lungebetennelse.

Hib-vaksine Series

Hib-vaksine er gitt som en primærserie med én boosterdose. Den primære serien er fordelt på to eller tre doser, avhengig av typen av vaksine brukes.

Boosterdose

Den Hib booster dose refererer til den dosen generelt angitt ved 12 til 15 måneders alder etter at barnet har allerede fått dosene i den primære serien.

Aldring Out

Hib-vaksine anbefales ikke for personer 5 år og eldre. Derfor, selv om barnet ditt fikk ingen Hib vaksinedoser før hun fylte fem, barnet bør ikke være "fanget opp" på denne vaksinen, i motsetning til enkelte andre vaksiner som kan gis til eldre barn eller voksne som ikke har fått dem tidligere i livet .

Andre Anbefales for Hib-vaksine

Personer 5 år og eldre med spesielle helsetilstander kan også bli anbefalt å ta vaksinen.

Ufullstendig Primary Series

Hvis barnet savnet deler av eller hele den primære Hib-serien, om han vil trenge ekstra doser avhenger av hans nåværende alder, da han mottok eventuelle tidligere Hib doser, og / eller om han er høy risiko for Hib sykdom.

Mer informasjon

Spør barnets lege å bestemme nøyaktig hvilke Hib vaksinedoser hun fortsatt trenger, eller ta kontakt med Catch-Up vaksinasjon hvis du kjenner ditt barns immunisering historie.

Årsaker Primær Amenoré

Det finnes to typer av amenoré, primær og sekundær. Primær amenorré er fraværet av en menstruasjon i en kvinne som har nådd reproduktiv alder. Sekundær amenoré er opphør av menstruasjon i en kvinne. En menstruasjon er fullføringen av en kvinnes menstruasjonssyklus (kroppens forberedelse til graviditet) varsles med en strøm av blod ut av skjeden. Menstruasjonssykluser varierer fra kvinne til kvinne, i gjennomsnitt blir 28 dager lang.

Primær Amenoré Definert

En kvinne anses å ha oppstått primær amenoré hvis etter alder 14 er hun viser ingen tegn til brystutvikling og / eller vekst av offentlig håret sammen med fravær av menstruasjon. Menstruasjon er betegnelsen på en kvinnes første menstruasjon. Eller hun anses å ha oppstått primær amenoré hvis hun ikke har hatt mensen etter 16 år.

Genetiske årsaker

Genetiske årsaker til primær amenoré stammer fra fosterets utvikling i livmoren. Genetisk primær amenorrhea kan være forårsaket av kromosomforstyrrelser som Turners syndrom. Strukturelle problemer med livmor slik som mangel på en eller strukturforstyrrelser med egglederne kan hindre eller inhiberer den normale utviklingen av eller frigjøring av egg i livmoren.
Andre genetiske årsaker er arvet lidelser i binyrene, hjertesykdom, cystisk fibrose, sann hermaphroditism og Cushings sykdom.

Miljøfaktorer

Rapid vekttap eller gevinst kan føre til en ung kvinnes menstruasjon å bli forsinket siste alder 16. Noen idrettsutøvere som gymnaster og ballettdansere har høyere forekomst av primær amenoré enn den generelle befolkningen av kvinne på samme alder. Noen legens tyder på at det er en sammenheng med lavt kroppsfett og primær amenoré hos unge kvinner. Underernæring og stress er andre miljøfaktorer som kan føre til utvikling av primær amenoré. I seksuelt aktive kvinner, kan graviditet være en årsak til primær amenoré.

Andre årsaker

Infeksjoner i kjønnsorganer, strålebehandling og reseptbelagte legemidler spesielt de foreskrevet for depresjon kan føre til primær amenoré. Skader eller svulster vokser på reproduktive organer er også en mulig årsak.

