Digidexo.com

fordøyelsesproblemer overgangsalder

Vanlige fordøyelsesproblemer hos spedbarn

Vanlige fordøyelsesproblemer hos spedbarn


Som ny forelder, det er mange ting å stri med fra å få babyen til å sove hele natten for å roe en urolig mage. Det er mange vanlige fordøyelsesproblemer spedbarn kan forholde seg til, mange av dem er lett å fikse, og ingenting å bekymre seg for. Betalende oppmerksomhet til ledetråder, og holde et øye med babyens rutine kan lett løse felles problemer med fordøyelsen.

Spytter opp

En av de mest vanlige spedbarn mage problemer er når babyen spytter ofte. Refluks er når magen ikke har startet en vanlig klemme mønster som blir magen i fordøyelsen rytme. Parents.com sier at dette gir melk til å sitte i babyens mage lenger enn normalt, og fører til at barnet å spytte opp eller har reflux. Mange ganger reflux arbeider seg ut i løpet av et par måneder. Hvis du føler at barnet ditt er å ha en hard tid fôring, har hikke ofte, eller problemer med å puste, sørg for å ta kontakt med barnelege for å diskutere hva som skjer. Å sørge for å rape hver gang etter feedings kan hjelpe reflux.

Gastroøsofageal reflukssykdom

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) oppstår når en infeksjon eller visse medisiner føre til spiserøret å bli betent. Kidshealth.org finner at esophageal sphincter, som er ventilen mellom spiserøret og magesekken, slutter å fungere godt slik at mageinnholdet til å sikkerhetskopiere. Dette kan føre til en baby å ha reflux og også ubehag, som halsbrann. Ved å endre kosthold og livsstil, kan GERD bli behandlet. I noen tilfeller kan medisiner være nødvendig.

Oppkast

Mange ganger årsaken oppkast hos babyer er en infeksjon i magen eller tarmen. Parents.com antyder vanlige virus kan være å klandre, med oppkast og feber eller diaré. Mange ganger en vanlig infeksjon vil klare opp uten medisiner i et par dager. Hvis en baby har problemer med å spise, ikke er å fylle så mange bleier, eller virker dehydrert, sørg for å ta kontakt med barnelege. Oppkast i spedbarnsalder kan være et tegn på andre fordøyelse problemer, spesielt rundt 3 til 5 ukers alder. Dette kan være et signal om misdannelse i fordøyelseskanalen. Prosjektil oppkast er oftest assosiert med pylorusstenose, en tilstand der muskelen på slutten av magen er misformet gjør det vanskelig for melk til å passere gjennom.

Diaré

Et virus, rotavirus er den vanligste årsaken, fører ofte diaré. Parents.com synes det er mer vanlig i vintermånedene i babyer fra 6 til 24 måneder. Holde babyen hydrert vil bistå med diaré før viruset passerer. Kidshealth.com sier at bakterier som salmonella eller E.coli kan også forårsake gastrointestinale infeksjoner. Diaré, kramper og oppkast er vanlige symptomer. Mange ganger infeksjoner vil klare på egenhånd, men medisiner kan være nødvendig.

Forstoppelse

Ganske motsatt av diaré er forstoppelse, der en baby er å ha sjelden avføring eller opplever en vanskelig tid passerer dem. Parents.com finner dette ofte skjer når foreldrene begynner å innlemme frokostblanding eller helmelk i deres barnets kosthold. Ved å kutte ned på mengden av korn eller melk blir gitt, må forstoppelse passere på egen hånd.

Fordøyelsesproblemer hos spedbarn

Ingen foreldre ønsker en syk baby, og når barnet ser ut til å ha problemer med å fordøye maten hennes, er det naturlig å bekymre deg. Heldigvis alvorlige fordøyelsesproblemer er sjeldne i babyer, og vanlige fordøyelsesproblemer er ganske lett å behandle hos spedbarn.

Spytte opp

For noen nyfødte, tar det mange uker for fordøyelsen å fullt moden, noe som resulterer i melk sitter i magen lenger enn den burde, og deretter kommer tilbake opp i spiserøret. Dette er grunnen spytter opp er så vanlig hos nyfødte. Det medisinske navnet for hva som forårsaker spytte opp er acid reflux.

Reflux er ikke et problem med mindre det bryter med spising og vektøkning, gir pusteproblemer eller lunger, blir smertefullt for barnet, eller forårsaker symptomer på kolikk, som inkluderer lange anfall av gråt. Ifølge Dr. William Sears, forfatter av over 40 pediatriske bøker, babyer som er kalt "kolikk" vanligvis har et alvorlig tilfelle av reflux, og bør behandles deretter.

Symptomer på reflux inkluderer haster gråt (for lengre perioder som er typisk for nyfødte), spytter opp eller oppkast etter eller under måltider, fussiness etter å ha spist, en bue tilbake, blir mer komfortabel når oppreist, pipende pust eller dårlig luktende ånde.

Behandlingen inkluderer vanligvis hyppigere og mindre feedings, holde barnet oppreist så mye som mulig, og hever babyens seng, og - i vedvarende tilfeller - reflux medisiner i flytende form.

Oppkast

Bortsett fra opp spytter eller oppkast forårsaket av reflux, babyer vanligvis kaster opp fordi de har en tarmveisinfeksjon. Vanligvis er denne typen oppkast ledsaget av feber eller diaré og varer ca tre dager.

Hvis barnet ditt har færre våte bleier eller synes kort på spytt, kan han være dehydrert og en barnelege bør konsulteres.

Diaré

Vanligvis får barn diaré på grunn av en viral infeksjon. Diaré som ikke går bort, eller er ikke ledsaget av feber, kan også indikere en melkeproteinallergi. Som babyer som lider av oppkast, bør foreldrene se etter en nedgang i våte bleier, noe som kan tyde på at barnet er dehydrert. Hvis dette skjer, ta kontakt med barnelege. Hvis diaré varer mer enn noen få dager, er det også en god idé å ringe barnelege, og bemerker om det er noen blod (rød eller svart) i barnets avføring, eller hvis barnet virker masete eller kolikk, noe som kan indikere en melk allergi. Hvis sistnevnte er tilfelle, bytter til en annen formel eller begrense en ammende mors kosthold vanligvis løser problemet.

Forstoppelse

Det er ikke uvanlig for babyer å grynte eller ta en stund å passere en krakk. Men hvis babyens avføringen er hard eller pellet-aktig, har hun trolig forstoppelse. Vanligvis kan en endring i kosthold løse dette problemet. Hvis barnet ditt er å spise faste stoffer, fokus på høy-fiber matvarer som pærer, svisker og epler, og kutte ned på korn. For babyer starter på helmelk, prøv å redusere mengden melk de drikker. Du kan også legge til en liten bit av vann eller utvannet eplejuice til barnets kosthold til hun er regelmessig igjen.

Konklusjon

I sjeldne tilfeller, symptomer på fordøyelsesvansker - særlig oppkast - kan være et tegn på en intern fødsel defekt. Derfor, hvis barnet har et vedvarende problem, alltid konsultere en barnelege.

