Digidexo.com

kirurgi ved dumping syndrom

Slik unngår Dumping syndrom etter vekttap kirurgi

Dumping syndrom er en komplikasjon som kan forekomme for noen mennesker etter å ha gastric bypass operasjon. Symptomer på dumping syndrom inkluderer en rask puls og ubehag i magen, slik som kramper eller kvalme. Oppkast og diaré kan også forekomme. Ikke alle opplever dumping syndrom etter gastric bypass operasjon.

Bruksanvisning

•  Forstå hvorfor dumping syndrom oppstår. Gastric bypass operasjon endrer mengden mat du kan spise på en gang og endrer hvordan maten blir absorbert av kroppen. På grunn av disse endringene, hvis du spiser mat som kroppen har problemer med å fordøye, kan dumping syndrom forekomme.

Følg legens kostholdsråd. Etter gastrisk bypass kirurgi, vil du trenger å gjøre store endringer i kostholdet ditt. Lytt til kirurgens anbefalinger om hvor mye du skal spise og hva slags mat du bør unngå.

Hold måltider liten. Spise for mye på ett måltid er ofte en årsak til dumping syndrom. Snakk med legen din for å forstå hva som er en passende porsjon størrelse for din alder, kjønn og høyde.

Limit matvarer som inneholder enkle sukkerarter som for eksempel kjeks, kaker og godteri. Disse ofte føre til dumping syndrom. Hold deg unna fritert mat, som også kan føre til problemer for gastric bypass pasienter.

Spis protein til hvert måltid. Dette kan redusere sjansene for å utvikle dumping syndrom. Fordi kroppen kan bare håndtere små mengder mat på en gang, er det viktig at du får nok protein i løpet av dagen. Sikt på en halvparten av måltidet å inneholde protein. Spise mat slik som en hardkokt egg eller en liten del av stekt fisk eller kylling.

Drikk små mengder vann i løpet av dagen. Mange leger kan fraråder å drikke vann med måltider. Ikke spis for ca 30 minutter etter å ha drukket.

Tenk å holde en matdagbok. Visse matvarer kan føre til dumping syndrom i noen mennesker. Holde styr på hva du spiste når symptomene startet hjelper deg med å unngå de matvarer i fremtiden.

Tips og advarsler

  • Mens dumping syndrom er svært ubehagelig, vil det passere. Hvis du opplever symptomer, sitte ned, hvile og holde seg rolig. Unngå å spise eller drikke noe mens du har symptomer.

Pasientinformasjon om dumping syndrom

Dumping syndrom er en sjelden lidelse som kjennetegnes av delvis fordøyd maten blir sendt fra magen til tynntarmen for tidlig. Folk ofte utvikle denne lidelsen fordi de spiser for mye enkle eller raffinert sukker, ifølge Womensfitness.net.

Risikofaktorer

Mennesker som har gjennomgått gastrektomi vagotomy, fundoplication eller gastrisk bypass kirurgi har økt risiko for å utvikle dumping syndrom, ifølge en artikkel av gastroenterolog Andrew Ukleja for Universitetet i Virginia. Personer med diabetes og Zollinger-Ellison syndrom har også en økt risiko for utvikling av dumping syndrom, ifølge Mayo Clinic.

Typer

Tidlig dumping syndrom fører mennesker til å utvikle symptomer rett etter et måltid. Personer med sene dumping syndrom opplever symptomer mellom en time og tre timer etter å ha spist et måltid.

Symptomer

Symptomer på dumping syndrom inkluderer kvalme, diaré, overdreven svetting, oppkast, magekramper, hodepine, rødme, hjertebank og / eller konsentrasjonsvansker.

Diagnose

Leger bruker ofte en medisinsk historie og fysisk eksamen for å diagnostisere dumping syndrom. Noen ganger kan de utføre en blodglukosetest, for eksempel en tilfeldig blodsukker test, for å måle en pasients glukosenivåer.

Behandling

Leger ofte foreskrive Sandostatin å bremse ned maten fjerningen i magen og / eller Akarbose å forsinke prosessen med karbohydrat absorpsjon.

Forebygging

Det er mulig å forhindre dumping syndrom ved å spise mindre måltider og unngå mat som øker blodsukkeret, som for eksempel pasta og matvarer med tilsatt sukker. Du kan også ta syrenøytraliserende, som bidrar til å holde maten i magen for lengre perioder av gangen, ifølge lege Gabe Mirkin.

Diabetiker Dumping syndrom

Diabetiker Dumping syndrom


Dumping syndrom er en tilstand vanlig etter de fleste typer magen kirurgi, gastric bypass for eksempel. Imidlertid, dumping-syndrom er også vanlig i de som lider av diabetes. Finn ut hvordan du kan forhindre dumping syndrom og hvilke behandlinger er tilgjengelige for denne tilstanden.

Dumping syndrom

Dumping syndrom oppstår når ufordøyd mat går over i tynntarmen for raskt. En ventil er plassert på toppen og bunnen av magen fungerer som en syre-fylt lagertank. Det tar mat og deler den opp i små deler, slik at den kan passere inn i tynntarmen langsomt. Men når dumping skjer, mat går inn i tynntarmen for fort og bare blander seg med spytt og ikke syre for å bryte maten ned i sakte tempo.

Når maten passerer inn i tynntarmen på dette fartshastighet, tynntarm fortynner maten ved hjelp av vann rekrutteringen. Rekruttering Vann er prosessen med å spyle vann inn i tynntarmen til å fortynne mat. For diabetikere, jo høyere er sukkerinnholdet i maten, vil mer vann kommer inn i tynntarmen for å fortynne mat. Dette begynner tidlig dumping-syndrom, og kan føre til sen dumping syndrom.

Tidlig dumping

Tidlig dumping finner sted ca 45 minutter etter å ha spist. Disse symptomene ikke true liv, men kan være skremmende og svært ubehagelig. Tidlige tegn på dumping inkluderer: svakhet og besvimelse, svetting, uregelmessig eller rask hjerterytme, lavt blodtrykk, rød hud, svimmelhet, kortpustethet, oppkast og diaré eller kramper.

Late dumping

Late dumping finner sted to til tre timer etter å ha spist. Dumping sen er resultatet for mye insulin bygge opp på grunn av mat og fluid kommer inn i tynntarmen til en så rask hastighet. Høye mengder insulin lavere lavt blodsukker og sene dumping resultater. Tegnene på sent dumping syndrom er: svette, sult, skjelvinger, angst, konsentrasjonsvansker, utmattelse, og besvimelse.

Forebygging / løsning

I håndteringen av dumping syndrom, er forebygging nøkkelen. Hindre dumping syndrom ved å ikke spise mat som forårsaker dumping. Fett med høyt sukkerinnhold, stivelse, og stekt mat bidrar til dumping syndrom. Spis små balanserte måltider gjennom dagen, og inkluderer høy-protein matvarer som magert kjøtt, egg, ost, nøtter, toast, poteter og hele korn elementer. Melk og andre melkeprodukter kan også fremme dumping syndrom, så velger disse produktene med omhu.

Behandling for dumping syndrom

Hvis tidlig dumping skjer, la seg ned fra 45 minutter før tegn på tidlig dumping avta. Dette vil redusere sjansen for å besvime. Unn sent dumping ved å spise et hardt stykke kandis, drikker juice eller sukkerholdig brus. Tillate disse metodene for å stoppe lavt blodsukker. Også, spise den anbefalte mengden fiber i matvarer som frukt, grønnsaker og korn kan redusere sjansene for sent dumping.

