Digidexo.com

flyteri øyet

Hva er årsaken til flytere i øyet?

Hva er årsaken til flytere i øyet?


De kan dukke opp ut av ingenting, de flytere som plutselig dukker opp foran øynene dine. Egentlig floaters er ikke foran våre øyne, som det ser ut, men flyter inne i øyet, i henhold til Eye-floaters.com. Det vi ser er skygger som floaters kastet på netthinnen. Netthinnen er på baksiden av øyet og er nerve sjikt. Den registrerer lys og gjør oss i stand til å se.

Felles blant eldre mennesker

Eye flytere ser ut som svart eller grå flekker, strenger eller spindelvev som flyter om når du beveger øynene. Flytere er vanlig blant eldre mennesker fordi de er aldersrelatert. De resultere når glasslegemet stoffet i våre øyne blir mer flytende.

Glass

Ifølge Mayo Clinic, er glasslegemet stoffet som bidrar til å holde den runde formen av et øye. Fine fiber, av millioner, er sammenvevd i glasslegemet. Disse fibrene er festet til netthinnen. Ettersom vi blir eldre, delvis flytende glasslegemet. Når dette skjer, trekker stoffet bort fra den indre vegg av netthinnen og selv krymper. Når glasslegemet sags og krymper, bunter det opp og får trevlet, og biter av Raset resultater i flytere som blokkerer lyset som passerer gjennom våre øyne, kaste skygger på netthinnen. Hvis du ser lysglimt, betyr dette at fibrene rykke på netthinnen.

Regnbuehinnebetennelse

Eye flytere kan være et symptom på regnbuehinnebetennelse, ifølge Regionalmedicalclinic.com. Regnbuehinnebetennelse er betennelse i det midterste laget av øyet, som kalles uvea. Iris er den fargede delen av øyet. Det ligger bak hornhinnen, som er gjennomsiktig. Behandling kan inkludere øyedråper eller steroid medisiner.

Betraktninger

Dr. Chan Lowe av Doctorslounge.com sier at å få en og annen floater ikke er grunn til bekymring; imidlertid kan vedvarende flytere indikerer at et annet problem er til stede. Hvis det er problemer med netthinnen, kan dette føre til flytere til å dukke opp. Flytere kan også være en indikasjon på en ventende hodepine. Flytere er også assosiert med høyt blodtrykk.

Når du kontakter lege

Hvis du har flytere som vises plutselig og du oppdager tap av sidesyn, se øynene lege umiddelbart. Du trenger å vite om din netthinnen er revet. Mesteparten av tiden, flytere er harmløse, men de kan være svært irriterende, spesielt når du prøver å lese. Lowe råder ser opp og deretter se ned for å flytte floaters ut av veien.

Hva er flytere i netthinnen i øyet?

Flytere er en vanlig øyelidelse som kan påvirke synet. Contrary to popular belief, floaters do not occur in the eye's retina (the back of the eye responsible for processing visual images and sending them to the brain), but do affect how the retina functions and processes images.

Betydning

Selv flytere er svært vanlig og som regel ufarlig og flyktig, kan de være et tegn på en mer alvorlig øyelidelse. Flere flytere er et symptom på en frittliggende netthinnen, som, hvis den ikke behandles raskt og effektivt, kan føre til permanent synstap.

Funksjoner

Flytere er "pelsdotter" eller prikker i synsfeltet som kommer i ulike former og intensiteter. Disse flekker blir forskyves vev som "flyter" i øyets glass gel og er visuelt behandlet som grå figurer sperrer fullstendig syn når lys passerer gjennom den foran øyet tilbake til netthinnen.

Årsaker

Forskyves vev i øyet er ofte forårsaket av naturlig aldring, som gel i øyet begynner å bli flytende, men kan også skyldes skade på øyet eller hode, øyekirurgi, et annet øye abnormalitet, eller en hvilken som helst endring i cellemateriale forårsaket av blødning eller betennelse.

Symptomer

Flytere kan oppstå i ett eller begge øyne, og kan variere i form som flekker, buede linjer, Os, Cs, eller gren-type figurer. Linjene og former kan være tykk eller tynn og kan opptre som en enkelt isolert floater eller hundrevis. De fleste rapporterer flytere som regn, mørke og grå.

Når floaters er et medisinsk nødstilfelle

Alle flytere bør bestemmes ufarlig av en øyelege. En dusj av flytere og flekker ledsaget av lys blinker er nødhjelp som begge er tegn på netthinneavløsning, noe som kan resultere i synshemning eller tap hvis den ikke behandles raskt.

Behandling

De fleste flytere trenger ikke behandling fordi de vil avta på egen hånd, ifølge Dr. Andrew A. Dahl rapport om flytere for MedicineNet.com, som også sier at det er ingen medisiner eller øyedråper tilgjengelig for behandling. Men noen flytere ødeleggende slik at pasienter kan gjennomgå laser kirurgi eller vitrektomi for korreksjon.

Hva er behandlinger for flytere i øyet?

Hva er behandlinger for flytere i øyet?


Flytere i øynene er harmløse, men de små mørke eller grå prikker, flekker, strenger eller linjer som du kan se, vanligvis perifert i synsfeltet, kan være en stor distraksjon og ordensforstyrrelser. Flytere kan være enda mer problematisk hvis de er mer sentralt i øynene. Denne artikkelen forklarer flytere og adresser ulike behandlinger for dem.

Hva er flytere?

Hva de fleste øye leger refererer til som glasslegemefordunklinger, de fleste lekfolk kaller "floaters". Den bakre del av det menneskelige øye er sammensatt av en glass gelé. Når vi blir eldre, er det ikke uvanlig å ha protein innskudd eller tråder utvikle seg i denne gelé. Innskuddene kastet skygger på øyets netthinne, gir inntrykk av prikker, flekker eller tråder i synsfeltet, mer merkbar når du ser i svært lyse naturlig eller kunstig lys og ofte viser seg å flytte rundt. Det er fordi når du beveger øynene rundt, innskudd og tilsvarende skygger skifte sammen --- eller flyte --- med dine øyebevegelser.

