Digidexo.com

absenser vanskelig a diagnostisere

Hva er en Hyperstartle Response?

Hva er en Hyperstartle Response?


Alle har et svar når forskrekket. Folk hopper på høye lyder eller plutselige bevegelser. Dette er en skremmeeffekt. Reagere sterkt til normale stimuli som folk flest ikke ville finne oppsiktsvekkende eller reagerer spesielt sterkt til oppsiktsvekkende stimuli er kjent som en hyperstartle respons eller hyperekplexia (bokstavelig talt, "overdrevet surprise").

Identifikasjon

Hyperekplexia er vanligvis forårsaket av en genetisk lidelse og er oftest diagnostisert i tidlig barndom. Spedbarn med hyperekplexia demonstrere en unormalt sterk skremmeeffekt, noe som fører deres øyne å lukke og deres lemmer for å utvide. De er igjen ute av stand til å bevege seg mens dette skjer. Disse babyene også vil stille ut kroppen stivhet mens våken. Stivheten blir verre når barnet blir holdt eller rørt og forsvinner under søvn.

Historie

Hyperekplexia ble først offisielt anerkjent i 1962 To leger bemerket de klassiske tegnene på sykdommen i flere spedbarn, inkludert stivhet, sterke hjernestammen reflekser og overdrevet skremmeeffekt. Siden da, har forskere oppdaget det muterte genet som forårsaker arvelig lidelse. Fremskritt i genetisk testing og behandlinger bidrar til å diagnostisere og behandle denne tilstanden.

Betraktninger

Spedbarn med hyperekplexia står i fare for komplikasjoner. Hip misdannelser, brokk og selv krybbedød (SIDS) har vært knyttet til hyperekplexia. Heldigvis kan hyperekplexia bli diagnostisert kort tid etter fødselen, noe som gir mulighet for rask og tidlig behandling. Dette kan forhindre at enkelte komplikasjoner og også gir mulighet for identifisering og behandling av problemer som de oppstår. I tilfelle av hyperekplexia, blir behandling benyttes for å redusere symptomene fordi hovedårsaken ikke kan behandles eller kureres.

Årsak

Den hyperekplexia sett i spedbarn er et resultat av en genetisk mutasjon. Denne mutasjonen hindrer glysin reseptorer fra å fungere ordentlig. Fordi glycin-reseptorer er så ufølsomme for glycin, spinal hemming avtar, noe som resulterer i en overdrevet skremmeresponsen. Mens dette svaret ikke blir mer dempet over tid, er det ingen kur for den genetiske mutasjonen.

Misforståelse

Lidelser som har symptomer på overdrevet skremmeeffekt ofte kan bli feildiagnostisert. Spedbarn med hyperekplexia har lenge blitt diagnostisert med epilepsi og andre anfallslidelser på grunn av sin stivhet og sterk immobilisering når stille en skremmeeffekt.

Post-Traumatic Stress Disorder

I sjeldne tilfeller kan en hyperstartle respons erverves senere i livet. Dette har blitt sett oftest i post-traumatisk stresslidelse. Imidlertid er årsaken forskjellig fra årsaken hyperekplexia og er psykologisk fremfor nevrologisk eller genetisk. Snarere enn en ukontrollerbar fysisk reaksjon på stimuli, kan PTSD lider oppleve en sterk skremmeeffekt på upassende situasjoner som utløser minner om traumer. Det er behandling for denne tilstanden, og i motsetning til de med hyperekplexia, kan PTSD lider slutt bli kvitt sin hyperstartle respons.

Andre betingelser

Mange andre nevrologiske og psykiske lidelser, inkludert Tourettes syndrom og "kugalskap", noen ganger til stede med en hyperstartle svar som et symptom. Psykiatere kan ha en vanskelig tid å diagnostisere sine pasienter fordi en hyperstartle respons er ikke tegn på noen spesiell psykologisk tilstand. De trenger å se på pasientens tilstand på det hele, snarere enn å fokusere på noen få symptomer.

Om Fibromyalgi

Fibromyalgi er en vanskelig tilstand å diagnostisere, og ikke alle leger er enige om retningslinjene som brukes for å fastslå om en pasient lider av sykdom. Det er ingen enkelt laboratorium diagnostisk test, og ofte er det et spørsmål om å utelukke andre sykdommer før man vurderer fibromyalgi. En rettesnor som er brukt er at pasienten må ha lidd utstrakt smerte i minst tre måneder, på 11 eller flere områder av kroppen.

Identifikasjon

Fibromyalgi er en kronisk medisinsk tilstand som har en tendens til å være mer vanlig hos kvinner enn menn. Det er preget av en følelse av vedvarende utmattelse og muskel, sene og ligament smerter. Lider også oppleve flere ømme punkter, der tilfeldige punkter på kroppen opplever smerte hvis lett trykk er brukt. Fibromyalgi er ikke livstruende, men det kan hindre livskvalitet.

Funksjoner

Fibromyalgi er ikke en progressiv tilstand, og intensiteten av symptomene kan variere. Det finnes behandlinger og livsstilsendringer som kan bedre livskvaliteten for fibromyalgi lider, selv om tilstanden aldri helt forsvinner. Fibromyalgi var også kjent som kronisk muskelsmertesyndrom, psykogen revmatisme, fibrositis og spenning myalgias.

Effekter

Symptomene på fibromyalgi inkluderer stivhet, utbredte smerter og ømme punkter på baksiden av hodet, øvre nakke, rygg og bryst, hofter, knær og albuer. Smerten kan vedvare i flere måneder av gangen. Symptomer inkluderer også tretthet og manglende evne til å våkne opp uthvilt etter en hel natt med søvn. Andre symptomer er rastløse ben syndrom, hodepine og ansikts-og kjevesmerter, sammen med irritabel tarm-syndrom, med forstoppelse, diaré og magesmerter og oppblåsthet. Det kan også være en økt følsomhet for lukt, lyse lys og lyder. Lider kan oppleve depresjon, humørsvingninger, en manglende evne til å fokusere, svimmelhet, angst og tørr hud.

Teorier / Spekulasjoner

Årsaken til fibromyalgi er ukjent, men det er mange teorier om hva som kan bidra til tilstanden. En teori er at hjernen til en lidende har en høyere følsomhet for smerte signaler. Andre medvirkende faktorer kan omfatte forstyrret søvnmønster, rygg skade, bakterie-eller virusinfeksjoner, hormonelle endringer, psykologisk stress og uregelmessigheter i det autonome nervesystemet. Det autonome nervesystemet styrer ufrivillige kroppsfunksjoner, for eksempel hjertefrekvens, svetting, tarmbevegelser og blodkar sammentrekninger. Hvis dette dysfunksjoner det kan føre til stivhet, svimmelhet og utmattelse.

Forebygging / løsning

En fibromyalgi lidende bør prøve å redusere stress, få mer søvn, trene regelmessig, spise et sunt kosthold og forsøke å tempoet selv. Noen av de medisinene til pasientene omfatter analgetika, antidepressiva, muskelavslappende og pregabalin. Tilstanden har en tendens til å være mer vanlig for de med revmatisk sykdom, og de som er i tidlig til midten alder og som har en familiehistorie med fibromyalgi.

Hvordan er Hypertensjon diagnostisert?