Akarbose og octreortide er medisinske remedier til dumping syndrom. Akarbose vil avta absorbsjon av maten og holde blodsukkernivået jevnt. Oktreotid, en kunstig protein, stopper insulinfrigivelse, fordi det forsinker prosessen av mat kommer inn i tynntarmen.

Hvordan takle dumping syndrom

Du kan lindre symptomene på dumping syndrom gjennom ditt kosthold, medisiner eller kirurgi. Diskutere behandling med legen din som den rette for denne tilstanden avhenger av alvorlighetsgraden av hvert enkelt tilfelle. I de fleste situasjoner, symptomer utvikles etter magen kirurgi, og kan øke i løpet av et år gjennom endringer i kostholdet alene. Lær hvordan du kan takle dumping syndrom når du finne ut hvilke matvarer bidra til å lindre symptomene.

Bruksanvisning

gjenkjenne symptomer på dumping syndrom og diskutere dem med legen din. Diaré, kvalme, svimmelhet, oppkast, oppblåsthet, tretthet, kramper og svakhet kan oppstå mens du spiser eller 15 til 30 minutter etter et måltid. Disse symptomene forekommer vanligvis 1-6 måneder etter magen kirurgi, men noen ganger signalisere andre medisinske tilstander som krever en medisinsk diagnose.

Ekskluder drinker fra måltider. Begrense væskeinntaket og bare drikke væske 30 minutter til en time før eller etter at du spiser.

Plan seks små måltider som inneholder en kilde til protein, mat med høyt fiber og lav-karbohydrater. Broil, bake eller grille kjøtt for å redusere fett. Velg frukt som inneholder pektin, men ekskluderer mat høy i syre som sitrusfrukter og tomater.

Substitute kunstige søtstoffer for sukker. Strengt begrense mengden av enkle karbohydrater i kosten og avstå fra mat som inneholder sukker.

Fyll næringsstoffer med kosttilskudd. Snakk med legen din eller ta kontakt med en ernæringsfysiolog for å finne ut hvilke vitaminer kroppen kan trenge etter under magen kirurgi.

Sakte ned og ta deg god tid når du spiser. Dumping syndrom oppstår når magen beveger seg mat og væske til tarmene for fort. Du kan oppmuntre til en langsommere bevegelse når du tar lengre tid å spise et måltid og legge seg ned når du er ferdig å spise.

Post-gastrektomi dumping syndrom

Gastrektomi - fjerning av en del av eller hele magen - vanligvis er gjort for en livreddende grunn, slik som bekjempelse av kreft eller eliminere store mengder overskytende vekt. Selv om fordelene ved fremgangsmåten er åpenbare, kommer den med bivirkninger. En av disse er "dumping", en ekkel reaksjon som oppstår etter en gastrektomi pasienten spiser. Mens det er ingen reell behandling i løpet av en dumping episode, det finnes måter å hindre at tilstanden skjer så ofte.

Identifikasjon

"Dumping" er en samling av gastrointestinale og andre symptomer som utvikler seg etter en person spiser. Disse dumping symptomene kommer vanligvis rett etter et måltid, men i noen tilfeller, dumping forekommer et par timer etter en matbit eller et måltid. Majoriteten av mennesker som opplever dumping har gjennomgått noen form for kirurgi som fjerner en del av magen eller omgår den, for eksempel en gastrektomi (fjerning av magen) eller gastric bypass Roux-en-Y kirurgi (som omdirigerer fordøyelsessystemet slik at magen er mindre).

Symptomer

Hva skjer når dumping forekommer? Symptomene er hovedsakelig gastrointestinal når de utvikler under spising eller rett etterpå - oppblåsthet, raping, kvalme, kramper, oppkast og diaré er vanlig. Ikke-gastrointestinale symptomer kan omfatte svimmelhet, følelse av utmattelse, og rask hjerterytme. Hvis dumping forekommer noen timer etter et måltid, symptomer er svimmelhet, tretthet, svette, rask hjerterytme og skjelvinger samt følelsesmessige symptomer som sterk angst og frykt. Alvorlige symptomer inkluderer mental forvirring og besvimelse. Diaré kan også forekomme. Noen mennesker opplever både "tidlig" og "sent" dumping symptomer over en periode, og symptomene kan ranger fra mild til alvorlig.

Årsaken

Hvorfor kroppen reagerer på en slik dramatisk måte til mat? I de aller fleste dumping tilfeller, er det fordi det nå mindre mage sender for mye delvis fordøyd mat ned i tynntarmen på en gang. Den øvre enden av tynntarmen sveller opp, forårsaker smerte, og vann strømmer inn i tynntarmen, vekk diaré. I tillegg reagerer bukspyttkjertelen til tilstrømningen av mat ved å sende ut en bølge av hormonet insulin. Denne ekstra insulin gjør blodsukkernivået drop, og fører til hypoglykemi.

Livsstil endringer

Den beste måten å forhindre dumping er å unngå matvarer som provoserer tilstanden. Hvis du har lagt merke til at enkelte matvarer sette av en episode av dumping, sette dem på "å unngå" liste, slik at du kan unngå dem i fremtiden (eller i det minste vite hva som skal skje når du spiser dem). Sukkerholdige matvarer har en tendens til å provosere dumping - holde seg borte fra enkle sukkerarter, slik som høy-fruktose mais sirup, sukrose, fruktose og druesukker. Spis protein med alle måltider. Drikk vann hele dagen, i små slurker; Dette bidrar til å holde blodsukkeret stabilt.

Andre behandlinger

Hvis du lider av alvorlig dumping, kan legen forskrive visse medisiner som bør bremse bevegelsen av mat gjennom fordøyelsessystemet. Precose, et stoff som forsinker opptaket av karbohydrater, vanligvis gis til mennesker som lider av dumping på grunn av type 2 diabetes. Sandostatin er en injeksjon anti-diaré narkotika som bremser bevegelsene i tarmen. Dette stoffet kan føre til andre uheldige gastrointestinale bivirkninger som flatulens, oppblåsthet, store avføring og diaré. I svært alvorlige tilfeller av dumping, restorative kirurgi kan utføres på magen.

Hva er kirurgi for Cauda Equina syndrom?

Cauda Equina syndrom

Cauda equina syndrom er en alvorlig nevrologisk lidelse hvor bunt av nerver i bunnen av ryggmargen, kalt cauda equina, enten blir komprimert eller betent, forårsaker en viss grad av smerte og ubehag, nummenhet eller prikking, svakhet og forsinket eller unormale reflekser. Alle disse symptomer vil være til stede i begge ben. Det kan også begynne å påvirke en persons blære og tarm kontroll. Denne komprimering eller inflammasjon i denne bunt av nerver kan være forårsaket, i henhold til Mayo Clinic, av en skiveprolaps eller noen type tumor som ligger langs ryggraden. Denne prolaps eller tumor vil som oftest bli sett i lumbalregionen av ryggen.

Kirurgi

Ifølge Institutt for Nevrologisk kirurgi ved Columbia University, kirurgi på dette området i nedre del av ryggen er den mest effektive formen for behandling og pleie av cauda equina syndrom. Når legen har etablert behovet for denne formen for behandling, vil du gå gjennom en nevrologisk kirurgi på ryggen til hovedsak fjerne materialet forårsaker kompresjon eller avlaste trykket forårsaker betennelse. Hvis cauda equina syndrom har vært forårsaket av en alvorlig prolaps, kan kirurgen bruke en av tre kirurgiske prosedyrer, inkludert en diskektomi, der disken er faktisk fjernet gjennom vanlig kirurgisk prosedyre; en mikrodiskektomi, der en del eller helheten av platen er fjernet, men prosedyren er gjort med en langt mindre snitt og en mikroskopisk linse; eller laser diskektomi, der platen er i utgangspunktet oppløst av laser energi.