Kirurgiske behandlinger for flytere

Flytere kan korrigeres kirurgisk på to måter, men mange øye kirurger vurdere risikoen større enn godartet natur flytere selv. De kan noen ganger bli brutt opp eller avgis med laser eller med en kirurgisk prosedyre kalles en vitrektomi. I denne prosedyren snittene blir lagt inn i øyet for å fjerne glassvæsken, og erstatte den med en kunstig gel-lignende stoff. Dette regnes som radikal behandling for noe så ufarlig som flytere, imidlertid.

De fleste øye leger anbefaler ikke kirurgisk korreksjon for flytere med mindre de har mer av et irritasjonsmoment på grunn av en mer sentral plassering i øyet. I en artikkel i Health and Behavior delen av USA Today, ble en autoritet dermed notert på temaet laser korreksjon for flytere: "Richard Bensinger, en talsmann for American Academy of Ophthalmology, sa de fleste øyeleger mener prosedyren er unødvendig Han. erkjente laser behandling er ofte vellykket og bærer liten risiko, men de fleste leger mener noen risiko er uakseptabel for behandling av en godartet tilstand som flytere. "

Medisinske og alternative behandlinger for flytere

I noen svært sjeldne tilfeller av flytere der infeksjonen forårsaker hvite blodlegemer til å være til stede i øyets glassvæske, antibiotika eller anti-inflammatoriske medisiner kan bidra til å redusere antall hvite blodceller, noe spredendedesign floaters. For det meste er imidlertid de fleste medikamenter er ikke effektive behandlinger for de mer vanlige forårsaket flytere.

Det er de som tror at flytere kan forebygges eller behandles med et sunt kosthold og visse vitamintilskudd. Noen mennesker med flytere har hevdet at produkter som inneholder jod har vært effektiv i å gjøre flytere mindre tydelig. Andre hevder positive resultater med visse urter, for eksempel melk tistel ekstrakt. Men ingen av disse legemidlene eller alternative behandlinger har vist seg effektive i kliniske studier.

De fleste øye leger hevder at flertallet av flytere vil forsvinne på egenhånd med tiden. Selv om de ikke helt gå bort, de blir mindre synlige som de visne. Vi har også en tendens til å bli vant til dem og merke dem mindre med passering av tid. Tålmodighet og avslapping er avgjørende for å takle de flytende plager som plager de fleste av oss på et tidspunkt i våre liv.

Hvordan forbedre Vision Ved hjelp av en Natural Eye flytere Treatment

Hvordan forbedre Vision Ved hjelp av en Natural Eye flytere Treatment


Du kan ha klarere visjon hjelp av en naturlig øye flytere behandling. Et øye floater kan fremstå som en snirklete linje, eller svart prikk som vil flytte rundt som du beveger øynene. Aldring forårsaker øye flytere. Som en person blir eldre, et stoff som er kjent som glasslegemet som normalt finnes i øynene, og er lik til gelé i tekstur, begynner å bli mer lik en væske. Dette fører til at fibrene i glasslegemet til å holde sammen. De deretter flyte kontinuerlig rundt i glasslegemekaviteten. Dette fører til en skygge effekt på netthinnen, som en person vil se så flytere. Diabetisk retinopati fører også øye flytere. Eye traumer, komplikasjoner fra kataraktkirurgi, og nærsynthet er også risikofaktorer.

Hvordan forbedre Vision Ved hjelp av en Natural Eye flytere Treatment

Trykk lett håndflatene mot øynene dine. Før du gjør dette, varme hendene ved å gni dem sammen. Deretter holde dem mot øynene i ca 10 sekunder. Gjør dette ca 5 ganger for å gradvis fjerne floaters i øyet.

Øvelse øynene dine. Ser opp på med hodet vendt rett fram taket og rulle øynene rundt i en sirkelbevegelse med klokka og deretter flytte dem rundt mot klokken. Gjør dette ti ganger i hver retning.

Praksis fokusere øynene dine. Dette øyet floater behandling innebærer å holde en gjenstand som et strå i hånden med armen helt ut foran deg. Fokus på halm og deretter gradvis flytte halm mot deg til den er ca 6 inches bort fra ansiktet mens du fortsetter å fokusere på det. Gjør dette 10 ganger.

Gi din templer en massasje. For å gjøre dette øyet floater behandling, satte tommelen knokene på templer og begynne masserer. Gjør dette 20 ganger i hver retning. Gjør det samme på pannen mellom øyenbrynene og på hver side på broen på nesen. Alle disse øvelsene, hvis det gjøres daglig, vil redusere flytere i øyet i ca fire uker.

Herbal Cure for flytere

Eye flytere kommer i forskjellige former: flekker, prikker, strenger eller bølgede linjer. Når geleaktig substans i øyet er kjent som glasslegemet blir mer flytende, mikroskopiske fibre i glasslegemet en tendens til å klumpe seg sammen. Disse klumper flyte rundt i glasslegemekaviteten og kastet skygger på netthinnen, lys-sensitive indre lag av øyet. Disse skyggene vises som flytere. Mange faktorer kan forårsake floaters: alderdom, nær-sightedness, matallergier og candidiasis (soppinfeksjon), diabetes, øye surgeries eller øyeskader.

Løvetann Root

Fra en kinesisk medisin perspektiv, er helsen organene ofte relatert til den generelle helsen til kroppen, og flytere indikerer overbelastning i lever, nyre og tykktarm. Av dette resonnementet, vil urter som kan hjelpe fjerne lunger i disse organene også holde glasslegemekaviteten klar av flytere. Disse urtene også tjene til å styrke retinal vev og bevare helsen til blodårene. Løvetann rot er ofte brukt i kinesisk medisin for å rengjøre eller rense lunger i lever og nyre, og dermed fremme øyehelse. I tillegg har løvetann rot mer betakaroten enn gulrøtter og kan skryte av høye nivåer av vitamin A, C og E, som alle er tenkt å forbedre visjon.

Andre kinesiske urter som kan bidra til å lindre floaters er krysantemum blomster, Celosia frø, melk tistel og gardenia. Disse urtene er ofte brygget som te eller brukes i medisinske supper. De er også solgt som kosttilskudd.

Øyentrøst

Som navnet antyder, har øyentrøst lenge vært brukt som behandling for synsproblemer. De gamle grekerne brukte den effektivt til å behandle øye infeksjoner. Eyebright gir også næring til øynene med sine høye nivåer av vitamin A og C. Ikke bare fremme det sunt følsomhet for lys, det har også anti-inflammatorisk egenskaper, hindrer øyebetennelse. Du kan kjøpe øyentrøst te eller kosttilskudd.