Hypertensjon

Blodkar strekker seg fra hjertet. Når blodet flyter, det setter et visst press mot blodårene. Fartøyene i sin tur lede blodet flyt til sine mange destinasjoner. Men hvis trykket mot fartøyene er for høy, er tilstanden kalles hypertensjon, eller høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk kan føre til en rekke problemer. Først og fremst, kan det føre til at hjertet til å overarbeid og stenge ned; Dette er kjent som et hjerteinfarkt.

Diagnose

Det er vanskelig å umiddelbart diagnostisere høyt blodtrykk fordi det ikke finnes reelle tegn eller symptomer som lett kan identifisere at en person kan ha det. Likevel høyt blodtrykk kan ha dødelig resultat. Hvis noen har visse livsstilsvaner som røyking, mangel på fysisk aktivitet, eller en høy salt diett, bør han få et blodtrykk sjekk for å se om han har hypertensjon.

Blood Pressure Check

En av de første tester for hypertensjon er en enkel blodtrykk test, noe som innebærer en måling av hvor mye hardt blod strømmer til og fra hjertet. En blodtrykks kontrolløren kjent som en sphygmomanometer kan være fastspent på en persons bicep. Bicepsen inneholder en av de største arteriene med den enkleste tilgangen, noe som gjør den i stand til å gi det mest nøyaktige resultatet for blodtrykket. Luftkamrene i brikken er fylt opp til et punkt, og deretter sakte deflatert. En lege vil deretter lese måleren for å kontrollere målingene, som er uttrykt som systolisk, topptrykket i arteriene ved begynnelsen av hjertesyklusen, over diastolisk, minimumstrykket ved enden av hjertesyklusen. En normal trykket lesing, ifølge Web MD, er mindre enn 120 systolisk over 80 diastolisk (120/80). Pre-hypertensjon målinger er 120-139, over 80 til 89. Stage 1 høyt blodtrykk er 140-159, over 90 til 99. Stage 2 hypertensjon er over 160 / over 100.

Oppfølging tester

Hvis noen har høyt blodtrykk i henhold til trykk sjekk, kan en lege bestille forskjellige sett med tester for å se etter eventuelle andre hjertesykdommer, for eksempel hjertesykdom. Et elektrokardiogram ville teste hjerterytmen og elektrisk aktivitet. En hjertestresstest ville måle hvor raskt ditt hjerte når en maksimal hastighet når en fysisk belastning for eksempel en høyhastighets sykkeltur er satt på den. Til slutt, kan en lege ha et kateter satt inn i en arterie for å se om det er en blokkering som forårsaker høyt blodtrykk.

Tegn og symptomer på overanstrengelse i High Outdoor Heat

Tegn og symptomer på overanstrengelse i High Outdoor Heat


Arbeide eller spille utendørs er omtrent passende nivåer av anstrengelse og beskyttelse mot elementene. Menneskekroppen fungerer godt i bare et smalt spekter av forhold. Det er lett å overanstrenger i varmt vær, og du kan ikke engang virkelig ser at du har gått fra bare å svette ut mer farlig grunn. Sluttresultatet kan være heteslag, som kan være dødelig. Når det er ikke dødelig, kan heteslag skade indre organer eller i det minste la deg kvalm og med hodepine du aldri vil oppleve igjen.

Svette

Svett tungt er ikke et tegn på overanstrengelse eller heteslag. Det er definitivt et tegn kroppen din er varme opp og trenger å kjøle seg ned. Vær forsiktig med å anta en mangel på tung svette betyr at alt er OK. Du kan komme videre i trøbbel for fort for svetteproduksjonen for å virkelig komme i gang; og i meget varmt og tørt vær, kan mye av svetten fordamper raskt. Også, når kroppen begynner nøds kjøling ved å øke blodgjennomstrømningen, svetting kan faktisk redusere.

Svimmelhet og kvalme

Kroppen prøver å kompensere og kjøle seg ned ved raskt å pumpe mer blod å bære varmen bort. Dette kan føre til besvimelse eller svimmelhet. Dette er selvfølgelig farlig i seg selv, spesielt når du er engasjert i fysisk aktivitet, da det kan føre til et fall eller annen type ulykke. Svimmelhet kan utvikle seg raskt til kvalme, et veldig klart tegn på varmeoveranstrengelse.

Bankende hjerte eller puls

Som med svimmelhet, kan du merke ditt hjerte pounding eller fart på pulsen. En økt hjertefrekvens er normalt under trening, men du må være i stand til å bedømme når det har gått utover det som er rimelig for kroppen din. Symptomene kan føles som et hjerteinfarkt; Hvis dette skjer, er det på tide å sette seg ned i skyggen og muligens søke hjelp.

Desorientering

Desorientering er vanskelig å selv-diagnostisere; men hvis du har problemer med å konsentrere deg eller ta avgjørelser, eller er følelsesmessig overspent eller overdrevent sint for ingen god grunn, kan dette være tegn på varmeoveranstrengelse.

Hodepine

Alltid bære en lue i solen. Når innsiden av skallen din begynner å overopphetes, kan alvorlig skade oppstå. Hvis du har brukt tid i solen og utvikle en hodepine som fortsetter å bli verre, er det nok på tide å søke medisinsk hjelp.

Hvordan leve med revmatisk feber

Revmatisk feber kan skape kaos på menneskekroppen. Selv om det er velkjent for sykdommen skader på hjertet, er sannheten at det kan ta en toll på andre områder av kroppen også. Revmatisk feber er en sykdom som forårsaker betennelse i mange områder, inkludert hjerte, hjerne, blodkar, hud og ledd. Som regel er sykdommen et resultat av en bestemt type streptokokkinfeksjon som den som finnes i skarlagensfeber og halsbetennelse. Det forekommer oftest blant barn i alderen 5 og 16. Det er viktig å forstå sykdommen og hvordan å leve med det.

Hvordan leve med revmatisk feber

•  Vær sikker på en korrekt diagnose. Revmatisk feber er en komplisert sykdom som kan være vanskelig å diagnostisere, spesielt siden ikke alle leger er enige om tilstanden. Mange av symptomene, som er dekket i trinnet nedenfor, kan også være knyttet til en rekke andre tilstander og sykdommer. Av den grunn, er det sannsynligvis en god idé å få en andre, tredje, eller fjerde mening før du godtar diagnosis.Because av meningsforskjeller om revmatisk feber, kan det være vanskelig å positivt diagnostisere tilstanden. Flere prøver må kjøre. Disse vil omfatte blod arbeid og en EKG (elektrokardiogram). De kan også omfatte ytterligere tester på hjertet, så vel som forskjellige typer av kulturer.

gjenkjenner symptomene, som inkluderer brystsmerter, uregelmessig hjerterytme, tretthet, feber, hodepine, magesmerter, leddsmerter og / eller betennelse, hud knuter, ømme lymfeknuter, muskelproblemer, utslett, og til og med vekttap.

skaffe riktig behandling for sykdommen. Venstre ukontrollert, revmatisk feber kan være farlig. Behandlingen bør ha tre hovedmål. Den første er å eliminere enhver gjenværende infeksjon. Det andre er å redusere betennelse i hjertet og leddene. Den tredje er å eliminere fysiske aktiviteter som kan legge for mye stress på allerede ødelagte deler av body.Antibiotics som penicillin vil bli foreskrevet for å drepe resterende infeksjon. De kan være foreskrevet over en lengre periode. Anti-inflammatoriske medisiner kan være foreskrevet for å hjelpe avtale med betennelser i huden, ledd eller hjertet. Dette vil bidra til å redusere svelling og smerte som er et resultat av betennelse. Endelig vil sengeleie være nødvendig for alt fra 3 til 15 uker for å tillate legemet å riktig helbrede.

