Digidexo.com

rift i bukveggen

Hva er en brokk kirurgi Kalt?

Hva er en brokk kirurgi Kalt?


En brokk er en rift i bukveggen der et organ eller vev stikker. Det finnes flere typer og varierende grad av brokk, med lyske brokk er mest vanlig. Herniorrhaphy er betegnelsen på den kirurgiske prosedyren for å reparere en brokk.

Typer av brokk

Omtrent 80 prosent av alle brokk er lyske --- eller lyske --- brokk, som hyppigst hos voksne menn. Andre typer er navlestrengen, vanligvis forekommende i spedbarn, operasjonssåret, som oppstår etter kirurgisk inngrep, og hiatal, hvor en del av magesekken kommer inn i brysthulen gjennom spiserøret.

Årsaker

Inguinal brokk er forårsaket av belastning til musklene i magen og forekommer ofte i perioder med tunge løft eller andre anstrengende aktivitet. I navlestrengen (eller i mage-knapp) brokk, abdominal åpning for navlestrengen ikke helt tett før eller like etter fødselen, ledende vev for å strekke seg gjennom åpningen.

Synptoms

Brokk vanligvis produserer en bule i magen, lysken eller pungen. Brokk er ofte smertefri, men symptomene kan variere fra mildt ubehag til ekstrem smerte. Hoste, kan strekke eller forstoppelse øke magesmerter forbundet med en brokk.

Når kirurgi er nødvendig?

En strangulated brokk, der brokk-berørte vevet mister blodtilførsel, kan føre til infeksjon og en livstruende krise som krever umiddelbar operasjon. Kirurgi er også anbefalt i inguinal brokk hos barn. Andre brokk operasjoner er valgfag, og pasienter bør diskutere nivået av ubehag og andre faktorer med en lege for å avgjøre om kirurgi er berettiget.

Om Surgery

De fleste brokk operasjoner utføres på poliklinisk basis og vare et par timer. Pasienter som er plassert under generell anestesi, vevet er skjøvet tilbake gjennom åpningen, og bukveggen blir reparert. Kirurger kan bruke en tradisjonell brokk reparasjonsmetode eller laparoskopisk kirurgi.

Omsorg etter operasjonen

Etter en herniorrhaphy, bør pasienter generelt unngå tunge løft eller andre anstrengende aktiviteter i fire uker. Ta kontakt med din lege hvis du opplever feber, oppkast eller blødning; hvis smertene ikke avta etter noen dager; eller om noen andre komplikasjoner oppstår.

Bukveggen brokk symptomer

Bukveggen brokk symptomer


Ordboken definerer en brokk som "utstikket av et organ eller vev gjennom en åpning i dens omkringliggende vegger, spesielt i mageregionen." Selv om brokk kan skje i mange steder, abdominal brokk, eller brokk som presser gjennom bukveggen, er den vanligste plasseringen. De ulike typer mage-vegg brokk inkluderer lyske (75 prosent av magevegg brokk), umbilical (10 til 30 prosent), lår, operasjonssåret, spigelian, obturator og magesekkens. Disse brokk generelt føre til litt smerte, men er identifisert av de buler de danner. Mens noen av de buler kan vises på andre steder enn mageregionen begynner brokk med en gjennomtrengning gjennom bukveggen. Selv om tunge løft og belastende ikke vil føre til en brokk, vil det gjøre brokk mer opplagt fordi handlingen presser tarmene mot svake områder i bukveggen.

Lyskebrokk

Disse brokk oppstår i lysken der låret møter kroppen og vises som en bule. Lyskebrokk er funnet i menn 25 ganger mer enn hos kvinner. Disse brokk kan være direkte eller indirekte. Forskjellen er der brokk stammer. Indirekte brokk følge stien av testiklene når de nedstammet fra magen. Denne banen stenger vanligvis som en mannlig aldre, men hvis den ikke gjør det, gir det hullet gjennom bukveggen som brokk trenger. Indirekte brokk kan også forårsake stikkene i pungen. Direkte brokk oppstår i nærheten av stedet der du finner indirekte brokk, men langs et område i bukveggen der det er tynnere.

Umbilical Hernias

Under graviditet, navlestrengen mellom mor og foster gir fosteret næring, men ledningen penetrerer også fosterets bukveggen. Før fødselen, lukkes det hullet i bukveggen. Når det ikke skjer, kan det åpne veien for et navlebrokk, som er sett på som en utvekst i navlen området når et barn blir født. Små brokk som regel nære på egen hånd etter den tid et barn når toårsalderen. Større brokk krever kirurgi rundt samme alder. Hvis en voksen får en navlebrokk, er det vanligvis på grunn av graviditet, fedme eller overflødig væske i mageområdet.

Femoral Hernias

Femoral brokk følge veien til lårarterien fra magen inn i låret. Dette brokk fører til en bule under lyskeområdet, vanligvis i midten av låret, og det har en tendens til å forekomme hos kvinner. Det er en høy risiko for at denne type brokk vil bli irreducible og strangulated. En strangulated brokk betyr at dens blodtilførsel er kuttet av.

Operasjonssåret og Spigelian Hernias

Operasjonssåret brokk er forårsaket av abdominal kirurgi. Operasjonen etterlater bukveggen svak, noe som kan føre til en brokk. Disse brokk kan selv komme tilbake etter at de har blitt reparert.

Spigelian brokk er sjeldne og kan bli funnet som utstikkere langs siden av midten av buken. Disse brokk følger kanten av rectus abdominis muskel.

Obturator Hernias

Dette er en sjelden brokk som er funnet generelt hos kvinner. Dette brokk ikke forårsaker en utvekst, men det kan blokkere tarmer. Det fører også til kvalme og oppkast. Tarmene presse inn i bekkenhulen gjennom en åpning i bekkenbeinet.

Magesekkens Hernias

I motsetning til andre abdominal brokk, epigastrisk brokk er fremspring av fett i stedet for tarmen som presser gjennom magen midtlinjen mellom navlen og bunnen av brystkassen.

Brokk symptomer

Den uvanlige bule fra en brokk er den mest merkbare indikasjon på at du har en. Bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er at det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Postpartum Care for Perineal rift

Samtidig som det gir føde vaginalt, mange kvinner opplever flenger av perineum. Perineum er området mellom vaginalåpningen og rektum. I aktiv arbeidskraft, vil fødselslege råde deg når du skal presse, slik at du kan unngå rifter, men de fleste kvinner ender opp med varierende grad av flenger til vaginal eller perineal regionen. Fødselslege og postpartum sykepleier eller jordmor vil gi deg råd om hvordan du kan ta vare på perineum flenger.

Perineal rift Post-Birth Treatment

Etter å ha levert babyen og morkaken din, vil fødselslege fastslå graden av dine flenger. Han vil da bruke masker for å lukke såret. Disse sømmene vil oppløse gradvis på sin ene. Du trenger ikke å gå tilbake til å ha stingene fjernes på sykehuset.