Behandling er basert på årsak

Den behandling, hvis det er en for en pasients primær amenorrhea, er basert på å finne og behandling av den underliggende årsak til pasientens tilstand. En lege vil utføre en fysisk eksamen, ta en detaljert pasientens historie og ordre tester hun anser nødvendig. Tester som brukes for å bekrefte den underliggende årsaken til primær amenoré kan inkludere måling av hormonelle nivåer, til en MR av hjernen sjekke hypofysen, MR eller CT scan av de reproduktive organer for å se etter svulster.
Endringer i livsstil, bedre ernæring, økning i kroppsfett eller stressreduksjon kan anbefales avhengig av årsaken. Kirurgi mange også være et alternativ.
På grunn av de utallige hormonelle og fysiske faktorer som er vurdert i å bestemme behandling av primær amenoré denne tilstanden bør diskuteres med en profesjonell og ikke selv behandlet.

Hvordan Prime Kjemoterapi

Kjemoterapi, som er en potent medikament som brukes til å bekjempe kreft, er svært giftig og krever spesielle forholdsregler når det blir håndtert av medisinsk personell. Det er ofte administreres via intravenøs (IV) rute. Hvis du er en sykepleier å ta vare på en pasient på kjemoterapi, må du utvise forsiktighet når grunning linjen for å hindre at medisiner fra søle på disken eller får på huden din og klær.

Hvordan Prime Kjemoterapi

Sette opp

•  Kontroller kjemoterapi bag til å bestemme løsningen at det er blandet inn. Er det vanlig saltvann eller druesukker? Ta en piggyback (50 eller 100 ml) av den samme løsningen fra Pyxis.

•  Gå til medisinering forberedelse området av pleiestasjonen og legger inn en absorberende pute på telleren. Dette vil suge opp kjemoterapi narkotika bør det være noen søl.

Don en chemosafety kappe for å hindre kjemoterapi narkotika spruter på klærne dine. Wear to par latekshansker; intens friksjon kan gjøre det vanskelig å sette på det andre paret, så gå en størrelse større.

Priming av Tubing

Klem IV slangen. Spike løsningen piggyback med IV slangen og heng posen på veggen.

Åpne sakte IV slange klemmen, slik at oppløsningen strømmer gjennom slangen. Pass på at det ikke er luftbobler i slangen eller de vil strømme inn i pasientens blodet. Hvis det er luftbobler, er det bare flick dem med fingrene til de reiser opp slangen og i dryppkammeret.

6. Klemme IV slange når løsningen strømmer til enden av slangen. Ta ned løsningen piggyback fra veggen. Fjern IV slangen og bruke den til å pigge kjemoterapi bag.

Din kjemoterapi er nå klar til å gis. Hold din kappe og hansker på før etter at du har lagt ved medisinering til pasienten IV kateter.

Hint

  • Du kan være veldig opptatt i løpet av skiftet. Kjemoterapi gis vanligvis på en fast tidsplan, for eksempel hver 6. time i totalt 12 doser. Hvis apoteket leverer vesken tidlig, kan du prime det på forhånd for å unngå rushing i siste øyeblikk.
  • Til tross forsiktighet, kan søl utilsiktet oppstå når du forbereder kjemoterapi. Det bør være en chemo kit på enheten som har alle de nødvendige forsyninger for rengjøring en kjemoterapi utslipp. Varsle legen om utslippet, og be apoteket for å sende deg en annen pose med kjemoterapi narkotika.

Primær hyperkortisolisme

Primær hyperkortisolisme


Primær hyperkortisolisme, bedre kjent som Cushings syndrom, beskriver et overskudd av kortisol, et steroid binyrene utskiller. Lidelsen forårsaker fedme og en rekke andre problemer, men legene ofte behandle det lett ved å endre pasientenes medisinering.

Primær vs Sekundær

Primær hyperkortisolisme har høye nivåer av kortisol, men normale nivåer av ACTH, hormon som stimulerer produksjonen. Dette skiller Cushings syndrom fra Cushings sykdom, sekundær hyperkortisolisme, hvori en svulst utskiller ekstra ACTH.