Identifisere mulige komplikasjoner av sykdommen. Utbruddet av revmatisk feber kan føre til langvarig hjertesykdom. Det kan oppstå skader på hjerteklaffen og reoccurring endokarditt. Hensyn må tas for å unngå ytterligere infeksjoner og antibiotika vil ofte være nødvendig før visse typer medisinske prosedyrer. I tillegg, på grunn av stress forårsaker sykdommen på kroppen, er det mulig at visse restriksjoner kan ilegges av legen.

Erkjenne at sykdommen kan skje igjen. Selv om noen leger antyder at revmatisk feber forekommer bare en gang, de fleste er uenige. De fleste tilbakefall vil skje i løpet av de første fem årene. Etter det, sjansene for tilbakefall reduseres betydelig.

Ta alle medisiner foreskrevet og følg alle legens ordre. Gjør noe mindre enn det vil høyst sannsynlig resultere i alvorlig skade på hjertet og / eller andre områder av kroppen.

Rapport gjentakelse av symptomer eller eventuelle nye symptomer til lege umiddelbart.

Gå til legevakten umiddelbart hvis noen symptomer på hjerteinfarkt oppstår.

Hint

  • Føl deg fri til å ringe legen din med flere spørsmål om sykdommen.
  • Forskning tilstanden på nettet eller i biblioteket for å få en bedre forståelse av dens årsaker og virkninger.
  • Aldri ignorere noen form for hjerte-relaterte symptom.

Hvordan vet du har HPV

Humant papillomavirus (HPV), den vanligste av alle seksuelt overførbare sykdommer, rammer både menn og kvinner. Vanskelig å selv-diagnostisere fordi det ikke kan føre til noen visuelle symptomer, kan dette viruset føre til alvorlige helsemessige komplikasjoner --- spesielt livmorhalskreft hos kvinner. Du kan ta flere skritt for å finne ut om du har HPV.

Bruksanvisning

•  Sjekk for genital warts --- små humper eller papler som vises rundt vulva, anus eller livmorhalsen hos kvinner, eller på penis, lysken eller pungen hos menn. Hvis du har genital warts, du har form av HPV som ikke utvikler seg til kreft.

Snakk med din siste seksuell partner for å se om han eller hun har opplevd symptomer. Dette vil hjelpe deg å diagnostisere tilstanden og eliminere andre mulige plager.

Hvis du er en kvinne, gjøre en avtale for en livmorhalskreft screening. Det faktum at HPV er ofte helt symptomfri garanterer ikke din sikkerhet; faktisk, asymptomatisk stamme av viruset bærer den høyeste risiko for å utvikle seg til kreft. Seksuelt aktive kvinner bør motta jevnlige tester for livmorhalskreft.

Tips og advarsler

  • Når du mottar en livmorhalskreft screening, be om en full Pap test for å se etter andre mulige helsemessige bekymringer.

Allergiske reaksjoner på alkohol

Allergiske reaksjoner på alkohol


Mange mennesker kan absorbere alkohol innenfor sine grenser og under kontroll; Men noen mennesker ikke har denne evnen. Alkohol kan presentere en rekke problemer, inkludert en allergisk reaksjon. Allergiske reaksjoner kan være skremmende eller overraskende i beste fall og lammende eller dødelig i verste fall. Husk at folk ikke er generelt allergisk mot straight alkohol, heller de kan være allergisk mot en ingrediens i alkoholholdige drikkevarer. Hvis du tror du vet symptomene som forråde en viss allergisk reaksjon, er det alltid best å konsultere med en lege.

Misforståelse

De fleste er ikke allergisk mot alkohol i seg selv. Snarere er de allergiske mot noen type produkt eller prosess som brukes til å lage drikken. For eksempel personer med cøliaki er allergisk mot gluten, som finnes i bygg og hvete - to vanlige ingredienser i øl. Dessuten kan være folk allergisk mot histaminer, derav bruk av Benadryl som et anti-histamin. De fleste friske mennesker ikke har et problem metabolizing visse enzymer som finnes i alkoholholdige drikkevarer, men de med histaminintoleranse ville. Du har kanskje hørt om rødvin hodepine. Selv om dette kan være et resultat av bare å drikke for mye vin, kan det være et symptom for noen som har sulfitt allergier. Sulfites er organiske forbindelser som finnes i mange alkoholholdige drikkevarer, men noen av dem har høyere konsentrasjoner. Det er høyere sulfitt konsentrasjon som kan føre den fryktede rødvin hodepine eller astmasymptomer.

Typer

Alkohol allergier har å gjøre med enten komponentene som utgjør drikke, den prosessen som brukes i etableringen av nevnte drikke, eller en manglende evne i noens kroppen å bryte ned visse kjemikalier. De som har reaksjoner til en del av prosessen kunne lide av en gjær allergi eller et sulfitt allergi. Disse allergier vanligvis føre den lidende til å utvikle utslett eller elveblest. Ølgjær er en vanlig del av gjæringsprosessen, så hvis du oppdager at du er allergisk mot gjær, så må du oppsøke andre drikker som ikke har dette som en ingrediens. Sulfites blir ofte brukt som et konserveringsmiddel for å holde drikken fra spoiling. Du kan finne vin med noen sulfitter, men det vil som regel ha en kort holdbarhet. Når du har en intoleranse for en faktisk substans komponere makeup av alkoholholdig drikke, kan du være allergisk mot druer eller et korn, som for eksempel bygg, humle, rug eller hvete. Mens disse typer allergier er sjeldne, de eksisterer. Personer med disse typer allergier kan trygt konsumere andre alkoholholdige drikker hvis de er kresen om å sjekke ingrediensene. For eksempel, hvis du er allergisk mot druer, kan det være åpenbart at du bør unngå vin, men du bør også unngå cognac, amaretto og champagne, blant andre. Mennesker med disse allergi vil vanligvis se reaksjonen manifestere seg i form av mageproblemer knyttet til magesekken eller tarmen. Hvis en person mangler et visst enzym, så kroppen hans ikke ville være i stand til å behandle alkohol etter at han har konsumert det. Dette er hva som fører til rødme i ansiktet, halsen eller brystet. Dette er mest vanlig hos personer av asiatisk avstamning. Skyll seg selv er ikke noe å skremme deg, men det er en anelse om at du kan være i fare for mer alvorlige alkoholproblemer.

Forebygging / løsning

Den mest opplagte måten å unngå noen form for allergisk reaksjon i forbindelse med en alkoholholdig drikke er å avstå fra å konsumere alkohol. Dette ville definitivt gjelde for de med cøliaki, siden gluten i noen form kan være uutholdelig. Men det finnes alternative drikkevarer som ikke er laget med gluten, som for eksempel potet vodka. Det vil også gjelde for dem som lider av histamin allergier. Med noen allergier, er alvorlighetsgraden av reaksjonen i samsvar med mengden av alkohol konsumert. Folk som pleier å skylle med store mengder alkohol skal bare innta små mengder. Dette gjelder også for dem som lider av sulfitt allergier. Små mengder er vanligvis mindre skadelig.