Etter stingene er på plass, vil postpartum sykepleier gi deg råd om hvordan du kan ta vare på dine flenger. Hun vil også sjekke sårene på en jevnlig basis for å sikre at ingen infeksjon former. I tillegg vil hun sjekke perineum for en hematom, som er en rund område fylt med blod. Hematomer er forårsaket av sprukne blodkar rett under huden din. Hun vil også sjekke din rektal område for hemorroider.

Postpartum Perineal Care

For de første 24 timene etter fødselen, vil postpartum sykepleier gi deg kalde omslag til slitasje inni undertøy, over din sanitetsbind. Hun kan også gi deg trollhassel pads å bruke over isen pakker. Sørg for å bringe hjem en pakke av disse trollhassel pads og et par kjøleelementer, avhengig av alvorlighetsgraden av dine flenger.

Hver gang du tisser eller avføring, bruk en skvett flaske fylt med rent, varmt vann for å skylle perineum. Dette trinnet vil bidra til å redusere smerte og vil redusere risikoen for infeksjon. Du kan også sitte direkte inne i en sitz bad tre til fire ganger om dagen. En sitz bad er et lite basseng fylt med varmt vann som passer på toppen av et toalett.

Etter 24 timer, kan du bruke varm komprimerer for å lindre smerten. Du kan også vurdere å bruke en medisinert spray til nummen perineum. Spør postpartum sykepleier for anbefalinger og instruksjoner.

Sårskader Infeksjon Care

I sjeldne tilfeller kan noen kvinner oppleve infeksjon på stedet av deres sårskader. Tegnene på perineal rift infeksjon er feber, smerter som øker over tid, illeluktende utflod og pus lekker fra sårskader.

For å unngå smitte, vaske hendene grundig før du berører perineal området og tørk forfra og bakover etter å ha avføring. Bruker bare bind for postpartum blødning, ikke tamponger.

Hvis du mistenker at du har en infeksjon, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart. Han starter du på en antibiotikakur. Du må ta hele løpet av antibiotika, selv om du føler deg bedre etter de første par piller. Tar alle foreskrevet pille vil sikre at infeksjonen er borte. Få så mye hvile som du kan og drikk rikelig med væske mens infeksjonen er healing.

Hva er behandlingen for en rift i Rotator Cuff?

Rotator cuff skader påvirker vanlige mennesker, men det er viktig å forstå hva de er og hvordan de blir behandlet for å helbrede vellykket.

Hva er en Rotator Cuff Tear?

Rotator cuffs er en vanlig muskel å rive fordi de gjør så mange ting med skulderen (de roterer, stabilisere og holde skulderen på plass). De kan bli skadet på en gang, eller over tid. En rive kan skyldes et fall eller overstrekking, eller det kan være et resultat av konstant bevegelse og kan vokse i alvorlighetsgrad over tid.

At Home Behandlinger

Små tårer og mild smerte kan behandles med aspirin relaterte smertestillende medikamenter og is. Det er også viktig å hvile skulderen og avstå fra å delta i kontaktsport for en stund.

Mer alvorlige Tears

Mer alvorlige tårer må sannsynligvis reseptbelagte smertestillende medikamenter, og vil kreve en lege overvåking. Is og resten er fortsatt foreskrevet, men noen ganger steroider eller kortison skudd brukes til å roe betennelser.

Kirurgi

Etter at alle ikke-kirurgiske midler er oppbrukt og rive er fortsatt et problem, vil de fleste leger anbefaler kirurgi. Operasjoner vil vanligvis fjerne bein rundt mansjetten å avlaste trykket. Folk som velger kirurgi vanligvis har bedre resultater, men restitusjonstiden er lengre.

Prognose og Recovery Time

Små rifter i en rotator cuff kan ta alt fra tre til fem uker å helbrede uten kirurgi. Kirurgiske pasienter blir nødt til å holde seg i ro i tre uker og deretter kan ta på fysioterapi. Avhengig av personens healing og alvorlighetsgraden av rive, kan rotator cuffs ta alt fra tre til åtte måneder å gro helt.

Slik unngår du at Rift Valley Fever

Slik unngår du at Rift Valley Fever


Rift Valley Fever er medlem av en gruppe av virusinfeksjoner som kalles viral hemoragisk feber. De er gruppert etter en felles patofysiologien heller enn etiologi og er forårsaket av virus fra forskjellige familier. Medlemmer av Phlebovirus slekten føre Rift Valley Fever og forekommer først og fremst i Afrika. Det er vanligvis en mindre febersykdom og dødelig i mindre enn 1 prosent av tilfellene.

Bruksanvisning

•  Vær forsiktig når du reiser i områder med kjente dyre verter og insekt vektorer, spesielt de med kjente utbrudd. Disse områdene bør unngås hvis det er mulig, spesielt når de kan være forurenset med ekskreter fra dyre reservoarer. Den mest effektive måten å forebygge spredning av Rift Valley Fever er å unngå å bli bitt av infiserte dyr fordi en vaksine er ikke tilgjengelig.

Utrydde gnager og leddyr vektorer. Storskala kontroll av disse bestandene er ofte upraktisk i fattige land hvor Rift Valley Fever er endemisk.

Bruk lange ermer og bukser når du reiser til Afrika. Bruk insektmidler og myggnetting for å hindre bitt fra insekter som suger blod. Du bør også unngå gnagere fordi deres biter er farlig, så vel.

Ta spesielle forholdsregler ved håndtering av potensielle mellomverter som slaktet husdyr eller primater for vitenskapelig forskning. Syke primater bør vurderes nøye. Blod og vev fra infiserte dyr er spesielt farlige, spesielt aborterte fostre.

Implementere smittsomme sykdommer forholdsregler. Øv barriere sykepleie ved å isolere infiserte pasienter, sterilisering og desinfisering fasiliteter.

Hvordan helbrede en rift i et leddbånd på Finger Joint

En avrevet leddbånd i fingeren leddet er en vanlig skade, spesielt for de som aktivt deltar i idrett eller friidrett. Avhengig av alvorligheten av riften, kan hånden bli behandlet i hjemmet eller ved kirurgi. Nedenfor er en liste over tiltak man kan følge for å lykkes helbrede en revet finger ligament hjemme.

Bruksanvisning

Behandling

Rest. Det er viktig å hvile på revet ligament i fingerledd for de første 48 timer etter skade oppstår. Ikke gjør noe som coud re-skade eller forverre finger.

Bruk en hånd splint. En splint spesielt designet for å holde fingeren i riktig posisjon, kan leddbånd til å gro raskt og riktig. Splint hindrer potensielt skadelig bevegelse.

isen ligament. Bruke isen til leddbåndet i 15 minutter, en gang per time for den første dagen vil bidra til å redusere hevelse og fremme riktig blodstrøm. Is ligament i 15 minutter en gang hver tredje time for de følgende dagene.

