Digidexo.com

hårvekst pubertet

Om hårvekst i Pubertet

Om hårvekst i Pubertet


Puberteten er en overgang når barnekropper endre og utvikle seg til voksne kropper. Som seksuelle utviklingen er fullført, jenter bli til kvinner og gutter blir til menn. Pubertet er vanligvis ledsaget av hårvekst i merkelige steder, for eksempel armhulene og skam områder. Gutter kan også forvente hår til å vises på forsiden. Hårvekst i puberteten skjer gradvis og kan avvike mellom individer.

Pubertet

Et barn går gjennom puberteten som han eller hun overganger inn i voksenlivet. I denne fasen, er seksuell og skjelettlidelser vekst avsluttet. Pubertet begynner mellom alderen 9 og 13 for jenter, og mellom 10 og 14 for gutter. Under puberteten, jenter vokse mer hår, øke kroppens fettmasse, opplever skjelettvekst, og utvikle seksuelle organer som bryster, kjønnsleppene og livmor. Gutter vokse mer hår, økt muskelmasse, endre sine stemmer, oppleve en vekst sprute, og utvikle seksuelle organer som testiklene, penis, prostata og pungen.

Puberteten Stages for jenter

I gjennomsnitt, jenter dyrker sin første tilnærmingene av kjønnshår i en alder av 11, etter at brystene begynner å vokse. Så jenter opplever en vekst sprute, mer bryst utvikling, og deres første menstruasjon. Hår begynner å vokse i armhulene ved 12 eller 13. Ved den tiden de er ca 14 til 15, jenter vanligvis har fullført kjønnshår vekst. Dette er etterfulgt av fullførelsen av skjelettvekst og brystutvikling.

Puberteten Stages for Boys

Guttene første vokse kjønnshår på gjennomsnittlig alder av 12, etter at testiklene begynner å vokse. De opplever da penis vekst, midlertidig bryst utvikling, tale endring og vekst sprute. I en alder av 14, gutter begynner å vokse hår i armhulene. Etter opplever sine første våte drømmer og får sine voksne stemmer, ansiktshår begynner å vises. Gjennomsnittlig gutt begynner å vokse en bart på 15 og værhår på 16 år.

Jenter og hår

Under puberteten, jenter vokser hår under armene og i kjønnshår området, inkludert mellom beina, over og rundt vagina inngangen. Mer hår vokser også på armer og ben. Håret vokser gradvis, ser ut til å være lys i bløt i starten, og får tykkere med tiden. Fargen av kroppshår kan ligne på håret på hodet eller mørkere. Jenter kan føle selvbevisst og ønsker å begynne å bli kvitt kroppshår. Det er mange forskjellige hårfjerning teknikker som de kan bruke, for eksempel barbering, voksing eller bruke hårfjerningskremer. Ellers kan de vurdere iført klær som dekker hårete områder hvis de ikke er klar for hårfjerning.

Gutter og Hår

Under puberteten, en gutt vokser vanligvis hår under armene, på overleppen, kinn, hake, hals og i kjønnshår området, inkludert mellom bena, over og rundt hans penis og på pungen. Mer hår vokser også på hans armer og ben. Hårene begynner tynn og myk, deretter blir tykkere og mørkere etter hvert. Kjønnshår kan slå krøllete med tiden. Noen gutter også vokse hår på brystet, ryggen eller nederst i de senere stadier av puberteten. Kropp og ansiktshår kan variere i farge fra håret på hodet. Timing og intensitet av hårvekst forskjellig for enkelte gutter. Hvis gutter ikke liker utseendet på sitt ansikts hår, kan de velge å barbere hjelp av en elektronisk barbermaskin, eller en barberhøvel og barberskum.

Hva er Pubertet?

Puberteten er en tid med betydelige fysiske og følelsesmessige endringer og representerer overgangen fra barndom til ungdomsårene.

Hva er årsaken Pubertet?

Puberteten blir aktivert av en liten kjertel i bunnen av hjernen som kalles hypofysen. Når hypofyse blir aktiv, hormoner utgitt av denne kjertelen stimulere andre deler av kroppen.

Når Betyr Pubertet vanligvis starter?

Normalområdet for jenter er 9 til 11 og for gutter er det 9 til 12. Tidlig pubertet er definert som pubertet som begynner før denne aldersgruppen. I noen tilfeller kan det også forekomme forsinket pubertet. Dette er definert som pubertet som begynner etter fylte 14 i jenter og gutter. Både tidlig og forsinket pubertet kan kjøre i familier, og begge kan også ha medisinske årsaker også.

Hva er de fysiske symptomer?

I piker, er den første symptom vanligvis brystutvikling, fulgt av skam hårvekst, akne og deretter menstruasjon. Menstruasjon oppstår vanligvis to år etter brystutvikling. I gutter, de første symptomene er økning i veksten av både penis og testiklene, etterfulgt av utviklingen av kjønnshår, en dypere stemme, akne og veksten av ansiktshår. Ikke alle barn vil følge de samme mønstrene når det gjelder utvikling, imidlertid, og variasjonene er normale.

Hva er Emosjonelle symptomer?

De samme hormonene som forårsaker fysiske endringer også føre til følelsesmessige endringer. Barn og unge som opplever puberteten kan føle engstelig, forvirret og flau, spesielt hvis de går gjennom disse endringene tidligere eller senere enn sine jevnaldrende. Humørsvingninger er veldig vanlig for begge kjønn i løpet av puberteten.

Når skal man oppsøke lege

Symptomer på tidlig pubertet eller ingen symptomer på pubertet før fylte 14 er begge grunner til å se en lege. Vanligvis er tidlig pubertet ikke behandlet, men legen vil kjøre tester for å utelukke eventuelle underliggende medisinsk tilstand som kan være årsaken til det. Mange ganger, kan forsinket pubertet behandles med hormon medisiner.

Hva er årsaken til Lip hårvekst?

Veksten av hår på overleppen kan være pinlig for kvinner. De kan tweeze, voks, laser, blekemiddel eller barbere hårene til å løse problemet. Begrepet for overdreven hårvekst hos kvinner er "hirsutisme." Noen kvinner har veldig lys eller ingen hårvekst over leppen, mens andre kan vokse en busk så tykk som en manns bart. Det er flere faktorer som kan bidra til vekst av hår på en kvinnes overleppen.

Hårvekst syklusen

Hår vokser i en syklus. Den starter i en pose under hudens overflate kalt en hårsekken. Blod, næringsstoffer og andre stoffer strømme til hårsekken, og bestemme hastigheten og tykkelsen ved hvilken et hår vil vokse. Når håret presser opp gjennom huden, fortsetter det å vokse til en viss lengde, og går deretter inn i en regressiv fase. Etter en stund, vil håret falle ut på egen hånd og deretter et nytt hår begynner å danne under overflaten.