Blåbær

Blåbær er en urt kjent for å fremme øyehelse. Omdømmet vokste når piloter i andre verdenskrig rapporterte de så bedre i løpet av natten oppdrag etter å ha spist blåbær syltetøy med sitt brød. Dr. Marc Grossman, optometrist og lisensiert akupunktør, påpeker at blåbær forbedrer blodsirkulasjonen til blodårene i øyet og styrker øyevevet ved å øke oksygennivået i området. Blåbær blå pigment, kalt anthocyanadins, er kraftige antioksidanter som kan bidra til å forhindre grå stær, aldersrelatert makuladegenerasjon og grønn stær, samt kontroll flytere. Du kan spise blåbær fersk eller bruke dem i syltetøy, juice eller paier.

Ginkgo Biloba

En av de eldste levende treslag, er ginkgo biloba brukes til å behandle sirkulasjons lidelser og forbedre hukommelsen. Det er også en kraftig urt for øye helse. Ginkgo biloba inneholder to potent antioksidant kjemikalier, flavonoider og terpenoids, som kan nøytralisere de skadelige effektene av frie radikaler i kroppen. Ifølge University of Maryland Medical Center, laboratorium og dyrestudier viser at flavonoider beskytte nerver og blodårer i øynene og netthinnen mot skader. Terpenoids utvide blodårene og bidrar til å øke blodstrømmen til øyet. Ginkgo biloba ekstrakt er ofte brukt til slike formål, og ginkgo frø kan kokes og spises. Du kan også drikke ginkgo biloba te.

Hva er behandlingen for stort øye flytere?

Eye flytere er glass syneresis eller frittliggende posterior glasslegemet væske i øyet. Noen oftalmologer tro at flytere svekkes over tid, og blir mindre merkbar, spesielt i tilfelle av liten seg. Imidlertid kan behandle store øye floaters foregå via to prosedyrene: vitrektomi eller laser.

Vitrektomi

I denne fremgangsmåten den frittliggende glasslegemet blir fjernet kirurgisk ved å lage flere snitt i øyet. Denne fremgangsmåten er spesielt nyttig når det er mange fragmenter er til stede i øyet.

Laser

Den nyeste behandling for å fjerne store øye floaters er laser, og det har en registrering av effektivitet. Den nøyaktige behandling for hver type øye flyte avhengig av sin stilling.

Midt Glass Mass

En mid-glasslegemet avløsning kan lodge seg i veien for den visuelle aksen, tåkelegge en gjenstand. Når behandlet med laser, blir synet klarere.

Posterior glasslegemeavløsning

Disse glasslegemet avdelinger er som poser med tråder som er sett i bakre av øyet. Når laser behandling brukes på dem senere fjern oppløses til de er usynlige.

Glass Synerese

Disse nesten usynlige avdelinger som flyter rundt øyet er vanligvis elimineres ved laserbehandling.

Om Laser behandling for flytere

Flytere er forskyves innskudd i glasslegemet gelé av øyet som forårsaker "flekker" i visjonen om ett eller begge øyne. Denne tilstanden kan være mild og flyktig eller ødeleggende for ens syn. Flottører er ikke farlig, selv om de noen ganger kan indikere en tilhørende abnormalitet. Laserbehandling er en metode for å kvitte flytere, selv om bare tilbys av en håndfull av kirurger i USA, ifølge USA Today artikkelen "Behandling av øye floaters antenner debatt" av Matthew Barakat.

Betydning

Barakat sin USA Today artikkel på flytere sier at nesten alle har eller vil utvikle flytere på et tidspunkt i voksenlivet, spesielt med alderdom og nær-sightedness. De former og størrelser av flytere forskjellig, fra små "pelsdott" flekker i en visjon som går bort etter kort tid, til mer intense og varige saker som Virginian kirurg Dr. John R. Karickhoff, (som har bidratt til Barakat rapport og publiserte sin egen rapport om flytere for øyeoperasjoner News) sammen å holde en blyant punkt tett foran øyeeplet mens du prøver å lese. For noen mennesker, kan dette ødelegge livskvaliteten.

Flottører er vanligvis bare ufarlige biter av membranen forskyves fra andre deler av øyet, en tilstand som vanligvis vil helbrede seg selv med tiden. Dr. Karickhoff anslår at 95 prosent av flytere tilfeller bør være alene, men at 5 prosent av personer med flytere har en legitim problem som krever behandling.

YAG Laser Treatment

Den type laser behandling brukes til å behandle flytere er Yttrium-Aluminum Garnet (YAG) laser. YAG presisjon laserteknologi er rettet mot floater med stor zaps som kan virke i noen måter, avhengig av hvilken type floater. Enten laserstrålen forvandles flyteelementet inn i en gass og utsletter den med fordampning, flytter flottøren utsiden av den visuelle akse, eller tynner flyteelementet, hvis det er litt utenfor det visuelle akse.

Fordeler

I det siste, den eneste medisinsk behandling (bortsett fra urte-behandlinger spioneringen som effektive for å redusere flytere) for å bli kvitt flytere var vitrektomi, som innebærer å gjøre kirurgiske snitt i øyet. Denne prosedyren utgjør høy risiko for katarakt og andre komplikasjoner, ifølge Dr. Karickhoff, som sier at YAG laser behandling er mye tryggere og mer kostnadseffektivt enn vitrektomi. Andre fordeler ved YAG laser behandling omfatter hurtighet av fremgangsmåten, som er utført i løpet av 20 minutter under lokalbedøvelse, og behandlingen fjerner kun flyteelementet, uten å fjerne eller påvirker glasslegemet gel. Recovery tid er mindre enn 24 timer. Dr.Karickhoff sier også at forsikring kan dekke prosedyren.

Effektivitet

Alle pasienter som beskrev sine opplevelser for Barakat sin USA Today artikkel om laser behandling for flytere sa at prosedyren var en suksess, fri for komplikasjoner og bivirkninger.

