Digidexo.com

perifer neuropati

Perifer neuropati behandling narkotika

Millioner av amerikanske lider av perifer neuropati. Smerten kan være så alvorlig at mange rett og slett ikke kan leve normale liv. Det er imidlertid medikamenter som kan brukes for å lindre symptomene.

Årsak

Ifølge Mayo Clinic, er perifer nevropati forårsaket av nerveskade. Dette resulterer i prikking og brenning, vanligvis i hender og føtter.

Anti-depressiva

Ifølge drugs.com, anti-depressiva som Cymbalta, som påvirker to nevrotransmittere i hjernen, serotonin og noradrenalin, viser effekten ved behandling av lidelsen.

GABA

Legemidler som Lyrica påvirker GABA (gamma-aminosmørsyre) i hjernen, er direkte relatert til å sove. Medisiner berolige nervene og bidra til å lindre nevropatisk smerte.

Smertestillende medikamenter

Smertestillende medikamenter som opioider brukes også til å behandle nevropati, men har sterk avhengighet potensial, samt bivirkninger. Disse medikamentene kan bli brukt til alvorlig smerte, men disse effektene bør vurderes.

Anti-convulsants

Nøyaktig hvordan anti-convulsant narkotika arbeid er uklart. Det er derfor antatt at de blokkerer natriumkanaler i hjernen, noe som senker aktiviteten til nerveceller. Disse stoffene kan også holde smerte signaler fra å nå andre deler av hjernen, i henhold til emedtv.com.

Tips

Uansett hvilken medisin pasienten og legen bestemmer deg på, er opplæring om sykdommen nøkkelen før pasienten begynner noen medisiner regime.

Perifer neuropati & Leg Infeksjoner

Perifer neuropati er et generelt begrep som brukes når det perifere nervesystemet er skadet, og meldinger kan ikke reise den måten de er ment å mellom sentralnervesystemet og det perifere nervesystemet. Leg infeksjoner og perifer neuropati har et komplisert forhold. Begge kan være enten et symptom eller årsak til den andre.

Betydning

Perifer nevropati og ben infeksjoner kan være en alvorlig kombinasjon som i sin verre skjema kan føre til amputasjon. Perifer neuropati gjør det vanskelig for kroppen å oppdage og reagere på infeksjon i ekstremiteter, mens en infeksjon kan faktisk skade nerveceller videre og anspore den onde sirkelen til neste nivå.

Årsaker

Perifer nevropati kan være forårsaket av mange ulike tilstander som diabetes, arvelige lidelser, alkoholisme, nyresvikt og selv fysisk traume eller infeksjon. Når infeksjonen er årsaken, lokalisert til ben eller systemisk, tap av funksjon og følelse er vanligvis et resultat av nervevevet blir skadet av en auto-immunrespons (når kroppen angriper seg selv) eller som en bivirkning av tunge antibiotikabehandlinger.

Symptomer

En mulig symptom på perifer neuropati er huden sår på ekstremiteter, vanligvis bena, på grunn av redusert nervefunksjon. Muskler kan være mindre responsive, og faller eller skader blir mer sannsynlig. Kroppen er mindre i stand til å oppdage betennelse og infeksjon, og signaler som forteller kroppen til å bekjempe og helbrede er treg eller stoppet. På grunn av dette, kan skader på bein og føtter ikke har de forventede symptomer på smerte, hevelse og rødhet, og kunne gå ubemerket før de har blitt alvorlig infisert og / eller sårdannelse.

Betraktninger

Noen sykdommer og tilstander kan gjøre perifer neuropati mer alvorlig og beininfeksjoner mye mer sannsynlig å skje, og ikke minst mye mer alvorlig når de gjør. Enhver tilstand som reduserer strømmen av blod og næringsstoffer til ekstremiteter, for eksempel diabetes mellitus, gjør det lettere for infeksjoner til å komme i gang og vanskeligere for infeksjoner som skal behandles.

Forebygging / løsning

Siden beinet infeksjoner komplisert av perifer neuropati er spesielt vanskelig å behandle, er det viktig å hindre dem. Alle pasienter med perifer nevropati bør være oppmerksom på at redusert følelse og muskelsvakhet er vanlige symptomer og kan føre til fall, støt og andre skader. Andre tiltak for å hindre smitte vil være basert på å behandle den underliggende årsaken til perifer neuropati. For eksempel bør diabetikere holde blodsukkeret innenfor normale grenser og gjøre regelmessige fotpleie og ben hud sjekker for å holde sår fra forming.

Perifer neuropati Tegn og symptomer

Perifer nevropati er nerveskader på det perifere nervesystemet. Nervesystemet er delt inn i to kategorier. Den sentrale nervesystemet er hjernen og ryggmargen. Alle andre nerver er en del av det perifere nervesystem.

Typer

Symptomer på perifer neuropati avhenge av hvilken type nerve er berørt. Typer av perifere nerver inkluderer sensoriske nerver (de som bærer følelsene), motoriske nerver (de som styrer bevegelse) og autonome nerver (de som styrer automatiske funksjoner). Nevropati kan påvirke noen type eller alle tre typer.

Sensorisk nerveskade

Skade på sensoriske nerver fører til tap av følelse. Symptomer inkluderer nummenhet, prikking, svie og nerve smerte. Sensoriske nerveskader begynner vanligvis i føttene, og utvikler seg gradvis til andre områder av kroppen.

Motor Nerve Damage

Motor nerveskader forårsaker svakhet og forstyrrer muskelkontroll. Du kan oppleve problemer med å flytte en del av kroppen din, eller du kan oppleve rykninger og kramper. Du kan oppleve at du faller ofte.

Autonom Nerve Damage

Autonom nerveskader påvirker ufrivillig funksjoner. Symptomer på autonom nerve engasjement omfatter svimmelhet, forstoppelse, diaré, impotens og inkontinens. Andre symptomer inkluderer problemer med å spise eller svelge.

Forebygging / løsning

Administrere nøye enhver medisinsk tilstand som gir risiko for perifer neuropati, spesielt diabetes og alkoholisme. Spis et sunt kosthold som inneholder rikelig med frukt, grønnsaker og helkorn. Unngå trange posisjoner, repetitive bevegelser og giftige kjemikalier, som alle kan forårsake nerveskader.

Perifer neuropati Sykdommer

Perifer neuropati sykdom er en tilstand i hvilken det perifere nervesystem er blitt skadet. Skaden kan være forårsaket av mange faktorer, blant annet sykdom, skade eller vitaminmangel. Det finnes ingen kur for perifer neuropati sykdom, men behandlinger er tilgjengelige for å kontrollere symptomer.

Årsaker

Perifer nevropati sykdom kan være forårsaket av sykdommer slik som diabetes, lupus, helvetesild, reumatoid artritt, nyre- og leversykdom, hypotyroidisme og HIV / AIDS. Andre årsaker er overdrevent alkoholforbruk, vitamin B-mangel, traumer eller skader på nerver, en svulst trykke på en nerve og eksponering for visse giftstoffer som bly, arsen og kvikksølv.