Testosteron

Den viktigste årsaken for overdreven hårvekst er mengden av mannlige kjønnshormoner i systemet. Det høye nivået av testosteron som forekommer naturlig i menn er grunnen til at mange menn har svært aktiv ansiktshår vekst. Testosteronnivåer i blodet forårsaker follicles å vokse hår rask og tykk. Talgkjertlene, som er plassert på huden, også direkte påvirke hårvekst, og er følsomme for tilstedeværelsen av mannlige hormoner. Dessverre, noen kvinner har testosteron også --- noen mer enn andre. Dette er hva som forårsaker uønsket leppe hårvekst hos kvinner. Testosteronnivå og overdreven hårvekst hos både kvinner og menn er arvelig.

Pubertet

Når jenter og gutter treffer pubertet, hormoner blusse og hårvekst over leppen starter. Barn har fine hår (også kalt vellus hår). Men som barn kommer i puberteten, blir håret grovere og tykkere, avhengig av mengden av mannlige hormoner produsert.

Graviditet hormoner

Når en kvinne blir gravid, kan hennes hormonnivået gå ut av kontroll og føre til overdreven hårvekst. Selv om dette for det meste skjer i håret på toppen av hodet, er det også forekommer ofte på forsiden og over leppen. Heldigvis, fordi graviditet er midlertidig, er så leppe hårvekst i de fleste tilfeller.

Medisiner

Dreven leppe hårvekst i en kvinne kan også være forårsaket av visse medisiner (og enda noen p-piller) som inneholder syntetiske hormoner, steroider og andre stoffer. Se avsnittet Referanser for en liste over medisiner.

Stadier av Pubertet

Oversikt over Pubertet i gutter og jenter

"Puberteten er den perioden av tid når barn begynner å modnes fysisk, psykisk, sosialt og kognitivt. Noen tenåringer kan vokse opp til fire inches i et år i denne perioden."

GIRLS
Fysiske endringer er forårsaket av det kvinnelige hormonet østrogen og andre hormoner. Endringene vanligvis sted mellom 9 og 14. Selv om de fleste av jentene er fullt utviklet ved 16 år, vil de fleste fortsette å utvikle seg gjennom 18 år.

BOYS
Fysiske endringer er forårsaket av mannlig hormon, testosteron og andre hormoner. Med gutter endringene oppstår litt senere, i alderen 11 og 14.

Stage One

GIRLS
Selv om det kan være noen ytre fysiske endringer, eggstokkene vokser og hormonproduksjonen begynner.

BOYS
På samme måte med gutter, er hormonproduksjonen begynner, men det er ingen ytre fysiske endringer. Denne fasen kan begynne så tidlig som i 9 år og fortsette til 14 år.

Stage Two

GIRLS
Denne fasen kan begynne så tidlig som 8 år og opp til fylte 14. På dette stadiet, høyde og vekt økning raskt. Dessverre, kan akne vises på grunn av økt aktivitet fra svette og olje glands. Fint hår begynner å vises rundt kjønnshår området og underarmene. Brystvortene blir mer fremtredende, bryst knopper vises, og noen ganger dette området blir mør.

BOYS
Denne fasen begynner rundt alderen 11-13. Igjen høyde og vektøkning, testiklene blir større og pungen henger lavere og blir mørkere i fargen. Hårvekst begynner på beina og under armene, og også på undersiden av penis.

Stage Tre

GIRLS
Denne fasen begynner rundt i alderen 9-15. Høyde og vekt fortsette å øke, med brystene blir rundere og fyldigere, og hofter kan begynne å utvide seg. Kjønnshår begynner å tykne og bli mørkere. Skjeden kan utsondre en klar eller hvitaktig væske, og menstruasjon kan begynne.

BOYS
Denne fasen begynner rundt alderen 12-14. Igjen høyde og vekt fortsette å øke etter hvert som musklene blir større og skuldre bredere. Penis, testikler og pung er også økende. Kjønnshår blir mørkere og tykkere, og håret fortsetter å vokse på beina og under armene. Sædproduksjonen kan begynne, og akne kan oppstå på grunn av overaktiv svette og oljekjertler.

Stage Four

GIRLS
Dette stadiet skjer rundt om i alderen 10-16. Hår under armene blir mørkere, og en trekantet flekk av håret begynner å danne rundt underlivet. Brystvorten kan stikke ut fra resten av brystet. Også menstruasjon begynner vanligvis på dette stadiet.

BOYS
Dette stadiet skjer rundt om i alderen 13-16. Høyde og vekt fortsette å øke. Penis og testikler er fortsatt i vekst, og det er en videreføring av jevning og mørkere kjønnshår. Nå er når det skjer endringer i en ung manns stemme. Det begynner å bryte, slutt å bli lavere som stemmebåndene blir lengre og tykkere, og strupehode øker i størrelse.

Stage Five

GIRLS
Dette stadiet skjer rundt om i alderen 12-19. På dette punktet en jente full høyde er nådd. Bryst utvikling er fullført, og kjønnshår har dannet en tykk rektangulær lapp rundt underlivet. Menstruasjon er nå vanlig, og helhetsinntrykket er av en ung voksen kvinne.

BOYS
Dette stadiet skjer rundt om i alderen 14-18. Ansiktshår vises, og hår på brystet kan begynne å vokse. Penis og testiklene er på sitt full størrelse, og kjønnshår, underarm, og leg hår er sånn av en voksen. Full høyde er nådd, og det generelle utseendet er av en voksen mann.

Tidlig pubertet hos jenter

Puberteten inntreffer vanligvis i jenter i alderen mellom ti og fjorten. Tidlig på settet kalles veslevoksne puberteten.

Symptomer

Veslevoksne puberteten presenterer med de samme fysiske og følelsesmessige endringer som puberteten på en eldre alder. Det første tegnet er vanligvis brystutvikling, etterfulgt av offentlig hårvekst og kviser.

Ulemper

Det er vanligvis ingen langvarig effekter til veslevoksne puberteten. Den største bekymringen er at tidlige vekst spruter kan føre til å være kortere enn gjennomsnittet som voksen.

Årsaker

Syttifem prosent av veslevoksne puberteten tilfeller ikke har noen underliggende medisinsk årsak. På settet er utløst av hormoner. I de fleste tilfeller, bare begynner hypofysen produsere hormoner ved en tidligere alder enn gjennomsnittet. I svært sjeldne tilfeller kan en svulst i hypofysen eller hypothalamus være å klandre.

Behandling

Behandling, om nødvendig er mulig. Hvis en svulst er ikke den underliggende årsaken, kan hormoner forskrives til midlertidig utsette på settet av puberteten.

Side Effects

Bivirkninger av hormoner er minimal. Når medisinen er stoppet, vil puberteten starte igjen som normalt. Mens på hormoner, hyppigere kontroller med en lege er nødvendig å overvåke vekst og hormonnivåer.

