Digidexo.com

cervikale lymfeknuter

Sykdommer Funnet Med Lymfadenitt

Sykdommer Funnet Med Lymfadenitt


Lymfadenitt er den medisinske betegnelsen som brukes for å beskrive en betent lymfeknute. Siden noen av de 600 lymfeknuter i menneskekroppen kan bli forstørret på grunn av sykdom, innebærer diagnose å skille mellom lokalisert lymfadenitt forårsaket av en stedsspesifikk infeksjon og generalisert lymfadenitt utløst av en infeksjon påvirker hele kroppen. Dette er fordi det er mange smittsomme, autoimmune og ondartede sykdommer funnet med lymfadenitt.

Infeksjoner

Flere bakterielle og virale infeksjoner produsere hovne lymfekjertler på stedet av infeksjon. En av de mest vanlige årsaker til forstørrede cervikale lymfeknuter i halsen er Strep hals forårsaket av en invasjon av Streptokokker bakterier. Mononukleose, også kjent som "kyssesyken", påvirker også lymfekjertler på halsen. Sårinfeksjoner kan også føre til lokaliserte lymfadenitt, slik som Bartonella, mer kjent som katt scratch feber. En tann infeksjon eller abscess, resulterer ofte i hovne lymfekjertler i nærheten av stedet for infeksjon.

Toksoplasmose

Dette er en parasittisk sykdom som produserer generalisert lymfadenitt skyldes eksponering for Toxoplasma gondii. Mens denne parasitten smitter mange dyr, inkludert mennesker, det først og fremst er rettet mot kattedyr. Dette er grunnen til at denne sykdommen er ofte forbundet med å komme i kontakt med avføringen til en infisert huskatt ved rengjøring søppel boksene. Imidlertid, spise infisert kjøtt er mer vanlig modus for overføring av sykdommen.

Kreft

Ulike lymfomer opprinnelse i lymfesystemet og sprer seg til mange lymfeknuter, inkludert Hodgkins sykdom og hårcelleleukemi. Det er imidlertid også mulig for andre cancertyper til å metastasere, og spredd seg til lymfeknuter hvor som helst i legemet.

Autoimmune sykdommer

Mange sykdommer som kompromittere immunfunksjon er kjent for å forårsake lymfadenitt, inkludert reumatoid artritt, lupus, sarkoidose, humant immunsviktvirus (HIV) og ervervet immunsvikt syndrom (AIDS).

Tuberkulose

Tuberkulose er en smittsom sykdom forårsaket av Mycobacterium tuberculosis. Selv om denne sykdommen i første omgang rettet mot lungene, det ofte sprer seg til å invadere andre områder av kroppen, inkludert lymfeknutene i nakken og brystet. Dette skjer når de invaderende bakterier haik på spesialiserte immunceller i lungene kalles dendrittiske celler, som reiser til andre deler av kroppen til å samhandle med andre immunceller. Resultatet er dannelse av knuter som kalles granulomer.

Organiske Støv Sykdommer

Også kjent som yrkes lungesykdommer, disse lidelsene er eksempler på sykdommer som finnes med lymfadenitt som først påvirke lungene og deretter spredd seg til lymfeknuter i brystet. Som tuberkulose, er organisk støv sykdom karakterisert ved dannelse av granulomer i lungevev. Imidlertid er utviklingen av granulomer forårsaket av langvarig eller kronisk innånding av organisk støv i stedet for en infeksjonssykdom. Eksempler på organiske støv sykdommer inkluderer silikose og berylliosis.

Smerter i lymfeknuter Helvetesild

Smerter i lymfeknuter Helvetesild


Helvetesild (herpes zoster) refererer til en smertefull utslett forårsaket av en reaktivering av vannkopper-virus (varicella zoster). Du har større risiko for helvetesild hvis du er over 60 år, hvis du hadde vannkopper før du var et år gammel eller hvis du har et svekket immunsystem. Smertefull hevelse i lymfeknuter er ett av symptomene på helvetesild.

Tidlige symptomer

Ifølge eMedTV, hovne eller ømme lymfeknuter er blant de tidlige symptomene på helvetesild, og forekommer i de fleste mennesker to eller tre dager før utseendet på karakteristisk utslett. Kløende, kriblende huden og svie eller skyting smerter på den ene siden av ansiktet eller kroppen er andre tidlige symptomer. Andre, kan omfatte frysninger, feber, hodepine og mageproblemer.

Utslett

Utslettet starter som små, væskefylte blemmer som ligner vannkopper vises i et band, kalt en dermatone. Bandet går vanligvis rundt fra ryggen til brystet eller magen, ifølge MedlinePlus. Utslettet kan dukke opp hvor som helst, ofte rundt ansikt, munn, nese, øyne og ører, men blemmene er vanligvis begrenset til dermatone, sier eMedTV. Blemmer vanligvis bryte åpne, oser og skorpe over.

Årsaker til Hevelse

Lymfeknuter er en del av det lymfatiske system, en viktig del av kroppens immunsystem. Lymfeknutene som oftest sveller er funnet i halsen, under haken, i armhulene og i lysken, ifølge eMedicineHealth. Cellene i lymfeknutene inkluderer hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Når kroppen er angrepet av et virus, de hvite blodcellene i lymfeknutene multiplisere, forårsaker dem til å hovne opp.

Betraktninger

Hovne lymfeknuter oppstå med mange forhold, ikke alle som trenger legehjelp, ifølge eMedicineHealth. Hvis årsaken er en vanlig forkjølelse eller andre mindre infeksjon som ikke trenger antibiotikabehandling, kan de bli gitt inntil to uker for å løse før lege er søkt. I de fleste tilfeller hovne lymfeknuter er bare en bekymring når de vises med andre symptomer på en tilstand som trenger lege behandling.

Løsning

Smerter i lymfeknutene fra hevelse kan være et tidlig, pre-utslett symptom på helvetesild, selv om du ikke vil vite uten andre symptomer. Hvis du opplever symptomer på helvetesild bør du rådføre deg med lege.

Behandling for føflekkreft som har spredd seg til lymfeknuter

Melanom er en dødelig form for hudkreft. Behandling er mye mer effektivt hvis kreften oppdages tidlig og fjernet med kirurgi. Melanom som har spredd seg til lymfeknuter er mye vanskeligere å behandle. Melanom som har spredt seg til fjerne lymfeknuter har en dårlig prognose. Ifølge University of Florida Shands Cancer Center, bare fem til ti prosent av pasientene diagnostisert med melanom som har spredd seg utover de lokale lymfeknuter overleve siste fem årene.