Symptomer

Perifer neuropati sykdomssymptomer vil avhenge av hvor perifere nerver er berørt, og kan inkludere gradvis prikking eller nummenhet i tær, føtter og hender etter hvert utvikler seg til bena og armene. Andre symptomer kan være brennende smerte, balanseproblemer, muskelsvakhet, følsomhet for berøring og en skarp stikkende smerte.

Diagnose

Det er ingen test for å bekrefte perifer neuropati så legen vil utføre en fysisk og nevrologisk eksamen teste dine reflekser, muskeltonus, holdning, styrke og hvor sensitiv du er for visse opplevelser. Blodprøver kan bli bedt om å teste for et vitamin B-mangel og skjoldbruskkjertelen. En elektromyografi test måler elektriske utladninger fra musklene og en nerve conduction studien måler elektriske signaler i nervene og hvor raskt nervene bære dem.

Medisiner

Når en underliggende årsak for eksempel sykdom som forårsaker perifer neuropati, kan behandle sykdommen forbedre nerve smerte. Når en ukjent årsak oppstår, behandler symptomene er hovedmålet. Over disk smertestillende som for eksempel Advil eller Motrin kan behandle mild nevropati. Dersom tilstanden forverres, kan legen forskrive opiater for smertene, men disse reseptene vil være for kortsiktig bruk bare på grunn av faren for avhengighet. Medisiner som Lyrica og Neurontin lindre nerve smerte. En lidokain patch brukes til det berørte området kan bidra til å lindre smerte. Antidepressiva som amitriptylin kan forskrives som de forstyrre smerte signaler fra hjernen. Cymbalta kan være foreskrevet for perifer neuropati forårsaket av diabetes. Vitamin B kosttilskudd vil hjelpe med nevropati forårsaket av en mangel på dette vitaminet.

Hjem Rettsmidler

Massasje kan lindre smerte og bedrer blodsirkulasjonen i hender og føtter. Unngå iført altfor trange sko eller sokker som det kan forverre smerter og kribling. Bruk bomullssokker og sko med innersåle padding. Diskuter et treningsprogram med legen din som kan redusere smerte av nevropati og bedrer blodsirkulasjonen. Spis sunne måltider som er lav-fett og inneholder frukt, grønnsaker, hele korn og meieriprodukter. Unngå å sitte med bena i kors eller stående i lange perioder av gangen, da dette kan forverre nerveproblemer.

Hvordan behandle perifer neuropati Symptomer

Hvordan behandle perifer neuropati Symptomer


Perifer neuropati er en lidelse av hender og føtter preget av prikking, nummenhet, svakhet eller brennende smerte i ekstremiteter. Det er en sekundær lidelse, noe som betyr at dets symptomer oppstår fra andre, underliggende medisinske tilstander som inkluderer, men er ikke begrenset til, diabetes, vitaminmangel, autoimmune sykdommer og alkoholisme. Perifer neuropati kan være vanskelig å behandle, med midler uselvstendige, delvis, på den underliggende årsak.

Sykdom ledelse

Behandling av den underliggende sykdommen bringer i det minste et mål for lettelse for perifer neuropati, eller det kan helt reversere uorden. Når sykdommen er relatert til diabetes, nøye overvåking av blodsukkerfortauskanter symptomer og bremser progresjon. Hvis du er diabetiker, bør du ta spesielt vare på føttene, unngå trange sko og sokker og sjekker daglig for blemmer, kutt eller hard hud og sår som ikke vil gro. På samme måte kan nerveskader forårsaket av alkoholisme lindres ved opphør av drikking. Injeksjoner av vitamin B6 kan raskt klart nevropati relatert til insufficiencies forårsaket av kjemoterapi, mens B12 bidrar til å klare generelle vitamin-relatert nevropati.

Medisiner

For mild smerte, leger anbefaler over-the-counter smertestillende som ibuprofen. Du kan behandle mer alvorlige smerter med reseptbelagte smertestillende eller andre medisiner som anti-depressiva og anti-convulsants. For livstruende saker med Guillain-Barre syndrom, steroider, som for eksempel prednison, eller intravenøs immunglobulin kan gis. I tillegg til muntlig medisiner, kan aktuelle behandlinger som inneholder capsaicin eller lidokain patch gi midlertidig lindring til berørte områdene.

Livsstil og kosthold

Endre dine daglige vaner og forbedre det du spiser kan også lette perifer nevropati symptomer. Opprettholde en sunn vekt, trene og spise et balansert kosthold med lite fett kjøtt og meieriprodukter, sammen med frisk frukt, grønnsaker og helkorn. Drikk alkohol med måte. Slutte å røyke som røyking reduserer blodsirkulasjonen til hender og føtter. Massasje kan også øke sirkulasjon i ekstremitetene, samt stimulere nerver. Unngå langvarig press på knærne og albuene i lange perioder for å hindre flere nerveskader.

Terapi

Tradisjonelle og alternative behandlingsformer kan også være effektiv i behandling av perifer neuropati. Fysioterapi, som for eksempel øvelser for å strekke musklene og øke fleksibiliteten, lindrer tetthet mens orthotics kan hjelpe med misdannelser, muskelsvakhet og balanse. Avspenningsteknikker som yoga, meditasjon og biofeedback kan hjelpe deg til å lære å kontrollere smerte triggere. Ta varme bad er et annet hjem rette. Transkutan elektrisk nervestimulering, en terapi hvor elektroder plasseres på huden som gir en svak elektrisk strøm, letter også smerter. For mer alvorlige tilfeller kan kirurgi avlaste presset på nervene. Akupunktur er et populært alternativ behandling som løser opp flyten av Qi (energi) og blod i de berørte områdene.

Hint

  • Perifer nevropati symptomer bør alltid vurderes av en lege. Listen over mulige årsaker er lang og evalueringen ganske komplisert.
  • Mange perifere nevropatier aldri helt løse til tross for aggressiv behandling.

Nye utviklingstrekk i behandling av perifer nevropati

Nye utviklingstrekk i behandling av perifer nevropati


Perifer nevropati er en nevrologisk lidelse som involverer skadet sensoriske nerver i ekstremiteter. Symptomer inkluderer prikking, svie, muskelatrofi eller nummenhet. Mens det er ingen kur, er det noen lovende nye utbygginger i behandling av perifer neuropati.

Behandlingsmålene

De primære målene for behandlingen er å behandle symptomer og redusere risiko for ytterligere skade for å fremme regenerering av perifere nerver. Siden perifer neuropati ofte påvirker diabetikere, bør riktig glukose styring også tas opp.