Heve fingerledd. Prøv å holde hånden hevet over hjertet for å hindre blod fra feilaktig sirkulerer rundt ligament. Dette vil redusere hevelse og lette smerter.

Ta en anti-inflammatorisk narkotika. Et stoff gitt av legen din vil redusere betennelse rundt tåre og la felles å gro raskt. Stoffet vil også lette smerte og redusere hevelse.

6. Styrke felles. Utfør finger styrke øvelser som anvist av legen din. Øvelser vil hjelpe felles gjenvinne utvalg av bevegelse og styrke.

Akillessene rift Treatment

Akillessenen er flexor sene plassert på baksiden av ankelen som forbinder hælbeinet til leggmuskelen. Skader til denne senen er vanlig, spesielt blant de som deltar i idrett. En sårskader i sene, men er mindre vanlige og krever en av to øyeblikkelige behandlinger for riktig helbredelse.

Konservativ behandling

Den konservative tilnærming til behandling av en lacerated akillessene er en ikke-kirurgisk alternativ som innebærer immobilisering av benet. Etter først å behandle eventuelle sår involvert i senen sårskader, er selve senen lov til å helbrede seg selv ved å plassere beinet i en serie av under-the-knee-kaster, ifølge Medscape.com.
I løpet av seks til tolv uker, vil leger endre kastene og sette foten i ulike bøyd posisjoner. Den endelige posisjonen vil være en plante stilling og pasienten vil bli bedt om å begynne å legge liten vekt på den skadede foten sammen med krykker. Foten vil ikke ha vekt på det i seks uker. Noen vil bli pålagt å bære en hæl løft etter cast fjerning.

Kirurgisk Approach

Selv om det er støtte for ikke-kirurgisk metode for å helbrede en lacerated eller knust Achilles, forblir den kirurgiske tilnærming førstevalget for behandling av tilstanden. Etter første behandling såret, vil direkte sene omsorg ved kirurgi skje. Operasjonen innebærer å gjenoppta kontakten senen og fjerne arrvev. Senen må kanskje suppleres og kan være lenger på grunn av operasjonen, men forlengelsen (som kan forårsake "dytte bort" problemer) vil trolig være mindre dramatisk enn den ikke-kirurgiske metoden.
Etter operasjonen selv, vil pasienter som gjennomgår de støpemetoder som benyttes i konservativ behandling. Pasienten må holde vekten av foten i seks uker eller mer.

Passer for Kirurgi

Noen ganger beslutningen om å gå med en konservativ eller kirurgisk versjon av behandling avhenger av pasienten. Den skadde personen må anses egnet for kirurgi. Tilstedeværelsen av hudproblemer i området kirurgi, dårlig sirkulasjon, fremskreden alder, kan en stillesittende livsstil eller andre eksisterende medisinske problemer gjøre en person mindre egnet for den kirurgiske fremgangsmåten, i henhold til Arthroscopy.com. Idrettsutøvere og unge, ellers friske pasienter er ansett som de beste kandidatene for kirurgi.

Argumenter for begge

Kirurgi er den vanligvis foretrukket metode først og fremst på grunn av sin lavere pris for re-ruptur. Ifølge Orthopaedia.com, har de operativ behandling en re-bruddrate på bare rundt to prosent, mens data viser en re-ruptur hastighet på alt fra 10 til 30 prosent for konservativ metode for behandling. Dette er grunnen til at idrettsutøvere eller de som forventes å sette press på senen i fremtiden er anbefalt å gå med kirurgi. Infeksjon, stivhet og hud komplikasjoner er argumentene mot kirurgi.
Den ikke-kirurgisk konservative metoden kan føre til redusert styrke i senen, fordi arrvev som bidrar til å koble til sårskader vil gjøre senen lenger, gir det mindre fleksing makt. Forutsatt enhver overflate såret har blitt riktig behandlet, ikke konservative metoden medfører ingen fare for infeksjon eller hud komplikasjon.

Forskjellige typer fødslerMed fortsatt utvikling av medisinske teknikker, er fødsel blir mer og mer rutine. Men når vanlig levering er ikke et alternativ for noen grunn, andre trygge metoder er tilgjengelige.

Normal fødsel

De fleste babyer er født vaginalt, som forekommer normalt uten mye hjelp fra lege eller jordmor. Mange kvinner leverer hjemme eller i birthing sentre, så vel som i sykehus, særlig når det ser ut til at risikoen for komplikasjoner er lav. En kvinne som kan ha en lang eller kort periode av arbeidskraft med en normal fødsel. Når babyen kommer, de helsearbeidere bidra med levering av etterbyrden eller morkaken og membraner.

Pain Relief

Noen kvinner velger å ha en helt naturlig fødsel uten smertestillende medikamenter og med bare puste og avspenningsøvelser. Hvis det er mulig, andre mødre-å-være ha en epidural, som leverer smertelindring til den nedre delen av kroppen sin mens de er helt våken. Andre kvinner får systemiske smertestillende tabletter som reduserer, men eliminerer ikke smerten. En beroligende av seg selv eller med smertestillende kan redusere angst og kvalme. Når barnet er født, er det en sjanse for at kvinnen vil trenge sting på grunn av en rift på plasseringen av levering. Dette området kan bli sår i flere dager etter fødselen.

Vakuum Extraction

I århundrer har leger brukt tang for å oppmuntre levering av babyer gjennom fødselskanalen. Men tang noen ganger kan forårsake skade. Den obstetrisk vakuum ble oppfunnet spesielt for å bøte på denne bekymringen. Vakuumet komprimerer ikke spedbarnets hodeskallen, noe som gjør prosedyren for barnet. Vakuumvifte brukes ikke før kvinnen er fullt utvidet og spedbarnets hode er sett. Moren må være en aktiv deltaker som barnet blir presset og trakk seg ut. Babyen kan ha en kul på hodet fra prosedyren, men det vil gå bort i en dag eller to.

Tang

I vanskelige situasjoner når babyens levering går framover sakte, det fremdeles kan være nødvendig å bruke pinsett eller metallinstrumenter som vugge hodet. Noen ganger er det vanskelig posisjon av spedbarnets hode forårsaker et problem. Pinsett hjelpe legen lede barnet gjennom fødselskanalen som mor presser ned med sine sammentrekninger. Når hodet kommer gjennom, blir tangen fjernet, og resten av kroppen blir levert naturlig.

Keisersnitt

En keisersnitt eller keisersnitt utføres vanligvis når det er en medisinsk bekymring for at en normal vaginal fødsel ikke kan være den sikreste form for levering for mor eller baby. I dette kirurgiske prosedyren, er at barnet fjernes gjennom et kutt i kvinnens bukveggen. Dette snitt er oftest laget på toppen av skam hårfestet, slik at arret er ikke sett. C-delen er alltid gjort i en operasjonsstue. En keisersnitt er gjort for en rekke grunner, slik som levering tar for lang tid, kan barnet ikke får tilstrekkelig med oksygen, er den nyfødte i en unormal stilling, eller mor er å ha flere fødsler.