Dr. Karickhoff har utført laserbehandling prosedyren på mer enn 1400 pasienter med floater forhold over de siste 15 årene, og hevder at det har vært effektiv i 92 prosent av tilfellene, med minimal risiko og komplikasjoner; i de mislykkede tilfeller, var det ingen skade skjedd, og synet ble ikke redusert. Dr. Karickhoff har skrevet en medisinsk bok om laserbehandling for flytere, som sier han har mottatt positive tilbakemeldinger fra American Academy of Ophthalmology. Chief of Ophthalmology på Inova Fairfax Hospital, Dr. Manfred von Fricken, sier at han har sett Dr. Karickhoff pasienter som har virkelig dratt nytte av kirurgi.

Misforståelse

Totalt sett er den medisinske verden fortsatt skeptisk til bruk av YAG laser behandling for flytere, og noen øyeleger tror fortsatt det kan produsere for netthinneløsning. Dr. Karickhoff hevder at av de 3000 + prosedyrer han vitne, ikke en har produsert en netthinneavløsning, inkludert 48 tilfeller der pasienter hadde allerede hatt behandling for retinal tårer eller løsrivelse. Den nevnte artikkelen for øyeoperasjoner News sier at en annen misforståelse er at legene antar at laseren bare bryter floater i stykker, da, faktisk, det er kraftig nok til å forvandle det til en gass og utslette den. Dr. Karickhoff sier også at leger ofte undervurderer alvorlighetsgraden av floater forhold og feilaktig antar at alle flytere vil gå bort over tid, som sier han ikke er sant i alle tilfeller.

Hvordan behandle Floater i øyet

En floater er en liten del av membranen som flyter fritt i glasslegemet væske på øyet. Rusk kaster en skygge på netthinnen og kan vises som en mørk flekk i synsfeltet. De fleste flytere er mindre, selv om de kan være distraherende i begynnelsen, og de vanligvis ikke forårsake store synsforstyrrelser. Hvis floaters er mange eller plagsomme, kan du søke kirurgisk behandling. De eldre og folk som har grå stær eller andre øyesykdommer er blant de mest sannsynlige til å utvikle floaters i øyet.

Hvordan behandle Floater i øyet

•  Besøk din øyelege hvis du opplever flekker eller spetter i tråd med visjonen eller andre forstyrrelser som påvirker din evne til å se. Øyet lege vil undersøke øynene dine til å være sikker på at netthinnen og synsnerven er sunt.

gjennomgå en vitrektomi å behandle flytere som i vesentlig grad påvirke ditt syn. The National Eye Institute forklarer at en vitrektomi fremgangsmåten fjerner glasslegemet gel fra i øyet. Flytere i øyet er suges bort med annet rusk, og glasslegemet væske er erstattet med en saltoppløsning.

Tenk minimalt invasive laser behandlinger for å fjerne flytere i øyet. Laser kirurgi for å fjerne flytere er et kontroversielt tema blant øye leger; bare et lite antall av øyeleger i USA utføre laser kirurgi for å fjerne flytere. Prosedyren er lav risiko, men ifølge American Academy of Ophthalmology, for folk flest flytere ikke rettferdiggjøre risikoen for laserbehandling.

Følg en antioksidant-rikt kosthold for å fremme øyehelse. National Eye Institute Age-Related Eye Disease Study (AREDS) fant at folk som tok vitamin C og E og mineralene sink og kobber hadde mindre risiko for å utvikle avansert macula degenerasjon, en form for øyesykdom. Selv om AREDS formulering av kosttilskudd ikke ble spesielt utviklet for å behandle floaters i øyet, tar vitaminer for å holde øyne og glasslegemet væske sunt kan være gunstig for din generelle velvære.

Hint

  • Diskuter din bruk av kosttilskudd med øye lege og primærlegen før du starter en diett.
  • Hvis du har en flyteelementet og også se lysglimt eller glorier rundt lys, er det avgjørende å ha øynene sjekket umiddelbart. Disse symptomene kan tyde på netthinneavløsning, en tilstand der netthinnen trekker vekk fra næringsrikt område på baksiden av øyet. Ubehandlet netthinneavløsning kan føre til et permanent tap av synet ditt.

Hva er årsakene til flytere etter laser Eye Treatment?

Ifølge en rapport fra medicinenet, øye floaters er ikke farlig, og de er vanligvis mild og flyktig, men de kan være irriterende og, på det meste, ødeleggende for ens syn. Mens laserbehandling brukes til å behandle dem, kan flytere faktisk være en bivirkning av laser øyekirurgi for synskorreksjon.

Identifikasjon

Eye flytere er små "pelsdotter" som flyter i en visjon, og de kan vises i ett eller begge øyne. Disse flekker i visjonen er løsner innskudd i øyets glasslegemet (gelé stoffet mellom øyet linsen og netthinnen), som vanligvis går unna på egenhånd uten behandling.

Hornhinnen klaff

I laser synskorreksjon, som LASIK kirurgi, skaper kirurgen en klaff i hornhinnen (det klare vinduet i øyet), som er vendt oppover for å arbeide med vevet under, og lukkes ved avslutningen av operasjonen. Noen ganger har dette klaff rynker eller ikke følge øyet skikkelig, noe som kan føre til flytere og blinde flekker i ens syn.

Varierende syn

Varierende syn er en typisk bivirkning av laser øye kirurgi, ifølge AllAboutVision.com, som sier at dette skal avta innen tre måneder etter operasjonen. Varierende syn omfatter ikke bare endringer i synsskarphet, blinde flekker, lysfølsomhet og gjenskinn, men også forekomsten av flytere.

The Healing Process

Flottører kan forekomme etter laser øyekirurgi som en del av den naturlige helbredelsesprosessen. Laser kirurgi justerer og fjerner øyet vev, "rasling" normale funksjoner i øyet. Selv om lasere bruke ekstrem presisjon, er øyet ekstremt følsom for endringer og tilpasninger til spesifikke deler kan lett utløse reaksjoner i andre deler av øyet, med flytere som en mild bivirkning.

Øyeinfeksjon

Selv om det er uvanlig, ifølge AllAboutVision.com, er øyeninfeksjon en mulighet for å følge laser øyekirurgi. Hvis inflammasjon skjer med et øye infeksjon, kan glasslegemet gelé begynne å kondensere, forårsaker uoverensstemmelser i vekten av gelé, og dermed forårsaker "tyngre" biter til å falle; dermed flytere.