Gabapentin

Ifølge Kathy Brooks-Rock, RN, BSN, kan dette antikonvulsive medikament øke nivåer av y-aminosmørsyre (GABA) i hjernen og hemmer frigjøring av norepinefrin, dopamin og serotonin, nevrotransmittere mistenkt for å utløse smertereseptorer.

Pregabalin

Denne forbindelsen er kjemisk lik gabapentin, men er bedre absorbert. Siden mindre av stoffet er nødvendig for å oppnå sammenlignbare smertestillende effekter, er det mindre fare for uønskede bivirkninger på sentralnerve-systemet.

Alpha Lipoic Acid

Ifølge en studie publisert i 26 mars 2003 utgaven av Diabetes Care, intravenøs kosttilskudd med antioksidanter alpha liponsyre betydelig reduserer smerte forbundet med diabetisk nevropati grunn til å forbedre glukosemetabolismen.

Bilde Energy Therapy (PET)

PET bruker infrarødt lys til å stimulere nerve regenerering ved å stimulere nitrogenoksid utgivelse, som slapper av kapillærene og øker blodsirkulasjonen.

Helse og perifer nevropati

Helse og perifer nevropati


De fleste mennesker, på ett punkt eller en annen, har opplevd den forferdelige følelsen av å ha en fot, hånd, arm eller ben sovner. Følelsen for de fleste er midlertidig og går bort i løpet av minutter. For mennesker med en tilstand som kalles perifer neuropati, men disse fornemmelser ikke avta i en kort tidsperiode.

Definisjon

Perifer neuropati er en sykdom i nervesystemet. Den vanligste årsaken er diabetes, men det kan også være forårsaket av trauma, toksiner, alkoholmisbruk, metabolske forstyrrelser og skader. Beskrivelsen gitt av de fleste som lider er at av en prikking eller "pins og nåler" følelse, men nummenhet og brenning er også ofte brukt for å beskrive den. Det kan, på grunn av dens semi-permanent dersom ikke permanent tilstedeværelse, kan påvirke daglige funksjoner.

Tegn og symptomer

Symptomer bør overvåkes og en lege bør søkes hvis symptomene ikke Abate (bedre). Dette gjelder spesielt hvis du lider av diabetes, er en røyker eller kronisk alkohol bruker, eller nylig opplevd en akutt skade. De første symptomene vises oftest i lengre nerver og sakte gjør sin vei til ekstremiteter, oftest hender og føtter. Det første en pasient vil merke brenner eller en følelse av "elektrisk sjokk" å gå ned en nerve. Sakte dette vil slå inn i en konstant nummenhet, prikking, stikking eller brennende følelse.

Årsaker

Årsakene til perifer neuropati er mange. Hvis en lidende har diabetes og dårlig kontrollert sukker som er nummer én grunn for utvikling av perifer neuropati. HIV / AIDS og autoimmune tilstander er også risikofaktorer. Skader, fra condidtions spenner fra carpal tunnel syndrom til trakk leddbånd eller traumatiske skader, er også vanlige årsaker til perifer neuropati. I slike tilfeller kan disse være forbigående snarere enn permanent og kan løse på egen hånd. Eksponering for giftstoffer, og alkoholisme, er også risikofaktorer. Dette gjelder særlig hvis B-vitaminer er fraværende på grunn av sykdom, toksiner eller alkoholisme (som er kjent for å utarme B-vitaminer.)

Varicella zoster (aka helvetesild, en smertefull versjon av voksen vannkopper) kan også la sitt preg med et alvorlig tilfelle av perifer neuropati. Lyme sykdom, hepatitt C-virus, Epstein-Barr virus og mange smittsomme sykdommer kan også være roten årsaken til perifer neuropati. Kun helsepersonell kan tilstrekkelig gi råd med hensyn til årsaken.

Direkte Komplikasjoner

En person med perifer neuropati kan ikke ha noen eller begrenset følelse i sine ekstremiteter eller ekstremiteter er berørt av sykdommen. Det er viktig at noen med perifer neuropati holde et øye med de berørte områder og se etter nye skader, ekstrem varme eller kulde (som å trå inn i en hot tub) fordi den vanlige nevrologisk funksjon som varsler kroppen for skade eller ekstrem varme eller kulde er ingen lenger fungerer som den skal. For de med diabetes, er det iboende å helbrede tregere enn normalt. Derfor er det lurt å se etter infeksjoner og nye sår på en daglig basis.

Behandlinger

Det er ingen kjent kur for perifer neuropati, men det er mange behandlinger som kan redusere effektene av sykdommen. Det bør gå uten å si at alkohol misbruk eller eksponering for giftstoffer eller arbeidsplass relaterte skader bør unngås. Bakenforliggende årsaker som kan fjernes vise det beste håpet for full gjenoppretting. I tilfelle en pasient ikke kan gjenopprette spontant eller påvirke utfallet gjennom å fjerne en underliggende årsak, så det nest beste sett med rettsmidler variere.

Smertestillende midler er ofte den enkleste forsvar mot smertene forbundet med perifer neuropati. Andre mindre vanlige behandlinger inkluderer anti-depressiva, lidokain patcher for lokalisert smerte og til og med visse anti-beslag medisiner som har vist seg å minske smerter i nerver som Tegretol, Dilantin, Nuerontin og noen andre.

Perifer nevropati Plexus brachialis Treatment

Perifer nevropati Plexus brachialis Treatment


Perifer neuropati av plexus brachialis er en medisinsk tilstand som forårsaker redusert følelse, begrenset bevegelighet og smerter i skulder og arm. Nervene i plexus brachialis, eller plexus brachialis, link ryggmargen til arm nerver.

Nevropati Årsaker

Ifølge US National Library of Medicine, perifer neuropati av plexus brachialis eller brachialis nerverotsykdom, pleksopati resultater fra nerveskader. Plexus brachialis kan bli skadet under fødsel og fra skader i skulderområdet.

Medisiner

Leger kan anbefale anti-inflammatoriske medisiner som steroider for å lindre betennelser. Pasienter kan bruke smertestillende, anti-anfall narkotika eller trisykliske antidepressiva for å lindre smerte.

Andre behandlinger

Leger kan anbefale splinter eller bukseseler for å beskytte en skadet plexus brachialis som det helbreder og fysioterapi for å forbedre bevegelsen. Alvorlige og langvarige tilfeller av perifer neuropati av plexus brachialis kan kreve kirurgi for å redusere nerve press.

Tester

Leger gjennomføre en fysisk undersøkelse av armer, hender og arm reflekser for å identifisere nerveskader fra perifer neuropati (Se referanse 1). Magnetic resonance imaging tester, nerve biopsier og nervelednings tester kan også brukes til å diagnostisere brachialis nerverotsykdom, pleksopati.

Komplikasjoner

Pasienter med plexus brachialis skade kan utvikle hånd og arm misdannelser, arm lammelse eller gjentakende skader i hånden eller armen på grunn av redusert følelse.