Diagnose

Det kan være vanskelig å komme fram til en riktig diagnose av cauda equina syndrom siden symptomene slutt ligne andre forhold som kan innebære at kompresjon av nerver. Men en ting som gjør denne spesielle syndrom skiller seg ut blant resten er dens innvirkning på en persons blære og tarmer. Hvis legen mistenker at du lider av en ganske akutt eller alvorlig prolaps som har bedt om dette symptomet, vil han mest sannsynlig trenger å bruke en MR eller CT-scan for å diagnostisere tilstanden din.

Hvordan spise etter gastrisk bypass kirurgi

Gastric bypass operasjon (GBP) er en voksende elektiv kirurgi i Amerika så vel som andre land. Dietten etter operasjonen varierer med hver klinikk utfører operasjonen, men det er visse kosttilskudd regler å følge for å unngå vektøkning og underernæring.

Hvordan spise etter gastrisk bypass kirurgi

•  Drikk kun klare væsker for tre dager etter operasjonen. Klare væsker er definert som alt flytende ved romtemperatur enn det som er gjennomskinnelig. Eksempler på væske tillatt på denne dietten inkluderer buljong, eplejuice, druejuice, vann, jello og popsicles. Nippe veldig sakte, så magen er nå svært liten. Hvis du drikker for fort, kan det føre til oppkast.

Begynne å spise most mat når klarert av din spesielle kirurg å gjøre det. Most betyr at konsistensen er lik babymat. Eksempler på matvarer tillatt på most kosthold er cottage cheese, eggerøre, yoghurt, pudding, havregryn og havregrøt. For de mer eventyrlystne gastric bypass pasient, kan blenderen brukes til puré noe som vil passe. Kylling enkelt most når den kombineres med en liten mengde av kjøttkraft for å holde på fuktigheten. Veldig fin tunfisk eller kylling salat er også et populært valg av matvarer på denne dietten, som det er lett fordøyd og mye protein. Proteinet trenger for de fleste pasienter etter gastric bypass range mellom 75 til 100 g per dag. En pasientens ernæringsekspert eller kirurg kan beregne de spesifikke behov basert på kroppsvekt ved tidspunktet for kirurgi. Avhengig magen posen størrelse, måltider tendens til å være rundt 4 oz. hver. Det kan være mindre enn dette umiddelbart etter kirurgi på grunn av svelling. The most diett fasen varer vanligvis fra 4 til 8 uker.

drikke bare mellom måltidene. En persons magen ikke lenger er stor nok til å holde både mat og væsker på en gang. Hvis en person skulle drikke under måltider etter GBP kan de potensielt bli underernært på grunn av ikke å få nok mat i, eller de kan strekke ut posen sin, forårsaker vektøkning i fremtiden. Ikke drikke 20 minutter før du spiser. Etter et måltid er fortært, vent 30Y minutter før du drikker igjen. Hvis det føles som om et stykke av mat setter seg fast på vei ned, kan en liten slurk vann tas for å flytte den gjennom. En annen viktig ting å vite om væsker er at mediene ikke med kalorier bør inntas etter GBP mindre det er skummet melk eller en protein shake. Juice, søt te og sportsdrikker er ikke tillatt. De inneholder for mye sukker og kan føre til dumping syndrom og igjen i vekt. Sukkerfrie drikker som Crystal Light, Sugar Free Kool-Aid og unsweet koffeinfri te er tillatt etter GBP. Ikke drikk brus etter GBP. Koffein bør bare inntas i små mengder, som det kan fremskynde mage-tarmkanalen motilitet og også forverre dehydrering.

Spis en lav-sukker, lav-fett, høy-protein diett etter most fasen av dietten. En høy-proteindiett er viktig fordi det hjelper en person som taper betydelige mengder vekt beholder muskelmasse. Protein er avgjørende i sårheling, og gjør en person føler deg mett raskere. Foods høy i protein inkluderer kjøtt, kylling, fisk, egg, bønner, protein shakes og protein barer. Protein pulver kan finnes i dagligvarebutikker, ernæring spesialforretninger og apotek, og kan legges til de fleste matvarer og drikke for å øke proteininnholdet.

ta vitamin-og mineraltilskudd hver dag etter GBP. Generelt er to tyggemultivitaminer daglig anbefales. En person etter GBP trenger 200 prosent RDA av vitaminer og mineraler. Kalsium er også viktig å ta daglig etter operasjonen. Den spesifikke type kalsium må være kalsium-citrat. Andre typer av kalsium, såsom kalsiumkarbonat kan ikke fullt ut absorberes i mage-tarmkanalen etter operasjonen. Det er en overflod av bariatric nettsteder tilgjengelig som selger vitamin-og mineraltilskudd for etter operasjonen (se Ressurser nedenfor). Den andre vitamin som er viktig å ta regelmessig etter kirurgi er B-12. Dette vitamin er ikke lenger absorbert fra mat etter operasjonen. Det er nødvendig å ta det enten sublingualt (under tungen) en gang per dag, gjennom en nasal spray en gang per uke, eller i et skudd formen en gang per måned. Bloodwork bør trekkes minst hver 6 til 12 måneder for å sjekke for eventuelle mangler. Vanlige næringsstoffer mangler etter kirurgi inkluderer jern, sink og vitamin D. Hvis en mangel er oppdaget er det viktig å erstatte dette med et tillegg umiddelbart.

Gjør noen form for trening i minst 30 minutter de fleste dagene i uken etter GBP operasjonen. Trening er en viktig faktor i å opprettholde vekttap. Det finnes ingen spesifikk øvelse som er anbefalt, ettersom hver person har sine egne begrensninger og evner. Turgåing er en god måte å trene, så er videoer og løfte vekter. Som en person taper vekt, og er mer fysisk i stand til aktivitet, bør utøve nivå og intensitet øker. Drikking kalorier er også en svært vanlig måte folk vil opp i vekt etter GBP.

Unngå fettrike matvarer etter GBP operasjonen. En person som spiser stekt mat hver dag vil få vekten tilbake uansett ha kirurgi eller ikke. Kalorier forbrukes med en fettrik diett vil fortsatt påvirke vektøkning etter operasjonen. Høy fett matvarer består av stekte produkter, kaker, mat med smør eller fløte, og høy-fett kjøtt som bakken chuck.

Hint

  • Være mentalt forberedt på de endringer i kostholdet som er nødvendige etter operasjonen før du søker til et program for å se de mest suksess mulig.
  • Ikke send inn til siste kveldsmat syndrom før operasjonen. Det er virkelig ingen matvarer som du aldri kan spise igjen etter operasjonen. Størrelsen på porsjonene og frekvens er det eneste som vil forandre seg.

Kan jeg ha Havregryn etter gastric bypass kirurgi?

Gastric bypass kirurgi påvirker ikke bare hvor mye en pasient spiser etter inngrepet, men også hva hun spiser. Lære å tilpasse seg en mer restriktiv diett livsstil tar tid. En pasientens matvaner vil utvikle seg som han lærer hva kroppen hans kan og ikke kan håndtere. Selv evnen til å spise en bestemt mat slik som havremel vil endre seg.

