Digidexo.com

er prostatitt smittsomt

Prostatitt Hjem Behandling

Prostatitt er medisinsk definert som en betennelse i prostatakjertelen, som finnes like under urinblæren. Prostatitt er forårsaket av svelling av denne kjertel, som kan hemme strømmen av urin fra blæren gjennom urinrøret. Behandling anfall av prostatitt hjemme er ideelt for dem som opplever hyppige bakterielle infeksjoner, men enhver sak som ikke er løst innen to til tre dager bør tas opp av en kvalifisert lege.

Symptomkontroll

Lindring av smerte er vanligvis øverst på hodet av de fleste menn som lider av et anfall av prostatitt. Ta et varmt bad kan bidra til å gi noen lettelse. Reseptfrie smertestillende som for eksempel paracetamol eller et NSAID (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler) som aspirin eller ibuprofen kan også gi en viss lettelse.

Diet

Velg mat med høyt fiber som grønnsaker og grove korn brød når de opplever et anfall av prostatitt å gjøre eliminering lettere på deg. Hold deg hydrert og drikk rikelig med vann. Noen finner lindring ved å drikke tranebærjuice også.

Herbal behandlinger

Mange enkeltpersoner dra nytte av urte behandlinger som for eksempel bruk av så Palmetto og bee pollen ekstrakt, goldenseal og lykopen. Slike urter kan finnes i kapsel eller pille form på lokale narkotika eller naturlig helsekostbutikker og bør tas i henhold til instruksjonene på flasken. Snakk med legen din om urte kosttilskudd, spesielt hvis du er på andre legemidler, siden interaksjoner kan forekomme.

Prostatitt Relief

Prostatitt er det vanlige navnet for en gruppe av lidelser som påvirker prostatakjertelen, den lille, valnøtt-formet kjertel som omgir urinrøret og sitter under blæren. The National Institutes of Health deler prostatitt inn i fire kategorier basert på deres symptomer, årsak og forløp av sykdommen. Behandling og vellykket lindring er basert på hvilken kategori av prostatitt har blitt diagnostisert og kan inkludere foreskrevet medisiner og naturpreparater.

Typer Prostatitt og deres symptomer

Alle fire typer prostatitt deler felles symptomer som smerte mens urinering; smerter i nedre del av ryggen, lysken, magen, og perineum (området mellom penis og endetarm); hyppig vannlating og det presserende behov for å urinere; og smertefulle utløsninger. Riktig diagnose er basert på typespesifikke symptomer som er representert, og gjennom en rekke tester, for eksempel en urin og sæd test, digital endetarms eksamen og cystoskopi.

Av de fire typer av prostatitt, er akutt bakteriell prostatitt forårsaket av en infeksjon. Symptomer etterligne de som finnes i en forkjølelse eller influensa, som feber, frysninger, kvalme og oppkast.

Kronisk bakteriell prostatitt er lik akutt bakteriell prostatitt. Den primære symptomet er hyppige urinveisinfeksjoner, mens vanlige symptomer kan presentere som mild, alvorlig eller ikke i det hele tatt.

Kronisk prostatitt er ansett som kronisk dersom symptomene varer mer enn tre måneder.

Asymptomatisk inflammatorisk prostatitt presenterer med ingen symptomer og er vanligvis oppdaget bare ved en tilfeldighet under en rutinemessig fysisk undersøkelse.

Behandling for akutt og kronisk bakteriell prostatitt

Gitt at årsaken til akutt og bakteriell prostatitt er en bakteriell infeksjon, behandling er tildelingen av antibiotika som Bactrim, Cotrim og Levaquin. Disse kan tas oralt eller, i tilfelle av mer alvorlige symptomer, gjennom injeksjoner, og i løpet av behandlingen varer vanligvis to til fire uker.

For kronisk bakteriell prostatitt, antibiotika er fortsatt brukes. Imidlertid, vil i løpet av behandlingen mest sannsynlig være lengre, og en annen kurs kan være nødvendig ved gjennomføring hvis infeksjonen returnerer.

Behandling for kronisk prostatitt

Gitt mangelen på en bestemt årsak, er vanskeligere å behandle enn bakteriell prostatitt kronisk prostatitt og kronisk bekkensmerter. Som sådan, er det en rekke metoder som å behandle symptomene og til slutt gi lindring.

Mens standard medisiner som ikke-steroide anti-inflammatoriske (aspirin eller ibuprofen) anbefales å bidra til å gi mindre lindring av smerte og ubehag, bør bruken brukes under veiledning av en lege på grunn av muligheten for bivirkninger som magesmerter , intestinal blødning og magesår.

Alfablokkere som Uroxatral og Cardura brukes ofte, siden de fungerer ved å slappe av blæren nakke og muskelfibre funnet hvor blæren blir med prostata. Dette kan gi lindring av noen av symptomene forbundet med vannlating, skjønt noen vanlige bivirkninger inkluderer hodepine og en reduksjon i blodtrykket.

En annen metode for behandling, og eventuelt en mindre tilbøyelig til å bli brukt av de fleste menn, prostata er massasje. Selv trygge, MayoClinic.com sier at ekspertene er uenige om effektiviteten av denne formen for behandling.

Hjem og Alternativ Behandling

Ikke ment å være en kur, er det en rekke av hjemme-baserte og alternative behandlinger som kan brukes for å lindre smerte og ubehag forbundet med prostatitt. Disse inkluderer soaking i et varmt bad, unngå krydret mat, alkohol og koffein, og sitter på en myk pute eller pute.

To former for alternativ behandling inkluderer biofeedback og akupunktur. Biofeedback er der en lege kroker en maskin til pasienten som brukes til å måle kroppsfunksjon. Gjennom denne legen og pasienten kan se hvilke konkrete handlinger kan forverre smerten og ta riktige tiltak.

Akupunktur er en form av kinesisk medisin som omfatter innsetting av små nåler inn i huden for å kontrollere smerte. Ifølge Acufinder.com, har en rekke studier av effekten av akupunktur i behandling av prostatitt symptomer, som alle har vist det å være en effektiv og egnet komplementær behandling.