Hvordan Test for perifer nevropati

Perifer nevropati er en tilstand der nervene er skadet. Det kan forekomme på grunn av mange faktorer, slik som diabetes. (Blodsukker nivåer som er ute av kontroll kan føre til nerveskader.) Men en pasient som er diabetiker og har perifer nevropati kan også ha en annen tilstand som forårsaker nevropati. Så det er viktig å ha ekskluderende testene kjøres bare i tilfelle du har en tidligere udiagnostisert tilstand. Vanlige symptomer på perifer neuropati omfatte en brennende, stikkende, prikking, eller "pins og nåler" følelse langs ben, føtter, armer og hender. Du kan også oppleve nummenhet.

Hvordan Test for perifer nevropati

•  Planlegg en fysisk undersøkelse med legen din og informere henne om alle dine symptomer. Legen vil også vurdere din medisinske historie, familiens medisinske historie og spør om du har hatt problemer som kvalme, svimmelhet, ørhet, seksuell dysfunksjon eller tap av blærekontroll. Disse kan alle være symptomer på nevropati.

Få blodet trekkes og testet. Noen ganger perifer neuropati er assosiert med diabetes, lave vitamin B nivåer, Lyme sykdom, hepatitt C og B og dysfunksjon i skjoldbruskkjertelen, nyrene eller leveren.

Tenk å ha en nerve biopsi gjort, noe som kan sjekke for degenerasjon av myelin skjede (som brytes rundt nerve), og for aksonal degenerasjon. Dette er en poliklinisk prosedyre og legen din vil bruke en lokal bedøvelse.

Be legen din om å ha en MR (magnetisk resonans). Selv om dette ikke kan fastslå nevropati, kan det utelukke andre tilstander som kan føre deg til å oppleve de samme symptomene.

Få en nerve ledningshastigheten test utført. Dette vil måle nervene 'elektriske impulser, og kan bidra til å fastslå det nøyaktige innholdet i din tilstand, som igjen kan hjelpe med behandling planer.

Hint

  • Det kan hjelpe finne din diagnose for å holde en oversikt over dine eksakte symptomer som de oppstår, med datoer, opplevelser opplevd og del av din anatomi.
  • Hvis nevropati fører til at føttene til å slå nummen, må du huske å sjekke dem hver dag for kutt og skrubbsår. Skrubbsår kan bli smittet før du selv innser at du har dem.

Definisjon av perifer nevropati

Perifer nevropati kan påvirke de motoriske nerver som styrer muskelbevegelse, det autonome nerver som styrer blodtrykket, hjertefrekvensen og fordøyelse, så vel som andre deler av det perifere nervesystem. En lege kan bestille en urinanalyse, thyroideafunksjonen elektromyografi tester for å finne årsaken til perifer neuropati.

Betydning

Ifølge Medline Plus, "Perifer neuropati er et problem med nervene som bærer informasjon til og fra hjernen og ryggmargen. Dette kan produsere smerte, tap av følelse og en manglende evne til å kontrollere musklene."

Identifikasjon

Perifer nevropati symptomer inkluderer følsomhet for berøring, nummenhet og prikking i hender og føtter. I tillegg kan tilstanden føre til muskelsvakhet, lammelser og blære problemer dersom motoren og autonome nerver har blitt kompromittert.

Årsaker

Ofte forbundet med diabetes, har perifer neuropati andre faktorer som kan føre til at tilstanden inkludert vitaminmangel og autoimmune sykdommer som lupus. Eksponering for visse medisiner og giftige kjemikalier kan også forårsake perifer neuropati.

Forebygging / løsning

Sykdoms behandling av diabetes og andre tilstander er en av de mest effektive metoder for å hindre perifer nevropati symptomer. Også ta legen anbefalte vitaminer og unngå eksponering for giftige kjemikalier som tungmetaller når det er mulig.

Advarsel

Hvis du opplever ekstrem smerte, prikking og svakhet i hender og føtter, må du kontakte legen din så tidlig behandling og diagnose kan forhindre perifere nerveskader.

Perifer nerveskade Symptomer

En perifer nerveskade, også kjent som perifer neuropati, er en tilstand der en viss grad av skade er påført til nervene i det perifere nervesystemet. Det påvirker ofte nerver involvert med følelse av kontakt, men de som er ansvarlig for kontroll eller funksjon av muskler og organer i kroppen er også utsatt for denne lidelsen. Hvis du skulle lide av en skade på en perifer nerve, er det vanligvis på grunn av en direkte traumer, men folk har også utviklet nevropati fra autoimmune lidelser, diabetes og nyresykdom. Selv misbruk av alkohol kan føre til nerveskader. Uansett årsak, kan nerveskader i denne perifere systemet be noen svært urovekkende symptomer.

Pain

Smerte er en av de mest vanlige symptomer på en perifer nerveskade. Denne smerten kan være ganske subtil, manifestert som mer av en prikkende ubehag, eller det kan være ganske markant, forårsaker en skarp, stikkende smerte. Vanligvis er det først følte innenfor enten fingre eller tær og deretter diffunderer opp i hender eller føtter, henholdsvis. Senere kan den fortsette å spre seg, flytte til enten armer eller ben.

Nummenhet

Det er også ganske vanlig for smerte å være ledsaget av en viss nummenhet. Ofte etter samme linje av progresjon, er dette nummenhet enten følte med hender eller føtter og deretter senere sprer seg til armer eller ben. Mesteparten av tiden, begynner dette symptomet ut subtilt og stadig forverres over tid. I noen situasjoner, er en følelse av "pins og nåler" forbundet med denne mangelen på følelse.

Følsomhet

Noen ganger, ikke en perifer nerveskade ikke forårsake smerte eller nummenhet i det hele tatt. I stedet, de berørte områder av huden blir stadig mer sensitiv. Dette kan be smerte eller ubehag fra den letteste berøring. Det kan også gjøre seg klær langs disse områdene av kroppen vanskelig, spesielt noe som er litt stramt.

Svakhet

Når skaden påvirker noen perifere nerver som kontrollerer muskler, kan du begynne å legge merke til en nedgang i styrke. Dette kan gjøre det vanskelig å flytte de områder av kroppen påvirkes av skaden, spørre en mangel på koordinering eller balanse. Noen ganger er skaden så alvorlig at det fører til lammelse.

Inkontinens og forstoppelse

Inkontinens kan også være et annet symptom på en perifer nerveskade, nemlig når det autonome nerve er påvirket av tilstanden. Og mye som andre symptom, er nivået av inkontinens avhengig av alvorligheten av skaden, forårsaker et tap av enten tarm eller blærekontroll til en viss grad. For andre kan det motsatte skje, spørre forstoppelse eller urinhesitasjon.