Behandling

Øyet floaters rapportere tilgjengelig på MedicineNet.com sier at de fleste flytere vil avta og forsvinne over tid uten behandling, og at behandlingsmulighetene er svært begrenset (det er ingen øyedråper eller medisiner for å behandle flytere). YAG laser kirurgi er et alternativ, men dette bør bare søkes når floaters er overdreven og skadelig for kvaliteten på det daglige liv, uten å vise tegn til reduksjon.

Hva gjør flekker i øyet Mean?

Hva gjør flekker i øyet Mean?


Flekker i øyet, noen ganger kalt svarte flekker eller flytere, er en vanlig foreteelse de fleste mennesker opplever på et eller annet tidspunkt. Vanligvis flekker i øyet er ikke et alvorlig problem. Men hvis klynger av flere flekker plutselig dukke opp, kan det være et tegn på en potensielt farlig tilstand.

Identifikasjon

Ifølge National Eye Institute (NEI), flytere er mørke flekker eller figurer i øyet som beveger seg når øynene deres beveger seg. De bokstavelig talt flyter og drive inni øyet og er mest tydelig når man ser på noe lyst. Det er vanlig å se disse flekker ute på en solrik dag.

Årsaker

Flottører dannes når en gelé-aktig substans i øyet er kjent som glasslegemet begynner å krympe. Glasslegemet blir trevlet, og disse snirklete linjer føre til flekker i tråd med visjonen. Glasslegemet fyller omtrent 80 prosent av øyet ditt og er nødvendig for å opprettholde sin runde form.

Advarsler

Mesteparten av tiden, flekker i øynene er en del av den naturlige aldringsprosessen og er ikke betraktet som et alvorlig problem. Men sier NEI at flytere kan være et resultat av en mer alvorlig tilstand direkte forbundet med infeksjoner, betennelser, blødninger eller netthinneavløsning. Netthinneavløsning er potensielt farlig, som oppstår når en hvilken som helst del av netthinnen vev blir trukket bort fra den bakre vegg av øyet. Hvis venstre ubehandlet, kan netthinneavløsning føre til synsskader og muligens blindhet.

Behandling

For folk flest, disse flekker er ikke alvorlig. De er en liten irritasjon, og NEI sier ingen behandling er nødvendig. Men hvis de flytere blir for tallrike og begynner å redusere sikten, kan kirurgi være nødvendig.

Betraktninger

Foruten de eldre, andre som kan være i faresonen for å utvikle flekker i øyet er enkeltpersoner som er nærsynt, diabetikere og de som har hatt en øyeoperasjon som grå stær.

Hvordan eliminere flytere

Hvordan eliminere flytere


Flytere er små klumper av protein som flyter rundt i geleaktig substans inni øyet, kjent som glasslegemet. Folk som er nærsynt og de eldre enn 70 år vil ofte ha flytere i deres øyne. Det er en myte at flytere ikke kan behandles og fjernes, ettersom det er en rekke ting som kan gjøres for å lindre dette irriterende, men ufarlig tilstand.

Hvordan eliminere flytere

•  Unngå kirurgi så mye som mulig, og i stedet å følge en ikke-kirurgisk fjerning av flytere, slik som å ta antioksidant øye kosttilskudd, som kan være kjøp fra helse-butikker. Disse har vært brukt i årevis for å bidra til å fjerne øye floaters, sier eyecarebasics.com, men de har ikke blitt vitenskapelig bevist eller godkjent av Food and Drug Administration.

Kjøp metylsulfonylmetan (MSM) øyedråper. Disse hjelpe floaters passere gjennom glasslegemet raskere, og vil derfor drastisk redusere deres innflytelse, sier eyecarebasics.com.

Endre kosthold, gjøre endringer slik som å spise brun ris i stedet for hvit, unngå meieriprodukter, rødt kjøtt, fjærkre og fritert mat, og gjør at du spiser mye nøtter, frø, fisk og grønnsaker. En endring i ernæring har vist at flytere kan reduseres, ifølge eyecarebasics.com.

Gå for kirurgisk hjelp hvis ikke-kirurgiske metoder ikke bedre situasjonen. En prosedyre som kalles en vitrektomi fjerner glasslegemet i øyet og erstatter den med en ny gel-lignende stoff.

Få laser øye kirurgi. Ved å korrigere synet ditt, er ditt synspunkt fokus i øyet på netthinnen, og ikke i midten av øyet et sted, hvor det kunne fokusere på flytere.

Hint

  • Hvis du oppdager nye flekker av uskarpt eller fraværende syn, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart.

Slik Cure flytere i Vision

Slik Cure flytere i Vision


Flytere er en vanlig tilstand som påvirker folk flest som de gamle. Kanskje du har sett små grå eller svarte flekker som flyter i synsfeltet. Selv om de kan være alarmerende i starten, flytere er en vanlig del av aldring som glass gelé av øyet blir mer flytende. Mens noen flytere er normalt, er en plutselig økning av dem ikke normalt, og du bør kontakte din øyelege umiddelbart.

Slik Cure flytere i Vision

Se legen din umiddelbart hvis du har en plutselig økning i flytere, spesielt hvis dine symptomer inkluderer også tap av sidesynet og lysglimt. Disse kan være signaler om en netthinneavløsning eller rive og kan føre til blindhet hvis den ikke behandles umiddelbart.

Vent. De fleste flytere vil gå bort på egenhånd og krever ingen medisinsk intervensjon.

Practice avslapping teknikker som dyp pusting, meditasjon og yoga for å hjelpe deg tilpasse og takle flytere som vedvarer.

gjennomgå et kirurgisk prosedyre som kalles vitrektomi hvis floaters er for mange og for belastende. Legen vil bruke en nål for å trekke ut glasslegemet og erstatte den med en saltvannsløsning.

Hint

  • Selv om noen produsenter kan kreve visse urteprodukter og vitaminer vil kurere flytere, disse påstandene er falske, ifølge medicinenet. Ingen av disse behandlingene har vist seg effektive i kliniske studier.