Slik Cure fordøyelsesproblemer gjennom yoga

Noen yoga stillinger har vist seg å bidra til å lindre symptomer assosiert med fordøyelsesproblemer som gass eller fordøyelsesbesvær. Yoga øker blodstrømmen til fordøyelseskanalen. Den beroligende påvirker slappe kroppen din for å lindre fordøyelsesproblemer.

Slik Cure fordøyelsesproblemer gjennom yoga

Gjør Sittende Twist

•  Sitt på gulvet og bøy knærne så din venstre fot er ved siden av høyre hofte og høyre fot er ved siden av venstre kne. Skift så bein av bunnen din er å trykke på gulvet.

Plasser høyre hånd sikkert på gulvet i nærheten av høyre hofte. Plasser din venstre arm over, og rundt høyre lår. Sitt opp høye og inhalerer.

Exhale og fokus på å vri ryggraden. Føler det hele veien opp fra bunnen til halsen din, mens du slår å se over høyre skulder.

untwist ut av posisjon etter å puste sakte i fem sekunder. Bytt side og gjenta trinnene.

Øv på Cobra

Ligg flatt på magen med pannen berører gulvet og bena sammen. Plasser hendene, fingrene spredt, på gulvet under skuldrene. Klem baken og trykk dine hipbones og bekkenbeinet til gulvet.

Løft kroppen fra brystet opp fra gulvet. Begynn med hodet jobbe deg til øvre del av brystet.

Trykk håndflatene ned og løft midje opp fra gulvet. Pust og hold posisjonen i 10 sekunder.

Slipp pose av ruller sakte ned igjen til gulvet. Starter på midjen din og jobb deg nedover.

Slapp av med Crescent Stretch

Stå med føttene tett sammen og parallelle. Pust inn og heve hendene over hodet. Pust ut mens du snøre fingrene sammen.

Ta en pust i, og går gjennom taket. Slapp av skuldrene, pust ut og nå til høyre med hendene fortsatt sammen. Trykk hoftene mot venstre som du gjør dette trinnet.

Åpne brystet opp til ansikt taket og puster tre langsomme åndedrag. Pust inn, og nå tilbake til taket.

La pusten ut som du kommer til venstre. Trykk hoftene til høyre. Gjenta prosessen på denne siden, og slapp armene langs sidene når du er ferdig.

Hint

  • Noen yogastillinger bør unngås hvis du nylig har hatt brokk eller abdominal kirurgi eller hvis du er gravid.

Hvordan identifisere fordøyelsesproblemer

Den fordøyelsessystemet er en av de viktigste systemer i kroppen. Problemer med fordøyelsen føre til tap av viktige næringsstoffer blir absorbert i kroppen. Dette kan føre til mange alvorlige helseproblemer. Derfor er det viktig å identifisere tidlige fordøyelsesproblemer og behandle dem med en gang.

Hvordan identifisere fordøyelsesproblemer

•  Vær oppmerksom på kroppens normale vaner. Hvis du legger merke til en endring i kroppens fordøyelse og eliminering sykluser som fortsetter i to uker, kan du kontakte helsepersonell.

Hold en journal for å spore dine fordøyelsessymptomer. Skriv ned dagene du opplevd symptomer, hva de var og hva som utløste dem. Hvis du oppdager et mønster av symptomer du kan bli varslet om en matallergi. Hvis du ikke kan finne kilden og symptomer fortsette i minst to uker, er det på tide å se helsepersonell.

Se etter symptomer som halsbrann, kvalme, oppblåsthet og gass etter måltider. Skriv ned maten du spiser i dagboken og noterer eventuelle symptomer som du opplever.

Sjekk for magesmerter og kramper.

Kontroller for blod i avføringen. Hemorroider kan forårsake blod i avføringen, eller det kan være noe mer komplisert. Hvis du har blod i avføringen, kan du kontakte helsepersonell.

Hint

  • Prøv å spise mindre hyppigere måltider for å hjelpe fordøyelsen.
  • Spis mer mat rik på fiber.
  • Begrense mengden av stekt mat i kostholdet ditt.
  • Blod i avføringen kan være et tegn på en alvorlig helsetilstand, inkludert kreft. Kontakt legen din hvis du oppdager blod i avføringen.

Slik Cure fordøyelsesproblemer

Fordøyelsesproblemer kan forårsake mye smerte og ubehag. Over tid, kan de også føre til mer alvorlige problemer, inkludert tarmkreft. Oppblåsthet, hodepine og fordøyelsesbesvær er vanlige plager forbundet med fordøyelsesproblemer. Problemer oppstår ofte på grunn av feil pH i magen, ikke nok tarmflora, ofte på grunn av å ta antibiotika for ofte eller ikke får nok levende kulturer i kosten for å bekjempe eksponering for skadelige bakterier. De kan også være forårsaket av et overskudd av giftige bygge opp i organer, bremse organer evne til å behandle matinntak og eliminere avfall på riktig måte. Disse problemene kan vanligvis kureres lett gjennom riktig kosthold og mosjon.

Slik Cure fordøyelsesproblemer

Trinn

•  Sørg for at du får nok gode bakterier. Tarmfloraen i magen er de gode bakteriene som holder fordøyelseskanalen sunn og sterk. For å sikre at du har nok, spise masse yoghurt med levende kulturer, surkål og syltet mat eller ta en probiotiske supplement.

•  Rens fordøyelseskanalen og tykktarm ved hjelp av en sitron, honning og cayenne pepper raskt, noe som kan gjøres ved å drikke tolv kopper renset vann som inneholder en ss honning, en ts av eple cider eddik, en klemme av sitron juice, og dryss kajennepepper i hver kopp. Under tilsyn av lege, gjør dette for så mange dager som du føler at du trenger å få innvollene rene. Mange gjør det raskt mellom tre og ti dager, men det kan også gjøres for en dag å gi systemet en rask rens. Legge eple cider eddik vil hjelpe i rensing organer også da den inneholder et fiber som kalles pektin som fjerner fett, toksiner, kolesterol, og avfall fra kroppen. .

Spis fiberrik mat som kli frokostblandinger til frokost, korn, bønner og grønne grønnsaker. Ikke plutselig øke økning fiber inntaket. Gjør det gradvis. Bygge opp til ca 25 gram om dagen.

Drikk åtte til tolv kopper vann daglig. Dette vil gi innmaten en konstant rens og holde dem friske og hydrert nok til å fungere på optimalt nivå. Vann vil bidra til å myke opp og bryte ned maten i magen.

Drikk grønn te, peppermynte te og frukt mellom måltidene. Dette er svært nyttig for fordøyelsesproblemer, og de vil sørge for at hele dagen, insides fortsette å fungere på optimalt nivå. Det vil hjelpe hvert måltid være riktig behandlet av kroppen din.

Få mosjon daglig. Dette vil øke stoffskiftet og hjelpe til å forbedre fordøyelsen. Yoga er svært gunstig for fordøyelsen så mange stillinger i yoga fokus på rensing organer og bistå i fordøyelsesprosessen.

Fordøyelsesproblemer hos barn

Fordøyelsesproblemer hos barn


Små barn har ofte problemer med fordøyelsen. De fleste er vanlige og vil passere med riktig diett og / eller behandling. Andre gastrointestinale symptomer kan være mer alvorlig og vil kreve medisinsk testing for å fastslå årsaken. Foreldre som har barn opplever magesmerter, oppkast, diaré eller forstoppelse vil måtte gjøre en innledende vurdering for å finne ut om problemet er ganske enkelt forårsaket av et virus, infeksjon eller mat forstyrrelse, eller om det er en mer hyppig problem som må evalueres av en barnelege.