Svimmelhet

Når perifer nerveskade påvirker blodkar, kan det hindre måten de ekspandere og trekke seg sammen, noe som forårsaket en forandring i blodtrykket. Dette kan be noen svimmelhet eller følelsen av vertigo. I noen situasjoner kan det også føre til at du mister bevisstheten.

Sykdommer som forårsaker perifer nevropati

Ved skade på nerver av oppstår det perifere nervesystem, er det ofte et tap av følelse eller et tap av motorisk funksjon i visse deler av kroppen. Denne skade og påfølgende reaksjon er kjent som perifer neuropati. Det er flere årsaker til denne tilstanden, inkludert mange sykdommer og sykdomsrelaterte infeksjoner.

Arvelige sykdommer

Sykdommer som er genetisk overført eller gitt videre gjennom familien kan føre til perifer nevropati.
Charcot-Marie-Tooth sykdom rammer ca ett i 2500 personer, noe som gjør den til en av de vanligste arvelige nevrologiske lidelser i USA. Denne sykdommen påvirker direkte perifere nerver og fører til tap av normal bruk av vedheng. Dejerine-Sottas sykdommen er forårsaket av genmutasjoner eller duplikasjoner, og vanligvis resulterer i lider bli rullestol-bundet. Medfødt hypomyelinating nevropati presenterer ved fødselen og varierer i alvorlighetsgrad. Det er en motor-sensorisk neuropati og er symptomatisk lik spinal muskulær atrofi. Familiær Amyloidotic Polynevropati er en gruppe av lidelser forårsaket av mutasjoner på kromosom 18. Den presenterer i voksen alder og ofte fører til mange sykdommer, inkludert perifer neuropati. Friedreichs ataksi resulterer i forringelse av nervevev i ryggmargen. Dette påvirker muskel bevegelse av armer og ben. I tillegg nerver bli fratatt sin Insular dekking (myelin skjede), som forårsaker perifer neuropati.

Systemiske sykdommer

Sykdommer som påvirker hele kroppen blir ofte referert til som systemiske sykdommer. Lidelser som anses systemisk inkluderer metabolske forstyrrelser og endokrine lidelser.
Diabetes er en livslang sykdom med kronisk høye blodsukkernivået. Diabetes mellitus (type 1) er en ledende årsak til perifer neuropati i USA. Nyresykdommer slik som uremia (kronisk nyresvikt) kan føre til unormalt høye mengder av giftige stoffer i blodet. Dette overskuddet kan gi alvorlig skade nervevev og forårsake perifer neuropati. Sykdom i skjoldbruskkjertelen (hypotyreose) er forårsaket når skjoldbruskkjertelen gjør en utilstrekkelig mengde skjoldbruskkjertelen hormon.
Hudkreft og godartede svulster kan gjennomsyre eller påføre skadelig press på nervefibrene. I tillegg kan utvikle tumorer direkte fra nervevev celler.

Inflammatoriske sykdommer

Kronisk betennelse forårsaker perifer neuropati når hevelse fører til direkte eller indirekte nerveskader. I tillegg bærer kronisk inflammasjon ned bindevev, noe som fører til skader og infeksjon av nervefibre.
Sykdommer som forårsaker kroniske betennelser og bindevev skade inkluderer følgende:
Spedalskhet er forårsaket av en organisme, men hvordan den er under kontrakt er ofte vanskelig å fastslå. Den presenterer med skjemmende hud misdannelser og progressiv svekkelse. Nerveskader slutt fører perifer neuropati. Revmatoid artritt fører til betennelse i leddene og omkringliggende vev. Det kan også påvirke andre organer. Sarkoidose er en sykdom hvor unormalt vev utvikler seg i organer i kroppen. Når dette skjer, oppstår hevelse i lymfeknuter, lunger, lever, øyne, hud eller andre vev.
Nevropati kan også skyldes betente blodkar. Disse lidelser omtales som alvorlige vaskulitter.

Autoimmune sykdommer

Når en autoimmun sykdom oppstår, er det fordi kroppens immunsystem svar er feil. Normalt bidrar til immunsystemet beskytte kroppen mot skadelige stoffer. I stedet for å beskytte kroppen mot skadelige inntrengere, angriper immunsystemet skadelige og sunne stoffer likt. Den resulterende aktiv respons fører til ødeleggelse av friskt vev og celler. Når nerver og nerveceller er skadet, oppstår perifer neuropati.
Guillain-Barre syndrom oppstår når kroppens forsvarssystem feilaktig tror nervesystemet å være farlig. Denne ødeleggelsen av vitale muskel-kontrollerende nervene forårsaker perifer neuropati. Systemisk lupus erythematosus (lupus) kan påvirke huden, ledd, nyrer og andre organer. Den rammer ni ganger så mange kvinner som menn, og årsakene er ukjent. Symptomene varierer for hvert enkelt tilfelle. Sjøgrens syndrom har ødeleggelsen av spytt og tårekjertler. I tillegg, det påvirker andre deler av kroppen, slik som nyrer og lunger. Årsaken er ukjent, og det forekommer oftest hos kvinner i alderen 40 til 50. humant immunsviktvirus (HIV) er en seksuelt overført sykdom som gradvis ødelegger immunsystemet. AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) er den siste og mest alvorlige fasen av HIV, og forårsaker alvorlige skader på immunsystemet.

Infeksjoner

Infeksjoner som forekommer i forbindelse med andre sykdommer kan resultere i perifer neuropati.
Helvetesild (også kjent som Herpes zoster) ofte presenterer som en hud utslett på den ene siden av kroppen. Dette utslett vil presentere med blemmer, og ofte skjer i en stripe-lignende mønster. Denne sykdommen presenterer hos voksne og stammer fra viruset som forårsaker vannkopper. Viruset (vanligvis latent i systemet i årevis etter et tilfelle av vannkopper) er aktiv og angriper nervefibre. Infeksjon med HIV eller fullt utviklet AIDS er også assosiert med perifer neuropati. På grunn av HIV / AIDS 'iført ned av immunsystemet, bakterielle og virale infeksjoner blir mer truende og mer vanlig; mange av disse er forbundet med perifer neuropati. Syfilis er en seksuelt overførbar infeksjonssykdom primært påvirker voksne i alderen 20 til 29. Symptomene på sykdommen varierer med stadium av sykdommen, men det ofte presenterer med unormale hudreaksjoner på kjønnsorganene.

Hva er årsaken til perifer nevropati?

Eksterne årsaker

Det finnes et stort antall faktorer som kan føre til perifer nevropati. Noen av disse årsaker kan komme fra en ekstern kilde, slik som traume eller trykk til en nerve. Dette presset kan komme fra å bruke krykker eller å sette kroppen i en unaturlig stilling. For mye tid brukt på tastaturet kan også komprimere nerver og føre til perifer nevropati. Personer som er alkoholikere er også utsatt for perifer neuropati siden overdrevent alkoholinntak kan føre til en vitamin mangel. Endelig kan perifer neuropati oppstå hvis en person utsettes for visse giftstoffer, som for eksempel tungmetaller.