Eye flytere Årsak

Hva de er

Eye flytere, kan de mørke prikker som hindrer en persons visjon være ganske alarmerende, spesielt for første gang lidende. Vises som svarte eller grå flekker eller som fiber jakt duk, synes de å drive om øyet og er mest merkbar når du ser på ren bakgrunn. Selv om det kan være alvorlige underliggende årsaker til fenomenet, mer sannsynlig at de bare representerer en visuell plage.

Årsaker

Flytere er tilbøyelig til å oppstå som glasslegemet i øyet forvandler dens konsistens med alderen. Mens for en tykkere konsistens i den unge, blir stoffet tynnere og mer væske som vi blir eldre. Som det tynner, skiller den fra netthinnen, mikroskopiske biter av gelen trekke unna og flytende, som vises som skygger på netthinnen. Disse skyggene kan vises som flytere eller lys blinker.

Netthinneavløsning

En mer alvorlig årsak til flytere er en netthinnerift eller løsrivelse. Mens avdelinger kan begynne på samme måte som de mer godartede flytere, dersom antall eller hyppighet av flytere øker dramatisk, kan dette tyde på en mer alvorlig tilstand. I tillegg, hvis de floaters er ledsaget av lysglimt og tåkete syn, ta kontakt med en øyelege umiddelbart for en full synsundersøkelse for en skikkelig vurdering. Netthinneavløsning kan føre til permanent synstap.

Hvordan Ignorer Eye flytere

Hvordan Ignorer Eye flytere


Gradvis innsettende øye floaters er en normal del av aldringsprosessen, spesielt hos personer over 50 år, ifølge Mayo Clinic nettsiden. Folk som er nærsynt og unge kan oppleve denne visjonen forstyrrelse også. Floaters ofte fremstå som grå eller sorte prikker i synsfeltet. De kan også se ut som spindelvev eller strenger som beveger seg når du beveger øynene. Ignorerer disse floaters er ikke vanskelig, spesielt hvis du får en visjon checkup og forsikringer om at det ikke er noen alvorlige problemer tydelig under eksamen.

Bruksanvisning

•  Besøk din øyet lege for å få en sjekk hvis du er bekymret for flytere. Motta forsikring om at synet ditt ikke er i fare hjelper deg å bli bedre i stand til å ignorere dem.

Se på personen, objektet eller syn og fokus på det i stedet for øyet flytere. Prøver å se direkte på flytere får dem til å flytte ut av synsfeltet og holder dem ytterste i tankene dine.

Vri øynene dine et annet sted hvis du er ute på en blå himmel eller en lys vegg. Øye floaters er mest tydelig når du ser på en vanlig, lys bakgrunn.

Tips og advarsler

  • Prøv å ikke tenke på de øye floaters hvis du fikk en synsundersøkelse, og ble fortalt at alt er i orden. Fokusere oppmerksomheten på dem er frustrerende og gjør at du legger merke til dem mer.
  • Blinker og andre øyebevegelser føre til øye floaters å komme og gå.
  • Ring legen din umiddelbart hvis du har en plutselig innsettende mange øye floaters, se lysglimt sammen med dem eller mister sidesynet. Dette kan være et tegn på en frittliggende netthinnen eller andre synsproblemer som krever umiddelbar behandling.

Hva er årsaken til flytere?

Hva er årsaken til flytere?


Flytere er annerledes-formede flekker, gjennomskinnelige flekker eller linjer som vises i synsfeltet. Alle kan få dem; når du blir eldre, de er mer sannsynlig. De er ikke et resultat av rusk og fremmedlegemer som har kommet fra utsiden, men de kan være interne rusk skapt av selve øyet. Vanligvis flytere er bare irriterende, men de er tidvis farlig.

Intern Debris

Øynene har geléaktig materiale som kalles glasslegemet. Små biter av det kan skille fra resten. Når dette skjer, floaters du ser er faktisk skyggene fra disse delene av intern rusk flyter rundt. Som du alder den geléaktige materialet i øynene blir mer flytende. Fremgangsmåten fører til gel stykker for å skille fra baksiden av øyet. Posterior glasslegemet avløsning (PVD) fører til flere flytere på en gang.

Lys Contrast

Stirrer på en hvit overflate for en periode eller se på dataskjermen med en hvit bakgrunn kan utløse flekker eller flytere skal vises. Flekker etter stirrer inn i solen er et annet visuelt fenomen. Noen ganger føler deg svimmel eller nær besvimelse vil også bringe disse på for deg.

Blodkar

Interne blodkar fôring netthinnen som vokser unormalt eller blø inn på baksiden av øyet kan forårsake flytere for noen individer. Blødningen, som ikke nødvendigvis er synlig for deg, eller noe som resulterer arrvev kan være på avtrekkeren.

Netthinneavløsning

Netthinnen kan rives delvis eller fullstendig fra baksiden av øyet. En full rive kalles netthinneavløsning, og det er ganske alvorlig. Uten umiddelbar oppmerksomhet, kan du miste synet eller har permanent skade. Mange flytere på en gang ledsaget av flekker eller lys blinker kan bety netthinneavløsning, ifølge All About Vision rens nettsted.

Hva er årsakene til forhøyet LDL kolesterol?

Hva er årsakene til forhøyet LDL kolesterol?


Å vite hva kolesterolnivået er og opprettholde sunne nivåer vil bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Noen årsaker til økte nivåer av kolesterol er ikke alltid innenfor din kontroll, mens andre er et direkte resultat av livsstil valg. Det finnes to typer kolesterol at din helse-omsorg leverandøren vil teste for: HDL, eller high-density lipoproteiner, og ldls, eller low-density lipoproteiner. HDL regnes som "gode" kolesterolet, fordi de oppfordrer kroppen til å skille ut kolesterol. Ldls regnes som "dårlige" kolesterolet, fordi de oppfordrer kroppen til å lagre den. Målet er å heve ditt nivå av HDL og lavere nivåer av LDL. Det hjelper å forstå hva som forårsaker en forhøyet LDL kolesterolnivået.