Support

De fleste barn synes det er vanskelig å bli vurdert annerledes. Hvis din datter opplever tidlig pubertet, være ærlig og åpen med henne om hva som skjer. Pass på å la henne handle hennes alder, ikke en alder hun ser ut.

Testosteron terapi for sen pubertet

Sen pubertet, også kjent som konstitusjonelt forsinket pubertet, er egentlig en senere enn vanlig kroppslig forandring fra barndom til voksen alder. For gutter, ofte begynner denne endringen hvor som helst i alderen 9 til 15. arvelighet er den vanligste årsaken til sen pubertet, men barnet kan også oppleve denne forsinkelsen skyldes ernæring, sykdom eller genetisk lidelse. Uavhengig av årsak, er det viktig å forstå hvorfor din "blomstret sent" ikke har gått gjennom puberteten før noen gang starter noen form for behandling.

Ingen behandling

For mange gutter opplever sen pubertet, er testosteronbehandling ikke er nødvendig for å behandle tilstanden, siden det ikke er en tilstand i det hele tatt. Dette skyldes i stor grad det faktum at barnet ditt er rett og slett bak "standard" timeplan med puberteten. Hvis du ser tilbake på din families historie, kan du huske eller oppdage at andre slektninger var også sene bloomers. Så snakk med legen din før du noensinne administrering av noen form for testosteron terapi til barnet ditt.

Short-Term Therapy

Mens tålmodighet kan ofte gå en lang vei mot å oppnå pubertet, ville noen tenåringsgutter heller ikke vente. Og avhengig av familien din lege, barnet kan ha muligheten til å bruke en "short-term" form for testosteron terapi. Når denne form for terapi anvendes, er testosteron administreres i en relativt lav dose, og stadig økt over tid inntil riktig dosering er oppfylt.

For noen tenåringer, er testosteron foreskrevet i tablettform tas daglig. For andre kan det hormonet gis gjennom periodiske injeksjoner på legens kontor. Det kan også være foreskrevet ved hjelp av et transdermalt plaster eller topisk gel. Uansett form av spredning, bør resept be pubertet å sette inn og utløse felles kjennetegn sett i løpet av denne tiden i livet, for eksempel en endring i kroppsform, hårvekst, penisforlengelse og en senking i stemmen. Etter hvor som helst mellom tre og fire måneders tid, vil behandlingen som regel ende, siden barnets kropp burde ha tatt over den nødvendige testosteron produksjonen.

Long-Term Therapy

Selv om det ikke nødvendigvis anses sen pubertet, kan denne form for forsinkelse være et resultat av en kjertel problem. I denne situasjonen, kan barnet må langtidsbehandling for å erstatte de hormoner som normalt blir produsert i kroppen. Doserings metoder er hovedsakelig den samme som kortvarig testosteronbehandling, forventer for bruk av en oral pille. Oral hormon erstatning, spesielt med testosteron, kan gi alvorlige bivirkninger, men legen din sannsynligvis ikke vil foreskrive denne form for behandling.

Utvikling I Pubertet

Utvikling I Pubertet


Puberteten er den fasen av ungdomstiden der jenter og gutter gjennomgå de fysiske og hormonelle endringer som signaliserer deres transformasjon til kvinner og menn. Pubertet er aktivert av hypothalamus og hypofysen kjertler som ligger ved foten av hjernen; hos jenter, hypothalamus fører til at hypofysen til å øke sin produksjon av østrogen; hos gutter, er produksjonen av testosteron økt. Puberteten inntreffer vanligvis mellom 10 og 16.

Høyde og vektøkning

En av de første tegn på pubertet utbruddet er en dramatisk vekst sprute. Gutter og jenter vokser flere inches i løpet av en kort periode; nesten 20 prosent av voksen høyde er oppnådd i løpet av puberteten. Jenter har en tendens til å oppleve en vekst sprute nesten to år før sine mannlige kolleger. Jenter og gutter går gjennom puberteten også oppleve en økning i deres body mass samt en re-distribusjon av vekt. Jenter opplever en økning i kroppsfett i de øvre og nedre halvdel av kroppen, noe som gir dem en curvier utseende. Gutter også få fett, men få en større mengde muskel.

Hårvekst

Under puberteten, unge gutter og jenter opplever ny hårvekst på spesifikke kroppsdeler. Vanligvis vil jenter i alderen 9-15 begynne å legge merke til en vekst på underarm og kjønnshår. Utgangspunktet håret blir rett og sparsom, men gjennom utviklingen av pubertet håret blir tykkere og krøllete. Kjønnshår vil begynne å ta på seg en trekantet form.

Gutter i alderen 13 til 15 vil også begynne å legge merke til underarm, ansikts og kjønnshår. Som puberteten utvikler seg, vil mannlige kjønnshår begynner å spre seg mot lårene. Gutter i den siste fasen vil også vokse hår rundt anus. Etter 16 år vil de ha mesteparten av sin voksen ansiktshår.

Bryst Development

Mellom 9 og 15, unge jenter utvikler bryster. De begynner som små "knopper"; jenter på dette stadium av veksten kan begynne iført en trening bra. Følsomhet for økninger og jenter i området kan finne normale aktiviteter, som å sove på magen, ubehagelig.

Menstruasjon Cycle

Jenter vanligvis mellom 10 og 15 vil begynne menstruasjon. Menstruasjon er den månedlige syklus indikerer kvinnelig fertilitet, der en jente blør fra hennes livmor gjennom hennes vagina. Forut for utbruddet av en ungdom jente menstruasjonssyklus, kan hun oppleve en klar utflod fra skjeden hennes; dette er rett og slett en prosess med selvrensende. Før og under en jente menstruasjon, kan hun lider av humørsvingninger, magekramper, ryggsmerter og mat cravings.

Voice Endringer

Hanner midt i puberteten vil oppleve en gradvis dypere stemmen sin. I begynnelsen av denne prosessen, kan deres stemmer tidvis bli høy pitched og "sprekk".

Penis Utvikling og nattlige utslipp

Mellom 12 og 15, vil en pubescent gutt opplever vekst i testiklene hans og pungen. Hans penis vil forlenge og utvide. Noen gutter opplever nattlige utslipp eller "våte drømmer" i løpet av denne tiden. Dette er når en seksuell drøm fører til at guttens penis å stivne og ejakulere i søvne. Nattlige utslipp er en normal del av puberteten som oppstår som en guttekropp acclimates seg til hans gripende hormoner, utvikle kjønnsorganer og økt ønske om seksuell aktivitet.