Divertikulitt Komplikasjoner

Divertikulitt er en tilstand der svulmende, små poser dannes i fordøyelseskanalen og bli betent. Disse posene er kalt diverticula- og kan vises gjennom fordøyelsessystemet, inkludert magen, spiserøret og tynntarmen, men de vanligst vises i tykktarmen. Mange pasienter opplever ingen symptomer eller komplikasjoner, men når komplikasjoner oppstår, er de ofte alvorlige og kan i stor grad påvirke pasientens liv.

Peritonitt

Peritonitis er en tilstand der innholdet i tarmen utslipp inn i pasientens bukhule. Dette skjer når en betent eller infisert diverticula brudd. Så snart innholdet er i bukhulen, oppstår betennelse. Ifølge Mayo Clinic, er denne komplikasjonen av divertikulitt et medisinsk nødstilfelle som krever øyeblikkelig legehjelp.

Rektalblødning

Rektal blødning kan oppstå i divertikulitt pasienter, som ofte fra en infeksjon eller rift i diverticula. Noen pasienter kan oppleve minimal blødning og bare varsel blod på toalettpapir. Andre kan oppleve kraftigere blødning og oppdager blod i avføringen eller toalett.

Abscess

Diverticula kan rive, noe som resulterer i en abscess, som er en liten, hoven sac av giftstoffer som pus. Hvis venstre ubehandlet, kan en abscess sprekke eller rive, slik at avføring å sive inn i bukhulen. Når dette skjer, kan infeksjoner føre.

Intestinal obstruksjon

En intestinal eller tarm, obstruksjon også kan forekomme. Hvis tarmen blir hindret, kan det ikke lenger passere avføring og avfall ut av kroppen og forårsake alvorlig infeksjon. For en fullstendig blokkering, er kirurgi nødvendig umiddelbart å fjerne blokkeringen. Delvis blokkering kirurgi er et alternativ, men det kan ikke være nødvendig.

Fistel

En fistel er en komplikasjon av divertikulitt som oppstår når to stykker av infisert vev som ligger på to forskjellige organer vokse sammen, forårsaker en unormal passasje. Fistulas oftest dannes mellom tarmen og pasientens vagina, urinblæren eller bukveggen.

Kreft

Divertikulitt er ikke kjent for å forårsake kreft, men det kan gjøre visse kreftformer som endetarmskreft eller tykktarmskreft vanskeligere å diagnostisere. Ifølge Mayo Clinic, kan divertikulitt bli diagnostisert når pasienten faktisk har kreft i tykktarmen, og etterlot ham til å leve med en udiagnostisert kreft. Pasienter som har hatt divertikulitt bør ha en årlig koloskopi for å bidra til å forhindre en feildiagnostisering.

Lavere Abdominal brokk symptomer

En lavere abdominal brokk kalles lyskebrokk. En brokk oppstår når en del av tarmen stikker gjennom en rift eller svakt område i bukveggen. En lyskebrokk kan ikke gi noen symptomer, eller det kan være veldig smertefullt. Menn er mer sannsynlig å utvikle sykdommen.

Identifikasjon

En lyskebrokk er mest merkbar når en person hoster eller står. Det kan se ut som en bule i nedre mageområdet.

Beliggenhet

Lyskebrokk er vanligvis plassert ved siden av skambenet.

Effekter

Brokk kan gi en følelse av tyngde i nedre mageregionen. Brokk kan også forårsake smerte. Menn kan ha hevelse i pungen.

Advarsel

Hvis en person har en brokk og utvikler feber, kvalme og oppkast, bør han oppsøke legehjelp umiddelbart. Hvis bule er mørk rød eller lilla, er legehjelp er nødvendig. Disse symptomene kan tyde på at brokk har ble fengslet, noe som betyr at det er fast i pungen eller lysken og kan ikke bli jobbet tilbake i magen. En fengslet brokk kan føre til en strangulated brokk, som kompromisser blodstrømmen til tynntarmen.

Betraktninger

Små eller symptom brokk kan stå alene. Større brokk som forårsaker plagsomme symptomer vil kreve kirurgisk inngrep.

Sport brokk Symptomer

En sport brokk oppstår når det er en svekkelse i bukveggen. Svekkelsen til slutt fører til en rift i musklene eller vev. Dette rive fører til en sport brokk. Hockey, fotball, rugby-spillere og spor / felt idrettsutøvere som er mest utsatt for en sport brokk.

Symptomer

Symptomene varierer, men kan inkludere, magesmerter, smerter på den ene siden av nedre del av magen og en økning av smerte under visse aktiviteter som hoste, nysing, rennende eller sparker. Lyskesmerter sammenfaller også med en sportsbil brokk. Smerter i testiklene kan føre til.

Diagnose

I motsetning til mange andre sportsrelaterte skader, er det ingen spesifikke tester for å diagnostisere en sport brokk. Men det er noen tester som kan utføres for å utelukke andre tilstander som kan føre til lyskesmerter --- en MR er et eksempel. I de fleste tilfeller vil en helsepersonell utføre en fysisk og ta hensyn til pasientens historie. Hvis en pasient er en idrettsutøver og har symptomene nevnt ovenfor, så en lege vil være mer tilbøyelig til å diagnostisere problemet som en sport brokk.

Behandling

Det første skrittet til behandling er opphør av aktiviteter som forårsaker smerte. Det neste trinnet er å gjennomføre anti-inflammatoriske legemidler (ibuprofen, for eksempel) sammen med en glasur regime (plassere is på det aktuelle området i 20 til 30 minutter 3-4 ganger per dag). Å gjøre dette kan redusere smerte. Sport brokk symptomer kan ta noen uker til flere måneder til å gå unna. Alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi.

Kirurgi

Kirurgi innebærer å kutte åpen bukveggen og slippe og koble bindevev. I noen tilfeller er hoftemusklene løsnes. Dette er en meget invasiv kirurgi krever et stort innsnitt. En ny operasjon blir utviklet og brukt; det kalles en laparoskopisk kirurgi. Det innebærer tre små snitt og bruk av spesielle teleskopiske linser for å se skaden. Dette gjør det mulig for legen å behandle brokk uten unødig invasjon. Men dette er kirurgi i de tidlige stadier av bruk, og derfor kan det være vanskeligere å finne kirurger som utfører denne operasjonen.