Funksjoner

Den post-gastric bypass (GB) kosthold utvikler seg fra flytende til myk til god. For fast føde, for å fullføre tygge gjengi maten myk og glatt er svært viktig. Av denne grunn, mange post-GB pasientene utvikler en forkjærlighet for mykere mat som havregryn. Pass på balansert ernæring er fortsatt oppnådd med de mer begrensede matvalg. Introdusere variasjon sakte, overvåking kroppen for eventuelle uønskede effekter.

Time Frame

Tidslinjer varierer fra individ. Highland Hospital i Rochester, NY, råder sine pasienter til å forvente videre til fast føde til å ta ni til 11 uker. Når fast føde er reintegrert i kostholdet, vil forsiktig eksperimentering for å fastlå matvarer beste tolerert. For eksempel kan en pasient være i stand til å spise vanlig havremel, men ikke i stand til å tolerere smakstilsatt havremel på grunn av sukkerinnholdet. En annen pasient kan være ute av stand til å spise havregryn med dadler, rosiner eller valnøtter grunn av den ekstra tørrstoff.

Betraktninger

Ser fett og sukkerinnhold sammen med konsistens gir størst suksess med færrest komplikasjoner. Spesielt for pasienter som har GB operasjoner inkludert intestinal bypass, spiser eller drikker for mye fett eller sukker på en gang vil føre til "dumping" syndromet. Ifølge Mayo Clinic, "dumping" oppstår når "mat og væske inn tynntarm raskt og i større mengder enn normalt, forårsaker kvalme, oppkast, diaré, svimmelhet og svetting."

Vær kreativ med Food

Gastric bypass kirurgi betyr ikke et liv fylt med tørt, kjedelig mat. Evnen til å spise et bredt utvalg av mat kommer tilbake over tid. Lær å bruke krydder for å lage smaksrike alternativer. Unngå å falle inn i et hjulspor og spise det samme dag etter dag. Ikke bare en repeterende diett bli kjedelig, men det mangler ernæringsmessig balanse. Tålmodighet er viktig når tilpasse seg eventuelle nye matvaner, inkludert de behov for av gastric bypass.

Expert Insight

Etter å ha Roux-en-Y gastrisk bypass i 1994, mine matvaner utviklet seg sakte. Ved første kunne jeg bare spise et par skjeer med vanlig havregryn. Med tiden har jeg kommet til en full 1.3-unse instant date, valnøtt og rosin instant havremel pakke, laget med 1/2 kopp vann, uten hendelsen. Femten år etter operasjonen, jeg fortsatt unngå høyere sukkerinnhold av brunt sukker og kanel havregryn for å unngå "dumping" syndrom, velger i stedet for lav-sukker frukt smaker. Lytt til kroppen din til å lære dine begrensninger.

Magen kirurgi for å gå ned i vekt

Magen kirurgi for å gå ned i vekt, også kalt vekt-tap eller bariatrisk kirurgi, endres permanent fordøyelsessystemet for å begrense mengden mat du kan spise, ifølge Mayo Clinic. Gastric bypass kirurgi er oftest utført type vekt-tap kirurgi i Amerika. Gastric bypass er ikke ansett som en kur-all for fedme, men sammen med diett og mosjon det kan være et viktig verktøy i vekttap og livslang vektkontroll. Den kommer med alvorlige risikoer og bivirkninger som bør vurderes før å ha kirurgi.

Typer

Roux-en-Y gastrisk bypass kirurgi arbeider for å hjelpe pasienter med vekttap ved å redusere matinntaket og absorpsjon, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK). I Roux-en-Y kirurgi, magen stiftes for å skape en liten pose, og er deretter forbundet til den midtre delen av tynntarmen, utenom en annen del av tynntarmen. En annen type gastric bypass operasjon er biliopancreatic avledning med duodenal omkobling, der om lag 80 prosent av magesekken er fjernet, ifølge Mayo Clinic.

Risiko

Gastric bypass operasjon kommer med generell kirurgi risiko for blødning og infeksjon. I tillegg kan gastric bypass pasienter opplever vitamin og mineralmangel, dehydrering, gallestein, nyrestein, lavt blodsukker og brokk på innsnitt området. Mer alvorlige komplikasjoner er blodpropp, lekker på stift linjer, lungebetennelse, dumping syndrom og død.

Krav

For å kvalifisere for gastric bypass operasjon, bør du ha en kroppsmasseindeks (BMI) på 40 eller høyere i minst fem år, eller en BMI over 35 med tilhørende medisinske spørsmål knyttet til din vekt. Du må også vise bevis for tidligere forsøk på å gå ned i vekt, enten selvstyrt, gjennom en kommersiell vekttap program eller med tilsyn av lege. Mange forsikringsselskaper vil kreve bevis for forsøk på vekttap som er medisinsk tilsyn. Forhold som kan diskvalifisere deg fra å ha gastric bypass kirurgi er psykose, Crohns sykdom eller andre tarmsykdom og kreft eller andre alvorlige forhold.

Etter operasjonen

Pasienter som gjennomgår gastric bypass operasjon er ikke i stand til å spise for en eller to dager etter. Deretter er du begrenset til en flytende diett av vann, buljong, juice, melk og enkelte supper i ytterligere en eller to dager. En diett av most mat som ligner på tykke væsker følger for opptil fire uker før du kan spise myk mat. Du må spise flere små måltider daglig først før du gjenopptar vanlige matvaner. Du må også spise sakte og forsiktig tygge maten, og ta vitaminer og kosttilskudd for å forebygge mangelsykdommer.

Betraktninger

Gastric bypass operasjon kan koste opp til $ 25.000, ifølge NIDDK, så potensielle kandidater for kirurgi bør veie kostnadene og fordelene nøye. The Mayo Clinic anslår at gastric bypass pasienter kan miste opptil 60 prosent av sin overvekt i løpet av de to første årene etter operasjonen, og mange pasienter mister mye mer. Men for vellykket gastric bypass kirurgi, pasienter trenger å forplikte seg til et sunt kosthold og mosjon, og følger strenge retningslinjer for å hindre komplikasjoner og minimere risiko.

Hvordan er Gastric Bypass kirurgi utført?

Slik fungerer det

For folk som sliter med fedme, kan gastric bypass være den favoriserte vekt-tap kirurgi fordi det er tryggere og mindre komplisert enn andre vekttap surgeries. I mage-bypass kirurgi, bruker kirurgen stifter for å lage en liten pose omtrent på størrelse med en valnøtt på toppen av magesekken. Deretter gjør kirurgen en bypass rundt en del av magesekken og tynntarmen. Så etter operasjonen, mat (som brukes til å reise gjennom magen til tynntarmen) reiser nå, utenom de fleste av magen og en del av tynntarmen. Posen at kirurgen opprettet kan holde ca 1 oz. av mat til enhver tid. Mat som spises ikke lenger kommer inn i nedre del av magesekken, men magen fortsatt produserer fordøyelsessafter. Denne endringen i fordøyelsessystemet anatomi begrenser mengden mat en person kan spise og fordøye. Som et resultat, er den personen lettere i stand til å gå ned i vekt, noe som i sin tur reduserer risikoen for medisinske problemer relatert til fedme.

Alternativene under operasjonen

Gastric bypass kirurgi er utført ved hjelp av generell anestesi som setter deg til å sove under inngrepet. Operasjonen kan gjøres enten som en tradisjonell "åpen" prosedyre eller en laparoskopisk prosedyre. I en laparoskopisk prosedyre, blir flere korte snitt kuttet i magen og et lite instrument med et kamera festet settes inn. Kirurgen utfører prosedyren bruker kameraet til å "se". Med laparoskopisk prosedyre, er restitusjonstiden raskere. En person vurderer kirurgi kan snakke med kirurgen for å avgjøre hvilken prosedyre ville være best i hennes situasjon.