Fysiologiske årsaker

Oftest, årsaken til perifer neuropati kommer fra en intern kilde. Sykdommer, slik som diabetes, nyre-og leverproblemer og hypotyroidisme, kan alle føre til at tilstanden. Skade på flere nerver er nesten alltid gjort av diabetes og, ifølge Mayo Clinic, halvparten av de som lider av diabetes vil utvikle perifer nevropati. Personer med auto-immunsykdommer, slik som lupus, Charcot-Marie-Tooth sykdom og reumatoid artritt er også utsatt. Unormal bein vekst og svulster kan komprimere også nerver. Med så mange forskjellige underliggende årsaker, kan finne ut det nøyaktige problemet være vanskelig for deg og din lege.

Perifer nevropati Behandling og diagnose

Perifer neuropati kan forårsake symptomer som prikking, svie, smerter eller nummenhet i hender eller føtter. Symptomene kan variere i type og intensitet. Noen mennesker kan oppleve bare en stikkende følelse i ekstremiteter. Andre kan oppleve mer alvorlige symptomer, som for eksempel muskelsvakhet. Atter andre kan ha problemer med å kontrollere sitt blodtrykk eller har problemer med seksuell funksjon. Og noen kan ikke være i stand til å fordøye mat på vanlig måte, eller kan oppleve muskel-sløse, pustevansker, kjertel eller organdysfunksjon, og med lammelser.

Hva er årsaken til disse symptomene?

Skade på det perifere nervesystemet fører disse symptomene. Nervene som sender informasjon fra hjernen via ryggmargen til andre deler av kroppen ikke fungere skikkelig. Dette kan være et resultat av en skade eller infeksjon; eller, som for mange mennesker med diabetes, et problem med måten kroppen forbrenner sukker.

Diagnose

Diagnostisering perifer nevropati kan være vanskelig, fordi symptomene varierer så mye blant folk, og fordi det ikke er forårsaket av en enkelt sykdom, men kan ha en rekke årsaker.

Det første legen din vil gjøre er å ta en omfattende historie av dine symptomer. Han vil be om eventuelle infeksjoner eller eksponeringer mot giftstoffer du kanskje har opplevd, om du drikker mye alkohol, eller hvis det er en historie med nevrologisk sykdom i familien din. Muskelstyrke og motoriske ferdigheter vil også bli vurdert.

Medisinske tester

Blodprøver kan bli pålagt å oppdage lever-eller nyreproblemer, stoffskiftesykdommer eller vitaminmangel. Væsken som omgir hjernen og ryggmargen kan undersøkes også. Andre tester som brukes til å oppdage perifer neuropati omfatte følgende: computertomografi eller CT-skanner, magnetisk resonans imaging (MRI), elektromyografi (EMG) for å skille ut om problemet er en nerve eller muskelsykdom; nerveledningshastigheten (NCV) for å måle graden av skade på nerver; eller et nerve biopsi eller hud biopsi for å undersøke graden av skade på nerver.

Behandling

Det finnes ingen kur for perifer neuropati, men det finnes behandlinger som kan forbedre symptomer. Den første og viktigste del av behandlingen vil være å bestemme hva som egentlig forårsaker perifer nevropati, og for å behandle tilstanden for å kontrollere symptomene. Perifere nerver kan være i stand til å helbrede og nye skader unngås hvis den underliggende sykdom eller sykdom elimineres.

Den andre delen av behandlingen vil være å lindre smerter og andre symptomer. En rekke legemidler er brukt til dette formålet, inkludert over-the-counter eller reseptbelagte smertestillende midler, anti-anfall medisiner, en lidokain (aktuell anesthestic) patch, og antidepressiva som Pamelor (nortriptylin og amitriptylin) eller Cymbalta (duloksetin).

Forebygging

Det viktigste du kan gjøre hvis du har perifer neuropati er å hindre fremtidige symptomer. Hvis du har diabetes eller en stoffskiftesykdom, må du kontrollere blodsukkeret og administrere din diabetes. Hvis du har et problem med alkohol, få hjelp gjennom et behandlingsopplegg. Og spise et sunt kosthold rikt på vitamin B-12, som omfatter matvarer som magert kjøtt, fisk, egg, magre meieriprodukter og forsterkede frokostblandinger.

Kan koffein forårsake perifer nevropati?

Kan koffein forårsake perifer nevropati?


Du har sannsynligvis ikke hørt om nevropati, men du sikkert vet det av sin mer vanlig begrep: nerveskader. Perifer neuropati er mer spesifikt en smertefull prikking eller brennende følelse som rammer beina, vanligvis hender og føtter. Selv om bivirkninger av koffein, for eksempel rød hud og skjelvende, kan nøye etterligne symptomene på perifer neuropati, finnes ingen avgjørende sammenheng mellom denne lidelsen og stimulerende i morgen Joe.

Mulige årsaker

I stedet skylder på Mayo Clinic denne tilstanden på traume, infeksjon, nedsatt stoffskifte og giftige stoffer. The Nevropati Association, den ledende ressurs for nerve-relaterte lidelser, også gjør ingen omtale av koffein som årsak til perifer neuropati.

Koffein rolle

Forvirring om koffein rolle i perifer neuropati kommer fra det faktum at det er en stimulant for nervesystemet, og perifer nevropati er en nervesykdom. Drugs.com, en database av legemiddelinformasjon, ikke går så langt som å nevne perifer nevropati etter navn som en bivirkning av koffein. Men de fleste ledende institusjoner, som for eksempel Mayo Clinic og National Institutes of Health, ikke nevner perifer neuropati som en bivirkning, men heller nevne koffein sannsynlighet for å forårsake muskelrykninger og skjelvinger.

Inntak

En må skilles mellom to eller fire kopper brygget kaffe, hva American Heart Association anser "gjennomsnittlig" inntak, i motsetning til hva NIH anser "overdreven" - det er 10 8-oz. kopper. Alvorlige skjermer av muskelfunksjon og andre alvorlige bivirkninger, som for eksempel overdrevent forhøyet blodtrykk, er korrelert med mengden av koffein konsumert, samt din følsomhet for stoffets effekter.

Mat Lenker

Det har vært lenker etablert mellom perifer neuropati og annen narkotika: alkohol. Ifølge Mayo Clinic, alkoholisme forårsaker perifer neuropati fordi mange stordrikkere ikke spiser slik de skal, og når de ikke spiser godt, er deres kropp fratatt viktige næringsstoffer. Et næringsstoff spesielt, vitamin B, er avgjørende for nerve helse.

Future Behandling for perifer nevropati

Perifer neuropati refererer til en tilstand der de nervene som videresende informasjon mellom ekstremiteter og ryggmargen begynner å bryte ned. Det finnes en rekke andre lidelser som forårsaker perifer neuropati, hvorav noen er uhelbredelig. Forskere er for tiden arbeider med flere tilnærminger som kan føre i fremtiden til levedyktige nye behandlinger.