Advarsel

Hvis du mistenker at du kan ha en sport brokk, ta kontakt med helsepersonell for behandling. Inntil diagnoser og konsultasjon med en lege, redusere aktiviteter som irriterer eller forårsake smerter i området der en brokk er mistanke; dette kan hindre ytterligere skade, som fører til en raskere utvinning. Symptomer kan være misvisende --- det ser ut som en sportsbil brokk kan være en annen sak, så er det viktig å ikke selv diagnostisere. Konsultere en lege kan utelukke andre problemer, bidra til å redusere symptomene og tilrettelegge healing.

Lyskebrokk symptomer hos kvinner

Lyskebrokk symptomer hos kvinner


En inguinal brokk oppstår når en del av tarmen rager gjennom en rift eller svekket område i veggen av den nedre del av magen. De svulmende tarmen kan være svært smertefullt og kan føre til alvorlige komplikasjoner. Smertefulle eller voksende inguinal brokk vanligvis krever kirurgisk reparasjon. Ifølge Mayo Clinic, menn er 10 ganger mer sannsynlig å ha inguinal brokk enn kvinner.

Lyskebrokk symptomer

For mange kvinner kan en lyskebrokk ikke forårsake noen symptomer og kan bli oppdaget under en rutinemessig sjekk. Noen ganger brokk kan bli følt og sett i nedre del av magen på hver side av skambeinet. Bule er mest merkbart når en kvinne står opp eller når hun hoster. En lyskebrokk kan føre til ubehag eller smerter i lysken som kan være verre når hun hoster, bøyer eller heiser. Brokk kan også produsere en tung følelse i lysken.

Soning Inguina Brokk Symptomer

I noen tilfeller inguinal brokk kan bli innesperret, noe som betyr at innvollene er blitt sittende fast i bukveggen. En fengslet lyskebrokk er et alvorlig problem som krever rask legehjelp. Symptomer på en soning lyskebrokk inkluderer feber, kvalme og oppkast. Dessuten kan brokk bule vises lilla, rød eller mørk.

Årsaker til inguinal Hernias

Hos kvinner er det ligament som bidrar til å holde livmoren på plass båret av lyskekanalen. Inguinal brokk oppstår vanligvis i området der livmoren sin bindevev fester seg til andre vev som er rundt skambenet. En brokk kan utvikle seg over tid når et svakt punkt finnes ved fødselen. Inguinal brokk kan også være forårsaket av overdreven lavere buktrykket. Slikt press kan være forårsaket av graviditet, fedme, kronisk hoste staver, kronisk forstoppelse eller ekstrem fysisk anstrengelse.

Ingunial Brokk Komplikasjoner

Inguinal brokk er vanligvis ikke farlig; men hvis de vokse seg stor de kan forårsake smerte og hevelse. Mer alvorlige komplikasjoner er fengsling og kvelning av tarmen. Fengsling kan føre til forstoppelse, og kvelning kan drepe tarmen vev. Kvelning kan være dødelig; Således er akutt kirurgi nødvendig.

Diagnose og behandling

En fastlege kan diagnose en lyskebrokk; imidlertid vil en henvisning til en gastroenterolog være nødvendig for å bekrefte diagnose og gi behandling. Små, smertefrie brokk er generelt igjen alene til de blir belastende. Brokk er behandlet med kirurgiske prosedyrer som presser tarmen tilbake der de hører hjemme, og deretter sikre bukveggen ved enten å sy det sammen eller patching det. Lyskebrokk operasjoner er vanligvis gjøres laparoskopisk for å redusere post-kirurgi smerte og utvinning tid.

Tegn og symptomer på en brokk etter vekttap kirurgi

Ifølge opplysninger fra medisinsk nettsted Medline Plus, er en brokk et ganske vanlig medisinsk tilstand som oppstår når et lite hull eller rift utvikler seg i vevet rundt magen, slik at en del av fordøyelseskanalen - normalt tarmen - til " lekke "gjennom. En brokk er et problem som ikke vil gå bort av seg selv. Det blir ofte verre over tid, nødvendiggjør medisinsk behandling og kirurgi for å riktig behandle. Derfor bør du blir oppmerksom på tegn og symptomer på en brokk, slik at du vet når en lege bistand vil være nødvendig.

Brokk Etter bariatric kirurgi

Forstå at det er to hovedtyper av brokk som kan bli forårsaket av nylig vekttap kirurgi. Disse inkluderer interne brokk og operasjonssåret brokk, med den interne brokk blir ansett som mer av en medisinsk krise enn den operasjonssåret brokk, ifølge Weight Control Information Network. En intern brokk oppstår der tynntarmen unnslipper inn i en lomme i bukhulen i seg selv (som presenterer ingen synlige symptomer), mens en operasjonssåret brokk er en del av fordøyelseskanalen som unnslipper "fascia" (binde foring) av abdomen (opprette en bule nær snittet). Slike situasjoner har en tendens til å presentere seg i personer som er sykelig overvektige (de fleste kandidater for fedmekirurgi), med en hendelse rate på omtrent 15 prosent, ifølge informasjon fra Permanente Journal.

Tegn og symptomer

Diagnostisering av en intern eller operasjonssåret brokk følgende fedmekirurgi kan være vanskelig, på grunn av det faktum at symptomene er ofte forbigående og lett oversett. Den operasjonssåret brokk er ofte lettere å oppdage, da det som regel fører til en merkbar bule i området av det kirurgiske innsnitt. Dette kan eller ikke kan være ledsaget av smerte eller fysisk ubehag, men hvor fysisk ubehag oppstår, kan det bli forverret av aktiviteter som sliter på musklene i bukveggen, som hoste eller løfte tunge vekter. Angående en intern brokk, er det primære symptom som av tynntarm obstruksjon, som kan inkludere symptomer som oppkast, fordøyelsesbesvær, smerter, kramper, unormal ånde, og avføring problemer som forstoppelse og diaré. Selv om noen av disse problemene overlapper med vanlige hendelser etter fedmekirurgi, bør du gjøre det et poeng å planlegge en avtale med legen din for å få testet for en intern brokk hvis noen av disse symptomene oppstår. Under testing, vil legen bruke bildebehandlings prosedyrer (enten røntgen eller CT scan) for å kartlegge dine innvendige for å avgjøre om det er faktisk en brokk stede.

Typer Perifer vestibulær Disorders

Typer Perifer vestibulær Disorders


Ifølge den vestibulære Disorders Association (VEDA), er det perifere vestibulære system ansvarlig for videresending av informasjon om hodet posisjonering til hjernen og er en kritisk komponent i kroppens evne til å opprettholde balansen. Hvis det er en dysfunksjon i perifere vestibulære systemet, kan du utvikle svimmelhet, svimmelhet, en følelse av "slagside", klossethet, svimmelhet, hørselstap og synsproblemer. Det finnes flere typer perifere vestibulære lidelser --- som benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV), Ménières sykdom og perilymph fistel --- som gjør det mer utfordrende å riktig diagnostisere pasienter som viser symptomer.