UrologyChannel.com lister opp en rekke kosttilskudd som kan tas for å lindre betennelser eller fungere som støtte til andre medisiner. Disse inkluderer bromelain (anti-inflammatoriske egenskaper), vitamin C og E, selen (en antioksidant), og linfrø måltid. En sterkt anbefalt supplement er sink, som ikke bare bidrar til å hindre infeksjon, men er også konsentreres og utgitt av prostata.

Er dysplasi smittsomt?

En diagnose som inneholder ordet dysplasi, for noen, egger stor frykt. Ofte er forbundet med kreft, er dysplasi faktisk i mange tilfeller en pre-kursor til visse typer kreft. Dysplasi er oftere en god oppdagelse enn først antatt, da det kan føre til sin fjerning eller forebygging av en mer alvorlig medisinsk problem som kreft. Dysplasi er ikke en tilstand som er "fanget", og det ikke sprer seg fra en til en annen. Det er tilstedeværelsen av abnormaliteter i celler som påvirker bestemte områder av kroppen.

Identifikasjon

Dysplasi er ikke smittsom. Snarere er det en tilstand der cellene begynner å ta på seg en unormal form og er ofte forbundet med forstadier til kreft eller kreftceller. Det finnes tilfeller hvor dysplasi kan oppstå som et resultat av en smittsom sykdom, slik som humant papilloma virus (HPV), en seksuelt overført infeksjon. HPV forårsaker nesten alltid celleforandringer hos kvinner, og kan føre til livmorhalskreft.

Effekter

Dysplasi fortsetter å spre seg som de unormale celler fra en bestemt sykdom reprodusere. Dysplasi kan påvirke alle områder av kroppen. Effekten av dysplasi er ofte en utvikling til kreft. De vanligste typer kreft forbundet med dysplasi som en pre-markøren til å utvikle kreft er cervical. Alle kreft viser tegn til dysplasi. Når dysplasi er funnet noe annet sted enn i livmorhalsen, er det generelt detektert ved oppdagelsen av full blåst kreft. I organer eller andre områder av kroppen normalt ikke sjekket med jevne mellomrom, for eksempel bukspyttkjertelen eller spiserøret, er funn av dysplasi sjeldne.

Betydning

Celleforandringer blir ofte oppdaget under en kvinnes årlig pap test. Hvis tegn til HPV er til stede, slik som vorter eller lesjoner, dysplasi kan finnes raskere. Menn er sjelden påvirket av dysplasi når kontrahering HPV, men kvinner nesten alltid er. Som med alle typer kreft, tidlig oppdagelse og behandling kan ofte ettergi eller kurere noen kreftformer. En diagnose av dysplasi er ikke en diagnose av kreft, bare at unormale celler finnes, og kan være en pre-markøren til en mer alvorlig tilstand.

Behandlinger

Avhengig hvor dysplasi er oppstått, ulike behandlinger er tilgjengelige. I spiserøret, for eksempel, er det ofte en vente og se tilstand. I enkelte områder dysplasi aldri sprer seg, men replikerer sakte, og kan med hell overvåket eller fjernet. Laserterapi kan være et alternativ til kirurgisk fjerning av dysplasi.

Misforståelse

Dysplasi er en tilstand som vanligvis fortsetter å vokse. Som et resultat av den idé som dysplasi verket - unormale celler - er smittsomt eller kan overføres fra person til person, er ofte dannet. Dette er ikke tilfelle om dysplasi.

Definisjon av Prostatitt

Prostatitt er en sykdom i prostatakjertelen som vanligvis rammer unge og middelaldrende menn. Leger oppdage prostatitt bruker et symptom spørreskjema, digital endetarms eksamen, cystoskopi, urodynamiske tester og andre diagnostiske tester.

Betydning

Betennelse i prostata står for nesten 25 prosent av legekontoret besøk av unge og middelaldrende menn for urin og genital problemer, ifølge Medicine Net.

Typer

De fire typer prostatitt er akutt bakteriell prostatitt, kronisk bakteriell prostatitt, kronisk prostatitt / kronisk bekkensmerter og asymptomatiske inflammatorisk prostatitt.

Symptomer

Prostatitt symptomer er smerter og svie ved vannlating; magen, lysken og nedre ryggsmerter; og smertefull ejakulasjon.

Årsaker

Bakterier som normalt føre til akutt og kronisk bakteriell prostatitt, mens mulige årsaker til kronisk prostatitt / kronisk bekkensmerter inkludere infeksjon, psykologisk stress, og immunsystemet og nervesystemet lidelser. Det er ingen kjent årsak for asymptomatiske inflammatorisk prostatitt.

Forebygging

Avhengig av typen av prostatitt, kan en lege behandle tilstanden med antibiotika, alfablokkere, smertestillende midler og prostatisk massasje.

Behandling for Prostatitt

Prostatitt er en gruppe av sykdommer som påvirker prostata, en liten organ som er en del av det mannlige forplantningssystemet. Vanlige symptomer på prostatitt inkluderer brennende eller smertefull vannlating, problemer med vannlating, det presserende behov for å urinere, hyppig natta vannlating, bekkensmerter og smertefulle utløsninger. Tilstanden kan være vanskelig å diagnostisere fordi menn ofte opplever ulike symptomer og symptomene kan forveksles med en annen medisinsk tilstand. Prostatitt er mer vanlig hos yngre og middelaldrende menn.

Antibiotika

Når prostatitt er resultatet av en bakteriell infeksjon, er antibiotika som vanligvis brukes som behandling. Et typisk forløp av antibiotika er to til fire uker, og det er viktig å ta alle de foreskrevne medisiner, selv etter at symptomene forsvinner. I alvorlige tilfeller kan menn trenger å bli tatt opp til sykehuset for å motta injisert eller intravenøs antibiotika. Etter å ha blitt utskrevet, vil en full løpet av oral antibiotika vanligvis foreskrevet for bruk i hjemmet.

Alfablokkere

Alfablokkere er en annen type medikament som brukes til behandling av prostatitt, typisk kronisk prostatitt eller kronisk bekkensmerte forårsaket av prostata problem. Alfablokkere slappe av blærehalsen og musklene som forbinder blæren til prostata. Ofte foreskrevet alfablokkere inkluderer alfuzosin (merkenavn Uroxatral) og doxazosin (merkenavn Cardura). Alfablokkere kan bidra til å lindre plagsomme symptomer på kronisk prostatitt som smertefull vannlating eller svie ved vannlating.

