Digidexo.com

nevrpoati etter mastektomi

Client Care Etter mastektomi å hindre smitte

En mastektomi er kirurgisk fjerning av brystet. Selv om disse operasjoner er vanligvis gjort etter brystkreft har allerede utviklet, er de av og til gjøres hvis brystkreft er sannsynlig å utvikle. Selve operasjonen tar ca en til to timer, men fullstendig gjenoppretting kan ta opp til seks måneder. Som med alle kirurgi, kan visse komplikasjoner oppstår etter operasjonen. Med en mastektomi, er det ekstremt viktig å følge en streng postsurgical behandlingsplan for å forhindre en infeksjon.

Postsurgical Care

Den viktigste strategien for å forebygge smitte er å holde såret rent og tørt. Etter mastektomi, vil området bli bandasjert. Sykepleier bør forklare de riktige teknikkene for innsnitt og bandasje omsorg. Stingene eller stifter bør rengjøres minst en gang per dag med mild såpe og vann. Etter rengjøring av området, tørk den grundig og påfør en ny bandasje. Legen kan også foreskrive en antibiotika krem, som skal brukes til snittet før det er bandasjert. Dersom bandasjen blir vått eller tilsmusset, må det bli forandret så snart som mulig. Slik at snittet for å bli skitten kan forårsake en alvorlig infeksjon, så er det viktig at dette området fortsatt er så sterilt som mulig.

Etter mastektomi, vil en renne sannsynlig bli plassert i brystet eller under armen for å drenere væske og blod under helingsprosessen. Din lege eller sykepleier vil gi deg med fullstendige instruksjoner om avløp omsorg, og det er viktig å følge disse instruksjonene helt. For de fleste vil avløpet må tømmes tre ganger per dag. Ved tømming avløpet, vil du også trenger å registrere mengden og fargen på væsken samles.

Legen din vil forskrive antibiotika medisiner for deg å ta under utvinning perioden. Antibiotika er et kraftig medikament som bekjemper bakterielle infeksjoner fra innsiden av kroppen. Det er svært viktig å ta disse antibiotika nøyaktig som anvist. Du må ta antibiotika før de er ferdig, selv om du føler deg bedre. Antibiotika er en ekstremt viktig del av utvinning etter en mastektomi.

Under utvinning perioden, må du også se etter tegn på infeksjon ved innsnitt området. Vanlige tegn på infeksjon er rødhet, hevelse, illeluktende drenering eller puss lekker ut av snittet området. Noen ganger vil du også oppleve feber med en infeksjon. Hvis noen av disse tegnene på infeksjon er til stede, er det viktig å snakke med legen din umiddelbart. En ubehandlet infeksjon kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Hvordan vite når du skal be om smertestillende medikamenter etter en mastektomi

Hvordan vite når du skal be om smertestillende medikamenter etter en mastektomi


Etter en mastektomi, vil det være en periode med utvinning tid hvor du vil føle noen smerte og ubehag. Mengden av smerte vil avhenge av din aktivitet etter mastektomi og din smerte toleranse. Å bidra til å avlaste noen av post-mastektomi ubehag du trenger å vite når du skal be om smertestillende medikamenter.

Bruksanvisning

•  Kjenn din smerte toleranse. Alles smerte toleranse er annerledes. Noen mennesker tåler mye mer ubehag enn andre uten behov for smertestillende medikamenter. Forstå ditt nivå av ubehag vil hjelpe deg å vite når du skal be om smertestillende medikamenter.

Bestem hvis smertene forstyrrer din daglige rutine. Din post-mastektomi kirurgi rutine vil ikke bestå av en hel masse - hovedsakelig hvile. Når du får opp og gå rundt, bør du be om smertestillende medikamenter dersom ubehag gjør det vanskelig for deg å fungere normalt.

•  Prøv over skranke medisiner først. Hvis du kan få av med medisiner som Tylenol vil du bli bedre enn hvis du tar en resept smertestillende medikamenter som kan forårsake døsighet. Be om smertestillende medikamenter hvis over disk smerte medisiner ikke kontrollere smerte.

Legen din vil foreskrive smertestillende medikamenter for deg etter en mastektomi. Ta medisiner som foreskrevet for å lindre smertene. Hvis du slutter å ta den foreskrevne medisiner du kan lære smerten er verre enn du trodde det ville være.

Snakk med apoteket om hvordan å ta smertestillende medikamenter riktig.

Tips og advarsler

 • Ta over disk smertestillende medikamenter som er godkjent for post-mastektomi kirurgi. Aspirin tynner ut blodet og kan føre til komplikasjoner. Bruk godkjente smertestillende som Tylenol for å lindre smerten.
 • Ta den foreskrevne dosen av smertestillende medikamenter.
 • Ikke ta reseptbelagte smertestillende medikamenter som ikke er foreskrevet til deg. Dette kan være farlig og er ulovlig.
 • Vær forsiktig når du bruker reseptbelagte smertestillende medikamenter. Mange er vanedannende.

Hvordan måle hvor lenge du vil bo på sykehuset / legekontoret Etter en mastektomi

Hvordan måle hvor lenge du vil bo på sykehuset / legekontoret Etter en mastektomi


Hvis legen din bestemmer at du trenger mastektomi kirurgi, vil det være mange spørsmål som du vil ønske å ha besvart. Holde en liste over disse spørsmålene kan bidra til å lette ditt sinn. Ett av spørsmålene du kan stille er: Hvor lenge skal jeg bo på sykehuset / legekontoret etter operasjonen? Det finnes flere ulike ressurser du kan bruke for å finne svaret på dette spørsmålet.

Bruksanvisning

Legen din er den beste kilden til å svare på alle dine spørsmål. Spør legen din hvor lenge du vil bo på sykehuset etter mastektomi kirurgi for å få mest mulig informert svaret.

Spør folk som har gjennomgått mastektomi kirurgi i det siste. Hvis du kjenner noen som har hatt mastektomi kirurgi, spesielt nylig, kan de være i stand til å gi deg en ganske god idé om hvor lenge du vil være på sykehuset etter at prosedyren er fullført.

mastektomi kirurgi kan være en poliklinisk kirurgi, men normal sykehusopphold for en mastektomi kirurgi er en til to dager.

Komplikasjoner fra mastektomi kirurgi er sjeldne, men de kan forekomme. Hvis du har komplikasjoner etter mastektomi kirurgi kan det forlenge sykehusopphold Noen komplikasjoner omfatter blødning, infeksjon og blodpropp.

Følg legens ordre. Legen din vil ha en liste over ting du bør og ikke bør gjøre før mastektomi kirurgi. Følg disse instruksjonene for å bedre sjansene dine for et kort sykehusopphold.