Identifikasjon

Det er mange spor som kan tyde på at du har en allergisk reaksjon på noe inne i en alkoholholdig drikke. Du kan bli spylt, har problemer med å puste, føle deg syk til magen, utvikle en hodepine eller har en histamin reaksjon. Ofte er det vanskelig å selv-diagnostisere en allergi av dine egne. For eksempel, kanskje du ikke har en spesifikk allergi og heller dine symptomer er relatert til det faktum at du konsumert for mye alkohol. Eller kanskje du tror du er allergisk mot en ny vin når det virkelig kroppen din hadde en forsinket reaksjon på noe som du spiste tidligere på dagen. Derfor er det alltid lurt å søke profesjonell medisinsk rådgivning knyttet til eventuelle allergier i stedet for selv-diagnostisering. Hvis du tror du kan ha en av disse allergi, kan det være andre matvarer eller drikke som du bør unngå i tillegg til alkohol. En lege kan veilede deg i å oppdage roten av din allergi.

Advarsel

Hvis du lider av en allergisk reaksjon på alkohol, søke profesjonell medisinsk hjelp umiddelbart. Dessverre, det er ingen reell behandling for allergiske reaksjoner på allergi som vil fikse problemet. Oppsøk en måte å unngå tidkrevende hvilke typer alkohol du er allergisk mot, slik at du kan bli med uten fare for helsen din når du vil ha en drink, for eksempel, i stedet for vin laget av druer, velger japansk plomme vin eller eple brandy.To være helt fri for allergiske reaksjoner på alkohol, avstå fra å drikke.

Hvordan sjekke for Lus & Nits selv

Lus er små parasittiske insekter som lever og lever av menneskelige verter. Avhengig av type, kan lus søke hodet (hodelus), kroppen (body lus) eller kjønnshår området (krabber, kjønnshår lus). Lus er vanligvis spres ved direkte kontakt og de fleste kan ikke overleve lenge en gang skilles fra sin menneskelige vert. Noen lus er kjent for å være bærere av alvorlige sykdommer, og alle lus bite og kan forårsake kløe og mulige allergiske reaksjoner og infeksjoner. Ser etter lus på din egen kropp er en moderat enkel ting å gjøre, så lenge du har tålmodighet og en god lupe.

Bruksanvisning

•  Flytt til en behagelig, privat område. Plasser en retningsbestemt lys, så det skinner på det området av kroppen din som du mistenker er infisert med lus. Fjern klærne.

Hold forstørrelsesglass, så du kan godt undersøke din kjønnshår området. Krabber, kjønnshår lus, lever på kjønnshår sjakter. Sjekk små deler av kjønnshår for levende lus eller egg, som er kalt nits. Nits vil likne biter av flass som er knyttet til skam håret og er vanskelige å fjerne.

Plasser deg foran et speil. Bruk fintannet kam til en del hår på hodet. Undersøke den delen i speilet gjennom forstørrelsesglasset for live hodelus. Se etter bevegelse som hodelus vil prøve å skjule fra lyset. Fortsett avskjed håret på 1/8 cm mellomrom. Hvis ingen live hodelus oppdages, sjekk for nits festet til håret sjakter rundt 1/4 tommers fra hodet. Skall kan være vanskelig å selv-diagnostisere, lus som har en tendens til å legge sine egg bak ørene, og på baksiden av halsen hvor de er vanskelig å se.

Undersøk sømmene på klærne gjennom forstørrelsesglasset for live kroppen lus eller egg. Kropps lus og deres egg kan være stort nok til å se uten anvendelse av et forstørrelsesglass, men et forstørrelsesglass vil gjøre oppgaven enklere. Selv om kroppen lus er hyppigst diagnostisert fra undersøke klær av en person, lever kroppen lus kan noen ganger bli sett krypende på kroppen.

Alzheimers Behandling Retningslinjer

Alzheimers sykdom er en uhelbredelig tilstand av hjernen som er assosiert med sviktende kognitiv funksjon og atferdsendring. Det er oftest funnet hos eldre. Ifølge Alzheimers Association, "Alzheimers sykdom er den ledende årsaken til demens i USA." Forekomsten av Alzheimers forventes å stige betydelig i årene som kommer på grunn av den økende alder i befolkningen.

Diagnose

Tidlig diagnose av Alzheimers sykdom er nøkkelen. Imidlertid kan leger har en vanskelig tid å diagnostisere Alzheimers sykdom fordi tidlige stadier av sykdommen kan etterligne kognitiv funksjon i forbindelse med normal aldring, for eksempel en nedgang i hastigheten på mental behandling. Alzheimers Association viser følgende advarsel tegn på Alzheimers: hukommelsestap, problemer med å utføre oppgaver, språkproblemer, desorientering til tid og sted, problemer med dom eller abstrakt tanke, humør eller atferd endringer, misplacing ting, personlighetsendringer og tap av initiativ. I tillegg screening tester som Mini-Mental State eksamen, The Montreal Cognitive Assessment Battery og The Alzheimers Disease 8 kan administreres av en kliniker å vurdere kognitiv funksjon. Hvis screening tester viser kognitiv svikt, vil den enkelte trenger for å gjennomgå avbildning av hjernen, inkludert computertomografi, magnetisk resonanstomografi eller positronemisjonstomografi, for å se etter endringer i hjernen som er forenlig med Alzheimers sykdom.

Farmakologisk behandling

Når diagnose av Alzheimers sykdom bekreftes, bør behandlingen igangsettes umiddelbart for å forsøke å stabilisere kognitiv svikt. Valget av behandlingen avhenger av alvorligheten av sykdommen, som er klassifisert som mild til moderat eller moderat til alvorlig. I dag er personer med mild kognitiv svikt vanligvis ikke behandles med medisiner.

Det amerikanske Food and Drug Administration har godkjent flere kolinesterasehemmere for mild til moderat Alzheimers sykdom. Disse medikamentene er tacrine (Cognex), donepezil (Aricept), galantamine (Razadyne), og rivastigmin (Exelon). De ser ut til å være effektiv i å stabilisere minnet, og valget av behandlingen er avhengig av toleransen og tidspunktet for administrering. Donepezil også kan anvendes for moderat til alvorlig sykdom. Gastrointestinale bivirkninger kan forekomme med noen av disse medikamentene.

En N-metyl D-asparatreseptorantagonist, memantin (Namenda) har vist seg å bremse kognitiv svikt og funksjon og er godkjent av US Food and Drug Administration for personer med moderat til alvorlig grad av Alzheimers sykdom. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, er det ikke uvanlig å bruke kolinesterase-inhibitorer og memantin i kombinasjon. Svimmelhet er en vanlig bivirkning av memantin.

Behavioral Treatment

Som Alzheimers sykdom utvikler seg, kan den enkelte begynner å utvikle seg problemer i forbindelse med demens, inkludert apati, depresjon, irritabilitet, omrøring og psykose. Kontinuerlig støtte og utdanning av omsorgspersoner er viktig. Gir en trygg, rolig miljø er viktig for personer med Alzheimers sykdom. Observere og registrere timing og omstendigheter i forbindelse med et atferdsproblem, og deretter endre miljøet kan redusere fremtidige atferdsproblemer hos personer med demens. I vanskelige situasjoner, er det best å konsultere med en geriatrisk psykiater.

Hva er de forskjellige typene av Sleep Apnea?