Prostata Massasje

Noen menn med kronisk prostatitt vil dra nytte av prostata massasje for å lindre noen av de plagsomme symptomer på tilstanden. En prostata massasje utføres av lege eller annen helsearbeider og ligner på en endetarms eksamen. Legen vil sette inn en hansker, smurt finger inn i endetarmen for å massere prostata, gir noen lindring fra tilstanden.

Smertestillende midler

Menn med prostatitt kan oppleve noen lettelse fra tilstanden bare ved å ta vanlige smertestillende midler som ibuprofen eller acetylsalisylsyre. I noen tilfeller kan legen være i stand til å foreskrive en sterkere smertestillende. Når du tar over-the-counter smertestillende, sørg for å diskutere dosen med legen din for å bidra til å forhindre farlige bivirkninger av overforbruk, inkludert intestinal blødning, magesmerter og leverproblemer.

Den beste behandlingen for prostatitt

Den beste behandlingen for prostatitt er egentlig avhengig av type prostatitt som påvirker deg og din helse. Mens mange menn utvikler en form for denne tilstanden fra bakterier, kan de også lider av prostatitis som et resultat av en immunforstyrrelse, en nerveforstyrrelse, stress og trauma bare direkte i prostata. På grunn av kompleksiteten i sykdommen, må du kanskje prøve en rekke behandlinger for å skjelne som er best for deg, så ta kontakt med din fastlege for en riktig diagnose av tilstanden din.

Antibiotika

Med hvilken som helst type av prostatitis som er forårsaket av en bakteriell infeksjon, den beste form for behandling i siste instans avhengig av antibiotika. Hvis urin backflows inn i vevet av prostata, kan eventuelle bakterier som finnes i fluidet forårsake en infeksjon. Dette kan skape en uregelmessighet i prostatakjertelen, spørre det å bli øm og betent. Når dette skjer, vil du ofte oppleve smerte og ubehag i bekkenet og underlivet så vel som på urinering. For å motvirke disse symptomene og årsaken til infeksjon, en kurs av antibiotika, gitt over en periode på noen steder mellom 3 og 4 uker, er vanligvis ganske effektive.

Allopurinol

En annen form for behandling som har vist seg effektive, nemlig når årsaken til prostatitt er ukjent, er med et medikament som kalles allopurinol, en xantinoksidase hemmer. Hva dette betyr medikament i kroppen er å redusere mengden av urinsyre utskilt fra nyrene. Grunnen til at det kan være effektiv i behandling av denne tilstanden er at det finnes bevis på at menn som lider av ikke-bakteriell prostatitt faktisk har høyere nivåer av urinsyre i sin prostata, muligens knytte denne sekresjon til uorden. Ved å minske mengden av urinsyre i prostata, er det antatt at du vil oppleve en reduksjon i betennelse og smerter.

Massasje

Med kroniske former for prostatitt ikke forårsaket av bakterier, har en serie av prostata massasjebehandlinger også funnet noen suksess. I denne prosedyren, er prostatakjertelen manuelt massert av en lege for å redusere betennelser og eventuell tilhørende smerter. Selv om dette kan være den beste behandling for noen menn med tilstanden, vil det ikke fungere for alle, så snakk med legen din om muligheten for prostata massasje.

Thermo

Du kan også oppleve lindring fra din tilstand gjennom bruk av thermo. Ofte referert til som mikrobølge transuretral thermo, eller bare TUMT, er et kateter satt direkte inn i blæren, og en ledning kan så bli ledet til å avgi mikrobølger til varme og ødelegge enhver sykt eller skadet vev som kan være årsaken til tilstanden.

Egenomsorg

Det er også mulig at den beste form for behandling for prostatitt, særlig i mindre alvorlige tilfeller av tilstanden, er selv forsiktighet. Hva denne tilnærmingen til behandling innebærer er bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og "sitz" bad sammen med unngåelse av visse stoffer som forverrer tilstanden, slik som koffein og alkohol.

Hvor lenge er MRSA smittsomt?

Hvor lenge er MRSA smittsomt?


Ifølge Centers for Disease Control and Prevention MRSA (methicllin-resistente stafylokokker) er staph infeksjon som er resistente mot antibiotika. MRSA kan være en dødelig infeksjon og ofte oppstår i miljøer helsevesenet, blant annet sykehus og sykehjem.

Som er smittet med MRSA

De med svekket immunforsvar er mer utsatt for å pådra MRSA. Staph infeksjoner i huden begynner som små røde nupper og ofte ser ut som en edderkopp bitt. Ofte forblir ubehandlet i de tidlige stadier, kan infeksjonen bli abscessed og krever drenering via kirurgi eller et sår vac. MRSA vanligvis infiserer bare huden, men hvis venstre ubehandlet kan det spre seg til bein, blodet, hjertet og lungene, og dermed bli en livstruende infeksjon.

Diagnose

Diagnosen i seg selv tar ca 48 timer på grunn av lang tid som kreves for bakterier å vokse. Imidlertid, er en ny blodprøve tilgjengelig som gir resultater i løpet av flere timer. Mange sykehus velger å behandle MRSA med vancomycin, som brukes i behandlingen mot resistente stammer, men dette løpet av behandlingen er ikke alltid effektiv.

MRSA Inkubasjon

Når MRSA bakterier først begynner formere, er ingen utslett på huden synlig og pasienten vil ikke ha noen symptomer. Etter én til 10 dager, vil noen tegn eller symptomer begynner å vises. Men ikke alle som bærer MRSA er symptomatisk, noe som gjør det vanskelig å holde den fra å spre seg til andre, selv i et sykehus. Dersom MRSA er mistenkt eller diagnostisert, er det viktig å håndheve isolasjon og har alle som kommer inn i rommet bruke verneutstyr, maske og hansker. MRSA er svært smittsomt og kan spres mellom individer via hud-til-hud kontakt, delte elementer, for eksempel håndklær eller kopper, og vanlige overflater som bord og benkeplater. Noen stammer av MRSA er fullstendig resistente mot antibiotika.

Bære MRSA

Når en person har MRSA, de forblir en bærer og kan sette andre i fare for å pådra seg sykdom. Folk kan bære MRSA i dager, uker eller enda flere år, der tiden er det mulig å ha en annen infeksjon eller overføre den til andre.