Benign paroksysmal posisjons Vertigo (BPPV)

Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV) er forårsaket av en opphopning av rusk, sammensatt av kalsiumkarbonat, i det indre øret. De ørsmå krystaller av kalsiumkarbonat kalles ocotonia, eller noen ganger "øre bergarter." Ifølge VEDA, fører BPPV om lag 20 prosent av alle tilfeller av svimmelhet. BPPV utløses eller forverres av å bevege hodet, for eksempel når rulle over i sengen. Mange ganger, er ingen grunn til BPPV oppdaget. Partikkel-reposisjonering manøvrer som løsne ocotonia er ofte en effektiv behandling, sammen med vestibular fysioterapi øvelser for å minne hjernen din hvordan å opprettholde balanse.

Ménières sykdom

Når det indre øret akkumuleres overdrevent store mengder fluid, kalt endolymph, kan det resultere i Menieres sykdom. Ménières årsaker mange av de samme symptomene som andre perifere vestibulære lidelser, inkludert kvalme, tinnitus og svimmelhet. Ekstrem svimmelhet er et felles trekk ved sykdommen, og angrep kan vare opp til 24 timer, ifølge VEDA. Hørselstap er også vanlig med Ménières, og alvorlighetsgraden øker etter hvert som sykdommen utvikler seg. Ifølge Dr. Gerald Gianoli, MD, har en tendens Ménières for å få kroniske stede etter 10 til 15 år med fakkel-ups. Behandlingen inkluderer å spise en lav-natrium diett, til medisiner for bivirkninger og diuretika bidra til å rydde bort overflødig væske. Opptil 40 prosent av pasientene ikke klarer å svare på kosthold og medisiner, og en kirurgisk eller kjemisk labyrinthectomy å ødelegge den berørte vestibular nerve er noen ganger berettiget.

Perilymph Fistel

Perilymph fistel er forårsaket av en rift i den skjøre membran som skiller den midtre og indre øret. En "tung" følelse i øret, eller ringer, sammen med intermitterende hørselstap, er vanlige symptomer på perilymph fistel. Endringer i høyde ofte forverre symptomene. Ifølge VEDA, hodeskader forårsaker de fleste tilfeller av perilymph fistel, selv om dykking, vektløfting og fødsel kan også føre intrakranielt trykk som fører til en fistel. Typisk behandling er strengt sengeleie for å la fistel å helbrede. Hvis fistelen vedvarer, eller hvis det er progressive hørselstap, din lege kan anbefale operasjon for å lukke tåre.

Hvordan avlaste i kjeve og nakke Tension

Hvordan avlaste i kjeve og nakke Tension


Din hals er bundet til å være spent - tross alt, den tilbringer hele dagen holder opp hodet. Jaws, også er ofte steder med spenning og muskelsmerter. Oftest, folk er ikke klar over at de er bærer spenning i disse områdene inntil smerten blir uutholdelig eller deres utvalg av bevegelse begrenset. Mindfulness er grunnlaget for å håndtere nakke og kjeve smerter. Ifølge "Yoga Journal," muskelspenninger kan føre til hodepine og andre helseproblemer. Regelmessig stretching og massasje kan lindre anspente muskler.

Hvordan avlaste i kjeve og nakke Tension

•  Vær oppmerksom på din spenning. Sjekk inn med deg selv minst en gang i timen: er din kjeve strammet og sammenbitte tenner? Er halsen anstrengt fremover og bunched opp i knop? Slapp av kjeven og halsen hver gang du sjekker inn og finne musklene spent opp.

Strekk ut nakkemusklene med Supta Baddha Konasana yoga positur. Ligg på ryggen. Plasser et teppe eller pute på korsryggen din. Med hodet på gulvet, strekke ut nakken. Hold bena utstrakt foran deg, eller ta på bunnen av føttene sammen. Ifølge "Yoga Journal," Denne øvelsen utgivelser spenning fra nakken. Du kan også prøve en enkel hals strekning ved skrivebordet. Sett haken til brystet, strekke ut baksiden av nakken din. Hold positur i 15 til 20 sekunder. Peke haken ned, og strekker halsen til venstre og høyre. Ifølge Mayo Clinic, holde strekninger skånsom og kort for å unngå rifter og smerte.

spent opp kjeven så hardt du kan og deretter la den slappe av. Pust dypt og holder halsen og kjeven avslappet og samtidig legge på magen i 5 til 10 minutter. Prøv "The Jaw Slide." Sett fingrene under øreflippene mens du ser i et speil. Pust inn gjennom nesen og puster gjennom munnen. Flytt kjeve sakte mot høyre så langt det går, deretter sakte til venstre. Ifølge massagetherapy.com, kjeven glide reduserer spenning i kjeven og over tid vil omforme ansiktsmusklene.

Pakk en varmepakning rundt halsen og la den på i 10 minutter. Varm opp pakken og på nytt til halsen etter behov.

Gni en smertestillende krem i nakken og på sidene av kjeven din, rett under øreflippene hver kveld før du går til sengs. Masser kremen inn i nakke og kjeve ved hjelp av indeksen og midtre fingrene. Arbeid i sirkler, gni forsiktig stramme muskler.

Hint

  • For alvorlige, kroniske nakke og kjeve spenning, se en fysioterapeut eller kiropraktor.

Symptomene på Torn muskelvev

Symptomene på Torn muskelvev


En muskel kan bli revet når det er anstrengt eller over-utøvde, handlinger som forårsaker muskel fibrene til å trekke fra hverandre. Selv om avrevne muskler kan oppstå hvor som helst i kroppen, de er mest vanlig i beinmuskulaturen. Heldigvis er det mange måter å diagnose en revet muskel. Etter diagnose, behandling kan redusere eventuelle smerter eller ubehag mens akselererende helbredelsesprosessen.

Symptomer: Torn muskelvev

Selv om avrevne muskler kan oppstå hvor som helst, de ofte forekommer i beinmuskulaturen. Flere vanlige revet muskel forholdene er hamstring belastning, plantaris belastning, quadriceps belastning, og gastrocnemius belastning, ellers kjent som en kalv muskel pull.

Gastrocnemius stammer vanligvis oppstår når foten er bøyd oppover utover sitt normale utvalget av bevegelse; dette tvinger leggmuskelen utover sine grenser. Vanligvis pasienter rapporterer høre eller føle en popping, som oppstår når muskelen tårer bort fra akillessenen. Disse stammer er utbredt blant idrettsutøvere, inkludert tennisspillere og joggere.

En plantaris belastningen rammer den plantaris muskel, en tynn muskelen som ligger ved den nedre enden av femur (det største ben i den øvre benet) og kneleddet. Fordi denne muskelen ikke tjener en funksjon i å bøye kneet, vil en rift ikke resultere i meget store smerter. Denne belastningen kan forekomme alene eller i forbindelse med gastrocnemius belastning. En rift i hamstring muskel - den muskelen som strekker seg ned på baksiden av låret - kan oppstå fra å kjøre, sparke eller hoppe.