Søvnapné er en puste lidelse der lider ofte slutter å puste mange ganger gjennom en søvnsyklus. En meget alvorlig lidelse, søvnapné kan være dødelig hvis den forblir ubehandlet. Det er to hovedtyper av søvnapné: obstruktive og sentrale. Forstå symptomer og behandlinger av begge kan ikke bare hjelpe deg å avgjøre om du kanskje lider av søvnapné, men også bevæpne deg med informasjon om sykdommen og oppfordrer deg til å se en helsepersonell for mulig behandling.

Symptomer på Sleep Apnea

Søvnapné kan være vanskelig å selv-diagnostisere siden puste symptomer skje under søvn. Men det er symptomer å merke som oppstår under våkne timer, inkludert overveldende tretthet i løpet av dagen; oppvåkning i løpet av natten følelsen andpusten eller panting; morgen hodepine og sår hals og problemer med å sove gjennom natten. En av de største symptomene er noe din partner eller et familiemedlem kan varsle deg om: høyt snorking, etterfulgt av korte anfall av stillhet, i jevne mellomrom.

Obstruktiv søvnapné

En type av søvnapné er kjent som hindrende. Denne typen søvnapné oppstår under søvn når den bløte ganen i halsen sags ned, blokkerer luftveiene. Deretter kollapser luftveiene og åndedrettsstans inntil brystmusklene tvinge blokker tilbake åpen igjen. Denne prosessen er vanligvis høyt og resulterer i et snøft og deretter kontinuerlig snorking. Dette kan være farlig fordi blodet oksygennivået faller, blodtrykket skyter opp og hjertet arbeider hardere enn den burde.

Årsaker til obstruktiv søvnapné

Obstruktiv søvnapné kan være forårsaket av en rekke faktorer. Tilstanden i seg selv er forårsaket av hals musklene blir mer avslappet enn normalt, noe som fører til at tungen til å slappe av og blokk puste. Mandlene kan bli forstørret i tillegg. Å være overvektig kan forårsake og forverre denne tilstanden som mer vev i halsen kan legge utilbørlig press på luftveiene. Tar visse medisiner, for eksempel sovepiller og antihistaminer, kan føre til denne lidelsen også.

Central Sleep Apnea

Sentral søvnapné er den andre hovedtypen av apnea. Det er ikke på langt nær like vanlig som obstruktiv søvnapné. Sentral søvnapné oppstår når brystmusklene slutter å virke etter en stund, selv om luftveiene er fortsatt åpent. Blood oksygennivået synker, tvinger deg til å våkne opp og gispe etter luft. De som lider av sentral søvnapné ofte føler seg oppbrukt i løpet av dagen, men forskjellen mellom de to typene av apnea er at ingen snorking oppstår under søvn sykluser.

Årsaker til sentral søvnapné

Sentral søvnapné er sjelden og kan være farlig. Det kan være forårsaket av mange ulike ting, inkludert Cheyne-Stokes respirasjon, som forekommer hos personer med hjertesvikt. Høye fjell er også en gjerningsmann som er degenerative muskelsykdommer. Slagpasienter kan også være gjenstand for denne tilstanden, samt alle som har en medisinsk tilstand som påvirker den delen av hjernen som styrer pusting.

Blandet Sleep Apnea

Den siste typen søvnapné kalles blandet søvnapné. Det innebærer i utgangspunktet en person som lider av både obstruktiv og sentral søvnapné i vekslende anfall. Det er vanligvis preget av lange perioder med obstruktiv apnea symptomer med korte mellomspill av sentrale apnea episoder.

Hvordan bruke blodprøver for å oppdage Bulimi

Hvordan bruke blodprøver for å oppdage Bulimi


Bulimi er en alvorlig spiseforstyrrelse der en person gjør seg spy etter å ha spist i et forsøk på å unngå vektøkning. Det er vanskelig å direkte diagnostisere tilstanden, selv om du kan bruke blodprøver for å påvise anemi og andre effekter av bulimi.

Bruksanvisning

Bruk blodprøver for å oppdage Bulimi

•  Snakk med en lege om å få en komplett blodanalyse. Hvis du har en sønn eller datter som du tror kan være bulimisk, kan du være i stand til å ha legen utføre blodprøver under dekke av en rutinemessig fysisk eksamen. Denne tilnærmingen kan fungere for deg hvis du ikke kan snakke med barnet om frykten for hans bulimi.

Undersøk nivå av røde blodceller, hvite blodceller og blodplater. Bulimi kan føre til ulike typer blodmangel, som kan bli sett på som en mangel på en eller flere type celle. Alle testene kan vanligvis gjøres med en enkelt prøve av pasientens blod.

Se på kroppens jern og folsyre butikker for å være sikker på at anemi er ikke forårsaket av en mangel. Personer med bulimi har ofte lave jernnivåer fordi kroppene deres ikke har nok tid til å trekke inn og behandle næringsstoffer fra maten.

Bruk en annen blodprøve for å påvise for elektrolytt og protein mangler som kan oppstå ved bulimi. Disse testene er litt mer spesialisert enn blodceller, så du må kanskje ha dem gjort på et sykehus. Kombinasjonen av en blodcelle undersøkelse og analyse av kroppens mineral butikker og protein nivåer bør være nok for en lege å diagnostisere bulimi og utelukke andre tilstander med lignende symptomer.

Få hjelp til bulimi, om du eller din kjære en er diagnostisert med det. Blodprøver kan gi vitenskapelig støtte for at en bulimisk person trenger for å innse fakta av hennes tilstand. Behandling innebærer vanligvis en direkte tilnærming til å korrigere eventuelle ernæringsmessige problemer, som vitaminmangel, og psykologisk behandling for å takle de følelsesmessige effekter og årsaker til spiseforstyrrelse.

Hint

  • En urinanalyse kan hjelpe legene avgjøre om pasienten har noen lever- eller skjoldbruskskader som følge av langvarig bulimi.
  • Fysiske undersøkelser er en annen måte som leger kan sjekke for bulimi. Pasienter vanligvis svinge i vekt og kroppsfasong under anfall av bulimi.
  • Bulimi kan ofte være ledsaget av perioder med anoreksi.
  • Hvis blodprøver oppdage en alvorlig kaliummangel, og pasienten kan ha behov for umiddelbare intravenøse kosttilskudd for å forebygge hjertesvikt.

Urolithiasis og urinveisinfeksjoner

Urolithiasis er et begrep som brukes for å referere til en nyrestein. Nyrestein reise gjennom urinveissystemet, og er et vanlig problem i tarmkanalen. Noen steiner er forårsaket av urinveisinfeksjoner.

Nyrestein

Nyrestein er mineralforekomster som har dannet seg i urinveiene. Steinene kan være fra størrelsen av et sandkorn til omtrent 1 cm i bredde.

Urinveisinfeksjoner

Urinveisinfeksjoner er forårsaket av bakterier som kan oppstå i alle deler av urinveiene. Den vanligste årsaken er e coli bakterier som finnes i tarmer.

Symptomer

Symptomene for nyrestein og urinveiene er de samme. Du kan oppleve magesmerter, nedsatt eller stoppet vannlating, blod i urinen, feber, frysninger, kvalme og oppkast. Det er vanskelig å selv diagnostisere og en lege må vurdere.

Corralation

Noen steiner er forårsaket av urinveisinfeksjoner og blir referert til som struvitt steiner.