Kirurgi

Kirurgi er vanligvis brukes til å behandle melanom og føflekkreft som har spredd seg til lymfeknuter. Den primære kreftsvulsten er fjernet sammen med tilstøtende hud og regionale lymfeknuter. Fordi det er en så høy risiko at noen kreftceller blir liggende igjen etter operasjonen, er flere behandlinger som stråling eller cellegift vanligvis gitt også. Fjerning av lymfeknuter kan forlate pasienten med nummenhet og hevelse, eller lymfødem.

Immunterapi

Immunterapi holder mest lovende for behandling av melanom i lymfeknuter i alle behandlinger i bruk i dag. Dette antas å være sant på grunn av de få tilfeller av spontan remisjon på posten. Shands Cancer Center sier leger tror de ettergivelse oppsto på grunn av en immunrespons som avviste kreft som kan dupliseres med immunterapi. Interferon og interleukin er to immunterapi legemidler som brukes i dag. Begge disse har betydelige bivirkninger som inkluderer lavt blodtrykk, kortpustethet, infeksjoner og hjertefeil.

Stråling

Stråling er ikke effektiv for alle typer melanom. Det fungerer best hos pasienter som har mindre svulster. Intern stråling, som innebærer å implantere radioaktive frø inne i kroppen, blir brukt til å behandle melanom av øyet. Gamma kniv terapi, som bruker en nøyaktig fokusert gammastråle, brukes til å behandle kreft når den har spredt seg til hjernen.

Kjemoterapi

Kjemoterapi brukes til å behandle melanom som har spredd seg til lymfeknuter. Det er noen ganger brukt i kombinasjon med immunterapi eller strålebehandling. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan ingen aktuelle kjemoterapi narkotika kurere melanom. Kjemoterapi brukes til å bremse utviklingen av melanom og forlenge livet.

Palliativ Therapy

Palliativ omsorg er gitt til pasienter med føflekkreft som har spredt over hele kroppen, og kan ikke bli kurert. Målet med denne behandlingen er å lindre smerte og ubehag som best som mulig og forbedre kvaliteten på livet. Dette kan kreve strålebehandling, kjemoterapi eller kirurgi for å fjerne eller krympe smerte forårsaker svulster.

Plassering av lymfeknuter i kroppen

En person har mellom 500 og 600 lymfeknuter i kroppen hans, og de befinner seg i nakken, lyske, armhuler, mage og bryst. Lymfeknuter fungere som et filter for virus og bakterier i den del av legemet der de er plassert.

Cervical lymfeknuter

Cervical lymfeknuter er lokalisert i hodet og nakken. Et individ har seks forskjellige lymfeknuter ligger i dette området.

Axillaris lymfeknuter

Det er to typer av lymfeknuter som ligger i armhulen, eller underarm, område: flatlige og dype lymfeknuter. De første noder starter i hendene og er plassert hele veien opp til armhulene.

Inguinal lymfeknuter

Lyske lymfeknuter er lokalisert i lysken, og det er to typer: dypt lyske og overfladisk lyske.

Femoral lymfeknuter

De femorale lymfeknuter er plassert i den øvre indre lår. De fleste av disse er plassert rundt den femorale vene i bena.

Mesenteriets lymfeknuter

Ligger i nedre del av magen, rett under brystkasse, mesenteric lymfeknuter hjelpe filtrere ut bakterier og virus i bukhulen.

Mediastinale lymfeknuter

Disse er de noder som ligger mellom lungeblærer og bak brystbenet (eller brystbenet) i det øvre legeme.

Supraklavikulære lymfeknuter

Dette er de lymfeknutene som ligger langs kragebenet, eller kragebein.

Hva er en PET Scan for lymfeknuter?

En PET scan, eller positronemisjonstomografi, er ofte brukt i identifiseringen av visse kreftformer. Mens det er mange skanner tilgjengelig for leger, PET skanner er ofte mer nøyaktig i å identifisere kreft som de kan oppdage hva slags aktivitet som foregår innenfor en tumor celler og avgjør om den er godartet eller ondartet. PET-skanner er spesielt nyttig i vurderingen av lymfeknuter og ved behandling av lymfomer, både primære og sekundære.

Funksjon

En PET scan er ofte brukt i identifiseringen av kreftsvulster. PET skanner skiller seg fra andre skanninger, for eksempel røntgenbilder, som de ikke tar bilder av svulsten; i stedet, analyserer en PET scan celle aktivitet og diagnoser kreft basert på den høye aktiviteten innenfor en kreftcelle. En lege vil bestille en PET scan for å analysere lymfeknuter dersom en eller flere noder er under mistanke for å være kreft.

Forberedelse

En PET scan er vanligvis utføres på poliklinisk basis. Det er en ganske enkel prosedyre, fra pasientens perspektiv, og det eneste kravet er å avstå fra å spise eller drikke i 6 timer før tidspunktet for den planlagte skanningen.

Process

Pasienten mottar en injeksjon av radioaktivt glukose, også kjent som FDG. Dette tar 45 minutter for å fordele hele kroppen; det vil bli absorbert internt, enten av organ eller vev som studeres (i dette tilfellet, lymfeknute eller noder), og vil gi nødvendig informasjon for radiologen å tolke skanningen. Etter at radioaktivt glukose gis tid til å distribuere, tømmer pasienten hans blæren. Den påfølgende PET scan tar ca 30 til 60 minutter.

Expert Insight

Siden PET scan er utført som et poliklinisk basis, er pasienten vanligvis gratis å vende hjem etter at den er ferdig. PET skanner pasienter bør drikke rikelig med væske gjennom resten av dagen for å skylle den radioaktive glukose fra kroppen.

Resultater

Etter gjennomgang av en radiolog, er PET skanningsresultater generelt videresendt til pasientens fastlege, eller legen som bestilte skanningen, innen 48 timer. Det er best å for pasienten å følge opp med legen sin for å motta en betimelig rapport.

Eteriske oljer brukes for lymfeknuter

Eteriske oljer brukes for lymfeknuter


Essensielle oljer er organiske væsker som stammer fra naturlige materialer så som planter, urter, krydder og bark. Selv om oljer er spesielt brukt i parfyme, skjønnhetsprodukter og håndverk prosjekter, de er også brukt i alternative helsebehandlinger. Essensielle oljer som brukes som en anti-viral behandling kan bidra til å redusere svelling i lymfeknutene. Virus og sopp som festes til en menneskelig vert celle og sprøyter genetisk materiale inn i kroppen kan forbli sovende i uker eller måneder før forårsaker negative effekter.