Nåværende behandling

Vanligvis er den mest effektive behandling innebærer å korrigere den underliggende problem. Hvis en giftig agent er den skyldige, må du minimere eksponering. Noen ganger ernæringsmessige mangler er på feil; i disse tilfellene justere kostholdet eller inntak av vitaminer og næringsstoffer kan være effektive. For arvelige forstyrrelser og tilstander som diabetes, men herder det underliggende problemet kan bli umulig. Perifer neuropati kan ofte føre til irreversible permanent skade. Gitt at det er så mange områder av pågående forskning - som alle står overfor sine egne unike utfordringer - det er ikke helt klart ennå hva fremtidig behandling vil se ut, selv om forskerne arbeider med en rekke forskjellige tilnærminger.

Fremtidige behandlings Genetics

Noen tilfeller av perifer neuropati skyldes arvelige genetiske sykdommer som Charcot-Marie-Toth sykdom. Forskere undersøker genetikk av arvelige sykdommer som Marie-Charcot-Toth å finne ut hvilke gener som er involvert og identifisere mer effektive tilnærminger til pasienter med disse arvelige genetiske forhold.

Future Treatment-autoimmune sykdommer

Noen tilfeller av perifer neuropati er forårsaket av autoimmune sykdommer der immunforsvaret feilaktig angriper kroppens egne celler. Ofte disse forholdene er mulig å behandle selv om ikke kureres; kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati, for eksempel, er en autoimmun-relatert nevropati ofte behandlet med kortikosteroider som bidrar til å undertrykke immunforsvaret. Forbedre behandlingen av autoimmune sykdommer kan kreve nye legemidler som modifiserer immunsystemets oppførsel for å beskytte friske celler. Noen ganger virus og bakterier forårsake perifer neuropati ved å angripe nervevev; herpes varicella-zoster-virus (helvetesild), for eksempel, kan skade sensoriske nerver. Forskere jobber med bedre antivirale medisiner for å behandle disse infeksjonene.

Future Treatment-nevrotrofisk Faktorer

Neurotrofiske Faktorer er proteiner utskilt av celler som fremmer overlevelse og vekst av nerveceller; de spiller en nøkkelrolle i tidlig utvikling. Noen forskere håper at behandling av skadede nerver med neurotrofiske faktorer kan hjelpe dem å vokse og reversere tidligere skade. Dette ville representere en betydelig fordel ved å gjøre det mulig å regenerere tapt nervevev.

Fremtidige Treatment-stamceller

Stamceller er udifferensierte celler som kan gi opphav til en hvilken som helst type celle i kroppen. Stamceller kan bli funnet i blastocysts (tidlig stadium embryo); det er også stamceller i voksent vev (voksne stamceller), selv om disse har noen andre begrensninger. Noen forskere har funnet måter å omprogrammere normale voksne celler til stamceller. Uansett kilde, stamcelletransplantasjoner kan en dag gjøre det mulig å erstatte ødelagte nerveceller og gjenopprette tapte funksjon.

En diett for perifer nevropati

Perifer nevropati er oftest forårsaket av diabetes, men kan ha en rekke andre årsaker, inkludert traumatiske skader, infeksjoner og eksponering for giftstoffer. Perifer nevropati kan vanligvis hjulpet av medisinsk personell i løpet av en periode, særlig hvis det underliggende problemet kan bli behandlet eller administrert med hell. De vanligste symptomene er smerter og nummenhet i hender og føtter, ofte beskrevet som prikking eller brennende. Det tap av følelse i hender og føtter er ofte beskrevet som følelsen som iført en tynn hanske eller strømpe.

Diet Anbefalinger

En diett anbefalt av American Diabetes Association kan gi hjelp til dem som berøres av nerve smerter ved blant annet å kontrollere glukoseinntaket. Enhver diett bør begitt seg ut på med innspill av en lege og formet for å passe behovene til dieter. Der det er mulig, bør en diett følges sammen med regelmessig, daglig mosjon på rundt 30 minutter for voksne og 60 minutter for barn. En rekke spørsmål å stille deg selv før du tar fatt på en endring av kostholdet er:

Hvor aktiv er du?
Er du en mann eller en kvinne?
Prøver du å gå ned i vekt?

Mat

Spis en rekke næringsrike matvarer og drikkevarer, og inkluderer grønn te og vann. Næringsrike matvarer inneholder hvitløk, grønne bønner, tunfisk og tofu. Komplette lister er tilgjengelige fra legen din eller på Internett.

Spis fiber-rik frukt, grønnsaker og helkorn. Rundt halvparten av korn forbrukes daglig bør være hele korn. Hele korn inneholder antioksidanter og lignans, som enkelte forskere mener bidrar til å redusere risikoen for diabetes og hjertesykdommer. Hele korn er til stede i quinoa og havregryn og frokostblandinger som Total.

Daglige matinntak bør inneholde to kopper frukt og 2 1/2 kopper av grønnsaker, magert kjøtt og fjærkre, og lav-eller ikke-fett meieri. Enumettet fett bør erstatte mettede og trans-fett. Foods høy i enumettet fett inneholder peanøttsmør, olivenolje og rapsolje. Natrium inntaket bør begrenses til mindre enn 2300 mg per dag.

Drikkevarer

Alkohol er et annet problem for perifer neuropati lidende. Alkohol bør begrenses til én drink for kvinner og to for menn daglig. Andre drikkevarer som er tatt i løpet av dagen må inneholde meget små mengder av tilsatt sukker eller kalori søtningsmidler. Eksempler på akseptable drikker inkluderer Sprite Zero og Sierra Mist Free.

Hvordan leve med perifer nevropati

Perifer nevropati er en permanent nevrologisk lidelse som negativt påvirker de perifere nerver, ofte forårsaker pasienten store smerter og begrenset mobility.Typically, perifer neuropati er nært forbundet med diabetes og påvirker føttene og leggene, selv om nevropati Association rapporterer at kanskje 30% av de som er rammet har en ukjent årsak, referert til som "idiopatisk" i medisinsk terms.Because av tilstanden, er den enkelte generelt ansett som en kronisk smerte pasient. Som kroniske smerter fører til mange plagsomme symptomer, er det hensikten med denne artikkelen for å hjelpe dem med perifer nevropati takle de tilknyttede symptomer på depresjon, avhengighet til smertestillende midler og manglende evne til å konsentrere seg.

Bruksanvisning

•  Utdanne deg selv. Det er en overflod av informasjon om Perifer nevropati som kan bli funnet på internett, og i medisinske tidsskrifter ikke publisert på Internett. Ikke vær redd for å stille spørsmål til dine leger. Hvis de ikke vet svaret på spørsmålet ditt, få en henvisning til en spesialist som vil ha større kunnskap.