Tips og advarsler

 • Folk flest ikke opplever ekstreme smerter etter mastektomi kirurgi. Informer sykehuspersonalet hvis du har mye smerter.
 • Du vil ha drenering rør for en til to uker etter operasjonen til hjelp i utvinningen.
 • Ikke ta noen aspirin eller blodfortynnende før mastektomi kirurgi. Tynnet blodet kan øke sjansen for komplikasjoner og forlenge sykehusoppholdet.

Hvordan å måle Recovery Time kreves etter en mastektomi

Hvordan å måle Recovery Time kreves etter en mastektomi


Mastektomi kirurgi er fjerning av en eller begge brystene for å bekjempe spredning av kreft. Etter mastektomi kirurgi, akkurat som alle kirurgi, vil du ha en restitusjonsperiode før du føler deg opp til par. Så hvor lenge er utvinningen tid etter en mastektomi? Svaret på det spørsmålet varierer.

Bruksanvisning

•  Vite hvor lenge sykehusoppholdet vil bli. Normalt vil du bli bedt om å bli på sykehuset for en til tre dager for observasjon, men hvis det er noen komplikasjoner, for eksempel infeksjon eller blødning, kan din sykehusopphold være lengre.

Lær hvor lenge masker vil være igjen etter en mastektomi. Hvis oppløsende sting brukes, dette er ikke en stor bekymring. Hvis ikke-oppløsende sting brukes, vil de vanligvis bli fjernet i sju til ti dager. Legen din vil kunne gi deg en bedre tidslinje etter mastektomi.

Plan for en full gjenoppretting. Normal restitusjonstid for en mastektomi er tre til seks uker. Restitusjonstid alt avhenger av kroppens reaksjon på kirurgi og post-operativ egenomsorg.

Forstå emosjonelle utvinning tid. Tapet av et bryst fra en mastektomi kan legge igjen en stor følelsesmessig arr på kreft overlevende. Tiden for emosjonell gjenopprette vil variere for hvert enkelt tilfelle.

Gjør ting å hjelpe fremskynde utvinning. Følg legens forslag til post-mastektomi seg for å hjelpe fremskynde utvinning. For emosjonelle utvinning kan det være lurt å bli med i en støttegruppe for å hjelpe deg med dine følelser av tap.

Tips og advarsler

 • Følg legens pre-bruksanvisningen for å unngå komplikasjoner som kan forlenge utvinning.
 • Ikke kjøre bil til du kan lage en nødstopp uten ubehag, vanligvis ti dager eller så.

Hva skal unngås Etter en mastektomi

Går gjennom en mastektomi kan være en svært traumatisk opplevelse for en kvinne, men ettervern er ekstremt viktig å gjøre en full gjenoppretting. Ved å vite hva du skal unngå etter en mastektomi, kan du forhåpentligvis gjøre rehabilitering en mye mer utholdelig erfaring.

Tunge løft eller anstrengende aktivitet

Dette kan virke innlysende, men det er ekstremt viktig å la kroppen helbrede mens du er i restitusjonsfasen etter en mastektomi. Ikke delta i noen tunge løft eller anstrengende aktivitet før stingene er fjernet og legen din fjerner du for fysisk aktivitet. Turgåing er fine.

Berøre eller fjerne stingene og Bandasjer

Ikke berør stingene etter mastektomi. Ved å berøre stingene, vil du øke risikoen for infeksjon, som det har potensial til å introdusere bakterier inn i et åpent sår. Legene vil fjerne dine bandasjer etter sju til ti dager i en hygienisk miljø.

Kjøring eller forbruk av alkohol

Dette kan virke innlysende, men du vil sannsynligvis bli foreskrevet smertestillende etter operasjonen, som anses narkotika. Kjøring under påvirkning av narkotika er ekstremt farlig og bør unngås for enhver pris. Mens forbruker narkotika, bør inntak av alkohol unngås.

Mastektomi bivirkninger

Mastektomi bivirkninger


I tillegg til frykten for å miste sitt liv til brystkreft, kvinner som gjennomgår mastectomies kan også lider av både fysiske og følelsesmessige bivirkninger etter sine operasjoner. Det er viktig å vite hva du kan forvente etter operasjonen og å dra nytte av oppfølging omsorg som anbefalt av legen din. Jo mer du forstår og følger instruksjonene fra legen din og omsorgspersoner, jo raskere du kan gjenopprette.

Identifikasjon

En mastektomi er en operasjon for fjerning av et bryst, gjort på grunn av brystkreft, eller hvis det er en sterk historie av brystkreft i en kvinnes familie. Foruten å fjerne et bryst, en enkel mastektomi fjerner også noe hud samt nippelen. Lymfeknuter, som er del av immunsystemet, kan også bli fjernet fra armhulene.

Smerte og tetthet Ubehag

En vanlig bivirkning etter en mastektomi er smerte eller tetthet i brystet området, samt armer og skuldre. Dette gjelder spesielt hvis lymfekjertler har blitt fjernet. Brystsmerter kan være kløe, følelse av press, bankende og følelsen av pins og nåler. Små nerver er kuttet mellom huden området og brystvev under operasjonen, noe som fører til hjernenerveforbindelser til å gjennomgå plastisitet eller omorganisering, skaper smerte. Det er viktig å rapportere alvorlighetsgraden av smerte til din lege for riktig smertebehandling.

Lymfødem

En kronisk tilstand som kalles lymfødem er en primær bivirkning etter fjerning av hjelpe lymfeknuter. Lymfødem, også kjent som hevelse av armene, forekommer i 15 av 100 kvinner som har en mastektomi involverer fjerning av alle underarm lymfeknuter, ifølge den National Cancer Institute.

Infeksjon

Hvis du utvikler en infeksjon på stedet av operasjonen, må du ta antibiotika. Kun en liten prosentandel av kvinner får en sårinfeksjon etter en mastektomi. Vises som rødhet (cellulitt), samler en samling av puss under huden (abscess). Behandling kan innebære kirurgisk drenering eller antibiotika.

Kirurgi Scar

Etter mastektomi, vil du ha et arr på stedet av operasjonen. Utseendet av arret avhenger av operasjonen. Sikre din kirurg forklarer grundig hva du kan forvente.

Fluid Collection

Fluid vil samle rundt på sidene av operasjonen. Kjent som serom, er væskeansamling vanligvis absorberes etter noen uker, men hvis det er ubehagelig eller stor, kan det må dreneres. Som såret leges, en renne fra armhulen eller bryst disponerer blod og væske. Det er viktig å riktig omsorg for avløpet ved å tømme det når full. Foruten å tømme avløp (eller avløp dersom begge brystene er fjernet) og opptak mengden innsamlet væske, sørg for å rapportere eventuelle problemer.