Hvordan du kan redusere hårvekst

Dreven hårvekst er medisinsk referert til som hirsutisme. Ifølge National Institute of Health, mens årsaken til overflødig hår vekst i de fleste mennesker er ukjent, kan det utvikle seg som et resultat av en overproduksjon av androgener (mannlige hormoner, som testosteron og androsterone). Noen andre årsaker kan omfatte polycystisk ovariesyndrom (PCOS), svulst eller kreft i eggstokk eller binyrene, Cushings syndrom eller visse medisiner.

Uønsket hårvekst kan være svært pinlig for begge kjønn, men spesielt for kvinner. Tegn på hirsutisme kan omfatte utvikling av mørke, grove hår på overleppen, haken, magen, brystet og ryggen. Det er mange måter å redusere hårvekst, med enkelte behandlinger blir særlig effektiv.

Hvordan du kan redusere hårvekst

•  Snakk med legen din om din overdreven hårvekst. Han må gjøre en grundig undersøkelse for å være sikker på at årsaken ikke skyldes kreft, PCOS eller annen underliggende tilstand. Legen din kan foreslå de mest hensiktsmessige behandlinger for din tilstand. Medisiner som p-piller og anti-androgener (som spironolakton) brukes til å behandle hirsutisme, selv om det kan ta opptil seks måneder for disse medikamentene skal tre i kraft. Begge disse behandlinger krever en resept.

2 Se et bord sertifisert kosmetisk kirurg om å få laser hårfjerning. Laser hårfjerning bruker en lyspuls eller laserstråle for å ødelegge hårsekken og hindre fremtidig hårvekst. Personer med blek hud og mørkt hår er de beste kandidatene for laser hårfjerning, fordi lasere kan føre til en endring i huden pigmentering i de med mørkere hud. Laser hårfjerning tar vanligvis ca 4-5 behandlinger for å være fullt effektive. Noen mulige bivirkninger inkluderer arrdannelse og rødhet.

Påfør eflornithine hydrochloride krem (Vaniqa) til de berørte områdene. Eflornithine hydrochloride bremser hårvekst hos kvinner etter ca seks til åtte uker. Det krever en resept fra lege for å få. Hvis du på noe tidspunkt slutte å bruke kremen, vil håret begynner å vokse igjen etter ca åtte uker.

Cellfood og hårvekst

Cellfood og hårvekst


Cellfood er et kosttilskudd som har et mangfold av sunne fordeler for det menneskelige systemet. Det hjelpemidler i å sende næringsstoffer umiddelbart i spiserøret, halsen og munnen som deretter går inn i den naturlige blodstrømmen. Det er også fordelaktig for huden og for å gjenopprette hårvekst.

Bivirkninger av Aging

Den naturlige aldringsprosessen tar sin toll på det menneskelige systemet som det tapper energi. Det fører til nedbryting av ledd, bein og brusk, sammen med tørr hud og negler, og hår og tannkjøtt tap.

Cellfood Fordeler

Fordelene ved Cellfood inkludere forhøyet energinivå i tillegg til økt funksjon av hjernen, lungene og immunsystemet. Det er også en naturlig antibiotika.

Nødvendige næringsstoffer

Cellfood er et nyttig hjelpemiddel for menneskekroppen ved at det å gjenopprette seg selv med viktige næringsstoffer for et godt balansert system. Disse nyttige næringsstoffer inkluderer mangan, kalium, jern, bor og fosfor.

Hårvekst

Næringsstoffene i Cellfood er en gunstig restorative hjelpemiddel i å hjelpe huden reparasjon, noe som hjelpemidler i å gjenopprette hårvekst og hindre hårtap. Den har høye nivåer av fosfater som er avgjørende for å gjenopprette og nærende hodebunnen for å generere hårvekst. Den kan også brukes som et hjelpemiddel til forbedring av hår som var skadet av skadelige kjemiske behandlinger, sammen med å være en flass avskrekkende.

Hvordan forberede

Cellfood er en konsentrert lemony-smake væske som kan blandes med vann eller juice. Hvis du blander det med vann fra springen i Cellfood vil rense vannet, selv om fordelene er senket.

Hva er årsakene til uønsket hårvekst?

Veksten av uønsket hår, eller hirsutisme, oftest er forårsaket av tilstedeværelsen av for høye mannlige hormoner som kalles androgener, ifølge Mayo Clinic. Imidlertid kan dette overskudd av hormoner være et resultat av en annen sykdom eller tilstand. Ifølge Mayo Clinic, omtrent 10 prosent av kvinnene i USA lider av hirsutisme, men en kombinasjon av medisinske og egenomsorg tiltak kan bidra til å behandle tilstanden. Men i noen tilfeller er det ingen identifiserbar tilfelle i det hele tatt.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er en ganske vanlig hormonforstyrrelse hos kvinner i fertil alder. De fleste kvinner med PCOS har forstørret eggstokker som er dekket med små cyster. Foruten mye hår, andre symptomer inkluderer acne, menstruasjonsforstyrrelser og vektøkning. Kvinner som lider av PCOS har også ekstremt høye nivåer av androgen. Ifølge Mayo Clinic, er PCOS er den vanligste årsaken til uønsket hårvekst hos kvinner. Behandling for PCOS er rettet mot å behandle sine symptomer, som å ta p-piller for å regulere mensen og spise sunt. Noen kvinner valgte å gjennomgå hormonbehandling å motvirke de høye nivåer av androgener.

Cushings syndrom

Kvinner som lider av Cushings syndrom er utsatt for høye nivåer av hormonet kortisol, ifølge Mayo Clinic. Også kalt hyperkortisolisme, oppstår Cushings syndrom når endokrine produserer for mye kortisol, hormonet som produseres i reaksjon på stress. Foruten overdreven hårvekst, andre symptomer på Cushings syndrom inkluderer vekst av en pukkel i nærheten av skuldrene, strekkmerker på huden og avrundingen av ansiktet. For mye stress eller for mye kortikosteroid medisiner kan forårsake syndromet, forårsaker en ubalanse i hormonene dine og indusere hirsutisme. Behandlingen tar sikte på å bringe kroppens kortisolnivå ned til det normale.

Andre årsaker

Det finnes ulike andre årsaker til uønsket kroppshår. For eksempel er kongenital adrenal hyperplasi tilstand hvor binyrene produserer for mye androgen og ikke nok kortisol. Dette er en arvelig lidelse som kan selv påvirke vekst og utvikling hos barn, men også kan påvirke voksne. I noen sjeldne tilfeller kan svulster også føre til uønsket hårvekst. Hvis disse svulstene er plassert i eller på eggstokkene, kan de skiller androgener. Endelig kan enkelte medisiner føre til uønsket hårvekst, som danazol, som brukes av noen kvinner med livmor problemer, men dette er en svært sjelden sak.

Barnas Hårvekst

Barnas hårvekst bestemmes av mange faktorer. Genetikk, kan kosthold og hormoner påvirker hvor raskt eller sakte håret vokser. Barnas hårvekst er også berørt under vekst spruter.