Organiske Medisinske behandlinger

Eteriske oljer kan føre til en kjemisk interaksjon med motstanders viruset som reduserer hevelse i lymfeknuter og hindrer viruset i å spre seg. Spesifikke grønnsaker antas av enkelte forskere og aroma terapeuter for å inokulere det menneskelige legeme fra visse sykdommer. Spising tomater for å forhindre infeksjon fra SARS-viruset er et vanlig eksempel på styrken av ikke-kommersielt konstruerte medisinske behandlinger. Eteriske oljer utnytte organiske næringsstoffer som finnes på innsiden av planter i flytende form som skal brukes til en rekke helsemessige bruksområder.

Immune System Health

Eteriske oljer som støtter et sunt immunsystem kan også redusere hevelse i lymfeknuter. Økologiske oljer som vanligvis brukes til å øke lymfeknute helse omfatter basilikum, røkelse, bay laurbær, peppermynte og kvann. Peppermint øker bevegelse av lymfe væske og skyller infeksjon ut av kroppen. Bay laurbær. basilikum, engleaktige og røkelse også stimulere kroppens immunsystem og øke generell helse av lymfesystemet. Bay laurbær er antatt å øke dannelsen av lymfocytter og stimulere regulering av lymfesystemet. Eteriske oljer kan brukes lokalt med en varm komprimere til lymfeknute området av halsen.

Endokrine systemet Helse

Humane lymfeknuter er første trinn i "forsvarslinje" mot virus i menneskekroppen. Lymfesystemet styrer drenering av vann, væskebalanse og protein absorpsjon fra interstitiell væske. Kroppens endokrine systemet samhandler med lymfesystemet og øker den generelle helsen til menneskers immunforsvar. Kommunikasjon mellom de to systemene utløser metabolske responser nødvendige for aktive lymfeknute funksjoner. Eteriske oljer anses gunstig i å stimulere endokrine funksjoner for å fremme lymfeknute helse omfatter Vitex, fennikel, rose, geranium, myrt, Helichrysum og myrt. Oljene hjelpe til å balansere det endokrine systemet samtidig som den tilfører kroppens immunsystem og avlede infeksjon.

Lymfeknute Hevelse

Ideelt sett vil bruke eteriske oljer som et forebyggende å opprettholde et sunt lymfesystemet. Hvis du allerede opplever hovne eller infiserte lymfeknuter, er det essensielle oljer som antas å målrette problemer med lymfeknuter på kort sikt. Å styrke filtrering eller drenering fra hovne lymfeknuter, prøv essensielle oljer avledet fra grapefrukt, ravensare, sypress, cajeput, sitron, furu, regnvær og einer. Forkjølelsessår på leppene eller rundt munnen kan være et tegn på en møtende forkjølelse eller infeksjon. Prøv sort pepper, kardemomme, bergamott eller Cassia essensielle oljer for å bekjempe eksterne olje sår.

Lymfeknute kreft Fakta

Lymfeknutene er en del av lymfesystemet, som er en del av kroppens immunsystem. De lagrer lymfe og lymfocytter, en type hvite blodlegemer. Kreft i lymfeknuter kalles lymfom, og den vanligste typen er Non-Hodgkins.

Risikofaktorer

Visse infeksjoner, inkludert HIV, kan Epstein-Barr-virus og hepatitt C øker risikoen for utvikling av lymfom. De over 60 år er også økt risiko, ifølge American Cancer Society.

Symptomer

Symptomer på lymfeknutekreft inkluderer hevelse i nodene i nakken, armhulene eller lysken, vekttap, feber, nattesvette, pustevansker, hoste, vedvarende svakhet, tretthet og magesmerter.

Årsaker

Lymfom oppstår når lymfocyttene mutere unormalt eller når kreftceller fra andre deler av kroppen spre seg til nodene gjennom blodstrømmen eller via lymfesystemet.

Tester

Diagnostisering lymfom innebærer en fysisk eksamen i lymfeknuter, blodprøver, CT eller MRI for å bestemme plassering og en biopsi for å teste vev, ifølge Kreftbehandling Centers of America.

Behandling

Behandlingstilbud omfatter kirurgi for å fjerne berørte lymfeknuter, kjemoterapi, infusjoner av kreft-bekjempelse antistoffer som kalles monoklonale antistoffer, strålebehandling og stamcelletransplantasjon.

Kan Colon Cancer påvirke din lymfeknuter?

Kan Colon Cancer påvirke din lymfeknuter?


Tykktarmskreft er en av de vanligste formene for kreft i USA, med mer enn 100.000 nye tilfeller diagnostisert blant menn og kvinner i 2009, ifølge American Cancer Society. Selv om tykktarmskreft starter fordøyelsessystemet, kan det spre seg til andre nærliggende områder, inkludert lymfeknuter.

Colon Cancer Staging System

Den amerikanske Joint Committee on Cancer bruker TNM systemet for å fastslå omfanget av tykktarmskreft hos en pasient. Den T-delen angir om den primære svulsten har spredd seg inn i veggen av tarmen. N-delen spesifiserer om svulsten har spredd seg til lymfeknuter og hvor mange det har påvirket. M-delen viser om kreften har spredd seg utover lymfeknuter og spredning til andre deler av kroppen.

Lymfeknute Cancer Diagnosis

Noen leger bruker en test som kalles en endorectal ultralyd. I denne test, som kalles en mikrofon en transduser er satt inn i rektum, og lydbølgene blir brukt til å bestemme om kreften har spredd seg gjennom veggen av tykktarmen til nærliggende lymfeknuter og andre deler av kroppen.

Positron Emission Tomography

En annen test for å diagnostisere om tykktarmskreft har spredd seg til lymfeknuter er en positronemisjonstomografi (PET) scan. En radioaktiv substans som kalles fluorodeoxyglucose injiseres inn i kroppen, og et spesielt kamera blir brukt til å avbilde kroppen.

Colon Cancer N Kategorier

N kategori av TNM test angir i hvilken grad kolon kreften har spredd seg til lymfeknuter. Karakterene er:

Nx - Ingen diagnose på grunn av ufullstendig informasjon.
N0 - Kreften har ikke spredd seg til noen lymfeknuter.
N1 - Kreftceller er påvist i 02:59 nærliggende lymfeknuter.
N2 - Kreftceller er påvist i fire eller flere nærliggende lymfeknuter.

Colon Cancer Survival priser

The National Cancer Institute plasserer pasienter med en rating på N1 eller N2 inn i stadium III A, B eller C kategori for tykktarmskreft. De fem-års overlevelse for pasienter med Stage III A, B eller C tykktarmskreft varierer 44-83 prosent, ifølge NCI.