Emosjonelle og andre bivirkninger

Et tap av kvinnelig identitet kan være en bivirkning av en mastektomi. Etter operasjonen, kan en kvinne føler annerledes om kroppen hennes. Ha bryster fjernet kan generere engstelig følelser, usikkerhet og depresjon som brystene er knyttet til femininitet og seksualitet. Andre bivirkninger kan være vektøkning, bryst følsomhet, muskelstivhet og leddsmerter. Alle disse bivirkningene kan føre til en kvinne for å unngå ulike aktiviteter hun brukte til å nyte.

GaAs Lasere og lymfødem

GaAs Lasere og lymfødem


Lymfødem presenterer som en ensidig hevelse i en ekstremitet og ofte utvikler seg til det berørte lem er bulkete, ubehagelig, og begrenset i sitt utvalg av bevegelse. Huden på lymphedematous lem ofte endringer i tekstur og er mottakelig for infeksjon. Det er en vanskelig stand til å håndtere, og ingen effektiv kur er kjent. Laveffekts medisinsk galliumarsenid (GaAs) lasere har blitt tatt i bruk for behandling av lymfødem.

Lymfødem

Lymphedema, i hvilket væsken samler seg under huden på grunn av skade på det lymfatiske sirkulasjons-systemet, er en vanlig komplikasjon etter mastektomi, og andre operasjoner. Det kan også være en arvelig tilstand og vises i spedbarnsalder, i puberteten, eller senere i livet. Regelmessig manuell decongestion av de berørte lem, sammen med trykkbandasjering, er standarden på omsorg for pasienter med lymfødem. Verken medisiner eller kirurgiske inngrep har vist seg å ha effektive langtidseffekter.

GaAs Lasere

Galliumarsenid (GaAs) laser avgir lys i det ved 904 nanometer bølgelengde i det infrarøde området. Laveffekts GaAs lasere har vært undersøkt siden 1970-tallet og brukes klinisk siden 1990-tallet i behandlingen av hudsykdommer og sårheling, selv om deres effektivitet og begrunnelsen bak bruken har fortsatt ikke blitt fast vitenskapelig etablert. Laveffekts lasere har en energiproduksjon ti ganger lavere enn kirurgiske lasere og heve hudtemperatur ved bare tideler av en grad; på grunn av dette de er noen ganger kalt "kult" lasere.

Clinical Evidence

En rapport fra 1998 i tidsskriftet "Lymphology" [Piller og Thelander] rapporterte om en liten studie av ti kvinner med post-mastektomi lymfødem som hadde gjennomgått en ti-ukers kurs for laveffekts laser terapi. Selv om dette var et lite, ukontrollert studie, inkludert resultatene redusert hevelse og færre subjektive symptomer på tidlig oppfølging tidspunkter og noen reduksjon i hevelse vedvarte etter to og et halvt år. Flere nyere studier har rapportert blandede resultater, med signifikant pasient-til-pasient variabilitet i respons til laserterapi. De fleste av de eksisterende studier har blitt utført på post-mastektomi pasienter, slik at data mangler på effekten av laserbehandling for lymfødem av andre årsaker.

FDA Lagersalg

I 2006, Food and Drug Administration (FDA) godkjente en GaAs laveffekts laser enhet for bruk i lymfødem behandling. Denne enheten, den RianCorp LTU-904, ble testet i en kontrollert studie med 64 pasienter i Australia [Carati et al] og bruken var korrelert med betydelig redusert væskeopphopning i 30 prosent av forsøkspersonene valgte å motta behandling. Placebobehandling var korrelert med tilsvarende forbedringer i 19 prosent av pasientene i denne gruppen. Både denne studien og påfølgende studier har avdekket ingen åpenbare bivirkninger, og foreslår at for noen pasienter bruk av lav-effekt laserenhet kan være nyttig i forbindelse med konvensjonelle behandlinger for å redusere symptomer.

Vitenskapelig grunnlag

Som massasje, ultralyd, og andre mekaniske midler vev stimulering, er infrarødt lys teoretisert til å meddele energi til det behandlede området, hypotetisk øke cellulær aktivitet og / eller fluidstrømningshastigheter. Selv om tallrike studier har undersøkt mekanismen for laveffekts laser terapi, er det ingen enighet om emnet. Dybde av infrarødt lys penetrering gjennom vevet er større enn den til andre bølgelengder, med noen bevis som tyder på at infrarødt lys kan trenge gjennom flere centimeter inn i humant vev.

Typer protetikk

Typer protetikk


Innen protetikk omhandler den kunstige utskifting av menneskelige kroppsdeler. Proteser brukes vanligvis etter kirurgi eller amputasjon for å gi mobilitet eller estetisk utseende, eller begge deler. Mer nylig har anvendelser utvidet til å omfatte behandling av sykdommer og skader. De eldste kjente proteser, for eksempel de som finnes på egyptiske mumier i 710 f.Kr., ble laget av pappmaché og tre. I dag er ulike typer proteser laget med naturtro presisjon og ultra-moderne materialer.

Protese cosmesis

Cosmesis er betegnelsen som brukes for å beskrive den fine kunsten å lage proteser likne sine menneskelige kolleger. Livaktige lemmer kan nå bli produsert av silikon. Kunstige hender og føtter kan etterligne bevegelse og bli gjort å føle og se ut huden. Cosmesis lemmer er formsydde, festet med suge med lim og skreddersydd til hver enkelt. Slike kunstige lemmer tilbyr utrolig custom detalj, duplisere en persons pigmentering, årer, fregner og negler.

Transradial, Transhumeral og Transtibial

En transradial protese erstatter en arm mangler under albuen. En transhumeral protese erstatter en arm mangler over albuen. Vanlige typer bruker metall, plast skjell og kroker.

En transtibial protese erstatter en etappe mangler under kneet. En transfemoralt protese erstatter en etappe mangler over kneet.

Neuroprosthetics

Neuroprosthetics er en voksende medisinske feltet blir testet for å bistå med hjernerelaterte sykdommer og tilstander. Neuromotor implantert enheter kan påvirke hjernens kontroll over musklene, mens nevrokognitive enheter kan bistå med tenkning, hukommelse og språkkunnskaper. Pasienter med hodetraumer, autisme og hjernens kjemi forstyrrelser så som schizofreni og Parkinsons sykdom kan være i stand til å bruke neuroprosthetics for å kontrollere symptomene.

Sensoriske og kosmetiske implantater

Hørsels implantater gjør det mulig for personer med hørselstap å behandle lyd og lære tale. En anordning er kjent som et øreimplantat har et parti plassert bak en persons øre, mens en annen del er kirurgisk plassert under huden. Deler inkluderer en mikrofon, taleprosessor og sender og mottaker som konverterer lyden til elektriske impulser. Elektroder samle impulser, som blir sendt til ulike regioner i hørselsnerven.