Mulige årsaker til magesmerter

En felles klage av barndommen er, "Magen min gjør vondt!" Men årsakene til magesmerter er mange, og hver gang det oppstår foreldre vil bli møtt med skremmende utfordringen rooting ut kilden. Magesmerter kan komme fra følgende mindre kilder:

Gass Spiser for mye å drikke for mye brus Gastrointestinal virus, dvs. "magen bug" Forstoppelse Diaré Stress (en vanlig årsak, påvirker så mye som 10 prosent av barn)
Magesmerter kan også være forårsaket av mer alvorlige problemer som: Blindtarmbetennelse Trapped Nonfood element matforgiftning Acid reflux allergi mot mat Crohns sykdom

Diaré og forstoppelse

Ofte kan diaré og forstoppelse forårsake magekramper. Forstoppelse kan skyldes en mangel på tilstrekkelig fiber i dietten, eller ikke drikker nok væske. Vanligvis forstoppelse er definert som sjeldne, smertefulle eller hard avføring. En endring i kosthold for å legge til mer hele korn, korn, frukt og grønnsaker kan være alt som er nødvendig for å lindre symptomene på forstoppelse. Forstoppelse kan også oppstå hvis barnet er redd for å gå på do (for mye press plassert på barnet å potty tog er én årsak). Diaré kan være forårsaket av virus, bakterier eller overdreven saft forbruk. Barneleger anbefaler vanligvis Brat kosthold som et hjem rette for diaré. Denne dietten består av bananer, ris, applesauce og toast og bør opprettholdes inntil diaré har sunket. Det anbefales også at det berørte barnet unngå meieri products.One Unntaket er hvis barnet er sykepleie: En sykepleier planen bør opprettholdes for å unngå muligheten for dehydrering.

Oppblåsthet, Hikke og overdreven gass

Overdreven gass og oppblåsthet ha mange årsaker også, inkludert en viral infeksjon i tarmkanalen, diaré eller overdreven svelger luft. Det kan også være forårsaket av en matallergi, særlig laktose (melk) intoleranse. Hikke er sammentrekninger av mellomgulvet. De er vanlig og forekommer ofte hos noen barn; de er vanligvis ikke en grunn til bekymring. En gammeldags behandling av hikke er forskrivning en teskje sukker, og det ser ut til å fungere i de fleste tilfeller. Slappe av ved å ligge og napping noen ganger hjelper også.

Inntar en Nonfood Element eller Poison

Små barn elsker å utforske gjenstander med munnen, men dette kan noen ganger føre til choking og alvorlige fordøyelsesproblemer. Skarpe gjenstander kan føre til indre skader og blødninger. Hvis det er blod i avføringen, kan dette være en potensielt problem som bør mistenkes. Andre tegn på at et barn har svelget et objekt eller giftig materiale kan hoste, sikling, svelgeproblemer, ubehag i halsen, brystsmerter, magesmerter, oppkast (ofte blodig) og vanskelighets under avføring. Den hyppigst svelget fremmedlegeme er mynten. Prøv å holde små gjenstander og giftige materialer opp fra gulvet, benkeplater og borte fra små barn. Også huske på at mange planter og blomster er giftige og bør holdes utenfor rekkevidde.

Kvalme og oppkast

Som diare, er brekninger vanligvis resultatet av en virus. Noen ganger det er forårsaket av overspising, reisesyke, hodeskade eller matforgiftning. Dersom barnet spiste for mye, vil oppkast være kortvarig. Viral oppkast varer vanligvis 24 til 48 timer, mindre hvis barnet er under to år. Den farligste bivirkningen av oppkast er dehydrering. For å unngå denne komplikasjonen, bør barn få tilbud om små mengder væske som oppkast avtar. Start med en våt, ren klut til å suge på, deretter sakte øke mengden til en teskje vann, eller alternativt is chips. Når oppkast har stoppet i minst fire timer, kan mengden av fluid Tilbys være større. Oppsøke lege umiddelbart hvis barnet ikke har tisset i mer enn åtte timer, eller er ekstremt sløv og / eller forvirret.

Anal sprekker, Odd farge eller blod i avføringen

En anal fissur er et lite snitt i nærheten av åpningen av anus. Dette er den primære årsaken til blod i avføringen og er vanligvis et resultat av alvorlig forstoppelse. I de fleste tilfeller må det forstoppelse som skal behandles gjennom riktig diett og økt væske før sprekkene kan riktig helbrede. Medisinert salver og varmt bad soaks (en liten mengde natron eller saltvann lagt) kan bidra til å lindre sårhet. Dersom avføringen er en uvanlig farge, er det som regel et resultat av diett. Forskjellige fargede jello, frukt og juice kan føre til ulike farger i avføring.

Acid reflux, Crohns sykdom og andre alvorlige fordøyelsesproblemer

Hvis fordøyelsesproblemer hos et barn ser ut til å være tilbakevendende eller kronisk i naturen, kan det være på tide å søke hjelp av en lege. Lidelser som syre tilbakeløp (oppgulping av syre inn i spiserøret) og Crohns sykdom (en sykdom i tarmen som fører til inflammasjon og sårdannelse i tarmslimhinnen) kan indikeres og testet for. En matallergi som gluten eller laktose intoleranse kan også føre til kronisk mageubehag. Disse tilstander kan behandles med en kombinasjon av diett og legemidler.

Natural Cures for fordøyelsesproblemer

Natural Cures for fordøyelsesproblemer


Det er mange årsaker til problemer med fordøyelsen. De kan være et resultat av antibiotika, steroider, narkotiske stoffer eller alkohol. Ødeleggelse av gode bakterier i systemet kan resultere i en rekke av tarmproblemer. Stress kan også spille en rolle i fordøyelses forhold. Unngå visse matvarer og legge andre til kosthold kan minske symptomene dine. Det finnes ingen definitive botemidler for noen av disse plager, men naturlige løsninger for disse problemene kan bli mildere på kroppen enn medisiner.

Tarmproblemer

For forstoppelse kan du spise en diett høy i fiber eller ta fibertilskudd. Drikke mye vann kan gi deg noen lettelse. Ifølge James Scala, Ph.D., ernæringsfysiolog, et glass eplejuice hver dag kan hjelpe. Den inneholder sorbitol, som virker som et laksativ. For diaré, kan glatte alm bark tilby noen lettelse. Glatte alm bark er et pulver som du kan kjøpe i helsekostbutikker. Tørkede blåbær kan hjelpe, ifølge Varro E. Tyler, Ph.D., Purdue University. To eller 3 ss. bør være tilstrekkelig. Spise et sunt, fiberrikt kosthold, trene regelmessig og drikke mye vann kan bidra til å holde deg fast.