Om lymfeknuter

Om lymfeknuter


Lymfeknute er en viktig del av lymfesystemet. Lymfeårer kjøre gjennom kroppen i mye den samme måten blodkar gjør. Kapillarene i sirkulasjonssystemet lekke plasmaet og næringsstoffer inn i vevene i kroppen til å mate de enkelte celler. De fleste av at fluid blir ikke returnert til sirkulasjonssystemet, men i stedet forblir i mellom vevslag som interstitiell fluid. Denne væsken blir filtrert inn i lymfekar og reiser tilbake mot hjertet, hvor den vil bli sendt tilbake til sirkulasjonssystemet. Når interstitiell fluid kommer inn i lymfesystemet fluidet kalles lymfe. Lymfeknuter ligge på bestemte steder langs lymfekar og utføre vitale funksjoner for kroppens immunsystem.

Geografi

Mange lymfeknuter ligger nær regionen rundt leddene. Bevegelsene av lemmene bidra til å virke som en pumpe for å bevege den gjennom lymfen systemet. De er plassert i klynger rundt kneet, lysken, albuer, skuldre og nakke. Lymfeknutene er også funnet i den sentrale mage- og brystområdet for å bistå med lymfedrenasje rundt vitale organer.

Funksjoner

Hver lymfeknute har afferente og efferente fartøy. Afferente fartøy er fartøy som fører inn i noden. Efferente fartøy er de fartøyer som fører tilbake ut av knutepunktet på den konkave side kalt hilus. Noden i seg selv er bare om side og formen på en bønne. Den ytre overflate av knutepunktet kalles kapselen. Inne i noden er det en cortex og medulla en. Den ytre cortex har follikler som er opprettet ut av B-celler. Den indre del av cortex inneholder T-celler. Medulla omgir cortex og gir bihulene som tillater lymfen til å strømme gjennom knutepunktet. Bihulene av medulla inneholde makrofager.

Funksjon

B-celler, T-celler og makrofager i lymfeknutene er alle typer spesialiserte hvite blodceller som er utviklet for å bekjempe infeksjoner. Disse cellene er i høy konsentrasjon i lymfeknutene å rense patogener fra lymfe som ble oppsamlet fra vevet før fluidet lymfen føres tilbake til sirkulasjonssystemet. På denne måte lymfeknuter er en viktig del av immunsystemet.

Betraktninger

Lymfeknutene kan bli hovne av flere grunner. Når en infeksjon invaderer kroppen, kan flere hvite blodceller flom i lymfeknutene å bekjempe antigenet. Hvis det er inflammasjon i området av lymfeknute, kan de betente celler inn i noden, og få den til å svelle. Ondartede kreftceller kan infiltrere node, forårsaker den til å ekspandere. Lymfom og leukemi også kan føre til svellede noder, forårsaket av formering av kreft lymfocytter.

Advarsel

Å ha hovne lymfeknuter av seg selv er ikke nødvendigvis en grunn til bekymring. Leger anbefaler søker medisinsk råd og testing dersom hevelsen ligger i nedre del av halsen nær kragebeinet. Hvis huden over nodene er rød og betent, kan det være et tegn på en infeksjon som krever behandling. Noder som blir hardt, vokser raskt eller synes fast til huden krever oppmerksomhet. Hvis vekttap, nattesvette, langvarig feber eller tretthet er forekommende og lymfeknutene er hovne i over to uker en alvorlig infeksjon eller tilstand kan eksistere.

Forebygging / løsning

Manuell lymfedrenasje er en type massasje. Det stimulerer flyten av lymfe i det lymfatiske kapillærer og myker fibrotiske vev. Det bør ikke utføres på alle med cellulitt, feber eller kreft uten legens godkjennelse. Det er en veldig lett massasje som kan bidra til å tappe lymfeknuter, forbedre lymfesystemet funksjon og redusere hevelse i lymfeknuter. Den ble utviklet i Paris på 1930-tallet av Dr. Emil Vodder.

Lymfeknute Cancer Cure Valuta

Hvis du eller noen du elsker har blitt diagnostisert med lymfeknute kreft, ellers kjent som Hodgkins lymfom eller Hodgkins sykdom, er dette en av de kreftformer du kan oppfordret om prognose og behandling. Dette kreft angriper lymfesystemet i kroppen og ble oppkalt etter mannen som oppdaget det i 1832, Thomas Hodgkin. Lymfom har en av de høyeste overlevelse, på over 90 prosent når diagnostisert og behandlet tidlig.

Symptomer

Lymfeknute kreft har to relativt høye perioder med forekomst hos unge voksne mellom 15 og 36 og voksne over 55 år oftere funnet hos menn enn hos kvinner og kaukasiske, er to tredjedeler av symptomene lagt merke til og fanget i de tidlige stadier. Hovne lymfeknuter i halsen, armhulene eller lysken, kløende føtter og smerte fra alkoholforbruk er noen av de vanligste symptomene. En blodprøve og en biopsi brukes til scenen progresjon av sykdommen.

Diagnose

Når det blir identifisert hvor mye kreft har invadert legemet, et behandlingsregime av stråling og / eller kjemoterapi er foreskrevet. Iscenesettelse er identifisert fra I til IV, og A er ikke-symptomatisk og B er symptomatisk. For eksempel, Stage IIIB identifiserer at sykdommen er i flere lymfeknuter og kroppen viser symptomer på nattesvette og ryggsmerter.

Prognose

Utgangspunktet stråling ble brukt til å behandle denne sykdommen, men forbedringer i kjemoterapi narkotika har ført overlevelsesraten til 98 prosent for tidlige stadier av behandling (I-III) og 85 prosent for Stage IV lymfom. Standarden regime i USA er ABVD og Stanford V, som inkluderer en strålebehandling komponent, og BEACOPP brukes i Europa. Disse legemiddel cocktails administreres av en lege eller kreftsykepleier på et sykehus eller kontor innstilling over en periode fra tre til seks måneder.

Når kan du si kurert?

Mitchell Smith, MD, og ​​direktør for lymfom service på Fox Chase Cancer Center i Philadelphia, sier "De fleste vil være komfortabel med å kalle deg kurert i fem til ti år," og det er fordi 95 prosent av pasientene er sykdomsfrie etter fem år.

Survivor

Survivor prisene øker med mer raffinerte behandlingsregimer. Kun legen din kan finne det beste løpet av handlingen for å bruke i behandling av sykdommen. Med mange pasienter som bor utover fem år, onkologer ser mindre på muligheten for en gjentakelse av den samme sykdommen. Imidlertid betyr dette ikke eliminere muligheten av en annen type kreft som forekommer.

Lymfeknuter Cancer Natural Treatment

Lymfeknute kreft eller lymfom er kreft i lymfeknuter eller lymfekjertler. De mest vanlige behandlinger for lymfeknute kreft er kjemoterapi og stråling. Imidlertid har enkelte mennesker valgt naturlige behandlinger i håp om å kurere sykdommen.