Penile implantater korrekt mannlig erektil dysfunksjon, som resulterer fra traumatisk skade. Implantert kunstige tenner kan gjenopprette et smil. Brystproteser brukes etter mastektomi å gjenopprette en sunn kropp image for kvinner.

Robotikk og Bionics

Protetikk har en voksende fagområde som bruker implantert og PC-overvåket biosensorer som ligner på de som brukes i robotikk. Disse sensorene registrerer hjernen, nerver og muskel-signaler for å styre proteser. Datastyrte kropps dresser, knyttet til kirurgisk implanterte sensorer, kan hjelpe de med ryggmargsskader gå. Disse body-suit-enheter er fortsatt i den eksperimentelle scenen.

Hvordan overleve Stage 3 Breast Cancer

Hvordan overleve Stage 3 Breast Cancer


Hvis du har blitt diagnostisert med Stage III brystkreft, vil du være glad for å vite at det er mange behandlingstilbud tilgjengelig for deg i dag. Trinn III brystkreft er diagnostisert når en tumor som er større enn 5 cm er funnet i bryst, eller en svulst mindre enn 5 cm er funnet i enten bryst og lymfeknuter som omgir brystvevet eller i lymfeknutene eller omgivende vev, uten bryst svulst. Når en svulst i alle størrelser som er funnet til stede i minst 10 lymfeknuter i eller nær brystet, halsen eller under kravebenet, blir diagnosen anses å være Trinn III.

Bruksanvisning

Mastektomi

•  Fjern det skadede vevet. Avhengig av størrelsen og plasseringen av svulsten, kan legen din anbefale en modifisert radikal mastektomi. Du kan velge å fjerne hele eller deler av brystet ditt, nærliggende lymfeknuter og omkringliggende vev hvis kreft synes å være aggressiv og i fare for å spre seg til friske deler av kroppen din. Dette er den mest aksepterte metode for å håndtere trinn III brystkreft.

Følg opp en modifisert radikal mastektomi med stråling behandlinger dersom legen mener at det er tilrådelig. Ved å motta strålebehandling behandlinger etter mastektomi, vil du ødelegge kreftceller som kan ha blitt igjen inne i kroppen og redusere risikoen for tilbakevendende brystkreft med 70 prosent, ifølge Marisa Weiss MD, direktør for bryst stråling onkologi og direktør for bryst helse oppsøk , Lankenau Hospital, Jefferson Health System, Philadelphia, PA og president og grunnlegger av Breastcancer.org. Strålebehandling behandlinger er generelt godt tolerert og har få bivirkninger.

Spør legen din hvis du vil ha nytte av kjemoterapi behandlinger i tillegg til strålebehandling. I motsetning til strålebehandling, noe som er svært målrettet for å ødelegge bare kreftceller, er kjemoterapi systemisk, noe som betyr at det blir administrert gjennom blodet og vil påvirke alle deler av kroppen din. Bivirkningene av kjemoterapi behandlinger kan være alvorlige og inkluderer kvalme, hår og bein tap, leukemi, hjertebank og nerveskader, men de fleste av effektene av kjemoterapi er midlertidige og vil visne i tid etter behandlingene har avsluttet. Hvis du velger kjemoterapi behandlinger før og etter mastektomi kirurgi, kan sjansene for gjenværende kreft-fri for år eller ubestemt tid økes, avhengig av hvilken type kjemoterapi behandlinger du velger. Det finnes flere ulike medikamentkombinasjoner som brukes i kjemoterapi behandlinger, hver med sin egen risiko og fordeler. Diskuter med din onkolog hvilken kombinasjon av kjemoterapi narkotika vil være den mest utholdelig for deg og gi deg den beste muligheten til å utrydde kreftcellene i kroppen din.

Hvis Stage III brystkreft blir diagnostisert som hormonreseptorpositiv, spør onkolog om hormonbehandling. Når cellene er kreft hormon-reseptor-positive, de inneholder østrogen eller progesteron-reseptorene, noe som gjør det sannsynlig at disse kreftformer vil reagere på antiøstrogenterapi. Ved å fjerne hormoner at brystkreftceller trives på, du effektivt sulte cellene ut av eksistens. Spør legen din om hormonbehandling kan være effektiv for deg.

Etter kirurgi

Spør onkolog om en henvisning til en psykoterapeut eller rådgiver hvis du har psykiske eller følelsesmessige vansker før eller etter mastektomi. Det kan være lurt å bli med i en støttegruppe i samfunnet eller snakke med andre brystkreft overlevende som har hatt lignende prosedyrer, og kan gi råd og støtte.

Etter at brystene har helbredet fra kirurgi, og når dreneringsrørene er fjernet, starter en lett treningsprogram for å hjelpe deg å øke energinivået og gir huden din med ekstra blodstrømmen slik at det gror raskere. Gjenoppbygge utholdenhet sakte med øvelser som ikke sliter på musklene eller eksos din tilførsel av energi. Ta turer, svømme i et basseng, ta en nybegynner yoga eller strekke klasse.

Få en mammogram og fysisk årlig etter under en mastektomi. Utføre egenkontroller på regelmessig basis, og rapportere eventuelle uvanlige funn til din lege. Også varsle legen din dersom du merker noen feber, rødhet, hevelse, arm nummenhet eller prikking, vanskeligheter med å bevege skuldermusklene eller tilstedeværelse av harde knuter eller arrdannelse under huden din.

Hvis du føler deg ukomfortabel med måten brystet vises etter operasjonen, spør legen din om hvorvidt du ville være en god kandidat for rekonstruksjon kirurgi. Vurdere risiko mot fordelene med brystimplantater eller rekonstruksjon, og foreta en informert beslutning ved å konsultere din psykolog, onkolog og en plastisk kirurg før under noen prosedyre.

Oversikt over Diep Surgery

Oversikt over Diep Surgery


Forkortelsen Diep står for "deep inferior epigastriske perforatorer," navnet på en blodåre som forsyner blod til fettvevet i nedre mage området. Den Diep klaff inkluderer blodkar, fettvev, og huden rundt det. I rekonstruksjon kirurgi etter mastektomi, kan legene bruke Diep klaff for å lage et nytt bryst svært tett i utseende og tekstur til et naturlig bryst.

Brystkreft Basics

Ifølge statistikk publisert av på BreastCancer.org, påvirker brystkreft om en av åtte kvinner som fyller 80. Noen risikofaktorer for å utvikle brystkreft: å være en kvinne (ja, menn kan få brystkreft, også, men sjelden) , å bli eldre, og en familie historie av brystkreft. Andre risikofaktorer, som ligner på risikofaktorer for kreft generelt, inkluderer dårlig kosthold, mangel på mosjon, høyt alkoholforbruk, og mer. Regelmessig mammografi kan oppdage kreft tidlig og gi den beste muligheten for fullstendig gjenoppretting.