Halsbrann / Fordøyelsesbesvær

Andrew Weil, MD, professor i herbalism og direktør for Program for Integrative Medicine, University of Arizona, antyder kamille eller peppermynte te for lindring av fordøyelsesbesvær. Marshmallow te, laget av urten marshmallow kan også være beroligende. Tilsett 1 ss. av tørket urt til en kopp varmt vann og bratt i minst 40 minutter. En teskje eller to av glatte alm lagt til havregryn eller en smoothie kan også gi lindring. Tygging sukkerfri tyggegummi i ca 30 minutter etter et måltid kan bidra til å avlaste halsbrann ved å øke spytt og gjentatt svelging å spyle syre fra spiserøret. De matvarer som du vet gir deg mest nød bør unngås.

Hemorroider

Det første trinnet i å lindre hemoroider er å spise mye korn og grønnsaker eller ta fibertilskudd til bulk opp avføring. Større, mykere avføring er lettere å passere, og bør ikke bry hemorroider så mye. Trollhassel eller en salve av hestekastanje kan gi noen umiddelbar lindring og også bidra til å redusere hevelse. En urte sitz bad med tørket Comfrey blader og tørket calendula blomster kan berolige, redusere hevelse og bidra til å helbrede din hemorroider. Bratt 4 ss. av hver urt i 4 kopper kokende vann i en halv time. Sil urter og hell blandingen i et varmt bad, og deretter suge i karet i 20 minutter.

Kvalme / oppkast

Ingefær er en effektiv behandling for kvalme og reisesyke. En teskje lagt til en kopp varm te kan hjelpe. Krystallisert ingefær godteri kan finnes i helsekostbutikker. Cocculus, fra det indiske bulkete kan avlaste svimmelhet forårsaket av reisesyke. Dersom det primære problem er kvalme, tabacum, fra tobakksplanten, kan hjelpe. Den er tilgjengelig i 6c eller 12c potenser ("c" refererer til en homøopatisk konsentrasjon) og anbefalte doser er funnet på etikettene. Mange ganger kvalme og oppkast er et resultat av en viral sykdom, og det må bare gå sin gang.

Galleblæren

Galleblæren utgivelser galle for å hjelpe på fordøyelsen av fett. Gallestein kan dannes fra en konsentrasjon av galle som krystalliserer. Hvis en gallestein losjer i en kanal resultatet er ekstrem smerte og kirurgi er ofte nødvendig. Ved å spise en diett som er høy i fiber og lite fett, kan du bidra til å forhindre dannelsen av gallestein. Redusere inntaket av kjøtt og meieriprodukter, samt fett og søtsaker, kan bidra til å holde deg fri for steiner.

Stress Reduction

Siden stress kan være en stor skyldige i mange fordøyelsesproblemer, kan du lindre noen av disse problemene ved å redusere stress. Avslapping teknikker som praktiserer yoga, meditasjon eller massasje du kan senke stressnivået. Regelmessig trening kan også bidra til å eliminere stress.

Advarsel

Noen fordøyelsessymptomer og lidelser kan være et tegn på en alvorlig tilstand. Du bør rådføre deg med legen din før du prøver å behandle disse problemene selv. Noen naturmidler kan forårsake bivirkninger med medisiner. Sjekk med legen din for å sikre at det er trygt for deg å bruke disse urtene.

Hjelp for kronisk fordøyelsesproblemer

Hjelp for kronisk fordøyelsesproblemer


Kroniske plager og tilstander er langsiktig og kan forverres over tid. Kroniske fordøyelsesproblemer inkluderer halsbrann, kvalme, diaré, magesmerter og forstoppelse. Hvis du opplever kroniske fordøyelsesproblemer, er det ting du kan gjøre for å lindre symptomene. Over-the-counter medisiner og kosttilskudd endringer kan ofte lindre symptomene, og de kan til og med forsvinne helt, så lenge problemet ikke er relatert til en mer alvorlig helsetilstand.

Få en skikkelig diagnose

Sjekk med legen din eller gastroenterolog hvis du opplever kroniske fordøyelsesproblemer. Disse problemene kan være en del av et alvorlig helseproblem. Legen din kan ta tester for å fastslå det nøyaktige innholdet i fordøyelsesproblem.

Kost Hjelp

Endringer i kostholdet kan ofte lindre kroniske fordøyelsesproblemer. Spise en diett høy i fiber eller spise yoghurt som inneholder probiotika kan hjelpe med forstoppelse. Snakk med legen din om muligheten for å starte en eliminasjonsdiett som eliminerer alle mistenkte matvarer fra kostholdet ditt og deretter sakte introduserer dem tilbake inn i systemet, ett om gangen. Hvis du oppdager symptomene oppstår når du begynner å spise en bestemt mat, vil du vet at maten er årsaken til fordøyelsen problem og kan ta tiltak for å unngå det.

Ting du bør unngå

Unngå visse matvarer og stoffer kan bidra til å eliminere smerter og symptomer fra kronisk fordøyelsesproblemer. Alkohol og krydret mat er viktigste gjerningsmannen i halsbrann. Stekt mat og kullsyreholdige drikker kan også utløse halsbrann. Visse karbohydrater kan forårsake oppblåsthet og magesmerter hos noen individer.

Hold en journal

Holde en journal over matvarer som du spiser som utløser dine fordøyelsesproblemer kan hjelpe deg med å finne ut hva de viktigste gjerningsmannen er. Skriv ned alt du spiser i en periode på flere dager forlater rommet i margen til døyt notater om hvordan du har det. Gjennomgå tidsskriftet ofte for å se om visse matvarer utløser besvær.

Over-the-counter medisiner

Tar over-the-counter medisiner kan bidra til å lindre symptomer assosiert med kroniske fordøyelsesproblemer. Halsbrann medisiner kan bidra til å redusere syre forbundet med halsbrann. Det finnes også medisiner for å bekjempe kvalme, diaré og oppblåsthet. Spør på apoteket til å hjelpe deg å velge riktig over-the-counter medisiner og sørg for å fortelle henne om eventuelle andre medisiner du nå tar.

Livsstilsendringer

Hvis du lider av halsbrann eller relaterte kroniske fordøyelsesproblemer, heve hodet av sengen noen få meter av bakken kan redusere eller eliminere symptomer mens du sover. Trening og yoga hjelper kroppen til å fungere bedre og kan redusere problemer med fordøyelsen og hjelpe deg til å føle deg bedre. Å miste vekt ofte hjelper til med fordøyelsen. Drikker masse vann kan også hjelpe kroniske tilstander som vann vil hjelpe mat beveger seg gjennom kroppen og fordøye raskere. Også ha en riktig hydrert kroppen kan hjelpe med forstoppelse problemer.

Vanlige fordøyelsesproblemer

Digestive helse er viktig for den generelle helsen til kroppen vår. Hva vi spiser og hvordan våre magen og tarmene prosess som mat og væske kan føre til symptomer på kvalme, virus, forstoppelse og andre, mer alvorlige konsekvenser som nyre-og leverproblemer. Ifølge en fersk undersøkelse i US News and World Report, det er syv vanlige fordøyelsesproblemer som du må være klar over.

Acid Reflux

Acid reflux er blant de mest vanlige fordøyelsessykdommer. Tilstanden i seg selv innebærer oppspytt av magesyre opp i spiserøret, røret som forbinder våre halsen til magen vår. Halsbrann er en ganske vanlig symptom på tilstanden og innebærer en brennende følelse som stiger opp i brystet og hjertet området. Acid reflux kan enten være akutte, forekommer bare i nærvær av krydret eller ubehage matvarer, eller det kan være kronisk, forekommer på en ukentlig eller daglig basis. I kroniske tilfeller er tilstanden kjent som GERD, eller gastroøsofageal reflukssykdom.