Etter operasjonen

Når gastric bypass operasjon er ferdig, kan pasienten ikke spise for 1 til 3 dager for å la magen for å helbrede. Matvarer blir deretter innført i en progressiv måte over en periode på flere uker, og starter med væske, og som beveger seg til vanlige næringsmidler. Fordi magen er nå så liten, må pasienten spise små måltider. I løpet av månedene etter operasjonen, endringer (muskelsmerter, tretthet, kuldefølelse, tørr hud, tynt hår, humørsvingninger) kan oppstå på grunn av den raske vekttap. I tillegg kreves det en livslang forpliktelse til endringer i kostholdet.

Positive Outcomes

Foruten å miste en dramatisk mengde vekt, kan gastric bypass operasjon hjelpe folk som har andre forhold, for eksempel type 2 diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, og søvnapné eller gastroøsofageal reflukssykdom.

Risiko

Ikke alle som er overvektige bør ha gastric bypass operasjon. Det er en større operasjon, og det er risiko involvert. Det er mulige komplikasjoner forbundet med gastrisk bypass kirurgi, inkludert død (ett dødsfall per 200 til 300 operasjoner, ifølge Mayo Clinic), blodpropp i bena, lekkasjer hvor stiftene er plassert, innsnitt brokk, trange åpningen mellom magesekken og tynn tarmen eller dumping syndrom (der mageinnholdet flytte gjennom tynntarmen for fort). Som med alle operasjoner, bør alle som vurderer prosedyren snakke med kirurgen å ha en klar forståelse av eventuelle risikoer.

Hva er farene ved Gastric Bypass?

Hva er farene ved Gastric Bypass?


Gastric bypass er en form for bariatric vekttap kirurgi der en stor del av magen er separerte og tarmen blir omdirigert å feste til de resterende liten del av magen. Den nye mage er en pose akkurat stor nok til å romme flere druer eller nøtter. Denne operasjonen fører til hurtig vekttap og bidrar til å forebygge og løse fedmerelaterte sykdommer som hjertesykdommer og skriv to diabetes. Prosedyren har vist seg å være vellykket på å redde livet for noen pasienter, og gi dem muligheten til å leve lengre og lykkeligere liv. Men som alle større operasjon, er det nok av risiko involvert. Snakk med legen din om fordelene med denne operasjonen ville oppveier risikoen.

Død

Den mest stor risiko for alle typer kirurgi er død. Risikoen for å dø av gastric bypass operasjon komplikasjoner er en i 200 eller 300 personer. Risikoen for å dø er mye høyere hos personer som er i utgangspunktet mindre sunt når du går inn i kirurgi. Dette kan omfatte faktorer som alder og hjertesykdom. Også leger som er mindre erfaren til å utføre operasjonen utgjøre en større risiko for pasienten død. Hjerteinfarkt og hjerneslag er ofte årsaken til død som skjer under operasjonen. Noen ganger kan den skade som fedmerelaterte sykdommer allerede har hatt på kroppen, slik som hjertesykdom, gjør operasjonen for stressende for en pasient.

Lungeemboli

Overvektige mennesker har en økt risiko for å utvikle en blodpropp i beina. Hvis blodpropp vandrer til lungene, kan dette forårsake lungeemboli. Dette skader lungevevet og noen ganger resulterer i døden. For å minske risikoen for blodpropp, er pasienter oppfordres til å stå opp og gå så snart som mulig. Noen ganger sine ben vil være press bandasjert løpet av de første dagene av sengeleie. Røyking øker risikoen for blodpropp, slik at pasientene blir bedt om å slutte å røyke før under operasjonen.

Lekkasje og infeksjons

Noen ganger kan det oppstå lekkasjer på stifte nettsteder. Vanligvis kan behandles med antibiotika, og vil helbrede seg selv. Noen ganger lekkasjen kan være alvorlig og avfall kan sive inn i andre deler av kroppen. Dette kan føre til infeksjon og krever akutt operasjon for å reparere. Utsette innsiden av kroppen til operasjonsstuen miljø, utgjør medisinsk personale og kirurgisk instrument en risiko for bakterier inn i kroppen. Denne risikoen er redusert ved å gjennomgå en laparoskopisk prosedyre. Gastric bypass kan gjøres laparoskopisk i mange situasjoner, og mange leger foretrekker dette alternativet fordi det er mindre invasiv.

Dumping syndrom

Dumping syndrom er en vanlig risiko forbundet med gastric bypass operasjon. Det skjer når pasienten overindulges i matvarer som ofte forårsaker komplikasjoner som høyt fett og sukkerholdige matvarer. Maten passerer gjennom tarmen for raskt og fører til kvalme, svimmelhet og diaré.

Vitaminmangel

Det er viktig å sørge for at du får tilstrekkelig mengde av vitaminer og næringsstoffer fra post-kirurgi diett. Mange synes det er vanskelig å få nok av disse næringsstoffene fra den lille mengden mat som de er i stand til å spise. Legen vil anbefale et daglig vitamin supplement diett for å unngå dette problemet.

Brokk

Det er mulig å utvikle en brokk ved kirurgi området. Dette skjer når innsnitt området blir svakt. Denne tilstanden krever kirurgi for å reparere den.

Mood Endringer

Slik en stor operasjon og en hurtig vekttap kan ofte resultere i noen psykiske plager. Personen har å forholde seg til smerten og lang utvinning fra kirurgi sammen med et stadig skiftende kroppsbilde. Komplikasjoner og udekkede forventninger kan ofte føre til depresjon og angst hos mange pasienter.

Hvordan spise ordentlig etter Bariatric kirurgi

Hvordan spise ordentlig etter Bariatric kirurgi


Å ha fedmekirurgi betyr helt forandre hvordan du spiser postoperativt og for resten av livet ditt. Bariatrisk kirurgi reduserer størrelsen på du magen til omtrent på størrelse med en valnøtt, så det vil være fysisk umulig å spise den samme måten du vant til. Likevel, om lag 20 prosent av overvektige pasienter ikke klarer å spise ordentlig etter kirurgi og ender opp med enten å miste noen vekt eller få vekt. Les videre for å lære å spise riktig etter fedmekirurgi.

Bruksanvisning

Følg postoperativ diett strengt. For de tre første månedene vil du fremgang fra en flytende diett til en most diett og deretter til en myk mat diett. Det blir lagt vekt på mange små måltider i løpet av dagen.

Chew fast føde 30 ganger før du svelger. Faste matvarer må gjøres bløt for å bli fordøyd skikkelig.

Ta små biter. Det er nyttig å kutte maten opp i små biter for hver bit.

Spis sakte og bare nippe drikkevarer. Hvis du spiser for fort du kan få dumping syndrom som fører til kvalme, oppkast, magesmerter, svetting, besvimelse og diaré.

Besøk en kostholdsekspert for å lage en ny diett plan. Det er noen matvarer inkludert de høye på sukker som du bør unngå helt. En kostholdsekspert kan hjelpe deg å gjøre gode valg for å få mest mulig nytte av fedmekirurgi.

Ta vitaminer daglig. Du vil ikke være i stand til å få alle de næringsstoffene du trenger fra mat alene, så du trenger kosttilskudd for å unngå vitaminmangel og feilernæring.

Stopp å spise når du begynner å føle deg full. Føler press, kvalme eller smerter i overkroppen betyr vanligvis at du er full. Spise forbi det punktet av fylde kan forårsake problemer etter fedmekirurgi.