Behandlinger

Urinveisinfeksjoner kan behandles med antibiotika og øke væskeinntaket. Nyrestein kan passere gjennom urinen, men hvis det ikke går, kan en prosedyre må utføres for å bust steinen.

Tegn på Sleep Apnea i Toddlers

Søvnapné kan være en vanskelig tilstand å diagnostisere. Mange symptomer på tilstanden overlapper med andre forhold. Ikke bli skremt hvis pjokk har en eller to av disse symptomene. Mest sannsynlig vil din pjokk har flere eller alle av disse symptomene hvis hun har søvnapné.

Snorking

Mange assosierer snorking med søvnapné i alle aldre. Snorking kan være et symptom på søvnapné hos småbarn. Noen ganger, kan snorking være veldig høyt, men det kan også være en rolig summing. Bare fordi din pjokk snorker betyr ikke at han har søvnapné. Snorking kan også være forårsaket av allergi eller en kald. Hvis pjokk snorker konsekvent, snakke med legen din.

Dagtid Behavior

Visse dagtid atferd kan ofte være et tegn på søvnapné. Småbarn med søvnapné er vanligvis søvnmangel. Se etter tegn på irritabilitet, crankiness og frustrasjon. Hver pjokk vil vise disse tegnene på et tidspunkt, men hvis disse symptomene holde forekommende, kan søvnapné være å klandre. Et annet symptom på søvnapné er å sovne på upassende tider. Hvis pjokk er for sliten til å holde seg våken under hennes favoritt aktiviteter, snakke med barnelege.

Nighttime Behavior

Urolig søvn kan være et tegn på søvnapné. Hvis pjokk kaster og slår hele natten, prøv å holde styr på hvor ofte det skjer. Snakk med legen din om det som skjer konsekvent og din pjokk viser andre symptomer. Andre nighttime symptomer inkluderer rikelig svette under søvn. En annen bekymring er din pjokk å våkne opp choking, hoste, eller gisper etter luft på en jevnlig basis.

Helseproblemer

Hvis pjokk har søvnapné, vil han sannsynligvis har andre helseproblemer. Hun vil sannsynligvis ha forstørrede mandler eller adenoids. Pjokk kan også ha vekst problemer. Han kan ikke vokser så raskt som han burde. Dette skyldes det faktum at han ikke får nok søvn for veksthormoner for å løsne. Hun kan også ha en hard tid å vokse fordi hun brenner så mange kalorier som arbeider med å puste. I alvorlige tilfeller kan søvnapné føre til høyt blodtrykk og hjerte- og lungeproblemer.

Diagnose og behandling

Det første trinnet i å finne ut om din pjokk har søvnapné er et besøk til barnelege. Du kan bli henvist til en øre-nese-hals lege (ØNH) eller en lungespesialist. Din barnelege kan også bestille en søvn studie. Hvis pjokk er diagnostisert, kan legen din foreslå å fjerne hans mandlene og adenoids. Oksygen kan også gis for å gjøre puste lettere.

Hva er CRPS?

Hva er CRPS?


Komplekst regionalt smertesyndrom, også kjent som CRPS, er en kronisk tilstand som oftest forekommer i en persons ben eller arm, selv om det noen ganger kan påvirke andre områder av kroppen i tillegg. CRPS er preget av en sterk brennende smerte som kommer med hevelse, misfarging av huden, følsomhet for berøring og svett i regionen av kroppen som er berørt. CRPS er ikke godt forstått av leger, noe som gjør det til en vanskelig tilstand å diagnostisere.

Typer

Det finnes to typer av CRPS som har nesten nøyaktig samme symptomer men ulike årsaker. Type I skjer etter en skade eller sykdom som ikke klarte å ha en direkte innflytelse på nervene i en bestemt lem. Denne typen utgjør 90 prosent av CRPS tilfeller. Type II følger en nerveskade, og var en gang kjent som causalgi før de blir omklassifisert etter CRPS. Begge typer vil komme mesteparten av tiden etter en traumatisk skade i et ben eller en arm, slik som en idrettsskade. Imidlertid kan slike dagligdagse skader som en forstuet ankel eller kne også føre til den mystiske tilstanden.

Effekter

En intens brennende smerte er den mest merkbare symptom på CRPS, men sensitiv hud kan også være et annet tegn. Huden kan faktisk opplever forandringer i temperatur og farge, blir svett til tider, og deretter å dreie kaldere. Hudfarge kan variere fra rød til blå til enda hvit, og det kan bli skinnende i regionen som er involvert. Det kan være subtile endringer i personens hår og spiker vekst mønstre, og leddene kan bli stiv og hoven. Svakhet i musklene kan føre til tap av muskelmasse gjennom atrofi, og personen kan ha en vanskelig tid rett og slett flytte den delen av kroppen som CRPS har angrepet.

Time Frame

De fleste vil se deres kamp med CRPS gå gjennom tre forskjellige stadier. Den første vil bringe akutt smerte; hevelse og følsomhet for berøring vil følge med endringer i huden. Trinn 1 varer alt fra 1 til 3 måneder og etterfølges av trinn 2 der huden vil skifte farge - et symptom som ikke kan gå glipp av. Hevelsen vil støtes ut fra det opprinnelige området og muskler og ledd kan begynne å føle seg stiv. Dette trinn varer fra 3 til 6 måneder. Den siste fasen av CRPS er begrenset bevegelse av området som har blitt opprørt over CRPS; huden kan bli permanent skadet, med muskel forringelse og kontrahering av fingre og tær mulig også.

Identifikasjon

Søke lege mening hvis du opplever sterke smerter i en arm eller et ben som henger uten en logisk årsak. Hvis du har vært involvert i noen form for ulykke eller hadde kirurgi, kan legen mistenke CRPS. Etter en fysisk eksamen, kan legen ansette et bein skanning, røntgen, MRI og nervesystemet tester i et forsøk på å diagnostisere CRPS. Når CRPS ikke er fanget tidlig, kan det også migrere til motsatt lem fra der den begynte, eller til en hel fjerdedel av kroppen.

Forebygging / løsning

Denne sykdommen kan bli slått hvis behandlingen begynner i de første månedene av utbruddet av symptomene. Smertestillende medikamenter som anti-inflammatoriske medisiner og til og med opiater er nyttig mot symptomene, og ofte en lege vil foreskrive bein-tap medisiner som Fosamax. Varme og kalde applikasjoner, capsaicin krem ​​for å lindre nerve smerte og fysioterapi vil alle bli diskutert som mulige behandlinger. Nerve-blokkerende medikamenter og transkutan elektrisk nervestimulering, hvor elektriske impulser forsøker å stanse smertesignaler til hjernen, er muligheter, som er ryggmargsstimulering med elektriske strøm som tar sikte på å oppnå et lignende resultat.

Skin Biopsi forårsaket av RSD

Hva er RSD?

RSD er refleksiv sympatisk dystrofi, en form for komplekst regionalt smertesyndrom. Det er ikke kjent om det ville bli klassifisert som en nerve eller inflammatorisk lidelse som det presenterer kjennetegnene på begge. Denne lidelsen starter ved å påvirke området av en skade. Selv om skaden kan leges, vil huden oppleve en kraftig svie eller elektrisk støt følelse som sprer seg gjennom hele lem. Bevegelse eller berøring av lem forårsaker uutholdelig smerte, noe som betyr at de fleste lider immobilisere lem til poenget med atrofi. Ytre symptomer inkluderer et skifte i pigment i huden, og bemerkelsesverdige betennelse.