Mastektomi

Brystkreft kan bli behandlet med kjemoterapi, strålebehandling, hormonterapi, og kirurgi. Kirurgi inkluderer "lumpectomy", som søker å fjerne kreftsvulst samtidig bevare resten av brystet, og mastektomi, som krever fullstendig fjerning av brystet. Mastektomi, selv om det kan redde et liv, etterlater en kvinne vansiret. I tillegg til fysisk utvinning, kan emosjonelle utvinning være vanskelig.

Diep Fordeler

Diep klaff kirurgi tilbyr kvinner som gjennomgår en mastektomi et mer akseptabelt rekonstruksjon enn kunstige implantater. Ved å bruke pasientens eget vev minimerer avvisning og resulterer i en ny bryst lignende i tekstur og utseende som det naturlige brystet. Fjerne overflødig magefett og stramme opp huden gir mange kvinner en ekstra kosmetisk fordel. Diep klaff kirurgi kan ledsage en mastektomi, eller en kvinne med en helbredet mastektomi kan ha det senere. Leger kan også kombinere Diep klaff kirurgi med konvensjonelle brystimplantater. Kvinner uten tilstrekkelig magefett og de med visse typer sirkulasjonsproblemer bør ikke ha denne type kirurgi.

Prosedyre

Leger som utfører mastektomi kan spare huden på brystet og i mange tilfeller også brystvortene. De deretter lage et snitt i buken, fjerner Diep klaff og omkringliggende vev, og bygge en ny bryst. De kobler de Diep klaff blodårene til de eksisterende blodkar som leverte den naturlige bryst og dekker den nye bryst med den opprinnelige hud. Hvis mastektomi ikke tillater sparing brystvortene, kan legene rekonstruere brystvortene og tatovering naturlige areolas på et senere tidspunkt.

Diep klaff Versus TRAM Flap Surgery

TRAM står for "tverrstilt rectus abdominis muskel" en vertikal magemuskelen. I TRAM klaff kirurgi, leger omplassere denne muskelen og omliggende fett og hud vev for å gjenoppbygge et bryst. De naturlige blodkarene til TRAM klaff fortsatt på plass. Sammenlignet med TRAM klaff kirurgi, blir raskere friske pasienter som gjennomgår Diep klaff kirurgi og opprettholde deres abdominal muskelstyrke. Men Diep klaff kirurgi krever mer tid siden det krever blodåre mikrokirurgi.

Klinisk studie

En studie publisert i tidsskriftet Plastic & rekonstruktiv kirurgi i 2009 fant at pasienter som gjennomgår Diep eller TRAM kirurgi begge hadde gode resultater. De som gjennomgår Diep hadde dobbelt så stor risiko for fettvev tap kalles nekrose på grunn av kompleksiteten i mikrokirurgi på blodårene; imidlertid svært få pasienter opplevde dette problemet. Pasienter som får Diep hadde mindre komplikasjoner og problemer i mageområdet sammenlignet med de som har TRAM.

Hva Plastic Surgery Kan & ikke kan gjøre

Plastisk kirurgi, også kjent som kosmetisk kirurgi, er det kirurgiske forbedring eller endring av kroppen. Mens plastisk kirurgi pleide å være bare for de svært rike og kjendiser, er det nå svært mainstream. Plastisk kirurgi kan være en positiv eller negativ erfaring, avhengig av personen og hans omstendigheter. Plastisk kirurgi kan hjelpe mange mennesker i en rekke måter, men det er mange ting plastisk kirurgi kan ikke gjøre.

Kan gjøre

Plastisk kirurgi kan fikse fysisk skjemmende eller misdannelser. Det kan fikse fysiske feil for personer som har bestemte kropps klager. Det øker selvtilliten ved å løse fysiske selvbevissthet. Etter ulykker eller traume, kan plastisk kirurgi returnere en pasientens utseende til sin tidligere tilstand. Det kan fikse kroppen feil og forbedre fysisk utseende.

Kan ikke gjøre

Plastisk kirurgi kan ikke fikse en persons liv. Plastisk kirurgi er bare en endring av en persons kropp. Det kan ikke bli noen en jobb, få venner for dem eller løse kropps saker som går dypere enn en klage på en bestemt kroppsdel.

Fordeler

Plastisk kirurgi kan være en fin ting for noen som er ellers mentalt stabil, god helse og har rimelige forventninger til utfallet av operasjonen. Det hjelper folk gjenvinne sine liv etter mastektomi eller brannskader. Det fikser kroppen feil slik at folk kan være mer selvsikker.

Betraktninger

Plastisk kirurgi sjelden skaper perfekte resultater, og plastiske kirurger ikke love dem. De gjør sitt beste for å skape en estetisk tiltalende resultat for pasienten, og jobbe med hva pasienten har fysisk. Enhver pasient som forventer absolutt perfeksjon er ikke en god kandidat for plastisk kirurgi, som resultatene kan avvike noe fra hva de ønsker, og la henne like ulykkelig som før. Å få plastisk kirurgi for å gjøre noen andre glad er aldri et godt valg, ettersom pasienten bør være den som ønsker å endre sin opptreden. Gjør det for en annen person vil ikke hjelpe pasientens selvbilde.

Advarsel

Plastisk kirurgi er en større operasjon. Siden generell anestesi er nødvendig for kirurgiske prosedyrer, risikoen for generell anestesi gjelde. Disse inkluderer kvalme, allergiske reaksjoner og i sjeldne tilfeller død. Kirurgisk risiko inkluderer utilsiktet sammenpressing av nærliggende organer forårsaker indre blødninger, kirurgisk sårinfeksjon og arrdannelse. Velge en erfaren og sertifisert plastisk kirurg minimerer risikoen for plastisk kirurgi, selv om risikoen kan aldri bli fullstendig eliminert.

Typer mastectomies

En mastektomi er en kirurgisk prosedyre som innebærer delvis eller fullstendig fjerning av brystene og omkringliggende vev. Kvinner som lider av brystkreft som ikke responderer på cellegift eller strålebehandling kan velge å få en mastektomi. Den type mastektomi en kvinne trenger avhenger av type og stadium av brystkreft og hennes alder og medisinske historie. Vanligvis tar det mellom 2-3 timer å utføre en vanlig mastektomi.

Radikal

Den mest omfattende form for mastektomi er radikal mastektomi, som innebærer fjerning av hele brystet, samt areola, brystmuskulaturen (ligger under brystet), noen fettvev og lymfeknutene (plassert under armen). Denne type mastektomi utføres ikke så ofte som det var i fortiden. Det er vanligvis reservert for ekstreme tilfeller hvor brystkreft sprer seg til andre muskler i brystet. Oftest utført type mastektomi er modifisert radikal mastektomi, som fjerner hele brystet, areola, og de fleste av lymfeknuter under armen.