Tips og advarsler

  • Sette av tid til hvert måltid hvor du ikke blir distrahert av TV, datamaskin, telefon eller noe annet. Hvis du blir distrahert når du spiser, vil det være vanskeligere å spise riktig.
  • Ved å spise med andre, fortelle folk hvorfor du må spise annerledes, slik at du ikke er selvbevisst.
  • Starte en øvelse rutine tidlig og hold deg til den. Uten riktig trening, kan all vekten du mister kommer rett tilbake.
  • Ikke jukse på postoperativ diett eller magen kanskje ikke gro skikkelig, og du kan få alvorlige komplikasjoner.
  • Ikke drikk drikker mens du spiser fordi magen ikke er stor nok for både mat og væske.
  • Unngå å spise flere nye matvarer på en gang. Gi magen din en sjanse til å justere. Magen kan ikke svare positivt på visse matvarer som rå grønnsaker, krydret mat og kullsyreholdige drikker.

Risiko for bariatric kirurgi

Fedmekirurgi, eller vekt-tap kirurgi som det også kalles, er en operasjon som vil forandre din fordøyelsessystemets anatomi for å begrense og kontrollere mengden av mat magen kan holde på noe bestemt tidspunkt. Fedmekirurgi skal hjelpe til med vekttap sammen med senke patientâ € ™ s medisinske problemer og risiko forbundet med å være overvektige. Ifølge Mayo Clinic, er det fire typer bariatric kirurgi tilgjengelige og hver har sitt eget sett av risikoer.

Generelle Risiko

Ifølge National Library of Medicine, som med alle kirurgi som vil innebære anestesi, er en pasient i fare for blodpropp, hjerneslag, lungebetennelse, hjerteinfarkt eller død. På grunn av fremskritt i moderne medisin disse risikoene er lav, men vil avhenge av patientâ € ™ s alder, helseproblemer og om han har en historie med tidligere slag eller hjerteinfarkt. Fedmekirurgi vil også gjøre pasienten kjøre en høyere enn normal risiko for gallestein og galleblæresykdom.

Lap Band

Ifølge Banner Bariatric Centers, noen av risikoene forbundet med lap band kirurgi er blødning eller blodpropp etter operasjonen, infeksjon rundt bandet eller port, glidning eller erosjon av bandet eller andre komplikasjoner med band som kan kreve ytterligere kirurgi for å korrigere . En annen risiko for lap band kirurgi er at pasienten ikke kan føle deg mett etter å ha spist. Dette kan medføre at pasienten kan innta mer mat, noe som kan forårsake blokkering rundt bandet og også føre til at mindre del av magesekken til å strekke seg.

Gastric Bypass

Ifølge Mayo Clinic, noen komplikasjoner av gastric bypass kirurgi er blødning magesår, dehydrering, nyrestein, lavt blodsukker, og mineral- og vitaminmangel. Andre risikoer av gastric bypass kirurgi inkluderer snitt brokk; åpningen mellom tynntarmen og maven kan begrense, som kan kreve ekstra operasjon; og lekker kan skje på ett eller flere av stift linjer i magen. Pasienter som har gått gjennom gastrisk bypass kirurgi kan også oppleve det som kalles dumping syndrom. Dette er hvor innholdet i magesekken trekk for raskt å gå gjennom tynntarmen, noe som vil føre til diaré, svetting, kvalme og oppkast.

Biliopancreatic avledning med duodenal omkobling

Ifølge Texas Center for fedme og generell kirurgi, noen av risikofaktorer forbundet med biliopancreatic avledning med duodenal omkobling inkludere kronisk diaré sammen med fryktelig luktende luft i magen, brokk ved kirurgisk innsnitt, og manglende evne til å opprettholde riktig nivå av vitaminer og mineraler. Disse ernæringsmessige mangler kan også føre til andre mer alvorlige risikoer som metabolske bein sykdom, anemi og proteinmangel.

Vertikal Banded Gastroplasty

Ifølge Karen Kassel, en registrert kostholdsekspert ved Beth Israel Deaconess Medical Center, noen av risikofaktorer forbundet med vertikale banded gastroplasy inkludere stifter bryte ned, som da ville føre magen juice å strømme inn pasientene magen; sklir eller erosjon av bandet; forstørrelse av magen posen; og også refluks øsofagitt. Tilleggsrisiko kan også inkludere brekninger, mage brokk, som forekommer i om lag 10 til 20 prosent av alle pasienter, infeksjon i såret området, store blødninger og også vitaminmangel.

Hvordan virker bariatric kirurgi påvirker helse?

Overvektskirurgi

Fedmekirurgi er et alternativ for de som er overvektige, og er ikke i stand til å kontrollere sin vekt gjennom kosthold og mosjon. Det finnes to typer fedmekirurgi. En begrensende kirurgi begrenser mengden av mat i magen kan holde ved å lage en pose og lukking av resten av magen. En malabsorbtiv kirurgi vil omgå deler av tynntarmen som vil begrense mengden kalorier som kroppen absorberer. En av de store endringene etter fedmekirurgi er mengden mat som du kan spise. Den mest populære bariatrisk kirurgi er en gastric bypass. Denne operasjonen skaper en mindre mage. Din nye magen er på størrelse med en valnøtt, og kan bare holde en oz. av mat. Viktige endringer skjer som kroppen mister en drastisk mengde vekt.

Et sunt hjerte

Fedmekirurgi kan forlenge livet ditt ved å redusere risikoen for hjertesykdom og slag. Høyt blodtrykk kan være en silent killer som kan gi alvorlig skade blodårene og arteries.Losing overvekt kan hjelpe deg å kontrollere blodtrykket. Høyt blodtrykk medisiner kan ikke være nødvendig etter operasjonen hvis blodtrykket normaliseres. Å miste vekt kan også forebygge hjertesvikt.

Type 2 Diabetes

Vektige pasienter er ofte diagnostisert med type 2 diabetes. Denne sykdommen fører til store mengder glukose i blodet og oppstår når kroppen ikke reagerer skikkelig til insulin (hormoner utgitt av bukspyttkjertelen). Noen pasienter er i stand til å opprettholde sunne blodsukkeret etter operasjonen. Det er en forbedring i nivåene av glukose selv om pasienten ikke har nådd sin målvekt. Risikoen for blindhet og nyresvikt assosiert med diabetes vil avta. Mer enn 50% av pasienter som er i stand til å kurere deres diabetes ett år etter operasjonen. Å miste vekt kan også forhindre utbruddet av diabetes.

Breathing Enklere

Shedding de pounds vil hjelpe deg til å sove bedre om natten. Mange pasienter som lider av søvnapné lagt merke til at de har symptomer bedre etter operasjonen. Søvnapné forårsaker konstant avbrudd når du sover. Du kan våkne opp gisper og hoste fordi du har midlertidig sluttet å puste. Søvnapné kan føre til utmattelse og trøtthet på dagtid. Å være overvektig kan bidra til søvnapné. Vekttap vil tillate deg å nå dype søvnstadiene, og du vil føle deg uthvilt

Bivirkninger av Bariatric Surgery

Noen pasienter har klaget over bivirkninger som kroppen tilpasser seg den nye magen anatomi. Etter operasjonen må det være kosthold endringer. Å spise for fort eller spise store biter vil føre til kvalme, magesmerter og oppkast. Du vil være i stand til å konsumere store mengder mat fordi du kan føle sterke smerter bak brystbenet. Du vil ikke være i stand til å spise svært tørre eller harde matvarer. Dehydrering er et vanlig problem etter operasjonen. Det anbefales at du drikker minst 2 liter væske daglig. Ikke drikker nok væske kan føre til kvalme, dehydrering og elektrolyttforstyrrelser. Vitaminmangel kan oppstå hvis du er dehydrert fra oppkast.