Redusere risikoen for MRSA

Det finnes måter å redusere risikoen for overføring av MRSA, inkludert vasking regelmessig med antibakterielle midler, vaske klær hver for seg og på seg en maske. Til tross for å ta forholdsregler, ofte anbefales leger at folk som bærer MRSA unngå andre som kan ha en svekket immunsystem, inkludert de med sykdommer, barn og eldre.

Prostatitt Diagnose

Prostatitt Diagnose


Prostatitt er et vidt begrep som brukes for en gruppe av symptomer knyttet til prostata. Når du har prostatitt, vil du oppleve symptomer på smertefulle og vanskeligheter med vannlating, smerter i lysken og betennelse i prostata. Noen tilfeller av prostatitt er tilskrevet bakterielle infeksjoner. Ifølge Mayo Clinic, opp til 10 prosent av prostatitt tilfeller har bakterielle årsaker. For å diagnostisere tilstanden, kan legen gi mange tester for å utelukke andre tilstander.

Questionanaire

Ifølge Mayo Clinic, er det et spørreskjema kalt National Institutes of Health kronisk prostatitt Symptomer Index som kan gis til deg å fylle ut. Spørreskjemaet bestemmer hvor ofte du opplever smerte, ubehag, og smertefull vannlating, og hvordan disse symptomene påvirker din over alle velvære. Jo høyere du scorer på spørreskjemaet, jo mer sannsynlig at du lider av prostatitt.

DRE

En DRE er en digital endetarms eksamen. Ifølge Urologi Channel, denne type eksamen sjekker for betennelse i prostata og om det er øm å ta på. Legen din vil sette inn en hansker, smurt finger inn i deg rektum for å føle overflaten av prostata. Legen din vil også bestemme størrelsen og formen på prostata for å se etter noe unormalt.

Urin / Semen Test

Din lege vil be om prøver av urin og sæd for å se etter leukocytter (hvite blodlegemer). Leukocytter er et viktig aspekt i kroppens evne til å bekjempe infeksjoner. Hvis du har en høy andel av leukocytter i urin eller sæd, betyr dette at en infeksjon er til stede. Et høyt antall leukocytter assosiert med enten urin eller sæd prøven er en god indikator for prostatitt.

Cystoskopi

En cystoscope er et veldig fint instrument som er plassert inn i urinrøret og deretter inn i blæren. På slutten av cystoscope er en lett og en svært liten forstørrelseslinse eller et kamera. En cystoskopi kan utføres for å sjekke for eventuelle misdannelser eller andre mulige medisinske tilstander, som kreft, som kan forårsake dine symptomer.

Behandlinger

Når du har blitt diagnostisert med prostatitt, er det ulike metoder for å hjelpe deg å takle din tilstand. Ifølge Mayo Clinic, kan alfablokkere slik som alfuzosin bli gitt for å hjelpe leksjonssmertefulle symptomer assosiert med vannlating. Ibuprofen eller Motrin kan bidra til å lette smerter symptomer. Soaking i et varmt bad og sitter på en myk pute kan også leksjon smerte symptomer. Unngå alkohol, koffein, eller krydret mat, da dette kan forverre tilstanden din.

Kronisk prostatitt uten infeksjon

Prostatitt er en tilstand som oppstår når prostata blir betent eller hovne. Det regnes som en kronisk tilstand når symptomene vare i flere uker. Selv om en gang antatt å være et resultat av en bakteriell infeksjon, kan kronisk prostatitt oppstå av forskjellige grunner. Det er tre typer av kronisk prostatitt: bakteriell, ikke-bakteriell og prostadynia (symptomer, men ingen betennelse). Kronisk prostatitt uten en bakteriell infeksjon er også kalt inflammatorisk kronisk bekkensmertesyndrom.

Årsaker

Årsakene til kronisk prostatitt som utvikler uten at en infeksjon er vanskelig å forstå. Mangelen av bakterier i en urinprøve indikerer det er ikke en bakteriell infeksjon, men tilstedeværelsen av hvite blodlegemer kan fortsatt indikerer at en infeksjon er til stede (dette er ikke veldig vanlig). Ifølge ChronicProstatitis.org, en mulig årsak til kronisk inflammatorisk bekkensmerte syndrom er utett prostata syndrom, som oppstår når barrieren av prostata som forhindrer potensielt skadelige materialer i urin fra å bryte gjennom skades eller brytes ned. En annen mulig årsak er problemer med nervesystemet.

Symptomer

Symptomer på inflammatorisk kronisk bekkensmerte syndrom er lik de som er forbundet med kronisk bakteriell prostatitt. Det vil være smerte mens urinering, resultatet av hoven prostata legger press på urinrøret, som ofte er ledsaget av en brennende følelse under og etter vannlating. Andre mulige symptomer inkluderer problemer med vannlating; smerter i området av bekkenet som over penis, i ryggen, under kjønnsorganer og i området av endetarmen; en konsekvent "full" følelse i blæren; hyppig vannlating; og smerter under og etter orgasme.

Behandling

Selv om det ikke er vanlig brukt, kan antibiotika være bruk for ikke-bakteriell kronisk prostatitt, skjønt dette sjelden tjener som en kur-tatt. Andre mulige medisiner inkluderer alfablokkere, som virker avslappende på prostata muskler og kan potensielt lindre symptomer som hyppig behov for å urinere - eksempler er tamsulosin og terazosin. Hyppig utløsning, som er smertefullt, kan redusere mengden av blokkering og lindre smerte i det lange løp. Dessverre er den type behandling som er mest effektive forskjellig for alle - årsakene til ikke-bakteriell kronisk prostatitt kan være vanskelig å fastslå. Du bør snakke med legen din om de beste mulige behandlingsmetoder.

Kirurgi

I noen tilfeller kan kirurgi utføres. En transuretral reseksjon av prostata, som innebærer delvis eller fullstendig fjerning av prostatakjertelen, er et alternativ hvis konvensjonelle behandlinger mislykkes å gi lindring. Det er vanligvis henvist til eldre menn med tilstanden, da det kan føre til retrograd ejakulasjon, som oppstår når sæden kommer inn i blæren under utløsning. Dette kan føre til impotens, sterilitet og inkontinens. Hvis svellingen er for stor til å tillate riktig tømming av blæren, kan en suprapubic kateter anvendes. Dette innebærer et rør som er lagt inn i blæren gjennom magen for å tømme urin (Resources).