Enkelt

En enkel mastektomi, også kalt total mastektomi, omfatter fjerning av hele brystet, inkludert brystvorten området. I noen tilfeller kan en sentinel lymfeknute biopsi være nødvendig; det fjerner noen av lymfeknutene rundt brystet.

Skin Sparing

Kvinner som er på en høy risiko for å utvikle brystkreft kan gjennomgå et forebyggende tiltak kalles subkutan (brystvorte sparsom) mastektomi, som innebærer fjerning av brystvev, men ikke huden, areola eller lymfeknuter. En hud-sparing mastektomi (der 90 prosent av bryst huden blir stående urørt) kan være et alternativ for pasienter som gjennomgår rekonstruktiv kirurgi umiddelbart etter mastektomi.

Delvis

Noen ganger er kreft konsentrert i en spesifikk del av brystet. I slike tilfeller kan hoveddelen av bryst bli bevart ved å utføre en delvis (segmental) mastektomi, som bare fjerner cancerøs del av vevet.

En qaudrantectomy fjerner en kvadrant eller et kvart i bryst, hud og noen omgivende vev. I tillegg vil noen lymfeknuter også fjernes ved en aksillær node disseksjon. En lumpectomy (bred eksisjon) fjerner en større del av brystvevet enn en qaudrantectomy.

Excisional Biopsi

For små svulster som ikke viser tegn til vekst, kan en excisional biopsi være nok. Det innebærer å fjerne cancerøs lesjon i brystet, og noe av det omgivende sunne brystvev. Ytterligere kirurgi kan ikke være nødvendig dersom excisional biopsi er vellykket.

Allergan Breast Expander

Allergan Breast Expander


Allergan Breast Expander er et medisinsk apparat som brukes til å hjelpe kirurger med rekonstruksjon, typisk etter mastektomi etter brystkreft. Anordningen fungerer ved langsomt å utvide vevet for å tillate innsetting av et bryst implantat under rekonstruksjonen.

Bruk

Allergan Breast Expander er lik en ballong. Ekspanderen er plassert under huden og muskelvevet på det sted hvor implantatet skal plasseres. Ekspanderen blir deretter fylt med saltvann langsomt på en ukentlig basis for å tillate vevets å utvide nok til å gi plass for implantatet som skal innføres. Etter tre til fire måneder når vevet har ekspandert tilstrekkelig, er ekspanderen kirurgisk fjernet og erstattet med en permanent bryst implantat.

Risiko

Vev utvidelse kirurgi er ikke uten risiko. Ifølge Allergan informasjonsbrosjyre, potensielle risikoer inkluderer deflasjon av vev ekspander, som krever kirurgisk fjerning, og hudskader forårsaket av redusert blodtilførsel.

Betraktninger

Alle potensielle risikoer bør diskuteres med legen din før du godtar å prosedyren.

Rekonstruksjon Komplikasjoner

Rekonstruksjon kirurgi etter mastektomi kan gi kvinner en mulighet til å gjenopprette selvfølelse samt bryst utseende. Men som med alle operasjoner, er det komplikasjoner og farer. Før brystreduksjon, diskutere alle faktorer involvert med din kirurg.

Blødning

Mens en viss mengde blødning kan forventes etter kirurgi, i noen tilfeller, blodet kan ikke klumpe seg skikkelig. Dette kan forårsake blødninger på operasjonsstedet eller inne i såret. Av denne grunn, unngå medisiner som er kjent for å forhindre blodpropper, slik som aspirin, vitamin E eller hvitløk tabletter.

Sensation Loss

Snittene og kirurgiske instrumenter innsett kan forårsake nerveskader eller til og med nerve kapp under operasjonen. Mens noen av de nerver leges med tiden, er det en mulighet for at symptomene slik som tap av følsomhet kan oppstå permanent. Denne type nerveskader er mest vanlig i areola området av brystet, ifølge breastreducation4you.com.

Hyperpigmentering

Mens blåmerker (også kjent som hematom) er typisk følgende kirurgi, kan en permanent komplikasjon inkludere hyperpigmentering. Denne tilstanden oppstår når mørke flekker som kan først vises som blåmerker ikke svekkes over tid. Hvis denne komplikasjonen skjer, kan laser eller pulset lys behandlinger helbrede blodkar.

Vevsnekrose

Vevsnekrose oppstår når brystvevet dør på grunn av mangel på blod til brystvevet. Etter kirurgi, nekrotisk vev, som kan være orange i utseende, avløp fra snittet. Ubehandlet nekrose kan føre til store komplikasjoner, inkludert koldbrann eller en infeksjon som fører til sykehusinnleggelse.

Lunge tromboemboli

Pulmonal tromboemboli er en blodpropp som finnes i lungene. Bryst gjenoppbygging pasienter er mer sannsynlig å oppleve denne forekomsten når rekonstruksjon utføres i forbindelse med fettsuging. Fordi en blodpropp i lungene kan føre til alvorlige komplikasjoner, som pustevansker, uforklarlig tretthet, hjerneslag, hjertestans eller andre symptomer forbundet med nød, må pasientene oppsøke øyeblikkelig medisinsk behandling.

Hva kan man forvente etter en mastektomi

Hva kan man forvente etter en mastektomi


En mastektomi kirurgisk fjerner hele brystvev fra et bryst. Oftest brukes til å behandle brystkreft, selv om noen mennesker velger det som et forebyggende tiltak, ifølge Mayo Clinic. Det er viktig å følge doctora € ™ s postoperative utvinning instruksjoner.

Smertestillende medikamenter og Rest

Smertestillende medikamenter er foreskrevet for å håndtere smerte på sykehuset og hjemme, og resten er viktig for riktig helbredelse, ifølge breastcancer.org.

Bandasjer og Wound Care

Mastektomi området vil bli bandasjert og kan forbli slik helt til den første oppfølgingsbesøk. Informasjon vil bli gitt med hensyn til hvordan du skal skifte bandasjene. Identifisere tegn på infeksjoner er ekstremt viktig; instruksjoner bør gis før utslipp til hva du skal se etter og når du skal ringe legen, ifølge breastcancer.org.

Masker Fjerning

Oppløse masker brukes vanligvis til å lukke en mastektomi. Imidlertid kan en kirurg velge å bruke stifter, som vil bli fjernet ved en oppfølging besøk.

Kirurgiske Sluk

Noen ganger kan en avløp er satt inn i brystet eller armhulen og kan bli stående i inntil to uker. Kirurgen vil gi instruksjoner om hvordan man skal tømme avløp og vil fjerne det når det er nødvendig, ifølge breastcancer.org.

Øvelser

Øvelser kan starte så tidlig som dagen etter operasjonen for å omgå arm og skulder stivhet og for å begrense omfanget av arrdannelse.