Årsaker

Binyrene kan produsere overflødig kortisol fordi de overreagerer på ACTH. Vanligvis skjønt, hormonbehandling forårsaker primær hyperkortisolisme. Steroider behandle sykdommer som revmatoid artritt, og noen av disse steroider kan føre hyperkortisolisme.

Symptomer

Lider raskt opp i vekt, svette mye, lett får blåmerker og oppleve akne. De vokser ekstra ansiktshår og mister håret på hodet. Overflødig kortisol også noen ganger forstyrrer andre hormonelle sykluser, som fører til følelsesmessige problemer og impotens eller infertilitet.

Diagnose

Leger måle kortisol i urin som en første test. Hvis de oppdager overflødig kortisol tester de andre hormonnivåer. De deretter teste for svulster på binyrene og hypofysen med MR og CT-skanning.

Behandling

Steroider forårsaker de fleste primære hyperkortisolisme, slik at pasienter behandle sykdommen ganske enkelt ved å stoppe tar steroider. Leger noen ganger selv må fjerne binyrene, og pasienten begynner å ta steroider for å erstatte dem.

Definisjon av primær hypertensjon

Definisjon av primær hypertensjon


Primær hypertensjon, ofte referert til som høyt blodtrykk, øker risikoen for alvorlige helseproblemer, slik som hjerteinfarkt og hjerneslag. Men, du kan ha det i mange år uten å vise symptomer, slik at det å gå ubemerket, selv når blodtrykket er farlig høy - anslagsvis en tredjedel av amerikanerne med høyt blodtrykk vet ikke engang at de er påvirket. Den gode nyheten: Når primær hypertensjon er identifisert, kan du ta skritt for å kontrollere det, og unngå lignende problemer.

Blood Pressure

Blodtrykket er et mål på hvor mye blod hjertet pumper og motstanden den møter når strømmer gjennom blodårene dine. Jo høyere blodvolum og smalere blodårene dine, jo høyere blodtrykk.

Bevissthet

Noen mennesker med primær hypertensjon har symptomer som kjedelig hodepine, svimmelhet eller neseblod. Men disse faresignaler sjelden vises til problemet er alvorlig, kanskje til og med livstruende. Derfor er det viktig å få blodtrykket kontrolleres minst hvert annet år starter i en alder av 20, eller oftere dersom legen anbefaler. Blodtrykk screenings ofte er tilgjengelig på arrangementer som lokale helsemesser, samt via apotek maskiner - men vær oppmerksom på at disse maskinene er ikke alltid nøyaktig.

Årsaker

Primær hypertensjon, per definisjon, har ingen identifiserbar årsak. Men visse faktorer øke risikoen for primær hypertensjon, inkludert alder (eldre mennesker har høyere risiko), rase (svarte mennesker har høyere risiko) og en familie historie av tilstanden.
Å være overvektig, ikke trener nok, å bruke tobakk, dårlig ernæring, drikker for mye alkohol og stress all øke risikoen for primær hypertensjon også.

Behandling

Hvis du har primær hypertensjon, er legen din sannsynligvis anbefale visse endringer i livsstil for å kontrollere den. Medisinering er ofte foreskrevet, i tillegg til justeringer til din diett og treningsprogram. Nøyaktig hvilke medisiner, eller kombinasjon av medisiner, er foreskrevet avhenger av hvor avansert den primære hypertensjon er og hva andre medisinske problemer, om noen, har du.

Sekundær hypertensjon

Primær hypertensjon står for nesten alle tilfeller av høyt blodtrykk. Fem prosent til 10 prosent av tiden, er imidlertid høyt blodtrykk forårsaket av tilstander som påvirker nyrene, hjerte, endokrine system eller arterier. I disse tilfeller er tilstanden referert til som sekundær hypertensjon. I tillegg til å ha forskjellige årsaker, er sekundær hypertensjon skilles fra primær hypertensjon ved det faktum at det tidligere vanligvis vises plutselig, i stedet for over en lang tidsperiode, som primær hypertensjon gjør.