Komplikasjoner og prognose

Selv om det ikke er svært vanlig, i besittelse av en sterkt forstørret prostata potensial til å hindre at urinen strømmer på riktig måte gjennom urinrøret. Dette kan føre til oppbevaring av urin, noe som kan føre til skade på nyrene. Hvis du mistenker at dette skjer, bør du kontakte lege umiddelbart. Selv om forårsaket av en bakteriell infeksjon, kronisk prostatitt vanskelig å kurere. Tilstanden vanligvis oppstår på nytt, og finne riktig behandling som fungerer for deg kan virke som en uoverkommelig oppgave.

Er epididymitt smittsomt?

Er epididymitt smittsomt?


Ifølge University of Illinois Medical Center, er epididymitt generelt ikke smittsomt, men kan følge en smittsom seksuelt overførbar sykdom.

Bakgrunn

Epididymitt er en infeksjon i bitestikkelen, noe som er et rør som ligger på baksiden av testikkelen der sperm pass.

Symptomer

Potensielle symptomer på epididymitt er rød, varm hud på pungen; hoven eller øm testikkel eller lysken; testikkel smerter som føles verre under en avføring; feber og frysninger; utflod fra urinrøret; smerte eller brenning med vannlating; smerte med sex; klump i en testikkel; lavere abdominal eller bekken ubehag; eller blod i sæden, ifølge University of Michigan Health System.

Årsaker

Bakterielle infeksjoner, inkludert urinveisinfeksjoner, seksuelt overførbare sykdommer eller prostata infeksjon kan forårsake epididymitt. Andre mulige årsaker er soppinfeksjon, Henoch-Schoenlein purpura (en sykdom med utslett og hevelser i ledd), prostata fjerning, en medisinsk prosedyre som påvirker urinveiene eller en hjertemedisin som heter amiodaron.

Behandling

Behandling for epididymitt er vanligvis antibiotika.

Forebygging

For å hindre epididymitt, holde penis og pung ren, bør du oppsøke lege omgående hvis du har brennende når du tisser eller utflod fra penis og bruke kondom med sex.

Hva gjør Prostatitt Feel Like?

Hva gjør Prostatitt Feel Like?


Prostatitt er en sykdom som fører til en manns prostata å bli betent. Denne sykdommen kan har ingen symptomer eller det kan føre til ubehagelige symptomer som kan gjentas. En pasientens individuelle symptomer bør diskuteres med lege.

Vanlige symptomer

Prostatitt inkluderer ofte smerter i kjønnsorganer og bekken-området, vannlating problemer og vanskeligheter med ejakulasjon, ifølge Mayo Clinic. Urinering kan bli smertefullt, hyppigere og nølende.

Akutt bakteriell prostatitt

Personer med akutt bakteriell prostatitt kan oppleve kvalme, oppkast eller feber på grunn av en plutselig infeksjon.

Kronisk prostatitt

Menn med kronisk prostatitt kan utvikle tilbakevendende urinveisinfeksjoner som veksler med perioder med lite eller ingen symptomer på prostatitt.

Asymptomatiske inflammatorisk prostatitt

Prostatitt kan forekomme uten symptomer eller tegn og kan bare oppdages gjennom en undersøkelse for en annen medisinsk tilstand.

Testing

En lege kan utføre en digital undersøkelse i hvilken setter han sin behanskede fingeren inn i en pasients rektum og føles overflaten av prostata for å identifisere betennelse eller utvidelse. Urin og semen testing kan brukes til å finne bakterier og andre celler som er til stede i prostatitt tilfeller.

Tegn og symptomer på akutt prostatitt

Prostatitt er en betennelse i prostatakjertelen hos menn. Det er både kroniske og akutte former av prostatitt, men den akutte formen er nesten alltid forårsaket av en bakteriell infeksjon, i henhold til National Institutes of Health. Dette kan føre til smerter og andre problemer i bekken-området, så vel som andre generelle tegn og symptomer på infeksjon.

Pain

Prostatitt kan gi smerter i flere områder av øvre og nedre midsection. Disse inkluderer magesmerter, vanligvis på høyre side av magen, smerter i korsryggen og perineum smerte. Sykdommen kan også forårsake smerter i testiklene, smerte mens ejaculating og smerter ved vannlating og avføring.

Urin Symptomer

I tillegg til smerte mens urinering, kan akutt prostatitt forårsake andre symptomer urin-relatert. Du kan oppleve problemer med vannlating, redusert urinstråle, økt urin haster og urinretensjon. Fordi akutt prostatitt er sannsynligvis forårsaket av en infeksjon, kan du oppleve en brennende følelse mens urinering, illeluktende urin og blod i urin og sæd.

Infeksjon symptomer

Siden akutt prostatitt er mest sannsynlig forårsaket av en infeksjon, kan du oppleve andre symptomer relatert til å ha en infeksjon. Disse inkluderer feber, frysninger, hovne lymfeknuter (spesielt i lysken), kvalme, oppkast og en generell følelse av sykdom.

Prostatitt Vs. BPH

Den prostatakjertelen er en valnøtt-størrelse organ som omgir urinrøret og blærehalsen. Det er ansvarlig for produksjonen av sædvæsken. Prostatitt og benign prostatahyperplasi (BPH) er to forskjellige sykdommer i denne kjertelen.

Fakta

Prostatitt er en betennelse relatert til bakteriell infeksjon. BPH er en forstørrelse av prostata forårsaket av en økning i antallet av prostataceller.

Typer

Det finnes fire typer prostatitt: kronisk, akutt bakteriell, kronisk bakteriell og asymptomatisk provoserende. Det er to typer av BPH relatert utvidelse: vekst rundt urinrøret og vekst inn i urinrøret og blærehalsen.

Identifikasjon

Prostatitt og BPH kan både føre til urinveisinfeksjon, og problemer med å tømme blæren, men prostatitt kan også føre til frysninger, feber og smerter i kjønnsorganene og nedre del av ryggen. Riktig identifisering av lidelser krever vanligvis en grundig medisinsk undersøkelse.