Slik Care for deg selv etter en radikal mastektomi

Modifiserte radikale mastectomies, hvor lymfeknutene under armen, brystmuskelen fôr og hele brystet er fjernet, blir ofte utført for brystkreft. I et radikal mastektomi, er noen fettvev og muskler under brystet også fjernet (se referanse 1). Fordi sårinfeksjon og andre komplikasjoner kan være mer alvorlige etter en radikal prosedyre (se referanse 2), er radikale mastectomies bare utføres i ekstreme tilfeller når tumorer eller kreftceller er utstrakt eller finnes i brystveggen (se referanse 1). Egenomsorg hjelper fremskynde både fysisk og følelsesmessig utvinning fra brystkreft kirurgi.

Bruksanvisning

Self-Care

•  Spis en næringsrik, fettfattig diett fortrinnsvis med 30 og 35 gram kostfiber og 8 til 10 porsjoner med grønnsaker og frukt hver dag. Dette kan være en "no-brainer" siden alle bør spise sunn mat. Utvinning fra kreft og kirurgi setter enorm belastning på kroppen din, gjøre smarte matvalg enda viktigere (se Reference 3).

Drikk minst 64-80 gram vann hver dag --- mer under trening og varmt vær, er hvis du har feber eller diaré eller oppkast. Hydration hjelper kroppen flush toksiner og opprettholde god helse. Alkohol, brus, kaffe og salt mat dehydrerer deg; ferske råvarer, supper, utvannet fruktjuice og urtete bidra til å holde deg hydrert.

Øvelse i minst 20 minutter tre ganger i uken. Stop-and-go aktiviteter som hagearbeid fremme helse, men for å få fullt utbytte av aerob trening, må du holde deg i bevegelse. Fokusere på ting du liker, kanskje gå eller sykle gjennom en favoritt park. Bruk komfortable sko, strekke og kjøle seg ned etter hver trening, og øke intensiteten som du er i stand til.

meditere for å sette deg selv i et trygt, vakkert sted i naturen eller til å øke bevisstheten om det nåværende tidspunkt. Guidet billedspråk og mindfulness meditasjon er to av mange typer, som alle understreker viktigheten av pust og god holdning. Stress kan forårsake magesår, hodepine, depresjon og hjerte- og karsykdommer. Avslapping og gi slipp er ikke alltid lett. Vær tålmodig med deg selv.

Tips og advarsler

 • Healing tar tid, og alles prosessen er unik. Forskning på alternativer, som kan inkludere gruppe eller individuell terapi samt egenomsorg og legekontroller. Kroppen din trenger din bevisst bidra til å helbrede, men det betyr ikke at du må takle utfordringene alene. Hold deg koblet til støttenettverk, og oppsøke lege hvis det oppstår komplikasjoner.
 • Noen kvinner rapporterer følelsen mindre seksuell eller mer sårbar etter brystkreft kirurgi; andre finner berøre mer meningsfylt eller føler ingen endring i deres forhold til kroppen sin. Såret kan ikke gro godt i begynnelsen. Danske forskere utgitt funnene i den 11 november Journal of American Medical Association som viser at nesten halvparten av brystkreftpasienter fortsetter å føle smerte år etter operasjonen. Å miste et bryst fører mange kvinner gjennom stadier av sorg inkludert fornektelse, desorientering og endelig vedtak.

Hva er en enkel Mastektomi?

En enkel mastektomi er en prosedyre som er kjent som en total mastektomi. Prosedyren består av å fjerne hele brystet, nippel og areola.

Identifikasjon

En enkel mastektomi anbefales når det er behov for å fjerne hele brystet for å frigjøre hoveddelen av kreftceller. Prosedyren, hvis den ikke inkluderer gjenoppbygging, tar en til to timer, og krever en en-eller to-natt sykehusopphold.

Funksjoner

For å utføre en enkel mastektomi, vil kirurger foreta en enkelt innsnitt over halvparten av brystet. Dette vil tillate dem å fjerne bryst og eventuelle lymfeknuter som er cancerous.

Kirurgi

Den endelige fasen av operasjonen består av kirurgen å plassere et plastrør, som er bredden på en penn i brystområdet. Hensikten med dette rør er å tømme ut overskytende væske, og det vanligvis forblir i pasientens legeme for et par dager etter operasjonen.

Etter kirurgi

Smertestillende medikamenter er vanligvis foreskrevet for bruk for de første tre til sju dager etter operasjonen. De fleste kvinner ikke en følelse av ekstrem smerte, selv om noen kvinner rapporterer følelsen nummenhet i flere dager etter operasjonen.

Betraktninger

Hvis en enkel mastektomi utføres i de tidlige stadier av kreft, da stråling er vanligvis ikke anbefales. Stråling vil bli foreslått etter en enkel mastektomi hvis tumor er større enn to centimeter, om kreftcellene er funnet i lymfeknutene, eller hvis kreftceller er funnet nær veggen av brystet.

Post Mastektomi smerter i brystveggen

Post Mastektomi smerter i brystveggen


Det er ikke uvanlig for en kvinne å oppleve smerter i brystveggen etter en mastektomi. En mastektomi er en invasiv prosedyre der nervene er skadet. Gjennomgår kjemoterapi og strålebehandling kan ytterligere forverre smerter i brystveggen. Ifølge Cancersupportivecare.com, så mange som 10 til 30 prosent av kvinner som har hatt en mastektomi vil oppleve post-operativ smerte.

Innlegg Breast Therapy Pain Syndrome

De som har hatt en mastektomi kan utvikle post bryst terapi smertesyndrom (PBTPS), symptomer som inkluderer smerter i brystveggen, arm og skuldersmerter, samt nummenhet, ødem eller hevelse, allodynia og dysestesi. Allodynia betyr at en stimulus som normalt ikke forårsaker smerte vil forårsake smerte (overfølsomhet for smerte). Dysestesi betyr en smertefull og ubehagelig følelse.

Identifikasjon

Smerten er beskrevet som brennende eller kontinuerlig verkende og kan være mild til ødeleggende. Smerten kan beskjære opp umiddelbart etter inngrepet, eller det kan ikke skje før seks måneder etter operasjonen. Kvinner rapporterer opplever frossen skulder syndrom, økt smerte når de beveger seg og begrenset bevegelse av armene på grunn av smertene de opplever når de gjør flytte sine lemmer. Søvnforstyrrelser kan resultere grunn til brystet, arm og skuldersmerter.

Nevropatisk smerte

Denne type smerte og disse følelsene anses nevropatisk smerte. Smerten er et resultat av nerveskader som oppstår under prosedyren. Når nerver er kuttet eller skadet, vil unormal vekst av nervevev føre. Vev bli tykk og neuromas utvikle, noe som resulterer i smerter i brystveggen og andre områder berørt av kirurgi, samt overfølsomhet.