Sår

Magesår er forårsaket av bakterier som bryter gjennom den beskyttende slimhinnen i magen og forårsake sår og magesmerter. Antibiotika kan brukes til å ta seg av sår, men hvis de ikke behandles, kan føre til sår indre blødninger og de kan også spise et hull i magen eller tarmene forårsaker enda mer alvorlig infeksjon.

Gallestein

Små kuler av kolesterol og gallesalter er kjent som gallesten. Om lag en fjerdedel av de med gallestein aldri vite at de har dem. Gallestein kan feildiagnostisert som andre tilstander som irritabel tarm syndrom. Til slutt, den eneste måten å håndtere en gallestein problem er å ha galleblæren fjernet gjennom kirurgi.

Laktoseintoleranse

Laktose er et sukker som er funnet i melk og melkeprodukter. Når kroppen har problemer med å fordøye dette sukkeret, det heter laktoseintoleranse. Selv om du er laktoseintolerante, kan du fortsatt være i stand til å fordøye noen av laktose i melk, men du er mer sannsynlig at lider av magesmerter, oppblåsthet, kvalme, gass og diaré.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom kan faktisk være to forhold; ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom. Men det er ingen test tilgjengelig for å avgjøre hvilken av de to fordøyelsesproblemer du har så inflammatorisk tarmsykdom er nok for begge. Med inflammatorisk tarmsykdom, diaré, magesmerter, rektal blødning, anemi og vekttap er kjente symptomer.

Forstoppelse

Forstoppelse er et ganske vanlig problem møtt av mennesker over hele verden. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, kundeforstoppelse for 2,5 millioner legebesøk i året i USA alene. Hvis kolon absorberer for mye vann eller hvis kolon muskelen kontrakter for sakte, er du i fare for å bli forstoppet. Men forstoppelse kan vanligvis unngås hvis du legger din diett med høy-fiber matvarer.

Divertikulitt

Diverticulitis oppstår når små lommer dannes i tykktarmen og tykktarmen. Disse posene kalt diverticula kan føre til smerter og kramper i magen regionen og forstoppelse. Selv om det er ikke uvanlig for noen med tilstanden til ikke engang vet at de har det, og til divertikulitt kan også resultere i kvalme og oppkast.

Kan Fordøyelsesproblemer Årsak Bihulebetennelse?

Fordøyelsesproblemer kan føre til feilbruk av mange av kroppens individuelle systemer. Bihulene er intet unntak. Når fordøyelsessystemet ikke fungerer som det skal for å fordøye og eliminere måltider daglig, kan det føre til kronisk bihulebetennelse. Opprettholde optimal fordøyelses helse kan forebygge denne forekomsten eller avhjelpe problemet.

Gjær Overgrowth

Kilden lomme problemer relatert til fordøyelsessystemet ligger i tarmen. Det bør ideelt være en balanse mellom gjær og god bakterier i tykktarmen. Disse to kan bli ubalansert på grunn av bruk av antibiotika og dårlige livsstilsvaner, slik som å spise feil og alkohol og tobakksbruk. Når dette skjer, gjær, som er en sopp, vokser ut av kontroll. Det tar over tarmen, økende lange røtter som når langt inn i tarmveggen.

Våre organer klarer å drepe noen av gjær som har burrowed i tarmveggen. Når dette skjer, hullet skapt av gjær forblir åpen, slik at ufordøyd mat og andre giftstoffer for å gå inn i blodbanen. I tillegg til å forårsake sinusitt, dette fører til en rekke andre problemer som strekker seg fra allergi og hudproblemer til autoimmune sykdommer, slik som artritt.

Drepe og Heal

Gjæren blir matet av sukker og raffinerte karbohydrater, så det er viktig å fjerne matvarer i disse gruppene fra kosten til gjæren er under kontroll. Kaprylsyre, olje av oregano og oliven blad ekstrakt kan tas for å hjelpe til med å ødelegge gjær. Disse urter og kosttilskudd er tilgjengelig i de fleste helsekostbutikker, og du kan ta 600 mg av kaprylsyre to ganger per dag, 500 mg oliven blad ekstrakt tre ganger per dag og olje av oregano, som er tilgjengelig i kapslene, kan tas to ganger daglig. Alle disse bør tas med et måltid slik at de ikke opprørt stomack. Fortsett dette regimet i to måneder for å sikre at gjær overvekst har blitt eliminert.

For å forhindre at gjær fra å vokse ut av kontroll igjen, legge probiotika og gode bakterier til kosthold. Probiotika kan tas i piller tilgjengelig over disk, eller du kan få denne verdifulle komponenten ved å spise yoghurt eller fermentert mat, som surkål.

Nå som gjæren er død og borte, fylle hullene etterlatt for å hindre ytterligere symptomer på lekk tarm syndrom. Legg glutamin pulver til din supplement diett. Dette er en aminosyre som hjelpemidler kroppen i å reparere seg selv. Den er tilgjengelig på helsekostbutikker og enda noen store kjedebutikker. Dette kommer i pulverform og det bør være tilstrekkelig til å ta 1/4 ts. tre ganger hver dag mellom måltidene. Etter å ha gjort denne komplette diett i minst to måneder, bør dine bihuleproblemer forbedre.

Når å være bekymret fordøyelsesproblemer?

Hvert menneske opplever fordøyelsesproblemer noen ganger. Enten det er forstoppelse, diaré eller urolig mage, disse fordøyelsesproblemer er svært ubehagelig, men heldigvis er normale, og er vanligvis bare midlertidig. Imidlertid, kan disse problemene bli symptomer på mer alvorlige problemer. Forstå disse problemene kan hjelpe oss med å fastslå når du skal oppsøke lege og hjelpe oss å lære å ta bedre vare på vår fordøyelseskanal helse.

Fordøyelsesproblemer

Fordøyelsessystemet er ansvarlig for å bryte ned maten du tar inn og tillater kroppen å absorbere sin næring. Alle trenger næringsstoffer for å produsere energi og holde seg sterk. Eventuelle problemer i fordøyelsessystemet kan påvirke hvordan kroppen bryter ned maten og bruker sin næring.

Fordøyelsessystemet problemer påvirke menn og kvinner, uansett alder. Noen fordøyelsesproblemer derimot, er oftere oppleves av kvinner på grunn av menstruasjon eller hormonelle endringer under svangerskapet. De vanligste problemer med fordøyelsen er diaré, konstipasjon, irritabel tarm-syndrom, halsbrann og hemorroider.

Når skal ringe en lege

Hvis fordøyelsesproblemer vedvarer over flere dager til en uke eller lenger, kan du ringe lege umiddelbart. Eksempler på problemer og symptomer er: alvorlige og vedvarende halsbrann; følelsen av å ha mat fast i halsen eller brystet; vedvarende magesmerter; ubehag og smerte forstyrrer livet ditt; problemer eller vondt å svelge; halsbrann kan ikke medisinsk behandlet eller som forårsaker oppkast; blod i oppkast; svart eller blodig avføring; betydelig vekttap; vedvarende sår hals; choking episoder; vedvarende diaré; og vedvarende forstoppelse.