Behandlinger

Prostatitt er behandlet med antimikrobielle medisiner, kirurgi og medisiner som kalles alfablokkere, som slapp prostata muskelvev. BPH er også behandlet med alfablokkere, så vel som andre medisiner, kirurgi og kirurgiske teknikker for å krympe prostatavev.

Advarsel

Akutt bakteriell prostatitt er en potensielt livstruende tilstand som krever rask diagnose og behandling.

Alternativ behandling for Prostatitt

Prostatitt er en sykdom som rammer prostatakjertelen, noe som bidrar til å produsere sæd. Vanlige symptomer inkluderer urin dysfunksjon og generell smerte i lysken og etter vannlating. Ifølge Mayo Clinic, er det ingen klar årsak for sykdommen, men i visse tilfeller en bakteriell infeksjon er årsaken. I noen tilfeller er prostatitt behandles med antibiotika, men det finnes alternative behandlinger tilgjengelig i tillegg.

Biofeedback

Biofeedback fungerer ved å trene kroppen til å kontrollere sin naturlige respons. Ifølge Mayo Clinic, har noen studier vist at biofeedback kan bidra til å kontrollere smertene forbundet med prostatitt. Terapien fungerer ved hjelp av overvåkingsutstyr som viser hvordan kroppen reagerer på smerte og andre stimuli. Arbeide med en biofeedback spesialist, vil du lære visse teknikker, for eksempel dyp avslapning, som vil hjelpe deg å kontrollere svarene som kan bidra til å lette symptomer på sykdommen.

Akupunktur

Akupunktur er kinesisk medisinsk terapi som mener at smerte oppstår når visse energikanalene er blokkert. Ved å sette inn hår-tynne nåler inn i kroppen for å oppheve blokkeringen av disse banene, er smerten reduseres. Ifølge Mayo Clinic, men noen studier tyder på at akupunktur kan hjelpe med prostatitt. For akupunktur for å være effektive, må du gå for flere økter i mange uker. Imidlertid rapporterte studiene at mennesker med tilstanden følte mindre smerte og la merke til en økning i urin funksjon etter under akupunktur.

Hjem Rettsmidler

Det er noen rettsmidler som du kan gjøre selv hjemme som vil hjelpe lindre smerten av prostatitt. Soaking i et varmt bad med Epsom salter kan hjelpe lindre lyskesmerter og hjelpe deg å slappe av. Hvis du har prostatitt, bør du unngå å drikke alkohol og koffein, siden de er vanndrivende og vil påvirke urin problemer. Du bør også unngå mat som er krydret eller surt siden de kan bidra til urin smerte og svie. Du bør også unngå å sykle en sykkel mens du har symptomer siden trykket på prostata vil bare forverre dem.

Tegn og symptomer på kronisk ikke-bakteriell prostatitt

Prostatitt er en smertefull tilstand som rammer prostata, en liten kjertel mellom blæren og endetarmen som omgir urinrøret. Det er fire former for prostatitt: kronisk prostatitt, akutt og kronisk bakteriell prostatitt, og asymptomatiske inflammatorisk prostatitt. Kronisk prostatitt er den vanligste formen av tilstanden. Å diagnostisere prostatitt, vil en lege setter inn en finger inn i endetarmen og palpere prostata for å se etter hevelse eller ømhet. For prostatitt skal fastsettes som kronisk, må andre mulige årsaker til urin symptomer utelukkes.

Urin Symptomer

Menn med kronisk prostatitt ikke forårsaket av en bakteriell infeksjon kan oppleve smerte eller brennende mens urinering. Hyppig vannlating om natten er også vanlig som er et presserende behov for å urinere, ifølge Mayo Clinic. Noen menn kan også ha problemer med vannlating, for eksempel dribling eller nølende.

Pain

Kronisk ikke-bakteriell prostatitt kan også gi smerter i nedre del av magen eller nedre del av ryggen, ifølge National Prostatitt Foundation. Smerten er ofte vedvarende og kan også være en indikasjon på en blære infeksjon, som er mer vanlig hos menn med kronisk prostatitt.

Seksuelle Symptomer

Menn med kronisk prostatitt kan oppleve seksuelle symptomer på tilstanden, inkludert smertefulle ereksjoner og smerte mens ejaculating. Det kan også være smerter eller ubehag i og rundt penis, testikler og perineum.

Intraprostatic behandling for kronisk prostatitt

Kronisk prostatitt er en medisinsk tilstand som forårsaker hevelse og betennelse i en manns prostata. Pasienter med kronisk prostatitt kan oppleve symptomer som utvikler seg langsomt og fortsette i en lengre tidsperiode. Leger kan bruke intraprostatic behandlingene for denne sykdommen, inkluderer transuretral reseksjon av en pasients prostata hvis mindre invasive behandlingsformer er ikke effektive.

Kronisk prostatitt

Menn med kronisk prostatitt kan oppleve nøling i vannlating, redusert urinstrøm volum og en økt frekvens av urinering. Svie eller smerter ved vannlating, blodig urin og urininkontinens kan oppstå med denne tilstanden. Kronisk prostatitt har flere årsaker, blant annet bakterielle infeksjoner, soppinfeksjoner og urin backup inn i prostatakjertelen. Menn over 30 år, pasienter med skader i området mellom anus og pungen og menn som drikker store mengder av alkoholholdige drikkevarer har en økt risiko for å utvikle kronisk prostatitt.

Transuretral reseksjon

Leger kan anbefale en intraprostatic behandlingsmetode som transurethral reseksjon av prostata, eller TURP, for menn med kronisk prostatitt. En kirurg setter inn et tynt smalt verktøy slik som en cystoscope gjennom urinrøret og inn i prostatakjertelen. Et spesielt verktøy i cystoscope fjerner en del av prostata med en elektrisk strøm. Kirurgen fjerner flere stykker av prostata for å redusere betennelse i kjertelen.