Time Frame

Ved den sjette måneden i livmoren, har en baby et tynt lag med hår som dekker sin kropp, som kalles lanugo. I løpet av denne tiden, hårsekkene og kjertler som hemmelige oljer på huden har også blitt dannet. Det er 100.000 hårsekker i hodebunnen på dette punktet, men som en person aldre, mange av follikler slutte å vokse hår.

Vekst spruter

Noen babyer er født med en full leder av hår, mens andre er født skallet. Dette betyr ikke diktere hvor mye hår barnet vil ha senere i livet, eller hvor raskt eller sakte håret vil vokse. Spedbarn gå gjennom en drastisk vekst sprute løpet av sitt første leveår, og deres vekst deretter flater ut til ungdomsårene. Når et barn treffer puberteten, han igjen gjennomgår en vekst sprute. Disse vekst spruter kan påvirke et barns hår vekst, spesielt i puberteten når hårvekst skjer i andre områder av kroppen.

Håravfall

Hårtap er ikke unormal for barn og kan ha en rekke årsaker, for eksempel hormonelle forandringer eller vanlige infeksjoner og plager som tinea capitis, eller ringorm. Ringorm er forårsaket av en vanlig sopp, noe som irriterer håret og får den til å bryte. Medisiner kan være foreskrevet av en lege for å fjerne ringorm. Tørr luft, kan endringer i hårprodukter og allergiske reaksjoner også forårsake et barns hodebunnen for å være kløende eller irritert, forårsaker et barn å klø hodet, noe som resulterer i håravfall.

Hårvekst syklusen

Hår går gjennom en vekstsyklus starter med den anagene periode, i hvilken hårsekken regenererer, og det er aktiv hårvekst. Hodebunnen hårene vokser i to til syv år. Under anagen vekstperioden, er den gjennomsnittlige frekvensen av hårvekst 1 til 2 cm per måned. Dette etterfølges av den katagene fasen, hvori hårsekken kan endre seg langsomt i omtrent to uker, og det er innsnevring av håret. Under telegen scenen, hviler hårsekken i fire måneder. Dette etterfølges av Exogen fase, der håret røyter i forberedelse til starten av anagen vekstperiode igjen.

Betraktninger

Hvis det er bekymringer om hvordan et barns hår vokser eller problemer med store mengder hårtap, ta kontakt med en lege for å diskutere problemene. Barn utvikles i forskjellige hastigheter og ved ulike aldre. Det er viktig å unngå å sammenligne hårvekst på et barn med en annen. En lege kan undersøke familiens historie eller genetiske bekymringer hvis det er problemer med et barns hårvekst.

Grunner for tidlig pubertet hos jenter

Pubertet er starten på seksuell modenhet, når et barn forandrer fysisk og hormonelt. I jenter, fysiske endringer inkluderer utvikling av bryster, utseende av underarm og kjønnshår hai, og utbruddet av menstruasjon. Det er også en generell økning i veksttakten. Puberteten inntreffer vanligvis mellom 9 og 16 år for jenter. Forskjellige årsaker til tidlig pubertet er mulige, men de fleste tilfeller ikke ha noen kjent årsak.

Prevalens

Tidlig pubertet hos jenter, også kalt veslevoksne puberteten, innebærer tegn på pubertet oppstår før fylte 8. Tidlig pubertet er hyppigere hos jenter enn gutter, og mye mer vanlig i afrikansk-amerikanske jenter enn hos hvite jenter. Ifølge National Research Center for kvinner og familier, etter alder 8, totalt 48 prosent av afro-amerikanske jentene viser klare tegn til puberteten, mens bare 15 prosent av hvite jenter gjør.

Hormonell og i eggstokken Unormale

Visse fysiske forhold er forbundet med tidlig pubertet hos jenter, som det fremgår av University of Michigan Health System. Hypofysen, som regulerer de fleste hormoner, kan signalisere eggstokkene å begynne hormonproduksjonen tidlig. Ovarieceller avvik, for eksempel tumorer, kan også føre til tidlig pubertet.

Genetiske sykdommer og fødselsskader

Tidlig pubertet også er forbundet med McCune-Albright-syndrom, en genetisk sykdom som omfatter benene og pigmentering av huden. Barn født med ryggmargsbrokk, der ryggraden og spinalkanalen ikke er helt lukket, sammen med hydrocephalus, en opphopning av væske i skallen som forårsaker press på hjernen, har en tendens til å begynne puberteten tidlig.

Vekt og sosiale faktorer

Fedme også er knyttet til tidlig pubertet hos jenter, ifølge University of Michigan Health System. I tillegg familiekonflikter og fravær av jentas far i barndommen spådd en tidligere start av menstruasjon enn normalt, som indikert av en studie publisert i en 1992 utgave av tidsskriftet Child Development. Hvis jenta også var overvektige, en kombinasjon av disse faktorene var en enda bedre prediktor.

Miljøgifter

Dyrestudier har vist at eksponering for miljøgifter som etterligner østrogen aktivitet kan framskynde begynnelsen av puberteten. University of Michigan Health Center viser flere miljøgifter som kan bidra til veslevoksne puberteten. Bisfenol A, ftalater og polybromerte bifenyler (PBB), for eksempel, blir brukt i fremstilling av visse typer av plastmaterialer. DDT (diklor difenyl trikloretan) plantevernmiddel metabolitter kan også bidra til tidlig pubertet. Hormonforstyrrende som kan ende opp i miljøet inkluderer syntetisk østrogen hormon diethylstilbestrol (DES), den industrielle biprodukt dioksin og polyklorerte bifenyler (PCB), en gang ofte inkludert i et bredt spekter av produkter.

Tidlig pubertet hos barn

Hos de fleste barn, oppstår pubertet etter fylte 7 eller 8 for jenter, og etter 9 år for gutter. Men i noen barn begynner puberteten uvanlig tidlig; tidlig eller veslevoksne puberteten er definert som starten av puberteten før 7 eller 8 i jenter og 9 gutter.

Signs

Tegn på pubertet inkluderer acne, kroppslukt, kjønnshår eller hår under armene, rask høyde økning; bryst utvikling eller menstruasjon hos jenter; og stemmen blir dypere, ansiktshår, eller utvidelse av penis eller testikler hos gutter.

Årsak

For de fleste jenter er tidlig pubertet uforklarlig og er ikke på grunn av en medisinsk tilstand. Det er mer sannsynlig å være forårsaket av et helseproblem hos gutter.

Effekter

Veslevoksne puberteten kan hindre barn fra å nå sitt fulle høyde potensial. Skiftende organer kan også føre til sosial forlegenhet og erting.

Diagnose

Hvis du har mistanke om veslevoksne puberteten i barnet ditt, kan en lege gjøre en fysisk undersøkelse samt utføre urin eller blodprøver for å sjekke for forhøyede nivåer av kjønnshormoner.