Forhindre problemer

Alvorlige fordøyelsesproblemer kan føre til Crohns sykdom, kolorektal kreft eller magesår. Det er derfor viktig å vite hvordan man skal behandle og forebygge fordøyelsesproblemer når de oppstår.

For forstoppelse, drikk rikelig med væske, spise et fiberrikt kosthold, mosjon, eller som foreskrevet av lege, ta avføringsmidler i form av volumøkende midler, avføring myknere eller sentralstimulerende midler. For diaré, sikre at du forblir hydrert. Drikk mye væske, og / eller konsumere flytende matvarer som inneholder salt (eksempler omfatter kjøttkraft eller sportsdrikke). Unngå melkeprodukter, juice og brus som inneholder koffein, sukker og laktose. For irritabel tarm syndrom, spise hyppige små måltider, legge fiber til kosthold og holde en oversikt over maten du spiser og symptomer du opplever. Dette kan hjelpe deg med å målrette de utløser av tilstanden din. For halsbrann, over-the-counter medisiner er vanligvis foreskrevet av lege. Unngå røyking og alkohol. Til slutt, for hemorroider, drikke mye væske og legge fiber til kosthold. Bruke kjøleelementer eller kremer til hemorroider å redusere hevelse.

Diett for fordøyelsesproblemer

Uansett hva slags fordøyelses problemer du opplever --- om det er Crohns sykdom, kolitt, magesår, irritabel tarm syndrom eller noen annen form for intestinal sykdom --- endre kostholdet ditt kan ofte bidra til å lindre symptomer og gi en viss grad av lettelse . Mens det er ingen "kurere alt" diett for alle typer fordøyelsesproblemer, kan du raskt bruke prøving og feiling med din egen situasjon for å finne ut hvilken diett som er best for deg.

Eliminasjonsdiett

Det første skrittet i arbeidet med mange fordøyelsesproblemer er tilslutning til en eliminasjonsdiett, der du systematisk fjerne potensielle utløse mat fra kostholdet ditt. Vanlige triggere inkluderer alkohol, koffein, krydret mat, gassproduserende matvarer (for eksempel brokkoli og blomkål) og meieriprodukter, i tilfeller av laktoseintoleranse. Som anbefalt av Mayo Clinic, vil eliminere forbruk av disse matvarene som regel få noen lettelse fra de fleste fordøyelses forhold.

Manipulere fiber inntaket

Et annet skritt du kan ta er å manipulere hvor mye fiber du spiser. Ifølge Mayo Clinic, øke fiber inntak kan enten forbedre eller forsterke dine symptomer avhengig av den aktuelle tilstand du har, så gradvis øke mengden av fiber i kosten din for å se om noen lettelse kan bli funnet. Fiber-rik mat inkluderer havre, frukt, grønnsaker og helkorn.

Dersom økt forbruk av disse matvarene gjør symptomene verre, gradvis begynne å redusere fiber inntaket for å lindre symptomene.

Hold en matdagbok

Opprettholde en matdagbok, slik at du bedre kan spore hva som fungerer --- og hva ikke virker. List opp matvarer som du har konsumert i løpet av dagen sammen med den totale mengden fiber du har spist, og sammenligne det mot dine symptomer for å søke etter eventuelle tegn til fremgang eller tilbakegang. Over tid vil dette konstant overvåking hjelpe deg å identifisere den nøyaktige mengden og typer av matvarer som best lindre fordøyelsesproblem.

Mat for fordøyelsesproblemer

Mat for fordøyelsesproblemer


Hvis du har et fordøyelses problem, det finnes måter å skreddersy din diett for å lindre symptomene dine. Matvarer som er vanskelig å fordøye vil bremse helbredelsen av fordøyelsesproblemer. Rå, økologisk mat er ideelle fordi de gir de enzymer som trengs for å fordøye dem.

Fiber

Begge typer fibre er viktig for fordøyelse. Løselig fiber absorberer giftstoffer; uløselig fiber feier tykktarmen. Flax er 50 prosent løselig og 50 prosent uløselig fiber.

Essensielle fettsyrer

Essensielle fettsyrer er viktig for fordøyelseskanalen helse. Fisk og linfrø oljer er kilder til omega-3 essensielle fettsyrer.

Juice

Drikk fire glass fersk juice daglig, sammen med fire 8 oz. glass vann. Agurk, grønnkål, kål, spinat, rødbeter og gulrot juice er bra for fordøyelsessystemet.

Anti-Candida Diet

Dårlig fordøyelse kan føre til Candida gjærvekst som ytterligere svekker fordøyelsen. En diett nyttig for gjær overvekst inkluderer lav-stivelse grønnsaker (grønne greener), små mengder av Lima bønner, erter og poteter, ikke sukker eller kunstige søtstoffer og unngåelse av fruktjuicer unntatt sitroner og Granny Smith epler.

Trygg mat

Trygg mat for fordøyelsesproblemer inkluderer egg, varm luft popcorn, vanlig yoghurt, rå mandel smør, gluten og gjærfritt brød, grønne grønnsaker juice, nøtter og frø.

Magen fordøyelsesproblemer

Magen fordøyelsesproblemer


Mage og fordøyelsesproblemer kan være forårsaket av dårlige matvaner, uvennlige bakterier, stress eller sykdom. De vanligste fordøyelsesproblemer inkluderer fordøyelsesbesvær, eller sure oppstøt, halsbrann, irritabel tarm-syndrom og gastritt.

Symptomer

Symptomene kan variere fra overdreven oppblåsthet til diaré, magekramper og uønsket gass. Hvis du lider av noen av disse symptomene regelmessig, er det viktig å se en lege for å utelukke eventuelle mer alvorlige sykdommer, som kreft i magesekken.

Dårlig fordøyelse og halsbrann

Fordøyelses, eller sure oppstøt, og halsbrann kan være ubehagelig, men er ikke livstruende. Noen matvarer, eller stress, kan forverre symptomene. Å spise for fort bør unngås, sammen med krydret mat.

Irritabel tarm

Irritabel tarm syndrom varierer fra person til person. Endringer i kostholdet nesten alltid lindre noen av symptomene. Et høyt fiber diett, inkludert hele korn og massevis av frisk frukt og grønnsaker, er viktig for å avlaste forstoppelse. Unngå gassproduserende matvarer er også anbefalt.

Hvordan bruke Oriental Bodyworks å lindre fordøyelsesproblemer

Hvordan bruke Oriental Bodyworks å lindre fordøyelsesproblemer


Hvis du lider av kroniske fordøyelsesproblemer, er du sannsynligvis håper det er en måte å lindre symptomene dine uten invasiv kirurgi. Oriental bodyworks behandling kan være et levedyktig alternativ for deg. Teorien bak orientalske bodyworks er at energi ubalanser i kroppen er årsaken til en rekke vanlige plager, blant annet fordøyelsesproblemer. For å motvirke dette, innebærer orientalske bodyworks re-kanalisere kroppens energi for å redusere og lindre kroniske fysiske og psykiske problemer. To av de som oftest nevnes orientalske bodyworks behandlinger som du kan bruke til å fjerne fordøyelsesproblemer er akupressur og jin shin Jyutsu.