Identifikasjon

Å ha et høyt kolesterolnivå øker risikoen for hjertesykdom og slag. Kolesterolnivået på 200 mg / dL eller høyere regnes som for høyt. Hvis din totale kolesterolnivået er 240 mg / dL eller høyere, blir du vurdert til meget høy risiko. For kolesterol å komme til cellene, de trenger å bli transportert av ldls. Når nivået av LDL er høy, kan det binde med fett og bygge opp i blodårene og tette blodårene dine. Dette reduserer blodstrømmen, og øker sjansen for plakk sprekker. En blodpropp kan danne og blokkere blodstrømmen til hjertet eller hjernen og forårsake et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Ditt ideelle LDL nivået avhenger av din risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Hvis du er på svært høy risiko, kan målet være mindre enn 70. Hvis du har høy risiko, er målet ditt mindre enn 100. Hvis du er på moderat risiko, er målet ditt mindre enn 130. Hvis du er på lav risiko , er målet ditt mindre enn 160.

Diet

Kolesterol er produsert av kroppen din og er også funnet i maten du spiser. Spise mat høy i mettet fett og kolesterol vil øke nivåene av totalkolesterol og dine nivåer av LDL. Det er viktig å lese mat etiketter, som selv matvarer oppført som "helt naturlig" eller "lavt fett" kan inneholde stoffer som øker kolesterolnivået. Foods høy i mettet fett omfatter lever, pølse, Bologna, salami og pølser. Disse kan alle heve LDL nivåer. Helmelk, ost og andre meieriprodukter er ikke gode valg, heller. Du trenger å se inntaket av vegetabilske oljer laget av kokos, palme og kakao.

Røyking

Ifølge American Heart Association, røyking kan senke nivået av HDL, det gode kolesterolet. Røyking gjør det også vanskeligere å trene og få nok fysisk aktivitet. Regelmessig trening er et viktig skritt i å senke LDL nivåer. The American Heart Association sier at når du slutter å røyke, er risikoen for hjertesykdom og slag halvert etter røykeslutt for bare ett år. Din risiko fortsetter å synke før det er så lite som en nonsmoker risiko.

Inaktivitet og fedme

Å være fysisk inaktive kan spille en rolle i å øke nivået av LDL kolesterol. Når du deltar i kardiovaskulær trening, stimulerer du kroppen din til å svare ved å gi mer blod og oksygen til å dekke kroppens behov. Dette bidrar til å gjøre ditt hjerte sterk og holder blodårene dine klart. Å være inaktive kan føre til overvekt. som også øker din risiko. Å være overvektig kan øke triglyserider, lavere HDL og heve LDL nivåer.

Genetikk

Å ha en familiehistorie med høyt kolesterol øker risikoen. Å vite den medisinske historien til dine foreldre, besteforeldre og andre familiemedlemmer vil hjelpe deg å vite risikoen. Studier av American Heart Association viser at fatty buildup i arteriene kan begynne i barndommen og føre til høyere kolesterolnivået i blodet. Dette blir utført i voksen. Å vite denne informasjonen vil tillate deg å velge sunnere livsstil for å motvirke genetisk predisposisjon for høyt kolesterol. I tillegg er det sjeldne lipid lidelse sykdommer som kan bli arvet. Disse forholdene kan føre til høyt total kolesterol, lav HDL og høye triglyserider.

Hva gjør en forhøyet PSA Angi?

PSA er et akronym for "prostata spesifikt antigen," et protein som produseres av prostatakjertelen som deretter utskilt i blodet. En frisk prostata utskiller normale PSA-nivåer av 0,0 til 4,0 nanogram per milliliter (PSA ng / ml) i blod. En irritert, skadet eller syke prostata vil utsondre høyere nivåer. En PSA-test kan avgjøre og oppdage om det er en abnormitet som påvirker prostata.

Kreft Testing

En PSA-test er en blodprøve tatt for å bestemme nivået av PSA i blodet. Kreftceller skiller ut et høyt nivå av PSA derfor en forhøyet PSA avlesning kan foreslå muligheten for kreft i prostata. Men det er andre godartet (noncancerous) prostata forhold som kan føre til en forhøyet PSA lesing også.

Andre årsaker til en forhøyet PSA

En urinveisinfeksjon kan irritere prostata og forårsake en forhøyet PSA. Prostatitt - som er en infeksjon i prostata - steiner i prostata, nylig prostata kirurgi, aldring og godartet forstørrelse av prostata er alle mulige årsaker til en forhøyet PSA lesing.

Diskutere Din Forhøyet PSA

Diskutere resultatene av en forhøyet PSA leser med helsepersonell. Hvis det ikke er noen tegn på kreft, gjenta PSA tester og en DRE vil gjøres for å overvåke og observere for eventuelle ytterligere endringer. Hvis en DRE avslører tegn på en tumor, vil ytterligere testing gjøres. Disse testene kan omfatte en urinanalyse for å se etter en urinveisinfeksjon eller tilstedeværelse av blod, en transrectal ultralyd, røntgenstråler, cystoskopi eller en biopsi av prostata.

Raising PSA nivåer etter Prostate Cancer Treatment

En stigende PSA nivå av en pasient som har hatt behandling for prostatakreft bør diskuteres med legen din. Legen vil vurdere, vurdere og trend pasientens PSA resultater over en periode. I tillegg vil andre testresultater holdes. Hvis det er en unormal DRE resultat, en positiv prostatabiopsi resultat eller en unormal computertomografi, kan rask anbefalinger for videre behandling følge.

Andre PSA Readings og hva de betyr

Menn hvis PSA nivået er hevet til 10,0 ng / ml er en høy risiko for prostatakreft. Ifølge American Cancer Society (ACS) disse mennene har mer enn en 67-prosent sjanse for å bukke under for prostatakreft. PSA-avlesninger på 4,0 ng / ml og 10,0 ng / ml er ansett å være i "grå-sone."

Årsaker til forhøyet bilirubin

Hva er Bilirubin?

Bilirubin er et biprodukt av prosessen hvor hemoglobin er et protein i de røde blodcellene brytes ned. Leveren er ansvarlig for å fjerne bilirubin i blodet, derfor når nivåene er forhøyet, kan det være tegn på leversykdom. Tegn på forhøyede nivåer av bilirubin inkludere gulfarging av huden, mørk urin, oppkast, magesmerter, eller kronisk utmattelse.