Behandling

Behandling kan inkludere korrigering av et underliggende problem eller medisiner til lavere nivåer av kjønnshormoner og stoppe videre utvikling.

Om Pubertet brystsmerter

Om Pubertet brystsmerter


Puberteten er en spennende, forvirrende, og noen ganger smertefull tid. Som organer forandre seg og vokse, må ubehag og smerte behandles. Utviklings brystene er ømme og hovne. De kan klø og brenne og lage et ungt menneskes liv miserable. Forstå hvorfor brystene vondt i puberteten og hva som kan gjøres for å lindre smerten vil gjøre overgangen fra barndom til voksen alder en enklere reise.

Fakta

Nesten alle jenter og noen gutter opplever brystsmerter under puberteten. Når brystene først begynner å vokse, blir de kalt bryst "knopper." Disse blomstrende knopper kan føre til ubehag og smerte som de begynner å svelle. Hormonelle endringer under puberteten fortelle kroppen til å begynne å modne og forberede seg for voksenlivet. En økning i østrogen hos jenter og testosteron hos gutter oppstår ved starten av puberteten, forårsaker brystkreft vekst og ømhet. Er normal brystvekst hos gutter i begynnelsen av puberteten. Det kalles gynekomasti og er vanligvis forbigående. Når en pubescent jente starter sin periode, kan hun føle smerter i brystene rett før hennes syklus begynner.

Identifikasjon

Den første indikator på at en jente brystene begynner å utvikle er en hard knute eller klump under brystvorten. Dette klump ofte fører til smerte eller ubehag. Smerten er vanligvis mild, men kan likevel være ubehagelig for unge jenter. Brystsmerter ledsaget av andre pubertets symptomer (dvs. kjønnshår utvikling, vekst sprute) er ikke grunn til bekymring. I tillegg til brystsmerter, er en strekk eller kløe sensasjon vanlig.

Time Frame

Brystsmerter kan begynne så tidlig som 7 eller 8 år hos noen jenter. Andre jenter kan ikke begynne å oppleve brystsmerter og vekst til 12 eller 13. Når jenter utvikler bryster er hovedsakelig bestemt av gener. Over fem-seks årene, bryster gå gjennom stadier av utviklingen. Jenter kan oppleve forbigående smerter i hele denne perioden. Jenter typisk nå sitt fulle fysiske modenhet rundt 17. Brystsmerter utover dette punktet er vanligvis knyttet til menstruasjonssykluser eller graviditet.

Forebygging / løsning

Selv om brystsmerter er nesten uunngåelig i puberteten, er det tiltak for å lindre smerten. Smertestillende som for eksempel Tylenol kan være ganske gunstig. Når brystene begynner å hovne opp betydelig, vil en trening bra å støtte de nye brystene og minimere stoff gni mot brystvortene. Snakker om brystsmerter, eller snakke med din datter om hennes bryst smerte, vil lette angst hun kan føle seg i løpet av denne skiftende og forvirrende tid.

Advarsel

Mens minimal brystsmerter er en normal del av puberteten, kan noen symptomer indikerer et medisinsk problem. Utflod fra brystvortene er ikke et vanlig symptom på puberteten. Enhver væske fra brystvortene løpet av denne tiden bør rapporteres til legen din. Det er ikke uvanlig for hvert bryst for å utvikle seg på ulike priser, men hvis ett bryst knopp ser ut til å være veldig rødt, varmt, ekstremt smertefullt, eller ledsaget av feber, bør du oppsøke lege.

Dreven hårvekst hos barn

I mors liv, er de fleste av våre kropper dekket av fint, gjennomsiktig hår, kalt lanugo hår. Dette håret er generelt skur på om den åttende måned av svangerskapet. Svært sjelden, er en baby født med mye hår i områder av kroppen som vil fortsette å vokse.

Om

Dreven hårvekst kalles hypertrikose og kan sees oftest hos voksne og er sjelden sett hos barn. Tilstanden kan være ervervet senere i livet, eller det kan være medfødt, noe som betyr at det var tilstede ved fødselen.

Fakta

Dreven hårvekst kan være lokalisert eller vises over hele kroppen. Selv om det ikke er ledsaget av noen ytterligere symptomer, er en vanlig foreteelse av tannproblemer hos barn med denne lidelse.

Typer

Det finnes to typer medfødt hypertrikose: Medfødt Hypertrikose lanuginosa, hvor lanugo hår som dekker oss i mors liv ikke faller ut og fortsette å vokse etter fødselen; og Medfødt Hypertrikose Termin, hvor håret er full pigment, i motsetning lanugo, og dekker hele kroppen.

Årsaker

Årsaken til medfødt hypertrikose er ukjent. Det antas å være arvelig eller forårsaket av spontan mutasjon i livmoren.

Behandling

Den eneste behandlingen tilgjengelig er hårfjerning. Eksempler inkluderer barbering, kjemikalier (som voksing), elektrolyse eller termo. Behandlinger må gjøres gjentatte ganger, slik at håret vil vokse tilbake.

PCOS og hårvekst

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) rammer ca én av ti kvinner i USA og er en ledende årsak til kvinnelig faktor ufruktbarhet. Denne tilstanden har ingen kjent kur, og ingen aktuell forskning har vært i stand til å forklare årsaken. Symptomer på polycystisk ovariesyndrom inkluderer vektøkning, stemmeforandringer, mannlig mønster skallethet, anovulatoriske eller manglende menstruasjonssykluser, insulinresistens og unormal hårvekst. Mann mønster baldness og unormal hårvekst på halsen, haken, overleppen, kinn, øyenbryn, bryst og rygg er noen av de mer merkbare symptomer på denne tilstanden og kan behandles enten medisinsk eller kosmetisk.

Hva er PCOS?

PCOS er en hormonubalanse. Siden hormonene regulerer mange kroppslige funksjoner, er det ingen overraskelse at de hormoner som styrer hårveksten er også påvirket av denne tilstanden. Symptomene på PCOS varierer fra kvinne til kvinne og kan omfatte hårvekst og mannlig mønster skallethet. Testing for PCOS er gjort av en endokrinolog. Tilstanden er testet ved prøvetaking hormonnivåer som er tilstede i blodet. Denne test kan utføres i forbindelse med en menstruasjonssyklus, eller, i tilfelle av anovulatoriske eller manglende mentrual perioder, til enhver tid. Kvinner med PCOS kan utvise forhøyet testosteron og follikkelstimulerende hormonnivåer og kan ha høyt blodsukkernivå.