Kom til enighet med alvoret og varigheten av tilstanden din. Nummenhet, brennende smerte og knivstikking elektriske spasmer kommer ikke til å forsvinne. Det finnes ingen kjent kur for nevropati, men smertestillende midler kan bidra til å redusere symptomene. Noen medisiner foreskrevet kan være Neurontin, Morfin, Elavil, eller Oxycontin. Du må følge doserings instruksjonene nøye, som et individ kan bli avhengige av disse medikamentene. Ikke ta mer enn du er foreskrevet, som kroppens organer kan bli kompromittert som et resultat av over medisinering.

•  Finn en støttegruppe, enten gjennom familie og venner, eller gjennom en organisert gruppe av tilsvar rammet mennesker. Den Nevropati Association tilbyr et forum, hvor informasjonsdeling har vist seg å være av enorm hjelp. Oppsøke tjenester av en smerte rådgiveren.

Prøv og trene så mye du kan. Siden walking er for det meste ut av spørsmålet, er en idé å få en stor treningsball fra en fysioterapeut, og følger diett levert. Det er mange øvelser du kan gjøre uten å måtte gå, noe som øker smerte.

reflektere over og utvikle en hobby du alltid har ønsket å forfølge. Kanskje du ønsker å bygge modelltog, eller skrive den store amerikanske romanen. Det er viktig å okkupere din tid med noe positivt. Bor opptatt tar tankene bort fra smertene til en viss grad.

Tips og advarsler

  • Hold en journal, som reflekterer endringer i symptomer og effekter av medisiner.
  • Prøv og konsentrere seg om de tingene i livet ditt som er positive og gir deg tilfredsstillelse.
  • Ikke ta andre medisiner du kan få fra andre enn dine leger kilder.
  • Inspiser føttene, som du kanskje ikke klar over infeksjoner eller andre problemer på grunn av nummenhet.

Perifer nevropati: Tidlige symptomer

Perifer neuropati er en tilstand som skader nervene i kroppen din, og kan skyldes skader, kroniske tilstander som diabetes, og eksponering for giftstoffer. De tidlige symptomene på perifer neuropati avhenge av hvilke nerver er berørt, og inkluderer problemer med muskelkontroll og endringer i din oppfatning av berøring, som kan være verre i ekstremiteter av kroppen din. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om tidlige symptomer på perifer neuropati.

Nummenhet

Nummenhet som begynner i fingre og tær, og jobber seg opp i dine armer og ben er et tidlig symptom på perifer neuropati.

Brennende smerter

En følelse av brennende smerter i tærne er et tidlig symptom på perifer neuropati som kan forverres og spre som sykdommen utvikler seg.

Følsomhet

Følsomhet for berøring er et tidlig symptom på perifer neuropati som kan begynne så mild følsomhet og bli alvorlig i de senere stadier av sykdommen.

Dårlig koordinering

Dårlig koordinering av bevegelser, for eksempel skriving, spising og gåing, er tidlige symptomer på perifer neuropati i musklene.

Inkontinens

Tidlige symptomer på perifer nevropati i det autonome nervene kan omfatte inkontinens i blæren og tarmene.

Sår

Sår eller sår som ikke leges, spesielt på føttene, er tidlige symptomer på perifer neuropati som kan påvirke andre kroppsdeler på senere stadier av sykdommen.

Lammelse

Perifer neuropati i nervene som styrer musklene kan føre til tidlige symptomer som svakhet og tap av muskelkontroll som fører til lammelser.

Flu Shot effekt på perifer nevropati

Flu Shot effekt på perifer nevropati


Influensa, oftere kalt influensa, er en virusinfeksjon som påvirker om lag 200.000 mennesker i USA hvert år. The Centers for Disease Control og Prevention (CDC) anbefaler at personer med høy risiko for infeksjon være vaksinert for å kontrollere potensialet for store utbrudd. Det er imidlertid bivirkninger til vaksinen, slik som perifer neuropati, og pasienter bør rådføre seg med sin lege før du får en influensavaksine.

Flu vs. Cold

Influensa er en infeksjon i de øvre luftveiene som fører til hoste, nysing og hodepine. I motsetning til vanlig forkjølelse, lider av influensa utvikle høy feber og ekstrem trøtthet. Influensa symptomer kan vare i flere dager, og i ekstreme tilfeller kan kreve sykehusinnleggelse. En kald løser vanligvis seg selv uten medisinsk intervensjon med mindre en vedvarende sinus eller lunge infeksjon utvikler seg. Magen influensa, medisinsk definert som gastroenteritt, innebærer magekramper, oppkast og diaré, og har ingen relasjon til influensa.

Forebygging av influensa

Den beste måten å forebygge influensa er å få en influensavaksinasjon (influensavaksine). Den
Kriterier for influensa skutt inkluderer noen mindre enn 5 år gamle eller over 50, folk med kroniske medisinske tilstander, gravide og folk som bor i en langsiktig omsorg anlegget. Det er også viktig å vaksinere alle som bryr seg om eller bor sammen med de nevnte gruppene, spesielt heia omsorgsarbeidere.

Vaksinering Komplikasjoner

De vanligste bivirkningene av influensa skudd er sårhet på injeksjonsstedet, lett feber og / eller generell kroppen verke. Disse symptomene sjelden vare lenger enn 24 timer. Men i sjeldne tilfeller en tilstand som kalles perifer nevropati kan utvikle.

Hva er Neuropahty?

Kjernen i nervesystemet er hjernen og ryggmargen. Alle nerver i kroppen stammer fra disse to områder. En nevropati er en feil eller sykdom i nervesystemet. De fleste mennesker opplever perifer neuropati som nummenhet eller prikking opprinnelse i tips av fingre eller tær. Årsaker til perifer neuropati inkluderer diabetes, alkoholisme, dårlig ernæring eller visse medisiner. I tilfelle av influensa skudd, er det antatt at en hvilken som helst nevropati som kan resultere er på grunn av en feilfunksjon av pasientens immunsystem forårsaker den til å ødelegge nerveceller. Den mest sannsynlige resultatet er Guillain-Barr & eacute; Syndrom.

Guillain-Barr & eacute; Syndrom

Guillain-Barr & eacute; Syndrom er en nevrologisk lidelse som oppstår når kroppens eget immunsystem begynner å angripe nervecellene. Symptomer inkluderer prikking og / eller nummenhet i hender, føtter og ansikt, pustevansker og generell muskelsvakhet. Normalt er disse symptomene løse seg selv. Men alle som opplever disse symptomene bør søke legehjelp så svakheten kan påvirke musklene i hjertet og lungene. I alvorlige tilfeller vil en pasient krever en ventilator for å hjelpe puste. Personer som har opplevd GBS før eller som et resultat av en influensavaksine anbefales å oppsøke lege tilsyn.