Fruktjuicer

For å hjelpe i behandlingen av lymfeknuter kreft, fruktjuice og vann vil bidra ved å avgifte kroppen i henhold til utøvere av tradisjonell kinesisk medisin. Mens avgifte kroppen din er det anbefales ikke å konsumere noen kaffe eller alkohol.

Grønnsaker

Tradisjonelle kinesiske medisinske fagfolk mener det er mange grønnsaker som kan hjelpe i avgifte kroppen slik som gulrøtter, rødbeter og sopp. Ved å spise en kombinasjon av grønnsaker du ikke bare avgifte kroppen din, er du også healing kroppen av andre mulige plager.

Echinacea

Echinacea kan hjelpe i å forsterke immunforsvaret og er skrevet av fagfolk for flere tiår. Enten bestemmer seg for å bruke alle naturlige behandlinger eller ved hjelp av medisinsk behandling, vil Echinacea hjelpe på å holde immunforsvaret jobber med å hindre kontrahering andre sykdommer og virus.

Pau d'Arco

Pau d'arco vil aide i å forebygge og takle eventuelle smerter som du kan føle med lymfeknute kreft. Pau d'arco tas oralt 3-5 ganger om dagen.

Rødkløver

Rødkløver er tatt muntlig. Rødkløver fungerer som en detoxifier ved å bli kvitt liket av unødvendige giftstoffer i kroppen. Mange leger fore rødkløver når en pasient gjennomgår kjemoterapi behandlinger, per "urte rettsmidler."

Baths

Badstuer og kalde bad hjelpe frigjøre spente muskler. Bruken av bad både damp og kaldt også hjelpe i avgifte kroppen. Noen velger å bruke salter i sine bad for å fremme styrkende hud.

Lymfom Vs. Lymfeknute kreft

Lymfom betyr det samme som lymfeknute kreft. Det er fordi det er en type kreft som oppstår i lymfeknutene, et organ i immunsystemet.

Beskrivelse

Lymfom begynner i immunsystemet, påvirker celler som kalles lymfocytter. Disse er hvite blodceller som spiller en vesentlig rolle i kroppens forsvar mot sykdom.

Årsaker

Selv om det er ingen kjente eksakte årsakene til lymfom, mennesker med sykdommer som i betydelig grad svekker immunsystemet (for eksempel AIDS) eller har en familie historie av lymfom er mer sannsynlig enn andre for å utvikle kreft.

Symptomer

Vanligvis ville en person berørt med lymfom utvikle en smertefull hevelse i nakken, under en arm eller i lysken. Andre symptomer er feber, frysninger, vekttap og kløe.

Diagnose

Utvikle noen av de nevnte symptomer krever øyeblikkelig legehjelp. Selv om de kanskje ikke har noe å gjøre med lymfom, skader det aldri å sjekke.

Behandling

De mest brukte behandlinger er kombinasjoner av kjemoterapi og strålebehandling. Imidlertid avhenger behandling av type og stadium av kreft, og faktorer som alder, generell helse og helse historie må tas i betraktning. Som med mange kreftformer, er sjansene for en person å bli kurert av lymfom øker jo tidligere det er diagnostisert og jo raskere den er behandlet.

Tegn og symptomer på kreft i lymfeknuter

Tegn og symptomer på kreft i lymfeknuter


Lymfeknute er et organ som normalt feller forurensninger i menneskekroppen og er selv indikatorer på nærvær av kreft andre steder i menneskekroppen. Likevel er det flere typer kreft som påvirker lymfeknutene direkte, alt som involverer den primære symptom på hevelse på et av nettstedene til noder. Mange svulster som påvirker lymfeknutene er godartet eller ikke ennå kreft, så en lege omsorg er nødvendig for å avgjøre den mest fordelaktige løpet av behandlingen.

Uforklarlig vekttap

Å miste mer enn 10 prosent av den opprinnelige vekt uten åpenbar årsak er karakteristisk for lymfeknute kreft, som er feber, tretthet og nattesvette.

Hovne lymfeknuter

I Hodgkins lymfom, noder i nakke og skuldre er ofte store og gummiaktig, men hevelsen er smertefri for pasienten. Små knuter som kan føles like under huden er et vanlig tegn på non-Hodgkins lymfom, som kreft inflames disse lymfeknuter og gjør dem mer synlige.

Back Pain

Generelt ryggsmerter som ikke har noen åpenbar årsak, og at pasienten ikke kan fastslå er rapportert i enkelte personer med Hodgkins lymfom.

Itchy Skin og Rødhet

Ødelagte blodkar under huden, kløende områder og skjør hud som bryter og blør lett er et vanlig symptom på lymfom fordi de hvite blodnivå teller er betydelig redusert og kan ikke reparere huden skikkelig.

Magesmerter og kvalme

Kreft i lymfeknuter i mageregionen kan forårsake intestinal hevelse eller væskeansamling, noe som gjør bestått av avføring vanskelig og smertefull. Den økte størrelsen på de andre fordøyelsessystemet organer kan også redusere pasientens appetitt.

Hovne Chest eller problemer med å puste

Hvis lymfeknutene inne i brystet er påvirket av cancer, kan den etterfølgende inflammasjon begrense bevegelsen av blod til hjertet. Vanlige tegn på denne tilstanden omfatter hevelse i brystet, armene eller hodet, pustevansker eller tap av bevissthet. Denne utviklingen er alvorlig og bør behandles i en legevakten umiddelbart.

Hodepine, nedsatt kognitiv evne eller Svakhet i visse kroppsdeler

Hvis kreft påvirker lymfeknutene i hjernen, kan det påvirke både kognitiv funksjon og evne til å kontrollere resten av kroppen. Hodepine, problemer med å fokusere, personlighetsforandringer, kramper og svakhet i visse områder av kroppen er alle symptomer på hjerne lymfom.

Lymfeknute Kreft hos barn

Det finnes fire forskjellige typer lymfom, men hos barn de to vanligste typene er Hodgkins og non-Hodgkins lymfom. Lymfekreft er en kreft i lymfeknuter, men som hvite blodlegemer er filtrert inn i sirkulasjonssystemet. Lymfeknutene blir ofte betraktet som en del av immunsystemet og kan forstørre når infeksjon er til stede i kroppen. Lymfeknuter er plassert under armene, under kjeven, i brystet og i lyske-området av kroppen.

Omtrent

Ifølge Mercy barnesykehus, lymfomer er kreft som utvikler seg når kreftceller vokser i lymfesystemet, som er en del av sirkulasjons- og immunforsvar. Selv om det er to primære typer lymfatisk kreft - Hodgkins og non-Hodgkins lymfom - den vanligste typen av denne sykdommen er non-Hodgkins lymfom. Svulster kan vokse i lymfeknutene i nakken og også kan være til stede i brystet, bein og underliv. Hodgkins lymfom vises hovedsakelig i lymfeknutene av halsen eller brystkassen, men kan også vises i hvilket som helst av de andre lymfeknuter i kroppen.