Testosteron og hva den gjør

En av de tegn polycystisk ovariesyndrom er et forhøyet nivå av testosteron i blod. Dette er årsaken til hannkjønnsmønsterskallethet og tynt hår hos kvinner så vel som den unormale kropps hårvekst. Denne mannlige hormonet surge stammer fra de mange cyster som vises på eggstokkene til en kvinne påvirket av polycystisk ovariesyndrom. Disse cyster frem mannlige hormoner, som endrer den naturlige balanse i kroppen. Den forhøyede androgen-nivå kan også forårsake fet hud og akne. Behandling for overskytende androgener kan være medisinsk, holistisk, eller kirurgisk i naturen og hver kvinne vil reagere forskjellig på disse programmene.

Behandling for Excess Kroppshår

Som PCOS har no cure, kan problemer med håret forårsaket av sykdommen behandles kosmetisk først. Mange kvinner velger behandlinger som barbering, voksing og laser hårfjerning for å takle problemet med overflødig kroppshår. Suksessen til disse behandlinger avhengig av alvorlighetsgraden av problemet og behandle ikke den underliggende årsak. Langsiktige behandlinger inkluderer å endre kosthold, noe som kan avhjelpe balansen i kroppen ved å takle insulinresistens. En diett som er lav i bearbeidede matvarer og sukkerarter har vist seg å være svært effektive i behandling av PCOS.

Medisiner

Medisinering er ofte brukt til å behandle PCOS. Hormonell prevensjon er mye brukt for å regulere mensen og for å øke østrogennivået å balansere androgener, og Vaniqua krem, som er tilgjengelig på resept, kan redusere produksjonen av overflødig kroppshår. Anti-androgen medisiner som spironolakton vil blokkere produksjonen av androgener, men bør ikke tas av kvinner som er gravide eller planlegger å bli gravid. Denne medisinen vil minske produksjonen av overflødig kroppshår og kan reversere hår tynning eller mannlig mønster skallethet. Propecia brukes også til å ta opp mannlig mønster skallethet hos kvinner med PCOS, men bør ikke brukes av kvinner som prøver å bli gravid. Siden mange kvinner som tar opp deres PCOS gjør det i håp om unnfangelse, kan medisiner som metformin brukes til å bekjempe den ubalansen også.

Kirurgi

Brukes som en siste utvei når en kvinne ikke svare på tradisjonelle fruktbarhet medisiner, kan prosessen med eggstokkreft boring bringe på eggløsning og lavere mannlige hormonnivåer. Denne prosedyren bærer risikoen for å lage arrvev på eggstokkene og brukes etter andre medisinske behandlinger har mislyktes. Behandlingen kan bare vare i en kort periode og er ikke allment anbefales. Behandling inkludert diett endringer og medisinering er vanligvis effektiv i å redusere symptomer på PCOS i de fleste kvinner.

Årsaker til unormalt kraftig hårvekst

De fleste slite om ikke å ha nok hår. Håret er for fin, for sprø, ikke rikelig nok, utsatt for brudd, vil ikke vokse i det hele tatt, eller den faller ut. Men det er folk med det motsatte problemet: De har for mye hår, og ikke bare er det spirende fra hodebunnen sin, men fra andre deler av kroppen. Dette kan være like traumatisk som går skallet.

Hirsutisme

Hvis en person vokser håret i store sprang i ansiktet og andre deler av kroppen hans, kan han bli plaget med en tilstand som kalles hirsutisme. Personer med denne tilstanden vokse tykt, mørkt hår over hele kroppen og ansiktet. Ifølge Family Doctor hjemmeside, vises hirsutisme å være genetisk, og kan selv occcur når det er høye nivåer av androgener (mannlige hormoner) i kroppen. Når en kvinne har for mange mannlige hormoner, i tillegg til overdreven hårvekst, kan hun ha uregelmessig menstruasjon, kviser, økt muskelmasse og en dyp stemme.

Hvem får det?

Hvis en kvinne har høye nivåer av androgener - mannlige hormoner - hun kan være en kandidat for å utvikle hirsutisme. Tegn på at en kvinne har for mange mannlige hormoner inkluderer uregelmessig menstruasjon, større enn normal muskelmasse, en dyp stemme og akne. Et unormalt høyt nivå av mannlige kjønnshormoner hos kvinner kan skyldes tilstander slik som eggstokkene eller adrenal tumorer, polycystisk ovariesyndrom, Cushings sykdom og hyperthecosis.
Hirsutisme hos kvinner fører til en mannlig mønster av hårvekst på haken, overleppen, og andre områder hvor menn har hårvekst.
Selv om legene er ikke sikker på hvorfor, kan hirsutisme også bli bedt om når en persons hårsekkene er ekstremt følsomme for androgener (mannlige hormoner). Hirsutisme er genetisk.

Medisiner for å unngå

Medisiner, for eksempel hormoner, anabole steroider og p-piller kan bidra til hirsutisme. Andre legemidler som kan fremme hirsutisme inkluderer danazol, glukokortikoider, ciklosporin, minoxidil og fenytoin.

Kan Dette Tilstand behandles?

Noen leger fore et medikament kalt et anti-androgen, som kontrollerer hirsutisme til en viss grad. Denne medisinen vil redusere ny hårvekst, men sannsynligvis ikke vil ha noen innvirkning på håret som allerede er tilstede.
Spør legen din om en aktuell resept krem ​​som kan direkte brukes til de områdene på kroppen som har ekstrem hårvekst. Denne kremen bremser tilsynelatende hårvekst, på samme måte som den anti-androgen medisin gjør.

Hypertrikose

En annen overdreven hårvekst tilstanden er hypertrikose, som skiller seg fra hirsutisme i at det er generelt ingen androgen (mannlig hormon) til stede. Hypertrikose resulterer i uvanlige hår densiteten og lengden. Ifølge Hypertrikose nettsted, er denne tilstanden arvelig. Når barn blir født, Lanugo hår, som er lang og silkeaktig, vanligvis kaster kort tid etter fødselen eller like før. Men hvis den enkelte har hypertrikose, håret røyter ikke, og vil forbli på den voksnes kroppen, med unntak av håndflatene og fotsålene.
Når det er rikelig hår på ørene, generelt menns ører, dette kalles hårete pinna. Hvis hårete pinna er sett på et nyfødt barn kan det være fordi mor til barnet har diabetes.

Årsaker til overdreven hårvekst hos kvinner

Noen ganger hunner begynner å legge merke hårvekst på steder der de ikke vil at håret til å vokse. Noen ganger hårvekst er ledsaget av akne, uregelmessig menstruasjon og vektøkning. Hvis dette skjer med deg, snakk med legen din.

Testosteron

Den viktigste årsaken til overdreven hårvekst hos kvinner (også kalt hirsutisme) er for mye testosteron. Testosteron er et mannlig produsert hormon. Når kvinner har for mye av dette hormonet, de ofte opplever uønsket hårvekst.