Bruksanvisning

Lindre fordøyelsesproblemer Med Jin Shin Jyutsu

Hold tommelen i en periode på fem minutter. Dette øker energistrømmen til fordøyelses området, redusere smertefulle eller irriterende symptomer på fordøyelsesproblemer.

Ta tak i pekefingeren i 5 minutter. Pekefingeren er antatt å være en annen energikanal for fordøyelsessystemet, og det kan også stimulere lindre forstoppelse.

Flytt til lillefingeren når du opplever problemer med oppblåsthet. Holder denne finger i 5 minutter kan gjøre symptomene forsvinner kort tid etterpå.

Cross armene og hvile fingertuppene på innsiden av knærne. Ved å holde denne posisjonen i 20 minutter, kan dine fordøyelsesproblemer bli eliminert.

Oppdag mer om jin shin Jyutsu ved å besøke Jin Shin Jyutsu Institute nettsted (se Ressurser nedenfor).

Bruk Akupressur å redusere fordøyelsesproblemer

Begynn å stå rett opp og ned, med føttene ca 12 inches fra hverandre.

Trekk opp skjorta så magen er utsatt.

Gni hendene sammen raskt, før de blir varme.

Plasser hendene umiddelbart på magen, rett under navlen.

Gni hendene over magen i klokken sirkler, flytte fra høyre til venstre.

Fortsett i 50 sirkler og dekker magen å felle i varmen.

Se flere akupressur teknikker og fordeler på spiker Institute nettsted (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

  • Besøk en sertifisert profesjonell opplært i kunsten akupressur eller jin shin Jyutsu, spesielt hvis du er ukjent med teknikker eller trenger ytterligere veiledning.
  • Se inn billig, naturlig massasjeoljer for å legge til en ny dimensjon til terapi. Massasje oljer brukes ofte i orientalske bodyworks behandlinger på grunn av sine helbredende og beroligende egenskaper.
  • Stopp alle akupressur og jin shin Jyutsu behandlinger umiddelbart hvis du opplever plutselige eller uventede blødninger eller smerter og rådføre seg med legen din.
  • Bruk aldri akupressur eller jin shin Jyutsu i stedet for medisinsk behandling i tilfelle av en livstruende sykdom eller skade.
  • Før du starter noen alternativ medisinsk teknikk, være klar over at mange ikke har blitt vitenskapelig evaluert. Ofte er tilgjengelig om deres sikkerhet og effektivitet kun begrenset informasjon. Hver stat og hver disiplin har sine egne regler om hvordan alternativ medisin utøvere kan være faglig lisensiert. Hvis du bestemmer deg for å besøke en, velger du en lisens fra en anerkjent nasjonal organisasjon. Ta kontakt med din primære helsepersonell om din beslutning først. Hold legen informert om alternativ medisinsk teknikk du gjennomføre.

Hvordan å behandle fordøyelsesproblemer Naturligvis

Hvordan å behandle fordøyelsesproblemer Naturligvis


Vi alle er berørt av fordøyelsesproblemer på ett eller annet tidspunkt; men de fleste er lettet og korrigert av enkle holistisk rettsmidler. Vanlige årsaker er for mye eller for lite syre er i magen. Les videre for å lære noen måter å lindre fordøyelsesproblemer naturlig.

Bruksanvisning

Hvordan å behandle fordøyelsesproblemer Naturligvis

Tygg maten godt og sakte. Vi er alle på en travel timeplan; men vi må begynne å spise saktere. Ifølge den franske, vi amerikanere spiser måte å raskt - og vi ikke liker maten vår.

Unngå over spise. Ved å bremse ned å spise dette vil bidra med over spising.

Unngå sen kveld snacking, spise noe.

Unngå matvarer som du legger merke til er irriterende for magen på vanlige baser. Noen av de mest vanlige matvarer som irriterer er alkohol, kaffe, og elementer som er grillet.

Ta fordøyelsesenzymer og probiotika. De vil oppmuntre fordøyelsen.

Ta en tur etter å ha spist måltidene. Dette vil også oppfordre fordøyelsen.

Det finnes en rekke kosttilskudd og urter for å ta som kan hjelpe deg med eventuelle problemer med fordøyelsen. Noen av kosttilskudd er peppermynte, Shaklee EZ Gest, Shaklee Soothing Magen Complex.

Lag en te laget med urter for en etter middagen dessert med følgende oppskrift.

En tepose av kamille te
En tepose av peppermynte te
Liten mengde av rå ingefær - eller bruke ingefær pulver hvis du ikke har noen fersk ingefær
Kanel (valgfritt)

Fordøyelsesproblemer forårsaket av stress

Huske sist gang du følte nervøs? Du ble ikke forestille disse sommerfugler i magen. Stress er helt ødeleggende for din helse på flere måter enn én, og fordøyelsessystemet er spesielt sannsynlig å være målet. Stress er den naturlige reaksjon kroppen din har når du er i fare. Det utløser fight-or-flight respons, som kan redde livet ditt i noen situasjoner. Det samme svaret kan også føre til at du lider av fordøyelsesproblemer hvis det går for lang tid.

Fordøyelses Symptomer på stress

Fordøyelsessystemet er spesielt følsomme for langvarig stress. Du kan oppleve kvalme, diaré eller forstoppelse. Stress kan også føre til alvorlige problemer, for eksempel magesår, eller forverre allerede eksisterende fordøyelsesproblemer, inkludert ulcerøs kolitt eller irritabel tarm syndrom.

Hvordan Fight Back

Ekspertene på Helpguide.org, en organisasjon viet til sunn livsstil, si at du trenger å finne måter å bevege din "avslapping svar." Disse metodene kan være så enkelt som å ta en stille stund for deg selv. Nøkkelen til avspenningsteknikker er å praktisere dem før stress treffer deg.

Du kan starte med progressiv muskelavslapning. Progressiv muskelavslapning er spesielt nyttig for fordøyelsesproblemer forårsaket av stress fordi når du er ferdig, vil dine bitte magemusklene være helt avslappet, og symptomene dine vil lette. Legg deg ned i et behagelig sted og gradvis slappe av hver gruppe av muskler i hele kroppen. Start med den ene foten, anspent det, og deretter slappe av det. Bevege seg gjennom kroppen din, treffer hver muskelgruppe til alle deler av deg er helt avslappet.

En annen teknikk som gjør underverker for mange mennesker er dypt pust. Praksis ved å sitte rett opp og ned og slappe av. Pust dypt inn gjennom nesen. Hvis du puster riktig, bør du være i stand til å se magen bli større når du puster inn. Størrelsen på brystet bør ikke endre mye. Praktisere dypt pust på denne måten roer kroppens fordøyelsessystem.

En annen avspenningsteknikk som går perfekt med dype pust kalles mindfulness meditasjon. Prøv å fokusere på hver del av kroppen din som du mediterer, og starter med føttene. Bare tenk på hver del av kroppen din i sving, uten å fokusere noe mer eller mindre på de delene som kan verke på grunn av all stress.