Dumping syndrom

En tilstand, også kjent som "dumping syndrom" kan oppstå hvis magen tømmer den inntatt mat for raskt inn i tynntarmen. Matvarer som inneholder mye sukker eller stekt mat kan føre til dumping syndrom. Symptomer på dette syndromet inkluderer kvalme, tretthet, svakhet, svimmelhet, hjertebank, magekramper og diaré. Forstoppelse er en annen klage etter fedmekirurgi. Dette er på grunn av reduksjon og størrelsen av avføring. Spise mer fiber, trene, og drikker mer væske kan avhjelpe dette problemet.

Virkningene av vekttap kirurgi

Vekttap kirurgi, også kalt bariatrisk kirurgi, er prosessen med banding magen til å drastisk begrense mengden mat en person kan konsumere. Dette har mange effekter på kroppen, inkludert noen svært gunstige helsemessige fordeler og noen ubehagelige bivirkninger. Det er ikke for alle, men kan være svært gunstig for sykelig overvektige pasienter.

Hva er vekttap kirurgi?

Den mest brukte kirurgi i dag er gastric banding, hvor et band med en justerbar indre fôr er plassert rundt magen å bremse matinntaket og skape en følelse av fylde med svært lite mat. Pasienter rapporterer at etter bare noen få biter, føler de utstoppet og må slutte å spise. Vekttap begynner nesten umiddelbart etter operasjonen, og hvis den bremser, kan båndet bli justert ved å blåse det litt mer for å tillate enda mindre mat til å passere gjennom.

Fordelene ved vekttap kirurgi

For alvorlig overvektige pasienter, kan vekttap kirurgi bety forskjellen mellom liv og død. Statistikken viser at det er ekstremt vanskelig for sykelig overvektige mennesker til å gå ned i vekt på egen hånd og holde den av. I tillegg til de mange fordelene med å oppnå en sunn vekt, gastric banding ofte resulterer i pasienter være i stand til å kontrollere diabetes uten medisiner. Dette er mest sannsynlig et resultat av mindre mengder mat spises oftere i løpet av dagen pluss intoleranse for matvarer som er klumpete og sannsynlig å hovne opp, for eksempel ris og brød. En reduksjon i vekt settes til mer energi, følelse av velvære, og en redusert sjanse for kolesterol problemer og skader på indre organer. Andre vanlige plager som kan forbedre eller løses er høyt blodtrykk, søvnapné og reflukssykdom.

I de to første årene etter operasjonen, mister den gjennomsnittlige pasienten mer enn 50 prosent av overvekt, og de fleste kan holde den av på lang sikt ved å følge diett anbefalinger og en øvelse rutine.

Bivirkninger

Vekttap kirurgi tar litt tid å bli vant til. Spise for fort eller overspising kan forårsake oppkast og smerter under brystbenet. Gjentatt overspising kan strekke magen posen for å tillate mer mat i, bremse eller stoppe vekttap. Bandet må kanskje justeres ofte. Overspising kan også føre til en tilstand som kalles dumping syndrom, hvor mageinnholdet blir presset for fort inn i tynntarmen, noe som resulterer i svetting, svimmelhet, kvalme, svakhet og hjertebank.

Ernæringsmessige komplikasjoner kan også oppstå. Pasienter som ikke følger den anbefalte kosthold og tar vitamintilskudd ofte ender opp med anemi eller osteoporose. Mange pasienter utvikler laktoseintoleranse, noe som fører gass og diaré.

Rapid vekttap kan ha bivirkninger også. I løpet av de første seks månedene etter operasjonen, pasienter ofte rapporterer muskelsmerter, influensalignende symptomer, tretthet, følsomhet for kulde, tørr hud, moodiness og tap av hår. Med hvilken som helst hurtig vekttap, er det en risiko for å utvikle gallestein. Overflødig hud er en annen sak. Huden er et fantastisk organ, men det kan ikke være i stand til å krympe tilbake til sin opprinnelige størrelse. Vekttap kirurgi pasienter som mister en dramatisk mengde vekt må ha overflødig hud fjernes ved en plastisk kirurg.

Pro & ulemper av bariatric kirurgi

Fedmekirurgi refererer til medisinske prosedyrer som endrer anatomien i fordøyelsessystemet til å føre til vekttap og for å gjøre fremtidig vekttap enklere. Begrepet dekker et bredt spekter av prosedyrer, inkludert gastric bypass og justerbar mage bandet kirurgi. Uavhengig av type prosedyre legen anbefaler, og du velger, er det noen fordeler og ulemper å huske på før du fullfører den beslutningen.

Kvalifisering for bariatric kirurgi

Fedmekirurgi er ikke anbefalt for alle. For å kvalifisere, må du ha en kroppsmasseindeks på minst 40 eller på minst 35 hvis du har helseproblemer, som for eksempel høyt blodtrykk, som kan forbedres gjennom vekttap. I de fleste tilfeller må du vise at andre typer av vekttap forsøk har vært mislykket. Dette siste kravet er vanligvis nødvendig med forsikringsselskapene og ikke av leger. Helseforsikring selskaper vil noen ganger betale for disse prosedyrene hvis du oppfyller alle disse kvalifikasjoner.

Pro: Dramatisk Vekttap

En av de mest åpenbare fordelene ved fedmekirurgi er vekttap. De fleste som går gjennom kirurgi se en umiddelbar nedgang i vekt etterfulgt av en periode med fortsatt vekttap. Den gjennomsnittlige innledende tap varierer fra rundt 45% til så mye av 61% av overvekt (mengden av vekten over anbefalt vekt for høyde).

Pro: Helse Fordeler

Fedmekirurgi har også vist bedring i andre aspekter av pasientenes helse. Nesten tre fjerdedeler av pasientene kan gå ut av sine medisiner for høyt blodtrykk og høyt kolesterol i løpet av bare noen få uker eller måneder etter inngrepet. Problemer direkte forbundet med fedme, for eksempel søvnapné, kan også bli redusert takket være operasjonen. Hjertesykdom og diabetes risiko er også redusert.

Con: Dumping syndrom

En av bivirkningene av fedmekirurgi kalles dumping syndrom. Hva som skjer her er at mat, spesielt mat med høyt fett og / eller sukker, ender opp med å gå gjennom fordøyelseskanalen for raskt. Som et resultat, vil du oppleve symptomer som kvalme, oppkast, diaré, svetting, svimmelhet og noen ganger besvimelse. For å forhindre disse symptomene, må du opprettholde et sunt, velbalansert kosthold som inneholder minimale mengder fett og sukker.

Con: Helserisiko

Selv om fedmekirurgi kan ha noen positive helsemessige fordeler, utgjør kirurgi noen risiko. Ifølge Mayo Clinic, er dødeligheten for fedmekirurgi 1 av hver 300 sammenlignet med ca 1 av hver 600 for hjertekirurgi. Risikoen for blodpropp i bena, gallestein utvikling, og vitaminmangel er også alvorlig. Noen av disse problemene kan forebygges ved å gå regelmessig og ved å ta vitamintilskudd.