Medisinske tilstander

En av de viktigste medisinske årsaker til overdreven hårvekst hos kvinner er polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Det finnes andre medisinske årsaker, for eksempel en svulst på binyrene eller ovariene, men de er ikke så vanlig. En annen mulighet er Cushings syndrom.

Andre årsaker

Noen ganger overdreven hårvekst hos kvinner er en del av deres genetiske makeup, som utelukker noen hormonelle ubalanser. Fordi det er mange årsaker, vil du ønsker å finne ut hvorfor du vokser uønsket hår før du reversere eller fjerne den.

Medisinering

Enkelte reseptbelagte medisiner føre til overdreven hårvekst hos kvinner. Testosteron, anabole steroider, dehydroepiandrosteronsulfat og danazol er noen av de medisiner som kan bringe på overdreven hårvekst hos kvinner, ifølge Medline Plus (et datterselskap av National Institute of Health).

Behandling

Du kan finne flere måter å fjerne uønsket hår, noen dyrere enn andre. Bleking vil lysne håret, noe som gjør det mindre merkbar. Du kan fjerne hår ved plukker, voksing eller barbering. Andre alternativer som er effektive, men også kostbare, inkluderer elektrolyse og laser hårfjerning.

Unormal hårvekst

Millioner av mennesker opplever problemer med å miste håret. Likevel, det er også mange mennesker der ute som har håret vokser på steder de ikke har lyst til det.

Årsaker

Generelt er unormal hårvekst forårsaket av hormonelle ubalanser som produserer for mye testosteron. Slike ubalanser kan være forårsaket av en rekke problemer, inkludert binyrene lidelser, narkotika eller genetiske forhold.

Størrelse

Unormale hår vekster kan variere i størrelse, fra en liten føflekk med et lite området rundt håret til kvinner vokser fulle skjegg.

Misforståelse

Noen mennesker bare ser på unormal hårvekst som en personlig stell ulempe, selv om det kan være et symptom på alvorlige forhold, slik som Cushings, eller en bivirkning av medisiner.

Historie

Gjennom historien, spesielt hos kvinner, unormal hårvekst har blitt behandlet med en viss tiltrekning av. Et populært eksempel er den berømte skjeggete kvinner attraksjonene på sirkus freak show.

Betraktninger

Unormal hårvekst bør behandles alvor. Mens behandle det med hårfjerningsprodukter kan lindre kosmetiske symptomer, hormonelle ubalanser som kan være den egentlige årsaken til den vil forbli og kan muligens forårsake ytterligere skader uten skikkelig medisinsk intervensjon.

Laser behandling for hårvekst

Hvis du har vært spent på å kvitte seg med pinlig kroppshår, men har ikke råd til profesjonell laser behandling, er det gode nyheter. Laserbehandling for hårvekst, når kun tilgjengelig gjennom hudleger og andre spesialleverandører, er nå godkjent for hjemmebruk med et begrenset antall godkjente forbruker-enheter. Men før du gjør beslutningen om å slå stort, vet ærlig sannheten om laserbehandling for hårvekst - og hva du kan forvente fra begge typer behandling.

Er Laser behandling for deg?

Bli kvitt hår ved hjelp av laser behandling er en kostbar bestrebelse, uansett om du velger å forfølge profesjonelle tjenester eller kjøpe et hjem laserbehandling system. Forbrukerne er ofte forvirret når det gjelder laser hårfjerning og kan anta at dette er en permanent måte å eliminere hårvekst. Ikke så. Mens gjentatte laser behandlinger kan føre til en stabil reduksjon i hårveksten med mange økter, er denne metoden ikke anses som en permanent måte å kvitte seg med kroppen eller ansiktshår. Fordi laser behandling er mest effektiv på hårsekkene i den aktive fasen av vekst, må gjenvekst tas opp i senere behandlinger. Individuelle resultater ved hjelp av laser hår reduksjon kan variere dramatisk.

Professional Laser Treatment

Profesjonelle laser behandlinger som utføres av en hudlege eller annet helsepersonell gi forbrukerne optimale resultater. En laserstråle varmer og ødelegger hårsekkene av flere hår på en gang, noe som gjør dette til en effektiv og relativt rask måte å redusere hår. Ifølge Laser Hair Journal, 80 til 90 prosent av folk som er gode kandidater for laser behandling kan se en 80 prosent reduksjon i hårveksten etter 06:56 behandlinger. Imidlertid, fordi laserbehandling ikke eliminere håret helt, gjenvekst må stadig tas opp selv etter optimale resultater er oppnådd, slik at vedlikehold laserbehandlinger er nødvendig, vanligvis i det minste en gang i året.

Hjem Laser Treatment

Mot slutten av 2009, US Food & Drug Administration godkjent to hjem laser behandling enheter for hår reduksjon, Tria og Silk'n. Silk'n hevder å være den enheten som hudlege foretrekker, mens Tria hevder at laseren i sin enhet er nærmest de som brukes i profesjonelle kontorer. Begge hensikt å redusere hår med 50 til 70 prosent etter en rekke behandlinger.

Silk'n og Tria er små håndholdte enheter som brukes på huden, etter som en laserstråle er rettet mot hårsekkene. De dekker ikke så bredt av et areal som profesjonelle lasermaskiner, så hjem laser behandling systemer kan være en tidkrevende affære. Ifølge hjemmesidene til begge enhetene, kan forbrukerne forvente varme og prikking under hårfjerning prosessen, samt noen rødhet i huden etter behandling. Hjem laser behandling systemer er ikke godkjent av FDA for bruk i ansiktet.

Laser Behandling: I Office vs Hjem

Den mest åpenbare forskjellen mellom i-kontor og hjem laser behandling er kostnadseffektiv. Ifølge Laser Hårfjerning Journal, den gjennomsnittlige nasjonale prisen av en enkelt laser behandling utført av en lege var $ 366,75 i den første uken i September 2009, selv om kostnaden av behandlinger er også avhengig av regionen der du bor, årstid og kroppen del som skal behandles. Hjem enheter krever en engangs upfront pris, men de er ikke billig heller. Ifølge produsentens nettsider, Silk'n koster $ 499 og Tria $ 795.

Er du den beste kandidaten?

Uansett om du planlegge en avtale med en hudlege kontor eller velge å kjøpe ditt eget hjem laser hår reduksjon enhet som Tria eller Silk'n, denne metoden for hårfjerning gir preferanse for personer med visse hudfarger og hårfarge. The Mayo Clinic sier at de beste kandidatene for laser behandling er de som har blek hud og mørkt, grovt hår. Personer med mørkere hud og mørkt hår får også gode resultater. Men laserbehandling virker ikke på mennesker med rettferdig, rød eller upigmentert (grå eller hvit) kroppshår. Før du investerer i laser behandling for å bli kvitt kroppshår, sørg for at denne metoden vil gi deg de ønskede resultater.