Mange mennesker også finne disipliner som yoga eller tai chi å være nyttig i arbeidet med stress. Du kan finne klasser for yoga og tai chi på de fleste treningssentre eller samfunnshus. Det er også mange fantastiske DVDer som veileder deg gjennom leksjoner. Legg spesielt merke til hvilke positurer er spesielt rettet mot avslapping, og praktisere disse når du føler deg stresset. Noen positurer målrette magen området spesielt, så også holde spore dem.

Fordøyelsesproblemer Etter en galleblæreoperasjon

Kirurgi for å fjerne galleblæren, også kalt kolecystektomi, er ofte anbefalt av leger å behandle gallestein eller fjerne en syk eller feil fungerende galleblære. Pasienter som har galleblæren kirurgi ofte finne lindring fra sine tidligere forhold, men noen opplever også påfølgende fordøyelsesproblemer. Å vite hva du kan forvente kan hjelpe dem å forberede seg for eller utvinne fra galleblæren kirurgi takle bedre med disse symptomene og forstå hvilke endringer i livsstil kan bidra til å minske sin effekt.

Galleblæren Oversikt

Galleblæren bor rett under leveren og spiller en rolle i fordøyelsen helse. Sin primære rolle er å lagre galle som leveren skaper. Det ser ut som en liten pose og utvides til omtrent på størrelse med en pære når full. Før spising, er det vanligvis full av galle. Etter spising, presser galleblæren ut noen av galle, som hjelper kroppen å fordøye fett, inn i tynntarmen.

Diaré

En vanlig rapporterte symptom etter galleblæreoperasjon er diaré. Med tapet av galleblæren er gallen ikke lenger leveres i små, oppmålte doser, men beveger seg inn i tarmen med en gang den er laget av leveren. Bile fører tarmen til å utskille væsker. Siden tarmen får nå større mengder galle enn før, kan denne økte tarmvæsken mat å gå raskt gjennom tarmen, forårsaker diaré. Ofte, oppblåsthet og gass følge med diaré.

Kvalme og oppkast

Umiddelbart etter operasjonen, kan noen pasienter oppleve kvalme og selv oppkast. Disse symptomene vanligvis ikke vises umiddelbart. I stedet, når pasienten begynner å bevege seg rundt eller komme opp av sengen, er kvalme vanlig. Sykehus anbefaler at pasienter som er kvalm og oppkast la det medisinske personalet vet da dette kan forstyrre oral smertestillende medikamenter, samt føre til fysisk ubehag.

Postcholecystectomy syndrom

Hvis symptomer på galleblæren problemer fortsette etter kirurgi eller nye symptomer oppstår, kan pasienten ha postcholecystectomy syndrom. Ifølge en 2007 artikkel av Dr. Eldon A. Shaffer, publisert i Merck Manuals Online Medical Library, vises denne tilstanden i opptil 40 prosent av pasientene. Den produserer et symptom kalt dyspepsi, som er en betegnelse på øvre magesmerter, oppblåsthet, raping, kvalme og en følelse av å være full etter å ha spist bare en liten mengde mat.

Medikamentelle behandlinger

Kronisk diaré hos pasienter som har gjennomgått galleblæren fjerning kirurgi har blitt behandlet med et stoff som kalles kolestyramin (merkenavn Questran). Dette stoffet ble opprinnelig opprettet som behandling for høyt kolesterolnivå i blodet. Det fungerer ved å fange og deaktivere gallesalter som finnes i tarmen, som er en del av galle utskilles av leveren.

Diett

Etter å ha galleblæren kirurgi, tar kostholdet på en viktig rolle. Fjerning av galleblæren har endret hvordan maten er behandlet i tarmen og enkelte matvarer kan forverre symptomene på diaré og oppblåsthet. Under utvinning, er pasienter rådes til å konsumere en flytende diett for å unngå overveldende fordøyelsessystemet og for å minske følelsen av kvalme. Matvarer som forårsaker gass, for eksempel brokkoli, bør spises i moderate eller unngått å redusere oppblåsthet.

Kan Parasitter forårsake fordøyelsesproblemer?

Parasitter er levende organismer som lever i dyr og mennesker, ofte forårsaker helseproblemer og immunitetsspørsmål, noen ganger går ubemerket for måneder eller år.

De vanligste parasittene

Eksempler på parasitter som lever i fordøyelseskanalen hos mennesker og dyr er Giardia og Cryptosporidium, som er gått gjennom avføringen. Amøber er mikroorganismer som påvirker tynntarmen og tykktarmen.

Hva Parasitter Do

Parasitter forårsaker sykdom varierer fra mild til alvorlig, så symptomene ikke bør tas lett på. Amøber frigjøre et enzym som forårsaker magesår og abscesser som kan komme inn i blodbanen og nå andre organer, inkludert hjernen eller leveren. Cryptosporidium forårsaker diaré og sterke magesmerter. Giardia kan hindre opptaket av næringsstoffer, noe som resulterer i underernæring og en rekke andre magebesvær.

Potensielle farer

Parasitter kan også forveksles med kreftsvulster eller selv reise inn i hjernen, hjertet og lunger. De kan klumpe sammen og skade vitale organer og blokkere viktige veier.

Hva å se opp for

Parasitter lever i forurenset mat og vann, derfor er det best å avstå fra å drikke eller svelge vann fra elver, innsjøer, dammer, bekker eller bassenger.

Behandling

Hvis du mistenker en parasittisk infeksjon eller opplever symptomer, er det viktig å snakke med en lege. Hvis diagnosen, legen din vil mest sannsynlig behandle deg med antibiotika.

Fordøyelsesproblemer og leddsmerter

Fordøyelsesproblemer og leddsmerter


Det finnes flere forskjellige typer av medisinske tilstander som kan forårsake leddsmerter og fordøyelsesbesvær. Hvis fordøyelsesbesvær og leddsmerter vedvarer, bør du oppsøke lege for å finne årsaken.

Identifikasjon

Fordøyelses er beskrevet som en brennende følelse på baksiden av halsen eller i midten av brystet. Det kan være forårsaket av spise krydrede matvarer eller fra en kronisk medisinsk tilstand. Leddsmerter er smerter i leddkapslene som knær, skuldre, albuer, tær og fingre. Mange forskjellige medisinske tilstander forårsake leddsmerter som leddgikt og visse medisiner.

Cøliaki

Cøliaki er en genetisk tilstand som kan forårsake symptomer som anemi, tretthet, kronisk fordøyelsesbesvær og leddsmerter. Denne tilstanden er forårsaket av kroppens intoleranse overfor gluten, som finnes i mange matvarer.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en progressiv sykdom i tarmkanalen. Crohns sykdom kan forårsake adbominal kramper, diaré, leddsmerter, fordøyelsesbesvær og i alvorlige tilfeller magesår. Crohns sykdom er mest vanlig hos personer av jødisk herkomst og vises vanligvis mellom 20 og 30 år.

Stress

Stress kan føre til en myriade av fysiske symptomer som angst, dårlig fordøyelse, svette, hjertebank, hodepine, ryggsmerter, muskelsmerter og leddsmerter. Lære å identifisere årsakene til stress og praktisere metoder som dyp pusting, kan bidra til å redusere symptomer på stress.

Betraktninger

Det er mange forskjellige årsaker til dårlig fordøyelse og leddsmerter. Oppsøke lege for en riktig diagnose og behandling plan for denne tilstanden.