Vanligvis pasienter beskriver å høre eller føle en popping, vanligvis på baksiden av låret. En quadriceps belastning påvirker den store gruppen av musklene i forsiden av låret, som medvirker til å rette ut kne. Denne skade er vanlig i løpere, og smerte er vanligvis plassert i forsiden av låret.

Umiddelbar Behandling av Torn muskelvev

Umiddelbart etter å gjenkjenne disse symptomene, er det viktig for pasienten å stoppe enhver anstrengende aktivitet, og i stedet heve beinet. Dette fører til at blod kan strømme bort fra såret, lettelser ubehag i muskelen. Bruk is for å redusere hevelse, men det er viktig å ikke sette isen direkte på huden. I stedet brytes isen i en vaskeklut eller håndkle. Dersom revet muskelen er plassert på baksiden av benet, plasserer isen under benet. Hvis det er på leggen eller låret, anvende is til forsiden av leggen, ved hjelp av elastiske for å holde isen i stedet. Is skaden i 15 til 20 minutter hver noen timer for de første 48 til 72 timer.

Langtidsbehandling: Torn muskelvev

Ved å redusere ubehag i muskelen, er det nødvendig å avstå fra anstrengende aktivitet som kan sette belastningen på revet muskel. I stedet bør pasienter hvile inntil smerten avtar; det bør ikke forverres. Hvis den gjør det, er det viktig å hvile mer og kontakte lege. I tillegg bør pasienten avstå fra å forsøke å gå i trapper eller gå. Som quadriceps i front lår bistå i å komme ned trappen, hamstrings på baksiden av låret bistå i å gå opp trappene, og leggen bistå i å skyve tærne opp fra bakken. Pasienter kan også bruke anti-inflammatoriske medisiner - inkludert ibuprofen eller naproxen natrium - for å redusere hevelse og smerte. Rådfør deg med helsepersonell før du tar noen medisiner. Sørg for å følge alle doseringsanvisning.

Symptomer på Alvorlig revet muskler

Hvis du opplever varig smerte eller smerte forverres, er det viktig å kontakte lege umiddelbart. Dette kan være et tegn på en mer alvorlig skade, som kan ha behov for fysioterapi, eller kirurgisk reparasjon. Rådfør deg med helsepersonell før du tar noen medisiner. Sørg for å følge alle doseringsanvisning. Pasienter med mer alvorlige revet muskler opplever ofte symptomer som ødeleggende smerte, hevelse, blåmerker og langvarig healing.

Forebygging av Torn Abdominal Tissue

For å hindre tårer i musklene, varme opp musklene med strekninger og moderat trening. I tillegg pasienter som føler smerte i sine muskler når du skal fylle en aktivitet bør ikke arbeide mot smerte; i stedet, avstå fra aktiviteten til smertene avtar. Fortsetter handlingen kan føre til en revet muskel eller en mer alvorlig tilstand. Ta kontakt med en personlig trener eller fysioterapeut for å utvikle en personlig strekker rutine for å hindre deg fra skade. Alle muskler og deler av kroppen skal bli varmet opp og strukket før trening.

Muscle Tear Treatment

Muscle Tear Treatment


En muskel rift er også referert til som en muskelspenninger. Et muskelspenninger oppstår når overdreven belastning plasseres på en muskel utover hva det er i stand til og fibrene rives i stykker. Det er veldig vanlig blant idrettsutøvere. En mindre belastning er også referert til som en trukket muskel hvor musklene ikke faktisk rive. Du kan vanligvis behandle en muskel tåre på egen hånd, med mindre du har hatt sterke smerter eller smerter som ikke vil gå bort. De vanligste symptomene på en tåre er hevelse, ømhet, blåmerker og smerter.

Medisinering

Medisiner brukes oftest for å lindre symptomene på en muskel tåre mens det gror. Ibuprofen og Naproxen brukes til å lindre hevelse og ømhet i muskelen. Disse medikamentene også tillate deg å flytte rundt bedre. Medikamenter blir vanligvis kombinert med en annen form for behandling, slik som resten.

RICE Formula

RICE formelen er ofte brukt til å behandle en muskel tåre: Hvil området for skade. Hold deg ut av det og ikke gjenta den aktiviteten som forårsaket skaden før det har grodd. Legen din kan be om at du bruker krykker hvis skaden er å beinet eller ankelen. Bruke is til å bidra til å redusere hevelse. Påfør isposer flere ganger om dagen i 20 minutter om gangen. Bruk komprimering med en elastisk bandasje for å forhindre ytterligere hevelse og blodtap. Heve skade for å minimere hevelse. Prøv å støtte skaden opp slik at det er høyere enn ditt hjerte og blod og hevelse vil ikke bassenget rundt skaden.

TENS enhet

En Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) enhet er et elektrisk apparat som er slitt og elektrodene er plassert på huden. Et titalls enhet sender en elektrisk puls til skadestedet og handlinger for å stimulere kroppens egne naturlige narkotika for å helbrede området. De elektriske pulser kan også arbeide for å blokkere smerter fra skaden, slik at du vil være mer komfortabel som du helbrede. Det er striden rundt TENS enhet for smerte og hvorvidt det faktisk fungerer for alle.

Hva å gjøre med en Trakk Lysken på en kvinne?

Hva å gjøre med en Trakk Lysken på en kvinne?


En lyske belastning er når det er en rift eller trekk i de tre musklene i indre lår, også kalt adductor musklene. Denne kombinasjonen av musklene går fra lysken hele veien nedover innersiden av låret og kobles til kneet. En trakk lysken kan være forårsaket av mange forskjellige ting, for eksempel en direkte slag mot lysken, belaste muskelen utover hva det er i stand til, overdrive eller legge for mye stress på musklene når de ikke er korrekt strukket.

Symptomer på Kvinne Lyske trekker

Symptomer kan være mild til svært alvorlig i en lyske pull. Symptomer kan inkludere tetthet i lysken, smerte og ømhet, svakhet i adductor musklene, blåmerker, feber på stedet av belastningen, og en smellende eller kneppende lyd når musklene er anstrengt. Du vil oppleve smerte når du flytter, og du kan oppleve lyskesmerter når du går på do.

Hvordan det er diagnostisert

Din lege vil fysisk eksamen området til å finne noen hevelse eller klumper som vises på lysken. Den fysiske undersøkelsen vil avdekke hvorvidt smerte er et resultat av andre medisinske tilstander som nyrestein, forstørrede lymfeknuter eller andre bekken problemer som cyster på eggstokkene. Cyster på eggstokkene kan forårsake intense smerter som kan synes å kjøre nedover beinet og kan ligne en muskel pull. Røntgen, CT skanner og andre tester kan utføres for å utelukke eventuelle andre problemer før en full diagnose er gitt.