Årsaker

Selv om årsakene til lymfom er ikke kjent, ifølge Mercy barnesykehus, et barn som har en historie med et svekket immunsystem eller autoimmune- system lidelse kan ha en høyere sannsynlighet for å utvikle kreft i lymfeknuter.

Symptomer

Ifølge University of Texas MD Anderson Cancer Center, de fleste lymfatiske kreft dele lignende symptomer. Disse inkluderer nattesvette, uforklarlig feber, vekttap, tap av appetitt og kløende hud. Hevelse av lymfeknutene i nakken, armhulene og lyske er vanligvis ikke smertefull, men de kan være ubehagelig når den trykkes på.

Diagnose

Den vanligste metoden for å gjøre en diagnose av lymfe-node kreft hos barn er å ta en biopsi, ifølge University of Texas MD Anderson Cancer Center. En biopsi prosedyren er ofte foretas under enten lokal eller generell anestesi, og et lite stykke vev fra lymfeknute i spørsmålet er tatt kirurgisk. Det er undersøkt under et mikroskop av en patolog for å finne ut om det er kreft stede, og hvis så, hva slags kreft. Bestemme type kreft tilstede er viktig å hjelpe barn onkologer utvikle en behandlingsplan for pasienten.

Behandlinger

Ifølge University of Texas MD Anderson Cancer Center og St. Jude Children Hospital, den vanligste og effektiv behandling for lymfe-node kreft er barn er kjemoterapi. Kjemoterapi kan tas oralt i tablettform, ved IV (intravenøst) direkte inn i venen, gitt intratekal inn i ryggmargen eller subkutant ved å injisere det inn i huden. Strålingsterapi er ikke brukt som vanligvis, men kan brukes til å adressere kreftsvulster i store områder i kombinasjon med kjemoterapi. Insidensraten for lymfom hos barn (under 20 år) er ca 3 prosent av alle diagnostiserte tilfeller årlig, og omtrent 10 prosent av alle diagnostiserte krefttilfeller hos barn. Det regnes som en vanlig krefttype som er på vei oppover. Overlevelse og utvinning fra lymfom hos barn er estimert til å være mellom 70 og 90 prosent.

Hvordan finne Major lymfeknuter

Hvordan finne Major lymfeknuter


Menneskekroppen inneholder mellom 500 og 600 lymfeknuter. Lymfeknutene hjelpe kroppen bekjempe sykdommer og kan hovne opp når en person har en infeksjon. De store lymfeknuter er lokalisert nær halsen, armhulene og i innsiden av lårene. Følg disse trinnene for å finne de store lymfeknuter i menneskekroppen.

Bruksanvisning

•  Vit hva normal lymfeknuter føler for. Typisk normale lymfeknuter er omtrent 1 cm i bredde. De bør ikke føle seg øm eller hard å ta på, og de skal ikke føle festet til huden. Normale lymfeknuter skal være myk å ta på og føle at de kan bevege seg rundt under huden.

Finn lymfeknuter i nærheten av nakken og kragebeinet. Cervical lymfeknuter er plassert på begge sider av halsen. Finn den spesifikke plasseringen av livmorhalsen lymfeknuter ved palpating sidene av halsen med flate hender. Supraklavikulære lymfeknuter er lokalisert i nærheten kragebeinet på begge sider av kroppen. Du finner disse lymfeknuter ved å føle de åpne plasser i nærheten kragebeinet med hendene.

Finn de axillaris lymfeknuter plassert under armhulene. Disse lymfeknuter ligge på begge sider av kroppen direkte under og innenfor armhulene. Føler for aksillær lymfeknuter ved å trykke på disse områdene med hendene og fingrene.

Se etter de store lymfeknuter på innsiden av lårene. Her finner lymfeknuter på den øvre del av den indre lår (femorale lymfeknuter) og på den midtre del av innsiden av lårene (inguinale lymfeknuter). Du finner disse lymfeknuter ved å presse flate hender på innsiden av lårene på begge ben.

Tips og advarsler

  • Informasjonen i denne artikkelen er ikke ment som en erstatning for vanlig lege. Hvis du har noen bekymringer om dine lymfeknuter, ta kontakt med din egen lege.

Hva er behandlingen for nyrekreft som har spredd seg til lymfeknuter?

Ifølge The American Cancer Society, er nyrekreft forårsaket av kreftnyreceller som vokser til å danne en svulst. Selv om de fleste nyre kreft blir oppdaget før de sprer seg til andre organer, kan disse svulstene vokse seg stor før deteksjon. Noen symptomer på nyrekreft inkluderer tap av appetitt, vekttap, ekstrem trøtthet, og anemi. Nyrekreft kan også føre til skjelettsmerter og kortpustethet. Når det er lymfeknute involvering, er kreft vanligvis i stadium II eller III.

Spredd seg til lymfeknuter

Lymfeknuter er små-bønne formet immunsystemceller som bekjemper infeksjoner i kroppen. Ifølge Anmeldelser i Urology nettsted, bør pasienter med Stages III og IV nyrekreft gjennomgå en begrenset lymfeknutedisseksjon (LND) kirurgi, som innebærer fjerning av flere lymfeknuter nærmest nyrene for å teste for tilstedeværelse av kreft. Pasienter med grovt positive lymfeknuter bør gjennomgå en mer omfattende kirurgi med LND omfatter fjerning av flere lymfeknuter. Den type LND prosedyre avhenger av hvor langt sykdommen har spredd seg.

Med denne operasjonen, risikoer inkluderer lymfe lekkasje, blødninger og skader på surround vev. Til tross for noen av risikoene, kan operasjonen redusere risikoen for lokalt tilbakefall, gi mer nøyaktig iscenesettelse, og føre til en kur hos pasienter med metastatisk sykdom ved å fjerne de berørte lymfeknuter. I tillegg til denne operasjonen, de fleste pasienter krever en kombinasjon av behandlinger for å håndtere sine nyrekreft.

Andre behandlinger

Under noen av de stadier av sykdommen, bør pasientene få støttebehandling, symptomlindring, eller palliativ omsorg. Dette kan omfatte håndtering av pasienter følelsesmessige og praktiske problemer, så vel som å lindre noen av de bivirkninger av behandlingen.

Pasienter kan også gjennomgå tre typer nephrectomy surgies: radikale, enkle eller noe. Radikal kirurgi er når hele nyre, adrenal kjertel, og noen av vevet som omgir vevet er alle fjernet. Enkel kirurgi bare fjerner nyrene. Pasienter i Stage jeg kan ha denne prosedyren. Delvis operasjon fjerner bare en del av nyrene, hvor tumoren er plassert. Pasienter med bare én nyre, to kreft nyrer, eller en fire-centimeter tumor kan ha denne prosedyren.