Regenerering av nerver

Etter et kirurgisk inngrep, nervene begynner å regenerere. Når dette skjer, tilkoblingene som er gjort av disse regenererende nerver er ofte unormal eller uregelmessig og dette resulterer i overfølsomhet og smerte.

Intercostobrachial Nerver

Under mastektomi prosedyre, er intercostobrachial nervene ofte skadet. Dette er sensoriske nerver som exit gjennom musklene i brystveggen og gi følelse å overarmen og skulderen. Dessverre er disse nervene skadet i omtrent 80 til 100 prosent av mastektomi pasienter som har aksillær disseksjon (når armhulen åpnes og lymfeknuter eller andre vev er fjernet). Gjennomgår kjemoterapi og strålebehandling kan også resultere i poly-nevropatier, som gjør den postoperative smerter verre.

Behandling

Denne typen smerte, like elendig som det kan være, er ikke en indikasjon på tilbakefall av brystkreft. Legen din kan foreskrive anti-inflammatoriske medisiner og antidepressiva, som begge er effektive i å redusere smerte. Aktuelle behandlinger er også tilgjengelig. Kortikosteroid injeksjoner eller en lokal bedøvelse kan redusere smerten av neuromas. Noen kvinner velger akupunktur, og fysioterapi kan også få noen lettelse.

Mastektomi Wound Packing

En mastektomi er kirurgisk fjerning av brystvev (noen ganger hele brystet) for å behandle en medisinsk tilstand, vanligvis kreft. For kvinner, kan en mastektomi være en skremmende opplevelse, siden brystene er så tett knyttet til en kvinnes selvtillit. Å være forberedt på å ta vare på såret pakking kan hjelpe kvinner føler at de har mer kontroll over prosedyren og derfor kan minske angst.

Hygiene

En mastektomi ved at legen gjør innsnitt i kroppen for å fjerne brystvev. Hver gang at et innsnitt er gjort i kroppsvev, er risikoen for infeksjon går opp. Når du pakker dressing, vaske hendene grundig med varmt såpevann. Dette vil hindre at skitt, bakterier og andre patogener som kan gjøre deg syk fra å komme på dressing materiale og blir overført til din såret.

Frekvens

Gjør det et mål å holde bandasjen så tørr som mulig. Bakterier trives i fuktige, våte forhold, så ved å endre dressing så snart du oppdager det er fuktig, vil du redusere sjansen for at du vil få en infeksjon. En tørr dressing også vil hindre nye hudceller fra å bli smittet like lett, noe som betyr at du vil leges raskere. Legen din vil fjerne bandasjen for første gang på din post-kirurgi følge opp, men etter det, kan du fjerne det selv etter behov. Noen gråt av væske fra såret er normalt, men hvis emballasjen blir mettet svært raskt, varsle legen din.

Tube Packing

Legen din vil ha en renne satt inn i området der brystvevet ble fjernet for å kvitte seg med ekstra væske som kan bygge opp. Fluid kan lekke fra området rundt røret (igjen, er normalt gråt), så plassere en litt mer pakning rundt røret slik at hele bandasjen ikke blir mettet, så raskt.

Tykkelse

Området som legen utførte operasjonen vil være øm etter en mastektomi. Det er greit å pakke litt ekstra polstring over såret for å maksimere komfort hvis nødvendig. Bare ikke bruk så mye at du mister evnen til å fastslå raskt om utfyllingen direkte mot såret er våt nok til å kreve en bandasjeskift.

Overgarments

Når du er i stand til å kle etter operasjonen, velger en løstsittende, bomullstopp. Bomulls camisoles eller tank topper som har en innebygd BH er god å ha, fordi de ikke er like stramt som vanlig BH og vil derfor ikke trykke på dressing inn i såret strengt.

Forebyggende Stråling etter en klump i bryst

En lumpectomy er fjerning av en kreftsvulst (klump) i brystvevet sammen med noen omgivende vev, i henhold til BreastCancer.org. Denne brystbevarende kirurgi er effektivt i å fjerne visse brystkreft, men noen ganger andre forebyggende tiltak brukes til å bidra til å minske sannsynligheten for tilbakevendende svulster i brystet eller omkringliggende områder. Stråling er ofte metoden for valg for denne type forebygging.

Hva er strålebehandling?

Strålingsterapi eller radioterapi, er en type av behandling som bruker energien frigjøres i form av partikler eller bølger på bestemte områder av kroppen. I kreftbehandling, er strålebehandling brukes til å drepe kreftceller eller redusere størrelsen på svulster, ifølge National Institutes of Health.

Strålebehandling er spredt ut over tid for å beskytte normale celler fra så mye eksponering som mulig. Vanligvis folk får behandling fem dager i uken i fem til syv uker. Under behandlinger, vil de deler av kroppen som behandles ikke være skjermet fra strålingen.

Stråling Etter Lumpectomy

Stråling etter en lumpectomy er vanlig, ifølge BreastCancer.org. De fleste pasientene får femte til syvende uke av strålebehandling etter en lumpectomy. Eventuelle gjenværende kreftceller i brystvevet som kan ha blitt etterlatt under operasjonen blir ødelagt av stråling. Tilbakefall av kreft er kuttet ned betraktelig ved post-lumpectomy stråling, men det er viktig å vite at tilbakefall kan fortsatt skje. Ifølge BreastCancer.org, studier publisert i New England Journal of Medicine i 2002 avdekket en ni prosent tilbakefall ved brystkreft i en studie og en 14 prosent tilbakefall i en annen. I disse tilfellene en mastektomi ble utført og var vellykket i ridding kvinner av sykdommen.

Side Effects

I tillegg til de livreddende fordelene ved strålebehandling, er behandlingen også fri for øyeblikkelige bivirkninger, i henhold til RadiologyInfo.org. Bivirkninger av strålebehandling oppstår vanligvis gradvis gjennom hele behandlingen og de fleste pasientene ikke trenger medisin av noe slag for å takle dem. Pasientene vil ofte bli mildt trøtt hele sin behandling eller kan oppleve korte skyting smerter eller kjedelig smerter i det behandlede området.

De vanligste reaksjonene på stråling som kan kreve ytterligere medisinsk hjelp er hudirritasjoner. Disse reaksjonene kan variere fra lett rødhet i huden til alvorlig kløe og til og med solbrent-lignende blemmer. En vanlig misforståelse er at stråling vil forårsake oppkast og håravfall på hodet. Kvalme kan utløse brekninger og er noen ganger til stede i løpet av timer etter en behandling, men er ikke en viss effekt. Håravfall bare skjer i området for behandling, så du vil ikke miste håret på hodet etter bryst stråling.