Degenerative Disk syndrom

Degenerative Disk syndrom


Degenerative disk syndrom, eller degenerative disk sykdom (DDD), er ikke på langt nær så ille som det høres ut. Faktisk er DDD en ganske vanlig tilbake problem. De fleste mennesker med syndromet vil lide en kronglete skade deres ryggsøylen som påvirker en eller flere disker, de jellylike pute mellom ryggraden ryggvirvlene. Ifølge nettstedet Spine Helse, ca 30% av middelaldrende mennesker lider av syndromet. Hva mer er, vil de fleste mennesker har noen form for spinal nedbrytning i en alder av 60 år.

Betydning

Ryggvirvlene er de enkelte ben som låser sammen i stabler til dannelse av den menneskelige ryggrad. Diskene er myke og squishy runde puter mellom hver ryggvirvel, hindrer de harde bein fra å berøre hverandre. Uten de støtabsorberende disker, kan ryggraden ikke vri og flex. DDD kan oppstå hvor som helst langs ryggsøylen, selv om det har en tendens til å dukke opp i nakke og korsrygg.

Tre flere problemer

Ifølge WebMD, kan DDD presentere i tre andre viktige måter: som en herniated disk, slitasjegikt og spinal stenose. Med en herniated disk, en av ryggraden disker buler unormalt eller blir ødelagt, vanligvis fra skade. I osteoartritt, brusk som omgir ryggvirvlene bryter sammen, vanligvis med alderen, slik at ryggraden til å komprimere. Spinal stenose refererer til en sammentrekning av ryggsøylen som begrenser rommet mellom ryggmargen og kolonnen.

Årsaker

Den ryggraden, i likhet med mange andre deler av kroppen, slites ned med alderen. Det er en nedgang i mengden av væske mellom vertebra og disker. Dessuten kan små sprekker utvikle seg i diskens ytre lag og mykt materiale kan sive ut. Disken kan da sprekke, bryte opp i små biter eller bule.

Symptomer

Smerter langs ryggraden er den mest fremtredende DDD symptom. Smerten har en tendens til å utgå fra korsryggen og er spesielt skarp i sittende stilling.

Behandling

De fleste DDD pasienter kan oppnå betydelig lindring uten kirurgi ved å utnytte anti-inflammatoriske medisiner og smertestillende. Trening sammen med fysioterapi kan være svært effektiv. Disk kirurgi anses bare som et siste alternativ.

Farene ved mage Stifting

Magen stifting operasjoner, eller gastric bypass, vesentlig redusere størrelsen på magen for å fremme vekttap, bedre helse og lavere risiko for diabetes, hjerteinfarkt eller tidlig død hos overvektige pasienter. Disse fremgangsmåtene omfatter å redusere og begrense størrelsen på magen med stifter og bånd, samt forbitynntarmen, slik at mindre mat og kalorier som forbrukes. Den type operasjon som passer best til en pasient bestemmes av generell helse og mengden av vekt som må gå tapt. Farene og bivirkninger av magen stifting må vurderes før noen av disse operasjonene.

Dumping syndrom

Dumping syndrom oppstår når mageinnholdet tom for fort og er knyttet til å spise fettrik mat og søtsaker. Symptomer er kvalme, oppkast, svetting, svimmelhet og diaré.

Såret brokk

En operasjonssåret brokk resultater fra åpen abdominal kirurgi som involverer et stort snitt. Dette området svekker og kan kreve kirurgisk reparasjon i alvorlige tilfeller.

Blodpropper

Det er en risiko for blodpropp med alle kirurgi, men dette øker hos overvektige pasienter og røykere. Risikoen avtar med beinet bevegelse eller gå, wraps klemmer på bena i en pulserende, intermitterende måte og / eller injeksjoner av en blod tynnere i beina.

Sjelden Danger

I sjeldne tilfeller kan åpningen mellom magesekken og tynntarmen begrense, krever enten kirurgi eller plassering av et rør for å utvide åpningen.

Andre farer

Mage stifting kan også føre til dehydrering, gallestein, litt mat intoleranse, nyrestein, lavt blodsukker, blødninger magesår eller vitamin og mineralmangel. Disse komplikasjoner er forårsaket av nedsatt inntak av matvarer og næringsstoffer som kroppen trenger for å opprettholde helse.

Fakta om fedme kirurgi

Fedme kirurgi eller fedmekirurgi, er et kirurgisk inngrep i narkose for å hjelpe pasienten miste vekt. Fedme kirurgi er vanligvis utføres bare i tilfeller av sykelig fedme, hvor tilstanden er livstruende.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer av fedme kirurgi tilgjengelig. Noen, som for eksempel gastric bypass, omdirigere fordøyelsessystemet. En annen populær prosedyre er Lap-Band, som innebærer å plassere en fleksibel silikon bånd rundt den øverste delen av magesekken, slik at pasienten til å føle fyldigere etter å ha spist mindre mat.

Valgbarhet

For å være kvalifisert for fedmekirurgi, må en person ha en Body Mass Index (BMI) på 40 eller høyere, eller en BMI mellom 35 og 40 med komorbiditet stede. Komorbiditet er andre alvorlige medisinske tilstander knyttet til fedme, som diabetes, høyt blodtrykk eller høyt kolesterol.

Kostnad

Fedme kirurgi kan eller ikke kan være dekket av forsikringen. Kostnaden for de fleste prosedyrer varierer fra ca $ 17 000 til $ 35.000.

Resultater og vedlikehold

De fleste pasienter mister mellom 25 og 75 prosent av sine overskytende kroppsvekt. Noen pasienter kan ha behov for ytterligere operasjoner, og Lap-Band krever vanlige "fyll" prosedyrer for å injisere saltvann inn i bandet.

Komplikasjoner

Noen vanlige bivirkninger av vekttap kirurgi inkludere "dumping", som inkluderer kvalme, oppkast og kramper; dårlig absorpsjon av mat; og vitaminmangel. Noen bivirkninger kan reduseres ved å eliminere sukker eller fett fra kostholdet.

Slik unngår du at Rotator Cuff kirurgi

Rotatorcuffen er nettverket av fire muskler og sener som danner skulderen. Siden rotatorcuffen er ulik alle andre muskel-bein gruppe i kroppen ved at bein i skulder omgir muskelen, er det mange forhold knyttet til struktur. Det er viktig å følge noen rotator cuff omsorg skritt for å hindre kirurgi. Les videre for å lære hvordan du kan forhindre rotator cuff kirurgi.

Bruksanvisning

•  Styrke rotator cuff med daglig stretching og et program for regelmessig vekt eller kroppsvekt trening. Tøyningsøvelser for rotator cuff er enkle og innebære å gjøre sirkler med armene når du holder dem ut i en 90-graders vinkel fra kroppen din, og deretter lage fugl flagrende bevegelser med albuene som tomlene er gjemt under armene.

Ta hensyn til den minste smerte eller ubehag i rotatorcuffen siden dette er ofte det første tegn på at noe er galt. Noter hva du gjorde da du kjente smerten og hvor ille smertene var så du og legen din kan arbeide for å behandle problemet og hindre kirurgi tidlig.

Bruk en kombinasjon av kryoterapi - eller terapi ved hjelp av is eller andre anvendelser av kulde til rotator cuff - og anti-inflammatoriske medisiner som legen forskriver eller anbefaler det. Disse to behandlinger forhindre kirurgi ved behandling av en av de vanligste former for rotatorkuff smerte, noe som kalles impingement syndrom.

Se en lege etter noen skade på rotator cuff siden skade på det området ofte fører til en tilstand som kalles frossen skulder. Siden frossen skulder krever kirurgi hvis det går ubehandlet for betydelige mengder tid, ser en spesialist rett etter en skade er en trygg og enkel måte å hindre kirurgi på skulderen din.