Transurethral reseksjon Risks

Transurethral reseksjon av en manns prostata har flere potensielle risikoer inkludert infertilitet, erektil dysfunksjon og urininkontinens. Retrograd ejakulasjon kan oppstå etter en TURP prosedyre og forårsake sæd å passere inn i en manns blære i stedet for gjennom urinrøret. Det kirurgiske inngrepet medfører risiko felles for andre typer kirurgi, inkludert infeksjon, blodtap og pustevansker. Pasientene får narkose eller spinalbedøvelse under en TURP prosedyre og kan oppleve en reaksjon på anestesi.

Andre behandlinger

Leger kan forskrive antibiotika til mennesker med kronisk bakteriell prostatitt. En lege kan behandle denne tilstanden med prostatamassasje, en form for terapi hvor legen masserer prostata gjennom anus med en smurt hansker finger. Pasienter kan få varmebehandling med en mikrobølgeovn enhet som behandler prostatakjertelen. Pasienter med begrenset urin flyt kan kreve et suprapubisk kateter som festes til blæren gjennom magen.

Prostatitt Testing

Leger gjennomføre en fysisk undersøkelse for å hjelpe dem med å diagnostisere kronisk prostatitt, og de ser etter tegn som for eksempel urinrøret utflod, prostataforstørrelse og forstørrede lymfeknuter i lysken. Leger samle urinprøver og sende dem et laboratorium for urin analyse. Leger kan også teste en manns sæd og prostata sekreter. Pasienter kan gjennomgå en prostataspesifikt antigen blodprøve og en ultralyd av prostata området for å identifisere årsakene til kronisk prostatitt symptomer.

Er en ørebetennelse smittsomt?

Er en ørebetennelse smittsomt?


Øret infeksjoner er vanlige plager, spesielt hos barn. De forårsaker smerte og feber, men mange foreldre er ikke sikker på om det er trygt å sende sine barn til skolen hvis hun har ørebetennelse på grunn av risikoen for å smitte andre barn.

Infeksjon

En ørebetennelse er kroppens reaksjon på bakterier eller virus flytte inn i ørets membraner og kanaler, ifølge KidsHealth.org. Kroppen deretter kamper av disse inntrengerne ved å øke temperaturen gjennom feber og sender hvite blodlegemer til å bekjempe den, noe som skaper puss.

Middle Ear

Den midterste øret infeksjon er den vanligste typen. Dette innebærer en infeksjon settling i øretrompet eller inn i luftlomme bak trommehinnen.

Er det smittsomt?

Ifølge KidsHealth.org, kan barnet ditt ikke passere langs hennes ørebetennelse til et annet barn. Hun kan imidlertid passere langs hennes kaldt, noe som kan føre til en ørebetennelse hvis viruset legger seg at barnets mellomøret.

Forebygging

Hjelp barnet ditt med å lære ikke å passere langs bakterier ved å undervise hennes gode håndvask prosedyrer og lære henne å dekke munnen hennes med armen (ikke hennes hånd) når hun nyser og hoster. Under kalde og influensasesongen, bruke rensemiddel ofte. KidsHealth.org anbefaler også å unngå å berøre dine øyne og nese og bor borte fra steder der folk røyker sigaretter, da disse irritanter er vanlige årsaker til ørebetennelse.

Legens Care

En virusinfeksjon vil klare seg på egen hånd med hvile og klare væsker. En lege vil foreskrive en antibiotika for en bakteriell ørebetennelse. Barnet ditt trenger en smertestillende for hver typer ørebetennelse.

Prostatitt hos barn

Prostatitt i barn bare effekter gutter, siden det er en betennelse i prostatakjertelen. Prostata er en kjertel som er størrelsen og formen på en valnøtt, og omgir urinrøret. Ved puberteten begynner prostata å produsere sædvæske, som følger med sperm når en mannlig utløsning. Prostatitt kan påvirke yngre gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner, men størst risiko er når menn blir seksuelt aktiv, og kan bli utsatt for seksuelt overførbare infeksjoner.

Risikofaktorer

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den høyeste risikoen for unge menn når de blir seksuelt aktive, siden seksuelt overførbare infeksjoner og gonoré er en vesentlig årsak til prostatitt. Gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner kan også være i fare for tilstanden som urinrøret går gjennom prostatakjertelen. To former for prostatitt som ikke har noen kjente risikofaktorer er ikke-bakteriell prostatitt og prostatodynia.

Symptomer

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den primære symptom på prostatitt hos barn en dramatisk utbruddet av feber og frysninger. Unge gutter kan også føle ekstreme smerter i lysken mellom pungen og anus. Nedre ryggsmerter er svært vanlig, som er smerte og problemer med vannlating. Unge gutter med ikke-bakteriell prostatitt ofte oppleve en brennende følelse ved vannlating og kan også legge merke til små mengder blod i urinen.

Evaluering

Det finnes flere metoder for evaluering for prostatitt hos barn, ifølge Mass General Hospital for Children. Disse inkluderer en grundig undersøkelse av nedre del av magen og lysken for å utelukke andre tilstander med lignende symptomer. En urinprøve er også vanlig å se etter hvite blodlegemer, som er et tegn på infeksjon. I noen tilfeller kan en lege også gjennomføre en rektal prostata eksamen og kan massere prostata å stimulere prostata sekreter.

Behandlinger

Ifølge Mass General Hospital for Children, er standard behandling for prostatitt antibiotika. Vanligvis er antibiotika foreskrevet for å målrette bestemte årsaker og bakterier. For eksempel, hvis gonoré er identifisert som årsaksfaktor, da medisiner som er rettet mot denne typen infeksjon vil bli foreskrevet. Det finnes mange forskjellige typer antibiotika som kan være foreskrevet for å håndtere infeksjoner, inkludert men ikke begrenset til sulfa narkotika, cipro og ciklosporin. Ibuprofen eller smertestillende midler kan anvendes for å lindre smerte som er forbundet med denne tilstand. Noen leger anbefaler også at mannlige pasienter som lider av denne tilstanden regelmessig ejakulere.

Forebygging

Ifølge Mass General Hospital for Children, er den beste forebygging for prostatitt bruk av kondomer for seksuelt aktive gutter. Ved hjelp av barrieremetoder hindrer overføring av seksuelt overførbare infeksjoner, som kan føre til prostatitt. En annen form for forebygging for gutter som er utsatt for urinveisinfeksjoner er nær konsultasjon og oppfølging når symptomer på en urinveisinfeksjon vises. I dette tilfellet, kan legen foreskriver en profylaktisk runde av antibiotika.