Hva er en hud Biopsi?

Hudbiopsi er en medisinsk prosedyre hvor levende celler i huden er kuttet eller på annen måte fjernet fra en pasient. Leger deretter undersøke disse cellene. Skin biopsier, som alle biopsier, er gjort for å verifisere en mistenkt diagnose. I de fleste tilfeller kreftsvulster eller utslett er gjenstand for huden biopsi.

RSD Diagnose

Refleksiv sympatisk dystrofi er en vanskelig lidelse å diagnostisere i den første symptomene synes å være en form for nerveskader eller til og med et utslett. Gitt at lidelsen vises rundt stedet av en skade, vil leger mistenker infeksjon i såret før de vurderer muligheten for nerve eller inflammatoriske lidelser. Hudbiopsi kalt en barbering biopsi, hvor bare det ytre lag av epidermis er fjernet, er utført slik at huden kan inspiseres med hensyn på tilstedeværelsen av feilformede celler. Skulle de bli funnet, er en RSD diagnose laget; bør de bli funnet i selskap med mikroskopiske nervelesjoner, deretter en diagnose av kausalgi, en sekundær form for komplekst regionalt smertesyndrom, er laget i stedet.

Bipolar symtpoms hos barn

Bipolar lidelse er en vanskelig sykdom å diagnostisere hos barn, fordi det er ofte forvekslet med andre psykiske lidelser som attention-deficit hyperactivity disorder. Men det er spesifikke symptomer å se etter hos barn som har bipolar lidelse.

Tristhet

Barn som er trist og har mistet interessen for venner eller aktiviteter kan ha bipolar lidelse.

Angst

Bipolar lidelse kan føre til angst hos barn. Hvis et barn utvikler vaner som en racing sinn eller tanker samt søvnløshet, kan han eller hun være lidelse med bipolar lidelse.

Mood Swings

Humørsvingninger er en av de største flagg som et barn kan lide med bipolar lidelse. Når et barn er glad i det ene øyeblikket, og raskt blir sint eller trist, kan han eller hun være opplever en stemning swing.

Anger

Et barn som er sint mesteparten av tiden kan ha bipolar lidelse. Sinne kan stamme fra en liten hendelse eller vises ut av ingensteds.

Mania

Maniske episoder assosiert med bipolar lidelse og kan finnes hos barn så unge som seks år gamle. Maniske episoder inkluderer impulsive, dårlige beslutningsprosesser samt hyperaktivitet.

Hva er årsakene til mage utvidelse i Non Hodgkins lymfom?

Non-Hodgkin lymfom

Non-Hodgkins lymfom er en form for kreft som oppstår i lymfeknute celler, væsker og vev. Lymfeknutene er ansvarlig for å skape de autoimmune celler i kroppen din brukes til å bekjempe sykdommer og infeksjoner. Noen organer som inneholder lymfeknuter og vev er milten, adenoider, thymuskjertelen, benmargen og av fordøyelseskanalen. Selv om kreft som kommer andre steder kan spre seg til lymfesystemet, er kreft som kommer i systemet anses lymfom.

Siden det er mer enn 30 typer av non-Hodgkin lymfom, kan det være vanskelig å spesifikt diagnostisere. Uansett den type, cancerøse lymfomceller alvorlig innvirkning på immunsystemet. Disse infiserte celler kan etterligne visse genetiske egenskaper som ville undertrykke immunsystemet naturlige reaksjon å bekjempe inntrengerne. Likevel kan ødelegge kreftceller i immunsystemet ved å rane det av de næringsstoffer som er nødvendige for å produsere antistoffer. Et annet problem med Non-Hodgkin lymfom er plasseringen og størrelsen av tumormasser. Disse svulstene kan dannes i områder som hindrer kroppens organer og stier. Bestemte typer Non-Hodgkin lymfomer vil stamme i magen.

Burkitt lymfom

Burkitt lymfom, en form for Non-Hodgkin lymfom, oppstår når store tumormasser opprinnelse i magen, som starter i tarmer. Noen undersøkelser tyder på at denne formen for Non-Hodgkin lymfom stammer med Epstein-Barr-virus, som forårsaker glandular feber eller mononukleose. Symptomer inkluderer hevelse, tap av appetitt og uforklarlig vekttap.

Diffuse Large B-celle lymfom

Diffuse Large B-celle lymfom er en mer vanlig type Non-Hodgkin lymfom, som påvirker 20 prosent av dem som får diagnosen. Median alder for pasientene er 57. Infeksjonen er vanligvis ganske lokalisert i et organ eller område, spesielt magen. Genetikk er en viktig faktor. Mellom 20 og 40 prosent av dem som får diagnosen har omarrangert sekvenser i BCL6 genet. Mutasjoner i den ikke-kodete regionen er også til stede i 70 prosent av pasientene.

Behandling

Aggressive non-Hodgkin lymfom typer kan være vanskelig å behandle, særlig gjennom kirurgi. Disse lymfomer ofte spres til andre organer raskt. Kirurgiske fremgangsmåter kan anvendes for å fjerne store deler av svulster som hindrer mageområdet (spesielt tarmene). De fleste tradisjonelle behandling innebærer kjemoterapi. Store B-celle lymfom kan lett behandles hvis fanget tidlig på grunn av sine lokalisere egenskaper.

Slik unngår du at Esophageal Cancer

Slik unngår du at Esophageal Cancer


Spiserørskreft oppstår når svulster form i spiserøret, den hule rør som leverer mat og drikke til magen. Ifølge University of California-Davis Cancer Center, er minst 12.000 mennesker diagnostisert med denne typen kreft hvert år. Enda verre, 90 prosent av mennesker dør av spiserørskreft, fordi det ofte går ubemerket før det er i sluttfasen. Av denne grunn, er forebygging nøkkelen. For å hindre esophageal kreft, må du først forstå alle risikofaktorer som bidrar til det. Det er også viktig å forstå at mens prevetive tiltak kan hjelpe, er det ingen 100 prosent garanti mot enhver form for kreft.

Hyppig halsbrann

Hyppig halsbrann kan til slutt føre til esophageal kreft. Hvis du opplever halsbrann mer enn en gang i uken, bør du oppsøke lege for vurdering. Reseptbelagte eller over-the-counter antacids kan hindre magen syrer strømmer tilbake til spiserøret, og dermed minimere skaden som til slutt kan føre til kreft. Å være overvektig kan også bidra til spiserørskreft fordi halsbrann er mer utbredt hos overvektige pasienter. Hvis du er overvektig, bør du snakke med legen din om måter å trygt miste overskytende pounds; tar sikte på å miste mer enn to pounds per uke.

Tobakksprodukter

Røyking og skråtobakk er to vanlige risikofaktorer for spiserørskreft. UC-Davis Cancer Center forklarer at tobakken hemmer spytt, som kan, i sin tur, forverre problemene syre i magen. Mange folk som røyker sigaretter eller bruk skråtobakk også lider av acid reflux sykdom. Spytt er kroppens naturlige forsvar mot halsbrann, og det fungerer som en syrenøytraliserende. Hyppig halsbrann kan føre til esophageal kreft i det lange løp fordi den konstant tilbakestrømning av magesyre slutt slites ned slimhinnen i spiserøret.