Behandling

Lyskesmerter hos kvinner varierer avhengig av diagnose under evalueringen. Den vanligste formen for behandling for en lyske pull er kvinner er hvile og medisiner. Ibuprofen og Naproxen er både anti-inflammatoriske medisiner som hjelper med hevelse og betennelse. Varme brukes til det generelle området eller et varmt bad kan gi midlertidig lindring. Behandlingen er basert på den eksakte årsaken til smertene. Enhver smerte som har oppstått i flere dager bør sees på av en lege.

Mest vanlig skulder skader

Mest vanlig skulder skader


Skulderen er et kuleledd som er designet for å håndtere mye bevegelse og motstand. Den brukes i skyve, dra og strekker seg etter gjenstander. På grunn av dens involvering i de fleste store bevegelser, kan skulderen være utsatt for skader. Det finnes flere vanlige skulderskader.

.

Skulder Stammer

Skulder stammer er den vanligste typen av skulderskade. Mange skulder stammer oppstår i front eller fremre hodet av deltoid, der biceps går under deltoid. Skulderstammer kan skje når noen løfter for mye vekt, rykk en tung vekt eller objekt rundt, eller faller. Stammer kan variere fra mild til alvorlig, avhengig av hvor mye muskelfibrene har blitt strukket. Stammer vanligvis leges på egen hånd, men isen kan være en effektiv behandling.

Rotator cuff tendinitis

Tendinitt oppstår i skulderen når det er en betennelse i rotator cuff sener og bursa som omgir dem. Stammer i dette området er teknisk kjent som skulder impingements. Tendinitt oppstår vanligvis når toppen av humerus (overarmsbenet) og acromiom, den utstikkende delen av scapula, gni sammen og irritere labral brusk. Personer som har senebetennelse kan ha smerter når de sover på deres berørte skulderen om natten. Personer med rotator cuff senebetennelse noen ganger har problemer med å heve armen over hodet.

Torn Rotator Cuff

En rotator cuff tåre er en annen vanlig skulderskade. Rotator cuff består av fire sener og muskler som støtter bevegelse av skulderen ball-and-socket joint. Hvilken som helst av disse sener kan rives ved å løfte tunge vekter i mange år, eller på grunn av alder. Noen vanlige symptomer er smerter på toppen av skulderen eller langs utsiden av armen til albuen. Personer med rotator cuff tårer synes det er vanskelig å løfte deres berørte armen over skuldernivå eller nå ut for objekter. De fleste av disse skadene kan leges på egen hånd, men noen ganger kirurgi er nødvendig. Hvile og is er de beste behandlinger for en rotator cuff tåre.

Labral Tear

Den labrum er en mansjett av brusk som tillater humerus bein å bevege seg fritt. Labral tårer kan verke eller forårsake smerte med visse bevegelser og aktiviteter. En type labral tåre er SLAP tåre. Det er når biceps er frittliggende. Denne skaden er vanlig med baseball-spillere. En annen labral tåre er Bankart lesjon, som er når skulderen blir forstuet eller spretter ut av ledd. En tredje type labral rive kalles en bakre labral rift, som oppstår på baksiden av skulderen. Det skjer når labrum og rotator cuff blir klemt sammen. De fleste labral tårer ikke krever kirurgi som de vil leges på egen hånd når brusk regenereres.

Skulder Separasjon

En skulder separasjon oppstår øverst eller skulderen der scapula og krageben bein møtes. Dette området kalles acromioclavicular felles. Denne type skade er vanligvis forårsaket av et fall eller skarpt slag på toppen av skulderen. Mange ganger, ligament, vev og nerver er skadet. Noen ganger kan man selv lider brukne bein i området. Vanlige symptomer er sterke smerter, hevelse og noen ganger blåmerker. En klump kan være til stede i noen mer alvorlige skader. Den beste behandling for en skulder separasjon er resten og is. Slynger er ofte brukt for å forhindre bevegelse og fremme helbredelse. Mer alvorlige skader kan kreve kirurgi.

Teknikker for Bandasjering en Hamstring

Hamstring skader er både smertefullt og ødeleggende, og en alvorlig man kan la deg i stand til å gå for kanskje uker om gangen. Erkjennelsen av en hamstringskade og umiddelbart påføre riktig type bandasje kan bidra til å forhindre skader fra forverring, og dermed kutte ned på den totale helbredende tid.

Hamstring Skader

Hamstring skader er svært vanlig blant idrettsutøvere som er pålagt å sprint eller endre retninger plutselig i midten av skrittlengde. Dette inkluderer hurdlers, sprintere og fotball og basketball spillere. Hamstring skader kan også være forårsaket av ekstrem overdrive eller en plutselig press plassert på musklene. Jo tidligere en bandasje er plassert på den skadde hamstring, jo mer sannsynlig er det at skaden til musklene skal minimeres.

Det er tre hovedtyper av hamstring forstuinger, merket med deres alvorlighetsgrad. En klasse en forstuing indikerer at muskler eller sener har vært hyper-utvidet, som fører til små tårer og skarp smerte. Grade 1 tårer vanligvis krever kort utvinning tid og vil leges raskere hvis de behandles raskt med en bandasje og kald komprimere umiddelbart etter at problemet er identifisert.

En grad 2 rift er mer alvorlig og indikerer at det har vært store rifter eller brudd i hamstring. Disse vil være svært smertefullt å ta på, kan danne blåmerker og vil begrense bevegelse av benet. Disse vanligvis ta mellom tre og seks uker å fullstendig leget, og i denne tiden en kompresjonsbandasje vil bidra til å holde musklene immobile.

Grad 3 hamstring skader er det mest alvorlige med en komplett rift i muskelen, eller fullstendig løsrivelse av ligament fra enten bekken eller kneet. Du kan identifisere disse lett, slik at muskelen vil bli gjort helt ubrukelig, store blåmerker langs utsiden av låret er synlig og muskelen selv kan virke klumpete utseende. Bandasjer bør brukes med forsiktighet for disse skadene som for mye press kan forverre tåre. Dette vil ta to til seks måneder å helbrede og vil ofte kreve kirurgi for å reparere den knuste hamstring.

Bandasjer

Kompresjonsbind gir et middel for å immobilisere skadde muskler for å forhindre ytterligere skade. For å bruke en av disse bandasjene du trenger for å holde hamstring forhøyet og rett, og forsiktig vikle bandasjen rundt det berørte området. Disse bandasjer brukes vanligvis som et midlertidig virkemiddel for å gi sikker støtte for en grad 1 eller 2 skade. Den kompresjonsbandasje påføres så snart som mulig etter skaden oppstår. Med alvorlige skader, spesielt grad 2 eller 3 forstuinger, alltid kontakte helsepersonell for legehjelp. Når legen gir deg klaring til å bruke disse hjemme, par kompresjonsbandasje med is og lys fysioterapi for å øke hastigheten utvinning.