Hvordan vite om en bakteriell infeksjon er smittsomt

Hvordan vite om en bakteriell infeksjon er smittsomt


Bakterier er encellede organismer som streber hele vårt miljø. Mange er nyttig, som de som hjelpe behandle avløpsvann og som brukes ved fremstilling av kjemikalier, inkludert antibiotika vi bruker for å styre dem. Bakterier finnes i gjær vi bruker for å lage brød og yoghurt som vi bruker for å hjelpe våre fordøyelseskanalen fungere bedre. Mindre enn én prosent av bakterier er smittsomt, men de kan skape problemer når de angriper våre kroppens systemer og våre systemer begynne å produsere antistoffer for å bekjempe dem. Bakterier lever av celledeling, og det er prisen, og karakteren av denne prosessen samt systemet som er infisert hjelp avgjør hvorvidt en bakteriell infeksjon kan overføres fra en person til en annen.

Hvordan vite om en bakteriell infeksjon er smittsomt

•  Sjekk for å se hvordan infeksjonen begynner. Noen bakterielle infeksjoner, som gingivitt og periodontal sykdom er ikke smittsom. De sprer seg langsomt, og deres aktivitet er fast forankret til det påvirkede område, i dette tilfellet tennene. De har bokstavelig talt å bli hakket og skrapt bort for å fjerne infeksjonen. Dette bakteriell infeksjon er ikke forårsaket av smitte fra person til person, men ved eksisterende, opportunistiske bakterier og tann miljømessige faktorer som dårlig hygiene, røyking og genetiske faktorer.

Finn ut hva systemet bakteriene påvirker. En bakterie som ligger i luftveiene, som streptokokker er til stede i utåndet luft og slim. En bakterier som befinner seg i immunsystemet, slik som den som forårsaker spedalskhet er ikke særlig transmitt fordi huden tilstand er et resultat av kroppens forsvar mot infeksjon, ikke et symptom på infeksjon i seg selv. Strep er en av de mest vanlige bakterielle infeksjoner på grunn av sin raske vekst, og dens evne til å omdanne i sykdom-resistente varianter. Leprabasill, roten årsaken til spedalskhet fører til at immunsystemet til å sette av reaksjoner i nervesystemet og huden som forårsaker de ytre symptomer på infeksjon, symptomer som ikke har noe å gjøre med overføring av tilstanden.

•  Bestem om sykdom er en primær infeksjon, som stafylokokker eller er faktisk en sekundær følge av en bakteriell infeksjon som Legionærsyken, eller legionella, som faktisk er en lungebetennelse som følge av infeksjon av legonnella bakterier. Staph er en aggressiv dyrker som kan gjennomføres på huden og er lett overførbare fra en person til en annen ved berøring eller i miljøer som svømmebassenger. Legonella, på den annen side vokser bare i bestemte forhold som varme-og kjøleanlegg og lungene. Det er ikke lett overføres mellom mennesker.

Finn ut hvor fort sykdommen utvikler seg. Noen bakterier vokser veldig fort. Hvis de finner et sårbart miljø og er ødeleggende, kan resultatene bli katastrofale. Yersinia pestis, bakterier kjent som byllepest, angriper lymfeknutene, og innen 24 timer, kan infeksjonen utvikle seg til lunge og septicemic plager, noe som resulterer i døden. Utbrudd av pesten har wracked Asia og Europa siden det 14. århundre. Undersøkelse av de sykdommer som kollektivt pest og bakterier som forårsaker dem ga grunnlag for vitenskapen om bakteriologi og studiet av hygiene og immunologi.

Sjekk med din lege for å finne ut om og når en bakteriell infeksjon er smittsom. Rød, flekkete hud eller ujevnheter i munnen eller halsen kan være et virus eller det kan være strep. Kløe, følsomhet eller sårhet kan indikere en "gjær" infeksjon. Oppkast, diaré eller kvalme kan tyde på en bakterie som salmonella eller e. coli er på jobb. Legen din kan fortelle deg om de er smittsom, når og hvor lenge.

Hint

  • Søk etter "bakterier", "smittsomme infeksjoner" eller navnet på en bestemt bakterie for å finne ut mer om bakterielle infeksjoner.
  • Legen er den beste personen til å ta kontakt hvis du tror du har en bakteriell infeksjon. I motsetning til virusinfeksjoner, trenger bakterielle infeksjoner ikke gå bort med hvile og rikelig med væske - de bare bli verre. Antibiotika er nødvendig for å behandle dem.
  • Aldri prøve å behandle en bakteriell infeksjon selv. Selv om det ikke er en smittsom infeksjon, kan resultatene være, minst, ubehagelig og i verste fall dødelig.

Is Spinal Meningitt smittsomt?

Spinal hjernehinnebetennelse er en sykdom hvor hjernehinnene, eller membraner som dekker hjernen og ryggmargen, bli betent. Det finnes to hovedtyper av hjernehinnebetennelse. Begge kan være smittsom eller utvikle seg som en komplikasjon til en annen sykdom eller tilstand.

Bakteriell meningitt

Bakteriell meningitt kan være smittsom. Bakteriene spres fra person til person gjennom kyssing hoste eller bare puste inn luften av en infisert person, ifølge Centers for Disease Control.

Betraktninger

Bakteriell meningitt er sjelden, men en svært alvorlig sykdom som kan forårsake hjerneskade og sjelden død. Tidlig behandling med antibiotika er svært viktig. Det er en vaksine for å forhindre infeksjon.

Viral hjernehinnebetennelse

Viral hjernehinnebetennelse er smittsomt og er mer utbredt på sensommeren og tidlig høst. Det er en mild sykdom som oftere infiserer barn og unge voksne.

Smittsom

Viral hjernehinnebetennelse kan spres fra person-til-person kontakt eller fra avføringen til en smittet person. Viruset kan overleve på overflaten av et objekt som en smittet person har nøs på, rørt eller hostet på i flere dager, ifølge Centers for Disease Control.

Antibiotika

Hvis noen i din husstand har hjernehinnebetennelse, kan legen ønsker å gi forebyggende antibiotika til alle i hjemmet for å hindre dem fra å bli smittet også, ifølge Centers for Disease Control.