Early Detection

Det er fire stadier av nyrekreft. I fase I, måler svulsten syv centimeter eller mindre. I Stages II og III, vokser svulsten mer enn syv centimeter og / eller vokser i nærheten av en lymfeknute, binyrene, eller hovedpulsåren. I trinn IV, kan kreften spre seg utover i vevet som omgir området, to eller flere lymfeknuter, eller andre organer slik som lungene, bukspyttkjertelen, eller tarmen.

Nyrekreft er lettere å behandle før det er spredning til lymfeknuter, så tidlig påvisning er nøkkelen. Nyrekreft kan oppdages ved en omfattende fysisk undersøkelse, tester, og en gjennomgang av din helse historie. Urin- og blodprøver kan påvise blod i urinen og funksjonen til nyrene. Andre tester inkluderer magnetic resonance imaging scan (MRI) og intravenøs pyelogram scan (IVP). Disse skanner oppdager mykt vev i kroppen og fremheve noen svulster som finnes i nyrene.

Hvor er lymfeknuter som ligger?

Lymfesystemet fungerer som kroppens sjef beskyttelse mot infeksjon. Det er renere av legemet bestående av fire organer: lymfeknuter, mandler, milt og thymus. Selv spredt over hele kroppen, den tyngste konsentrasjonen av lymfeknuter er i nakkesøylen, armhulen eller i armhulen området og lysken eller lyskeområdet. Det finnes også et stort antall lymfeknuter i mage- og bekkenbunnsområder, med de fleste av disse innebygd i fettvev.

Betydning

Lymfeknuter er plassert langs det lymfatiske nettverk av fartøyer i hele kroppen. Den primære hensikten med lymfenodene er å rense det lymfatiske fluidet når det passerer gjennom kroppen. Denne væsken kontinuerlig renner ut av blodkapillærene og inn i vevet. Væsken inneholder fett, fremmede celler, kjemikalier og giftstoffer. Lymfeknutene 'jobb er å varsle immunsystemet på et fremmed stoff (antigen) for at de riktige beskytter celler (hvite blodlegemer) kan produseres. Hvis antigen utfordring er for stor for lymfeknute, kan det bli hovent og smertefullt. En av grunnene til at legene trykk på magen, armhuler og lyske områder under deres eksamener er fordi de er på jakt etter tegn til hevelse i lymfeknuter. Som lymfen flyter fra en lymph node til en annen, blir den grundig renset for de fleste av sine forurensninger. Det filtrerer deretter tilbake inn i blodet.

Funksjoner

Lymfeknuter er avlange eller nyreformede, og er vanligvis mindre enn 3 cm lang. Lymfocytter er spesialiserte hvite blodceller i lymfeknuter som bidrar til å bekjempe infeksjonen. De to hovedtypene er T-celler, så kalt fordi de utvikler seg i thymus og B-celler, som over tid utvikle seg til plasmaceller som de produserer antistoffer. Når lymfocytter blir forstørret som de støter på antigener (bakterier eller bakterier), blir de kalt immunoblasts.

Typer

Mandlene er første forsvarslinje i det lymfatiske immunsystemet. På grunn av sin beliggenhet ved inngangen til svelget (baksiden av halsen), vokte de mot giftstoffer som vil søke å komme inn i kroppen gjennom munnen og nesehulene. Selv på en gang en mandlene var en vanlig prosedyre hos barn når mandlene ble kronisk hoven, er det gjort sjeldnere i dag som utvikling av mer kraftige antibiotika har oppstått. Thymus, et organ i både det lymfatiske og endokrine systemer, er plassert mellom brystbenet og aortabuen. I tidlig barndom, er thymus på sitt mest aktive, utskiller hormoner og gir en lagringsplass for utvikling av lymfocytter. Som vi alder, er thymus gradvis erstattet av fettvev. Milten, den største av de lymfatiske organer, er plassert like under toppen av membranen og ved siden av magen. Hos fosteret, produserer milten blodceller, og det kan fortsette denne funksjonen hvis en voksen blir ekstremt blodfattig. Milten primære funksjon, er imidlertid overvåking av blodet for fremmede stoffer. Gamle røde blodceller samt blodfødte bakterier filtreres gjennom til milt og forbrukes og eliminert. I tilfelle av alvorlige skader i milten, kan den fjernes, men gjennom dens fjerning en person kan bli mer utsatt for infeksjon.

Effekter

Sykdommer i lymfesystemet kan vraket ødeleggelse med kroppens immunsystem. Lymfadenopati er den vanligste og som regel manifesterer seg som en hoven lymfeknute. Mange ganger en enkel massasje for å hjelpe lymfevæsken rense og flyt eller en enkel antibiotikakur er påkrevd. Mange ganger en infeksjon i nærheten lymfeknute, som for eksempel sår hals, kan føre til at lymfeknute å svelle. Lymfadenitt er en infeksjon i lymfeknute i seg selv, og krever intervensjon fra en medisinsk faglig. Vanligvis infeksjonen er ikke alvorlig, men det kan være smertefullt som lymfeknute sveller, blir mørt og er ofte rød og varm å ta på. Lymfom er kreft i lymfeknuter, oftest i armhulen regionen (armhulen) som ligger i umiddelbar nærhet til brystene.

Expert Insight

Liker, sirkulasjonssystemet, er lymfesystemet et nettverk av fartøy. I motsetning til sirkulasjonssystemet, har lymfesystemet ingen "pumpe" ligger innenfor lymfeårer og må svare på kroppslig bevegelse samt nærliggende pulser fra andre fartøy og organer i kroppen for å lette flyten av lymfe væske. Med andre ord, hvis du ikke beveger deg, lymfe beveger seg ikke bra. Svært stillesittende individer er ofte sykere enn sine tynnere kolleger for denne svært grunn. Aktive folk flytter mer, flytter sin lymfe mer og lymfeknutene er i stand til å rense kroppen for infeksjon på en mye raskere hastighet.

Plassering av lymfeknuter i menneskekroppen

Lymfeknuter er en del av lymfesystemet; de er kjertler som produserer et stoff som kalles lymfe. Dette stoffet beveger seg i hele kroppen via lymfekar, fjerning av urenheter fra kroppen og bekjempelse av infeksjoner. Noen lymfeknutene er lett følte med fingrene.

Hovne kjertler

Hovne lymfeknuter er et tegn på infeksjon.

Neck

Lymfeknuter er plassert i en serie langs fronten, sidene og bak i nakken.

Kjeve og Chin

Lymfeknuter er også plassert under kjeven og haken.