Årsaker Primær hypertensjon

Når høyt blodtrykk (hypertensjon) har ingen underliggende medisinsk årsak, for eksempel nyre eller skjoldbrusk sykdom, kalles det primær hypertensjon. De fleste mennesker med hypertensjon har denne kategorien av tilstanden. I primær hypertensjon, er den eksakte årsaken ikke er kjent; Men det er noen identifiserbare faktorer som kan spille en rolle i utviklingen av høyt blodtrykk.

Natrium (Salt) i Diet

Mengden av salt i kostholdet kan forårsake blodtrykket til å stige. For mye salt kan forårsake væskeretensjon og øke mengden av blod i blodkarene, som øker blodtrykket. Også salt fører til at musklene i blodkarene til å innsnevre (stramme), som gjør de mindre blodkar og øker blodtrykket. Redusere mengden salt i kostholdet kan ha en innvirkning på blodtrykket nivåer; imidlertid kan denne endringen ikke anbefalt som en metode for behandling av seg selv.

Insulinresistens

Når kroppen ikke reagerer på insulin, et hormon som regulerer nivået av blodglukose, bukspyttkjertelen produserer mer av det. Høye insulin nivåer kan øke aktiviteten av det sympatiske nervesystemet, så vel som forårsake nyrene til å beholde-salt (natriumsalt). Begge disse aktiviteter kan føre til at blodtrykket til å heve. Fedme kan også spille en rolle i insulinresistens, og vekttap kan forbedre tilstanden.

Fedme

Fedme er forbundet med høy risiko for å utvikle høyt blodtrykk. De mennesker med en kroppsmasseindeks over 25 er i ekstremt høy risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Fedme kan også føre til insulinresistens ved å forårsake at kroppen ikke svare på insulin, noe som fører til økt blodtrykket. Kombinasjonen av insulinresistens, fedme og hypertensjon, sammen med forhøyede kolesterolnivåer og forhøyede koagulasjonsfaktorer, kalles metabolsk syndrom.

Genetikk

Hvis andre medlemmer av en persons familie har høyt blodtrykk, er han høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Det er en genetisk komponent i utviklingen av hypertensjon; forskere har funnet opp til 50 spesifikke gener som kan føre til høyt blodtrykk. Genetikk kan også påvirke hvordan andre potensielle skadelige livsstilsvalg påvirker kroppen og kan føre til høyt blodtrykk.

Trening

Mangel på trening kan føre til hypertensjon, så vel. Folk som ikke er fysisk aktive har høyere risiko for å bli overvektig, noe som øker risikoen for hypertensjon. Men en fersk undersøkelse utført av Franceschini og kolleger viste at røyking, alkoholinntak og mangel på mosjon kan samhandle med ens genetikk å påvirke og øke risikoen for å utvikle høyt blodtrykk. Dette støtter troen på at mange atferd og faktorer kan arbeide sammen for å øke risikoen for høyt blodtrykk, og mer forskning må gjøres for å identifisere spesielle gener og hva hver reagerer med.

Rase, kjønn og alder

Afroamerikanere er dobbelt så sannsynlig som hvite amerikanere til å utvikle hypertensjon. Menn er mer sannsynlig å bli rammet enn kvinner, og risikoen for hypertensjon går opp med økende alder. Andre faktorer, som fedme, diabetes, mosjon eller genetikk, kan samhandle med rase, kjønn eller alder for å forårsake dette økt risiko; mer forskning er nødvendig for å ytterligere forklare multifaktoriell natur hypertensjon.

Betraktninger

Siden det er identifiserbare risikofaktorer i utviklingen av primær hypertensjon, bør folk med disse risikofaktorene vurdere å endre livsstil atferd som øker risikoen for høyt blodtrykk. Mens genetikk, kjønn eller rase ikke kan endres, kan ta alle disse faktorene i betraktning bidra til å forbedre ens helse og redusere risikoen for hypertensjon.