Alkoholforbruk

Alkoholforbruket er hensiktsmessig for noen individer, men bare i moderate mengder. Ifølge Mayo Clinic, betyr moderat alkoholforbruk én drink om dagen for kvinner og to drinker for menn. Men, avhengig av din individuelle helse historie, kan legen advare mot det helt. Alkohol irriterer også slimhinnen i spiserøret, og det kan forverre skaden forårsaket av tobakksbruk dersom du også røyker.

Matvaner

Et sunt kosthold reduserer risikoen for kroniske helseproblemer, inkludert kreft. The Mayo Clinic anbefaler å legge fargerike frukter og grønnsaker til dine daglige måltider for å redusere risikoen for spiserørskreft. Hvis du lider av hyppige halsbrann, kan du også vurdere å unngå matvarer som bringer om dine symptomer. Krydret mat, sitrusfrukter, hvitløk og koffeinholdige drikker er alle vanlige gjerningsmennene.

Betraktninger

Esophageal kreft kan ikke vise noen tidlige symptomer, så det er vanskelig å selv-diagnostisere, og mange pasienter ikke oppsøker betimelig medisinsk evaluering. Å bedre dine odds, alltid oppsøke lege hvis du merker uvanlige symptomer i kroppen din. Medline Plus forklarer at de vanligste symptomene på esophageal kreft inkluderer svelgevansker, hoste opp blod og utilsiktet vekttap.

Tips og advarsler

  • Vennligst se din lege for regelmessige kontroller. Hvis du opplever noen symptomer som er en bekymring for deg, ikke nøl med å planlegge en avtale med legen din.
  • Denne artikkelen er for pedagogiske formål og er ikke ment å behandle eller diagnose sykdom.

Hva er acne rosacea?

Hva er acne rosacea?


Acne rosacea - eller, som det er mer kjent, rosacea - er en kronisk hudsykdom. Den har karakteristiske, akne-lignende symptomer og forekommer oftest hos voksne. Mens en rekke faktorer synes å utløse rosacea, er den nøyaktige årsak er ukjent. Rosacea kan ikke kureres, men det finnes en rekke behandlingstilbud tilgjengelig.

Definisjon

Acne rosacea forekommer hyppigst i lys-skinned voksne mellom 30 og 50. Det er forskjellig fra acne i at det skjer senere i livet og ikke har Whitehead og blackhead pustler vanlig i akne. Rosacea er like vanlig hos menn og kvinner, og hovedsakelig påvirker mennesker i europeisk avstamming. Det er sjelden sett hos barn eller personer med mørk hud.

Årsaker

Teorier for årsaken til rosacea strekker seg fra tilstedeværelsen av forhøyede nivåer av visse peptider, til en reaksjon på hud irritatants eller medisiner, til en abnormitet som forårsaker nevrologiske sensoriske nevroner å bli sensitiv til et punkt av inflammasjon. Det som er kjent er at visse matvarer og miljømessige faktorer kan resultere i en rosacea utbrudd. Disse triggere inkluderer trening, stress, alkohol, kaldt vær, krydret mat og drikkevarer som inneholder koffein, som kaffe eller te.

Symptomer

Symptomene på akne rosacea er karakteristiske. De omfatter vanligvis rød, blussende flekker; rødlig, akne-lignende støt; og cyster, som alle ligger på kinn, nese, hake og panne. Ansikts blodkar kan bli forstørret, og hvis tilstanden forblir ubehandlet, nesen kan bli rød og hoven. Rosacea kan ofte påvirke øynene, forårsaker dem til å bli tørr, smertefull, følsom for lys og til å dukke rosa eller rødt.

Diagnose

Acne rosacea kan være en vanskelig tilstand å diagnostisere siden alvorlighetsgraden er forskjellig og symptomene kan øke og avta over tid. Den vanligste metoden for å diagnostisere rosacea er for en lege å behandle den enkelte med medisiner rettet for herding akne; hvis symptomene ikke forsvinner etter en periode på flere prøvelser, er tilstanden sannsynlig rosacea.

Behandling

Selv om akne rosacea er uhelbredelig, er det en rekke av levedyktige behandlinger. Oral antibiotika som amoxicillin eller doksycyklin blir ofte foreskrevet. Milde ansikts renset anbefales. En serie av lys behandlinger, ved anvendelse av enten pulset eller laserlyset blir brukt. PDT, eller fotodynamisk terapi, i hvilket et lysfølsomt lys blir anvendt, så lyset aktiveres er en annen behandling. I et forsøk på å ikke utløse rosacea utbrudd, noen folk unngå krydret mat, varm drikke, ekstreme værforhold, alkohol og koffein.

Forhold og symptomer på hyperglykemi

Definisjon

Hyperglykemi er en tilstand som følge av for mye sukker i blodet, og dermed den "hyper" prefikset glykemi. (For lite sukker kalles hypoglykemi.) Det er en tilstand som vanligvis forbundet med diabetes, men andre kan også utvikle hyperglykemi. Det kan noen ganger være en forløper til diabetes på grunn av å følge visse usunn livsstil, som for eksempel å spise feil type mat eller ikke får nok mosjon. Det kan også skyldes en feil i skjoldbruskkjertelen, selv om dette er en mye sjeldnere tilstand.

Det er flere symptomer assosiert med hyperglykemi. I seg selv kan de være tilfeldig eller relatert til andre, muligens ufarlige fysiske prosesser, men flere av disse symptomene sammen er ofte grunn nok til å ta blodprøver for å avgjøre løpende sukker og mulig diagnostisere hyperglykemi.

Polyuri og Thirst

En av de viktigste symptomene er polyuri, eller hyppig vannlating, som ofte er knyttet til et annet vanlig symptom, sterk tørste. Det overskytende sukker i blodet får kroppen til å prøve og fjerne den så raskt som mulig, slik at nyrene vanligvis begynne å jobbe hardt for å filtrere sukker fra blodet.

For å fjerne sukkere helt, nyrene ta i en stor mengde vann som deretter skilles ut som urin. Dette fører både hyppig vannlating og en tilstand av mild dehydrering, så kroppen trenger å stadig etterfylle sine vannreserver. Noen ganger er det for mye sukker for nyrene å fjerne effektivt, slik at sukkeret til "smitte over" tilbake inn i blodet eller urinen inn, noe som gir den et høyt sukkerinnhold i tillegg.

Sult og synsproblemer

Polyuri og sterk tørste fører til en annen vanlig symptom, hyppig eller overdreven sult. Ifølge Mayo Clinic, enkle sukkerarter er en av de viktigste produsentene av energi i kroppen, og fordøyelsessystemet er raske til å legge merke til filtrering bort av slike sukker materialer. Siden kroppen har ofte allerede satt i gang prosesser for å bruke disse sukker etter når nyrene begynne å jobbe for å filtrere dem ut, er resultatet en ernæringsmessig vakuum. Kroppen ønsker ofte mer mat for å fylle dette vakuumet.

Hyperglykemi kan også føre til visse øyeproblemer, selv om dette er en mer vanskelig symptom å diagnostisere. Forskere tror at høyt blodsukkernivå påvirker de delikate blodårene som fører til øynene, forårsaker væsker å lekke inn i øynene og skape visjon forvrengning. Øyeproblemer kan være en separat symptom på skjoldbrusk sykdom som kan føre til hyperglykemi.