Bak ørene

Lymfeknuter kan bli følt bak ørene.

Baksiden av hodet

Lymfeknuter kan føles på baksiden av hodet, rett over hårfestet.

Armhulene

Lymfeknuter kan også bli funnet i armhulen området.

Lysken

Et annet område hvor lymfeknutene er lett følt er lysken.

Lymfeknute kreft behandlinger

Lymfeknutene spiller en viktig rolle i å bidra til å helbrede kroppen din. Som du kan forestille deg, kan få kreft i lymfeknutene ha en ødeleggende effekt. Men overlevelse for mange former for lymfeknute kreft er faktisk ganske positivt: opp til 95 prosent av diagnostiserte pasienter lever forbi fem år. Dette kan tilskrives de utallige mulige behandlinger for lymfeknute kreft.

Lymfeknute kreft

Dine lymfeknuter er ansvarlig for filtrering og fangst fremmedlegemer i kroppen. De produserer også de hvite blodcellene som kjemper mot kroppslige infeksjoner og virus. Når lymfeknutene blitt ødelagt med kreft, er det kjent som en form for lymfekreft. Lymfom innebærer også kreft i cellene i lymphomatic vev og væsker også bor i kroppen din. De fleste lymfeknutekreft er klassifisert som Hodgkin eller Non-Hodgkin. Dette skillet er minimale, kun atskilt av tilstedeværelsen av visse proteiner i Hodgkin lymfom; men det er viktig i måten det kan endre behandlingsplan. Innenfor Non Hodgkin lymfom, er det flere varianter som mottar behandling basert på molekylær form, plassering, og varigheten av eksistens.

Kirurgi

Kirurgi kan utføres på lymfeknutekrefttyper som er tungt lokaliserte. Burkitt syndrom er et eksempel på en rask utvikling ennå lokalisert form av Non Hodgkin lymfom. Hvis fanget i de tidlige stadier, som er tilkjennegitt av tunge hevelse i mageområdet, kan kirurgi fjerne kreftsvulster som blokkerer fordøyelseskanalen. Noen ganger kirurgisk fjerning av infiserte lymfeknute er den eneste behandlingen som trengs.

Kjemoterapi

I tillegg til kirurgi, kjemoterapi kan gi en effektiv tilbake opp for å drepe eventuelle gjenværende cancerceller i lymfeknuter eller lymfesystemet. Kjemoterapi innebærer inntak eller intravenøs levering av kjemiske forbindelser er utformet for å oppsøke kreftceller og ødelegge dem ved å endre deres genetiske make-opp eller hemme deres reproduktive system. The University of Maryland Medical Center nettside sier at selv sent stadium Non Hodgkin lymfom kan effektivt behandles med cellegift.

Når kjemoterapi er brukt, er det vanligvis gjøres i tre eller fire-ukers sykluser, med perioder med hvile i mellom. Resten er nødvendig fordi kjemoterapi er kjent for å forårsake kraftig trøtthet på kropp og sinn. Det er også en risiko for at de hvite blodlegemer kan falle enda ytterligere siden behandlingen påvirker hele lymfesystemet. Vanlige kjemoterapi narkotika brukes for lymfeknute kreft behandlinger inkluderer CHOP og fludarabin.

Stråleterapi

Strålingsterapi er som navnet tilsier: anvendelsen av stråling til kroppen. I tilfelle av lymfeknutekreft, blir strålingen eksternt påført til det påvirkede området så nøyaktig som mulig. Målet med strålebehandling er å drepe kreftceller og svulster uten å skade noen andre omkringliggende vev. Igjen, dette er svært effektive med lokaliserte kreft lymfeknuter. Med brachyterapi, ville radioaktivt materiale bli intravenøst ​​plassert ved siden av det berørte området.

Immunterapi

For enkelte former for lymfeknute kreft, er biologisk behandling (immunterapi) mest effektive. Medisiner som inneholder Rituximab er monoklonale antistoffer som kan utløse kroppens immunsystem til å reagere sterkt mot kreftceller. Antistoffene binder seg til antigen-proteiner i kreftcellene, noe som gjør dem svakt mot et sunt immunsystem. Dette angrepet vil vare så lenge kroppen ikke blir resistente mot Rituximab.

Hva du ikke å spise etter Lymfeknute Neck Surgery

Hals disseksjon er den tekniske betegnelsen på kirurgiske prosedyrer til nakken der lymfeknutene er fjernet. Georgetown University Hospital melder at operasjonen i seg selv er relativt kort, varer bare to til fire timer, med få og mindre komplikasjoner. Men, vil du fortsatt trenger å forholde seg til en modifisert diett for en viss periode etter operasjonen, som forbruket av en full diett vil bevise for smertefullt eller på annen måte problematisk for det berørte området.

Neck Dissection Diet

Unngå inntak av fast føde umiddelbart etter halsen disseksjon kosthold. Solid mat vil være for vanskelig å tygge og svelge med smerter fra nakke kirurgi. Så for å lette riktig ernæring og gi din hals tid å helbrede uten unødig belastning, må du begynne din kosttilskudd innsats ved å følge en flytende diett umiddelbart etter inngrepet. Den vanligste formen for denne dietten er klar væske som består bare av de matvarer som du kan se (bortsett fra kaffe og te). Mens på en flytende diett, bør du spise kjøttkraft, klare brus, sportsdrikker, juice (uten masse), popsicles, jello og vann. Du vil sannsynligvis trenge å forbli på denne dietten i to til tre dager, etter som du kan flytte til en soft-mat diett. Mens på en soft-mat diett, kan du fortsette å spise de nevnte flytende matvarer med tillegg av all mat som er lett moses med en gaffel, men du bør unngå å spise fast føde slik som rå frukt og grønnsaker, tøffe kutt av kjøtt, hardt taco skjell, mais chips og andre typer mat som er crunchy eller vanskelig å svelge. I stedet begrense deg til å spise bare moste matvarer som egge og kokte egg, mørt kjøtt, anstrengte supper, myke oster, meieriprodukter hvitt mel varer, oljer og godt tilberedt frukt.

Betraktninger

Vær oppmerksom på at du vil bli avvent tilbake til god mat diett så snart det er rimelig mulig, så følg væske og myk diett nærmer forståelse for at det bare vil være for en kort tid (flere uker på det meste). Samtidig unngå fast føde, vil du ønsker å likevel beholde det samlede inntaket av kalorier opp til å fremme healing og unngå uønsket vekttap. Derfor, ikke gjør den feilen å tro at du bør unngå å spise en normal mengde mat etter lymfeknute kirurgi. Tvert imot, bør du snack så mye du er i stand til, med formål å spise en relativt normal mengde kalorier (rundt 2000 per dag) selv mens på denne diett.