Forhøyede nivåer hos nyfødte

Gulsott er en vanlig lidelse som oppstår hos nyfødte. En nyfødt leveren er ennå ikke fullt utviklet, derfor barnet ikke er i stand til å tilstrekkelig behandle de røde blodcellene som er produsert når han eller hun er født. Gulsott oppstår når bilirubin nivåene når 2,5 mg / dL eller høyere. Dette kan manifestere seg i babyens hud vises gul i fargen. Som ekstremt høye bilirubin-nivåer er assosiert med hjerne skade, er det viktig å søke medisinsk behandling for gulsott.

Blokkering av galleveier

Bile er biprodukt frigjøres i leveren som inneholder bilrubin samt kolesterol, gallesalter og andre avfallsprodukter. Hvis gallegangene er blokkert på grunn av årsaker som for eksempel gallestein, bukspyttkjertel eller gallegang svulster, cyster, betennelser, eller skade på grunn av kirurgi; bilirubin bygger seg opp i leveren og fører til økte nivåer.

Leversykdommer

Leversykdommer slik som cirrhose, noe som skyldes overdrevet alkoholforbruk, eller hepatitt, som påvirker leverfunksjonen. Begge disse lidelser bidrar til forhøyet bilirubin fordi disse lidelsene drepe av leverceller og føre til arrdannelse. Nedgangen i leverceller kan svekke leverfunksjon, noe som resulterer i økt bilirubin nivåer.

Arvet helsemessige lidelser

Noen genetiske lidelser påvirker leverens evne til å fungere skikkelig eller prosess bilirubin, som Crigler / Najjar syndrom, Erthroblastosis fetalis, og Gilbert sykdom. Mens hver påvirker leveren på ulike måter, som alle involverer manglende evne til å bryte ned bilirubin i kroppen, økende nivåer.

Hva er årsakene til en forhøyet urinsyre nivå?

Ifølge University of Michigan Health System, årsaker til en forhøyet urinsyre nivå inkluderer noen medisinske tilstander, noen stoffer og medisiner, for mye purin i kosten, eller hvor godt kroppen din blir kvitt overflødig urinsyre.

Hva er urinsyre?

Urinsyre former som kroppen bryter ned puriner. Puriner er organiske forbindelser som forekommer naturlig i menneskekroppen som en del av strukturen av gener. Mange matvarer, spesielt kjøtt, er høy i puriner. Selv om det normalt kroppen blir kvitt overflødig urinsyre i urinen, noen ganger kroppens urinsyre blir for høyt, kalles en tilstand hyperurikemi.

Medisinske tilstander

Nyresykdom eller nyreskade kan føre til en forhøyet urinsyre nivå. Andre årsaker er noen typer kreft (inkludert leukemi, lymfomer og multiple myelomer) eller kreftbehandlinger, hemolytisk anemi, sigdcelleanemi, eller hjertesvikt. Flere forhold som kan føre til høyt urinsyre er høyt alkoholforbruk, preeklampsi (en tilstand noen ganger oppleves av gravide kvinner), leversykdommer, fedme, psoriasis, og lav skjoldbrusk funksjon. Høye nivå av urinsyre kan også være forårsaket av sult, feilernæring, blyforgiftning, eller en sjelden arvelig gen lidelse kalt Lesch-Nyhan syndrom.

Narkotika

Narkotika eller medisiner som kan øke urinsyrenivået inkluderer noen diuretika (brukt i behandling av høyt blodtrykk og væskeansamlinger), vitamin C (askorbinsyre), lave doser av aspirin (75 til 100 mg daglig), niacin, den blodfortynnende medikament warfarin (for eksempel Coumadin), noen immunsuppressive legemidler, og noen legemidler som brukes til å behandle leukemi, lymfom, eller tuberkulose.

Puriner

Hvis du spiser for mange matvarer som er høy i puriner, kan kroppen din ikke være i stand til å kvitte seg med overflødig urinsyre. Matvarer med spesielt høye purine nivåer inkluderer innmat (lever, hjerne), rød og viltkjøtt, noen sjømat (sardiner, sild, kamskjell), og øl.

Individuelle forskjeller

Noen menneskers kropper bare produserer for mye eller ikke kan kvitte seg med nok urinsyre.

Hvordan behandle forhøyet bilirubin

Hvordan behandle forhøyet bilirubin


En forhøyet bilirubin nivå markerer et problem med leveren, det organ som renser kroppen for giftstoffer. En nyfødt leveren kan ikke være i stand til å behandle alle de gamle røde blodceller (bilirubin), og en gul skjær i huden utvikler seg. Utsette babyen for naturlig sollys var historisk hva som ble gjort for å forbedre tilstanden og er fortsatt anbefalt av noen hvis gulsott er mild. Nåværende behandlinger inkluderer lysbehandling, medikamentell behandling og blodoverføring.

Hvordan behandle forhøyet bilirubin

•  Vurdere usingg lysbehandling, den minst invasiv prosedyre. Denne behandlingen er administrert av en Bili-teppe, en enhet foreskrevet av en neonatolog eller barnelege. Utstyret består av en fiberoptikk-stoff, kabling og en boks som tjener som en lyskilde. Teppet plasseres på babyen, som fortrinnsvis er kledd bare i en bleie, slik at så mye av huden blir utsatt for teppet største overflateareal som mulig. Unngå å dekke barnets øyne med puten. Teppet kan bæres under klærne om nødvendig.

•  Vurder å behandle babyen med intravenøs immunglobulin. Immunoglobuliner produseres av de hvite blodlegemer til å bekjempe infeksjoner og auto-immune mangler og er blitt funnet effektive i behandling av hyperbilirubinemi. Denne prosedyren vil bli gjort i en klinisk setting under en lege retning.

Undersøke legemidler som fenobarbital, kolestyramin, agar og clofibrate. Fenobarbital er den mest brukte medikamentell behandling, men er ikke anbefalt dersom gulsott er akutt på grunn av saktevirkende natur stoffet. Kolestyramin og agar arbeider sammen og gjør bilirubin å feste til gallesyrer, som deretter utskilles. Clofibrate er en veldig lovende behandling på grunn av den lave forekomsten av bivirkninger og i kombinasjon med lysbehandling, reduserer symptomer på gulsott raskere enn lysbehandling alene.

Undersøke muligheten til blodoverføring, noe som kan være nødvendig hvis barnets gulsott er alvorlig. Denne prosedyren vil bli gjort i et sykehus. Babyens blod vil bli fullstendig transfundert (utvekslet) med en matchende blodtype.